Kanyó Dénes NOS Bajnokai nagykövet lett. A búvárúszás egyik magyar világklasszisa örömmel vállalta a felkérést abban a programban, amelyet a nem olimpiai sportágakban versenyző sportolóknak írtak ki. Az olimpián kívüli magyar sportemberek teljesítményét elismerő év sportolója választást először rendezik meg a Sportcsillagok Gálaestje részeként, így a kezdeményezést a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Sportújságírók Szövetsége is támogatja.

A NOS Bajnokai szavazás célja, hogy az év sportolója választáson túl népszerűsítse Magyarországon azokat a sportágakat, amelyek nem lehetnek ott az ötkarikás játékokon és ezáltal kevesebb figyelmet kapnak „A szavazás népszerűsítésre a sportágaikban sikeres, népszerű sportolókat igyekeztünk megnyerni. Ők a NOS Bajnokai szavazás nagykövetei” – mondja Hoffmann Pál, a sportolanemzet.hu projektvezetője.

Kanyó Dénes világ- és Európa-bajnok búvárúszó. Többszörös Világjátékok-résztvevő és Világjátékok-érmes. A Szegedi Muréna vezetője, edzője és versenyzője.

A Nos Bajnokai kezdeményezés minden olyan sporttársamnak remek lehetőséget nyújt arra, hogy jobban megismerje az ország, akik nem olimpiai szakágban versenyeznek. Mi, akik a nem olimpiai sportágakban képviseljük Magyarországot sajnos kevesebb figyelmet, támogatást kapunk, jó dolog, hogy én személyesen is hozzátehetek a kezdeményezés sikeréhez, és örömmel vállaltam el a felkérést” – nyilatkozta Kanyó Dénes.

A szavazás nyílt, vagyis a teljes sporttársadalom kinyilváníthatja a véleményét. A voksokat awww.sportolanemzet.hu oldalon lehet leadni egy rövid regisztráció után. Lehet szavazni az év sportolójára női, és férfi kategóriában, az év csapatára, az év edzőjére és 2014 legjobb szövetségi kapitányára.

A Sportcsillagok Gálaestjét december 18-án rendezik meg.

Bővebb információk: www.sportolanemzet.hu

Fotó: Márton Gyula