Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ritmikus gimnasztika Eb – A kontinensbajnokságra készülő Pigniczki Fanni két szerrel is döntős Taskentben​​​​​​​

Pigniczki Fanninak két döntője már biztosan lesz Taskentben. Az üzbegisztáni világkupán a magyar klasszis karikával és labdával kvalifikálta magát a legjobbak közé. Előbbi gyakorlatára 34.650, utóbbira pedig 32.150 pontot kapott. Wiesner Hanna karika gyakorlata a pontozók szerint ezúttal 31.700 pontot ért, míg labdával 30.200-zal zárt.

Pigniczki Fanni az egyéni összetett negyedik helyéről várja a szombati folytatást. Wiesner Hanna a 16. helyen fejezte be az első selejtezős napot.

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszer csapat pénteken 5 karikával versenyzett, és 30.850 ponttal a 7. helyről várja a második selejtezős napot.

Az rg-seknek a VK egyben felkészülési verseny is a 40. Európa-bajnokságra, amelyet  május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.

Fotó: Anna Kull

0 Tovább

Megvan a válogatott a karate Eb-re

Keretet hirdettek a karatésok a közelgő felnőtt Európa-bajnokságra. A horvátországi Zadarban május 8. és 12. között sorra kerülő kontinensviadalon Magyarországot 13 versenyző képviseli majd – köztük az olimpiai bronzérmes és a tavalyi budapesti vb-n ezüstérmes Hárspataki Gábor, valamint a különböző világversenyekről és multisport eseményekről számos érmet hozott Tadissi Martial.

A Karate Világszövetség, a WKF 2024-gyel átalakította a világbajnokságok menetét: immár külön rendezik meg az egyéni és a csapat vb-ket, és mindkettőn csak a kvalifikáltak vehetnek részt. Az új rendszer kihat a zadari Európa-bajnokságra, hiszen a versenyen a kontinensbajnoki címek eldöntése mellett tét a minél jobb szereplés a vb-kre való kijutás érdekében. 

A magyar válogatott alapvetően a tavaly októberi, nagysikerű budapesti világbajnokságon részt vett sportolókra épül. És mivel azóta legjobbjaink kevés igazán nagy megméretésen vettek részt, ezért nehéz a formájukból szakmai következtetéseket levonni, de a versenyzők korábbi eredményei és tapasztalatai alapján gyakorlatilag bármelyiküktől várható kiugró eredmény – vélekedett Büchler Zsolt szövetségi kapitány. 

"Kumitéseink közül Hárspataki Gábor és Tadissi Martial képesek bárkit legyőzni, de szinte minden indulónk mutatott fel már olyan produkciót korábban, hogy ha azt sikerül megismételni, akkor abból nagyszerű eredmény jöhet ki. Csapatban a lányok a Budapesten elért ötödik helyükkel kvalifikálták magukat az őszi csapat vb-re, csodálatos lenne, ha a fiúknak is összejönne hasonló az Eb-n. Formagyakorlatban tavaly Nagy Botond előbb kijutott az Európa Játékokra, majd a hetedik helyen végzett a vb-n, és Zadarban képes lehet arra, hogy megszerezze az első magyar felnőtt Eb-érmet katában" – nyilatkozta Büchler Zsolt.

 

Karate Európa-bajnokság, Zadar, a magyar indulók:

Formagyakorlat (kata):
Férfiak: Nagy Botond
Nők: Fábián Csenge

Küzdelem (kumite):
Férfiak:
60 kg: Kiss András
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Hárspataki Gábor
84 kg: Botos Botond
Csapat: Botos Botond, Csöppű Bence, György Dániel, Hárspataki Gábor, Kiss András, Nichols Dávid, Tadissi Martial
Nők:
50 kg: Molnár Réka
55 kg: Boussebaa Aicha
61 kg: Ilankovic Aleksandra
Csapat: Boussebaa Aicha, Fleischer Dóra, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka

0 Tovább

A Kassánál a cél a bennmaradás​​​​​​​

Fontos meccsek állnak a Kassa előtt. A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásában a többségi magyar tulajdonban lévő csapat szombaton az Aranyosmarótot (Zlate Moravcé) fogadja. Jelenleg a Kassa a bentmaradást eldöntő osztályozós helyért folytatott küzdelemben 3 pont előnyben van a Nagymihállyal (Michalovce) szemben.

„Az már eldőlt, hogy az Aranyosmarót ki fog esni a bajnokságból, ennek ellenére nem lesz sima meccs. Nagyot fogunk küzdeni, de bízom a csapatban” – mondta a kassaiak sportigazgatója.

„Jó lenne összehozni 3 pontnál nagyobb előnyt a két idegenbeli találkozónk előtt, mert a zárómeccs a nagymihályiak ellen lesz majd” – tette hozzá Farkas Balázs.

A Kassa legutóbb nem kis meglepetést okozva, 2-1-re tudott nyerni a Trencsén otthonában. 

Fotó: Tomáš CICOŇ

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Neveztek az egyes nemzetek​​​​​​​

Lezárult a név szerinti nevezés az idei ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra. Az egyes nemzetek döntöttek arról is, hogy például egyéniben melyik versenyzőt hány szerrel nevezik. Ez azért hangsúlyos, mert ahhoz, hogy valaki az egyéni összetett fináléjába bejusson, minimum három szer összesített pontszáma szükséges. A szabályoknak megfelelően a legjobb három pontszám számít bele az összetettbe.

Ezt figyelembe véve szembeötlő a románok és az olaszok nevezése, akik 4-2-2 szerleosztást alkalmaztak a versenyzői között, ami azt vonja maga után, hogy csak egy-egy indulójuk juthat be a 24-es döntőbe. Esetükben elképzelhető, hogy változtatnak majd. A magyarok Pigniczki Fannit és Wiesner Hannát is négy-négy szerrel nevezték.

A hazai rendezésű kontinensbajnokságon Európa legjobbjait láthatja a közönség. Olyan klasszisok mutathatják be gyakorlataikat például, mint a német Darja Varfolomeev, az izraeli Daria Atamanov, az ukrán Viktoriia Onopriienko, vagy az olasz Sofia Raffaeli.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Fotó: Anna Kull

0 Tovább

Fitnesz és testépítés – A Magyar Kupa után megvan az Eb-keret​​​​​​​

Kialakult az idei IFBB Fitness és Testépítő Európa-bajnokságon induló magyar csapat kerete. A Magyar Fitness és Testépítő Szövetség információi szerint az utolsó nagy hazai megmérettetés a Budapesten megrendezett Magyar Kupa volt, amely után eldőlt, hogy kik képviselhetik a magyar színeket a spanyolországi kontinensbajnokságon.

Huber István, a hazai szövetség elnöke szerint egyre népszerűbb itthon a sportág. „A Magyar Kupán is érzékelni lehetett egyfajta létszámnövekedést az egyes kategóriákban, de a versenyzők felkészültségét tekintve is van előrelépés. A kontinensbajnokságon minden bizonnyal 10 körül lesz azon magyar indulók létszáma, akik döntőbe jutnak, közülük többeknek jó esélyük van dobogóra állni” – mondta az elnök.

Az IFBB Fitness  és Testépítő Európa-bajnokságot május 1. és 6. között rendezik meg Santa Susannában.

Íme a magyar válogatott:

Bogdán Szofia - Artistic Fitness

Pásztor Lilien - Bikini Fitness

Tomsits Linda - Acrobatic Fitness

Balaska Andrea - Bikini Fitness

Bárdi Rebeka - Artistic Fitness

Csasztvan Lilla - Fit Model

Deme Vanda - Bikini Fitness

Fürjes Adél - Acrobatic Fitness

Győrfi Liza - Acrobatic Fitness

Horváth Vivien - Bikini Fitness

Kolozsvári Veronika - Bodyfitness

Kummer Melinda - Fit Model

Lengyel Fruzsina - Acrobatic Fitness

Mészáros Alexandra - Artistic Fitness

Molnár Hanna - Artistic Fitness

Sarkadi Virág - Bikini Fitness

Saska Lili - Acrobatic Fitness

Somfai Gergely - Men's Physique

Suto Imola - Bikini Fitness

Szabó Kinga - Acrobatic Fitness

Tóth Tímea - Bodyfitness

Vörös Adrienn - Bikini Fitness

0 Tovább

Érdi Mária átvette a vezetést a világranglistán​​​​​​​

Érdi Mária újabb sporttörténelmi sikere! Az ILCA 6 hajóosztályban versenyző klasszisunk átvette a vezetést a világranglistán. Az MVM SE világ- és Európa-bajnoka a rangsor dobogós helyein a német Julia Buesselberget és dán Anne-Marie Rindomot előzi meg.

A Szerencsejáték Zrt. támogatásával az olimpiára készülő magyar vitorlás versenyző az utóbbi időszakban többször írt  sporttörténelmet. Női egyéni hajóosztályban világbajnoki aranyat szerzett, majd az Eb-érme után kontinensbajnoki elsőséget is begyűjtött. A 2023-as év eredményei alapján itthon átvehette az év női sportolójának járó díjat. Ezt a sort folytatva sportkarrierje során először a világranglistán is élre állt.

„Örülök, hogy első magyarként olimpiai hajóosztályban világranglista éllovasként készülhetek az olimpiára. Jelenleg a hyéres-i világkupára koncentrálok, de mindenesetre a világranglistán elfoglalt hely biztató az előttem álló feladatok előtt.” – mondta Érdi Mária, aki a harmadik olimpiájára készül. 

fotó: porthole.hu

0 Tovább

Négy aranyérmet nyertek a magyar kick-boxosok a plovdivi Európa-kupán​​​​​​​

Négy arany-, négy ezüst- és három bronzérmet hoztak a felnőtt magyar versenyzők a kick-box sportág Európa-kupa sorozatának bulgáriai állomásáról. A Plovdiv városában megrendezett versenyen 21 ország több mint 800 sportolója húzott kesztyűt. Az éremtáblázaton Magyarország a harmadik helyet érdemelte ki.

Az Európa-kupán a felnőttek között négy magyar aranyérem született. Ebből a pointfightingosok zsebeltek be hármat is: a férfiaknál Bondár Dániel, a nőknél pedig az egy héttel korábban a szarajevói Európa-kupán is elsőséget szerzett Haider Katrin diadalmaskodott. Rajtuk kívül a csapatversenyek során a dobogó tetejére állhatott fel a nőknél a Halker-Király Team együttese is, amelynek egyik tagja, Busa Andrea egyéniben egy ezüstöt is szerzett.

Szintén aranyéremmel utazhatott haza Bulgáriából Száraz Gergő. A tatamin zajló, félerejű technikákat megengedő szabályrendszerekben már több világbajnoki címmel rendelkező magyar kick-box klasszis mostanában a kiütésre menő ringes szabályrendszerek egyikében, a K1-ben próbálgatja magát. A sokoldalú harcos Plovdivban sikerrel járt, miután a 63,5 kg-os súlycsoportban a legjobbnak bizonyult.

Kick-box Európa-kupa, Plovdiv, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak:

57 kg: 1. Bondár Dániel

Nők:

50 kg: 3. Petró Lili és Török Szonja

60 kg: 2. Busa Andrea

70 kg: 2. Haider Katrin

+70 kg: 1. Haider Katrin

Csapat: 1. Halker-Király Team

 

Full-contact:

Nők:

52 kg: 3. Kamarás Petra

 

K1:

Férfiak:

63,5 kg: 1. Száraz Gergő

Nők:

52 kg: 2. Bálint-Pálfi Viktória

60 kg: 2. Kovács Laura Fanni

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Taskentben versenyeznek az rg-sek

Folytatódik a vk-sorozat! A magyar ritmikus gimnasztikázók közül egyéniben Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna utazott el Taskentbe, valamint a felnőtt együttes kéziszercsapat, azaz Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Urbán-Szabó Mónika is versenyez majd Üzbegisztánban. A magyar delegáció tagjai továbbá Gellei Noémi és Márton Minea edzők, valamint Kiss Katalin bíró is.

Taskentben 49 egyéni versenyző és 16 csapat indul majd.

Az rg-seknek a VK egyben felkészülési verseny is a 40. Európa-bajnokságra, amelyet  május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.

A magyar versenyzők programja (magyar idő szerint)

2024. április 26. péntek

13:00 felnőtt egyéni (C csoport) - karika, labda

15:45 felnőtt együttes kéziszercsapat (B csoport) - 5 karika

2024. április 27. szombat

9:45 felnőtt egyéni (C csoport) - buzogány, szalag

15:15 felnőtt együttes kéziszercsapat (B csoport) -3szalag/2labda

2024. április 28. vasárnap

Szerenkénti döntők bejutás alapján.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – MTK-s győzelmek a magyar bajnokságon​​​​​​​

Az MTK Budapest elsöprő sikerével ért véget a 2024-es Ritmikus Gimnasztika Magyar Bajnokság. A hazai rendezésű Eb-re készülő élmezőnynek fontos állomása volt a Törökbálinton megrendezett bajnokság. Közben a bakui világkupán Gyulai Blanka az egyéni összetett 33. helyén végzett. A fiatal versenyzőnek ez volt élete első VK-ja.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Magyar Bajnokság 2024

Felnőtt

Egyéni csapatverseny:

1. MTK Budapest

2. Csepeli RG Club

Egyéni összetett:

1. Wiesner Hanna (MTK Budapest) 132.050

2. Pigniczki Fanni (MTK Budapest) 131.992

3. Király Gréta (LSC RG SE) 96,384

karika

1. Pigniczki Fanni (MTK Budapest)

2. Wiesner Hanna (MTK Budapest)

3. Király Gréta (LSC RG SE)

labda

1. Wiesner Hanna (MTK Budapest)

2. Pigniczki Fanni (MTK Budapest)

3. Tschürtz Anna Emese (Hegyvidéki Szabadidősport)

buzogány

1. Pigniczki Fanni (MTK Budapest)

2. Wiesner Hanna (MTK Budapest)

3. Király Gréta (LSC RG SE)

szalag

1. Pigniczki Fanni (MTK Budapest)

2. Wiesner Hanna (MTK Budapest)

3. Király Gréta (LSC RG SE)

Junior

Egyéni csapatverseny:

1. MTK Budapest "A"

2. MTK Budapest "B"

3. Pécsi RG SE

Egyéni összetett:

1. Vukmir Elena (MTK Budapest)

2. Barkóczi Boglárka (MTK Budapest)

3. Grek Fruzsina (MTK Budapest)

Az 1-3. hely minden szeren ugyanez a sorrend.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Wiesner Hanna új gyakorlatokkal készül a kontinensbajnokságra

Wiesner Hanna gyakorlatilag minden napja már a hazai rendezésű Európa-bajnokság jegyében telik. Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója elmondta, jól halad a felkészüléssel.

„Nagyjából ott tartok, ahol terveztük. Változatosak és újak a gyakorlataim. Labdával például egy elegánsabb vonalat képviselek majd, a szalaggal pedig keményebb stílust láthat tőlem a közönség.” – mondta Wiesner Hanna.

„Mindig van mit tökéletesíteni. Sok edzőtáborban eltöltött óra van mögöttem. És a hazai versenyek mellett már a világkupákon is hangolódunk az Eb-re” – tette hozzá az rg-s.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Fotó: Ulrich Fassbender

0 Tovább

Kezdetét vette a teqball országos bajnokság​​​​​​​

Az elit számára a tét a vb-indulás

Megkezdődött a MOL Országos Teqball Bajnokság. Az 1. fordulónak a fővárosban a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem adott otthont.

A Ludovika Arénában asztalhoz állók az országos bajnoki cím mellett a világbajnoki részvételért is harcoltak – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség.

Egyéniben Izsák Anna és Blázsovics Ádám, női párosban Kota Gabriella és Ács Krisztina győzött, a férfi duók versenyét pedig Bányik Csaba és Katz Balázs nyerte meg. Vegyespárosban Kota Gabriella és Katz Balázs szerezte meg az első helyet Budapesten.

A szervezők amatőröknek és az utánpótlás kategóriában indulóknak is rendeztek versenyt. A teqball egy magyar fejlesztésű sportág. Egyre több országban játsszák, és itthon is nagy népszerűségnek örvend.

Eredmények:

Férfi egyéni

1. Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE)

2. Cséri Soma (Infinity Teqball)

3. Dombai Gergő (Rába ETO)

Női egyéni

1. Izsák Anna (Puskás Akadémia)

2. Janicsek Zsanett (Rába ETO)

3. Dezsényi Zsófia (Rába ETO)

Női páros

1. Kota Gabriella & Ács Krisztina (Rába ETO)

2. Péchy Petra & Vicsek Nóra (REAC Sportiskola SE)

Férfi páros

1. Bányik Csaba & Katz Balázs (Rába ETO)

2. Levik Boldizsár & Tóth Benjámin Patrik (Rába ETO)

3. Csereklye Martin (Rába ETO) & Cséri Soma (Infinity Teqball)

Vegyespáros

1. Kota Gabriella & Katz Balázs (Rába ETO)

2. Péchy Petra & Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE)

3. Dezsényi Zsófia & Bányik Csaba (Rába ETO)

0 Tovább

A hajrában döntötte el a meccset a Kassa​​​​​​​

Kassai győzelem Trencsénben! A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásának 6. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő együttes 2-1-re nyert a Trencsén otthonában

Rendhagyó összeállításban kezdett a Kassa. Ifj. Ján Kozák sérülések miatt három változtatásra kényszerült. Kirát Figueiredo váltotta a kapuban, valamint Golikov és Qose kezdett Sindelár és Gallovic helyett, Varga Péter pedig felépült a sérüléséből, és ő is kezdőként kapott bizalmat.
A gólgyártást Kristi Qose kezdte meg. Az albán középpályás Fabis passzából volt eredményes. Sokáig úgy tűnt, hogy ez a gól fog dönteni ezen a meccsen, ám a hazaiak a 90. percben egyenlítettek. A trencséniek fiatal játékosa, Bright Donkor talált be. A mindent eldöntő találatot pedig Lukas Fabis szerezte a hosszabbításban.

Trencsén-Kassa 1-2 (0-0)

Gólok: Donkor (90.),illetve Qose (69.) és Fabis (90.+7.)

Trencsén: Vozinha - Kmet, Bondarenko, Skovajsa, Kozlovsky - Derlek (99. Donkor), Baris, Ibrahim - Kupusovic (70. Gong), Akila (59. Emeka), Sunday (70. Uchekbu). Edző: Ilija Stolica.

Kassa: Figueiredo - Fabis, Gorosito, Innocenti (62. Petrák) - Golikov (70. Jonec), Qose (77. Gallovic), Hocko, Davis - Medved, Fasko, Obounet (77. Jones). Edző: Ján Kozák Jr.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Fontos pillanatok a sportágban​​​​​​​

Jeles napok következnek az rg-seknél. A hétvégén megrendezik az idei magyar bajnokságot. Eközben Bakuban világkupa is lesz, ahol Gyulai Blanka is indul. Jövő hétfőn pedig kiderül, hogy milyen mezőnyt láthatunk a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A magyar bajnokságnak Törökbálint ad otthont vasárnap. Az esemény a sportág egyik legnagyobb hazai megmérettetése a juniorok és a felnőttek számára is. Bakuban háromfős magyar delegáció képviseli a magyar színeket: Gyulai Blanka versenyzőként, Klavora-Kolozsy Alexandra edzőként, Kiss Katalin pedig bíróként vesz részt az azerbajdzsáni VK-n.

Közben zajlanak a budapesti Európa-bajnokság előkészületei. Jövő héten pedig azt is láthatjuk majd, hogy kiknek a gyakorlataiban gyönyörködhetünk a Papp László Sportarénában megrendezendő Eb-n, ugyanis hétfőn lesz a nominatív nevezés határideje.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Ilyen gyakorlatokkal készül a felnőtt együttes kéziszer csapat​​​​​​​

Tóth Gabi sláger és reneszánsz stílusból induló, majd Pink számával záruló gyakorlatokat láthat a közönség a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Eb-n a magyar felnőtt együttes kéziszer csapattól. Az 5 karikával, valamint a vegyes szerrel (3 szalag, 2 labda), készül a csapat.

Mindkét gyakorlatot Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke koreografálta.

Lauber Zsófia elmondta, az Európa-bajnokság finisében vagyunk, a lányokkal azon dolgoznak nap, mint nap, hogy két tiszta és hatásos gyakorlatot mutassanak be a Papp László Sportarénában. „Mindannyiunk számára kiemelt fontossággal bír a hazai rendezésű Eb. Egyik gyakorlattal a hazai közönségnek is szeretnénk kedvezni, ez az 5 karika lesz, Tóth Gabi zenéjére. A 3 szalag, 2 labda Pink slágerével ér véget úgy, hogy egy reneszánsz stílusból indul. Mindkét gyakorlat anyagerős, mind a testtechnikáját, mind a szernehézséget nézve. Bízunk a hazai környezet erejében, hogy a lányok két jó gyakorlatot produkálnak majd” – mondta Lauber Zsófia.

Az 5 karika gyakorlatban Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula, Szabados Dóra, Pesti Dalma és Jurca Lilla kap lehetőséget. A 3 szalag, 2 labda gyakorlatot Szabados Dóra, Pesti Dalma, Mészáros Mandula, Urbán-Szabó Mónika és Hagymási Kira mutathatja be. Utóbbi versenyző a sérült Farkas Júlia helyére került be a válogatottba, de Farkas ugyanúgy csapattag maradt, és ott lesz a kontinensbajnokságon.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Tizenegy arany a szarajevói kick-box Európa-kupán​​​​​​​

A hétvégén Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban folytatódott a kick-box sportág Európa-kupa sorozata. A versenyen 19 ország 650 versenyzője vett részt. A mieink a felnőtteknél 11 aranyérmet nyertek, összességében pedig Magyarország végzett az első helyen az éremtáblázaton.

Kiemelendő, hogy a legjobb hazai felnőttek mind az öt megrendezett szabályrendszerben hoztak aranyat Szarajevóból. Pointfightingban Viczián Dániel nevéhez két elsőség is fűződik, és szintén kétszer állhatott fel a dobogó tetejére Szabó Anna a kick-lightosoknál.

A duplázók mellett egy-egy aranyérmet szerzett a pointfightingban Petró Lili, Bárdos Inez, a sokszoros vb- és Eb-győztes Busa Andrea, valamint Haider Katrin. A light-contact szakágban Kajtár Bence lett első. A ringben kiütésre menő küzdelmekben a low-kickben indult Tóth Anna nyakába is aranyérem került, mint ahogyan K1-ben a korábban a Világjátékokat megjárt Bálint-Pálfi Viktória is megnyerte kategóriáját.

Az Európa-kupán a nemzetek között összességében Magyarország végzett az élen  az éremtáblázaton, a klubok versengését pedig két magyar egyesület uralta: a Halker-Király Team lett a legeredményesebb a JALTE-Debreczeni Team előtt.

Kick-box Európa-kupa, Szarajevó, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak:

63 kg: 1. Viczián Dániel, 2. Csiernyik Zsombor

69 kg: 1. Viczián Dániel

Nők:

50 kg: 1. Petró Lili, 2. Török Szonja

55 kg: 1. Bárdos Inez, 3. Török Szonja és Petró Lili

60 kg: 1. Busa Andrea

+70 kg: 1. Haider Katrin

 

Light-contact:

Férfiak:

74 kg: 1. Kajtár Bence

79 kg: 3. Veszelovszki Péter

 

Kick-light:

Férfiak:

63 kg: 2. Enyingi Ádám

79 kg: 2. Veszelovszki Péter

Nők:

60 kg: 1. Szabó Anna

65 kg: 1. Szabó Anna

 

Low-kick:

Nők

60 kg: 1. Tóth Anna

 

K1:

Férfiak:

63,5 kg: 3. Száraz Gergő

Nők:

52 kg: 1. Bálint-Pálfi Viktória

65 kg: 2. Kolozsvári Enikő

 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Pigniczki Fanninak ez lesz a 2. budapesti kontinensbajnokság, amelyen indul​​​​​​​

Zsúfolt napjai vannak Pigniczki Fanninak! A hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra készülő versenyzőnk versenyről versenyre utazik, közben egyéb kötelezettségeknek is eleget tesz.

„Az a tervem, hogy amikor az Eb előtti finisben leszünk,  ott már semmivel nem szeretnék foglalkozni, csak a hazai rendezésű kontinensbajnoksággal. Addig a versenyek és az edzések mellett a vizsgáimat is le szeretném zárni.” – mondta az MTK kiválósága, aki Tokió után a párizsi olimpiára is kijutott.

Pigniczki Fanninak az idei lesz a második budapesti Európa-bajnoksága. „2017-ben első felnőtt Eb-n vehettem részt Budapesten, hatalmas élmény volt hazai közönség előtt versenyezni. Akkor labdával és szalaggal indultam. Most is hasonló hangulatra számítok. Persze azóta eltelt jó pár év, és más pozícióból várom már a világversenyt” – tette hozzá a vb-bronzérmes klasszis.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Teqball – A hétvégén indul a vb-kvalifikáció és az ob​​​​​​​

A hétvégén megkezdődik a MOL Országos Teqball Bajnokság. Az 1. fordulónak a fővárosban a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem ad otthont szombaton és vasárnap.

A Ludovika Arénában asztalhoz állók az országos bajnoki cím mellett a világbajnoki részvételért is harcolnak – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség.

A mezőnyben többszörös világbajnokok, Európa-bajnokok, világbajnoki helyezettek lesznek. A közönség láthatja Blázsovics Ádámot (4-szeres vb-aranyérmes), Bányik Csabát (3-szoros világbajnok, emellett Európa-bajnok) és Janicsek Zsanettet (2-szeres világbajnok és kontinensbajnok).

 

Indul az ob-n Katz Balázs (világbajnok és 2-szeres Európa-bajnok), Bakó Ádám (vb-aranyérmes), Vicsek Nóra és Péchy Petra (a 2023-as vb ezüstérmesei) és Ács Krisztina (a 2023-as vb vegyes ezüstérmese).

A Ludovikában a profik mellett az amatőröket is várják 2 kategóriában, azaz egyéniben és párosban.

A Magyar Teqball Szövetség megreformálta a junior kategóriát, ahol szintén 2 kategóriában indulhat minden szárnyát bontogató fiatal, aki szívesen kipróbálná magát versenyhelyzetben az egyik legdinamikusabban fejlődő sportágban.

Mindezek mellett az aktív, sportot szerető iskolák részvételére is számítanak. A leglelkesebb sulik – a tavalyhoz hasonlóan – ismét nyerhetnek teqball asztalt.

A program:

Ápr 20. (szombat): Profi kategóriák egészen addig amíg meg nem születnek a döntősök, a finálék vasárnap lesznek

Április. 21 (vasárnap): Amatőr és junior verseny, plusz profi döntők.

Az ob-állomás egyben kitűnő lehetőség arra, hogy bárki kipróbálja a magyar fejlesztésű sportágat.

Bővebb információk a teqballhungary.hu oldalon.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Bemutatkozik a kontinensbajnokság honlapja​​​​​​​

„Together in Motion” – ez lett az Eb szlogenje

A 40. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság közeledtével egyre több médium foglalkozik Magyarország idei egyik legnagyobb sporteseményével. Az újságíróknak, illetve a szurkolóknak is kiváló információs alapot jelenthet az Eb hivatalos honlapja, amely az rg2024.eu-n érhető el.

A portál megjelenésében hűen tükrözi az Eb színvilágát, hasznos információkat oszt meg itt a szervező bizottság, de jegyvásárlással kapcsolatos elérhetőségek is megtalálhatók, valamint tájákozódni tudnak többek között az önkéntesek is.

A honlapnak Facebook-os és Instagramos felülete is van, és itt megtalálhatók lesznek többek között a rajtlisták és az Eb ideje alatt az eredmények, beszámolók, fotók is.

Mivel a sportág kommunikációja nemzetközileg angolul zajlik, a 40. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság szlogenje először ezen a nyelven fogalmazódott meg. A „Together in Motion” visszaadja azt a mondanivalót, amelyet a ritmikus gimnasztika és ez az Európa-bajnokság közvetíteni akart. Az „Együtt Mozgásban” kifejezi azt a sportélményt, amelynek a versenyzők a közönséggel együtt átélve részesei lehetnek Budapesten.

A sportág 40. Európa-bajnokságát május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Szkander Eb – A Nemzeti Döntőn kialakult a kontinensbajnoki keret

Színvonalas Nemzeti Döntővel hangoltak a magyar szkanderosok az idei Európa-bajnokságra. A finálét Madarason rendezték meg. Ez volt az utolsó Eb-válogató megmérettetés. A csapatversenyt a Donkesz Team nyerte meg, a második helyen a Dóró Team  végzett, harmadik pedig a Sárosdi SE lett.

Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke elmondta, rangos hazai eseményen vannak túl. „A nemzeti döntőre 390 nevezés érkezett. Közben kialakult a válogatott keret. A magyar válogatott a tervek szerint 68 fővel vesz részt az Európa-bajnokságon, ebből 24 szkanderos az utánpótlás kategóriákból érkezik. A nemzeti csapatban tizenkét hölgy kap helyet.” – mondta Csabai Atilla. 

Az idei szkander Európa-bajnokságnak Pozsony ad otthont május 2. és 12. között.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Folytatódik a felkészülés...​​​​​​​

Ma befejeződik a szófiai ritmikus gimnasztika világkupa. Az már szombaton kiderült, hogy Pigniczki Fanni az egyéni összetett rangsor 20., Wiesner Hanna pedig a 23. helyén zárt. A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra,  Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszercsapat a 3 szalag, 2 labda gyakorlatára 24.550 pontot kapott, ezzel a 15. helyen végeztek.

Fotó: Ulrich Fassbender

Gelle Noémi edző az egyéni versenyzőkkel kapcsolatban elmondta, folytatják a felkészülést a hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

"Sajnos a gyakorlatokban több hibát vétettek a lányok, így nem úgy sikerült teljesíteniük, ahogy szerettek volna. A munka folytatódik és haladunk tovább." – mondta Gelle Noémi.

Lauber Zsófia edző az együttes kéziszercsapatot értékelte: „A pénteki erős karika után szombaton vegyes szerrel több probléma is adódott. A hazai rendezésű Európa-bajnokságig sokat kell még mentálisan is fejlődnie a csapatnak és minimalizálni a hibákat.”

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Három gól, és hazai vereség a Szakolca elleni összecsapáson​​​​​​​

A Kassa 2-1-es vereséget szenvedett a vendég Szakolca ellen. A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásának 5. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő együttesbe kezdőként visszatért Obounet, a védelem jobb oldalán pedig Sindelár váltotta a sérült Kruzliakot.

Gyorsan beindult a sárga-kék együttes, a 20. másodpercben Obounet passzolt Fasek elé, aki egy technikás lövéssel veszélyeztetett. Az első gól a 27. percben született, amikor Matejov talált a kapuba. Ezzel vezettek a vendégek. Sokáig úgy tűnt hogy ez egy tipikus egygólos meccs lesz, ám a 82. percben Podhorín büntetőből növelte a Szakolca előnyét. A becsületgólról Jones gondoskodott, a hazaiak csatára a 90. percben állította be a végeredményt.

Kassa-Szakolca 1-2 (0-1)

Gólok: Jones (90. p.)- Matejov (27. p. ), Podhorín (82. p.).

Kassa: Kira - Sindelár (77. Qose), Gorosito, Innocenti - Fabis, Hocko, Gallovic (66. Jones), Davis (77. Petrák) - Fasko, Medved, Obounet. Edző: Ján Kozák Jr.

Szakolca: Junas - Krcík, Hradecky, Podhorín, Cernek - Morong (89. Gazi), Nagy (70. Ranko), Másik, Matejov (58. Davi Alves) - Sobczyk (58. Hasa), Smékal. Edző: Pavol Majerník.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – A kontinensbajnokságra készülő magyarok Szófiában versenyeztek​​​​​​​

A második selejtezős nap után Pigniczki Fanni az egyéni összetett 20., Wiesner Hanna pedig a 23. helyen zárt a szófiai ritmikus gimnasztika világkupán. A rangos mezőny szombaton buzogánnyal és szalaggal mutatta be gyakorlatát.

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra,  Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszercsapat a 3 szalag, 2 labda gyakorlatára 24.550 pontot kapott, ezzel a 15. helyen végeztek.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

A magyarok pontszámai:

20. Pigniczki Fanni

buzogány:  28.600,  szalag: 30.800

23. Wiesner Hanna

buzogány: 28.150, szalag: 30.150

Az együttes kéziszer csapat pontszáma: 24.550 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – A kontinensbajnokságra készülő mezőny a szófiai VK-n versenyzik

Az első selejtezős nap után Pigniczki Fanni az egyéni összetett 15., Wiesner Hanna pedig a 22. helyéről várja a folytatást a szófiai ritmikus gimnasztika világkupán.

A rangos mezőny pénteken karikával és labdával mutatta be gyakorlatát. Az élen a hazai környezetben versenyző Stiliana Nikolova áll, megelőzve honfitársát, Boryana Kaleynt. Szombaton szalaggal és buzogánnyal selejteznek Bulgária fővárosában.

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra,  Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszercsapat öt karikával selejtezett, és végül a 12. helyen fejezte be a pénteki napot.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

A magyarok pontszámai:

15. Pigniczki Fanni

karika: 30.650, labda: 32.650

22. Wiesner Hanna

karika: 30.300, labda: 31.300

Az együttes kéziszer csapat pontszáma: 32.950

0 Tovább

Bajnokokat avattak az erőemelőknél​​​​​​​

Rangos országos bajnokságon vannak túl az erőemelők. Az Angyalföldi Láng Sportcsarnokban megrendezett ob volt az utolsó válogató verseny a litvániai Druskininkaiban megrendezendő erőemelő-világbajnokságra.

Fekete Miklós, az erőemelők szövetségi kapitánya elmondta, színvonalas országos bajnokságot zártak.

„Népes mezőny vett részt a versenyen, itt minden helyezésért meg kellett küzdeni. A június 15-én kezdődő vb-re koncentrálunk, ez a világbajnokság azért fontos, mert ott lehet indulási jogot szerezni a jövő évi Világjátékokra, amelyet Kínában rendeznek meg” – összegzett a szövetségi kapitány.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke: „A vb szempontjából fontos országos bajnokság volt ez. Úgy gondolom, hogy színvonalas versenyen vagyunk túl, és a szövetség történetében például egy profi stream közvetítéssel szolgáltuk ki mindazokat, akik nem tudtak a helyszínen szurkolni.

A 2024-es erőemelő magyar bajnokok:

Nők

47 kg: Horváth Zsanett

52 kg: Lehóczkyné Fawal Margit

57 kg: Tóth Viktória Flávia

63 kg: Dr. Kiss Anett

69 kg: Sallai Eszter

 76 kg: Tóth Enikő

84 kg: Juhász Anna Csilla

+84 kg: Lovas Mónika   

Csapat:  Vasdisznó Erőemelő SE             

Férfiak

59 kg: Sajben Dániel     

66 kg: Somodi Vince

74 kg: Póta László

83 kg: Viski Ferenc

93 kg: Temesvári Tamás              

105 kg: Hegedűs Áron  

120 kg: Susa Olivér

+ 120 kg: Nagy Hunor

Csapat: Erőtér Powerlifting Egyesület

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Egyedi színvilága lesz a hazai kontinensbajnokságnak

A közönség véleményét is kikérték a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság színvilágának kialakításában.

Egy-egy világverseny látványvilága mindig hangsúlyos. A májusi budapesti ritmikus gimnasztika kontinensbajnokság színvilágában markáns szerepet kap a zöld. Kovács Andrea versenyigazgatótól megtudtuk, hogy ebben a sportágban az egyes eseményeken szívesen nyúlnak a rózsaszínhez, a magentához, a lilához. A hazai szervezők azonban nem így gondolkodtak, mindenképpen szerettek volna egy egyedi színvilágot kialakítani, és ehhez kikérték a közönség véleményét is. Méghozzá úgy, hogy hazai versenyeken adhatták le voksukat a nézők a színekről, így eldőlt, hogy a „zöld” fog dominálni az esemény logójában és az arculati elemekben.
Ráadásul az Eb logója különleges is lett, kettős funkciót is betölt: első ránézésre szalag, de abból kirajzolódik egy kettes és egy négyes szám, amely a kontinensviadal megrendezésének évszámára utal.

A ritmikus gimnasztika 40. Európa-bajnokságát május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Bővebb információk az Eb hivatalos honlapján, az rg2024.eu-n.

0 Tovább

Teqball – Magyar érmek a Belga Nemzetközi Teqball Openen​​​​​​​

Női párosban, vegyespárosban és férfi duóban is magyar sikerrel ért véget a Belga Nemzetközi Teqball Open. A nőknél – duóban – Péchy Petra és Vicsek Nóra (REAC Sportiskola SE) sikerével ért véget a viadal, itt a 2. helyen is magyarok zártak, miután Kota Gabriella és Ács Krisztina (Rába ETO)  lett az ezüstérmes. Vegyespárosban Bányik Csaba és Ács Krisztina (Rába ETO) nyert, megelőzve a Kota Gabriella, Katz Balázs (Rába ETO) párost.

A férfiaknál a duót Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE) és Györgydeák Apor (Góbék Teqball Team) nyerte meg, Bányik Csaba és Katz Balázs előtt. Női egyéniben a Puskás Akadémia játékosa, Izsák Anna ezüstérmes lett. A Belga Nemzetközi Teqball Openen a Blázsovics Ádám, Péchy Petra kettős is dobogóra állt, mivel ők vegyespárosban harmadikok lettek.

A sportágban hamarosan megkezdődik a MOL Országos Teqball Bajnokság. Az 1. fordulónak a fővárosban a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem ad otthont április 20-án és 21-én. A Ludovika Arénában asztalhoz állók az országos bajnoki cím mellett a világbajnoki részvételért is harcolnak majd.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Új ruha is készülhet Pigniczki Fanninak

Pigniczki Fanninak négy versenyruhája lesz a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ritmikus gimnasztikában nagy hangsúlyt kapnak az esztétikai elemek, ilyen például a ruha is.

„Régóta ugyanazokkal a varrónőkkel dolgozom. Fontos, hogy jól ismerjem őket, és ők is ismerjenek engem” – mondta első számú ritmikus gimnasztikázónk.

Általában minden szerhez van egy dressz, de ez nincs kőbe vésve, hogy melyik ruhában lehet buzogánnyal, vagy karikával gyakorlatot bemutatni.

„Ott van például a fekete dresszem, ezt a labdához használtam, de szalagozni is fogok vele. Nagyon jól ötvözhető a művészi hatás ugyanis a szalag színével kombinálva.” – tette hozzá Pigniczki Fanni, aki azt is elárulta, hogy elképzelhető, hogy a hazai rendezésű Európa-bajnokságra egy újabb dresszel bővül a versenykollekciója.

A sportág 40. Európa-bajnokságát május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Teke – Megvédte bajnoki címét a Szegedi TE​​​​​​​

Mozgalmas napok a tekézőknél. A férfiaknál a Szegedi TE megszerezte újabb magyar bajnoki aranyát, a nőknél pedig kupagyőztest avattak. A mindent eldöntő összecsapás végül szegedi győzelemmel ért véget, miután a hazaiak 7-1-re nyertek, ezzel a címvédő begyűjtötte a 17. bajnoki aranyát.

Az Investment Közutasok Kaposvári TK története legjobb eredményével szerezte meg a Szuperliga ezüstérmet. A mérkőzést követően a csapatok Bátor Gábortól, a Magyar Teke Szövetség főtitkárától  vehették át az érmeket.

Közben befejeződött a nőknél Magyar Kupa négyes döntője. A rangos hazai versenynek a Veszprém vármegyei Pápa adhatott otthont, ahová az Ipartechnika Győr SE, a Rákoshegyi VSE, a Ferencvárosi TC és a Balatoni Vasas SE kvalifikálta magát. A kiélezett küzdelemből végül a Rába-partiak jöttek ki győztesen, ezzel megnyerték a trófeát. A második helyen tavalyi győzelmét követően a Rákoshegyi VSE együttese végzett. A harmadik helyet a  Ferencvárosi TC csapatának sikerült megszerezni, míg a Balatoni Vasas SE a negyedik helyen zárt.

A 2023/2024. évi Positive Adamsky Férfi Szuperliga Végeredménye:

1. Szegedi TE

2. Investment Közutasok Kaposvári TK

3. Répcelaki SE

4. Zalaegerszegi TK

5. Szentgotthárdi VSE

6. Szanki OBSE

7. Köfém SC

8. Bábolna SE

9. Rába ETO Győr SE

10. Pápai Vasas TK

0 Tovább

Socca Eb – Németek, románok és írek lesznek a mieink ellenfelei​​​​​​​

Nehéz csoportba került a socca-válogatott az idei Eb-n – adta hírül a SOCCA Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség.

Sorsoltak a socca Európa-bajnokságra. A magyar válogatott a B-csoportba került, ahol a németekkel, a románokkal és az írekkel játszik majd Roni Ribeiro da Silva együttese. Közben kijelölték a kispályás labdarúgó-válogatott keretét is a május 8-án kezdődő kontinensbajnokságra. Az Eb-nek Kisinyov ad otthont.

Kapusok: Szacskó László, Iváncsik Norbert.

Mezőnyjátékosok: Petric Branko, Czerman Márk, Sós Márkó, Jáger Roland, Szabó Marcell, Sóron Tibor, Vörös-Torma Martin, Huszty Dániel, Tolnay Rokkó, Nyilas Elek és Sztojka Márk.

A socca a kispályás labdarúgásnak az egyik legdinamikusabban feljődő változata. Öt plusz egyes felállásban játsszák.  

0 Tovább

Szkander Eb – A Nemzeti Döntőn kialakult a kontinensbajnoki keret​​​​​​​

Színvonalas Nemzeti Döntővel hangoltak a magyar szkanderosok az idei Európa-bajnokságra. A finálét Madarason rendezték meg. Ez volt az utolsó Eb-válogató megmérettetés. A csapatversenyt a Donkesz Team nyerte meg, a második helyen a Dóró Team  végzett, harmadik pedig a Sárosdi SE lett.

Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke elmondta, rangos hazai eseményen vannak túl. „A nemzeti döntőre 390 nevezés érkezett. Közben kialakult a válogatott keret. A magyar válogatott a tervek szerint 68 fővel vesz részt az Európa-bajnokságon, ebből 24 szkanderos az utánpótlás kategóriákból érkezik. A nemzeti csapatban tizenkét hölgy kap helyet.” – mondta Csabai Atilla.

Az idei szkander Európa-bajnokságnak Pozsony ad otthont május 2. és 12. között. 

0 Tovább

Visszautasítja a hazug csepeli vádakat a Magyar Birkózók Szövetsége!

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöksége megtárgyalta és a leghatározottabban elhatárolódik, visszautasítja, elítéli Märtz József, a Csepeli Birkózó Club (CSBC) elnökének a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA) ért valótlan és otromba vádjait, politikai és üzleti indíttatású támadásait.

Sajnos Märtz Józsefnek a sajtóban fake newsként terjedő hazug állításai nem újkeletűek. Ő már tavaly, még az MBSZ elnökségi tagjaként indított becstelen és sunyi támadást a magyar birkózócsalád ellen. Lejáratásunkra, ellenünk való gyűlöletkeltésre irányuló vádjai akkor is ugyanazok voltak, mint legutóbb:

• a KIMBA az ő tulajdona, ő „szerzett rá” állami támogatást, amit elloptunk tőle,

• a KIMBA nem kollégiumot, hanem luxusszállodát és luxuséttermet akar építeni a csarnok mellé,

• nem engedjük be a KIMBA-ba a csepeli birkózókat, anyagilag ellehetetlenítjük a CSBC-t.

Märtz József állításai teljesen egybecsengenek, egy tőről fakadnak Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester hamis szavaival. Vajon miért? Egyébként valóságtartalmukat a baloldali politikai, sőt a közpénzen kitartott csepeli önkormányzati média sem vizsgálta, hanem „igazságként”, „leleplezésként”, „lebukásként” kürtölte szét az ország és a kerület nyilvánosságában, besározva, befeketítve, megalázva ezzel az MBSZ-t, a KIMBA-t, a magyar birkózókat. Nyugodtan kimondhatjuk: egy előre kitervelt politikai-üzleti forgatókönyv alapján játszottak össze. Az MBSZ, a KIMBA dokumentumokkal is tudja cáfolni Märtz József hazug állításait. Az MBSZ elnöksége az ügyben tisztázó jellegű etikai eljárást is indított. Azonban Märtz József birkózóhoz méltatlan módon, ez elől – inkább elnökségi tagságáról gyáván lemondva – elmenekült. A márciusi tisztújításon pedig már egyetlen MBSZ-tagszervezet – még a saját egyesülete – sem jelölte elnökségi tagságra, sőt – a hivatalos meghívás ellenére – a beszámoló-tisztújító közgyűlésen sem jelent meg, így nem képviselhette a CSBC-t senki sem. Pedig a közgyűlésen is szóba került a fenti ügy. Többek között az, hogy a KIMBA diákkollégiumának helyén éppen Märtz József és Borbély Lénárd épített, ráadásul engedélyek nélkül, törvénytelenül, közpénzen luxuséttermet, „Hollandi 8” néven. (Budapest Főváros Kormányhivatala épp’ ezért rendelte el az étterem lebontását.) Ők építettek oda – zöld beruházásnak és „közösségi tervezésnek” álcázva – műanyagborítású tenisz- és padelpályákat is, amelyeket Märtz József éttermében lehet kibérelni. A KIMBA-ban hatvannál több csepeli birkózó - köztük kilenc CSBC-tag is – edz, de a már négy évvel ezelőtt az egyesületeknek felkínált bérleti szerződést egyedül Märtz nem írta alá. A CSBC nyolc év alatt – pénzügyi dokumentumokkal igazolhatóan – 138 millió (!!!) forint működési támogatást kapott az MBSZ-től stb. stb. Érdekes tény még az is, hogy a CSBC társelnöke, Hajdú Imre önkormányzati képviselőjelölt a Borbély Lénárd és Csapata nevű formációban.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Pigniczki Fanni frissített a gyakorlatain

Megújított gyakorlatokkal készül Pigniczki Fanni a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra. Ebben a sportágban külön hangsúlyt kap a zene, és a ruha összhangja is.

„Az előttünk álló budapesti Európa-bajnokságra kettőzött erővel készülök, ami pozitívan kihathat majd a párizsi olimpiai szereplésemre is. Érdekesség, hogy például a buzogány gyakorlatomhoz a szert Olaszországban gyártattam úgy, hogy elküldtem a kivitelezőnek azt, hogy milyen ruhában leszek, és milyen zenére versenyzek majd” – mondta elsőszámú rg-versenyzőnk.

Pigniczki Fanni hozzátette: a szalaggyakorlat is sok új elemet tartalmaz. „Oda új dressz is készült. Nagyon várom, hogy hazai közönség előtt hogy fog szólni Michael Bublé zenéje. A karika gyakorlatom stílusát megtartottuk, de a labda, az alaposan megújult. Tartalmaz egy karakteres dinamikai váltást, és egy kicsit keményebb is lett az egész.” – számolt be az előkészületekről  Pigniczki Fanni.

A sportág 40. Európa-bajnokságát május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Darts – Több világsztár jön Budapestre!​​​​​​​

Már most kijelenthető, hogy idén több nagyágyú érkezik Budapestre a IV. Hungarian Darts Trophy-ra. A European Tour magyarországi állomása szeptember 20. és 22. között lesz az MVM Dome-ban.

A sportágban a világ legjelentősebb szervezete, a PDC szabályt módosított, ennek köszönhetően eldőlt, hogy a világranglista első 16 helyezettje is lehetőséget kap az indulásra. Korábban a Pro Tour ranglista TOP 16-os mezőnye állhatott tábla elé. A szombati kiemelés azonban továbbra is az utóbbi rangsor alapján történik.

„A szabálymódosítás értelmében szeptember 20-án, pénteken, a magyar versenyzők mellett már világsztároknak is szurkolhatunk. Az aznapi kedvező jegyárak miatt így szinte garantált a teltház és a hagyományosan kiváló hangulat a European Tour budapesti állomásának első estéjén is.” – áll a szervezők közleményében.

A Hungarian Darts Trophy tavaly nézőcsúccsal zárt. Összesen 19 ezren váltottak jegyet az MVM Dome-ba. A háromnapos versenyen áttörésnek számított az, hogy Major Nándor személyében a pénteki nap után volt magyar továbbjutó. A döntőben az azóta világbajnoki címet szerző - és Budapesten kilencnyilast dobó -  Luke Humphries végül kikapott Dave Chisnall-től.  

Tavaly olyan klasszisok érkeztek még a magyar fővárosba többek között, mint a skót Peter Wright, az ír Gerwyn Price, a holland Michael van Gerwen, vagy az angol Michael Smith.

További hírek és jegyinformációk: dartsevent.com

0 Tovább

Besztercebányai siker Kassán​​​​​​​

Kimaradtak a hazai helyzetek, győzött a Besztercebánya. A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásának 4. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő kassai együttes óvatosabb kezdés után több góllal kecsegtető támadást is vezetett, ám ezek kimaradtak.

A találkozó egyetlen találatát  Pisoja szerezte az 57. percben. A bekapott gól nem fogta meg a Kassát: a hajrában Obounet, Gallovic és Medved is gólt szerezhetett volna, ám ezúttal a Besztercebánya végül lehozta 1-0-ra idegenben a meccset.

Kassa - Besztercebánya 0-1 (0-0)

Gólszerző:  Pisoja (57. p.)

Kassa: Kira - D. Kruzliak, Gorosito, Innocenti - Fabis, Gallovic (79. Qose), Hočko (82. Gressák), Davis (79. Petrák) - Medved, Fasko (82. Sovic), Jones (44. Obounet) ). Edző: Ján Kozák Jr.

Besztercebánya: Trnovsky - Mensah, Willwéber, Migala - Pisoja, Hlinka, Richtárech (90+3. Guimaraes), Marquinho (74. Povazanec) - Slebodník (74. Hanes), Rymarenko (88. Luppeták), Veselovskyris ). Edző: Márió Auxt.

0 Tovább

Érdi Mária: Boldog vagyok, hogy én lehettem az első magyar, aki nyerni tudott a Trofeo Princesa Sofia-n​​​​​​​

Érdi Mária Palma de Mallorcán is legyőzhetetlen volt. A magyar vitorlásversenyző, akit a tavalyi eredményei alapján itthon az év legjobb női sportolójának választottak a sportújságírók, megnyerte az egyik legrangosabb világkupát, az 53. Trofeo Princesa Sofia-t.

Az ILCA 6-os hajóosztályban 116-an indultak. Az MVM SE sportolója az élről kezdte meg az éremfutamot, amelyen végül 9. lett, de az előnye olyan nagy volt, hogy ez is elég volt a végső sikerhez. A második helyen az ausztrál Zoe Thomson végzett, megelőzve a dobogón a brit Matilda Nichollst.

A mezőnyben ott volt a két legutóbbi olimpia aranyérmese is. Tokió bajnoka, a dán Anne-Marie Rindom a 11., míg a riói győztes, a holland Marit Bouwmeester a 18. lett. A Szerencsejáték Zrt. támogatásával versenyző Érdi Mária tavaly világbajnok lett, idén a vb-t a hetedik helyen fejezte be, majd megnyerte az Európa-bajnokságot.

„Ez az egyik legrangosabb vitorlás verseny. Nagyon boldog vagyok, hogy én lehettem az első magyar, aki nyerni tudott a Trofeo Princesa Sofia-n. Hosszú, és fárasztó hét van mögöttem. A VK erős széllel kezdődött, és a végére legyengült. Sikerült minden helyzethez a lehető legjobban alkamazkodnom. A következő versenyem Hyères-ben lesz, ahol szintén VK-állomáson ülök hajóba” – mondta Érdi Mária.

0 Tovább

Szabadidősport – Az elmúlt évtized legnagyobb felmérése zajlott​​​​​​​

Régóta várunk erre! Az utóbbi tíz év legátfogóbb szabadidősportos közvéleménykutatása során hamarosan kiderül, hogy mennyit sportol a magyar.

A Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) megrendelésére, az Aktív Magyarország támogatásával és Testnevelési Egyetem közreműködésével átfogó kutatás készül a magyarok sportolási szokásaival kapcsolatban.

A SZEOSZ információi szerint a felmérés során 1300 embert kérdeztek meg személyesen, amely reprezentatívnak számít. Külön figyeltek a fővárosi, a városi és a vidéki megoszlásra. Az elmúlt tíz év Eurobarométer felmérései szerint rendre igen alacsony a lakosság fizikai aktivitásban résztvevők aránya. A 2014-ben publikált adatok értelmében a magyar lakosság 44%-a soha nem sportol. Ritkán, ami azt jelenti, hogy körülbelül havi 3 alkalommal: 18%, kisebb rendszerességgel heti 1-4 szer: 23%. A most készülő felmérésből kiderül, mennyit sportolunk mi, magyarok, mit csinálunk legszívesebben a szabadidőnkben, számít-e az iskolai végzettség, és az anyagi háttér, ha a rendszeres sportolást vizsgáljuk. De fény derül arra is, mi tartja vissza azokat, akik csak keveset, vagy egyáltalán nem sportolnak.

A kutatás a 2023-as év végén zajlott, az eredmények vizsgálata és összesítése jelenleg is zajlik. Az adatokat a Testnevelési Egyetem Társadalomkutatási Tanszéke az ELTE Data for Good kutatócsoporttal elemzi. Az Aktív Magyarország Államtitkárság tavasz végén ismerteti a felmérés friss adatait.

0 Tovább

53. Trofeo Princesa Sofia – Érdi Mária Palma de Mallorcán ül hajóba

Az év egyik legnagyobb vitorlás versenye következik. Palma de Mallorcán megrendezik az 53. Trofeo Princesa Sofia világkupa-versenyt. A mezőnyben ott lesz mindkét olimpiára készülő magyar vitorlás versenyző: a női ILCA 6 hajóosztályban Érdi Mária, a férfi ILCA 7-ben pedig Vadnai Jonatán.

Érdi Mária célja a győzelem. „Most már mindig az aranyért hajtok. Ez egy erős verseny lesz hatalmas mezőnnyel. Mindenki, aki számít, ott lesz Palma de Mallorcán. Ennek a megmérettetésnek más lesz a karaktere, mint az olimpiai versenynek. Sokkal nagyobb a pálya. Ezt követően Párizsba repülök egy szponzori eseményre, aztán jöhet az év második világkupája  Hyères-ben” – nyilatkozta a Szerencsejáték Zrt. támogatásával versenyző Érdi Mária.

Vadnai Jonatán a dobogóért küzdene. „Egy kemény edzőtáboron vagyok túl. Horvátországban készültem. Az előttem álló verseny valójában felkészülés az olimpiára, de természetesen szeretnék jól szerepelni. Bízom benne, hogy a dobogóért harcban leszek. Jó formában vagyok, bár az edzőtábor után volt egy vírusos torokgyulladásom, de ez is már a múlté” – mondta Vadnai Jonatán. 

0 Tovább

2-1-es kassai győzelem Aranyosmaróton​​​​​​​

Kassai sikerrel ért véget az Aranyosmaróton megrendezett osztályozó csoport 3. fordulójában megrendezett összecsapás. A többségi magyar tulajdonban lévő kassaiak ugyanis 2-1-re nyertek a Zlaté Moravce ellen a Szlovák Labdarúgó Niké Ligában.

Jól kezdtek a vendégek. Már a második percben megszerezhették volna a vezetést, Richter azonban védett. Az első gólra a 23. percig kellett várni: Jones passzából Medved volt eredményes. A 65. percben egalizáltak a hazaiak, miután Kuzma talált be a kassai kapuba. A mindent eldöntő találatot Petrák szerezte a 86. percben.

A Kassa jövő szombaton a Banská Bystrica elleni meccsel folytatja a sorozatot.

Szlovák Niké Liga, osztályozó csoport, 3. forduló

Zlaté Moravce - Kassa 1-2 (0-1)

Gólok: Kuzma (66. p.), illetve Medved (23. p.) és Petrák (87. p.)

Zlaté Moravce: Richter - Sula, Gono, Mosko, Jinjolava - Mondek, Duga (46. Brenkus), Balic (46. Nonikasvili) - Tabatadze (61. Dulay), Kuzma, Mészáros (61. Balaj). Edző: Dusan Uhrin

Kassa: Kira - Kruzliak, Gorosito, Innocenti - Fabis, Hocko, Gallovic (81. Qose), Davis (73. Gressák) - Jones (73. Obounet), M. Fasko (73. Petrák), Medved (90. Sindelár). Edző: ifj. Ján Kozák  

0 Tovább

Teqball – Világbajnoki kvalifikáció az ob-n

Hamarosan megkezdődik a MOL Országos Teqball Bajnokság. Az 1. fordulónak a fővárosban a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem ad otthont április 20-án és 21-én.

A Ludovika Arénában asztalhoz állók az országos bajnoki cím mellett a világbajnoki részvételért is harcolnak – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség.

A mezőnyben többszörös világbajnokok, Európa-bajnokok, világbajnoki helyezettek lesznek. A közönség láthatja Blázsovics Ádámot (4-szeres vb-aranyérmes), Bányik Csabát (3-szoros világbajnok, emellett Európa-bajnok) és Janicsek Zsanettet (2-szeres világbajnok és kontinensbajnok).

Indul az ob-n Katz Balázs (világbajnok és 2-szeres Európa-bajnok), Vasas Lea (kétszeres világ- és Európa-bajnok), Bakó Ádám (vb-aranyérmes), Vicsek Nóra és Péchy Petra (a 2023-as vb ezüstérmesei) és Ács Krisztina (a 2023-as vb vegyes ezüstérmese).

A szervezők a profik mellett ugyanúgy az amatőröket is várják 2 kategóriában, azaz egyéniben és párosban.

Megreformálták a junior kategóriát is, ahol szintén 2 kategóriában várnak minden szárnyát bontogató fiatalt, aki szívesen kipróbálná magát versenyhelyzetben.

Mindezek mellett az aktív, sportot szerető iskolák részvételére is számítanak. A leglelkesebb sulik – a tavalyhoz hasonlóan – ismét nyerhetnek teqball asztalt.

A program:

Ápr 20. (szombat): Profi kategóriák egészen addig amíg meg nem születnek a döntősök, a finálék vasárnap lesznek

Április. 21 (vasárnap): Amatőr és junior verseny, plusz profi döntők.

Az ob-állomás egyben kitűnő lehetőség arra, hogy bárki kipróbálja a magyar fejlesztésű sportágat.

Bővebb információk a teqballhungary.hu oldalon.

0 Tovább

Világkupa-sikerek Csehországban ​​​​​​​

Újabb rangos szkander versenyen taroltak a magyar szkanderosok. A Dolní Bousovban megrendezett Golem’s Hand elnevezésű világkupa-viadalon a magyar válogatott tagjai több érmet is begyüjtöttek.

A 18 fős nemzeti csapat végül 9 arannyal, 5 ezüsttel és 4 bronzzal zárt Csehországban.

„Ez az a VK, amelyre rendszerint kilátogatunk. Büszke vagyok a csapatra, ez nagyon jó alapot ad a szlovákiai kontinensbajnokságra való felkészüléshez. A válogatott folyamatosan megújul, a fiatalok, rendre helyet követelnek maguknak a legjobbak között. Persze vannak azért olyan klasszisok, akik versenyről versenyre jól teljesítenek. Ilyen Kőváriné Ivánfi Brigitta, aki Csehországban jobbal és ballal is nyert” – értékelt Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke.

0 Tovább

Kick-box: tíz magyar elsőség az olaszországi világkupán

Négy napon keresztül folytak a küzdelmek Jesolóban a kick-box sportág nemzetközi szervezete, a WAKO világkupa sorozatának olaszországi állomásán, ahol 43 ország 1500 versenyzője lépett tatamira és szállt ringbe. A magyarok remekül szerepeltek, hiszen megnyerték az éremtáblázatot, és a felnőtteknél kereken tíz aranyat hoztak haza.

A legeredményesebbek Mezei Nikolett és Brebovszky Zoltán voltak, akik mindketten két aranyérmet érdemeltek ki. A világ- és Európa-bajnok Mezei a light-contact és a kick-light szabályrendszerek 65 kg-os súlycsoportjában indult, és dupla terhelés ellenére négy, illetve három győzelemmel mindkét kategóriában diadalmaskodni tudott. A formagyakorlat specialista Brebovszky a felnőtt férfiaknál a kreatív fegyveres és a zenés fegyveres versenyszámban is a legmagasabb pontszámot kapta a bíróktól, így szintén két alkalommal állhatott fel a dobogó tetejére.

Rajtuk kívül világkupa győzelmet aratott a pointfightingban a tavalyi Európa Játékokon sporttörténelmi aranyat szerzett Bálint Martin és a feltörekvő tehetség Hammer Máté, kick-lightban pedig a Mezeihez hasonlóan szintén világ- és Európa-bajnok Szmolek Emánuelnak került újabb aranyérem a nyakába. Formagyakorlatban a nőknél is két magyar elsőség született Jesolóban Udvarhelyi Fanni és Halustyik Cintia révén. A ringben a kiütésre menő szakágakban is hirdettek magyar győztest: Szabó-Tóth Dávid a full-contactosok 91 kg-os súlycsoportjában végzett az első helyen.

Teljes magyar sikert hozott az összesített éremtáblázat. A nemzetek versenyében Magyarország - még a házigazda olaszokat is megelőzve - lett a legeredményesebb, míg a résztvevő klubok között a Halker-Király Team végzett az élen.

Olasz kick-box világkupa, Jesolo, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 1. Hammer Máté
74 kg: 1. Bálint Martin
Nők:
60 kg: 3. Busa Andrea

Light-contact:
Férfiak:
69 kg: 3. Marschall Viktor
74 kg: 3. Kajtár Bence
Nők:
65 kg: 1. Mezei Nikolett

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 2. Enyingi Ádám
84 kg: 1. Szmolek Emánuel
Nők:
65 kg: 1. Mezei Nikolett

Formagyakorlat:
Férfiak:
Kreatív: 2. Brebovszky Zoltán, 3. Mónus Viktor
Kreatív fegyveres: 1. Brebovszky Zoltán, 2. Mónus Viktor, 3. Schersing András
Zenés: 2. Brebovszky Zoltán
Zenés fegyveres: 1. Brebovszky Zoltán, 3. Schersing András
Nők:
Kreatív: 1. Halustyik Cintia
Kreatív fegyveres: 2. Tar Petra
Zenés: 1. Udvarhelyi Fanni, 3. Halustyik Cintia és Vajler Éva
Zenés fegyveres: 2. Halustyik Cintia

Full-contact:
Férfiak:
75 kg: 2. Bárdosi Sándor
91 kg: 1. Szabó-Tóth Dávid, 2. Kaplan Cenk
Nők:
60 kg: 3. Tóth Anna

Low-kick:
Férfiak:
+91 kg: 3. Demeter Gergő

K1:
Férfiak:
63.5 kg: 3. Száraz Gergő
Nők:
52 kg: 3. Bálint-Pálfi Viktória
60 kg: 2. Kovács Laura Fanni
65 kg: 2. Kolozsvári Enikő

0 Tovább

TáncSport – Vb-aranyérmet szerzett a magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina duó!​​​​​​​

Magyar győzelemmel ért véget a hazai rendezésű profi latintánc-világbajnokság! A Ludovika Arénában a 16-szoros magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina vb-aranyat nyert az utolsó versenyén. A mezőny másik magyar párosa, Suti András és Tóth Katalin a 22.-23. helyen fejezte be a világbajnokságot – adta hírül a Magyar TáncSport Szakszövetség.

Andrea Silvestri és Váradi Martina a magyar táncsport emblematikus alakjainak számítanak. Hosszú, és eredményekben gazdag pályafutásuk során korábban kétszer világbajnoki ezüstérmet szereztek,  kétszeres Európa-bajnokok. A legfényesebb érmet ezúttal hazai parketten sikerült begyűjteniük. A Ludovikában egy lett, egy moldáv, egy izlandi, valamint két kínai páros mellett bejutottak a hatos döntőbe. A Silvestri-Váradi kettős a tőle megszokott dinamikával és eleganciával táncolta végig a finálét, és végül átvehette a vb-aranyat a hazai közönség előtt. A duónak ez volt az utolsó versenye.  Az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős 2003-ban mutatkozott be. Lépésről lépésre haladtak előre. Kitartó munkával felküzdötték magukat a világ legjobbjai közé. Előadásmódjuk, technikájuk egyre kifinomultabb lett, és ez az eredményeiken is megmutatkozott.

Az újdonsült világbajnokok kétszer képviselték a magyar színeket az olimpián kívüli sportágak seregszemléjén, a Világjátékokon. Mindkét alkalommal döntőztek. Ezúttal világranglista éllovasként, és profi világbajnokként vonulnak vissza.

Világbajnoki nyilatkozatok:

Váradi Martina

„Leírhatatlan, felfoghatatlan az egész. Ezt csak az álmaimban éltem át, egyben reméltem, hogy magyar közönség előtt ilyen lesz megszerezni a vb-aranyat.”

Andrea Silvestri

„Elmondhatatlanul boldogok vagyunk. Furcsa, de egyben felemelő, hogy mostantól a parkett másik oldalán állunk majd pontozóként, de természetesen edzőként is maradunk a sportágban.”

 WDSF Professzionista Latin Világbajnokság, Budapest

Döntő

1. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)

2. Marts Smolko, Tina Bazykina (Lettország)

3. Maruster Sergiu, Anastasia Stan (Moldova)

4. Li Mingxuan, Zhou Wanting (Kína)

 5. Wang Jun, Jia Yiwen (Kína)

6. Nikita Bazev, Hanna Run Bazev (Izland)

 ..22.-23. Suti András Tóth Katalin (Magyarország)

0 Tovább

A hétvégén profi latintánc-világbajnokság lesz Budapesten!​​​​​​​

Minden idők legnagyobb hazai rendezésű táncsportos eseménye következik. A hétvégén Budapest ad otthont a profi latin világbajnokságnak úgy, hogy a kétnapos eseményen a magyar bajnokság mezőnye is parkettre lép a Ludovika Arénában. A vb-re szombaton kerül sor, a két nap alatt 20 kategória versenyzőit láthatja a közönség a gyermekektől egészen a senior IV-es, azaz a 65 év feletti korosztályig.

A világbajnokságon két pár képviseli a magyar színeket: a 16-szoros magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina páros, valamint a Suti András, Tóth Katalin duó.

A Silvestri-Váradi kettős korábban kétszer világbajnoki ezüstérmet szerzett, kétszer lettek Európa-bajnokok, ezúttal befejezik táncos pályafutásukat. Nagy reményekkel lép parkettre a Suti-Tóth páros is, amely első profi versenyén indul.

Váradi Martina szerint megtisztelő és felemelő lesz hazai közönség előtt világbajnokságon szerepelni. Izgatottan, de annál nagyobb várakozással és örömmel várjuk a vb-t. Fantasztikus hangulatra számítunk. Korábban Debrecen rendezett már Európa-bajnokságot, valami hasonló atmoszférára számítunk” – mondta Váradi Martina.

Andrea Silvestri kiemelte: karrierjük egyik legfontosabb  versenye következik. „Egyrészt esélyesek vagyunk, és mint minden sportoló, mi is az aranyra hajtunk, másrészt ne feledjük, hogy a hazai közönséget maximálisan ki szeretnénk szolgálni, és végül számunkra ez lesz az utolsó verseny. Ezért is szeretnénk emlékezetessé tenni.” – nyilatkozta Andrea Silvestri.

Suti András és Tóth Katalin a felszabadult versenyzésre koncentrál. „Úgy érezzük, hogy különösebb teher nincs rajtunk. Egy a célunk, úgy végigversenyezni a világbajnokságot, hogy közben jól érezzük magunkat. Igyekszünk mindent megtenni ezért” – jegyezte meg Tóth Katalin.

„Egy élsportoló esetében a legnagyobb dolog, ha hazai környezetben versenyezhet nagy világeseményen. Nekünk ez a vb megadatott. A családjaink, a barátaink ott lesznek a lelátón. Minden szempontból emlékezetes világbajnokság elé nézünk” – tette hozzá Suti András.

Bővebb infók: tancmb.mtasz.hu

0 Tovább

Ezúttal a fekete övekért harcoltak a kick-boxosok​​​​​​​

Megtartotta idei éves övvizsgáját a Magyar Kick-box Szakszövetség. A vizsgán elsősorban a tavalyi nagy világversenyeken – világbajnokság, Európa Játékok, Küzdősportok Világjátéka – érmet szerzett sportolók vizsgáztak. Rajtuk kívül edzők és bírók is megmutathatták kick-box tudásukat a következő övfokozatokért, illetve magas dan fokozatokat is adományozott a szövetség.

Hagyományos központi övvizsgáját tartotta meg Budapesten az MKBSZ, amelyen 24 fő – 13 versenyző, valamint 11 edző és versenybíró – adott számot tudásáról, és szerezte meg a fekete övet vagy lépett tovább a dan (feketeöves) fokozatokban.

A vizsgázók között volt többek között a tavalyi Európa Játékokon sporttörténelmi aranyérmet nyert Bálint Martin, a Küzdősportok Világjátékán diadalmaskodó Zajácz Bence, a világbajnokságon a felnőtteknél a dobogó tetejére felálló Szmolek Emánuel, Nagy Rita és Kovács Laura Fanni, valamint a vb-n a veteránoknál három aranyat is begyűjtő Kovács Marianna.

Az eredmények elismeréseképpen többjüknek az edzője is vizsgázhatott a központi danvizsgán, de más edzők is bizonyíthattak, és például a vizsgázók között volt az egyik legelismertebb hazai kick-box bíró, Gasparik Róbert is.

A sportágban végzett teljesítményük elismeréseképpen három főnek magas danfokozatot adományozott a Galambos Péter vezette Magyar Kick-box Szakszövetség. Az MKBSZ alelnöke, Juhász Gábor ötödik, a szövetség elnökségi tagja, Balázs Imre pedig hatodik dan fokozatot kapott. Rajtuk kívül páratlan pályafutásáért szintén hatodik danban részesült Kondár Anna, aki tíz világbajnoki címével rekorder a sportágban – egyedül a szintén a magyar Mórádi Zsolt büszkélkedhet ennyi vb-arannyal. Még tavaly is több érmet hozott a világversenyekről Kondár Anna, de mivel sérülései már nem teszik lehetővé, hogy százszázalékos felkészülést végezzen, az idei évvel visszavonult kivételes versenyzői pályafutásától.

MKBSZ övvizsga, a dan fokozatokat elért kick-boxosok:

Versenyzők:

Juhász Gergely IV. Dan

Nagy Rita III. Dan

Bálint Martin II. Dan

Zajácz Bence II. Dan

Kovács Laura Fanni I. Dan

Szmolek Emánuel I. Dan

Kolozsvári Enikő I. Dan

Szabó-Tóth Dávid I. Dan

Halustyik Cintia I. Dan

Kajtár Bence I. Dan

Török Szonja I. Dan

Miklós Alexandra I. Dan

Kovács Mariann I. Dan

Edzők, bírók:

Gasparik Róbert IV. Dan

Litauszki László IV. Dan

Molnár László III. Dan

Mamedov Csaba II. Dan

Kiss Roland II. Dan

Elszaszer Dávid I. Dan

Bakó Krisztián I. Dan

Cinkotai János I. Dan

Deli Roland I. Dan

Rádai Imre I. Dan

Szabó-Tóth Zoltán I. Dan

Adományozott fokozat:

Balázs Imre VI. Dan

Kondár Anna VI. Dan

Juhász Gábor V. Dan

0 Tovább

Nyikos és Terék is diadalmaskodott Antalyában​​​​​​​

Két arany-, egy ezüst- és négy bronzéremmel tértek haza U20-as kötöttfogású és női birkózó fiataljaink a törökországi Antalyában rendezett „Champions” elnevezésű nemzetközi versenyről.

A felnőtt Yasar Dogu–Vehbi Emre-emlékversenyt, valamint az U17-es Victory Cupot követően az U20-asok is próbára tehették magukat Antalyában, ők a Champions, azaza Bajnokokra keresztelt megméretésen léptek szőnyegre.

A háromnapos viadalon a törökök és a magyarok mellett többek között azeriek, irániak, grúzok, franciák, lengyelek, németek, kirgizek, üzbégek, kazahok és tádzsikok is szőnyegre léptek.

Fiataljaink két aranyat is hazahoztak, mindkettőt női birkózásban. Az egyiket az U20-as Eb-ezüstérmes, vb-bronzérmes Terék Gerda szerezte 57 kilogrammban, míg a másikat a kétszeres U20-as Európa-bajnok Nyikos Veronika érdemelte ki 76 kilóban.

A korosztály világ- és Európa-bajnoka, a bakui olimpiai kvalifikációs versenyre készülő Elekes Enikő (65 kg) is szerencsét próbált, a döntőig remekül menetelt, ám ott alulmaradt azzal a lengyel Nowosaddal szemben, akit tavaly a kontinensbajnokságon az aranyéremért vert, így ezúttal kénytelen volt beérni az ezüstéremmel – áll a kozmaakademia.hu tudósításában..

A dobogó legalacsonyabb fokára Botos Dominik (77 kg), Fáth Bianka (50 kg), Mányik Dávid (67 kg) és Tótok Péter (55 kg) állhatott fel.

(Kozma István Magyar Birkózó Akadémia)

0 Tovább

Erőemelő Eb – Több magyar érem Velika Goricában​​​​​​​

Több éremmel zárta a magyar erőemelő válogatott a horvátországi Európa-bajnokságot. A Velika Goricában megrendezett kontinensbajnokságon kiderült: tovább erősödött Magyarországon ez a sportág.

A 83 kilogrammosoknál a nigériai születésű, magyar színekben versenyző erőemelő Enahoro Asein megnyerte a felhúzást, emellett összetettben bronzérmes lett. A nőknél Rozsnyai-Kovács Aletta fekvenyomásban szerzett Eb-aranyat. A 93 kilogrammos mezőnyben P. Nagy Bálint begyűjtött egy fogásnemi ezüstöt, miután fekvenyomásban végzett másodikként. Ugyanebben a súlycsoportban Temesvári Tamás a B-csoportból az összetett hetedik helyre küzdötte fel magát úgy, hogy 777.5 kilogrammos összetett országos csúccsal zárt.

Budai Kristóf a 120 kilogrammos kategóriában nagyot versenyzett, két fogásnemi érmet szerezve éppen csak lemaradt összetettben a dobogóról, miután negyedik lett. Guggolásban ezüstérmesként, felhúzásban pedig harmadikként végzett. Ugyancsak a 120 kilósoknál Bereczki-Király Szilárd is feliratkozott az éremszerzők listájára, ő fekvenyomásban lett bronzérmes.

Fekete Miklós szövetségi kapitány szerint eredményes Eb-t zárt a magyar válogatott. „Sokat dolgoztunk ezekért az helyezésekért, és külön öröm, hogy csapatban is emlékezetes Eb-szereplés volt, hiszen a férfiak a hatodik, a nők pedig a tizenharmadik helyet szerezték meg. Ezek a sikerek lendületet adnak a folytatáshoz. Júniusban Világjátékok-kvalifikációs világbajnokság lesz Litvániában, nagyon készülünk arra a világversenyre is.” – mondta a szövetségi kapitány.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke az elmúlt években érezhető fejlődést emelte ki. „Azt már egy ideje érezzük, hogy erőemelésben egyre jobb a válogatott keret, de egy-egy világverseny remek visszacsatolásnak számít. Elnézve a mögöttünk lévő kontinensbajnokságot, büszkék lehetünk az eredményekre” – tette hozzá az elnök. 

0 Tovább

Kassai vereség a keleti rangadón​​​​​​​

A Kassa kikapott a keleti rangadón. A magyar többségi tulajdonban lévő labdarúgó csapat idegenben szenvedett 1-0-s vereséget. A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Niké Liga osztályozó csoportjának második fordulójában a három sárga lapért eltiltását töltő ifjabb Ján Kozák edző nem ülhetett a vendégek kispadján, így segítője, Xavier de Sousa Simőes dirigálta a csapatot.

A derbit a hazaiak kezdték lendületesebben. A 7. percben Danko meg is szerezte a vezetést. A 32. percben aztán megpecsételődött a kassaiak sorsa, ugyanis megfogyatkoztak: Figueiredót kiállították.  A folytatásban a küzdelem dominált, de további gól nem esett.

Szlovák Niké Liga, osztályozó csoport, 2. forduló

 Nagymihály-Kassa 1–0

Gólszerző: Danko 7. p.

Piros lap: Figueiredo (32. p.)

FOTÓ: Simon Pavlisin

0 Tovább

Centenáriumi rögbi mérkőzés - Emlékezetes meccsen nyert a Cambridge​​​​​​​

A Cambridge University csapata győzött az Albert Kupáért kiírt centenáriumi rögbi mérkőzésen. Száz esztendeje annak, hogy Magyarországon lejátszották az első hivatalos meccset a sportágban.

A Cambridge-i egyetem csapatának ellenfele annó a Rosslyn park együttese volt, az eseménynek pedig a Millenáris adott otthont. A világ egyik legnagyobb és rögbiben leghíresebb egyeteme, a Cambridge University csapata ezúttal visszatért a magyar fővárosba, a  Budapest Rugby Centerben megrendezett összecsapáson végül 41-7-re nyert a magyar válogatott ellen.

„Sporttörténelmi mérkőzésnek lehettünk szemtanúi, kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy milyen játékerőt képvisel a Cambridge. Örömteli, hogy végül egy színvonalas meccsen emlékezhettünk meg arra a pillanatra, amikor a sportág először bemutatkozott Magyarországon.” – fogalmazott Stiglmayer Gábor, a Magyar Rögbi Szövetség sportigazgatója.

A szervezők az Albert Kupát az egykori Cambridge-i diák, a Nobel-díjas tudós, Szentgyörgyi Albert iránti tiszteletből alapították. Szentgyörgyi Albert rendkívül kalandos, regénybe illő fordulatokkal, izgalmas és hősies élethelyzetekkel teli életútja példakép minden sportoló számára. A Cambridge-i egyetemen 1927-ben doktorált, a kémia tudományok professzora lett.

A héten nagyszabású konferenciát is tartottak a sportágról a Testnevelési Egyetemen. A rögbi sport egyetemi sikertörténete - Cambridge University címmel megrendezett eseményt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, valamint a Magyar Rögbi Szövetség szervezte meg.

Fotók: HJG 

0 Tovább

Rekordlétszám a Kick-box Diákolimpián​​​​​​​

Több mint 700 nevezés érkezett az idei Kick-box Diákolimpiára, amelyet az elmúlt évekhez hasonlóan Békéscsabán rendeztek meg a hétvégén. A hatalmas indulói létszámban alighanem szerepet játszott az is, hogy augusztus végén Magyarország lesz a házigazdája az utánpótlás világbajnokságnak, amelynek egyik válogató versenye volt a diákolimpia a hazai tehetségek számára.

A Magyar Kick-box Szakszövetség hazai versenynaptárának egyik kiemelt rendezvénye az általános és középiskolások Diákolimpiája, de 2024-ben a korábbi évek nevezéseinek szinte a duplája érkezett be a Békéscsabai Lakótelepi SE által megszervezett versenyre.

"Ez kimagasló rekordlétszám!" – jelentette ki büszkén Galambos Péter, az MKBSZ elnöke. – "Néhány évvel ezelőtt a 250-300 fő volt a jellemző a Diákolimpiára, és a tavalyi 450 fős  mezőnyhöz képest is hatalmas növekedés a mostani. Az érdeklődésben bizonyára közrejátszott az is, hogy idén mi rendezzük az utánpótlás világbajnokságot, és úgy tűnik, hogy sok klub élni szeretne a lehetőséggel, hogy a fiatalok hazai pályán mutathassák meg tudásukat, a szülők, barátok és ismerősök előtt."

A nyár végi budapesti vb-n kategóriánként két magyar indulhat. A hazai szövetség szabályai szerint az utánpótlás országos bajnokság győztese mellett az adott ranglista első helyezettje szerezhet részvételi jogot a vb-re. Utóbbi miatt volt fontos állomása a kvalifikációnak a Diákolimpia.

A békéscsabai városi sportcsarnokban megrendezett megméretésen a 7-18 éves versenyzők a sportág tatamis küzdelmi szabályrendszereiben – pointfighting, light-contact és kick-light –, valamint formagyakorlatban próbálhatták ki magukat. A verseny a rengeteg nevezés miatt egészen későig tartott, este 23 óra után ért csak véget.

"Maratoni menetelés volt. Nagy nyomás alatt dolgoztak a bírók és az edzők, de állták a sarat, és a fiatalok is jól bírták, hogy ilyen sokáig tartottak a küzdelmek. Ennek a jó oldala, hogy sportágként büszkék lehetünk az utánpótlásunkra, ugyanakkor ez a verseny megmutatta, hogy mostantól kezdve csak kétnapos lehet a Kick-box Diákolimpia" – hangsúlyozta Galambos Péter.

Az elnök hozzátette: a Diákolimpiára nem a sportegyesületek, hanem azok az iskolák nevezték a diákjaikat, amelyeknek a kick-boxot, vagy valamely hasonló küzdősportot gyakorló tanulói vannak, akik az indulási feltételeket teljesíteni tudták.

0 Tovább

Orsós Sztalvira megkapta a magyar születési anyakönyvi kivonatát!​​​​​​​

Most már hivatalosan is Orsós Sztalviraként küzd a magyar színeket képviselő háromszoros Európa-bajnok. A birkózó ugyanis megkapta a magyar születési anyakönyvi kivonatát.

Sztalvira orosz színekben versenyzett korábban, a dédnagyapja révén magyar származású. „Örülök, hogy nemzetközi versenyeken is indulhatok magyar színekben. Igyekszem a legjobbat kihozni magamból, úgy edzeni és versenyezni, hogy büszke legyen rám a magyar szövetség és az edzőim. Szeretném a legjobb formámat elérni, és a célom az, hogy kijussak az olimpiára.” – nyilatkozta a háromszoros Európa-bajnok, aki ezeket az Eb-címeket még Sztalvira Orsus néven szerezte.

Az 53 kilogrammos versenyző hangsúlyozta: úgy érzi, hogy hazatért, amikor magyar közegben van.

„Nagyon jól fogadtak Magyarországon, igyekszem megtanulni a magyar nyelvet, és nagyon érdekel az ország kultúrája is. Igaz a magyar konyha kezdetben túl nehéz volt a gyomromnak, így a tradicionális ételeket nem eszem túl sokszor, magamnak főzök, ha nem vagyunk edzőtáborban.” – tette hozzá Orsós Sztalvira. 

Fotó: Róth Tamás

0 Tovább

Rögbi – Centenáriumi mérkőzés az Albert Kupáért​​​​​​​

Szentgyörgyi Albert  életműve előtt tisztelegnek a magyar és a Cambridge-i rögbisek. A szombaton megrendezendő centenáriumi mérkőzésen ugyanis az Albert Kupáért lépnek pályára a csapatok Budapesten.

Száz esztendeje annak, hogy Magyarországon lejátszották az első hivatalos mérkőzést a sportágban. A Cambridge-i egyetem csapatának ellenfele akkor a Rosslyn park együttese volt, a meccsnek pedig a Millenáris adott otthont. A világ egyik legnagyobb és rögbiben leghíresebb egyeteme, a Cambridge University csapata most visszatér a magyar fővárosba, a  Budapest Rugby Centerben 12 órakor végzik el a kezdőrúgást, az ellenfél ezúttal a magyar válogatott lesz.

A szervezők az Albert Kupát az egykori Cambridge-i diák, a Nobel-díjas tudós, Szentgyörgyi Albert iránti tiszteletből alapították. Szentgyörgyi Albert rendkívül kalandos, regénybe illő fordulatokkal, izgalmas és hősies élethelyzetekkel teli életútja példakép minden sportoló számára. A Cambridge-i egyetemen 1927-ben doktorált, a kémia tudományok professzora lett. Tudományos munkájának csúcsa a C-vitamin felfedezése, amit a Szegedi Tudományegyetemen végzett kutatása tett lehetővé, és amiért 1937-ben Nobel-díjat is kapott – áll az esemény műsorfüzetében.

A centenáriumi meccs felvezetéseként szerdán a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, valamint a Magyar Rögbi Szövetség nagyszabású konferenciát tart A rögbi sport egyetemi sikertörténete - Cambridge University címmel. A konferencia helyszíne: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, K1 épület, Róma szenátusi terem.

0 Tovább

Kassai döntetlen a Trencsén ellen​​​​​​​

Gól nélküli döntetlennel kezdte a Kassa a rájátszást. A Szlovák Labdarúgó Niké Ligában a többségi magyar tulajdonban lévő együttes a Trencsént fogadta. A sárga-kékek egyébként az előttünk álló két mérkőzést idegenben játsszák majd, előbb a regionális derbi jön a Nagymihállyal, majd a Zlaté Moravcé elleni összecsapás következik.

Ifjabb Ján Kozák ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára a Trencsén elleni összecsapásra, mint amelyik legutóbb Besztercebányán kezdett. A találkozó folyamán mindkét együttes előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de ezek sorra kimaradtak. A hajrára fölénybe került a Kassa, ám a Medved és  Fasko (lecserélése után Jones)  vezette támadások hatástalanok maradtak.

Statisztika

Kassa - Trencsén 0:0

Kassa: Figueiredo - Sindelár, Kruzliak, Innocenti, - Fabis, Faško (79. Jones), Hocko, Gallovic, Davis - Medved, Obounet (66. Qose) Edző: Ján Kozák Jr.

Trencsén: Kukucka - Kmet, Bondarenko, Stojslavljevic, Kozlovsky (73. Skovajsa) - Gajdos (73. Derlek), Baris, Ben Sallam (64. Emeka) - Gong, Kupusovic (89. Donkor), Sunday (73. Uchegbu). Edző: Ilija Stolica.

FOTÓ: Simon Pavlisin

0 Tovább

2023-as legjobbjait díjazta a kick-box szövetség​​​​​​​

Díjátadással egybekötött évértékelőt tartott a Magyar Kick-box Szakszövetség. Az MKBSZ a 2023-ban megrendezett Európa Játékokon, Küzdősport Világjátékokon és a világbajnokságon jól szerepelt felnőtt és veterán sportolóit, valamint azok edzőit díjazta.

A tavaly nyári lengyelországi Európa Játékokon először szerepelhetett a kick-box. A sporttörténelmi eseményen a magyarok egy arany- két ezüst- és öt bronzérmet nyertek.

Rijádban bonylították le októberben a Küzdősportok Világjátékát. A magyar kick-boxosok remekeltek a szaúdi fővárosban, ahonnan három elsőséggel és egy harmadik hellyel tértek haza.

Az év utolsó világversenye az albufeirai világbajnokság volt. A portugáliai vb-n a felnőttek nem kevesebb, mint tíz aranyérmet nyertek, és a veteránok is kitettek magukért.

Az ünnepélyes díjátadón az MKBSZ elnöke, Galambos Péter mellett Király István alelnök, valamint Puravecz Péter, Csikós Péter és Jároszkievicz Krisztián adták át a kitüntetéseket az összesen 41 sportolónak és szakvezetőnek.

MKBSZ díjátadó, a kitüntetettek:

 

Felnőttek:
Bozók Szabolcs
Kajtár Bence
Melis Bálint
Veres Richárd
Török Szonja
Czégény Cintia
Pointfighting csapat (Viczián Dániel, Zajácz Bence, Bálint Martin)
Kondár Anna
Kolozsvári Enikő
Szabó-Tóth Dávid
Halustyik Cintia
Cselovszki Patrik
Kovács Laura Fanni
Nagy Rita
Mezei Nikolett
Szmolek Emánuel
Zajácz Bence
Busa Andrea
Bálint Martin
Száraz Gergő
Fésű Lajos

Veteránok:
Debreczeni Dezső
Csejtey Gábor
Mészáros Márk
Csikós Péter
Juhász Gergely
Gábor Zoltán
Diligens Klaudia
Kovács Marianna

Edzők:
Stricz Richárd
Dancsó Zoltán
Rádai Roland
Laszák Zoltán
Puravecz Péter
Olasz Attila
Melis András
Papp Attila
Debreczeni Dezső
Litauszki László
Szabó-Tóth Zoltán
Bálint Zoltán
Jároszkievicz Krisztián

0 Tovább

Aerobik - Díjazás után, VK előtt

Célegyenesbe fordult az aerobikosok felkészülése az első idei világkupára. Március 20-án Cantanhede ad otthont a rangos versenynek, amelyen két magyar egység indul.

A Fejér Fruzsina, Mikulecz András vegyespárosért, és a Fejér Fruzsina, Kőnig Antónia, Himmel Tünde, Mikulecz András és Lőcsei Zoltán alkotta csoportért szoríthatunk Portugáliában. Ezt követően május végén Tokióban lesz a következő VK, várhatóan ugyanilyen magyar részvétellel.

„Izgalmas időszak ez az életünkben, mert úgy vágunk neki a VK-nak, hogy még magyar versenyen sem voltunk. Ráadásul ez az év kiemelten fontos számunkra, hiszen szeptemberben a pesarói világbajnokság, az már kvalifikál a jövő évi Világjátékokra” – mondta Sipos Mónika, az aerobikosok felkészítő edzője, aki egyben az Európai Torna Szövetség Aerobik Technikai Bizottságának tagja.

A sportágban egyébként idén először vehette át az Év Sportolója díjat  Fejér Fruzsina és Lőcsei Zoltán. Mindketten a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) fővárosi gáláján kapták meg az elismerést, és ez a visszacsatolás az egész aerobik sportnak sokat számít. „Ezek az elismerések a ’szürke hétköznapokra’ energiatöbbletet adnak a magyar válogatott két húzóemberének” – tette hozzá a sportvezető.

0 Tovább

Fekvenyomó ob – 228.5 kilós teljesítmény openben!​​​​​​​

Csúcsot döntött a fekvenyomó országos bajnokság. Minden idők legszínvonalasabb hazai seregszemléjét bonyolították le Vésztőn ebben a sportágban.

Az eseményen több, mint 200 versenyző mérte össze tudását több kategóriában. A legnagyobb teljesítmény a még junior korú Susa Olivér nevéhez fűződik, aki a felnőtt open kategóriában 228.5 kilogrammal (!) országos rekordot döntött.

„Vésztőn több országos csúcs is megdőlt, ez jó visszajelzés, hogy az egyes klubokban jó munka folyik. Az ilyen hazai megmérettetések, ahol több kategóriában és a paraversenyzők körében is országos bajnokokat avatunk, jó alapot adnak a nemzetközi versenyek előtt” – összegzett Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

A vésztői országos bajnokságon a csapatversenyt a Marvel Team nyerte meg. Részletes eredmények itt: https://hunpower.hu/verseny/2024/

0 Tovább

Így látták az év grapplingesei az NVESZ-gálát​​​​​​​

Szmolka Nikoletta nem sokat ünnepelhetett. A Magyar Grappling Szövetség jelölése alapján az NVESZ-gálán átvehette az Év Női Sportolójának járó díjat, de már a díszvacsorán az előtte álló versenyre gondolt.

„Ezúttal edzőként voltam ott Kiskőrösön a Global Grappling 1. fordulójában. Természetesen óriási élmény volt átvenni a díjat, és a tavalyi sikeres évemnek mindez a megkoronázása volt. A Küzdősportok Világjátékán elért győzelmemet életem egyik legszebb pillanataként tartom számon, jó volt erre is emlékezni a Nemzeti Versenysport Szövetség Gálaestjén.  Fantasztikus érzés volt találkozni a többiekkel. Volt egy kis hiányérzetem, hiszen akár Tóth Alexa is megérdemelte volna ezt a díjat.” – mondta Szmolka Nikoletta, aki még nem tudja, hogy ebben az évben indul-e világversenyen. „Egyelőre ami biztos, az az edzősködés. Felemelő dolog felkészíteni fiatalokat a megméretetésekre. Azt később döntöm el, hogy ott leszek-e versenyzőként az idei Eb-n.

Tóth Zoltán először lett Év Sportolója grapplingben. „Korábban volt már szerencsém ju-jitsuban átvenni ezt a díjat, és azt kell mondjam, hogy ahogy a sportágak fejlődnek, úgy az NVESZ-gála is ezt teszi. Nagyon színvonalas eseménnyé nőtte ki magát, és nekünk, sportolóknak felejthetetlen pillanatokat szereznek ezzel” – értékelt Tóth Zoltán, aki a Küzdősportok Világjátékán 5., a tavalyi vb-n pedig bronzérmes lett. 

Szmolka Nikoletta és Tóth Zoltán számára a díjazás Kiskőrösön is folytatódott: a Magyar Grappling Szövetség elismeréseit is átvehették az Év Sportolójaként.  

0 Tovább

Értékes döntetlent ért el a Kassa​​​​​​​

Iksszel zárta az alapszakaszt a Kassa. A Szlovák Niké Liga 22. fordulójában a kassaiak a Besztercebánya (Banská Bystrica) vendégeként léptek pályára és végül 1-1-re végeztek.

A többségi magyar tulajdonban lévő labdarúgócsapat hamar hátrányba került, ugyanis Rymarenko a 4. percben megörvendeztette a hazai közönséget egy találattal, ezzel vezetett a Besztercebánya.

A gól nem törte meg a vendégeket, több ígéretes támadást vezettek. A 23. percben például látványos akció után Medved hagyott ki nagy helyzetet. A folytatásban erőre kaptak a hazaiak, ez az eredményen azonban nem tükröződött. A Kassa az utolsó pillanatig nem adta fel: a 82. percben aztán végül kiegyenlített a vendég együttes, amikor a 10 perccel korábban pályára lépő Qose talált be a hazai kapuba.

Farkas Balázs szerint egyre jobban erőre kap a csapat. „Hétről hétre jobbak vagyunk, az újonnan igazolt játékosok pedig szépen lassan beépülnek. Az alsóházban folytatjuk...” – értékelt röviden a kassaiak sportigazgatója.

Banská Bystrica (Besztercebánya) – Kassa 1-1 (1-0)

Gólok: Rymarenko (4.p), illetve Qose (82. p)

Banská Bystrica: Hruska - Migala, Godál, Willwéber - Lupták (86. Depetris), Hlinka - Pisoja, Marquinho (76. Povazanec), Záhumensky - Rymarenko, Polievka. Edző: Márió Auxt.

Kassa: Figueiredo - Fabis, Sindelár, Kruzliak, Innocenti, Davis - Fasko (90.+6 Gorosito), Hocko (72. Qose), Gallovic - Medved, Obounet (72. Jones) Edző: Ján Kozák Jr.

0 Tovább

Jön a fekvenyomó magyar bajnokság​​​​​​​

Hamarosan kiderül, hogy kik lesznek idén az ország legjobb fekvenyomói. Ebben a sportágban nemzetközileg is magasan jegyzett magyar versenyzőket találunk, így kiemelt figyelmet kap a legnagyobb hazai megmérettetés.

Vésztőre mennek az erőemelők! A szervezők információi szerint kétszáz induló adta le nevezését a Magyar Erőemelő Szövetség és a vésztői Marvel Team SE által megrendezendő fekvenyomó magyar bajnokságra, ahol a paraerőemelők is megmérettetnek.

A Marvel Team SE több nagy eseménynek adott már otthont, ez lesz az ötödik a sorban. A bajnokságon felnőtt, junior, ifjúsági, open és masters korosztályokban osztanak érmeket majd.

0 Tovább

NVESZ Év Sportolói Gála – 64 kiváló sportembert díjaztak!​​​​​​​

Díjazott a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ)! A 62 szövetséget képviselő sportköztestület a Budapest Marriott Hotelben megtartott gáláján  37 szövetség 64 sportolója vehetett át díjat a 2023-ban nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért.

Az NVESZ Év Sportolója díjra az egyes sportszövetségek jelölték a legsikeresebb versenyzőket. Ők valamennyien kimagasló eredményeket értek el a világ- és Európa-bajnokságokon, vagy éppen a Küzdősportok Világjátékán. A hagyományoknak megfelelően az NVESZ-gáláján adták át a dr. Leyrer Richárd díjat is. Ezúttal Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke és dr. Sándor Péter, a Magyar Motoros Vízisport Szövetség elnöke vehette át a sportvezetőknek adományozható rangos elismerést.

Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár köszöntő beszédében méltatta az NVESZ-hez tartozó sportszövetségek eredményeit. „Az állami sportirányításnak kiemelten fontos a Nemzeti Versenysport Szövetség támogatása, hiszen a sportköztestület közel 100 ezer versenyzőt fog össze. Az NVESZ-re kiemelten számítunk, mert óriási bázissal rendelkezik. A Sportoló Nemzet Programunk miatt nagyon fontos, hogy mindenki tudjon választani magának olyan sportot, ami neki testhezálló, hiszen a sportirányítás célja, hogy itthon minél többeknek legyen élete része a sport. A sportolóknak rendszerint fontos a visszacsatolás. Az NVESZ-gála is egyfajta visszacsatolás az előző évről” – mondta az államtitkár.

Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke kiemelte, 2023-ban is eredményesek voltak az olimpián kívüli sportágak kiválóságai. „ A számtalan Vb és Eb mellett két világversenyt hadd emeljek ki: az egyik a Krakkóban és környékén megrendezett Európa Játékok, valamint a Küzdősportok Világjátéka. Előbbin 11 érmet szereztek az olimpián kívüli sportágak magyar képviselői, utóbbin pedig a részt vevő 120 ország közül Magyarország a 10. helyen végzett az éremtáblázaton.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára úgy látja, hogy a MOB és az NVESZ eddig is szorosan együtt tudott működni, és ez a jövőben sem fog változni. „Már nem vagyunk ugyan egy irodában, de a sportbaráti kapcsolódás megmarad. Az, hogy milyen eredményesen tudnak együttműködni az olimpiai és a nem olimpiai sportágak, annak ékes bizonyítéka a nyári Európa Játékok volt.” – tette hozzá Fábián László.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a sport folyamatosan változik. „Olyan sportágak honosodnak meg, amelyek korábban kuriózumnak számítottak. Ezért is fontos a Nemzeti Versenysport Szövetség tevékenysége, különös tekintettel arra, hogy a tagszövetségek is nagy hangsúlyt fektetnek a parasportolók versenyeztetésére” – mondta Szabó László. 

Dr. Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke a magyar sport egységességéről beszélt. „Ugyanúgy büszkék vagyunk arra a karatés Hárspataki Gáborra, aki olimpián végzett dobogósként, és lett vb-érmes már nem olimpiai sportág képviselőjeként Budapesten. De ott van az rg-s Pigniczki Fanni is, ő egymás után kétszer jutott ki az olimpiára, de gyűjtött be érmeket a nem olimpiai sportágak világversenyén, a Világjátékokon is. Mi ugyanúgy büszkék vagyunk az olimpián kívüli sportágak kiválóságaira, mint az olimpikonokra” – hangsúlyozta a SOSZ elnöke.  

Schmitt Pál, volt köztársasági elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja is tartott köszöntőt, ebben méltatta a Nemzeti Versenysport Szövetséghez tartozó sportágakat és a sikeres versenyzőket, egyben bemutatta az NVESZ legújabb kiadványát.

A könyv taglalja a Küzdősportok Világjátékán eredményesen szerepelt magyar csapat sikereit, valamint bemutatja a sportköztestület tagszervezeteit. A 127 oldalas könyv a Küzdősportok Világjátéka 2023 címet kapta.

 

A díjazottak:

Kis-Horváth Luca - teke

Sziklási Tibor Levente - teke

Turai Krisztina - darts

Rucska József - darts

Kőváriné Ivánfi Brigitta - szkander

Simon Dániel – szkander

Donkó Patrik - szkander

Janicsek Zsanett - teqball

Katz Tamás - teqball

Rácz Lili - golyósportok

Feith Máté - ejtőernyőzés

Jászai Csongor - jet-ski

Máramarosi Rita - tájékozódási futó

Miháldinecz  Márkó - motorcsónak

Lencsés Donát Dániel - motorsport

Lepsényi Boglárka - lábtenisz

Koltai Marcell Gergely - lábtenisz

Fejér Fruzsina - aerobik

Lőcsei Zoltán - aerobik

Salamon Erika - fekvenyomó

Enahoro Asein - erőemelő

Szebenyi Gergő Márk - erőemelő

Karikó Brigitta - fitness

Kiszli Vanda - kajak-kenu

Kövér Márton - kajak-kenu

Kiss Péter Pál - kajak-kenu

Teresa Crisley Cordeiro De Souza  - ju-jitsu

Süle Szilárd - ju-jitsu

Busa Andrea - kick-box

Fésű Lajos - kick-box

Korok Fatima -búvár

Kiss Nándor - búvár

Csillag László - horgász

Váradi Martina - tánc

Andrea Silvestri - tánc

Szmolka Nikoletta Renáta - grappling

Tóth Zoltán - grappling

Elekes Enikő - szumó

Buzás Patrik - szumó

Vágner Lara - dinamikus lövészet

Dr. Gombos László - dinamikus lövészet

Karádi Adél - jodo

Bota Norbert - iaido

Hárspataki Gábor - karate

Kákosy Olívia - karate

Székely Anna - muaythai

Kurdy István - muaythai

Simon Viktória - kung-fu

Nitas László Olivér - kung-fu

Varga Viktor - pétanque

Ugrai Panna - életmentés

Takács Krisztián - életmentés

Köffer Kitti - kutyás tereprollerezés

László Attila - kutyás tereprollerezés

Illés Evelin - rádióamatőr

Tóth Patrik - rádióamatőr

Váradiné Fodor Imola - modellező

Valent Gergő - modellező

Orbán Olivér - wakeboard

Bacskai Bence - footgolf

Kiss Norbert - autósport

Női kishajó csapat - sárkányhajó

U20 Mixed Csapat - Ultimate Frizbi

Mozgássérült Horgász Csapat - horgászat

0 Tovább

A legrangosabb hazai sportdiplomaták tanították a kick-boxosokat

A várakozásokat felülmúlóan sikerült a nemzetközi kick-box szövetség, a WAKO vezetőképző programjának hétvégi, budapesti állomása. A Game Changers projektre kiválasztott fiatal kick-boxosokat többek között Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, Schmitt Pál, a NOB tiszteletbeli tagja, és Baji Balázs, a MOB sportolói bizottságának elnöke oktatták – egy olyan workshopon, ahol a tanárok és a résztvevők is remekül érezték magukat.

"A sportágunk számára önmagában is nagyszerű, hogy bár a kick-box még nem mutatkozhatott be olimpián, legrangosabb sportdplomatáink a MOB-bal együtt meghatározó részét adták a programnak, és azt lehetett érezni, hogy már-már az olimpiai család tagjának tekintenek bennünket. Azt pedig, hogy ők is jól érezték magukat, az mutatja, hogy valamennyien az eredetileg megbeszéltnél jóval több időt töltöttek a körünkben, és nagyon nyíltan és szívesen válaszoltak a kérdésekre" – mesélte Mórádi Zsolt, volt legendás kick-box versenyző, a WAKO sportolói bizottságának vezetője, a workshop fő szervezője.

A Game Changers a WAKO utódlási stratégiájának egyik fő része, amely során 12 országból kiválasztott 12, még aktív versenyzőt - köztük a világ- és Európa-bajnok Busa Andreát - egy éven át sportvezetői képzésben részesítenek. 

Ennek része volt a szombati workshop, amelyen először Fürjes Balázs a sportdiplomácia témakörében tartott előadást és válaszolt a kérdésekre. Ismertette a NOB működését, kitért arra, hogy milyen képességek és képzettségek kellenek az érvényesüléshez, valamint kiemelte a mesterséges intelligencia szerepét, ami szerinte a sport sok területét is meghatározhatja és átalakíthatja a jövőben.


A  nemrég még aktívan versenyző vb-bronzérmes gátfutó Baji Balázs a sportolók lehetőségeiről beszélt. Saját példáján keresztül mutatta be, miként lehet valaki sportolóból sportvezető, illetve ecsetelte a sportolói bizottságok működését. A MOB sportolói bizottságának alelnöke, Csonka Zsófia pedig jó hangulatú csapatépítő feladatokkal vezette rá a résztvevőket arra, milyen fontos az együttműködés, és mennyivel hatékonyabb a munka, csapatban dolgozva.


A délután folyamán az olimpiai mozgalom, a sport és a politika kapcsolatáról tartott előadást Schmitt Pál, végül pedig a WAKO elnökét, Roy Bakert hallgathatták meg a jelenlévők, aki a különféle vezetési stílusokról elemezte beszédében.

"Abszolút eredményesnek ítélem a workshopot, mindenki remekül érezte magát. Utóbbi, azt gondolom, hogy a kiválasztott kick-boxosok szellemiségének és intelligenciájának köszönhető. Én ismerem őket, van köztük szoftverfejlesztő mérnöktől jogászon keresztül kutatóig több értékes szakma képviselője. És mertek kérdezni, átérezték, hogy a nagyformátumú sportdiplomatáktól lehet tanulni, és megtalálták a hangot minden előadóval. Érdekes volt azt is látni, hogy a sport mennyire össze tudja hozni az embereket ilyen téren is. Hogy a hasonló gondolkodású emberek milyen gyorsan megtalálják a közös pontokat, és kortól, rangtól függetlenül milyen jól tudják érezni magukat egymás társaságában" – értékelt Mórádi Zsolt, aki a workshopon az európai szövetség magyar elnökével, Király Istvánnal szintén részt vett az interaktív beszélgetésekben és vitákban.  

Fotók: NSO

0 Tovább

TáncSport – Világbajnokságot rendez Magyarország!​​​​​​​

A legnagyobb hazai rendezésű táncsportos esemény következik. Idén Magyarország lesz a házigazdája a latin táncok legnagyobb versenyének a WDSF Professzionista Latin Világbajnokságnak. A vb-nek a Ludovika Aréna ad otthont, ahol március 23-án és 24-én a világbajnokság mellett bonyolítják le a TáncSport Magyar Bajnokságokat is.

„A mintegy 1300 férőhelyes aréna a két nap alatt fogadja a világ legjobb latintáncosait, valamint a hazai bajnokság 20 kategóriájának legjobb versenyzőit a gyermek kategóriától egészen a senior IV-es, azaz a 65 év feletti korosztályig.” – mondta Zsámboki Marcell, a hazai szövetség elnöke.

„A világbajnokságra a nemzetközi szövetség, azaz a WDSF 10 magasan kvalifikált pontozóbírót küld hazánkba Kínától Norvégiáig, ahol a magyar színeket Tóth István képviseli.” – tette hozzá az elnök.

A világbajnokságon való magyar szereplés reményeink szerint kimagasló eredményt hoz számunkra, hiszen a 16-szoros magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina páros, amely korábban kétszer világbajnoki ezüstérmet szerzett, kétszer lettek Európa-bajnokok, ezúttal befejezik táncos pályafutásukat. A hazai szakvezetés szerint, ha a csillagok állása is úgy akarja, magyar himnusz szól március 23-án. Nagy reményekkel lép parkettre a Suti András, Tóth Katalin páros is, amely első profi versenyén indul.

0 Tovább

Uszonyos úszás – A dohai vb után ismét uszonnyal versenyzett Senánszky Petra​​​​​​​

Senánszky Petra a dohai vizes sportok világbajnoksága után nem sokat pihent. A klasszis a franciaországi Aix-en-Provence-ban megrendezett uszonyosúszó világkupán csobbant. Ebben a sportágban változott a Világjátékok kvalifikáció, így ezúttal nem csupán a multisport eseményt megelőző évben rendezendő vb, hanem a VK-sorozat is beleszámít a játékokra való kijutásba.

Senánszky 50 és 100 méteres uszonyos gyorsúszásban indult, mindkettőt megnyerte.

„Ennek a versenynek az volt a funkciója, hogy miközben úszóként az olimpiára készülök, egy kicsit visszarázódjak az uszonyos világba. Jó volt ismét uszonyt húzni a lábamra, és találkozni azokkal a kedves arcokkal akiket innen ismerek. Jó az is, hogy elsőre elég jó időket sikerült úsznom – mondta Senánszky Petra.

A VK-n több magyar versenyző is szerzett érmet, többek között a legutóbbi Világjátékokon aranyérmes Mozsár Alex második lett 200 méteres felszíni úszásban, Kiss Nándor győzött 800 méteres felszíni kategóriában, Blaszák Lilla 400 felszínin nyert, míg Cséplő Kelen 200 uszonyos gyorson másodikként ért célba.

Részletes eredmények: https://www.cmas.org/media/com_eventbooking/XVIII%20CMAS%20Finswimming%20World%20Cup_Results.pdf

(fotó: www.senanszkypetra.hu)

0 Tovább

Egyedülálló 3D múzeum mutatja be a magyar sport több nagy sikerét​​​​​​​

Magyarországon egyedülálló 3D múzeum nyílt a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete gondozásában. A virtuális tárlat az egyesület tagjainak életrajzait, relikviáit mutatja be. Olyan olimpiai világ- és Európa-bajnokok győzelmei elevenednek meg például, mint a tornász Keleti Ágnes és Magyar Zoltán, a vízilabdázó Faragó Tamás és Kásás Tamás sikerei, de bepillantást nyerhetünk többek között a birkózó Hegedüs Csaba, vagy a vívó Rejtő Ildikó és Nagy Tímea korabeli küzdelmeibe.

A tárlat újszerű módon tálalja a relikviákat, az egyes sportolókhoz kapcsolódó dokumentumokat, ezek a virtuális térben szinte „kézbe vehetők”, elforgathatók, körbe járhatók – ehhez hasonló feldolgozás Magyaroszágon még nem volt.

A 3D múzeum két impozáns épületből áll, az élő legendák és az angyalok tornyából. A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete ezúttal az élő legendákat mutatja be, mindenkinek külön szintje van a toronyban, amelyet Schüller Ferenc építész tervezett.

Nagy Tímea, az egyesület elnöke kiemelte, a múzeummal a mai kor kihívásainak eleget téve szerették volna megmutatni az egyes generációknak azt a világot, amelyben a halhatatlanok maradandót alkottak. „Bízunk abban, hogy sokak számára tartalmas időtöltés lesz bebarangolni a múzeumot, bátran ajánljuk oktatási intézményeknek, sportkedvelőknek is.” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok vívó.

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagjai – akik közül nyolcan a Nemzet Sportolói is egyben - folyamatosan járják az országot, ahol pódiumbeszélgetéseket tartanak. A 3D múzeum ezt a fajta küldetést egészítheti ki, amely a sikert, a munkába vetett hitet, és hazaszeretetet tárja az érdeklődők elé.

A virtuális múzeum ingyenes, elérhető a https://hmse.hu/muzeum/ linken.

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete idén ünnepli alapításának 33. évfordulóját. Tagjai: Darnyi Tamás, Dunai Antal, Egerszegi Krisztina, Fa Nándor, Faragó Tamás, Gyulay Zsolt, Hegedüs Csaba, Jónyer István, Kamuti Jenő, Kásás Tamás, Keleti Ágnes, Kovács Katalin, Kőbán Rita, Magyar Zoltán, Nagy Tímea (elnök), Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Török Ferenc és Vaskuti István.

Halhatatlan legendák: Kárpáti György, Székely Éva, Wichmann Tamás, Kulcsár Győző, Földi Imre, Fenyvesi Csaba, Buzánszky Jenő, Sándor Károly, Grosics Gyula, Gyarmati Dezső, Albert Flórián, Polyák Imre, Zsivotzky Gyula, Puskás Ferenc, Csák Ibolya, Papp László, Hidegkuti Nándor, Kárpáti Rudolf, Sidó Ferenc, Kovács Pál, Gerevich Aladár, Kozma István, Bozsik József, Elek Ilona, Hajós Alfréd.

0 Tovább

Socca – Magyar ezüstérem a Copa Américán​​​​​​​

Ezüstérmes lett a Socca Copa Américán a magyar kispályás labdarúgó-válogatott. A Cancúnban megrendezett világverseny fináléjában Roni Ribeiro da Silva együttese ugyanis 2-0-ra kikapott Mexikótól.

A magyarok az elődöntőben 6-1-re lelépték a belgákat, és mivel a másik ágon a tornának otthont adó mexikóiak kiütötték 5-0-ra Chilét, eldőlt, hogy a magyarok ismét megmérkőznek a közép-amerikaiakkal, mivel a csoportmeccsek során volt már egy magyar-mexikói párharc.

A teltház előtt megrendezett fináléban végül Mexikó nyert, ezzel Magyarország a dobogó második fokára állhatott fel a Socca Copa Américán.

A magyar együttes a csoportban Guatemalát és Uruguayt győzte le, majd kikapott Mexikótól. A nyolcaddöntőben Panamát verte, a negyeddöntőben pedig az amerikaiak gárdáját múlta felül. A fináléba jutásért Belgiumon jutott túl a nemzeti csapat.

A torna gólkirálya 5 találattal az a Vörös-Torma Martin lett, aki sérülés miatt nem tudott pályára lépni a fináléban.

0 Tovább

Socca – Finalisták a magyarok a Copa Américán​​​​​​​

Döntőbe jutott a magyar kispályás labdarúgó-válogatott a Socca Copa Américán. A Cancúnban zajló világversenyen Roni Ribeiro da Silva együttese az elődöntőben kiütötte Belgium legjobbjait miután 6-1-re nyert. A szenzációs magyar játékot hozó összecsapáson Sóron mesterhármast ért el, Barcsay duplázott, míg Vörös-Torma egyszer volt eredményes.

A másik elődöntőben Mexikó 5-0-ra nyert Chile ellen, így a magyarok a házigazdákkal játszanak a fináléban, amelyet hazai idő szerint éjjel 1 órától rendeznek.

Ezen a tornán már volt egy magyar-mexikói összecsapás, a csoportmeccsek során ugyanis már találkozott a két válogatott. Azt a mérkőzést a házigazdák nyerték 4-1-re.

Élő közvetítés magyar kommentárral a Socca Hungary Facebook-csatornáján.

Eredmény

Socca Copa América

elődöntő

Magyarország-Belgium 6-1 (3-0)

0 Tovább

Kassai győzelem a Szakolca ellen​​​​​​​

Otthon nyert a Kassa. A szlovák Nike Liga 21. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő labdarúgóklub a Szakolcát verte 2-1-re.

Ifj. Ján Kozák edző egy változtatást hajtott végre a Podbrezova ellen döntetlenre hozott találkozón kezdőként pályára lépő csapaton. Petrák helyére ugyanis Davis érkezett a bal oldalra.

A vendégek kezdtek aktívabban, de az első kaput veszélyeztető akciót a Kassa vezette. A 6. percben Medved próbálkozása ment mellé. A 12. percben Medved aztán nem hibázott (1-0). A következő gólig a 23. percig kellett várni, akkor is Medved növelte találatainak számát, ezúttal büntetőből (2-1). Ezen a találkozón a vendégek erejéből csak szépítésre futotta, ezt a gólt Hasa passzából Morong szerezte a 28. percben (2-1).

A folytatásban jobbára mezőnyjáték zajlott, de sem a kassaiaknak, sem pedig a szakolcaiaknak nem sikerült kapuba találniuk.

 

Statisztika

Kassa - Szakolca 2-1 (2-1)

Gólok: Medved (12., és 23. p. – utóbbi büntetőből), illetve Morong (28. p.)

Kassa: Figueiredo - Sindelár, Kruzliak, Innocenti - Fabis, Gallovic, Fasko, Gressák (84. Qose), Davis (90.+1 Hocko) - Medved, Obounet (68. Petrák). Edző: Ján Kozák Jr.

Szakolca: Luksch - Krcík, Hradecky, Podhorín, Cernek - Nagy, Holly (70. Másik) - Morong (70. Baumgartner), Hasa (81. Vlasko), Gazi (63. Matejov) - Smékal (81. Sobczyk). Edző: Pavol Majerník.

FOTÓ: Simon Pavlisin

0 Tovább

Socca – Kikapott a mexikóiaktól a magyar csapat a Copa Américán​​​​​​​

Mexikó megnyerte a csoportrangadót, a magyar válogatott Panama ellen harcolhatja ki a negyeddöntőbe jutást a Socca Copa Américán.

A Cancúnban zajló világversenyen a kispályás labdarúgó-válogatott a házigazdák ellen lépett pályára a harmadik csoportmeccsén, és végül 4-1-re kikapott. A magyar gólt Huszty szerezte. Nem sokat pihenhet a nemzeti csapat, hiszen szombat délután (magyar idő szerint) már Panama ellen játszhat a negyeddöntőért.

A magyar csapat előbb Guatemalát verte 3-1-re, majd az uruguayiak elleni 1-0-ás siker következett, a Mexikó elleni vereség pedig azt jelenti, hogy csoportmásodikként jutott tovább Roni Ribeiro Da Silva együttese.

A szakember elmondta, a csapat mindent meg fog tenni a negyeddöntőért, a továbbjutásért. „Fejlődésünk szempontjából nagyon fontos meccseket játszunk itt a Copa Américán. Bízom benne, hogy Panama ellen nyerni fogunk, ezért mindent meg fogunk tenni. A mexikóiak elleni meccsből is sokat tanulhatunk. Jó iramú összecsapást vívtunk a hazaiakkal” – összegzett a szövetségi kapitány.

SOCCA COPA AMÉRICA

A-csoport. 3. forduló

Mexikó–Magyarország 4–1 (2–0)

A csoport végeredménye: 1. Mexikó 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Guatemala 3, 4. Uruguay 0

0 Tovább

Érdi Mária Európa-bajnok​​​​​​​

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar vitorlássport ikonja. Érdi Mária Európa-bajnoki címet szerzett.

Fantasztikus magyar győzelem! Érdi Mária aranyérmes lett az athéni vitorlázó ILCA Európa-bajnokságon. A nehéz körülményeket hozó és kiszámíthatatlan kontinensbajnokságon az Év Női Sportolójának megválasztott klasszis az élről kezdte az éremfutamot, és győzni tudott.

„Életem egyik legnehezebb versenye volt. Gyenge szél és sok-sok kiszámíthatatlanság, amit kaptam ettől az Eb-től, de sikerült az egész mezőnyből a legjobban alkalmazkodni mindezekhez. Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy a tavalyi világbajnoki arany, és Eb-bronz mellé most egy Európa-bajnoki cím is társul. Edzőmmel jó taktikát raktunk össze, és ez eredményesnek bizonyult. Nem volt egyszerű, mert az éremfutam előtt nagyon sűrű volt a mezőny a dobogós helyek tekintetében.” – értékelt Eb-győzelme után Érdi Mária, aki a Szerencsejáték Zrt. támogatásával készült fel az Európa-bajnokságra.

„Már a kontinensbajnokság előtt tudtam, hogy itt az győzhet, aki a legkevesebb hibát követi el, és jó döntéseket hoz. Próbáltam ezt a két dolgot minden futam előtt és alatt szem előtt tartani” – tette hozzá.

Az MVM SE világ- és immár Európa-bajnoka idén a harmadik olimpiáján ül hajóba Párizsban. 

0 Tovább

Több magyar érem a masters erőemelő Eb-n​​​​​​​

Eredményes Európa-bajnokságot zárt a magyar erőemelő sport Spanyolországban. A Magyar Erőemelő Szövetség (MERSZ) információi szerint a málagai classic masters Eb-n a magyarok több érmet nyertek, emellett országos rekordok egész sora is megdőlt.

A 30 ország több, mint 370 sportolóját felvonultató kontinensbajnokságon Petróczki Magdolna az M2-es kategóriában 295 kilós összetett eredménnyel Európa-bajnok lett az 52 kilogrammosok között. Ugyancsak az M2-eseknél Sashegyi Anna ezüstérmesként zárt a 74 kilogrammos mezőnyben úgy, hogy a 392.5 kilós eredménye új országos csúcsnak számít, de mind felhúzásban, mind fekvenyomásban és guggolásban is megdöntötte az országos rekordot.

Dr. Kiss Anett (M1-es korosztály, 63 kg-os súlycsoport) felhúzásban fogásnemi érmes lett, ugyanis harmadikként végzett, ezenkívül 385 kilogrammos eredményével megdöntötte az országos rekordot.

Harmath Mónika is szerzett egy érmet. Az M2-eseknél a +84 kilogrammos mezőnyben fekvenyomásban harmadikként zárt, míg guggolásban új korosztályos országos csúcsot ért el.

0 Tovább

Socca – Újabb magyar győzelem a Copa Américán!​​​​​​​

Már biztos továbbjutó a magyar válogatott a socca Copa Américán. A Socca Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség információi szerint a nemzeti csapat a mexikói Cancúnban zajló világversenyen az A-csoportban Guatemala után Uruguay ellen is nyert, ez azt jelenti, hogy továbbjut a kvartettből.

Roni Ribeiro da Silva együttese első csoportmeccsén 3-1-re verte Guatemalát, a második összecsapáson pedig 1-0-ra nyert Uruguay legjobbjai ellen. A mindent eldöntő találatot ezen a meccsen Vörös-Torma Martin szerezte.

A magyar válogatott az utolsó csoportmeccsét a házigazdák ellen játssza – magyar idő szerint – szombatra virradó éjjel.

„Nem volt könnyű mérkőzés. Egy kifejezetten küzdelmes összecsapáson vagyunk túl, de nyertünk, és úgy gondolom, hogy ez a siker még sokat fog érni a későbbiekben. Egy nehéz mérkőzés vár ránk a házigazdák ellen, a mexikóiak minden bizonnyal teltház előtt futnak ki ellenünk a pályára, felemelő érzés lesz ellenük  küzdeni” – nyilatkozott Hollauer Balázs, a válogatott játékosa.

Eredmény

SOCCA COPA AMÉRICA

A-csoport. 2. forduló

Magyarország–Uruguay 1–0 (1–0)

Gólszerző: Vörös-Torma

0 Tovább

ILCA6 Európa-bajnokság – Az első helyről várja az éremfutamot Érdi Mária!​​​​​​​

Érdi Mária hat futamot teljesítve vezet az athéni Európa-bajnokságon. A ILCA6 hajóosztályban a tavalyi év eredményei alapján az Év Női Sportolójának választott vitorlás versenyző a litván Viktorija Andrulytét és a francia Louise Cerverát előzi meg.

Az MVM SE világbajnoka elmondta, nehéz versenynek számít az athéni Eb. „Alig fújt a szél itt Görögországban. Az idegek csatája. Az utolsó csütörtöki futamot csaknem naplementében fejeztük be. Mindent fel kell tenni egy lapra az éremfutamon, bízom benne, hogy minden úgy sikerül, ahogy elterveztük az edzőmmel.” – mondta Érdi Mária, aki a Szerencsejáték Zrt. támogatásával készült fel a kontinensbajnokságra.

Az eddigi futamok során Érdi háromszor végzett dobogós helyen. Kezdett egy 3., majd egy 5. helyezéssel. Ezt egy újabb 3. hely követte, a folytatásban hatodikként, és tizenegyedikként ért be. Zárásként az ezüstérmes pozíció következett, ezzel vezet az Európa-bajnokságon. 

0 Tovább

Socca – A Guatemala elleni sikerrel kezdték a Copa Américát a magyarok

Győzelemmel kezdett a magyar kispályás labdarúgó-válogatott a socca Copa Américán. A Socca Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség információi szerint a mexikói Cancúnban zajló világversenyen a nemzeti csapat az A-csoportban Guatemala ellen lépett pályára az első meccsén, és 3-1-re nyert.

A magyarok góljait Huszty Dániel, Hollauer Balázs és Tolnay Rokkó szerezte. A socca Copa Américán induló csapatok közül négy ország az utolsó pillanatban nem kapott beutazási engedélyt Mexikóba, ezért a szervezők újrasorsolták a csoportokat. Ezek szerint a brazilokkal nem játszhat a magyar csapat, de egy bizonyosan teltházas mérkőzésen a szervező Mexikóval igen.

Roni Ribeiro Da Silva szövetségi kapitány együttesének következő ellenfele Uruguay lesz, magyar idő szerint csütörtök este 9 órától, míg a harmadik csoportmeccset szombaton játssza a válogatott. A mexikóiak elleni összecsapás éjjel 2-kor veszi kezdetét.

A socca nemzeti csapat egyébként megfogyatkozva indult ki a Copa Américára, ugyanis Czerman Márk lebetegedett a kiutazás előtt, így ő nem tudott az együttessel tartani. 

0 Tovább

NVESZ Díjátadó Gála – 37 szövetség legjobbjai vehetnek át elismerést​​​​​​​

Ünnepre készül a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ)! A 62 szövetséget képviselő sportköztestület egy hét múlva, február 28-án tartja hagyományos díjátadó gáláját. A Budapest Marriott Hotelben megrendezendő eseményen 37 szövetség 64 kiválósága vehet át díjat a 2023-ban nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért.

 

Az NVESZ Év Sportolója díjra az egyes sportszövetségek jelölték a legsikeresebb versenyzőket. Ők valamennyien kimagasló eredményeket értek el a világ- és Európa-bajnokságokon, vagy éppen a Küzdősportok Világjátékán. A díjazottak között 3 csapat van, és idén is lesznek paraversenyzők, akik szintén átvehetik a legjobbaknak járó elismerést.

Az NVESZ Díjátadó Gálán ott lesznek az állami sportirányítás, valamint a különböző sportszervezetek vezetői is.

A gálán adják át a sportvezetők munkáját elismerő dr. Leyrer Richárd díjat is, valamint egy rendhagyó könyvbemutatóra is sor kerül. Elkészült ugyanis az újabb NVESZ-kiadvány.A könyv a 2023-as Küzdősportok Világjátékán elért magyar sikereket, valamint a szövetség égisze alá tartozó sportágakat mutatja be. A tavalyi multisport eseményt Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban rendezték meg, ahol a magyar csapat 6 arany, 2 ezüst és 4 bronzérmet szerzett. 

0 Tovább

Szumó - Három magyar bronz az észtországi Európa-kupán​​​​​​​

Folytatták remek szereplésüket a hazai szumósok. A sikeres január után, ebben a hónapban újabb nemzetközi dobogós helyekkel büszkélkedhetnek a válogatott tagjai. Ezúttal a West Viru Openen léptek küzdőtérre a  magyarok.

Három szumós érem Észtországban! A Vinniben megrendezett Európa-kupán két magyar szumós indult. Szilágyi Erik (100 kg) és Kotricz Dávid (115 kg). Szilágyi súlycsoportjában és openben is dobogóra állhatott, miután mindkét mezőnyben harmadik lett.

Kotricz Dávid a súlycsoportjában szerzett bronzérmet. Ebben a sportágban az egyes kategóriákban megrendezett küzdelmek mellett nyílt versenyt is rendeznek, ahol súlycsoporttól függetlenül sorsolják össze a mezőny tagjait.

A szumósok az évet egy sikeres hazai nemzetközi eseménnyel nyitották Érden, ott több magyar győzelem is született.

0 Tovább

Schmitt Pál és Fürjes Balázs is oktatja a kick-boxosokat

Két magas rangú hazai sportdiplomata is elfogadta a felkérést, és részt vesz a kick-box sportág világszövetsége, a WAKO GameChangers programjának hétvégi budapesti eseményén. A kezdeményezés a WAKO utódlási stratégiájának egyik fő része, amely során 12 kiválasztott fiatalt egy éven át sportvezetői képzésben részesítenek. A folyamat része a szombati workshop, amelyen mások mellett Schmitt Pál, tiszteletbeli NOB-tag és Fürjes Balázs, NOB-tag is előadást tart a fiatal kick-boxosoknak.

A GameChangers-t a világszövetség 2021-ben hívta életre. A 2023-ban megkezdődött második évadában is 12, sportvezetői ambíciókkal rendelkező – szakmai, földrajzi és a nemek egyensúlya szerinti szempontok alapján kiválasztott – sportoló érintett, akik az online modulok elvégzése mellett két személyes jelenléttel zajló workshopon is részt vesznek. Ebből az első most hétvégén, Budapesten lesz, a programot záró workshopot pedig a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Lausanne-i székhelyén rendezik majd.

Nem véletlen a budapesti helyszín, hiszen a GameChangers egyik életre hívója és fő felelőse a korábbi tízszeres világbajnok Mórádi Zsolt, a WAKO Sportolói Bizottságának magyar elnöke, aki ebben a tisztségében tagja a világszervezet elnökségének is.

"A világszövetség a programmal a fiatalokra szeretne nagyobb figyelmet fordítani.  A WAKO ezzel is azt akarja jelezni, hogy számára nem csupán az a fontos, hogy a versenyzők sportkarrierje sikeres legyen, hanem egyéb távlatokat is kíván mutatni. A cél, hogy ha valaki a jelenleg aktív kick-boxosok közül érdeklődik a sportvezetői pályafutás iránt, azt támogassuk meg egy ilyen programmal. És persze a WAKO-nak sem mindegy, hogy a későbbiek során olyan emberek kerülhetnek ezáltal pozíciókba, akik jól ismerik a sportágat és annak működését" – magyarázta Mórádi Zsolt.

Jó példa a GameChangers első évfolyamát elvégzett Rohonczi Jenő, aki azóta a Magyar Kick-box Szakszövetség főtitkára lett. Ugyanakkor az idei 12 hallgató között is van magyar. A korábbi többszörös világbajnok Busa Andrea legutóbb tavaly ősszel aranyérmet nyert a Harcművészeti Világjátékokon, a nagyszerű sikereket hozó sportpályafutás mellett pedig a Magyar Paralimpiai Bizottságnál dolgozik.


A szombati budapesti workshopon Schmitt Pál és Fürjes Balázs mellett előadást tart többek között Baji Balázs, a MOB Sportolói Bizottságának elnöke, Roy Baker, a WAKO elnöke, Espen Lund alelnök és maga Mórádi Zsolt is.

0 Tovább

Teke BL – A Tisza-partiak nem jutottak be a BL négyes döntőjébe​​​​​​​

Nem jutott be a legjobb négy közé a Szegedi TE férfi csapata a teke Bajnokok Ligájában. A Tisza-partiak a horvát KK Zapresic otthonában léptek pályára a negyeddöntő visszavágóján, és 6-2-re kikaptak, így kettős győzelemmel a hazaiak mentek tovább.

A válogatott Nemes Irén csapatával bejutott a Final Four-ba, miután együttesével. a KK Mlakával 6-2- legyőzte a Méhész Anitát és Sáfrány Anitát is a soraiban tudó CS Electromures Romgazt a visszavágón. Mindhárom magyar válogatott játékos megszerezte saját csapatpontját a mérkőzésen, azonban a továbbjutásnak és győzelemnek Nemes Irén örülhetett.

Kiss Tamás 718 fás eredményt ért el az olasz KK Neumarktban, amellyel a csapatpontot elhozta, és a mérkőzés legjobbja lett. Együttese azonban nem bírt a házigazda SKV Rot Weiss Zerbsttel, így a hazaiak örülhettek a továbbjutásnak.

0 Tovább

ILCA6 Európa-bajnokság – A 3. helyről várja Érdi Mária a szerdai folytatást​​​​​​​

Athénban egyelőre nem nagyon fúj a szél, ami alaposan megnehezíti az Európa-bajnoki mezőny résztvevőinek dolgát. Eddig összesen három futamon van túl az ILCA6 hajóosztályban induló 110 versenyző.

A tavalyi év eredményei alapján az Év Női Sportolójának választott Érdi Mária a harmadik helyen áll Görögországban. Az MVM SE világbajnoka elmondta, ilyenkor hosszú órákat vízen vannak. „Mindössze két futamot sikerült teljesíteni kedden. Reggel 9-kor mentünk egyet, majd a következő futam délután kettőkor volt, sok időt töltöttünk a vízen” – számolt be a keddi versenynapról Érdi Mária, aki a Szerencsejáték Zrt. támogatásával készült fel a kontinensbajnokságra.

Három futam után vezet a litván  Viktorija Andrulyte, megelőzve a horvát Elena Vorobevát, és Érdi Máriát. 

0 Tovább

Teqball – Blázsovics három dobogós helye a párizsi Grand Prix-n

Blázsovics Ádám egy aranyat és két ezüstöt szerzett Párizsban. A négyszeres magyar világbajnok teqballos párosban győzött Györgydeák Aporral. A duónak ez volt az első éles versenye. A sportág két meghatározó egyéniségéről van szó. Blázsovics a hazai teqball népszerűsítéséért tett sokat eredményeivel és munkásságával, Györgydeák pedig az Erdélyben (is) nagy népszerűségnek örvendő Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team emblematikus játékosa.

A francia fővárosban megrendezett Grand Prix-n Blázsovics egyéniben pont páros társával döntőzött, azt a finálét végül Györgydeák Apor nyerte 2-0-ra, míg vegyespárosban a négyszeres vb-aranyérmes portugál Stephanie Britóval szintén az ezüstig jutott.

„Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy hogy megy a játék párosban. Ez egy új helyzet, amihez igyekszünk alkalmazkodni, Apor is többször jön majd Budapestre a jövőben, és én is sokat készülök majd Székelyudvarhelyen. Egyéniben sikerült visszavágnom Hugo Rabeux-nak, akitől a világbajnokságon kikaptam, most ugyancsak a negyeddöntőben találkoztunk, és én jutottam tovább” – mondta Blázsovics Ádám.

0 Tovább

Szkander – Cél az olimpia!​​​​​​​

A Magyar Szkander Szakszövetség folytatja ötkarikás törekvéseit, miközben évről-évre megrendezi a klasszikus, rangos eseményeit – hangzott el a szervezet éves rendes közgyűlésén.

A fővárosban a Hiltonban megtartott közgyűlésen kiderült, a hazai rendezésű világkupa, a Judgement Day továbbra is a világ egyik legjelentősebb VK-ja.

„Ezt a színvonalat szeretnénk továbbra is hozni. Minden évben mindenki odateszi magát rendesen, és ez a végeredményben meg is látszik. A magyar rendezésű Judgement Day márkanév lett világszerte” – mondta Csabai Atilla, aki amellett, hogy a hazai szövetség elnöke, a világszövetség, és a kontinentális szervezet alelnökeként is dolgozik a sportágért.

„A közgyűlésen megerősítést kapott az a törekvés, hogy minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a sportágunk minél hamarabb ott lehessen az olimpián. Sokat dolgozunk ezért” – tette hozzá a sportvezető. 

0 Tovább

Tizenöt arany a zágrábi kick-box Európa-kupán​​​​​​​

Harminc ország több mint 1600 versenyzője indult a nemzetközi kick-boxos versenyszezon idei második Európa-kupáján, amelyet  Zágrábban rendeztek meg. A rangos versenyen a felnőttek mezőnyében a magyarok 15 elsőséget szereztek.

A magyar aranyérmesek között volt a tavalyi Európa Játékokon sportágtörténelmi diadalt aratott Bálint Martin, aki a pointfightingban a súlycsoportjának megnyerését követően második lett a királykategóriának számító, súlycsoportoktól független Grand Champion versenyszámban. Ugyancsak pointfightingban a dobogó legfelső fokára állhatott fel a fiatal Hammer Máté.

Kick-lightban is két magyar győzött a világbajnok Szmolek Emánuel, illetve Korcsok Nikolett jóvoltából.

A jórészt magyar háziversenyeket hozó formagyakorlat versenyszámokban Brebovszky Zoltán volt a legeredményesebb, aki három egyéni aranyéremmel zárt.

A kiütésre menő ringes szabályrendszerekben a szokottnál több magyar érem született, és lett egy elsőség is Melis Bálint András révén.

Kick-box Európa-kupa, Zágráb, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 1. Hammer Máté
63 kg: 2. Hammer Máté
74 kg: 1. Bálint Martin
94 kg: 2. Nagy Zalán
+94 kg: 3. Nagy Zalán és Koknya Péter
Grand Champion: 2. Bálint Martin, 3. Hammer Máté
Csapat: 3. Halker-Király Team
Nők:
50 kg: 3. Török Szonja
60 kg: 3. Busa Andrea

Light-contact:
Férfiak:
69 kg: 3. Marschall Viktor
74 kg: 2. Kajtár Bence
84 kg: 3. Szmolek Emánuel és Kiss Patrik
+94 kg: 3. Marosi Richárd és Kovács Marcell Tamás
Nők:
50 kg: 3. Kovács Sára Kata
55 kg: 3. Bartus Mónika
60 kg: 2. Nagy Rita, 3. Nagy Júlia és Nádasi Karolina

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 2. Enyingi Ádám
69 kg: 3. Debre Bence
84 kg: 1. Szmolek Emánuel, 2. Kiss Patrik
Nők:
60 kg: 3. Karácsondi Réka
65 kg: 2. Nagy Rita
+70 kg: 1. Korcsok Nikolett

Formagyakorlat:
Férfiak:
Kreatív. 1. Brebovszky Zoltán, 2 Mónus Viktor, 3. Schersing András
Kreatív fegyveres: 1. Brebovszky Zoltán, 2. Mónus Viktor, 3. Nagy István Gábor
Csapat: 1. Halker-Király Team
Zenés: 1. Brebovszky Zoltán
Zenés fegyveres: 1. Schersing András, 2. Mónus Viktor, 3. Brebovszky Zoltán
Csapat: 1. Halker-Király Team
Nők:
Kreatív: 1. Halustyik Cintia, 2. Vajler Éva Ágnes
Kreatív fegyveres: 1. Bíró Emese Júlia, 2. Halustyik Cintia, 3. Tar Petra
Zenés: 1. Udvarhelyi Fanni, 2. Halustyik Cintia, 3. Vajler Éva Ágnes
Zenés fegyveres: 1. Tar Petra, 2. Halustyik Cintia, 3. Udvarhelyi Fanni

Full-contact:
Férfiak:
75 kg: 2. Bárdosi Sándor
91 kg: 2. Kaplan Cenk

Low-kick:
Férfiak:
75 kg: 3. Bakir Muhammad
Nők:
53 kg: 2. Miklós Alexandra

K1:
Férfiak:
57 kg: 1. Melis Bálint András
63.5 kg: 3. Száraz Gergő
71 kg: 3. Szabó Bence
91 kg: 2. Szabó-Tóth Dávid
Nők:
52 kg: 2. Bálint-Pálfi Viktória
56 kg: 2. Csordás Norina
60 kg: 3. Kovács Laura Fanni
65 kg: 3. Szilágyi Viktória

0 Tovább

Otthon ikszelt a Kassa

Egy pontot otthon tartott a Kassa a Szlovák Niké Liga 20. fordulójában. Az FC Kassa a Podbrezovát fogadta, és 0-0-ra végződött az összecsapás.

Ifjabb Ján Kozák a kassai edző, az előző, trencséni találkozóhoz képest két változtatást hajtott végre a kezdőcsapatban. A piroslapos Golikov helyett Petrák kezdett, Innocentit pedig Jonecet váltotta. A többségi magyar tulajdonban lévő labdarúgóklub kiválósága Medved, még a kezdősípszó előtt átvette a decemberi teljesítményéért a hónap játékosa díjat, ezt követően esőben indult útjára a labda. A találkozó kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, a hazaiak rendre ígéretes támadásokat vezettek, ám gól nem esett egyik oldalon sem.

Statisztika

FC Kassa - Podbrezová 0-0

Kassa: Figueiredo - Sindelár, Kruzliak, Innocenti - Fabis, Gallovic, Fasko (90. Sovic), Gressák (62. Qose), Petrák (62. Davis) - Medved, Obounet (74. Jones). Edző: Ján Kozák Jr.

Podbrezová: Rehák - Bartos, Bakaľa, Gresák (9. Oravec) - Kovácik, Paraj, Bajo, Chyla (69. Markovic) - Galcík (46. Kabongo), Asinor, Sanusi (84. Okunola). Edző: Roman Skuhravy.

FOTÓ: Simon Pavlisin

0 Tovább

Teke Bajnokok Ligája – Jönnek a negyeddöntő visszavágók​​​​​​​

A tekéseknél következnek a Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó mérkőzései. Horvátországban léphet pályára a Szegedi TE, Marosvásárhelyen bizonyíthat több női válogatott játékosunk is.

A szegedi férfi csapat az első mérkőzésen 5-3 ra kikapott a KK Zapresic együttesétől, így a párharc még nyitott maradt. A magyar bajnoki címvédő csapat szombaton 13 órakor lép pályára idegenben. A női mezőnyben a KK Mlaka Rijeka a CS Electromures Romgaz otthonába látogat. A Nemes Irénnel felálló horvát csapat 5-3-ra nyert az első mérkőzésen, azonban a Méhész Anitával és Sáfrány Anitával menetelő erdélyi együttes szeretne visszavágni. A mérkőzést holnap 13 órakor rendezik Marosvásárhelyen. 

0 Tovább

Futó disco a föld alatt!​​​​​​​

Február 24-én a disco korszak elevenedik meg a kőbányai pincerendszerben! Jó zenékre, fergeteges hangulatra, és megannyi izgalmas fényeffektre számíthatnak az indulók az idei Föld Alatti Futáson, ahol újra előkerülnek a flitterek, a színes lámpák, a feltűnő, bevállalós ruházatok és nem utolsósorban az elmaradhatatlan discogömb.


„Rengetegen használják futáshoz a zenét, innen jött az ötlet, hogy egy rendezvényen a sport mellett a ritmusok teszik teljessé a rendhagyó szabadidősportos esemény tematikáját. A Föld Alatti Futáson mindenki megtalálhatja a testhezálló távot, hiszen a 2-3 kilométeres alagút túrától az ovis futamon (300 m) át a félmaratonig széles a választható futamok palettája” – áll a verseny kiírásában. A rendhagyó futóesemény versenyközpontja a Rottenbiller Parkban lesz, távjai Kőbánya parkjain és a titokzatos pincerendszeren át vezetnek.

A Föld Alatti Futás tervezett időrendje:

07:00 Versenyiroda nyitás

08:00 Alagút túra 1. csoport (2-3 km)

09:00 Ovis futam 300 m (föld felett)

09:10 Sulis futam 700 m (föld felett)

09:20 Családi futam 700 m (föld felett)

09:30 Alagút félmaraton 21 km (egyéni, váltó) (3 db 7 km-es körből áll)

Alagút midimaraton (14 km) (2 db 7 km-es körből áll)

Alagút minimaraton (7 km) (2,3 km alagútban)

12:00 Ötpróba túra (8 km)

13:00 Alagút kör (4,3 km) (2,3 km alagútban)

13:50 Try Hard (2,2 km) (1 km alagútban)

14:00 Alagút túra 3. csoport (2-3 km)

15:00 Alagút túra 2. csoport (2-3 km)

Online nevezni február 15-ig lehet, de az esemény napján, a versenyközpontban is lesz erre lehetőség!

További információk: https://bbu.hu/fold-alatti-futas/

0 Tovább

Érdi Mária felkészülten utazik ki az Európa-bajnokságra  

Érdi Mária bízik a jó szereplésben a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon. Az Év Sportolójának megválasztott világbajnok vitorlás versenyző az ILCA6 hajóosztályban rendezendő kontinensbajnokságon kiélezett küzdelemre számít.

„Nagyon motivált vagyok. A legutóbbi világverseny, az argentínai vb nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, ezért remélem, hogy Athénban mindent feledni és feledtetni tudok. A januári világbajnokságon önhibámon kívül méltatlan helyzetbe kerültem. A talpcsigám kiszakadt verseny közben, később kiderült, hogy a gyártó típushibának minősítette a csavarok gyengeségét és a vb-n mindegyik hajóban kicserélte azokat, egyedül ez nálam elmaradt sajnos. Emiatt végül hetedik lettem. Nehezen tudtam mindezt elfogadni, de itt van egy újabb nagyverseny, és bizonyítani szeretnék” – mondta a Szerencsejáték Zrt. támogatásával versenyző Érdi Mária.

Az MVM SE klasszisa, aki a harmadik olimpiájára készül, Valentin-napon utazik ki a görög fővárosba, ahol még soha nem versenyzett. „Athénban még nem jártam, így számomra teljesen új körülmények között ülök hajóba. Nagyon várom, hogy ismét a vízen legyek.” – tette hozzá a legutóbbi Európa-bajnokságon érmet szerző magyar versenyző.
 

Érdi Mária a 2023-as olaszországi kontinensbajnokságról bronzérmesként tért haza.
Az athéni Eb pénteken kezdődik és jövő péntekig tart.

0 Tovább

Négy magyar érem a korosztályos karate Eb-n​​​​​​​

Négy bronzéremmel zárt a magyar válogatott a Tbilisziben megrendezett kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságon. A kontinens szinte valamennyi országát felvonultató – 49 nemzet csaknem 1200 karatésa lépett tatamira Grúziában – viadalon Bárdos Ádám, Fleischer Dóra, Loyal Lili és Dalnoki Szófia lett harmadik. A válogatottak a teljesítményükkel teljesítették a célkitűzéseket, hiszen a szakvezetés előzetesen három-négy érem megszerzését fogalmazta meg

A korábbi Eb-kről már ezüst- és bronzéremmel is rendelkező Bárdos Ádám az ősszel a felnőttek Karate1 Series A elnevezésű világkupa sorozatáról is elhozott egy bravúros második helyet, és Tbilisziben is bizonyította, hogy minden versenyen komolyan kell vele számolni. A formagyakorlatban induló U21-es (18-20- évesek) korosztályú karatés a selejtezők során vitatható pontozással kikapott német riválisától, ezáltal a döntő lehetőségétől elesett, de a vigaszágon javított és a horvát Relic legyőzésével megszerezte a bronzérmet.

Küzdelemben a nők +68 kg-os súlycsoportjában a tavaly őszi nagysikerű budapesti felnőtt világbajnokságon is lehetőséget kapott Fleischer Dóra megmutatta, hogy korosztályában Európában a legjobbak közé tartozik, és a harmadik helyért vívott küzdelemben remek teljesítménnyel múlta felül a német Lückét.

A junioroknál (16-17 évesek) a 2022-es vb-ezüstérmes Loyal Lili most már Európa-bajnokságon is dobogósnak mondhatja magát, miután egy remek vigaszágas versenyzés végén a bronzéremért magabiztosan múlta felül a cseh Tinavskát.

A legfiatalabbak, a kadetek (14-15 évesek) között is lett érmük a magyaroknak. A 47 kg-os súlycsoport elődöntőjében Dalnoki Szófiát csak kevés választotta el a fináléba kerüléstől, a helyosztón azonban győzni tudott az ukrán Hnes ellen, így megszerezte pályafutása első komoly érmét.

Közel állt az éremhez junior formagyakorlatban Fodor Amira is, aki végül az ötödik helyen zárt. A hetedik helyen végzett Gáspár Laura, Szilágyi Emma, Kovács Gergely, Török Panka és Nagypál Ibolya.

"Elégedettek vagyunk a csapattal, hiszen három-négy érem megszerzését vártuk, és ez meg is lett. Formagyakorlatban örömteli, hogy a legerősebb kategóriában, egy nagyon komoly U21-es férfi mezőnyben tudtunk bronzérmet szerezni. Küzdelemben pedig mind a három korosztályban sikerült egy-egy magyar versenyzőnek dobogóra állnia. Amit pedig az edző kollégákkal együtt valamennyien kiemeltünk, hogy a korábbi évekkel ellentétben most sikerült a legnagyobb téttel bíró mérkőzéseken jól szerepelnünk, hiszen az öt éremmeccsünkből négyet is meg tudtunk nyerni" – értékelt Büchler Zsolt szövetségi kapitány. 

0 Tovább

Ötgólos meccsen kapott ki a Kassa Trencsénben

Idegenben kapott ki a Kassa labdarúgócsapata a szlovák Niké Liga 19. fordulójában. A többségi magyar tulajdonban lévő csapat Trencsénben szenvedett 4-1-es vereséget.

A találkozó végkimenetele szempontjából egy nagyon fontos mozzanat megpecsételte a vendégek sorsát. Az 5. percben ugyanis kiállították Golikovot, innen pedig nehéz volt újrahúzni a védelmet. Az első félidőben két gól esett, előbb Gong volt eredményes, majd Kruzliak öngólt vétett. 2-0-ás hátrányból és megfogyatkozva kezdte a Kassa a 2. félidőt. Az 58. percben Holly tovább növelte a hazaiak előnyét. A 70. percben Fabis ugyan szépíteni tudott, ám végül az utolsó találat is a trencsénieké volt, a 71. percben Gajdos állította be a végeredményt.
 

Szlovák Labdarúgó Niké Liga, 19. forduló
 

Trencsén-Kassa 4-1 (2-0)
 

Gólok: Gong (6.), Holly (58.), Gajdos (71.), illetve Kruzliak (43. - öngól), Fabis (70.)
 

Trencsén: Kukucka - Kmet, Bondarenko, Stojslavljevic (64. Bagin), Kozlovsky (64. Skovajsa) - Rahim (80. Derlek), Baris, Gajdos - Gong, Soares (80. Jude Code Sunday) - Holly (80. Hájovsky). Edző: Ilija Stolica.
 

Kassa: Figueiredo - Jonec (59. Innocenti), Kruzliak, Sindelár - Gressák (61. Qose), Gallovic - Fabis, Fasko (84. Petrák), Golikov - Medved (84. Sovic), Obounet (59. Jones). Edző: Ján Kozák Jr.

0 Tovább

Rögbi Gála – Díjazott a hazai szövetség, és rendhagyó szezonra készülnek a sportágban​​​​​​​

Nagy dobásra készülnek a magyar rögbisek – derült ki a sportág nagyszabású gáláján, amelyet a Budapest Kongresszusi Központban tartottak meg.

Nyáron Budapest ismét Európa-bajnoki állomásnak ad otthont a Budapest Rugby Centerben. A cél a férfiaknál és a nőknél is a dobogó megszerzése a július 13-án kezdődő Europe Trophy 7’s kategóriában (ez az olimpiai hetes rögbi).

A gálán elhangzott, hogy az Eb előtt centenáriumi meccset is játszanak Budapesten, ugyanis pont száz éve annak, hogy Magyarországon először rögbi meccset bonyolítottak le. A korabeli összecsapáson a magyarok ellenfele a Cambridge Rugby Club volt.

Az angolok március 16-án visszatérnek és összecsapnak a válogatottal az Albert Kupáért, amelyet Szentgyörgyi Albertről neveztek el. A Nobel-díjas magyar tudósnak volt Cambridge-i kötödése, hiszen ott lett a Kémia Tudományok Doktora.

A Budapest Kongresszusi Központban a különböző kategóriákban 16 díj talált gazdára, többségében a 2023-as teljesítmények alapján. A Magyar Rögbi Szövetség három életműdíjat is átadott: Erdélyi Sándor, Körmöczi Béla és Vitéz Bene Kálmán vehette át a magyar rögbi alapítójáról elnevezett Carlo Passalacqua-díjat.

Fotók: Tóth Csaba

0 Tovább

Elutazott az Eb-re a korosztályos karate válogatott​​​​​​​

Kedden este elutazott a hétvégén péntektől vasárnapig Tbilisziben sorra kerülő kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságra a magyar korosztályos válogatott. A Grúzia fővárosában megrendezendő kontinensviadalon Európa szinte valamennyi nemzete ott lesz: 49 ország csaknem 1200 fiatal karatésa lép tatamira. A magyar színeket 29 sportoló képviseli, akiktől a szakvezetés három-négy érem megszerzését reméli.


A karate sportág két szakágában, küzdelemben (kumite) és formagyakorlatban (kata) az Eb-részvételt kivívott legjobb hazai versenyzők a múlt héten a Mátraházi Edzőtáborban készültek a megméretésre – Szathmáry Renáta, Hecker Balázs, Tóth Beatrix és Büchler Zsolt válogatott edzők irányításával.

Az utazó csapat tagja a tavalyi Európa-bajnokságon küzdelemben aranyérmet nyert Tóth Máté, aki a kadet korosztályt elhagyva ezúttal már a juniorok között próbálkozik. Szintén az indulók között van az emlékezetes 2020-as budapesti kontinensbajnokság egyik aranyérmese, Jakubovics Dalma, aki még mindig nem töltötte be a 21. életévét. De ott lesz Tbilisziben a 2022-es vb-ezüstérmes Loyal Lili, akárcsak a 2021-ben Európa-bajnoki második helyezett Dévényi Bence és Hecker Bojána. A formagyakorlatosok mezőnyében pedig az idén is megmutathatja tudását a korábbi Eb-kről már ezüst- és bronzéremmel is rendelkező Bárdos Ádám, aki az ősszel a felnőttek Karate1 Series A elnevezésű világkupa sorozatáról is nagy bravúrt végrehajtva elhozott egy második helyet.

 A nagysikerű tavaly októberi budapesti felnőtt világbajnokságon indult magyar válogatottból két fiatal is versenyez Grúziában: a már említett Jakubovics Dalma mellett Fleischer Dóra is kipróbálhatta magát a világ legjobbjai között a hazai rendezésű világversenyen.

"Egy sajnálatos sérülést leszámítva jól sikerült a felkészülés, a mátraházi edzőtáborban jól dolgozott a válogatott és remek volt a hangulat is. Azt gondoljuk, hogy több olyan sportolónk is van, aki képes lehet az éremszerzésre. Örülnénk, ha közülük hárman-négyen odaérnének a végén a dobogóra" – nyilatkozta Büchler Zsolt szövetségi kapitány, a válogatott egyik edzője. 


A korosztályos Európa-bajnokságon induló magyar válogatott:

Formagyakorlat:
Fiúk:
Kadet: Gulyás Gergely
Junior: Bérczes Botond
U21: Bárdos Ádám
Lányok:
Kadet: Szilágyi Emma
Junior: Fodor Amira
U21: Kiss Maja
Csapat: Hógenburg Luca, Kiss Kitti, Rubinek Antónia

Küzdelem:
Kadet:
Fiúk:
52 kg: Hecker Ármin
57 kg: Kovács Gergely
+70 kg: Czudor Olivér
Lányok:
47 kg: Dalnoki Szófia
54 kg: Török Panka
61 kg: Nagypál Ibolya

Junior:
Fiúk:
55 kg: Tóth Zsombor
61 kg: Dévényi Bence
68 kg: Tóth Máté
+76 kg: Szodorai Bence
Lányok:
48 kg: Gáspár Laura
53 kg: Hecker Bojána
59 kg: Molnár Virág
66 kg: Loyal Lili

U21:
Férfiak:
60 kg: Nagy Máté
75 kg: Knirsch Patrik
+84 kg: Freund Péter
Nők:
55 kg: Jakubovics Dalma
61 kg: Lipcsey Dorottya
+68 kg: Fleischer Dóra

0 Tovább

Socca – Dél-amerikai ellenfeleket kapott a magyar válogatott a Copa Américán​​​​​​​

Kiderült, hogy mely válogatottakkal találkozik a nemzeti csapat a socca Copa Américán. A Socca Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség információi szerint a mexikói Cancúnban rendezendő kupán az E-csoportba kerültek a magyarok. Az ellenfelek között ott lesz Brazília, Peru és Nicaragua.

„Izgatottan vártuk a sorsolást. Volt egy általam elképzelt álomcsoport, melyben ha meglepő is, de szerepelt a 2022-es világbajnok brazil válogatott. Már a csoportban találkozni egy igazán erős ellenféllel mindig hálás teher. Brazíliában születtem, természetes, hogy mindig is a terveim között szerepelt megmérettetni magam a honfitársaimmal, ez most ugyan csak a pályán kívülről, de sikerül, igazán színvonalas mérkőzésre számítok. Szívből remélem, hogy az általunk képviselt játékstílus tud majd meglepetést okozni a technikás futballt játszó dél-amerikaiaknak. Nem igazán ismerjük Nicaragua és Peru válogatottját, lesz miből felkészülnünk a következő napokban. Attól, hogy eme két ország nem socca nagyhatalom, ugyanolyan erős ellenfélnek számít, mint Brazília. Célunk természetesen a csoportelsőség, őszintén bízom a csapatomban, melyben a rutin ötvöződik a fiatal lendülettel, ami recept lehet a sikerre.” – összegzett a sorsolás után Roni Ribeiro Da Silva, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Csuhai Tibor elnök szerint nem a legerősebb csoportba kerültünk, és reális esélyünk van megcélozni a továbbjutást. „A brazilokat ismerjük, a budapesti vb-t ők nyerték, legutóbb az esseni világbajnokságon is játszottunk ellenük, azonban Peru és Nicaragua ellen is először lépünk pályára a Copa Américán. Egyenes ágon a két csoportelső jut tovább, de a legjobb harmadik együttes is folytatja a küzdelmeket.” – fogalmazott Csuhai Tibor, a Socca Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség elnöke.

A torna résztvevői között ott lesznek többek között Anglia, Argentína, az Amerikai Egyesült Államok, Belgium, Kanada, Kolumbia, Uruguay, Mexikó és Chile legjobbjai is.

A socca Copa Américát február 21. és 26. között rendezik meg Mexikóban.

Mi a socca?

„A kispályás labdarúgás jövője, a jövő kispályás labdarúgása” – hirdeti a Socca Hungary szlogenje. A Socca-t a nagypályás labdarúgás és a futsal keverékeként emlegetik. Egyidejűleg 5 mezőnyjátékos és 1 kapus tartózkodik a 25 méter széles, 45 méter hosszú pályán csapatonként, ahol a kapu 4 méter széles és 2 méter magas. Büntetőnél, vagy döntetlen esetén szétlövésnél nem állítottból rúgják a labdát kapura, hanem rávezetéssel, amit adott idő alatt kell végrehajtani. A kapu mérete lehetővé teszi a gólgazdag mérkőzéseket, emiatt gyors, pörgős, látványos játék alakul ki.

0 Tovább

Új elnök irányítja a Magyar Korfball Szövetséget!​​​​​​​

Dr. Cselik Bence váltotta az elnöki poszton Bóné Zoltánt. A sportvezető négy évre kapott megbízást a sportág közgyűlésétől. Munkáját az elnökségben Erdei Attila és Szederkényi Márton segíti majd.

A Németh Angéla érdemrenddel kitüntetett sportszervező elmondta, céljuk a sportág népszerűsítése. „Nagy hangsúlyt fektetünk az egyetemi sport hazai megerősítésére korfballban, és szintén kiemelt projektként kezeljük a szakember képzést. Mindezeken túl nagyon fontos a láthatóság is. Ezen nagyot lendíthet áprilisban a válogatott kijutása a soron következő, Kínában megrendezendő Világjátékokra, melyre jó esélyeink vannak. Reméljük, hogy a korfball egyre nagyobb nyomot tud hagyni az előttünk álló időszakban a magyar sportpalettán." – mondta Cselik Bence.

Cselik Bence, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának adjunktusa. Okleveles sportszervező, rekreációs szakember, valamint kosárlabda és sportoktató. A Magyar Sporttudományi Társaság tagja, korábban több vidéki sportszervezetnél látott már el különféle sportszervezői-sportvezetői feladatokat.

A korfball a világ egyetlen koedukált labdajátéka, és Magyarországon is egyre jobban fejlődik.

0 Tovább

Világbajnok csatlakozott a KIMBA edzői stábjához

Sastin Marianna új kihívás előtt áll. A világ- és Európa-bajnok birkózó csatlakozott a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) edzői stábjához. Magyarország első, és eddigi egyetlen női vb-aranyérmese tettrekész, és szerinte a KIMBA-nak köszönhetően nemcsak férfi, hanem női vonalon is eredményes birkózók nőnek fel az előttünk álló években.

„Alapprogramos edző leszek. Igyekszem mindazt átadni a lányoknak, amit a karrierem 20 éve alatt megtapasztaltam és megtanultam. Sok és izgalmas feladat áll előttünk, és úgy gondolom, hogy ebből a környezetből, amilyet az akadémia biztosít, női vonalon is lesznek jó birkózók a jövőben, akik megállják helyüket itthon és külföldön egyaránt” – mondta Sastin Marianna.

A Magyar Birkózó Hírességek Csarnokába is beválasztott, kétgyermekes klasszis megjegyezte: igyekszik mindenben segíteni az akadémistáknak. „Egy női sportoló karrierje helyenként sokkal összetettebb, mint a férfiaké. Az a két évtized, ami nekem megadatott a szőnyegen és az edzőtermekben, rengeteg tapasztalattal gazdagított. Hálás vagyok a sorsnak, hogy mindezt átélhettem. A világversenyeket, az olimpiákat, közben a családalapítás utáni visszatérést a versenyzéshez. Azoknak a lányoknak, akik élsportolóként akarnak küzdősportban maradandót alkotni, sok mindenre fel kell készülniük. Az edzésmunka mellett adott esetben ebben a felkészítésben is tudok segíteni nekik” – tette hozzá a világbajnok.  

Fotó: Feledi László

0 Tovább

Kikapott a Kassa a Kupában​​​​​​​

Búcsúzott a Szlovák Labdarúgó Kupa idei kiírásától a Kassa. A többségi magyar tulajdonban lévő együttes a sorozat nyolcaddöntőjében 3-2-es vereséget szenvedett hazai pályán a Trnavától.

Két új szerzemény is lehetőséget kapott a kezdőben. A portugál kapus Figueiredo és a gaboni Obounet is várta a kezdő sípszót. Gyorsan jöttek a gólok. A 7. percben Medved volt eredményes, de sokáig nem örülhettek az előnynek a hazaiak; Ofori rá egy percre egyenlített. Az újabb kassai gól a 24. percben esett, amikor Golikov talált be, végül kiderült, a vendéglátóknak ez volt az ezen a  találkozón szerzett utolsó góljuk, míg a Trnava további két alkalommal volt eredményes. Sulek a 85., Bainovic pedig a 90. percben örvendeztette meg a vendég szurkolókat, így a nagyszombatiak jutottak a kupa negyeddöntőjébe.

Kassa - Trnava 2-3 (2-1)

Gólszerzők: Medved (7.) Golikov (24.), illetve  Ofori (8.), Sulek (85.) és Bainovic (90.)

Kassa: Figueiredo - Jonec, Kruzliak, Sindelár - Gressák, Gallovic - Fabis, Fasko (83. Sabolcík), Golikov (72. Petrák) - Medved, Obounet (72. Qose). Edző: ifj. Ján Kozák

Trnava: Takác - Stetina, Duric (46. Sulek), Kostrna - Bukata (76. Bainovic), Zeljkovic - Ofori, Bernát (69. Paur), Daniel, Mikovic (69. Azango) - Duricin (69. Poznar) Edző: Michal Gasparík.

Fotó: Simon Pavlisin

0 Tovább

Volt Fradi-játékos és diósgyőri labdarúgó is érkezett az FC Kassához

Kapus és támadó poszton is erősített az FC Kassa. A Szlovák Niké Labdarúgó Ligában szereplő együttes túl van a felkészülési mérkőzéseken, a hétvégén pedig már kupameccset játszik a többségi magyar tulajdonban lévő csapat.

Farkas Balázs sportigazgató elmondta, hogy a portugál Cristiano Figueiredo érkezett a kassai kapuba, aki rutinos hálóőrnek számít. „Cristiano a portugál bajnokságban edződött, de védett a román élvonalban és Bulgáriában is. Ő a Várnától érkezett. Az amerikai Zyen Jones is csatlakozott hozzánk, aki volt a Ferencváros alkalmazásában is, és ismeri a szlovák bajnokságot, hiszen nem is olyan régen a Trnava játékosa volt, legutóbb az észt Kalju FC-t erősítette. Diósgyőrből Kassára tette át székhelyét Jérémie Obounet is, a gaboni válogatott kölcsönben van nálunk.” – számolt be az érkezőkről Farkas Balázs, aki elmondta, további igazolások várhatók.

A csapat a felkészülési meccsek során kikapott a Nyíregyházától 1-0-ra, majd a Mezőkövesdet és a Kazincbarcikát is legyőzte 2-1-re.
A tavaszi rajt előtt a Kassa egy elmaradt kupameccsét pótolja, szombaton a Trnavát fogadja.

Fotók: Simon Pavlisin

0 Tovább

A példaképpé válás útján halad a tavalyi év kick-boxos felfedezettje​​​​​​​

Az elmúlt esztendőt megelőzően nem feltétlenül Zajácz Bence neve került elő az első között, amikor arról volt szó, hogy egy adott kick-box világversenyen kik lehetnek a legbiztosabb magyar éremszerzők. Azonban 2023 októberében minden megváltozott, hiszen a fiatalember – akárcsak két másik magyar kick-boxos, Fésű Lajos és Busa Andrea – aranyérmet nyert Magyarországnak a Küzdősportok Világjátékán a szaúd-arábiai Rijádban. 

„Életem egyik legnagyobb kihívása előtt állok” – így foglalta össze érzéseit Zajácz Bence, mielőtt kiutazott volna a World Combat Games-re. A pointfighting szabályrendszerben a 69 kilogrammosok között induló sportember azt is elárulta, hogy először versenyez majd Európán kívül, így ezért is emlékezetes lesz számára a szaúdi küldetés. A kick-boxosok három napig koptatták a tatamit (már akik eljutottak a döntőig). Zajácz Bence céltudatosan lépdelt előre, jutott az elődöntőbe, majd a fináléba, amelyet megnyerve megszerezte az első rijádi kick-boxos aranyat.

"Kihoztam magamból a maximumot" – emlékezett vissza Zajácz Bence – "Az első meccsen egy tekvandós múlttal rendelkező üzbég fiúval találkoztam. Nem jelentett gondot, hamar összejött a tízpontos különbség, és idő előtt vége lett az összecsapásnak. Az elődöntőben amerikai ellenfél következett, a döntő pedig hamarabb befejeződött, mivel a brit ellenfelemnek vérzett az orra, és leléptették. Nem kérdés: addig is kontrolláltam a meccset, és a végére is megvolt a jó taktika. A Küzősportok Világjátékára nagyon jó formában érkeztem meg, de az egész csapat nevében mondhatom, hogy sikeres és eredményes felkészülést csináltunk végig."

A csepeli Halker-Király Team kick-boxosa hangsúlyozta, hogy sokat köszönhet klubjának, edzőinek és idősebb csapattársainak.

"Az a közeg, ami Csepelen van, igazi egységteremtő, aminek a gyökerei jóval korábbra nyúlnak vissza. Király István irányításával felnőtt egy aranygeneráció. Annak volt a tagja a mostani edző, Jároszkievicz Krisztián is. Azt a fegyelmet, egymás iránti tiszteletet kapjuk mi is, amit annakidején ők Király Istvántól. És az aranygeneráció tagjai amellett, hogy sokszoros világ- és Európa-bajnokok lettek, hamar példaképekké is váltak. Az én célom is valahol ez. Hogy méltó legyek a példaképekhez, és én is azzá váljak, mert akkor tovább tudom adni mindazt a tudást, amit kaptam" – nyilatkozta Zajácz Bence, aki novemberben a portugáliai kick-box világbajnokságon is döntőbe jutott pointfightingos kategóriájában, és végül ezüstéremmel zárt. 

0 Tovább

Több szabályrendszerben is a világ legjobbja az Év hazai kick-boxosa​​​​​​​

A 2023 legjobb hazai férfi kick-boxosának választott Fésű Lajos sportágában az a versenyző, aki több tatamis szabályrendszerben is a legmagasabb szinten letette már a névjegyét. Technikai képzettsége átlagon felüli, emellett mindig sikeréhes és alázatos. Az év végi portugáliai vb-n a light-contact és kick-light szakágakban is első lett. A rijádi, III. Küzdősportok Világjátékán pedig a pointfighting szabályrendszerben szerezte meg azt az érmet, amelyre különösen vágyott, mivel a küzdősportok csúcsversenyéről nem volt még aranya.

Szaúd-Arábiában az eredményhirdetés után is elmondtad, hogy az a siker különösen kedves számodra, mert ilyen aranyérmed még nem volt.

„Nemcsak a siker, hanem az egész Küzdősportok Világjátéka szép emlék számomra. Az utóbbi tíz évben nem rendezték meg ezt a multisport versenyt, így óriási dolognak tartom, hogy most ezen indulhattam. Sok új impulzus ért, rengeteget tanultam. Nagyon jól sikerült a felkészülésem, mindegyik meccsem másképp tett próbára, és mindegyiket nyertem. Az első összecsapást technikai K.O.-val, a másodikat meggyőző, ötpontos különbséggel, a fináléban azonban sokáig hátrányban voltam, és a végén sikerült fordítani. Ismertük az ellenfeleket, így sok meglepetés nem ért minket. Csak egy érdekesség: a döntőre külön forgatókönyv is készült. Tudtam, hogy hátrányban leszek, és azt is tudtam, hogy hogy nyerhetek. És sikerült!”

Több „hangszeren” is játszol a tatamin, hiszen kimagasló eredményeid vannak a pointfightingon kívül light-contactban és kick-lightban is. Mennyire nehéz összeegyeztetni fejben és fizikálisan is a három szabályrendszert?

„Korábban voltak elképzelések, hogy melyiket helyezzük előtérbe, de végül úgy döntöttünk az edzőimmel, hogy a komplexitásra törekszünk. Vannak világversenyek, ahol nem egyszerű az átállás egyikről a másikra. Ilyen volt a világbajnokság, de például ez Rijádban nem állt fenn, hiszen ott csak pointfighting volt. De az a 19 év, amit eddig beletettem ebbe a sportágba, felhalmozott annyi rutint, hogy megoldom a „váltásokat”.”

A 19 év munkával kapcsolatban felvetődik a kérdés: mikor kezdted a kick-boxot?

„Ötévesen kerültem le először az edzőterembe. Én azóta kick-boxozom, vagyis a csattogós lepke helyett annó a sportot választottam.”

Fésű Lajos a rijádi győzelemmel azt is bizonyította, hogy előzetesen jó embert választottak ki a személyében: hiszen a Küzdősportok Világjátéka előtti, itthoni ünnepélyes fogadalomtételen a szkanderos Kőváriné Ivánfi Brigittával ő mondta az eskü szövegét.

0 Tovább

Szkander - Soha rosszabb idénynyitót!​​​​​​​

Szenzációs évkezdet! A Magyar Szkander Szakszövetség elnöke szerint sportáguk egyre erősebb itthon, egyre többen kapcsolódnak be az egyes szkanderklubok munkájába, és ez meglátszott a hétvégi országos bajnoki fordulón is. Csabai Atilla kiemelte, dicséretes, hogy főleg utánpótláskorúak érdeklődnek a szkander iránt.

„Szegeden óriási versenyt láthattunk, teltházzal ment az országos bajnokság, és négy asztalon zajlottak a küzdelmek. Volt olyan időszak, amikor elég volt két asztal egy ob lebonyolításához, azonban most olyan nagy létszámú mezőny jött össze, hogy csak így lehetett megrendezni a viadalt” – kezdte értékelését Csabai Atilla.

A sportvezető a válogatott versenyzőkkel kapcsolatban megjegyezte, hogy a tavaly év végi megmérettetéseken voltak olyan szkanderosok, akiknél formahanyatlás állt be.

„A szegedi küzdelmek után kijelenthető: ez már a múlt. Biztató formákat láttunk többeknél. Kiemelni nem szeretnék senkit sem, de megemlítem Donkó Patrikot, Jónás Márkot és Bodrogi Gellértet, akik nagyot versenyeztek, és ha így folytatják az edzésmunkát, szép eredményeket érhetnek el” – összegzett az elnök.

A válogatott több tagja egy csehországi Európa Kupán indul a közeljövőben, az utánpótláskorúak pedig a Visegrad Junior Grand Prix-n állnak asztalhoz. Utóbbi versenyt a V4-es országok felváltva rendezik meg. Tavaly Magyarország volt a házigazda, idén pedig Csehország várja a fiatalokat. Április 6-án megrendezik a Nemzeti Döntőt Madarason, aztán májusban jöhet a pozsonyi Európa-bajnokság.

0 Tovább

Egy tucat arany az athéni kick-box Európa kupán​​​​​​​

A hétvégén Athénben megrendezett kick-box Európa kupán 20 ország 780 versenyzője indult. A magyar felnőtt versenyzők 12 első, 8 második és 6 harmadik helyet szereztek.

A győztesek között volt a tavaly az Európa Játékokon a sportág első magyar aranyérmét szerző Bálint Martin, aki az idén is nagyszerű formában van, hiszen egy héttel korábban az olaszországi Golden Glove viadalon diadalmaskodott. Az athéni Európa kupán Bálint Martin a pointfighting szabályrendszerben a 74 kg-osok között állhatott fel a dobogó tetejére, majd öt győztes mérkőzéssel megnyerte a súlycsoportok nélküli „open” kategóriát is.

Szintén sikerrel járt a pointfightingosok között Hammer Máté, akárcsak a ringben a K1 szabályrendszerben Szabó-Tóth Dávid.

A küzdelmi szabályrendszerek mellett a formagyakorlatokban valamennyi aranyérmet beseperték a magyarok, akik közül Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia voltak a legeredményesebbek három-három elsőséggel.

Kick-box Európa kupa, Athén, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 1. Hammer Máté
63 kg: 3. Hammer Máté
74 kg: 1. Bálint Martin
+94 kg: 3. Opauszki Dávid

Open: 1. Bálint Martin
Csapat: 2: Halker-Király Team

Light-contact:
Férfiak:
74 kg: 3. Molisz Zoltán

Formagyakorlat:
Férfiak:
Kreatív: 1. Brebovszky Zoltán, 2. Schersing András
Kreatív fegyveres: 1. Brebovszky Zoltán, 2. Schersing András, 3. Mónus Viktor
Zenés: 1. Brebovszky Zoltán
Zenés fegyveres: 1. Schersing András, 2. Brebovszky Zoltán, 3. Mónus Viktor
Nők:
Kreatív: 1. Halustyik Cintia, 2. Vajler Éva
Kreatív fegyveres: 1. Halustyik Cintia
Zenés: 1. Udvarhelyi Fanni, 2. Halustyik Cintia, 3. Vajler Éva
Zenés fegyveres: 1. Halustyik Cintia, 2. Udvarhelyi Fanni

K1:
Férfiak:
91 kg: 1. Szabó-Tóth Dávid
Nők:
52 kg: 2. Bálint-Pálfi Viktória

0 Tovább

Izgalmas küzdelmeket hozott a korfball Magyar Kupa​​​​​​​

A Team Csernák győzelmével értek véget a korfball Magyar Kupa küzdelmei. A Gödön megrendezett tornán az újdonsült kupagyőztes 11-9-re nyert az Újhegyi Kecskék ellen. A bronzérmet a Prizrak együttese szerezte meg. A kisdöntőben 4-4-re végzett az Újhegyi Alpakákkal, és végül a büntetőpárbajban 3-2-re győzött.

A 2024-es Magyar Kupa gólkirálynője Tóth Noémi, a Prizrak játékosa lett, aki 17-szer volt eredményes, míg a gólkirályi címet Csernák Szabolcs (Team Csernák) érdemelte ki 23 találattal.

A Magyar Korfball Szövetség (MKLSZ) információi szerint az egynapos kupaküzdelmekben tíz csapat vett részt, a mérkőzések színvonala pedig jelentősen javult a tavalyi tornához képest. Az egyesületi csapatok mellett a kifejezetten erre a napra összeállt alkalmi formációk is felkészülten érkeztek a kupára. A mezőny kiegyenlítettségét jól mutatja, hogy számos mérkőzés csak időn túli büntetőkkel dőlt el. Májusban az évek óta szünetelő szabadtéri kupát is újraindítja a hazai szövetség, melyre ismét jelentkezhetnek alkalmi társulások, az MKLSZ versenyrendszerében még nem szereplő szervezetek.

A 2024-es korball Magyar Kupa végeredménye:

1. Team Csernák

2. Újhegyi Kecskék

3. Prizrak

4. Újhegyi Alpakák

5. Kékvölgy SE

6. MAFxCIICfan2.0

7. VSD

8. PEAC

9. Utolsó Mohikánok

10.  REGI

0 Tovább

Szabadidősport – Új lendülettel a Mozgás Évében!​​​​​​​

Készül az aktív életmód stratégia – hangzott el a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) kétnapos siófoki konferenciáján. Az eseményt Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár nyitotta meg, egyben bejelentette: sportszakemberek, szakértők és orvosok bevonásával a Mozgás Évéhez kapcsolódva, kidolgozás alatt van az a stratégia, amely minél több magyart hozzásegít a rendszeres mozgáshoz, és ezáltal az egészséges életmódhoz.

Előadást tartott többek között Németh Balázs is. A tavalyi, hazai rendezésű atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója beszámolt a vb-t előkészítő szervezésről, és a Magyarország legnagyobb sporteseményét felvezető Hétköznapi Hős program sikerességéről is.

A konferencián sportszervezők, sportvezetők vettek részt a szabadidősport területéről, akik nemcsak beszélnek a mozgásról, hanem maguk is sokat tesznek egészségükért. Az esemény második napjának reggelén többek között egy 8 kilométeres Balaton-parti futással indult a program.

A SZEOSZ 2019-ben alakult azzal a céllal, hogy minél fejlettebbé tegyék a hazai szabadidősportos rendezvényeket. Az akkori 27 alapító taglétszám mára közel 100-ra emelkedett, egyre erősebb érdekközösséget alkotva.

0 Tovább

Kazincbarcikán győzött a Kassa

Kassai győzelemmel fejeződött be a Kazincbarcika-FC Kosice felkészülési találkozó!

Újabb sikeres edzőmeccsen van túl a Kassa! A többségi magyar tulajdonban lévő labdarúgócsapat a Mezőkövesd után a Kazincbarcikát is legyőzte. Zan Medved és Michal Fasko a kövesdi találkozó után átmentette formáját a soron következő edzőmeccsre, ugyanis Kazincbarcikán is ők találtak hálóba a vendégek részéről.

Medved a 3. percben már eredményes volt, ám nem örülhettek sokáig a kassaiak, mivel Kotula rá egy percre egyenlített. A végeredményt a 74. percben Fasko állította be. A vendég sárga-kék csapat számára ez volt a téli felkészülés zárómeccse.

Felkészülési mérkőzés

Kazincbarcika - FC Kosice 1-2 (1-1)

Gólszerzők: Kotula (4. p.), illetve Medved (3.) és Fasko (74.).

Fotó: Simon Pavlisin

0 Tovább

Szkander – Az első 2024-es országos bajnoki verseny következik​​​​​​​

A hétvégén megkezdődik a szkandereseknél az országos bajnoki sorozat. Az első versenynek Szeged ad otthont. Az Ifjúsági Házban megrendezendő szombati rangos viadalra közel ötszáz nevezés érkezett. Ez lesz az első Eb-válogató is egyben. Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke beszámolt arról, hogy nemzetközi részvételre is számíthatnak a versenyre kilátogatók, hiszen szlovák és román szkanderesek is asztalhoz állnak majd.

„Mozgalmas szezon áll előttünk. Számos nagyversenyt is rendez a szövetségünk, többek között az egyik legpatinásabb világkupát a Judgement Day-t, és természetesen lesz Nemzeti Döntő is. Idén májusban bonyolítják le az Európa-bajnokságot, ennek házigazdája Pozsony lesz, a világbajnokságot pedig Kisinyov rendezi augusztusban. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk az összes korosztály, és a paraszkanderosok versenyeztetésére is. A fiataloknak rögtön itt lesz a következő hónapban a Visegrad Junior Grand Prix.” – ismertette Csabai Atilla az idei terveket.

A magyar szkanderosok a vb és az Eb mellett tavaly sikeresen mutatkoztak be a Küzdősportok Világjátékán Rijádban. A paraversenyző Simon Dániel az abszolút álló kategóriában két érmet szerzett. Ballal arany, jobb kézzel pedig ezüstérmes lett. Kőváriné Ivánfi Brigitta a 65 kilósok mezőnyében indult. Szintén két érmet szerezve, ballal 2., jobbal 3. lett.

0 Tovább

Korfball – Hétvégén megrendezik a Magyar Kupát!​​​​​​​

Szombaton Göd ad otthont a korfball Magyar Kupának. A Magyar Korfball Szövetség információi szerint a kispályás, azaz az egyállványos viadalon 12 csapat vesz részt a Honvéd utcai csarnokban.

A Magyar Kupa csoportmérkőzésekkel indul, ezek után az egyenes kieséses szakasz végén kiderül, hogy 2024-ben melyik együttes hódítja el a trófeát. Egy biztos: címvédés nem várható Gödön, ugyanis az 1908 SZAC nem indul a kupaküzdelmekben. Egyébként ez az utolsó egynapos kupaviadal. A jövő évtől kétnaposra tervezik a Korfball Magyar Kupát.

Az eseményen külön köszönteni fogják a 2023-as világbajnokságon minden idők eddigi legjobb magyar eredményét elérő felnőtt válogatottat. Taipeiben a nemzeti csapat a kilencedik helyet szerezte meg. Ezenkívül a 2025-ös, Kínában megrendezendő Világjátékok kvalifikációjára készülő strandkorfball csapatot is méltatják.

A korfball a világ egyetlen koedukált labdajátéka, és Magyarországon is egyre jobban fejlődik. 

0 Tovább

Díjazott a Magyar Teqball Szövetség​​​​​​​

Megtartotta hagyományos díjátadó gáláját a Magyar Teqball Szövetség (MATESZ)! A Magyar Sport Házában a tavalyi év legjobbjai átvehették elismeréseiket. Az eseményen részt vett – a játékosokon kívül – dr. Janó Márk, a MATESZ elnöke, Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója, Kopjáry István, a 383 The Kopjary Water tulajdonosa.

Tóth Tamás, a szövetség főtitkára hangsúlyozta, a MATESZ minden évben díjazza a legjobbakat. „Idén a játékosok mellett természetesen köszönetet mondunk a támogatóknak, a MOL-csoportnak, a 383 The Kopjary Waternek, a BioTechUSA-nak, valamint a JAKO Sport Magyarországnak. Díjat kaptak ebben az évben először a játékvezetők is” – tette hozzá a sportvezető.

A magyar fejlesztésű, és egyben hungarikumnak számító sportágban a 2023-as eredmények alapján Katz Balázs (Taksonyi Teqball SE) lett az év játékosa, míg a nőknél Janicsek Zsanett (Taksonyi Teqball SE)  érdemelte ki a kitüntető címet.


Díjazottak:

A 2023-as teqball-világbajnokságon részt vett válogatott

Játékosok: Ács Krisztina, Janicsek Zsanett, Péchy Petra, Vicsek Nóra, Bányik Csaba, Katz Balázs, Blázsovics Ádám                         

Stáb: Bajor Gábor (szövetségi csapatvezető) és Blázsovics-Petri Zsófia (sajtófőnök)

 

A 2023-as Európa Játékokon, és egyben Európa-bajnokságon részt vett válogatott

Játékosok: Vasas Lea, Janicsek Zsanett, Bányik Csaba, Katz Balázs

Stáb: Bajor Gábor (szövetségi kapitány) és Szatmári Patrik (fizioterapeuta)

 

2023-as MOL Országos Teqball Bajnokság legjobbjai

Junior egyéni

1. Varga Dániel Botond (Taksonyi Teqball SE)

2. Hercegfi Máté (Infinity Teqball)

3. Kontra Dávid (Puskás Akadémia)

Női egyéni

1. Janicsek Zsanett (Taksonyi Teqball SE)

2. Izsák Anna (Puskás Akadémia)

3. Ács Krisztina (Taksonyi Teqball SE)

Női páros

1. Péchy Petra, Vicsek Nóra (Halmozó-STEQERZ Teqball SE)

2. Vasas Lea (Agroméra Teqball SE), Janicsek Zsanett (Taksonyi Teqball SE)

Vegyespáros

1. Ács Krisztina és Bányik Csaba (Taksonyi Teqball SE)

2. Péchy Petra (Halmozó-Steqerz Teqball SE), Blázsovics Ádám (Taksonyi Teqball SE)

3. Vicsek Nóra és Odnoga Mátyás (Halmozó-STEQERZ Teqball SE)

Férfi egyéni

1. Blázsovics Ádám (Taksonyi Teqball SE)

2. Csereklye Martin (Taksonyi Teqball SE)

3. Katz Balázs (Taksonyi Teqball SE)

Férfi páros

1. Bányi Csaba és Katz Balázs (Taksonyi Teqball SE)

2. Bakó Ádám és Odnoga Mátyás (Halmozó-STEQERZ Teqball SE)

3. Velkey Balázs és Cséri Soma (Sárréti Teqball SE)

Játékvezetői díjak

Kiváló Játékvezető - Kovács Fanni

Kiváló Játékvezető - Özvegy Tamás

Kiváló Játékvezető - Borbély Péter

Év Játékvezetője - Baghy Csaba

A 2023-as Országos Amatőr Teqball Kupa Sorozat legjobbjai

Férfi egyéni

1. Toronyi Ádám (Infinity Teqball)

2. Szántó Gergő (Infinity Teqball)

3. Gendúr Milán (Taksonyi Teqball SE)

Férfi páros        

1. Major László és Balogh Balázs (Bodker Teq)

2. Szántó Gergő és Toronyi Ádám (Infinity Teqball)

3. Balla József és Orosz Viktor (Infinity Teqball)

Az U19 Euro Teqball Youth Cup-on és az U19-es Európai Nemzetközi Tornán részt vett magyarok

Játékosok: Dezsényi Zsófia, Elek Zsófia, Tóth Benjámin Patrik, Levik Boldizsár, Vajthó Jenő, Hercegfi Máté, Csábi Milán. Edző: Csereklye Martin

Fotók: Freschli József

0 Tovább

Remekül kezdte az évet az Európa Játékok-győztes kick-boxos​​​​​​​

A nemzetközi kick-box évad idei első rangos versenyét rendezték a hétvégén az olaszországi Mareno di Piavében. A Golden Glove elnevezésű viadalon Magyarországot tíz versenyző képviselte. Közülük a tavalyi évben Európa Játékokat nyert Bálint Martin egy arany- és egy ezüstérmet szerzett.

Bálint Martin 2023-ban sporttörténelmi sikert ért el a Lengyelországban lebonyolított Európa Játékokon. Az Európai Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó multisport eseményen először szerepelt a kick-box sportág, és a bemutatkozáson Bálint Martin révén magyar diadal is született.

A csepeli Halker-Király Team sportolója az idei olaszországi szezonnyitón a pointfighting szakág 74 kg-os súlycsoportjában négy győzelemmel került a döntőbe, ahol 9-7-re felülmúlta a brit Murphyt is, így aranyérmet nyert.

Bálint Martin elindult a súlycsoportoktól független, úgynevezett Grand Champion versenyszámban is, ahol három sikerrel szintén eljutott a fináléig. Érdekesség, hogy ott ismét Murphy volt az ellenfele, és ezúttal szoros csatában, egyetlen ponttal, 11-10-re a brit bizonyult jobbnak, a magyar klasszisnak pedig be kellett érni a második hellyel.

A Golden Glove-on a felnőtteknél még egy magyar állhatott fel a dobogóra: a pointfightingos nők 50 kg-os súlycsoportjában a békéscsabai Petró Lili bronzérmet szerzett.

0 Tovább

A Kassa legyőzte a Mezőkövesdet!​​​​​​​

Mezőkövesden nyert a Kassa! Felkészülési összecsapáson a többségi magyar tulajdonban lévő, a Szlovák Labdarúgó Niké Ligában érdekelt kassaiak 2-1-re győztek az OTP Bank Ligában játszó Mezőkövesd vendégeként.  

Jót tett a kassaiaknak a magaslati edzőtábor. Az együttes ugyanis a Magas Tátrában hangolódott a szezonra. A vendégek soraiban lehetőséget kapott több új játékos, a frissen szerződtetett portugál kapus Cristiano Figueiredo, és a próbajátékon lévő nigériai csatár, Samson Ebuka Obioha is pályára lépett kezdőként, később – többek között – a gaboni Jeremie Obounet Moussango is bemutatkozott.

A kezdés a Mezőkövesdnek sikerült jobban, két perc elteltével már 11-eshez jutott, ám Drazic kihagyta a büntetőt. A 24. percben a kassaiak megszerezték a vezetést Medved révén, de rögtön jött a válasz: Molnár rá két percre egalizált. A találkozót eldöntő gólt pedig a 47. percben Fasko szerezte meg.

Felkészülési mérkőzés

Mezőkövesd-Zsóry SE - FC Kassa 1-2 (1-1)

Gólok: Molnár (26.p.) – Medved (24.), Fasko (47.)

Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai K. (Kojnok 46.), Beriašvili, Pillér, Vajda - Gomis (Szolgai 46.), Cseke, Babunski, Cseri - Molnár, Drazic. Edző: Kuttor Attila.

FC Kassa: Figueiredo (46. Kira) - Jonec (60. Randazzo), Kruzliak (60. Jakubko), Sindelár (60. Ivan) - Fabis, Gressák (60. Sovic), Golikov (60. Petrák) - Fasko (60.) Sabolcík), Golikov (60. Korba) - Medved (60. Liener), Samson (60. Jeremie). Edző: ifj. Ján Kozák 

Fotó: Csendes Szonja (fckosice.sk)

0 Tovább

Galambos Péter: erős évet zárt a hazai kick-box​​​​​​​

Megtartotta évi rendes közgyűlését a Magyar Kick-box Szakszövetség, amelyen a megjelentek meghallgathatták a szakágvezetők és a szövetség irányítóinak értékelését. Galambos Péter elnök szerint erős éven van túl a magyar kick-box, amelyet csak további kemény munkával lehet csak túlszárnyalni. A 2024-es esztendő legnagyobb kihívásainak egyike egy hazai rendezésű utánpótlás világbajnokság lesz, amelyet augusztus végén rendeznek meg Budapesten.

A fővárosban, a BOK csarnok egyik termében rendezte meg az MKBSZ a 2023-as évet lezáró, illetve és 2024-est előkészítő közgyűlését. Beszámolójában Galambos Péter a magyar kick-box szempontjából erős évnek értékelte a tavalyit.

"Több multisport esemény is jutott 2023-ra. Így a kick-box történetében első ízben ott volt az Európa Játékokon, de sor került a Küzdősportok Világjátékára is, és még ide lehet számítani a egyetemi Európa-bajnokságot is. Ezek mindegyikén született magyar aranyérem, és mellettük több más színű érmet is nyertek a versenyzőink. Emellett kiemelkedően teljesítettek a sportolóink a felnőtt világbajnokságon és az utánpótlás Eb-n is. Olyan évet zártunk, amelyet nehéz lesz megismételni vagy felülmúlni, de természetesen törekszünk majd rá. Az biztos, hogy sokat kell dolgozni érte" – értékelte az elmúlt esztendőt a szövetség vezetője.

„Az idén megpróbálunk újra egy nagyot dobni” – tért át az előttünk álló időszakra Galambos Péter, utalva arra, hogy a hagyományos júniusi magyarországi világkupát követően 2024 augusztusában korosztályos világbajnokságnak ad otthont hazánk.

"Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen amint túl vagyunk a júniusi világkupán, egyből neki kell veselkedni a vb-nek" – jelentette ki a sportvezető. Arra is kitért, hogy a felnőttekre ősszel Európa-bajnokság vár, az idei egyetemi Eb-t pedig történetesen két magyarországi város, Miskolc és Debrecen rendezi majd, és egy-egy sportág szervezési feladatai az adott sportág hazai szövetségére is hárulnak.

„Nem fogunk az idén sem unatkozni” – összegzett Galambos Péter.

A közgyűlésen beszámolójukban a szakágvezetők – Csikós Péter (pointfighting), Juhász Gábor (ringes szakágak), Olasz Attila (light-contact, kick-light) és Puravecz Péter (formagyakorlat) – is értékelték a tavalyi évet, és a tapasztaltak alapján olyan következtetéseket vontak le, amelyek elősegíthetik a további fejlődést. Emellett a résztvevők a szövetségi tagsági díj változásáról, továbbá fontos versenyrendezési szabályokról is döntöttek, valamint elfogadták a 2024-re vonatkozó versenynaptárt. 

0 Tovább

Ünnepeltek az erőemelők

Díjazott a Magyar Erőemelő Szövetség! A szervezet a Magyar Sport Házában megtartotta a 2022-2023. évi díjátadó ünnepségét.

Az eseményen a két esztendő legjobbjai vehettek át elismerést, valamint Fehér Imre a szövetség korábbi alelnöke életműdíjas lett.  

Fehér Imre igazi sportember. Amellett, hogy hamar kiderült az, hogy az erőemelés lesz választott sportága és ebben tevékenykedik, kétszer lefutotta a maratont, és kyoku shinkai sportágban is szép eredményeket ért el (barna öv). A sporttevékenységet munkája mellett, nem főfoglalkozásként végezte, minden szabadidejét az erőemelő sportra fordította, versenyzőként, edzőként, bíróként, a Magyar Erőemelő Szövetség alelnökeként, a versenyek rendezőjeként.

A Magyar Sport Házában megtartott rendezvényen az erőemelő sport népszerűsítéséért tett tevékenységért díjat vehetett át Wittmann Zsolt.

0 Tovább

Birkózó érmek Zágrábban!​​​​​​​

Egy arany-, három ezüst- és két bronzérmet nyert a magyar birkózó-válogatott a vasárnap zárult nemzetközi rangsorversenyen Zágrábban.

A nemzetközi szövetség (UWW) honlapja szerint az Európa-bajnoki bronzérmes Szilvássy Erik két svéd és egy georgiai birkózót vert a 82 kg döntőjébe vezető úton, majd a fináléban 5-0-ra győzte le a török U23-as vb-ezüstérmes Alperen Berbert, ezzel megszerezte a magyar küldöttség egyetlen aranyérmét – írja tudósításában a Magyar Távirati Iroda.

A kötöttfogásúaknál több magyar versenyző is érdekelt volt az éremcsatákban: a 77 kilósok között a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Lévai Zoltán, aki első mérkőzésén honfitársát, az egy kategóriával lejjebb (72 kg) Eb-győztes, vb-második Fritsch Róbertet múlta felül szoros csatában 1-1-re. A folytatásban pedig világklasszisokat - fehérorosz, japán és török ellenfeleket - maga mögé utasítva jutott fináléba, ott azonban az azeri Európa-bajnok és vb-második Sanan Suleymanov ötpontos vezetésénél bokasérülés miatt feladta a küzdelmet.   

A Lévai fivérek legfiatalabbja, Levente a 72 kilósok között brazil és két horvát riválisát felülmúlva, szintén döntőbe verekedte magát, amelyben már nem bírt az azeri Európa-bajnokkal, Ulvi Ganizadéval és 7-0-ra kikapott, így testvéréhez hasonlóan ezüstérmes lett.

A nehézsúlyúaknál Darabos László és Vitek Dárius is két-két győzelemmel és egy-egy vereséggel jutott a bronzcsatába, előbbi azonban megsérült a vigaszági mérkőzésén, így ötödikként zárt. Vitek utolsó meccsén 7-4-re múlta felül azeri riválisát, ezzel harmadik helyen végzett a horvát fővárosban.

A 97 kilósok között a vb-ezüstérmes Szőke Alex három győzelemmel egy vereséggel szintén a harmadik helyért léphetett volna szőnyegre, de sérülés miatt szintén visszalépett. 

A nőknél már magyar színekben tavaly Eb-ezüstérmes Orsós Sztálvira francia, ukrán, amerikai és lengyel ellenfeleket legyőzve jutott be az aranycsatába, de a hazai szövetség tájékoztatása szerint kisebb sérülés miatt nem állt ki a döntőben a kínai Pang Csien-jüvel szemben, így ismét a dobogó második fokára állhatott fel. Szenttamási Róza az 55 kg-ban ötödik lett.

Szabadfogásban Kuramagomedov Murad révén egy bronzérmet nyert a magyar küldöttség a 74 kilogrammban. A 27 éves versenyző technikai tussal verte a francia és brazil ellenfelét, majd a negyeddöntőben kikapott amerikai riválisától, ezt követően a vigaszágon 3-0-ra felülmúlta az Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes bolgár Ramazan Ramazanovot, így bronzmérkőzést vívhatott az Eb-győztes görög Georgiosz Kujumcidisszel, akit 4-1-re múlt felül.

0 Tovább

Még vannak kérdések az Eb-keretben​​​​​​​

Múlt héten zajlott Zágrábban a nemzetközi szövetség (UWW) idénynyitó rangsorversenye, amely a magyar válogatott számára válogatónak is számított a februári bukaresti Európa-bajnokságra. 

A három szakágban összesen 34 honfitársunk indult a horvátországi megméretésen, de – mint Bácsi Péter, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) szakmai igazgatója elmondta – néhány kategóriában nem derült ki egyértelműen, ki legyen a kontinensviadal indulója. Ezért a női 57 kilóban az Eb-2. Bognár Erika (BHSE) és az Eb-3. Dollák Tamara (UTE), 68 kilóban Szabados Noémi (FTC-KIMBA) és Pók Karolina (Vasas), 76 kilóban az Eb-3. Nagy Bernadett (UTE) és Nyikos Veronika (DKSE-KIMBA), valamint a szabadfogású 86 kilóban Vida Csaba (KTE) és Püspöki Patrik (Baja) között két nyert mérkőzésig tartó válogatót írt ki a szakvezetés. Erre jövő hétfőn, január 22-én 12 órától kerül sor a tatai edzőtáborban, ezután (s ha majd a Zágrábban kisebb-nagyobb sérülést szenvedők egészségi állapota is világossá válik) történik meg a hivatalos csapathirdetés.

Fotó: MBSZ/Róth Tamás

0 Tovább

Szumó – Magyar győzelmek az érdi nemzetközi versenyen

Sikeres szezonkezdet a szumósoknál! Érden megrendezték az Aquatherm Zsigmond Kupát. A rangos nemzetközi megmérettetés egyben Tar Mihály Emlékverseny is volt.

Többek között német, azeri, lengyel és norvég szumósok léptek küzdőtérre a több, mint 170 nevezést felvonultató viadalon.

A több magyar sikert hozó eseményen aranyérmes lett Berta Mike (70 kg), Zsivnovszky Péter (85 kg), és Délceg József (100 kg), Varga Dániel (115 kg), Végh Artúr (+115) – mondta el Sipos Árpád főszervező.

„Úgy gondolom, hogy sikeresen kezdte a sportág az évet, külön öröm, hogy például női vonalon, ahol generációváltás zajlik le éppen, a Kaszás lányok aranyérmesek lettek Érden. Kaszás Elza a 60, Kaszás Lilla pedig a 73 kilogrammos kategóriát nyerte meg” – fogalmazott Sipos Árpád.

Ancsin László szerint a sikeres 2023-as év után remélhetőleg idén is hozzák a magyarok a nemzetközi eredményeket. „Persze idén nem lesznek multisport eseményeink, de világversenyeken küzdőtérre lépünk. A sportág sajnos  lekerült a Világjátékok programjáról, idén a nemzetközi sportdiplomáciánk arról szól, hogy a visszakerülés lehetőségeit megvizsgáljuk, és azért mindent megtegyünk. Távlati céljaink között szerepel az, hogy Magyarország felnőtt világversenynek adjon otthont” – összegzett a Magyar Sumo Szakszövetség elnöke, a sportágat irányító európai szövetség alelnöke.

0 Tovább

Teqball – Tovább erősítik a sportágat itthon​​​​​​​

A Magyar Teqball Szövetség (MATESZ) a jó gyakorlatokat megtartva, 2024-ben tovább fejleszti a sportágat itthon. Erről Tóth Tamás, a MATESZ főtitkára beszélt.

„Ami sikeres volt, az jó alapot jelent 2024-re is. A három fordulós, kicsit grandiózusabb országos bajnoksággal, és többek között a beach-sorozattal szintén találkozhatnak a teqballosok. Ebben az évben kiemelt szerepet kap az utánpótlás és az A-válogatott fejlesztése” – mondta a sportvezető.

Utánpótlás szinten kétlépcsős képzés várható. Egyrészt a meglévő játékosokat megerősítik, jobban bekapcsolják a versenyrendszerbe, másrészt az amatőr tömegbázist is növelik.

„Itt nagy jelentőséget kapnak azok a regionális központok, ahol nagyobb klubok működnek. Road-show-kat szervezünk ezekbe a városokba, hogy minél több fiatal megismerkedhessen a teqball-lal” – tette hozzá Tóth Tamás.

A teqball-nak egyre nagyobb a térhódítása világszerte. A legutóbbi vb-n a magyarok egy arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal zártak. A MATESZ szerint egyre jobban kiegyenlítődik a nemzetközi mezőny, éppen ezért nagyobb hangsúlyt fog kapni a hazai élvonal folyamatos képzése is.

„A válogatott keret az egyes ob-fordulókon alakul ki. Nekik az év folyamán több szakmai képzéssel, és többek között rekreációs szolgáltatással készülünk. Az elmúlt világbajnokságon is kiderült, hogy a magyarok meghatározó alakjai a sportágnak, de több nemzet is megerősödött a mögöttünk álló években. Azt a szintet, amit elértünk, azt csak folyamatos fejlesztő munkával lehet fenntartani, és az előrelépésnek is ez a kulcsa” – tette hozzá Tóth Tamás.

Fotók: Freschli József

0 Tovább

Jet-ski: Új helyszínen lesz idén a magyar Eb- és vb-futam​​​​​​​

Idén is rendez Magyarország felnőtt jet-ski Európa-bajnoki futamot – hangzott el a Magyar Jet-Ski Szövetség díjátadó gáláján. A kontinensbajnoki fordulóval párhuzamosan junior világbajnoki futamot is láthat a magyar közönség. A korábbi évekhez képest ezúttal új helyszínen versenyeznek majd a világ legjobbjai, ugyanis 2024-ben Győr-Győrzámoly lesz a házigazda – mondta Czeller Béla, a hazai szövetség elnöke.

A gálán díjazták az Év Sportolójának megválasztott Jászai Csongort, valamint az egyes kategóriák legjobbjait. Czeller Béla átvehette a Magyar Jet-Ski Szövetség örökös elnöke kitüntetést. A szervezet szabályzata szerint 15 éves elnöki tevékenység után adható ez a cím. Marcus Erlach a szövetség örökös versenyzője, Vágott Sándor és Gerencsér Csaba pedig örökös alelnöki díjat kapott. Gerencsér Csaba doayen-elismerésben is részesült, akárcsak Major Sándor. Utóbbi címet azok a sportemberek érdemlik ki, akik a 15 éves sportági részvétel mellett betöltik a 60. életévüket.

A gálát megtisztelte jelenlétével a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. képviseletében dr. Babati Péter főosztályvezető és dr. Csepcsányi Fatime osztályvezető.

Magyarország eddig öt alkalommal rendezett Eb és vb futamot. Mindegyik esetben Nyíregyháza-Levelek volt. „2023-ban is színvonalas világversenyen láttuk vendégül a világ legjobbjait. Összesen hat felnőtt és két junior érmet szereztek a magyarok, és az eredményhirdetések során háromszor hangzott el a magyar himnusz” – összegzett a hazai szövetség elnöke.

Idén az Eb-sorozat a magyar futammal indul július 18-án és 21-éig tart. A kontinensbajnokság Vichy-ben, Franciaországban folytatódik július végén (26.-28.), és Portugáliában zárul szeptember végén (27.-29.).

A magyar bajnokság idén négy állomásos lesz Ónod, Bugyi, Dunaharaszti és Nagykanizsa helyszínekkel.

Fotók: Kis Ákos

0 Tovább

A cél, hogy a Kassa meghatározó csapattá váljon a szlovák élvonalban​​​​​​​

Ebben a szezonban a cél a bennmaradás, de három éven belül az FC Kassa szeretne a szlovák labdarúgó bajnokság meghatározó csapatává válni. Ezt Farkas Balázs, a többségi magyar tulajdonban lévő klub nemrégiben kinevezett sportigazgatója mondta.

A FC Kassa 18 fordulót követően a 10. helyet foglalja el a 12 csapatos bajnokságban. A sportvezető szerint innen szisztematikus munkával, lépésről lépésre kell haladnia az együttesnek, hogy elérje célját.

„Ebben a bajnokságban egyértelmű a célkitűzés: meg kell tartani az első osztályú tagságot, amelyre a jövőben lehet építeni. Egy tradicionális klubról van szó, amelyet már temettek a múltban. Volt a harmadosztályban is, de ismét felküzdötte magát a legjobbak közé.” – emlékezett vissza a sportigazgató, aki hozzátette, egy-egy osztályváltás mindig nagy kihívást jelent.

„Amikor újra elsőosztályú lett a Kassa, látszott, hogy azok a játékosok, akik húzóemberek voltak a második ligában, már nem tudnak annyira dominálni egy Slovan, vagy egy DAC ellen. Éppen ezért igyekszünk megerősíteni a keretet. A középtávú cél, hogy a már említett csapatok mellett a FC Kassa is meghatározó legyen az élvonalban, hogy aztán majd három-négy éven belül akár a nemzetközi szereplés is szóba jöhessen” – sorolta a célokat Farkas Balázs.

A Kassa januárban több felkészülési meccsen lép pályára, első 2024-es tétmeccsét a kupában játssza a nagyszombatiak (FC Spartak Trnava) ellen február 3-án.

0 Tovább

Érdi Mária: Bosszantó, hogy egy ilyen műszaki hiba pont egy vb-n kerül az utamba!​​​​​​​

Érdi Mária a hetedik helyen fejezte be az ILCA 6 (korábbi Laser) hajóosztály argentínai világbajnokságát. Az MVM SE versenyzője mozgalmas és nehéz világversenyt zárt le úgy, hogy az éremfutamot nagy fölénnyel nyerte, ám ez végül egy vb-hetedik helyhez volt elég.

Az aranyérmet a dán Anne-Marie Rindom szerezte meg, az amerikai Charlotte Rose lett az ezüstérmes, míg a dobogó harmadik fokára Emma Plasschaert állhatott fel.

Érdi Mária, aki címvédőként érkezett Mar del Platára, elmondta, rendhagyó világbajnokságon van túl, amely során sokat tanult. „Bosszantó, hogy egy ilyen műszaki hiba pont egy világbajnokságon kerül az utamba. Az utolsó előtti versenynapon kiszakadt a talpcsigám a helyéről, később kiderült, hogy a gyártó típushibának minősítette a csavarok gyengeségét és a vb-n mindegyik hajóban kicserélte azokat, egyedül ez nálam elmaradt sajnos. Ezért kerültem ilyen méltatlan helyzetbe. Méltányossági kérelmet nyújtottunk be, végül annyi pontot kaptam, hogy éppen csak bekerültem vele az éremfutamba. Csalódott voltam, és nem is akartam elindulni az utolsó futamon, de végül mégis ott voltam a rajtnál, amit nem bánok, mert jobb volt így befejezni a vb-t. Egy győzelemmel!” – összegzett a Szerencsejáték Zrt. támogatásával versenyző Érdi Mária, akit pont a világbajnokság alatt tudta meg, hogy ő lett az Év Női Sportolója az M4 Sport - Az év sportolója gálán.

Enrico Strazzera, Érdi Mária edzője így értékelt:

„Nehéz verseny van mögöttünk. Szervezési pontatlanságok is voltak, ami pedig Márival történt, az a szégyen kategória. Ha ez az incidens nincs, akkor a medal race-en az éremért harcolt volna. Mindenesetre, bizonyított az utolsó futamon. Gratulálunk Anne-Marie Rindomnak, aki kiegyensúlyozott vitorlázással lett aranyérmes”

0 Tovább

Érdi Mária: Sikerült kiegyensúlyozott és nyugodt versenyzést produkálnom

Érdi Mária kiegyensúlyozott versenyzéssel felzárkózott a ILCA 6 (korábbi Laser) hajóosztály argentínai világbajnokságán. A címvédőként indult magyar klasszis jelenleg a hatodik helyen áll a Mar del Platán zajló világversenyen. 

„Az utolsó kvalifikációs napon sikerült kiegyensúlyozott és nyugodt versenyzést produkálnom. Egy közelgő vihar miatt csak egy futamot rendeztek, úgy gondolom, hogy jól tartottam magam és végül másodikként végeztem. Hatodik vagyok, így az Arany-csoportban folytatom” – mondta a Szerencsejáték Zrt. támogatásával versenyző Érdi Mária. 

A mezőny tekintélyt parancsoló, hiszen az olimpiai hajóosztályban 102-en indultak. „Erős mezőnyben hajózunk, itt minden apró döntésnek súlya van. Úgy érzem, hogy edzőmmel, Enrico Strazzerával jó munkát végeztünk a felkészülés során, és ez meglátszik a sebességemen is.” – tette hozzá az MVM SE versenyzője, Érdi Mária, aki tavaly egészen elképesztő sorozatot produkálva a vb-n és az Eb-n is dobogóra tudott állni, hiszen a  világbajnokságot megnyerte, a kontinenstornán pedig bronzérmes lett.

0 Tovább

Farkas Balázs lett az FC Kassa sportigazgatója​​​​​​​

Korábbi magyar válogatott labdarúgó vette át a sportigazgatói teendőket a szlovák első osztályban szereplő FC Kassa csapatánál. A többségi magyar tulajdonban lévő egyesületnél a korábbi sportigazgató, Pavel Turczyk a menedzsmentben dolgozik tovább.

„Nem ismeretlen a kassai közeg számomra, hiszen korábban az akadémiai fejlesztésekért dolgoztam. A klub az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül, hiszen az alsóbb osztályokból felküzdve magát ismét az élvonalban játszik. Egy tradicionális csapatról beszélünk, mely újjászületett. A cél, hogy ezen a felfelé ívelő pályán maradjon a klub és kelet-Szlovákia meghatározó labdarúgó csapatává váljon” – mondta Farkas Balázs. 

“Balázs munkája az elmúlt években nagymértékben hozzájárult a klub utánpótlás képzésének fejlődéséhez, ahol jelenleg már az összes korosztályunk az első osztályban szerepel, valamint a Kassai Labdarúgó Akadémia elit akadémiái státusszal rendelkezik a Szlovák Labdarúgó Szövetség licensz eljárása alapján. Ezt a szintű fejlődést és dinamizmust szeretnénk látni az első csapatnál is.”- tette hozzá Geri Ádám klubigazgató.

Farkas Balázs játékosként megfordult többek között a Videoton FC-ben, az Újpestben, a Győrben és a Vasasban is. A 44 éves szakember korábban a magyar válogatottban négy alkalommal lépett pályára.

 Az FC Kassa a szlovák első osztályú tabella 10. helyéről várja a tavaszi folytatást.

(Northstar Kommunikáció)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum