Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

MTK-s dominancia a válogatottban

Kialakult az Európa-bajnokságra utazó magyar csapat a WKF karatésoknál. A válogatott jelenleg Tatán edzőtáborozik, és kedden utazik el Svájcba, ahol május 6-án kezdődik a kontinensviadal.

S. Kovács Ádám

A Világjátékok-győztes S. Kovács Ádám szerint ennek az edzőtáborozásnak a lényege, hogy tökéletesítsék a technikai és taktikai repertoárjukat. „A Szlovák Nagydíjon elért győzelmem után egy picit nehezen vettem fel a fordulatszámot, de most már alakul a formám, és bízom benne, hogy érmet szerzek a zürichi Eb-n” – mondta S. Kovács.

Az Andris Vasiljevs által irányított válogatottban jelenleg az MTK-s versenyzők dominálnak, hiszen a nyolc egyéni indulóból öten erősítik a kék-fehéreket. Az idei Európa-bajnokság küzdelmei május 6. és 8. között zajlanak a legnagyobb svájci városban.

 

 

A magyar válogatott

Kata  (formagyakorlat):

Horváth Éva (MTK)

Kumite (küzdelem):
nők

Bánházi Zsófia (Budaörs SC) 50 kg
Lassingleitner Fruzsina (Senshi) 61 kg
Metzger Sandra (MTK) 68kg
férfiak
Horváth Ottó (MTK) 60kg
S.Kovács Ádám (MTK) 67kg
Hargitay Róbert (MTK) 75kg
Grozdanov Philip (Pest-Budai SKC) 84 kg

A férfi csapat:
S. Kovács Ádám, Hargitay Róbert, Horváth Ottó, Tadissi Martial, Peller Ádám, Grozdanov Philip, Koburger Soma

0 Tovább

Magyar kick-boxosok a Szörny előtt

Profi kick-box csapatmérkőzés előzi meg Kunkli Tivadar és a 170 kilós óriás, Bob Sapp K1-es meccsét vasárnap a Papp László Sportarénában. A Magyarország-Horvátország összecsapás a magyar kezdeményezésre elindult Grand Prix-sorozat egyik állomása.


Bob Sapp

- Az ökölvívó csapatbajnokságok mintájára indítottuk útjára az új kick-box versenyszériát – mondta az ötletgazda, Dr. Leyrer Richárd, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke. – Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában is játszanak mérkőzéseket, az év végén Moszkvában lesz a döntő, melynek tétje 100 ezer dollár. A vasárnapi mérkőzésről 57 ország televíziós társasága ad közvetítést, abban bízunk, hogy a Grand Prix-sorozat növeli az olimpia programjára tartó sportágunk népszerűségét.

A szövetség első embere elárulta: jövőre két éves széria indul, melynek végén 2013-ban a Küzdősportok Világjátékán lesz majd a döntő. A hétvégi összecsapáson a Birics Tamás, Görbics Gábor, Szűcs Barna, Rácz Dénes, Nagy Tibor összeállítású csapatnak szurkolhat a közönség, a gála programja vasárnap 17 órakor kezdődik.

 

(Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)

0 Tovább

Bitter élete legnagyobb lehetősége előtt áll

A híres életveszélyes versenyek magyar motoros specialistája csütörtök éjjel érkezett meg a Man szigeti TT, illetve a csapatát bemutató sajtótájékoztatóról Észak-Írországból. Bitter fogadtatása mindkét helyszínen várakozáson felüli volt.


A magyar versenyző nagyon népszerű az angol nyelvterületeken ennek megfelelően módosult az alapszerződése a Kawasaki UK által gyári támogatást élvező ír KMR csapattal. Az alapszerződés szerint az ír csapat Ryan Farquhar és Adrian Archibald többszörös TT győztesek csapattársaként először a négy híres nemzetközi versenyre NorthWest 200-ra a Manszigeti TT-re, az Ulster Gp-re és a Macau Gp-re szerződött ahol gyári kawasakival fog versenyezni.

A csapatfőnök Ryan Farquhar döntése a sajtótájékoztató után azonban megváltozott így Bitti lehetőséget kapott még 6 ír - hazánkban még kevésbé ismert - utcai versenyre, ebből kettőt Cookstown 100-at, és a Tangedree 100-at már jövő hétvégén megrendezik. A magyar versenyző népszerűségét illetve reklámértékét jól jelzi az, hogy a sajtótájékoztatók után tele volt vele a Man szigeti, és az ír sajtó vele.

0 Tovább

Meddig terhelhető egy sportoló?

Sportorvosok, edzők, terheléssel foglalkozó szakemberek cseréltek eszmét azon a konferencián, melyet a Magyar Sporttudományi Társaság és a Shiller-Diamed közösen rendezett "(Spiro)Ergometria a klinikai és a sportági gyakorlatban" címmel.



A Magyar Sport Házában tartott rendezvényen a résztvevők megismerkedhettek egy ergospirometerrel. A mobil műszer egyrészt EKG-gépet tartalmaz, másrészt spirometert, mely a vér oxigénfelvételét, az izom terhelhetőségét méri, és egy laptop segítségével azonnal fel is dolgozza az adatokat, így csökkentve a túlterheltséggel kapcsolatos kockázatokat, valamint a szív-, tüdő- és vese megbetegedések számát a sportolók körében. A műszer kerékpárral és futópaddal is használható. A gyakorlati bemutató mellett a szakterület legnevesebb előadói és a sportszakmai oldal képviselői mondták el tapasztalataikat.

A klinikai szekciót Apor Péter moderálta, megemlékezve a kezdetekről, a ’70-es évekről, amikor még pénztárgépszalagra nyomtatták ki az eredményeket. Egy perces néma felállással megemlékeztek a nemrég elhunyt Nádori Lászlóról, aki a kezdetektől fogva támogatója volt az ergometriai vizsgálatoknak.

„ Keressük a provokatív témákat, melyekben még nem alakult ki teljes egyetértés, ezen vitáknak szeretnénk teret adni – mondta a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának Dr. Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke. – A londoni olimpiához közeledve egyre nagyobb hangsúlyt kap a sportélettan és az orvoslás, remélem, hogy egységesebb elvek mentén tudnak a szakemberek dolgozni a saját területükön. Ennek érdekében azt szeretnénk, ha a konferenciát komoly műhelymunka követné, a részletek kidolgozása érdekében.”


Dr. Tóth Miklós

 

A szakmai konferencia második részében dr. Martos Éva aktív vezetésével a sportszakma (spiro)ergometriai vizsgálati eredményeit taglalták a szakemberek és mutatták be élőben Bernáth Tibor sportoló segítségével, hogyan zajlik egy vizsgálat, és milyen élettani mutatók adnak segítséget a felkészülésben, illetve a sportolók fizikai terhelhetőségében.  Az ergometriás terheléses vizsgálatokkal kimutatható, hogy a gyermek alkalmas-e sportolásra, a keringés működése az, amire ilyenkor figyelni kell – mondta dr. Szabó Tamás az NSI főigazgatója.

 

„- Egy ilyen konferencia minden oldalnak segítség – hangsúlyozta Dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, aki előadóként vett részt a rendezvényen. – Fontos, hogy a szakma objektív adatokra támaszkodhasson a terhelhetőség tekintetében, mert így könnyebben tud beavatkozni például az edzésmunkába. Nagyon pozitív, hogy minden oldal elmondhatta a véleményét, ütközhettek az álláspontok.”



Dr. Szabó Tamás

 

(MSTT Sajtó)
Fotók:  Vörös Nándor

0 Tovább

Fantasztikus magyar szereplés az Austrian Classicon

Tizenegy egyéni aranyérmet szereztek a csepeli kick-bokszosok az Austrian Classic elnevezésű viadalon.


A felnőtt csapatverseny aranyérmesei

Az innsbrucki versenyen Török Szonja, Murvai Lívia, Szabó Dorina, Sándor Cintia, Varga László, Gömbös László, Veres Alex, Tyukodi Máté, Murvai Márton és Jároszkievicz Krisztián győzött a súlycsoportjában, ezenkívül Gömbös megnyerte az open kategóriát, azaz a Grand Championt, ahol volt még egy magyar évem: Jároszkievicz Krisztián harmadik lett.

A Halker-KiralyTeam nagyságát jelzi, hogy a 28 ország 1500 versenyzőjét felvonultató Austrian Classicon mind az öt korcsoportban magyar elsőséggel értek véget a küzdelmek.

 

Eredmények

 

Férfi Grand Champion:

Aranyérem: Gömbös László

Bronzérem: Jároszkievicz Krisztián

Női Grand Champion:

Bronzérem: Nagy Henrietta

Csapatverseny:

5 aranyérem (minden korcsoport)

Egyéni küzdelmek:

11 aranyérem (Török Szonja, Murvai Lívia, Szabó Dorina, Sándor Cintia, Varga László, Gömbös László, Veres Alex, Tyukodi Máté, Murvai Márton és Jároszkievicz Krisztián)

6 ezüstérem (Berta Viktória, Kádas Adrienn, Veres Roland, Erdei Bruno, Jakus Gábor és Veres Richárd)

4 bronzérem (Berta Rebeka, Veres Mercédesz, Fürcht Fanni és Rohonczi Jenő)

Király István VI. Danos nagymester, a Halker-KiralyTeam elnöke és vezetőedzője; Peter Kruckenhauser, a verseny főszervezője; Gömbös László, a Halker-KiralyTeam versenyzője

0 Tovább

Londoni látogatás

 

Bő egy évvel a XXX. Nyári Olimpiai Játékok előtt a Magyar Olimpiai Bizottság helyszíni látogatás keretében megtekinti a jövő nyári olimpia készülő sportlétesítményeit és kétoldalú tárgyalásokat folytat a Londoni Szervezőbizottság (LOCOG) vezetőivel.

Borkai Zsolt

 

2011. április 19-én a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai delegációja, élén Borkai Zsolt elnökkel, a 2012-es olimpia fővárosába, Londonba utazik, ahol meglátogatja a már befejezett és a készülőfélben lévő sportlétesítményeket, mint például az Olimpiai Parkot (az atlétika, úszás, vízilabda, kézilabda, kosárlabda, kerékpár, bmx és gyeplabda viadalok színhelye), az olimpiai falut, a kajak-kenu és evezős pályát, valamint a North Greenwich Arenát, amely majd a torna és a kosárlabda döntőknek ad otthont.

A munkalátogatás fő célja, hogy a MOB operatív vezetői a LOCOG vezetőivel kétoldalú tárgyalásokat folytassanak a helyszínen a magyar olimpiai csapat sikeres részvételének biztosítása érdekében.

A MOB képviselői a Hyde Parkba is ellátogatnak, ahol a nemzeti olimpiai bizottságok (tagországok) közül elsőként, megkoszorúzzák a 2005. július 07.-i londoni merénylet emlékművét.  Emlékezetes, hogy azon a napon London belvárosában merénylet történt miután előző napon Szingapúrban kihirdették, hogy az angliai főváros nyeri a 2012-es olimpiai játékok rendezési jogát.

(Magyar Olimpiai Bizottság)

Fotó: Hajdú D. András [origo]

 

0 Tovább

Táncsport – Aranyérmes lett a magyar kettős Ungváron

Magyar győzelem az Uzhgorod Openen. Az ungvári verseny nemzetközi nyílt latin kategóriájában Süttő Roland és Tombácz Anikó (Ködmön TSE) szerzett aranyérmet. Turcsány Gergely és Bendó Csilla a legjobb 24 között végzett. A Süttő-Tombácz kettős korábban még soha nem nyert IDSF-versenyen.


- Az elmúlt egy évben többször döntőztünk nemzetközi versenyeken, álltunk dobogón is, de ez az első győzelmünk, amit IDSF-versenyen értünk el. Igyekeztük kihozni magunkból a maximumot, ez sikerült. Úgy éreztük, hogy jó formában voltunk, és mindazt megmutathattuk a parketten, amin az elmúlt hetekben dolgoztunk." -  nyilatkozta Tombácz Anikó a verseny után.

0 Tovább

Meghosszabbodott a nevezési határidő 2011-es Kihívás Napjára!

 

A Magyar Szabadidősport Szövetség, a települési önkormányzatok kérését figyelembe véve úgy döntött, hogy 2011. április 28-ig kitolja nevezési határidőt.


A Kihívás Napja 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseménye. Hazánkban eddig összesen 1587 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több mint 7 millió negyedórás testmozgást végeztek. A Kihívás Napjának célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

Bővebb információ: www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

Kendo - 18. Sakura Kupa - eredmények

A Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub rendezésében, hét ország 163 versenyzőjének részvételével, lezajlott a 18. Kendo Sakura Kupa Budapesten.
Az eredmények

 

Kihon A

 

1 Fege Botond, Ippon Kendo Klub

2 Kiviharju Vince

3 Bogyánszky Ákos

3 Orbán Balázs

FS Bogyánszky Olivér

FS Orosz Dávid,

 

Kihon B

 

1 Perrin György,

2 Sófi Boglárka

3 Vilim Mufic

3 Fekete Gizella

FS Fábián Orsolya

FS Zsigmond Barbara

 

 

Junior A

 

1 Komjáti Tamás

2 Horváth Orsolya

3 Lukács Marcell

3 Kiss Balázs

FS Puszti Dániel

FS Domboróczky Raul

 

 

Junor B

 

1 Komjáti Krisztián

2 Filip Popovic

3 Antino Maio

3 Le Huang Ahn

FS Józsa Dénes Hanna

FS Práth Balázs

 

Junior C

 

1 Vilusz Lénárd

2 Ricaldone Alessandro

3 Szemán Bence

3 Butti Pietro

FS Polonkai Robin

FS Czafik Kitti

 

Male Individual

 

1 Szegőfi Ákos

2 Sottotetti Andrea

3 Sokodi Tamás

3 Vujovic Stefan

FS Davor Kristijan

FS Grigorios Koureas

 

Female individual

 

1 Kocsis Barbara

2 Gyimesi Pálma

3 Kovács Klaudia

3 Szabó Ilona

FS Leel Őssy Enikő

FS Krisztina Krizanac

 

 

Team

 

1 Bakony Kendo és Iaido Klub

2 Kodokan Kendo Dojo

3 Buducnost

3 Ippon Kendo Klub

FS Katona Péter

FS Vucnic Andrija

0 Tovább

Köszöntötték a vívó klasszist

Olimpiai- és világbajnokok társaságában köszöntötték Sákovicsné Dömölky Lídiát. Az olimpiai bajnok tőröző március 9-én töltötte be a 75. életévét.

Az egykori klasszist Deutsch Tamás, az MTK elnöke is felköszöntötte a budapesti eseményen, ahol megjelent Bárány Árpád olimpiai bajnok párbajtőröző, Tordasi Ildikó ötkarikás bajnok tőröző, Kovács Edit, Tuschák Katalin és Szőcs Zsuzsanna világbajnok tőröző, Mincza-Nébald Ildikó olimpiai bronzérmes, világbajnok párbajtőröző, továbbá Szőcs Bertalan, az MTK mesteredzője.

Sákovicsné Dömölky Lídia tagja volt az 1964-ben Tokióban olimpiai aranyérmet szerző magyar női tőrválogatottnak.

Fotó: www.mob.hu

 

0 Tovább

Karatés érmek Szlovákiából

Hét érmet szereztek a magyar WKF-karetésok a Szlovák Grand Prix-n. A pozsonyi versenyen a Világjátékok-győztes S. Kovács Ádám aranyérmet nyert a 67 kilogrammos kategóriában.

S. Kovács súlycsoportjának eredményhirdetése

A női 68 kilósok között Metzger Sandra ezüstérmet szerzett, akárcsak Horváth Ottó a férfiak 60 kilogrammos súlycsoportjában.

Ez volt az Andris Vasiljevs által irányított felnőtt csapat utolsó felkészülési versenye a májusi Európa-bajnokság előtt.

 

A Szlovák Grand Prix felnőtt magyar érmesei:

 

Aranyérem:

S. Kovács Ádám (MTK) 67kg

 

Ezüstérem:

Metzger Sandra (MTK) 68kg

Horváth Ottó (MTK) 60kg

 

Bronzérem:

Bánházi Zsófia (Budaörsi SC) 50kg

Hübner András (Arashi SC) 60kg

Koburger Soma (Arashi SC) 67kg

A magyar válogatott A csapata (S. Kovács Ádám, Tadissi Martial, Peller Ádám)

A bronzérmes magyar csapat

0 Tovább

Porcműtét miatt nem lesz ott a vb-n a nehézsúlyú taekwondós

Tóth Balázs porcműtét miatt kihagyja a világbajnokságot. A vb-bronzérmes taekwondós úgy döntött, hogy vállalja a térdműtétet, így esélye van százszázalékos állapotba hoznia magát a júniusi olimpiai selejtezőre.

Balázs műtét után

„Már régóta fájt a térdem, most eljött az idő, magam mögött tudjam a műtéti beavatkozást. Megkezdtem a gyógytornát, és gyorsan gyógyulok” – mondta a nehézsúlyú versenyző.

A WTF-taekwondo világbajnokság május 1-én kezdődik a dél-koreai Csedzsuban.

 

0 Tovább

Táncsport: Eb-negyedik a László-Mikes páros

Negyedik lett a magyar bajnok duó az IDSF Tíztánc Európa-bajnokságon Moszkvában.


A László Csaba, Mikes Anna páros évek óta a világ élvonalába tartozik ebben a táncsportos szakágban. Tavaly például az Eb-n és a vb-n is bronzéremmel zárt a szentesi kettős, most azonban nem sikerült felállniuk a dobogóra.
Az aranyérmet az orosz Timur Imametgyinov, Jekatyerina Nyikolajeva szerezte meg, míg a címvédő dán Bjorn Bitsch, Ashli Williamson páros második lett.

A moszkvai tíztánc Eb döntőjének végeredménye:

1.Timur Imametgyinov – Jekatyerina Nyikolajeva (Oroszország)
2.Bjorn Bitsch – Ashli Williamson (Dánia)
3.Miha Vodicar – Nadiya Bychkova (Szlovénia)
4.László Csaba – Mikes Anna (Magyarország)
5.Janick Glud Lowe – Pia Engelberg Lundanes (Norvégia)
6.Valentin Lusin– Renata Bushejeva (Németország)

Fotó: Vörös Nándor

0 Tovább

Leyrer Richárd a sportágak NOB-elismeréséért dolgozik

Magyar sportdiplomáciai siker Londonban. Dr. Leyrer Richárd, a magyar Kick-Box Szövetség elnöke, aki egyben a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) alelnöke is, megtisztelő feladatot kapott a Sportaccordnál.


A Nemzetközi Sportszövetségek Szervezeténél Leyrer mostantól azt a munkabizottságot vezeti, amely azon dolgozik, hogy bővítse a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által elismert sportágak körét – derült ki a Sportaccord londoni közgyűlésén.

„Örömmel kezdem meg ezt a munkát. Az olimpián kívüli sportágaknak nagyon fontos, hogy a NOB elismerje őket, ezért fog ez a bizottság az irányításommal dolgozni” – mondta Leyrer Richárd, aki beszámolt arról is, hogy a Nemzetközi Kick-Box Szövetség (WAKO) megerősítette pozícióját a Sportaccordon belül.

„A WAKO norvég főtitkárát, Espen Lundot delegáltuk a Nemzetközi Sportszövetségek Szervezetének elnökségébe, akit meg is választottak” – tette hozzá a sportvezető.

2 Tovább

Janics már fékez

Két erő mozgatja Janics Natasát, amióta bizonyossá vált, hogy anyai örömöknek néz elébe. Mint a kemény munkához szokott és  a versenyzéssel kapcsolatos feladatokra összpontosító sportolót  a vére és a reflexei  most is egyre csak a pálya felé vinnék, a belső érzések és a józan ész üzenetei viszont egyre inkább arra késztetik, hogy most már fékeznie kell. Sem Kovács László, az edzője, sem pedig az egy személyben edző, férj és leendő apuka Andrian Dusef sem találta még szembe magát hasonló helyzettel, így egyelőre az ösztöneikre hallgatnak, miközben a háromszoros olimpiai bajnok napi visszajelzéseit figyelik és persze a szakorvosok véleményét sem hagyják figyelmen kívül. Hirtelen leállásról szó sincs, aminek bizonyságaképpen az idei Európa-bajnokságról és a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságról is lemondó 18-szoros VB győztes vasárnap ismét edzőtáborba utazik, ezúttal Plovdivba.

- Natasa nehezen barátkozik meg az új helyzettel és annak kötelmeivel, ha csak rajta múlna, talán még a júniusi belgrádi Európa-bajnokságról sem mondana le, pedig már a terhesség negyedik hónapjához érkezett – számolt be tanítványa mostani napjairól Kovács László a T-Mobile Sporthír Szolgálatnak nyilatkozva. – Tisztességgel, a tőle szokásos tűzzel végigdolgozta a hosszú törökországi edzőtábort, amelynek vége felé az erősítő és a rajtgyakorlatok már kikerültek az edzéstervéből, a kicsit visszafogott tempójú kajakozás viszont nem. Ezt a mozgást az orvosok sem kifogásolják, feltéve, hogy a tempó és a kitűzött táv nem túlzó. Amúgy újabban Natasa is egyre gyakrabban jelzi, hogy fáradékonyabbá vált, ami természetes, az áldott állapotával magyarázható.

 

Bizonyára sokakban merül fel a kérdés, hogy a terhesség félidejéhez közelítve vajon nem túl kockázatos vállalkozásnak számít-e egy újabb, ezúttal közel három hetes edzőtábor, ahová férjén és Kovács Lászlón kívül még három szegedi fiatal versenyző is elkíséri?

 

- Miután hazatért Antalyából, szinte az első útja az orvosához vezetett, aki a magzat fejlődését és Natasa egészségügyi állapotát is teljesen rendben lévőnek találta – folytatta Kovács László. - Véleményét a vérvizsgálat eredménye is alátámasztotta. Plovdivban egy olyan edzőtáborozás következik, amelynek számára egyetlen célja a vízbiztonság fenntartása és a kajakozás mozgássorának napi gyakorlása, ami a későbbiekben inkább már csak gyakorolgatásnak számíthat. Figyelünk minden mozdulatára, mert néha elkapja a hév, ahogy az a profikkal gyakran megtörténik. Óriási energiák gyűltek fel benne, Natasa nem ahhoz szokott, hogy az edzéseken a társai mögött hajózik, eddig ugyanis a többiek mindig a hátát nézték…

 

Sokáig kellett gondolkodnia Kovács Lászlónak, mielőtt választ adott volna arra a kérdésre, hogy meddig engedheti Natasát kajakozni és vajon mikor kell kimondania a „mostantól már csak a parton!” vezényszót?

 

- Szeptemberre várható a baba érkezése, aki ezen a héten az ultrahangos vizsgálatnál kislánynak látszott. Szerintem maga Natasa fog dönteni arról, hogy mikor kell egy időre kiszállnia a hajóból.  Amennyire ismerem őt, még akkor is ragaszkodni fog ahhoz, hogy legalább a kísérő motorosba beülhessen és figyelje a fiatal versenyzők mozgását. Az ennél is nehezebb napok majd akkor következnek, amikor a kicsi világra jövetele után Natasa sietősen jelezni fogja, hogy ideje volna már ellátogatni az edzésre…

 

Janics Natasa és a férje csütörtökön családlátogatásra a bajnoknő édesanyjához Palánkára utaztak, onnan folytatják autóval az útjukat Plovdivba, ahol a már világbajnokságnak is otthont adó pályán folynak majd az edzések. Kovács László három utánpótlás korú versenyzővel szintén gépkocsival közelíti meg a bulgáriai edzőközpontot, ahová ismerősként tér vissza, ugyanis hosszú ideig itt dolgozott  a helyi versenyzők mestereként.

 

T-Mobile Sporthír Szolgálat

Készítette Szalay Péter, a Magyar Telekom Nyrt megbízásából

0 Tovább

Sportnap a sporttemplomban

Budapest egyetlen sporttemplomában a hétvégén megrendezik a Stabilitás Sportnapot. Az eseményen bemutatkoznak a Stabilitás Sport és Életmód Klub sportolói, rendezvényei. Látványos bemutatókra, küzdelmekre számíthatnak az érdeklődők – tudtuk meg Kalmár Árpádtól, a Stabilitás Sport Promotion klubvezetőjétől.

A sporttemplomról bővebben itt.

A Stabilitás Sportnapról itt olvashat.

0 Tovább

A zalaiak legyőzték az osztrákokat

Elsöprő magyar győzelemmel ért véget az idei Zala Open. Zalaegerszegen a latintáncok formációs nyílt nemzetközi versenyén, a Gála TE megnyerte az A-ligát az osztrák TSC Schwarz-Gold első számú formációja előtt.


Az A-ligában győztes zalaiak

A B-ligában a felnőtteknél az osztrák HSV Zwölfaxing győzött, míg a junioroknál a lengyel CMG Junior lett első.

A zalaegerszegieknek először sikerült megnyerniük a hazai rendezésű nyílt versenyt

 

 

A 2011-es Zala Open érmes formációi:

 

A-liga

1. Gála TE (Magyarország)

2. TSC Schwarz-Gold A (Ausztria)

3. TSC Schwarz-Gold B (Ausztria)

 

B-liga/felnőtt

1. HSV Zwölfaxing (Ausztria)

2. Bonita TE (Magyarország)

3. Gála TE(Magyarország)

 

B-liga/junior

1. CMG Junior (Lengyelország)

2. Gála TE (Magyarország)

3. Bonita TE(Magyarország)

 

 

1 Tovább

Nyolcvannégy éves a Nemzet Sportolója

Székely Éva 84 éves! A Nemzet Sportolója az 1952-es olimpián nyert aranyérmet 200 méter mellúszásban. Az 1956. évi nyári olimpiai játékokon ezüstérmet szerzett.

Pályafutása, az élethez, és a sporthoz való hozzáállása példaértékű. 2004 óta a Nemzet Sportolója. 2007-ben sportolói és edzői életpályája elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével (polgári tagozat) tüntették ki.

Kedves Éva néni! További jó egészséget kívánunk!

Fotó: elofolyoirat.blog.hu

0 Tovább

Gyorsasági görkorcsolya – Magyar győzelmek az idénynyitón

Jól kezdték a mieink az idényt. A gyorsasági görkorcsolyázók nemzetközi versenyén a férfiaknál Dékány Bence tarolt, miután az összes távon győzött a szegedi Dóm Kupán.


Dékány a 300 méter után 500-on, 5000-en és 10 ezer méteren is sikert ért el. A hölgyeknél 500 méteren Monostori Eszter, 3000 méteren Sebők Renáta, 5000 méteren pedig Koczur Bernadett lett első. A junior fiúknál is elsöprő magyar sikerrel ért véget a viadal: Molnár Márk ugyanis az összes számban aranyérmet szerzett.

Gyorsasági görkorcsolyáról is lesz szó – többek között – a Világjátékok Magazinban, amely vasárnap 12:15-kor kerül képernyőre a Sport1-en.

(Fotó: hungaroskate.hu)

Képünk illusztráció

0 Tovább

Az év golfklubja

A Budapest Highland Golf & Academy először lett az Év Golfklubja. A klubok közti versenyben az nyer, melynek igazolt golfozói a legtöbb országos ranglistapontot gyűjtik be az adott évben. A Highland a 2010-es évet 226 igazolt versenyzővel zárta, így nem csoda, hogy a legtöbb pontot zsebelte be.


Révész Tamás klubigazgató szerint a sikerük abban rejlik, hogy a golfon kívül további programokat szerveznek a tagoknak. „A sportolásra fordítható szabadidő felértékelődött. Az emberek oda mennek sportolni, ahol a pénzükért maximális kiszolgálást kapnak. Mi igyekszünk jógával, zumbával és egyéb kiegészítő sporttal bővíteni a nálunk végezhető szabadidős tevékenységek listáját” – mondta a klubigazgató.

Révész hozzátette: a riói olimpia után remélhetőleg nagyobb lesz az érdeklődés a golf iránt, de az igazi nagydurranás az lenne, ha magyar golfozó kvalifikációt szerezne 2016-os nyári olimpiára.

0 Tovább

A 2013-as budapesti Eb jegyében zajlott le a magyar bajnokság

Egyre népszerűbb a magyar WKF-karate. A mezetközi versenyekről már nem csupán S. Kovács Ádámtól várhatunk érmet, 2013-ban pedig Budapest ad otthont a sportág Európa-bajnokságának...


...mindez azt jelenti, hogy Magyarország egyre markánsabban körvonalazódik a karate világtérképén.

A magyar bajnokság gyakorlatilag a legfontosabb hazai verseny. Itt lehet bekerülni a válogatott keretbe, és minden indulónak nagy megtiszteltetés az ob-n való részvétel” – mondta a SPORTbányászatnak dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke.

"2013-ban a Papp László Sportarénában Európa-bajnokságot rendezünk. Minden nagyobb hazai viadalon egy picit teszteljük a rendezői csapatot, hogy a kontinensviadalon már egy tapasztalt stáb láthassa el a különböző szervezői feladatokat" – tette hozzá a sportvezető.

Karate-válogatottunk jelenleg a májusi zürichi Európa-bajnokságra készül, ahol már tatamira lép a Világjátékok S. Kovács Ádám is.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum