Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az utánpótlás és a versenysport fejlesztése határozza meg az MVSZ következő négy évét is

Sikerült kiszélesíteni a vitorlázás utánpótlásának bázisát, és lefektetni egy olyan új stratégiát és átlátható, hatékony szövetségi működést, amelynek révén folyamatosan emelkedik a háttérben végzett munka szakmai színvonala. Így foglalta össze a Magyar Vitorlás Szövetség előző négy évben elért eredményeit dr. Kollár Lajos elnök szombaton a Budapest Boat Show-n.

„Olimpikonjaink kiváló szereplése és az őket követő fiatal vitorlázók nemzetközi eredményei igazolják stratégiánkat és az előző években végzett komoly háttérmunkát. Négy éve azt hirdettük meg, hogy a legfontosabb számunkra az utánpótlás fejlesztése, és ennek a munkának az eredményei már látszanak, miközben a vitorlázók számára jól átlátható és a fejlődést biztosító keretrendszert hoztunk létre a versenyzés minden szintjén” – mondta el dr. Kollár Lajos.

2013 óta a vitorlázás sportágban regisztrált utánpótláskorú versenyzők száma harminc százalékkal nőtt. De nemcsak az igazolt versenyzők létszámában lehet érzékelni a javulást, hanem egy szinttel lejjebb, a vitorlázással éppen csak ismerkedők létszámában is, hiszen 2016-ban már 1.600 fiatal vett részt az MVSz által szervezett GoBoating napon, amelyen a 10-16 éves korú gyerekek ismerkedhettek meg a sportággal.

 

Kollár Lajos kiemelte, hogy a fejlődésnek két motorja van. Az egyik az anyagi helyzet megszilárdulása, a másik pedig a szakmai színvonal folyamatos felzárkóztatása a világ elitjéhez. A Magyar Vitorlás Szövetség költségvetése négy év alatt harminc százalékkal bővült, s ebből nemcsak az élversenyzők számára lehetett szilárd felkészülést biztosítani a világversenyekre, de a szakmai munka dandárját végző vitorlás egyesületeknek is jelentős forrásokat tudtak juttatni.

Az MVSz húsz százalékkal több pénzt tudott biztosítani a klubok műhelymunkájának támogatására, márpedig ez a legfontosabb ahhoz, hogy az egyesületeknél nyugodt légkörben tudjanak készülni, fejlődni a gyerekek. Beindították a vitorlázás nemzetközi szervezete, a World Sailing által kidolgozott edzőképzési programot a magyar edzőknek, folyamatos a versenyrendezői és -bírói utánpótlás képzése, amelyet az MVSZ bizottságai koordinálnak. Elkészültek a korszerű tananyagok és edzésprogramok, és akkreditált, egységes, az MVSz által folyamatosan ellenőrzött belépőszintű képzést hoztak létre Vitorlás Suli néven, amelynek jelenleg már 17 vitorlásiskola és vitorlásoktatással foglalkozó egyesület a tagja.

„Nem kívánunk változtatni az eddigi irányon, de az előző években kidolgozott struktúrákon keresztül még hatékonyabban tudjuk céljainkat követni a következő négy évben” – mondta dr. Kollár Lajos. „A 2020-ig tartó ciklus mottója legyen ’Gyorsabban, élesebben’, hiszen aki vitorlázik, tudja, ha egy hajó gyorsabb és élesebb, mint a többi, akkor verhetetlen” – fűzte hozzá az elnök.

Célkitűzéseink között szerepel az anyagi és a szakmai háttér további erősítése. A GINOP Program egyik pályázatából még idén mintegy száz hajóval bővül az utánpótláskorú versenyzők számára rendelkezésre álló sporteszközök száma, százmillió forintot költhetünk olimpikonjaink eszközfejlesztésére, húszmillió plusz forrás áll rendelkezésre edzők bérezésének támogatására, és beindulhat egy új, a versenyvitorlázás céljait szolgáló kikötő építése Balatonfüreden. Folytatják az edzői oktatási rendszer fejlesztését is: a cél, hogy minden nyolc fiatal vitorlázóra jusson egy képzett edző. Az igazolt ifjúsági versenyzők létszáma a jelenlegi négyszázról 2020-ig 25 százalékkal nő majd.

 

Az ifjúsági válogatott keret támogatása kiemelt prioritás, és az eddiginél több pénz jut majd a fejlődéshez szükséges edzőtáborok és versenyek költségeire. Az élsportban pedig az a cél, hogy az 1980-as olimpia bronzérme után 2020-ben újra legyen magyar érem és helyezés vitorlázásban.

Az elnök azt is kiemelte, hogy mindemellett nem feledkeznek meg a sportág gerincét adó nagyhajós és szabadidő-vitorlázókról sem. Az elmúlt időszakban megújult, szakmai szempontból átláthatóvá és egységessé vált a versenyrendszer, ami megállította a korábban tapasztalt létszámcsökkenést a magyar versenyeken. A továbbiakban is azon dolgoznak majd, hogy minden magyar vitorlázó megtalálja azt a túrát, versenyt vagy eseményt, amelynek révén bekapcsolódhat a sportág vérkeringésébe.

0 Tovább

Szkander - Kiváló magyar szereplés Csehországban

Taroltak a magyar fiatalok Csehországban. A Kosticében megrendezett 13. Junior Grand Prix-n a magyar válogatott 18 versenyzővel vett részt. A mieink összesen hat aranyat, tíz ezüstöt és hat bronzérmet szereztek.

 

Ebben a sportágban külön versenyeket rendeznek jobb, illetve balkézre. A kiváló egyéni teljesítmények mellett a csapatbajnokságot is megnyerte a magyar együttes. A második helyen a szlovákok végeztek, megelőzve a dobogón a cseheket. „Erről a versenyről azt kell tudni, hogy a visegrádi országok 20 alatti fiataljai vesznek részt rajta, és a magyarok rendszerint jól szerepelnek. Örülök, hogy a hagyományoknak megfelelően ezúttal is remek szereplés után jöhettünk haza” – mondta Csabai Attila, a magyar szövetség elnöke, aki a nemzetközi, és az európai szövetség alelnöke is egyben.

A sportágban idén Budapest rendezi meg a világbajnokságot, amely szeptember 5. és 10. között lesz a MOM Sportközpontban. Budapest másodszor adhat otthont szkander-világbajnokságnak.

0 Tovább

Elektronikus bulikkal is erősít az EFOTT – Borgore, Dyro, Flux Pavilion és a Vinai is érkezik!

A műfaj szerelmesei idén igazi elektronikus zenei kavalkádnak lehetnek fültanúi. Július 11. és 17. között ugyanis olyan sztár DJ-k teszik tiszteletüket a Velencei-tónál, mint a gorestep stílus megalkotója, a backstage-be majmot rendelő Borgore, a fiatal feltörekvő holland, Dyro, a legnagyobb külföldi fesztiválokat is meghódító Flux Pavilion és az olasz DJ páros, a Vinai.

efott

Az izraeli DJ, Borgore világkörüli turnéjába már egyszer beiktatta az EFOTT színpadát, hatalmas bulit hozva ezzel a magyar közönségnek. A zenész hírnevét olyan dalokkal mélyítette el, mint a Unicorn Zombie Apocalypse és a Miley Cyrus-szal közös Decisions. Legutóbbi látogatásakor az EFOTT szervezőket egy izgalmas kívánsággal lepte meg: egy élő majmot kért a backstage-be. Vajon idén mivel készül?

Legfrissebb dala hangolódáshoz: Borgore feat. Juicy J. – Magic Trick

Az egyik legtehetségesebbnek tartott holland DJ, Dyro először lép majd az EFOTT közönsége elé. A fiatal zenész 2011-ben robbant be a köztudatba, és hamarosan olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Hardwell és a Bright Lights, akikkel a pillanatok alatt közönségkedvenccé váló Never Say Goodbye-t készítették el, illetve Tiesto,  vele a Paradise mixet jegyzi közösen. Az elmúlt időben a zene iránti elkötelezettségét több fronton is erősítette: saját lemezkiadó céget alapított és rádióműsort vezet.

Ezzel érdemes készülni a nyári koncertre: Dyro X Goja – Alive

Joshua Steele, vagy ahogy a rajongók ismerik, Flux Pavilion lassan tíz éve, hogy beírta magát az EDM közösség nagykönyvébe. Az angol DJ, producer, énekes-dalszerző olyan nemzetközi fesztiválokon lépett már fel, mint a Glastonbury és a Coachella. A zenész a koncertek mellett szokatlan ötletek kivitelezésében is szívesen vesz részt. Ilyen volt például, amikor a Walt Disney cég kérésére újramixelte a Star Wars Rebels animációs sorozat főcímdalát.

Mindenképpen érdemes meghallgatni: Flux Pavilion – I Can’t Stop

Raveology, a How We Party és a Bounce Generation alkotója, a Vinai is hazánkba látogat idén nyáron. Az olasz testvérpár szintén az újabb DJ generációhoz tartozik. Első sikereiket a Hands Up című dallal szerezték, majd rövid időn belül eljutottak a legnagyobbakig, vagyis olyanokkal zenélhettek együtt, mint Dimitri Vegas & Like MikeDVBBSR3habTJRSCNDL, Harrison és Olly James.

Zene koncertre készüléshez: Vinai & Streex feat. Micky Blue – Stand By Me

A külföldi sztár DJ-k mellett a magyar elektronikus zene olyan neves képviselői is ott lesznek a fesztiválon, mint Metzker Viktória, Andro, JumoDaddy és Pixa. De a szervezők ígérete szerint minden létező és közkedvelt zenei stílus hangsúlyos szerepet kap a rendezvényen, ahol többek között Sean Paul, a Hurts, a Punnany Massif, a Brains, a Kiscsillag és a Vad Fruttik is színpadra lép.

EFOTT – Csak szabadon…

 

0 Tovább

Az erős markú fiatalok Csehországba mennek

Több éremre számít a Magyar Szkander Szövetség elnöke a hétvégi csehországi nemzetközi versenyen. Kostice ad otthont a 13. Junior Grand Prix-nak. „Erről a versenyről azt kell tudni, hogy a visegrádi országok 20 alatti fiataljai vesznek részt rajta, és a magyarok rendszerint jól szerepelnek” – mondta Csabai Attila, a magyar szövetség elnöke, aki a nemzetközi, és az európai szövetség alelnöke is egyben.

 

A sportvezető elárulta, hogy ezt a versenyt is beépítették a hazai rendezésű világbajnokság felkészülési programjába.

A sportágban idén Budapest rendezi meg a világbajnokságot, amely szeptember 5. és 10. között lesz a MOM Sportközpontban. Budapest másodszor adhat otthont szkander-világbajnokságnak. Legutóbb 2006-ban rendeztek vb-t. Az idei világbajnokságra 50-55 ország 1500 versenyzőjét várják, akik a junior, felnőtt és parakategóriában harcolnak majd az érmekért.

0 Tovább

A hétvégén Vésztőn lesz a legtöbb erős ember!

Pascal RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokság

 

A hétvégén megrendezik az erőemelők első idei nagyversenyét, ez a Pascal RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokság.

A magyar bajnokságnak Vésztő ad otthont, ahol kiderül, hogy idén a RAW Európa-bajnokságra kik utazhatnak. A verseny nevében a „RAW” jelző azt jelenti, hogy az indulók nem használhatnak speciális fekvenyomó ruhát – tudtuk meg Berke Lóránd szervezőtől.

 

A magyar bajnokságon többek között elindul a nehézsúlyú Szabó Ágnes is, aki a hazai (és a nemzetközi) mezőny egyik legjobb fekvenyomója, és akit legutóbb a Nemzeti Versenysport Szövetség is díjazott.

„Két év után ad ismét Vésztő otthont az év első hazai versenyének, a klasszikus Fekvenyomó Bajnokságnak. A hosszú téli pihenő után mindenki nagy várakozással tekint a megmérettetés elé. Az izgalmakat fokozza, hogy egyes súlycsoportokban nagyon komoly versengésnek nézünk elébe, érdemes lesz figyelemmel kísérni a versenyt, akár a helyszínen, akár az interneten” – mondta Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

0 Tovább

Budapest Boat Show csütörtöktől!

 Pénteken ingyenes a belépés érvényes hajóvezetői engedély felmutatásával!

Február 23-án csütörtökön a Hungexpo D-csarnokban nyitja kapuit a 2017. évi Budapest Boat Show. Négy napon át tekinthető meg a kiállítás.

 

A Budapest Boat Show az első napon, február 23-án Exkluzív Napot hirdet, melyen csak a hajókiállítás várja a látogatókat, akik így akadálytalanul közelíthetik meg a területet, a kiállításon pedig nyugodtabb, üzleti hangulat várja az érkezőket. A kiállítás idén új társrendezvénnyel, a Budapest Motor Fesztivállal közösen rendezik meg, mely egy belépőjeggyel látogatható. A kiállításra érdemes előre megváltani a belépőt a www.boatshow.hu oldalon, mellyel elkerülhető a pénztáraknál történő sorban állás. Bővebb információ a rendezvényről a kiállítás honlapján és facebook oldalán.

 

Pénteken pedig ingyenesen látogatható a kiállítás annak, aki érvényes magyar hajóvezetői igazolvánnyal rendelkezik.

 

A GENERALI Kikötő Színpadon a korábbi évekhez hasonlóan szakmai és nagyközönség programok várják az érdeklődőket, az idei év nagy újdonsága a „A Balaton hullámain” című film őspremierje lesz, melyet a kiállítás keretein belül tartanak. De idén is beszélnek kihívásaikról olimpikonjaink és világbajnokaink. Kerekasztal beszélgetésen vesznek részt a Budapest Boat Show Újdonság Pályázat díjazottjai is.

0 Tovább

Teke BL – Négyes döntőbe jutott a Szeged!

Folytatta remek sorozatát a Szeged. A Répcelak és a Rákoshegy kiesett a BL-ből.

 

Csak a Szeged jutott be a teke Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A Tisza-partiak a negyeddöntő visszavágóján a KK Neumarkt vendégeként is nyertek 6-2-re, így kettős győzelemmel kerültek a legjobb négy közé. Nem sikerült a Répcelaknak! A magyar együttes hazai pályán ugyan nyerni tudott 5-3-ra a német Zerbst ellen, de 9.5-6.5-ös összesítéssel a németek jutottak tovább. A nőknél a Rákoshegy az első meccset 5-3-ra nyerte, majd a visszavágón ugyanilyen arányban kikapott a szlovén Celjétől, és rosszabb szettarány miatt nem lépett tovább, így az idei Final Fourban a magyaroktól csak az Alabárdos-Szegedi TE lesz érdekelt. A szegediek sorozata félelmetes. Az elmúlt 15 évben mindössze kétszer nem jutottak be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, zsinórban ötödször vannak ott a legjobbak között.  

A Bajnokok Ligája négyes döntőjét április elején rendezik meg a szlovákiai Zólyombrézón (Podbrezova).

0 Tovább

Berecz Zsombor megkezdte a felkészülést

Berecz Zsombor már Tokióra koncentrál. A kiváló vitorlázó jelenleg Sevillában edzőtáborozik. A többek között a riói olimpiát is megjárt sportember első idei nagyobb nemzetközi versenye várhatóan  Palma de Mallorcán lesz március végén.

 

 

„Európa-bajnoki ezüstérmesünk most már gőzerővel készül Valenciában. Kialakult, hogy várhatóan idén milyen nagy versenyeken vesz majd részt. Palma de Mallorca után Hyeres következik, amely egy Világkupa lesz, de számos nagy megmérettetésre készül. Persze az év főversenye számára a balatonföldvári rendezésű Finndingi világbajnokság lesz, amikor hazai vizeken bizonyíthat” – számolt be Berecz idei programjáról Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport-menedzsere.

 

Berecz Zsombor jelenleg a 45. helyen áll a világranglistán, ahonnan az idei versenyeknek köszönhetően minden bizonnyal előre lép, hiszen a tavalyi olimpia után nem indult olyan viadalon, ahol gyarapítani tudta volna világranglista pontjainak számát.

0 Tovább

Magyar sikerek a Hungarian Dance Openen

A magyar versenytáncosok több kategóriában is érmet szereztek a Hungarian Dance Openen. A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban megrendezett nemzetközi versenyt a TáncSport Magyar Bajnokságokkal párhuzamosan bonyolították le, ahol többek között a Világjátékok-kerettag László Csaba és Páli Viktória lett magyar bajnok a profi standard kategóriában.

 

Népes nemzetközi mezőnyben kimagasló eredményt ért el a Hidi Balázs, Karcagi Laura páros. A magyar táncsport egyik nagy reménységének számító duó ugyanis egy román és egy moldáv kettős mögött bronzérmet szerzett.

További magyar érmesek a Hungarian Dance Openről:

Aranyérem

Balogh Csongor, Szabó Anita (Senior I. Standard)

Kovács Máté, Makai Zsuzsa (Senior I. Latin Open)

Ezüstérem

Szánthó Péter, Juhász-Szánthó Szilvia (Senior I. Latin Open)

Kránicz József, Dobó Erika (Senior III. Standard Open)

Sulyán Bálint, Bálint Nikoletta (Ifjúsági Latin Open)

Kiss Mihály, Farkas Mónika (Senior II. Latin Open)

Bronzérem

Urbán István, Urbán Lilla (Junior II. Standard Open)

Kemény Tamás, Princz Nóra (Senior I. Standard Open)

0 Tovább

Király István: Hatalmas felelősség van rajtunk, edzőkön

Király István számára a dr. Leyrer Richárd Sportvezetői Díj megerősítés, egy sikeres csapatmunka eredménye, de ugyanakkor hatalmas felelősséggel is jár. A csepeli Halker-Király Team Kickbox Akadémia elnöke a Nemzeti Versenysport Szövetség Gálán vehette át azt a díjat, amelyet a néhai MOB-alelnökről, a Magyar Kick-Box Szövetség elnökéről neveztek el. Ezt a díjat azok a sportvezetők kapják meg, akik saját szakterületükön maradandót alkottak.

„Harminckét éve edzősködöm, szinte össze se tudnám számolni, hogy hány világversenyen szereztek aranyat, ezüstöt, vagy bronzot a tanítványaim. Egy biztos, az elmúlt 12 évet tekintve, ez a kis csepeli klub minden korosztályt beleszámítva töretlenül vezeti a klubcsapatok világranglistáját sportágunkban. Ez a díj nem csupán nekem szól, hanem az összes tanítványomnak, barátomnak. Óriási megtiszteltetés” – mondja Király István, aki a Magyar Kick-Box Szakszövetség alelnöke, és a WAKO Világszövetség elnökségi tagja is egyben.

 

A mesterdző-szakedző, aki a Magyar Edzők Társaságának elnökségi tagjaként is tevékenykedik hangsúlyozta, az edzői munka komoly felelősséggel jár. „Egy edzőnek folyamatosan képeznie kell magát. Tudnia kell, hogy hogy működik az emberi szervezet. Elég, ha belegondolunk abba, hogy a szülők a legféltettebb értékeiket bízzák ránk a gyerekek személyében. Nem az a cél, hogy olyan sportembereket neveljünk, akik az élsport abbahagyása után ízületi, és egyéb mozgásrendszeri problémákkal küszködnek majd. Ez a díj egy olyan évben talált rám, amikor itthon bizonyíthatjuk be ismét, hogy a magyar kick-boxosok a világ legjobbjai. Májusban Világkupát, ősszel pedig világbajnokságot rendezünk. Bebizonyítanánk, hogy Magyarország képes világszínvonalú versenyek lebonyolítására. Mi a ’kistestvére’ szeretnénk lenni akár a vizes világbajnokságnak, és sikeres és győztes pályázat esetén a budapesti olimpiának is” – összegzett a dr. Leyrer Richárd Sportvezetői Díjas sportvezető. 

Dr. Leyrer Richárd sokat tett a magyar kick-boxért. A hazai szövetség elnökeként megszilárdította ezt a sportágat Magyarországon, és roppant eredményes sportpolitikai munkát is végzett a nemzetközi szövetségben. „Richárd hatalmas űrt hagyott maga után. A halála utáni sokkot a szövetség vezetése összefogással és kitartó munkával vészelte át. Mi nem egymás ellen, hanem egymásért küzdöttünk, és küzdünk mind a mai napig” – zárta gondolatait Király István VI. danos nagymester.

0 Tovább

TáncSport Magyar Bajnokságok 2017 - Nagy nemzetközi részvétel várható Szigetszentmiklóson

Népes nemzetközi mezőny lép parkettre a magyar bajnokságon induló magyar párosok mellett. A TáncSport Magyar Bajnokságok 2017 elnevezésű rendezvénysorozat utolsó állomásán rendezik meg a Hungarian Dance Opent is, amelyre több, mint 120 táncos nevezett – mondta Jenei Éva, a Magyar TáncSport Szakszövetség versenytánc szakág versenysportjáért felelős elnökségi tagja.

 

 

A szervezők tájékoztatása szerint jobbára a Közép-Kelet Európából érkeznek táncosok a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokba. „Románok, szerbek, horvátok, szlovákok versenyeznek majd zömmel a magyarokon kívül a hétvégén, de lesznek többek között orosz és görög párok is” – mondta Jenei Éva.

Az előttünk álló hétvégén lép parkettre a Világjátékok-kerettag László Csaba, Páli Viktória páros is. A szentesi duó a profi standard kategóriában indul. A másik Világjátékokon érdekelt páros, Andrea Silvestri és Váradi Martina, a Táncsport Bajnokságok első hétvégéjén versenyzett, és megszerezte kilencedik magyar bajnoki aranyukat az amatőr latin mezőnyben.

0 Tovább

„Sail Vloggereket” keresnek a 49. Erste World Nagydíjra

Kommunikálni szerető és tudó fiatalokkal népszerűsítenék a versenyt

 

 Budapest 2017. február 15. – „Sail Vloggereket” keresnek a legismertebb magyar vitorlásverseny, a 49. Kékszalag Erste World Nagydíj idei közvetítéséhez. A versenyt rendező Magyar Vitorlás Szövetség pályázatot hirdet olyan fiatalok részére, akik szeretik a sportágat és jól kommunikálnak élőben.

 

„Olyan embereket keresünk, akik szívesen és gyakorlottan kommunikálnak, érdekli őket a vitorlázás, és örömmel részt vesznek ezen a fantasztikus eseményen” – emelte ki Náray Vilmos, a Kékszalag kommunikációs vezetője. A „Sail Vloggerek” feladata az lesz, hogy vízről és vízpartról, a közösségi média különböző platformjain élő videóközvetítést, interjúkat, beszámolókat készítsenek.

 

 

A Magyar Vitorlás Szövetség fontosnak tartja, hogy a fiatalok körben népszerűsítse a versenyt, s egyre több gyereket nyerjen meg a sportágnak. Ezért döntöttek úgy, hogy a hagyományos csatornák mellett modernebb eszközökön is kommunikál a versenyről.

 

A szövetség által kiírt pályázatban elvárásként szerepel a vitorlázás ismerete, alapvető kommunikációs készségek birtoklása, valamint a közösségi média iránti aktív érdeklődés és kiemelkedő problémamegoldó készség.

 

A „Sail Vloggereket” a pályázatban meghatározott követelmények és egy rövid bemutatkozó videó alapján választja majd ki a zsűri március 10-ig. Az öt fős csapatot okostelefonok és egy közös balatoni vitorlás túra várja majd a jól végzett munka után.

 

A pályázat részletes szövege megtalálható a 49. Kékszalag Erste World honlapján:

http://www.kekszalag.hu/hirek/vloggereket-keresunk-a-kekszalagra/

Kékszalag :: Vloggereket keresünk a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjra

www.kekszalag.hu

A modern közösségi média használatának minden csínját-bínját ismerő és a vitorlázás iránt érdeklődő "Sail Vlogger"-eket keres a Magyar Vitorlás Szövetség a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjra. Feladatuk az lesz, hogy az események sűrűjéből a közösségi média felületein keresztü tudósítsanak "A" versenyről. Tetszik? Jelentkezz!

 

 

A Kékszalag Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, ahol évről évre közel 600 hajó, mintegy 3.000 sportoló teljesíti az embert próbáló távot. A balatonfüredi rajttól az ugyancsak itt elhelyezkedő célig légvonalban 155 kilométert kell megtenni, s erre 48 óra áll a hajósok rendelkezésére. A 49. Kékszalag Erste World Nagydíj rajtja idén július 6-án lesz Balatonfüreden.

0 Tovább

Teke Világkupa - Sáfrány Anita bronzérmes lett

Egy bronzéremmel zárta a magyar küldöttség a németországi Straubingban megrendezett teke Világkupát!

Sáfrány Anita bronzérmet szerzett a tekézők Straubingban megrendezett Világkupáján. A világbajnok magyar tekéző a németországi VK-n előbb a francia Stephanie Rauschert győzte 3-1-re, majd a szlovén Brigita Strelec ellen nyert 4-0-ra. Az elődöntőben azonban összekerült a későbbi győztes Hana Wiedermannovával, és egy szoros összecsapáson végül alulmaradt a cseh versenyzővel szemben. A nőknél Méhész Anita nem jutott tovább az első körből.

 

A férfiak mezőnyében mindkét magyar induló a negyeddöntőig jutott: Kiss Norbertet szerb, Karsai Lászlót pedig német ellenfele állította meg.

Az U23-as korosztályban Brancsek János is negyeddöntőzött, míg Hegedűs Anita nem jutott tovább az első körből.

0 Tovább

Modellvitorlázók világbajnoksága Orfűn

Magyarország rendezi a 2017. évi modellvitorlázó világbajnokságot május 1-14 között a Pécshez közeli, festői szépségű üdülő-településen, Orfűn. A XIX. NAVIGA RC SAILING világbajnokság rendezési jogát, a Pécsi Ércbányász Modellező Klub és az Orfűi Vitorlás Egyesület közös pályázata nyerte el és hozta a Pécsi-tóra.

 

Orfű község és a tavat üzemeltető nonprofit Kft. támogatása mellett a Magyar Vitorlás Szövetség vette szárnyai alá a világbajnokságot és teszi lehetővé, hogy a Pécsi-tó történetének eddigi legjelentősebb vízi-sport eseménye megvalósuljon a Mecsekalján.

 

Májusban több mint húsz nemzet száz modellvitorlázója népesíti be az orfűi vitorlás klubot. A versenyzők két héten keresztül, három hajóosztályban mérik össze tudásukat. A hajóosztályok küzdelmei 3 illetve 4-4 napon át tartanak és minden hajóosztályban világbajnokot avatnak. A világbajnokság programjában szerepel a Pécsi-tó Kékszalagjának tekinthető modellvitorlás tókerülő verseny, melyet a szervezők idén hetedik alkalommal rendeznek meg.

 

 

A hajók, a legmagasabb műszaki színvonalat képviselik és méretükben is impozánsak. A kisebb vitorlások egy méter testhosszúak és 180 centiméter magasak, míg a nagyobbak testhossza meghaladja a másfél métert, magasságuk a két métert. A vitorlázat, az elektronika és a hajóépítés is óriásit fejlődött az utóbbi öt-hat évben, a hajók jelentősen felgyorsultak. Nagyon izgalmas és látványos versenyt produkálnak a vitorlázók által irányított modellvitorlások, óriási taktikai csaták várhatók a világbajnoki mezőnyben.

 

A magyar válogatott hat versenyzője már kvalifikálta magát a VB-re és gőzerővel készül a májusi megmérettetésre. A válogatott elsősorban külföldi versenyeken Rogoznicán, Abbáziában és Linzben készül fel a versenyre, de tavasszal, ahogy a tó kiolvad, megkezdik az orfűi felkészülést, hogy a helyi viszonyokhoz a legjobban alkalmazkodva álljanak készen, hogy akár világbajnoki címet szerezzenek hazánknak.

 

Weboldal: http://naviga2017.hu/

 

Program: http://www.compassmagazin.hu/file/Modellez%C5%91%20ki%C3%ADr%C3%A1sok/2017/F5VB/Program.pdf

 

Reklámfilm: https://www.youtube.com/watch?v=XSxOVUepYd4

 

Orfű: https://orfu.hu/

0 Tovább

Váradi Martináéknak megvan a 9.!

A latintáncok magyar bajnoka megszerezte a kilencedik magyar bajnoki aranyérmét a hétvégén.

A Világjátékok-kerettag Andrea Silvestri, Váradi Martina páros ugyanis magabiztos győzelmet aratott az amatőrök között, a Magyar TáncSport Szakszövetség által kiírt magyar bajnokságon. A másik magyar Világjátékok-kerettag duó, László Csaba és Páli Viktória a táncsport magyar bajnokságok következő hétvégéjén, február 19-én lép parkettre.

 

A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban megrendezett rangos versenyen a standard magyar bajnokságot Anikeev Nikita és Farkas Bettina nyerte meg, a párosnak ez volt a második magyar bajnoki győzelme. A profi latin kategóriában Süttő Roland és Tombácz Anikó volt a legjobb.

A győztesek képviselhetik a magyar színeket az idei világ- és Európa-bajnokságokon.

0 Tovább

Régi-új kapitányok az új feladatokra

A „győztes csapaton ne változtass!” elv úgy tűnik, hogy a kick-boxban is érvényes lehet, hiszen a Magyar Kick-Box Szövetség januárban megválasztott új elnöksége bizalmat szavazott az eddigi szakágvezetőknek, egyben szövetségi kapitányoknak. A bizalom nem volt alaptalan, hiszen a kick-boxosok a tőlük megszokott módon 2016-ban is halmozták az érmeket. A sportág két Európa-bajnokságán 11 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel gazdagodtak legjobbjaink, és valamennyi szakág kivette a részét az éremtermésből.

 

 

A régi-új szakágvezetőket egyhangúan választották meg. Így a következő négy éves ciklusban is Juhász Gábor (full-contact), Dancsó Zoltán és segítője, Olasz Attila (light-contact és kick-light), Katona Attila (low-kick és K1), valamint Király István (pointfighting) irányíthatják a munkát.

  

A szakemberek legfontosabb sürgős feladata a felkészülés kidolgozása a novemberi budapesti pointfighting, kick-light, full-contact világbajnokságra. Magyarország emellett egy másik rangos kick-box esemény házigazdája is lesz: májusban világkupának ad otthont. A sportág hazai képviselői azt szeretnék megmutatni, hogy ha a 2024-es olimpia rendezési jogát Budapest kapja, akkor a hazai rendező jogával élve érdemes a kick-boxot beemelni az ötkarikás játékok programjába.

 

0 Tovább

Miami VK - Jól teljesítettek a világelitben a magyarok

Tisztességes helytállás az idénynyitón. A magyar vitorlázók közül Vadnai Jonatán és Vadnai Benjamin vett részt a Miamiban megrendezett Világkupán.

 

„A Laser Standard hajóosztályban Vadnai Benjamin a 26., Vadnai Jonatán pedig a 28. lett, de ne feledjük, hogy erre a Világkupára a világranglista legjobb 60 hajósa kapott meghívást. Ebben az olvasatban a srácok teljesítménye jónak mondható” – foglalta össze Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport-menedzsere.

 

 

Mindkét magyar versenyzőnek volt tízen belüli helyezése is ezen a Világkupán. A Vadnai-fivérek februárban Cipruson edzőtáboroznak.

 

A Miamiban megrendezett Világkupát a francia Jean Baptiste Bernaz nyerte meg a ciprusi Pavlos Kontides és a brit Lorenzo Brando Chiavarini előtt.

0 Tovább

Érdi Mária a TOP 10-ben a világranglistán!

A vitorlázó Érdi Mária az eddigi legjobb világranglistás helyezését ünnepelheti. A riói olimpiát is megjárt versenyző ugyanis jelenleg az előkelő 10. helyen áll hajóosztálya (Laser Radial) rangsorában.

 

A fiatal magyar vitorlázónak ez a legjobb világranglistás pozíciója. Érdi Mária 2014 szeptemberében a 78., 2015 őszén a 64. volt.

„Természetesen örülök a világranglistás helyezésnek, de számomra sokkal fontosabb az, hogy az egyes versenyeken jól teljesítsek. A következő nagy versenyemnek a helyszíne: Palma de Mallorca. Ez egy EUROSAF-verseny lesz, ahol a hajóosztály legjobbjai lesznek ott. Bízom benne, hogy egy újabb jó eredménnyel tudok zárni” – mondta Érdi.

A világranglistát a holland Marit Bouwmeester vezeti, a dán Anne-Marie Rindom és brit Alison Young előtt.

0 Tovább

ÚJDONSÁG A PTE EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR SPORTTUDOMÁNYI KÉPZÉSI PALETTÁJÁN

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara elkötelezett az élethosszig tartó tanulás, valamint a hallgatói és munkaerő piaci igényeket figyelembe vevő folyamatos képzésbővítések iránt.

 

A karon zajló képzésfejlesztés keretében a Pécsi Tudományegyetemen új, hiánypótló sporttudományi képzés kerül meghirdetésre a 2016/2017-es tanév tavaszi szemeszterében. Az egyetem zalaegerszegi és pécsi képzési helyén valamennyi hallgató campus kredit keretében vehet részt az ETK labdarúgó játékvezető képzésében.

 

A PTE ETK Fizioterápiás és Sporttudományi Intézete a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködve, neves játékvezetők előadásai segítségével biztosítja a hallgatók részére a magas színvonalú elméleti és gyakorlati ismeretátadást.

 

A kurzus zárásaként a hallgatók vizsgát tehetnek és sikeres vizsga esetén a Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlás játékvezetőivé válhatnak. Az engedéllyel rendelkező utánpótlás játékvezetők - amennyiben hétvégenként vállalnak mérkőzéseken játékvezetői, illetve asszisztensi feladatokat – havonta akár 50-100 ezer forint díjazásban is részesülhetnek.

 

A képzésre a PTE ETK várja azon egyetemi hallgatókat, akik kellő ambícióval rendelkeznek, hogy a labdarúgó játékvezetők, partjelzők legyenek.

 

A labdarúgó játékvezetői képzésről sajtótájékoztatót tartanak a szervezők.

 

Időpont: 2017. február 7. 11 óra

Helyszín: PTE ETK „A” épület I. emelet Tanácsterem

Résztvevők:

Prof. dr. Betlehem József PTE ETK dékán

Dr. Ács Pongrác egyetemi docens, intézetigazgató

Puhl Sándor alelnök, MLSZ Játékvezetői Bizottság, négyszeresen „a világ legjobb játékvezetője”

Dr. Bogyay Zoltán igazgató, Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatósága

Dr. Elbert Gábor, a PTE ETK tanára, sportvezető

Takács Gyula PTE EHÖK, elnök

 

További információ:

Dr. Ács Pongrác

30 700 4802

pongrac.acs@etk.pte.hu

0 Tovább

TáncSport Magyar Bajnokságok – Látványra felkészülni!

László Csaba szerint izgalmas és látványos lesz a magyar bajnokság. A háromszoros Világjátékok-résztvevő táncos Páli Viktóriával a sokadik bajnokságára készül. A sportág egyik legrangosabb hazai versenysorozatát két hétvégén rendezik meg a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban.

A magyar bajnokságokon dől el, hogy mely párosok képviselhetik a magyar színeket az idei világbajnokságon, illetve Európa-bajnokságon. László Csaba elmondta, több koreográfiájukon is módosítottak, és a magyar bajnokság jó alkalom arra, hogy versenyhelyzetben is bemutassák. „A magyar bajnokság után egy hosszabb felkészülés vár ránk, amelynek a csúcspontja a Világjátékok lesz. Az utóbbi években hangulatában és küllemében is sokat fejlődött a magyar bajnokság. A közönség látványos versenyekre számíthat” – mondja László Csaba, aki Páli Viktóriával a profi standard mezőnyben lép parkettre.

A szervezők tájékoztatása szerint a bajnokságok február 4-én kezdődnek a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban, majd 5-én folytatódnak. A második hétvégén (február 18–19.) a magyar bajnokságokon kívül lebonyolítják a WDSF Hungarian Dance Open versenyeit is.

0 Tovább

Idén jöhet a századik!

A magyar erőemelők a századikra készülnek. A sportágban eddig ugyanis a különböző világbajnokságokon és Európa-bajnokságokon a magyarok összesen 99 aranyérmet szereztek, így elég nagy esély van arra, hogy ebben az évben meglesz a 100.

 

„Szép kerek szám lesz. Büszke vagyok arra, hogy a Magyar Erőemelő Szövetség fennállása óta ilyen eredményes sportemberek öregbítették a magyar sport hírnevét szerte a világban” – mondta Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

„Sajnos a Világjátékok tekintetében a szerencsében bízhatunk, ugyanis a legesélyesebb versenyzőnknek nem sikerül megszereznie a kvótát a nem olimpiai sportágak seregszemléjére” – tette hozzá az elnök.

0 Tovább

Sean Paul is fellép az EFOTT-on!

Szívmelengető hírek a téli időszak túléléséhez: a hazai kedvencek mellett világsztárok fokozzák majd a hangulatot az egyetemisták legnagyobb nyári buliján július 11. és 17. között, Velencén. Idén ugyanis az angol szintipop páros, a Hurts mellett az EFOTT színpadára lép a jamaikai reggae világsztár, Sean Paul is. A szervezők minden eddiginél nagyobb bulira készülnek. 

Sokak örömére decemberben a szervezők bejelentették, hogy idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára látogat a kifinomult stílusáról és melankolikus hangvételű dalairól ismert angol szintipop közönségkedvenc, a Hurts. A Wonderful Life megalkotói egyébként saját bevallásuk szerint nagy gonddal válogatják meg, milyen színpadi felkéréseknek tesznek eleget. Az EFOTT-ra legújabb albumuk, a poposabb hangvételű Surrender dalaival készülnek.

efott

Az angolok mellett, több mint 10 év után újra Magyarországra érkezik az elismert pop, dancehall és reggae zenész, producer, zeneszerző, Sean Paul. A jamaikai sztár első nagy sikereit a 2002-es Grammy-díjas Dutty Rock című albumával szerezte, amelyen többek között a Gimmie the Light és a Get Busy kapott helyet. Azóta több mint 100 országban lépett már fel, nemegyszer a legnagyobb színpadokon, és számos egyéb díjat zsebelt be. Ráadásul idén is ott van a Grammy-jelöltek között, Sia-val közös Cheap Thrills című számukkal. Sean Paul tehetségét az is mutatja, hogy olyan sztárokkal dolgozott már együtt, mint Kelly Rowland, Santana, Joss Stone, Beyoncé, Rihanna és Snoop Dogg. Az idei év elején egy újabb slágere debütált, a Don’t Lie, amelyben Dua Lipával működik együtt. Ezt a dalt már az első két hétben 16 milliószor nézték meg a Youtube-on.

A világsztárok mellett a legnépszerűbb hazai előadók is a Velencei-tó partján buliznak majd júliusban, vagyis egy igazi nagykoncerttel visszatér az EFOTT-ra a Punnany Massif, és a legújabb, Wake up című dalával a rádiókban hódító Irie Maffia. Örülhetnek azok is, akik szeretik Lovasi András hangját, hiszen a Kiscsillag is kocertet ad majd a Velencei-tó partján. De ott lesz a többmilliós Youtube letöltésszámmal rendelkező Vad Fruttik, és jó hír a d’n’b rajongóknak, hogy Magyarország egyik kedvenc elektronikus koncertzenekara, a Brains is hangulatot csinál az EFOTT-on – Csak szabadon…

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum