Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dr. Leyrer: a nem olimpiai oldalon (is) hatalmas munka folyik!

Dr. Leyrer Richárd, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke szerint lassan a nem olimpiai sportágak is számíthatnak arra, hogy jelentős állami támogatást kapnak, legalábbis az eredmények erre predesztinálják.


„A sportban általában két alkalommal van probléma: ha van pénz, és ha nincs pénz. Mi megtapasztaltuk már azt, hogy milyen az, ha nincs pénz, és lelkesedésből, innovációból, valamint kreativitásból kell életben maradni, most azonban eljutottunk a lehetőségek határára” – mondja a MOB alelnöke.

 
Leyrer szerint a nem olimpiai sportágakban kiváló magyar eredmények születnek, legyen szó Világjátékokról, vagy világ- és Európa-bajnokságokról.

„Ezt a fantasztikus edzőknek, a szülői háttérnek és persze az odaadó fiatal versenyzőknek köszönhetjük. A magyar sportba három oldalról jön a pénz, az államtól, a szponzoroktól és a családoktól. Magyarországon kiemelten nagy támogatást kap a sport az államtól, érthető módon a nagy olimpiai műhelyek járnak ebben az élen. Viszont azt gondolom, hogy előbb vagy utóbb a nem olimpiai sportágakra is sor fog kerülni, mert hatalmas munka folyik itt is, fantasztikus eredményeket érnek el ezek a sportágak, és már évek óta Magyarország jó hírét viszik a világban. Arról nem is beszélve, hogy ezek a sportok le tudnak nyúlni a társadalom legmélyebb gyökereihez, és számos hátrányos helyzetű fiatal számára megteremtik a lehetőséget a kitörésre, erre pedig a társadalmai hasznossága miatt nem lehet nem odafigyelni. Hazai rendezésű világ- és Európa-bajnokságokon, a négyévente megrendezendő Világjátékokon, a Küzdősportok Világjátékán, valamint az összes világversenyen a mieink rendszeresen erőn felül teljesítettek. A hazai rendezésű eseményeknél – mint például a karate Eb, vagy az uszonyos és búvárúszó világbajnokságok – nem szabad megfeledkezni a világversenyek turisztikai vonzatairól sem.”

Leyrer Richárd elmondta, hogy a nem olimpiai sportágak irányítói, tehát ők maguk is tehetnek arról, hogy a remek eredmények ellenére nem örvendenek akkora népszerűségnek ezek a sportágak. "Nem a botrányokon keresztül szeretnénk a címlapokra kerülni, de az biztos, hogy jobban el kell tudni adnunk magunkat. Viszont a magyar közegben ez nem olyan egyszerű, nem elég csak jól szerepelni, mert Magyarország rendkívül olimpiacentrikus. Ma már a nem olimpiai sportágak is a Magyar Olimpiai Bizottság alá tartoznak, ezért bízom abban, hogy a figyelem egy kicsit jobban esik majd ránk is.”

Hozzátette: a MOB adott egy lehetőséget, hogy a Testnevelési Egyetemmel karöltve egy képzés induljon a nem olimpiai sportágakban, ennek az első tanéve rendkívül sikeres volt, 926-an jelentkeztek rá, az elméleti oktatás és a gyakorlati táborok után pedig több mint 500-an kaptak középfokú szakedzői papírt.

 

0 Tovább

Barátok kíséretében folytatódott az adománykörút

Sok-sok zöldséggel, húspakkal, gyümölccsel, a Family Frost-tal és az Orlik családdal indultunk neki Bátonyterenyének és a Karancsvidéknek. A hideg ellenére hosszú, tartalmas és meleg napot zártunk: mindehol megilletődötten és köszönettel vártak bennünket. A HEGYEM csomag- és ajándéktúrája fent a messzi északon folytatódott.

 

Az első téli hónap közepén, a karácsony előtti héten újra nekivágtunk, hogy teljesítsük karácsonyi küldetésünket. Nem voltunk egyedül: a Family Frost csapata a tavalyi közös osztás csodálatos élménye után az idén is úgy döntött: támogatja a HEGYEM gyermekeit, és velünk tart.

 

A cég mellett az Orlik család (harmadik kép) is elkísért bennünket.

Orlik Zoltán igazi HEGYEM diplomata, aki az utóbbi időszakban rengeteg segítséget nyújtott kis csapatunknak. Most sem volt rest, felesége és lánya kíséretében érkezett, és szokásához híven, egy nagy halom élemiszert is hozott magával.

Több láda almával, naranccsal, banánnal, mandarinnal, krumplival, hagymával, liszttel és szaloncukorral tömte degeszre a HEGYEM kisbuszát.

A finomságokkal megtömött autónkhoz a jól ismert Family-s sárga teherautó is csatlakozott, így apró karavánban vonultunk Bátonyterenyére, majd később Karancsapujtőre és Karancsaljára.

A gyerekek tudták, hogy jövünk: az ablakokban kukucskálva, a kapukban állva, türelmetlen boldogsággal vártak bennünket. Mindenhol szeretetteljesen fogadták az adományozókat, sőt a nap végén meleg pogácsával, finom süteményekkel és csodálatos vacsorával is megvendégelték – hatalmas köszönet Oláh Szabinának és Oláh Adriennek!!! – a kissé megfáradt HEGYEM csapatot.

De... nem lehettünk annyira elgyötörtek, hogy ne mosolyogtunk volna azon, ahogyan a gyerekek a helyükre teszik a húspakkokat, a gyümölcshalmokat és a zöldségcsomagokat.

Ráadásul az egri túrán résztvevő Hinomoto Harcművészeti SE által készített ajándékokból, játékokból, ruhákból is jutott egy-két meglepetés, így a srácok-lányok öröme megindítóan teljes volt.

 

Aztán ahogy fenyőillatú napokon illik: boldog és szép karácsonyt kívántunk, és bízva egy jobb, egészségesebb évben, elköszöntünk.

Pár hét, és újra itt vagyunk...

0 Tovább

Tekesport – Eredményhirdetés az Év Sportolója kategóriában

Megvannak a 2013-as év legjobbjai a tekézőknél. A történelmi sikereket hozó évben a nőknél Méhész Anita (Rákoshegyi VSE), a férfiaknál pedig Kiss Norbert (Szegedi TE) veheti át az Év Sportolója díjat – tájékoztatott a Magyar Tekeszövetség Sajtóosztálya.

Méhész Anita

Ebben a sportágban nem szavazás alapján dől el a rangsor, hanem pontrendszer határozza meg, hogy kik lesznek az adott év legjobbjai. Méhész Anita és Kiss Norbert is tagja volt csapat-világbajnokságot megnyerő magyar válogatottnak. 2013 májusában a zalaegerszegi vb-n a nők is és a férfiak is aranyérmet szereztek.

Kiss Norbert

Utánpótlásban a hölgyeknél Tóth Katalin (BKV Előre SC) a fiúknál pedig Brancsek János (Győr-Szol TC) lett az év legjobbja. Tóth Katalin világrekorddal lett világbajnok a serdülők között Zalaegerszegen, Brancsek János szintén az U18-as világbajnokságon csapatban ezüstérmet, összetett egyéniben bronzérmet szerezett.

0 Tovább

Rózsa György optimista

Hölgyek, urak! Hétfő este Bende Adriennel és Marenec Fruzsinával autóztunk, Dr. Elbert Gáborral és Dajka Balázzsal átbeszéltük, hogy milyen foci-vb-t láthatunk jövőre.

Kiderült, hogy a magyar televíziózás ikonja, Rózsa György, optimista a tornasport jövőjét illetően, valamint sokat beszéltünk a WTF-taekwondóról Patakfalvy Miklóssal és Tóth Balázzsal. Az adás meghallgatható a http://www.juventus.hu/sportbanya oldalon.

Ez volt a Sportbánya legutóbbi műsora…Bányász Árpáddal.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum