Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az Origósok is körbefutják a Balatont!

Mi lehet keményebb egy félmaratonnál, vagy egy maratonnál? Hát az ultramaraton. Itt rendszerint egy maratoni távnál (42 kilométer 195 méter) hosszabb távokat futnak az indulók, sokszor több maratont egymás után. Magyarország egyik legnagyszerűbb ultraversenye az Ultra Balaton, amely idén május 31-én startol Balatonkeneséről. Az UB-n elindul az Origo is.

„Ebből a versenyből egy futózarándoklat lett" – kezdi Zelcsényi Miklós főszervező.

-Idén várhatóan rekord lesz, körülbelöl 4000 résztvevőt várunk. Az UB népszerűségére jellemző, hogy amikor a nevezést megnyitottuk, pár percre rá 2500 nevezés regisztrált verseny oldalán. Ez azt bizonyítja, hogy a sportolni vágyók készültek erre a pillanatra.

Az UB-t lehet egyéniben és váltóban is teljesíteni, mi természetesen egy 10 fős csapattal tudjuk le a 212 kilométert. Ez, ahogy a szervezők mondják, jó kis csapatépítő program.


Lesznek teljesen extrémnek mondható indulók is. Egyrészt aki egyedül teljesíti a több, mint 200 kilométert, az már súrolja az extrémitás határát. Dáva Iván ultrafutó azonban rátesz még egy lapáttal, ő mezítláb futja majd le az UB-t. „Ezzel az akciómmal a 'előlábra érkezés' technikát szeretném népszerűsíteni. Egy sokkal egészségesebb, összeszedettem mozgás. Biztos ismerős a futók körében az, hogy térd- és derékfájás jelentkezik egy hosszabb táv után, vagy közben. Az előlábra érkezés technikával mindez kiküszöbölhető" – mesélte a civilben grafikusként dolgozó ultrafutó.

Az Origo csapata a Telekom Futótárs alkalmazásával készül az Ultra Balatonra.

Fotó: http://ultrabalaton.hu/

0 Tovább

EFOTT 2014: Hip-hopra hangolva

Minden nap hip-hop lehet azoknak, akik a miskolctapolcai EFOTT-ra látogatnak július 15. és 20. között, hiszen első alkalommal különálló színpadot kap a műfaj. A Hősök, vagy az Animal Cannibals mellett olyan hazai fenegyerekekkel bulizhat a közönség, mint az NKS oszloposai, Siska Finuccsi, vagy éppen Funktasztikus, éjfél után pedig a műfaj neves lemezlovasai adják az ütemeket. A színes zenei program mellett ráadásul a szakma legjobbjaitól tanulhatnak is az érdeklődök a Hip-hop Akadémián, Ricsi és Qka vezényletével.

„Az EFOTT állandóan színes és megújul, idén pedig a divatos pop-vonal mellett teret enged a hip-hopnak is, ezzel kitüntetve a műfajt. Mi már harmadik éve nem csupán fellépőként, de házigazdaként is jelen vagyunk, így van rálátásunk arra, hogy erre valóban van igény. Minden nap lesz Hip Hop Akadémia is, ahol interaktív fejtágítást tartunk a stílusról, hiszen aki ezt hallgatja, az általában csinálni is akarja. E mellett különös figyelmet fordítunk majd arra, hogy a környékbeli hip-hop arcok is megmutathassák tehetségüket” – kezdte Qka. - „Számtalan emlékezetes bulink volt Miskolcon, egyszer annyira melegünk volt egy szórakozóhelyen, hogy végül alsónadrágban nyomtuk végig a fellépést. Az EFOTT pedig nagy kedvenc, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a Fesztivál himnuszunk klipje is nagy részben a tavalyi hallgatói bulin forgott” – folytatta az Animal Cannibals tagja.

A Hősök csapata már szintén rutinos „efottozó”, idén is biztosan átadják magukat a fesztiválhangulatnak.

„A hip-hop színpad a műfaj népszerűségét mutatja, de egyben fokozza is azt, példát mutatva más fesztiváloknak. Idén is mindenképpen több napot maradunk, elkapjuk az EFOTT-feelinget és az előző évekhez hasonlóan csapunk néhány görbe estét. Ez mindenkinek egy jó alkalom arra, hogy a vizsgaidőszak után elrúgja a labdát” – mondta Eckü. - „Miskolc különösen kedves számomra, a fellépések mellett többször lazítottam már Miskolctapolcán”– tette hozzá a Hősök rappere, aki azt is elárulta, idén új dalokkal érkeznek a fesztiválra, ízelítőként a készülő lemezük repertoárjából.

Látogass el Te is az ország legnagyobb hallgatói bulijára, és lazulj a legjobb hazai hip-hop előadók rímeire!

0 Tovább

EFOTT 2014: A Tankcsapdával nyit az EFOTT

Júliusban harminc év után ismét Miskolctapolcán forgatja fel a várost a hazai zeneipar színe-java az EFOTT-on. A Cirkusz Kávéházban játékos keretek között derült ki, hogy a legnagyobb hallgatói bulit ezúttal az idén huszonöt éves Tankcsapda nyitja.

„Nagyon örülünk annak, hogy az EFOTT nyitónapján ünnepelhetjük a zenekar huszonötödik születésnapját. Különleges este lesz ez nekünk, vendégzenekarokkal, nagyszabású, látványos bulival készülünk. Nem titok, hogy a nyáron összesen csak nyolc koncertet adunk és mindegyik program más és más lesz. Huszonöt év dalait tekintve jócskán van miből válogatni, a jó értelemben vett kötelező slágerek mellett helyet kapnak majd régen hallott dalok is. Érdemes tehát jegyet váltani és egy hatalmas zúzásra készülni Miskolcon. Mi már nagyon várjuk!” – mondta Lukács Laci.

A Tankcsapda nyitónapi zúzása után a játékosság mellett a zenei sokszínűség kap főszerepet az idei EFOTT-on. Az Animal Cannibals például a Hip Hop Akadémia házigazdájaként áll színpadra. Természetesen Dévényi Tibi bácsi is ott lesz Miskolctapolcán, de a hazai kedvencek mellett Miskolctapolcára érkeznek a kilencvenes évek kultikus zenekarai is.

„Az idei fesztiválprogramot is a zenei sokszínűség jegyében állítottuk össze. A legnépszerűbb rock, alternatív és hip-hop előadók mellett a kilencvenes évek legnagyobb euro-pop kedvenceit is elhozzuk, így garantált a fergeteges hangulat. Biztosan velünk bulizik majd Miskolctapolcán a Mr. President, Brooklyn Bounce, Haddaway és a Vengaboys” – árulta el Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

A szervezők a Miskolci Egyetemmel karöltve egy tizenhat hektáros területen építik fel a fesztivált, ahol a Hooligans, a Road, a Hősök és a Mary Popkids is megtáncoltatja majd a közönséget.

0 Tovább

PAFE: A legendás Smash minden számát lejátssza az Offspring!

Április 8-án töltötte be a második X-et a The Offspring világhírű korongja, a SMASH, melyen olyan dalok pörögnek, mint a Come Out And Play (Keep ’Em Separeted), Self Esteem és a Gotta Get Away. A lemez 11 millió példányban került eladásra, így önálló kiadásként a legkeresettebb titulust nyerte el magának, ráadásul a zenekar privát történelmében is ugródeszka volt. A 20. évfordulót nem is ünnepelhetné méltóbban az amúgy 30 esztendős punk banda, mint egy nagyszabású turnéval, így Európa után Észak-Amerikát is bejárják! Magyarországon, a szántódi Pannónia Fesztiválon lesz lehetőség élőben hallani a SMASH teljes egészét, június 8-án, a Nagyszínpadon! 

0 Tovább

Maratonman Tavaszi Futam

Idén második alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Maratonman Tavaszi Futamot. Az indulók ezúttal is gyönyörű környezetben, a téli álom után éledező Balaton partján mozgathatják át a testüket.

“A Maratonman azoknak szól, akik hozzánk hasonlóan imádják a futást. Azoknak, akik még csak kezdenek rákapni az ízére, vagy akik már rendszeresen futnak. Azoknak, akik még csak elhatározták, vagy akik már többször le is futották a maratont. Futóeseményeink prémium kategóriás rendezvények, mely tükröződik a szervezés és az ellátás színvonalában, a díjak és a kísérő programok minőségében. Nevezőinknek nem csupán a versenyzés élményét kínáljuk de egy komplett sportnapot, melyet együtt élvezhetnek családjukkal, barátaikkal” – mondja Zelcsényi Miklós főszervező.

Amire az indulók számíthatnak:

-       Gyönyörű helyszín (versenyközpont a Balaton partján, a Vitorlás téren, befutó a Tagóre sétányon), jól biztosított pálya.

-       Professzionális szervezés, többszörösen bizonyított, rutinos szervezőgárdával.

-       Nevezési lehetőség többféle távon, hogy mindenki megtalálja a felkészültségének megfelelő kihívást: 6,5 km, 10.5 km, félmaraton, maraton.

-       Szintidőn belüli egyéni befutóknak egyedi technikai futópóló, a dobogósoknak érem és oklevél jár.

-       A versenyen a teljes frissítésről az első számú sporttáplálkozástudományi márka, a PowerBar gondoskodik, hogy a nevezőknek, csak a célbaéréssel kelljen foglalkozniuk.

-       A kísérőket családi nap hangulat várja, a gyerekek szórakoztatásáról Rudi bohóc gondoskodik, a versenyt bográcsparti zárja.

Nevezni a helyszínen a versenyt megelőző napon, szombaton 12-től 18 óráig, a verseny napján 10 óráig lehet.

Bővebb infók: http://futas.maratonman.hu/

 

0 Tovább

Czene Attila: Nordic walking közben az egész család együtt sportolhat

Tájékozódási Nowathlon néven rendhagyó szabadidősportos eseményt rendeznek az Országos Nordic Walking Program keretén belül. Az április 12-én, a Normafánál tartandó túrán a kijelölt útvonalon a térképen jelzett pontokat érintve kell teljesíteniük az indulóknak a távot, egyéniben és csapatban is lehet nevezni (egy csapat legfeljebb hét főből állhat). Összesen tíz pontot kell érinteni, ezek közül öt állomáson feladatokat is kell teljesíteni, melyekre pecsétet kapnak a résztvevők. A versenyen csak nordic walking bot használatával lehet elindulni, de akinek nincs ilyen felszerelése, annak a szervezők korlátozott számban biztosítanak a helyszínen.

 

„Mivel a Nordic Walking egy 100%ban állóképesség-sport, testünk izomzatának 90%-át igénybe és erre a terhelésre a szervezet zsírégetéssel válaszol, ezért a rendszeres Nordic Walking a súlyproblémák egyik legjobb orvossága” – meséli Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke.

„A sima gyalogláshoz képest az Nordic Walking 20%-kal több kalóriaégetéssel jár, így ez a sport az egyik legjobb ’öregedésgátló’ szer a világon. Az Nordic Walking nagy sikerének egyik kulcsa valószínűleg az, hogy egyre többen keresnek természetben végezhető mozgásformákat.  Egyik legnagyobb előnye, hogy férfi, nő, idős és gyermek is űzheti, így tényleg az egész család együtt sportolhat.  Ezen felül pedig a diagonál mozgás nagyban javítja a koordinációs képességet és ezzel együtt az egyensúlyozó képességet is, mely nemcsak idős korban fontos, hanem a mozgásszegény életmód miatt a fiatalok körében is egyre fontosabbá válik” – mondta a korábbi úszó olimpiai bajnok.

„2000-ben a Nordic Walking már az év sportja lett Finnországban. Kívánom, hogy ez az esemény is hozzájáruljon ahhoz, hogy Magyarországon is - ha nem is a finn rokonainkhoz mérten, ahol állítólag 500.000 ember űzi napi rendszerességgel eme sportot - egyre többen kapjanak kedvet e nagyszerű sportág és mozgásforma elsajátítására és egész éven át tartó művelésére” – tette hozzá a sportvezető.

 

A nordic walking, magyarul síjárás Finnországból indult, ma már Európa-szerte nagy népszerűségnek örvend, de hódít már az Egyesült Államokban, Japánban és Ausztráliában is. Olyannyira népszerű lett, hogy már számos változata van világszerte, mindegyik lényege, hogy jelentősen javítja az állóképességet.

 

0 Tovább

PAFE: A Dub Pistols visszatér!

Tavaly már nagy sikert aratott a Dub Pistols (UK) a Pannónia Fesztiválon, így az élmény idén megduplázódik (avagy sor kerül a pótlásra azoknak, akik lemaradtak volna) hiszen, június 7-én újból vendégül látja a Szántódpusztán helyezkedő PaFe Barry-t és csapatát.

A zeneipar egyik legnagyszerűbb figurája Barry Asworth, aki ugyan 25 éves pályafutása alatt megfordult már több helyen is, jelenlegi brigádjával, a Dub Pistols-szal hódítja igen széleskörű rajongótáborát. A dub zene pisztolyai tavaly igen jól sültek el a Balaton déli partján fekvő fesztiválon, a hangulat olyannyira a tetőfokára hágott, hogy Barry még a közönségbe is bevetette magát! A formáció tökéletes összhangba hozza a különféle stílusokat, úgy, mint a reggae, hip-hop és a bigbeat, így kiváló talpalávaló lesz idén is! A zenekar 18 éves fennállása alatt 6 stúdiólemezt adott ki, tagok pediglen keresett remixkészítők, olyan előadóknak dolgoztak már, mint Moby, az Apollo 440, Natalie Imbruglia, a szintén fellépő Freestylers, a U2, a Limp Bizkit.

0 Tovább

EFOTT 2014: Remember ’84 – Generációk találkozása az EFOTT-on

Több évtizede sikeresek, koncertjeiken pedig mára több generáció együtt bulizik. Igazi rock legendáké lesz a terep a miskolctapolcai EFOTT pénteki programjában. A P-Mobil, a Kalapács zenekar és Deák Bill Gyula mellett a Karthago és az Edda is színpadra lép.

Pataky Attila kettős érzéssel tér vissza szülővárosába.

„Már a ’80-as években is feszegettük a határainkat, a mai világban pedig még nagyobb igénye van a fiataloknak arra, hogy lehetőséget kapjanak a felszabadulásra. Akkor és most is arra törekszünk, hogy felhőtlen órákat és boldogságot adjunk a közönségnek a zenénkkel. A régi rajongók már gyermekeikkel érkeznek a koncertekre, így mára egy több generációs táborunk alakult ki” – kezdte az énekes. – „Mindig kettős érzéssel lépek színpadra Miskolcon. Egy részről otthon érzem magam, viszont a megfelelési kényszer sokkal erősebb bennem az otthoni közönség előtt. Mindenesetre nagyon várom, hogy az EFOTT-on léphessünk színpadra, szeretlek Miskolc!” – tette hozzá az Edda frontembere.

Változatlan felállásban és lelkesedéssel készül az év legnagyobb hallgatói bulijára a Karthago is, akik idén első alkalommal kaptak meghívást az EFOTT-ra.

„Harmincöt éve ugyanabban a felállásban zenélünk, ezt manapság kevesen mondhatják el magukról. Már a ’80-as évek nagy rock fesztiváljain is főzenekar voltunk, több mint 3200 koncerten vagyunk túl, de a mai napig nagy lelkesedéssel készülünk minden bulira. Ráadásul mára a közönség ollója is kiszélesedett” – mondta Szigeti Ferenc. – „Minden évben igyekszünk frissíteni a műsorunkon, így az elmaradhatatlan Karthago-himnuszok mellett mindig készülünk új dalokkal is. Július 18-ra hatalmas bulit ígérhetünk, és megtiszteltetésnek érezzük, hogy idén először színpadra léphetünk a fesztiválon!” – folytatta a zenész.

Július 15. és 20. között látogass el Te is az EFOTT-ra, ahol a zenei sokszínűség jegyében az igazi rock-klasszikusokkal is együtt bulizhatsz!

0 Tovább

Hajrá Török Zsolt!

Török Zsolt tudja, hogy mire vállalkozott. Az aradi hegymászó a Himalájában található Annapurna 8091 méteres csúcsát hódítaná meg.

 A sportember a SportBánya hétfő esti adásában elmondta, bíznak a jó időjárásban, a többit pedig igyekszenek megoldani. Török Zsolt legutóbb 2013 júliusában a Nanga Parbatot hódította meg, az Annapurna pedig azért vonzotta, mert az egyik legveszélyesebb nyolcezres hírében áll. A magyar hegymászó, még az elindulás előtt nyilatkozott a SportBányának.

A Juventus 103.9-en hallható zenés sportmagazin hegymászós része meghallgatható itt.

Török Zsolt

0 Tovább

Országos Nordic Walking Program – Tájékozódási verseny az Anna réten

Egyéniben és csapatban is lehet nevezni az Országos Nordic Walking Program keretén belül megrendezendő Nowathlon tájékozódási versenyre.

 

A Normafától, az Anna rétről rajtoló versenyen egyéniben és csapatban is lehet indulni, utóbbit minimum kettő, maximum hét fő alkothatja. Bárki részt vehet a programban, a kiírásban egyetlen kitétel szerepel, hogy minden kategóriában legalább egy főnek nordic walking botot használva kell megtenni a távot. Akinek nincs botja, annak a helyszínen biztosítanak a szervezők. 

 

A nordic walking lényege, hogy egyesíti a gyaloglás, a futás és a sífutás előnyeit. A botok használata révén hosszabbakat lépünk, úgy, hogy a kezek és a lábak természetes, a járáshoz elengedhetetlen ellentétes mozgása megmarad. A botok használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak, az edzések pedig intenzitásuk szerint lehetnek lassabb tempójú zsírégető edzések vagy gyorsabb intenzitású kondinövelő edzések.

 

Géczi Anikó az egyik legnevesebb magyar nordic oktató. Szerinte mára már a kezdőlépésekből egy új mozgásforma (sportág) alakult ki, amely ezreket mozgat meg az országban. „Mindenki tudja vagy hallott a nordic walking sokoldalú pozitív hatásáról. Nagyon sokan kipróbálták és még a mai napig is rendszeresen csinálják. Nagy köszönet jár a kitartó instruktoroknak, akik mindent megtesznek azért, hogy még többen megszeressék, beiktassák napi életükbe ezt a mozgást. A nordic walking nem az egészséges versenysportolók mozgásformája, hanem azoké, akik a versenysportot figyelemmel kísérik – azaz a tömegsportolóké – illetve ahogyan mi nevezzük: a nordic walking mindenki sportja!” – mondta Géczi Anikó.

A nevezéssel kapcsolatos infók megtalálhatók a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján, a következő link mögött: http://www.masport.hu/aktualitasok+1/elo+a+botokkal+nordic+walking+nap+a+normafanal+1.html

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum