Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Világ Gyalogló Nap 2015- Kutyákkal gyalogolnak a Mecsekben

Ismét kutyákkal gyalogolnak a Világ Gyalogló Napon! A Baranya Megyei Szabadidősport Szövetség ismét a Mecsekbe hívja a kutyásokat. „Természetesen a 10 kilométer körüli gyalogtúrán kutya nélkül is lehet indulni” – mondja Papp Csaba, a Baranya Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke.

A Világ Gyalogló Nap eseményein egész hónapban részt lehet venni. A mozgalom célja, hogy ráirányítsák a figyelmet a gyaloglásra, amely kitűnő eszköz az egészség megtartására.

A baranyai kutyás gyaloglást október 4-én, vasárnap, délelőtt 10 órától rendezik meg, a rajt helye pedig Pécs-Lapis lesz.

„Tavaly 70 indulónk volt, 50 kutyával. Idén bízom benne, hogy több kutyus és gazdi áll majd rajthoz a rendhagyó gyalogtúránkon” – nyilatkozta Papp Csaba.

További érdekes gyalogló programok a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján, a www.masporthu oldalon találhatók.

0 Tovább

Háromszoros olimpikonnal nordicoztak a közösségi sportosok

A Közösségben az Egészségért program nagykövetei egy háromszoros olimpikont hívtak segítségül az Európai Sporthét népszerűsítésére. Az amatőr sportembereknek Bozsik Anna tartott nordic walking órát a Városligetben. Az egykori kiváló sífutó-sílövő három téli olimpián is képviselte a magyar színeket.

"Nem csak a futás létezik, mint szabadidősportos tevékenység. Ezért úgy döntöttünk, hogy az Európai Sporthét részeként közös nordic-ra hívjuk a Közösségben az Egészségért program nagyköveteit és tagjait"- mondja Kelényi Szandra, a program koordinátora. "Ez az a mozgásforma, amelyet bárki bármikor elkezdhet, edzettségi állapottól függetlenül. A csapat nagy része először fogott nordic botot a kezében, de nyitottak voltunk" - tette hozzá.

"A nordic walkingot ha jól csináljuk, akkor lényegesen több izomcsoport is bekapcsolódik a sétába. Dolgoznak a karjaink, de még a hátizmok is" - nyilatkozta Bozsik Anna.

 

Több országban, így nálunk is szeptember végéig meghosszabbították az Európai Sporthetet. Itthon a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálja az eseménysorozatot, a kiemelt rendezvényt a szolnoki Tiszaligeti Napok részeként bonyolították le.

A Közösségben az Egészségért Program célja az emberek egészségtudatos életre való ösztönzése, azaz, hogy egészségük megőrzése vagy annak javítása érdekében minél többet sportoljanak szabadidejükben. A kezdeményezés országszerte több, mint 30 nagykövettel rendelkezik, akik folyamatosan népszerűsítik a programot és szervezik a közösségeket, így bevonva minél több embert a kezdeményezésbe, akik az ország különböző pontjain rendszeres sporttevékenységet végeznek a nagykövetek vezetésével. (bővebb infók: www.kozossegisport.hu)

A városligeti közös nordicozásra az M4 Sport stábja is kilátogatott, a hétvégi szabadidősport magazinban lement tudósítást az alábbi linken lehet megtekinteni. (a nordicos anyag 21:42-nél indul.) http://www.mediaklikk.hu/video/szabadido-magazin-2015-09-26-i-adas/

 

0 Tovább

Nagyik, kutyák és félmaratonisták is futottak a Városligetben

Több, mint kétezer sportolni vágyót mozgatott át az NN Family Run! A Városligetben megrendezett eseményen mindenki találhatott magának legyőzhető távot, és a szervezők a szórakoztatásról sem feledkeztek meg: az Ötvenhatosok terén felállított versenyközpontban egész nap színes programokkal várták a sportos közönséget.

 

A Maratonman szervezésében először bonyolították le az NN Family Run-t, melyen a kutyás futástól kezdve, a családi váltó át, egészen a félmaratonistákig rajthoz állhattak a futás szerelmesei. A szórakozásról többek között a Bagi-Nacsa duó, a MintaPinty zenekar, Rudi bohóc és Harmony Style Akrobatikus spottánc formáció gondoskodott, de zumbaórát tartott Cseh-Szakál Tibor és Angyal András is. A délután folyamán a családi számokat bonyolították le, míg az estére a DJ által kevert zenére változott bulihangulatúvá a versenyközpont. Az esti felnőtt futás már a hosszabb távokról szólt, ahol színes fényekkel, fáklyákkal megvilágított pályán futhattak az indulók.

A férfiaknál a félmaratont Koháry Maros nyerte meg Roskovics Miklós és Balatoni Gábor előtt, míg a nőknél Bosznay Diána, Bálint Évi, Zólyomi Kinga volt a sorrend.

További eredmények:

Félmaraton váltó

1. DreamTeam, 2. Cuni Runnig Team, 3. Dósa team

10.5 km, férfiak

1. Csíki Gergely, 2. Fazio Zalányi Zénó, 3. Szaniszló Máté

10.5 km, nők

1. Drahos Veronika, 2. Böröcz Kata, 3. Sipos Fanni

10.5 km, váltó

1. Csillag Duó, 2. Utálunk futni running club, 3.SZ§D

Családi váltó

1. Multitalentum, 2. Tószegiék, 3. RunnerSchmidt

5.25 km, férfiak

1. Ryan Sparks, 2. Peter Schurch, 3. Vanó Imre

 5.25 km, nők

1. Nagy Gyöngyi, 2. Bán Éva, 3. Rajnai Katalin

A szervezők következő nagy rendezvénye a szeptember 12-i Balatonman Kenese triatlon verseny lesz, ahol betétprogramként szintén lesz futás is 7, 14, 21 kilométeren és maratoni távon.

0 Tovább

Ismét világsztárok Miskolcon!

Szeptember 3. és 6. között immár negyedik alkalommal rendezik meg a Miskolci Sörfesztivált. A jól megközelíthető helyen, a Népkertben sorra kerülő eseményen az elmúlt évekhez hasonlóan a népszerű hazai előadók mellett igazi világsztárok is tiszteletüket teszik.

A csütörtöki nyitónapon a város büszkesége, az Edda Művek fellépése jelenti a fő attrakciót. Emellett színpadra lép a Magna Cum Laude, Ádám&Éva és Vastag Csaba is.

Pénteken a magyar kínálatban Demjén Ferenc, Tóth Gabi, Charlie és Totpeti szerepel, a Nagyszínpadon ugyanakkor a La Bouche és a Culture Beat igyekszik megmozgatni a közönséget.

A szombati napon többek között az Ámokfutók, Mr. President, a Kozmix, Zoltán Erika, Kefír, DJ Dominique, Bárány Attila és a Paddy And The Rats bulijára rophatja a publikum.

Vasárnap Rúzsa Magdi, a Hooligans, Szandi, Lagzi Lajcsi és Kökény Attila gondoskodik majd a jó partiról.

Az egyik legjobb hangulatú és egyben legigényesebb hazai fesztiválra évről évre az ország minden részéből érkeznek látogatók, a rendezvény így a megyeszékhely, sőt a régió szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír.

A napijegyek 2500, a bérletek 7200, a VIP napijegyek 4600, míg a VIP bérletek 12 ezer forintba kerülnek.

 

0 Tovább

Szeptemberben rákapcsol a Budapest Park!

Pazar programkínálattal várja a zenekedvelőket a Budapest Park szeptemberben. A 26-i szezonzárásig a legkedveltebb hazai előadók mellett külföldi sztárok is tiszteletüket teszik a legnépszerűbb fővárosi szabadtéri bulihelyszínen.

Elmúlt a nyár, a fesztiválok többsége véget ért, a Budapest Parkban azonban szeptemberben is zajlik majd az élet, sőt most jön csak a java! Most csütörtökön a brit Modestep lép színpadra, de a héten a Kiscsillagot és a Quimbyt is láthatja a közönség.

Jövő csütörtökön is garantált a fergeteges hangulat, hiszen a Wellhello koncertjére, melyen vendégként Odett is fellép, elővételben elkelt az összes belépő! 11-én pénteken a Magna Cum Laudén lesz a sor, 12-én szombaton pedig René Baumann kedveskedik rajongóinak. Hogy ki ő? Ha azt mondjuk, DJ Bobo, akkor már mindenki tudja, hogy a 90-es és a 2000-es évek diszkókirályáról van szó.

16-án szerdán a Carbonfools, 17-én csütörtökön a Brains, 18-án pénteken a Parov Stelar, 19-én szombaton pedig a 25 éves Republic koncertezik.

A szezonzáró héten, szeptember 23-26-ig kerül sor a Kapuzárási Piknik Fesztiválra a Halott Pénz, az Irie Maffia, a Hiperkarma és végül a Punnany Massif részvételével.

Vége az idei fesztiváloknak? Ugyan már! Irány a Budapest Park!

0 Tovább

Ismét Total Summer a Parkban!

Augusztus 15-én, szombaton a Virtual Planet és a Seven Music Records együttműködésével harmadik alkalommal rendezik meg a nagysikerű Total Summer Fesztivált a Budapest Parkban, mely idén sem kecsegtet kevésbé szórakoztató estével, mint az előző két évben. Az este jó hangulatáról, és a hatalmas buliról 8 sztárfellépő gondoskodik.

A retró feeling fő zászlóshajója az angol East 17 lesz, amely annak idején rengeteg fiatal lány szívét dobogtatta meg, ők legalábbis be is vallották...Biztosak lehetünk benne, hogy az akkori fiatalok - jórészt immár anyukaként, családos emberként - ismét jót tombolnak a koncertjükön.

A magyar "csapatot" a közelmúltban a siófoki Nagy Retro Partyn is pazar koncertet produkáló Happy Gang, valamint a V-Tech/Kefír, az Animal Cannibals, az UFO, Csordás Tibi és Josh képviseli majd, illetve DJSpyTheGhost és Orbán Tamás is igyekszik gondoskodni a bulihangulatról.

Kapunyitás 17 órakor, a koncertek 18 órától indulnak!

0 Tovább

Újra Nagy Retro Party Siófokon!

Egy év elteltével ismét a Balaton partjára látogatnak a 90-es évek legnagyobb sztárjai! Az I LOVE RETRO Fesztiválsorozat keretében augusztus 8-án a siófoki Beach House-on lépnek fel a korszak legkedveltebb magyar előadói, idén pedig egy külföldi sztárcsapat, a Brooklyn Bounce is szórakozatja majd a közönséget.

A német együttes mellett színpadra lép a TNT, az Ámokfutók, Zoltán Erika, az UFO, az FLM Update, a Groovehouse, Csordás Tibi, a Happy Gang és a Splash is, és DJ Dominique, valamint DJ Náksi is igyekszik gondoskodni a jó hangulatról.

Tavaly szeles, hűvösebb idő volt a koncert alatt, ennek ellenére fantasztikus volt a hangulat, most szombaton viszont még ebből a szempontból is adva lesz minden egy fergeteges bulihoz.

0 Tovább

EFOTT: 103 ezren, csak szabadon

Minden eddiginél nagyobbat szólt a 40. EFOTT fesztivál! A július 14-19. között megrendezett Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára pontosan 103.467 látogató érkezett, ezzel megdöntve az eddigi évek rekordjait. A fiatalokat a nagy meleg sem tántorította el, és nemcsak a különlegesen erős koncertkínálat, de a különböző sport, kulturális és turisztikai programok is igencsak népszerűek voltak. A Velencei-tó partján való ejtőzésről nem is beszélve.

Strand, sport, kirándulás, érdekes beszélgetések, haverok, parti, zene – a jubiláló EFOTT nagyon odatette a programot, és ez a látogatók számán is meglátszott. A 12 zenei helyszínen folyamatosan pörgött az élet, a nagyszínpad line-upja pedig biztosította, hogy a terület mindig tele legyen. Az utolsó napot egy gigantikus szülinapi show zárta, amelyen az oda ihletődött 8 különleges produkció hatalmas sikert aratott. A közös dalokat a közönség egy emberként énekelte, amikor pedig Kozsó és az Intim Torna Illegál állt a színpadra még az is őrült tombolásba kezdett, aki addig csak komótosan nézelődött. A szuperkoncert tortával, konfettizáporral és látványos tűzijátékkal zárult. De nemcsak a nagyszínpad fellépői arattak óriási sikert: Kis Grófo koncertjén az Aréna és a körülötte lévő terület is teljesen megtelt, de a The Biebers-re, a Cloud 9+-ra, az Ivan & the Parazolra és Otto Knows-ra is rengetegen voltak kíváncsiak.

Kijelenthetjük, hogy az EFOTT nem hiába törekedett az év legsportosabb fesztiváljának címére. A SportPont Program kínálatában mindenki megtalálta a számára megfelelő mozgásformát, hatalmas volt az érdeklődés a teqball és vízifoci iránt, de a különböző bajnokságok és bemutatók és népszerűek voltak. A turisztikai programok győztesének egyértelműen a lovaskocsis bortúra tekinthető, de sikeres volt a pálinkakóstolás és a sárkányhajó futam is.

Bár a fesztivál még alig ért véget, a szervezők már most a következő évre ötletelnek.

„Amikor elkezdtük szervezni a 2015-ös programot, nem titkoltuk, hogy idei célunk a százezres látogatottság elérése. Aztán, ahogy belemerültünk a fesztiválba, és már pótkempinget kellett megnyitnunk, kicsit megijedtünk, nehogy ki kelljen tenni a megtelt táblát. Fantasztikus érzés, hogy ennyien fesztiváloztak velünk az elmúlt héten! Már most azon gondolkodunk, hogy milyen újításokkal készüljünk jövőre és természetesen azon is, hogyan lehet még jobb ez a rendezvény” – mondta el Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

EFOTT – jövőre is Veletek, csak szabadon…

0 Tovább

„Az EFOTT nagyon egyben van” – MC Columbo

Szerdára a fesztiválozók már szépen belakták a területet és teljes gőzzel belevetették magukat a fesztiválőrületbe. Legtöbben a Velencei-tó partján igyekeztek felfrissülni a nyári hőségben, míg mások az érdeklődési körüknek megfelelő programot kerestek. Abból pedig akad bőven a 2015-ös EFOTT-on.

Napközben, a vízparton nemcsak heverészni, de sportolni is lehetett.  A délelőtti órákban a buborékfoci, a teqball és a vízifoci aratott nagy sikert, de népszerűnek bizonyultak a vízilabda bemutatók, valamint a slackline is. A turisztikai programok nagy slágere a lovaskocsis borkóstolás volt: a meghirdetett helyek pillanatok alatt beteltek, a helyi vendégszeretet pedig gondoskodott a jó hangulatról.  Este sokan lazítottak a Schönherz Kertmoziban is, ahol a Super és a Joséphine című Cinetel-filmek voltak terítéken.

A nagyszínpadon már délutántól izzott a hangulat: az Anna& the Barbies a tűző nap ellenére őrületes táncra csábította a közönséget; a Kowalsky meg a Vega pozitív gondolatokkal töltötte meg a teret; majd a Quimby robbantott egy oltári nagyot. Zárásként a Brains pörgette fel a hangulatot. „Az EFOTT nagyon egyben van” – jelentette ki MC Columbo, a zenekar frontembere, aki nosztalgiával beszélt a 2012-es EFOTT-ról. Azon ugyanis szintén részt vettek Velencén, ám ekkor még a délután 4 órás sávban léptek fel…. Persze a többi színpadon is zajlott az élet, olyan zenészekkel, mit a Mary PopKids, a P.A.S.O., az Alvin és a Mókusok, a Paddy & the Rats és Deniz.

A hajnalig tartó bulit még alig kipihenve, a fesztiválozók már most készülhetnek a csütörtöki programdömpingre. A nagyszínpad kedvencei – ITI, Kiscsillag, Tankcsapda, Vad Fruttik – mellett, érkezik a Wellhello, a Hősök, a Kelemen Kabátban és a 30Y is, de tovább folytatódnak a sportprogramok és persze a Civil tér is folyamatosan várja a látogatóit.

EFOTT – pörög a buli Velencén, persze csak szabadon…

0 Tovább

Szuperkoncert az EFOTT-on!

16 formáció, 8 meghatározó dal és 240  perc zene – így foglalja  csokorba az elmúlt negyven évet az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, amely idén július 14-19 között Velencét veszi be. Az  EFOTT  40! szombati  nagy bulira a szervezők minden eddiginél ütősebb látványvilággal készülnek, a színpadon pedig ikonikus dalok zendülnek, menő zenekarok tálalásában.

„Csupa nagy durranással és számos újítással készülünk a 2015-ös EFOTT-ra – mondta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. „Idén minden eddiginél több, 12 zenei helyszínt építünk. Emellett összekapcsoljuk a civil és a gasztro falut, így még egy 24 órás programokkal szolgáló teret kínálunk, többek között a nagysikerű nóta karaokéval. Lesz saját vízilabdapályánk, először nyitja  meg  kapuit  a  Kertmozi,és persze a helyszín adottságait kihasználva, gyalogos, kerékpáros és lovaskocsis túrákat is szervezünk.”

Mint kiderült, a fesztivál utolsó napján egy hangulatában és látványvilágában is különleges születésnapi szuperkoncerttel készülnek a szervezők, amelynek házigazdája Buda Márton lesz. A közönségnek itt igencsak meghatározó szerepe lesz: az egyes formációkat ők fogják értékelni. Az este folyamán nyolc zenekar egy-egy vendégművésszel kiegészülve lép majd színpadra. A Mary Popkids mellett például Somló Tamás tűnik majd fel.

0 Tovább

EFOTT: Százezer látogató is érkezhet

Már most számokban mérhető, milyen sokan várják a 40 éves, mégis örökifjú fesztivált. Az sem kizárt, hogy a látogatók tömege idén eléri a bűvös 100 ezres számot.

Minden eddiginél nagyobb az idei EFOTT iránti érdeklődés: a tavalyi eladáshoz képest idén már elővételben megduplázódott az eladott jegyek száma. Nem csoda, hogy óriási sebességgel kapkodnak a közel egy hetes nyaralással kecsegtető belépők után, hiszen idén július 14. és 19. között, a három évvel ezelőtt már bejáratott népszerű üdülőhelyen,a fővároshoz közeli Velencén rendezik meg a hallgatók legnagyobb országos buliját. A fesztiválozók száma az elmúlt években folyamatosan felfelé ívelt: 2012-ben 86.000, 2013-ban 88 ezren váltottak jegyet, a tavalyi, miskolctapolcai fesztivál pedig 91.000 bulizót vonzott. 2015-ben ennek a számnak a megdöntése érdekében még több színes programmal és egy fergeteges szülinapi show-val készülnek a szervezők.

0 Tovább

EFOTT: Negyvenedjére is szabadon!

Ismerős helyszínen, Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. A 2015-ös EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem lesz. Magyarország legnagyobb hallgatói bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha!

„Régi-új helyszínre, Velencére tér vissza nyáron az EFOTT – tájékoztatott Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. – A tóparti virágvárosként is emlegetett népszerű üdülőterület remek természeti adottságokkal rendelkezik, kiránduló célpontnak kiváló, de az egyéni-, a csapat- és extrémsportok szerelmesei is találnak itt programot maguknak bőséggel. Minden adott tehát ahhoz, hogy az esti koncerteket széles spektrumú nappali programkínálattal egészítsük ki.”

A tavalyi, miskolctapolcai EFOTT 91.000 látogatót vonzott, és a fesztiváligazgató tájékoztatása szerint ennek megdöntésére készülnek 2015-ben (a 2012-es velencei fesztiválon egyébként 86.000 résztvevő volt).

0 Tovább

Fesztiválhangulat és olimpiai bajnokok a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválján

Több, mint 40 sportágat próbálhatott ki az hatszáznál is több nyugdíjas, aki sportolásra jelentkezett Cegléden a gyönyörű Gubody kertben.

Az immár hagyományos testébresztő fesztiválon részt vett Rejtő Ildikó, kétszeres olimpiai bajnok vívó és Faragó Tamás, olimpiai aranyérmes vízilabdázó, mindketten a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének képviseletében beszéltek a rendszeres sportolás előnyeiről.

 

A számos sportolási formán túl egészségügyi szűrések és életmód tanácsadás fokozták a hangulatot, melyet a sportversenyek eredményhirdetését követő termálvizes fürdőzés tetőzött be.

A Magyar Szabadidősport Szövetség egyik kiemelt eseménye a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) is támogat.

Magyarországon elenyésző azon sportrendezvények száma, amely a nyugdíjasokat, az idősebbeket célozza meg. A Magyar Szabadidősport Szövetség az esemény szervezőjeként fontosnak tartja, hogy a „régebb óta fiataloknak”egy országos sportnapot tartson, ahol bárki meggyőződhet a rendszeres sportolás, vagy inkább a sportos életmód fiatalító, energetizáló hatásáról.

Ez a korosztály Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományos rendezvényein is aktív: a Kihívás Napján és a Családi Mozgásfesztiválon rendszeresen sportcipőt húznak az idősebbek.

 

Fotók: Kádár Adrián

0 Tovább

Jön a női kosár Eb

„A cél a csoportból való továbbjutás és a középcsoportban való jó szereplés” – mondta Gáll Tamás a magyar női kosárlabda-válogatott másodedzője a SportBányában.

A szakember a csütörtökön kezdődő hazai rendezésű Eb előtt nyilatkozott. A kontinensbajnokságot Magyarország Romániával közösen bonyolítja le.

„Nem könnyű csoportba kerültünk, de nyílván ez egy olyan kihívás, amit nekünk teljesítenünk kellene. A svédekkel kezdünk, majd a litvánok, a spanyolok és a szlovákok következnek” – mondta Gáll.

A magyar női kosárlabda-válogatott Sopronban lép pályára a csoportmeccsek során, a középdöntős meccseknek pedig Győr ad majd otthont. A kontinensviadalt június 11. és 28. között rendezik meg.

A Juventus 103.9-en elhangzott interjú meghallgatható itt: http://www.juventus.hu/cikk.php?cid=2408

0 Tovább

Mányoki Attila, kétszer is a kategóriája legjobbja lett

Mányoki Attila az elmúlt hétvégén két nemzetközi versenyen vett részt. A magyar világklasszis hosszútávúszó Alicantéban előbb egy 1500-as, „sprint jellegű” viadalon indult, ahol negyedik lett, majd egy 22 kilométeres távot küzdött le, utóbbin ötödikként végzett. 

 

 

„Az 1500-as távon sikerült beérnem két spanyol, és egy brazil versenyző mögött. A vasárnapi hosszútávon már az elején négy fiatal úszóval megléptünk a mezőnytől, és a kissé hullámos első szakaszon együtt haladtunk. Sajnos a szélcsendben már nem tudtam velük tartani, ezért megpróbáltam az előzetes tervemre figyelni: Amerikában is kajakos kísérők lesznek, mint Spanyolországban, így ez most jó volt tapasztalatszerzésnek. A táv utolsó része ismét nehéz lett a szembe áramlat, és az erősödő szél miatt, mely folyamatosan szemből ért minket. A versenyt végül az 5. helyen fejeztem be. Az úszás alatt szerencsére nem tapasztaltam semmilyen izom, vagy ízületi problémát. Az 5. hely mellé párosult még az, hogy a saját kategóriámat mindkét napon sikerült megnyernem. A hivatalos 22 km-es táv nekem a végére 26 km fölé nőtt, ez 6 óra 31 percet jelentett”– összegzett Mányoki Attila a versenyek után.
A Közösségben az Egészségért program nagykövete legközelebb július közepén, az ausztriai Ottensteinben fog versenyezni.

0 Tovább

A példaképek testébresztő fesztiválja következik

A korban előrehaladottabb sportolni vágyókat várják június 10-én, Cegléden. A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja ingyenes lesz, és várhatóan több száz nyugdíjas érkezik a Gál József Sportcsarnokba, és a mellette lévő Gubody parkba. A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik.

 

„Számunkra egy nagyon kedves korosztályról beszélünk. Nagy örömmel szervezünk nekik sportprogramot. Nagyon fontos, hogy az idősebbeket példaként állíthatjuk a fiatalok elé. Ma már odáig eljutottunk, hogy mindenki tudja azt, hogy a rendszeres mozgás elengedhetetlen az egészséges élethez, de sajnos ez sem az idősebbeknél, sem pedig a fiataloknál nem általános jelenség, mi azonban azon dolgozunk, hogy az ilyen rendezvényekkel rendszerint felhívjuk a figyelmet arra, hogy egy mozgásgazdag életvitel milyen előnyökkel jár. Az idősebbekkel egyébként nincs olyan nehéz dolgunk, mert ők még úgy szocializálódtak, hogy egyesületekben sportoltak, és vanmozgásélményük” – mondta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválján az érdeklődők a sportos programokon túl különböző szűrővizsgálatokon is részt vehetnek, majd az aktivitások után, termálvizes fürdőzési lehetőséggel is kedveskednek a szervezők.

 

Az eseményről részletek a Magyar Szabadidősport Szövetség internetes honlapján, a www.masport.hu oldalon találhatóak. 

0 Tovább

Mozgásfesztivál a régebb óta fiataloknak

Nemcsak a húszévesekre gondol a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) a szabadidősportos programok tekintetében: június 10-én rendezi meg aSzépkorúak Testébresztő Fesztiválját Cegléden. Az ingyenes eseményre az MSZSZ a korábbi tapasztalatok alapján több száz mozogni vágyó nyugdíjast vár délelőtt 10 órától a Gál József Sportcsarnokba és a mellette lévő Gubody parkba. 

 

A szervezők információi szerint hazánkban alig akad olyan sportrendezvény, amely kifejezetten az idősebbeket célozná meg, országos pedig egyáltalán nincs. Ezt az űrt igyekszik betölteni a szépkorúak sportfesztiválja. A cél, hogy a „régebb óta fiataloknak” segítsenek fiatalságuk megőrzésében, életminőségük javításában.

 

A nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező, vállalkozó kedvű résztvevőket 5 korcsoportban 50 sportos, de biztosan nem teljesíthetetlen próba várja. A mozgásformák kipróbálása mellett különböző szűrővizsgálatokon is részt vehetnek a jelenlévők. A tavalyi kezdeményezés sikerét folytatva az aktivitások után, termálvizes fürdőzési lehetőséggel is kedveskednek a szervezők.

 

Az eseményről részletek a Magyar Szabadidősport Szövetség internetes honlapján, a www.masport.hu oldalon találhatóak. 

0 Tovább

Bobo-buli után magyar nap a Deja Vu-n

Fantasztikus hangulatban kezdődött meg csütörtökön a szegedi Deja Vu Fesztivál, a 80-as, 90-es évek hazai és nemzetközi sztárjainak koncertsorozata.

A bemelegítés DJ Dominique feladata volt, a rutinos lemezlovas pedig eleget is tett ennek, így a Unique koncertjén már valóban fergeteges volt a légkör. A hab a tortán azonban csak ezután következett, hiszen DJ Bobo lépett a színpadra, aki a jól megszokott látványos show-val jelentkezett, slágereit együtt énekelte a lelkes közönséggel.

A svájci sztár után DJ Dominique tért vissza, míg az éjszakai órákban Joer, Bigiboy és Horváth András szórakoztatta a bulizni vágyókat.

Pénteken is gazdag lesz a program, hiszen Csordás Tibi és Kefír párbaja után sorrendben a Neoton Família, a Shygys, az Animal Cannibals, az UFO, az Ámokfutók és DJ Sterbinszky következik.

0 Tovább

A 80-as, 90-es évek sztárjai a Deja Vu Fesztiválon

Minden eddiginél színvonalasabb program vár a retró szerelmeseire a szegedi Deja Vu Fesztiválon. A Postás Sportpályán megrendezésre kerülő eseményen június 4-7-ig bulizhatnak az érdeklődők a 80-as, 90-es évek hazai és külföldi sztárjainak koncertjein.

7-én, csütörtökön a svájci legenda, DJ Bobo igyekszik megmozgatni a résztvevőket, hozzá csatlakozik a Unique, illetve a retropartik örökifjú lemezlovasa, DJ Dominique is.

Pénteken Csordás Tibi és Kefír „párbaja” vezeti fel a programot, őket a Neoton Família, a közelmúltban újjáalakult Shygys, az Animal Cannibals, az UFO és Sterbinszky követi.

Szombaton jön az FLM, DJ Náksi, a Hooligans, a 20 éves Kozmix, Alice Deejay és ha nem is Ibizáról, de érkezik a Vengaboys is, vagyis a fergeteges buli ekkor is garantált.

Vasárnapra is maradnak érdekességek, a Riska Családi napon ráadásul ingyenes a részvétel. Rubint Rékáé lesz a bemelegítés, a sportos nyitány után a legkisebbeknek kedveskedik az Alma Együttes, majd a fáradhatatlan Korda György-Balázs Klári páros és a Children of Distance után a TNT koncertje zárja a sort.

A belépők május 31-ig kedvezményes, elővételi áron vásárolhatók meg!

0 Tovább

Kihívás Napja: Futás hajnalban és este

Az idei Kihívás Napján aktívan részt vesznek a Közösségben az Egészségért program tagjai is. A tavaly útjára indult kezdeményezés célja, hogy minél több embernek felhívják a figyelmét a rendszeres mozgás fontosságára.

„Küldetésünk megegyezik a Kihívás Napja mondanivalójával, így természetesen részt veszünk az ország legnagyobb lakossági sportos megmozdulásán”- mondta Bezzegh Krisztián, a Közösségben az Egészségért programigazgatója.

A Kihívás Napját május 20-án rendezik meg. Az eseményt Magyarországon a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálja. A Kihívás Napján kiderül, hogy mely települések a legsportosabbak. A cél az, hogy ezen a napon - 0 óra és 21 óra között - minél többen sportoljanak minimum 15 percet. Idén a településeken kívül a tanintézmények is nevezhettek, sőt cégek és újságírók is részt vesznek a közös sportolásban.

A Közösségben az Egészségért program nagykövetei és tagjai 20-án egy hajnali futással indítanak Budapesten, majd este 19 órától a Margitszigeten egy egyórás futóedzéssel zárják a napot. A program további nagykövetei, akik vidékiek, vagy nem tudnak a két helyszín valamelyikére elmenni, ők lakóhelyük környezetében sportolnak. (www.kozossegisport.hu)

További információk: www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

Női csapatunk legyőzte a franciákat

Újabb győzelmet aratott a magyar női tekeválogatott a világbajnokságon. A Speichersdorfban zajló csapat-vb-n a címvédő együttes ezúttal Franciaország ellen nyert.

 A teke-világbajnokság B-csoportjának 2. fordulójában Fehér László együttese 7-1-re verte a franciákat. A mieinknek ez volt a második győzelmük a vb-n, szombaton Montenegrót győzték le 6.5-1.5-re. A magyar csapat következő ellenfele a házigazda Németország lesz.

 

„Sokat javultunk az első mérkőzéshez képest. Szinte minden játékos pályára lépett már a világbajnokságon, és a két meccs tapasztalatait végiggondolva döntöm el, hogy milyen csapattal állunk ki a szerdai, németek elleni találkozón” – összegzett Fehér László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

 

A férfi válogatott Olaszország ellen kezdett egy 8-0-s sikerrel, ők kedden a szlovákok ellen lépnek pályára.


Eredmény:
Tekézők csapat-világbajnoksága, Speichersdorf
B-csoport, nők
Magyarország-Franciaország 7-1 (3530: 3355)

Új bejegyzés szövege

0 Tovább

Deja Vu-d van? Akkor bulizz egyet!

Sokak számára ismerős lehet az érzés, amikor rátalál a felismerés, hogy egy-egy szituációt korábban is átélt, mintha az már megtörtént volna. Az élményt a DEJA VU szó jellemzi a leginkább, ami azonban új plusz értelmet nyer Szegeden, a Deja Vu Fesztiválon!

A Fesztivál szervezői hisznek benne, hogy mindenkinek vannak múltbéli jó pillanatai, emlékei, amiket szívesen újraidézne, átélne, vagy egyszerűen csak nosztalgiázna. Ennek nyomán született meg a rendezvény ötlete: kell egy esemény, ami teret ad ezeknek az élmények újraéléséhez.

Természetesen nem a múltba fordulás a cél, hanem a régi emlékek megelevenítése és egyben új élmények megszerzése. Vidám hangulat és önfeledt szórakozás a jelenben, a múlt idézés és nosztalgia tükrében.

A június 4-én startoló Deja Vu Fesztivál garantálja a fergeteges nyárindítást. A feledhetetlen élményeket a ’80-as, ’90-es évek zenei világának legikonikusabb nemzetközi és hazai előadói biztosítják. A Fesztivál helyszíne 2015-ben is Szegeden, a Dorozsmai úton található Postás Sporttelep, amely 4 napon át a retro világába kalauzolja el a látogatókat.

0 Tovább

Öt órát edz Mányoki Attila a Kihívás Napján

Húsz ember "helyett" sportol majd a hosszútávúszó Mányoki Attila május 20-án, a Kihívás Napján. Az eredetileg Challenge Day néven ismert kezdeményezés célja, hogy minél többen végezzenek legalább tizenöt percnyi aktív testmozgást. A 41 éves sportember aznap másfél-másfél órát úszik és gimnasztikázik, valamint két órát kerékpározik - és mint mondja, a szerda a könnyített napja, márpedig a Kihívás Napját jellemzően szerdán tartják.

 

Mányoki Attila ráadásul edzéseit munka mellett végzi: a vendéglátóiparban tevékenykedik egy családi vállalkozásban. Az ultramaratonista úszó jelenleg az Ocean's Seven sorozat teljesítésén fáradozik, amely a világ hét legnehezebb tengeri csatornájának meghódítását foglalja magába. A zalaegerszegi sportoló 2013-ban a La Manche-csatornával kezdte, majd tavaly a világon 13-dikként - és a második legjobb idővel - sikerült átúsznia a japán Cugaru-csatornát, amelyet a természeti körülmények miatt világ legnehezebb távjának tartanak.

 

Idén újabb két csatorna meghódítására készül Mányoki Attila. Szeptemberben a Hawaii szigetek között található Molokai-csatorna átúszása a fő cél, majd két héttel később nekivág a Los Angeleshez közeli Catalina-csatornának is:

 

"Hawaii-on ötven-hatvan kilométer a táv, ahol szörfparadicsom révén nagy hullámok vannak, és cápatámadások is előfordulhatnak. Eddig 32 embernek jött össze, hozzájuk szeretnék csatlakozni, ezenkívül az a célom, hogy megússzam az eddigi legjobb időt. Ezt követi majd a Catalina-csatorna, ahol Hawaii után leginkább a túlélés lesz a fontos. Itthon év közben azért vicsorgok nap, mint nap az edzéseken, hogy ezek sikerüljenek, és hogy majd ott, a helyszínen picikét könnyebb legyen, például, hogy tizenöt helyett meg tudjam csinálni tíz óra alatt az adott távot."

Saját extrém teljesítményei ellenére nem becsüli le a Kihívás Napjára meghirdetett negyedórás mozgást. Mányoki Attila - aki nemrég a Közösségben az Egészségért program egyik nagykövete lett - szerint mindig a kezdő lépés a legnehezebb.

 

"Sok helyre hívnak előadásokat tartani, így iskolákba is, és azt hangsúlyozom, hogy mindenki mozogjon valamit. De ne úgy tegyék, mint az élsportban, ahol egy idő után csömört kapnak az edzésektől a versenyzők. Olyan testmozgást kell választani, amit utána öt, húsz vagy éppen negyven év múlva is élveznek majd. Ehhez célkitűzések kellenek. Az én tevékenységem roppant távoli dolog az emberek többsége számára, de aki életében nem lépett két intenzívet, annak még negyedóra mozgás is kihívás. Mindig a kezdő lépés a legnehezebb, és lehet, hogy sokaknak pont ez a tizenöt perc kell ahhoz, hogy aztán legyen belőle több."

A Kihívás Napján nulla órától este 21 óráig lehet sportolni az ország nagy részén. A Magyar Szabadidősport Szövetség által koordinált eseményen a korábbi évek során már 1596 magyar település részt vett.

 

0 Tovább

Majthényi Szabolcs: Mi már szeptemberre koncentrálunk

Dicsőséges év eleji vb-győzelműk óta egy picit kevesebb szó esik róluk. Majthényi Szabolcs és Domokos András a repülő hollandi hajóosztály világklasszisai januárban szerezték meg a 11. vb-aranyérmüket, azóta folyamatosan fejlesztenek és edzenek, no meg dolgoznak, mivel mindketten az élsport mellett keresik meg a kenyerüket. Majthényi Szabolcs legutóbb részt vett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egészségtudományi Karának rekreáció-szervezés és egészségfejlesztés szakmai napján, ahol beszélt többek között ez évi terveikről és a motivációról is. A szakmai napon a nem olimpiai sportágakra fókuszáltak.

 

A tizenegyszeres világbajnok elmondta, hogy nem foglalkoznak azzal már, hogy mi lenne, ha a repülő hollandi hajóosztály még mindig olimpiai sportág lenne (a repülő hollandisok 1992-ben még szerepeltek az olimpia programján). Majthényi hozzátette, ha olimpiai sportágban versenyeznének, akkor a hajóosztályunk minden bizonnyal elveszítené az emberközeliségét. Elmondta, hogy például a legnagyobb riválisaikkal, a dánokkal edzenek. Ötkarikás környezetben ez biztos nem lenne így.

A többszörös világbajnok duó a fejlesztésekkel arra törekszik, hogy minél tökéletesebb hajóval versenyezzen. Szeptemberben az Európa-bajnokságon is vízre szálnak, amelyet Umagban, Horvátországban rendeznek meg.

A pécsi szakmai napon helyet kapott a Darts-matek, a strandfoci is, valamint egy jó hangulatú kerekasztal beszélgetésen Majthényin kívül részt vett Horváth Kinga (Európa-bajnok wakeboardos) és S. Kovács Ádám (Világjátékok-győztes karatés).

0 Tovább

Egyre népszerűbb a társastánc

Jenei Éva szerint a versenytánc, illetve a társastánc egyre népszerűbb. Egyre többen döntenek úgy, hogy megtanulnak táncolni, köszönhető ez többek között a táncos tévéműsoroknak. A tánc élsportos változata pedig látványos és izgalmas versenyeket produkál. A Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSZ) versenytáncért felelős elnökségi tagja erről a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egészségtudományi Karának rekreáció-szervezés és egészségfejlesztés szakmai napján beszélt.

Jenei Éva előadásában kiemelte a táncsport olimpiai törekvéseit. Szerinte addig nem lesz a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által elfogadott sportág a versenytánc, amíg a pontozási rendszerük nem lesz objektívebb. A műkorcsolyát és a tornát hozta fel példának, ahol a pontozás irányok egyértelműen törekszenek az objektivitásra.

Dr. Elbert Gábor szerint az ilyen rendezvényeken az egyetemi hallgatók megismerkedhetnek olyan sportágakkal is, amelyek nincsenek annyira a köztudatban. „Ezen a szakmai napon a nem olimpiai sportágak képviselői szerepeltek. Közvetlen közelről ismerhetnek meg így sportágakat a hallgatók, valamint igazi sikertörténetekről esett szó, és olyan emberekkel is találkozhatnak, akik igazán jó minták, követendő példák, és ezek a mai világban mind ritkák, így nagy értékek” – mondta PTE Egészségtudományi Karának adjunktusa.

A szakmai napon helyet kapott a Darts-matek, a strandfoci is, valamint egy jó hangulatú kerekasztal beszélgetésen részt vett Horváth Kinga (Európa-bajnok wakeboardos), Majthényi Szabolcs (tizenegyszeres vitorlázó világbajnok) és S. Kovács Ádám (Világjátékok-győztes karatés).

0 Tovább

A Búvárfotós Országos Bajnokság legjobb képei

Átadták a XIII. Búvárfotós Országos Bajnokság győzteseinek és helyezettjeinek járó díjakat. A Magyar Búvár Szakszövetség szervezésében a Magyar Sport Házában lebonyolított ünnepségen Tökölyi Csaba, Tóth József, Pohl András, Násfayné Kőházi Mária és Násfay Béla vehetett át kategória győztesnek járó díjat.

 „Ezek a sportemberek felhozzák a felszínre a víz alatti világot, vagy ha úgy tetszik a nem búvárokat ’viszik le’ a víz alatti világba. Ezeknek a fotóknak az elkészítése kőkemény fizikai teljesítmény. ’Munka közben’ a fotós akár hosszú perceket is eltölthet a vízben mozdulatlanul, olykor levegővétel nélkül készül az exponálásra” – mondta a díjátadó gálaesten dr. Nyíri Iván, a MOB tagja, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke.

A kategória győztesek részt vehetnek a jövő évi Európa-bajnokságon, és a 2017-es világbajnokságon.

A XIII. Búvárfotós Országos Bajnokság, helyezettek:

Nagy látószögű felvételek

I. helyezett: Tökölyi Csaba

II. helyezett: Schäffer Ádám Dávid

III. helyezett: Tóth József

 

Hal felvételek

I. helyezett: Tóth József

II. helyezett: Válóczy István Sándor

III. helyezett: Násfayné Kőházi Mária

 

Makro felvételek

I. helyezett: Pohl András

II. helyezett: Násfay Béla

III. helyezett: Bálint Attila

 

Kompakt géppel készült felvételek

I. helyezett: Násfayné Kőházi Mária

II. helyezett: Szabó Tamás

III. helyezett: Szita Balázs

 

Mérsékelt vagy hideg égövi felvételek

I. helyezett: Násfay Béla

II. helyezett: Kurucz Balázs

III. helyezett: Násfay Béla

 

Nagydíjas, összetett győztes

Násfay Béla

 

A verseny legjobb felvétele-Best of show

Násfay Béla

Hal felvétel kategória: 

Tóth József - Napkeltében

 Kompakt kategória:

Násfayné Kőházi Mária - Pocsolyapáros

Mérsékelt vagy hideg égövi kategória:

Násfay Béla - Vihar előtt

Nagylátószögű kategória:

Tökölyi Csaba - Acélzátony

Makró kategória:

Pohl András - Éjszakai repülés

0 Tovább

Magyar érmek az Izola Spring Cup vitorlásversenyen

Érdi Mária aranyérmes lett az Izola Spring Cup vitorlásversenyen. Az olimpiára hajtó Érdi Palma de Mallorcáról érkezett Szlovéniába, ahol a Laser Radial mezőnyben első lett.

A rossz időjárási körülmények miatt csak három futamot rendeztek meg, mind a hármat Érdi nyerte. Ugyanebben a hajóosztályban összetettben Scharf Máté bronzérmes lett, a fiúk között pedig győzött.

A 420-asoknál Takácsy Lilla és Varga Zsófia harmadik lett, a lányok között pedig a legjobb második eredménnyel zártak.

A Laser 4,7 osztályban összetettben Tenke Áron győzött, Róka Bianka a harmadik helyen végzett. Róka egyébként ugyanitt a nők között, második lett.

0 Tovább

Miklósa Erika a LÁSS színeiben indul az Ultrabalatonon

Miklósa Erika is indul az Ultrabalatonon! A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekesnő a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületét (LÁSS) erősíti a május 29.-31. között megrendezendő tókerülő futózarándoklaton.

Miklósa Erika az Ultrabalatonon Gombás Juditot kíséri majd, aki látássérült. „Rendszeresen futok immár 10 éve. Tavaly már indultam ezen a versenyen. Fantasztikus rendezvény, és nagyon várom. Külön köszönet a kísérőknek, akik futás közben el is mondják, hogy milyen környezetben futunk” – mondta Gombás Judit, aki váltóban teljesíti majd a 220 kilométert. A LÁSS képviseletében a tervek szerint tandembiciklivel is megkerülik majd a magyar tengert, természetesen a látássérült indulónak kerékpáron is lesz segítsége.

Miklósa Erika szerint érdemes odafigyelnünk a látássérültek teljesítményére. „Ezek az emberek nem szeretnék, hogy sajnálják őket. Remek sportemberek, és örülök, hogy hozzásegíthetem a LÁSS csapatát ahhoz, hogy teljesítse az idei Ultrabalatont. Több éve segítem őket a különböző versenyeken, és örömmel teszem, mert nagyon jó embereket ismertem meg ebben a sportegyesületben” – nyilatkozta Miklósa Erika.

Az idei Ultrabalatonra már semmilyen kategóriában sem lehet nevezni. A szervezők tájékoztatása szerint teltház lesz: Balatonaligáról indulva, a magyar tengert megkerülve, 200 egyéni induló, 650 csapat és 400 kerékpáros lesz részese a futó, és kerékpáros zarándoklatnak.

0 Tovább

Sikeres időszakra tekint vissza a Magyar Vitorlás Szövetség

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb időszakára tekinthet vissza a Magyar Vitorlás Szövetség, amely 2015-ben is várhatóan sok kellemes eredménnyel örvendezteti majd meg a vízi sport híveit. Berecz Zsombor személyében már 2014-ben volt olyan magyar vitorlázó, aki megfutotta az olimpiai szintet, s így nyugodtan készülhet Finn dingiben az ötkarikás megmérettetésre. Jó reményekkel szállhat vízre a jövőt képviselő Érdi Mária, valamint Tomai Balázs, Vadnai Benjámin és Jonatán is, akik – noha Rióba is kijuthatnak – inkább Tokióra készülnek – emelte ki dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) elnöke a szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

De nemcsak az élsportban történtek komoly változások, hanem sikerült a sportág szervezeti rendszerét és anyagi helyzetét is megszilárdítani..

 

Az új vezetés 2013 májusában igen rossz anyagi körülmények közöt vette át a sportági szakszövetséget. Az elvégzett kétéves munka eredményeként sikerült stabilizálni a költségvetési helyzetet és ledolgozni az MVSz teljes adósságállományát, húzta alá Holczhauser András főtitkár.

 

Ráadásul a torz kiadási szerkezeten is tudtak lényegesen változtatni. 2014-hez képest idén a Magyar Vitorlás Szövetség mintegy húsz százalékkal magasabb költségvetésből gazdálkodhat, ám ezen belül a versenysportra szánt összeg harminc, az utnpótlás-műhelymunka számára kijelölt források pedig 25 százalékkal nőnek. Jó hír a Balatonon kívüli vízterületeken vitorlázók számára, hogy rájuk is harminc százalékkal több pénz jut majd.

 

 

Holczhauser András elismeréssel szólt a sportág támogatóiról is, akiknek köre folyamatosan bővül. A hazai vitorlássport legnagyobb eseményének a Kékszalagnak idén az Árkád budapesti bevásárlóközpont a névadó támogatója, a fődíjakat pedig hagyományosan a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. szállítja. Rajta kívül évek óta segíti a sportágat az Audi és a Microsoft, s nagyon fontos az is, hogy a szövetség kiváló kapcsolatokat ápol a magyar vitorlázás fellegvárának számító Balatonfüred önkormányzatával, melyet együttműködési szerződés aláírásával erősítettek meg. Ugyancsak támogtja a vitorlázást a Generali biztosító és a T-Systems is. Versenyeink órás partnere idéntől a Seiko és versenyzőink bőrének megóvását az Ilcsi paradicsomos napozó krém biztosítja. A főtitkár azt is elmondta, hogy ígéretes tárgyalások folynak további három-négy támogatóval, így a bevételi oldalon 2015-ben biztosan sikerül hozni a tervezetet.

 

Miközben a média elsősorban a kiemelkedő sportolói sikerekről számol be, minderre az ad lehetőséget, hogy a háttérben folyamatos fejlesztések zajlanak. Ezekben a hetekben vezetik be a sportág teljesen új alapokra helyezett informatikai rendszerét, amely lényegesen megkönnyíti majd a versenyekre történő nevezéseket, a versenyek lebonyolítását és a ranglisták készítését. Az így felszabaduló kapacitásokat hasznosabb feladatokra lehet majd fordítani.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a MOB támogatásával sikerült egy új mentő- és rendezőhajót vásárolni, amely a szövetség számára lehetővét teszi majd a versenyek gördülékenyebb rendezését. Erre szükség is lesz, hiszen a Balaton egyre előkelőbb helyre kerül a nemzetközi versenynaptárakban. A szakmai munka elismeréseként az MVSz, a magyar vitorlás egyesületek és a hajóosztályok magyar szervezetei egyre több világversenyt rendezhetnek a Balatonon. Így 2015-ben a világ egyik legnépszerűbb sporthajó-osztálya, a Melges 24 ismét Európa Kupát rendez a Balatonon, az ORC előnyszámrendszer egyik típusának Európa-bajokságára Balatonfüreden kerül sor, de lesz még Star District verseny, Finn és 470 nemzetközi Masters Regatta és Laser Európa Kupa is.

 

A Magyar Vitorlás Szövetség 2015-ben az Országos Bajnokságokon kívül több kiemelt versenyt szervez a Balatonon. A hagyományos balatoni Évadnyitó versenyre május 16-án kerül sor melynek kísérő rendezvénye a Concourse d’Elegance, az oldtimer autók szépségversenye. A 47. Kékszalag Árkád Nagydíj rajtja pedig július 2-án lesz, a parti programokról pedig a Vincze Balaton gondoskodik. Újdonság, hogy az MVSZ a tőkesúlyos nagyhajók legtöbb osztálya számára egy helyen és időben összevontan szervezi meg az Országos Bajnokságot, így a verseny sport- és szponzorációs értéke is emelkedik.

 

Az MVSZ háza táján több fontos programot emelt ki Brencsán Ábel versenysport manager. Hála a Magyar Olimpiai Bizottság és a vitorlázás iránt elkötelezett szponzorok támogatásának, beindult egy új utánpótlás-nevelő program, megújult a versenyzés a magyar vizeken, és az “MVSz által elismert vitorlás iskolák” rendeszerének bevezetésével komoly szakmai segítséget nyújt a vitorlázással ismerkedő gyermekeknek. A vitorlás iskolák akkreditációja, a Vitorlás Suli program, amelynek lényege, hogy az MVSz szakmailag ellenőrzi és támogatja a programba belépő képzőhelyeket, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy a vitorlás sport utánpótlásbázisának első lépcsőjét alkotó tanfolyamokon modern, a nemzetközi elveknek és gyakorlatnak megfelelő oktatás folyjon.

 

A fenntartható fejlődés érdekében megkezdődött és jól halad a szakemberképzés reformja is, melyben az MVSz szorsan együttműködik a Nemzetközi Vitorlás Szövetséggel és a Testnevelési Egyetemmel.

 

Az aktív szabadidős vitorlázás támogatása érdekében az MVSz szimbolikus összegért megvásárolta a Yardstick Trophy versenysorozat rendezéséi jogát a Somogy Megyei Vitorlás Szövetségtől. A szerződést Erdélyi Béla az SMVSz és Dr. Kollár Lajos az MVSz elnöke látta el kézjegyével.

 

A junior és felnőtt korú élversenyzők számára pedig szerződéses megállapodások biztosítják a nyugodt felkészülést, amelynek keretösszege 53 százalékkal nőtt az elmúlt évekhez képest. A legkiemelkedőbb magyar vitorlázók ilyen biztos, tervezhető háttérrel még sohasem készülhettek olimpiára. 

0 Tovább

Totál profizmus a Hungexpón

A novemberihez hasonló remek hangulatban, de még sokkal profibb körítéssel zajlott le a Total Dance Fesztivál tavaszi kiadása. A fellépők teljesítményéről megoszlanak a vélemények, de összességében remekül szórakozott a főleg 30-asokból álló közönség.

Azt szokták mondani, jó, ha az ember tanul a saját hibáiból. Nos, az az igazság, hogy a Total Dance Fesztivál szervezői valóban kijavították a novemberi bulin tapasztalt hiányosságokat, így egy nagy tízes jár nekik a lebonyolításért. A beengedés ezúttal abszolút zökkenőmentesen zajlott, elmaradtak a tumultusok, a helyszínül szolgáló Hungexpo G-csarnokban pedig jóval nagyobb területen mozoghattak a jelenlévők, így a ruhatár kialakítása is sokkal ideálisabb volt. A fizetési rendszer módosításának is örültek a partira érkezők, a token helyett most feltöltőkártyákkal lehetett kiegyenlíteni a számlát, zökkenők nélkül. Ami talán még mindig sokakat zavart, a bor hiánya volt, az isteni nedűt az őszi fesztiválhoz hasonlóan most sem fogyaszthatták a vendégek.

Ami a zenei felhozatalt illeti, nagyjából hasonló erősségű volt, mint négy hónappal ezelőtt. Akadtak átfedések is, az UFO Update és Zoltán Erika (immár Robby D.-vel „kiegészülve”) és Náksi Attila mellett persze ott voltak a legendás retrodj-k, így Dominique, Juhász Laci és André is. A legmagasabb színvonalat talán a Brooklyn Bounce és a 2 Unlimited produkálta, Mr. President és Ice Mc is hozta a formáját, az E-Rotic viszont egyértelműen csalódást okozott, nagyjából akkorát, mint a La Bouche novemberben.

Egy tizenöt koncertet felvonultató eseményen persze az ilyen arány egyáltalán nem rossz, és a helyzet az, hogy a tíz magyar előadó talán még jobban megmozgatta a 30-as, 40-es korosztályt. Pikáns volt Kefír és Csordás Tibi párharca (mondjuk döntetlennel zárult…), a Happy Gang és a Kerozin szinte őrületbe kergette a publikumot, Zoltán Erika, bocsánat, a 90-es évek óta használt művésznevén Erica C. pedig párjával, Robbyval ma is „tiszta őrület”, amit művel…

Mára Krisztián, az esemény főszervezője már korábban pedzegette, hogy a novemberi buli sikere évekre előre meghatározza a Total Dance sorsát, de nem csak emiatt gondolhatjuk, hogy még idén jön a folytatás: a mosdóban ugyanis az ember „Total Dance – november 28.” feliratú plakátokkal találkozott, vagyis a jelek szerint már írhatjuk is be a naptárba…

0 Tovább

A világbajnoki indulás a tét Mallorcán

A riói kvótás Berecz Zsombor és a többi, a jövő évi olimpiai részvételre pályázó magyar vitorlázó is hajóba ül a Princesa Sofia elnevezésű rangos versenyen, amelyet március 28. és április 4. között rendeznek Palma de Mallorcán. A legnagyobb vetélkedés a magyarok között a Laser Standard hajóosztályban várható. Tomai Balázs, valamint a Vadnai testvérek, a még egyaránt tizenéves Benjamin és Jonatán versengésének a tétje, hogy ki indulhat majd a júliusi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport menedzsere elmondta: hazánk jelen pillanatban egyetlen versenyzőt küldhetne a kanadai Kingstonba, de ez a vb-kvótaszám a későbbiekben várhatóan még nőni fog. A világbajnoki induló(k) kilétét a mallorcai eredményeken kívül a pár nappal későbbi, a Garda-tavon sorra kerülő Európa Kupán való teljesítmény határozza meg.

Nem kell hasonlók miatt aggódnia Berecz Zsombornak, aki tavaly ősszel Finn dingiben már kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra. Az MVM SE vitorlázója új hajójával így nyugodtan készülhet a szezon fő versenyeire. Berecz ugyanakkor korábban többször jól szerepelt Mallorcán, nem elképzelhetetlen tehát az első tízbe kerülése.

A fiatal Érdi Mária szeme előtt elsősorban a 2020-as tokiói olimpia lebeg, azonban a 17 éves versenyző megkísérli kivívni a részvételt Rióra is. Erre a Laser Radial női hajóosztályban az őszi ománi vb-n lesz lehetőség, addig „Márinak” az a feladata, hogy minél jobban beérjen a nemzetközi felnőtt mezőnybe. A Princesa Sofián az 1-50. hely valamelyikének megszerzése a célja. (Turák Péter)

0 Tovább

​200 nap múlva megkezdődik a TAFISA Világkongresszus Budapesten

A szabadidősport legjelentősebb nemzetközi szervezete, a TAFISA idén Budapesten tartja Világkongresszusát (a kongresszust két évente rendezik meg). Az eseményig 200 nap van hátra, a Magyar Szabadidősport Szövetség információi szerint folyamatosan érkeznek a regisztrációk a kongresszusra Füleky András, a szervező bizottság operatív vezetője pedig a hétvégén Isztambulban a TAFISA-board tagjaival egyeztet.

Október 14. és 18. között a szabadidősport egyik legrangosabb nemzetközi eseményének ad otthont Budapest. A Pesti Vigadóban rendezik meg ugyanis a TAFISA 2015-ös Világkongresszusát, amelytől a nemzetközi szervezet és a Magyar Szabadidősport Szövetség is sokat vár.

A kongresszus a tervek szerint több kérdést is taglal majd öt témakörben, ezek többek között az egyes nagy világversenyek, sportrendezvények utáni sportlétesítmények kihasználtsága, a családok szerepe a szabadidősportban, a sportos örökség, azaz az életen át tartó rendszeres sport, a sporthagyományok, valamint a szabadidősportos rendezvények minőségbiztosítása szerepel.

Az előttünk álló hétvégén Isztambulban összeül a TAFISA-board, amelyre meghívást kapott Füleky András, a Világkongresszus Szervező Bizottságának operatív vezetője is. A sportdiplomata várhatóan a kongresszus programjáról egyeztet a board-tagokkal.

 

0 Tovább

Teltház lesz az idei Ultrabalatotnon!

Két hónappal a rajt előtt már nem tudnak több nevezést fogadni az Ultrabalaton szervezői. A május 29.-31. között megrendezendő futózarándoklaton 200 egyéni induló, 650 csapat és 400 kerékpáros vesz részt. A mezőny Balatonaligáról indul, és megkerülve a Balatont, ugyanoda érkezik vissza, a táv 220 kilométer.

Az Ultrabalaton 9 évvel ezelőtt indult hódító útjára, de ekkora érdeklődés még soha nem volt. A szervezők először a csapatok esetében jelentették be a létszámstoppot, később ugyanezt tették a bringásoknál és az egyéni indulóknál is. Az idei Ultrabalatonon a legrövidebb szakasz mindössze 3,2 kilométer, míg a leghosszabb, több mint 14 km lesz.

„Az útvonal kialakításánál fontos szempont volt, hogy legyen olyan rövid szakasz is, ahol a futással még csak ismerkedő sporttársaink is belekóstolhatnak az Ultrabalaton hangulatába. A létszámstoppokat pedig a verseny biztonságos megszervezése és lebonyolítása miatt kellett bevezetnünk.” – mondja Zelcsényi Miklós, az Ultrabalaton főszervezője. A futók és bringások a verseny során 43 frisssítőállomáson tudják majd pótolni az elvesztett folyadékot és kalóriát.

Az Ultrabalatont szervező Balatonman Triatlon Kft-nek ebben az évben lesz még egy pár nagy dobása: megrendezik a balatonfüredi és a balatonkenesei Balatonman triatlon versenyeket. Mindkét eseményen a triatlon számokon kívül lesznek futóversenyek is a Balatonon, valamint júliusban másodszor bonyolítják le a fővárosban a Night Run éjszakai futóversenyt. Bővebb infók a www.ultrabalaton.hu, a www.balatonman.hu, és a www.futas.maratonman.hu oldalakon.

0 Tovább

21. századi modern kiállítás a vitorlássportról és a Balatonról

Balatonfüreden egyedi vitorlástörténeti interaktív kiállítás nyílt virtuális Balaton-bejárással és viharszimulátorral – többek között. A létesítményt a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. üzemelteti a Vitorlás étterem hozzájárulásával.

 Mostantól a Vitorlás étterem emeletén, valamint annak tágas teraszán egyedi, 21. századi kiállítást látogathatnak meg az érdeklődők. A létesítmény a Vitorlázeum nevet kapta, ezzel a magyar tenger első vitorlásklubjának épülete teljes egészében a sportágról szól. Szöllősi Tamás, a Vitorlás étterem tulajdonosa elmondta, hogy a Vitorlázeum a maga nemében egy teljesen egyedülálló múzeumnak számít. „Egy rövid regisztráció után a látogató mentőmellényt kap, amely tartalmaz egy kódot. Ez a kód többek között arról is informálja a központi rendszert, hogy az érdeklődő milyen nyelven regisztrált, így ő végig olyan nyelvű tájékoztatást kap, amellyel becsekkolt. Ebből is kiderül, hogy a Jack Tibor belsőépítész kollégám által megtervezett tárlat több nyelven szolgálja ki a látogatókat” – mondja Szöllősi Tamás. A kiállítás egyik kuriózuma a nagytermében található 30 négyzetméteres, járható üvegfelületű Balaton térkép, amelyen a látogatók szabadon mozoghatnak és választhatják ki az őket érdeklő filmeket, a vitorlázással és a balatoni élettel kapcsolatban 40 témában. Informálódhatnak többek között a balatoni vitorlás sport kezdeteiről, a füredi hajógyártás történetéről, legendás balatoni vitorlásokról, és a Balaton ünnepéről, azaz a Kékszalagról.

 A múzeum egész területén kép és hanganyagok, érintőképernyős információs rendszer, látványos, interaktív Balaton térkép, a vitorlázás történetét és technikai fejlődését bemutató filmek, távcsövek, többnyelvű digitális tárlatvezetés várja az érdeklődőket, akik könnyed és szórakoztató formában megismerhetik a balatoni vitorlássportnak, a tó egykori legendás hajóinak és hajósainak történetét. Külön érdekességnek számít az úgynevezett viharszimulátor, melyben átélhet bárki egy-egy balatoni vihart. A Magyar Vitorlás Szövetség szakmai partnerként vett rész a projektben. „Teljes szívből örülünk annak, hogy a múzeum megnyitásával a Balaton legrégebbi vitorlásklubjának épülete teljes egészében visszanyeri vitorlás funkcióját.” – összegzett a megnyitó napján Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

0 Tovább

Bemutatta 2015-ös csapatát a HELL ENERGY

A Platz étteremben mutatta be idei verseny csapatát a HELL, ahol bejelentette, hogy ismét visszatér az F1 szponzorációba is. A szokásos év eleji sajtótájékoztatón a régi tagok mellett új sportágak és új sportolók mutatkoztak be. 2015-től Bessenyey Zoltán kétszeres Európa-bajnok és navigátora jóvoltából a HELL a FIA European Rally Trophy versenysorozatba is képviselteti magát, valamint a B3 Racing versenyautóival és pilótáival idén is megjelenik a támogatók között a SEAT LEON Eurocupban. A B3R idén a kétszeres Lotus Ladies Cup bajnok Bús Edina mellett egy ifjú tehetségnek, a 17 éves Fekete Dominiknak szavazott bizalmat, aki korábban formula autó bajnokságban szerzett tapasztalatot. A lokálpatriótizmus jegyében továbbra is a csapat tagja, a már a riói olimpiára is készülő Gercsák Szabina, a HELL Miskolci Judo Club tehetséges versenyzője és a HELL KTM Kecsemét MX csapata. A meglepetések között mutatkozott be a HELL sportolójaként Kocsis Alexandra IFBB Fitness modell, aki nem kisebb célt, mint az Európa- és világbajnok címet célozta meg 2015-ben.

 

A HELL Racing Team bemutatóján jelentette be a piacvezető energiaital gyártó, hogy több év után ismét visszatér a Forma1 szponzorációba (a HELL volt az első magyar cég, aki beszállt a F1-be!), pontosabban annak magyar közvetítéseibe. „Stratégiai együttműködést kötöttünk az MTVA-val a Formula1-es műsor szponzorálására, amely több fajta megjelenési lehetőséget is biztosít számunkra. Ezek közül az egyik a kiemelt játékszponzoráció a teljes szezon alatt, de emellett egyéb kreatív megjelenések is a rendelkezésünkre állnak majd. Ezen felületek mind a marketing, mind a HRT szempontjából igazán izgalmasak lehetnek.” – mondta el a csapat szóvivője.

A sajtótájékoztató folyamán a HELL Racing Teamhez idén csatlakozott Bessenyey Zoltán kétszeres rali Európa-bajnok pilóta és navigátora, Papp György mutatkozott be, akik a FIA European Rally Trophy sorozatban gyári Renault támogatással és egy vadonat új autóval indulnak. Az autóval kapcsolatban BZ elmondta: „Most egy újabb hatalmas mérföldkő következik a pályafutásomban, hiszen a Renault Clio R3T modellel egy abszolút aktuális 2WD autóval állhatok rajthoz. A kocsi 2014 év közepétől homolog, tehát abszolút friss. Még nagyon tapasztalata sincs senkinek róla, de azért annyit tudunk, hogy jelenleg az egyik legjobb 2WD autó a picon. Az 1,6 literes, turbófeltöltéses motorja 242 lóerőt és 480nm-es forgatónyomatékot képes leadni, és jóval könyebb is, mint a korábbi versenykocsim. Azt hiszem a Renault Sport háttere biztosíték lesz arra, hogy ezzel a kocsival eredményesen versenyezzünk.”

 A B3 Racing immáron második éve a HELL Racing Team tagja. A csapat tavaly indult először a SEAT LEON Eurocupban, idén pedig a kétszeres Lotus Ladies Cup bajnok Bús Edina mellett új versenyzőt is felsorakoztat a túraautó-mezőnyben. A 17 éves Fekete Dominik ül 2015-ben a B3R másik SEAT LEON Cupracer volánja mögé, aki a hétfői első tesztek után nagy reményekkel vág neki a szezonnak. A 2014-es tapasztalatok után Edina elszántsága is megingathatatlan, az is a profizmusára vall, hogy új edzéstervvel készült a szezonra, hogy csúcsformában versenyezhessen. Az idei év SEAT versenyautói a hétvégi a Autó-Motor Tuning Show-n debütálnak majd.

 

A HRT 2015-ben is képviselteti magát a drift szakágban, ahogyan azt korábban már megszokták a rajongók, a HELL dizájn idén is a magyar bajnok, György Szilveszter versenyautóján látható. Szintén maradt a csapatban a HELL KTM Kecskemét motocross gárda, mely 12 versenyzőjével a juniortól a szenior kategóriáig valamennyi korcsoportban versenyez idén is a különböző kategóriákban. A csapathoz frissen igazolt Nagy Alex, aki tavaly az MX2 Ob profi kategóriájában versenyzett és 3. helyezést ért el, illetve a fiatal reménység Zanócz Noel, aki ifjú kora ellenére komoly eredményeket ért már el a nemzetközi mezőnyben is.

A HELL Miskolci Judo Club versenyzője, Gercsák Szabina tavaly – a számos hihetetlen eredménye mellett – Magyarország első ifjúsági olimpiai bajnoki címével páratlan eredményt ért el, és a HELL színeiben továbbra is ugyanilyen kitartással, kemény munkával és lelkesedéssel folytatja, ezúttal már egy súlycsoporttal feljebb váltva, a 70 kilógrammos kategóriában: „Idén szeretnék minél több versenyen érmet szerezni a felnőttek között, és az új súlycsoportomban megismerni a saját junior korosztályomat. Szeretném megvédeni a tavalyi junior Európa-bajnok címemet és a vb-n megmutatni és elérni azt, amit tavaly elvettek tőle!” – nyilatkozta elszántan a miskolci lány. „Ha minden jól megy, elég erős leszek, talán még lesz időm elég pontot gyűjteni Rióra, de most nem ez a fő célom, hanem hogy lépésről-lépésre haladjak, persze szeretném nagyon Riót, de ezt inkább még nem mondom ki!” – tette hozzá szerényen.

Kocsis Alexandra IFBB fitness modell személyében és támogatásával egy, a HELL-hez korábban nem kapcsolódott, teljesen új sportág felé is nyitott az energiaital-gyártó vállalat, elsősorban azon célcsoport felé kommunikálva, akik a széles HELL portfolióból a ZERO termékeket részesítik előnyben. A mindig is az igazi kihívásokat kereső, a technikai sportok iránt már-már „fiús” vonzalommal rendelkező korábbi Miss Earth szépségkirálynő új szerelméről, a fitnessről és terveiről elmondta: „12 évig atletizáltam, ami kitartásra és fegyelemre tanított. Mindig is olyan kihívásokat kerestem, melyek már szinte lehetetlenek, mert ez az, ami engem motivál. Idén a világbajnokságnak Budapest ad majd otthont, így nem volt kérdés, hogy szeretnék rajta elindulni. Nagy vágyam megszerezni az Európa- és vilégbajnok címet bikini kategóriában és ezért mindent meg is fogok tenni! Nem is a kemény edzés a megerőltető, sokkal inkább a szigorú diéta!”

0 Tovább

Igazi sportszeretet, örömteli összefogás!

Ez év tavaszán már hetedig alkalommal rendezik meg az Örömautózást súlyos beteg gyerekek számára,melyet orvosaik „élményterápiaként”nagyon támogatnak. A szervezők célja továbbra is, hogy – ha csak pár órára is – mosolyt csaljanak a kis betegek arcára. A rendezvényen résztvevők már több éve tapasztalják azt a felhőtlen örömöt, amit a kis „navigátorok” éreznek, amikor beülnek az általuk csodált versenyautókba,a pilóták mellé, hogy végigszáguldjanak a versenypályán.  Mindannyian tisztában vagyunk az öröm, a boldogság gyógyító erejével s így gondolják ezt azok az autóversenyzők, autótulajdonosok, csapatok, akik – idestova már hetedik éve – segítik a szervezőket azzal, hogy ezen a napon a gyermekek rendelkezésére állnak.

 

Ebben az évben az Erdélyben kezelt gyermekek is csatlakozhatnak a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány által támogatott és Tűzoltó Utcai Gyermekklinikán kezelt kis betegekhez, így még több izgatott kisgyermek várja ezt a mindig rendkívül élmény dús napot

A kicsik még egy vágya teljesülhet azzal, hogy a rendezvény helyszíne, idén is a hazai autósport egyik fellegvára az F1-es Magyar Nagydíjnak is otthont adó HUNGARORING.
A Hungaroring Sport Zrt. jóvoltából így az idén a kis betegek ismét Raikkonen, Vettel, Schumacher és a többi nagy autóversenyző nyomdokain körözhetnek a hazai versenyzők mellett.

 

Ismét várjuk azoknak a kórházaknak, gyermekotthonoknak a jelentkezését, akik súlyos, elsősorban onkológiai betegségben szenvedő gyermekeket ápolnak, s úgy gondolják, hogy betegeik közül vannak olyanok, akik örömmel beülnének az autóversenyzők mellé. Jelentkezésüket szüleikkel egyetértésben elküldhetik maguk az érintett gyermekek is.

 

Jelentkezni lehet a következő email-címen: oromautozas@gmail.com

 

Az Örömautózás története:

Egy sajnálatos esemény hívta életre a rendezvényt. Egy 18 éves fiatalembert, Kléri Ádámot 2008 januárjában legyűrte a gyógyíthatatlan betegség. Ádám a hazai rallye versenyek egyik legnagyobb szurkolója volt. Szerencsére neki megadatott, hogy kedvenc versenyzői mellé beülhessen, s az ő szemében megcsillanó öröm adta az ötletet, hogy ezt más beteg gyerek részére is lehetővé tegyék. Az ötletgazda Kiss Ágnes mellé rövidesen „beállt” Stróbl Balázs és navigátora, Szilassy „Nigi” Arnold, majd élete párja. Ahogy elkezdték szervezni az Örömautózást, azt vették észre, hogy néhány napon belül mellettük állt szinte az egész hazai autós világ, s majdhogynem válogatniuk kellett a csapatok, a versenyzők, a felkínált autók között. Közben érkeztek felajánlások magánemberektől, cégektől, az esemény kibővült különböző programokkal, játszóházzal, némi étel-itallal. Mára már – hála az együtt érző és tenni akaró segítőknek – egy egész kis „infrastruktúra” épült ki az Örömautózás mellé.

 

Az „élményterápián” nézőkben sincs hiány, jönnek szülők, gyógyult betegek, az autósport rajongói, s olyan emberek is, akik egyszerűen csak a jelenlétükkel kívánnak a rendezvény mellé állni. A közönség, a benzingőz, a felbúgó motorok hangja segít a kis navigátoroknak abban, hogy egy csodálatos élményben legyen részük, s ha csak egy napra is, de megfeledkezhessenek a kórházról, a betegségről.

0 Tovább

Janika: A cél, hogy végigmenjünk az Eger-ralin!

Ifjabb Tóth János szerint a legfontosabb, hogy végigmenjenek Egerben. Janika három év távolmaradás után tér vissza a gyorsasági szakaszok világába, Szőke Tamással indul az Eger-ralin. A hétszeres abszolút magyar bajnok a Juventus 103.9-en hallható SportBányában elmondta, hogy bajnokság elején az a cél, hogy minél több versenykilométert gyűjtsenek…

Az elmúlt három évben a családi vállalkozásunkban dolgoztam. Bár nem voltam benne a raliban, de folyamatosan képben voltam, hogy hogy alakultak az egyes versenyek” – mondta ifjabb Tóth János, aki hozzátette, hogy már a 2014-es szezonban is szerettek volna indulni, de akkor nem tudták összerakni a bajnoki sorozat anyagi hátterét.

Janika navigátora Szőke Tamás lesz, akivel türelemjátékra készül Egerben. „Én azért tudtam tesztelni ezzel az autóval, de egy, vagy két futamra szükségem van ahhoz, hogy valamilyen formát elérjek. Egy kicsit most én óvatosabb leszek, a cél az, hogy végigmenjünk, és gyűjtsük a versenykilométereket” – vázolta a feladatokat ifjabb Tóth János a Juventus 103.9-en.

„Az autók az elmúlt években átalakultak. A WRC-k nem indulhatnak nemzeti bajnokságokban, ezért bejöttek a Super 2000-esek, és már azoknak is lecsengő szériájuk van, és most itt vannak az újabb generációs autók, az R5-ök. Ez a kategória, amivel mi is indulunk” – tette hozzá Janika.

A SportBányában elhangzott hétfői interjú meghallgatható a Juventus Rádió honlapján.

(Fotó: Peugeot Sport Hungária)

0 Tovább

A sportolók is igazi partiarcok

Az év egyik legnagyobb bulijának ígérkezik a szombati Total Dance Spring Edition, melyen várhatóan ismét tízezer ember tombol majd a 90-es évek legnagyobb slágereire. A 30-as, 40-es korosztályt képviselő sportolók, akik ma már többnyire edzőként vagy akár televíziós szakkommentátorként tevékenykednek, maguk is szívesen gondolnak vissza bulizós korszakukra.

Juhár Tamás a mai napig fiatalkora kedvenc zenéit hallgatja. A 20-szoros válogatott labdarúgó sikeres pályafutást tudhat maga mögött, igazi profi volt, de a lazítás természetesen neki és csapattársainak is járt. „Meccsek után, főleg ha győztünk is, jó párszor elruccantunk akkoriban népszerűnek számító helyekre. A korszak egyik legjobb diszkójában, a legendás Randevúban gyakran megfordultam a barátaimmal, később pedig fesztiválokon is megjelentünk” – eleveníti fel emlékeit a Vasas- és az Újpest-szurkolók korábbi kedvence, akiről köztudott, hogy soha nem iszik alkoholt, de anélkül is mindig jól tudja érezni magát.

„Tulajdonképpen mindenevő vagyok, ami a műfajokat illeti, de azért inkább a dallamosabb zenék tetszenek” – folytatja a légiós életet is kipróbáló exfutballista. „Hogy retroőrület lenne? Én úgy érzem, a retró újra és újra divatba jön, mindig megvan rá az igény, és ez valahol természetes. Jó érzés hallgatni a régi kedvenceket.”

Közismert, hogy a vízilabdázókat igazán nem kell félteni, amikor bulizásról van szó. Petrovics Mátyás már jó pár éve túl van aktív játékos-pályafutásán, de edzőként is komoly sikereket tudott elérni, sőt hétről hétre hallhatjuk a hangját a Digi Sport szakkommentátoraként. A többek között az Újpest és a BVSC férficsapatát és a női válogatottat is irányító szakember rendszeresen megfordult annak idején a Fortuna diszkóban, főleg a funky és a rap műfaj nőtt a szívéhez. Különösen kedvelte az Earth, Wind & Fire-t, a  Run–D.M.C.-t, a hazai előadók közül pedig a Hip Hop Boyzt, az Animal Cannibalst és a Rapülőket.

„A mi korosztályunk modernebb felfogású, mint az elődeink. Ma is fiatalosan öltözködünk, ha úgy tetszik, megmaradtunk fiatalnak. A 90-es években új lehetőségek adódtak előttünk, és ezekkel élni is tudtunk” – mondja Petrovics Mátyás, aki párjával, a népszerű sportriporterrel, Petrovics-Mérei Andreával összesen öt gyermeket nevel, ennek ellenére ma is eljárnak zenés rendezvényekre, bulikra, mert szeretnek élni.

Fodor Szabolcs 36 évesen is örökifjú. A közel 200-szoros válogatott jégkorongozó, aki karrierje során főleg a Ferencvárost és az Alba Volánt erősítette, jó szívvel emlékszik vissza tinédzserkorára, amikor a hétvégén a Total Dance-en is fellépő Mr. President vagy éppen a novemberben a Hungexpón járt Culture Beat slágereire tombolt egy-egy jól sikerült partin.

„Főként a külföldi együttesek tetszettek, de a lényeg az volt, sőt a mai napig az, hogy jól táncolható zenék legyenek. Félreértés ne essék, soha nem voltam a táncparkett ördöge, de ha jó zenét hallok, beindul a lábam, mit tagadjam” – mondja nevetve az immár edzőként, a MAC együttesénél dolgozó hokis. „Talán azért éli sokadik virágzását a retró, mert korábban több időt töltöttek a számok írásával, több munkát fektettek bele, ami meg is látszik az akkori minőségen. Ma már futószalagon jönnek a dalok, kötelező slágereket gyártani.”

Fehér Csaba kalandos pályafutást tudhat maga mögött,  hiszen három-három magyar és holland, illetve egy belga klubot erősített a 90-es és a 2000-es években. A 41-szeres válogatott futballista több mint egy évtizedet töltött el Hollandiában, ahol a nagyon „tüctüc” hangulatot árasztó diszkókat ugyan kerülte, de sokszor megfordult tradicionális németalföldi – ahogy fogalmaz – mulatós zenét játszó klubokban, pubokban, ahol mindig remekül érezte magát.

„Persze amikor még itthon voltam, akkor is voltak jó bulik” – kezd bele a nosztalgiázásba az egykori újpesti kedvenc. „A 90-es évek második felében sokszor roptuk a csapattársaimmal az óbudai Cocktailban, soha nem fogom például elfelejteni a 98-as bajnoki címünk utáni fiesztát. Azt is ott tartottuk…Főleg a fárasztó, komoly izgalmakat hozó bajnoki meccsek után igyekeztünk lazítani.”

 

A várva várt Total Dance Spring Editionig már csak néhányat kell aludni, hiszen arra szombaton kerül sor a Hungexpo G Arénájában öt külföldi és tucatnyi hazai fellépő közreműködésével!

0 Tovább

Csúcsformában a Total Dance magyar sztárjai

Fiatalokat megszégyenítő lendülettel ropják a színpadon, a 40 közelében vagy azon is jócskán túl „lebulizzák” akár a 20-as korosztályt is a koncertjeiken a Total Dance Spring Edition fellépői. Vajon hogy csinálják? Mennyire szükséges a sportos életmód egy zenész számára?

Zoltán Erika élete szorosan összefonódik a tánccal. Az 1986-os siófoki Interpop Fesztiválon feltűnt énekesnő ma is „túl szexi”, de ezért maga is sokat tett. Férjével, Kátai Róberttel, alias Robby D.-vel 25 évvel ezelőtt alapították máig sikeres tánciskolájukat, de ez a tevékenység már jóval hamarabb „megtalálta” a szőke előadót.

„Három éves korom óta táncolok, ez tényleg a mindennapjaim részévé vált. Ma is ugyanúgy 200 százalékon pörgök, mintha én magam is 25 éves lennék, persze azért a fellépések után már érzem azok hatását” – mondja nevetve Erica C., hiszen 1994 óta ez a művészneve. Erika 1990-ben ismerkedett meg a hiphoppal, éppen Robbynak köszönhetően, aki szerinte a mai napig a műfaj legnagyobb tudora Magyarországon.

A tánc mellett több mint három évtizede a fitnesztermeket is rendszeresen látogatja a szőke énekesnő, pontosabban egy ideje már otthon tartja karban magát az egyre népszerűbb kardiogépek segítségével.

Ami Robby D.-t illeti, nem meglepő módon tehát a tánc az ő életét is meghatározza, de van még egy nagy szerelme: a foci. Annak idején tehetséges játékosnak számított, a Pécsi MSC utánpótláscsapatának tagja is volt, de végül hivatásként mégis a táncot választotta. Ennek ellenére nem szakadt el a sportágtól, hiszen kispályás együttesével rendszeresen megfordult különböző tornákon. Ma már inkább televízión élvezi a jó focimeccseket, az ízületei ugyanis megakadályozzák, hogy úgy rohangáljon a pályán, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. A színpadon persze mindebből semmit nem fogunk látni, mert a tánc- és énektudása mit sem kopott az évek során!

Ha fociról van szó, Csordás Tibi sem tud nemet mondani. A korábban a Fiesta zenekarban, három éve pedig szólóban dolgozó örökifjú énekes régebben a médiaválogatottban is időről időre fellépett, és ha teheti, ma is elmegy rugdosni a labdát a barátaival.

„Világéletemben sportoltam, mindig jól indul a napom, amikor mozgok egy jót reggel” – kezdi a pályáját rockzenészként, a Junkies tagjaként kezdő előadó. „Az alap nálam a kondizás, ez heti öt alkalmat jelent, de tényleg mindenre vevő vagyok, akár egy jó pingpongozásra vagy mondjuk nyáron egy kis wakeboardozásra. A téli sportok viszont nem a kedvenceim, mert a hideget nagyon nem szeretem.”

Varga Zsoltot Dr. Love-ként, illetve UFO Zsoltiként ismerte meg a nagyközönség a 90-es években, és UFO Update néven újra szórakoztatja a nagyérdeműt a jól ismert dalokkal. Nem mellesleg ő a Total Dance Spring Edition művészeti vezetője is, vagyis a tánc, mint mozgásforma nála is abszolút a number one.

„Emellett persze a sport más formáit sem hanyagolom el” – árulja el a „Szerelemdoktor”.

„Ha nem is mindennap, de hetente háromszor elmegyek futni, ami arra is jó, hogy összeszedjem a gondolataimat. Gyerekként mindenféle fiús sportágba belekóstoltam, cselgáncsoztam, fociztam, görkorcsolyáztam, később pedig a jógát is kipróbáltam, ami nagyon hasznos, csak éppen ezzel a pörgős életformával nehéz szinkronba hozni.”

Ha azt mondjuk, Paréj Zoltán, nem biztos, hogy sokan felkapják a fejüket, ha viszont Cory neve kerül szóba, mindenki tudja, hogy a Happy Gang egyik frontemberéről van szó. A szentendrei énekes gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint a 90-es években, amikor arany- és platinalemezek egész sora jelezte a sikereiket. Ennek titka, hogy nála is mindig kulcsszerepet töltött be a sport. Jó barátja, az atlantai olimpikon, korábbi kiváló hármas- és távolugró, Ordina Tibor ismertette meg vele az atlétikát, rengeteg versenyen volt ott személyesen. Persze maga is több sportágat űzött. „A teniszt például nagyon szerettem, de az az igazság, hogy a családom nem volt gazdag, nem engedhettem meg magamnak, hogy a fehér sportnak hódoljak” – vallotta be Cory.

A mai napig rendszeres vendég a fitneszteremben, ha pedig az időjárás is megengedi, kerékpározással tartja karban magát.

Aki a saját szemével szeretne meggyőződni arról, hogy az X generáció legbulisabb zenészei hogyan „teljesítenek” a színpadon, megteheti, méghozzá március 28-án a Hungexpo G Arénájában, a Total Dance Fesztivál tavaszi kiadásán!

0 Tovább

Létszámlimit a Telekom Vivicittá Félmaratonon

 

Az első 8500 futó nevezését fogadják a szervezők (BSI) a közelgő, április 19.-i budapesti félmaratonra. Mivel már most csaknem 7000 indulót regisztráltak, nem árt igyekeznie annak, aki 21 kilométert szeretne futni a jubileumához érkezett, 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.



A kétnaposra duzzadt eseményre több kitűnő élsportoló is nevezett:
Decker Ádám vízilabdázó, Bóta Kinga, Tóth Dávid, Szalai Tamás kajakosok, Kiss Balázs birkózó.

Újdonság az is, hogy Jegyes-Tóth Kriszta, az MTVA műsorvezetője is nevezett a félmaratonra,  jótékony futóként jelentkezett, az UNICEF jó ügyéhez csatlakozik, futásával 500 ezer Ft-ot akar összegyűjteni az UNICEF-nek.

Április 25.-én Nyíregyházán, április 26.-án Pécsett indulhatnak a futók a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.

Forrás és fotó: futanet.hu


0 Tovább

Kiváló tanárokat és edzőket díjazott a MOL

MOL Tehetséggondozásért Díjat vehetett át a mai napon kilenc példamutató munkát végző pedagógus Budapesten. A díjakat a MOL vezetői, az Új Európa Alapítvány kurátorai, Ónodi Eszter színművésznő az Alapítvány jószolgálati nagykövete, valamint Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó adták át.

A MOL Új Európa Alapítvány 2006 óta támogatja a fiatal tehetségeket, és a velük foglalkozó pedagógusokat. Eddig több mint 60 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült a MOL Tehetséggondozásért Díjban, amelyet azok a pedagógusok kapnak meg, akik jó eredményeket értek el több évtizedes munkájuk során, és akiket környezetük emberileg és szakmailag is példaként szeretne a fiataloknak felmutatni.

A 2014-ben beérkezett közel 400 jelölt közül a kuratórium választotta ki azt a három művész tanárt, három természettudományos szaktanárt és három utánpótlás edzőt, akik átvehették a MOL Tehetséggondozásért Díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés: a díjjal 500.000 Ft tiszteletdíj jár. Ezek a tanárok és edzők munkájukkal, áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal pályára lépését segítették már.

                              

„Felfedezni egy gyermekben a tehetséget, majd elindítani őt az úton, amely során tehetsége kibontakozhat, felelősségteljes feladat. A ma elismert pedagógusok, edzők nemcsak meglátják a fiatalokban rejlő kivételes képességet, de inspirálják és kitartásra is ösztönzik őket. Minden szülő azt szeretné, ha ilyen kiváló pedagógusok oktatnák gyermeküket. Örömömre szolgál, hogy a MOL Tehetséggondozásért Díjjal elismerhetjük ezen tanárok és edzők áldozatos munkáját” – mondta Ferencz I. Szabolcs, a MOL Társasági Kapcsolatok ügyvezető igazgatója, az Új Európa Alapítvány kurátora.

A 2014. évi MOL Tehetséggondozásért Díjat olyan kiváló tanárok vehették át, mint Bernhardt Andrásné hegedűtanár (Jászberény), Dr. Király Sándor informatika tanár (Eger) Kothencz Melinda, oboaművész-tanár (Pécs), Lengyel Lászlóné matematika-kémiatanár (Nádudvar), Szalay József vizuális nevelés tanár (Budapest) és Udvardi Imre fizika-csillagászat tanár (Budapest). A sportszakemberek között Kissné Oroszi Edit sportlövő mesteredző (Budapest), Martinkó Gábor kajak-kenu edző (Budapest) és Szabó Krisztián, gyorskorcsolya edző (Szeged) részesült az elismerésben.

A díjakat Baán László a Szépművészeti Múzeum és az MNG főigazgatója, az Új Európa Alapítvány kuratóriumának elnöke, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, valamint Ónodi Eszter, a Katona József színház művésze, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adták át.

A díjátadót követően rövid koncertet adtak azok a fiatal zenészek, akiket korábban a MOL Tehetségtámogató Program pályázata segített hangszervásárláshoz vagy utazáshoz és egyben tavaly a Virtuózok komoly zenei televíziós versenyben sikerrel szerepeltek, közöttük Boros Misi zongorista, aki a kicsinyek korcsoportjának győztese volt.

A díjátadó esemény keretében az Alapítvány meghirdette az idei pályázati programjait is. Elsők között a MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriájára pályázhatnak 2015. március 31-ig azok a 10-18 év közötti fiatalok, akik jó eredményt értek már el országos vagy nemzetközi versenyeken és továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük. A pályázati információk a www.ujeuropaalapitvany.hu oldalon találhatók meg.

                                                                

 Az Új Európa Alapítványról

Az Új Európa Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek, a gyermekegészségügy, civil szféra támogatására pályázati programjai keretében. A MOL Tehetségtámogató Program 10-18 év közötti tehetségeket támogat a sport, a művészet és a tudomány területén. Az Új Európa Alapítvány díjazza a fiatal tehetségekkel foglalkozó tanárok, edzők valamint újságírók munkáját is. A MOL Gyermekgyógyító Program a krónikusan beteg és a fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó civil szervezeteket segíti. A KÖSZ! Program az iskolai közösségi szolgálat megvalósításában közreműködő civil szervezeteket támogatja. A Zöldövezet Program civil szervezetek és társasházi közösségek zöldfelületet létrehozó és megújító tevékenységéhez járul hozzá. Az alapítvány közhasznú, alapítója a MOL, amelynek társadalmi felelősségvállalási programjában kiemelt szerepet játszik évi 150 millió forintos támogatási keretével. www.ujeuropaalapitvany.hu, www.facebook.com/ujeuropaalapitvany

A 2014. évi MOL Tehetséggondozásért Díj kitüntetettjeinek rövid méltatása:

 

MŰVÉSZ TANÁROK

Bernhardt Andrásné (1952) – hegedűtanár, JÁSZBERÉNY

Bernhardt Andrásné 1974 óta tanít, 1987 óta a jászberényi Palotásy János Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola hegedű tanára.  Szakmája iránt elhivatott, a kötelezettségeken túl messzemenőkig szívén viseli a növendékek értelmi és érzelmi nevelését. A tehetségeket és a támogatásra szorulókat felkarolja, önzetlenül segíti. A roma növendékekkel és szüleikkel kifejezetten jó a kapcsolata. Tanítványai megyei és országos versenyeken szerepeltek szép eredményekkel. Volt tanítványai közül sokan a tanárnő bíztatására és segítségével választották a zenei pályát, lettek hegedűművészek, népzenészek, hegedűkészítők. Volt diákjai ragaszkodnak személyéhez és visszajárnak hozzá továbbképzős osztályába.

 

Kothencz Melinda (1974) – oboaművész-tanár, PÉCS

Kothencz Melinda oboaművész, 2001 óta tanít oboát és kamarazenét a Pécsi Művészeti Gimnáziumban, ahol jelenleg igazgatóhelyettes, valamint furulyát és oboát a Kontrasztok Alapfokú Művészeti Iskolában. Gazdag és eredményes szakmai életútja alapján elmondható, hogy nemcsak meglátja a fiatal tehetségekben a lehetőséget, hanem eredményesen támogatja kibontakoztatásukat is. Kisiskolás koruktól a művészeti szakképzés befejező évfolyamáig neveli és oktatja a tehetséges oboa szakos növendékeket és zenei együtteseket, akik már maguk is számos fellépésen és versenyen bizonyítottak. Több hazai és nemzetközi versenyen kapott tanítványai által elért jó eredményekért felkészítő tanári díjat. Tanítványa Mohai Zsófia 2011 óta a MOL Tehetségtámogató Program tagja, a Virtuózok komoly zenei verseny középdöntőse volt 2014-ben.

 

Szalay József (1952) – rajz- és vizuális kultúra tanár, BUDAPEST 

Szalay József 1976 óta a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium valamint elődje rajz- és vizuális kultúra, művészettörténet és mozgókép-médiaismeret tanára, 2014-től immár nyugdíjasként. Országos szakértő a vizuális kultúra területén, az országos középiskolai tanulmányi versenyek előkészítő bizottságának tagja. Éveken át érettségi elnökként, vizsgabiztosként tevékenykedett. Középiskolai tanári pályája mellett a MOME és a PPKE mozgókép és médiaismeret vezetőtanára, az ELTE művészettörténet módszertan-tanára is volt. Diákjai rendszeresen eredményesen szerepeltek a különböző képzőművészeti és művészettörténeti versenyeken. Tankönyveket, tanterveket írt, lektorált. Empatikus készsége, türelme fémjelzi pedagógusi pályafutását. Tanítványai megkülönböztetett tisztelettel, szeretettel fordulnak felé. Sok tehetség köszönheti áldozatos munkájának rangos díjait, pályájának indulását.

 

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS SZAKTANÁROK

Lengyel Lászlóné (1958) – matematika-kémiatanár, NÁDUDVAR

Lengyel Lászlóné 1975-ben a nádudvari Kövy Sándor Általános Iskola elődjében kezdte meg több évtizedes tanári pályafutását matematika-kémia szakos tanárként. Lelkiismeretességének, kimagasló munkabírásának és töretlen lelkesedésének köszönhetően feladatait mindig maradéktalanul ellátta. Kezdettől fogva szívügye volt a tehetséggondozás, az új módszerek elsajátítása érdekében különböző továbbképzéseken vett részt. Tanítványai a megyei, az országos matematika és kémia versenyek helyezettjei voltak. Kiváló tanári munkáját több kitüntetéssel ismerték el. A tanárjelöltek kötelező külső tanítási gyakorlatukon szívesen választották vezetőtanáruknak. 2013 szeptemberétől nyugdíjas, de továbbra is figyelemmel kíséri volt tanítványait, a Curie Tehetséggondozó Alapítványban mai napig aktív.

 

Király Sándor PhD (1966) – informatika tanár, EGER

Király Sándor az egri Eszterházy Károly Főiskola, Neumann János Középiskola és Kollégium tanára több mint 20 éve. Évente több diákja jut be az országos tanulmányi versenyek döntőjébe, nevéhez számos OKTV-győzelem fűződik informatikából, programozásból, közgazdaságtanból, tanítványai ezüst és bronzérmes versenyezők lettek a nemzetközi informatikai diákolimpiákon. Többen köszönhetik neki, hogy informatikával kapcsolatos pályát választottak. Diákjai pályafutását a középiskola után is segíti. Részt vett a kétszintű érettségi kidolgozásában, társszerzője és lektora több, érettségire felkészítő tankönyvnek és feladatgyűjteménynek. A tanár úr triatlonozik, 2012-ben magyar bajnok lett korosztályában, négyszeres vasember. Köztársasági Elnöki Emlékérmes pedagógus.

 

Udvardi Imre (1958) – matematika-fizikatanár, BUDAPEST

Udvardi Imre 2004 óta tanít a budapesti Könyves Kálmán Gimnáziumban matematikát és fizikát. Tanítványai nagy arányban jutnak be az egyetemi képzésbe. Pedagógus szakvizsgát tehetséggondozó szakirányból szerzett. A gimnázium csillagászati obszervatóriummal rendelkezik, a tanár úr csillagászati szakkörei regionális szinten ismertek. 2012 óta a nemzetközi csillagászati diákolimpia magyar nemzeti csapatának egyik vezetője és felkészítője, a diákok egyéniben és csapatban is sikerrel szerepelnek a versenyeken. A tanári úr munkájáért Miniszterelnöki dicsérő oklevélben, az MTA dicséretében részesült. Emberi tulajdonságai, pedagógiai elkötelezettsége és szakmai felkészültsége egyaránt érdemessé teszik a díjra.

 

UTÁNPÓTLÁS EDZŐK

Kissné Oroszi Edit (1958) – sportlövő mesteredző, BUDAPEST

Kissné Oroszi Edit meghatározó alakja a magyar sportlövészet utánpótlás nevelésének. Keze közül sorra kerülnek ki Európa- és világbajnok sportlövők, olimpikonok. Az UTE-ben megismerteti a gyerekekkel a sportág alapjait, kíséri, segíti őket első versenyeiktől kezdve akár az olimpiáig. Sportági utánpótlás vezetőként is hatalmas odaadással és elszántsággal dolgozik. A fiatal sportolók mindig bizalommal fordulhatnak hozzá tanácsért, segítségért. Jelenleg több mint 25 utánpótlás versenyzővel foglalkozik szakedzőként naponta, köztük a siket olimpiai bajnok Biatovszki Mirával és az ifjúsági olimpiai bajnok Péni Istvánnal.

 

Martinkó Gábor (1957) – kenu edző, BUDAPEST

Martinkó Gábor eredményes sportolói pályafutást követően kezdett el edzőként dolgozni, 2006-tól az Újpest kajak-kenu edzője, ahol a nulláról építette fel a kenus utánpótlásbázist. Tanítványai hatvan hazai bajnoki cím mellett több aranyérmet nyertek a korosztályos Európa- és világbajnokságokon, nemzetközi maraton versenyeken. (Schmidt Richárd 2012, 2013; Szabó Kristóf 2014; Dóri Bence 2014) Gábor az egészen kicsi gyerekektől az U23 korosztályig foglalkozik az utánpótlás korosztállyal, a korcsoportok 12 évet ölelnek fel. Igazi közösségteremtő ember. Olyan szellemiséget, olyan értékrendet képvisel és ad át, amely a tanítványok számára nemcsak a vízen, hanem az életben is biztos igazodási pontot jelenthet.

 

Szabó Krisztián (1974) – gyorskorcsolya edző, testnevelő tanár, SZEGED

Szabó Krisztián gyorskorcsolyázó olimpikon volt. Élsportolói pályafutását befejezve edzőként is a maximális teljesítmény elérésére készíti fel versenyzőit. 2001 óta a Szegedi Korcsolyázó Egyesület vezetőedzője. Legsikeresebb versenyzői: Lajtos Szandra háromszoros olimpikon, Junior VB bronzérmes, olimpikon; Kónya Zsófia olimpikon, mindketten a Szocsiban 6. helyezett váltó tagjai, valamint a friss felnőtt magyar bajnok Jászapáti Petra. Tanítványai 2015-ben EB bronzérmesek lettek. Gyorskorcsolya edzői munkája mellett a Szegedi Tisza Volán sportegyesület jégkorongos palántáit is edzi. Edzői pályafutása alatt több ezer óvodás és kisiskolás gyermek tanult meg nála korcsolyázni. Emellett a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola testnevelő tanára.

0 Tovább

A legfontosabb az, hogy az indulók pozitív élményekkel zárják a kalandot

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) azon dolgozik, hogy a versenysport mellett az utánpótlásban és a szabadidősport területén is fejlődjön a sportág, valamint a teljesen amatőrök számára még vonzóbbá váljon a vitorlázás. Utóbbi területhez kapcsolódhat a Clipper Round the World népszerűsítése is. Megkezdődtek ugyanis az egyeztetések arról, hogy az országimázst erősítve, magyar hajó is versenyezzen hajó a földkerülő vitorlás viadalon. A Clippers Round the World fejlesztési igazgatója, David Cusworth tartott előadást Budapesten az egyre népszerűbb versenyről. Az eseményen ott volt Koczka Terézia, a Clipper önkéntes nagykövete, aki már teljesítette az embert próbáló versenyt.

„Egy nagyon népszerű amatőr földkerülő vitorlás versenyről beszélünk” – mondja David Cusworth. „Egy ilyen verseny alatt az ember átértékeli az életét, sokat tanul. Sokan ezért a tanulásért vállalkoznak a kihívásra.  Vannak multik, amelyek munkatársai részt vesznek a Clipper Round the World versenyen, és amellett, kollégáik jellemfejlődésére pozitívan hat a kihívás teljesítése, sokat profitálnak reklám és marketing terén”.

David Cusworth szerint a legfontosabb, hogy a Clipper Round the World versenyen indulók pozitív élményekkel zárják a kalandot. „Ez a legfontosabb: az indulók ne csalódjanak. Pedig egy földkerülő, közel egyéves verseny nem könnyű, de a nehézségek ellenére mindenki pozitív élményekkel zárja a Clippert” – tette hozzá David Cusworth.

Koczka Terézia 60 évesen döntött úgy, hogy nekivág a távnak. „A Clipperen lehet csak egy-egy szakasznak is teljesíteni. Nem kötelező körbehajózni a Földet. Én nagyon sokat kaptam attól a 11 hónaptól. Sokat tanultam, és jobban megismertem magam” – nyilatkozta Koczka Terézia.

A verseny történetében eddig 5 magyar részvevő volt, közülük ketten voltak Földkerülők. A Clippert a legendás vitorlázó Sir Robin Knox-Johnston alapította, aki elsőként hajózta egyedül, megállás nélkül körbe a földet 1968-69-ben. Ez az egyetlen olyan verseny, ahol amatőr részvevők versenyezhetnek a világ körül.

 

0 Tovább

Felépült a kómából, Ironman-versenyre készül

Csodák márpedig vannak! Ezt többek között Barát Péter sztorija is igazolja. A sportember két éve még kómában feküdt, az orvosok már lemondtak róla, most pedig a balatonfüredi Balatonman versenyre készül, és rajthoz áll az idei Ultrabalatonon is.

Barát Pétert két évvel ezelőtt, kerékpározás közben, elütötte egy autó. A cserbenhagyásos gázolás után többszörösen összetört gerinccel kórházba került, majd kómába esett. Az orvosok valójában lemondtak róla. Nem így Barát saját magáról! Nem ment tovább a leépülés és a megsemmisülés felé vezető lejtőn! Felébredt a kómából és amilyen hamar csak lehetett elkezdett mozogni, sétálgatott, majd kocogott. Közben már túl van egy maratonon, most pedig a június közepén megrendezendő Balatonman-re készül.

„Az iron távot néztem ki magamnak, azaz a tervek szerint a júniusi versenyen 3,8 kilométert fogok úszni, 180 kilométert kerékpározom, és a végén futok egy maratoni távot” – mondja derűsen Péter.

„A felkészülésbe természetesen jól illeszkedik az idei Ultrabalaton is, ahol szintén elindulok az egyik csapat tagjaként futok majd. A rendszeres sport kitartásra nevel, és vidámságot ad. Minden olyan embernek csak ajánlani tudom, akik nem sportolnak rendszeresen. Mindegy, hogy úsznak, futnak, kerékpároznak, vagy gyalogolnak, a lényeg, hogy csinálják!” – hangsúlyozza Barát Péter.

Az Ultrabalaton a május 29. és 31. között rendezik meg, míg a füredi Balatonman versenyt június 12. és 14. között bonyolítják le. További részletek a www.ultrabalaton.hu és a www.balatonman.hu oldalakon.

0 Tovább

TAFISA Világkongresszus 2015 - Megkezdődött a regisztráció

Már érkeznek a regisztrációk az őszi Budapesten rendezendő TAFISA Világkongresszusra. Az október 14-től 18-ig tartandó esemény nem csupán egy kongresszus lesz. A Szabadidősport Nemzetközi Világszervezete (TAFISA) és itthon a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) is sokat vár a kongresszustól, amelyet a Pesti Vigadóban rendeznek meg.

Korábban elindult a kongresszus hivatalos honlapja, amely két címről is elérhető: www.tafisaworldcongressbudapest.com és http://www.hungariansportforall.hu.

A szervező bizottság havonta állít össze hírleveleket, amelyeket a TAFISA-tagok kapnak meg szerte a világban. „Informálunk, friss hírekkel szolgálunk, és egyben bemutatjuk Budapestet a sportdiplomatáknak. Örömteli, hogy bár több hónappal vagyunk a kongresszus előtt, már érkeznek a regisztrációk” – mondja Füleky András, a szervező bizottság operatív vezetője.

A TAFISA vezetése a budapesti kongresszustól azt reméli, hogy a jelenleginél jobban rá tudják fordítani a figyelmet a szabadidősport, és a rendszeres mozgás fontosságára.

0 Tovább

Clipper Round the World - Magyar hajó indításáról tárgyalnak

 A verseny toborzásáért felelős igazgatója Budapesten tart előadást

 Megkezdődtek az egyeztetések arról, hogy magyar zászló alatt is versenyezzen hajó a Clipper Round the World vitorlás viadalon, a toborzásért felelős igazgató Budapesten tart előadást.

A verseny történetében eddig 5 magyar részvevő volt (1 fő 2011/12-ben, és 4 2013/14-ben), közülük ketten voltak Földkerülők. Egyikük, Koczka Terézia, aki fejébe vette azt, hogy a Clipper önkéntes nagyköveteként inspirálja honfitársait arra, hogy vegyenek egy nagy levegőt és menjenek…”Mert aztán 20 év múlva nem azt fogják bánni, amit megtettek, hanem azt, amit nem”.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) az ötlet mellé állt, és 2015. március 17.-én vendégül látja David Cusworth-ot (toborzásért felelős igazgató, Clipper Ventures) és Koczka Teréziát azért, hogy az esetleges érdeklődők konkrét információt szerezzenek a részvételről, és hogy megkezdjék a tárgyalásokat a magyar szponzorációs formáról.

A Clipper verseny egyedülálló a maga nemében. A legendás vitorlázó Sir Robin Knox-Johnston alapította, aki elsőként hajózta egyedül, megállás nélkül körbe a földet 1968-69-ben. Ez az egyetlen olyan verseny, ahol amatőr részvevők versenyezhetnek a világ körül, az élet legkülönbözőbb területeiről és függetlenül korábbi vitorlás tapasztalatuktól. Nem feltétele a részvételnek a vitorlás tudás, ugyanis egy átfogó tréning program biztosítja, hogy még a legtapasztalatlanabbak is elsajátítsák azokat az alapismereteket, amik versenyzéshez és a hajós léthez szükségesek – olvasható a hunsail.hu összeállításában.

0 Tovább

dm jótékonysági focitorna Telekkel és Véberrel

Hagyományteremtő céllal idén először rendezik meg az I. dm jótékonysági focitornát. A budapesti eseményen való részvétellel a csapatok a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt és a Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítványt támogatják. A tornán részt vesz Telek András (az FTC volt válogatott játékosa) és Véber György (az Újpest volt válogatott játékosa).

 

A MOM Sport, Sport és Rendezvényközpontban a drogériahálózat labdarúgói, valamint 13 üzleti partnere lép pályára. A benevezett cégek között szerepel a Cewe Magyarország, a Colgate-Palmolive Magyarország Kft., a Primőr Kozmetikai Kft., a Forest Papír, a Prestige Products Hungary Kft. Magyarország, a Johnson & Johnson, valamint az Unilever.

A nevezési díj csapatonként minimum 130.000 forint volt, felső határát nem maximalizálták. Amennyiben nagyobb adománnyal szerették volna támogatni az együttesek az alapítványok munkáját, a szervezők örömmel fogadták a felajánlásokat. A két szervezet egyenlő arányban részesült a tornán induló csapatok nevezési díjaiból, melyek teljes egészét átadták a két alapítványnak. Ennek fényében összesen 2,7 millió forint gyűlt össze, ami 1.350.000 forintot jelentet szervezetenként.

0 Tovább

Ultrabalaton 2015 – Létszámstop csapatban!

Már nem lehet csapatban nevezni az idei Ultrabalatonra. A szervezők a csapatok minőségi kiszolgálása érdekében hozták meg ezt a döntést, amelyre a korábbi Ultrabalatonokon nem volt még példa.

A Balatonaligáról induló futózarándoklaton így 650 csapat vesz majd részt május 30-án és 31-én. A táv 220 kilométer lesz.

 „Örülünk, hogy ilyen népszerű a verseny, de tényleg kellett egy vonalat húznunk annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott színvonalat tudjuk nyújtani a futóknak. Döntenünk kellett, 650 csapat fölé nem megyünk” – mondta Zelcsényi Miklós főszervező, aki hozzátette: hamarosan egy új bejelentéssel szolgálnak, amelynek azok örülnek majd, akik lecsúsztak a nevezésről.

Az Ultrabalatont szervező csapat bonyolítja le a balatonfüredi és a balatonkenesei Balatonman-versenyeket is. Előbbit júniusban, utóbbi pedig szeptemberben rendezik. Hazánkban a triatlon egyre népszerűbb, akárcsak a futás. A júniusi balatonfüredi Balatonman-re eddig már közel 500-an adták le a nevezést.

0 Tovább

Rióra hajtanak a Vadnai fivérek

Kedvező "széljárás" esetén akár a 19 é​ves Vadnai Benjamin és a 16 esztendős Vadnai Jonatán is kivívhatja a kvalifikációt a jövő évi olimpiára a vitorlázók Laser Standard hajóosztályában, bár kétségtelen, hogy nagyobb esélye erre a bátynak van. A fivérek – akik mindketten többszörös korosztályos világbajnokok - jelenleg Palma de Mallorcára készülnek.

 

Nagyjából ugyanazok a versenyek várnak rájuk az idén, bár ez azért Jonatán versenysúlyának és fejlődésének a függvénye - mesélte a fiúk pályafutásának irányításában tevékeny részt vállaló édesapa, Vadnai Péter. A fiatalabbik testvér ugyanis még évekig a Laser Radial hajóosztályban versenyezhetne, ám testalkata lassan megfelelő lesz a felnőtt Laser Standard olimpiai osztályhoz is, ezért azon vannak, hogy Joni a világ élvonalában is mielőbb megszerezze a szükséges rutint.

 

A jelenlegi fő cél jól szerepelni a válogatókon és kikerülni a kingstoni világbajnokságra, hiszen a kanadai versenyen lehet riói részvételre szert tenni. Ugyanakkor még a jövő évi Európa-bajnokságon is osztanak olimpiai kvótákat, ami a Balatonfüredi Yacht Club ifjú tehetségeinek kedvező lehet.

 

Az olimpiai reményektől függetlenül Benji idei célja, hogy a korosztályos vb-n és Eb-n az első tíz között végezzen az U21-esek között, Jonatántól pedig az első hatba kerülést várják a 19 éven aluliak mezőnyében. (Turák Péter)

0 Tovább

Világszám – a NITRO CIRCUS először Magyarországon a Groupama Arénában, 2015. június 14-én!

„A benzingőz ünnepe, a szupersztár Travis Pastrana, a világ legjobb freestyle motocross versenyzője, az őrült trükkökről ismert motoros közreműködésével.” „Lélegzetelállító show a világ legbátrabb és legőrültebb technikai sportolóinak izgalmas trükkjeivel.” Ezt ígéri a Nitro Circus, amely az idén nyáron először látogat Magyarországra. Az előadás különleges élményt ígér az action sport szerelmesei számára, de azoknak is, akik egyszerűen „csak” szeretnek borzongani mások bátorságán.

 

Az est szenzációját kétségtelenül a freestyle motocross királya, a világsztár Travis Pastrana – az X-Games (amit az extrém sportok olimpiájának is szoktak nevezni) tizenhétszeres érmese – jelenti majd, aki a magyar közönség előtt is megcsillantja tudását. Pastrana mellett olyan állócsillagok is vállalták a szereplést, mint Josh Sheehan, a dupla hátraszaltó mestere, az X-Fighters bajnoka, vagy az X-Games győztes Adam Jones, Blake “Bilko” Williams és Cam Sinclair. A BMX szerelmeseiről sem feledkeztek el a szervezők. Olyan bringások érkeznek az eseményre, mint Dusty Wygle, vagy éppen Ethen és Gavin Godfrey. A sportolók ezúttal a levegőben törnek egyre magasabbra és távolabbra, s teszik ezt olyan sebességgel, mint előttük még senki.

A show keretében láthatunk majd hómobilokat, quadokat, tandem krosszmotorokat, minimotorokat, és még sok más érdekességet. A műsorban szerepelnek majd őrült tárgyak, többek között kerekeken guruló hűtőszekrény és fürdőkád, de egy lustálkodásra szánt heverő is megjelenik. De kik is ők valójában? Így vallanak magukról a srácok: „Egy olyan világban, ahol ritka a hitelesség, a Nitro Circus a barátság és a bajtársiasság jelképe.

Ez egy olyan társulás, ahol cél az őrült szórakoztatás, a legnagyobb kockázatvállalással – az éppen most szellemében, de együtt és mindenkor számíthatunk egymásra.”

Az ő történetük: 2003-ban egy garázsban Jeremy Rawle, Gregg Godfrey és az action sport szupersztár Travis Pastrana összeállította felvételeikből az első DVD-jüket. Amerikában robbanásszerűen lettek ismertek, szó szerinti Nitro érzés szállta meg a fiatalokat, majd elindultak a világba. 2009-ben az MTV-vel kötött szerződésük, meghozta a világsikert, 60 országban 2 szezonban adták le a Nitro Circus sorozatot. Ez volt az MTV egyik legnépszerűbb sikersorozata, mely 2014-ben visszatért a képernyőkre! Mi a Nitro Circus?

A Nitro Circus-ban az őrültségeket és az adrenalin-hajhászatot motorokkal egészítik ki a fiúk, élükön Travis Pastranaval. Amikor azt gondoljuk, hogy innen már nincs tovább, ők akkor jönnek a legelképesztőbb “mutatványokkal”. Előttük nincs lehetetlen, nincs túl kockázatos kihívás – csak adrenalin! Nem foglalkoznak a gravitációval, vigyorogva repkednek a levegőben szárnyak nélkül. Összefoglalva elmondhatjuk, nincs még egy csapat, akikben ennyi őrületes vakmerőség lenne, mint bennük. Ők azok, akik egyik felhőkarcoló tetejéről repülnek át a másikra, tízezer méterről ugranak ki ejtőernyő nélkül, olyan szerkezetekkel repkednek, és csinálnak trükköket velük a levegőben, amiknek a földön is kétes lenne a stabilitásuk. Ez a Nitro Circus, ez a csapat folyamatos adrenalin dömpingben él, a rajongók örömére.

ISMERJE MEG TRAVIS ALAN PASTRANAT AZ ŐRÜLT MOTOROST

TRAVIS PASTRANA - „I love to race and I believe I can be successful.” Travis Alan Pastrana 1983. október 8-án született Annapolisban, amerikai motorsport „őrült”.

Hivatalosan rali- és motorversenyző, kilencszeres XGames-győztes, melyből hat freestyle motocross aranyérem. Pastrana először 4 éves korában ült motoron, természetesen az első motorját édesapjától kapta, ami egy Honda Z50 –es volt. 2000-ben kezdődött Pastrana motoros karrierje. A 17 éves fiú elindult az Amerikai motocross bajnokságban, 125 ccm-es géposztályban. Suzukijával meg is nyerte rögtön az első bajnokságát, nem kis meglepetést okozva ezzel a motorsportban. Majd jött a supercross, és a bajnoki címek sora. 2002-től azonban folyamatos sérülések miatt nem ért el kiemelkedő sikereket és ki is hagyott versenyeket, így 2003-tól vált két kerékről, négy kerékre és elindul rali-versenyeken.

2006-ban leszerződött a Subaru Rally Team USA csapatához, és megnyerte az XGames raliautók számára kiírt versenyt. Még ebben az évben megnyerte az amerikai rali-bajnokságot, és ő képviselte az Amerikai Egyesült Államokat a bajnokok tornáján.

Majd rájön, hogy sokak szerint a Nascar ’unalmas’, ezért még örültebb kihívások felé veszi az irányt, 2009-ben barátaival létrehozza a Nitro Circus-t. Amit ő maga nem tud másképp megfogalmazni, mint hogy ez minden gyerek álma! Leforgatják első sikeres sorozatukat a „Nitro Circus”-t és innen már nincs megállás a világ Nitro őrületében! Mára a sikeres tv-sorozat egy sikeres világjáró sorozat lett!

Travis nevéhez hihetetlen trükkök fűződnek, a dupla hátraszaltó egy motorral, vagy ernyő nélküli kiugrás egy repülőből. De négykeréken is ő tartja a leghosszabb ugrás rekordját.

Ha motorja van, repüljön!

„Mindenkit lázba hozott az, hogy elhozhatjuk ezt a vadonatúj show-t az Atlanti-óceán ezen oldalára. Itt született a motocross, itt kezdődött minden, és mi törekszünk rá, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból az itt töltött idő alatt. Mindig szerettem Európában versenyezni a fanatikus szurkolók miatt, ráadásul Budapesten először mutatjuk meg magunkat, úgyhogy alig várjuk, hogy ott legyünk, és feltekerjük a hangerőt.” – nyilatkozta Pastrana. „2014-ben mérföldkőhöz érkeztünk, és úgy tűnik 2015-ben még nagyobb szabású lesz a rendezvényünk” – mondta a rendezvény kapcsán a Nitro Circus ügyvezető igazgatója, Michael Porra. –„Közép- és Kelet-Európa nagyon fontos számukra, mivel az ottani szurkolóknak eddig nem volt lehetőségük élőben látni minket. Nagy öröm számunkra, hogy együtt dolgozhatunk a helyi promóter Budapest Jump sportmenedzser irodával, amelyet Stefano Favaro vezet. Az ő motorsport iránti elkötelezettsége nem kérdés! Mindkét csapat arra törekszik, hogy az est felejthetetlen legyen. Várunk mindenkit, öregeket, fiatalokat, fiúkat és lányokat – találkozzunk Budapesten. Készüljenek fel egy kifulladásig tartó estére!” A Nitro Circus – Moto Mayhem a vadonatúj Groupama Arénában mutatkozik be a hazai közönség előtt. A gyönyörű környezet egy olyan helyszín, amely tökéletes a rendezvény számára. Az aréna elhelyezkedése, befogadóképessége és szolgáltatásai megfelelnek a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak is.

Stefano Favaro, az esemény főszervezője elmondta: „Évek óta dolgoztunk azon, hogy Magyarországra hozzuk a rendezvényt. Megígérhetem, hogy a Nitro Circus budapesti show-ja – amelyet az idén végre a magyar közönség is látni fog – egy páratlan, világszínvonalú esemény lesz.” A sikeres üzletembert senkinek sem kell bemutatni a motorsport világában. Stefano többször indult a Dakar-ralin versenyzőként, és ő volt a menedzsere hazánk első gyorsaságimotoros világbajnokának, Talmácsi Gábornak. -„Szerencsés vagyok, mert egész eddigi életemet körülvette a számomra oly kedves benzingőz. Az elmúlt évtizedekben a világ legnépszerűbb sorozatai a hétköznapjaim részévé váltak. Bejártam a világot, fantasztikus versenyeket láttam, hatalmas sportembereket ismertem meg, ott voltam, amikor motorsport legendák születtek. Pontosan tudom mitől lesz egy esemény színvonalas és sikeres.”

A Show is hihetetlen adatokkal rendelkezik

Már a költségvetését nézve is gigászi méretek felé veszi az irányt. Elég csak arra gondolnunk, hogy Amerikából jönnek, 60 ember - 30 versenyző, tv stáb, management, staff - 9 teherautóval, 6 busszal és még 4 kisbusszal utaznak Európán belül. A Show szállítja és biztosítja a közel 20 motort, a bringákat és a furcsa járgányokat. Ehhez jön hozzá az épített pálya, fény és hangtechnika, a több tonna saját tűzijáték. A Show-al zene, lányok és nitro életérzés jár.

LEGYEN ÖN IS RÉSZESE A VILÁG LEGŐRÜLTEBB ÉS LEGMAGASABB OKTÁNSZÁMÚ

SHOWJÁNAK 2015 JÚNIUS 14-ÉN A GROUPAMA ARÉNÁBAN!

NITRO CIRCUS MOTO MAYHEM

A SHOW programja:

17:30 Kapunyitás

17:30 – 19:30 Az Arénában folyamatos programok – koncertek, DJ

19:30 NITRO CIRCUS MOTO MAYHEM kezdés

22:30 NITRO CIRCUS MOTO MAYHEM befejezés A HELYSZÍN

A Groupama Aréna a legek stadionja, mely helyszínéül szolgál a repülő motorosok előadásának.

Így Magyarország legnagyobb és legmodernebb középületében közel 23.800 fő követheti élőben, a helyszínen a Nitro Circus előadását az átalakított futball pályán, melynek mérete 105m x 68m. Ezen méretből kiindulva elképzelhető a Show gigászi megjelenése. A stadionban futball - világbajnokság szintű kamerarendszer van telepítve, hangerőrögzítő és mérőmikrofon kivetítővel. A négyszintes főépület és a háromszintes mélygarázs teszi teljessé az épületkomplexumot, amely teljesen környezetbarát. A legmodernebb beléptető rendszer szavatolja a nézők gyors és biztonságos be- kijutását az épületbe. Saját áramfejlesztő lehetővé teszi, hogy egy nagyobb áramszünet esetén is biztonságosan ki lehet üríteni a stadiont.

Az Aréna 3. és 4. emeletén összesen 34 darab SKY BOX található, ezek a stadion legexkluzívabb és legdrágább páholyai. A stadion legnagyobb helyisége a második emeleten az 1700 négyzetméteres és 1400 fő befogadására alkalmas rendezvényterem. 220 darab LCD kivetítő található, ez alkalmas mind információátadásra, mind reklámozásra, és persze az előadást is követhetjük ezeken. A stadion egész területén elérhető a wifi hálózat.

Helyszín és időpont: Groupama Aréna, 2015. június 14.

Jegyek kaphatók a www.tex.hu oldalon, a Ticket Express irodáiban és az Eventim hálózatában!

0 Tovább

Ultrabalaton 2015 - Az első maratonfutás olyan, mint az első csók

Zelcsényi Mikós, az Ultrabalaton, a Balatonman és a Night Run főszervezője volt a Budapesti Arcok vendége. A sportrendezvény-szervező, kétszeres irontáv-teljesítő, Fehér Mariannal beszélgetett versenyrendezésről, kihívásokról, szabadidősportról.

„Elsősorban mindig saját magunkat kell legyőznünk a maratonfutásnál, vagy az irontáv teljesítésénél. Ha ezt valaki megérti, onnan tudja teljesíteni a kihívásokat. Mindenki tud maratont futni, csak fel kell készülnie rá. Javaslom, hogy minél többen írják fel a bakancslistájára, mert katartikus élmény. Olyan az első maratonfutás, mint az első csók!” – mondta Zelcsényi Miklós.
A sportrendezvény-szervező 2015-ben is prémiumkategóriás eseményeket szervez. Idén is lesz Ultrabalaton, Balatonman és Night Run is.

A Budapesti Arcokról
A Budapesti Arcok a Juventus 103.9-en minden hétköznap jelentkező portréműsor, melyben ismert és nem ismert, itt élő, és dolgozó példaértékű embereket mutat be.

A 2015-ös Ultrabalatonról
Idén 9. alkalommal rendezik meg a Balaton körüli futózarándoklatot. A táv hosszabb lett, 222 kilométert kell teljesíteniük az indulóknak. A május 30-án rajtoló versenyen Balatonaligáról indulnak a futók és megkerülve a magyar tengert ugyanoda érkeznek vissza.


A Juventus Rádióban elhangzott beszélgetés meghallgatható itt: http://www.juventus.hu/cikk.php?cid=1956
0 Tovább

Kanyó Dénes élvezni fogja a Világkupát

Heti 15 edzéssel készül az egri Világkupára Kanyó Dénes. A világklasszis magyar búvárúszó a Heves megyei világversenyen a 200 és 400 méteres felszíni úszásban indul, és nagyon jól érzi magát a bőrében.

A 10. CMAS Uszonyosúszó Világkupát 2015. február 27-március 1. között rendezik meg az egri Bitskey Aladár uszodában. „Ismerősök lesznek az ellenfelek, hiszen a sportág élmezőnye részt vesz az egri VK-n” – mondta Kanyó Dénes, aki legutóbb november végén versenyzett utoljára. „Úgy néz ki, hogy a nagy klasszisok ki vannak éhezve a sikerre, és már a VK-sorozat februári állomásán bizonyítani szeretnének. Hál’ Istennek jó formában vagyok én is. Heti 15-ször edzek, úgy érzem, hogy a sebességem is megfelelő, és a felszerelésem is tökéletes. Azt gondolom, hogy élvezni fogom a versenyt”– állítja Kanyó Dénes.

Az uszonyosúszás a nem olimpiai sportágak közül Magyarországon a legsikeresebb sportágnak számít. A magyar versenyzők rendre jól szerepelnek a világ- és Európa-bajnokságokon, valamint a Világjátékokon. 

0 Tovább

TáncSport – Ők a magyar bajnokok

Szepesi József és Czakó-Szepesi Judit megnyerte a 2015-ös Standardtáncok Magyar Bajnokságát.

A TáncSport Magyar Bajnokságok 3. napjának egyik kiemelt versenyén Szepesiék mögött a tíztánc magyar bajnok kettős, Hegyes Bertalan és Kis Violetta lett az ezüstérmes, megelőzve a Bencze István, Kilin Dóra duót.

Szepesi József és Czakó-Szepesi Judit

A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban a Süttő Roland, Tombácz Anikó páros első profi versenyén megszerezte az aranyérmet a Profi Latin Magyar Bajnokságon, míg senior I-II standard kategóriában a komoly nemzetközi eredményekkel rendelkező Balogh Csongor és Szabó Anita kettős győzedelmeskedett.
A TáncSport Magyar Bajnokságok zárónapján, vasárnap, újabb bajnokokat avatnak.

Részletes program és jegyinformáció a verseny hivatalos honlapján olvasható.

A szombati magyar bajnokságokon győztes párosok (formációk):

Standard Magyar Bajnokság: Szepesi József, Czakó-Szepesi Judit

Ifjúsági Latin Magyar Bajnokság: Sorin Andrei Neagu, Elek Réka

Junior II. Latin Magyar Bajnokság: Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra

Junior I. Tíztánc Magyar Bajnokság: Urbán István, Urbán Lilla

Senior I-II. Standard Magyar Bajnokság: Balogh Csongor, Szabó Anita

Senior III. Standard Magyar Bajnokság: Kránicz József, Dobó Erika

Profi Latin Magyar Bajnokság: Süttő Roland, Tombácz Anikó

Latin Kűr Magyar Bajnokság: Dobos Richárd, Karcagi Dalma

Latin Rising Star: Tóth Bence Ákos, Karcagi Laura

Junior Latin 'A' liga Magyar Bajnokság: Gála TE "Cirlce"

Junior Latin 'B' liga Magyar Bajnokság: Savaria TSE C csapat

Süttő Roland, Tombácz Anikó

0 Tovább

Egy fantasztikus táncos hétvége előtt

Folytatódnak a TáncSport Magyar Bajnokságok. Az előttünk álló hétvégén megrendezik többek között a felnőtt standard és latin bajnokságokat.

A hazai szervezet pénteki tájékoztatása szerint a Magyar TáncSport Szövetség szervezésében megrendezendő rangos sporteseményt a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban bonyolítják le. Szombaton többek között eldől, hogy 2015-ben melyik páros teheti vitrinjébe a bajnoki trófeát a standardtáncosoknál, vasárnap pedig a latin bajnokságot láthatja a közönség.

Ezeken kívül igazi sportcsemegének számítanak a kűrbajnokságok, de parkettre lépnek a fiatalok is: több korosztályban avatnak bajnokot szombaton és vasárnap. A versenyeket látványos bemutatók tarkítják. Az egyes kategóriákban bajnoki címet szerző párosok képviselhetik Magyarországot az idei világ- és Európa-bajnokságokon.

Részletes program és még több infó a bajnokságokról a verseny hivatalos honlapján található.

0 Tovább

A 2015. évi Kékszalag névadó támogatója a budapesti ÁRKÁD

A magyar vitorlás sport legkiemelkedőbb eseménye, az évente megrendezésre kerülő balatoni Kékszalag névadó támogatója 2015-ben a budapesti ÁRKÁD Bevásárlóközpont. Az erről szóló megállapodást a fővárosi Boat Show kiállításon írták alá. A 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj rajtja július 2-án lesz, a hagyományoknak megfelelően Balatonfüreden.

 

„A Magyar Vitorlás Szövetség számára a Kékszalag, és a hozzá kapcsolódó események: az ifjúsági versenyzőknek kiírt Kékpántlika és a kisebb katamaránok versenyzését biztosító 2Szalag verseny az év egyik legfontosabb rendezvénye. Évek óta kitartó partnerünk a versenyek és a parti programok szervezésében Balatonfüred városa, és rendkívül nagy örömünkre szolgál, hogy idén már jóval a vitorlás évad megkezdése előtt olyan komoly, erős támogatót köszönthetünk a fedélzeten, mint a budapesti ÁRKÁD” – mondta csütörtökön dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke.

 

„A Kékszalag olyan esemény, amely évről évre joggal vonzza a látogatókat – egyedülálló, minőségi program, amely nemcsak a vitorlázókat, hanem a Balatont kedvelő családokat, a természet és a szabadidő nívós eltöltése iránt elkötelezett embereket is megszólítja. Ők a mi célközönségünk, hiszen az ÁRKÁD-ban örömmel látjuk a minőségi termékeket kereső családokat és az azokat kínáló kereskedőket is. Ezért véltük úgy, hogy a Kékszalag támogatása mindkét fél számára előnyös együttműködést jelent, s örömmel mondhatom, hogy ebben a törekvésünkben kiváló partnerre leltünk a Magyar Vitorlás Szövetségben” – húzta alá Vizsolyi Dániel, a budapesti ÁRKÁD Bevásárlóközpont igazgatója.

 A Kékszalag Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, ahol évről évre közel 600 hajó, mintegy 3.000 sportoló teljesíti az embert próbáló távot. A balatonfüredi rajttól az ugyancsak itt elhelyezkedő célig légvonalban 155 kilométert kell megtenni, s erre 48 óra áll a hajósok rendelkezésére. Az elmúlt évben a Fifty-fifty nevű, high-tech, magyar tervezésű, karbonból készült, kétárbocos katamarán nyerte a versenyt, s egyben fantasztikus 7 óra 13 perces rekordot állított fel a táv teljesítésére, amelyet rendkívül nehéz lesz majd felülmúlni.

 A 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj névadó támogatója a budapesti ÁRKÁD Bevásárlóközpont, amely több mint kétszáz üzlet egyedi kínálatát biztosítja vásárlóinak. A nemrégiben felépült ÁRKÁD2 megnyitása óta a bevásárlóközpont Magyarország egyik legnagyobb eladóterével büszkélkedhet. A tervek szerint a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj rajtjáig hátralévő hónapokban több, vitorlázáshoz kapcsolódó eseménynek is otthont ad majd a bevásárlóközpont.

 

0 Tovább

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője

Ma nyitott, és három napon át látogatható Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye. A Budapest Boat Show 2015 a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont G pavilonjában várja a látogatókat. Az esemény stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ).

A 24. alkalommal megrendezendő kiállítás 2012 óta folyamatosan fejlődik és növekszik, 2015-ben több mint 65 kiállító mutatkozik be több mint 80 hajóval, és 9500nm-en csak hajók és kapcsolódó kiegészítők vonulnak fel, számos újdonsággal, több hazai hajóbemutatóval, többek között itt láthatja először a közönség a SÁMSON névre keresztelt óceáni evezős hajót is, mellyel nem mindennapi expedícióra készülnek, hiszen ez lesz az első ilyen hajó, amivel áteveznek az atlanti óceánon New Yorkból Párizsba – áll a szervezők közleményében.

2015-ben a kiállítás középpontjába a tengeri hajózás kerül, azon belül is a Volvo Ocean Race, a jelenleg is zajló földkerülő vitorlásverseny kap kiemelt figyelmet a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával. A látogatók egy 400 négyzetméteres Volvo Ocean Race programszigeten ismerkedhetnek a versennyel, a csapatokkal és a legénység életével. Kiállítják a Volvo Ocean 65 versenyhajó belsejének egy részletét, és felállítanak egy hajókormány installációt is a látogatók számára.

A Generali Kikötő Színpadon nagyon sok érdekes előadással találkozhatnak, a Magyar Vitorlás Szövetség képviselői is beszámolnak a versenyrendszerben bekövetkezett változásokról, és a sportág fejlődését szolgáló terveikről.

Bővebb infók a 2015-ös Boat Show-ról: http://boatshow.hu

0 Tovább

A magyar bajnok megnyerte a Hungarian Dance Opent

Fantasztikus hangulatban, kiváló magyar sikerekkel zárult a TáncSport Magyar Bajnokságok második versenynapja. A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban a magyar bajnokságokon kívül a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSz) először rendezett nemzetközi versenyeket, amelyeken közel 20 ország táncosai indultak.

Kiemelt figyelem kísérte a  felnőtt tíztánc magyar bajnokságot, melyen végül a címvédő Hegyes Bertalan János, Kis Violetta páros győzött. Ugyancsak komoly rangot adott a rendezvénynek a Latin International Open, ahol ráadásul magyar siker született. A magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina ugyanis megszerezte az első helyet, maga mögé utasítva a kategória 53 párosát. A Junior II. Latin Openen Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra győzött, Nagy Márk és Vörös Liza pedig bronzérmes lett. Szalaiék a Junior II. Standard Openen is parkettre léptek, ahol a harmadik helyen zártak. A Senior III Standard Open döntője is magyar sikerrel ért véget, miután  Kránicz József és Dobó Erika nyert.

„Pörgős versenyeken vagyunk túl. Örömmel konstatáltuk, hogy a Bassano Opennel párhuzamosan rendeztük meg a Hungarian Dance Opent, közel ugyanannyi páros indult Szigetszentmiklóson is, mint Olaszországban. A jó hangulatú versenyekből és a népes mezőnyből kiindulva 2016-ra hatalmas táncfesztiválra készülhetnek a sportág szerelmesei” – mondta Jenei Éva, az MTáSZ versenytánc szakág versenysportjáért felelős elnökségi tagja.

A TáncSport Magyar Bajnokságok következő versenynapjai február 21-én és 22-én lesznek. Bővebb infók a www.tancsportmb.com oldalon.

 

A Magyar bajnokok 2015-ben (a vasárnapi döntők után):

 

Tíztánc Magyar Bajnokság

Hegyes Bertalan János, Kis Violetta

 

Senior I-II. Tíztánc Magyar Bajnokság

Szabó Zsolt Mihály, Ónodi-Szabó Valéria

 

Senior III. Tíztánc Magyar Bajnokság

Savanya László, Savanyáné Árvai Margit

 

Ifjúsági Standard Magyar Bajnokság

Sorin Andrei Neagu, Elek Réka

 

Junior I. Latin Magyar Bajnokság

Kovács-Kalic Károly Péter, Farkas Liliána

 

Gyerek Standard Magyar Bajnokság

Kohon Patrik, Kávási Éva

 

Formáció Latin A Liga:

Gála TE 'A' - Tribute to Diana Ross

 

Formáció Latin 'B' Liga:

Savaria TSE B Csapat - Hello Africa

0 Tovább

Magyar sikerek és bajnokavatók Szigetszentmiklóson

Szigetszentmiklóson lebonyolították a TáncSport Magyar Bajnokságok első versenynapját. A szombat késő este befejeződött versenyeken a magyar bajnokságokon kívül a nemzetközi viadalokon több magyar páros is érmet szerzett. Ugyanezt tette egy magyar profi duó is Bassanóban.

WDSF Senior I Open Standard kategóriában Balogh Csongor és Szabó Anita arany-, Kemény Tamás és Princz Nóra pedig ezüstérmes lett. A WDSF Senior II Open Latin döntőjét is egy magyar páros nyerte: Kiss Mihály és Farkas Mónika volt a legjobb. Neagu Sorin Andrei és Elek Réka a WDSF Youth Open Standard mezőnyben lett dobogós. Ők bronzérmesként zártak.

Az utánpótlás korosztályokban szombaton a gyermek tíztánc és a junior II-es standard mezőnyben avattak magyar bajnokot, előbbiben Kohon Patrik és Kávási Éva, utóbbiban pedig Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra lett magyar bajnok. Vasárnap újabb rangos versenyekkel folytatódnak a TáncSport Magyar Bajnokságok, emellett több nemzetközi viadalt is láthat a közönség. További részletek a magyar bajnokságok hivatalos honlapján: www.tancsportmb.com

A szigetszentmiklósi versennyel párhuzamosan Bassanóban is zajlik egy több napos táncfesztivál. Olaszországban parkettre lépett Gellai Tamás és Vorobchenko Darya is. A magyar duó a profi latin kategóriában bronzérmesként zárt.

 

0 Tovább

TáncSport – A magyar bajnokságok következnek

A magyar táncsportban élők számára az év versenyei következnek, az előttünk álló hétvégén ugyanis megkezdődnek a magyar táncbajnokságok. A versenyeknek ezúttal a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok ad majd otthont.

 

Február 7-én és 8-án rendezik meg a bajnokságok első hétvégéjét, amely részeként a közönség láthatja a Hungarian Dance Open WDSF-verseny párosait is parkettre lépni. Húsz országból érkezett nevezés a WDSF-versenyre.
A nemzetközi versenyekkel párhuzamosan több kategóriában rendeznek magyar bajnokságot. A győztesek képviselhetik Magyarországot a világ- és Európa-bajnokságokon.
A táncsportos magyar bajnokságok második hétvégéjét február 21-én és 22-én bonyolítják le, ugyancsak Szigetszentmiklóson.
A bajnokságokkal kapcsolatos infók elolvashatók a http: www.tancsportmb.comoldalon.
0 Tovább

Miért menjünk el a technikai búvárok találkozójára?

Szombaton rendezik a II. Magyar Technikai Búvár Találkozót. Az eseményre érdemes kilátogatni mindazoknak, akiknek már van fogalmuk a búvárkodásról, hiszen a találkozón ők is sok hasznos dolgot hallhatnak, de még a laikusoknak is érdekes lehet, amennyiben, mondjuk, szeretnek a National Geographic tévécsatornán búvárkodást nézni.

A technikai búvárkodásba leegyszerűsítve a különleges merülések tartoznak, ilyenek például a barlangi vagy a roncsmerülések. A technikai búvárok, miközben vérbeli felfedezők, ugyanúgy szabadidős sportolónak tekinthetők, mint a búvárkodást hobbiból űzők, csak éppen sokkal kevesebben vannak, hiszen ez egy jóval nehezebb és költségesebb tevékenység. Létszámuk Magyarországon nem éri a száz főt sem.

"A rendezvénnyel életet szeretnénk lehelni a technikai búvárkodás hazai társadalmába" - mesélte Zelenák József, a Magyar Búvár Szakszövetség elnökségi tagja.

Az összejövetel fő motívuma a technikai búvárkodás oktatásban való szerepe lesz. Több olyan búvár oktatási szervezet létezik ugyanis, amelyik felvette palettájára a technikai búvárkodást, a találkozóra pedig olyan előadókat hívtak meg, akik ezzel foglalkoznak.

A hobbi búvároknak is izgalmasak lehetnek az előadások, hiszen például a technikai búvárkodásban alkalmazott felszerelések vagy oktatási metódusok egy része idővel jellemzően átszivárog az ő területükre is. Annakidején többek között a víz alatt használt kommunikációs jeleket is a technikai búvároktól vették át.

A másik oldalról viszont senki nem technikai búvárként kezdte ezt a sportot, tehát a szervezők várnak minden búvárt, aki azon gondolkodik, hogy milyen fejlődési vagy továbblépési lehetőségek vannak a számára.

A II. Magyar Technikai Búvár Találkozót 2015. január 31-én, szombaton reggel 9 órától rendezik a budapesti Lion's Garden Hotelben (1146, Cházár András utca 4.) Bővebb információ: www.buvar.hu

0 Tovább

Berecz: Cél a folyamatos fejlődés és a 98 kiló

Berecz Zsombor kilókra hajt.  A 2014-es év férfi vitorlázójának megválasztott sportember az elmúlt másfél hónapban Valenciában edzőtáborozott, csak közvetlenül karácsony előtt érkezett haza – írja a Blikk. Szabó Dávid „Ott leszünk Rióban” című írásából az is kiderül, hogy a 2014-ben 92 és 94 kilós versenysúly között ingadozó Berecz 98 kilogrammosra szeretné feltornázni magát, amit elsősorban izomnöveléssel szeretné elérni.  Ez jelentősen megkönnyítené az erősebb szélviszonyok közötti versenyzését.

Berecz Zsombor  a második magyar sportoló, aki olimpiai kvótát szerzett a 2016-os riói nyári játékokra, előtte a sportlövő Tobai-Sike Renátának sikerült. Az MVM Sport Egyesület vitorlázójának a riói lesz a harmadik olimpiája.

„A kvóta megszerzése főként mentálisan segíti a munkámat, nyugodtabban és így bátrabban tesztelhetek hajókat. Célom a folyamatos fizikai és technikai fejlődés” – mondja Berecz, aki Finn-dingi hajóosztályban szerzett kvótát. 

0 Tovább

Majthényiék két sikerrel rajtoltak

Jól kezdte a repülőhollandi-világbajnokságot a Majthényi Szabolcs, Domokos András duó. A tízszeres világbajnok kettős a Sydneyben zajló világverseny első két futamát megnyerve az élről várhatja a folytatást. 

Majthényiék mögött a Kilian Koenig, Johannes Brack páros a második, míg az Enno Kramer, Ard Geelkerken egység a harmadik. 

A további magyar duók közül Ziegler János és Polgár Csaba 8., Gáborjáni-Szabó Gábor és Czeizel Balázs pedig a 9.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum