Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért menjünk el a technikai búvárok találkozójára?

Szombaton rendezik a II. Magyar Technikai Búvár Találkozót. Az eseményre érdemes kilátogatni mindazoknak, akiknek már van fogalmuk a búvárkodásról, hiszen a találkozón ők is sok hasznos dolgot hallhatnak, de még a laikusoknak is érdekes lehet, amennyiben, mondjuk, szeretnek a National Geographic tévécsatornán búvárkodást nézni.

A technikai búvárkodásba leegyszerűsítve a különleges merülések tartoznak, ilyenek például a barlangi vagy a roncsmerülések. A technikai búvárok, miközben vérbeli felfedezők, ugyanúgy szabadidős sportolónak tekinthetők, mint a búvárkodást hobbiból űzők, csak éppen sokkal kevesebben vannak, hiszen ez egy jóval nehezebb és költségesebb tevékenység. Létszámuk Magyarországon nem éri a száz főt sem.

"A rendezvénnyel életet szeretnénk lehelni a technikai búvárkodás hazai társadalmába" - mesélte Zelenák József, a Magyar Búvár Szakszövetség elnökségi tagja.

Az összejövetel fő motívuma a technikai búvárkodás oktatásban való szerepe lesz. Több olyan búvár oktatási szervezet létezik ugyanis, amelyik felvette palettájára a technikai búvárkodást, a találkozóra pedig olyan előadókat hívtak meg, akik ezzel foglalkoznak.

A hobbi búvároknak is izgalmasak lehetnek az előadások, hiszen például a technikai búvárkodásban alkalmazott felszerelések vagy oktatási metódusok egy része idővel jellemzően átszivárog az ő területükre is. Annakidején többek között a víz alatt használt kommunikációs jeleket is a technikai búvároktól vették át.

A másik oldalról viszont senki nem technikai búvárként kezdte ezt a sportot, tehát a szervezők várnak minden búvárt, aki azon gondolkodik, hogy milyen fejlődési vagy továbblépési lehetőségek vannak a számára.

A II. Magyar Technikai Búvár Találkozót 2015. január 31-én, szombaton reggel 9 órától rendezik a budapesti Lion's Garden Hotelben (1146, Cházár András utca 4.) Bővebb információ: www.buvar.hu

0 Tovább

Berecz: Cél a folyamatos fejlődés és a 98 kiló

Berecz Zsombor kilókra hajt.  A 2014-es év férfi vitorlázójának megválasztott sportember az elmúlt másfél hónapban Valenciában edzőtáborozott, csak közvetlenül karácsony előtt érkezett haza – írja a Blikk. Szabó Dávid „Ott leszünk Rióban” című írásából az is kiderül, hogy a 2014-ben 92 és 94 kilós versenysúly között ingadozó Berecz 98 kilogrammosra szeretné feltornázni magát, amit elsősorban izomnöveléssel szeretné elérni.  Ez jelentősen megkönnyítené az erősebb szélviszonyok közötti versenyzését.

Berecz Zsombor  a második magyar sportoló, aki olimpiai kvótát szerzett a 2016-os riói nyári játékokra, előtte a sportlövő Tobai-Sike Renátának sikerült. Az MVM Sport Egyesület vitorlázójának a riói lesz a harmadik olimpiája.

„A kvóta megszerzése főként mentálisan segíti a munkámat, nyugodtabban és így bátrabban tesztelhetek hajókat. Célom a folyamatos fizikai és technikai fejlődés” – mondja Berecz, aki Finn-dingi hajóosztályban szerzett kvótát. 

0 Tovább

Majthényiék két sikerrel rajtoltak

Jól kezdte a repülőhollandi-világbajnokságot a Majthényi Szabolcs, Domokos András duó. A tízszeres világbajnok kettős a Sydneyben zajló világverseny első két futamát megnyerve az élről várhatja a folytatást. 

Majthényiék mögött a Kilian Koenig, Johannes Brack páros a második, míg az Enno Kramer, Ard Geelkerken egység a harmadik. 

A további magyar duók közül Ziegler János és Polgár Csaba 8., Gáborjáni-Szabó Gábor és Czeizel Balázs pedig a 9.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum