Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Uszonyosúszó VK – Sikeres magyar szereplés

A magyar felnőtt versenyzők nyolc arannyal, öt ezüsttel és négy bronzzal zárták az egri CMAS Uszonyosúszó Világkupát. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint 23 ország képviseltette magát a hevesi megyeszékhelyen.

Senánszky Petra esélyeshez méltó versenyzéssel megnyerte a női 50 méteres uszonyos gyorsúszás után a 100-as döntőt is. A Világjátékokra készülő világklasszis a 4X100-as mix váltó tagjaként is aranyérmet szerzett, a női 4X100-as váltóval pedig bronzérmes lett. Ugyancsak a dobogó legmagasabb fokára tudott állni Szász Tamás, miután győzött a férfi 400 méteres búvárúszásban. Ugyanebben a számban Semostyán Róbert bronzérmesként zárt. Lengyeltóti Bence a férfi 400 méter uszonyos gyorsúszásban első, a 200 méter távon pedig második lett. Utóbbi számban Cséplő Kelen nyert. Cséplő a 100 uszonyos gyors fináléjában sem talált legyőzőre. Varga Krisztina szombaton és vasárnap is dobogóra állt, előbb a női 400 méteres uszonyos gyorsúszásban harmadik lett, majd a zárónapon győzni tudott a 200-as távon.

Blaszák Lilla Gréta két érmet is begyűjtött. A 200 méter felszíni döntőben 2., a 800-as távon pedig 3. lett. Ezüstérmet szerzett továbbá Pázmányi Sándor (1500 m), és a Debreceni Búvárklub „A” váltója (4X50 m felszíni mix). Remekeltek a juniorok, hiszen 12 aranyat, 6 ezüstöt és 8 bronzot szereztek. Kiemelendő Kiss Nándor teljesítménye, aki a 400 és a 800 méteres felszíni úszásban is junior világcsúcsot úszott.

 

0 Tovább

Uszonyosúszó VK – A felnőttek 4 arannyal, 4 ezüsttel és 3 bronzzal nyitottak

Magyar szempontból jól kezdődött az egri CMAS Uszonyosúszó Világkupa. A felnőttek 11 érmet szereztek szombaton. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint 23 ország képviselteti magát a hevesi megyeszékhelyen.

Senánszky Petra esélyeshez méltó versenyzéssel megnyerte a női 50 méteres uszonyos gyorsúszást. A Világjátékokra készülő világklasszis a 4X100-as mix váltó tagjaként is aranyérmet szerzett. A Debreceni Búvárklub ugyanis első lett ebben a számban a Holoda Péter, Linzenbold Zsófia Karolina, Lipők Larion, Senánszky Petra összeállításban. Ugyancsak a dobogó legmagasabb fokára tudott állni Szász Tamás, miután győzött férfi 400 méteres búvárúszásban. Ugyanebben a számban Semostyán Róbert bronzérmesként zárt. A negyedik szombati aranyérmet Lengyeltóti Bence szerezte férfi 400 méter uszonyos gyorsúszásban.

Blaszák Lilla Gréta két érmet is begyűjtött. A 200 méter felszíni döntőben 2., a 800-as távon pedig 3. lett. Ezüstérmet szerzett továbbá Pázmányi Sándor (1500 m), Cséplő Kelen (50 m uszonyos gyors) és a Debreceni Búvárklub „A” váltója (4X50 m felszíni mix). Varga Krisztina is dobogóra állt, miután női 400 méteres uszonyos gyorsúszásban harmadikként zárt.

Remekeltek a juniorok, hiszen 7 aranyat, három ezüstöt és 6 bronzot szereztek. Kiemelkedik Kiss Nándor 800 méteres felszíni úszásban elért győzelme. A Mátrai Erőmű Búvárklub versenyzője ugyanis 6 perc 13 másodperc 53 századmásodperccel csapott célba, amely junior világrekord.

0 Tovább

Mezei Dominik az U23-as válogatott 82 kilóban

Március 7. és 13. között a bulgáriai Plovdiv ad otthont az U23-as birkózók Európa-bajnokságának. A hazai szövetség (MBSZ) szakmai vezetése úgy döntött, a kötöttfogású 82 kilogrammosok között válogatót ír ki a kontinensbajnokságon való részvételért, így a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) két ösztöndíjasa, Dömök Péter és Mezei Dominik megküzdött egymással, s kettejük közül végül utóbbi került győztesen a párharcból.

Péntek délután a budapesti Körcsarnokban két győzelemig tartó összecsapáson derült ki, melyikük utazhat Bulgáriába – az akciópont nélkül véget ért mérkőzéseket nem vették figyelembe. Az első meccsen rögtön alkalmazni kellett ezt a szabályt, hiszen a srácok egy-egy passzivitási ponton kívül mást nem értek el. A második mérkőzésen aztán már jöttek az akciók, 4–3-ra Mezei nyert, és a dorogi sportoló a harmadik ütközetet is behúzta, nem is akárhogyan, 6–3-as állásnál tussal!

Mezei Dominiknak ezúton is gratulálunk, és sok sikert kívánunk neki a bulgáriai U23-as Európa-bajnokságon!

(kozmaakademia.hu; K. B.)
(Fotó: Dorogi NC)

0 Tovább

Oszkó Péter a fallabdázók elnöke!

Oszkó Péter lett a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöke. Az üzletembert ugyanis egyhangúlag választotta meg a sportág hazai rendkívüli közgyűlése.

A korábbi pénzügyminiszter Süle Gábort váltotta az elnöki székben. Süle januárban lemondott tisztségéről.

Oszkó Péter legfontosabb feladatának azt tartja, hogy a sportágat minél szélesebb körben megismertesse – derült ki a rendkívüli közgyűlésen.

A hét tagú elnökségben volt még egy változás: a korábban lemondott Pogány Péter helyére Kékesi Zsuzsannát választották be.

A sportágban az év egyik legfontosabb versenye következik. Szombaton ugyanis a csapatoknál kupagyőztest avatnak. A budapesti City Squash Club ad otthont a Nissan Centrum Magyar Kupának.

0 Tovább

Szél Anna szeretné, ha 2022-ben legalább egy világversenyen neki szólna a magyar himnusz

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) sportolói – és a női válogatott tagjai – közül az ifjúsági olimpiai ezüstérmes, kadet Európa-bajnok Szél Anna szerepelt a legjobban a Bulgáriában múlt hét végén rendezett Dan Kolov-Nikola Petrov-emlékversenyen: az 57 kilogrammosok között bronzérmet nyert.

A KIMBA ösztöndíjas a selejtezőben technikai tussal legyőzte a spanyol Sánchezt, majd a negyeddöntőben az indiai Neetut is ugyanígy. Az elődöntőben aztán a szintén indiai Srishti már túl nagy falatnak bizonyult, Szél Anna 6–0-ra kikapott. Jöhetett a bronzmérkőzés, amelyen a hondurasi Figueroa sérülés miatt nem lépett szőnyegre, így Szél a dobogó harmadik fokára állhatott.

„Nagyon vártam már ezt a versenyt, legutóbb nagyon rég, talán 2020-ban szerepeltem ehhez hasonló kisebb nemzetközi viadalon – vélekedik a kiválóság. – Ezeken egyáltalán nincs rajtam stressz, felszabadultan birkózhatok, s ez itt is így történt. Az első két meccsem nagyon jól sikerült, fejben is ott voltam. Hosszú verseny volt, aznap hajnalban indultunk, az elődöntő délután fél hat óra körül kezdődött, addig semmit nem pihentem. Szóval kicsit fáradtan küzdöttem, és ez a teljesítményemen is látszott, kikaptam az indiaitól.”

Szél Anna az elveszített elődöntőtől eltekintve pozitívan értékelte a versenyen történteket. Elmondása szerint akadtak apróbb hibái, amelyeket ki szeretne javítani, de úgy véli, a bulgáriai tökéletes felkészülési verseny volt a március végén kezdődő budapesti Európa-bajnokság előtt.

A sportoló az elmúlt három évben folyamatosan váltogatta, melyik súlycsoportban indul: 2019-ben az 55 kilogrammosok között, 2020-ban 62 kilóban, tavaly pedig 59 kilogrammban szerepelt. Az idén viszont a felnőtt-válogatóversenyen és Bulgáriában egyaránt 57 kilóban küzdött.

„Választanom kellett, hogy ötvenhét vagy hatvankét kilóban szeretném-e folytatni a pályafutásomat, mivel az ötvenkilenc kilogramm nem olimpia súlycsoport. Nagyjából hatvanegy kiló körül vagyok, szóval az ötvenhétre esett a választásom. Őszintén szólva régen fogytam már ötvenhétre, mindkét idei versenyen két kiló súlyengedményt adtak. Szóval nem tudom, milyen hatással lesz rám a fogyás, március elején, a plovidivi U23-as Európa-bajnokságon meglátjuk.”

Sok másik magyar fiatalhoz hasonlóan Anna is két kontinensviadalon indul egy hónap leforgása alatt. A bulgáriai eseményt március 7. és 13. között, míg a magyarországit március 28. és április 3. között rendezik.

„Nekem egyértelműen a hazai Eb a fontosabb verseny, az U23-as Európa-bajnokságra kiváló felkészülési állomásként tekintek. Noha 2020-ban, a belgrádi világkupán szereztem már tapasztalatot a felnőttmezőnyben, ez lesz pályafutásom első világversenye a »nagyok« között. Izgatottan várom, terhet mindazonáltal nem teszek magamra, egyáltalán nem izgulok. Természetesen aranyérmet szeretnék nyerni, vagy legalább dobogóra állni, de tudom, akkor sem dől össze a világ, ha ez nem történik meg. A legfontosabb az, hogy mindent kiadjak magamból, erre törekszem.”

Anna tervei szerint négy világversenyen indul az idén: a felnőttek, valamint az U23-asok világ- és Európa-bajnokságán egyaránt. Nem titkolja, nagyon szeretné, ha az említett versenyek közül legalább az egyiken neki szólna a magyar himnusz.

(kozmaakademia.hu; K.B)
(Fotó: UWW)

0 Tovább

Teke BL – Megvannak a résztvevők, több magyar kiválóság gurít a nemzetközi csapatokban

Kialakult a BL Final Four mezőnye a tekézőknél. A sportág történetében először adhat otthont Magyarország a rangos sporteseménynek.

A férfiaknál két német csapat guríthat, miután a német Zerbst és a Raindorf is bejutott a legjobb négy közé. Láthatjuk továbbá a szlovák Podbrezovát és az olasz Neumarkt együttesét is.

A nőknél a német Bamberg, a horvát Rijeka, az osztrák Neunkirchen és a romániai Marosvásárhely harcolta ki négyes döntőbe  jutást.

Pintyőke Marcell, a nemzetközi és a hazai szövetség elnöke elmondta, Magyarország számára történelmi jelentőségű a Bajnokok Ligája négyes döntője. „Európa legjobb csapatai és játékosai mérkőznek meg egymással. A sportág történetében először mi lehetünk a házigazdák. Ez nemcsak öröm, hanem felelősség és küldetés is. Azt várom ettől az eseménytől, hogy közelebb kerül a tekesport az emberekhez, és Európa is felfigyel a magyar pályákra és lehetőségekre” – összegzett a sportvezető.

A Magyar Tekeszövetség információi szerint a nők Győrben, a férfiak pedig Pápán gurítanak április 2-án és 3-án. Az első nap az elődöntőket, a másodikon pedig a helyosztókat, azaz a bronzmeccseket és a döntőket rendezik meg.

Több magyar résztvevője is lesz a négyes döntőnek. Ott lesz a férfiaknál Kiss Tamás (KK Neumarkt), aki egészen elképesztő 720 fás eredménnyel szerzett pontot csapatának a negyeddöntőben. Ugyancsak a Neumarkt együttesét erősíti a szerb válogatott Zavarkó Vilmos is. A női mezőnyben a KK Mlaka Rijeka csapatának tagja Méhész Anita és Sáfrány Anita, és természetesen a Marosvásárhelyben több romániai magyar tekés is van. 

0 Tovább

NVESZ Díjátadó Gála – Ismét elismerésben részesültek a legjobbak

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) ismét díjazta legjobbjait. A jelenleg hatvan tagszövetség ernyőszervezeteként működő NVESZ a fővárosi Stefánia Palotában a 2021-es világversenyeken eredményes sportolóknak (világbajnokságokon, Európa-bajnokságokon dobogós helyezettek) adott át elismeréseket.

A gálán Huber István, a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség elnöke vehette át a sportvezetők munkáját elismerő dr. Leyrer Richárd díjat. A sportvezető eredményes versenyzői karrierje után több fronton irányítja a sportágat. Élsportolók felkészülését segítette, 2002 óta pedig elnökként alkotott, illetve alkot maradandót. A közelmúltban választották meg ismét a hazai szövetség elnökének, ezzel ötödik ciklusát kezdte meg.

Dr. Fazekas Attila Erik szerint van mire büszkének lennünk. „A magyar kormánynak a nem olimpiai sportágak támogatása is fontos. A magyar eredmények a sport ezen területén is kimagaslóak. Számos világ- és Európa-bajnokságon szerepeltek kiválóan a magyar sportolók, akik ezúttal átvehetik díjaikat” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára.

Gyulay Zsolt köszöntőjében kitért arra, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság folyamatosan változtatja az ötkarikás játékokon részt vevő sportágak listáját. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke megjegyezte, ebből kiindulva van sportági átjárás a Világjátékokról az olimpiára. „Ennek ékes példája a karate. Frissen megválasztott MOB-elnökként örömmel veszek részt ezen a díjátadón és gratulálok a tavalyi sikerekhez” – jegyezte meg Gyulay Zsolt.

Shawn Kobb, az Amerikai Egyesült Államok Magyarországi Nagykövetségének Kulturális Attaséja is köszöntötte a sportolókat és a sportvezetőket, hangsúlyozva: Birmingham várja a sportvilág jeles képviselőit a Világjátékokon. „Több év kemény munkájának gyümölcsei érhetnek be nyáron. Sikeres felkészülést, és eredményes versenyzést kívánok az összes magyar sportolónak a 2022-es Világjátékokon.” – mondta Shawn Kobb.

Dr. Mészáros János szerint csak egyfajta sport van. Az NVESZ elnöke beszédében kifejtette, számos kiemelkedő alakja van a nem olimpiai sportágak táborának is. „Fantasztikus sportágaink vannak, amelyekre büszkék vagyunk. A legutóbbi Világjátékokon 14 érmet szerzett a magyar csapat. A birminghami játékokon is több éremesélyes indulónk lesz.” – tette hozzá a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

A legjobb sportokat a sportági szövetségek jelölték. Ezek alapján a következő sportolókat díjazta az NVESZ:

Magyar Karate Szövetség

Hárspataki Gábor

Baranyi Zsófia

Magyar Kick-box Szövetség

Száraz Gergő

Busa Andrea

Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség

Tóth Zoltán

Tereza Crisley Cordeiro de Souza

Magyar Sumo Szakszövetség

Buzás Patrik

Lemák Diána

Magyar Muaythai Sportági Országos Szövetség

Spéth Norbert

Magyar Kajak-kenu Szövetség

Adolf Balázs

Kiszli Vanda

Magyar Búvár Szakszövetség

Bukor Ádám

Senánszky Petra

Magyar TáncSport Szakszövetség

Supergirls Nagyformáció

Magyar Torna Szövetség

Bali Dániel

Mazács Fanni

Magyar Élet- és Vízimentő Szakszövetség

Női váltó

Senánszky Petra, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Gyurinovics Fanni

Magyar Grappling Szövetség

Szekeres Ákos

Magyar Erőemelő Szövetség

Bereczki Király Szilárd

Nyers Mónika

Sedric Roussel Watchou

Magyar Szkander Szövetség

Barzsó Alexander

Verbóczki Luca

Magyar Testépítő és Fitness Szakszövetség

Nyircsák József

Balogh Eszter

Dámajátékosok Magyarországi Szövetsége

Ambrózy Bálint

Magyar Tájékozódási Futó Szövetség

Jónás Ferenc

Mag Viktória

Magyar Jet-ski Szövetség

Major Marcell

Magyar Motoros Vízisport Szövetség

Bodor Péter

Magyar Vizisí és Wakeboard Szövetség

Orbán Olivér

Magyar Rádióamatőr Szövetség

Varró Tamás

Magyar Országos Horgász Szövetség

Bakó Péter

Magyar Motorsport Szövetség

Zanócz Noel

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség

Kiss Norbert

Repülő és Légisport Szövetség

Tóth Ferenc

Magyar Bowling és Teke Szövetség

Tóth Katalin

Magyar Lábtenisz Szövetség

Lepsényi Boglárka

Magyar Minigolf Országos Sportági Szakszövetség

Karakas Attila

Balánné Szabó Zsuzsanna

Magyar Teqball Szövetség

Bányik Csaba

Izsák Anna

Magyar Kutyasport Szövetség

Kiss-Tóth Balázs

Kiss-Tóth Virág

Magyar Biliárd Szövetség

Szolnoki Olivér

0 Tovább

Két karatés is közel áll a Világjátékok részvételhez

A karatés Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is jó eséllyel pályázik arra, hogy a világranglista alapján részvételt nyerjen a júliusban az egyesült államokbeli Birminghamben sorra kerülő Világjátékokra. Hivatalos eredményt március elsején hirdet a Karate Világszövetség, a WKF, de a magyarok számításai szerint Tadissi kvótaszerző helyen áll, a tavalyi olimpián bronzérmes Hárspataki pedig elsőszámú tartalékként szintén bizakodhat.

A hétvégén az egyesült arab emírségekbeli Fujairah adott otthont a karate sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League széria ide első állomásának. A versenyen Hárspataki Gábor ezüstérmet nyert, míg Tadissi Martial az ötödik helyen végzett. A mostani, valamint a korábbi jó eredményeknek köszönhetően a két magyar karatés optimista lehet a birminghami részvételt illetően.

A Világjátékokra kategóriánként három fő jutott ki a tavalyi világbajnokságról, és a következő hetekben a világranglistáról újabb versenyzők kapnak kvalifikációt. A rangsort március 1-jén zárják le, ugyanakkor az utolsó pontszerzési lehetőség a Fujairah-i volt.

A magyar szakvezetés a világranglista pontrendszer bonyolultsága miatt egyelőre várakozó állásponton van és óvatos, mindazonáltal a számításaik szerint a 67 kg-ban Tadissi Martial egyike annak a három karatésnak, akik helyezésük alapján indulási jogot érdemelhetnek ki Birminghamre. Hárspataki Gábor a kalkulációk alapján a 75 kg-ban az elsőszámú tartalék pozícióját foglalhatja el, ugyanakkor az előtte álló négy érintett rivális közül többnél is elképzelhető, hogy nem indul a Világjátékokon.

0 Tovább

Jövőre muaythai világbajnokságot rendez Magyarország

Magyarország rendezheti meg a 2023-as muaythai világbajnokságot – adta hírül a sportág hazai szövetsége. Dudok Károly elnök a közelmúltban befejeződött muaythai Európa-bajnokságon egyeztetett a nemzetközi szövetséggel a világversenyről.

 „Előbb szóban, majd pár nappal később írásban is megkaptuk a rendezési jogot, aminek nagyon örülünk. A 2023-as vb helyszínéről a nemzetközi szövetség, azaz az IFMA vezetősége döntött. A világverseny hazai megrendezésével méltó ünnepet adhatunk a Thaiföld és Magyarország között fennálló 50 éves kapcsolatnak. Sokat dolgozunk azon, hogy sportágunk minél előbb ott legyen az olimpiai programba kerülés kapujában. Jók az esélyeink arra, hogy a 2028-as játékokon bemutatkozhassunk. Ezért is kiemelkedő jelentőségű egy Budapesten rendezhető muaythai-vb” – nyilatkozta Dudok Károly, a Magyar Muaythai Szövetség elnöke.

A vb várhatóan ősszel lesz, további részleteket később közöl a szövetség. 

0 Tovább

A KIMBA ösztöndíjasainak mérlege Bulgáriában: egy bronzérem, három ötödik hely

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) 13 ösztöndíjas sportolója vett részt a múlt hét végén Bulgáriában rendezett Dan Kolov-Nikola Petrov nemzetközi emlékversenyen, amely egyes súlycsoportokban válogató volt a március 28. és április 3. között Budapesten esedékes Európa-bajnokságra.

A KIMBA sportolói közül az ifjúsági olimpiai ezüstérmes, kadet Európa-bajnok Szél Anna szerepelt a legjobban, aki az 57 kilogrammosok között a selejtezőben technikai tussal legyőzte a spanyol Sánchezt, majd a negyeddöntőben az indiai Neetut is ugyanígy. Az elődöntőben aztán a szintén indiai Srishti már túl nagy falatnak bizonyult, Anna 6–0-ra kikapott. Jöhetett a bronzmérkőzés, amelyen a hondurasi Figueroa sérülés miatt nem lépett szőnyegre, így Szél a dobogó harmadik fokára állhatott.

A két kötöttfogású, az U23-as világ- és Európa-bajnoki ötödik Kecskeméti Krisztián (63 kg) és a junior Eb-n ötödik Mezei Patrik (82 kg) ugyanúgy lett ötödik, mint Figueroa: sérülés miatt egyik magyar srác sem tudott kiállni a bronzmeccsre.

A junior Eb-második Szabados Noémi (68 kg) viszont megküzdött a harmadik helyért, de az indiai Sonika 2–0-ra jobbnak bizonyult nála.

(kozmaakademia.hu)

0 Tovább

Hárspataki Gábor ezüstérmes a karatés világversenyen

A karatés Hárspataki Gábor a második helyen végzett az egyesült arab emírségekbeli Fujairah-ban, ahol a tavaly az olimpián is bemutatkozott sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League széria idei első állomását rendezték meg. A versenyen, amelyen kategóriánként csak a világ legjobbjai, legfeljebb 32-en indulhattak, 55 ország 342 versenyzője vett részt. A magyar színeket heten képviselték.

A 75 kg-ban a csoportmérkőzések során Hárspataki Gábor két győzelemmel jutott tovább csoportjából. Az MTK karatésa ezt követően a nyolc között legyőzte a belga Mahaudent, majd a döntőbe jutásért jobbnak bizonyult a tokiói olimpián hozzá hasonlóan bronzérmet nyert ukrán Horunánál is. A vasárnapi fináléban a vb-ezüstérmes egyiptomi Abdelaziz volt az ellenfél, akitől Hárspataki Gábor 4-2-re kikapott, ezzel ezüstérmes lett.

A magyarok közül a 67 kg-os Tadissi Martial szintén éremért mérkőzhetett. Az UTE sportolója a harmadik helyért vívott csatában szoros küzdelemben 4-3-ra alulmaradt az olasz Marescával szemben, ezzel ötödik lett, ám azt a bravúrt így is elmondhatja, hogy sorozatban ez volt a negyedik világversenye, amelyen éremért léphetett tatamira.

0 Tovább

NVESZ Díjátadó Gála – Ismét elismerésben részesülnek a legjobbak

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) ismét díjazza legjobbjait. A fővárosi Stefánia Palotában a világversenyeken eredményes sportolók vehetnek át plakettet, emellett a sportvezetők munkáját elismerő dr. Leyrer Richárd díjat is átadják kedden.


Az eseményen várhatóan beszédet mond: dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, dr. Fazekas Attila Erik, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Shawn Kobb, az Amerikai Egyesült Államok Magyarországi Nagykövetségének Kulturális Attaséja is.

Az NVESZ információi szerint idén többek között díjat vesz át a 2021-ben elért eredményei alapján Hárspataki Gábor karatés, Adolf Balázs és Kiszli Vanda kajakos, Bali Dániel aerobikos, Kiss Norbert kamionversenyző, Senánszky Petra uszonyosúszó és Tóth Ferenc vitorlázó műrepülő.

0 Tovább

Uszonyosúszó VK – Varga Krisztina a hosszabb távokon indul

Varga Krisztina a hosszabb távokat választja a jövő hétvégi Világkupán. A világbajnok uszonyosúszó elsősorban most az állóképességre koncentrál, a csúcsformáját pedig a nyári Világjátékokra szeretné elérni.

„Sajnos betegséggel zártam a múlt évet, és azzal is kezdtem az ideit, így van hova fejlődnöm. Természetesen az egri VK nagyon fontos nekem, így két számban is indulok. Másfél éve igazoltam ide, és nagyon örülök, hogy már hagyományosan Egerben indul minden évben a nemzetközi versenyek sora.” – mondta Varga Krisztina.

„A 200 és 400 uszonyos gyors mezőnyében leszek ott most. Nyáron rendezik meg a Világjátékokat Birminghamben, reményeim szerint akkorra csúcsformában leszek” – tette hozzá a magyar válogatott versenyző, aki Világjátékokon eddig kétszer is állt már dobogón. Wroclawban ugyanis egy ezüstöt és egy bronzot is begyűjtött.

A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint 23 ország képviselteti magát a hevesi megyeszékhelyen a CMAS Uszonyosúszó Világkupa-sorozat nyitóversenyén.

A Bitskey Aladár Uszodában február 25. és 27. között Ausztria, Fehéroroszország, Belgium, Horvátország, Csehország, Észtország, Franciaország, Kazahsztán, Kolumbia, Németország, Ghána, Görögország, India, Olaszország, Litvánia, Oroszország, Szlovákia, Spanyolország, Svájc, Tajvan, Törökország, Ukrajna és Magyarország versenyzői indulnak.

0 Tovább

Oszkó Péter lehet a fallabdázók elnöke

Oszkó Péter lehet a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség új elnöke. Az üzletembert ugyanis már felkérte a szövetség elnöksége az elnöki pozíció betöltésére.

Oszkó Péter, aki egyben a sportág rajongója, igent mondott, így ha a február 25-i rendkívüli közgyűlés megválasztja, a korábbi pénzügyminiszter lehet az egyik legdinamikusabban fejlődő sportág hazai elnöke.

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöki teendőit jelenleg Krajcsák Márk alelnökként látja el, miután Süle Gábor januárban lemondott tisztségéről. 

0 Tovább

Hárspataki döntős és Tadissi is éremért küzdhet a karatés világversenyen

Hárspataki Gábor aranyéremért, Tadissi Martial pedig bronzéremért küzdhet a vasárnapi éremmeccsek során a karate sportág legrangosabb sorozatának, a Karate1 Premier League széria ide első, egyesült arab emírségekbeli állomásán. A Fujairah-ban péntektől vasárnapig  zajló versenyen a nyári Világjátékokra is lehet részvételi jogot kiharcolni.

A lebonyolítást illetően most mutatkozott be a Karate Világszövetség, a WKF újítása. Eszerint a Premier League fordulókon kategóriánként csak a világ legjobbjai, legfeljebb 32 versenyző indulhat, akik a selejtezők során az eddigi egyenes kieséses rendszer helyett csoportokra osztva, körmérkőzéses formában küzdenek meg egymással. A nyolc közé kerülést követően alkalmazzák csak az egyenes kiesés, vigaszágas rendszert.

A 75 kg-ban Hárspataki Gábor két győzelemmel jutott tovább csoportjából. Az MTK karatésa ezt követően a negyeddöntőben legyőzte a belga Mahaudent, az elődöntőben pedig jobbnak bizonyult a sportág olimpiai bemutatkozásán, a tokiói játékokon hozzá hasonlóan szintén bronzérmet nyert ukrán Horunánál is.

A 67 kg-osoknál Tadissi Martialnak négyfős csoportjában két győzelem után egy döntetlen is elegendő volt a csoportelsőséghez. A negyeddöntőben aztán az azeri Aghalarzade szoros mérkőzésen, 2-2-es eredménnyel, első szerzett találattal nyert a magyar versenyző ellen, de miután később bejutott a döntőbe, Tadissi Martial vasárnap bronzmeccset vívhat. Az UTE karatésa azt is elmondhatja magáról, hogy tavaly szeptember óta minden világversenyén – a világbajnokságon és további két Premier League tornán – éremért küzdhetett. 

0 Tovább

Testépítés és fitness - Huber István maradt az elnök

Huber Istvánt választotta meg a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség közgyűlése. A sportvezető az egyhangúlag meghozott döntés után, így már az ötödik ciklusát kezdheti meg a szövetség elnöki székében, megbízatása újabb 5 évvel hosszabbodott meg.

Huber István eredményes versenyzői karrierje után több fronton segíti a sportágat. Élsportolók felkészülését segítette, 2002 óta pedig elnökként alkotott, illetve alkot maradandót.

„Mindig az adott helyzethez igazodunk. A legjobb versenyzőink korábban is, és a pandémia okozta nehézségek közepette is tudtak készülni a világbajnokságokra, és az Európa-bajnokságokra. Az utóbbi időszakban nagy hangsúlyt fektettünk többek között az utánpótlásra, és ez az elmúlt két évben megrendezett nemzetközi versenyek eredményein is meglátszott” – mondta Huber István, aki az utóbbi időszakban az elnöki teendők mellett a versenyzők felkészítésében is szerepet vállal.

A nyolc fős elnökségben Bara Csaba, Cservenyák Gabriella, Kemény Nikolett, Messe Zsuzsanna, Prukner-Sas Médea, Turós György, Vargháné Barta Anikó és Zajácz György kapott helyet.

0 Tovább

A Világjátékok is tét a hétvégi karate Premier League-en

A hétvégén péntektől vasárnapig az egyesült emírségekbeli Fujairah ad otthont a karate sportág legrangosabb sorozatának, a Karate1 Premier League széria ide első állomásának. A versenyen – amelyen a nyári Világjátékokra is lehet részvételi jogot kiharcolni – 55 ország 342 versenyzője lép tatamira. A magyar színeket heten képviselik, köztük a tokiói olimpián bronzérmet nyert Hárspataki Gábor.

A lebonyolítást illetően most mutatkozik be a Karate Világszövetség, a WKF újítása. E szerint a Premier League állomásokon kategóriánként csak a világ legjobbjai, legfeljebb 32 versenyző indulhat, akik a selejtezők során az eddigi egyenes kieséses rendszer helyett csoportokra osztva, körmérkőzéses formában küzdenek meg egymással. A nyolc közé kerülést követően alkalmazzák csak az egyenes kiesés, vigaszágas rendszert.


A Fujairah-ban elért eredmények kihatással lehetnek a Világjátékok részvételre is. A nem olimpiai sportágak legnagyobb, négyévenkénti multisport eseményét júliusban rendezik az egyesült államokbeli Birminghamben, és a tavaly az olimpián is bemutatkozott karate sportág is a programon van. A Világjátékokra kategóriánként három fő kvalifikálhatja magát a világranglistáról, és miután a rangsort március 1-jén zárják le, egy jó hétvégi szerepléssel a magyar karatésok közül az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor, valamint a sokszoros Eb- és vb-érmes Tadissi Martial is kvótát szerezhet Birminghamre.

Karate1 Premier League, Fujairah, a magyar indulók:

Formagyakorlat:
Férfiak: Nagy Botond
Küzdelem:
Férfiak:
60 kg: Kiss András
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Hárspataki Gábor
Nők:
50 kg: Klement Kármen
61 kg: Ilankovic Aleksandra
+68 kg: Pap Dorottya

A Karate1 Premier League verseny küzdelmeit a WKF Youtube csatornáján mindhárom napon élőben is lehet nézni.

0 Tovább

Magyar sikerekkel kezdődött a nemzetközi kick-boxos idény

Szép magyar eredmények születtek az év első, a magyarokat is érintő kick-box versenyén. A karlovaci Európa kupán 27 ország közel 1000 versenyzője indult, köztük 168 magyar versenyző. Az idénynyitón 21 aranyérem termett a felnőtt magyar sportolóknak – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A verseny adta lehetőségekkel élve jellemzően több kategóriában is kipróbálták magukat a magyar versenyzők, akik közül akadtak, akik duplázni is tudtak.

Köztük volt a 2021-es esztendő felfedezettje, az októberi világbajnokságon nyert két aranyérmének köszönhetően itthon az év férfi kick-boxosának választott Száraz Gergő, aki Karlovacban is megnyerte a light-contact és a kick-light szabályrendszerek 57 kg-os súlycsoportjának küzdelmeit.

Ugyanebben a két szakágban a nőknél Boros Petra is valamennyi meccsét sikerrel vívta meg a 70 kilósok mezőnyében.

A korábbi világbajnok Bálint Martin a pointfightingban remekelt: két súlycsoportban is diadalmaskodott, emellett kick-lightban egy ezüstöt is begyűjtött.

A formagyakorlat versenyszámokban a két elsőséget és egy második helyet begyűjtő Mónus Viktor volt a legeredményesebb.

Kick-box Európa kupa, Karlovac, a felnőtt  magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak:
57 kg: 2. Hammer Máté, 3. Cselovszki Patrik
63 kg: 2. Cselovszki Patrik
69 kg: 1. Zajácz Bence
74 kg: 2. Zajácz Bence
79 kg: 1. Bálint Martin, 2. Korpádi Tamás
84 kg: 1. Bálint Martin
Csapat: 1. Halker-KirályTeam
Nők:
50 kg: 3. Török Szonja és Bécsi Nikolett
55 kg: 3. Bécsi Nikolett
60 kg: 3. Szabó Dorina
65 kg: 3. Busa Andrea
70 kg: 1. Busa Andrea, 3. Török Dóra
+70 kg: 2. Török Dóra, 3. Camilla Jensen
Csapat: 2. Halker-KirályTeam

Light-contact:
Férfiak:
57 kg: 1. Száraz Gergő
63 kg: 3. Enyingi Ádám
84 kg: 2. Szmolek Emánuel
89 kg: 1. Szachán Bolivár, 2. Bálint Zoltán, 3. Tusér Bence
Nők:
55 kg: 3. Kovács Laura Fanni és Bartus Mónika
60 kg: 3. Kiss Georgina Dzsesszika
65 kg: 3. Busa Andrea
70 kg: 1. Boros Petra, 2. Szabó Anna, 3. Rajos Léna
+70 kg: 2. Török Dóra
 
Kick-light:
Férfiak:
57 kg: 1. Száraz Gergő
63 kg: 3. Enyingi Ádám
79 kg: 1. Fésű Lajos, 2. Bálint Martin
84 kg: 1. Szmolek Emánuel, 2. Slezák Bence, 3. Holczmüller Bence
89 kg: 1. Tusér Bence, 2. Bálint Zoltán
Nők:
55 kg: 2. Bartus Mónika, 3. Kovács Laura Fanni
65 kg: 3. Busa Andrea
70 kg: 1. Boros Petra, 2. Szabó Anna, 3. Rajos Léna


Formagyakorlat:
Férfiak:
Kreatív fegyveres: 1. Mónus Viktor, 2. Nagy István Gábor, 3. Schersing András
Zenés: 1. Mónus Viktor
Zenés fegyveres: 1. Nagy István Gábor, 2. Mónus Viktor, 3. Schersing András
Nők:
Zenés: 1. Fehér Kitty

Full-contact:
Férfiak:
63,5 kg: 3. Bozók Szabolcs
Nők:
48 kg: 1. Szeleczki Lilla
52 kg: 1. Szegfi Zsanett
56 kg: 1. Czégény Cintia, 2. Szabó Szabina


Low-kick:
Férfiak:
91 kg: 1. Vida Ádám
Nők:
60 kg: 2. Timár Boglárka
+70 kg: 2. Brunner Boglárka


K1:
Férfiak:
71 kg: 2. Fábián Kristóf
75 kg: 3. Szakolczai Martin
Nők:
48 kg: 2. Pálfi Viktória
56 kg: 3. Miklós Alexandra

0 Tovább

Uszonyosúszó Világkupa – 23 ország legjobbjai indulnak Egerben

Ismét Magyarországon indul a CMAS Uszonyosúszó Világkupa-sorozata. A hagyományoknak megfelelően immár 11. alkalommal Egerben ugranak medencébe a sportág legjobbjai. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint 23 ország képviselteti magát a hevesi megyeszékhelyen.

A Bitskey Aladár Uszodában február 25. és 27. között Ausztria, Fehéroroszország, Belgium, Horvátország, Csehország, Észtország,  Franciaország, Kazahsztán, Kolumbia, Németország, Ghána, Görögország, India, Olaszország, Litvánia, Oroszország, Szlovákia, Spanyolország, Svájc, Tajvan, Törökország, Ukrajna és Magyarország versenyzői indulnak.

Az egri CMAS Uszonyosúszó Világkupa a nyári Világjátékokra való felkészülés fontos állomása lesz, ezért is döntött úgy a 23 ország 70 egyesülete, hogy benevezi legjobbjait. A szervezők információi szerint több, mint 400 versenyző csobban majd Egerben.

Az idei Világjátékokat az egyesült államokbeli Birmingham városában rendezik meg. július 7. és 17. között. 

0 Tovább

Sárkányhajó – Medencés bajnoksággal indult a szezon 

Elindult a sárkányhajó szezon! Nyolcadik alkalommal bonyolították le a Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokságot és Magyar Kupát, amely egyben a hatodik Szarvasi Medencés Sárkányhajó Verseny volt. A rendezvényt a Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület, valamint a Magyar Sárkányhajó Szövetség közösen szervezte meg. 

A versenyen csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők versenyezhettek. Örömteli, hogy a járvány ellenére a tagszervezetek jelentős része képviseltette magát, és a szabadidős, valamint az egyetemi kategóriában is indultak csapatok. 

A bajnokságon kiválóan szerepeltek a PTE-PEAC legénységei, hiszen a nyílt vegyes és az egyetemi kategóriát megnyerték, a női kategóriában pedig harmadikok lettek.  A BRSE Főnix Dragon SE sportolói a nyílt női kategóriában szerezték meg a bajnoki címet, a nyílt és szabadidős vegyesben pedig második helyezést szereztek. A szervező Körös Dragon SE két harmadik helyezést ért el, míg a Dunai Sárkányok Vác legénységei két második helyezéssel büszkélkedhetnek. A nyílt open kategóriát a KSI Dragons formáció nyerte meg, míg a szabadidős vegyesben a VASárkányok Szeged A és B csapata is a dobogóra állhatott. 

A versenyen hat fős csapatok ülnek a húsz személyes hajókban egymással szemben, majd a rajt vezényszóra kezdenek evezni. Az a csapat győz, amelyik el tudja tolni a hajót az ellenkező irányba két és fél méterrel. Ez maximum egy percig tarthat, majd kihirdetik a győztest. A csapatok jelentős része egy percen belül el tudja tolni a másik hajóját, de a nap során több egy perces, látványos, és roppant fárasztó ütközet is lezajlott. Bővebb infók: www.sarkanyhajozas.hu

0 Tovább

Folytatnák a sikereket hozó munkát a kick-boxosok

Nem történt jelentős változás a Magyar Kick-box Szakszövetség vezetésében a januári tisztújításon, ami Galambos Péter elnök szerint a tagság elégedettségére utal. Hozzátette: szeretnék folytatni azt a munkát, ami az elmúlt esztendőkben számos nagyszerű sikert hozott a magyar kick-boxnak. A sportvezető a hétvégén kezdődő idei szezonban is azt várja, hogy a hazai versenyzők megőrzik helyüket a világ élvonalában – adta hírül az MKBSZ.

A szövetség január végi tisztújító közgyűlésén újabb négy évre választották elnökké Galambos Pétert, és az MKBSZ alelnökeinek személye sem változott: a jövőben is Király István – aki a WAKO világszervezet alelnöke és a sportág európai szövetsége, a WAKO Europe elnöke is –, Juhász Gábor és Katona Attila töltik be a tisztségeket.

"A vezető tisztségviselők személye nem változott és a 13 tagú elnökségben is csak három új tag került a régiek helyére. Ezt én úgy értékelem, hogy a tagság alapvetően elégedett a vezetőség elmúlt öt év alatt végzett munkájával. Az új összetételű elnökségtől a korábban megkezdett munka folytatását várom és bízom benne, hogy ehhez az új tagok is kellő aktivitással hozzá fognak járulni" – vélekedett Galambos Péter.

Az MKBSZ első embere elmondta: a hétvégén a Karlovacban sorra kerülő Európa kupával megkezdődik az idei kick-box szezon. A horvátországi viadal hagyományosan remek lehetőség a tudásszintek év eleji felmérésére, így aztán ezúttal is több hazai klub is részt vesz rajta - bár a járványhelyzet miatt várhatóan a szokásosnál kevesebben vágnak útnak.

"Az első jelentősebb megmérettetés a versenyzőink számára a március 12-dikei Diákolimpia. Ez a verseny rendszerint az egyik legnagyobb létszámú, emellett nagy jelentősége is van, hiszen ilyenkor látjuk meg, hogy az adott évben mennyire tűnnek fel új tehetségek. Az is fontos, hogy mivel a pandémia miatt a versenyek elmaradtak, voltak, akik úgy ugrottak át korosztályt, hogy egyáltalán nem is versenyeztek benne. Úgyhogy itt most lehetséges némi átrendeződés, és akkor tudunk erről a leginkább teljes képet kapni, ha együtt látjuk a gyerekeket. Többek között ennek alapján tudjuk megítélni, hogy az őszi utánpótlás világversenyen mire számíthatunk, továbbá mit várhatunk pár év múlva a felnőtt mezőny utánpótlását illetően."

A Magyar Kick-box Szakszövetség az idén is megrendezi a hagyományos Budapesti Világkupát, amelyet a megszokott májusi időpont helyett június elejére tűztek ki.

"Erősen koncentrálunk a világkupára, hiszen már most érzékeljük, hogy nagy lesz rá az érdeklődés. Az év első két világkupája, az írországi és az ausztriai ugyanis a járványhelyzet miatt elmarad, így a miénk lesz a szezon első nagy világversenye" – magyarázta Galambos Péter, aki az őszi dublini korosztályos vb-n és az antalyai felnőtt Eb-n is jó szereplést vár a magyaroktól. – "Sajnos ezekre egyaránt csak repülővel lehet eljutni, ami megnehezíti a részvételt, de bízom benne, hogy mindkét versenyre nagy és ütőképes csapattal tudunk majd kiutazni. A fiataloktól azt remélem, hogy az országok között az idén is az első három-négyben tudunk végezni. A generációváltáson mostanság áteső felnőtt válogatottban pedig reményeim szerint újra tudunk majd olyan versenyzőket felvonultatni, akik képesek dobogós helyeken végezni, és akár aranyérmet is nyerhetnek."

0 Tovább

Világjátékok – Újabb magyar táncsportos kvóta

Világjátékok indulási jogot szerzett az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős. A többszörös magyar bajnok latin táncos duó így a wroclawi játékok után másodszor képviselheti a magyar színeket Világjátékokon.

A spanyolországi Fene városa adott otthont a Világjátékok-kvalifikációnak, ahol Andrea Silvestri és Váradi Martina az ötödik helyet szerezte meg, ezzel kvótát szerzett a birminghami játékokra.

Váradi Martina elmondta, idén már profiként versenyeznek. „Ebben a sportágban ez egy váltásnak számít, bízunk benne, hogy a legjobb formánkat tudjuk majd nyújtani a Világjátékokon. A vírushelyzet most már sokkal jobban engedi az utazásainkat, így egyszerűbb lesz a felkészülés és a versenyzés is.” – mondta a táncművész, aki hozzátette a játékokig néhány nemzetközi versenyen lépnek parkettre, valamint a hazai közönség láthatja őket a márciusi magyar bajnokságon is.

Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke kifejtette: a Világjátékok idei programján a táncsport összes szakterülete képviselteti magát. „A standard, latin, akrobatikus rock and roll és az olimpiai sportágként 2024-ben debütáló break is ott lesz Birminghamben. A már említett Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős mellett a delegációt erősíti a 2021-es Rock and Roll Világbajnokságon kvalifikációt szerzett Bánhidi Dániel, Czetl Fanni párosunk is. A break szakterületen nagyon fiatal és tehetséges versenyzőink vannak, de az ő Világjátékok kijutását jelen pillanatban még nem valószínűsítjük.” – összegzett Zsámboki Marcell.

Világjátékok kvalifikációs latin verseny (a hatos döntő végeredménye):

1. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldova)

2. Marius-Andrei Balan, Khrystyna Moshenska (Németország)

3. Andrey Gusev, Vera Bondareva (Oroszország)

4. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország)

5. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)

6. Paul Moldovan, Cristina Tatar (Románia)

0 Tovább

Lőrincz Tamás szakmai igazgató lett

A tavaly Tokióban olimpiai bajnok Lőrincz Tamás januártól a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, azaz a KIMBA szakmai igazgatójaként segíti a sportágat.

"Sokat beszélgettem a vezetőséggel arról, hogyan képzelem el a jövőmet. Mindig hangoztattam, hogy a birkózás mellett maradnék, mert vissza szeretnék adni valamit abból a sok jóból, amit ettől a csodás sportágtól kaptam" - mondta a világ- és négyszeres Európa-bajnok sportoló a magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint.

 Lőrincz kifejtette, a KIMBA rendszere a 2001-ben indult Mr. Tus sportiskola filozófiáján alapszik, amit nagyon jól ismer, mivel ott nevelkedett.

 "Akkor is kiderült és most is jól látszik, hogy a magyar birkózásnak a központosított felkészülés az egyetlen járható útja, amelynek mentén nagy sikereket érhetünk el. Hálás vagyok, hogy ennek a részese lehetek" - mondta Lőrincz Tamás.

 A KIMBA első évfolyama tavaly szeptemberben kezdte meg a munkát, így a szakmai stáb gyakorlatilag már teljesen összeszokott, ebbe kell beilleszkednie a tokiói ötkarikás bajnoknak. Lőrincz Tamás feladata, hogy felügyelje és összefogja az akadémián zajló munkát.

 "A gyerekeknek türelemre és odaadásra van szükségük. A legígéretesebb tehetségek dolgoznak itt, akik kiváló adottságokkal rendelkeznek. A mi feladatunk az, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk belőlük. Minden nap itt vagyok Csepelen, és azért felelek, hogy egyenesben tartsam a három szakág munkáját és elképzelését. Ez nem egyszerű, rendszeresen megbeszéléseket tartunk annak érdekében, hogy mindenki mindent tudjon a fiatalokról: a dietetikustól kezdve a pszichológuson át az edzőkig mindenkinek a munkáját összhangban kell tartani" - fogalmazott a 35 éves klasszis birkózó, aki sportvezetőként korábban nem szerzett tapasztalatot, így saját bevallása szerint nap mint nap tanul.

Lőrincz elárulta, az edzésekre is jár, sőt, arra is volt példa, hogy beállt, mert úgy érzi, technikailag is sokat segíthet a növendékeknek. Egyik fő céljának a kezdeti időszakban azt tartja, hogy kollégáival a lehető legkisebb szinten tartsa a lemorzsolódás mértékét.

0 Tovább

Világjátékok – Újabb magyar táncsportos kvóta

Világjátékok indulási jogot szerzett az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős. A többszörös magyar bajnok latin táncos duó így a wroclawi játékok után másodszor képviselheti a magyar színeket a Világjátékokon.

A spanyolországi Fene városa adott otthont a Világjátékok-kvalifikációnak, ahol Andrea Silvestri és Váradi Martina az ötödik helyen végzett, ezzel kvótát szerzett a birminghami játékokra.

Váradi Martina elmondta, idén már profiként versenyeznek. „Ebben a sportágban ez egy váltásnak számít, bízunk benne, hogy a legjobb formánkat tudjuk majd nyújtani a Világjátékokon. A vírushelyzet most már sokkal jobban engedi az utazásainkat, így egyszerűbb lesz a felkészülés és a versenyzés is.” – mondta a sporttáncos, aki hozzátette, a játékokig néhány nemzetközi versenyen lépnek parkettre, valamint a hazai közönség láthatja őket a márciusi magyar bajnokságon is.

Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke kifejtette: a Világjátékok idei programján a táncsport összes szakterülete képviselteti magát. „A standard, latin, akrobatikus rock and roll és az olimpiai sportágként 2024-ben debütáló break is ott lesz Birminghamben. A már említett Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős mellett a delegációt erősíti a 2021-es Rock and Roll Világbajnokságon kvalifikációt szerzett Bánhidi Dániel, Czetl Fanni párosunk is. A break szakterületen nagyon fiatal és tehetséges versenyzőink vannak, de az ő Világjátékok kijutását jelen pillanatban még nem valószínűsítjük.” – összegzett Zsámboki Marcell.

Világjátékok kvalifikációs latin verseny (a hatos döntő végeredménye):

  1. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldova)
  2. Marius-Andrei Balan, Khrystyna Moshenska (Németország)
  3. Andrey Gusev, Vera Bondareva (Oroszország)
  4. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország)
  5. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
  6. Paul Moldovan, Cristina Tatar (Románia)
0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum