Egyéniben és csapatban is lehet nevezni az Országos Nordic Walking Program keretén belül megrendezendő Nowathlon tájékozódási versenyre.

 

A Normafától, az Anna rétről rajtoló versenyen egyéniben és csapatban is lehet indulni, utóbbit minimum kettő, maximum hét fő alkothatja. Bárki részt vehet a programban, a kiírásban egyetlen kitétel szerepel, hogy minden kategóriában legalább egy főnek nordic walking botot használva kell megtenni a távot. Akinek nincs botja, annak a helyszínen biztosítanak a szervezők. 

 

A nordic walking lényege, hogy egyesíti a gyaloglás, a futás és a sífutás előnyeit. A botok használata révén hosszabbakat lépünk, úgy, hogy a kezek és a lábak természetes, a járáshoz elengedhetetlen ellentétes mozgása megmarad. A botok használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak, az edzések pedig intenzitásuk szerint lehetnek lassabb tempójú zsírégető edzések vagy gyorsabb intenzitású kondinövelő edzések.

 

Géczi Anikó az egyik legnevesebb magyar nordic oktató. Szerinte mára már a kezdőlépésekből egy új mozgásforma (sportág) alakult ki, amely ezreket mozgat meg az országban. „Mindenki tudja vagy hallott a nordic walking sokoldalú pozitív hatásáról. Nagyon sokan kipróbálták és még a mai napig is rendszeresen csinálják. Nagy köszönet jár a kitartó instruktoroknak, akik mindent megtesznek azért, hogy még többen megszeressék, beiktassák napi életükbe ezt a mozgást. A nordic walking nem az egészséges versenysportolók mozgásformája, hanem azoké, akik a versenysportot figyelemmel kísérik – azaz a tömegsportolóké – illetve ahogyan mi nevezzük: a nordic walking mindenki sportja!” – mondta Géczi Anikó.

A nevezéssel kapcsolatos infók megtalálhatók a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján, a következő link mögött: http://www.masport.hu/aktualitasok+1/elo+a+botokkal+nordic+walking+nap+a+normafanal+1.html