Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

WDSF Standardtáncok Formációs Világbajnoksága – Döntőt táncolnának a szentesiek!

Világbajnoki döntőre készül a Szilver TSE! A szentesi csapat lesz az egyik magyar résztvevő a december 4-i WDSF Standardtáncok Formációs Világbajnokságán. A pécsi vb-n egy jól felkészült szentesi csapat fog parkettre lépni – tudtuk meg Szatmári-Nagy Szilviától, a Szilver TSE vezetőjétől.

„Eredményes felkészülésen vagyunk túl, bízom benne, hogy a hazai parketten sikerül majd vb-döntőt táncolnunk. Már vb-lázban égünk, sokan elkísérnek minket Szentesről, hogy ott szurkoljanak majd a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban” – mondta a Szilver TSE vezetője.

A szentesieken kívül a Szigo TSE lesz a másik csapat, amely a magyar színeket képviseli.

Ezt a világbajnokságot eredetileg Minszkben rendezték volna meg, de a fehéroroszok végül visszaléptek, így adták be az utolsó pillanatban a pályázatot a pécsiek.

A december 4-i világbajnoksággal párhuzamosan egy rangos Latin Grand Prix-t is megrendeznek majd, emellett látványos bemutatókkal készülnek a szervezők.

További érdekességek és jegyinformációk a vb-ről a wdch2016.kapronczai.hu honlapon találhatók. 

0 Tovább

WDSF Standardtáncok Formációs Világbajnoksága - Ördög Nóra szemet-lelket gyönyörködtető élményre számít

Ördög Nóra lesz a december 4-i WDSF Standardtáncok Formációs Világbajnokságának háziasszonya. 

A műsorvezetőtől egyáltalán nem áll távol ez a sportág, hiszen korábban ő is versenytáncos volt, így nem volt kérdés, hogy elvállalja-e Magyarország első felnőtt korosztályban megrendezendő WDSF-világbajnokságának levezetését.

„Akit egyszer ez a világ megérintett, az mindig versenytáncos marad a lelkében, így örömmel mondtam igent a felkérésre, ráadásul a tervek szerint családdal megyek és titkon azt remélem, hogy a lányom is beleszeret majd a táncok varázslatos világába” – mondja Ördög Nóra.

A világbajnokságot Pécsett rendezik meg, a magyar színeket két formáció képviseli: a Szigo TSE és a Szilver TSE.

„A formációs versenyek nagyon látványosak, hiszen itt több páros táncolja egyszerre ugyanazt a koreográfiát, ráadásul meseszép ruhakölteményekben. Azt gondolom, hogy annak, aki kilátogat a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokba, szemet-lelket gyönyörködtető élményben lesz része. Én is erre készülök. Ráadásul elég régen vezettem műsort táncversenyen, nagyon várom már” – tette hozzá Ördög Nóra, aki elmondta, ez az a sportág, amely ha megtetszik a lányának, biztos nem gördít akadályokat a parketten való kiteljesedése útjába. 

A világbajnoksággal kapcsolatos információk megtalálhatók a vb hivatalos honlapján, a wdch2016.kapronczai.hu -n.

0 Tovább

Továbbra is a világ élmezőnyében vannak a magyar kick-boxosok

Magyarország megnyerte a csapat aranyérmet a görögországi kick-box Európa-bajnokságon. A Veres Roland, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Veres Richárd, Szabó Dorina, Nagy Henrietta összetételű válogatott a negyeddöntőben Bulgáriát győzte le 13-4-re, az elődöntőben pedig Írországot múlta felül 18-12-re. A döntőben aztán Olaszország következett, ahol Király István szövetségi kapitány együttese hosszabbítás után 17-15-re nyert, ezzel megvédte címét Loutrakiban.

A kontinensbajnokság utolsó döntős napján a pointfighting veterán mezőnyben a 41 éves Csikós Péter a 94 kilósok között szerzett Európa-bajnoki címet. Az 50 évesek között a +94 kilogrammos kategóriában Tóth István is éremszerző lett, miután súlycsoportjában második lett, Puravecz Péter pedig bronzérmet gyűjtött be zenés formagyakorlatban.

A magyar csapat így 9 aranyéremmel, 5 ezüsttel és 2 bronzéremmel fejezte be azt az Európa-bajnokságot, amelyen 34 ország vett részt. Görögországban 17 nemzet versenyzői szereztek Európa-bajnoki aranyat. Az összesített éremtáblázaton Magyarország a második helyen zárt Oroszország mögött, megelőzve Olaszországot és Németországot.  

Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke az Eb-zárónapján elmondta, hogy ezen a világversenyen egy nagyon egységes magyar küldöttség vett részt. „Mindenki mindenkinek segített, a hullámvölgyekből a versenyzők külön kérés nélkül is kisegítették egymást, ennek a csúcspontja a pointfighting csapatverseny volt, amelyet nagyon kiélezett küzdelemben az utolsó érvényes találatig tartó küzdelemben nyertünk meg. Annak is különösen örülök, hogy mind a négy szakágban szereztünk érmet, természetesen a pointfighting szakág kiemelkedik, ahol toronymagasan vezetjük az éremtáblázatot 11 éve, és még a csapatversenyt is sikerült megnyernünk. A pointfighting csapatnál külön örültem annak, hogy számos fiatal teljes jogú tagja lett a válogatottnak, és a helytállásukkal, a most távollevő nagy neveket tudták helyettesíteni. Király István mesteredző munkája külön említést érdemel, mert az ő vezetésével ez a magyar pointfighting válogatott továbbra is őrzi első helyét ebben a szakágban. Ha az edzői munkáról beszélünk, áttérve a kick-light szakágra, ismét csak dicsérni tudom Dancsó Zoltán és Olasz Attila szövetségi edzők tevékenységét, akik összesen hat versenyzőt hoztak ki, és ebből négy döntős lett” – mondta Galambos Péter, aki kiemelte: a magyarok számára ez a kontinensbajnokság volt a jövő évi budapesti világbajnokság főpróbája. 2017-ben ugyanezeket a szabályrendszereket fogjuk látni a világbajnokság műsorán.

A kick-box sportág világszervezete, a WAKO a formagyakorlatok mellett hat küzdelmi szakágban rendez hivatalos versenyeket. A kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szabályrendszereket ringben bonyolítják le, míg a félerős ütéseket és rúgásokat engedélyező point-fighting, light-contact és kick-light kategóriák tatamin zajlanak. A világesemények kezelhetősége végett a szakágakat szétosztották, így két helyszínen és időpontban bonyolítják le a páratlan években a világbajnokságokat, illetve a páros esztendőkben az Európa-bajnokságokat. A görögországi Eb-n a hat küzdelmi szakág közül a point-fighting, a kick-light és a full-contact európai elitje mérte össze tudását. Az idei light-contact, low-kick és K1 Eb-t október végén rendezték Mariborban.

Helyszíni tudósítás Görögországból:

Loutraki, Görögország
Full-contact, kick-light, zenés formagyakorlat és pointfighting kickbox Európa-bajnokság

 

Pointfighting csapatarany, veterán arany és ezüst és formagyakorlat bronz a zárónapon!

Veres Rolandot választotta meg a nemzetközi szövetség irányító testülete, a WAKO Board az Európa-bajnokság legjobb férfi versenyzőjének!

Elérkezett a görögországi kickbox Európa-bajnokság utolsó versenynapja. Szombaton két veterán döntőben, a kemény stílusú fegyveres formagyakorlat versenyszámban és a pointfighting csapatküzdelemben voltunk érdekeltek.
Először Tóth István lépett tatamira, és kifejezetten jó első menet után ír ellenfele elhúzott tőle, és a megszerzett előny kitartott neki a mérkőzés végéig, így Tóth István nyakába egy ragyogó ezüstérem került.
Utána következett Csikós Péter, aki már az első menetben megüzente olasz ellenfelének, hogy az arany a mai nap az ő nyakába kerül. A második menet kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, de a lényegen ez sem változtatott, Csikós Péter hat évvel a 2010-ben ugyanitt megszerzett felnőtt bronzérme után első veterán Európa-bajnoki címét szerezte.
A veterán döntők után következett a pointfighting csapatküzdelmek sora, melynek a végén ismét a magyarok nyertek – mondhatni szokás szerint, mert a legutolsó öt Európa-bajnokságon ez a magyar csapat nem talált legyőzőre.
A Formagyakorlatban is örülhetett a magyar csapat, Puravecz Péter egy dinamikus, jó ritmusú, akrobatikus elemekkel megtűzdelt kata után megérdemelten vehette át a bronzérmet, így Magyarország erről az Európa-bajnokságról úgy tér haza, hogy minden szakágban lett érmes versenyzőnk!

Eredmények:

Pointfighting

94 kg veterán döntő: Csikós Péter (41 éves, Egyesület: Hunyadi SE, Edző: Szűcs Zoltán, legjobb eredményei: 3x felnőtt világbajnoki 2. helyezett, 3x felnőtt Európa-bajnok) – Petito Luigi (ITA) ellen pontozásos győzelem (11-5), így Csikós Péter 2016 veterán Európa-bajnoka pointfightingban!

1. menet: 8-2

2. menet: 11-5

Péter a mérkőzést végig vezetve nyerte meg első veterán Európa-bajnoki címét, olasz ellenfelének esélyt sem adva a mérkőzés kontrollálására.

 

+94 kg veterán döntő: Tóth István (50 éves, Egyesület: Beremendi Építők SE, Edző: önmaga edzője, legjobb eredményei: 2x felnőtt világbajnoki 3. helyezett, felnőtt Európa-bajnoki 2. helyezett) – Dave Heffernan (IRL) ellen pontozásos vereség (10-18), így Tóth István 2016 Európa-bajnoki ezüstérmese veterán pointfightingban!

1. menet: 7-8

2. menet: 10-18

Az ír úriember a veterán világbajnok, akit a sportszerető közönség ismerhet a 2005-ben megrendezett szegedi kickbox világbajnokságról, ahol bronzérmet szerzett, és éppen az egy kategóriával lejjebb döntőző Csikós Péter állította meg őt az elődöntőben. Most ez a bravúr a magyar versenyzőnek nem sikerült, hiába tett meg mindent tőle telhetőt, az ír versenyzőnek mindig volt kész válasza Pisti próbálkozásaira, így Pisti nyakába a múlt hónapban Mariborban megszerzett light-contact bronzérem után egy még szebben csillogó ezüstérem került

 

Pointfighting csapatküzdelem

 

Magyarország (Veres Roland (17 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt világbajnok, 4x felnőtt Európa-bajnok), Mórádi Zsolt (28 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 8x felnőtt világbajnok, 10x felnőtt Európa-bajnok), Jároszkievicz Krisztián (29 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: Küzdősport Világjátékok-győztes, 7x felnőtt világbajnok, 10x felnőtt  Európa-bajnok), Veres Richárd (25 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 4x felnőtt világbajnok, 8x felnőtt Európa-bajnok), Szabó Dorina (18 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt Európa-bajnok, felnőtt világbajnoki 3. helyezett), Nagy Henrietta (23 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 3x felnőtt világbajnok, 4x felnőtt Európa-bajnok), szövetségi kapitány: Király István mesteredző

 

A világ- és Európa-bajnoki címvédő magyar csapat kiemeltként kezdett az Európa-bajnokság utolsó küzdelmi versenyszámában, így a nyolcaddöntő helyett feszült figyelemmel vártuk, ki jut tovább a Bulgária - Ausztria mérkőzésen. A bolgár csapat jobban akarta a győzelmet, így ők lettek a negyeddöntőben az ellenfeleink.

 

Pointfighting csapat Európa-bajnokság, negyeddöntő, Bulgária ellen:
Magyarország – Bulgária: 13-4; (6-2, 3-1, 3-0, 1-1)
1. menet: Nagy Henrietta – Madlen Dimitrova 6-2

2. menet: Veres Roland – Mincho Hadjiev 3-1

3. menet: Mórádi Zsolt – Kirill Petrov 3-0

4. menet: Veres Richárd – Emmanuil Dimitrov 1-1

A pontszámok nem tükrözik a fiatal bolgár csapat keménységét és elszántságát, de szerencsére ez nem volt elég a címvédő magyar válogatott elleni sikerhez. Heni megadta az alaphangot, komoly előnybe hozva a magyar csapatot, és ezt az előnyt Roland és Zsolt tovább tudta növelni, így a végére az utolsó menet lényegében tét nélküli, de nagyon kemény küzdelmet hozott Ricsi és az 5x világ- és 5x Európa-bajnok bolgár fiú között, de a lényeg, hogy nyertünk, és Magyarország bejutott a legjobb négy közé az elődöntőbe!

Pointfighting csapat Európa-bajnokság, elődöntő, Írország ellen:

Magyarország – Írország: 18-12; (2-0, 4-4, 5-5, 7-3)
1. menet: Szabó Dorina – Shauna Bannon 2-0

2. menet: Veres Roland – Jordan White 4-4

3. menet: Veres Richárd – Robbie McMenamy 5-5

4. menet: Mórádi Zsolt – Gareth Ryan 7-3

Kemény, harcos mérkőzésen jutott tovább a magyar csapat a döntőbe az íreken keresztül. Most Richárd és Roland voltak azok, akik a megszerzett előnyt tartották, míg Dorina és Zsolt voltak az elsődleges csapásmérő ereje a magyar válogatottnak.
A mérkőzésen ugyan voltak kisebb izgalmak, de a vége meggyőző, hat pontos különbség lett, így kerültünk a döntőbe, ahol az ősi, legnagyobb rivális Olaszország csapata került be hozzánk.

 

Pointfighting csapat Európa-bajnokság, döntő, Olaszország ellen:
Magyarország – Olaszország: 17-15 hosszabbítás után; (1-2, 5-4, 5-5, 1-1, 6-4)

1. menet: Szabó Dorina – Roberta Cavallaro 1-2

2. menet: Veres Roland – Riccardo Albanese 5-4

3. menet: Veres Richárd – Daniele Farina 5-5

4. menet: Mórádi Zsolt – Davide Guffanti 1-1

Hosszabbítás: Szabó Dorina – Roberta Cavallaro 6-4

Szabó Dorina sérült bokával is emberfeletti teljesítményt nyújtott a hosszabbításban, így az utóbbi évek legfeszültebb, legszorosabb döntőjében a magyar pointfighting csapat megvédte Európa-bajnoki címét, és jelezte, hogy ugyan nagy nevek hiányoztak erről a mostani Európa-bajnokságról, de a magyar csapat így is a torna legegységesebb, legfelkészültebb, mentálisan legerősebb csapataként lépett minden esetben a tatamira. Az évek óta tartó megalkuvást nem tűrően kemény és szisztematikus munka ismét meghozta gyümölcsét, a fiatalok beépítése a csapatba zökkenőmentesen sikerült, és ennek eredményeként elmondható, hogy a magyar pointfighting csapat ellen már öt éve nincsen ellenszere senkinek a bolygón, és ez komoly reményekre jogosít a jövő évi, budapesti világbajnokságon is.

 


Zenés formagyakorlat:

 

Kemény stílusú fegyveres kata:

Puravecz Péter (35 éves, Egyesület: Contact KHTE Orosháza, Edző: önmaga edzője, legjobb eredményei: világkupa-győztes, 3x felnőtt magyar bajnok) katanával

 

44.9 pont, harmadik hely, így Puravecz Péter 2016 bronzérmese a zenés formagyakorlat Európa-bajnokságon!
Magyarországon a formagyakorlat versenyszám nem igazán terjedt el, ezért üdítő látni, hogy van magyar versenyző is a legjobbak között. Most Péternek sikerült a bravúr, és egy igen értékes bronzéremmel gyarapította a magyar csapat eddig is tekintélyes éremgyűjteményét.

 

KAPITÁNYI ÖSSZEFOGLALÓK

 

A szövetségi kapitányok az alábbiakban értékelték az Európa-bajnokságot:

Juhász Gábor, full-contact: A full-contact mezőny hozta azt a magas színvonalat, amelyre számítottunk. A női versenyzőink nyert meccseik után komoly ellenfelekkel szemben maradtak alul, nehézsúlyú férfi versenyzőnk is küzdelmes mérkőzésen maradt alul. Összességében egy bronzéremmel zártuk az Európa-bajnokságot. A ringes szakág hazánkban kevés versenyzővel rendelkezik, így komoly kihívás előtt állunk, hogy a jövő évi budapesti világbajnokságra megfelelően ütőképes csapatot állítsunk ki, és méltó módon képviseljük hazánkat a ringben is. Fejlődnünk kell még mind mozgásban, ütőerőben, taktikában, létszámban és mérkőzésszámban egyaránt. A Magyar Kick-box Szakszövetség célul tűzte ki, hogy jövő évben számos hazai és külföldi versenyre jussunk el, és a nemzetközi tapasztalatokat a hazai világbajnokságon hasznosítani tudjuk.

 

Dancsó Zoltán, kick-light: Büszke vagyok, hogy 6 versenyzővel 4 döntőnk volt, ezt látatlanban előre is aláírtuk volna Attilával. Egy évünk volt, és ennek a tükrében azt mondom, hogy a jövő évi világbajnokságra készülő csapat gerincét kialakítsuk, és ehhez a maghoz szeretnénk, ha a jövőben folyamatosan minél több fiatalt tudunk beépíteni, akik remélhetőleg a budapesti világbajnokságon  egy fényesebb és bővebb éremkollekciót tudnak otthon tartani. Jövőre tervben van, hogy év közben is több összetartást szervezzünk a felnőtt és a junior keret tagjainak, és egységesen, magyar zászló alatt megjelenni velük a nemzetközi porondon, üzenve így a többi nemzetnek, hogy velünk is komolyan számolni kell.
 

Olasz Attila, kick-light: Az éremtáblázat is tükrözi azt, hogy nagyon kiegyenlített a mezőny, 9 ország szerzett aranyérmet a 15 súlyban, a mi 4 döntőnk az várakozáson felüli volt, hiszen csak 6 fővel vettünk részt, mindenféleképpen a jövőre nézve ez pozitív, hiszen a tavalyi vb-hez képest hatalmas előrelépés. A jövő évi budapesti világbajnokságra célunk egy teljes válogatott összerakása, amivel megpróbálunk az éremtáblázat első három helyén végezni. Ehhez úgy érzem, megfelelőek lesznek a körülmények, és el fogjuk tudni végezni a megfelelő mennyiségű munkát. Gratulálok minden kick-light versenyzőnek, hiszen mindenki nyert mérkőzést, és ha veszített is, emelt fővel tette. Reméljük, hogy ez a szereplés erőt ad ezeknek a fiataloknak ahhoz, hogy jövőre hazai közönség előtt több és fényesebb érem maradjon otthon. Szeretnék köszönetet mondani a szövetségnek, hogy biztosította számunkra a megfelelő körülményeket, hogy ezeket az eredményeket elérhessük.

Király István, pointfighting: Az eredmények önmagukért beszélnek.

 

ELNÖKI ÖSSZEFOGLALÓ:

Galambos Péter, Magyar Kick-box Szakszövetség: Elsősorban azt emelném ki, hogy a magyar csapatban milyen erős volt a csapategység, jó volt megélni azt, hogy mennyire együtt volt mindenki, hogy mindenki mindenkinek segített, a hullámvölgyekből a versenyzők külön kérés nélkül is kisegítették egymást, ennek a csúcspontja a pointfighting csapatverseny volt, amelyet nagyon kiélezett küzdelemben az utolsó érvényes találatig tartó küzdelemben nyertünk meg. Annak is különösen örülök, hogy mind a négy szakágban szereztünk érmet, természetesen a pointfighting szakág kiemelkedik, ahol toronymagasan vezetjük az éremtáblázatot 11 éve, és még a csapatversenyt is sikerült megnyernünk. A pointfighting csapatnál külön örültem annak, hogy számos fiatal teljes jogú tagja lett a válogatottnak, és a helytállásukkal, a most távollevő nagy neveket tudták helyettesíteni. Király István mesteredző munkája külön említést érdemel, mert az ő vezetésével ez a magyar pointfighting válogatott továbbra is őrzi első helyét a pointfighting szakágban.Ha az edzői munkáról beszélünk, áttérve a kick-light szakágra, ismét csak dicsérni tudom Dancsó Zoltán és Olasz Attila szövetségi edzők tevékenységét, akik összesen hat versenyzőt hoztak ki, és ebből négy döntős lett. Most csak egy aranyérmet sikerült szerezni és három ezüstöt, de nyilvánvalóan ez az eredmény már reménykedésre ad okot, figyelembe véve azt, hogy a tavalyi világbajnokságon a kick-light szakágnak nem volt nyert mérkőzése. Nagyon reménykedem benne, hogy ez egy új sikerszéria kezdetét jelenti, amiért persze nagyon sokat kell dolgozni. A full-contact szabályrendszerben három versenyző közül egy nyert bronzérmet, ebben a szakágban egész biztosan még nagyon sok munka vár ránk. Hosszú-hosszú idő óta először indult magyar versenyző a zenés formagyakorlat szabályrendszerben, és Puravecz Péter rögtön első alkalommal bronzérmet nyert. Az EB-szereplésünket sikeresnek ítélem, és ez azért is fontos, mert gyakorlatilag ez volt számunkra a jövő évi budapesti világbajnokság főpróbája, hiszen 2017-ben ugyanezeket a szabályrendszereket fogjuk látni a Világbajnokság műsorán. Minden résztvevőnek ezúton szeretném megköszönni a részvételt.

0 Tovább

Kick-box Eb – Hét arany, négy ezüst eddig…

Fantasztikus magyar szereplés a kick-box Európa-bajnokságon! A görögországi Loutrakiban zajló kontinensbajnokságon, az első döntős napon, hét aranyérmet szereztek a magyarok, emellett négy ezüstérmet gyűjtöttek be.

 Veres Roland kétszer is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, miután a csepeli Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia kiválósága a pointfighting és a kick-light szabályrendszerben is Európa-bajnok lett. Ugyancsak kontinensbajnoki címet szerzett Mórádi Zsolt (84 kg) Jároszkievicz Krisztián (+94 kg) Murvai Lívia (50 kg), Busa Andrea (65 kg) és Kondár Anna (70 kg) pointfightingban, Szabó Dorina (60 kg) pedig ezüstérmesként zárt.

 

A kick-light szabályrendszerben Veres Rolandon kívül Bayer Péter (+94 kg), Dr. Busa Gabriella (55 kg) és Gremen Petra (60 kg) végzett dobogósként, miután mindhárman súlycsoportjukban ezüstérmesek lett.

Király István, a Magyar Kick-box Szövetség alelnöke elmondta, hogy az Eb-n 15 egyéni aranyérmet osztottak ki és a résztvevő 34 országból csak 7 ország kick-boxosai szereztek Európa-bajnoki címet.

„A magyar csapat az egyetlen, amelyik az elmúlt 10 évben folyamatosan a legjobbnak bizonyult a tatamis szabályrendszerben, míg az olyan nagy múltú nemzetek, mint a britek vagy az írek, most aranyérem nélkül tértek haza.” – mondta Király István.

Helyszíni tudósítás 

Pointfighting

57 kg: Veres Roland (17 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt világbajnok, 3x felnőtt Európa-bajnok) – Donmez Tayfun (TUR) ellen TKO győzelem (13-2)a harmadik menetben, így Veres Roland 2016 Európa-bajnoka pointfightingban!

1. menet: 4-1

2. menet: 8-1

3. menet: 13-2
A török fiú sem úszta meg a TKO vereséget Roland ellen, aki egy látványos fejrúgással alakította ki a 11 pontos különbséget, így megszerezve a magyar csapat első, és saját maga második felnőtt Európa-bajnoki címét, így csatlakozva ezzel két bátyjához, Veres Richárdhoz és Veres Alexhez, akik már hamarabb megszerezték az Európa-bajnoki aranyat.

84 kg: Mórádi Zsolt (28 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 8x felnőtt világbajnok, 9x felnőtt Európa-bajnok) – Robbie McMenamy (IRL) ellen pontozásos győzelem (7-6), így Mórádi Zsolt 2016 pointfighting Európa-bajnoka!

1. menet: 2-3

2. menet: 4-4

3. menet: 7-6
Zsolti VB és EB címvédőként érkezett meg a döntőbe, hogy azzal az ír versenyzővel csapjon össze sokadjára az aranyéremért. Ennek megfelelően óriási taktikai csata volt a mérkőzésen, de Zsolt mentális erejét és elszántságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harmadik menet végén egy tökéletes fejrúgással egyértelművé tette, hogy ma is ő volt a jobb, így megszerezte a magyar csapat mai második, önmaga kilencedik felnőtt Európa-bajnoki címét.

 

+94 kg: Jároszkievicz Krisztián (29 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: Küzdősport Világjátékok-győztes, 7x felnőtt világbajnok, 9x felnőtt  Európa-bajnok ) – Celik Erdogan (GER) ellen győzelem a második menetben, 9-5-ös magyar vezetésnél a német versenyző feladta a számára már reménytelen küzdelmet, így Jároszkievicz Krisztián 2016 pointfighting Európa-bajnoka!

1. menet: 5-4

2. menet: 9-5, a német versenyző feladta
Krisztián az első menetben óvatosan kezdett, szokása szerint felmérte ellenfelét, és kontrákból szerezte pontjait, hogy aztán a második menetben egyértelművé tegye a német fiú számára, hogy neki ez a mai nap csak ezüstnap lehet. 7-5-ös vezetésnél rúgott egy tökéletes, tankönyvekbe illő fordított köríves rúgást ellenfele fejére, ami után a német versenyző feladta a mérkőzést. Krisztián ezzel megszerezte a magyar csapat mai negyedik, önmaga kilencedik felnőtt Európa-bajnoki címét!

50 kg: Murvai Lívia (18 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt Európa-bajnok, junior világbajnok) – Anna-Sophie Kreis (GER) ellen TKO győzelem (11-1) a második menetben

1. menet: 9-1

2. menet: TKO 11-1

Livi, akit elsőre egy, a világ cudarságától félteni való ábrándos tekintetű törékeny és védtelen szőke kislánynak gondolna az ember, olyan jéghideg és könyörtelen precizitással gázolt át rutinos, többszörös VB- és EB érmes német ellenfelén, hogy az még az őt jól ismerőkből is borzongással vegyes elismerést váltott ki. Bő két és fél perc alatt megszerezte a magyar csapat mai ötödik és önmaga első felnőtt Európa-bajnoki címét, bátyja, Murvai Márton 2013-as felnőtt világbajnoki ezüstérme után gyarapítva ezzel a családi éremkollekciót.

60 kg: Szabó Dorina (18 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt világbajnoki 3. helyezett, felnőtt Európa-bajnoki 2. helyezett) – Luisa Gullotti (ITA) ellen pontozásos vereség aranyponttal (5-6), így Szabó Dorina 2016 Európa-bajnoki ezüstérmese pointfightingban!

1. menet: 1-1

2. menet: 2-3

3. menet: 4-4

Dorina sérült bokával versenyezve is végig egyenrangú ellenfele volt a többszörös világ- és Európa-bajnok, Küzdősport világjátékok-győztes olasz ellenfelének és az aranypontot vitatható bírói döntéssel ellenfele kapta, így a tavalyi VB-bronz mellé a vitrinjébe idén egy EB-ezüst került.

65 kg: Busa Andrea (23 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt Európa-bajnok, 2x felnőtt Európa-bajnoki 3. helyezett) - Elena Pantaleo (ITA) ellen pontozásos győzelem (16-13), így Busa Andrea 2016 pointfighting Európa-bajnoka!

1. menet: 2-2

2. menet: 7-8

3. menet: 16-13

Andi tökéletes harmadik menetet bemutatva megverte a VB- és EB címvédő olasz lányt, akinek nem volt orvossága Andi esze, önbizalma, higgadtsága és fegyelme ellen, így Andi a testvére, Gabriella délelőtti ezüstje mellé megszerezte a magyar csapat hatodik és önmaga első Európa-bajnoki címét!

+70 kg: Kondár Anna (25 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 7x felnőtt világbajnok, 5x felnőtt Európa-bajnok) – Deborah De Vita (ITA) ellen pontozásos győzelem (11-6), így Kondár Anna 2016 pointfighting Európa-bajnoka!
1. menet: 2-2

2. menet: 4-5

3. menet: 11-6

Panni az átaludt két menet után, ahol átvette rutinos olasz ellenfele övénél jelentősebben lassabb tempóját, a harmadik menetben a sportág minden elemére kiterjedő szemléltető oktatást tartott többszörös EB- és VB-érmes ellenfelének, aki számára az utolsó felvonásban nyilvánvalóvá vált, hogy a mai nap nem lesz aranyérmes, mert Pannit nincs esélye megverni, így a magyar lány megszerezte a magyar csapat mai hetedik, önmaga ötödik felnőtt Európa-bajnoki címét.

Kick-light

57 kg: Veres Roland (17 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt világbajnok, 3x felnőtt Európa-bajnok) – Patryk Kurylek (POL) ellen TKO győzelem ((3-0); (22-7, 17-6, 27-10)) a harmadik menetben, így Veres Roland 2016 kick-light Európa-bajnoka!

1. menet: 3-0; (4-1, 5-1, 9-1)

2. menet: 3-0; (13-5, 9-3, 16-4)

3. menet: TKO 3-0; (22-7, 17-6, 27-10)

Ahogy tegnap az orosz versenyzőt, úgy ma a lengyel versenyzőt sem volt eddig szokás ilyen fölénnyel, TKO-val verni, de ezen a napon Roland megállíthatatlannak bizonyult, és azt csinált a lengyel fiúval, amit akart. A TKO-hoz szükséges 15 pontos különbséget a harmadik menet közepére szedte össze, így szerezve meg a magyar csapat mai harmadik, és önmaga szintén harmadik felnőtt Európa-bajnoki címét.

+94 kg: Bayer Péter (36 éves, Egyesület: Zrínyi Miklós Kickbox Akadémia, Edző: Zrínyi Miklós, eredményei: felnőtt Európa-bajnok, felnőtt európa-bajnoki 2. helyezett) – Blaz Potocnik (SLO) ellen TKO vereség ((0-3); (10-25, 10-34, 43-51)) a második menetben, így Bayer Péter 2016 Európa-bajnoki ezüstérmese kick-lightban!

1. menet: 0-3; (3-14, 5-13, 14-22)

2. menet: TKO vereség 0-3; ( 10-25, 10-34, 43-51)

Peti ezen a meccsen nem hozta a tőle eddig megszokott agresszív, sok mozgásos, vívó jellegű harcmodorát, szlovén ellenfele agresszivitásával, elszántságával és erejével nem tudott mit kezdeni, így egy szépen csillogó ezüstéremmel zárta a 2016-os Európa-bajnokságot.

55 kg: Dr. Busa Gabriella (28 éves, Egyesület: Combat DSC Szeged, Edző: Tóth Gábor, legjobb eredményei: 2x felnőtt világbajnoki 2. helyezés, 2x felnőtt Európa-bajnoki 2. helyezés) – Tereza Martinkova (CZE) ellen pontozásos vereség (0-3), így Dr. Busa Gabriella 2016 ezüstérmese kick-lightban!

1. menet: 0-3; (6-7, 3-7, 3-6)

2. menet: 0-2; ( 12-12, 5-13, 8-11)

3. menet: 0-3; (21-22, 10-18, 13-18)
A cseh lány agresszívabb volt, jobban akarta a győzelmet, pontosabban talált, így megérdemelten nyert, Gabinak így egy fényesen csillogó ezüstérem került a nyakába.

60 kg: Gremen Petra 18 éves, Egyesület: Zrínyi Miklós Kickbox Akadémia, Edző: Zrínyi Miklós, legjobb eredményei: felnőtt Európa-bajnoki 2. helyezés, junior világbajnok) – Paulina Jarzmik (POL) ellen TKO vereség ((0-3); (2-13, 6-21, 4-19)) a második menetben, így Gremen Petra 2016 ezüstérmese kick-lightban!

1. menet: 0-3; (1-7, 5-13, 2-13)

2. menet: TKO 0-3; (2-13, 6-21, 4-19)
Petra ellenfele az a lengyel lány volt, aki pointfighting alapú stílusával egy hónapja Mariborban könnyedén nyerte a light-contact Európa-bajnokságot, és már a döntő előtti küzdelmek során is jelezte a mezőnynek, hogy ő bizony az aranyért jött. El is vitte, Petra első éves felnőttként még nem tudta megnehezíteni a lengyel versenyző dolgát, de bártan küzdött, így minden dicséretet megérdemelve egy szépen csillogó ezüstéremmel fejezte be első felnőtt Európa-bajnokságát.

0 Tovább

Magyar Zoltán a Magyar Színházban!

Egy kétszeres olimpiai bajnokkal folytatódik az „Amiről még nem meséltem” sorozat a Pesti Magyar Színházban. Zalán János (színművész, számos világsztár magyar hangja, a Pesti Magyar Színház igazgatója) és dr. Elbert Gábor (a Pécsi Tudományegyetem tanára, sportvezető, tréner, korábbi sport-szakállamtitkár) vendége ezúttal Dr. Magyar Zoltán lesz november 28-án 18:30 órától.

 

Magyar Zoltán a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, kétszeres olimpiai bajnok magyar tornász, sportvezető, állatorvos. A Magyar Torna Szövetség elnöke és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. 1972 és 1980 között oszlopos tagja volt a magyar válogatottnak. Elsősorban lólengésben emelkedett ki, a magyar férfi tornasport kiemelkedően eredményes képviselője. Edzőjével, Vígh Lászlóval számos új technikai elemet dolgozott ki, nevéhez fűződik az Orsó, a Szökkenő vándor és a Magyar vándor első bemutatása.

Az „Amiről még nem meséltem” sorozatban Magyar Zoltán lesz a 10. vendég. Korábban dr. Hegedűs Csaba, Kammerer Zoltán, Igaly Diána, Szuper Levente, Jakabfi Zsanett, Imre Géza, Törökgyörgy Melinda, Vajda Attila és Balzsay Károly volt a sportos beszélgetős est vendége. Fotó: neparazz.hu

0 Tovább

Már 13 érem biztos a magyaroké az Európa-bajnokságon!

A görögországi kick-box Európa-bajnokság második versenynapján már az éremért szálltak harcba a magyar sportolók. Ma beindult a nagyüzemi mennyiségű küzdelem az Európa-bajnokságon, ugyanis a mai nap minden kategóriában a harcosok a legjobb négy közé kerültek. 16 sportoló szállt harcba képviselni Magyarországot, hárman a ringben bizonyították rátermettségüket a full-contact szabályrendszerben, öten a kick-light küzdőtéren mutatták meg, hogy töretlen küzdőszellemmel rendelkeznek, nyolcan pedig a fő éremvárományos szakágunkban, a pointfightingban léptek tatamira. A továbbjutókkal már biztosan érmesek!

Eredmények:

Pointfighting

74 kg: Veres Richárd (25 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 4x felnőtt világbajnok, 7x felnőtt Európa-bajnok) – Tilen Zajc (SLO) ellen pontozásos vereség az elődöntőbe jutásért, így Veres Richárd az 5-8. helyen végzett.

1. menet: 5-4

2. menet: 10-7

3. menet: 12-12

Hosszabbítás: 13-13

Aranypont: 13-14

Fordulatos, szoros küzdelemben a ráadás után az aranypontot és így a győzelmet a szlovén versenyző szerezte meg az erősen vitathatónál is vitathatóbb bírói közreműködés mellett.

79 kg: Rohonczi Jenő (19 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: junior világbajnok, 2x junior Európa-bajnok) – Emmanuil Dimitrov ellen (BUL) TKO vereség (6-16) ellen az elődöntőbe jutásért, így Rohonczi Jenő az 5-8. helyen végzett.

1. menet: 2-2

2. menet: 5-13

3. menet: 6-16

A bolgár versenyző 5x világ- és 4x Európa-bajnok, a súlycsoport abszolút esélyese volt az ellenfél, aki tavaly azt a bravúrt vitte véghez, hogy mindhárom tatamis szabályrendszerben is megnyerte a világbajnokságot. Jenő első éves felnőttként az első menetben még egyenrangú ellenfele volt riválisának, de utána világklasszis ellenfele rákényszerítette az akaratát, és a harmadik menetben idő előtt nyert, de Jenő minden dicséretet megérdemel, mert ez ellen a bolgár sportoló ellen ő csinálta a legtöbb pontot.

84 kg: Mórádi Zsolt (28 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 8x felnőtt világbajnok, 8x felnőtt Európa-bajnok)– Guffanti Davide (ITA) ellen pontozásos (5-4) győzelem az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 2-0

2. menet: 5-1

3. menet: 5-4

Zsolt tizenegy éve a magyar válogatott egyik legmeghatározóbb embere, a szakemberek őt tartják minden idők egyik legjobb, ha nem a legjobb pointfighterének, és ezen a mérkőzésen ezt igazolva, ellenfelét mentálisan rendre felülmúlva nyert az új generációhoz tartozó fiatal olasz szupertehetség ellen.

89 kg: Veres Alex(23 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt világbajnok, felnőtt Európa-bajnok) – Foivos Souref (GRE) ellen pontozásos (6-11) vereség az elődöntőbe jutásért, így Veres Alex az 5-8. helyen végzett.

1. menet: 3-1

2. menet: 5-6

3. menet: 6-11

Alex magából mindent kiadva megnehezítette görög ellenfele dolgát, és ugyan a mérkőzést végül a házigazda fiú nyerte, mégis minden dicséretet megérdemel, mert közel egy év kihagyás után, nem a saját súlycsoportjában küzdve is remek teljesítményt mutatott.

55 kg: Sándor Cintia (21 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt Európa-bajnoki 2. helyezett, világkupagyőztes) – Topal Aysenur (TUR)ellen pontozásos (2-4) vereség az elődöntőbe jutásért, így Sándor Cintia az 5-8. helyen végzett.

1. menet: 1-2

2. menet: 2-3

3. menet: 2-4

Cintia nem volt kellőképpen fegyelmezett, így az óriási taktikai csatát elvesztette két hiba miatt a legiobb török pointfighternek tartott lánnyal szemben.

60 kg: Szabó Dorina (18 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt világbajnoki 3. helyezett, junior Európa-bajnok) – Evelyn Neyens (BEL) ellen pontozásos (13-12) győzelem az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 1-3

2. menet: 6-6

3. menet: 10-10

Hosszabbítás: 13-12

A belga lány világbajnoki címvédőhöz méltóan kezdte a mérkőzést, többször is több ponttal elhúzott, de Dorina remek munkával sorra kiegyenlített, majd a döntő pillanatban fegyelmezetten betartva az edzői utasításokat, a hosszabbításban ellentmondást nem ismerve nyert a kimagaslóan tehetséges tavalyi világbajnok belga versenyző ellen.

65 kg: Busa Andrea (23 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 2x felnőtt Európa-bajnoki 3. helyezett, 2x junior világbajnok) – Sofia Pavlopoulou (GRE) ellen pontozásos győzelem (8-6) az elődöntőbe jutásért

1. menet: 0-1

2. menet: 2-3

3. menet: 3-3

Hosszabbítás: 8-6

Andrea az első két menetben még nem találta a megoldást az agresszív lábtechnikákkal támadó görög ellenféllel szemben, de a harmadik menetben végre megjött az önbizalma, és egy okosan, taktikusan felépített hosszabbításban a tőle szokatlan rúgásokkal magabiztosan nyert a házigazda görög válogatott versenyzője ellen.

+ 94 kg Veterán: Csikós Péter (41 éves, Egyesület: Hunyadi SE, Edző: Szűcs Zoltán, legjobb eredményei: 3x felnőtt világbajnoki 2. helyezett, 3x felnőtt Európa-bajnok) – Michael Forest (IRL) ellen TKO ( 7-17) győzelem az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 8-3

2. menet: 7-7

Péter, aki immáron a magyar válogatott segédedzője is, és tavaly még a felnőtt kategóriában volt a válogatott tagja, most a veterán mezőnyben megmutatta, hogy napi két edzéssel készülve képes olyan teljesítményre, amire rutinos ír ellenfele nem talált ellenszert, így megérdemelten lett már érmes.

Kick-light

+94 kg: Bayer Péter (36 éves, Egyesület: Zrínyi Miklós Kickbox Akadémia, Edző: Zrínyi Miklós, eredményei: felnőtt Európa-bajnok, világkupa-győztes) – Trle Miralem (AUT) ellen pontozásos (3-0) győzelem az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 0-3; (3-7, 5-13, 8-12)

2. menet: 3-0; (14-11, 23-19, 22-17)

3. menet: 3-0; (20-16, 37-25, 36-23)

Bayer Péter egy folyamatosan rohamozó osztrák versenyző ellen kissé óvatosan kezdett, a bírók is vitatható ítéletekkel segítették az ellenfelét, de a második, és főleg a harmadik menetben mutatott extra teljesítményével megérdemelten került az elődöntőbe.

57 kg: Veres Roland (17 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edzők: Király István, Jároszkievicz Krisztián, legjobb eredményei: felnőtt világbajnok, felnőtt Európa-bajnok) – Andrei Knizaev (RUS) ellen TKO (3-0) győzelem az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 3 – 0; (9-4, 11-6, 13-2)

2. menet: 3 – 0; (14-6, 17-9, 20-3)

3. menet: TK0; (22-10, 29-14, 29-8)

Roland olyan fölénnyel verte meg orosz ellenfelét, ahogy küzdősportokban orosz sportolót nem nagyon szoktak. A küzdelem minden elemében magasan felülmúlta az idő előre haladtával egyre többet szabálytalankodó vetélytársát, aki nem tudta elkerülni az idő előtti befejezést.

74 kg: Zsarkó Dániel Péter (28 éves, Egyesület: Combat DSC Szeged, Edző: Stricz Richárd, legjobb eredményei: 2x Európa-bajnoki 3. helyezett, 6x felnőtt magyar bajnok) – Dimitar Gjorgjiev (MKD) ellen pontozásos (0-3) vereség az elődöntőbe jutásért, így Zsarkó Dániel Péter az 5-8. helyen végzett.

1. menet: 0 – 3; (0-4, 2-3, 0-4)

2. menet: 0 – 3; (2-5, 5-7, 1-6)

3. menet: 0 – 3; (3-6, 7-12, 0-6)

Dani a mérkőzés során nem találta meg sem a ritmust, sem a távolságot kellemetlen stílusú ellenfelével szemben, így, bár becsülettel küzdött, nem volt sélye a továbbjutásra.

79 kg: Bárdosi Sándor (19 éves, Egyesület: Perfect Change Metex 05 Controll SE, Edző: Dancsó Zoltán, legjobb eredményei: junior Európa-bajnok, 2x felnőtt magyar bajnok) – Wojciech Wisniewski (POL) ellen pontozásos (0-3) vereség az elődöntőbe jutásért, így Bárdosi Sándor az 5-8. helyen végzett.

1. menet: 2-0; (8-6, 5-2, 5-5)

2. menet: 1-2; (19-18, 9-11, 10-13)

3. menet: 0-3; (24-27, 14-17, 16-23)

Bárdosi Sándor az első két szoros menet után még a harmadikban is vezetett 2-1 arányban, de az utolsó percben a tét agyonnyomta, és nem tudta folytatni a két és fél meneten keresztül sikeres taktikát, így az amúgy erősebb és tapasztaltabb lengyel versenyző megérdemelten nyert ellene.

Full-contact

56 kg: Bordás Annamária (24 éves, Egyesület: Titán SE, Edzők: Papp Attila, Juhász Gábor, legjobb eredményei: felnőtt világbajnok, világkupa-győztes) – Galina Ivanova (BUL) ellen pontozásos (2-1) győzelem az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 2 – 0; (2-0, 0-0, 2-0)

2. menet: 3 – 0; (2-1, 2-1, 4-3)

3. menet: 2 – 1; (3-4, 2-1, 8-5)

Annamari végig vezetve, szűken, de biztosan nyert a harmadik menetben a mérkőzést megfordítani akaró, elszántan rohamozó bolgár lány ellen.

+91 kg: Droppán Attila (37 éves, Egyesület: Titán SE, Edző: Juhász Gábor, legjobb eredményei: 2x magyar bajnok, világkupa-győztes)– Michail Moragiannis (GRE) ellen pontozásos (1-2) vereség az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 0 – 2; (0-1, 1-1, 0-2)

2. menet: 0 – 3; (2-3, 1-5, 1-4)

3. menet: 1 – 2; (5-4, 3-7, 2-6)

Attila becsülettel küzdött, de ezen a délutánon görög ellenfele kevéssel, de jobbnak bizonyult.

60 kg: Rákóczi Renáta (27 éves, Egyesület: Titán SE, Edző: Juhász Gábor, legjobb eredményei: Európa-bajnok, világkupa-győztes) – Lucia Cmarova (SVK) ellen pontozásos (0-3) vereség az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 0 – 2; (2-3, 4-4, 2-3)

2. menet: 0 – 2; (3-5, 4-7, 4-8)

3. menet: 0 – 3; ( 4-6, 7-9, 8-10)

Renáta végig szoros küzdelemben veszített jobban koncentráló szlovák ellenfelével szemben, noha az utolsó másodpercig változott a nyerésre álló személye.

0 Tovább

Díjazták Érdi Máriát!

Díjat kapott Érdi Mária! A tehetséges magyar sportoló átvehette az Év Ifjúsági Vitorlázója díjat a Magyar Vitorlás Szövetség ranglista-díjkiosztóján, Budapesten.

Érdi virtuálisan volt jelen az ünnepségen, mivel jelenleg a Malbourne-i Világkupa-döntőre készül Ausztráliában, így Skype-on jelentkezett be, és köszönte meg a díjat. A Majthényi Zsombor Vándordíjat minden évben az év legjobb ifjúsági versenyzője kapja meg. Érdi Mária idén részt vett a riói olimpián, ahol futamot is nyert, és kvalifikálta magát a Vk-döntőre. A sportoló a tervekkel ellentétben mégis itthon tölti a karácsonyt.

Elmondta, hogy a VK-döntő után még egy versenyen indult volna, de végül másként döntött. „A terv az volt, hogy az ausztrál bajnokságon is hajóba ülök, de lassan két hónapja vagyok távol a családtól, és nagyon hiányoznak az otthoni dolgok” – mondta Érdi Mária.  

0 Tovább

Parafekvenyomás - Több versenyzőnk is kvalifikálta magát a világbajnokságra

Éremdömping Lengyelországban! Legjobb parafekvenyomóink Wroclawban versenyeztek, ahol 36. alkalommal rendezték meg Silver Bar kupát. A nemzetközi versenyen több országos csúcs is megdőlt – tudatta a Magyar Erőemelő Szövetség.

A magyar csapat végül egy arannyal, három ezüsttel és egy bronzéremmel fejezte be azt a viadalt, amelyen a legjobb hazai paralimpiai résztvevő lengyelek, a paralimpiai részvételtől eltiltott nagyon erős orosz válogatott, a szintén paralimpiai résztvevőket felvonultató szlovák nemzeti csapat, valamint Olaszország kiválóságai is részt vettek. 

Mezei Katalin, Róth Erika, Sztanó György, Sedric Watchou és Szávai Csaba már most teljesítette a jövő ősszel Mexikóban megrendezendő parafekvenyomó-világbajnokság kvalifikációs szintjét!

0 Tovább

Erőemelő-világbajnokság: Szabó negyedik lett, nem szerzett Világjátékok-kvótát

Szabó Ágnes negyedik lett az orlandói erőemelő-világbajnokságon, így nem szerzett Világjátékok-kvótát. A Magyar Erőemelő Szövetség tájékoztatása szerint a +84 kilogrammos súlycsoportban versenyző magyar kiválóság guggolásban és felhúzásban is magyar rekordot ért el, de ez most kevés volt az éremhez. Szabó akkor szerzett volna indulási jogot a Világjátékokra, ha az első háromban végez. 

Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke elmondta, Szabó teljesítménye jó eredménynek számít, hiszen éppen csak lemaradt a dobogóról, és még nem lehet százszázalékosan kijelenteni, hogy nem lesz magyar erőemelő a 2017-es nem olimpiai sportágak világversenyén. 

„Szabó Ágnes jól teljesített. Guggolásban 237.5 kilogrammos magyar rekordot ért el ezen a vb-n, felhúzásban pedig beállította a magyar csúcsot 200 kilós teljesítménnyel. Innentől abban bízhatunk, hogy esetleg valaki visszalép, vagy még ott van a szabadkártyás indulás lehetősége” – összegzett az elnök. 

A Világjátékokat mindig a nyári olimpia utáni évben rendezik meg, 2017-ben a lengyelországi Wrocław lesz a házigazda.

Az erőemelők következő világversenye a decemberi Európa Kupa lesz, amelyet Málagában rendeznek meg. 

0 Tovább

Érdi Mária már feldíszítette a karácsonyfát, majd felpattant a SUP-ra

Ausztrál szokásoknak megfelelően Érdi Mária már feldíszítette a karácsonyfát. 

„Itt az a szokás, hogy november vége felé feldíszítik a karácsonyfákat és karácsonyi zene szól az otthonokban. Ajándékozás majd csak december 25-én lesz. Magyar fejjel furcsa elképzelni, de itt ez van, és rengeteg kerti partit tartanak az emberek” – nyilatkozta Érdi Mária a hajozas.hu-nak.

“Decemberben két fontos és rangos versenyen indulok, az egyik a Világkupa-döntő, a másik pedig az ifjúsági-világbajnokság. Előbbit Melbourne-ben, utóbbit pedig Aucklandben rendezik meg.”

A riói olimpiát is megjárt vitorlázó a következő évi versenyszezont január végén kezdi meg. Érdi első 2017-es megmérettetése miami Világkupa lesz.

„A héten három vízmentes napot írt elő az edzőm, ez azt jelenti, hogy hajóba nem ültem, de azért kipróbáltam a SUP-ot” – mondta Érdi.

0 Tovább

WDSF Standard Formációs Világbajnokság – Nem lesz címvédés Pécsett!

Biztos, hogy nem lesz címvédés a pécsi WDSF Formációs Standard Világbajnokságon. A vb-aranyérmes német 1 TC Ludwigsburg ugyanis nem tudta kvalifikálni magát a december 4-i világversenyre. A magyar színeket két formáció, a Szigo TSE és a Szilver TSE képviseli azon a világbajnokságon, amely hatalmas show-t ígér.

 

December 4-én Magyarországra figyel a táncos társadalom világszerte. Miután Minszk visszalépett a vb-rendezéstől, Magyarország beadta a pályázatát a világbajnokság megrendezésére, és nyert. A szervezők a döntés óta gőzerővel dolgoznak az előkészületeken. Kialakult a végleges mezőny, és nagy meglepetésre nem találjuk az indulók között a regnáló világbajnok 1 TC Ludwigsburg formációját. A német bajnokságban a vb-aranyérmes ugyanis csak harmadik lett, így a Braunschweiger TSC és a Schwarz-Gold Göttingen érkezik Pécsre Németországból. 

Magyarországot a Szigo TSE és a Szilver TSE képviseli a világbajnokságon. „A világbajnokságon nagy hangsúlyt fektetünk a fénytechnikára, olyan látványelemek lesznek, amelyek még jobban kiemelik a produkciókat a parketten. Izgalmas versenyre számíthat mindenki, aki ellátogat Pécsre december 4-én. A vb-n kívül egy latin Grand Prix-t is rendezünk” – számolt be az előkészületekről Kapronczai Balázs, a szervező bizottság vezetője. 

0 Tovább

Hollywoodi hírességek előtt kommentál Polgár Judit

„Bár többségében oroszok rendezik a New Yorkban zajló sakkvilágbajnoki döntőt, az esemény nem más, mint egy hamisíthatatlan amerikai show” – mondta Polgár Judit, a vb-döntő szakkommentátora. 

 

A nemzetközi sakknagymesternek a Magnus Carlsen-Szergej Karjakin sakkvilágbajnoki döntő az első alkalom, ahol szakkommentátorként vesz részt. 

„Voltam egy jó pár rangos világversenyen, de hangulatában ez a vb-döntő mindenen túltesz. A megnyitó az valami fantasztikus volt. Vörös szőnyegen való bevonulással, fotózkodással, autogram-osztással kezdődött az egész. Már akkor kiderült, hogy az amerikaiak nagyon komolyan gondolják az egészet” – nyilatkozta Polgár Judit a 96.4 Rádió 1-nek.  

A szervezők külön stúdiót építettek a vb helyszínén, itt kommentál Polgár Judit is, az egyes versenynapokat pedig mindig valamelyik híresség nyitja meg. 

„A hivatalos megnyitót Adrian Grenier színész vezette, akit többek között Az Ördög Pradát visel című filmben is láthattunk és aki nagyon szereti sakkot. Az első napot például az Emmy-díjas Woody Harrelson nyitotta meg” – mondta a magyar sakknagymester, aki nagyon élvezi új szerepét.

0 Tovább

Kedvezmények Pakson!

Bár a PAKSI FC - Budapest Honvéd összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti, mégis érdemesebb inkább a helyszínen, a stadionban megnézni a mérkőzést - írja a paksi csapat.

Ennek egyik oka, hogy azok, akik jegyet váltanak erre a mérkőzésre, és azt megőrzik, a következő, vagyis a Swietelsky Haladás elleni bajnokira 50 %-os kedvezménnyel vehetik meg belépőjüket! Ehhez csak annyit kell tenni, hogy nem dobják el jegyüket, és december 3-án a pénztárban felmutatják azt, és máris él is a kedvezmény.

A másik ok, hogy a szombaton megjelenő HAJRÁ! újságban, egy 20%-os kedvezményre jogosító kupont találnak, amit ha kivágnak, és eljönnek a következő hazai meccsre, akkor 1000 HUF feletti vásárlásnál válthatnak be az ajándékboltunkban. De csak a következő, a Swietelsky Haladás elleni meccsen érvényes az akció!

Szóval a jó hangulat, az izgalmas meccs mellett, ezekért is megéri kilátogatni a Fehérvári úti Stadionba, ahol szombaton (11. 19.) 15:30-kor kezdődik a PAKSI FC - Budapest Honvéd talalálkozó – áll a paksiak közleményében.

0 Tovább

Parafekvenyomás - Több versenyzőnk is kvalifikálta magát a világbajnokságra

Éremdömping Lengyelországban! Legjobb parafekvenyomóink Wroclawban versenyeztek, ahol 36. alkalommal rendezték meg Silver Bar kupát. A nemzetközi versenyen több országos csúcs is megdőlt – tudatta a Magyar Erőemelő Szövetség.

A magyar csapat végül egy arannyal, három ezüsttel és egy bronzéremmel fejezte be azt a viadalt, amelyen a legjobb hazai paralimpiai résztvevő lengyelek, a paralimpiai részvételtől eltiltott nagyon erős orosz válogatott, a szintén paralimpiai résztvevőket felvonultató szlovák nemzeti csapat, valamint Olaszország kiválóságai is részt vettek. 

Mezei Katalin, Róth Erika, Sztanó György, Sedric Watchou és Szávai Csaba már most teljesítette a jövő ősszel Mexikóban megrendezendő parafekvenyomó-világbajnokság kvalifikációs szintjét!

 

Magyar vonatkozású eredmények:

1.helyezés

+107 kg: Szávai Csaba (176 kg)

2.helyezés

55kg: Mezei Katalin (63 kg, új országos rekord)

79kg: Róth Erika (81 kg, új országos rekord)

88kg: Sedric Watchou (177 kg, új országos rekord)

3.helyezés

54kg: Sztanó György (125 kg, új országos rekord)

4.helyezés

107 kg: Gallyas Ákos (136 kg, új országos rekord)

0 Tovább

Polgár Judit: A sakk imázsának is jót tesz a fiatalítás

Polgár Judit új arcát mutatja New Yorkban. A nemzetközi sakknagymestert ugyanis a Magnus Carlsen-Szergej Karjakin sakkvilágbajnoki döntő hivatalos szakkommentátorának kérték fel, amit ő elfogadott. A november 30-ig tartó finálé az első alkalom, ahol Polgár Judit szakkomentátorként vesz részt.

"Korábban erre még nem volt példa, hogy világbajnoki döntőt kommentáltam volna, így ez teljesen új helyzet számomra” – mondja minden idők legjobb női játékosa.

Polgár Judit szerint ez a vb-döntő lesz az első, amelyet már az új generáció tagjai játszanak.

„Ezek a játékosok nem csupán szakkönyveket vettek igénybe a felkészülés során, hanem számítógépekkel tréningeztek. A sakk imázsának is jót tesz a fiatalítás, hiszen azáltal, hogy huszonévesek játsszák a vb-finálét, jobban bekerül a fiatalok látókörébe” – tette hozzá Polgár Judit.

Magnus Carlsen még 2013-ban Csennajban hódította el a világbajnoki címet. Akkor az indiai Viswanathan Anand ellen nyert 6,5-3,5-re. Az indiai azt megelőzően hat évig volt veretlen. 

A döntőn egyébként a második mérkőzés is döntetlennel zárult. A 26 éves Karjakin játszott világossal és a felek 33 lépés után adták remire a mérkőzést. A harmadik partit hétfőn rendezik. Az 1,1 millió euró összedíjazású 12 játszmás döntőn.

0 Tovább

Lesújtott a kalapács!

Kis túlzással két szempontból is sporttörténelmi rendezvényt bonyolítottak le a Maratonman Óbuda futóboltban.

Egyrészt bemutatkozott a Hammer Nutrition, az állóképességi-, az ultratávú- és a multisportok specialistája, amely forradalmasította a két órán túl tartó erőkifejtésekhez szükséges frissítések gyakorlatát.

 

Bezzegh Krisztián (Hammer Nutrition)

Másrészt pedig bemutatkozott a Maratonman Óbuda is, hiszen a bolt első rendezvénye volt a Hammer-est.

Az eseményen részt vett többek között Boronkay Péter paratriatlonista, valamint Csécsei Zoltán ultrafutó is.

„Üzemanyagaink 100%-osan természetes alapanyagokból készülnek, GMO-, glutén- és laktózmentesek, nem tartalmaznak tartósítószereket, adalék- és dúsítóanyagokat, színezékeket, ízfokozókat és mesterséges ízesítőket. Nem cukorbombákat forgalmazunk, hanem olyan termékeket, amelyek egyáltalán nem tartalmaznak egyszerű szénhidrátokat, nem dobálják a vércukorszintedet, megóvhatnak a gyomor- és frissítési problémáktól és valóban megbízható és hosszantartó energiát biztosítanak” – áll a Hammer Nutrition közleményében.

A Hammer-estet a www.streemsport.hu élőben közvetítette. Bővebb információk a http://hammer-nutrition.hu/ oldalon.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum