Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kick-box utánpótlás MB: éles küzdelmek zajlottak az Eb-részvételért

A hagyományokhoz híven idén is az Esztergomi Kick-Box SE szervezésében zajlott az utánpótlás kick-box tatamis magyar bajnokság, amelynek immáron a felújított Suzuki Aréna Sportcsarnok adott otthont. Az év egyik legfontosabb hazai utánpótlás seregszemléjére közel 400 nevezést adtak le az ország klubjai a három tatamis szakágban: pointfightingban, light-contactban és kick-lightban.

Örvendetes, hogy a tavalyinál több versenyző lépett tatamira – értékelt a verseny után Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke. A sportvezető újdonságként azt is megemlítette, hogy ezúttal több ITF taekwondós klub sportolói is részt vettek a bajnokságon, így a kick-boxos fiatalok számos kategóriában a megszokott ellenfelek mellett ismeretlen riválisokkal is szembetalálkoztak.

Több küzdelem kifejezetten éles volt – számolt be róla az elnök. Kifejtette: ennek az volt az egyik oka, hogy a magyar bajnoki címet elnyerők az elsőséggel jogot szereztek arra, hogy indulhassanak az augusztus végi utánpótlás Európa-bajnokságon. Az Eb-n egy országból kategóriánként két versenyző vehet részt, a hazai válogatási rendszer szerint pedig ebből az egyik az aktuális magyar bajnok, a másik pedig a tavaszi szezon végén a versenyszám itthoni ranglistájának vezetője.

A többi szakágban a következő két hétvégén rendezik az utánpótlás magyar bajnokságot: a ringeseknél (full-contact, low-kick és K1) június 3-án, míg a formagyakorlatban egy héttel később, 10-én bonyolítják le a tornát. 

Azt követően pedig érkezik az év legnagyobb és legrangosabb magyarországi versenye, hiszen a várva várt, 28. Magyar Kick-box Világkupára június 16. és 18. között kerül sor a BOK Sportcsarnokban, ahol az utánpótlás korosztályoktól a felnőtteken át a veteránokig mind a hét szabályrendszerben osztanak majd érmeket. 

0 Tovább

Teke-vb: Ausztria és Horvátország szerezte meg a vb-aranyat

Véget ért a teke-világbajnokság a horvátországi Varasdon. A férfiaknál a döntőben Ausztria meglepetésre legyőzte a németeket, míg a nőknél hazai győzelem született: Horvátország az osztrákok ellen nyert a fináléban. Mind a női, mind a férfi válogatott az ötödik helyet szerezte meg.

A férfiak a későbbi világbajnok ellen maradtak alul, miután a negyeddöntőben 5-3-ra kikaptak, a nőket pedig a németek búcsúztatták 6-2-vel, ugyancsak a negyeddöntőben.

„Mindkét válogatottunkra büszkék vagyunk. Vb-pontszerző helyen zártak, ezt a munkát kell folytatnunk. Külön szót érdemel a nők Szerbia elleni teljesítménye az utolsó csoportmeccsen, hiszen 3700 feletti fával végeztek. Ezt egyik női válogatott sem tudta megközelíteni az egész világbajnokság alatt, de természetesen a férfiak is odatették magukat.” – összegzett Bátor Gábor, a Magyar Tekesport Szövetség főtitkára.

Teke-világbajnokság

Varasd, Horvátország

Férfi döntő

Ausztria-Németország 6-2

Női döntő

Horvátország-Ausztria 7-1

0 Tovább

OCR Európa-bajnokság – 1500 versenyző indul a sporttörténelmi kontinensbajnokságon​​​​​​​

Újabb világversenyt rendez Magyarország. Június 8.-11. között Tata ad otthont a 2023-as OCR Európa-bajnokságnak. A szervezők információi szerint 31 országból 1500 sportoló érkezik a kontinesbajnokságra.

Rozina Tamás, a Magyarországi OCR Sportszövetség ügyvezető alelnöke kiemelte, 2019-ben már megfogalmazódott egy hazai rendezésű világverseny lebonyolítása, és ez mostanra valósággá vált.

„Nagyon örülünk annak, hogy a Tatai Olimpiai Központban megtaláltuk azt a helyszínt, ahol színvonalas világversenyt rendezhetünk. Több távon zajlik majd az Eb. Lesz egy 3 és egy 12 kilométeres versenyszám. Előbbit az olimpiai központ területén rendezzük meg, a 12 kilométeren részt vevők elhagyják az edzőtábor területét, és a városban teljesítik a táv egy részét. Látványosnak ígérkezik az OCR 100, amely lényegében egy sprintszám, és két versenyező egymás mellett teljesíti az akadálypályát, ezenkívül lesznek váltószámok is.” – mondta az ügyvezető alelnök. 

Az Eb-n az olaszok indítják a legnagyobb csapatot, szám szerint 285 versenyző érkezik onnan, Magyarország 256, Lengyelország 252 sportolóval vesz részt a kontinensbajnokságon. 

Sporttörténelmi pillanatok

Ez az első OCR Eb azóta, hogy a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) 2022. novemberben megtartott 72. kongresszusán megszületett az a döntés: az öttusában a lovaglást az OCR akadályfutó verseny fogja felváltani. Az átállás fokozatosan történik. A felnőtteknek a 2024-es párizsi olimpián még lesz lovaglás, viszont a 22 év alatti, fiatal öttusázók számára már 2023-tól kezdve a lovaglás helyett az OCR szerepel a versenyeken. A tervek szerint a 2028-as Los Angeles-i olimpián már a felnőttek is át fognak térni az OCR-re. Ugyancsak sporttörténelminek számít a tatai Eb abból a szempontból is, hogy ez lesz az első világverseny a sportág történetében, hogy indulnak paraversenyzők is.

0 Tovább

Több, mint 22 ezren vettek részt a Budapesti Nagy Sportág- és Hangszerválasztón

Az egyik legsikeresebb Nagy Sportágválasztónak és Nagy Hangszerválasztónak lehettek szemtanúi mindazok, akik  kilátogattak a Merkapt Sportközpontba.

A két nap alatt (pénteken és szombaton) 22.500-an vettek részt az egyedülálló eseményen. Százöt sportágat és húsz hangszert lehetett ingyen kipróbálni olimpiai, világ- és Európa-bajnokok társaságában. A Nagy Sportágválasztó csapata ezzel ráfordult a következő nagy ingyenes sportfesztivál szervezésére, amely a június 16-i Mozgás Éjszakája lesz. Ezt az eseményt is a fővárosban rendezik meg a Hősök terén és a megújult Városligetben.

„Az egyik legsikeresebb Nagy Sportágválasztót és Nagy Hangszerválasztót a Mount Everesten eltűnt Suhajda Szilárd emlékének ajánljuk. Nagy köszönet mindenkinek! A szponzorainknak, a kiállítóinknak, a megjelenő bajnokainknak, a sportági képviselőknek, a zenei oktatóknak és a fellépőknek, az önkénteseknek, az óvodás és iskolás csoportoknak, az egyéni látogatóknak és családoknak” – áll a szervezők közösségi oldalára kiírt üzenetben, amelyben egyben jelzik, hogy az őszi Nagy Sport- és Hangszerválasztót szeptember 15-én és 16-án rendezik meg. 

0 Tovább

28. ALDI Női Futógála – Magyarország legszebb futóeseménye

Június 4-én vasárnap ismét a Népliget ad otthont az ország egyetlen, csak nőknek meghirdetett szabadidősport eseményének, ahol a BSI egy igazán sportos napot kínál a hölgyeknek.

A hölgyek sokszínűségéhez igazodó távok változatosak, hiszen 9 táv várja a sportolni vágyókat, akik az 1000 méteres családi futástól egészen a 10 kilométerig választhatnak kihívást. A különböző versenyszámok kombinálhatók, így akár 17,5 kilométer is teljesíthető a nap során, három részletben. Az egyéni 10 km-es, 5 km-es és 2,5 km-es számok mellett a 10 km párban is teljesíthető, de lesz 3x2 km-es váltó és 2,5 km-es gyaloglás is.

A Népligetben árnyas fái alatt vezető útvonalon több ponton frissítővel segítik a lányokat, asszonyokat, a futótávok rajtcsomagjában póló is lesz, a célban pedig mindenkit egy különleges érem vár. Minden táv teljesítője a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható 50%-os kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kupont is kap a sportélmény mellé.

 

A női futógálát immár 8 éve támogatja az ALDI és 2018 óta, azaz 5 éve névadó szponzora az ország egyetlen női futóeseményének.

„Számunkra az egészség sokrétű fogalom, hiszen a magas minőségű élelmiszerek, az aktív életmódot támogató sporteszközök és felszerelések forgalmazása mellett a mozgást, a vitalitást támogató rendezvények támogatása is kiemelt fókuszunkba tartozik” – mondta el a rendezvény kapcsán Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója. „Az áruházaink széles választékot biztosítanak friss, egészségtudatos és kiváló minőségű élelmiszerekből, amelyek segítenek fenntartani az energikus és kiegyensúlyozott életmódot. Elkötelezettek vagyunk, hogy megfizethető és könnyen hozzáférhető termékekkel támogassuk ügyfeleinket a mindennapok során, legyen szó táplálkozásról, vagy szabadidős tevékenységről.” – tette hozzá.

„Az ALDI Női Futógálát, mint az ország legszebb futóeseményét tarjuk számon, hiszen ahol ennyi kis -, és nagylány, anyuka és nagymama indul, az csak szép lehet. Az egyedülálló esemény 27 éves története során eddig 186 305 nevező tartott velünk, ami bizonyítja a női futógála népszerűségét.” – mondta Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója.

Az ALDI Női Futógálára május 31-én éjfélig várják az előnevezéseket, de helyszíni nevezésre is lehetőség nyílik június 4-én reggel 8:00 órától a Népligetben.

A különleges sporteseményről itt találhatók bővebb információk: https://www.futanet.hu/cikk/28-aldi-noi-futogala/28-aldi-noi-futogala-esemenyinformacio

0 Tovább

Fekvenyomó-vb: Újra van világbajnokunk!

Tizenkilenc év után ismét van felnőtt férfi fekvenyomó világbajnoka Magyarországnak. Akkor, 2004-ben Mészáros László lett vb-aranyérmes, azóta nem jött össze a magyar siker. Most azonban Kubatov Géza a 105 kilogrammos kategóriában a dobogó legmagasabb fokára tudott állni a dél-afrikai Sun City-ben. A Kromek András szövetségi kapitány által versenyeztetett válogatottban Kubatov végül magyar csúccsal lett első, amely mostantól 227.5 kg.

A kétszeres Világjátékok-résztvevő Szabó Ágnes (+84 kg) is közel volt a végső sikerhez, ám végül ezüstérmet szerzett a több, mint 40 ország fekvenyomóit felvonultató világbajnokságon. Szabó abszolút kategóriában is dobogós lett, miután ott harmadikként zárt.

Nagyot küzdött  Salamon Erika. Az 57 kilósok között masters 2-es korosztályú versenyzőként a felnőtt kategóriában világbajnoki aranyérmes lett.

Schauer Kornél az m1-es, Cserna János pedig az m2-es korosztályban állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Előbbi a 120, utóbbi a +120 kilogrammosok között. Susa Olivér (junior 105 kg) is éremért utazott a világbajnokságra, és végül a legfényesebbel sikerült hazatérnie. Az m1-eseknél a Magyar Erőemelő szövetség elnökeként tevékenykedő Beke Lóránd is megmérettetett, és végül 10 kilóval megjavítva tavalyi legjobbját, 175 kilogrammal negyedik lett.

A magyar csapat megrázó hírt kapott a világbajnokságon: itthon elhunyt az erőemelő család egyik tagja. A sportágat bíróként segítő Dávid Tamás 47 éves korában, váratlanul elhunyt. „Életvidámsága, a sportunk iránti szeretete, és lenyűgöző egyénisége örökre velünk marad.” – olvasható a Magyar Erőemelő Szövetség gyászjelentésében.

0 Tovább

Jet-ski: Korábban lesz az Európa-bajnoki futam Nyíregyháza-Leveleken

Ismét jet-ski Európa-bajnoki futamot rendez Magyarország. A világversenyeknek Nyíregyháza-Levelek ad otthont. Az újabb rangos események most a megszokottnál korábban lesznek, ugyanis ezúttal nem szeptemberben, hanem június 22. és 25. között szurkolhatnak a nézők a remélhetőleg minél jobb magyar eredményeknek” – mondta Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

Az idei felnőtt Európa-bajnoki sorozat Magyarországon veszi kezdetét, és Litvániában, Kupiskisban zárul. A két futam alapján avatnak bajnokokat. A junior világbajnokság viszont egy futamos lesz, és ezt ezúttal is Nyíregyháza-Leveleken rendezik meg.

„Az utóbbi években többször bizonyított a hazai szövetség és a szervező bizottság. Tavaly is elismerően nyilatkoztak a nemzetközi szövetség (UIM) képviselői, egyöntetű véleményük az volt, hogy a magyar szervezők maradandót alkottak a vízen és a szárazföldön egyaránt. Nem véletlen, hogy idén is megkaptuk a rendezési jogot” – tette hozzá Czeller Béla.

Közben a jet-skis szezon kezdetét vette az Ónodon megrendezett magyar bajnokság első fordulójával. A kategóriagyőztesek:

SKI JUNIORS GP3.3: Ifj. Komonyi Lajos

SKI VETERANS GP3: Puskás Zoltán

RUNABOUT VETERANS GP1: Kasza György

RUNABOUT GP1: Kasza György

RUNABOUT GP4: Stefán Saláth

RUNABOUT GP2: Kasza György

RUNABOUT GP3: Kasza György

SKI GP1: Szabó Barnabás

SKI GP3: Jászai Csongor

0 Tovább

Teke-vb: A női válogatott legyőzte a szerbeket!​​​​​​​

Negyeddöntős a női válogatott a teke-világbajnokságon! A Varasdon zajló világversenyen 7-1-re nyertek a magyarok a Szerbia elleni csoportrangadón, ezzel a kvartett legjobbjaként jutottak az egyenes kieséses szakasz első körébe.

A nemzeti csapat Németországgal csap össze a folytatásban, miután meglepetésre az osztrákok 5-3-ra győztek a németek ellen.

A női válogatott szerbek elleni győzelme azért is kiemelkedő, mert a csapat 3712-es összfás eredménnyel zárt. Idén ez az első alkalom, hogy a válogatott 3700 felett zár.

Teke-világbajnokság, Varasd

C-csoport, utolsó meccs

Magyarország-Szerbia 7-1 (3712-3426)

0 Tovább

Világkupa győzelmekkel hangolt az Európa Játékokra a kick-boxos Veres Richárd

Veres Richárd és Mónus Viktor is duplázott a felnőttek között a Törökországban lebonyolított kick-box világkupán. A 2028-as olimpiai részvételre hajtó sportág világkupa sorozatában egyre komolyabb mezőnyök vesznek részt: Isztambulban 42 ország több mint 2800 harcosa lépett tatamira és szállt ringbe, köztük 54 magyar – és hasonlóan méretes létszám várható majd a soron következő, júniusi budapesti világkupán is.

Az isztambuli megméretésen a pointfighting szabályrendszerben Veres Richárd megnyerte súlycsoportja, a 63 kg küzdelmeit. A sokszoros világ- és Európa-bajnok ráadásként diadalmaskodott a pointfightingban mindig csemegének számító, súlycsoportoktól független Grand Champion versenyszámban is. A rutinos sportoló a két arannyal jelezte, hogy éremre tör majd a júniusi Európa Játékokon is, ahová rajta kívül másik nyolc magyar kick-boxos is kivívta az indulás jogát.

Veres Richárdhoz hasonlóan két elsőséget szerzett Isztambulban a felnőtteknél a formagyakorlatos Mónus Viktor, aki a kreatív fegyveres, illetve a zenés fegyveres kategóriában is a legjobbnak bizonyult.

A törökországi éremtáblázaton a nemzetek között Magyarország a harmadik helyen végzett, míg a résztvevő 78 egyesület között a Halker-Király Team a negyedik legeredményesebbnek bizonyult.

A kick-box világkupa sorozat következő állomásának hazánk ad otthont: a 28. Magyar Kick-box Világkupára június 16. és 18. között kerül sor a BOK Sportcsarnokban.

Kick-box világkupa, Isztambul, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 1. Veres Richárd
+94 kg: 3. Opauszki Dávid
Grand Champion: 1. Veres Richárd
Nők:
50 kg: 3. Petró Lili
60 kg: 2. Busa Andrea
65 kg: 3. Busa Andrea
Grand Champion: 2. Busa Andrea

Light-contact:
Férfiak:
63 kg: 3. Száraz Gergő
74 kg: 2. Kajtár Bence

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 2. Száraz Gergő

Formagyakorlat:
Férfiak:
Kreatív: 2. Mónus Viktor
Kreatív fegyveres: 1. Mónus Viktor

Zenés fegyveres: 1. Mónus Viktor

Nők:
Kreatív fegyveres: 2. Tar Petra
Zenés fegyveres: 2. Tar Petra

Full-contact:
Nők:
60 kg: 3. Tóth Anna

K1:
Nők:
52 kg: 2. Pálfi Viktória

0 Tovább

Teke-vb: magyar sikerek eddig Horvátországban

Menetelnek a magyar válogatottak a felnőtt teke csapat-világbajnokságon. A varasdi világversenyen a nők és a férfiak is megnyerték eddig mindegyik csoportmeccsüket.

A férfiaknál az A-csoportban a magyarok eddig hibátlanok. Az első fordulóban 6-2-re verték a svédeket, majd következtek az olaszok. A nemzeti csapat ugyancsak 6-2-re győzte le a Olaszországot, majd Bosznia és Hercegovina ellen léptek pályára Kakuk Leventéék, és egy szorosabb összecsapáson végül 5-3-ra nyertek.

A nők a D-csoportban gurítanak a világbajnokságon. Méhész Anitáék Szlovákiát 7-1-re, Dániát 8-0-ra verték. A csoportelsőségről döntő összecsapáson a szerbek ellen gurítanak.

A felnőtt csapat-világbajnokság előtt az utánpótlás vb-t rendezték meg Varasdon. Kiváló magyar szerepléssel zárult az a világbajnokság.

A dobogó legmagasabb fokára állhatott fel Sziklási Tibor egyéniben. A fiatal tehetség 628 fás teljesítménnyel lett a világ legjobbja.

Sprint versenyszámban Kis Horváth Luca bronzérmes lett, akárcsak Lázár Brigitta és Bognár Barbara tandemben. Kis Horváth Luca tandem mixben is dobogóra tudott állni, miután Sziklási Tiborral harmadik lett. Az ötödik érmet az U18-as fiú válogatott gyűjtötte be. A csapatban Banai Bence, Balázs Ádám, Sziklási Tibor, Sidó László, Várvölgyi Milán és Mazzag Dávid kapott helyet.

0 Tovább

Socca – Kijelölték a magyar válogatott vb-keretét​​​​​​​

Kerethirdetés a socca-válogatottnál. Az 5+1-es kispályás labdarúgó-világbajnokságra készülő nemzeti csapat az egyik legnehezebb csoportba került, a cél azonban nem változott: tovább kell jutni a négyesből.

A németországi Essenben megrendezendő világbajnokságon a magyarok Törökország ellen kezdenek, ezután a regnáló világbajnok Brazília, végül Elefántcsontpart lesz az ellenfél a csoportkörben.

Schrancz Balázs szövetségi kapitány szerint a cél a továbbjutás. „Élőben néztem a sorsolást, a közvetítő riporter is megjegyezte, hogy amolyan ’halálcsoportba’ kerültünk. Ezzel azonban mi nem szeretnénk foglalkozni, az első kettőben szeretnénk végezni a csoportban, és akkor biztos a továbbjutás.” – mondta a szövetségi kapitány.

A magyar keret:

Kapusok: Szacskó László, Lieszkovszky Zalán

Mezőnyjátékosok: Bartucz Martin, Bánfalvi Balázs, Bognár Bence, Petric Branko, Czerman Márk, Érsek Róbert, Fekete Róbert, Fülöp Noel, Hollauer Balazs, Huszty Dániel, Irhás Ignác, Sulyok Richárd, Titkó Gergő

Szövetségi kapitány: Schrancz Balázs, segítője: Jenei Ottó

0 Tovább

Hegyi Európa-bajnokság: Nagy Norbert ezúttal Portugáliában nyert

Nagy Norbert folytatta remek idei sorozatát! A hegyi Európa-bajnokságon résztvevő magyar autóversenyző ezúttal a kontinensbajnoki sorozat portugáliai állomásán nyert az 5-ös kategóriában, így továbbra is magabiztosan vezet összetettben.

Korábban a Nagy Norbi Racing Team szakmai vezetőjeként is tevékenykedő autóversenyző Franciaországban nyerni tudott, ez volt az Eb-sorozat nyitó futama. Ezt követte az Ausztriában megszerzett ezüstérem, majd Spanyolországban győzött, a hétvégén pedig újra a dobogó legmagasabb fokára tudott állni.

 „Sikeres hétvégén vagyunk túl. Ezt logisztikailag úgy oldottuk meg, hogy a spanyol állomás után az autót nem is hoztuk haza, hiszen Braga közelebb van Subida al Fitóhoz, mint Budapest. Egy gyors pályán sikerült Portugáliában győzni, és bízom abban, hogy a jó formát sikerül továbbvinni Csehországba, hiszen két hét múlva ott folytatódik a hegyi Európa-bajnokság, azután pedig jön az olasz hétvége.” – mondta az eredményhirdetés után a korábban a WTCR-t is megjárt autóversenyző.

0 Tovább

Futókörök Napja 2023 – Dabas ismét hengerelt

A dabasiak tripláztak! 7469 kilométert futottak a Pest megyei város lakói. Dabas ezzel 2021 és 2022 után idén is megnyerte a Futókörök Napját. A nap során az összes helyszínen 8251 futó 63.311 kilométert teljesített.

Ismét nagyszabású országos aktív napot tartott az ország. Idén immár harmadszor rendezték meg a Futókörök Napját 25 helyszínnel. Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi években több rekortán borítású, legalább 800 méter hosszú futópályát adtak át az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával. Ezek a futókörök várták a mozogni vágyókat, egyben a szervezők mindenkit arra ösztönöztek, hogy vállaljanak lakóhelyükhöz közel egy-két kilométert.

Tragédia Mosonmagyaróváron - elhunyt egy futó a BágerRing futópályán. Az 55 éves férfi rendszeres résztvevője volt a szabadidősport eseményeknek, futás közben lett rosszul; a helyszínen ügyeletet ellátó mentősök megkezdték újraélesztését, de nem tudták megmenteni az életét.

Abonyban, Bicskén, Budapesten (III., X., XV., XVIII. kerületek), Dabason, Egerben, Fóton, Gödöllőn, Gyömrőn, Hajdúböszörményben, Hatvanban, Kaposváron, Kazincbarcikán, Kiskőrösön, Miskolcon, Mosonmagyaróváron, Pápán, Pécsett, Sárváron, Szarvason, Szegeden, Székesfehérváron és Veszprémben zajlott az esemény. 

A végeredmény:

1.

Dabas - OBO Aréna

1082 futó, összesen 7469 km

2.

Kaposvár - Cseri Park

732 futó, összesen 6333 km

3.

Sárvár - Csónakázó tó

527 futó, összesen 4400 km

4.

Budapest XVIII. kerület - Havanna úti lakótelep

479 futó, összesen 4159 km

5.

Pécs - Tüskésrét

630 futó, összesen 4041 km

6.

Kazincbarcika - Csónakázó tó

516 futó, összesen 3313 km

7.

Budapest X. kerület - Sportliget

402 futó, összesen 3196 km

8.

Hajdúböszörmény - Fürdőkerti futópálya

407 futó, összesen 3194 km

9.

Eger - Szmrecsányi Lajos Érsekkert

301 futó, összesen 2874 km

10.

Miskolc - Népkert

362 futó, összesen 2428 km

11.

Székesfehérvár - Halesz Liget

230 futó, összesen 2241 km

12.

Veszprém - Séd-völgy

238 futó, összesen 2202 km

13.

Gödöllő - Alsópark

279 futó, összesen 2010 km

14.

Pápa - Külső-Várkert

185 futó, összesen 1933 km

15.

Budapest XV. kerület - Páskom park

272 futó, összesen 1895 km

16.

Szarvas - Erzsébet-liget

291 futó, összesen 1880 km

17.

Szeged - Vértó

184 futó, összesen 1647 km

18.

Gyömrő - Táncsics utca

173 futó, összesen 1442 km

19.

Budapest III. kerület - Táncsics Mihály Park

107 futó, összesen 1248 km

20.

Bicske - Bicske Szíve Park

127 futó, összesen 1033 km

21.

Fót - Királydomb

114 futó, összesen 1016 km

22.

Kiskőrös - Záportározó köré

109 futó, összesen 1008 km

23.

Abony - Mikes-tó

116 futó, összesen 790 km

24.

Hatvan - Zagyva-liget

83 futó, összesen 785 km

25.

Mosonmagyaróvár - Báger-tó

305 futó, összesen 765 km

0 Tovább

Lovassport – A hazai szövetség bemutatta új programját​​​​​​​

Új programját ismertette a Magyar Lovassport Szövetség. A Nemzeti Lovardában megtartott szombati sajtótájékoztatón a Magyar Lovassport- és Lótenyésztés Fejlesztési Programon (NLSF) kívül rövid és hosszú távú célokról és a Gróf Széchenyi István Nemzetközi Díjugrató Világkupáról is szó esett.

Az olimpiai gondolat jegyében született meg a Magyar Lovassport Szövetség új programja, a Magyar Lovassport- és Lótenyésztés Fejlesztési Programja (NLSF), amelynek két fő célja, hogy a négy olimpiai szakágban (díjlovaglás, para-díjlovaglás, lovastusa, díjugratás) újra legyenek magyar lovasok az olimpián és segítse a ló- és lovas utánpótlást a későbbi olimpiai ciklusokban is.

Az olimpiai program siker esetén régi hiányt pótolhat, díjugratásban utoljára Göttler Vilmos szerepelt az 1992-es barcelonai olimpián, 1996-ban Atlantában pedig a lovastusa válogatott indulhatott (Herczegfalvy Tibor, Nemtin Anita, Schaller Gábor, Sós Attila, Tuska Pál).

A magyar kormány 2020-ban céltámogatásként 3 milliárd Ft-ot biztosított erre a programra. A helyzet felmérése után a szövetség a sokszor bizonyított és jó referenciákkal rendelkező német Schockemöhle Sportpferde GmbH-t bízta meg a lovak biztosításával és a sportmenedzseléssel. A német partner készítette fel többek között a dél-koreai és japán díjugrató válogatottat is az olimpiára, és közel négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a legmagasabb (olimpiai szintű) felkészítésben. A Program 10 fiatal lovat vásárolt (6 kanca, 2 mén és 2 herélt) – amelyek közül két ló akár a párizsi olimpiára is kikerülhet magyar lovasával. E lovak közül a kancák és a mének a tenyésztésben is szerepet kapnak. A Program alapvető célja, hogy 2028-ra készítse fel a magyar lovasokat és a lovakat, de van esély arra, hogy már a 2024-es olimpiára is sikerül kvótákat szerezni.

Díjugratásban erős nemzetközi 3 és 4 csillagos versenyeken kell bizonyítaniuk a lovaknak és a Németországban szoros szakmai felügyelet mellett készülő, a német partnerrel egyetértésben kiválasztott lovasoknak, akik idén több ilyen versenyen indultak már. A keret névsora: ifj. Lázár Zoltán, Jármy Vince, ifj. Kövy András, Szuhai Péter, ifj. Szabó Gábor, Szentirmai Ferenc. A rövidtávú cél a 2024-es csapatkvóta megszerzése, amelyre a július végi, prágai versenyen van lehetőség.

Díjlovaglásban is a csapatkvóta megszerzése a rövid távú cél. A kvótaszerző verseny a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) döntése alapján Pilisjászfalun lesz június 17-18.-án. Ennek a versenynek a megrendezését támogatja az olimpiai program. A magyar keret: Jom-Tov Jázmin, Komjáthy-Losonczy Anikó, Pachl Benedek, Szokola Csaba. Para-díjlovaglásban dr. Fonyódi Ildikó egyéni lovasként próbál meg olimpiai kvótát szerezni.

Lovastusában az egyéni vagy csapat kvótaszerzés a cél. Kaizinger Balázs két, a programban vásárolt lóval készül. Tóth Imre idén került be a programba, Doerfer Noémi szintén, aki külföldön, kiváló szakemberek segítségével több lóval készül, és a legjobb világranglista helyezéssel rendelkezik a magyarok közül. Sárközi Csaba fiatal lóval készül, vele hosszabb távon tervez a szövetség. Az egyéni célok mellett ezen a hétvégén Lengyelországban a csapatkvótáért is harcba száll a válogatott.

A szombati sajtóeseményen a Gróf Széchenyi István Nemzetközi Díjugrató Világkupával kapcsolatban elhangzott: népes mezőnyt lát vendégül Budapest. A számok szintjén ez úgy néz ki, hogy 22 nemzet lovasa vesz részt a viadalon. Százhetvennégy lovas érkezett, és 270 lovat láthat a közönség a helyszínen és a tévés közvetítésnek köszönhetően szerte a világban. Elsősorban a környező országokból és Közép-Európából érkeztek sokan. 

0 Tovább

Teke-vb: Öt érem, közte egy arany az U18-asoknál

Kiváló magyar szereplés utánpótlásban a teke-világbajnokságon. A hazai sportági szövetség tájékoztatása szerint a magyarok az U18-as korosztályban egy aranyat és négy bronzérmet szereztek a horvátországi Varasdon.

A dobogó legmagasabb fokára állhatott fel Sziklási Tibor egyéniben. A fiatal tehetség 628 fás teljesítménnyel lett a világ legjobbja.

Sprint versenyszámban Kis Horváth Luca bronzérmes lett, akárcsak Lázár Brigitta és Bognár Barbara tandemben. Kis Horváth Luca tandem mixben is dobogóra tudott állni, miután Sziklási Tiborral harmadik lett.

Az ötödik érmet az U18-as fiú válogatott gyűjtötte be. A csapatban Banai Bence, Balázs Ádám, Sziklási Tibor, Sidó László, Várvölgyi Milán és Mazzag Dávid kapott helyet.

Varasdon az előttünk álló napokban a felnőtt csapat-világbajnokságot bonyolítják le, ahol Magyarország a női, és a férfi vonalon is érdekelt. 

0 Tovább

Uszonyosúszó Európa-bajnokság Magyarországon

Újabb rangos világversenyt rendezhet Magyarország. Júliusban uszonyosúszó Európa-bajnokság lesz Gödöllőn. Az Eb a Magyar Búvár Szakszövetség által meghirdetett 55 év 55 esemény egyik csúcsrendezvénye.



Papp Gábor elnök szerint a sikeres tavalyi év után egy újabb emlékezetes esztendőt produkálhatnak a magyar versenyzők.

„2022-ben a világversenyeken a mieink bizonyították, hogy nem véletlenül számítunk a legsikeresebb nem olimpiai sportágnak. Idén pedig egy nagyszerű lehetőség áll válogatott uszonyosaink előtt arra, hogy hazai medencében is megmutassák magukat" – mondta az MBSZ elnöke.

A július 17-én kezdődő kontinensbajnokságnak Gödöllő ad otthont, az Eb zárónapja 23-án lesz.

Magyarország legutóbb 2011-ben rendezett világversenyt a sportágban. Akkor Hódmezővásárhelyen volt uszonyosúszó világbajnokság. Egyébként a szövetség minden évben lebonyolítja az egyik legszínvonalasabb világkupát, ennek Eger ad otthont.

0 Tovább

Futókörök Napja – Vasárnap kiderül, hogy melyik a legsportosabb település​​​​​​​

Az előttünk álló hétvégén ismét nagyszabású országos aktív napot tart az ország. Harmadik alkalommal rendezik meg a Futókörök Napját, immár 25 helyszínen húznak futócipőt az egyes településeken.

Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi két évben több rekortán borítású, legalább 800 méter hosszú futópályát adtak át az Aktív Magyarországért program támogatásával, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával. Ezen futókörök várják a mozogni vágyókat, egyben a szervezők mindenkit arra ösztönöznek, hogy vállaljanak lakóhelyükhöz közel egy-két kilométert.

Vasárnap Abonyban, Bicskén, Budapesten ( III., X., XV., XVIII kerületek), Dabason, Egerben, Fóton, Gödöllőn, Gyömrőn, Hajdúböszörményben, Hatvanban, Kaposváron, Kazincbarcikán, Kiskőrösön, Miskolcon, Mosonmagyaróváron, Pápán, Pécsett, Sárváron, Szarvason, Szegeden, Székesfehérváron és Veszprémben zajlik majd a verseny, délelőtt 9 és délután 5 óra között.

Valamennyi helyszínen kizárólag sorszámmal ellátott chip viselésével lehet részt venni az országos  eseményen. A verseny ideje alatt egy futó ugyanazon a helyszínen többször is rajthoz állhat, a megtett körei pedig a nap végén összeadódnak majd. A Futókörök Napján a részvétel ingyenes, nevezni pedig kizárólag a versenyhelyszíneken lehet.

Bővebb információ, helyszínek pontos címei: https://szeosz.hu/futokoroknapja/

0 Tovább

Rali-vb: Nagyot küzdött és végül nem fejezte be a portugál ralit a Herczig-Ferencz duó

Rengeteg tapasztalattal a tarsolyában érkezik haza a Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros a portugál raliról. A Skoda Rallye Team Hungária kettőse nem tudta befejezni a világbajnoki futamot.

„Egész hetet felölelő verseny volt. Sokat küzdöttünk az elemekkel. Volt, hogy szikladarabokat kellett kerülgetni a gyorsaságikon. Nem tudtunk elindulni egy szakaszon, így a zárónapot már a szuper rali szabályai keretén belül tudtuk folytatni, de sajnos a harmadik vasárnapi gyorsaságin kiestünk, optimistábbra vettem egy féktávot, és felborultunk.” – mondta Herczig, aki úgy látja mindezek ellenére sok tapasztalatot gyűjtöttek Portugáliában.

„Az autón lesz javítanivaló, és az idő is sürget egy picit, mivel két hét múlva már el kell indulni Szardínia szigetére, ahol a következő világbajnoki futamon ülünk autóba” – vázolta a közeljövőbeni terveket az autóversenyző.

A Skoda Rallye Team Hungária párosából sokat kivett az elmúlt versenyhétvége, de ha összehasonlítjuk egy Eb-futammal, ez érthető. Egy kontinensbajnoki állomáson 180-190 kilométert teljesítenek gyorsasági szakaszon, ennek a vb-megfelelője 320 kilométer. És akkor ott van még 1300 kilométernyi etap.

A pilóta beszámolt arról is, hogy nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is extra terhelésnek vannak kitéve. „Hatalmas a mezőny és hosszú a verseny. Abban is fejlődünk kell, hogy hogy érkezünk meg egy-egy vb-futamra. Fontos, hogy az energiaraktárak fel legyenek úgy töltve, hogy a zárónapon se legyen gond.” – összegzett Herczig Norbert. (srth.hu)

0 Tovább

Ilyen volt a birkózó ob!

Szombaton a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) adott otthont a felnőtt országos bajnokságnak, amelyen összesen 196 birkózó küzdött az érmekért. Az ob-k történetében először adódott példa arra, hogy a küzdőteret teljesen elszeparálták, csak az aktuálisan szőnyegre lépő birkózó és az edzője léphetett be.

A nívósabb, minőségi lebonyolítás érdekében a központi csarnok mellett a bemelegítő terem is rendelkezésre állt, a szurkolók, a kísérők kizárólag a lelátókon és a küzdőtér két oldalán foglalhattak helyet. Az ob házigazdája a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) mellett a Ferencvárosi Torna Club volt, utóbbi Simita Zsoltot kérte fel a rendhagyó, kifejezetten jól sikerült rendezésre.

Az alig három héttel ezelőtt, Zágrábban véget ért Európa-bajnokságon érmet nyert hat sportolónk közül három birkózott a KIMBA-ban: újdonsült Eb-győztesünk, Takács István magabiztosan nyert súlycsoportjában, a kötöttfogású 87 kilogrammosok között, a Horvátországban harmadik Lévai Zoltán (kf, 77 kg) ugyancsak magabiztosan nyert, ahogyan a szintén Eb-bronzérmes Bajcajev Vlagyiszlav is, ám ő ezúttal nem a szabadfogású 97 kilogrammosok között, hanem 125 kilogrammban diadalmaskodott. Az előnevezések alapján arra számíthattunk, hogy összeméri tudását a négyszeres Európa-bajnoki érmes Ligeti Dániellel, ám a Haladás sportolója végül kihagyta az ob-t.

A válogatott tagjai közül mások is ideiglenes súlycsoportváltáson estek át, a 2022-ben Budapesten Európa-bajnok Fritsch Róbert (kf) 72 helyett 82 kilóban, a szintén a fővárosban kontinensbajnok, vb-harmadik Muszukajev Iszmail (szf) 65 helyett 74 kilogrammban, az Eb-harmadik Torba Erik (kf) 60 helyett 67 kilogrammban indult, és szerzett országos bajnoki címet.

A szintén Eb-harmadik, U23-as világbajnok Szilvássy Erik 82 helyett 97 (!) kilogrammban versenyzett. Ebben a kategóriában a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Lévai Tamás és az olimpiai ötödik, vb-második Szőke Alex összecsapása ígérkezett a legizgalmasabbnak, ám utóbbi végül nem tette próbára magát a viadalon. Szilvássy és Lévai viszont a nordic systemnek (hat vagy hét induló esetén alkalmazzák) hála kétszer is megküzdött egymással, egy-egy alkalommal a csoportkörben és a döntőben. Előbbi meccs a vártnál talán kiélezettebben alakult, az első menet Szilvássyé lett passzivitási ponttal, Lévai a másodikban fordított, szintén passzivitási ponttal, majd az ilyenkor megszokott lenti helyzetből eredményesen indított úgynevezett mellpörgetést, ezzel 3:1-re nyert. A finálé sima volt, Lévai két kitolással, egy-egy passzivitási ponttal, pörgetéssel és dobással technikai tussal nyert.

Kicsit sem mellékes, hogy Lévaiék tripláztak, a legfiatalabb fivér, Levente a 72 kilogrammosok aranycsatájában 5:3-ra legyőzte a 67 kilogrammban tavaly Európa-bajnoki ezüstérmes Váncza Istvánt.

Izgalmas mérkőzésekből egyébként sem volt hiány, különösen a döntőkhöz közeledve: nagy meglepetésre az U23-as Európa-bajnok, Eb-harmadik Vitek Dárius (kf, 130 kg) az elődöntőben 8:2-re kikapott az érdi Végh Artúrtól. Érdemes kiemelni a Torba Erik–Bogdán Dániel 10:5 és a Lukács Botond–Vida Csaba (3:2) meccset is, mindkettő tartogatott emlékezetes pillanatokat. Érdemes kiemelni a szabadfogású 86 kilogrammos Gangl Zétény és Vazár Sándor bronzmérkőzését is – ha csak a végeredményét néznénk, azt is hihetnénk, kézilabdameccset rendeztek: 51 pontot csináltak a srácok, Gangl nyert, 30:21-re.

A versenyzők, az edzők, a kísérők és a szurkolók mellett az eseményt megtisztelte jelenlétével Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke, Szilágyi János, a Szigetmobil Kft. ügyvezető igazgatója, Sike András, olimpiai bajnok, az FTC birkózószakosztályának vezetője, Ancsin László, az MBSZ főtitkára, Bácsi Péter, az MBSZ szakmai igazgatója, Lőrincz Tamás, olimpiai bajnok, a KIMBA szakmai igazgatója, Vatai László, a Budapesti Birkózószövetség elnöke, valamint az olimpiai bajnok Repka Attila.

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, CSEPEL
A győztesek

Kötöttfogás. 55 kg: Gazdag Krisztián (PEAC), 60 kg: Andrási József (BHSE), 63 kg: Kecskeméti Krisztián (Cegléd), 67 kg: Torba Erik (BHSE), 72 kg: Lévai Levente (BHSE), 77 kg: Lévai Zoltán (BHSE), 82 kg: Fritsch Róbert (BHSE), 87 kg: Takács István (BHSE), 97 kg: Lévai Tamás (BHSE), 130 kg: Darabos László (BHSE). Csapatverseny: BHSE.

Szabadfogás. 57 kg: Kocsis Ferenc (Hajdúnánás), 61 kg: Mizsei Zoltán (FTC-KIMBA), 65 kg: Budai-Kovács Marcell (Csepel TC-KIMBA), 70 kg: Molnos Norbert (Kiskunfélegyháza), 74 kg: Muszukajev Iszmail (FTC), 79 kg: Kuramagomedov Murad (TSC), 86 kg: Lukács Botond (Csepel TC), 92 kg: Arszunkajev Musza (Vasas), 97 kg: Végh Richárd (Érd-KIMBA), 125 kg: Bajcajev Vlagyiszlav (Csepel TC). Csapatverseny: Csepel TC.

Női birkózás. 50 kg: Macola Darina (BHSE), 53 kg: Szekér Szimonetta (BHSE), 55 kg: Szenttamási Róza (Csepel TC-KIMBA), 57 kg: Galambos Ramóna (BHSE), 59 kg: Borsos Viktória (KNSI-KIMBA), 62 kg: Szél Anna (OSBK), 65 kg: Elekes Enikő (KSC-KIMBA), 68 kg: Szabados Noémi (FTC-KIMBA), 72 kg: Osváth-Nagy Noémi (Eger-KIMBA), 76 kg: Nyikos Veronika (DKSE-KIMBA). Csapatverseny: Budapesti Honvéd SE. 

Fotók: MBSZ/Róth Tamás

0 Tovább

Teke - Elhunyt Csányi Béla

Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Csányi Béla, minden idők legeredményesebb tekézője, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya.  

Pályafutása során kilenc világbajnoki aranyérmet szerzett, emellett az FTC színeiben 32 magyar bajnoki elsőséget is begyűjtött. Ebből 13 egyéni, 11 páros és 8 csapat arany. A kilenc világbajnoki cím mellett nyolcszoros vb-ezüstérmesnek, négyszeres vb-bronzérmesnek mondhatta magát. Öt alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligája elődjének számító világkupát. Tizenhét alkalommal volt az év férfi tekézője. Magyarországi sportpályafutása után 1989-ben a Bamberg játékosaként tízszeres német bajnok volt. 2000-ben Budapesten, a 20. század 50 legnagyszerűbb magyar sportolóját ünnepelték, ahol a labdarúgó Puskás Ferenccel és Albert Flóriánnal, az ökölvívó Papp Lászlóval, vagy az öttusázó Balczó Andrással együtt köszöntötték, 2015-ben pedig a Nemzetközi Teke Szövetség (NBC) által alapított Halhatatlanok Klubjának első tagja lett. Edzőként volt időszaka, amikor a magyar férfi és női szövetségi kapitányi tisztet is betöltötte. Haláláig a férfi nemzeti csapatnál volt, bár betegsége miatt biztosnak tűnt, hogy nem lehet ott a jövő héten kezdődő horvátországi világbajnokságon. Csányi Béla 73 éves volt.  

0 Tovább

Rali-vb: A Herczig-Ferencz kettős a 21. helyről folytatja szombaton​​​​​​​

Kategóriájuk 21. helyén zárták a pénteki napot Herczigék a rallye-világbajnokság portugáliai állomásán.

Fárasztó versenynapon van túl a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős a portugál ralin. A világbajnoki futamon a mezőny a nyolc gyorsasági alatt 120 kilométert teljesített a legendás múrvás versenyen. A WRC 2-ben induló magyar duó túl van egy defekten és egy megpördülésen, de ami a pénteki versenynap külön nehézsége volt, hogy a nyolc gyorsaságit szervíz nélkül kellett végigtolnia a vb-mezőnynek. „Hosszú, fárasztó és embert próbáló napon vagyunk túl. A cél a túlélés volt, és az, hogy az autót olyan állapotban hozzuk le a nyolc gyorsaságiról, hogy szombaton az rendelkezésre álljon” – értékelte a pénteki napot Herczig Norbert.

A Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős az abszolút 27. helyéről várja a szombati folytatást, míg a kategóriájukban, a WRC2-ben jelenleg a 21. helyet foglalják el. 

Forrás: srth.hu

0 Tovább

Teke-vb: Beindul a nagyüzem Varasdon​​​​​​​

Ma megkezdődnek a teke világversenyek a horvátországi Varasdon. Egészen 17-éig U14-es Világkupát rendeznek, ezzel párhuzamosan zajlik majd az U18-as vb, zárásként pedig a felnőtt csapat-világbajnokságon szurkolhatunk a magyaroknak.

A csapatvilágbajnokságon a férfiak az A-csoportba kerültek, Bosznia-Hercegovinával, Olaszországgal, Németországgal és Svédországgal. A nőknél a D jelű kvartettben Szerbia, Szlovákia és Dánia lesz a csoportellenfél. A férfiaknál és a nőknél is az első két válogatott jut tovább az egyenes kieséses rendszerbe. 

A Magyar Teke Szövetség főtitkára szerint a világversenyek mindig teljes keresztmetszetet adnak a sportágról. „Izgatottan várjuk, hogy hol tartunk, hiszen több korosztály válogatott versenyzői is megmérettetnek. Bízunk benne, hogy tekéseink méltón képviselik Magyarországot az előttünk álló hetekben” – fogalmazott Bátor Gábor.

0 Tovább

Szkander – Csabai Atilla maradt az elnök

Újabb öt évre kapott bizalmat Csabai Atilla a Magyar Szkander Szövetség élén. A sportvezetőt a közgyűlés egyhangúlag választotta meg. A Világszövetség, valamint a kontinentális szervezet alelnökeként is tevékenykedő sportvezető negyedik ciklusát kezdi meg a sportág hazai irányításában elnökként.

„Megtisztelő a magyar és a nemzetközi szkanderért dolgozni. Egyben felelősség is, hiszen az előttünk álló évtizedben konkrét elképzeléseink vannak abban, hogy hova fejlődhet a szkander. Mindenesetre idén a Küzdősportok Világjátékán ott vagyunk, célunk, hogy bemutatkozhassunk a Világjátékokon és természetesen olimpiai álmok is vannak a nemzetközi szövetségnél” – mondta Csabai Atilla.

Három éremmel zártak a magyarok a Kelet-Nyugat sorozat isztambuli állomásán. A Magyar Szkander Szövetség információi szerint a rangos sorozaton Kőváriné Ivánfi Brigitta jobb illetve bal kézzel is ezüstérmes lett, míg Lukács Varga Veronika ballal bronzérmes lett. Németh Róbert bal kézzel indult, ő negyedikként végzett. A Kelet-Nyugat sorozatban így Kőváriné Ivánfi Brigitta jutott tovább, mivel csak a döntősök lépnek a következő fordulóba.

„Egy remek szintfelmérő volt az Európa-bajnokságra készülő versenyzőinknek Rangos nemzetközi mezőnyben mérettettek meg. Egy hónap múlva Moldova ad otthont a kontinensbajnokságnak, oda Kőváriné Ivánfi Brigitta és Lukács Varga Veronika utazik majd” – összegzett Dóró Zsolt, szövetségi kapitány. 

0 Tovább

Kick-box: Bálint és Száraz győzelmekkel hangolt az Európa Játékokra

Harminchét magyar versenyző lépett tatamira és szállt ringbe a boszniai kick-box Európa-kupán, ahonnan a felnőttek öt elsőséggel térhettek haza. Aranyérmeseink közül duplázni tudott Bálint Martin és Száraz Gergő, akik ezzel is jelezték, hogy jó formában vannak a közelgő Európa Játékok előtt.

Az idén immár harmadik alkalommal rendezik az Európai Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó Európa Játékokat, amelyen a sportág történetében először a kick-box is helyet kapott. A június végi lengyelországi bemutatkozásra nem kevesebb, mint kilenc magyar versenyző is részvételi jogot szerzett – köztük a hétvégi boszniai Európa-kupán remeklő Bálint Martin és Száraz Gergő.

Szarajevóban a 2019-ben világbajnoki címet nyert Bálint Martin a pointfighting szakágban egy arany- és egy ezüstéremmel zárta szereplését (a viadalon lehetőség volt a saját súlycsoportnál magasabb súlycsoportban is indulni), és mellette a light-contact szabályrendszerben is behúzott egy elsőséget.

Száraz Gergő 2021-ben light-contactban és kick-lightban is világbajnok tudott lenni súlycsoportjában, és az Európa-kupán is ezekben a küzdőnemekben jeleskedett. Light-contactban megnyert a saját súlycsoportjának küzdelmeit, eggyel feljebb pedig bronzérmes lett, ezen kívül a kick-lightban is a legjobbnak bizonyult a hozzá hasonlóan 63 kilósok között.  

A tatamis szakágak mellett a ringben is született egy magyar diadal Pálfi Viktóriának köszönhetően. A tavaly a Világjátékokat is megjárt fiatal kick-boxos hölgy a K1 szabályrendszerben állhatott fel a dobogó tetejére.

Az Európa-kupa éremtáblázatán a nemzetek versengésében Magyarország negyedik lett, míg az egyesületek között a Halker-Király Team a második helyen végzett.

 

Kick-box Európa-kupa, Szarajevó, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak:

63 kg: 3. Viczián Dániel

74 kg: 2. Bálint Martin

79 kg: 1. Bálint Martin

Light-contact:

Férfiak:

63 kg: 1. Száraz Gergő, 3. Bozók Szabolcs

69 kg: 3. Száraz Gergő

74 kg: 1. Bálint Martin

Kick-light:

Férfiak:

63 kg: 1. Száraz Gergő

84 kg: 3. Szabó Dominik

K1:

Nők:

52 kg: 1. Pálfi Viktória

0 Tovább

Fitnesz Eb – Egy arany, két ezüst, öt bronz​​​​​​​

Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy ha a magyar fitnesz-válogatott indul egy világversenyen, ott több érmet is begyűjtenek versenyzőink. A spanyolországi kontinensbajnokságon sem volt másképp.

Nyolc érmet szereztek a magyarok a fitnesz Európa-bajnokságon. A spanyolországi Santa Susannában megrendezett kontinensviadalon Karikó Brigitta kétszer is dobogóra állt. A felnőttek között a +168 cm-es kategóriában Európa-bajnok lett az artistic fitness mezőnyben, míg a junioroknál ezüstérmet szerzett. Rajta kívül volt még egy magyar ezüstérmes: Vágó Virág (junior acrobatic fitness) a 21-23 évesek között lett második. A magyar bronzérmesek: Csasztvan Lilla (fitmodell, 168 cm), Bogdán Szofia (artistic fitness, 163 cm), Lázár Laura (junior welness), Pásztor Lilien (junior bikini), Tomsits Linda (junior acrobatic fitness).

Az éremszerzéseken túl további 11 pontszerző helyet gyűjtöttek be a magyarok, ami jól érzékelteti azt, hogy beérni látszik a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetségnél az utóbbi években megkezdett, az utánpótlás kategóriákat támogató munka. 

0 Tovább

Táncsport – Európa-bajnok a magyar páros​​​​​​​

Magyar aranyérem a  Standardtáncok Kűr Európa-bajnokságán. A Tiranában megrendezett kontinensbajnokságon Rónyai Zoltán és Busa Dóra állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A magyar duó az elődöntőből a második legmagasabb pontszámmal jutott be a fináléba, ahol aztán nem találtak legyőzőre. Az ezüstérmet az olasz színekben versenyző Matteo Del Gaone, Ekaterina Utkina kettős szerezte meg, a harmadik helyen pedig a cseh Vit Domorad, Simona Tejcova kettős végzett. Magyar versenyzők korábban soha nem szereztek aranyérmet standard kűrben.

Standardtáncok Kűr Európa-bajnoksága

A döntő végeredménye:

1. Rónyai Zoltán, Busa Dóra (Magyarország)

2. Matteo Del Gaone, Ekaterina Utkina (Olaszország)

3. Vit Domorad, Simona Tejcova (Csehország)

4. Lovro Perakovic, Adrianna Glowacka (Bosznia-Hercegovina)

5. Jaroslav Jesensky, Simona Pavlovicova (Szlovákia)

6. Matteo Mandolini, Giulia Bulku (Albánia) 

0 Tovább

XVII. NN Ultrabalaton  - A rekordok eseménye 

Megdőlt a pályacsúcs a rekordmezőnyt felvonultató 17. NN Ultrabalatonon. Mihalik Norbert 16 óra 27 perc 54 másodperc alatt teljesítette a 211 kilométeres távot. A korábbi csúcsot Bódis Tamás tartotta 16 órával, 34 perccel és 28 másodperccel. A nőknél Maráz Zsuzsanna nyert 21:20:06 órás eredménnyel. 

A tókerülő futóverseny mezőnye Balatonfüredről rajtolt, majd megkerülve a Balatont, ugyanott ért célba. Az esemény történetében soha ennyien nem álltak rajthoz, ugyanis az összes kategóriát (egyéni, páros, kis- és nagycsapatos váltók) beleszámítva, 22 ezren húztak futócipőt a hétvége során. 

Zelcsényi Miklós versenyigazgató elmondta, mindenkinek azt kívánja, hogy egyszer tapasztalják meg az NN Ultrabalaton hangulatát. „Idén rekordmezőny indult, felemelő volt látni a tömeget. Voltak legendás alakjai az idei mezőnynek, említhetném Bogár Jánost, vagy a francia Gilles Pallaruelót. Előbbinek kiállítása is volt a versenyközpontban. Többször teljesítette az Ub-t, volt, hogy egyéniben meg is nyerte. Gilles az NN UB meghatározó alakja. Tizenhatszor futotta körbe a Balatont. Ráadásul ezúttal törött kézzel teljesítette a 211 kilométert.” 

Ott volt a mezőnyben többek között Magyar Honvédség csapata is, amelyben helyet kapott Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Böröndi Gábor, Honvéd Vezérkar főnök, és Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója is. 

Az augusztus 19. és 27. között a világ legjobb atlétáit felvonultató világbajnokságot felvezető Hősök Tere szurkolói klub országos roadshow egyik kiemelt állomása volt az NN Ultrabalaton. A versenyközpontban sportos aktivitásokkal és nyereményekkel, a balatonlellei váltóponton pedig frissítéssel, éjszaka meleg itallal, mosdóhasználati lehetőséggel, és pár perces frissítő masszázzsal várták az Ultrabalaton résztvevőit, akik 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket vagy bérleteket az atlétikai világbajnokságra!  

Rekordösszegű felajánlás a magyar kórházaknak és egészségügyi dolgozóknak 

 

A BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton hagyományos közös jótékony kampánya keretében idén ötödik alkalommal biztosítottak lehetőséget a résztvevők számára, hogy időmérő chipjeik letéti díját visszaváltás helyett karitatív célra ajánlhassák fel. Emellett tetszőleges összeget is adományozhattak, melynek köszönhetően rekordösszegű, összesen 6.182.500 forintot gyűjtött össze idén a futóközösség, amit a BioTechUSA-cégcsoport két különböző forrásból is kiegészített. Az étrend-kiegészítő és sportruházat gyártó és forgalmazó vállalat egyrészről fogyasztóit is bevonta az adományozásba, akik a webshopon keresztül történő vásárlásukat tetszőleges összeggel egészíthették ki. Másrészről a helyszínen, a futók által összegyűlt

összeget a BioTechUSA társadalmi felelősségvállalási programjának égisze alatt 5-5-5, azaz összesen 15 millió forinttal egészíti ki saját forrásból, így 2023-ban a szervezők összesen 21 543 965 forintot ajánlottak fel jótékony célokra. 

Idén először egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat lehetett javasolni az NN Ultrabalaton közösségi média oldalán, ahol minden korábbinál több, mintegy 5200 komment érkezett. Egy előszűrést követően 6 intézmény került kiválasztásra, melyek közül közönségszavazás útján döntötték el a futók és a BioTechUSA fitt közössége, hogy 2023-ban kit szeretnének támogatni. Idén a döntőbe jutottakra több mint 51.000 szavazat érkezett. A nyertesek: Peter Cerny Alapítvány - 20.967 szavazattal,Bethesda Gyermekkórház - 14.422 szavazattal és a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház - 8.632 szavazattal. Az intézmények a támogatást nélkülözhetetlen rehabilitációs és diagnosztikai eszközök beszerzésére, valamint kórházi épületek modernizálására fordítják. A BioTechUSA 2023-ban is egyedi shakerrel jutalmazta a nagyvonalú helyszíni felajánlásokat. A kezdeményezés nagykövete Kovács-Nyári Diána színésznő volt, aki maga is futott és adományozott a versenyen. 

0 Tovább

Hegyi Európa-bajnokság: Nagy Norbert Spanyolországban is győzni tudott​​​​​​​

Folytatódott Nagy Norbert remek sorozata. A hegyi Európa-bajnokságon résztvevő magyar autóversenyző Subida al Fitóban is a leggyorsabb volt az 5-ös kategóriában, így összetettben továbbra is élen áll.

Korábban a Nagy Norbi Racing Team szakmai vezetőjeként is tevékenykedő autóversenyző Franciaországban nyerni tudott, ez volt az Eb-sorozat nyitó futama. Ezt követte az Ausztriában megszerzett ezüstérem, ezúttal pedig újra a dobogó legmagasabb fokára tudott állni.

 

 „Sokan bele sem gondolnak: az egyik legnagyobb kihívást a logisztika jelenti számunkra, hiszen például az osztrák verseny után szinte azonnal mindent át kellett hoznunk Spanyolországba. De úgy látszik a végeredmény szempontjából minden zökkenőmentes volt. Az autó és az egyéb tartozékok itt maradnak, hiszen két hét múlva a portugáliai Braga mellett lesz az Európa-bajnoki sorozat negyedik állomása.” – mondta az eredményhirdetés után a korábban a WTCR-t is megjárt autóversenyző.

0 Tovább

Túl a fekvenyomó és az erőemelő magyar bajnokságon​​​​​​​

Hegedűs Áron és Petresevics Fanni is rekordot döntött. Az erőemelők a Cegléden megrendezett magyar bajnokságon alkottak maradandót. Hegedűs a 105 kilogrammos kategóriában, felhúzásban, 343 kilóval zárt, ez magyar csúcs.

Szintén országos rekordot javított Petresevics Fanni, aki a 76 kilósok között ugyancsak felhúzásban 200.5 kilogrammig jutott. Mindkét felhúzás raw rekord – súlycsoporttól függetlenül – a legjobbnak számít itthon, a Magyar Erőemelő Szövetség szervezésében lebonyolított versenyeket figyelembe véve.

A sportágban túl vannak a fekvenyomó magyar bajnokságon is, azt a versenyt Debrecenben bonyolították le.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke elmondta, mindkét magyar bajnokságot magas színvonalú rendezés jellemezte. „Minden sportág esetében ünnepnek számít a magyar bajnokság. Jó volt látni, hogy mindkét megmérettetés jól sikerült. Mostantól világversenyek állnak előttünk, és remélem, hogy versenyzőink nemzetközi porondon is bizonyítanak” – összegzett az elnök.

Magyar bajnokok:

Erőemelés, nők

47 kg: Kása Bettina, 52 kg: Ács Fruzsina, 57 kg: Hódi Enikő, 63 kg: Tóth Viktória Flávia, 84 kg: Idem Ubong Raphael, 84+ kg: Lovas Mónika, 69 kg: Sallai Eszter, 76 kg: Tóth Enikő

Erőemelés, férfiak

59 kg: Sajben Dániel, 66kg: Somodi Vince, 74 kg: Póta László, 83 kg: Molnár Dániel, 93 kg: Temesvári Tamás, 105 kg: Hegedűs Áron, 120 kg: Bereczki-Király Szilárd, 120+ kg: Papp Zsolt

Fekvenyomás, nők

47 kg: Kása Bettina, 52 kg: Petróczki Magdolna, 57 kg: Salamon Erika, 63 kg: Lakatos Gréta, 69 kg: Palágyi Zsanett, 76 kg: Kelemen Ramón, 84 kg: Idem Ubong Raphael, 84 +kg: Szabó Ágnes

Fekvenyomás, férfiak

59 kg: Sajben Dániel,  66 kg: Botta Péter, 74 kg: Balog Nátán,  83 kg: Gönczöl Mihály,  93 kg: Nemes Róbert, 105 kg: Kubatov Géza, 120 kg: Bereczki-Király Szilárd,  120+ kg: Feigl István

0 Tovább

Karate magyar bajnokság a budapesti vb jegyében​​​​​​​

Szűk fél évvel a hazai rendezésű világbajnokság előtt a hétvégén rendezték az UTE Megyeri úti Jégcsarnokában az idei karate magyar bajnokságot, amely a felnőtteknél válogató is volt az októberi vb-re. Legjobbjaink többsége újabb arannyal gyarapította éremgyűjteményét – köztük a júniusi Európa Játékokra kvalifikációt szerzett két magyar karatés, Tadissi Martial és Nagy Botond.   

A kétnapos magyar bajnokság – amelyre több mint 800 nevezés érkezett – szombati napján a kadet, junior, U21, felnőtt, veterán és para-karate kategóriákban avattak bajnokokat.

A felnőtteknél egyéni formagyakorlatban (kata) a hazai mezőnyben gyakorlatilag évek óta verhetetlen Nagy Botond és Sterck Laura ezúttal sem talált legyőzőre.

Küzdelemben (kumite) a verseny nagy hiányzója az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor volt, aki még a márciusi Eb-n elszenvedett kézsérülése miatt kénytelen volt kihagyni a bajnokságot. Ott volt viszont az elmúlt évek másik magyar világklasszisa, Tadissi Martial, aki ezúttal egy súlycsoporttal feljebb, a 75 kg-ban szerzett újabb bajnoki címet. A másik négy kategória mindegyikében feltörekvő fiatalok – Nagy Máté, Nichols Dávid, Botos Botond és Kapdebo Botond – diadalmaskodtak.

A nőknél a rutinos Molnár Réka, valamint az egyaránt korábbi korosztályos Európa-bajnok Baranyi Zsófia és Ilankovic Aleksandra esélyeshez méltón végzett az élen súlycsoportjában. Az egyformán U21-es válogatott Ádám Alexandra és Fleischer Dóra nyakába pedig először került felnőtt magyar bajnoki arany.

Az újpesti eseményen immár hagyományosnak mondhatóan para-karatésok is szerepeltek. A márciusi Európa-bajnokságon aranyérmes Kákosy Olívia itthon is első lett kategóriájában, és a spanyolországi Eb-n bronzérmet szerző Csatári János és Szabó Alexandra is a dobogó tetejére állhatott fel.

Magyar bajnokság, a felnőtt érmesek:

Kata:

Férfiak: 1. Nagy Botond (UTE), 2. Bárdos Ádám (Sporting Budo), 3. Barta Roland (Sandan) és Beke Bálint (UTE)

Csapat: 1. Hayashi Shitoryu (Szilágyi, Simák, Elekes, Nguyen)

Nők: 1. Sterck Laura (MTK), 2. Hógenburg Luca (UTE), 3. Kiss Maja (MTK) és Magos Petra (Senshi)

Csapat: 1. MTK (Kiss, Beck, Balogh)

Kumite:

Férfiak:

60 kg: 1. Nagy Máté (Szarvas), 2. Kiss András (UTE), 3. Szabó Marcell (KSI)

67 kg: 1. Nichols Dávid (UTE), 2. Kozsán Balázs (MTK), 3. Angyal Róbert (Tűzmadár)

75 kg: 1. Tadissi Martial (BHSE), 2. Knirsch Patrik (MTK), 3. Szabó Levente (Gankaku)

84 kg: 1. Botos Botond (MTK), 2. György Dániel (Tisza Volán SC), 3. Bazsánt Csaba (Raion) és 3. Kutas Béla (BHSE)

+84 kg: 1. Kapdebo Botond (MTK), 2. Frankó Dániel (Tisza Volán SC), 3. Dochnal Ádám (Nihon) és Freund Péter (Senshi)

Csapat: 1. MTK (Kapdebo, Botos, Csöppü, Knirsch), 2. Tisza Volán SC (Tálas, Frankó, György)

Nők:

50 kg: 1. Molnár Réka (UTE), 2. Lintz Alexandra (UTE), 3. Rónai Lili (UTE)

55 kg: 1. Baranyi Zsófia (MTK), 2. Papp Réka (Gastroyal), 3. Jakubovics Dalma (MTK)

61 kg: 1. Ilankovic Aleksandra (MTK), 2. Erdélyi Virág (Sun-Dome)

68 kg: 1. Ádám Alexandra (BVSC-Zugló), 2. Pap Dorottya (UTE), 3. Mészáros Emese (BHSE)

+68 kg: 1. Fleischer Dóra (MTK), 2. Boussebaa Aicha (MTK), 3. Módos Katalin (Pest-Budai)

Csapat: 1. MTK (Baranyi, Ilankovic, Boussebaa, Jakubovics), 2. (Molnár, Pap, Lintz, Rónai)

0 Tovább

Több mint 800 nevezés a karate magyar bajnokságon

A magyar karate 50 éves jubileumi eseménysorozatának részeként a hétvégén, május 6-7-én rendezik meg az idei WKF Magyar Bajnokságot, amelyre több mint 800 nevezés érkezett. A viadal a bajnoki címek eldöntése mellett fontos felkészülési állomása a sportág idei csúcseseményének, az októberi világbajnokságnak, amelyet a karate történetében először Magyarország rendez.

A magyar bajnokság a presztízsén túl kvalifikációs viadal is a vb-n majd a magyar színeket képviselő válogatottba kerülésre. Szinte kivétel nélkül részt is vesznek rajta a legjobb hazai sportolók, köztük a júniusi Európa Játékokra indulási jogot szerzett Tadissi Martial és Nagy Botond. Az esemény nagy hiányzója az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor lesz, akinek még a márciusi Európa-bajnokságon eltört a keze, azóta megműtötték, és emiatt kénytelen kihagyni a bajnokságot.


A karatésok bajnoki vetélkedése mellett para-karate versenyszámokat is rendeznek, amelyekben elindul az Eb-n aranyérmet nyert Kákosy Olívia, illetve az ugyanott bronzérmet szerzett Csatári János, Kárpáti Petra és Szabó Alexandra.

A magyar bajnokságon szombaton reggel kilenc órától a kadet, junior, U21, felnőtt és veterán korosztályok, illetve a para-karate kategóriák versenyeit rendezik, vasárnap pedig a 14 éven aluli fiatalok lépnek majd tatamira.

0 Tovább

Fallabda-vb: Búcsú az első fordulóban

Farkas Balázs csalódott. Elsőszámú fallabdázónk a világbajnokság első fordulójában az egyiptomi Omar Moszaaddal csapott össze, és 3-0-ra kikapott Chicagóban.

A világranglista 47. helyezett magyarja elmondta, bízott a továbbjutásban. „Korábban volt már példa arra, hogy Omar Moszaadhoz hasonló játékerővel rendelkező versenyzőt legyőztem. Ez sajnos most nem jött össze. Tudni kell, hogy a ellenfelemnek kifejezetten fekszik a klasszikus betonpálya, amin játszottunk. Nem véletlenül kapta a Pöröly becenevet. Úgy éreztem, hogy jól sikerült a felkészülésem, és legalább egy kört mehetek a  vb-n” – mondta a meccs után Farkas Balázs.

A következő nagyverseny számára június elején lesz, amikor is egy PSA-viadalon lép pályára Egyiptomban, előtte pedig többek között a magyar bajnokságon is indul.

Eredmény

Fallabda-vb, Chicago, 1. forduló

Omar Moszaad (egyiptomi)-Farkas Balázs 3-0 (6, 5, 9)

0 Tovább

Huszonkétezren állnak rajthoz Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, mely jótékony célokat is támogat

Jön Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvénye! A XVII. NN Ultrabalatont május 4. és 7. között rendezik meg balatonfüredi versenyközponttal. A táv 211 kilométer, a szervezők tájékoztatása szerint rekordlétszám lesz a tókerülő eseményen, ez 22 ezer indulót jelent, egyéniben 250-en állnak rajthoz.

Környezetbarát verseny, rekord és kiállítás

A részvételi rekordon túl a szervezőknek továbbra is fontos a környezetbarát lebonyolítás. A váltópontokon nem használnak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtik a szemetet. A szemléletnek köszönhetően évről-évre sikerül jelentősen csökkenteni a szemét mennyiségét. A 21. századi szemlélethez hozzátartozik egy a lehető legtöbb részletre kiterjedő applikáció, amely a futókat segíti majd.

 

Mindezek mellett a futók egy Bogár János kiállítást is megtekinthetnek a versenyközpontban. A magyar ultrafutó klasszis korábban így nyilatkozott: „Ez hatalmas megtiszteltetés. Ezúton is köszönöm a szervezőknek, hogy lesz egy ilyen kiállítás. A pályafutásom során megszerzett serlegeket láthatja a nagyközönség. Nehéz lesz kiválasztani, hogy melyik trófeákat állítsuk ki. Megszámoltuk, 500 serlegről beszélünk, ezek közül 17-et láthat a nagyközönség Balatonfüreden. Természetesen a legkülönlegesebbek nem maradnak otthon. A spanyolok előszeretettel adtak egymétereseket, azok ott lesznek, mint ahogy ott a helye az első százas serlegemnek is, amelyet a Hungaroringen szereztem, és nem maradhatnak ki az Ultrabalatonosok sem.” Bővebb infók, programtábla és versenyinformációk az https://ultrabalaton.hu/nnultrabalaton/  oldalon.

 

Minden NN Ultrabalaton résztvevő 50%-os kedvezménnyel vásárolhat jegyeket vagy bérleteket az atlétikai világbajnokságra!

Velünk lesz az idei NN Ultrabalatonon Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság is. Augusztus  19. és 27. között a világ legjobb atlétáival találkozhattok majd a Nemzeti Atlétikai Központban és Budapest belvárosában, a maraton útvonalán. A világbajnokság szervezőinek célja, hogy minél többen kezdjenek el sportolni és egészségesebb élni. Aki pedig már sportol és tesz az egészségéért, kedvezményes áron nézheti meg a atlétika világsztárjait. A vb-t felvezető Hősök Tere szurkolói klub országos roadshow egyik kiemelt állomása az NN Ultrabalaton. A versenyközpontban sportos aktivitásokkal és nyereményekkel, a balatonlellei váltóponton pedig frissítéssel, éjszaka meleg itallal, mosdóhasználati lehetőséggel és pár perces frissítő masszázzsal várják az Ultrabalaton résztvevőit!

Minden információ a vb-kedvezményekről: www.hetkoznapihos.hu

Egészségügyi intézményeknek segíthetünk!


A BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton hagyományos közös jótékony kampánya keretében idén ötödik alkalommal biztosítják a lehetőséget a résztvevők számára, hogy időmérő chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhassák fel, vagy tetszőleges összeget adományozhassanak. A szervezők minden évben olyan célokat karolnak fel, melyeket a közösség javaslatai alapján állítanak össze, és szavazással ők is döntenek arról, hogy kik kapják a támogatást. Újdonság, hogy idén egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat lehetett javasolni az NN Ultrabalaton közösségi média oldalán, ahol rekordmennyiségű, több mint 5000 komment érkezett. Emellett a BioTechUSA-cégcsoport fogyasztóit is bevonták az adományozásba, akik a vállalat webshopján keresztül történő vásárlásukat tetszőleges összeggel kiegészítve maguk is hozzájárulhattak a támogatáshoz.  Ezt a támogatást, valamint a helyszínen a futók által összegyűlt összeget a BioTechUSA felelősségvállalási programja égisze alatt 5-5-5 millió forinttal kiegészíti, és az NN Ultrabalatonnal közösen felajánlja az első három legtöbb közönségszavazatot kapó intézmény számára.

 

Idén a döntőbe jutottakra több mint 51.000 szavazat érkezett. Az idei nyertesek: Peter Cerny Alapítvány - 20.967 szavazattal, Bethesda Gyermekkórház - 14.422 szavazattal és a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház - 8.632 szavazattal. A BioTechUSA idén is egyedi shakerrel jutalmazza a nagyvonalú helyszíni felajánlásokat. A kezdeménye  jótékony nagykövete Kovács-Nyári Diána színésznő, aki maga is fut a versenyen. További részletek itt!

Nem csak a futás a cél! - BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity 2023 

Bővebben a BioTechUSA-ról 

 A BioTechUSA Európa egyik legnagyobb és legdinamikusabban növekvő étrend-kiegészítő és speciális élelmiszer gyártójaként és forgalmazójaként jelenleg több, mint 100 országban, 50 saját kézben lévő webshoppal, 279 franchise üzlettel, 1800 munkavállalóval és 4500 partnerrel van jelen. A BioTechUSA-n túl a cégcsoporthoz további négy márka tartozik: az edzőtermi edzést életvitelszerűen űzőket kiszolgáló Scitec Nutrition, Magyarország legnépszerűbb étrendkiegészítő webáruháza, a Builder; az egyedi keverőpalackokat gyártó ShakerStore és az átlag vitaminfogyasztókat megszólító multibrand webáruház, a VitaminShop, A vállalat folyamatosan fejleszti termékportfólióját, hogy az egyre színesebb vásárlói igényeknek maximálisan megfeleljen. Aktuális termékkínálata több mint 2000 termékből áll, így támogatva a legkülönfélébb vásárlói célokat, legyen szó fogyásról, izomtömeg-növelésről vagy teljes életmódváltásról. A vállalat aktív adományozási tevékenységet is folytat, mely során többek között egészségügyi dolgozókat, rászorulókat és nonprofit szervezeteket támogat. 

0 Tovább

Járosi Pétert újabb négy évre megválasztották a sárkányhajósok elnökének​​​​​​​

Továbbra is Járosi Péter irányítja a Magyar Sárkányhajó Szövetséget. A Baján megtartott küldöttgyűlésen a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) alelnökeként is tevékenykedő sportvezető újabb négy évre kapott bizalmat. Járosi Péter így immár 20 éve tölt be vezető pozíciót az egyre dinamikusabban fejlődő sárkányhajó sport hazai irányító szervezetében.

Az általános elnökhelyettes Schnaider-Báthory Csenge, a szakmai elnökhelyettes pedig Sziklenka László lett. A régi-új elnökség tagjai: Búza László, Szabó Miklós és Ozsváth Zoltán.  A felügyelő bizottság elnöke: dr. Eörssy-Farkas Dominika. A bizottság tagjai Bíró Andrea és Bocsor Balázs.

Járosi Péter, aki az európai szövetség  alelnöke is egyben elmondta, továbbra is sok fontos feladat előtt áll a Magyar Sárkányhajó Szövetség. „A következő négy év a fiatalítás jegyében, a szövetség további megerősítéséről fog szólni„ – hangsúlyozta az elnök.

0 Tovább

Bálint és Busa remekelt az athéni kick-box Európa-kupán​​​​​​​

Egyéniben és csapatban is nagyszerűen teljesítettek a magyarok az athéni kick-box Európa-kupán, amelyen 21 ország több mint 550 versenyzője indult. Egyéniben a felnőttek közül Bálint Martin és Busa Andrea volt a legeredményesebb két-két aranyéremmel. A görögországi verseny legjobbjaink számára fontos felkészülési állomás volt a júniusi Európa Játékok előtt.

Az Athens Challenge elnevezésű viadalon a pointfighting szabályrendszerben Bálint Martin megnyerte súlycsoportja, a 74 kg küzdelmeit. A 2019-ben a felnőtt világelitbe ifjú újoncként világbajnoki címmel berobbant kick-boxos azóta már elismert klasszissá nőtte ki magát, amit a görög fővárosban a súlycsoport nélküli kategória megnyerésével bizonyított: Bálint Martin öt győzelemmel harcolta ki a királykategória aranyérmét.

A nőknél Busa Andrea is kétszer állhatott fel egyéniben a dobogó tetejére. A négyszeres világbajnok sportoló kihasználva, hogy több súlycsoportban is lehetett nevezni, a 65 kg-os kategória mellett diadalmaskodott a 70 kilósok között is. Busa Andrea is elindult az openben, ahol egy további bronz lett a jutalma.

Aranyérmes lett az elmúlt bő évtized egyik kiválósága, a sokszoros világ- és Európa-bajnok, rutinos Veres Richárd is, aki a 63 kg-ban mind az öt meccsét sikerrel abszolválta.

Csapatban is taroltak a magyarok: a Halker-Király Team felnőtt együttesei a pointfighting és a light-contact szabályrendszerekben két-két aranyat, míg a kick-lightban egy aranyat és egy ezüstöt termeltek.

Az eredményeknek köszönhetően Magyarország a nemzetek versenyében a harmadik helyen zárt, míg a klubok között a Halker-Király Team a második legeredményesebbnek bizonyult.

A görögországi teljesítmény biztató a júniusi Európa Játékok szempontjából is. Az Európai Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó multisport-eseményre ugyanis kilenc kick-boxos is kvalifikációt szerzett, köztük az Athénban remeklő Bálint Martin, Busa Andrea és Veres Richárd.

Kick-box Európa-kupa, Athén a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak:

63 kg: 1. Veres Richárd, 2. Viczián Dániel

74 kg: 1. Bálint Martin

Open: 1. Bálint Martin

Csapat: 1. Halker-Király Team

Nők:

50 kg: 3. Petró Lili

65 kg: 1. Busa Andrea

70 kg: 1. Busa Andrea

+70 kg: 2. Haider Katrin

Open: 3. Busa Andrea

Csapat: 1. Halker-Király Team

Light-contact:

Férfiak:

Csapat:

74 kg: 1. Halker-Király Team

+74 kg: 1. Halker-Király Team

Kick-light:

Férfiak:

Csapat:

74 kg: 2. Halker-Király Team

+74 kg: 1. Halker-Király Team

Low-kick:

Férfiak:

+91 kg: 3. Demeter Gergő

0 Tovább

Grappling – Újabb magyar kvóta a Küzdősportok Világjátékára

Magyar éremszerzés és újabb kvóta a Küzdősportok Világjátékára! A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) által Taskentben megrendezett World Combat Games kvalifikációs versenyén Magyarország újabb indulási jogot szerzett férfi gi 71 kilogrammban – adta hírül a Magyar Grappling Szövetség!

Ezzel eldőlt, hogy két magyar lehet ott az őszi multisport versenyen, amelynek Szaúd-Arábia fővárosa, Rijád ad otthont. Magyarországnak ugyanis korábbról volt egy kvótája, azt a világbajnokságon Tóth Alexa szerezte a no gi 58 kilogrammos mezőnyben.

Taskentben a férfi 71 kilogrammos kategóriában Lakatos Sándor és Tóth Zoltán indult . Mindketten ugyanazon az ágon bejutottak a kisdöntőbe, azaz a bronzért küzdhettek egymás ellen. Végül Lakatos Sándor harmadik lett, Tóth Zoltán pedig ötödikként zárt. Azt, hogy a Küzdősportok Világjátékán ki képviseli a magyar színeket ebben a súlycsoportban, az később dől el.

Üzbegisztán fővárosában további két ötödik helyezést szereztek a magyarok, Veres-Kovács Ádám (no gi 66 kg), és Orbán Balázs (no gi 92 kg) jóvoltából. A felnőttek között idén debütáló Laky Levente a no gi 84 kilogrammos mezőnyben a selejtezőben búcsúzott a küzdelmektől.

Kovács Gábor, a Magyar Grappling Szövetség elnöke úgy látja, sikeres időszakon vannak túl. „Az utóbbi időszakban kevés kivételtől eltekintve a világversenyeken mindig sikerült dobogós helyeket produkálni. Ez ezúttal sem volt másképp, igaz most egy érmet szereztünk, de ez annál értékesebb, mert ez Küzdősportos Világjátékok-kvótát jelent.” – értékelt Kovács Gábor.

Gi grapplingben a küzdő felek a hagyományos ruházatban (gi-ben) vannak és maga a ruházat is felhasználható a küzdelem során. A no gi-ben passzos ruházatban vannak a versenyzők és a ruházat nem használható fel a küzdelemben (a birkózáshoz hasonlóan).

A küzdősportokat felvonultató multisport versenynek a szaúd-arábiai Rijád ad otthont október 21. és 30. között.

0 Tovább

Birkózás: Takács Eb-aranya Lőrincz Tamásnak is emlékezetes siker volt​​​​​​​

Lőrincz Tamást megérintette Takács István Eb-győzelme. Olimpiai világ- és Európa-bajnok birkózónk, aki jelenleg a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai igazgatójaként tevékenykedik elmondta, a „KisTakit” kisgyerekkora óta ismeri. Látta felnőni, és óriási dolognak tartja, hogy ott lehetett az Európa-bajnoki győzelménél.

„Ez egyszerűen fantasztikus. Huszonhárom évesen érett birkózással végigverte a mezőnyt. Pedig ha visszagondolok, nem volt olyan régen, hogy ott rúgta a bőrt a lábunk között, miközben az édesapja, Takács Ferenc tartotta nekünk az birkózó edzéseket. Persze ő akkor még focista akart lenni, folyton ott volt láb alatt a labdájával együtt.” – emlékezett vissza a zágrábi aranyérmesre a legfiatalabb birkózó olimpiai bajnokunk.

Lőrincz öröme a díjátadással lett teljes. Bacsa Péternek, a Magyar Birkózók Szövetsége ügyvezető alelnökének köszönhetően Takácsnak én adhattam át az Eb-aranyérmet. Felemelő pillanat volt. Megjegyzem: ez volt életem első éremátadása...” – mondta a KIMBA szakmai igazgatója, egyben hozzátette: az egész válogatott kitett magáért a közelmúltban zárult kontinensbajnokságon. „Hat dobogós helyet szereztek a mieink, minden szakágban lett érem, a legfényesebbet a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában Takács István gyűjtötte be. Természetesen már most mindenki a vb-re koncentrál, amely olimpiai kvalifikációs világverseny is lesz egyben.” – nyilatkozta Lőrincz Tamás. 

0 Tovább

Uszonyosúszás – Senánszky Petra Fukuókára és Csengtura is koncentrál​​​​​​​

Senánszky Petra sokoldalú élsportoló. A klasszis versenyző másodszor hagyta ki az egri uszonyosúszó világkupát. Az úszók országos bajnokságán indult, ahol 50-en és 100-on is győzött.

„Az idei évet leszámítva másodszor fordult elő, hogy nem indultam Egerben, furcsa is volt. Az úszó országos bajnokságon versenyeztem, és a kaposvári eseményt jó szájízzel zártam.” – mondja Senánszky, aki bekerült az úszó vb-csapatba.

„Vb-szintet elérve ott lehetek Fukuokában a vizes sportok világbajnokságán. Az uszonyos vonal természetesen fontos továbbra is számomra. A nagy cél természetesen ebben a sportágban az, hogy a következő Világjátékokra kvótát szerezzek. Továbbra sem adtam fel a másik nagy álmomat sem, ez pedig az olimpiai szereplés...” – számolt be jövőbeli terveiről az ötszörös Világjátékok-győztes.

A négyévente megrendezendő multisport eseményre a jövő évi belgrádi világbajnokságon harcolhatja ki az indulási jogot. Azt a Világjátékokat a kínai Csengtu városa rendezi meg 2025-ben. 

0 Tovább

Hat érem az ifjúsági karate világkupán​​​​​​​

Egy arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet gyűjtöttek a magyarok a La Corunában csütörtöktől vasárnapig megrendezett Karate1 Youth League viadalon. A 21 éven aluliak világkupa-sorozatának spanyolországi állomásán négy korosztályban 72 ország több mint 2500 versenyzője indult - köztük 32 magyar karatés -, így az éremszerzők hatalmas mezőnyökben harcolták ki a sikereket.

Az aranyérem a legfiatalabb korosztályban született, ahol az U14-es fiúk 45 kg-os súlycsoportjában öt győzelemmel Tóth János megnyerte kategóriájának küzdelmeit.

A legidősebbek, az U21-esek között nyert ezüstérmet a női 61 kg-ban Ilankovic Aleksandra. A korábbi junior Európa-bajnok és tavalyi U21-es Eb-ezüstérmes már évek óta meghatározó tagja a felnőtt válogatottnak is, mostani dobogós helye pedig azt jelzi, hogy képes lehet szép eredmény elérésére az év csúcsversenyén, az októberi budapesti felnőtt világbajnokságon is.

Ugyancsak ott lehet a vb-n a magyar válogatott színeiben Dvorák Ádám, aki a 2020-as budapesti korosztályos Eb-n már megtapasztalta, hogy milyen hazai közönség előtt dobogóra állni: akkor a juniorok között lett harmadik, és most Spanyolországban is bronzérmet nyert az U21-es férfiak 84 kg-os súlycsoportjában.

További három magyar tehetségnek akasztottak bronzérmet a nyakába La Corunában. A junior (16-17 évesek) lányoknál a 66 kg-ban a tavalyi vb-ezüstérmes Loyal Lili végzett a harmadik helyen, akárcsak a kadeteknél (14-15 évesek) az 57 kg-ban idei Európa-bajnok Tóth Máté, valamint a lányok 54 kg-os kategóriájában Török Panka.

0 Tovább

Hegyi Európa-bajnokság: Nagy Norbert 2. lett Ausztriában, összetettben pedig vezet

Nagy Norbert ismét dobogón! A hegyi Európa-bajnokság osztrák állomásán a magyar autóversenyző az 5-ös kategóriában ezüstérmes lett, így az összetett első helyéről várja a jövő heti spanyol futamot.

Nagy várakozás előzte meg a rechbergi versenyt, mivel az utóbbi években nem rendezték meg a legendás osztrák viadalt.

„Több, mint 20 ezer néző volt a pálya mellett és hatalmas mezőny jött össze. Fantasztikus hangulatban igazi hegyi versenynek lehettünk részesei. Örülök a második helyezésnek, mivel egy olyan vetélytársam végzett most az élen, aki gyakorlatilag ott lakik a verseny helyszínén. Nagyon ismeri a pályát. Nem akartam kizsigerelni teljesen az autót, hiszen ha innen hazamegyünk, másnap indulunk Spanyolországba, és nem ártana ép versenyautóval megérkezni oda.” – mondta a Nagy Norbi Racing Team szakmai igazgatójaként is tevékenykedő autóversenyző.

A rechbergi versenyt az osztrák Chris-Andre Mayer nyerte meg, Nagy Norbert és az ugyancsak osztrák Marcus Gasser előtt.

Az Európa-bajnokság egy hét múlva folytatódik a spanyolországi Subida al Fitoban

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum