Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Running Warriors profiknak, amatőröknek és gyerekeknek

Az OCR-eseknél idén Bánk ad otthont a 4+ kilométeres országos bajnoki futamnak. Az ob-t a 8. Running Warriors részeként bonyolítják le.

A közkedvelt verseny kétnapos lesz, összesen hét futamot rendeznek. Június 16-án lesz az országos bajnokság, erről döntött a Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség. Ezen kívül többek között a gyerekek is versenyezhetnek. A nyílt a futamon bárki rajthoz állhat, és kipróbálhatja azt a sportágat, amely egyre népszerűbb. Az Obstacle Course Racing (OCR) olyan sportág, melyben a versenyzőnek futás közben akadályokat kell leküzdeni. A sport népszerűségének jót tett a kereskedelmi televíziókban világszerte látható Ninja Warriors.

A bánki Running Warriors szervezői a nagy érdeklődésre való tekintettel, már most kikötötték, hogy a gyerekversenyek esetében a helyszínen csak korlátozott számban lehet nevezni, így érdemes a regisztrációt előzetesen az esemény honlapján lebonyolítani.

0 Tovább

Latintáncok Európa-bajnoksága: A kontinens legjobbjai között zárt a magyar bajnok

Ismét Eb-döntőt táncolt a magyar bajnok páros. A Párizsban megrendezett latintáncok Európa-bajnokságán a szabályok értelmében két magyar páros lépett parkettre. Andrea Silvestri és Váradi Martina a 61 duót felvonultató mezőnyben bejutott a hatos fináléba, ahol végül az ötödik helyet szerezte meg. A Silvestri-Váradi kettősnek ez volt zsinórban a harmadik Európa-bajnokság, amelyen döntőt táncolt.


A másik Eb-résztvevő magyar páros Miha Zerjav és Karcagi Laura volt, ők a 23. helyen fejezték be a kontinensbajnokságot. Párizsban az aranyérmet az orosz Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno duó szerezte meg.
Ugyancsak Párizsban rendezték meg az Akrobatikus Rock&roll Free Style Páros Európa-bajnokságot, amelyen Mészáros Gábor és Lengyel Bonita képviselte Magyarországot, és végül a 13. helyet szerezte meg.
Június elsején rendezik meg Szombathelyen az 54. Savaria Nemzetközi táncversenyt, amelyre eddig 23 ország 53 párosa nevezett.
A sportágban egyébként az előttünk álló hétvégén rendezik meg az ország egyik legrangosabb eseményét, az 54. Savaria Nemzetközi Táncversenyt. A Savaria idén a World Open latin világkupa és WDSF szenior tíztánc világbajnokság egy-egy versenyét is magában foglalja, de ezen kívül ifjúsági és junior korcsoportban lesznek parkettre lépők. Budapesten egy másik rangos táncos esemény lesz június 7-én, 8-án és 9-én. A nemzetközi szövetség (WDSF) ugyanis a fővárosban tartja éves közgyűlését, ahol tisztújítás is lesz. A közgyűlésre 100 ország 200 képviselője érkezik Budapestre.

0 Tovább

Öt magyar világbajnoki aranyérem Tokióban

Fantasztikus magyar szereplés a sporttörténelmi fekvenyomó
világbajnokságon. Tokió adott otthont az első olyan vb-nek, amelyen a
klasszikus kategória mellett speciális fekvenyomó ruhát viselő
versenyzők (EQ) is indultak.


A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a klasszikus
kategóriában a felnőtteknél Szabó Ágnes (Orosházi Toldi SE, +84 kg), a
masters mezőnyben pedig Lombosi Melinda (+84kg, Erőművek SE) és Cserna
János (+120 kg, Marvel Team) szerzett világbajnoki aranyérmet.
Az EQ kategóriában a junioroknál Balog Nátàn (Marvel Team, 74 kg)
világbajnok lett, akárcsak Véró Alex, aki a klasszik mezőnyben, az
Orosházi Toldi SE színeiben, a +120 kilósok között lett aranyérmes.
A népes magyar csapat tagjai a világbajnoki aranyérmeken kívül számos
dobogós és pontszerző helyet szereztek Japánban.
A vb szervező bizottságának adatai szerint a sporttörténelmi
világbajnokságon 1033 versenyző indult.

0 Tovább

Szumó Európa Kupa: Három magyar érem Németországban

A magyar szumó-válogatott összesen három éremmel térhetett haza Brandenburgból. Buzás Patrik aranyérmet szerzett a szumósok brandenburgi Európa Kupáján. 

Buzás a 77 kilogrammosok között nem talált legyőzőre a Világjátékokra kvalifikáló versenyen. A felnőtt mezőnyben Pap Arnold állhatott még dobogóra, miután +112 kilogrammban ezüstérmes lett. Szilágyi Erik az U18-asok 80 kilogrammos kategóriájában mindenkit legyőzve aranyérmet szerzett. Ebben a sportágban a világ- és Európa-bajnokságon kívül külön Világjátékok-kvalifikációs viadalokat is rendeznek, az itt szerzett pontokat a kvalifikációs időszak lezárultával összesítik, és akkor derül ki, hogy kik indulhatnak a 2021-es birminghami játékokon. Egy ilyen Világjátékok-kvalifikációs megmérettetésnek számított a brandenburgi Európa Kupa is.

0 Tovább

Babos Gábor ezüstérmes a kendo Eb-n

A második helyen végzett a férfi egyéni versenyszámban Babos Gábor a Belgrádban megrendezett kendo Európa-bajnokságon.

 

A japán vívás kontinensviadalán Babos Gábor kiválóan szerepelt már a csapatversenyek során is, ahol - bár válogatottunk nem szerzett érmet - a magyar versenyző részesült a Küzdőszellem (Fighting spirit) díjban.

Az egyéni küzdelmek során Babos Gábor lengyel, francia és osztrák ellenfele legyőzésével bejutott a döntőbe. A fináléban a szintén francia válogatott Nakabayashival szemben egy ipponnal alulmaradt, ezzel ezüstéremmel fejezte be az Európa-bajnokságot.

0 Tovább

Rekordlétszámot hozott a karate magyar bajnokság

Minden korábbit felülmúló nagyságú mezőny vett részt az idei karate magyar bajnokságon, amelyre több mint ezer nevezést adtak le az indulók. A Megyeri úti Jégcsarnokban megrendezett kétnapos viadalon a felnőtt döntők során a legjobb hazai karatésok többsége megvédte bajnoki címét, köztük a minszki Európa Játékokra kijutott két magyar klasszis, Hárspataki Gábor és Tadissi Martial.

 

 

A felnőtteknél a sportág jövő évi olimpiai debütálásán való részvételért küzdő válogatott versenyzők uralták a mezőnyt: az egyéni kategóriák 12 tavalyi aranyérmese közül kilencen ismét a dobogó tetejére állhattak fel. Formagyakorlatban most is Nagy Botond és Sterck Laura diadalmaskodott, küzdelemben a férfiaknál Fehér Péter (60 kg), Tadissi Martial (67), Hárspataki Gábor (75) és Molnár Dániel (+84 ) ezúttal is legyőzhetetlen volt, míg a nőknél Molnár Réka (55), Varga Fruzsina (61) és Bartha Nikola (+68) lett idén is első súlycsoportjában.

Az újpesti eseményen új kategóriák is bemutatkoztak: először avattak magyar bajnokokat a masters korosztályokban – a 30, 40 és 50 év felettiek között. A para-karatésok versengése ugyanakkor az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a program része volt.

Két kvalifikációnak is helyt adott a legrangosabb magyar karate verseny: kiválasztották a júniusban Budapesten sorra kerülő ISF Combat Games magyar karatés indulóit, és a mb állomása volt az őszi chilei kadet, junior és U21-es világbajnokság pontszerző sorozatának.

 

A 2019-es felnőtt karate magyar bajnokok:

Kata (formagyakorlat):

Férfiak: 1. Nagy Botond (KSI)

Férfi csapat: 1. Vasas (Csicsay, Forgács, Mérő)
Nők: 1. Sterck Laura (MTK)
Női csapat: 1. MTK (Vas, Kiss, Tóth)


Kumite (küzdelem):

Férfiak:
60 kg: 1. Fehér Péter (MTK)
67 kg: 1. Tadissi Martial (UTE)
75 kg: 1. Hárspataki Gábor (MTK)
84 kg: 1. Tamás Ferdinánd (MTK)
+ 84 kg: 1. Molnár Dániel (UTE)
Férfi csapat: 1. MTK (Hárspataki, Tamás, Virág, Fehér)
Nők:
50 kg: 1. Klement Kármen (Vasas)
55 kg: 1. Molnár Réka (UTE)
61 kg: 1. Varga Fruzsina (UTE)
68 kg: 1. Holló Evelin (UTE)
+68 kg: 1. Bartha Nikola (BVSC-Zugló)
Női csapat: 1. UTE (Molnár, Varga, Vajda)

0 Tovább

Teke-vb: A női válogatott ezüstöt nyert, a férfiak bronzérmesek lettek

Értékes dobogós eredmények! Mindkét magyar válogatott érmet szerzett a 2019-es csapat-világbajnokságon. Véget ért a tekézők csapat-világbajnoksága Csehországban.

A Rokycany-ban megrendezett világversenyen a nők és a férfiak is érmet szereztek. A női nemzeti csapat a döntőben 5-3-ra kikapott a horvátoktól, így végül ezüstéremmel zárt. A férfi válogatott a kisdöntőben volt érdekelt, ahol 6-2-re verte Horvátország legjobbjait. A férfiaknál a szerbek szerezték meg a világbajnoki címet, miután a fináléban 6-2-re verték Németországot, míg a nők bronzmeccsén a németek a cseheket győzték le 6-2-re. Pintyőke Marcell, a Magyar Tekeszövetség elnöke elégedetten értékelt a világbajnokság eredményhirdetése után. „Nagyon régen volt ilyen hogy mind a női, mind a férfi válogatott érmet szerez világbajnokságon. Azt hiszem, hogy ez a magyar tekesport erejét jól mutatja. Különösen büszkék vagyunk az utánpótlásunkra, hiszen a csapat-vb előtt rendezték meg az U18-asoknak az egyéni világbajnokságot, ahol Jezsoviczki Anna aranyérmes lett sprint kategóriában, de az U14-es világkupán is több magyar érem volt. Boldogan megyünk haza…” – összegzett Pintyőke Marcell.

0 Tovább

Ez nem Herczigék versenye volt

Az első napi tizedik hely után végül a tizennegyedik helyen zárt a MOL Racing Team párosa, Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Rally Európa-bajnokság (ERC) idei harmadik futamán Lettországban.

A Kanári-szigeteken szerzett negyedik hely után Herczig Norbert csalódottan nyilatkozott. 

"Rosszul kezdtünk, mivel az első nap első gyorsasági szakaszán nagy tempónál lecsúsztunk az útról, egy kicsit magamra ijesztettem és innentől kezdve óvatosabb voltam, ami látszott az időeredményeken. Így az első napot csak a tizedik helyen zártuk. Sajnos a második napra az első tizet megfordítják, így vasárnap elsőként indultunk, ami ezeken az aprókavicsos gyors pályákon hatalmas hátrányt jelentett. Az utolsó négy gyorsaságira ráadásul rossz gumit választottunk, de ekkor már nem is akartunk kockáztatni, hiszen a pontszerző helyektől messze voltunk.” – mondta Herczig Norbert, aki hozzátette:

„Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen korábban soha nem versenyeztünk ilyen jellegű pályákon, nagyon sokat tanultunk, de azért most az eredmény miatt  csalódott vagyok.”

A Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyző páros legközelebb az Európa-bajnokság negyedik futamán, a Lengyel Rally-n áll rajthoz június végén.

0 Tovább

Teke-világbajnokság: Döntős a női válogatott

A női válogatott döntős, a férfiak pedig bronzmeccset játszanak a csapat-világbajnokságon. A csehországi Rokycany-ban zajló világverseny elődöntőjében a nők szoros meccset játszottak a csehekkel és végül 5-3-ra győztek.

A másik ágon a horvátok 6-2-re nyertek a németek ellen, így a vasárnapi döntőben Magyarország-Horvátország összecsapást rendeznek.

A férfiak elődöntője magyar szempontból nem sikerült. A nemzeti csapat Németország legjobbjai ellen lépett pályára és 6-2-re kikapott. Mindez azt jelenti, hogy a vb zárónapján a férfiak Horvátországgal találkoznak a bronzmeccsen.  A férfiaknál Szerbia-Németország döntő lesz.

Eredmények

Csapat-világbajnokság, Rokycany (Csehország)

Nők, elődöntők

Magyarország-Csehország 5-3

Horvátország-Németország 6-2

A döntő párosítása:

Magyarország-Horvátország

 

Férfiak, elődöntők

Magyarország-Németország 2-6

Horvátország-Szerbia 1-7

 

A döntő párosítása:

Németország-Szerbia

0 Tovább

Teke-világbajnokság: Elődöntősek a magyarok

Tovább meneteltek a magyar válogatottak a tekézők Rokycany-ban zajló világbajnokságán.

A nők és a férfiak is elődöntőbe jutottak a csapat-világbajnokságon. A csehországi világverseny negyeddöntőiben a férfi válogatott Szlovákiát győzte le 6-2-re, majd a női nemzeti csapat Ausztrián jutott túl ugyancsak 6-2-vel.

A Rokycany-ban zajló világbajnokságon szombaton rendezik meg az elődöntőket. A férfiak németekkel, a nők pedig a csehekkel mérkőznek a döntőbe jutásért.

0 Tovább

Teke-világbajnokság: A férfi válogatott győzelemmel köszöntötte Csányi Bélát, a teke Puskását

A női válogatott után a férfiak is csoportelsőként jutottak tovább a csapat-világbajnokságon. A csehországi Rokycany-ban zajló világversenyen a nemzeti csapat az utolsó csoportmeccsen 6-2-re verte a horvát válogatottat. A csütörtöki siker egyben szép ajándék volt Csányi Béla szövetségi kapitánynak, aki a meccs napján ünnepelte születésnapját.

A 69 éves szakember legendának számít a sportágban. Csányi Bélát a teke Puskásaként emlegetik. 1950. május 23-án született. Harmincszoros magyar bajnok, kilencszeres világbajnok. Pályafutása során 27 érmet szerzett a világbajnokságokon. Ő minden idők legeredményesebb tekézője! A csoportmeccsek után elmondható, hogy mind a férfi mind a női válogatott közel áll ahhoz, hogy teljesítse a minimális célkitűzést. Bátor Gábor, a hazai szövetség főtitkára a világbajnokság előtt elmondta: mindkét nemzeti csapat esetében a cél a négy közé jutás.

0 Tovább

Szumó Európa Kupa – Hat magyar lép küzdőtérre

Hat fős magyar csapat utazott el a brandenburgi Európa Kupára. A Magyar Szumó Szövetség információi szerint a németországi világversenyen Buzás Patrik, Délceg József, Szilágyi Erik, Kerstner Róbert, Nemes Dávid és Pap Arnold lép küzdőtérre.

Szilágyi Erik több fronton is küzd majd szombaton. A magyar klasszis amellett, hogy elindul a junior 80 kilogrammosok versenyében, a felnőtt 92 kilóban és openben is érdekelt lesz. Rajta kívül Kerstner, Nemes és Pap lesz ott a nyílt kategóriában. Ők hárman egyébként saját súlycsoportjukban is versenyezni fognak Brandenburgban.

A sportágban az világ- és Európa-bajnokságon kívül, külön Világjátékok-kvalifikációs viadalokat is rendeznek, az itt szerzett pontokat a kvalifikációs időszak lezárultával összesítik, és akkor derül ki, hogy kik indulhatnak a 2021-es birminghami játékokon. Egy ilyen Világjátékok-kvalifikációs megmérettetésnek számít a brandenburgi Európa Kupa is.

0 Tovább

Teke-világbajnokság: Negyeddöntős a női válogatott

Szlovéniát is legyőzte a magyar női teke-válogatott a csapat-világbajnokságon. A csehországi Rokycany-ban zajló világversenyen a nemzeti csapat az utolsó csoportmeccsen 7-1-re nyert a szlovénok ellen. A női válogatott ezzel továbbjutott a csoportjából, és negyeddöntőt játszhat a világbajnokságon.

 

A Magyar Tekeszövetség főtitkára szerint mind a férfi, mind a női csapat jó formában utazott ki a világbajnokságra.

„Mindkét válogatottunk esetében a cél az volt, hogy a legjobb négy közé jussanak Csehországban. Ehhez most a női csapat közel került. A férfi válogatott előtt van még egy csoportmérkőzés” – nyilatkozta Bátor Gábor, a hazai szövetség főtitkára.

0 Tovább

Tizedik közös versenyére készül a Herczig-Ferencz rally páros

Tizedik alkalommal versenyez együtt a MOL Racing Team párosa Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Rally Európa-bajnokság (ERC) idei harmadik futamán Lettországban. A Rally Liepaján 2018-ban nem indult a csapat, így ismét új pályákat kellett megismerni, de pilóta és navigátora most már tökéletes összhangban van.

 

„Ez a tizedik közös versenyünk, most már rutinosan dolgozzuk fel a pályákat. Ramón tökéletesen ráérzett arra, hogy milyen itinerrel tudok a lehető leggyorsabb lenni és az információkat is nagyon jól adja vissza.” – mondta Herczig Norbert, aki fülig érő szájjal szállt ki a Volkswagen GT R5-ből a keddi tesztet követően.

„A mérnökünk kitalált egy új lengéscsillapító beállítást, a Michelintől kaptunk egy ezekre a murvás pályákra való tökéletes gumit, amivel eddig még sosem mentem. Így bármit, amit kigondoltam, az autó megcsinálta, a féktávok, a kigyorsítások, a stabilitás, mind-mind álomszerű volt.” – tette hozzá a pilóta, aki optimistán várja a versenyt, amelynek a kvalifikációja pénteken lesz, szombaton és vasárnap pedig a 13 gyorsasági szakaszon összesen több mint 206 km vár a MOL Racing Team párosára a roppant erős mezőnyben, ahol huszonegy R5-ös versenyautót láthatnak a nézők.

0 Tovább

Vogel Adrienn dobogóval zárt a Red Bull Ringen!

Özönvízszerű esőzésben, fordulatos versenyen, kemény mezőnyben szerezte meg idei első dobogóját a Kia Platinum Cupban Vogel Adrienn. A Roger Racing Team versenyzője a sorozat második hétvégéjén egy hatodik és egy harmadik hellyel búcsúzott a Red Bull Ringtől.

A szombati időmérőkön Adrienn végig jó tempóban autózva a hatodik helyet szerezte meg, így a borongós, hideg időben az első vasárnapi versenyen a hatodik rajtkockából indulhatott. A rendkívül szoros mezőnyben folyamatosan csatázott a magyar versenyző, végül rajthelyét megtartva a hatodik helyen ért célba, ami a második futamra pole pozíciót jelentett.

“Eseménydús, kemény verseny volt, sok lökdösődéssel, volt baleset és biztonsági autós szakasz is. Visszaestem a nyolcadikra, majd az utolsó körben feljöttem a negyedik helyig, a célegyenes ráfordítót is negyedikként kezdtem meg, de az előttem lévők miatt jelentősen lelassultam, így visszaestem a hatodik helyre, ami első rajthelyet ért a második versenyre” - foglalta össze az első futamon történteket Vogel Adrienn. A mezőny szorosságát jól mutatja, hogy a hatodik helyen mindössze 1.2 másodperc volt a hátránya az első helyezett mögött.

A vasárnap késő délutáni második futam rajtrácsára még száraz időben álltak fel az autók, majd nem sokkal a rajt előtt szakadni kezdett az eső, hivatalosan is esős versennyé nyilvánították a futamot, így a rajtrácson kezdődhettek a kerékcserék.

“Nincs túl sok tapasztalatom esőben, nem is számítottam sok jóra. A rajtom nem sikerült jól, a mellettem lévő felért rám, és el is ment mellettem. Próbáltam követni, kerestem a tapadást, de még jobban rákezdett az eső. Sokáig tartottam a pozíciómat, kőkeményen kellett védekeznem. Amikor hárman nagy nehezen megelőztek, tudtam menni velük, így negyedik helyen intett le a kockás zászló. Nem sokkal a futam után tudtam meg, hogy az előttem végzettek közül valaki időbüntetést kapott, mert a 3 perces tábla alatt még dolgoztak a kocsiján, így harmadik lettem. Nagyon boldog vagyok, remélem, hogy sikerül még sok ilyen kupát szereznem! Köszönöm a csapatomnak a fantasztikus munkát, a csapattársamnak, Bernula Pistinek, hogy az időmérőn jól összedolgozhattunk, a támogatóimnak a segítséget, a szurkolóimnak pedig a folyamatos biztatást.”

A Kia Platinum Cup június 8-9-én a lengyelországi Poznanban folytatódik.

0 Tovább

Szkander Eb – Barzsó Henrietta és Kovács Péter is bronzérmes lett

Két felnőtt magyar érem a szkander Európa-bajnokságon! A görögországi kontinensviadalon eddig is szép számmal gyűjtögették az érmeket a magyarok a különböző kategóriákban, az Eb utolsó előtti napján aztán Barzsó Henrietta a felnőtteknél - 60 kilogrammban - bronzérmet szerzett, akárcsak Kovács Péter a férfiaknál a 85 kilogrammosok mezőnyében. Mindketten bal kézzel voltak eredményesek Loutrakiban.

 

„Mindkét versenyzőnk dobogós helyére roppant büszkék vagyunk, hiszen itt van a teljes európai elit. Hihetetlenül sokat jelent nekünk ez a két bronz.” – összegzett röviden Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

A magyar szkander-válogatott a junior, a felnőtt, a masters és a para kategóriákat beleszámítva három ezüstérmet és három bronzérmet szerzett eddig a Loutrakiban zajló szkander Európa-bajnokságon.

0 Tovább

Szkander Eb – Fazekas Andrea jobb kézzel is érmet szerzett

Folytatódott a sikerszéria! A görögországi szkander Európa-bajnokságon Fazekas Andrea jobb kézzel ezüstérmes lett a masters korosztályban a 60 kilogrammosok között. Ugyancsak második lett a masters mezőnyben Dobos Attila jobb kézzel a +100 kilogrammos kategóriában.


A Magyar Szkander Szövetség információi szerint Fazekas korábban bal kézzel is Eb-érmet szerzett, miután harmadikként zárt.
A Loutrakiban megrendezett kontinensbajnokságon Verbóczki Luca állt még dobogóra. A magyar tehetség a juniorok között a 60 kilogrammos kategóriában jobb kézzel ezüst, bal kézzel pedig bronzérmes lett.
Az Európa-bajnokságon egyébként 31 ország legjobbjai álltak, illetve állnak asztalhoz.

További hétfői magyar eredmények:
Vályi Imre (masters 80 kg) - jobb kéz, 4. hely
Kőrösi Tibor (masters 70 kg) - jobb kéz, 5. hely
Kollár Csaba (masters 70 kg) - jobb kéz, 6. hely
Para-eredmények:
Hernyák Imre (+90 kg) - jobb kéz, 4. hely
Simon Dániel (70 kg) - jobb kéz, 6. hely

0 Tovább

Frizbi Európa-bajnokság: 26 ország legjobbjai érkeznek Győrbe

Huszonhat ország 1500 sportolója vesz részt a 2019-es ultimate frizbi Európa-bajnokságon, amelyet Győr városa rendez meg.
A Magyar Repülő Korong Szövetség információi szerint a magyar színeket egy vegyescsapat képviseli, amelyben több fiatal játékos kapott helyet. Erdősi Zoltán, a hazai szövetség elnöke elmondta, Magyarországon is egyre népszerűbb sportágról van szó.

 


„Ez lesz a negyedik kontinensbajnokság. 2007-ben Angliában, rá négy évre Szlovéniában, legutóbb pedig Dániában rendeztek Eb-t. Készen állunk arra, hogy látványos és sikeres Európa-bajnokságot rendezzünk. A Magyar Repülő Korong Szövetség Győr-Gyirmót helyszínnel pályázott az idei Eb-re, és az olaszországi Velencével szemben nyerte el a kontinensviadalt. Magyarország egy vegyescsapattal indul, a nemzeti csapatban több utánpótlás játékos is helyet kapott.” – nyilatkozta Erdősi Zoltán.
Az Eb június 29-én kezdődik és július 6-áig tart. A kontinensbajnokságon 20 ország indít férfiválogatottat, 15 női nemzeti csapat lesz, és 19 vegyescsapatnak is szurkolhatnak a nézők. Az ultimate frizbi csapatsport, amelyben hét játékosból álló együttesek küzdenek egymással. A pálya
téglalap alakú, a végén egy-egy célterülettel. A csapatok célja pontot szerezni úgy, hogy az egyik játékos bedobja a korongot a célzónába, ahol egy csapattársa elkapja azt. A dobó nem futhat a koronggal, de azt bármelyik irányba bármelyik csapattársának passzolhatja. Minden esetben, amikor sikertelen a passz, az ellenfélhez kerül át a korong. A játékosok fizikai érintkezése nem megengedett.

0 Tovább

Kozsák György bronzérmes a szambó Eb-n

A harmadik helyen végzett a – NOB által tavaly elismert – Nemzetközi Sambo Szövetség spanyolországi Európa-bajnokságán Kozsák György. A magyar versenyző az orosz eredetű katonai birkózásból kifejlődött sportágban a combat szambó szakág 90 kg-os súlycsoportjában szerzett bronzérmet – adta hírül a Magyar Sambo Országos Szakszövetség.



A Gijónban megrendezett kontinensviadalon Kozsák Györgyöt az elődöntőben az ukrán Davigyenkó győzte le.

A többi magyar Eb-induló közül a minszki Európa Játékokra korábban kvalifikációt szerzett Sirankó Ferenc a sport szambó 100 kg-os súlycsoportjában helyezetlenül zárt, és nem szerzett helyezést a 90 kilós Iván Károly sem.

0 Tovább

Tizenkét magyar arany a budapesti kick-box világkupán

Minden szempontból sikeres volt a fővárosi BOK Sportcsarnokban lebonyolított kick-box világkupa. Az immár 25. alkalommal megrendezett versenyen rekordlétszámú mezőny, 42 ország közel 1700 sportolója indult. A magyar versenyzők teljesítették a hazai szövetség céljait, miután 12 felnőtt aranyéremmel felülmúlták a tavalyi szereplést. A vk nagy sportdiplomáciai sikert is hozott: Király István lett a sportág európai szövetségének elnöke – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 

A tatamin zajló, félerős technikákat engedélyező szabályrendszerek közül a pointfightingban a Halker-Király Team jóvoltából magyar győzelem született a csapat versenyszámban. Light-contactban – szintén a csepeli klub révén – további két csapataranynak örülhettek a magyarok, míg egyéniben Busa Andrea lett első. Remekeltek a kick-light hazai legjobbjai: Debre Bence, Vida Balázs, Nagy Rita és Boros Petra valamennyien megnyerték súlycsoportjukat.

 

A ringben kiütésre menő szakágakban is állhattak magyarok a dobogó legfelső fokára. Full-contactban a 91 kg-os Baros Tamás diadalmaskodott. A K1 63.5 kilós súlycsoportjában a 2017-es budapesti vb-n győztes Habash Antoine ezúttal is ellenállhatatlan volt: három nap alatt négy győztes csatával érdemelte ki az aranyérmet.

 

A vártnál jobban szerepeltek a formagyakorlatban indult magyarok. Közülük a szakág vezetésével tavaly megbízott Puravecz Péter két elsőséget – és mellette egy harmadik helyezést – is elkönyvelhetett.

„A minden eddigit felülmúló létszám ellenére is sikerült magas színvonalon levezényelnünk a világkupát, amiben a visszajelzések is megerősítettek” – értékelt Galambos Péter, az MKBSZ elnöke. – „Versenyzőink is kitettek magukért, örömteli, hogy a hagyományosan erős számainknak számító tatamis szabályrendszerek mellett a ringben és formagyakorlatban is sikerült aranyakat nyernünk. Az pedig, hogy a szövetségünk alelnöke, Király István lett az európai szervezet vezetője, még tovább erősítheti a magyar kick-boxot.”

A vk éremtáblázatán Magyarország végzett az élen, megelőzve Ukrajnát és Olaszországot.

25. Magyar Kick-box Világkupa, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak: 
57 kg: 3. Cselovszki Patrik
79 kg: 3. Veres Alex
+94 kg. 2. Csikós Péter
Nők: 
50 kg: 2. Török Szonja
60 kg: 2. Busa Andrea

Grand Champion: 2 Busa Andrea

Csapat: 1. Halker-Király Team     

 

Light-contact:

Férfiak:

57 kg: 3. Didenko Alexander

63 kg: 3. Mádi Bálint

74 kg: 3. Zsarkó Dániel Péter

79 kg: 3. Virág András

94 kg: 2. Szachán Bolivár, 3. Tápai Dávid Tamás

+94 kg: 2. Vida Balázs, 3. Vida Ádám és Balassa Tibor

Csapat:

74 kg felettiek: 1. Halker-Király Team

Nők:

50 kg: 3. Bécsi Nikolett

55 kg: 3. Gremen Petra

60 kg: 1. Busa Andrea, 3. Nagy Rita

65 kg: 3. Fülöp Eszter

70 kg: 3. Lukács Anett

Csapat: 1. Halker-Király Team, 3. ZMKBA-Combat

 

Kick-light:

Férfiak:

57 kg: 2. Didenko Alexander, 3. Oláh Bence és Mozsonyi Dániel

63 kg: 3. Mádi Bálint

69 kg: 1. Debre Bence, 3. Hammer Martin

79 kg: 3. Veres Alex és Szmolek Emánuel

84 kg: 3. Szmolek Emánuel

89 kg: 3. Kondor Sándor és Leisz Attila

94 kg: 2. Igaz Ramón, 3. Tápai Dávid Tamás és Szabó István

+94 kg: 1. Vida Balázs, 2. Vida Ádám

Nők:

55 kg: 2. Gremen Petra

60 kg: 2. Busa Andrea, 3. Nagy Rita

65 kg: 1. Nagy Rita, 3. Fülöp Eszter

70 kg: 3. Takács Viktória

+70 kg: 1 Boros Petra

 

Full-contact: 

Férfiak:

60 kg: 3. Benedek Dániel

75 kg: 2. Bárdosi Sándor

81 kg: 3. Magyar Gyula

91 kg: 1. Baros Tamás

Nők:

52 kg: 2. Busa Gabriella

60 kg: 2. Rákóczi Renáta

K1:

Férfiak:

63.5 kg: 1. Habash Antoine

81 kg: 3. Koncz Attila

91 kg: 3. Mihajlov Dávid

Nők:

52 kg: 3. Zsiga Melinda

+70 kg: 2. Pallás Zsimonetta
 

Formagyakorlat:

Férfiak:

Kreatív: 2. Friedl Flórián
Kreatív fegyverrel: 1. Puravecz Péter 
Zenés: 1. Puravecz Péter, 2. Schersing András, 3. Friedl Flórián

Zenés fegyverrel: 2. Schersing András, 3. Puravecz Péter

0 Tovább

Szkander - Fazekas Andrea Eb-bronzérmes

Újabb magyar érem a Görögországban zajló szkander Európa-bajnokságon. A Magyar Szkander Szövetség információi szerint vasárnap női masters kategóriában Fazekas Andrea bronzérmet szerzett, miután a 60 kilogrammosok mezőnyében bal kézzel harmadik lett.

 


A Loutrakiban megrendezett kontinensbajnokságon korábban Verbóczki Luca szerzett érmeket. A magyar tehetség a juniorok között a 60 kilogrammos kategóriában jobb kézzel ezüst, bal kézzel pedig bronzérmes lett. A magyarok a görögországi kontinensbajnokságon – az összes kategóriát beleszámítva – 28 fős csapattal vesznek részt. Az Európa-bajnokságon egyébként 31 ország legjobbjai álltak, illetve állnak asztalhoz.

0 Tovább

A karatés Hárspataki Gábor olimpiai kvalifikációs érme

A harmadik helyen végzett Hárspataki Gábor az Isztambulban megrendezett olimpiai kvalifikációs karate versenyen. A 102(!) ország 1800 sportolójának részvételével lebonyolított viadalon az MTK versenyzője a 75 kg-os súlycsoportban 190 induló között lett bronzérmes.

 



A hatalmas mezőnyben Hárspataki Gábor a selejtezők során öt nyertes küzdelemmel – sorrendben az azeri Ibrahimov, a macedón Iszmail, a belga Okimela, a török Oz és a horvát Martinac legyőzésével – bejutott a legjobb négy közé, ott azonban alulmaradt a korábbi világbajnok olasz Busa ellenében. A bronzmeccsen a tavalyi Eb-ezüstérmes magyar karatés ismét ellenállhatatlan volt: ellenfele, a belga Mahauden 12 másodperccel a csata vége előtt fel is adta a küzdelmet.

A magyar versenyző márciusban, a salzburgi olimpiai kvalifikációs tornán első lett, isztambuli sikerével pedig újabb lépést tett a nagy cél, a 2020-as tokiói ötkarikás részvétel felé. Az eredmény ugyanakkor biztató a minszki Európa Játékok előtt is, ahová Hárspataki Gábor – Tadissi Martiallal együtt – már korábban kivívta az indulás jogát.

Karate1 Series A, Isztambul, Hárspataki Gábor eredményei:

A 62 közé jutásért: Ibrahimov (azeri) 3-0
A 32 közé jutásért: -Iszmail (macedón) 2-0
A 16 közé jutásért: -Okimela (belga) 3-1
Nyolcaddöntő: -Oz (török) 4-3
Negyeddöntő: -Martinac (horvát) 1-0
Elődöntő: -Busa (olasz) 0-3
A 3. helyért: -Mahauden (belga) 8-0

0 Tovább

Teke-világbajnokság: Legyőzte Olaszországot a magyar csapat!

Magabiztos sikerrel vette az első akadályt a magyar férfi teke-válogatott Csehországban.

 


A női válogatott után a férfiak is győzelemmel mutatkoztak be a tekézők csapat-világbajnokságán. A csehországi Rokycany-ban zajló világversenyen a magyarok az olaszokat győzték le 7-1-re vasárnap.
Szombaton a női nemzeti csapat lépett pályára az első körben, és ugyancsak 7-1-re nyert a franciák ellen.
Vasárnap kirobbanó formában gurított Kakuk Levente. A világbajnok magyar játékos 707 fás eredménnyel zárt.
A nők a szlovénok ellen lépnek pályára a következő meccsen, míg a férfiak következő ellenfele a horvát válogatott lesz.

0 Tovább

Remekeltünk formagyakorlatban a pesti kick-box vk-n

Több szakágban is szereztek érmeket a felnőtt magyar versenyzők a budapesti kick-box világkupa szombati napján. A verseny megnyitóján bejelentették, hogy Király István, a hazai szövetség alelnöke lett a sportág európai szövetségének első embere. A világkupa keretén belül ringbe lépett az elmúlt hónapokban a TV2 Exatlon vetélkedőjében országos népszerűséget szerzett három kick-boxos, Rákóczi Renáta, Jóni Máté és Murvai Lívia.

 

A vártnál jobb szereplést tudhatnak maguk mögött a formagyakorlatban indult magyarok. Közülük a szakág vezetésével tavaly megbízott Puravecz Péter két aranyérmet – és mellette egy bronzot – is nyert.

Küzdelemben a pointfighting szabályrendszer felnőtt súlycsoportjaiban ezúttal nem avattak magyar győztest. Az elmúlt időszakban remeklő Busa Andrea második, Veres Alex pedig harmadik lett. Méltóképpen helytállt a pénteken a veteránok mezőnyében két aranyérmet nyert korábbi klasszis Csikós Péter, aki bejutott a döntőbe.

Tavalyi eredményét megismételte a ringben Busa Gabriella, aki a kiütésre menő full-contactban ugyancsak ezüstéremmel zárta a világkupát.

A világkupa ünnepélyes megnyitóján az európai szövetség első embere, az ír Roy Baker bejelentette: a jövőben csak a WAKO világszövetség elnökeként kíván tevékenykedni, és gratulált a megválasztott új kontinentális vezetőnek, Király Istvánnak. Az eddig az alelnöki tisztséget betöltő magyar sportvezető köszönetet mondott mindenkinek, akinek része volt abban, hogy ilyen magas pozícióig juthatott, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra: mindig a versenyzők érdekét kell szem előtt tartani.

 

A megnyitót követően kötelek közé léptek a közelmúltban a TV2 sport reality-jében szerepelt kiválóságok, akiknek küzdelmét több exatlonos társuk a lelátón szurkolta végig. Hármuk közül Rákóczi Renáta nemcsak bemutatót vívott, hanem meccse beszámított a világkupába is: a norvég Celik elleni győzelme pedig azt jelentette, hogy bejutott a női full-contact 60 kg-os súlycsoportjának döntőjébe.

25. Magyar Kick-box Világkupa, 2. nap, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak: 
57 kg: 3. Cselovszki Patrik
79 kg: 3. Veres Alex
+94 kg. 2. Csikós Péter
Nők: 
50 kg: 2. Török Szonja
60 kg: 2. Busa Andrea

Full-contact: 

Nők:

52 kg: 2. Busa Gabriella

Formagyakorlat:

Férfiak:

Kreatív: 2. Friedl Flórián
Kreatív fegyverrel: 1. Puravecz Péter 
Zenés: 1. Puravecz Péter, 2. Schersing András, 3. Friedl Flórián

Zenés fegyverrel: 2. Schersing András, 3. Puravecz Péter

0 Tovább

Szkander Eb – Két magyar érem eddig

Verbóczki Luca két érmet szerzett a Görögországban zajló szkander
Európa-bajnokságon. A Loutrakiban megrendezett világversenyen a magyar tehetség a juniorok között a 60 kilogrammos kategóriában jobb kézzel ezüst, bal kézzel pedig bronzérmes lett. Az 50 kilogrammosok mezőnyében Kulcs Dzsenifer jobb kézzel a 4., míg ballal a 6. helyen zárt.


A magyarok a görögországi kontinensbajnokságon – az összes kategóriát
beleszámítva – 28 fős csapattal vesznek részt. Az Eb-n 31 ország
legjobbjai állnak asztalhoz.
A következő Európa-bajnokságnak Magyarország ad otthont. Az egyre
dinamikusabban fejlődő sportág 2020-as Eb-jének Balatonfüred lesz a
házigazdája.

0 Tovább

Tekesport – Magyar győzelem a csapat-világbajnokság rajtján

Győzelemmel kezdte a csapat-világbajnokságot a magyar női válogatott. A csehországi Rokycany-ban zajló világversenyen a magyarok a franciákat győzték le 7-1-re a csoportkör első fordulójában. A férfi válogatott vasárnap kezdi meg a küzdelmeket a teke vb-n, az első ellenfél Olaszország lesz. A női csapat a következő meccsen Szlovénia legjobbjai ellen lép pályára.


A csapat-világbajnokságot megelőzően az U18-as korosztálynak egyéni
világbajnokságot rendeztek Rokycany-ban, ahol Jezsoviczki Anna
aranyérmes lett sprint kategóriában. Az U14-esek világkupán léptek
pályára. Ott Kis Horváth Luca és Simon Szabolcs három érmet is
bezsebelt. Párosban aranyérmesek lettek, tandem mix versenyszámban
ezüstéremmel zártak. Simon Szabolcs egyéni összetettben bronzérmes lett.
Bátor Gábor, a hazai szövetség főtitkára így értékelt az utánpótlás vb
és vk után: „Nagyon büszkék vagyunk a fiatalokra. Fontosnak tartjuk az
utánpótlást. Erre az idei évben nagyobb hangsúlyt is próbáltunk
fektetni. Úgy tűnik, ez meghozta a gyümölcsét”.

0 Tovább

Király István lett az európai kick-box szövetség elnöke

Hatalmas magyar sportdiplomáciai sikert hozott a péntektől vasárnapig Budapesten zajló kick-box világkupa. Az eseményen az európai kick-box szövetség, a WAKO Europe elnökének választották az eddigi első alelnök Király Istvánt – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 

Tavaly ősszel hunyt el – az immár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által is elismert – kick-box világszervezet, a WAKO első embere, a szerb Boriszlav Pelevics. Helyére az eddigi európai vezetőt, Roy Bakert választották.

Az ír sportvezető a rangos budapesti világkupa alkalmával megrendezett igazgatósági ülésén bejelentette: lemond az európai szervezet elnöki tisztségéről. Ezt követően a jelenlévők Király Istvánt, a WAKO Europe eddigi első alelnökét, egyúttal a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnökét választották meg az új vezetőnek.

„Óriási megtiszteltetés ez a tisztség, már csak azért is, mert a kick-boxban Európa messze a legfontosabb és legeredményesebb földrész” – nyilatkozta Király István. – „Magyarként azon fogok dolgozni, hogy a sportágban hazánknak még nagyobb elismertsége legyen, mint ami az eredményességünk alapján eddig is kijárt nekünk. A legfőbb célom, hogy minél több hazai rendezésű világ- és európai eseményt hozzak Magyarországra, legyenek azok versenyek, konferenciák vagy más események. És persze, mint minden pontozásos sportágban, ahol szubjektív eredmények születnek a bírók által, nálunk sem mindegy, hogy ki a kontinentális szövetség elnöke.”

0 Tovább

Táncsport - Zsámboki Marcell maradt az elnök

Zsámboki Marcell maradt a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke. A sportvezető 2018 nyarán vette át a szövetség irányítását, miután elődje, Sági István lemondott. Az elnöki posztra Zsámboki Marcellen kívül Sándor Zoltán pályázott, a közgyűlés végül előbbinek szavazott további három évre bizalmat.

 

Zsámboki Marcell a Magyar Táncművészeti Egyetem docense a Koreográfus- és Táncpedagógus Intézet korábbi igazgatója. Kétszeres világ- és Európa-kupa-győztes, Európa-bajnok divattáncos, hatszoros amatőr és háromszoros profi magyar bajnok versenytáncos. A versenytáncban eltöltött húszévnyi versenyzői múlt, valamint a korábban az MTáSz-ban betöltött alelnöki pozíció után közel egy évtized után tavaly tért vissza a szakszövetség élére.

A régi-új elnök elmondta, továbbra is az az általa vezetett elnökség célja, hogy a hazai táncsport egységét megteremtse, továbbá Magyarország pozíciója tovább erősödjön a nemzetközi táncsportban.

„Nagy sportdiplomáciai sikernek tartom, hogy idén Magyarország rendezheti meg a Nemzetközi Táncsport Szövetség (WDSF) közgyűlését, melyen öt kontinens száz tagszervezetének közel kétszáz elnöke és küldöttje vesz részt. Ezenkívül szeretnénk minél több nagy nemzetközi világverseny megrendezéséért is pályázni. Követve a nemzetközi szövetség által előírt irányzatot, a jövőben a Magyar TáncSport Szakszövetség egyfajta ernyőszervezetként segít minden (sport)táncos műfajt.” – mondta Zsámboki Marcell.

0 Tovább

Csapataranyak a budapesti kick-box világkupán

Rekordlétszámmal, 42 ország közel 1700 versenyzőjének részvételével kezdődött meg pénteken a 25. Magyar Kick-box Világkupa. A budapesti BOK Sportcsarnokban vasárnapig zajló rangos világverseny első napján a magyar csapatok három aranyérmet is szereztek a felnőtteknél – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 

A ringben a kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szabályrendszerek küzdelmeivel kezdődött meg az év egyik legnagyobb szabású kick-box viadala. Több magyar klasszis is remek győzelmekkel mutatkozott be.

 

A sort Habash Antoine kezdte, aki K1-ben a 63.5 kg-osok mezőnyében 3-0-ás pontozással nyert a lengyel Kacieja ellen. A 2017-es budapesti vb-n aranyérmet nyert sportoló pár órával később újra kötelek közé lépett, és az osztrák Kahlili ellen is egyhangú pontozással győzött. A nőknél Zsiga Melindát szintén minden bíró jobbnak látta az ukrán Tarannál. Full-contactban a szintén világbajnok, a tavalyi világkupán ezüstérmes Busa Gabriella is fölényesen, 3-0-ra hozta meccsét a norvég Valmestadrod ellen.

A tatamin zajló, félerejű technikákat alkalmazó szakágakban érmeket is osztottak pénteken. A csapatversenyek során három magyar együttes is a dobogó legfelső fokára állhatott: mindhármat a Halker-Király Team sportolói alkották.

Pointfightingban a legdrámaibb pillanat az volt, amikor a döntőben az egy hónappal ezelőtti térdműtéte után most visszatérő ötszörös világbajnok Veres Roland a döntőben a lábához kapott. A 20 éves sportoló az ápolást követően folytatta a küzdelmet, és bár szemmel láthatóan alig tudott mozogni, megőrizte csapata előnyét, amely így 15-12-re verte a németeket és ezzel aranyérmet nyert.

A light-contact csapatversenyek további két elsőséget hoztak a csepelieknek: győzött a női együttes, akárcsak a 74 kg feletti versenyzőkből álló férfi alakulat.

0 Tovább

Nagy visszatérők a hétvégi budapesti kick-box világkupán

Az év egyik legrangosabb kick-box világversenye lesz péntektől vasárnapig Budapesten. A 25. Magyar Kick-box Világkupán hazai részről a tavalyi remek szereplés megismétlése a cél. A nagy visszatérések versenye is lesz BOK Sportcsarnokbeli: a sportág tavalyi legjobbja, Veres Roland térdműtéte után itt küzd először, valamint a TV2 Exatlon vetélkedőjében országos ismertségre szert tett profi világbajnok Rákóczi Renáta és társai is a vk-n térnek vissza. A világkupa szervezésben és a fiatal versenyzők számára is az augusztusi győri utánpótlás Európa-bajnokság főpróbája lesz – hangzott el a Magyar Kick-box Szakszövetség keddi sajtótájékoztatóján.

 


A hétvégi viadal hagyományosan az év egyik legnagyobb létszámú és legrangosabb világversenye a sportágban, amelyen mind a hét kick-boxos szabályrendszerben avatnak bajnokokat. A tavaly év vége óta a NOB által is elismert WAKO világszövetség világkupáján a hazai szakvezetés hasonlóan jó eredményeket vár, mint 2018-ban: egy éve a felnőttek tíz vk-aranyérmet szereztek.

A BOK Sportcsarnokban pénteken mindhárom ringes szabályrendszerben – full-contact, low-kick és K1 – elkezdődnek a három napon át tartó küzdelmek, a tatamikon pedig a csapatversenyek mellett a kezdőbbek és a veteránok kapnak lehetőséget. Szombaton bekapcsolódnak a pointfighting szakág legjobbjai és a zenés formagyakorlat versenyzői is. A vasárnapi zárónapon pedig már tatamira lépnek a light-contact és a kick-light indulói is. 

 



A nagy visszatérések világkupája

Térdműtétje után a BOK Sportcsarnokban versenyez első ízben a tavalyi év legjobb hazai kick-boxosa. A három Eb-aranyával – egyedüli nem olimpiai sportolóként – az Év Sportolója választás jelöltjei közé is bekerült Veres Roland örül, hogy hazai közönség előtt térhet vissza: ha pedig indul, győzni akar. A húszéves létére többszörös felnőtt világ- és Európa-bajnok klasszis március közepén sérült meg, amikor egy szerbiai versenyen kipróbálta magát a kick-box egyik legkeményebb szabályrendszerében, a ringben kiütésre menő K1 szakágban.

A TV2 nagysikerű ügyességi és extrémsport vetélkedőjében szerepelt az elmúlt hónapokban a profi világbajnok Rákóczi Renáta. A tv-show által sokak kedvencévé vált 32 éves sportoló így szintén hosszú kihagyás után küzd először élesben a világkupán, ahol az Exatlonban szerepelt két kick-boxos társával, Jóni Mátéval és Murvai Líviával együtt láthatja őket – szombaton a 13 órai megnyitót követően – a nagyközönség.

Utánpótlás Eb-t rendezünk augusztusban

Idén hazánk rendezi a WAKO utánpótlás Európa-bajnokságát, amelyre augusztus 23. és szeptember 1. között kerül sor Győrben. A korosztályos Eb a rendezés szempontjából még a 2017-es budapesti világbajnokságnál is nagyobb kihívás, hiszen a négy korosztály – gyermek, kadet1, kadet2 és junior – minden kategóriájában országonként két versenyző indulhat, így összességében több ezer fős gigamezőny várható.

A budapesti világkupa a fiatalok kontinensviadalának is főpróbájául szolgál a Világkupa, hiszen az érintett korosztályokban is lesznek küzdelmek a BOK Csarnokban, a Magyar Kick-box Szakszövetség pedig szervezési oldalról gyűjthet értékes tapasztalatokat a győri Eb előtt.

0 Tovább

Nagyot fog változni az OCR

Az OCR-sorozat újabb fontos állomása volt a Vulcan Run. A celldömölki viadalon színvonalas versenyen indulhattak az OCR-esek. Honlapunk Rozina Tamás véleményét kérte ki a Vulcan Run-ról. 

ocr„Nem csalódtam. Nagyon jól összerakták a versenyt. Az OCR szabályrendszere, illetve az akadályok erőssége, minősége nagyot fog változni a sportág bejegyzése után 2019-ben. Örülök annak, hogy a versenyszervezők is sokkal komolyabb akadálypályákat építenek versenyről versenyre. Ami meg a munkánk legnagyobb gyümölcse, hogy az igazolt versenyzőink száma közel 150 fő, és látni az ilyen versenyeken a részvételüket, az a szövetség számára egy külön öröm.” – mondta honlapunknak Rozina Tamás, a hazai szövetség alelnöke.

0 Tovább

Az Újpest most jó csapat, de hiányzik belőle egy Bene

Bene Ferenc, az u18-as labdarúgó válogatott szövetségi edzője a Hatoscsatorna vendége volt. A szakember párhuzamot vont a spanyol edzőképzés és a nemrégiben az MLSZ kiadásában megjelent szakkönyve (Taktikai periodizáció) között.

A szakember beszélt az u18-as válogatott Eb-selejtezőket megelőző részsikereiről (pl.: Magyarország u18 - Olaszország u18 4-0) és a csapat előtt álló feladatokról.

A műsorban természetesen szóba került örök szerelme, az Újpest bajnoki szereplése is és némi visszatekintésként a gyirmóti kalandja, ahol történelmet írva ő volt az első edző, aki az NB I-be juttatta a Győr melletti település csapatát, valamint a nyíregyházi építkezés, ahol Elbert Gáborral, Lucsánszky Tamással és Sűcs Mihállyal kezdtek építkezni és értek el meglepően rövid idő alatt szép eredményeket minden téren.

A kérdésre, hogy mit hozhat neki a jövő, elismerte, hogy követi a felnőtt futballt és az álma továbbra is az, hogy Újpesten legyen edző! A 80 éves Göröcs János a napokban említette, hogy az Újpest most jó csapat, de hiányzik belőle egy Bene - igaz, ő az idősebb Bene Ferencre gondolt…

0 Tovább

Pétanque OB és bemutató a Vérmezőn

Bár a pétanque játékot legtöbben a francia filmekből ismerhetik, Magyarországon is létezik egy kis létszámú, aktív közösség, akik mindent megtesznek az elsőre talán kissé különösnek tűnő, de annál szórakoztatóbb sportág népszerűsítéséért. Május 11-én a budapesti Vérmező parkban rendezik meg a Magyar Pétanque Szövetség 2019. évi Egyéni Országos Bajnokságát, ahol a magyar pétanque-élet színe-java képviselteti magát – tudatta a rendező Budapest Pétanque Sportegyesület.

 

“Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nagyon sokat ad és nem túl eszközigényes sport” – mondta sportágáról Stier Edit, női válogatott játékos.

Ma még viszonylag kevesen hódolnak ennek a sportnak Magyarországon, azonban május 11-én annak is érdemes ellátogatnia az eseményre, aki még sosem hallott erről a szórakoztató, francia eredetű golyós játékról, hiszen nézőként is könnyedén elsajátíthatóak a különböző taktikai fortélyok. A szervezők segítségével bárki megtanulhatja a játék alapjait. Az érdeklődők a Vérmező park Szitakötő játszótér felőli részén tehetik próbára ügyességüket 11 óra és 18 óra között.

A pétanque jó alkalmat ad egy kis beszélgetésre, új barátságok kialakítására is. Az esemény szervezőinek célja, hogy a párizsi parkokhoz hasonlóan Budapesten is megjelenjenek a játszó, beszélgető emberek. Ráadásul a pétanque egyik szépsége, hogy viszonylag rugalmas körülmények között játszható.

A Budapest Pétanque SE rendszeresen tart edzéseket, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.  A pétanque segít a csapatmunka fejlesztésében, alacsony eszközigénye miatt pedig akár iskolák, vagy akár fogyatékkal élők számára is tökéletes választás lehet. Ráadásul ebben a sportban bármilyen korosztály tagjai örömüket lelhetik, akár hobbiként, akár versenysportként űzik. Az alapjai már néhány parti után könnyedén elsajátíthatók, egyénileg és 2-3 fős csapatban is játszható.

A pétanque-hoz hasonló golyójátékok eredete a középkorig nyúlik vissza, már akkor rendkívül népszerűnek számítottak a katonák között. A legendák szerint az egészséges és sebesült francia katonák eleinte ágyúgolyókkal játszottak a csaták közti szünetben, a táborban, hogy így üssék el az időt. Az első, maihoz hasonló pétanque versenyt 1910-ben rendezték, ekkora már kialakultak a játék szabályai. Nagy előnye, hogy csak néhány fémgolyóra, egy kis célgolyóra és egy 12-15 méter hosszú, 3-4 méter széles sík, aprókavicsos területre van szükség hozzá. A játék neve azt jelenti franciául, hogy mozdulatlan lábak (pieds tanqués). Lényege, hogy a játékosok a fém pétanque golyókat a lehető legközelebb dobják a fából készült színes kis célgolyóhoz, az „öcsihez”. Ez közelítéssel vagy az ellenfél golyójának kilövésével érhető el.

0 Tovább

Itthoni világkupán lép ringbe a tévésztárrá lett kick-box bajnoknő

Mentálisan megerősödve kezdi meg idei világkupa szereplését a profi világbajnok kick-boxos Rákóczi Renáta. A 32 éves sportoló az elmúlt hónapokban a TV2 nagysikerű ügyességi és extrémsport vetélkedőjében szerepelt, ahol a legjobb hat között végzett és közönségkedvenccé vált a nézők körében. A ring női klasszisa bevallása szerint jobb versenyzővé vált a sport-reality révén, amit itthon szeretne először kamatoztatni a jövő hétvégi, budapesti világkupán – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.


„Jólesik az újonnan jött ismertség, de emberileg ez nem változtatott meg. Mentálisan viszont nagyon sokat erősített rajtam az Exatlon azáltal, hogy minden egyes nap versenyhelyzetben voltam, és egyedül, edző nélkül, mindenféle taktikai utasítás és segítség nélkül kellett helyt állnom. Már nagyon várom, hogy kipróbáljam magam a ringben ezzel az „új” fejemmel. Mivel hónapokig távol voltam és nem úgy edzettem, ahogy az ellenfeleim, a budapesti világkupán főként az erőfelmérés a célom” – mondta visszatérése kapcsán a Titán SE kick-boxosa. 

Juhász Gábor tanítványa áprilisi hazatérése óta ugyan nem versenyzett, mégis elkönyvelhetett egy sikert: a közelmúltban feketeöves mester lett, miután eredményes DAN vizsgát tett. A tavaly szeptember óta profi világbajnoki címmel büszkélkedő kick-boxos azóta csak a közelgő fővárosi megmérettetésre készül, ahol a full-contact szabályrendszer 56 kg-os súlycsoportjában lép ringbe.

„Nincs rajtam pluszteher a profi cím miatt. Tudom, hogy másoknak jóval több idejük volt a felkészülésre, tehát annyi a célom, hogy százszázalékosan ki tudjam adni magamból azt, amire most képes vagyok. Innentől kezdve viszont minél több versenyen részt akarok venni, mert szeptemberben meg kell védenem a profi vb-övemet, az ellenfél pedig a világranglista első tíz helyezettjéből kerül majd ki, a kik mind ott lesznek a világkupákon” – fejtegette Rákóczi Renáta.

A tv-show alatt sokak kedvencévé vált sportoló nemcsak versenyzőként sző komoly terveket. Az egyre nagyobb érdeklődés hatására úgy döntött, edzősködésre adja a fejét.

„Azért is vállaltam a szereplést a műsorban, mert szerettem volna népszerűsíteni a kick-boxot, megmutatni az embereknek, hogy attól, hogy egy lány a ringben vagy tatamin verekszik, még lehet kedves és aranyos. Sokan kérdezik tőlem, mióta hazajöttem, hogy nem tartok-e edzést, én pedig úgy döntöttem, belevágok. Május végétől szeretnék elvállalni egy gyerekcsoportot, persze először felügyelettel, és közben elkezdem az ehhez kellő képzést is.”

A NOB által elismert kick-box világszövetség, a WAKO világkupa-sorozatának budapesti állomását május 17. és 19. között rendezik a BOK Sportcsarnokban.

0 Tovább

Kína rendezheti a 2025-ös Világjátékokat

Csengdu lesz a 2025-ben sorra kerülő, 12. Világjátékok házigazdája – döntött egyhangúan a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) közgyűlése. A kínai város a négyévente sorra kerülő multisport-esemény rendezőinek a sorában az egyesült államokbeli Birminghamet követi majd, amely 2021-ben több mint 30 sportágban 100 ország 3600 sportolóját látja vendégül.

 

Az ausztráliai Gold Coastban megrendezett IWGA közgyűlésen a határozatot követően megállapodást írt alá a játékok lebonyolításáról Luo Csiang, a város polgármestere és a tekintélyes sportszervezet elnöke, Jose Perurena. A sportvezető az egyik legdinamikusabban fejlődő és előre tekintő kínai városnak nevezte Csengdut.

"Erre az eseményre nem pályáztunk, de a Nemzeti Versenysport Szövetség stratégiájában benne van, hogy Magyarország is rendezzen majd Világjátékokat" - reagált a hírre Dr. Mészáros János. Az NVESZ elnöke hozzátette: addig is az a cél, hogy a hazai sportolók minél jobban teljesítsenek a négyévenkénti megmérettetésen. 2017-ben Wroclawban hat arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel az esemény 36 éves történetének legeredményesebb szereplését produkálták a magyarok, akiktől az NVESZ vezetése azt reméli, hogy Birminghamben még ezt is képesek lesznek felülmúlni.

Szecsuán tartomány húszmillió lakosú fővárosa a Világjátékok mellett olyan más nagyszabású multiport-rendezvényeknek is otthont ad a következő években, mint például a Rendőr és Tűzoltó Világjátékok, valamint a Nyári Universiade.

0 Tovább

Négy sportággal bővült a Nemzeti Versenysport Szövetség

Csütörtökön tartotta közgyűlését a Nemzeti Versenysport Szövetség. A Magyar Sport Házában lebonyolított eseményen az NVESZ együttműködési megállapodást kötött a Magyar Antidopping Csoporttal, valamint négy sportágat felvettek a tagszervezetek közé.

 

Jó évet zártunk – értékelte az NVESZ 2018-as esztendejét Dr. Mészáros János. Az elnök kiválónak nevezte a Magyar Antidopping Csoporttal való kapcsolatukat, amelynek további fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást írt alá Dr. Tiszeker Ágnessel, a MACS vezetőjével.

A közgyűlésen a megjelentek a beszámolók egyhangú elfogadása mellett támogatták négy újabb sportág felvételét is. A Nemzeti Versenysport Szövetség tagja lett ezáltal a Magyar Jet-ski Szövetség, a Magyar Grappling Szövetség, a Repülő és Légisport Szövetség és egy korábban olimpián is szerepelt sportágat, a lovaspolót képviselő Hazai Lovaspóló Szövetség. Az újonnan bekerültekkel együtt az NVESZ-hez így már 57 sportági szövetség tartozik.

Az eseményen a résztvevők egyhangúan megszavazták azt is, hogy az NVESZ támogatja a 2030-ig tartó Kiemelt Budapesti Nemzetközi Sportesemény Stratégiát, amellyel kapcsolatban Dr. Mészáros János azt mondta: reméli, hogy sportágaiknak lesznek olyan rendezvényeik, amelyek ebbe bekerülnek majd.

0 Tovább

Tekesport – Hamarosan kezdődik a vb

A csehországi Rokycany ad otthont az idei csapat-világbajnokságnak. A felnőtt vb előtt az utánpótláskorúak is pályára lépnek, ugyanis az U14-eseknél világkupát, az U18-asoknál pedig csapat-világbajnokságot rendeznek – tudtuk meg Bátor Gábortól, a Magyar Tekeszövetség főtitkárától.

 

„Azt gondolom jól sikerült felkészülési időszakot tudhatunk magunk mögött, bízunk benne, hogy a lehető legjobb eredményt tudják elérni versenyzőink, a felnőtt válogatottak esetében a cél a legjobb négybe jutás” – fogalmazott a sportvezető.

Felnőtt utazó keretek

Férfiak: Kakuk Levente, Zapletán Zsombor, Kiss Norbert, Kiss Tamás, Karsai László, Brancsek János, Kovács Gábor és Móricz Zoltán.

Nők: Méhész Anita, Sáfrány Anita, Simon Petra, Tóth Katalin, Tóth Andrea, Csongrádi Gyöngyi, Hári Boglárka és Sass Edit.

Az utánpótlás versenyek május 7-én kezdődtek, a felnőtt csapat-vb pedig május 15-én veszi kezdetét.

0 Tovább

A Pesti Magyar Színház Hunyady Emesével és Elbert Gáborral ünnepelte a Magyar Sport Napját!

Az "Amiről még nem meséltem..." sorozat 26. estjén az olimpia, Világ- és Európa-bajnok gyorskorcsolyázó volt a népszerű sportvezető és egyetemi oktató vendége május 6-án, a Magyar Sport Napján.

A beszélgetésből kiderült például, hogy Hunyady Emesét a magyarok éppen úgy saját bajnokuknak tekintik, mint az osztrákok; hogy szívesen segítene hivatalosan is a magyar gyorskorcsolyában; hogy a nemzetközi szövetségben azon országokért dolgozik, ahol van gyorskorcsolya, de nincs nagy pálya; hogy bár úgy érzi, benne maradt az újabb arany Naganóban, semmit nem csinálna másképpen!

A sorozat eddigi vendégei voltak: Balzsay Károly, Hegedüs Csaba, Igaly Diána, Vajda Attila, Sszuper Levente, Törökgyörgy Melinda, Jakabfi Zsanett, Imre Géza, Magyar Zoltán, Martinek János, Sors Tamás, Gergely István, Gyarmati Andrea, Balczó András, Wichmann Tamás, Portisch Lajos, Knoch Viktor, Gurisatti Gyula, Markovits László, Zwickl Dániel, Pisont István, Deák-Bárdos Mihály, Bácsi Péter, Kassai Viktor, Hunyady Emese.

Folytatás ősszel, várhatóan három újabb szenzációs meghívottal

0 Tovább

Eléggé egészségesek az egyetemisták?

Egyetemekre is eljut Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja. A 2018 - 2019-es tanévtől kezdve kiemelt célcsoportok közé tartoznak a felsőoktatási hallgatók, ebben partner a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) is.

 

A Lágymányosi Eötvös Napok részeként az egyetemisták egészségügyi szűréseken vehettek részt az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja (MÁESZ) és a MEFS szervezésében. A felsőoktatási hallgatók számára külön tájékoztató füzetet is készítettek Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja keretében, mely célja szerint fel kívánja kelteni a hallgatók figyelmét az egészségszűrés és az egészséges életmód fontosságára.

Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke úgy látja, a fiatalok esetében a preventív akciók a jövőben nagyobb hangsúlyt kell kapjanak. „Hatalmas a felelősségük a mai egyetemistáknak és főiskolásoknak, hiszen a jövőben ők képzik majd a társadalom értelmiségi rétegét.  Tetteiknek komoly véleményformáló hatása van. Örömteli, hogy egy ilyen komoly szakmai tapasztalattal rendelkező program részt tudott venni a Lágymányosi Eötvös Napokon. Bízom benne, hogy lesz folytatás” – fogalmazott a MEFS elnöke.

 

Dankovics Gergely, Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának igazgatója szerint az egészség a legnagyobb érték egy ember életében, és ezt már fiatalok körében is tudatosítani kell. "A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetségben egy olyan partnert tisztelhetünk, amely átfogja a hazai felsőoktatási intézményeket, valamint a sportra és az egészséges életmód fontosságára hívja fel a figyelmet. Az elmúlt 10 évben közel hétmillió vizsgálatot végeztünk, jellemzően középkorú és idősebb korosztályok körében. Fontos célunk, hogy a fiatalokat is bevonjuk a preventív akcióinkba és nekik is szűrési lehetőséget biztosítsunk” – mondta Dankovics Gergely.

0 Tovább

Eb és közgyűlés előtt a táncosok

Május 25-én megrendezik az idei latintáncok Európa-bajnokságát. A magyar színeket az Eb-döntős Andrea Silvestri és Váradi Martinán kívül a Miha Zerjav, Karcagi Laura duó képviseli. Egy évvel ezelőtt Magyarország rendezte meg a kontinensbajnokságot.

 

Debrecenben Váradi Martináék az ötödik helyen végeztek. Az idei Eb-nek Párizs ad otthont. Az Eb-vel kapcsolatban Váradi Martinát kérdeztük. A klasszis táncos szerint jó úton haladnak, és több hónapja készülnek a kontinensbajnokságra.

„Az Európa-bajnokságra való készülést már az év elején elkezdtük, azóta túl vagyunk egy Grand Slam- versenyen, ahol mindössze 0.10 ponttal maradtunk le az 5. helyről. Addig két versenyünk lesz és utazunk külföldre a tanárainkhoz is. Minden táncban a pontosságára és a tiszta táncra szeretnénk koncentrálni, mert ezeken éreztük az utóbbi időben, hogy javítanunk kell. Ami az erősségünk a táncokban az a zeneiség és a ritmika, amit addig minél jobban szeretnénk hangsúlyozni és pontosabbá tenni” – mondta Váradi Martina.

A párizsi Európa-bajnokság előtt megszólalt a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke is. „Mindig kiemelt figyelmet kapnak a világversenyek, bízom benne, hogy a magyar táncosok ezúttal is megállják a helyüket. Itthon a szövetség életében fontos eseménynek számít az Eb-t megelőző tisztújító közgyűlés. Fontos mérföldkőhöz érkezett a szövetségünk, hiszen rendkívüli közgyűlés keretében szavaztak a tagszervezetek az új táncszakok megalapításáról. Ez egyébként törvényi kötelezettségük is, hiszen a WDSF új táncirányzatok felvételéről döntött az éves közgyűlésén, így a hazai sporttörvényt nekünk is be kell tartanunk” – mondta Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

0 Tovább

Magyar ezüstérem a karate Youth League-en

A második helyen végzett Istovics Ádám a cipusi Limassolban megrendezett Karate1 Youth League viadalon. A 2020-as olimpiai bemutatkozása előtt álló sportág ifjúsági – 12-17 éves versenyzők számára létrehozott – világkupa-sorozatának idei első állomásán 58 ország 1500 versenyzője lépett tatamira, köztük 27 magyar fiatal.

 

Az U14-es korosztály 55 kg-os súlycsoportjában küzdelemben Istovics Ádám eddigi pályafutása legnagyobb sikerét érte el. A Budapesti Honvéd sportolója öt győzelemmel bejutott a döntőbe, ott azonban szoros mérkőzésen 1-0-ra alulmaradt lengyel ellenfelével szemben.

A többi magyar közül Bartos Norbert, Bihary Boglárka és Loyal Lili is a dobogó közvetlen közelébe került, végül mindhárman ötödikek lettek.

0 Tovább

Kállai Ákos: Nagy meglepetés a Guzi-Kardos kettős érme

Meglepetés ezüst Székesfehérváron! A Guzi Blanka, Kardos Bence kettős második lett a vegyesváltók versenyében. A másik magyar duó, Alekszejev Tamara és Regős Gergely hetedik lett.

 

A verseny után Kállai Ákos, a nők szövetségi kapitánya elmondta, mindkét kettős jól versenyzett, a Guzi-Kardos páros sikere pedig hatalmas meglepetés.

„Az az érdekes az egészben, hogyha egyetlen párost indíthattunk volna, akkor nem az újdönsült ezüstérmes egység lett volna az. Guzi Blanka és Kardos Bence nagyszerű teljesítményt nyújtott egy nagyon kiélezett versenyben. Az Alekszejev-Regős páros is jól ment egész nap, nagyon közel volt a dobogóhoz, mindössze kisebb hibák miatt csúsztak a hetedik helyre”- összegzett Kállai Ákos.

Az idei székesfehérvári öttusa világkupán ez a második magyar érem. Korábban Alekeszejev Tamara a nők versenyében aranyérmet szerzett.

Vasárnap a mixváltók versenyében a Pien Jü-fej, Han Csia-hao kínai kettős lett aranyérmes.

A Magyar Öttusa Szövetség a fehérvári vk-t gyakorlatilag a budapesti vb tesztversenyeként rendezte meg. A világbajnokságnak a Kincsem Park ad otthont szeptember 2. és 8. között.

0 Tovább

Újabb sportcsillag a Pesti Magyar Színházban

Knoch Viktor után újabb téli olimpiai bajnok lép színpadra a Pesti Magyar Színházban. Az „Amiről még nem meséltem…” sorozat vendége Hunyady Emese lesz, aki gyorskorcsolyázóként gyakorlatilag mindent elért. Összesen hat téli olimpián lépett jégre, olimpiai világ- és Európa-bajnok.

Az est házigazdája, dr. Elbert Gábor állítja: egy újabb sportcsillag történetével, gondolataival ismerkedhet meg a közönség. „Nekem fontos, hogy olyan vendégekkel beszélgessek ebben a sorozatban, akik a sportban és azon kívül is nagyot alkottak és példaképként állíthatók a mai gyerekek elé. Hunyady Emese ilyen. Kíváncsi vagyok például, hogy magyarként milyen lehetett neki osztrák himnuszt hallgatni a dobogó tetején, miközben Ausztria lobogóját húzzák fel a zászlórúdra?” – számolt be a május 6-i estre készülve a korábbi szakállamtitkár, akinek gondozásában és vezetésével egy rangos sorozattá nőtte ki magát a beszélgetős műsor a Pesti Magyar Színházban.

„Úgy gondolom, ilyen példaképekre nagy szüksége van a társadalomnak. És direkt nem sportos közeget említettem, mert ezek a sportteljesítmények motiválóak lehetnek egy könyvelőnek, boltvezetőnek, vagy egy sofőrnek is, – egyszóval mindenkinek, aki munkát végez, de leginkább a gyerekeknek és a szülőknek ” – tette hozzá dr. Elbert Gábor.

Hunyady Emese lesz az „Amiről még nem meséltem…” sorozat 26. vendége. A vele folytatandó beszélgetést május 6-án, 18 órától láthatja a közönség.

0 Tovább

Fallabda csapat Eb: búcsú rekordhelyezéssel

Nyolcadik lett a magyar férfi válogatott a Birminghamben rendezett fallabda csapat Európa-bajnokságon. Az együttes utolsó találkozóján 3-1-re maradt alul Svájc ellen, így jövőre a másodosztályban folytathatja. A kiesés ellenére ez a sportág történetének legjobb magyar helyezése, és a mutatott játékkal is elégedett a szakvezetés.

 

Az eddigi rekord squashban a 10. helyezés volt a kontinensen, amit tavaly értek el legjobbjaink, első ízben kiharcolva, hogy idén az elitmezőnyben szerepelhessenek. Az angliai nyolccsapatos divízió I-es Eb záró fordulójában a mieink 3-1-re kaptak ki az addigi másik nyeretlen együttestől, Svájctól. Elégedett az Eb-n nyújtott teljesítménnyel – hangsúlyozta Krajcsák Márk, a válogatott játékos-edzője. 

"A svájciak ellen a probléma elsősorban az volt, hogy derékfájdalmaim miatt nem tudtam a csapat rendelkezésére állni, ha pedig a második számú játékos kiesik, akkor a mögötte lévőknek erősebb ellenfél jut. Ennek ellenére szoros csatákat vívtunk, és Hoffmann Péter hozott is egy meccset. Lehetett volna még szorosabb is, de nem lehetünk csalódottak, hiszen először játszottunk itt, az elsőosztályban, ahol látványosan jobbak az ellenfelek, és ha utolsó hely is lett a vége, akkor is két hellyel megjavítottuk az eddigi legjobb magyar eredményt. Sajnálom, hogy volt két sérülésünk, ami tovább nehezítette a dolgunkat, de összességében elégedett vagyok a teljesítménnyel, mert többen is felülteljesítettek” – értékelte a szakvezető a Farkas Balázs, Krajcsák Márk, Sebők Benedek, Hoffmann Péter, Boros Dávid és Cséffalvay Dániel összeállítású csapat szereplését.

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöki teendőit is ellátó korábbi remek játékos arról is beszélt, hogy valamennyiük számára nagy élmény volt világklasszisok között játszani.

"Én legalább 17 Eb-n voltam pályafutásom során, amiből 16 másod- és harmadosztály volt, úgyhogy tisztában vagyok vele, hogy mi ér többet, és abszolút el tudom helyezni ezt az eredményt. Nagyon jó érzés  volt, hogy itt játszhattunk a legjobbak között, érzelmileg is egészen más volt, mint máskor. Persze, az még jobb lett volna, ha valamelyik csapatot sikerül legyőzni" – nyilatkozta Krajcsák Márk.

0 Tovább

Martinek: Marosinak az Eb és a vb lesz az idei év fő versenye

Marosi Ádám a legjobb magyar versenyzőként a 13. helyen zárt a székesfehérvári öttusa világkupán. A szombati döntőben Málits István 25., Demeter Bence 35. lett.

 

Martinek János szerint Marosi Ádámnak ebben az évben ez volt az első komolyabb versenye. „Ha ezt nézzük, akkor nem rossz ez az eredmény, ráadásul úgy, hogy Marosi jól úszott, és a vívást is jól kezdte, aztán jött egy rövid blokk. Ne feledjük, hogy Marosi Ádám a formaidőzítést tekintve, az Eb-re illetve a vb-re koncentrál. Málits István teljesítménye meglepett, nem gondoltam volna, hogy döntőzni fog, bízom benne, hogy az előtte álló versenyeken felül tudja múlni a mostani teljesítményét is. Demeter Bence a felépülése kellős közepén van, a felkészülési időszakban neki kimaradt több hónap, így tőle az is nagy eredmény, hogy bejutott a döntőbe” – mondta a férfiak szövetségi kapitánya, aki beszámolt arról is, hogy a székesfehérvári világkupán két magyar mixváltó indul. „Kardos Bence és Guzi Blanka, valamint Regős Gergely és Alekszejev Tamara indul a vegyesváltók versenyében vasárnap.” – tette hozzá Martinek János.

A fehérvári öttusa vk szombati napján a nők versenyében Alekszejev Tamara aranyérmet szerzett, Réti Kamilla pedig a 31. helyet szerezte meg.

0 Tovább

Negyedik lett a Herczig-Ramón páros a Kanári-szigeteken

Kiegyensúlyozott versenyzéssel az első napi hatodik hely után a nagyszerű negyedik helyet szerezte meg a MOL Racing Team két versenyzője Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Rally Európa-bajnokság idei második futamán a Kanári-szigeteken.

 

„Borzasztó komoly meccs volt ma az élmezőny tagjai között. Minden pillanatát nagyon élveztem, leszámítva az utolsó előtti gyorsasági szakasz utolsó 3-4 kilométerét, amit egy defekttel tettünk meg. Nagyon sajnálom a dolgot, mert nem tudom hol szedtük össze. Így visszaestünk az ötödik helyre, de szerencsére az utolsó gyorsaságin még egy helyet előre tudtunk jönni.” – kezdte Herczig Norbert.

„Elégedett vagyok, hiszen mindössze második alkalommal versenyeztünk a Kanári-szigeteken a Volkswagen Polo GTI R5-el ez volt az első aszfaltos versenyünk, ráadásul 4 év után ismét Michelin gumikkal mentem. A végeredménynek is örülök, de ami igazán optimistává tesz, az az, hogy végig nagyon közel voltunk az élen haladókhoz. Volt olyan 15 km-es gyorsasági szakasz, ahol mindössze 2-3 mp-re voltunk az elsőktől.” – fejezte be mosolyogva a MOL Racing Team pilótája, aki legközelebb Lettországban áll rajthoz az EB harmadik futamán május 24-26. között.

0 Tovább

Jövőre ismét a másodosztályban játszhatnak fallabdázóink

Az angliai Birminghamben zajló divízió I-es fallabda csapat Európa-bajnokság helyosztói során Wales ellen sem tudott nyerni a magyar férfi válogatott. A kontinens legjobb nyolc nemzeti együttesének vetélkedésében a mieink 4-0-ra maradtak alul, ezzel biztossá vált, hogy visszacsúsznak a második vonalba.



A magyarok tavaly sporttörténelmet írtak, amikor kivívták, hogy az idén az elitkörben szerepelhessenek. Az idei Eb csoportmérkőzésein elszenvedett három vereséget követően az 5-8. helyért a walesiek ellen játszott a Krajcsák Márk vezette gárda. A Farkas Balázs, Hoffmann Péter, Boros Dávid és Krajcsák Márk alkotta négyes a helyosztón 4-0-ra maradt alul. Az utolsó mérkőzésen Svájc lesz az ellenfél, amely a mieinkhez hasonlóan nyeretlen az Eb-n.

„A walesi nálunk jóval előrébb jegyzett csapat, úgyhogy még az is meglepetés lett volna, ha meccset nyerünk ellenük. Farkas Balázs például a világranglista 13. helyén álló játékossal mérkőzött, én pedig két szoros játszma után derékfájdalom miatt fel kellett, hogy adjam, és kérdéses az is, hogy az utolsó fordulóban pályára tudok-e lépni. A vereséggel biztossá vált, hogy búcsúzunk az elsőosztálytól, hiszen a hetedik helynél előrébb már nem tudunk végezni, a hetedik és nyolcadik csapat pedig egyaránt kieső. Nyilván a cél azért az, hogy győzelemmel zárjuk az Eb-t” – mondta Krajcsák Márk, aki egyúttal a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöki teendőit is ellátja.

0 Tovább

Nyolc gyorsasági után a hatodik helyen állnak Herczigék

Nyolc gyorsasági szakaszt követően a hatodik helyen áll a MOL Racing Team két versenyzője Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Rally Európa-bajnokság második futamán a Kanári-szigeteken. AZ idei első aszfaltos versenyen a Volkswagen Polo GTI R5-el versenyző páros kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt.

 

„Ez az első aszfaltos versenyem ezzel az autóval. Ráadásul 4 év után mentem ismét Michelin gumikkal, de nagyon élveztem a versenyzést. Elégedett vagyok, mert közel vagyunk az élmezőnyhöz.” – kezdte Herczig Norbert.

„Az utolsó két gyorsasági szakaszon volt egy kis gond a turbónyomással. Többször megtorpant az autó, de remélem a folytatásban már nem lesz vele gond. Természetesen támadni fogunk, hiszen nagyon jó lenne felállni a dobogóra.” – fejezte be mosolyogva a magyar pilóta.

Szombaton újabb 8 gyorsasági szakasz vár a magyar párosra, akik idén a 8 futamból álló Rally Európa-bajnokságon 7 futamon is rajthoz állnak, köztük a magyar EB futamon Nyíregyházán 2019. november 8. és 10. között.

0 Tovább

Kállai Ákos: Alekszejev Tamara koncentráló képességének köszönheti a győzelmet

Alekszejev Tamara fantasztikus versenyzéssel megnyerte a székesfehérvári öttusa világkupát. A döntő másik magyarja, Réti Kamilla a 31. helyet szerezte meg. Kállai Ákos szerint Alekszejev Tamara az átlagon felüli koncentráló képességének köszönheti a mostani vk-győzelmét is.

 

„Tamara tud valami olyat, amilyet csak a legnagyobbak képesek produkálni, és ez a kiélezett helyzetben a maximális koncentráció. Nem gondoltam volna a selejtező után, hogy megnyeri. A vívás döntött az aranyérem sorsáról. Meg kell említeni, hogy a második helyezett török versenyző kiváló vívással zárt, de Tamara még őt is felülmúlta.” – értékelt az eredményhirdetés után a nők szövetségi kapitánya. 

Szombaton a férfi döntőt rendezik meg. Ott három magyar jutott be a legjobb 36 közé, miután Marosi Ádám, Demeter Bence és Málits István is sikerrel zárta a selejtezőt.

A Magyar Öttusa Szövetség a fehérvári vk-t gyakorlatilag a budapesti vb tesztversenyeként rendezte meg. A világbajnokságnak a Kincsem Park ad otthont szeptember 2. és 8. között.

0 Tovább

A hazai kick-box világkupán térne vissza Veres Roland

Térdműtétjét követően a két hét múlva sorra kerülő budapesti világkupán lépne először tatamira a tavalyi év legjobb hazai kick-boxosa. A három Eb-aranyával egyedüli nem olimpiai sportolóként az Év Sportolója választás jelöltjei közé is bekerült Veres Roland 80-90 százalék esélyt lát arra, hogy hazai közönség előtt térhessen vissza: ha pedig indul, győzni akar. A NOB által elismert kick-box világszövetség, a WAKO világkupa-sorozatának egyik legjelentősebb állomását május 17-19-én rendezik a BOK Sportcsarnokban – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 

A húszéves létére többszörös felnőtt világ- és Európa-bajnok Veres Roland március közepén szenvedett lábsérülést, amikor egy szerbiai nemzetközi versenyen kipróbálta magát a kick-box egyik legkeményebb szabályrendszerében, a ringben kiütésre menő K1 szakágban.

"Szeretnék minél több szabályrendszerben sikereket elérni, így két tatamis verseny között beiktattam egy K1-es küzdelmet. Belgrádban vívtam gálameccset a súlycsoportom korosztályos világbajnoka, egy moldáv srác ellen. Szoros mérkőzés volt, az egyik bírónál én vezettem, a másiknál az ellenfelem, a harmadiknál döntetlen volt az állás, amikor a harmadik menetben egy letámasztásnál megroppant a térdem és be kellett dobni a törölközőt. Itthon kiderült, hogy levált egy porc, amit áprilisban megműtöttek. Most már a mindennapi életben semmi jele a sérülésnek, de a kick-boxos mozgások még nehezen mennek, például egyelőre rúgni nem tudok, csak kéztechnikákat gyakorolni" – mesélte a csepeli fiatalember.

A Halker-Király Team sportolója eredendően bizakodó típus, és most is optimistán várja az idei legnagyobb hazai kick-box viadalt, a hagyományos budapesti világkupát. Mint mondta: hazai közönség előtt szeretne visszatérni.

„Még van két hetem és úgy érzem, hogy ez elég lesz a teljes gyógyuláshoz. Motivált vagyok, nagyon hiányzik a versenyzés, de nem szeretném, hogy rásérüljek, úgyhogy az biztos, hogy kevesebb versenyszámot fogok vállalni, mint szoktam. Mindenképpen indulnék a Grand Championban, és a csapatversenyben is számíthatnak rám a társaim."

A két évvel ezelőtti budapesti vb-n négy aranyérmével a legeredményesebb versenyzőnek bizonyult magyar klasszis leszögezte: a világkupán csak akkor fog versenyezni, ha százszázalékosan egészségesnek érzi magát és sikerül addigra jó formába lendülnie. Ha viszont elindul, akkor az a célja, hogy megnyerje a pointfighting szabályrendszer nyílt kategóriája, a Grand Champion aranyérmét.

„Tavalyelőtt én nyertem, tavaly viszont nem sikerült győzni, úgyhogy most szeretném visszaszerezni ezt a címet. Máris sok kiválóság nevezett, ott lesz például a múlt évi győztes osztrák Bründl, az amerikai színekben versenyző Everill, jönnek nagyon jó német bunyósok, és persze ott lesznek a klubtársaim is, köztük a két bátyám, Richárd és Alex. Azt gondolom, hogy egy ilyen remek mezőny pont megfelelő egy nagyon szép visszatérésre” – fogalmazott Veres Roland.

0 Tovább

Két ötödik hellyel kezdte meg a szezont pályán Vogel Adrienn

A túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi fordulóján kezdődött meg pályán is a szezon Vogel Adriennek. A Roger Racing Team versenyzője volt az egyetlen nő a Kia Platinum Cup mezőnyében, melyre két futam várt a hideg, esős Hungaroringen.

Vogel Adrienn számára új feladatokkal és tapasztalatokkal indult az idény gyorsaságiban. “Az első hétvége kicsit nehezen kezdődött, a sorozatban idén használt új gumik új kihívást jelentenek. Teljesen más vezetési stílust igényelnek ezek az abroncsok, mint a tavalyiak. Ugyanúgy utcai gumikról van szó, de sokkal csúszósabb, nincs olyan oldaltartása, mint a korábbinak volt, ezért nagyrészt a szabadedzés arról szólt, hogy ezt megszokjam” - kezdte a hétvége elemzését a Vogel, akinek raliban már március végén megkezdődött az idény a Kia Platinum Rally Cupban.

“Az időmérőkön folytatottuk a kísérletezést, más beállításokat próbálgattunk. Az első versenyen éreztem, hogy kanyartempóban és kigyorsításban is van hátrányunk, ebből sikerült lefaragni a második versenyre egy jobb beállítással. Ennek köszönhetően tudtuk tartani a lépést az élmezőnnyel. Küzdelmes volt mindkét futam, folyamatosan védekeznem kellett, nem tudtam a saját stílusomban, a saját íveimen autózni. Mindkét versenyen az ötödik helyen zártam, vannak hibáim, amiken dolgozni kell, de a versenyszituációk kezelésében egyértelműen fejlődtem.”

Adriennek azt is kihívást jelentett, hogy idei első két versenye után visszaszokjon a raliautóról a pályaautóra.

“A csapatom fantasztikus munkát végzett egész hétvégén, kreativitásban nem volt hiány. És természetesen a szurkolóknak is nagyon köszönöm, akik a mostoha időjárás, a hideg, az eső és a szél ellenére is szombaton és vasárnap is fáradhatatlanul biztattak.”

A Kia Platinum Cup következő állomása május 18-19-én a Red Bull Ringen lesz.

0 Tovább

Dobogón kezdte a szezont Nagy Dániel

Hazai közönség előtt, dobogóval kezdte a 2019-es szezont Nagy Dániel a TCR Európa-kupában. A M1RA magyar versenyzője a Hyundai Motorsport Junior Programjának résztvevőjeként versenyez ebben az idényben. Az első versenyhétvégén egy harmadik és egy ötödik helyet szerzett.

Ahogyan arra számítani lehetett, kemény hétvégével kezdődött a TCR Európa-kupa 2019-es évada. A sorozat 31 állandó és végleges nevezőjéhez csatlakozott a TCR Közép-Európai zóna sorozatának mezőnye is, így 38 autó kereste az ideális íveket április utolsó hétvégéjén a Hungaroringen. Nagy Dániel a M1RA, és a Hyundai Motorsport Junior Programjának versenyzőjeként szállt autóba szombaton Mogyoródon. A fiatal versenyző néhány nappal korábban tudta meg, hogy kiválasztották a programba.

“Óriási megtiszteltetés és büszkeség számomra. Amikor valaki elkezd versenyezni, természetes, hogy bajnok akar lenni, de ehhez óriási segítség, ha egy gyár támogatását élvezi az ember. Ez egy komoly kiugrási lehetőség, egyben a nyomás is megnő, hiszen a gyár részéről eredményeket várnak a támogatásért cserébe. A junior program keretein belül lehetőségem lesz különféle képzéseken, teszteken részt venni” - árulta el a részleteket Nagy Dani.

A zsúfolt hétvégi mezőnyben Nagy az időmérőn a nyolcadik helyet szerezte meg, ami egy nyolcadik és egy harmadik rajthelyet jelentett a két hungaroringi futamon. Az időmén elért nyolcadik helyem csalódás volt, hiszen Hyundai végzett az első helyen, és éreztem, hogy tudtam volna gyorsabban menni, de nem sikerült kihozni a maximumot az autóból. A versenyekre így a lehető legtöbb pont megszerzése volt a cél” - így kommentálta kvalifikációs eredményét.

A futamok aztán izgalmasan alakultak a 21 éves magyar versenyző számára. Az első verseny első körében egy váratlan műszaki hiba miatt az autó vezethetőségével küzdöttem, a leintés után viszont megtaláltuk és ki is javítottuk a problémát. Hatodik helyen intett le a kockás zászló, de egy büntetés miatt egy helyet előreugrottam a végleges eredmény szerint. A második versenynek egyértelműen dobogóeséllyel indultam neki a harmadik helyről. Elmúlt éveim egyik legjobb rajtjával két helyet javítottam rögtön a startnál, és már az első kanyarban az élre álltam. Trükkösek voltak a körülmények, mert két-három körrel a vége előtt egyre intenzívebbé vált az eső, a slick gumikon nehéz volt megtalálni a tapadást. Az addigi kényelmes tempóm és ritmusom átment hatalmas kihívássá. Olyan nehéz volt pályán tartani az autót, hogy be kellett látnom, okosabb, ha megpróbálom megtartani a fontos pontokat, mintsem a stabilabbnak tűnő Audikkal és Peugeot-okkal küzdjek. Lélektanilag nagyon nehéz volt ez, visszaesni az élről a harmadik helyre, de amikor kiszálltam az autóból, a szurkolók olyan lelkesen köszöntöttek, mintha nyertem volna, ez szinte mindenért kárpótolt.”

Nagy Dani szerint összességében elmondható a mezőnyről, hogy olyan kemény, mint amilyennek a nevezési lista alapján látszott. Nagyon tapasztalt pilóták jöttek, egyértelműen bajnokesélyesek, komoly tapasztalattal. Már az is kihívás volt, hogy a Q2-be bejussunk, így ez az eredmény mindenképp jónak számít. A bajnokságban a második helyen állunk sokan pontegyenlőséggel, vagyis az elejében vagyunk, ennél nincs most fontosabb, és mondhatom, hogy a Hungaroringen történtek után még éhesebb vagyok a futamgyőzelemre.”

A TCR Európa-kupa május 24-26-a között Németországban, a Hockenheimringen folytatódik.

0 Tovább

Lőrinczék is indulnak az Európa Játékokon

Országos bajnokságra készülnek a kötöttfogású birkózók. A bukaresti Európa-bajnokság után a következő nagy nemzetközi megmérettetés az Európa Játékok lesz, de az év főversenye továbbra is az őszi világbajnokság számukra.

 

Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya elmondta júniusban lehetőséget kapnak azok a rutinos versenyzők, akik kihagyták az Eb-t.

„A kontinensbajnokságon Szilvássy Erik révén egy bronzérmet szerzett a szakág. A fiatalok beépítése szempontjából egy fontos világverseny volt az Eb, most azonban már az Európa Játékokra koncentrálunk, amelyet Minszkben rendeznek meg júniusban. Ott már indul többek között Lőrincz Tamás (képünkön), Lőrincz Viktor és Kiss Balázs is” – mondta Sike András.

Az Európa Játékok előtt, május 11-én, a magyar bajnokságot rendezik meg a sportágban, ősszel pedig már olimpiai kvótákért utaznak a birkózók a világbajnokságra.

0 Tovább

Fallabda - Vereség a skótoktól

Kikapott Skóciától a magyar válogatott a fallabda csapat
Európa-bajnokságon. A birminghami kontinensbajnokságon, a harmadik csoportmérkőzésen a Krajcsák Márk vezette együttes 4-0-ra maradt alul a bombaformában lévő skótokkal szemben.


Az Eb első versenynapján előbb a franciák, majd a németek ellen is
vereséget szenvedett a magyar csapat a divízió I-es csapat
Európa-bajnokságon. A magyarok a tavalyi erőn felüli játékkal harcolták ki azt, hogy idén az elitkörben indulhassanak.

„Azzal a skót csapattal játszottunk, amely előzőleg a tavalyi
aranyérmes franciákat is legyőzte. Sajnos szettet sem tudtunk nyerni, én pihentem a harmadik csoportmeccsen. Wales ellen folytatjuk a játékot, az már a helyosztók egyike lesz. Az 5-8. helyért lépünk pályára pénteken” – nyilatkozott Krajcsák Márk, aki egyébként a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnökeként is tevékenykedik.

0 Tovább

A hatodik helyet szerezte meg a kvalifikáción Herczig Norbert

A kvalifikációval csütörtökön délután kezdetét vette az idei második Rally Európa-bajnoki futam a Kanári-szigeteken, ahol a MOL Racing Team két versenyzője Herczig Norbert és Ferencz Ramón is rajthoz állnak. A magyar páros az előkelő hatodik helyet szerezte meg a több mint 20 R5-ös versenyautót felsorakoztató mezőnyben.

 

A Rally Európa-bajnokságon a kvalifikáció eredményeinek megfelelő sorrendben választhatnak a pilóták rajtpozíciót.

„A 10. rajtpozíciót választottam, úgy voltam vele, hogy valahol 5. és 15. között szeretnék választani és ez a szám még szabad volt.” – kezdte Herczig Norbert.

„Egy aszfaltos versenyen kisebb jelentősége van a rajtpozíciónak mint egy murvás viadalon, de azért a féktávokon számíthat, hogy előttem néhányan már felgumizzák az aszfaltot.” – tette hozzá a MOL Racing Team pilótája, akinek 16 gyorsasági szakaszt, több mint 200 km-t kell megtennie Volkswagen Polo GTI R5 versenyautójával.

0 Tovább

Optimistán készülnek a 2. Eb-futamra Herczigék

Idei első aszfaltos versenyére készül a MOL Racing Team két versenyzője, Herczig Norbert és Ferencz Ramón, akik a Rally Európa-bajnokság második futamán indulnak a Kanári-szigeteken. A páros túl van már a pályabejáráson és egy hivatalos teszten is a helyszínen a Volkswagen Polo GTI R5 versenyautóval.

 

"Nagyon bizakodók vagyunk, az egyik leghasznosabb tesztünk volt az elmúlt időszakban. Nem mentünk túl sokat az autóval, de rengeteg dolgot ki tudtunk próbálni. Nagyon sok munkát adtunk a szervíz csapatnak, de nem azért, mert összetörtük volna az autót, hanem azért, mert rengeteg változtatást kértünk, lengéscsillapítókat, rugókat cseréltünk, stabilizátorokat, futómű geometriát változtattunk, váltót cseréltünk, hosszabb és rövidebb áttételeket is ki tudtunk próbálni. Nem tudom, hogy az elmúlt években volt e valaha ennyire kimerítő tesztünk." - kezdte Herczig Norbert, aki tavaly már versenyzett a Kanári-szigeteken.

"Idén sokkal magabiztosabbak vagyunk azokon a szakaszokon, ahol korábban már mentünk és van rutinunk versenyautóval. Tisztán látszik, hogy sokkal magabiztosabban írjuk az itinert is, bizakodók vagyunk, mindenképpen arra számítok, hogy jó lesz a tempónk az élmezőnyhöz képest is." - fejezte be Herczig, akire 16 gyorsasági szakaszon több mint 200 versenykilométer vár május 2. és május 4. között a napfényes Kanári-szigeteken.

0 Tovább

Fallabda Eb – Szoros lehetett volna a németek elleni meccs...

Megkezdte a küzdelmeket a magyar férfi fallabda-válogatott a birminghami csapat Európa-bajnokságon. A magyar együttes először szerepel a divízió I-ben, miután tavaly – fantasztikus játékkal – kiharcolta az elitkörben való szereplést.

 

Nem indult zökkenőmentesen a mieink angliai kontinensbajnoksága. A csapat csomagjai ugyanis az Eb kezdetéig nem érkeztek meg, így az első csoportmeccsen, a franciák ellen senki sem léphetett pályára a saját szerelésében. A válogatott 4-0-s vereséggel kezdett.

A második csoportmérkőzésen azok a németek voltak a magyar válogatott ellenfelei, akik tavaly egészen az elődöntőig meneteltek, Krajcsák Márkék végül 3-1-re alulmaradtak Németország legjobbjaival szemben.

„A németek ellen lehetett volna keresnivalónk, és nem volt egy sima meccs. Nyitásként sikerült nyernem, majd Farkas Balázs szettet tudott nyerni, a folytatásban azonban nem jött ki a lépés. Csütörtökön a skótok ellen folytatjuk” – összegzett Krajcsák Márk, aki egyben a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöke is.

0 Tovább

Öttusa vk – Két női döntős Fehérváron

Réti Kamillán kívül Alekszejev Tamara lesz ott a női döntőben a székesfehérvári vk-n!

 

Két magyar jutott döntőbe a nőknél a székesfehérvári öttusa világkupán. A Magyar Öttusa Szövetség információi szerint Alekszejev Tamara és Réti Kamilla lesz tagja a 36-os döntőnek. Csütörtökön a férfi selejtezőt rendezik meg.

Kállai Ákos szerint színvonalas mezőny indult Székesfehérváron. „Kis túlzással csaknem világbajnoki mezőny indult Székesfehérváron. Ennek fényében elégedett vagyok Réti Kamilla és Alekszejev Tamara teljesítményével.” – összegzett a nők szövetségi kapitánya.

A székesfehérvári öttusa világkupán csütörtökön a férfi selejtezőt, pénteken a női döntőt, szombaton a férfiak fináléját rendezik meg, míg vasárnap a mixváltók versenyeivel zárul a világverseny.

A magyarországi vk gyakorlatilag a budapesti öttusa világbajnokság tesztversenye. A vb-nek a Kincsem Park ad otthont, szeptember 2. és 8. között.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum