Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

BBU 2014 - Már a 25. Bécs-Budapestre készülnek

A csütörtöki félmaratonnal befejeződött az idei Bécs-Budapest (BBU) ultrafutóverseny. A mezőny ezúttal rendhagyó módon Győr és Budapest között futott, az utolsó, csütörtöki etapon Budakesziről rajtoltak el a versenyzők. Budakeszin láthattuk többek között dr. Simicskó István sportért felelős államtitkárt, és a magyar kajak-kenu-válogatott több kiválóságát, élükön Storcz Botond szövetségi kapitánnyal, és Csabai Edvinnel, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatójával, akik a Kolonics György Emlékfutáson vettek részt. Ez a táv ugyancsak egy félmaraton volt. 

Az idei BBU-t összetettben a harmadik szakaszon is diadalmaskodó Steib Péter nyerte meg Bogár János és Tresó Gábor előtt. Csapatban a Dover nyelviskola lett első, megelőzve a Sashegyi Gepárdokat és a Mavir-Kóbor áram együttesét.

Halgas Csaba, a BBU ügyvezető igazgatója elmondta, az idei verseny rendhagyó, átmeneti volt, de már most készülnek a 2015-ös Bécs-Budapest ultramaratonra, amely a 25. lesz. „Jövőre a Bécs-Budapest ultramaraton 25 éves lesz. Elindult a vasfüggönytől és eljutott egy modernebb világba. Meg szeretnénk méltóképp ünnepelni, és vissza szeretnénk vinni a futóinkat arra az útra, amit nagyon szerettek. Tervezett útvonalunk 2015-re: Bécs, Sopron, Győr, Tata, Budapest" – mondta a Sportime Magazinnak Halgas Csaba.

(Sportime Magazin)

0 Tovább

NOS BAJNOK NAGYKöVETEK A SPORTBáNYáBAN

A nem olimpiai sportolók (NOS) szavazásnak eddig két nagykövete van. A Sportolanemzet.hu korábban bejelentette, hogy Kanyó Dénes (búvárúszó) és Gyutai Adrián (gyorsasági motorversenyző) népszerűsíti egyelőre a sportolók körében és a médiában a kezdeményezést.

 A projekt során – a www.sportolanemzet.hu oldalon – a teljes magyar sporttársadalom szavazhat a 2014-es év legjobbjaira, az egyes kategóriák győztesei végül a Sportcsillagok Gáláján, az olimpiai sportolókkal együtt vehetik át a díjakat.

 A SportBánya megszólaltatta Gyutait és Kanyót is. Előbbi versenyző a hétvégén Olaszországban ült motorra.

0 Tovább

Isten éltesse a magyar tekéseket!

A mai napon ünnepelte fennállásának 80. évfordulóját a Magyar Teke Szövetség. Az Almárium Bisztróban tartott ünnepségen a sportág kiemelkedő képviselőit is díjazták.

A magyar tekesport a Szövetség 1934-es megalakulása óta hosszú utat tett meg, mire kocsmasportból igazi versenysporttá vált. Ezt az eddigi nyolcvan év alatt világversenyeken megszerzett, összesen 368 érem és 28 elért világcsúcs is bizonyítja. A szövetség tagjai és a sporttársak ezeket a sikereket, valamint az elmúlt 80 év legfontosabb eseményeit elevenítették fel a mai napon, Budapesten, az Almárium Bisztróban tartott ünnepélyes fogadáson. Az eseményen részt vett Molnár Péter, a sportállamtitkárság főosztályvezetője is.

Pintyőke Marcell, a Magyar Teke Szövetség elnöke ünnepi köszöntőjében kiemelte: „1934 óta nagyon hosszú utat tettünk meg közösen azért, hogy egy olyan igazi versenysportág lehessünk, amely hazánk sporttörténelmét is folyamatosan jelentős eredményekkel gyarapítja. Ezt az utat kell folytatnunk. Fejlesztenünk, népszerűsítenünk kell a magyar tekézést, valamint a jövőben meg kell teremtenünk az utánpótlás-nevelés alapjait is.” Hozzátette, hogy rövid távú céljaik között szerepel egy olyan korszerű pálya építése is, amely világversenyek rendezésére is alkalmas lesz.

Az ünnepségen díjazták az elmúlt 80 év legeredményesebb sportolóit, szövetségi kapitányait, valamint a sportág leglelkesebb támogatóit is. Legeredményesebb sportolóként díjat kapott Kovácsné Grampsch Ágota és Csányi Béla. Szövetségi kapitányként elért eredményeiért Hankó Györgyöt és Juhász Lászlót díjazták. A teke sportág legaktívabb népszerűsítője pedig Mohai Gábor és Borbély Tibor lett.

A szövetség elnöke Magyarországnak is köszönetet mondott az eddigi támogatásért, és jelezte: a sportág továbbra is szállítja a világbajnoki aranyakat. Pintyőke Marcell egyben különdíjat adott át Molnár Péter főosztályvezetőnek.

A teke sport iránt érdeklődők további információt a www.tekesport.hu és a facebook.com/tekeszovetseg oldalon találhatnak.

 Adatok, érdekességek, információk a magyar tekézésről:

  • 1934-ben alakult meg a Magyar Teke Szövetség
  • 1936 még olimpiai sportág, a csapat bronzérmet szerzett Berlinben, az Olimpián.
  • Jelenleg a nem olimpiai sportágak közül az egyik legeredményesebb sportág.
  • A tekések 80 év alatt 28 világcsúcsot értek el.
  • Világversenyeken eddig összesen 113 aranyérmet, 126 ezüstérmet, 129 bronzérmet szereztek a tekések (összesen 368-at).
  • A jelenleg érvényes világcsúcsok közül négyet magyar állított fel.
  • A világranglistát eddig ötször vezette magyar sportoló (ebből Kiss Norbert egymaga háromszor is).
  • 1984-ben a sportújságírók szavazatai alapján Magyarországon az Év Női Sportolója Vidács Györgyné lett.
  • Az NB III-ig 1400 versenyengedéllyel és 3300 igazolással rendelkező sportoló szerepel a Magyar Nemzeti Bajnokság különböző osztályaiban.
  • NB III-tól területi, megyei, városi bajnokságokban közel 8000 sportoló űzi ezt a sportot.
0 Tovább

TAFISA Világkongresszus 2015: Slagelsében prezentált a magyar szervező bizottság

A Katari Olimpiai Bizottság már jelezte: részt vesz a Szabadidősport Világszervezetének (TAFISA) budapesti világkongresszusán. A katariak az első jelentkezők az egy év múlva megrendezendő rangos nemzetközi szabadidősportos eseményre. Közben a budapesti szervezőbizottság küldöttsége eredményes prezentációt tartott Dániában, a TAFISA Board előtt.

A Slagelsében megtartott eszmecserén Füleky András, a 2015-ös Budapesti TAFISA Világkongresszus operatív vezetője és Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára beszélte át a Szabadidősport Világszervezetének vezetőivel az aktuális információkat a magyarországi kongresszussal kapcsolatban.

„A Gerlevi Sportakadémián kiderült, hogy nagy az elvárás a fővárosunkkal szemben. Salga Péter főtitkár úrral az igazgatótanácsot tájékoztattuk a kongresszus várható programjáról, valamint egyetértettünk abban, hogy olyan részvételi díjat kell megszabnunk, amelyet az Európán kívüli, résztvevők (itt elsősorban Dél-Amerikára, vagy Ázsiára gondolok) ki tudnak fizetni, és megéri nekik Budapestre látogatni. Ismertettük továbbá a fővárosban igénybe vehető szállásokat is.” – mondta a Magyar Szabadidősport Szövetség Sajtószolgálatának Füleky András.

A TAFISA Világkongresszusnak 2015. október 14-18 között ad otthont Budapest.

0 Tovább

Dr. Erbszt András szerint a rendszeres gyaloglás sok betegségtől megóv

Október a gyaloglás hónapja. A Magyar Szabadidősport Szövetség idén is megrendezi a Világ Gyalogló Napot, vagy ahogyan világszerte ismert: a World Walking Day-t. 2014-ben minden októberi túrázó kapcsolódhat a rendezvényhez. A cél az, hogy a minél nagyobb figyelmet kapjon a gyaloglás, mint a legegyszerűbb, de ugyanakkor nagyon egészséges mozgásforma, amelyről a mai felgyorsult világunkban hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

 

Dr. Erbszt András ortopéd-gerincsebész szerint a gyaloglás ugyan egyszerűnek tűnik, mégis rendkívül összetett mozgásforma, amelynek az egészségmegőrzés szempontjából nagy jelentősége van.

„A gyaloglás az egyik legkézenfekvőbb mozgásforma. A mozgás szervrendszerének karbantartásán túl a testsúlyszabályozásban is nagy szerepe van, jól átmozgatja az úgynevezett ’alvó’, különösen a gerinckörnyéki izmokat. A gyaloglás szisztematikusan megmozgat mindenkit. Senki se tartson hát a rendszeres gyaloglástól!” – tanácsolja dr. Erbszt András, a Dr. Fit Életmód Klinika igazgatója.

 

Az októberi gyalogláshoz a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján lehet csatlakozni. Információk és elérhetőségek a www.masport.hu -n.

 

0 Tovább

Száguldó nagykövet a NOS Bajnokai szavazáson

Újabb klasszis lett NOS Bajnokai nagykövet! A gyorsasági motoros Gyutai Adrián is felkérést kapott a nem olimpiai versenyzőknek kiírt Év Sportolója választás népszerűsítésére. A NOS Bajnokai szavazást először hívták életre. A projekt célja elsősorban az, hogy a 2014-es teljesítmények alapján a teljes sporttársadalmat bevonva, megválasszák az év legjobbjait a nem olimpiai sportágakban, de kezdeményezésnek komoly népszerűsítő küldetése is van.

 

Az év sportolója választás csúcseseménye az 57. Sportcsillagok Gálaestje lesz, ahol idén a NOS Bajnokok kategória győztesei is átvehetik a díjakat az olimpiai sportágak kiválóságaival együtt. Az olimpiai mezőny legjobbjaira ezúttal is a sportújságírók szavaznak, míg a NOS Bajnokok esetében a magyar sporttársadalom voksolhat a  www.sportolanemzet.hu honlapon.

 

Korábban a búvárúszó világrekorder, Kanyó Dénes lett a NOS Bajnokai nagykövet, így a szegedi sportember mostantól (egyelőre) Gyutai Adriánnal együtt népszerűsíti a kezdeményezést.    

Gyutai Adrián a 2009-2010-es szezonokban előbb megnyerte a magyar bajnokságot a 125SP kategóriában, majd az Alpok-Adria Sorozatban (ez Közép-, és Kelet Európa legnívósabb bajnoksága) lett összetett harmadik ugyanebben a géposztályban. Az Adrenalin H-Moto Team 2011 elején leszerződtette a hazai 125-ös kategória legnagyobb ígéreteként Adriánt, aki aztán abban az évben kategóriát váltva újoncként ötödik lett a 125GP-ben úgy, hogy kilenc futamból hétszer a TOP 10-ben végzett, miközben háromszor a dobogóra is felállhatott.

2012-ben viszont megnyerte az Alpok-Adria Bajnokság 125GP kategóriáját, és 2007 után az első magyar gyorsasági motorversenyző volt, aki Talmácsi Gábor világbajnoki és Győrfi Alen Európa-bajnoki címe után nemzetközi bajnoki címet szerzett Magyarország számára.

2013-ban már egy kategóriával feljebb, a Superstock 600-ban folytatta szereplését az Alpok Adria Sorozatban, valamint az IMRC és a magyar bajnokságban. Az Alpok-Adria bajnokságban újoncként összetettben a második helyen végzett, és egyedüli magyarként kivívta az indulás jogát a gyorsasági motoros Európa-bajnokságon. Az IMRC nemzetközi összevetésben – cseh, szlovák, román, lengyel és magyar motorosok számára rendezett nemzetközi sorozat – végül szintén a második helyen – mindössze két pont hátránnyal az összetett győztese mögött –, míg a Magyar Bajnokságban fölényesen nyert összetettben. Az év végi díjátadó gálán pedig megkapta a 2013 legeredményesebb gyorsasági motorversenyző díját.

2014-ben két pályarekordot is jegyzett. Az egyik a Pannónia Ringen volt, a másik pedig Rijekában. Hat futamot nyert meg a különböző nemzetközi sorozatokban, és a még jobb eredmények elérésében egy súlyos sérülés akadályozta meg, amelyet sikeresen leküzdött. Az előttünk álló hétvégén világ egyik legerősebb sorozatában, az Olasz Bajnokságon áll rajthoz, a legendás mugellói pályán. 

 

A NOS Bajnokai szavazáson a voksokat már le lehet adni a www.sportolanemzet.hu honlapon, a Sportcsillagok Gálaestjét pedig december 18-án rendezik meg a Syma csarnokban.

Bővebb információk: www.sportolanemzet.hu

 

0 Tovább

Csabai Edvin életetet mentett - Közterületi Életmentő Program a fővárosban

Elindult a Közterületi Életmentő Program Budapesten! A kezdeményezés célja, hogy a fővárosban minél több közterületen legyen defibrillátor, amely baj esetén életet menthet. Hétfőn Budapest egyik legforgalmasabb pontján, az Erzsébet téren adták át a program részeként az első olyan készüléket, amely könnyen kezelhető, és ha baj van, akkor azon a környéken bárki számára elérhető.

A statisztikai adatok rémisztőek: Magyarországon naponta (!) 60-70 ember hal meg hirtelen szívleállás következtében. Ezért van szükség az ilyen kezdeményezésekre. A defibrillátorok a Sportime Magazin közvetítésével kerülnek a (K.É.P.) Közterületi Életmentő Programba.

„A közelmúltban Bécsben jártunk, ahol megnéztük, hogy az osztrákok egy ehhez hasonló programban mekkora eszközmennyiséggel rendelkeznek” – meséli Bezzegh Krisztián, a Sportime tulajdonosa. „Bécsben közel 500 defibrillátort helyeztek ki a közterekre, és az elmúlt 9 hónapban ezek segítségével 47 életet mentettek meg. Bízunk abban, hogy rövid időn belül Budapest is megközelíti az osztrák színvonalat.”

A Magyar Vöröskereszt hétfői akcióján Csabai Edvin, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatójának közreműködésével adták át a Közterületi Életmentő Program első defibrillátorát. Az esemény rendhagyó volt, mivel egy újraélesztést szimuláltak Budapest egyik legforgalmasabb közterén.

0 Tovább

Kutyákkal a Világ Gyalogló Napon

Különös társasággal, ötven kutyával és 72 hozzájuk tartozó emberrel találkozhatott, aki vasárnap a Mecsekben kirándult. A Közös kutyagolás elnevezésű 10 kilométeres túrát a Világ Gyalogló Nap alkalmából rendezte meg a Baranya Megyei Szabadidősport Szövetség.

 „Tavaly is megrendeztük már ezt a sétát – mesélte Papp Csaba, a szövetség elnöke. – Az ötlet onnan jött, hogy október elején van az Állatok Világnapja is, én pedig kutyaőrült vagyok. Szövetkeztünk hát egy kutyaiskolával. Mi szerveztük a túrát, ők pedig ügyeltek arra, hogy ekkora falkával is zökkenőmentesen lemenjen. Ez sikerült is, pedig gazdából és kutyából is volt kicsi is, nagy is. Pécs széléről indultunk, szerencsére az idő is szép volt, felmentünk a Mecsekbe a Melegmányi vízesésig, mondhatom, gyönyörű helyeken jártunk. És a kiruccanáshoz tartozott egy kutyás totó is, amely során nyereményeket osztottunk.”

 

A Világ Gyalogló Nap az idén nevével ellentétben egész októberre kiterjed. A programokat összefogó Magyar Szabadidősport Szövetség 200 eseményen több mint 15 ezer résztvevőre számít. A baranyaiaknak sem a kutyagolás volt az egyetlen túrájuk:

 

„A tagszervezeteinkkel közösen rendeztünk már két kirándulást óvodásoknak, egyet iskolásoknak, most hétvégén pedig felnőtteket várunk egy túrára, ahol a nordic walkingot is kipróbálhatják. És október végén lesz még egy programunk. Így összesen 400-500 mozgatunk meg az idén csak a Világ Gyalogló Nap alkalmából.”

 

Egy-egy októberi gyaloglással még lehet csatlakozni a World Walking Day-hez. Információk a Magyar Szabadidősport Szövetség internetes honlapján: www.masport.hu. 

0 Tovább

Nagykövet lett a delfinember

Kanyó Dénes NOS Bajnokai nagykövet lett. A búvárúszás egyik magyar világklasszisa örömmel vállalta a felkérést abban a programban, amelyet a nem olimpiai sportágakban versenyző sportolóknak írtak ki. Az olimpián kívüli magyar sportemberek teljesítményét elismerő év sportolója választást először rendezik meg a Sportcsillagok Gálaestje részeként, így a kezdeményezést a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Sportújságírók Szövetsége is támogatja.

A NOS Bajnokai szavazás célja, hogy az év sportolója választáson túl népszerűsítse Magyarországon azokat a sportágakat, amelyek nem lehetnek ott az ötkarikás játékokon és ezáltal kevesebb figyelmet kapnak „A szavazás népszerűsítésre a sportágaikban sikeres, népszerű sportolókat igyekeztünk megnyerni. Ők a NOS Bajnokai szavazás nagykövetei” – mondja Hoffmann Pál, a sportolanemzet.hu projektvezetője.

Kanyó Dénes világ- és Európa-bajnok búvárúszó. Többszörös Világjátékok-résztvevő és Világjátékok-érmes. A Szegedi Muréna vezetője, edzője és versenyzője.

A Nos Bajnokai kezdeményezés minden olyan sporttársamnak remek lehetőséget nyújt arra, hogy jobban megismerje az ország, akik nem olimpiai szakágban versenyeznek. Mi, akik a nem olimpiai sportágakban képviseljük Magyarországot sajnos kevesebb figyelmet, támogatást kapunk, jó dolog, hogy én személyesen is hozzátehetek a kezdeményezés sikeréhez, és örömmel vállaltam el a felkérést” – nyilatkozta Kanyó Dénes.

A szavazás nyílt, vagyis a teljes sporttársadalom kinyilváníthatja a véleményét. A voksokat awww.sportolanemzet.hu oldalon lehet leadni egy rövid regisztráció után. Lehet szavazni az év sportolójára női, és férfi kategóriában, az év csapatára, az év edzőjére és 2014 legjobb szövetségi kapitányára.

A Sportcsillagok Gálaestjét december 18-án rendezik meg.

Bővebb információk: www.sportolanemzet.hu

Fotó: Márton Gyula

0 Tovább

Nyíregyháza: Távozik a klubigazgató

Lucsánszky Tamás távozik Nyíregyházáról – adta hírül az nb1.hu. A nyírségiek a szakember vezetésével jutottak fel a labdarúgó OTP Bank Ligába, ahol egy tulajdonosi döntést követően, már nem a kispadon, hanem klubigazgatóként folytatta a munkáját.

           

„A terveimnek maximum egyharmadát tudtam egyáltalán elkezdeni. ​​Tavaly csapatot kellett építenem, talán szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy ez jól sikerült, hiszen a bajnokságot végig vezetve, nyertük meg a másodosztályt, pedig a keretet úgy állítottuk össze, hogy 2014 nyarára az első hatba kerüljünk, majd a követező (idei) szezonban legyünk harcban az NB I-ért” – nyilatkozta Lucsánszky.

„Sosem voltam megélhetési edző, nekem hobbim is a labdarúgás. Van egy civil szakmám és, amely az építőiparhoz köt, ahol egy sikeres vállalkozást működtettem hosszú évekig. Most ez egy kicsit a háttérbe szorult, hiszen Nyíregyházáról egy fővárosi székhelyű céget nehéz vezetni. Van tehát feladatom a futballon kívül is!” – tette hozzá Lucsánszky Tamás, aki hangsúlyozta: mindezek ellenére bármikor képes lenne újra leülni újra a kispadra.

0 Tovább

Magyar nyerheti a Karate1 sorozatot!

A Karate1 versenysorozat utolsó állomása előtt két magyar áll a sorozat idei ranglistájának élén a férfi 67 kg-osok között. Szegedi Döme az első, Tadissi Martial pedig a második helyről várja a salzburgi Grand Finalt, amelyet szombaton és vasárnap rendeznek. A magyar versenyzők jó pozíciója biztató a november elején, Brémában sorra kerülő világbajnokság előtt is.

 A pénzdíjas Karate1 sorozat a világ- és kontinentális bajnokságok utáni legrangosabb versenyeket tömörítő széria, amelyben 2014-ben nyolc viadal kapott helyet. Ebből hét már lezajlott, míg az ausztriai nagydöntőre most hétvégén kerül sor.

A 67 kg-os férfiak mezőnyében az eddigi viadalokon Szegedi Döme 990 pontot gyűjtött, ezzel toronymagasan vezeti a ranglistát. A korábbi junior világbajnok különösen a sorozat nyitányán, Párizsban gyűjtött sok pontot, ahol megnyerte súlycsoportjának küzdelmeit.

A pontverseny második helyén egy másik magyar, Tadissi Martial található 870 ponttal. Az idei Európa-bajnokságon bronzérmes karatés a Karate1 sorozat hollandiai és szlovéniai versenyén is harmadik lett, míg a németországi Hanauban az ötödik, Isztambulban pedig a hetedik helyen végzett.

A lista élén állni már csak azért is nagy eredmény, mert a Karate1-en a világ legjobbjai vesznek részt, a meghatározó országok gyakran teljes válogatottal érkeznek az egyes fordulókra. Legjobbjainknak több vb- és Eb-érmes sportolót sikerült eddig maguk mögé utasítaniuk: többek között az aktuális Európa-bajnok angol Jordant, a tavalyi budapesti Eb-n ezüstérmes török Kemaloglut és a Világjátékok-győztes kolumbiai Ramirezt is. 

Tadissi mögött a ranglista harmadik helyén a marokkói Kousseksou áll 832 ponttal. A magyaroknak így komoly esélye van arra, hogy a kategóriában egyikük az idei Karate1 sorozat élén végezzen - amire korábban még nem volt példa! -, és elnyerje az ezzel járó 1000 eurót is.

(Magyar Karate Szövetség)

0 Tovább

Gyalogolj ezen a hétvégén – vagy a hónap végéig!

A Magyar Szabadidősport Szövetség 2014-ben is megrendezi a Világ Gyalogló Napot, vagy ahogyan világszerte ismert: a World Walking Day-t. Az elnevezés az idén lazábban értelmezendő: elsősorban az október 4-5-i hétvégére vonatkozik, ugyanakkor minden októberi túra része lehet a milliókat megmozgató rendezvénynek. 

Mintegy 200 eseményen legalább 15 ezer résztvevőre számítanak a szervezők a Világ Gyalogló Nap alkalmából. A helyszínek többsége kiegészítő programokat is kínál. Főként a helyi nevezetességek – múzeumok, művészek műhelyei, természeti látványosságok – megismertetése népszerű, amelyről több esetben szellemi totó formájában adhatnak számot a résztvevők. Sok helyen sportversenyekkel, tombolával, egészséges életmódot népszerűsítő bemutatókkal, fittségi mérésekkel lehet találkozni. A legkreatívabbnak egy iskola bizonyult, amely az idei fogászati látogatását a túra keretében bonyolítja le diákjainak.

 

Ízelítőül néhány a meghirdetett gyaloglások közül:

- A debreceni Nagyerdőben az október 5-i, 13 km-es gyaloglás után szalonnasütésre invitálják a kirándulókat.

- Október 5-én Pécsett mecseki kutyás séta indul.

- Szegváron október 6-án az aradi vértanúkra emlékezéssel egybekötött 5 km-es túra lesz.

- Október 9-én Petőfiszálláson 6 és 10 km-es túrákat szerveznek iskolásoknak, kiegészítésként madármegfigyeléssel és termésgyűjtéssel.

- Október 11-én a fővárosban a „MOCCANJ Hűvösvölgy!” program keretein belül nordic walking túrára várják a mozogni vágyókat.

- Békés megyében Mezőmegyeren az október 11-ei túra után karate bemutató színesíti a programot, Végegyházán pedig a 10 km-es gyaloglással egybekötve rongylabda bajnokságot tartanak.

 

Akik netán kedvet kaptak, hogy egy-egy októberi gyaloglással még csatlakozzanak a Világ Gyalogló Naphoz, forduljanak a Magyar Szabadidősport Szövetséghez, amely különféle díjakkal járul hozzá az eseményekhez. Információk és elérhetőségek a szövetség internetes honlapján: www.masport.hu.

0 Tovább

Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja 2014

Több százan sportos közegben és sok mozgással ünnepelték meg az idősek világnapját. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) szervezésében ugyanis Cegléden megrendezték meg a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját.


A Gál József Sportcsarnokban, és környékén, 14 megyéből több száz idősebb sportolni, mozogni vágyó vett részt a programokon. Nyugdíjas igazolvánnyal lehetett regisztrálni a játékos vetélkedőkre, amelyet öt korcsoportban bonyolítottak le. Volt gerinctorna, tánc, meridián torna és nordic walking – többek között.

Az idei szépkorúak mozgásfesztiválján több sporttal és egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadást hallgathattak meg az érdeklődők, valamint olimpiai bajnokok is erősítették a sportos vonalat. Ott volt Czene Attila, az 1996-os atlantai olimpia úszóbajnoka, aki egyben a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is, valamint előadást tartott a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja, Dr. Faragó Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázónk.

A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja kiemelt eseménye volt a NowWeMove kampánynak. A kezdeményezésnek, amelyhez Magyarország is csatlakozott, az a célja, hogy 2020-ig 100 millióval emelkedjen a rendszeres mozgást végző európaiak száma.

A Magyar Szabadidősport Szövetség következő nagy rendezvénye a 2014-es Világ Gyalogló Nap lesz, amelynek programjait ebben az évben bővítették. Az október 4-5-ei Világ Gyalogló Nap mellett valamennyi októberi túra része lehet a rendezvénynek.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum