Június 4-én vasárnap ismét a Népliget ad otthont az ország egyetlen, csak nőknek meghirdetett szabadidősport eseményének, ahol a BSI egy igazán sportos napot kínál a hölgyeknek.

A hölgyek sokszínűségéhez igazodó távok változatosak, hiszen 9 táv várja a sportolni vágyókat, akik az 1000 méteres családi futástól egészen a 10 kilométerig választhatnak kihívást. A különböző versenyszámok kombinálhatók, így akár 17,5 kilométer is teljesíthető a nap során, három részletben. Az egyéni 10 km-es, 5 km-es és 2,5 km-es számok mellett a 10 km párban is teljesíthető, de lesz 3x2 km-es váltó és 2,5 km-es gyaloglás is.

A Népligetben árnyas fái alatt vezető útvonalon több ponton frissítővel segítik a lányokat, asszonyokat, a futótávok rajtcsomagjában póló is lesz, a célban pedig mindenkit egy különleges érem vár. Minden táv teljesítője a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható 50%-os kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kupont is kap a sportélmény mellé.

 

A női futógálát immár 8 éve támogatja az ALDI és 2018 óta, azaz 5 éve névadó szponzora az ország egyetlen női futóeseményének.

„Számunkra az egészség sokrétű fogalom, hiszen a magas minőségű élelmiszerek, az aktív életmódot támogató sporteszközök és felszerelések forgalmazása mellett a mozgást, a vitalitást támogató rendezvények támogatása is kiemelt fókuszunkba tartozik” – mondta el a rendezvény kapcsán Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója. „Az áruházaink széles választékot biztosítanak friss, egészségtudatos és kiváló minőségű élelmiszerekből, amelyek segítenek fenntartani az energikus és kiegyensúlyozott életmódot. Elkötelezettek vagyunk, hogy megfizethető és könnyen hozzáférhető termékekkel támogassuk ügyfeleinket a mindennapok során, legyen szó táplálkozásról, vagy szabadidős tevékenységről.” – tette hozzá.

„Az ALDI Női Futógálát, mint az ország legszebb futóeseményét tarjuk számon, hiszen ahol ennyi kis -, és nagylány, anyuka és nagymama indul, az csak szép lehet. Az egyedülálló esemény 27 éves története során eddig 186 305 nevező tartott velünk, ami bizonyítja a női futógála népszerűségét.” – mondta Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója.

Az ALDI Női Futógálára május 31-én éjfélig várják az előnevezéseket, de helyszíni nevezésre is lehetőség nyílik június 4-én reggel 8:00 órától a Népligetben.

A különleges sporteseményről itt találhatók bővebb információk: https://www.futanet.hu/cikk/28-aldi-noi-futogala/28-aldi-noi-futogala-esemenyinformacio