Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Herczig Norbert és Ferencz Ramón a rally-világbajnokságon indul 2023-ban

Négy magyar bajnoki cím és öt Európa-bajnoki szezon után Herczig Norbert és navigátora Ferencz Ramón 2023-ban a rally-világbajnokság WRC2 kategóriájában indul.

2018-ban kezdte közös ERC pályafutását Herczig Norbert és Ferencz Ramón. A páros minden szezonjában a legjobb tízben zárta az évet, három alkalommal dobogós helyen értek célba. 2021-ben egy világbajnoki futamon, a Portugál Rallyn is elindultak, akkor még az ERC felkészülés részeként.

2023-ban egy kategóriával feljebb lép a Herczig-Ferencz kettős, a Rally2-es autóval elérhető legmagasabb szintű bajnokságban, a WRC2-ben indulnak.

„El sem tudom mondani mennyire izgatottak vagyunk, mióta meghoztuk a döntést. Nem volt könnyű, mert számtalan szempontot kellett mérlegelnünk, de végül arra jutottunk, hogy a világbajnokságon folytatjuk. Ugyanazzal a megközelítéssel indulunk, mint ez ERC szereplés kapcsán, legalább hároméves programmal tervezünk. 2023-ban nem lesz eredménykényszerünk, az első évben a pályákat és a közeget akarjuk megismerni. Az biztos, hogy Skoda Fabiával versenyzünk majd, és jelen pillanatban 5-6 futam szerepel a naptárunkban” – mondta Herczig Norbert.

„Nagyon várom már!” – kezdte Ferencz Ramón. „Előrelépést, egy újabb hosszú távú célt és egy új kihívást jelent nekem a WRC2-es szereplés. Az Eb is régi vágyam volt, és a világbajnokság is ott szerepelt az álmok között. Úgy gondolom, hogy az ERC kellőképpen felkészített minket, de azt is pontosan látom, hogy ez egy nagyságrenddel nehezebb feladat lesz, ezért is tervezünk többéves programot.”

A tavalyi portugáliai versenyen már belekóstolt a csapat a világbajnokság hangulatába, így pontosan tudják mire vállalkoznak.

„Mindenképpen nagyobb kihívás lesz, mint az ERC. Már csak a versenyek hossza és gyorsaságik száma miatt is. A vb-n már egy egész hetet ölel fel a program, és a pályabejárás első pillanatától a céldobogóig koncentrálnunk kell, beosztani az erőnket és az erőforrásokat. Portugáliában tavaly elsősorban teszteltünk, de mellette sok tapasztalatot is szereztünk, így van egy kezdeti képünk arról, hogy mit kell másképp csinálnunk, mint az ERC-ben. A versenytársak ismerősek, szinte mindegyikükkel versenyeztünk már együtt, így pontosan tudjuk, hogy mennyire magas színvonalú a mezőny.” – folytatta Herczig Norbert.

A páros a Horvát Rally-n kezdi meg a szezont áprilisban, majd a Portugál Rally, a Szardínia Rally, az Acropolis Rally és a Közép-Európa Rally az az öt verseny, amelyen biztosan elindulnak. A csapat gőzerővel dolgozik azon, hogy megteremtse a hátteret ahhoz, hogy további egy vagy két futamon részt tudjanak venni.

„Folyamatosan keressük a partnereket, hogy legalább egy hatodik versenyt be tudjunk illeszteni a naptárunkba. Ugyanakkor fontos az is, hogy megfelelő tesztprogrammal készüljünk a hétvégékre. Nagyon örülök, hogy a 2023-as naptárban ott van a horvátországi és az új közép-európai forduló, mert így a magyar szurkolók előtt is tudunk versenyezni” – mondta Herczig Norbert.

Ferencz Ramón azt is érzékeltette, hogy mennyivel nagyobb feladat a világbajnokságon versenyezni, a navigátornak is jóval több dolga lesz ezeken a rallykon.

Ugyan csak egy nappal hosszabb a verseny, a gyorsaságik össztávja pedig harmadával több, ám a navigátoroknak kétszer annyi munkát jelent. A mérleg másik oldalán cserébe egy jó WRC2 szereplés nekünk is, a csapatnak is és a támogatóinknak is óriási érték és elismerést jelent.”

2018-ban bizonyos tekintetben úttörőként kezdte az ERC programját Herczig Norbert és Ferencz Ramón, és ma már több magyar páros is ott van a sorozatban, aminek újra lesz fordulója 2023-ban. A világbajnoki szerepléssel hasonló reményei is vannak Herczig Norbertnek.

„Régi álma a magyar ralisportnak egy vb futam vagy legalább néhány hazai gyorsasági szakasz megrendezése. Picit reménykedünk abban, hogy az Eb-hez hasonlóan most is segíthetünk a cél elérésében. Azt mindenképp megígérhetem, hogy nyitott szemmel járunk majd a világbajnoki futamokon, és azokat az ötleteket, jó gyakorlatokat, amelyek segíthetnek a magyar ralinak, elhozzuk és megosztjuk a döntéshozókkal.”

„A döntés megszületett, de ahogy mondtam, még a munka még nem fejeződött be. Keressük a hátteret a további versenyekhez és a tesztekhez, és az autót illetően is csak az a biztos, hogy Skoda Fabiával indulunk. A legvalószínűbb, hogy a Skoda Fabia Rally2 evo-val kezdjük a szezont, és ha a látjuk, hogy az új Skoda Fabia RS Rally2 mennyire gyors, mennyire biztos az alkatrészellátása, és a támogatói hátterünk is lehetővé teszi, akkor akár év közben is elképzelhető, hogy az új modellre váltunk” – árulta el Herczig Norbert.

 A WRC2-es szerepléssel lezárul egy korszak a páros és a csapat életében, és ilyenkor illik mérleget vonni. Az ERC-től számtalan emlékezetes pillanatot, rengeteg tapasztalatot és élményt kapott Herczig Norbert és Ferencz Ramón.

„Nagyon köszönöm mindenkinek, akik végig kísértek minket ezen az öt éven. A szurkolóknak, a csapattagoknak, a támogatóknak, a sorozat szervezőinek, és a hazai rally azon szereplőinek, akik mindvégig hittek bennünk és támogattak minket. A világbajnokságon is mindent megteszünk azért, hogy méltóképp képviseljük Magyarországot, a magyar autósportot és azokat, akiknek szívügye a rally” – fejezte be Ferencz Ramón.

A 2023-as rally-világbajnokság 13 futamból áll. Az európai versenyek mellett Mexikóban, Kenyában, Chilében és Japánban rendeznek versenyt. A WRC2 kategóriában a nevezők maximum hét fordulóban indulhatnak, ebből a legjobb hat eredményt veszik figyelembe a szezon végén.

0 Tovább

Muaythai - Dudok Károlyt ismét megválasztották a hazai szövetség elnökének

Dudok Károly maradt a Magyar Muaythai Szakszövetség (MMSZ) elnöke. A szervezet tisztújító közgyűlésén a tagság 94 százaléka vett részt, a voksoláson pedig egyértelmű többséggel a régi-új elnök maradása mellett döntöttek a küldöttek.

A tíztagú elnökségben Hajós István, Vojvoda György, Jászka Krisztián, Gyulai Tamás, Mikolai András, Bányász Adrián, Rebrei József, Szöllős Imre és Czinke Gábor kapott helyet. Az elnök és az elnökség megbízatása 2027 decemberéig szól.

„Mostanra beérett a sok munka. A sportágban a felnőtt és az utánpótlás-világbajnokságokon is jól szerepeltek a magyarok, a Világjátékokról nem is beszélve. Amatőr szinten is egyre többen kapcsolódnak be a rendszerünkbe. Ezt a jövőbe mutató szakmai munkát értékelte a tagság, amikor újabb öt évre szavazott bizalmat.” – összegzett Dudok Károly.

A sikereket egy reformprogram előzte meg. Ennek hatására pár év alatt hatalmas előrelépés következett be a versenyeztetés, a sportdiplomácia, és a nemzetközi megítélés terén.

„A teljesség igénye nélkül lehet csak összefoglalni azt a siker ívet, amit ez a kis szövetség bejárt az elmúlt években úgy, hogy mint minden sportágat, a muaythai-t is megszorongatta a koronavírus járvány. Közel másfél év kiesett a nemzetközi versenyéletből, de ez nem szabott gátat a sport szerelmeseinek, hiszen 2017 óta a versenyzőink száma megduplázódott, és a szabadidősportos harcosok száma is már több, mint 3000 fő körül mozog” – áll az MMSZ összegzésében.

0 Tovább

Beiktatták a Magyar Birkózó Hírességek Csarnoka tagjait

A koronavírus-járvány miatt 2021-ben elmaradt a sportág egyik legnagyobb hazai ünnepsége, a birkózókarácsony, ezért a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) 2022-ben az idei legjobbak mellett a tavalyiakat is kitüntette Csepelen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA). Emellett a  nemzetközi szövetség (UWW) Hall of Fame-je mintájára a Magyar Birkózó Hírességek Csarnokának tagjait is beiktatták.

Az eseményt többek között megtisztelte jelenlétével Schmidt Gábor, a sportigazgatási- és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár, Berényi Péter, a Nemzeti Sport Ügynökség (NSÜ) vezérigazgatója, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója, házgazdaként természetesen Németh Szilárd, az MBSZ elnöke, a KIMBA alapítója, Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, a KIMBA operatív igazgatója, Ancsin László, az MBSZ főtitkára, valamint Lőrincz Tamás olimpiai bajnok, a KIMBA szakmai igazgatója.

Schmidt Gábor köszöntő beszédében méltatta a hazai birkózósport eredményességét és dicsérte az MBSZ, illetve a KIMBA tevékenységét. Németh Szilárd így fogalmazott: „Az elmúlt években hozzászoktunk ahhoz, hogy megvoltak a sportágfejlesztésre szánt támogatásaink, amelyeknek köszönhetően sportágunk szentélye, a KIMBA is megépülhetett. 2015-ben számos klubban szörnyű körülmények között zajlott a munka, így megálmodtuk a sportágfejlesztési programunkat, amelynek hála, napjainkban rengeteg egyesületben a kor igényeinek megfelelő edzésmunka folyhat. A KIMBA is meghozta azt, amit elvártunk tőle, a feltételek és a kiváló szakemberek adottak ahhoz, hogy elérjük a céljainkat – ebben nem csak a nemzetközi eredményesség tartozik, hanem az is, hogy jó embereket neveljünk. Állíthatom, remek úton járunk. Szeretném kiemelni, hogy az idei volt az eddigi legeredményesebb évünk, sportolóink ötvenkilenc érmet nyertek a világversenyeken – ez a szám 2019-ben negyven volt. Büszkék vagyunk arra is, hogy a sportágunkban zajló generációváltás ellenére birkózóink a 2022-es világbajnokságon ugyanannyi érmet szereztek, mint 2018-ban, Budapesten.”

A 2021 legjobbjainak járó díjak átadása előtt Janicsák Veca tartott koncertet. Ezután Németh Szilárd és Ancsin László együtt nyújtották át az elismeréseket.

2021-es díjazottak
Életmű-díj: Alker Imre, Módos János, Széles József
Fél évszázad-díj: Kapitány István, Lengyel Sándor
Média-díj: Suba Kata
Az Év bírója: Pál Szabolcs
Az Év edzője: Sike András
Az Év utánpótlásedzője: Kliment László
Az Év veterán birkózója: Lakatos Győző
Az Év utánpótlás-birkózói: Elekes Enikő, Józsa Attila, Tösmagi Attila
Az Év birkózói: Lőrincz Tamás, Muszukajev Iszmail,  Sastin Marianna

A Four Bones Quartett előadása után Németh Szilárd Bácsi Péterrel a 2022-es elismeréseket adta át.

2022-es díjazottak
Életmű-díj: Növényi Norbert, Tar Mihály
Fél évszázad-díj: Kálmán Tibor, Kurucz István, Savanya Ferenc
Média-díj: Krasznai Bence
Az Év bírója: Lukács Imre
Az Év edzője: Lévai Zoltán
Az Év utánpótlás-edzője: Lőrinczy Attila
Az Év veterán birkózója: Dajka Zsolt
Az Év utánpótlás-birkózói: Darabos László, Nyikos Veronika, Ritter Sophie
Az Év birkózói: Fritsch Róbert, Muszukajev Iszmail, Nagy Bernadett

A magyar birkózás hagyományait és erejét jól mutatja, hogy eddig összesen kilenc honfitársunkat választották be a nemzetközi szövetség (FILA, majd UWW) Hírességek Csarnokába, a Hall of Fame-be: Polyák Imrét (2003), Kozma Istvánt (2007, posztumusz), Kocsis Ferencet (2013), Varga Jánost (2016), Keresztes Lajost (2018, posztumusz) és Kovács Istvánt (2018) sportolói, Hegedüs Csabát (2005) a birkózás legendája, Kruj Ivánt (2009) versenybírói és Gáspár Tamást (2013) sportvezetői kategóriában.

Az MBSZ alapításának tavalyi centenáriumán 2021-es határozatával támogatta az önálló Magyar Birkózó Hírességek Csarnokának létrehozatalát és javasolta, hogy annak lső tagjai legyenek a nemzetközi Hall of Fame-be már beválasztott legendák. Hivatalos beiktatásukra azonban tavaly nem kerülhetett sor  a koronavírus-járvány miatt,most viszont pótolták a az „elmaradást”, a 2021-es Hírességek Csarnokába választott tagok mellett az idén megválasztottakat is beiktatták – Hegedüs Csabát kedd délelőtt, a KIMBA tanévzárójának ugyancsak ünnepélyes eseményén.

2022-ben a világbajnok Sastin Marianna, az olimpiai aranyérmes Sike András és a magyar birkózósport első olimpiai elsőségét elérő Weisz Richárd (posztumusz) sportolói, két mesteredző, Szőnyi János és Klinga László edzői, míg az aranysíppal kitüntetett bíró, Hessky Pál bírói kategóriában került be a Magyar Hírességek Csarnokába.

Fotók: MBSZ/Róth Tamás

0 Tovább

Teke BL – Első kör pipa!

Mindhárom  magyar csapat továbbjutott az első körből a teke BL-ben. A nőknél az Ipartechnika Győr Lengyelországban, míg a férfiaknál a Szeged és Zalaegerszeg is Németországban lépett pályára.  A Rába-partiak a hazai 5-3-as siker után a visszavágón 6-2-re verték az Alfa-Vectort.

A női mezőnyben szintén visszavágót játszott Méhész Anita és Sáfrány Anita, a KK Mlaka Rijeka színeiben. A KK Caltic Kamnik otthonában is győztek, így a horvát együttes továbbjutást ünnepelhetett.

A férfi mezőnyben nagy izgalmakat tartogatott a Zalaegerszeg vendégszereplése, hiszen az első mérkőzésen 6-2-es vereséget szenvedtek hazai pályán a zalaiak. A magyar együttes azonban bravúros, 7-1-es sikerrel zárta az első kör második meccsét, és továbblépett.

A Zengő Alföld Szegedi TE ennél nyugodtabban várta a visszavágót: a Tisza-parti 7-1-es győzelem után végül 4-4-re végzett a TSV Breitengüßbach vendégeként és szintén várhatja a következő kört. 

Még volt egy magyar érdekeltségű BL-összecsapás: továbbjutást ünnepelhetett Kiss Tamás is, immáron olasz versenyzőként. A KK Neumarkt csapatával kettős sikerrel túllépett a német Neunkirchenen.

0 Tovább

III. Hungarian Darts Trophy - Újra dartsos világsztárok érkeznek Budapestre

A show folytatódik! Már biztos, jövőre is jönnek a világ legjobb dartsosai Budapestre. A III. Hungarian Darts Trophy-t szeptember 22. és 24. rendezik meg a BOK Csarnokban – adta hírül a Darts Event. Ez a verseny a European Tour állomása lesz, így a pro tour ranglista legjobb 16 játékosa várhatóan tábla elé áll.

A magyar darts játékosoknak is kitűnő lehetőség a bizonyításra, négy hazai dartsos ugyanis elindulhat a világelitben, az később dől el, hogy kik kapnak lehetőséget.

A szervezők bejelentették: elindult a jegyértékesítés a jövő szeptemberi eseményre. Bővebb információk az esemény hivatalos honlapján.

Idén az angol Joe Cullen szerezte meg a végső győzelmet, miután soha nem látott csillaghullást hozott a verseny 2. napja. Többek között Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross és Raymond van Barneveld is kiesett. A meglepetés sorozatot pedig a zárónapon Michael Smith és Dirk van Duijvenbode búcsúja tette teljessé.

A Hungarian Darts Trophy-t összesen 14 ezren szurkolták végig a helyszínen, és minden bizonnyal hasonló érdeklődés övezi majd a European Tour magyar állomását 2023-ban.

0 Tovább

NVESZ-évzáró: Nagyobb állami támogatást kapnak a nem olimpiai sportágak 2023-ban

Megtartotta ünnepélyes évzáróját a Nemzeti Versenysport Szövetség. A Radisson Blu Béke Hotelben többek között a sportért felelős államtitkár is köszöntötte a sportolókat, sportvezetőket, és osztott meg fontos információkat.

Dr. Schmidt Ádám elmondta: van mit ünnepelni, hiszen az NVESZ sportágai idén is sikeresek voltak, a nyári birminghami Világjátékokon pedig 11 arannyal, 7 ezüsttel és 9 bronzzal zárt a magyar csapat.

„Ez volt minden idők legsikeresebb magyar Világjátékok-szereplése. Az idei évben 376 millió forinttal támogattuk a Nemzeti Versenysport Szövetség és tagszervezetei tevékenységét. Ezt az összeget 2023-ban jelentősen szeretnénk megemelni. Javaslatomra a jövő évi költségvetési törvényben a nem olimpiai sportágak szakmai és működési támogatására 600 millió forintot irányzott elő a kormányzat, amely a szakmai tervek szerint kiegészül egy 195 millió forintos sportágfejlesztési támogatással is”- mondta dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár.

Schmitt Pál, volt köztársasági elnök, a NOB tagja, a MOB tiszteletbeli elnöke köszöntőjében kiemelte, a Nemzeti Versenysport Szövetség tevékenysége túlmutat az élsporton.

„A Nemzeti Versenysport Szövetség kimagasló munkát végez évről évre. A versenysport mellett azonban nem szabad megfeledkezni arról a hatalmas szabadidős bázisról, amely a szervezet mögött áll. Sokat tesznek a gyerekek és a felnőttek egészségéért” – hangsúlyozta Schmitt Pál.

Az est házigazdájaként dr. Mészáros János megjegyezte: nehéz éven vagyunk túl, de a Világjátékok eredmények kárpótoltak, mint ahogy az összes többi világbajnokság és Eb is.

„Tizenhét sportágban szereztünk kvótát. Hét sportban lett magyar éremszerző, tizenkettőben pedig volt pontszerzőnk. Úgy gondolom, hogy a számok is bizonyítják: a világ élvonalába tartozunk. Fantasztikus munkát végeznek a szövetségekben. Ugyanúgy ciklusról ciklusra készülünk a négyévenkénti megmérettetésekre, mint az olimpiai versenyzők. Azon leszünk, hogy a következő Világjátékokon is maradandót alkossunk.” – emelte ki az NVESZ elnöke.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára beszédében rámutatott, évek óta a MOB és az NVESZ egymás mellett dolgozik.

„Jól ismerjük egymás tevékenységét, igény esetén természetesen segítünk is egymásnak. Sok esetben előfordult, hogy egy olimpiai programból kikerült sportágat az NVESZ koordinál tovább” – számolt be köszöntőjében a MOB főtitkára.

Vargáné Andrejkó Edina csapatvezetőként irányította a magyar sportolókat a 11. Világjátékokon.

„Meglepetésekkel teli időszakot hozott a 2022-es nyár. Elveszett, és később előkerült csomagoktól kezdve duplán befoglalt szálláshelyeken át jutottunk el oda, hogy történelmi sikert érjünk el. Összességében, a nehézségek ellenére mégis úgy látom, hogy minden úgy volt jó, ahogy megtörtént. Jó volt ezt a csapatot segíteni.” – mondta a birminghami csapatvezető, az NVESZ főtitkára.

Az eseményen élménybeszámolót tartottak a Világjátékokon részt vett sportolók. Így többek között a kajakos Kiszli Vanda, a karatés Tadissi Martial, a versenytáncos Andrea Silvestri és Váradi Martina, a görkorcsolyázó Gardi Dominika, a kick-boxos Pálfi Viktória, a szumós Kerstner Róbert és a drónversenyző Rontó Roland válaszolt Kolozsi Lázár Ildikónak, a Nemzeti Versenysport Szövetség kommunikációs koordinátorának kérdéseire.

A napot az idén fantasztikus idényt záró Silvestri/Váradi kettős pezsdítette fel egy latin táncbemutatóval.

Az élménybeszámolók sorát Dr. Toman József, az Országos Sportegészségügyi Intézet főorvosa és dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője zárta, akik szintén kimagasló munkát végeztek a magyar sportolók felkészítésében.

A nap végén a testületek képviselői - a karácsonyi csomagban - átvehették a Járosi Péter alelnök által gondozott és szerkesztett, immár hagyományossá vált, éves NVESZ-sportnaptárt, amelyben valamennyi tagszövetség megjelenik a fotókon.

(Fotók: Szalmás Péter)

0 Tovább

Világklasszis sportolók vehettek át díjat a MEFS Gáláján 

Megtartotta hagyományos Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS). 

Az Uránia Filmszínházban megrendezett eseményen a világversenyeken kitűnően szereplő egyetemistákat díjazták. Így például a kajakos Lucz Anna (Budapesti Gazdasági Egyetem), az úszó Milák Kristóf (Edutus Egyetem), a vívó Pusztai Liza (Eötvös Loránd Tudományegyetem), az úszó és életmentő Verrasztó Evelyn (Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem) és az uszonyosúszó Senánszky Petra (Debreceni Egyetem) érdemelte ki – többek között – az Év Egyetemi Sportolója díjat. 

Dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte: mindig dicsérendő, ha egy sportoló az edzések mellett az egyetemeken is kimagaslót nyújt. „Olimpiai, világ és Európa-bajnokok vehetnek át díjat teljesítményükért. Nagy öröm látni, hogy ilyen sok kiemelkedően tehetséges sportoló vesz részt felsőoktatási képzésben. Ez is azt bizonyítja, hogy felelősségteljesen gondolkodnak a jövőjükről, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a civil életükben is megállják a helyüket. A Sportért Felelős Államtitkárság az idei felsőoktatási tanévben is meghirdette a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramot, amelynek célja, hogy támogassa azokat az aktív felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkező kiválóságainkat, akiknek tanulmányaik mellett esélyük van arra, hogy Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai érmet szerezzenek. Ezt a programot a közeljövőben szeretnénk továbbfejleszteni, hogy ezáltal még hatékonyabban segíthessük céljaik elérésében az egyetemista élsportolóinkat.” – tette hozzá az államtitkár.  


Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a MEFS elnöke beszédében ismertette az elmúlt év sikereit. „Van mit ünnepelni, 150 sportoló kap díjat. Soha ilyen sokat nem vehettek át elismerést. Három hét múlva minden idők legnagyobb magyar delegációja utazik ki az Egyesült Államokba a Téli Egyetemi Világjátékokra. Fontos mérföldkő lesz a magyar egyetemi sportéletben, mint ahogy az lesz a 2024-es Európai Egyetemi Játékok is, amelyre már most készülünk. Több, mint 400 egyetem 4000 hallgatóját látja vendégül Debrecen és Miskolc. Ez lesz Magyarország történetének legnagyobb oktatási és multisport rendezvénye.” – hangsúlyozta a MEFS elnöke.

Idén az egyetemek közötti Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) pontversenyt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem nyerte. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság versenyein gyűjthető pontok alapján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lett a második, megelőzve az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemet.

A Gálát megtisztelte jelenlétével dr. Hankó Balázs államtitkár, Szabó László MPB-elnök, dr. Mészáros János NVESZ-elnök, Fábián László, MOB-főtitkár, dr. Szarka Gábor, SZFE-kancellár és Eszterhai Marcell, a HÖOK megválasztott elnöke is.

Az esemény egyetemi vendéglátója a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt, hallgatói pedig kimagasló előadásaikkal kápráztatták el a nézőket.

A Gálán több, mint 150 sportolót díjaztak. A teljes lista megtalálható a mefs.hu-n. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum