Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szkander – Szépen gyűjtögetik az érmeket a magyar szkanderosok az Eb-n!

Több magyar is dobogóra állt a szkander Európa-bajnokság utolsó előtti napján.

Eb-érmes szkanderosok! A Litvániában zajló kontinensbajnokságon Ivánfi Brigitta aranyérmet szerzett, miután bal kézzel mindenkit legyőzött a 80 kilogrammos kategóriában. Dobogóra tudtak állni a Barzsó-testvérek is. A nők 60 kilogrammos mezőnyében Barzsó Henrietta ezüstérmes lett, akárcsak testvére Alex a férfiak 70 kilogrammos kategóriában. Homoki Dénes is közel állt az éremszerzéshez, ő végül a 4. helyen végzett a 60 kilogrammosok között, míg Farkas Gábor a 100 kilósoknál 11. lett.

Korábban a junior lányok öt érmet gyűjtöttek be Vilniusban. Verbóczki Luca a 60 kilósok között a bal kézzel megszerzett Európa-bajnoki cím után jobban is kontinensbajnok lett. A 70 kilogrammos kategóriában Farkas Vivien is két érmet szerzett, ő jobb kézzel Európa-bajnok lett, míg ballal ezüstöt szerzett. A juniorok ezzel csapatban is érmet szereztek, miután harmadikként zártak.

0 Tovább

Teqball – Mozgalmas szezonban sorakoznak a bajnokok

Több kategóriában is van már magyar bajnok a teqballosoknál. A magyar fejlesztésű sportágban az utóbbi időben nagyon sok minden történt…

A teqballt egyre szélesebb körben elismerik – legutóbb a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) vette fel a tagjai közé.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint egyéniben Bányik Csaba a magyar bajnok Blázsovics Ádám, és Csereklye Martin előtt.

Párosban a BT Teqball OB I-ben a Blázsovics, Bányik duó lett országos bajnok, ob II egyéniben Dombai Gergő lett aranyérmes, párosban pedig Borbély Patrik és Levik Boldizsár állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. 

0 Tovább

Teke-vb: Ötödik helyek Lengyelországban

Vb-pontszerző helyek! A nők után a férfi tekeválogatott is ötödik lett a lengyelországi világbajnokságon – adta hírül a Magyar Tekeszövetség. Jövőre egyéni vb-t rendeznek, a következő csapat-világbajnokságnak pedig Magyarország ad otthont 2023-ban.

A lengyelországi világbajnokság negyeddöntőjében a nők a szerbektől kaptak ki 6-2-re, míg a férfiak ugyancsak 6-2-re maradtak alul Ausztriával szemben, ezzel eldőlt, hogy ezen a vb-n egyik válogatott sem jut be a legjobb négy közé.

A negyeddöntőben a nőknél Peténé Bruszt Krisztina – újoncként – egyéni csúcsot gurítva 636 fával zárt.  

A Magyar Tekeszövetség elnöke szerint közel volt a legjobb négy a válogatottak számára. „Most mindkét nemzeti csapatunk ötödikként végzett. Több újoncot is avattunk, a cél az, hogy a 2023-as hazai vb-re újult erővel indulva, erősebbek legyünk. Természetesen addig még nagyon sokat kell dolgozni, jövőre egyéni világbajnokság lesz” – mondta Pintyőke Marcell, aki egyben a Nemzetközi Tekeszövetség elnöke is.

Az idei csapat-világbajnokságnak Tarnowo Podgórne ad otthont. 

0 Tovább

TáncSport – Világbajnoki címek és Eb-döntős hely

Kimagasló eredmények táncsportban. Megrendezték többek között a latintáncok Európa-bajnokságát, és az akrobatikus formációs világbajnokságon is győzteseket avattak, de sporttörténelmi dobogós helyet is ünnepelhetett a sportág.

Az ukrajnai Harkovban felnőtt páros kategóriában (Main Class Contact Style) Király Ádám és Mercs Gréta ezüstérmes lett, ez minden idők legjobb felnőtt világbajnoki magyar eredménye– adta hírül a Magyar TáncSport Szakszövetség. Grazban megrendezték a felnőtt lányformációs világbajnokságot, ott a Super Girls begyűjtötte a negyedik világbajnoki címét, miután zsinórban harmadik alkalommal lett vb-győztes.

Utánpótlásban is taroltak a magyarok. Krakkóban a junior páros formációs világbajnokságon a Home alone csapat megvédte címét. Harkhovban a junior lányformáció is világbajnok lett, a Party Girls győzött, itt vb ezüstérmet gyűjtött be a Queen formáció. Ugyancsak Ukrajnában a junior párosoknál is magyar világbajnokot avattak, miután az Ancsák Attila, Ökrös Júlia kettős győzött, ezzel ők vezetik a világranglistát.

Közben a Világjátékokra készülő Andrea Silvestri, Váradi Martina páros a latin Eb-n versenyzett. Az olaszországi Cagliariban a többszörös magyar bajnok döntőbe jutott és negyedik lett, a másik magyar duó, Hidi Balázs és Kis Violetta a 20. helyet szerezte meg.

Zsámboki Marcell kiemelte, jó látni, hogy a pandémiás időszak nem sokat vett ki a magyar táncosokból. „Gyakorlatilag mindenki ott folytatta, ahol abbahagyta a világjárvány előtt. A Rock and Magic SE műhelymunkája kimagasló Lengyel Veronika irányításával. A latinpárosaink pedig ismét kitettek magukért. Tina és Andrea ezzel a negyedik helyezéssel búcsúztak az amatőr Európa-bajnokságoktól, nekik lesz még egy világbajnokságuk, de a Világjátékokon már profikként lépnek parkettre. A latin vb-re decemberben kerül sor, és nagyon várjuk új szakágunk, az olimpiai sportág break világbajnokságát, amely ugyancsak év végén lesz.” – nyilatkozta a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

0 Tovább

Szkander Eb – Öt junior érem!

A junior lányoknak köszönhetően már öt éremnél tart a magyar küldöttség a 2021-es szkander Eb-n.

Három arany és egy ezüst Vilniusban. A szkander Európa-bajnokság junior versenyei során Verbóczki Luca a 60 kilósok között a bal kézzel megszerzett Európa-bajnoki cím után jobban is kontinensbajnok lett. A 70 kilogrammos kategóriában Farkas Vivien is két érmet szerzett, ő jobb kézzel Európa-bajnok lett, míg ballal ezüstöt szerzett. A juniorok ezzel csapatban is érmet szereztek, miután harmadikként zártak.

A litvániai Európa-bajnokságon az előttünk álló két nap során nem áll magyar versenyző asztalokhoz, de a hétvégén a felnőtt kategóriában több válogatott is harcba száll a minél jobb helyezésért.

Az Eb előtt az európai szövetség megtartotta tisztújító közgyűlését, ahol Csabai Attilát, a Magyar Szkanderszövetség elnökét ismét megválasztották alelnöknek.

0 Tovább

Teke-vb: Jó kezdés!

Mindkét válogatottunk jól kezdte a tekecsapat-világbajnokságot. A Lengyelországban zajló világversenyen a nők és a férfiak is felülmúlták a hazaiakat.

A Magyar Tekeszövetség információi szerint a női válogatott 7-1-re, a férfi nemzeti csapat pedig 5-3-ra győzött Lengyelország ellen.

Pintyőke Marcell korábban úgy nyilatkozott, mindkét válogatottnak esélye van a négy közé jutni, aztán onnan bármi megtörténhet.

A nemzeti csapatok némileg megfiatalodtak: újoncokat is avatnak a lengyelországi világbajnokságon, de természetesen gurít Kiss Norbert, Kiss Tamás és Kakuk Levente, a nőknél pedig ott van Méhész Anita vagy Sass Edina.

Az idei csapat-világbajnokságnak Tarnowo Podgórne ad otthont. 

0 Tovább

Szumó – Két magyar érem Csehovban

Pap Arnold kétszer is dobogóra állt Csehovban. A szumósok Európa Kupáján a magyar versenyző ugyanis két bronzérmet szerzett.

A +115 kilogrammos szumós előbb súlycsoportjában lett harmadik, majd az open kategóriában is bronzérmesként zárt.

A magyar küldöttség ezenkívül két pontszerző helyet ért el: Buzás Patrik a 77 kilósoknál 5. lett, akárcsak Szilágyi Erik a 87 kilogrammos kategóriában. Utóbbi a nyílt kategóriában is küzdőtérre lépett, ott hetedik lett.

„Összességében úgy utaztam a versenyre, hogy muszáj valami nagyot mutatni, hiszen ez volt az utolsó Európai kvalifikációs kupa, ezzel együtt az utolsó lehetőség bizonyítani a jövő évi Világjátékok előtt” – kezdte értékelését Pap Arnold.

„A cél természetesen a dobogó legfelső foka volt, sajnos ez a bravúr nem jött össze, de mindenképpen nagy eredményként tekintek a két bronzéremre, különösen a nehézsúlyban szerzettre, hiszen sikerült legyőznöm a hazai környezetben versenyző orosz Európa-bajnok, vb-érmes nehézsúlyú ellenfelemet is.” – mondta a magyar szumós.

0 Tovább

Darts - A 23. Hungarian Open következik

A hétvégén sorra kerülő 23. Hungarian Open kapcsán tartott kedden sajtótájékoztatót a sportági szövetség a Magyar Sport Házában.

Kiderült, hogy a tavalyi kényszerű belterjesség után idén újra jönnek külföldiek – a férfiaknál az eddigi 177 nevezésből 79 határon túli, a nőknél 39-ből 24 – az összesen 4.2 millió forint összdíjazású versenyünkre, amely így világranglistapontokat is ad. Ez fontos, ugyanis a magyaroknak onnan van a legtöbb esélyük eljutni a World Darts Federation következő világbajnokságára, amely 2022. január 1-jén kezdődik a sportág patinás helyszínén, az angliai Lakeside-ban.

A nők között Ihász Veronika jelenleg is kijutó helyen áll, Végső Adrienn majdnem, míg a férfiaknál Kovács Patrikot most egyetlen helyezés választja el ettől.

0 Tovább

Sportdiplomáciai siker – Csabai Attila maradt az Európai Szkander Szövetség első számú alelnöke

Csabai Attilát ismét megválasztották az Európai Szkander Szövetség alelnökévé. A magyar sportvezető eddig is betöltötte ezt a tisztséget, és a kontinentális szövetség első számú alelnökeként maradt a Világszövetség alelnöke is.

Az európai szövetség tisztújítását Vilniusban, Litvániában tartották meg, ahol az előttünk álló napokban megrendezik a sportág idei Európa-bajnokságát is.

„Külön öröm számomra, hogy egyhangú szavazással dőlt el az alelnöki tisztségem. Sokat dolgoztunk a sportág népszerűsítéséért, és sok feladat áll előttünk. Bízom benne, hogy az Eb-n minden korosztályban és kategóriában odatesszük magunkat és eredményesek leszünk ezúttal is” – összegzett Csabai Attila.

A sportvezető a sportági vonalon kívül itthon a Nemzeti Versenysport Szövetségnél (NVESZ) is aktív. A szervezet megalakulása óta tagja az elnökségnek, és az NVESZ legutóbbi tisztújító közgyűlésén is további bizalmat kapott. 

0 Tovább

Kezdődik a teke-vb!

Ismét pályán a magyar tekések! Tarnowo Podgórne ad otthont az idei csapat-világbajnokságnak. A hazai szövetség elnöke – aki a nemzetközi szövetséget is irányítja – abban bízik, hogy mind a nők, mind a férfiak bejutnak a legjobb négy közé a lengyelországi vb-n.

Csányi Béla óta tudjuk, hogy a teke az bizony egy elég magyar specifikus sportág. A világversenyeken rendre jól teljesítenek a mieink, és erre minden esély megvan ezúttal is. Apropó Csányi Béla! A „tekesport Puskása” jelenleg szövetségi kapitányként irányítja a válogatottakat, munkáját a nőknél Sáfrány Anita, a férfiaknál pedig Juhász Tibor segíti szövetségi edzőként.

Mind a női, mind a férfi válogatott a lengyelek ellen kezdi a világbajnokságot. Pintyőke Marcell, a hazai és a nemzetközi szövetség elnöke úgy látja, sokat fejlődött az utóbbi időben a sportág. „Minden válogatott egyre magasabb színvonalon játssza ezt a játékot. Bízom benne, hogy a magyarok ezúttal is remekelnek majd. A lényeg, hogy mindkét nemzeti csapatunk ott legyen a legjobb négy között, és erre minden esély megvan.” – mondta a sportvezető, aki hozzátette: az elmúlt időszakban megfiatalodott a válogatott.

„Fiatalok is lehetőséget kapnak a lengyelországi világbajnokságon, de természetesen ott vannak a világklasszisaink is. Gurítani fog Kiss Norbert, Kiss Tamás, Kakuk Levente, a nőknél pedig ott lesz Méhész Anita vagy Sass Edina” – mondta Pintyőke Marcell.

0 Tovább

Kick-box vb: elégedett a hazai szövetség elnöke

Öt-hat felnőtt aranyérem volt az előzetes várakozás, és ezt sikerült felülmúlni a Jesolóban megrendezett világbajnokságon - értékelt a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke. Galambos Péter elmondta: azért is elégedett, mert a koronavírus járványhelyzet okozta nehézségek, és a felkészülési versenyek elmaradása ellenére hét arany-, hat ezüst- és öt bronzérmet nyertek a legjobb hazai felnőtt kick-boxosok. A sportvezető örömét fejezte ki, hogy több olyan sportolónk is világbajnoki címet szerzett, akinek ez korábban nem sikerült – adta hírül az MKBSZ.

"Az egész világbajnokságot belengte egy olyan covid őrület, ha lehet így fogalmazni, aminek a magyar csapat is kárát látta" – kezdte értékelését Galambos Péter. – "Egy félreértés miatt ugyanis a sokórás utazást követően rögtön érkezéskor elkülönítették a sportolóinkat, és hiába rendelkezett mindenki a szabályoknak megfelelően friss negatív teszttel, újra letesztelték őket. Ez az elkülönítés hat-nyolc órán át tartott, és alaposan rányomta a bélyegét a csapat hangulatára. Dicséret nekik azért, hogy egy ilyen atrocitás után is jól tudtak teljesíteni."

Az elmúlt másfél év történései ellenére is kifejezetten színvonalas világbajnokságon vannak túl - jelentette ki az MKBSZ elnöke.

"Azt vártam, hogy "bicegős" lesz a világbajnokság, de egyáltalán nem így volt. Már a járvány utáni első igazán nagy kick-box versenyen, a szeptemberi budapesti világkupán is látható volt, hogy nagyon sok és nagyon felkészült versenyző jött, és aztán kiderült, hogy Jesolóba is nagyon sok és nagyon felkészült versenyző jött. Ugyanakkor feltűnően kevesen vállalták, hogy több szakágban is megméretik magukat. Ez egyre inkább kopik ki a sportágból, hiszen komoly sorozatterhelésről van szó, és csak azok indultak több szabályrendszerben, akik tudták vállalni ezt mind a felkészülésben, mind pedig a versenyzésben."

A magyarok közül Galambos Péter elsősorban Száraz Gergőt emelte ki, aki a light-contact és a kick-light szabályrendszerben is megnyerte az 57 kg-os súlycsoport küzdelmeit.

"A mi szupersztárunk ezúttal Gergő volt, aki egy még nagyon fiatal, eszméletlenül szerény és szimpatikus srác. Nemcsak ügyes, de higgadt és okos is, semmi nem zökkenti ki abból, amit csinál. Amit az edző mond, azt pontosan végrehajtja, minden szempontból ideális versenyző típus, aki még sok örömet fog okozni nekünk."

A többi friss magyar aranyérmes teljesítményét is méltatta a sportvezető.

"Zsarkó Dániel Péter is két szakágban jutott döntőbe. Neki már régóta érett a világbajnoki cím, és a light-contactban ez meg is lett. Nem hagyott kétséget afelől, hogy ezt most nem engedi ki a kezéből. A 2019-ben három vb-aranyat nyert Busa Andrea felkészülése intenzív volt, de rövid, mert a paralimpiai bizottságban dolgozó munkatársként kint volt a tokiói paralimpián. Ez hátráltatta a felkészülését, viszont egyáltalán nem látszott a mozgásán. Nem engedte, hogy bárki is észrevegye, hogy nem volt az igazi a felkészülése, a végén pedig hatalmas érzelem szabadult fel belőle. Szmolek Emánuel volt korosztályos világ- és Európa-bajnok, két éve pedig a felnőtt vb-n is döntőbe jutott. Akkor még nem volt meg benne az a plusz, amivel képes megnyerni egy döntőt, most azonban befutott. A szintén fiatal Mezei Nikolett egy olasz lány ellen vívta a döntőt, és a hazai szurkolók óriási buzdítása közepette az ellenfél vezetett. Nem tudom, Niki honnan vett ennyi energiát és erőt, de az utolsó húsz másodpercben megfordította a mérkőzést. Mellettük még megemlíteném a ringesek közül egyedüliként fináléba jutott Rákóczi Renátát, aki szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott, egy nagyon erős mezőnyben magabiztosan nyerte meccseit, ám végül a döntőben nem bírt a remek napot kifogó ír ellenfelével."

Galambos Péter nagyon fájdalmasnak nevezte Kondár Anna fináléját, amelynek kettős tétje volt, hiszen a pointfightingban indult kick-boxos tízszeres világbajnokként a pár éve visszavonult Mórádi Zsolttal holtversenyben a sportág történetének legeredményesebb versenyzője. És ha Olaszországban győzni tudott volna, egyedüli rekorderré vált volna...

"Sajnos a döntő előtt levetették róla a térdvédőt, amiben térdműtétje óta versenyezni szokott. Ennek ellenére Panni már a küzdelem elején alaposan elhúzott, és minden jel arra mutatott, hogy sima meccsnek nézünk elébe. Azonban aztán volt egy rossz lépése, megsérült a térde és nem tudta folytatni az összecsapást, pedig fölényesen vezetett. Kétszeres jelentőséggel bírt a döntő, ezért az eset kétszeresen is fájdalmas volt."

Összességében mindenképpen elégedett - hangsúlyozta a szövetség elnöke.

"Azért is vagyok elégedett, mert a járványhelyzet okozta nehézségek és a felkészülési versenyek elmaradása ellenére sikerült ilyen szép eredményt elérnünk. És nagyon örülök annak, hogy Busa Andi mellett több olyan új arc is világbajnoki címet szerzett, akinek ez korábban nem sikerült" – mondta Galambos Péter.

0 Tovább

Herczig: Aki harcol, az sérül…

A körülményekhez képest jól van a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős. A SKODA Rally Team Hungária párosa a második helyről várta a Rally Hungary, azaz az Európa-bajnokság magyar állomásának zárónapját, majd az első vasárnapi szakaszon kicsúszott, így feladta a versenyt. Herczig Norbert zúzódásokat szenvedett, Ferencz Ramón viszont bordatöréssel jelenleg is kórházban van.

„Abszolút elérhető volt az első hely a megítélésünk szerint. Nekivágtunk az első vasárnapi szakasznak. Előttünk többen is kicsúsztak az ominózus helyen, sajnos mi is belecsapódtunk a partoldalba” – emlékezett vissza Herczig Norbert.

Az autónak nem lett különösebb baja, de sajnos nagy volt a lassulás, és ezért voltak a sérülések is. Onnan már nem volt folytatás. Arrébb tettük az autót, ez sajnos benne van a mi sportunkban, aki harcol, az sérül. Elvittek megröntgezni minket, Ramónnak bordatörése van, őt megfigyelésre bent tartották a kórházban, nekem bordaközi izmok zúzódtak” – mondta Herczig. 

0 Tovább

Hét felnőtt arany a kick-box világbajnokságon

Az előzetes várakozásokat felülmúlva, hét arany-, hat ezüst- és öt bronzérmet nyertek a felnőtt magyar versenyzők a Jesolóban 65 ország közel 1400 indulójának részvételével megrendezett kick-box világbajnokságon. A nyáron a NOB teljes jogú tagságát elnyert sportág olaszországi vb-jén a felnőttek mellett a veteránok küzdelmeiben is avattak bajnokokat. Összességében Magyarország 13 első, 8 második és 6 harmadik hellyel zárt, ezzel az éremtáblázaton a második helyen végzett – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A világbajnokság zárónapján a mieink csak a pointfighting szakág csapatversenyeiben voltak érdekeltek, ahol férfi együttesünk bronzérmet nyert.

A vb-n indult 44 magyar kick-boxos közül a fiatal Száraz Gergő bizonyult a legeredményesebbnek, aki a súlycsoportjában, az 57 kilogrammban két szabályrendszerben, a light-contactban és a kick-lightban is a diadalmaskodott.  

Light-contactban szintén a dobogó tetejére állhatott fel Szmolek Emánuel és Zsarkó Dániel Péter. Kick-lightban Mezei Nikolett is aranyérmet nyert, a 2019-ben három szakágban is vb-győztes Busa Andrea pointfightingban gyarapította világbajnoki sikereinek számát, és magyar siker született csapat formagyakorlatban is.

A veteránok küzdelmei során hat versenyzőnk – köztük a light-contact és a kick-light válogatott egyik irányítója, Dancsó Zoltán – nyakába került arany, ketten ezüstérmet nyertek, egy sportolónk pedig bronzérmes lett.

A kiváló eredményeknek köszönhetően Magyarország a nemzetek versenyében Oroszország mögött a második helyen végzett, megelőzve a házigazda olaszokat.

Kick-box világbajnokság, Jesolo, a magyar érmesek:
Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 3. Zajácz Bence
79 kg: 3. Bálint Martin
Csapat: 3. Magyarország (Cselovszki Patrik, Zajácz Bence László, Fésű Lajos, Bálint Martin)
Nők:
60 kg: 2. Szabó Dorina
65 kg: 1. Busa Andrea
+70 kg: 2. Kondár Anna

Light-contact:
Férfiak:
57 kg: 1. Száraz Gergő
84 kg: 1. Szmolek Emánuel
94 kg: 1. Zsarkó Dániel Péter
Nők:
60 kg: 2. Nagy Rita
   
Kick-light:
Férfiak:
57 kg: 1. Száraz Gergő
69 kg: 3. Fésű Lajos
94 kg: 2. Zsarkó Dániel Péter
Nők:
60 kg: 3. Nagy Rita
65 kg: 1. Mezei Nikolett
       
Formagyakorlat:
Zenés:
Csapat: 1. Magyarország (Brebovszky Zoltán, Mónus Viktor. Zahorecz Noel), 2. Magyarország (Esztergomi Antónia, Halustyik Cintia, Nagy István Gábor)
   
Full-contact:
Nők:
60 kg: 2. Rákóczi Renáta
   
Veteránok:

Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 1. Csejtey Gábor
74 kg: 3. Mészáros Márk
+94 kg: 1. Csikós Péter
Nők:
55 kg: 1. Diligens Klaudia

Light-contact:
Férfiak:
94 kg: 1. Dancsó Zoltán
Nők:
55 kg: 1. Diligens Klaudia
65 kg: 1. Szuknai Zsuzsanna

Kick-light:
Nők:
55 kg: 2. Diligens Klaudia
65 kg: 2. Gyurcsó-Deák Linda

0 Tovább

Rali Eb – Egy felfokozott hangulatú hazai versenyen 2. helyen Herczigék

Ezüstérmes pozícióból várja a zárónapot a Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros a Rally Hungary-n. Az Eb magyarországi állomásán az orosz Nyikolaj Grjazin, Konsztantyin Alekszandrov kettős vezet.

„Nagyon jó volt a tempónk. Egy kis defektet leszámítva minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Ott vesztettünk 25-30 másodpercet.” – kezdte értékelését a SKODA Rally Team Hungária pilótája.

Herczig Norbert megjegyezte: fantasztikus hangulatú versenyt bonyolítanak le Nyíregyházán és környékén.

„Ez egy nagyon-nagyon felfokozott hangulatú verseny. Sok nézővel. Az esetek többségében fegyelmezett szurkolókkal találkoztunk, egy kivételtől eltekintve, ez a mádi szakasz, ahol a nézők közel állnak a pályához. Innen is kérek mindenkit, hogy figyeljünk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak” – tette hozzá Herczig Norbert.

A SKODA Rally Team Hungária párosa egyébként a szombati versenynap első szakaszán kapták a defektet, de utána nagy felzárkózásba kezdtek. Többek között a negyedik gyorsaságit meg is nyerték.

A III. Rally Hungary vasárnap további 7 gyorsasági szakasszal folytatódik.

 

0 Tovább

Herczig Norbert: Ez nem Eb, ez inkább világbajnoki mezőny

Túl vagyunk a rali Európa-bajnokság Nyíregyházán és környékén zajló fordulójának prológján. A mezőnyben induló magyarok közül a legjobb időt a Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros autózta a prológon, ők a nyolcadik helyen végeztek.

Herczig Norbert elmondta, hogy fantasztikus érzés volt hazai közönség előtt beülni az autóba.

Kevés hang szűrődik be hozzánk, de ettől függetlenül maximálisan érezzük a közönséget. Az egészben az a legfelemelőbb, hogy hazai környezetben egy ilyen erős mezőnyben vághatunk neki az Eb-futamnak. Egyébként megjegyezném, ez nem is annyira Eb, ez inkább világbajnoki mezőnynek számít. Jót mentünk a prológon, de a verseny szombaton kezdődik” – mondta a SKODA Rally Team Hungária pilótája.

Szombaton hat gyorsaságival folytatódik a Rally Hungary Nyíregyházán és környékén.

0 Tovább

Száraz Gergő duplázott a kick-box világbajnokságon

Hat magyar aranyérem született a felnőtt egyéni küzdelmi döntők során az olaszországi Jesolóban zajló kick-box világbajnokságon. A nyáron a NOB teljes jogú tagságát elnyert sportág hétfőtől szombatig tartó vb-jén Száraz Gergő két szabályrendszerben is diadalmaskodott. A 65 ország közel 1400 indulóját felvonultató világverseny zárónapján még a két pointfighting csapatversenyben érdekeltek a magyarok – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A magyar válogatott felnőtt versenyzői 11 egyéni küzdelmi döntőbe verekedték be magukat, és mérkőzésük után hatukat hirdette ki győztesnek a bíró – pontosabban csak ötüket, hiszen Száraz Gergő az 57 kg-ban a light-contact és a kick-light szabályrendszerben is világbajnoki címet nyert.

Light-contactban szintén a dobogó tetejére állhatott fel Szmolek Emánuel és Zsarkó Dániel Péter. Kick-lightban Mezei Nikolett is aranyérmet nyert, a 2019-ben három szakágban is vb-győztes Busa Andrea pedig pointfightingban gyarapította világbajnoki sikereinek számát.

Ezüstérmet nyert a pointfightingos Szabó Dorina és Kondár Anna. Light-contactban Nagy Rita is a második helyen végzett, a Száraz Gergőhöz hasonlóan két döntőt is vívó Zsarkó Dániel Péter pedig kick-lightban egy ezüstöt is begyűjtött. A kiütésre menő ringes szakágakban Rákóczi Renáta jóvoltából szintén volt magyar döntős, profi full-contact világbajnokunknak végül ugyancsak az ezüstérem jutott.

A vb szombati zárónapján a magyar kick-boxosok szerepelnek még mind a férfi, mind pedig a női pointfighting csapatversenyben.

0 Tovább

Szumó – Csehovban küzdenek a legjobbak

Újabb Európa Kupán lépnek küzdőtérre a magyar szumósok. A Magyar Sumo Szakszövetség információi szerint a hétvégén az oroszországi Csehov ad otthont a rangos versenynek. Az Európa Kupákon szerzett pontokkal szerezhetnek Világjátékok indulási jogot a szumósok.

A magyar színeket három versenyző képviseli. Pap Arnold +115 kilogrammban, Buzás Patrik a 77 kilósoknál, míg Szilágyi Erik a 85 kilogrammos mezőnyben lép küzdőtérre.

Szilágyi az utóbbi két évben váltott súlycsoportot. A 92 kilós kategóriából fogyott le, és lett 85 kilós.

„A korábbi súlycsoportomból nem lehetett kijutni a Világjátékokra. Ezért történt a váltás, ami egyelőre úgy néz ki, hogy eredményes volt, hiszen szépen haladok. Annak ellenére, hogy alig több, mint másfél éve vágtam ebbe bele, az európai ranglistán már a hetedik vagyok. Az előttem álló hat szumós közül többet is legyőztem már, úgyhogy bizakodó vagyok.” – mondta Szilágyi Erik.

Az európai ranglisták alapján a nemzetközi szövetség jövő évben dönt a birminghami kvótákról. A Világjátékokat 2022 júliusában rendezik meg.

0 Tovább

24 magyar érem már biztos a kick-box vb-n

Az már biztos, hogy legalább 24 éremmel térnek majd haza a magyarok az olaszországi Jesolóban zajló kick-box világbajnokságról. A nyáron a NOB teljes jogú tagságát elnyert sportág hétfőtől szombatig tartó vb-jének első három versenynapját követően a felnőtteknél 15, míg a veteránoknál 9 magyar sportoló került be minimum a legjobb négy közé, ami pedig már automatikusan éremszerző helyet jelent. A küzdelmi súlycsoportok érmeinek számát gyarapíthatják még a zenés formagyakorlatban induló magyarok – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A magyar válogatottban a nagy nevek közül a pointfighting szabályrendszerben a négy között jár már a sporttörténelmi tizenegyedik világbajnoki címére hajtó Kondár Anna, akárcsak a 2019-ben három szakágban is világbajnoki címet nyert Busa Andrea.

A két évvel ezelőttről szintén vb-arannyal rendelkezők közül ugyancsak elődöntős már a pointfightingos Bálint Martin, valamint a kick-light szabályrendszerben Fésű Lajos.

A ringesek mezőnyében a döntőbe jutásért meccsel majd a full-contactban profi világbajnoki címvédő Rákóczi Renáta is.

0 Tovább

Formagyakorlat arany és veterán sikerek a kick-box vb-n

A formagyakorlatosok révén megszületett az első magyar felnőtt arany az olaszországi Jesolóban zajló kick-box világbajnokságon. A nyáron a NOB teljes jogú tagságát elnyert sportág hétfőtől szombatig tartó vb-jén szinte legyőzhetetlennek bizonyultak a veterán magyarok, akik hat aranyérmet szereztek. Ezzel Magyarország jelenleg vezeti az éremtáblázatot, a küzdelmi szabályrendszerekben pedig felnőtt versenyzőink 11 döntőben érdekeltek, közülük Száraz Gergő és Zsarkó Dániel Péter két szakágban is finalista – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.


Formagyakorlatban egy arannyal és egy ezüsttel zártak a magyarok Jesolóban. Mindkét érmet csapatban szerezték a mieink, akik közül a Brebovszky Zoltán, Mónus Viktor és Zahorecz Noel összetételű hármas nyert világbajnoki címet, az Esztergomi Antónia, Halustyik Cintia és Nagy István Gábor alkotta trió pedig a második helyen végzett. Egyéniben nem tudtak dobogós helyet elérni a magyarok, a legközelebb Mónus Viktor állt ehhez, aki negyedik lett.

A Szerencsejáték Zrt. által is támogatott magyar válogatottban a veteránoknál Diligens Klaudia pointfightingban és light-contactban is diadalmaskodott, sőt, triplázhat is, hiszen a három szakágban is induló versenyző a kick-lightban is döntőzik. Rajta kívül világbajnok lett Csejtey Gábor, Csikós Péter, Szuknai Zsuzsanna, valamint a korábbi legendés versenyző, jelenleg pedig a hazai light-contact és a kick-light válogatott egyik irányítója, Dancsó Zoltán.

Az éremtáblázatot a csütörtöki nap után Magyarország vezeti hét arany-, két ezüst-, és 1 bronzéremmel.

A felnőtteknél 11 magyar döntős lesz: három pointfighting, négy light-contact, három kick-light és egy full-contact fináléban érdekeltek a mieink. Közülük Száraz Gergő és Zsarkó Dániel Péter duplázhat, hiszen light-contactban és kick-lightban is finalista.

0 Tovább

Fallabda – Magyar ezüstök a Moszkva Openen

Két fallabdás ezüst Moszkvában. A Világjátékokra való felkészülés jegyében Chukwu Hannah és Farkas Balázs is 5000 dolláros versenyen lépett pályára az orosz fővárosban.

Farkas az 1. Chukwu Hannah pedig 2. kiemeltként kezdett. A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség információi szerint mindketten magabiztosan meneteltek a döntőig, ahol végül alulmaradtak. A férfi fináléban Farkas Balázs a kolumbiai Juan Camilo Vargastól kapott ki egy ötszettes csatában, amely 59 percig tartott, míg a női döntőben Chukwu Hannah az angol Lily Taylortól szenvedett háromszettes vereséget.

Mindkét magyar TOP 100-as játékos. A 2021-es évet megelőzően erre korábban nem volt példa, hogy a férfiaknál és a nőknél is legyen magyar az első százban. Farkas jelenleg a 90., Chukwu Hannah pedig a 95.

Eredmények

Moszkva Open

Női döntő:

Lily Taylor (angol, 1. kiemelt) – Chukwu Hannah (magyar, 2. kiemelt) 3-0 (11-8, 11-4, 11-6)

Férfi döntő:

Farkas Balázs (magyar, 1. kiemelt) – Juan Camilo Vargas (kolumbiai, 2. kiemelt) 2-3 (5-11, 11-7, 5-11, 11-7, 11-2

0 Tovább

Veres Roland: kick-boxosként az ökölvívó vb-n

Az ötszörös kick-box világbajnok Veres Roland is tagja az október végén Belgrádban világbajnokságon induló magyar ökölvívó válogatottnak. A hazai sportújságírók Év Sportolója szavazásán nem olimpiai sportoló létére kétszer is a tízes listára felkerült kick-boxos eddig villámkarriert futott be az ökölvívásban, hiszen csupán az év eleje óta foglalkozik komolyabban a sportággal. Az ambiciózus és még mindig nagyon fiatal sportoló fő célja, hogy ott legyen a 2024-es párizsi olimpián.

Mindig is szerettem volna olimpiai bajnok lenni - vallja Veres Roland, aki idén február óta kezdett bele komolyabban az ökölvívásba. Sportága, a kick-box azóta ugyan a nyáron teljes jogú olimpiai sportág lett, de reális esélye leghamarabb 2028-ban Los Angelesben lehet bemutatkozni az ötkarikás játékokon, a fiatal sportoló azonban szeretne részt venni már a 2024-es olimpián is. Mint mondja, ez az "álma, terve, célja", és ezért próbálta ki magát az ökölvívásban, amelynek mindig is nagy rajongója volt. 

Röpke bokszoló pályafutása során legyőzte súlycsoportja korábbi magyar bajnoki ezüstérmesét, bizonyítva, hogy megüti a válogatott közeli szintet: ám mégsem őt vitték ki az U22-es Európa-bajnokságra. Az  emiatt érzett csalódás sem vette el a kedvét, sőt, még keményebben edzett, aminek meg is lett az eredménye: első nemzetközi megmérettetésén, egy Mariborban rendezett tornán megnyerte a 60 kg-osok küzdelmeit. A szlovéniai döntőben egy belga ökölvívót múlt felül, aki vb-n és Eb-n is nyert már meccset. 

A sikereknek köszönhetően Veres Roland meghívót kapott a belgrádi világbajnokságra készülő felnőtt ökölvívó válogatottba, amelynek színeiben a vb előtti utolsó jelentős megmérettetésén, Szarajevóban ezüstérmet nyert. Először román riválisát győzte le, majd az U22-es Eb-bronzérmes lengyelnél is jobbnak bizonyult. A döntőben aztán a szőke csepeli versenyző egy rendkívül szoros összecsapáson megosztott pontozással alulmaradt a felnőtt Eb-ezüstérmes finn Kataevvel szemben. 

"Úgy éreztem, hogy tudtam dominálni a küzdelmet. Igazi ki-ki meccs volt, és valószínűleg ellenfelem nagyobb neve miatt adták neki a győzelmet. De azért dolgozunk most is a tatai edzőtáborban, hogy az a kicsi, ami most hiányzott, a vb-n már meglegyen" - fogadkozott Veres Roland, aki nem titkolja, hogy újonc létére komoly céljai vannak a világbajnokságon. 

"Mindig mindenben maximalista vagyok. Ki merem mondani azokat a dolgokat, amiket sokan nem mernek kimondani. Engem ez motivál és visz is előre. A csúcsteljesítmény elérése a célom Belgrádban. Tisztában vagyok azzal, hogy nehéz feladat vár rám, de győzni megyek. Szerintem az rossz felfogás, ha valaki nem győzni megy."

A 2017-es budapesti kick-box világbajnokság legeredményesebb versenyzője elmondta: sikerült beilleszkednie az ökölvívó válogatottba. 

"Miután látják, hogy nemzetközi szinten is képes vagyok érmeket nyerni, már elfogadnak. Nem annyira értik a sportágamat, amivel nincs is probléma, hiszen nem azt űzik, de megkapom a tiszteletet tőlük" – mesélte Veres Roland. 

"2024-ig az a fő célom, hogy kijussak az olimpiára, és a klubommal, a Halker-Király Teammel mindent meg fogunk tenni azért, hogy ott lehessek majd Párizsban. De a kick-boxhoz fűződő szerelem természetesen nem múlt el! – jelentette ki a sokoldalú sportoló.

0 Tovább

Ralikrossz-vb: Szabó Krisztián negyedik lett Portugáliában

Szabó Krisztián egy negyedik helyezéssel folytatta szereplését a ralikrossz-világbajnoki sorozatban. A magyar pilóta ezúttal a portugáliai Montalegrében ült autóba, ahol mindössze 2 tizedmásodperccel maradt le a dobogóról.

A GRX versenyzője nagyot küzdött főleg az elődöntőben, ahol Kevin Hansennel koccant is egyet, és a falba csapódott. A portugáliai vb-futamot végül Szabó Krisztián csapattársa, a finn Niclas Grönholm nyerte meg a két Hansen, Timmy és Kevin előtt.

Szabó Krisztián ezt megelőzően sporttörténelmi sikert végrehajtva Spában dobogós helyezéssel zárt, miután harmadik lett. A portugál verseny után Szabó tovább erősítette összetettbeli ötödik pozícióját.

A világbajnokság november 27-én Németországban folytatódik.

 Ralikrossz-világbajnokság

Portugál Nagydíj:

  1. Niclas Grönholm (finn)
  2. Timmy Hansen (svéd)
  3. Kevin Hansen (svéd)
  4. Szabó Krisztián (magyar)

Összetett vb-pontverseny:

  1. Timmy Hansen (svéd) 178 pont, 2. Johan Kristofferson (svéd) 161, 3., Kevin Hansen (svéd) 159 ...5., Szabó Krisztián (magyar) 127
0 Tovább

Öt-hat arany a cél a kick-box világbajnokságon

Hétfőtől szombatig rendezik az olaszországi Jesolóban az idei kick-box világbajnokságot. A versenyen a sportág hét szabályrendszerében 65 ország közel 1400 indulója lép tatamira és ringbe. A magyar színeket 44 sportoló képviseli, akiktől 5-6 aranyérmet remél a szakvezetés – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A legfőbb különlegessége a világbajnokságnak az, hogy van - szögezte le Galambos Péter, az MKBSZ elnöke, utalva arra, hogy tavaly március óta minden jelentős kick-box versenyt törölni kellett, és a szeptemberi budapesti világkupa volt az első nagy megmérettetés, ahol a – nyáron a teljes jogú olimpiai tagságot elnyert – sportág elitje ismét versenyezhetett. Az elnök elmondása szerint Jesolóban is hangsúlyt fektetnek a koronavírus járvány elleni óvintézkedésekre: például csak 48 óránál frissebb negatív teszttel lehet majd belépni a csarnokba, ahol a maszkviselést és a távolságtartást is megkövetelik a szervezők.

Sok a világbajnoki újonc a válogatottban, amely a dunavarsányi edzőtáborban készült fel a vb-re - mondta el Jároszkievicz Krisztián csapatvezető, aki a napokban lett a hazai pointfighting szakág vezetője.

"Szabályrendszertől függetlenül elmondható, hogy mindenki a saját tudásához mérten a lehető legjobb állapotban van. Azt látni kell, hogy egy generációváltás közepén vagyunk, ami lehet, hogy az eredményekben nem ugyanúgy mutatkozik meg, mint korábban, de ettől függetlenül most is vannak győzelemre esélyes és világklasszis versenyzőink. Szerintem öt-hat arany így is benne van a válogatottban, és remélem, hogy ezzel a számmal alálövök a majdani végeredménynek." – mondta Jároszkievicz Krisztián. 

A szakember a Szerencsejáték Zrt. által is támogatott csapatból kiemelte a pointfightingban induló Kondár Annát, aki tízszeres világbajnokkként a pár éve visszavonult Mórádi Zsolttal holtversenyben a sportág történetének legeredményesebb versenyzője, és amennyiben Olaszországban győzni tud, egyedüli rekorderré válik.

Jároszkievicz Krisztián a nagy nevek között említette Busa Andreát, aki 2019-ben pointfightingban, light-contactban és kick-lightban is világbajnoki címet nyert, valamint a ringesek közül Habash Antoine-t, aki korábban szintén nyert világbajnoki címeket.

Külön téttel is bír a világbajnokság a K1-ben érintettek – köztük több magyar – számára. A kick-box ugyanis ott lesz a 2022-es egyesült államokbeli Világjátékokon, ahol a szakágak közül K1-ben rendeznek küzdelmeket. A nem olimpiai sportágak legrangosabb multisport-eseményére a vb-n lehet kvalifikálni: azok szereznek indulási jogot, akik az adott súlycsoportokban bejutnak a legjobb nyolc közé. Jároszkievicz Krisztián szerint a magyarok erre eséllyel pályáznak, de nem lesz könnyű dolguk, mert népes és erős kategóriákról van szó.  

Kick-box világbajnokság, Jesolo, a magyar indulók:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: Cselovszki Patrik
63 kg: Zajácz Bence
79 kg: Bálint Martin
89 kg: Korpádi Tamás
+94 kg: Koknya Péter
Nők:
50 kg: Török Szonja
60 kg: Szabó Dorina
65 kg: Busa Andrea
70 kg: Simonics Elizabet
+70 kg: Kondár Anna

Light-contact:
Férfiak:
57 kg: Száraz Gergő
69 kg: Fésű Lajos
79 kg: Pintér Bálint
84 kg: Szmolek Emánuel
89 kg: Takács Péter
94 kg: Zsarkó Dániel Péter
Nők:
60 kg: Nagy Rita
65 kg: Mezei Nikolett

Kick-light:
Férfiak:
57 kg: Száraz Gergő
69 kg: Fésű Lajos
84 kg: Szmolek Emánuel
89 kg: Takács Péter
94 kg: Zsarkó Dániel Péter
Nők:
60 kg: Nagy Rita
65 kg: Mezei Nikolett

Formagyakorlat:
Kreatív:
Férfiak: Brebovszky Zoltán, Mónus Viktor
Nők: Esztergomi Antónia, Halustyik Cintia
Kreatív fegyveres:
Férfiak: Mónus Viktor, Nagy István Gábor
Nők: Esztergomi Antónia, Halustyik Cintia
Zenés:
Férfiak: Brebovszky Zoltán, Zahorecz Noel
Nők: Esztergomi Antónia, Halustyik Cintia
Zenés fegyveres:
Férfiak: Mónus Viktor, Schersing András
Nők: Halustyik Cintia

Full-contact:
Férfiak:
57 kg: Bozok Szabolcs
Nők:
52 kg: Szegfi Zsanett
60 kg: Rákóczi Renáta

Low-kick:
Nők:
48 kg: Szeleczki Lilla
52 kg: Zsiga Melinda

K1:
Férfiak:
63.5 kg: Habash Antoine
71 kg: Goman Renátó
75 kg: Csibi Gergely
Nők:
52 kg: Pálfi Viktória
70 kg: Boros Petra

Veteránok:

Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: Csejtey Gábor
74 kg: Mészáros Márk
+94 kg: Csikós Péter
Nők:
55 kg: Diligens Klaudia

Light-contact:
Férfiak:
63 kg: Csejtey Gábor
74 kg: Terebesi Csaba
94 kg: Dancsó Zoltán
Nők:
55 kg: Diligens Klaudia
65 kg: Szuknai Zsuzsanna

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: Bertalan Gábor Péter
74 kg: Terebesi Csaba
Nők:
55 kg: Diligens Klaudia
65 kg: Gyurcsó-Deák Linda

0 Tovább

Muay thai – Magyar győzelem a csúcsmeccsen

Spéth Norbert megnyerte a Hungarian Superfight Series csúcsmeccsét. A világklasszis muay thai harcos az ukrán Igor Liubcsenkót győzte le egyhangú pontozással.

Nagy Balázs, a Perfect Fight Club vezetője elmondta: a gálán négy muay thai, illetve kilenc K1 összecsapást láthatott a közönség.

"A gáláról több televíziós társaság is tudósított, ilyen például a Fightbox Tv, amin keresztül 90 millió emberhez jutott el a rendezvény a világ öt kontinensén” – jegyezte meg Nagy Balázs.

Vojvoda Györgytől, a Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség elnökségi tagja elmondta ebben a sportágban a székesfehérvári gálán megrendezett összecsapás prémiumkategóriának számított.

„Spéth Norbert és Igor Liubcsenko a világ legjobb thai boxosainak számítanak. Örülök, hogy összejött ez az összecsapás. A wroclawi Világjátékok győztesét láthattuk Liubcsenko személyében, Norbi pedig ugyancsak top harcosnak számít évek óta.” – tette hozzá Vojvoda György.

Fotó: MTI

0 Tovább

Véget ért a fitness és testépítő magyar bajnokság

Többen is dupláztak a fitness és testépítő magyar bajnokságon. A budapesti versenyen egyben eldőlt, hogy kik képviselhetik a magyar színeket a novemberi világbajnokságon.

A Magyar Testépítő és Fitness Szövetség információi szerint a fitnesz -163 cm kategóriában Balogh Eszter a juniorok után a felnőtteknél is magyar bajnok lett, akárcsak Vágó Virág a +163 cm-es mezőnyben. Nyircsák József is duplázott: ő a games classic testépítőknél lett magyar bajnok a juniorok és a felnőttek között. Két aranyéremmel gazdagodott Kardos Gergely (men's physique), aki az junior magyar bajnoki címe mellé egy felnőtt győzelmet is szerzett. Szalai Evelin a bikini fitnesz siker mellett a fitmodell magyar bajnoki győzelemért járó serleget is magasba emelhette, így ő is az éremhalmozók táborát erősítette az idei bajnokságon. Véninger Brigitta felkészülése is jól sikerült, és ez eredményein is meglátszott, ugyanis artistic fitness-ben és bikini fitneszben egyaránt aranyérmet szerzett

A magyar bajnokság után eldőlt, hogy több, mint 20 versenyzőnk lesz ott a novemberi világbajnokságon. A vb-nek a spanyolországi Santa Susana ad otthont, ahol az elmúlt években rendre jól szerepeltek a nemzeti csapat tagjai” – összegzett a magyar bajnokság után Vargha Viola, a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség főtitkára.

Fotók: Várszegi Gábor

0 Tovább

Európa Játékok - jók az esélyek a magyar kick-boxosok részvételére

Eldőlt, hogy milyen kategóriákban rendeznek küzdelmeket kick-boxban a 2023-as krakkói Európa Játékokon. A nyáron a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által teljes jogú tagként elismert sportág először szerepel a szintén az olimpiai szervezetekhez tartozó, négyévenkénti multisport-eseményen. A Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, Galambos Péter szerint a magyarok jó eséllyel pályáznak a lengyelországi kvalifikációk megszerzésére - adta hírül az MKBSZ.

A kick-box hét szakága közül három, a tatamin félerős technikákat alkalmazó pointfighting és light-contact, valamint a ringben kiütésre menő full-contact mutatkozhat be az Európa Játékokon. A sportág társadalmát a napokban az Európai Kick-box Szövetség, a WAKO Europe magyar elnöke, Király István tájékoztatta arról, hogy melyik súlycsoportok képviselői mutathatják be tudásukat 2023 nyarán. Pointfightingban és full-contactban három férfi és három női súlycsoportban rendeznek küzdelmeket, míg a light-contactban két-két kategóriát bonyolítanak le.

"Örülünk, mert olyan szakágak kerültek fel a programra, amelyekben hagyományosan erősek vagyunk, és nagyon jónak tartom, hogy két tatamis szabályrendszert is kiválasztottak" - nyilatkozta Galambos Péter. - "Az olyan nagy multisport eseményeken, mint az Európa Játékok, és a későbbiekben remélhetőleg majd az olimpia, nyilvánvalóan szükség van a szakágaink szűkítésére, és azon belül a súlycsoportokéra is. A Világjátékokon a kick-box szabályrendszerek közül a K1 szerepel, itt viszont három szakág is ott lehet majd, és ugyanez várható a szintén 2023-as Küzdősport Világjátékokon is."

A 2023 június 21. és július 2. között sorra kerülő Európa Játékokra a részvételi jogot azok a kick-boxosok szerzik meg, akik a 2022-es Eb-n az érintett kategóriákban bejutnak a legjobb nyolc közé. Az MKBSZ elnöke szerint a hazai versenyzőknek minden reményük megvan erre, ugyanakkor szerinte az eddigieknél nehezebb lesz a jó eredmény kiharcolása.

"Az esélyeink mindenképpen jók, de azt nem szabad elfelejteni, hogy nem véletlenül ezek a súlycsoportok lettek kiválasztva, hiszen ezekben vannak a legnépesebb mezőnyök, tehát itt várható a legnagyobb rivalizálás. Emellett mindenki tisztában van ezeknek a kategóriáknak a jelentőségével, ezáltal várhatóan a súlycsoportok legjobbjai mellett fel fognak tűnni más vetélytársak is a szomszédos kategóriákból." - mondta a sportvezető.

A 2023-as Európa Játékok programján szereplő kick-box kategóriák:


Pointfighting:
Férfiak: 63, 74, 84 kg
Nők: 50, 60, 70 kg

Light-contact:
Férfiak: 63, 79 kg
Nők: 50, 60 kg

Full-contact:
Férfiak: 63,5, 75, 86 kg
Nők: 52, 60, 70 kg

0 Tovább

Tekesport – Magyar sikerek a nemzetközi kupákban

Ismét bizonyítottak a magyar tekések. A nemzetközi kupák idei kiírásában volt magyar siker és dobogós hely, de az idegenlégiósok is jól teljesítettek.

Befejeződtek a nemzetközi teke kupák. A nőknél magyar győzelem született az NBC Kupában! Az Ipartechnika Győr SE a németországi Lorsch-ban a német KV Liedolsheim együttesét győzte le a döntőben 5-3-ra.  

A férfi Európa-kupa küzdelmeinek a szlovéniai Kranj adott otthont, ahol a Répcelaki SE bronzérmet szerzett. Közel állt az éremszerzéshez a Ferencváros női együttese is, de a zöld-fehérek végül a horvátországi Ototac-ban negyedikként zártak a világkupán.

A nemzetközi teke kupákban volt azért idegenlégiósként magyar győztes: a válogatott alapembere, Méhész Anita a horvát KK Mlaka Rijeka csapatával győzött a világkupán. Ugyancsak idegenlégiósként Szél Tibor ott volt a négyesdöntőben és a szerb Spartak 024 Subotica együttesével végül negyedik lett az NBC Kupában..  

A tekézőknél ez hagyománynak számít, hogy a nemzetközi európai kupákat egy időben rendezik meg, ez alól kivétel a Bajnokok Ligája.

0 Tovább

Búvárfotós magyar arany a világbajnokságon

Magyar világbajnoki cím búvárfotózásban Madeirán. A Nemzetközi Búvár Szövetség (CMAS) megrendezte a 18. búvárfotós és a 4. videós világbajnokságot. Előbbi kategóriában fantasztikus magyar siker született ifj. Lőrincz Ferenc és Takár Yvette jóvoltából. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint ugyanis Magyarország aranyérmes lett a nagylátószögű kategóriában.

Lőrincz Ferenc elmondta, a győztes fotón a Cordeca hajóroncs látható, háttérben a nappal, a kép előterében pedig egy sügér.

„Ez egy rendkívül összetett, művészettel átitatott sportág. Takár Yvette modell segítségével sikerült egy tényleg ütős fotót produkálnunk. Nagyon örültem annak, hogy a koronavírus járvány miatt másfél éves szünet után ismét volt világverseny, melyen maradandót alkottunk” – összegzett Lőrincz Ferenc.

0 Tovább

Bronzérmet szerzett a magyar vitorlás válogatott!

A magyar csapat dobogóra állt az SSL Gold Cup 2. tesztversenyén! A Svájcban megrendezett nagyhajós megmérettetésen a horvátok szerezték meg az aranyérmet, megelőzve a brazilokat és a magyarokat.

A magyar csapat egyetlen női versenyzőjeként Érdi Mária vett részt az SSL Gold Cup-on. „Sokat tanultam a verseny alatt. Kishajóhoz vagyok szokva, ennek ellenére nagyon tetszett, hogy csapatban kellett gondolkodni. Nagyon örültem annak, hogy Berecz Zsombor beválogatott a nemzeti csapatba, igaz ő végül sajnos nem tudott ott lenni a versenyen” – mondta az SSL Gold Cup után Érdi Mária.

„Számomra mindenképp egy új terep volt a svájci verseny, némileg ki is kapcsolt egy edzésekkel túlpörgetett, olimpiát felvonultató év vége felé” – tette hozzá az MVM sportolója.

0 Tovább

Akrobatikus rock and roll – Magyar arany Grazban

Aranyérmet nyertek a magyar szuperlányok akrobatikus rock and rollban! Esélyeshez méltó módon, meggyőző pontozással nyert a budapesti Rock and Magic Sportegyesület “The Szupergirls” nagyformációja hétvégén a Grazban megtartott akrobatikus rock and roll felnőtt női nagyformációs világbajnokságon.

A 2. és a 3. helyen két korábbi orosz világbajnok csapat, a Coolcats és a Charm végzett. A Robinson Crusoe témát feldolgozó produkcióval „rajt cél” győzelmet aratott a Lengyel Veronika, Tóth Bence, Dósa Márta edzők által irányított 16 fős nagyformáció.

 

A magyar akrobatikus rock and roll sikerét fokozza, hogy az ugyancsak Grazban megrendezett junior lányformációs Európa-bajnokságon szintén a Rock and Magic Se Party Girls csapata nyert a Diótörő témájú produkcióval, holott az első fordulóban még a harmadik helyen álltak.

A junior csapat két lány tagja ezzel párhuzamosan még páros világkupát is nyert. Junior párosban az Ökrös Júlia - Ancsák Attila páros, couple dance show kategóriában Pap Linda - Szoljár Zsombor (Step by Dance TSE).

A versenyszezon még közel sem ért véget, felnőtt női nagyformációs Európa-bajnokság és junior lányformációs VB-t is rendeznek még az idén, folytatódik a világkupa sorozat is, és a Magyar Bajnokság is hátra van még.

0 Tovább

Dr. Mészáros János maradt az NVESZ elnöke

Tisztújító közgyűlést tartott kedden a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). A jellemzően a nem olimpiai sportágakat tömörítő sport köztestület eseményén többek között beszédet mondott Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is. A közgyűlés újabb öt évre egyhangúan az NVESZ elnökévé választotta Dr. Mészáros Jánost, sportágai közé pedig felvette a teqballt, amivel 62-re nőtt a testület tagszervezeteinek létszáma.

A Nemzeti Versenysport Szövetség – amely korábban nem olimpiai tagozatként a MOB keretein belül működött – 2016. december 21-én alakult meg, és az akkor megválasztott tisztségviselők öt évre szóló mandátumot kaptak.

A tisztújító közgyűlés elején Dr. Szabó Tünde gratulált az NVESZ sportolói által elért sikerekhez, a szövetségeknek pedig az elmúlt években általuk Magyarországon megrendezett nemzetközi eseményekhez. A megbecsülést jelzi, hogy még az idén több mint 220 millió forint többlettámogatásra számíthat az NVESZ, és a jövő évben is többletforrás fog érkezni, amiről tudják, hogy jó helyre kerül majd – mondta a sportért felelős államtitkár.

 

Az NVESZ és a MOB jó együttműködését méltatta beszédében Kulcsár Krisztián, aki elmondta: a két szervezet között rengeteg az átfedés, hiszen több szövetség is rendelkezik olimpiai és nem olimpiai szakággal, az olimpiához a bejárat pedig az NVESZ-en keresztül vezet.

A közgyűlésen szintén jelen volt és a sport köztestületek kiváló együttműködését hangsúlyozta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Balogh Gábor, a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség első embere.

Az elmúlt ciklust értékelő beszédében Dr. Mészáros János elmondta: a köztestületté válást követően sikerrel rakták le az új szervezet alapjait. A nem olimpiai sportágak legnagyobb multisport-eseményén, a Világjátékokon 2017-ben Wroclawban 14 éremmel soha nem látott sikert értek el a magyar versenyzők, és el tudja képzelni, hogy a jövő évi Világjátékokon az egyesült államokbeli Birminghambe is 100-120 fős magyar delegáció utazhat majd – mondta Dr. Mészáros János. Érzik a megbecsülést az állami sportvezetés részéről – jelentette ki az NVESZ elnöke, aki szerint hazánkban „észrevehetővé vált a nem olimpiai sportágak közössége”.

A tisztújítás során a közgyűlésen megjelentek egyhangúan újra bizalmat szavaztak az eddigi elnöknek, a Magyar Karate Szakszövetséget is vezető Dr. Mészáros Jánosnak. Nem változott az általános alelnök és a szakmai alelnök személye sem: előbbi posztot továbbra is Járosi Péter, utóbbit pedig Galambos Péter tölti be. Az eseményen megválasztották az NVESZ új elnökségét is. A grémiumban a közgyűlés döntése értelmében Sinkó Andrea, Csabai Attila, Hermann Henrik, Varga István, Mihalik Hunor, Sági István, Oláh Gyárfás és Nádasi Tamás kapott helyet.

Hatvanegyről 62-re bővült az NVESZ tagszervezeteinek köre, miután felvették a tagok közé a 2023-as Európa Játékokon bemutatkozó teqball sportág hazai szervezetét, a Magyar Teqball Szövetséget.

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Judgement Day – A magyarok megnyerték a csapatversenyt a szkander világkupán

Elsöprő magyar sikerrel ért véget az egyik legrangosabb szkander világkupa. A Judgement Day-nek először adott otthont Győr városa, ahol aranyérmes lett a nemzeti csapat.

Több, mint 400 nevezés érkezett a vk-ra, ahol a magyar válogatott tagjai kiválóan teljesítettek. Dóró Zsolt szövetségi kapitány szerint a csapat alapemberei azt nyújtották, amit tudnak, így nem csoda, hogy a válogatott felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. „Úgy néz ki, hogy jó erőben érkezünk meg a litvániai Európa-bajnokságra, amely október végén lesz, de addig lesz még egy fontos verseny” – mondta a szakember.
A győri Judgement Day-en a magyar csapat mögött Horvátország végzett a második helyen, míg a bronzérmet a szlovákok szerezték meg.
A magyarok legközelebb az előttünk álló hétvégén a horvátországi Porecsben állnak asztalhoz az Európa-kupán.

0 Tovább

Ralikrossz-vb: Soha nem látott magyar siker

Sporttörténelmi magyar siker! Szabó Krisztián dobogóra tudott állni a ralikrossz-világbajnokság belga állomásán. A GRX magyar pilótája harmadik lett Spában. Szabó az ötödik helyről várja a világbajnokság következő, portugáliai futamát.

Fantasztikus magyar sikerrel ért véget a ralikrossz-vb belga állomása. Szabó Krisztián harmadik lett, ezzel sporttörténelmet írt. „Régóta hajszolom azt, hogy felállhassak a dobogóra. A helyzetem nem egyszerű, hiszen a kétszeres rali világbajnok finn Marcus Grönholm csapatában, a GRX-ben versenyzek, ahol Niclas Grönholm a csapattársam” – kezdete értékelését Szabó Krisztián.

„Spában minden összejött, döntőbe jutottam, és ott az úgynevezett joker-kört is nekem sikerült a leggyorsabban lehoznom, ezzel megvan életem első dobogós helyezése a világbajnoki sorozatban. Jó ezt kimondani, különösen annak tükrében, hogy én vagyok az első magyar pilóta, ki a TOP 3-ban végeztem vb-futamon” – mondta Szabó Krisztián.

Belgiumban a svéd Johan Kristoffersson győzött, megelőzve az ugyancsak svéd Timmy Hansent.

Szabó Krisztián, aki több nagyágyút is megelőzött Belgiumban, korábban volt autókrosz Eb-aranyérmes, ralikrosszban pedig két alkalommal összetett Eb-aranyérmes.

0 Tovább

A HELL ENERGY az FC Košice új támogatója

A Szlovákiában is piacvezető energiaitalgyártó, a HELL ENERGY támogatási szerződést kötött az FC Košice labdarúgó klubbal. A klub játékosai, a népszerű energiaitalgyártó logójával a mezükön lépnek pályára a 2021/22-es szezonban, a szlovák másodosztályban.

Az FC Košice célja, hogy a klub korábbi sikereihez hasonló eredményeket érjen el, hiszen egykoron Csehszlovákia és Szlovákia leghíresebb gárdái közé tartozott. Ennek bizonyítéka, hogy 1998-ban Bajnokok Ligája szereplésig jutott a csapat.

Az FC Košice társtulajdonosa a Slovak Sport Development sro, melynek többségi tulajdonosa a magyar Borsodsport Invest Kft., mely az egyik legnagyobb szurkolótáborral rendelkező magyar sportklubot, a DVTK-t is tulajdonolja. A szlovák-magyar vezetés szándéka, hogy európai szintű labdarúgó-akadémiát építsen a kassai stadion közelében, amelyről 2020. decemberében szerződést kötött Kassa városával. Cél, hogy az FC Košice ismét olyan helyre kerüljön a szlovák futballban, amely méltó a klub hagyományaihoz.

„Nagyon örülünk, hogy a HELL-t klubunk  főszponzoraként köszönthetjük. A támogatói együttműködés kapcsán új lehetőségek nyílnak számunkra a céljaink eléréséhez és ambícióink megvalósításához. A HELL egy modern, dinamikus, multinacionális vállalat és a támogatása/szerepvállalása garanciát jelent a magyar társtulajdonosokkal közösen kifejtett erőfeszítéseink előrehaladására. Az új stratégiai partnerünk érkezése komoly elkötelezettség is egyben, hogy továbbra is lelkiismeretes, magas színvonalú szakmai munkát végezzünk.” -nyilatkozta az együttműködés kapcsán, Dušan Trnka, az FC Košice elnöke. 

A futball klub új partnere a világ egyik leggyorsabban növekvő FMCG márkája, a HELL ENERGY, mely mára igen széles italportfolióval rendelkezik. A 100 százalékban magyar tulajdonú, 2006-ban alakult vállalat zászlóshajó márkája, a HELL 2010-re vezető szerepet szerzett a magyar piacon, és ma már a nemzetközi színtér kulcsszereplője – több mint 50 országba exportál szerte a világon. Sikere az italok kiváló minőségének, jó ár-érték arányának, széles körű elérhetőségének és az első osztályú marketingkommunikációnak köszönhető. A márka a legkorszerűbb töltőüzemmel és az alumíniumdobozok gyártására szolgáló gyárkomplexummal büszkélkedhet a Kassától nem messze fekvő Miskolcon. Italportfoliójából nem csupán a HELL, de immár az ENERGY COFFEE is piacvezető Szlovákiában, ráadásul  XIXO üdítőmárkájának termékei is egyre népszerűbbek a szlovák fogyasztók körében.

„A HELL energiaitalok a dinamizmust és a lendületet testesítik meg. Ezeket a tulajdonságokat szeretnénk eljuttatni az FC Košice futballistáihoz is. Bízunk benne, hogy támogatásunkkal hozzájárulhatunk mi is, hogy a csapat olyan sporteredményeket érjen el, amelyek méltán büszkévé tehetik az FC Košice szurkolóit“ – mondta el Schmidt Krisztián, a HELL ENERGY kreatív marketingigazgatója az együttműködés kapcsán.

A sporttámogatásokat tekintve kezdetekben a technikai sportok világában tűnt fel a HELL ENERGY, mint szponzor. Az AT&T Williams szponzoraként 2009-ben, első magyar cégként jelent meg a Forma 1 világában. Szlovákiában eddig elsősorban a küzdősportokra összpontosított, és támogat olyan ismert sportolókat, mint például Ľudovít Klein és Roman Pavlus. Mostantól azonban az FC Kosice játékosainak mezén is megjelenik a HELL ENERGY logó, illetve helyet kap a stadionban is.

0 Tovább

KIMBA-BHSE megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) és a Budapesti Honvéd (BHSE).

A kontraktust a KIMBA kurátora, Süle László és a BHSE ügyvezető elnöke, Gergely István írta alá. Az eseményen részt vett a KIMBA alapítója, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke, Németh Szilárd, Krizsán Szabolcs százados, a Magyar Honvédség sportszázadának századparancsnoka, Imre Géza, a BHSE sportigazgatója, Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke és a KIMBA ügyvezetője, valamint Balogh Vilmos, a BHSE birkózó szakosztályának igazgatója.

A Honvéd a 44. klub, amelyikkel szerződést kötött a KIMBA, és ezzel lezárult az egyesületekkel folytatott tárgyalássorozat. A BHSE kétségkívül a magyar birkózás egyik legeredményesebb klubja, elég csak a Lőrincz testvérek nyáron elért sikereire gondolni: mint ismert, a tokiói olimpián Lőrincz Tamás a dobogó legfelső fokára állhatott, Lőrincz Viktor pedig ezüstérmet szerzett.

0 Tovább

Magyar igazgató a Kassai Labdarúgó Akadémia élén

Geri Ádám személyében, magyar gazdasági szakember lett a Kassai Labdarúgó Akadémia igazgatója. A 40 éves menedzser közigazgatási diplomáját Pozsonyban szerezte, testvére Geri Gergely Szlovákiában és Magyarországon is ismert labdarúgó edző. 

„A kassai utánpótlás nevelés gazdag és eredményes hagyományokkal rendelkezik, számos válogatott játékost adott a múltban. Az utóbbi két évtizedben, azonban erős hanyatlásnak indult a kassai labdarúgás, amit az elmúlt 3 évben az FC Kosice új tulajdonosai állítottak meg. De, a tehetséges gyerekek az elmúlt időszakban elhagyták a régiót és elsősorban a nyugat szlovákiai akadémiákon fejlesztették tovább tudásukat. Ezt a folyamatot szeretném megállítani és a tehetséges gyerekeket, a Kassa-Miskolc régióban tartani. Jelenleg közel 300 igazolt utánpótlás korú labdarúgóval dolgozunk több korosztályban egy profi, elhivatott jól felkészült szakmai stábbal. Célom, hogy a kassai labdarúgás beépüljön a DVTK által irányított, immár a jelenlegi határon is átívelő észak-magyarországi regionális utánpótlás képzési rendszerbe. Fontosnak tartom, hogy a tehetséges fiataljainkból, tapasztalt, érett fiatal felnőtteket neveljünk, akik a futball mellett az élet egyéb területein is megállják a helyüket.

0 Tovább

Erőemelés – Több korosztályban több érem a világbajnokságon

Tizenhét év után ismét van felhúzás aranyérmese Magyarországnak. A svédországi Halmstad adott otthont az erőemelő világbajnokságnak, ahol Enahoro Asein világcsúccsal fogásnemi aranyérmet szerzett. A Westfit Gym Budapest SE versenyzője a 83 kilósok között 336 kilogrammos teljesítményével világcsúcsot állított fel. A nigériai születésű erőemelő győzelmét megelőzően 2004-ben Árvai Istvánnak sikerült felhúzás vb-aranyérmet szerezni világcsúccsal.

 A junioroknál Bana Milán fekvenyomásban 225 kilogrammos teljesítménnyel fogásnemi aranyérmes lett. Ugyancsak a junioroknál Rozsnyai-Kovács Aletta (63 kg) fekvenyomás fogásnemben 120 kilóval világbajnok lett, az ifi mezőnyben Susa Olivér (93 kg) fekvenyomásban 187 kilós világrekorddal nyert, egyben összetett bronzérmet gyűjtött be.

Fekete Miklós (masters 1-es kategória 93 kg) a legutóbb megszerzett harmadik Európa-bajnoki aranyérme után a svédországi erőemelő-világbajnokságon is győzött, akárcsak Fábri János (master 4-es kategória 83 kg), aki felhúzásban aranyérmes lett, egyben egy összetett ezüsttel is gazdagodott. A 76 esztendő Fábri János 1981 óta versenyzik, azóta felhúzásban nem győzték le.

 „Ezen a világbajnokságon ízelítőt kaptunk abból, hogy merre tart az erőemelés. A svédek pazar világbajnokságot rendeztek az Eleiko otthonában. Örömteli volt látni, hogy a magyar versenyzők tartják a lépést a világ élmezőnyében. Az érmeken túl több országos rekordot értek el a mieink” – összegzett a vb után Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.  

A magyar világrekord: https://www.youtube.com/watch?v=Pxgp9GacGkM

0 Tovább

Herczig Norbert: Kemény versenyen vagyunk túl

Embert próbáló versennyel hangolt a rali Eb magyarországi állomására a Herczig Norbert, Ferencz Ramón duó. A kontinensbajnoki sorozat portugáliai viadalán a magyar kettős a hatodik helyen végzett.

„Ez a murvás verseny eléggé nehézre sikeredett, de több pozitívummal zártuk végül a portugáliai állomást. Ugyan több hiba is becsúszott, végül nagyot hajráztunk, és az összetettben azokat a versenyzőtársakat, akikkel a dobogóért harcolunk, magunk mögött tudtuk hagyni, mindez azt jelenti, hogy a kitűzött célokat tartani tudjuk” – összegzett Herczig Norbert.

„Aszfaltos versenyek jönnek, ráadásul a következő Eb-futam a  magyar állomás lesz, amelyre nagyon készülünk” – tette hozzá Herczig. 

0 Tovább

XV. NN Ultrabalaton

Az idei évben 15. alkalommal rendezték meg az NN Ultrabalaton, amely nem csak Magyarország, hanem Közép Európa leghosszabb futóversenye! A verseny hosszával csak a népszerűsége vetekszik, ugyanis a 2021-es verseny alig 3 perc alatt lett telt házas, így kijelenthető, hogy az ország egyik, ha nem a legnépszerűbb közösségi sporteseménye a csodás „magyar tenger” körül. A kör a fantasztikus panoráma mellett, rengeteg kihívást tartogatott a résztvevőknek!

Október 1-én, péntek reggel 7:05-kor elrajtoltak az egyéni versenyzők, hogy egyedül teljesítsék a 216 km-t. Őket követték 7:45-kor a 2fős, majd 8:30-kor a 3fős csapatok; míg a nagyobb létszámú csapatokban indulók szombat hajnali 4:00 órától egészen 18:00 óráig kezdtek bele a kör teljesítésébe.

A 2021. évi, XV. NN Ultarbalatonon több, mint 17 000 fős rekord létszámú mezőny indult útnak. Körbefutották / tekerték Közép-Európa legnagyobb tavát és teljesítették az idén 216 km-es kört. A két nap alatt volt, aki hand bike-kal vett részt a versengésben, és ezúttal több, mint 1000 kerékpáros, 1510 csapat, 202 egyéni induló vágott jelentette a mezőnyt. Külön öröm, hogy az egyéni célba érkezések során is rekord született, mivel a 202 induló közül 114 versenyző szintidőn belül ért célba. Az UB résztvevők összesen több, mint 360 000 kilométert tettek meg, ami azt jelenti, mintha kilencszer kerülték meg a Földet. Az időjárás hét eleji komorságát, majd az áztató esőt a verseny hétvégéjére csodás őszi idő és hangulat váltotta fel, ezzel megkönnyítve a különböző kategóriákban és csapatlétszámokban „futókalandozók” 216 kilométeres vállalását. No meg azokét, akik szívesebben karikáznak az aszfalton 2 keréken. Nekik a McDonald’s Bringamánia Ultrabalaton Bringatúra kínált erre lehetőséget a tó körül.

Az NN UB életében immáron alapvetés a környezettudatos versenyszervezésre való mind erősebb törekvés, mellyel igyekeznek csökkenteni a futófesztivál okozta ökológiai terhelést. A folyamat kiemelt lépései a szelektív hulladékgyűjtés, kinyomtatott marketinganyagok mellőzése, a frissítőasztalokról száműzött, egyszer használatos poharak, valamint a tészta partin az újrahasznosított papírtányérok, valamint fa evőeszközök.

A verseny tekintetében extra rekord is született az NN UB-n a hétvégén, ugyanis Csécsei Zoltán, 17 óra 54 perces körrekorddal ért célba, beállítva ezzel az új UB pályacsúcsot!

A hétvége folyamán a versenyzők nem csak futottak, hanem segítettek is! A BioTechUSA - Ultrabalaton Charity kampány keretében a hazai étrendkiegészítő gyártóval közösen, idén harmadik alkalommal biztosították a lehetőséget a verseny résztvevői számára, hogy chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhassák fel, vagy tetszőleges összeget adományozhassanak. Az adományozók Zero Bar fehérjeszeletet kaptak ajándékba, összesen 6000 darabot, ezzel megköszönve a támogatásukat. A futóktól összesen 1.159.000 forint gyűlt össze, melyet a BioTechUSA további 5.000.000 forinttal egészített ki, társadalmi felelősségvállalási programja részeként. A hagyományokhoz híven idén is 3 nyertest hirdettek, ahol a legtöbb szavazatot gyűjtő cél kapja az adomány 50%-át, a második megszavazott cél a 30%-át, a harmadik pedig a 20%-át. A jótékony akció kezdetektől fogva az Ultrabalaton Facebook közösségének bevonásával zajlott, kommentben ők javasolhattak karitatív célokat, melyekből egy, erre a célra létrehozott weboldalon, szeptember 13. és 26. között lehetett szavazni. 2 hét alatt több mint 20.000 szavazat (!) érkezett. Az idei nyertesek: Egy a világunk Alapítvány - 4735 szavazattal, Pici Reménysugár Alapítvány - 3407 szavazattal és Kitti Alapítvány -2488 szavazattal. Az adományokat október 8-án kerül átadásra a BioTechUSA irodaházában. Az Egy a világunk Alapítvány – 3.079.500 forintot kapott. A Pici Reménysugár Alapítvány – 1.847.700 forintot kapott. A Kitti Alapítvány – 1.231.800 forintot kapott.

A kezdeményezés nagykövetei Nyári Dia színésznő és Gregori Dóra szépségkirálynő, modell, futónagykövet, 3 gyermekes édesanya voltak. “Büszkék vagyunk rá, hogy hatodik éve dolgozunk együtt a BioTechUSA csapatával, akikkel a kezdetben pusztán üzleti alapú együttműködést az évek során egy teljesen másik szintre tudtunk emelni, és a közös gondolkodás eredményeként életre hívtuk ezt a különleges jótékony kampányt, ahol az adakozás mellett a véleménynyilvánításra is mód van a résztvevők számára, hiszen ők javasolnak célokat. Szavazataikkal ők döntenek a nyertesekről.” - mondta az Ultrabalaton főszervezője, Zelcsényi Miklós.

(Balatonman Triatlon Kft.)

0 Tovább

Tadissi ezüst-, Hárspataki bronzérmes a karate világversenyen

Két magyar érmet hozott a Karate1 Premier League széria moszkvai állomása. A sportág legrangosabb versenysorozata hétvégi fordulójának vasárnapi helyosztóin rekordot jelentő négy magyar versenyző is éremért küzdhetett: a karatés PL-ek történetében még soha ilyen sok magyar nem szerepelt az éremprogramban. Közülük Tadissi Martial második lett, a sportág olimpiai bemutatkozásán Tokióban bronzérmet nyerő Hárspataki Gábor pedig ezúttal is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.


A szeptemberi, kairói Premier League-en ezüstérmet szerző Tadissi Martial Moszkvában is döntőbe jutott, miután a selejtezők során fehérorosz, olasz, osztrák és azeri ellenfelét is legyőzte. Az UTE 67 kg-os karatésa a vasárnap délutáni fináléban az egyiptomi Elsawy ellen lépett tatamira, 2-1-es veresége pedig azt jelenti, hogy PL-széria világelitet felvonultató mezőnyében sorozatban másodszor is ezüstérmet tudott nyerni.


A tokiói olimpia óta első nagy világversenyén induló Hárspataki Gábor bronzérmes lett. Az MTK 75 kg-os karatésa egy győzelem után kikapott egyiptomi riválisától, a vigaszágon azonban kiharcolta a bronzcsata lehetőségét, ahol aztán 8-4-re győzött a belga Mahauden ellen.

Két fiatal magyar tehetségnek végeredményben az ötödik hellyel kellett beérnie, azt követően, hogy mindketten három győzelemmel és egy vereséggel jutottak el a bronzmérkőzésig. Ott aztán a 60 kg-os Kiss András 3-0-ra alulmaradt a korábbi világbajnok olasz Crescenzo ellenében, női 50 kg-ban pedig Klement Kármen 2-0-ra kikapott a horvát Pehartól.

0 Tovább

Rali Eb – Ismét az élmezőnyben van a magyar duó

Látványos felzárkózás! A Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős ezúttal Portugáliában ült autóba. A Rallye Serras de Fafe e Felgueiras úgy néz ki, hogy az év legnehezebb versenyének ígérkezik, de az ötödik helyről várja a folytatást a magyar duó.

Herczig Norbert elmondta, ezen a versenyen nehéz okosnak lenni. Szombaton nyolc gyorsaságit teljesített a mezőny. Az első négy után a magyar kettős a 14. helyen végzett. „Az abroncsválasztásunk nem volt tökéletes. Igyekeztünk korrigálni, és ez úgy néz ki, hogy sikerült. A vasárnapi záró 8 szakaszt egy sokkal kedvezőbb pozícióból várhatjuk” – mondta Herczig Norbert.

A magyar duó a második szombati négy szakaszon hatalmas felzárkózás után az összetett 5. helyre küzdötte fel magát.

„Sikerült felmérnünk a saját helyzetünket, más abroncsot választottunk, és óriási fegyverténynek tartom, hogy ilyen felzárkózásra képesek voltunk” – összegzett a szombati nap után Herczig Norbert. 

0 Tovább

Teke – A Nemzetközi Tekeszövetség elnöke továbbra is irányítja a magyar szövetséget

Pintyőke Marcell maradt a Magyar Teke Szövetség elnöke. A sportág tisztújító közgyűlésén eldőlt, hogy a Nemzetközi Teke Szövetség elnökeként is tevékenykedő sportvezető 2025-ig irányíthatja a hazai szövetséget.

Pintyőke Marcell harmadik ciklusát kezdi meg. Az alelnök Batki Dávid Veronika maradt, az elnökségben pedig Hegyi Dávid, Horváth Viktor, Kiss Viktor, Szarvas Balázs és Wagner Mihály kapott helyet.

Pintyőke Marcell elmondta, három pontban határozták meg a célokat.

„Mindenekelőtt fontos az utánpótlás és az edzőképzés. A múlt hónapban Szlovéniában a magyar válogatottak több érmet is begyűjtöttek. Ez azt jelzi, hogy jó úton járunk, de sok feladat áll még előttünk. Nagy hangsúlyt kapnak a jövőben a stratégiai fejlesztések, valamint a digitalizáció” – mondta Pintyőke Marcell.

0 Tovább

XV. NN Ultrabalaton – Magyar győzelem, magyar csúcs

Fantasztikus magyar csúcs a rekordok versenyén. A XV. NN Ultrabalatonon Csécsei Zoltán 17 óra 54 perc, 46 másodperc alatt teljesítette a 216 kilométeres távot. Az eddigi rekordot Dan Lawson tartotta. A brit 2017-ben 18 óra 30 perc 20 másodperc alatt futotta körbe a Balatont. A második helyen az ukrán Igor Gotsuliak zárt, a Drexler Gábor előtt.

Az NN UB-n idén összesen 17 ezer futó vágott, illetve vág neki a versenynek. A mezőny Balatonfüredről indulva futja körbe a magyar tengert. A csapatok rajtja jelenleg is tart.

A XV. NN Ultrabalaton zöld verseny. Az útvonalon szelektíven gyűjtik a hulladékot és továbbra sem használnak műanyag poharakat a frissítéshez. A BioTechUSA-val közösen cseriti program is kezdetét vette a chipek kauciójából befolyt összeget (ez általában 2 millió forint körül szokott lenni) jótékony célokra fordítják majd. A XV. NN Ultrabalatonon 500 ember dolgozik az egyes frissítőpontokon. A szervezők 50 tonna vízzel, 3 tonna banánnal, 500 kiló szőlőcukorral, 1 tonna aszalt gyümölccsel készültek. Az utolsó csapat várhatóan szombaton 17 órakor rajtol el. A szervezők arra kérik a hétvégén a Balaton környékén autózókat, hogy a megszokottnál körültekintőbben, óvatosabban közlekedjenek, mivel a futók a verseny több szakaszán is használják a közutat.  

 

0 Tovább

Nagyhajós versenyen indul Érdi Mária

Rangos és rendhagyó versenyen vesznek részt a legjobb magyar vitorlázók. Svájcban zajlik az SSL Gold CUP. A nagyhajós versenyen a magyar csapat egyetlen női versenyzője Érdi Mária kétszeres olimpikon és többszörös utánpótlás világbajnok.

Az MVM sportolója elmondta: izgalommal és várakozással vágott bele a nagyhajós versenybe, amelynek döntőjét vasárnap rendezik meg.

„A vízen természetesen jól érzem magam, de kishajóhoz vagyok szokva, mivel a Laser Radialban versenyzek. Örülök, hogy én is helyet kaptam a fedélzeten és kíváncsian várom. Ez teljesen más lesz. Csapatban kell gondolkodni, és ez egy jó kihívás…) – mondta Érdi Mária, akinek a tokiói olimpia volt a második ötkarikás versenye. A 2020-ról idénre halasztott olimpián a 13. helyet szerezte meg. Korábban a riói játékokon ült hajóban 2016-ban és akkor a 14. lett.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum