Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A helyszínen készültek a kick-boxosok az Európa Játékokra

Több mint egy héten át Lengyelországban edzőtáborozott az Európa Játékokon résztvevő magyar kick-boxos küldöttség. A multisport eseményen első alkalommal programra kerülő küzdősport versenyszámait péntektől vasárnapig rendezik. A bemutatkozásra nem kevesebb, mint kilenc magyar kick-boxos is kivívta a részvétel jogát, akiktől a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke öt-hat éremre, köztük aranyéremre is számít.

A környezethez való alkalmazkodás érdekében már jóval a kick-box torna előtt kiutaztak a magyarok az Európa Játékokra, ahol a sportág küzdelmeinek otthont adó Myslenicéhez közel készültek – a más elfoglaltságai miatt hiányzó Nagy Rita kivételével – több mint egy héten keresztül. 

"Így nem egy fárasztó utazás előzi meg a szereplésüket, hanem nyugodt környezetben, napi két edzéssel tudtak készülni a számunkra és a sportág számára is roppant fontos megméretésre" – számolt be róla a Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

A sportvezető kijelentette: optimista a magyarok szereplését illetően.

"Sportolóink nagy része kipróbált, tapasztalt versenyző, és a fiatalabbak között is akadnak kiemelkedő tudásúak. Mindannyian rendkívül motiváltak, átérzik az Európa Játékok jelentőségét, és megérintette őket az olimpia közeli hangulat" – fogalmazott Galambos Péter. – "Öt-hat érem megszerzésében bízom, és aranyérmet is várok, márcsak azért is, mert versenyzőink közül volt, aki kerek perec kijelentette, hogy meg fogja nyerni a versenyt."

A legtöbben, öten a pointfighting szabályrendszerben kvalifikáltak a játékokra, hárman a light-contactban próbálkozhatnak, míg egy versenyzőnk lesz érdekelt a ringben kiütésre menő full-contact szakágban. A kvótaszerzők között van a tíz világbajnoki címével a sportág világrekorderének számító Kondár Anna, akárcsak a szintén rendkívül rutinos, sokszoros vb- és Eb-győztes Veres Richárd. További négy versenyzőnk vallhatja magát világbajnoknak, hiszen Busa Andrea, Fésű Lajos, Száraz Gergő és Bálint Martin is állt már vb-n a dobogó tetején.


Az Európa Játékokon kick-boxban pénteken a negyeddöntőket rendezik, szombaton az elődöntőkre, vasárnap pedig a finálékra kerül sor. 

Az Európa Játékokra kvótát szerzett magyarok:

Pointfighting:
Férfiak:

63 kg: Veres Richárd

74 kg: Bálint Martin
Nők:

50 kg: Török Szonja

60 kg: Busa Andrea

70 kg: Kondár Anna


Light-contact:
Férfiak:

63 kg: Száraz Gergő

79 kg: Fésű Lajos
Nők:

60 kg: Nagy Rita


Full-contact:
Nők:

60 kg: Czégény Cintia

0 Tovább

Olimpiai sportág lehet a strandbirkózás?​​​​​​​

Strandbirkózás - Hét súlycsoportban szereztek kvótát a magyarok a 2023-as Strandsportok Világjátékára. A Magyar Birkózók Szövetsége tájékoztatása szerint négy férfi és három női birkózó szerzett indulási jogot a Balin megrendezendő multisport eseményre.

„A strandbirkózás egyre népszerűbb, és egyre markánsabban körvonalazódik az olimpiai programba való felvétele. Ősszel szavaz a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagsága többek között a 2028-as olimpiai programról, a strandbirkózásnak pedig jó esélyei lehetnek ezen a voksoláson” – fogalmazott Bacsa Péter, a Magyar Birkózók Szövetsége ügyvezető alelnöke.

„Látványos, gyors, és egyértelmű sportról van szó, könnyen közvetíthető. Elsősorban a szabadfogásúak érezhetik jobban a birkózás strand változatát, és örömteli, hogy a magyar színeket hét versenyző is képviselheti a Strand Világjátékokon” – tette hozzá.

A játékokra kvalifikációs versenyeken lehetett pontokat szerezni, ezeket összesítve derült ki, hogy egyes súlycsoportokban hányan léphetnek küzdőtérre Balin. Magyarországnál több kvótát csak a románok és a franciák szereztek 8-8 versenyzővel. A törökök és az amerikaiak 5-5, a georgiaiak, az azeriek, az ukránok, a görögök és a spanyolok 4-4 birkózóval képviseltetik magukat.

A Strandsportok Világjátékát augusztus 5. és 12. között rendezik meg.

 A kijutó versenyzők magyar névsora:

Férfiak:

70 kg:    Antal Dániel (UTE)

80 kg:    Vida Csaba (KTE)

90 kg:    Püspöki Patrik (Mogyi Baja)

+90 kg: Végh Richárd (Érd)

Nők:

50 kg:    Réczi Bianka (TSC)

60 kg:    Szabó Nikolett (FTC)

70 kg:    Felhő Viktória (Kiskunhalas)

0 Tovább

Európa Játékok – Csapatezüst a szumósoktól​​​​​​​

Újabb érmet szereztek a magyar szumósok a lengyelországi Európa Játékokon. A bemutató sportágként szereplő szumósok ezüstérmesek lettek a férfi csapatversenyben, amely kimagasló eredménynek számít. Kluczében, a magyar csapatban Szilágyi Erik, Végh Artúr, Molnár Tamás és Laczkó Benedek kapott helyet.

Az aranyérmet az ukránok szerezték meg  a magyarok és a georgiaiak előtt. Korábban két bronzérmet nyertek a magyarok ebben a sportágban. Baljer Kitti és Lackó Benedek is dobogóra állt. Előbbi versenyzőnk a női 60 kilogrammosok mezőnyében lett harmadik, míg utóbbi a 100 kilósok között lett éremszerző.

Ancsin László, a Magyar Sumo Szakszövetség elnöke elmondta, a lengyeleknél jó minősítést kapott a sportág. „Dariusz Rozum, az Európai Sumo Szövetség elnöke bejelentette, hogy a sportág életében ez egy újabb mérföldkő volt. Bemutatkozhatott az Európa Játékokon és jó esély van arra, hogy a következő kontinentális multisportversenyen teljes jogú tagsággal bírjon” – mondta Ancsin László, aki egyben az európai szövetség alelnöke is.

0 Tovább

Közel 1500 résztvevő úszott az I. MOL Campus Öbölúszáson

Június 24-én rendezte meg a Budapest Sportiroda (BSI) a MOL-lal közösen az első szezonnyitó nyílt vízi úszóeseményét, az I. MOL Campus Öbölúszást a Lágymányosi-öbölben, a BudaPart kellemes környezetében.

Igazi nyári úszóidőben és 24-25 fokos vízben rajtolt el 9 órakor a legrövidebb, 500 méteres táv, ahol közel 200 indulónak szurkolhattunk.
A nap programja a 10 órakor induló két hosszú távval, a 4500 és 3000 méteres futammal folytatódott, amik egyben a főtávoknak is mondhatóak. A két távon összesen majdnem 900 lelkes amatőr és profi úszó ugrott a vízbe. A három kilométeres mezőnyben köszönthettük többek között Kamarás Iván Jászai Mari-díjas színészt is.

A nap utolsó versenyszámaként a középtávosok csobbantak a Kopaszi-gát környezetével határolt, tiszta vizű Lágymányosi-öbölbe, ami ideális és biztonságos helyett adott a versenynek. Öröm volt látni azt a 600 izgatott, de mégis motivált arcot az 1500 és a második 3000 méteres futam 11 órás rajtjánál, akik óriási mosollyal az arcukon tették meg a távoknak megfelelő egy, illetve két kört az öbölben.
Igazi megtiszteltetés volt, hogy az olimpiai ezüstérmes, többszörös világ- és Európa bajnok úszónk, Cseh László - az Ötpróba-úszások nagykövete – is rajthoz állt.

A szezon első nyíltvízi úszóeseményét az ország 251 településéről több, mint 1400 amatőr és profi úszó teljesítette.

Az eseményen a MOL képviseletében Fetter Balázs, szponzorációs vezető így nyilatkozott a helyszínen:

„A mai MOL Campus Öbölúszás egy olyan lehetőséget adott nekünk a szabadidősport rendezvények szervezésének terén, amit érdemes tovább gondolnunk a jövőben is. Célunk, hogy egy hosszútávon fenntartható és színvonalas eseménysorozatot indítsunk útjára, ami képes közösségeket megmozgatni és mindenkihez szólni, hiszen a sport szeretete mindannyiunkban közös.”

„Az I. MOL Campus Öbölúszás fényesen bizonyította, hogy a Budapesten, a város közepén, a Duna öblének vízében csodálatos nyíltvízi úszóeseményt lehet szervezni a lelkes amatőröknek. Biztos vagyok benne, hogy ez az esemény szerves része lesz a következő évtizedekben a főváros sportéletének.” – mondta Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója, aki maga is teljesítette az 1500 méteres távot.

Az esemény célba érkezőit minden versenyszámban egyedi éremmel és a MOL-nak köszönhetően gazdag beúszócsomaggal várták a szervezők. A versenyek vége után kicsik és nagyok a budaparti SHO BEACH árnyas zöldjében pihenhették ki magukat, vagy együtt élvezhették a családos és gyermekes programokat.

0 Tovább

Jet-Ski Magyar Nagydíj – Jászai Csongor két kategóriában is dobogóra állt

Összesen nyolc érmet gyűjtött, és további hat pontszerző helyet ért el a magyar jet-ski válogatott. Nyíregyháza-Leveleken több kategóriában is volt hazai győzelem, a nemzetközi visszhang szerint pedig az egyik legszínvonalasabb Eb- és vb-futam volt az idei.

Véget ért a Jet-Ski Magyar Nagydíj Níregyháza-Leveleken! Idén is felnőtt Európa-bajnoki futamot és junior világbajnokságot rendeztek a nyírségi településen. Előbbi a kétfutamos kontinensbajnokság első állomása volt, a junioroknál viszont egy futamos volt a vb, így Magyarországon világbajnokokat avattak.

Magyar szempontból Jászai Csongor volt a legsikeresebb versenyző, aki az Európa-bajnoki futamon két géposztályban is indult. Ski GP3-ban aranyérmes lett, megelőzve a magyar licensszel versenyző szlovén Kete Tomazt, ski GP2-ben pedig ezüstérmet nyert.

„Elégedett vagyok a hétvégével. Jelenleg a GP3 géposztály a fő profilom. GP2-ben a leveleki futamot tesztversenynek szántam, és boldog vagyok, hogy sikerült felállnom a dobogóra” – mondta Jászai Csongor.

Runabout GP1-ben Kasza György aranyérmes lett, ski GP1-ben pedig Szabó Barnabás másodikként zárt.

Runabout ladies GP4-ben a magyar licensszel versenyző lengyel Amanda Karasek is feliratkozott az éremszerzők listájára, ő harmadik lett.

A junior világbajnokságon két magyar dobogós helyezés volt Leveleken. Leo Kete arany-, míg Marvin Bohuslav ezüstérmesként zárt. Előbbi szlovén, utóbbi szlovák jet-skis, de magyar licensszel tagjai a válogatottnak.

Az érmeken túl értékes pontszerző helyeket is szereztek a magyarok. Negyedik lett Kéri Attila (runabout GP1), Stefan Salath (runabout GP4), Süli Csaba (ski GP3), Puskás Zekő (ski junior GP3.3). Ötödikként zárt Szabó Gábor (ski GP1) és Komonyi Lajos (ski junior GP3.3).

Ebben a sportágban álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat.

Czeller Béla szerint a magyar válogatott idén is bizonyított. „Azt tudtuk, hogy lesznek sikerei a nemzeti csapatnak, természetesen vannak olyan kiválóságok is, aki épp lecsúsztak a dobogóról. Mindenesetre kiemelkedik Jászai Csongor teljesítménye, aki előtt még nagy jövő állhat ebben a sportágban. Sikerült ismét egy rangos világversenyt idehozni Levelekre. A nemzetközi delegációk egybehangzó véleménye idén is az volt, hogy profi csapat bonyolítja le a világ- és Európa-bajnokságot.” – mondta a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

A Jet-Ski Magyar Nagydíjon 20 nemzet versenyzői álltak rajthoz, az Eb zárófutama pedig a litvániai Kupiskisban lesz két hét múlva.

0 Tovább

Junior uszonyosúszó-vb: Bronzérmeket szereztek a magyarok​​​​​​​

Négy éremmel fejezte be szereplését a magyar junior uszonyosúszó-válogatott a világbajnokságon. A kairói világversenyen Wórum Regő a 100 méteres uszonyos gyors fináléban megszerzett bronzérme után a 4X100-as mix gyorsváltó tagjaként is harmadikként zárt Mozsárik Leventével, Szili Ágnessel és Varnyu Annával kiegészülve. Varnyu Anna egyéniben is szerzett érmet, miután a  200 uszonyos gyors döntőjében lett harmadik. A negyedik magyar dobogós helyet Mozsárik Levente érte el 50 uszonyos gyorson.

Az extrém meleget hozó világbajnokságon a generációváltáson átesett magyar válogatott további pontszerző helyeket is elért, így sikeresnek mondható a magyarok szereplése Kairóban.

Gurisatti Róbert Szabó Lászlóval edzőként segítette a válogatottat. „Mindig azt hittük, hogy ennél nem lehet melegebb, de a következő nap rácáfolt. Ráadásul nyitott medencében volt a vb. Volt, hogy az edzők közösen kérték a szervezőket, hogy legalább egy órával később kezdődjenek a finálék, de ők hajthatatlanok voltak. Összességében elégedettek vagyunk, mert helyenként extrém körülmények között is jól teljesítettek a fiatalok” – értékelt Gurisatti Róbert. 

0 Tovább

Jet-ski: Több magyar áll dobogós helyen a zárónap előtt...​​​​​​​

A zárónap előtt több magyar jet-skis is dobogós helyen van Nyíregyháza-Leveleken. A felnőtt Európa-bajnoki futamot és junior világbajnokságot magában foglaló Magyar Nagydíjon a legtöbb kategóriában két körön is túl van a mezőny.

Az Európa-bajnokságon – két futam után – a ski GP3 kategóriában továbbra is magyar fölény van, hiszen Jászai Csongor győzött, a magyar licensszel versenyző szlovén Tomaz Kete és Süli Csaba előtt. Jászai Csongor két futam után ski GP2-ben is ott van a legjobbak között, miután a 2. pozícióban várja a vasárnapi zárást.

Runabout GP4-ben a magyar licensszel versenyző lengyel Karasek Amanda is dobogós jelenleg, ő az összetett harmadik helyéről kezd az utolsó versenynapon.

Runabout GP1-ben egy futamot rendeztek eddig, ahol Kasza György imponáló magabiztossággal nyert, míg ski GP1-ben Szabó Barnabás – ugyancsak egy kör után – a 3. helyen áll.

A jet-skiseknél álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat.

A szombati nap után Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke így értékelt: A ski GP 3-as kategóriában továbbra is fantasztikus versenyt látunk a Jászai, Kete, Süli triónak köszönhetően. Jászai ráadásul jól teljesít egy kategóriával feljebb, GP2-ben is. Több géposztályban is vannak még további magyar éremesélyek, amelyek remélhetőleg a zárónapon valóra is válnak. Nem győzöm ugyanakkor hangsúlyozni, itt nagyon erős nemzetközi mezőnyt láthatunk, mindezek ellenére a magyarok ott vannak az élmezőnyben. Vannak egy futamot maguk mögött tudó versenyzőink, akik szintén jól mentek, gondolok itt Kasza Györgyre és Szabó Barnabásra” – összegzett Czeller Béla.

A világversenyen egyébként húsz nemzet jet-skisei képviseltetik magukat. Az idei felnőtt Európa-bajnoki sorozat Magyarországon vette kezdetét, és Litvániában, Kupiskisban zárul. A két futam alapján avatnak bajnokokat. A junior világbajnokság viszont egy futamos, azaz vasárnap kiderül, hogy kik szereznek vb-címet.

Fotók: Kis Ákos

0 Tovább

Junior uszonyos vb: Újabb érem és ifi országos csúcs!​​​​​​​

A magyar junior uszonyosúszó-válogatott az utolsó előtti napon is szerzett érmet a kairói világbajnokságon. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint ezúttal Mozsárik Levente az 50 uszonyos gyorsúszás fináléjában csapott célba a harmadik legjobb idővel. Mozsárik mögött Wórum Regő zárt negyedikként. Ez volt a magyar küldöttség negyedik bronzérme a világbajnokságon.

Hatodik lett Horpácsy Hanna 400 méteres búvárúszásban (3:23.15-ös új ifjúsági országos csúcs), Kovács Megyer (400 m búvárúszás), Szabó Száva Hargita (400 m uszonyos gyors), Mayer Dávid (400 m uszonyos gyors).

A hetedik helyen fejezte be a vb-t a 4x200 női felszíni váltó (Németh Nóra, Fügedi Réka, Varnyu Anna Jadviga, Szili Ágnes) és Turucz Zoé (50 uszonyos gyors), Varnyu Anna Jadviga pedig a 400 uszonyos gyors döntőjében a 8.helyet szerezte meg.

Szabó László edző szerint a világverseny eddigi legnehezebb és legforróbb napján van túl a csapat. „A döntőkbe mindenki beletette a szívét lelkét. A férfi 50 gyors volt a világbajnokság eddigi legparázsabb futama, 2 tized másodpercen belül volt az első 5 helyezett, Mozsárik Levente pedig megszerezte a magyar csapat 4. érmét.” – összegzett az edző.

0 Tovább

Jet-ski Magyar Nagydíj – Rekkenő hőségben jól kezdtek a magyarok!

Bekezdtek a magyarok Nyíregyháza-Leveleken. Zajlik a jet-ski felnőtt Európa-bajnoki futamot és junior világbajnokságot magában foglaló Magyar Nagydíj. Két géposztályban megrendezték már az első futamokat a rangos világversenyen. Ski GP3-ban a magyarok végeztek az élen, ugyanis Jászai Csongor győzött a magyar licensszel versenyző szlovén Tomaz Kete és Süli Csaba előtt.

A runabout GP4-es kategória a lengyel Juliusz Roman sikerével kezdődött, itt a magyar válogatottból a legelőkelőbb pozíciót a magyar licensszel versenyző szlovák Stefan Salath szerezte meg, ő negyedikként zárt, és 43 ponttal várja a szombati folytatást.   

A Jet-Ski Magyar Nagydíjon szombaton az összes többi kategóriában megrendezik az első futamokat, egyben elkezdődik a második kör is. A zárófutamokat vasárnap bonyolítják le. Egy kategória végső eredménye a három futamon szerzett pontszámok összességéből tevődik össze.

Az időmérők során a szombati futamokra a magyarok összesen hét TOP 3-as rajtpozíciót szereztek a vb-n és az Eb-n.  

A jet-skiseknél álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat.

A pénteki nap után Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke így értékelt: „A rekkenő hőség próbára tett mindenkit, de úgy gondolom, hogy a versenyzők, a versenyigazgatóság és a kiszolgáló személyzet is helyt állt. A világ legjobbjai közül többen itt vannak, úgyhogy fel van adva a lecke a magyar versenyzőknek. Mindenesetre ski GP3-ban jó volt látni, hogy magyar első, második és harmadik helyezéssel ért véget az első futam. Várjuk a remélhetőleg jó folytatást.

A világversenyen egyébként húsz nemzet jet-skisei képviseltetik magukat. Az idei felnőtt Európa-bajnoki sorozat Magyarországon vette kezdetét, és Litvániában, Kupiskisban zárul. A két futam alapján avatnak bajnokokat. A junior világbajnokság viszont egy futamos, azaz vasárnap kiderül, hogy kik szereznek vb-címet.

Fotók: Kis Ákos

0 Tovább

Magyarország tarolt a gyerekfitnesz-világbajnokságon!

Kimagaslóan szerepelt a magyar válogatott a 2023-as IFBB Gyerek Fitness Világbajnokságon. Az eseményt Szerbiában, Cacakban rendezték meg. Magyarország a megszerzett 7 arannyal, 4 ezüsttel és 4 bronzzal, valamint a számos vb-pontszámot érő helyezéssel nyerte az országok közötti pontversenyt.

Aranyérmesek:

Fitness

Bolvári-Takács Dávid (10-11 éves fiú kategória)

Vámos Julianna (11 éves lány)

Toók Abigél (12 éves lány)

Baranyay Karina (14 éves lány)

Tóth Patrícia (15 éves lány)

Mambo (csapat)

Fitness challenge

Hati Szófia (11-13 éves lány)

 

Ezüstérmesek:

Fitness

Madarász Kátya (8 éves lány)

Győző Gréta (9 éves lány)

Le Cirque (csapat)

Fitness challenge

Gyuris Botond (14-15 éves fiú)

 

Bronzérmesek:

Bali Zsófia (11 éves lány)

Kézdi Titanilla (12 éves lány)

Csépány Nikolett (14 éves lány)

Gyuris Botond (14-15 éves fiú)

 

 (Fotók: Fitness and Mass media)

 

0 Tovább

Junior uszonyosúszó-vb: Három magyar bronz eddig...​​​​​​​

Újabb két magyar érem a junior uszonyosúszó világbajnokságon. A Kairóban zajló világversenyen ezúttal a 4X100-as mix gyorsváltó állhatott dobogóra, miután a Mozsárik Levente, Szili Ágnes, Wórum Regő, Varnyu Anna kvartett harmadik lett, és ugyancsak harmadikként zárt 200 uszonyos gyors kategóriában Varnyu Anna is. Szili Ágnes (1500 felszíni) 4., Kovács Megyer (1500 felszíni) 4., Wórum Regő (200 uszonyos gyors) 8., míg Németh Nóra (1500 felszíni) 10. lett.

Gurisatti Róbert edzőként segíti a válogatottat. A szakember így látta a 2. versenynapot: Nagyon meleg volt. Eddig kis felhő, szél volt, de ezúttal állt a levegő és fullasztó meleg nehezítette meg a dolgunkat. Ez egy fiatal csapat sok újonccal, de mostanra igazi magyar válogatott lett belőlük. Nagyon tudnak egymásért (is) küzdeni” – értékelt Gurisatti Róbert.

Korábban Wórum Regő szerzett érmet ezen a vb-n, miután az uszonyos gyors fináléjában harmadik lett. A magyar küldöttség így három bronzéremnél tart a kairói világbajnokságon. 

0 Tovább

Jet-Ski Eb – Túl a hivatalos megnyitón​​​​​​​

Húsz nemzet legjobbjait láthatjuk a hazai rendezésű Európa-bajnoki futamon és junior világbajnokságon – derült ki a világverseny hivatalos megnyitó ünnepségén. A Leveleken megtartott eseményen Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, az Eb és vb hozzájárul, hogy Nyíregyháza és környéke turizmusa fejlődjön. Rámutatott: a jet-ski az utóbbi időszakban otthonra talált a térségben, és évről-évre odacsábítja a sportág legjobbjait.

Marco Pietrini, a sportág nemzetközi szövetségének elnöke elismerően beszélt a magyarokról és a magyar rendezésről. „Nem véletlen, hogy eltelt egy év, és újra Leveleken versenyzik ez a nemzetközi mezőny. Ez lesz az ötödik Eb-futam, és a harmadik világbajnoki állomás. Mindannyiszor jó házigazda volt Magyarország” – mondta a sportvezető.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke köszöntőjében kiemelte, a támogatók nélkül nem lehetne ilyen színvonalon teljesíteni minden évben. „Köszönöm a támogatást a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának, a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt.-nek és nem utolsósorban a levelekieknek, a nyíregyháziaknak.” – mondta Czeller Béla.

Az előttünk álló hétvégén húsz nemzet jet-skisei szállnak vízre. A világversenyeket magába foglaló Jet-Ski Magyar Nagydíj vasárnap zárul Leveleken. 

0 Tovább

Junior uszonyos világbajnokság – Egy bronzzal nyitottak a magyarok​​​​​​​

Megvan az első érem a junior uszonyosúszó-világbajnokságon. A Kairóban zajló világversenyen 5 fiú és 8 lány csobban. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a vb-n oroszok is indulnak a Búvár Világszövetség (CMAS) zászlaja alatt. Az első versenynap után Wórum Regő állhatott dobogóra, miután a 100 méteres uszonyos gyors fináléjában harmadik lett. 

Szabó László edző elmondta, Regő nagyot küzdött a bronzért. „Nyolcadikként zárt a selejtezőben, majd kolumbiai vetélytársával szétúszásban harcolta ki a fináléban való részvételt, ahol végül a harmadik legjobb idővel csapott célba.” – tudósított a sportvezető. 

Az első versenynapon Szili Ágnes 400 méteres felszíni úszásban 4., Varnyu Anna a 100 uszonyos gyors döntőjében 6. Turucz Zoé (100 uszonyos gyors) pedig nyolcadikként végzett.

0 Tovább

Jet-ski: Húsz magyar indul a hazai felnőtt Eb-n és junior vb-n​​​​​​​

Nyíregyháza-Levelek felkészült. A nyírségi település az elmúlt években már többször bizonyított, így a Magyar Jet-Ski Szövetség joggal bízhat abban, hogy ezúttal is színvonalas felnőtt Eb-futamot és junior világbajnokságot rendez az európai színvonalú pályán.

Az Európa-bajnoki sorozat Magyarország után a litvániai Kupiskisban zárul, és a két állomás eredményei alapján avatnak majd bajnokokat. A junior világbajnokság viszont egyfutamos lesz.

"Összeszokott csapat dolgozik évről évre a versenypálya kialakításától kezdve a paddock építéséig. Úgy gondolom, hogy a szövetség együttműködése az sportállamtitkársággal, a helyi önkormányzattal kifejezetten jónak mondható. És hát ne feledjük, van egy eredményes és tehetséges válogatott keretünk” -  mondta Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke. A magyar csapat tavaly 9 érmet szerzett az Eb-t és a junior vb-t magába foglaló Magyar Nagydíjon.  Egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárta a kontinensviadalt, míg a junior világbajnokságon egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyert, mellyel megszerezte a nemzetek közötti éremtáblázat első helyét.

A jet-skiseknél álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat.

A világverseny a csütörtök esti hivatalos megnyitóval veszi kezdetét, és a vasárnapi eredményhirdetésekig tart.

A 20 fős magyar jet-ski válogatott:

Eb-keret

Balaska Márk Runabout  GP4

Cseke Mercédesz  Runabout Ladies GP4, Runabout Juniors GP4

Cseke Zsolt  Runabout GP1

Kasza György  Runabout GP1

Jászai Csongor  Ski GP2, Ski GP3

Kacor Levente  Runabout GP2

Tomaz Kete (szlovén, magyar licensszel tagja a válogatottnak) Ski GP1, Ski GP3

Kéri Attila  Runabout GP1

Kristian Kuchta (szlovák, magyar licensszel tagja a válogatottnak)   Runabout GP4

Mészáros Sándor  Runabout GP2, Runabout GP4

Sümegi Martin  Ski GP3, Ski GP4

Süli Csaba  Ski GP3

Szabó Barnabás  Ski GP1, Ski GP3

Szabó Gábor  Ski GP1

Stefan Salath (szlovák, magyar licensszel tagja a válogatottnak)  Runabout GP4

 

 

Major Marcell  Runabout GP2

junior vb-keret

Marvin Bohuslav (szlovák, magyar licensszel tagja a válogatottnak)  Ski Juniors GP3.2

Leo Kete (szlovén, magyar licensszel tagja a válogatottnak)  Ski Juniors GP3.2

Komonyi Lajos  Ski Juniors GP3.3

Puskás  Zekő  Ski Juniors GP3.3

0 Tovább

Kezdődik a junior uszonyosúszó vb!

Tizenhárom fős magyar válogatott vesz részt a junior uszonyosúszó-világbajnokságon. A Kairóban megrendezendő világversenyen 5 fiú és 8 lány csobban majd. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a vb-n oroszok is indulnak a Búvár Világszövetség (CMAS) zászlaja alatt. Az első versenynap ma van, a vb pedig szombatig tart.

 

Szabó László edző elmondta, megfiatalított kerettel érkeznek Kairóba. „Bízunk abban, hogy több döntős helyünk lesz, és éremszerzőket is ünnepelhetünk Kairóban. Emellett váltóban is vannak dobogós reményeink” – mondta a sportvezető.

A magyar delegáció

Fiúk: Kovács Megyer, Décsei Marcell, Wórum Regő, Mozsárik Levente, Mayer Dávid

Lányok: Szabó Flóra, Fügedi Réka, Horpácsi Hanna, Szili Ágnes, Varnyu Anna, Németh Nóra, Turucz Zoé,  Szabó Száva Hargita

Edzők: Szabó László, Gurisatti Róbert

0 Tovább

Éremben bíznak karatésaink az Európa Játékokon​​​​​​​

Tadissi Martial és Nagy Botond személyében két magyar karatés érintett a lengyelországi Európa Játékokon. Mindketten csütörtökön lépnek tatamira a multisport eseményen, amelynek programján immár harmadszor szerepel a karate sportág. Versenyzőink célja az éremszerzés.

Az Európa Játékokon karatéban férfi és női formagyakorlatban (kata), valamint küzdelemben (kumite) öt-öt súlycsoportban avatnak bajnokot. Mind a 12 kategóriában nyolc sportoló méri össze a tudását. Tadissi Martial 67 kg-ban, Nagy Botond pedig férfi katában indul majd.

Tadissi Martial a korábbi két Európa Játékokon is részt vett: nyolc éve, Bakuban nem jutott az elődöntőbe, a 2019-es minszki eseményen viszont – az akkori másik magyarhoz, Hárspataki Gáborhoz hasonlóan – bronzérmet nyert. Ezúttal még szebb éremben bízik.

"Még a fogyasztás szakaszában vagyok, ilyenkor nehéz még a versenyre gondolni, először a mérlegelés következik. A karate versenyeket Bielsko-Bialában rendezik, és csak a mi sportágunk lesz ezen a helyszínen, úgyhogy egy, úgymond, egyszerű versenyt várok, ahol nem lesz olyan felhajtás, mint volt az előző két Európa Játékokon. Ami pedig magamat illeti, megmondom őszintén, a legjobbakat várom. Azt, hogy továbbjutok a csoportkörből, aztán az elődöntőből is, és aztán sikerrel veszem a finálét is" – mondta a korábbi többszörös vb- és Eb-érmes klasszis, aki tavaly ezüstérmet nyert a Világjátékokon.

Nagy Botond először lesz ott az Európa Játékokon, amit pályafutása egyik legnagyobb sikerének tart.

"Ha a versenyre gondolok, az jut elsőként eszembe, hogy a csütörtöki nap lesz a legszebb a sportpályafutásomban. Nyolc éve várok erre napra, hiszen a korábbi két Európa Játékokra nem sikerült kijutnom. Ráadásul most a sérülések ellenére sikerült kvótát szereznem. Én ezzel már nyertem, a többi pedig bónusz. Ettől függetlenül teljesen felkészültem érkezem a versenyre, és érmet szeretnék nyerni, amire szerintem van is esélyem" – nyilatkozta az egyetemi Európa-bajnok, többszörös Eb-ötödik helyezett Nagy Botond.

A program szerint a Nagy Botond kategóriája csütörtökön reggel 9-kor kezdődik, Tadissi Martialék pedig 12.30-kor kerülnek sorra.

0 Tovább

Kilenc magyar arannyal zárult a budapesti kick-box világkupa

Kilenc első, 13 második és 21 harmadik helyet szereztek a magyarok a felnőtt versenyszámokban a BOK Sportcsarnokban megrendezett 28. Magyar Kick-box Világkupán. Kiemelkedett Szmolek Emánuel teljesítménye, aki két szakágban is győzni tudott. Az indulók tekintetében rekordot hozó világversenyen a nemzetek között Magyarország zárt az élen, megelőzve Ukrajnát és az Egyesült Királyságot.

Az eredmény azért is különösen értékes, mert élversenyzőink egy része hiányzott. Kilenc magyar kvalifikálta magát ugyanis a héten kezdődő Európa Játékokra, amelynek programján először szerepel a kick-box, és az ottani sporttörténelmi szereplés érdekében közülük többen is részben vagy egészében kihagyták a hazai világkupát.

A korábbi világ- és Európa-bajnok Szmolek Emánuel viszont ott volt a küzdők között vasárnap: light-contactban és kick-lightban is indult, és mindkét szabályrendszer 84 kg-os súlycsoportjában legyőzhetetlennek bizonyult, így két alkalommal is felállhatott a dobogó tetejére. A szintén vb- és Eb-győztes Mezei Nikolett is nyert egy aranyérmet, miután a 65 kilós kick-lightos hölgyek között osztrák, lengyel és horvát riválisa ellen is az ő kezét emelték a magasba.

A ringesek között a felnőtteknél a tavalyi Világjátékokon is indult Pálfi Viktória szerepelt a legjobban, aki a K1-ben a négy közé jutásért lengyel, majd a döntőbe kerülésért finn ellenfelét is legyőzte. A fiatal versenyző a fináléban azonban nem bírt a korábbi világbajnok izraeli Sachkovval, és ezüstérmes lett.

A világkupán pénteken férfi pointfighting és női light-contact csapatunk diadalmaskodott. Szombaton a pointfightingos Cselovszki Patrik lett vk-győztes, formagyakorlatban pedig Kotvics-Varga Máté, Schersing András és a magyar vegyes csapat érdemelt ki aranyat.

Az éremtáblázaton az országok között összességében Magyarország végzett az élen, a klubok versenyében pedig a Halker-Király Team második lett.

 

28. Magyar Kick-box Világkupa, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 1. Cselovszki Patrik, 3. Hammer Máté
63 kg: 2. Viczián Dániel
Csapat: 1. Halker-Király Team
Nők:
50 kg: 2. Török Szonja, 3. Petró Lili

Light-contact:
Férfiak:
63 kg: 3. Bozók Szabolcs
74 kg: 2. Kajtár Bence
84 kg: 1. Szmolek Emánuel
89 kg: 3. Vida Ádám
94 kg: 2. Horváth Erik
Csapat (+74 kg): 3. Magyarország
Nők:

60 kg: 3. Schmidt Zsófia

70 kg: 2. Straubinger Kitti
Csapat: 1. Magyarország

       

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 3. Baráth Albert Károly
74 kg: 3. Veszelovszki Péter
84 kg: 1. Szmolek Emánuel
89 kg: 3. Horváth Erik
94 kg: 3. Horváth Erik
Nők:

65 kg: 1. Mezei Nikolett
70 kg: 2. Szabó Anna, 3. Straubinger Kitti
+70 kg: 3. Szabó Anna

       

Formagyakorlat:
Férfiak:
Kreatív: 1. Kotvics-Varga Máté
Kreatív fegyveres: 2. Brebovszky Zoltán, 3. Schersing András
Zenés: 2. Kotvics-Varga Máté
Zenés fegyveres: 1. Schersing András, 3. Mónus Viktor
Nők:
Kreatív: 2. Halustyik Cintia, 3. Fedor Noémi
Kreatív fegyveres: 2. Halustyik Cintia
Zenés: 2. Fedor Noémi
Zenés fegyveres: 2. Fedor Noémi
Vegyes csapat: 1. Contact K.T.H.E.

Full-contact:
Nők:
48 kg: 3. Szeleczki Lilla
60 kg: 3. Czégény Cintia
       
Low-kick:
Férfiak:
+91 kg: 3. Farkas György
Nők:
52 kg: 3. Miklós Alexandra

K1:
Férfiak:
54 kg: 3. Lakatos Péter
91 kg: 3. Szabó-Tóth Dávid
Nők:
52 kg: 2. Pálfi Viktória

0 Tovább

Hegyi Eb - Nagy Norbert 2. lett Ascoliban!​​​​​​​

Ezüstérmet szerzett Nagy Norbert a hegyi Európa-bajnokságon. A Nagy Norbi Racing Team versenyzője ezúttal az olaszországi Ascoliban ült autóba, és végül az olasz Lucas Bicciato mögött zárt másodikként.

„Pokolian gyors volt az olasz, nem tudtam megcsípni, de összességében elégedett vagyok, mert folytattam azt a sorozatot, amely a szezon eleje óta tart. Sikerült itt is dobogóra állnom, és összetettben továbbra is vezetek a kategóriában” – értékelt Nagy Norbert, aki idén az összes futamán éremszerző volt.

„Úgy gondolom, hogy az elején tudtunk annyi pontot szerezni, hogy ne legyen gond a hajránál, de nem szeretnék semmit sem elkiabálni, hiszen ne feledjük: technikai sportról van szó” – tette hozzá a magyar autóversenyző.

A hegyi Európa-bajnokság két hét múlva Lengyelországban folytatódik, majd a nyári szünet következik a sorozatban.

Hegyi Eb, olaszországi állomás

Ascoli

Az 5-ös kategória dobogósai:

Lucas Bicciato (Olaszország, Renault Clio IV)

Nagy Norbert (Magyarország, BMW E46)

Chris-Andre Mayer (Ausztria, Honda Civic)

Forrás: Nagy Norbi Racing Team

0 Tovább

Szkander Európa-bajnokság – Huszonhat éremmel zárt a magyar válogatott

Fantasztikus szkanderos sikerek Moldovában. A Kisinyovban megrendezett Európa-bajnokságon Kőváriné Ivánfi Brigitta a 70 kilogrammos kategóriában – a felnőtt mezőnyben – két aranyérmet szerzett, miután jobbal és ballal is végigverte a mezőnyt. A többszörös világ- és Európa-bajnok klasszis mastersben is elindult, ahol szintén begyűjtött két aranyérmet. A felnőtteknél a 60 kilogrammosoknál Barzsó Henrietta bronzérmesként zárt, Verbócki Luca pedig negyedik lett úgy, hogy ő a junioroknál is indult. Ott egy arannyal és egy ezüsttel végzett.

Az Európa-bajnokságon az összes kategóriát beleszámítva a magyar küldöttség 26 éremmel fejezte be a küzdelmeket.

Csabai Atilla szerint a sportág hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban. A Magyar Szkander Szövetség elnöke kiemelte: erős mezőny jött össze Kisinyovban, ezért is értékes az a 26 érem. „Mindenkire büszke vagyok, de külön kiemelném a tehetséges juniorjainkat, hiszen ők a sportág jövője. Nagyot versenyzett Botta-Dukát Gábor és a Donkó testvérek, Patrik és Márk, valamint ebben a korosztályban Jónás Márk is odatette magát.” – mondta Csabai Atilla, aki a Nemzetközi Szkander Szövetség és a kontinentális szervezet alelnöke is egyben.

A magyar válogatott következő nagy megmérettetése a két hónap múlva esedékes világbajnokság lesz, amelyet Almatiban rendeznek meg, és az már biztos, hogy lesz magyar szkanderos a Küzdősportok Világjátékán (World Combat Games) is. Utóbbi verseny Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban lesz ősszel. 

0 Tovább

Erőemelés – Világcsúccsal összetett ezüstérem a világbajnokságon!

Enahoro Asein tovább írta saját fejezetét a sporttörténelemben! A nigériai születésű magyar válogatott erőemelő a máltai San Ġiljanban megrendezett világbajnokságon összetett ezüstérmet szerzett úgy, hogy felhúzásban 370.5 kilogrammos teljesítménnyel open világcsúccsal zárt.

Enahoro Asein ezzel tovább javított tavalyi teljesítményén, amikor a dél-afrikai vb-n szintén világcsúccsal fejezte be a felhúzást (362.5 kg). Akkor az összetett bronzig jutott a Westfit Gym Budapest SE klasszisa.

„Sporttörténelmi időket élünk. Enahoro tavalyi sikerét megelőzően 2004-ben volt összetett érem erőemelésben. Akkor Árvai István állt dobogón. Fekvenyomásban a közelmúltban Kubatov Géza 19 év után szerzett férfi vb-aranyat azután, hogy Mészáros László ugyancsak 2004-ben győzni tudott. A szövetség elnökeként örömteli, hogy ilyen eredményeket produkálnak versenyzőink, ami a sportolók, klubvezetők, kapitányok munkája! Egyben hitet adnak nagyon sok magyar erőemelőnek” – összegzett Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke. 

0 Tovább

Négy újabb magyar arany a kick-box világkupán

Formagyakorlatban három, pointfightingban pedig egy aranyérem jutott a magyaroknak a felnőtt kategóriákban a péntektől vasárnapig tartó 28. Magyar Kick-box Világkupa második napján. A közelgő Európa Játékokra kvalifikált kilenc magyar kick-boxos közül Török Szonja ezüst-, Czégény Cintia pedig bronzéremmel zárt szombaton.

A pointfighting szabályrendszerben a férfiak 57 kg-os súlycsoportjában Cselovszki Patrik három győzelemmel aranyérmet nyert. Az 50 kg-os nők mezőnyében a június végi Európa Játékokra indulási jogot szerzett Török Szonja a selejtezőkből szintén három sikerrel bejutott a döntőbe, ott viszont kikapott osztrák ellenfelétől, így ezüstérmes lett.

Az ugyancsak Európa Játékok-résztvevő Czégény Cintia is közel állt a döntőhöz full-contactban, de az elődöntőben hiába vezetett, intések miatt végül szlovák ellenfele nyert, így bronzéremmel kellett, hogy beérje.

Formagyakorlatban három elsőséget gyűjtöttek be a hazai felnőtt versenyzők. A férfiaknál Kotvics-Varga Máté a kreatív, Schersing András pedig a zenés fegyveres kategóriában kapta a legmagasabb pontszámot a bíróktól. Emellett a Brebovszky Zoltán, Halustyik Cintia és Kotvics-Varga Máté alkotta magyar vegyes csapat is aranyérmet érdemelt ki.

0 Tovább

Schmitt Pál: a kick-boxnak ott a helye a 2028-as olimpián!​​​​​​​

A 28. Magyar Kick-box Világkupa megnyitóján Schmitt Pál, a NOB tiszteletbeli tagja feltörekvő sportágnak nevezte a kick-boxot, amelynek szerinte ott a helye a Los Angeles-i olimpián. Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke kijelentette: jó úton haladnak afelé, hogy a budapesti világkupa a kontinens legnagyobb kick-box rendezvénye legyen. 

"Örömmel jelenthetem be, hogy rekordlétszám, 43 ország 2500 kick-boxosa versenyez Budapesten a hétvégén. Sokat dolgoztunk az elmúlt években, hogy az európai kick-box események legnagyobbikává fejlesszük a magyar világkupát. Úgy tűnik, hogy jó úton haladunk, de nem fogunk megállni, igyekszünk tovább fejlődni, és még nagyobb és jelentőségteljesebb versenyeket rendezni" – mondta megnyitó beszédében Galambos Péter, a hazai szövetség elnöke. 

A kick-box feltörekvő sport a sportágak között – hangsúlyozta Schmitt Pál. A volt köztársasági elnök kiemelte, hogy a kick-box történetében először meghívást kapott az egy hét múlva kezdődő Európa Játékokra.

"A kick-boxnak ott lenne a helye a 2028-as olimpián, és remélem, hogy ott is lesz" – jelentette ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja. 

Közös munka eredménye, hogy a sportág az Európa Játékok programjára került – erről beszélt Roy Baker, a kick-box világszövetség, a WAKO ír elnöke. A sportvezető elismerését fejezte ki azért is, hogy Ukrajnából kétszáz versenyző is el tudott jönni Magyarországra, hogy részt vegyen a világkupán.

0 Tovább

Mozgás Éjszakája – Huszonnégyezren vettek részt az éjszakai sportfesztiválon

Huszonnégyezren sportoltak a Mozgás Éjszakáján! A fővárosban a Hősök terén és a megújult Városligetben 22 sportágba lehetett ingyen belekóstolni.

A rendhagyó sportfesztiválon volt többek között zumba, tollaslabda és éjszakai túra is az új Néprajzi Múzeum tetejének érintésével. Az Ötpróba és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem közös szervezésében az éjszakai sportfesztivál mindenki számára nyitott volt. Több ezer ember közös zumbával melegített, majd érkeztek a spinning kerékpárok, ahol egyszerre 100-an tudtak tekerni szakképzett oktatók vezénylése mellett a kivilágított Hősök terén. Népszerűek voltak a futószámok, itt több távon is rajthoz lehetett állni, és látványos attrakciónak számítottak a bringás vagy görkoris rajtok.

Az idei év újdonsága a kerekesszékes futam és a parasportágak megjelenése volt, amivel a szervezők még inkább szeretnék hangsúlyozni, hogy a sport mindenkié! A Mozgás Éjszakáján ott volt Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság kitelepülése is. Augusztus 19. és 27. között a világ legjobb atlétáival találkozhatnak majd a Nemzeti Atlétikai Központban és Budapest belvárosában, a maraton útvonalán a szurkolók. A világbajnokság szervezőinek célja, hogy minél többen kezdjenek el sportolni és egészségesebben élni. Aki felkeresi az eseményen az atlétikai világbajnokság standját és megcsinálja a sportos atlétikai aktivitásokat, 50 százalékos kedvezményes áron vásárolhat jegyeket az atlétikai vb-re. Így volt ez a Mozgás Éjszakáján is. 

Fotók: facebook.com/mozgasejszakaja (Besenyei Gergely)

0 Tovább

Csapatsikerek a kick-box világkupa nyitónapján​​​​​​​

Két arany- és egy bronzérmet nyertek a magyarok a felnőtt csapatversenyek során a BOK Sportcsarnokban péntektől vasárnapig tartó 28. Magyar Kick-box Világkupán, amelyen rekordlétszám, 43 ország több mint 2000 sportolója lép tatamira és száll ringbe. A csapatban aratott sikerekből három olyan magyar kick-boxos is kivette a részét, akik két hét múlva az Európa Játékokon indulnak majd.

Pointfightingban a férfiaknál a csepeli Halker-Király Team együttese – amelyet az Európa Játékokra egyaránt kvalifikált Bálint Martin és Veres Richárd is erősített – egy török és egy német együttes legyőzésével került a döntőbe. A fináléban roppant kiélezett csatában végül 26-25-re legyőzték angol ellenfelüket is, úgy, hogy az utolsó pontot Bálint Martin az utolsó pillanatokban szerezte 

A kétfős light-contact csapatversenyek során is született magyar arany. A szintén Európa Játékok-résztvevő Nagy Rita párban Kovács Laura Fannival az elődöntőben és a fináléban is egy argentin kettőst győzött le, megszerezve ezzel a kategória elsőségét. A férfiaknál a +74 kg-osok csapatversenyében a  Szmolek Emánuel, Horváth Erik alkotta magyar duó bronzérmes lett.



A lengyelországi Európa Játékokra kvótát szerzett további magyar kick-boxosok közül már biztosan érmes Czégény Cintia is. A Veresegyházon edző – de a világkupán egy szlovák klub színeiben induló – 20 éves versenyző a full-contact szakágban a nők 60 kg-os súlycsoportjában 3-0-ra győzött a norvég Hagatun ellen, ezzel bejutott a legjobb négy közé, így már ő is biztosan dobogóra állhat majd a 28. Magyar Kick-box Világkupán.

0 Tovább

Hungarian Darts Trophy 2023 – Megemelkedett az összdíjazás​​​​​​​

A show folytatódik – méghozzá nagyobb büdzsével! A hazánkba idén szeptemberben már 3. alkalommal ellátogató Darts European Tour sorozat budapesti fordulójának, a Hungarian Darts Trophy-nak szervezője, Takács Péter jó hírrel szolgál a darts rajongóknak. A verseny során kiosztott pénzdíj összértéke megemelkedett, így már 175 000 angol fonton osztozkodnak a résztvevők, ez több, mint 75 millió forintnak felel meg.

A pénzdíj 20 százalékos erősödése egyértelmű hívószó a világ legjobbjai számára, így részvételüket a versenyen szinte garantálni lehet. A III. Hungarian Darts Trophy-t szeptember 22. és 24. rendezik meg a BOK Csarnokban. Ez a verseny a European Tour állomása lesz, így a pro tour ranglista legjobb 16 játékosa várhatóan tábla elé áll. A magyar darts játékosoknak is kitűnő lehetőség a bizonyításra, négy hazai dartsos ugyanis elindulhat a világelitben, az később dől el, hogy kik kapnak lehetőséget.

A szervezők bejelentették: zajlik a jegyértékesítés az eseményre. Bővebb információk az esemény hivatalos honlapján.

Tavaly az angol Joe Cullen szerezte meg a végső győzelmet, miután soha nem látott csillaghullást hozott a verseny 2. napja. Többek között Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross és Raymond van Barneveld is kiesett. A meglepetés sorozatot pedig a zárónapon Michael Smith és Dirk van Duijvenbode búcsúja tette teljessé.

A Hungarian Darts Trophy-t összesen 14 ezren szurkolták végig a helyszínen, és minden bizonnyal hasonló érdeklődés övezi majd a European Tour magyar állomását idén is.

0 Tovább

Pachl Benedek egyéni csúcsa és országos rekord

Díjlovaglásban a 75,430%-os teljesítmény már nemzetközi szinten is jó eredménynek számít. Pachl Benedek ezzel az egyéni rekorddal megnyerte a zenés kűrt a pilisjászfalui FEI Grand Prix Freestyle (zenés kűr) versenyszámban, ami a CDIO3* verseny Nemzetek Kupájának egyéni döntője volt. Donna Friderika nevű magyar tenyésztésű lovával így új helyzetbe került– megcélozhatja az egyéni kvótaszerzést a párizsi olimpiára. Benedek a C-csoport egyéni ranglistáján feljött a harmadik helyre s mivel az első két helyezett versenyző ott lehet az olimpián, további jó forma esetén megvan az esély a bravúrra.

A magyar lovassport társadalom egészen eddig az eredményig a csapatkvóta megszerzésében bízott, de a Nemzetek Díja verseny Nagydíj számában a lengyel válogatott jobbnak bizonyult, így csapatszinten már kevés a remény a kvóta szerzésre. Ebbe a helyzetbe robbant be Pachl Benedek egyéni csúcsa, ami után újra kell terveznie a versenyprogramját. A Hollandiában élő és dolgozó 24 éves lovas jelenleg a Hexagon istállónál képez ki lovakat, és egy hatéves kancával magyar színekben indul majd az augusztusi Fiatal Lovak Világbajnokságán is. És az is lehet, hogy egy másik lóval a holland tenyész szövetséget is képviselheti ezen a vb-n, mivel jelenleg jól szerepel az ottani válogatóversenyeken. Nem véletlen a hollandok bizalma, hiszen Pachl már többször is döntős volt az U-25-ös Európa-bajnokságon és az elmúlt kėt évben szerepelt a Fiatal Lovak Világ- bajnokságán a holland csapatban. Az idei évben pedig a belgiumi Lierben CDI3*-os, a franciaországi Compiegne-ben pedig CDIO5*-os versenyben is döntőben lovagolt a zenés kűrben.

Az olimpiai kvótaszerzést viszont a családi tenyésztésű Donna Friderikával próbálja meg kivívni, ami a ló eddigi életútját tekintve is különleges eredmény volna.

Donna Friderikával ugyanis mindig történik valami. Az apró termetű 15 éves kanca négyéves korában kitört a karámból és komoly sérülést szenvedett. A junior Eb után hetekig magas lázzal bajlódott, majd a gyógyulás után egy lerepülő patkó megvágta az ínát és ez csak néhány dolog az életútjából.

Pachl Benedek a nehézségek ellenére kitartott mellette és a hosszú évek munkája most beérni látszik. Utoljára Dallos Gyula minősült olimpiára díjlovaglásban, de lovának betegsége miatt sem Barcelonában, sem Atlantában nem tudott rajthoz állni. Pachl lehet a következő, aki kivívhatja az indulási jogot.

-A jó eredmények mindig meglepnek egy kicsit, de a versenyeken nem a százalékokra koncentrálok, hanem arra, hogy minél jobban sikerüljön a program. Általában találok kivetnivalót, de a mostani eredménnyel nagyon boldog voltam. Ezt a lovat nagyon szeretem, fontos családtag nálunk. Az év elején mentem már vele 73 százalék fölött, de ez most még jobban sikerült. A felkészülést továbbra is folytatjuk, ki kell válogatnom azokat a versenyeket, amelyeken plusz pontokat szerezhetek. A december végéig tartó kvalifikációs időszakban még 17 ország lovasai küzdenek a kvótáért. Ha sikerül még egy ilyen jót mennem, feljöhetek a második helyre- persze mindenki ezért küzd, szóval nehéz lesz. De keményen dolgozom érte- mondja Pachl Benedek.

0 Tovább

A Magyar Kick-box Szakszövetség sajtótájékoztatója

Június 16-18-án, péntektől vasárnapig rendezik a budapesti BOK Sportcsarnokban a 28. Magyar Kick-box Világkupát, amely az esztendő egyik legrangosabb eseményének ígérkezik, a 2028-as olimpiai részvételre hajtó sportágban. Utóbbi felé a kick-box jó úton jár, hiszen történetében első ízben ott lesz a nyári Európa Játékokon. Az Európai Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó lengyelországi eseményre kilenc(!) magyar versenyző kvalifikált, akiktől érmek és aranyérem megszerzését is várja a Magyar Kick-box Szakszövetség vezetése.

2023 egyik legrangosabb kick-box versenye a budapesti vk

A budapesti az utóbbi években a WAKO világszervezet világkupa sorozatának egyik legnagyobbjává nőtte ki magát. A BOK Sportcsarnokban péntektől vasárnapig sorra kerülő 28. Magyar Kick-box Világkupán rekordlétszám, 43 ország több mint 2000 sportolója lép tatamira és száll ringbe.

Az idei verseny még inkább felértékelődött azzal, hogy elmaradt az írországi világkupa, így a tavaszi idényben négy helyett már csak három világkupa szerepel a WAKO versenynaptárában, amelyek közül várhatóan a budapesti lesz a legrangosabb. Ráadásul az ír mellett az osztrák vk jövője is bizonytalan, így jelen állás szerint jövőre megint csökken a tavaszi világkupák száma, ezért a magyarországi állomás presztízse még tovább nőhet.

"Nagyon készülünk, mert szeretnénk megmutatni a világnak, hogy mi képesek vagyunk a versenyrendezés területén is tartani a megszokott magas színvonalat, sőt, megpróbálunk még rátenni egy lapáttal" – mondta Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

A sportvezető hozzátette: az esemény javára szolgálhat, hogy közeleg a lengyelországi Európa Játékok és az oda kvalifikáltak számára a magyar világkupa főpróbaként szolgálhat, hogy lemérjék, hol tartanak a felkészülésben.

A BOK Sportcsarnokban a küzdelmek pénteken 10, szombaton és vasárnap pedig 9 órakor kezdődnek.

Európa Játékok – az olimpiai családban a kick-box

A kick-boxosok évtizedekig csak álmodozhattak az olimpiáról. Az álom azonban mostanra elérhető távolságba került. 2021-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság teljes jogú sportágnak fogadta el a kick-boxot. Ezt követően, az Egyesült Államokból útjára indult küzdősport bemutatkozhatott a 2022-es Világjátékokon: az alabamai Birminghamben pedig Boros Petra és Pálfi Viktória révén két magyar is jelen volt. Ugyancsak az USA ad otthont a 2028-as olimpiának, ahol a kick-box egyike a „shortlist”-en bennmaradt sportágaknak, amelyek közül néhány, a rendezők jóvoltából bekerülhet az ötkarikás programba.

Az olimpiai család egy rendezvényén ugyanakkor már idén júniusban ott lesz a kick-box. Az Európai Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó, Krakkóban és agglomerációjában zajló Európa Játékokon debütál a sportág – amelynek küzdelmei június 30. és július 2. között zajlanak majd.

A magyar kick-box hagyományosan a világ élvonalába tartozik, ezt sportolóink bizonyították az Európa Játékok előtt is: a multisport eseményre kilenc hazai klasszis szerzett kvalifikációt!

„Büszkeséggel tölt el, hogy az utazó magyar olimpiai csapat tagjai lehetünk és az is, hogy ehhez versenyzőink révén mi is hozzátehetjük a magunkét" – hangsúlyozta Galambos Péter.

Érmek és aranyérem reményében utaznak Lengyelországba

A legtöbben, öten a pointfighting szabályrendszerben szereztek részvételt a játékokra, hárman a light-contactban próbálkozhatnak, míg egy versenyzőnk lesz érdekelt a ringben kiütésre menő full-contact szakágban. (Egyébként a tervek szerint valamennyi indulnak a 28. Magyar Kick-box Világkupán is!)

A kvótaszerzők között van a tíz világbajnoki címével a sportág világrekorderének számító Kondár Anna, akárcsak a szintén rendkívül rutinos, sokszoros vb- és Eb-győztes Veres Richárd. További négy versenyzőnk vallhatja magát világbajnoknak, hiszen Busa Andrea, Fésű Lajos, Száraz Gergő és Bálint Martin is állt már vb-n a dobogó tetején.

A magyar kick-boxosok egy héten át Lengyelországban edzőtáboroznak az Európa Játékok előtt és menetből érkeznek majd a versenyre, ahol remélhetőleg kitart a lendület.

"Azt gondolom, hogy valamennyi sportolónk képes arra, hogy bejusson a legjobb négybe, ami már érmet jelentene, de bízom abban is, hogy lesz köztük olyan, aki egészen a döntőig, és utána az aranyéremig menetel" – bizakodott az MKBSZ elnöke.

Az Európa Játékokra kvótát szerzett magyarok:

Pointfighting:
Férfiak: 63 kg: Veres Richárd; 74 kg: Bálint Martin
Nők: 50 kg: Török Szonja; 60 kg: Busa Andrea; 70 kg: Kondár Anna
Light-contact:
Férfiak: 63 kg: Száraz Gergő; 79 kg: Fésű Lajos
Nők: 60 kg: Nagy Rita
Full-contact:
Nők: 60 kg: Czégény Cintia

0 Tovább

OCR Eb – Strommer 12 kilométeren is aranyérmes

Strommer László továbbra is jó formában! A Tatán zajló OCR Európa-bajnokságon a magyar versenyző a 3 kilométer után a 12 kilométeres távon is győzni tudott az 55-59 évesek kategóriájában.

Ezen a távon az elit kategóriát a férfiaknál a holland Jesse de Heer nyerte meg, a nőknél a dán Ulrikke Evensen győzött. Ennek a versenyszámnak az volt az érdekessége, hogy nemcsak az épített akadályokat kellett legyőzniük a versenyzőknek, hanem még a tatai Öreg-tavat is körbefutották, sőt volt, hogy nem csak a parton, hanem a tóban is kellett futniuk.

Ez az első OCR Eb azóta, hogy a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) 2022. novemberben megtartott 72. kongresszusán megszületett az a döntés: az öttusában a lovaglást az OCR akadályfutó verseny fogja felváltani. Az átállás fokozatosan történik.

0 Tovább

OCR – Magyar sikerek 3 kilométeren

Zajlik a hazai rendezésű OCR Európa-bajnokság. Eredményesek az északiak, de a korosztályos versenyben dobogós helyezéseink is vannak.

 Magyar sikerek a Tatán zajló OCR Európa-bajnokságon. A 3 kilométeres távon Strommer László győzött az 55-59 évesek kategóriájában. Komondi Csaba is dobogóra állt, ő a 45-49 évesek kategóriájában ezüstérmes lett. Az elit mezőnyben a férfiaknál a holland Jesse de Heer szerezte meg az Európa-bajnoki címet, míg a nőknél a dán Ida Mathilde Rubens Steensgaard végzett az élen.

Ez az első OCR Eb azóta, hogy a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) 2022. novemberben megtartott 72. kongresszusán megszületett az a döntés: az öttusában a lovaglást az OCR akadályfutó verseny fogja felváltani. Az átállás fokozatosan történik. A felnőtteknek a 2024-es párizsi olimpián még lesz lovaglás, viszont a 22 év alatti, fiatal öttusázók számára már 2023-tól kezdve a lovaglás helyett az OCR szerepel a versenyeken.

0 Tovább

Díjlovaglás – Közel volt a bravúr​​​​​​​

A magyar csapat a második helyen végzett a Pilisjászfalun megrendezett díjlovagló olimpiai kvalifikációs versenyen, így az elsőként záró lengyelek szereztek indulási jogot a jövő évi olimpiára. Pedig a Szokola Csaba, Komjáthy-Losonczy Anikó, Yom-Tov Jázmin, Pachl Benedek alkotta magyar csapat sokáig vezetett, és nagyon közel volt ahhoz, hogy kijusson a játékokra.

A verseny után Dallos Zsófia szövetségi kapitány értékelt: „Nehéz még erről beszélni, mert annyira közel voltunk ahhoz, hogy beteljesüljön az álmunk. A lengyelek jól hajráztak, de hangsúlyozom, ez már önmagában is nagy bravúrnak számít, hogy csapatban ott lehettünk, és karnyújtásnyira voltunk a sikertől. Nem ez volt az utolsó lehetőség, hiszen a szeptemberi Európa-bajnokságról még három csapat kijut az olimpiára.”

A kontinensbajnokságnak a németországi Riesenbeck ad otthont. Öt magyar lovas minősült már arra az Eb-re, közülük négyen alkotják majd a csapatot.

A Magyar Lovassport Szövetség a közelmúltban ismertette azt a programját, amelynek köszönhetően több szakágban is versenyképes lovakat tud biztosítani a magyaroknak. Díjlovaglásban is ezek a lovak álltak rendelkezésre. Pilisjászfalun a lengyelek mögött a magyarok és az izraeliek végeztek a dobogó második, és a harmadik helyén. 

0 Tovább

OCR Európa-bajnokság – Kezdődik Tatán a kontinensbajnokság!​​​​​​​

Ma a hivatalos megnyitóval kezdetét veszi a 2023-as OCR Európa-bajnokság. A kontinensviadalnak Tata ad otthont. A mezőnyben összesen 256 magyar induló lesz. Az Eb-n egyébként 31 ország 1500 sportolója vesz részt.

Ez az első OCR Eb azóta, hogy a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) 2022. novemberben megtartott 72. kongresszusán megszületett az a döntés: az öttusában a lovaglást az OCR akadályfutó verseny fogja felváltani. Az átállás fokozatosan történik. A felnőtteknek a 2024-es párizsi olimpián még lesz lovaglás, viszont a 22 év alatti, fiatal öttusázók számára már 2023-tól kezdve a lovaglás helyett az OCR szerepel a versenyeken. A tervek szerint a 2028-as Los Angeles-i olimpián már a felnőttek is át fognak térni az OCR-re. Ugyancsak sporttörténelminek számít a tatai Eb abból a szempontból is, hogy ez lesz az első világverseny a sportág történetében, hogy indulnak paraversenyzők is.

Az Eb programja

Június 9, péntek

A 3 kilométeres táv Eb-futama (rajt: 8.30)

Az OCR 100 selejtezője (9-18 óra között)

Június 10, szombat

A 12 kilométeres táv Eb-futama (rajt: 8.30)

Az OCR 100 selejtezője (9-18 óra között)

Gyerekfutamok

Június 11, vasárnap

OCR 100 döntő (13.00-tól)

0 Tovább

Díjlovaglás – Célkeresztben az olimpia​​​​​​​

Párizsért lovagolnak díjlovasaink. Vasárnapig tart díjlovaglásban a C-csoport olimpiai kvalifikációs verseny. A helyszín Pilisjászfalu, ahol a magyar csapatnak nyernie kellene ahhoz, hogy kijusson a jövő évi nyári olimpiára.

A magyar csapat tagjai: Szokola Csaba, Komjáthy-Losonczy Anikó, Yom-Tov Jázmin és Pachl Benedek. Tartalékként pedig Szalai Nikolett segíti a válogatottat. Rajtuk kívül dr. Fonyódi Ildikó is Párizsért küzd. Ő para-díjlovaglásban indul, és célja a paralimpiára való kijutás. Esetében nem ezen a versenyen dől el a kvótaszerzés.

„Hatalmas lehetőség előtt állunk. Hazai környezetben versenyezhetünk az olimpiáért. Minden bizonnyal a lengyelekkel vívunk majd nagy csatát, és izgatottak vagyunk, mert érezzük, hogy minden tekintet ránk figyel” – mondta Komjáthy-Losonczy Anikó.

A Magyar Lovassport Szövetség a közelmúltban ismertette azt a programját, amelynek köszönhetően több szakágban is versenyképes lovakat tud biztosítani a magyaroknak. Díjlovaglásban is ilyen lovakat láthat a közönség a hétvégén. Komjáthy-Losonczy Anikó Dior S, Szokola Csaba Enying, Yom-Tov Jázmin Konfucius, míg Pachl Benedek Donna Friderika nyergében indul Pilisjászfalun, ahol a magyar csoportban többek között litván, lengyel, izraeli és moldáv lovasok is lesznek.

0 Tovább

Socca-vb: Kikapott és továbbjutott a magyar válogatott

Vereség a világbajnoktól! A magyar válogatott 3-1-re kikapott a második csoportmeccsén az Essenben zajló socca-világbajnokságon. Az 5+1-es kispályás világversenyen ezen a mérkőzésen a magyarok gólját Bognár Bence szerezte.

Schrancz Balázs szövetségi kapitány szerint a vereség ellenére csapatként jelesre vizsgázott a nemzeti együttes. „Lehet, hogy furcsán hangzik, de ezúttal csapatként jobban játszottunk, mint a törökök ellen 4-1-re megnyert összecsapáson. Ez egy olyan vereség volt, amelyből tudunk építkezni” – mondta a szövetségi kapitány.

Fekete Róbert csapatkapitány kiemelte, a brazilok azzal nyertek, hogy nagyobb százalékban tudták kihasználni a helyzeteiket. „Egyénileg jól képzett játékosokból álló válogatottat vonultattak fel a dél-amerikaiak, de mi nagyon tudtunk egymásért küzdeni. Kikaptunk, de jó volt ebben a válogatottban ma játszani” – összegzett a magyar socca-válogatott csapatkapitánya.

Lieszkovszky Zalán a három brazil gól ellenére több extra védést is bemutatott. „Valójában az első két találatot sajnálom, azok takarásból jöttek. Helyt álltunk, talán még ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk, döntetlen is lehetett volna” – értékelt a válogatott kapusa.

A magyar válogatott már biztos, hogy továbbjutott, mivel a következő csoportellenfél, Elefántcsontpart nem tudott kiutazni a vb-re.

0 Tovább

Növekvő létszám, éles meccsek a kick-box ringes magyar bajnokságon​​​​​​​

A hétvégén Debrecenben rendezték a kick-box sportág ringes szakágainak utánpótlás magyar bajnokságát, a felnőtteknél pedig a bajnokság első, tavaszi fordulóját. A viadalt a bajnoki szervezőként debütáló Debreceni Bázis Sport Klub Egyesület részéről ambíciózus rendezés, a versenyzők oldaláról pedig az elmúlt éveknél nagyobb mezőny, és helyenként éles, színvonalas küzdelmek jellemezték.

A DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában lezajlott megméretésre az ország minden pontjáról érkeztek kick-boxosok: Nyíregyházától kezdve Budapesten keresztül Pécsig számos települést képviseltek a harcosok.

Az utánpótlás kategóriákban a tét nagy volt, hiszen nemcsak az aranyérem, hanem a nyár végi törökországi Európa-bajnokságra való kvalifikáció is múlt a szereplésen.

"Jó kis verseny volt, évek óta nem tapasztalt nagy mezőnnyel" – értékelt Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke. – "A küzdelmek során több ígéretes tehetséget is láttunk, akik közül kiemelném a tavalyi junior világbajnok Soltvadkerti Dánielt, aki most is hozta azt a teljesítményt, amit vártunk tőle, és az idei Eb-n is jó eredményben bízunk a részéről."

Az elnök arra is kitért, hogy a tervek szerint szeptemberben a felnőtt korosztály döntője is Debrecenben lesz, mellette pedig egy, a ringes szakágak versenyzői létszámának növelését megcélzó utánpótlás viadalt is lebonyolítanak.

0 Tovább

Socca-vb – Győzelem Törökország ellen

Magabiztos magyar győzelem a socca-világbajnokságon. A 5+1-es kispályás labdarúgó nemzeti csapat a németországi Essenben zajló vb első mérkőzésén 4-1-re verte Törökországot, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé. A magyar gólokból Hollauer Balázs hármat is bevállalt, a negyedik találat pedig Irhás Ignác nevéhez fűződik.

Hollauer Balázs elmondta, mindig nehéz elkezdeni egy világversenyt. „A nyitány sikerült, a törökök nagyon lelkesek voltak, gyakorlatilag hazai pályán játszottak, olyan sok török szurkoló volt itt Essenben. Külön köszönjük a magyaroknak, akik eljöttek ide, és bíztattak minket” – mondta a mesterhármast szerző Hollauer Balázs.

Schrancz Balázs szövetségi kapitány kiemelte, a 2. félidőben egy új arcát mutatta a válogatott, ezzel sikerült győzni. „Az első játékrész után azt kértem, hogy próbáljunk meg csapatban gondolkodni. Nagyot változott a játékunk, és végül sikerült sok gólos sikert aratni.” – összegzett a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott következő ellenfele a világbajnok Brazília lesz.

0 Tovább

Fallabda – Farkas és Chukwu az idei bajnokságot is kipipálta!

Címvédések a fallabdázóknál. A budapesti Aktív Squash Club adott otthont a 2023-as DELTA Országos Egyéni Squash Bajnokságnak.

A hazai szövetség információi szerint a nőknél Chukwu Hannah, a férfiaknál pedig Farkas Balázs megvédte bajnoki címét. Chukwu az ötödik, Farkas pedig sorozatban a hatodik magyar bajnoki elsőségét szerezte meg.

A férfi fináléban Farkas Simon Dánielt győzte le 3-0-ra, míg Chukwu Hannah ugyanilyen arányban nyert a női döntőben Kiss-Máté Csenge ellen. Mindketten szettet sem veszítve győztek a kétnapos ob-n.  

A két játékos az utóbbi években abszolút kiemelkedik a magyar mezőnyből. Többször választották meg őket az év squashjátékosának, és ők képviselhették a magyar színeket a legutóbbi nem olimpiai sportágak seregszemléjén, a Világjátékokon, az egyesült államokbeli Birminghamben.

0 Tovább

Teqball – Hamarosan a Veszprém Arénában randevúznak a sportág legjobbjai

Teqball-ünnep a Veszprém Arénában! Június 10-én és 11-én megrendezik a MOL Országos Teqball Bajnokság következő fordulóját. A Magyar Teqball Szövetség a kétnapos eseményt egy nagyszabású rendezvénnyel ünnepli, amely alkalmával bárki kipróbálhatja a magyar fejlesztésű sportágat, szurkolhat a világbajnokoknak. Vasárnap egész nap ingyenes családi programokkal várják az érdeklődőket.

Az esemény fővédnöke dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár elmondta, jól mutatja a sport folyamatos átalakulását és fejlődését, hogy újonnan létrejövő sportágak pár év alatt hatalmas népszerűségre tudnak szert tenni. „Nagyon örülünk, hogy egy magyar „találmány” ilyen szép karriert fut be és egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte is. Fontosak az újítások, hiszen általuk több esélyünk van elérni, hogy a fiatalok kimozduljanak otthonról és elmenjenek sportolni.” Az államtitkár hozzátette azt is, hogy reményei szerint hamarosan a legnagyobb nemzetközi sportversenyek programjában is találkozhatunk a teqballal.

Dr. Janó Márk, a Magyar Teqball Szövetség elnöke kiemelte, egy sportembert mindig az visz előre, ha folyamatosan feszegeti a határait. "Így vagyunk ezzel mi is, hiszen már évek óta a legjobbak közé tartoznak játékosaink a nagy nemzetközi versenyeken. Fontosnak tartottuk, hogy a sportág hazai bázisát még jobban kiszélesítsük. A MOL Országos Teqball Bajnokság egyes állomásai köré, ha úgy tetszik road show-k keretében ismerkedhetnek meg azok is ezzel a magyar fejlesztésű sporttal, akik még korábban nem próbálták ki a játékot. Sikeres állomás volt Debrecenben, a Jégcsarnokban, most a Veszprém Aréna következik” – mondta az elnök.

Veszprémben is világbajnokok sorát láthatja a közönség. Blázsovics Ádám, Bányik Csaba, Janicsek Zsanett, Vasas Lea, Izsák Anna és Bakó Ádám is asztalhoz áll – többek között.

A kétnapos esemény első napján (június 10-én) a férfi egyéni, a férfi páros, a női egyéni, a női páros, a vegyes páros és a junior kategóriák bajnoki fordulóját rendezik meg, míg másnap az amatőrök is versenyeznek, valamint az összes kategória helyosztóit is lebonyolítják.

Teqballban a magyarok meghatározó szerepet töltenek be világviszonylatban. A nemzetközi tour-állomásokon és világbajnokságokon rendre a legtöbb érmet gyűjtik be.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum