Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

IV. Hungarian Darts Trophy – Világklasszisok mindhárom nap lesznek Budapesten

Már a péntek is bitang erős mezőnyt fog felvonultatni a IV. Hungarian Darts Trophy-n. A European Tour magyarországi állomásáról így megállapítható, hogy a legnagyobb és legszínvonalasabb hazai dartsverseny lesz, amit magyar közönség láthat. Az esemény szeptember 20. és 22. között lesz az MVM Dome-ban.

A sportágban a világ legjelentősebb szervezete, a PDC szabályt módosított, ennek köszönhetően eldőlt, hogy a világranglista első 16 helyezettje is lehetőséget kap az indulásra. Korábban a Pro Tour ranglista TOP 16-os mezőnye állhatott tábla elé. A verseny játékoskiemelése azonban továbbra is az utóbbi rangsor alapján történik.

A korábbi gyakorlat szerint a pénteki nap amolyan "bemelegítő" volt, de a szabályváltozás következtében és a nagyágyúk névsorát elnézve ez megdőlt.

Így már az első napon színpadra lép többek között az angol Michael Smith, az angol Nathan Aspinall, a skót Peter Wright, és a holland Raymond van Barneveld.

Négy magyarért szoríthatunk, hiszen Bezjian Alberto, Végső János, Csóka András és Jehirszki György is indulási jogot szerzett.

Szombaton a holland Michael van Gerwen, az angol regnáló világbajnok Luke Humphries és honfitársa Luke Littler, a walesi Gerwyn Price, sokak nagy kedvence a skót Gary Anderson, és a tavalyi budapesti győztes Dave Chisnall (angol) játszik majd, hogy csak pár világklasszist említsünk.

További információk a www.dartsevent.com oldalon.

0 Tovább

Teqball – Három magyar érem Kínában, éremeső Szlovákiában

Csingtaóban az ítéletidő sem tudta elsöpörni a magyar érmeket. A tízmillió lakosságú kínai metropolisz adott otthont a Teqball World Series legutóbbi állomásának. Közben Zsolnán rangos opent rendeztek, elsöprő magyar sikerekkel.

A Magyar Teqball Sajtószolgálatának információi szerint a szélsőséges időjárás a rangos torna végkimenetelébe is beleszólt, ám még ez sem veszélyeztette a magyar dobogós helyeket. Női párosban Kota Gabriella és Ács Krisztina (Rába ETO) második lett a thaiföldi Suphawadi Wongkhamchban, a Jutatip Kuntatong kettős mögött.

Férfi párosban a világ- és Európa-bajnok Bányik Csaba, Katz Balázs harmadikként végzett. Előttük két thai egység zárt. Vegyespárosban újabb magyar érem született: Bányik Csaba és Ács Krisztina bronzérmet hozhatott haza.

Ebben a kategóriában nem is hirdettek győztest, pontosabban két aranyérmes lett, mivel a szélsőséges időjárás miatt a döntőt nem rendezték meg, és két első helyezettet köszöntöttek az eredményhirdetéskor.

Szlovákiában egyéniben Blázsovics Ádám győzött. A REAC Sportiskola SE többszörös világbajnoka párosban sem talált legyőzőre, ott Györgydeák Aporral (Góbék Teqball Team) az oldalán állt asztalhoz. Vegyespárosban Péchy Petra (REAC Sportiskola SE) és Csereklye Martin (Rába ETO) ezüstérmes lett, Dezsényi Zsófia és Varga Dániel Botond (Rába ETO) pedig harmadikként zárt.

Női egyéniben Péchy megszerezte a 2. helyet, Izsák Anna (Puskás Akadémia) és Dezsényi pedig felállhatott a dobogó 3. fokára. Férfi egyéniben Blázsovics mögött is voltak magyar éremszerzők: Csábi Milán (Infinity Teqball) 2., Levik Boldizsár (Rába ETO) és Csereklye Martin pedig egyaránt 3. lett. A férfi duóknál Levik Tóth Benjáminnal egy ezüsttel gazdagodott, míg Hercegfi Máté (Infinity Teqball) és Gergely Péter (Góbék Teqball Team) lett a 3.

Eredmények

Teqball World Series – Csingtao

A dobogósok:

Női páros

1. Suphawadi Wongkhamchan, Jutatip Kuntatong (Thaiföld)

2. Kota Gabriella, Ács Krisztina (Rába ETO, Magyarország)

3. Jariya Seesawad, Areeya Homdee (Thaiföld)

3. Samah Shakir Abed, Zahraa Alshammati (Irak) 

 

Férfi páros:

1. Boonkoom Tipwong, Phakpong Dejaroen (Thaiföld)

2. Sorrasak Thaosiri, Jirati Chanliang (Thaiföld)

3. Bányik Csaba, Katz Balázs (Rába ETO, Magyarország)

3. Marek Pokwap (Lengyelország), Ilyés Szabolcs (Románia)

 

Vegyespáros:

1. Suphawadi Wongkhamchan, Jutatip Kuntatong (Thaiföld)

1. Sudarat Thongkot, Boonkoom Tipwong (Thaiföld)

3. Ács Krisztina, Bányik Csaba (Rába ETOMagyarország)

3. Areeya Homdee, Sorrasak Thaosiri (Thaiföld)

 

 

Zilina Teqball Open (Szlovákia)

Női egyéni:

1. Barabási Kinga (Transilvania Teqball Team, Románia)

2. Péchy Petra (REAC Sportiskola SE, Magyarország)

3. Izsák Anna (Puskás Akadémia, Magyarország)

3. Dezsényi Zsófia (Rába ETO, Magyarország)

 

Férfi egyéni:

1. Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE)

2. Csábi Milán (Infinity Teqball)

3. Levik Boldizsár (Rába ETO)

3. Csereklye Martin (Rába ETO)

 

Férfi páros:

1. Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE), Györgydeák Apor (Góbék Teqball Team)

2. Levik Boldizsár, Tóth Benjámin (Rába ETO)

3. Matej Kubovy (Teqbulls Chocen, Csehország), Lukas Flaks (TJ Druzba Suchdol, Csehország)

3. Hercegfi Máté (Infinity Teqball), Gergely Péter (Góbék Teqball Team)

 

Vegyes páros:

1. Barabási Kinga (Transilvania Teqball Team), Györgydeák Apor (Góbék Teqball Team, Románia)

2. Péchy Petra (REAC Sportiskola SE), Csereklye Martin (Rába ETO)

3. Dezsényi Zsófia, Varga Dániel Botond (Rába ETO)

3. Paulina Lezak (Lengyelország), Lukas Flaks (TJ Druzba Suchdol, Csehország)

0 Tovább

Csak a hajrában tudott egyenlíteni a Roma Kassán​​​​​​​

Döntetlennel ért véget a Kassai Futball Arénában az FC Kassa és az AS Roma összecsapása. Az ünnepi találkozó volt az aréna hivatalos avatója. A mérkőzést 12.400 néző szurkolta végig a helyszínen.

A meccsnek volt még egy ünnepi aktusa: Erik Pacinda az utolsó profi találkozóján lépett pályára, és ahogy kell, Geri Gergely a 10. percben lecserélte, és vastaps közepette vonult le a pályáról.

Az első találatot a többségi magyar tulajdonban lévő együttes szerezte meg. A csereként beállt Dalibor Takac talált be. Ezt követően nagyobb fokozatra kapcsolt Daniele De Rossi sztárcsapata, de egyenlíteni csak a hajrában tudott. Addig a Kassa remekül helytállt. A 85. percben aztán Niccolò Pisilli volt eredményes.

A mostani összecsapásnak volt egy 15 évvel ezelőtti előzménye: 2009-ben az Európa Liga rájátszásának első mérkőzésén a Kassa nagy meglepetést okozva, 3-3-ra végzett a Francesco Tottival felálló olaszokkal. A visszavágót a Roma aztán 7-1-re nyerte, de az FC Kassáról beszélt fél Európa a két meccs között. Érdekesség, hogy abban a csapatban játszott a „farkasok” mostani edzője, Daniele de Rossi.

A Kassa következő mérkőzése a Dunaszerdahely ellen lesz a Niké Ligában.

 FC Kassa – AS Roma 1-1 (0-0)

Gólok: Takac (53. p. ), ill. Pisilli (85. p.).

 FC Kassa: Sípos (82. Teplan) - Fabis (85. Dos Santos), Kruzliak, Gorosito (64. Krivák), Innocenti (64. Jakubko), Bokros (64. Magda) - Gallovic (82. Sovic), Zsigmund ( 64. Varga), Fasko (76. Miljanic) - Pacinda (10. Takac, 82. Korba), Medved (64. Niarchos). Edző: Geri Gergely.

AS Roma: Svilar (46. Ryan) - Sangare Traoré (64. Seola), Ndicka (64. Reale), Kumbulla (64. Nardin), Angelino (64. Cama) - Bove (46. Pisilli), Darboe (64.) (Levak) - Baldanzi (64. Cherubini), Le Feé (64. Graziani), Costa Vesco (46. Zalewski) – Solbaken (64. Sudamele). Edző: Daniele De Rossi

FOTÓ: Tomáš CICOŇ

0 Tovább

Jet-Ski Magyar Nagydíj: Kilenc magyar érem Győrzámolyban!​​​​​​​

Az összes korosztályt és kategóriát beleszámítva kilenc érmet – közte három aranyat – szereztek a magyar jet-ski válogatott tagjai a hazai rendezésű Európa-bajnoki és junior vb-futamon. A nemzeti csapat ezzel az Eb-n a második, a junior vb-n pedig a harmadik lett az éremtáblázaton. A világversenynek Győr-Győrzámoly adott otthont.

Az Eb-n Runabout GP1-ben Kasza György aranyérmes lett. A magyar versenyző a kategória veterán korosztályában sem talált legyőzőre. Előbbi mezőnyben három magyar állt a dobogón, hiszen Cseke Zsolt ezüstérmesként, Kacor Levente bronzérmesként zárt. A veteránoknál Major Sándor bronzérmes lett.

A Ski GP2-ben Jászai Csongor végig harcban volt az aranyéremért, végül másodikként ért célba.

Dobogóra tudott állni Szabó Barnabás is, ő a Ski GP 3-ban végzett harmadikként. Freestyle-ban a magyar színekben induló osztrák Maximilian Martha 2. lett.

A junioroknál világbajnokságot rendeztek Győrzámolyban. Itt a Ski 3.2-ben Marvin Bohuslav aranyérmet vehetett át, míg a Ski 3.3-as kategóriában ifj. Komonyi Lajos az előkelő 4. helyet szerezte meg.

Jet-skiben álló (Ski) és ülő (Runabout) kategóriákban rendeztek futamokat. Minden kategóriában három döntős futam (moto) van, ezek összesített eredményei alapján derültek ki, hogy kik állhattak fel a dobogóra.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke kiemelte, a hazai rendezésű felnőtt Európa-bajnokságon valójában világbajnoki szintű mezőny volt. „Huszonhét nemzet 154 versenyzője indult. Ez egyrészt magyar rekord, másrészt a hét érem dicséretes hazai szereplés. Sorozatban hatodszor rendeztünk Eb-t, illetve junior vb-t, de először volt Győrzámoly a helyszín. Úgy gondolom, hogy jól vizsgáztunk, és a nemzetközi visszajelzések is pozitívak. Külön köszönet a sportért felelős államtitkárságnak, és a Nemzeti Sportügynökség Zrt.-nek, a győri, valamint a győrzámolyi önkormányzatnak, és a helyi szervezőknek.” –  összegzett Czeller Béla. 

0 Tovább

A Boavistából szerződtetett támadót a Kassa​​​​​​​

Luis Santos Kassára igazolt! A 24 éves támadó a portugál Boavista együttesétől érkezett a többségi magyar tulajdonban lévő csapathoz.

„Rendkívül szimpatikusnak tűnt a Kassa FC. Igyekeztem informálódni. Tudom, hogy a klub székhelye a második legnagyobb szlovákiai városban van. A csapat profinak és szervezettnek tűnik. Igyekszem teljesítményemmel minél jobbá tenni ezt az együttest.” – mondta első kassai nyilatkozataként a támadó.

Farkas Balázs sportigazgató hozzátette: Santos készen áll a szlovák bajnokságban való játékra.

„Két éves szerződést írt alá velünk, és úgy gondolom a csapat sokat profitálhat az ő játékával. Véleményem szerint ez az átigazolás magának a Kassa FC-nek is előrelépés, hiszen egy nagy klubból érkezik, és ambiciózus, futballista. Érdekesség, hogy nem sokkal az esküvője után érkezik Kassára.” – árulta el Farkas Balázs, a Kassa FC sportigazgatója.

Kassán hétfőn rendezik meg az új aréna avatóját. A Geri Gergely irányította kassaiak ellenfele az olasz AS Roma lesz az ünnepi meccsen, a Niké Ligában pedig a jövő hétvégén a Dunaszerdahely ellen kezdik meg a bajnokságot. 

FOTÓ: Tomáš CICOŇ

0 Tovább

Jet-Ski Magyar Nagydíj – Lesznek magyar érmesek az Eb-n!​​​​​​​

Továbbra is jól szerepelnek a magyar jet-ski válogatott tagjai a sportág 2024-es Magyar Nagydíján, melynek keretében felnőtt Európa-bajnoki és junior vb-futamot rendeznek. A világversenynek Győr-Győrzámoly ad otthont.

A Magyar Jet-Ski Szövetség információi szerint több kategóriában két futamon van túl a mezőny. Ezek alapján Jászai Csongor a Ski GP2-ben vezető helyről várja a vasárnapi zárószakaszt, és ugyancsak első a Runabout veterán GP1-ben Kasza György.

Ski GP3-ban Szabó Barnabás karnyújtásnyira van az éremtől, hiszen két futam után a harmadik, akárcsak Major Sándor a Runabout veterán GP1-ben.

Runabout GP 1-ben a mezőny egy futamon van túl, itt Kasza György áll az élen, Kacor Levente pedig a harmadik.

Ski GP1-ben a magyar liszensszel versenyző osztrák Kevin Reiterer első lett, és ezt a helyet próbálja megtartani a hátralévő két futamban, míg Runabout GP 2-ben Kacor másodikként zárta a szombati napot, rá szintén két zárószakasz vár még.

Freestyle-ban a magyar színekben induló osztrák Maximilian Martha az első futam után a 2. helyen áll.

Álló (Ski) és ülő (Runabout) kategóriákban rendeznek futamokat jet-skiben. Minden kategóriában három döntős futamot (moto) kell teljesíteniük a versenyzőknek. Ezek összesített eredményei alapján derülnek ki, hogy kik állhatnak dobogóra.

0 Tovább

Jet-Ski Magyar Nagydíj: Hatalmas freestyle show-val megnyitották az Eb-t és a vb-t Győrben

Győrben, a Rotary Fröccsnapok részeként bonyolították le a hazai rendezésű  jet-ski Európa-bajnokság hivatalos megnyitóját. Ezt követően egy elképesztő freestyle-bemutatót láthatott a közönség a Mosoni-Dunán.

A Dunakapu téren a versenyzők bevonulása után Szeles Szabolcs, Győr alpolgármestere köszöntötte az Eb mezőnyét. Hangsúlyozta, megtiszteltetés Győrben vendégül látni a versenyzőket és a sportvezetőket. „Győr a régió központja, és egyben a sport városa. Örömmel álltunk az esemény mellé.” – mondta az alpolgármester.

Pulai Nikolett, Győrzámoly polgármestere kiemelte, már most mindenki győztesnek mondhatja magát, aki részese az Eb-nek. „Nem tudom miként alakulnak az eredmények, hogy hány érmet szereznek a magyarok, de megállapítható: mi mindannyian győztesekké váltunk azáltal, hogy megismerhettük ezt a dinamikus és látványos sportágat” – szögezte le az alpolgármester.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke beszámolt arról, hogy 27 nemzet képviselőit láthatjuk Győrzámolyban. „Ilyen nagy világversenyt nem rendeztünk még ebben a sportágban, és örömteli, hogy ezt a lépcsőfokot megléptük. Bízunk benne, hogy egy balesetmentes Eb-n eredményesek lesznek a magyarok.” – emelte ki Czeller Béla.  

Szabó Gábor a hazai szövetség alelnöke, a helyi szervezők képviseletében megjegyezte: élete nagy álma vált valóra, ebben a térségben sikerült otthont adni az egyik legnagyobb kontinentális rendezvénynek. „Az előttünk álló két napban Győrzámolyban fantasztikus versenyeket láthatunk, és mindenkit szeretettel várunk az ingyenes eseményre” – jegyezte meg.

A beszédek sorát Raimondo di San Germano, az Európa-bajnokság nemzetközi promótere folytatta. „A sportágban sorozatban hatodszor rendez Magyarország Eb-t, és mindig jó ide jönni. Most új helyszín ad otthont a versenyeknek, amelyen szép számú mezőny vesz részt.” – állapította meg a promoter.

Luca Filiberti, az UIM Aquabike Bizottság elnöke megköszönte a szervezőknek az versenyek előkészítését.

„Minden sportágban nagyon hangsúlyos a jövő nemzedéke. Fontos, hogy az Eb-vel párhuzamosan junior világbajnoki futam zajlik, érdemes nekik szurkolni az előttünk álló napokban.” – invitálta a nézőket az elnök.

A megnyitót követően egy látványos freestyle-bemutatóval zárult a hazai rendezésű jet-ski Európa-bajnokság, és junior vb-futam péntek esti eseménye a Mosoni-Dunán, Petúr András sportriporter-műsorvezető helyszíni kommentálásával. Az Eb szombaton a döntőkkel folytatódik, és vasárnap ér véget Győrzámolyban.

0 Tovább

Muszukajev Iszmail: Hiszek Istenben, és az elvégzett munkában!​​​​​​​

Muszukajev Iszmail felkészült a játékokra. A szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában érdekelt világbajnok kiemelt lesz az olimpián.

A Kovács István 1979-ben megszerzett vb-aranya után 44 évvel magyar szabadfogású világbajnoki címet nyerő balkár származású Muszukajev megfontolt és céltudatos sportember. Az olimpia közeledtével igyekszik minden zavaró tényezőt kizárni.

„Ugyan passzívan, de jelen vagyok például a közösségi média felületein. A mai sportéletben ha benne vagy, akkor tájékozódnod kell, és a legtöbb információ a leggyorsabban ott található meg. Ilyenkor azonban ez is teljesen háttérbe szorul. Mindent tudok az ellenfelekről. Bízom abban, hogy úgy alakulnak a dolgok, ahogy elterveztük. Hiszek Istenben, és az elvégzett munkában. Most már kerülöm azokat az impulzusokat, amelyek kizökkenthetnek. A kommenteket például soha nem olvasom, mert nem akarom magam felidegesíteni.” – mondta a birkózó.

 

A magyar olimpiai csapatban öt birkózó található. A szabadfogású Muszukajeven kívül ugyanebben a fogásnemben Ligeti Dániel (125 kg), a nőknél Nagy Bernadett (76 kg), míg kötöttfogásban Lévai Zoltán (77 kg), és Losonczi Dávid (87 kg) lép szőnyegre.

 

A birkózóversenyeket Párizsban augusztus 5. és 11. között bonyolítják le.  

Fotó: Róth Tamás

0 Tovább

Jet-ski Magyar Nagydíj – Jó magyar kezdés, több éremesély​​​​​​​

Jó kezdés a Jet-Ski Magyar Nagydíjon! Több magyar is dobogós helyen zárta a pénteki kvalifikációt a hazai rendezésű jet-ski Európa-bajnokságon. A kontinensbajnoksággal párhuzamosan junior világbajnoki futamot is rendeznek. A világversenynek Győr-Győrzámoly ad otthont.

A Magyar Jet-Ski Szövetség információi szerint a magyar liszensszel versenyző osztrák Kevin Reiterer a Ski Gp 1-es kategóriában a leggyorsabb volt, akárcsak Jászai Csongor a Ski Gp 2-ben. Szintén megszerezte a pole pozíciót Kasza György a Runabout veterán Gp 1-eseknél, ugyanitt Cseke Zsolt másodikként zárta az időmérő edzést.

Runabout Gp 1-ben Kasza György harmadik lett, akárcsak Runabout Gp 2-ben Kacor Levente és a Ski Gp 3-ban Szabó Barnabás.

A freestyle-osoknál a magyar színekben versenyző osztrák Maximilian Martha is dobogós helyen végzett a kvalifikáción, miután harmadikként jutott fináléba.

A junior világbajnoki futamon a Ski 3.2-ben Marvin Bohuslav az első helyen végzett, míg a 3.3-as kategóriájában ifjabb Komonyi Lajos a második legjobbként kezdheti meg a döntőt.

Ezeken túl további 4., 5., 6. helyeket csíptek el a magyarok, akik szintén előre léphetnek a döntők során.

Álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat jet-skiben. Minden kategóriában három döntős futam (moto) lesz, ezek összesített eredményei alapján derülnek ki, hogy kik állhatnak dobogóra.

0 Tovább

Érdi Mária: A munkát elvégeztük, várjuk az olimpiát!​​​​​​​

Érdi Mária harmadik olimpiájára készül. Az MVM SE vitorlás versenyzője úgy gondolja, hogy amit az elmúlt időszakban meg lehetett tenni egy sikeres olimpiai szereplésért, azt megtették. A világranglista-éllovas, világ-, és Európa-bajnok sportoló az utóbbi időszak nagy részét már az olimpia helyszínén, Marseille-ben töltötte. A Szerencsejáték Zrt. támogatásával készülő Érdi Máriát a francia kikötővárosban értük utol telefonon.

Milyen a hangulat Marseille-ben?

Mindenki nagyon várja már az olimpiát. Egy ’picit’ távol vagyunk az ötkarikás forgatagtól, de ezt nem tartom problémának. Májusban és júniusban is volt alkalmam rendszeresen edzeni az olimpiai pályán. Akkor még Marseille nem azt az arcát mutatta, mint amilyennel most találkozunk. Nem volt annyira meleg, és a szél sem olyan volt, mint amilyen várhatóan a játékokon lesz. Most azonban összeállt az egész. Meleg van, és a szelet is megkaptuk...

Ez lesz a harmadik olimpiád. Mennyit változtak az elvárások magaddal szemben az olimpiai ciklusok során?

Rió volt az első. Olimpiai újoncként sikerült futamot nyerni, azt hiszem akkor sokan felkapták a fejüket erre. Tokióból érmet szerettem volna hazahozni, ez akkor nem sikerült, de ezek mind-mind egy nagyon fontos tanulási folyamatnak az állomásai voltak. Most itt állunk a rajt előtt, és tudom, hogy mi történt az elmúlt olimpiai ciklusban. Sikerült vb-aranyat nyerni, Európa-bajnokságon győzni, és vezetem a világranglistát. Mindent egybevetve, bármi megtörténhet egy olimpián. Csak magamra koncentrálok. Úgy gondolom, hogy a munkát már elvégeztük.

Milyen taktika vezethet sikerhez Marseille-ben?

Az edzőmmel Enrico Strazzerával futamról futamra gondolkodunk. Egyáltalán nem érdekes bizonyos szempontból, hogy egy-egy versenynap végén ki áll az összetett élén. Lépésről lépésre kell összerakni az olimpiát.

A párizsi olimpián a vitorlás versenyeket július 28. és augusztus 8. között rendezik meg. A helyszín Franciaország legnagyobb kikötővárosa, Marseille lesz.  

 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

0 Tovább

Teqball – Csingtaóban folytatódik a World Series​​​​​​​

Újabb rangos nemzetközi megmérettetés áll a teqballosok előtt. A kínai Csingtao ad otthont a Teqball World Series következő állomásának. A hétvégi tornán a magyar színeket a győri Rába ETO játékosai képviselik – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség.


Férfi párosban a világ- és Európa-bajnok Bányik Csaba, Katz Balázs kettős indul, női párosban a többszörös VK-érmes Kota Gabriella és Ács Krisztina áll asztalhoz. Vegyespárosban a Bányik, Ács duó, valamint a Katz, Kota kettős játszik majd.

Egyébként Európából ott lesz még a 2021-es vb ezüstérmes Julien Grondin a lengyel Bratlomiej Franczukkal. Ilyés Szabolcs, a székely Góbék Teqball Team játékos-klubvezetője a fiatal lengyel tehetséggel, Marek Pokwappal indul majd Csingtaóban. A kínaiakon kívül a thaiföldi válogatott is képviselteti magát a hétvégén - többek között.

0 Tovább

Jet-Ski Magyar Nagydíj: Rekord mezőny és feszült várakozás Győrzámolyban​​​​​​​

Még el sem kezdődött a hazai rendezésű jet-ski Európa-bajnokság és junior-vb, de máris megdőlt egy rekord. A világversenyre 27 nemzet versenyzői érkeztek, és eldőlt, hogy 154 nevezővel startol pénteken a száguldás. A sportágban a magyarországi kontinens- és világbajnokságok történetében nem volt még soha ilyen népes mezőny. Az eseménynek Győr-Győrzámoly ad otthont.

A világversenyen 25 fős magyar válogatott indul abban a mezőnyben, ahol ázsiai és ausztrál jetesek is vízre szállnak, illetve csütörtökön egy motorteszt erejéig vízre is szálltak, így alaposan benépesült a Zámoly Beach és környéke. Érdekesség, hogy a három hete az olaszországi Olbiában megrendezett vb-futam létszámát is meghaladja a győri.

Czeller Béla szerint örömteli a nagy érdeklődés, egyben a szervező bizottság bízik abban, hogy balesetmentes három nap elé nézünk.

„Elképesztő az érdeklődés. Vannak kategóriák, ahol olyan nagy létszámú a mezőny, hogy a pénteki kvalifikáció után nem mindenki jut tovább a döntőbe, úgyhogy feszült és izgalmas versenyek várhatók” – mondta a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

Ebben a sportágban álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat. Minden kategóriában három döntős futam (moto) van, ezek összesített eredményei alapján derülnek ki, hogy kik állhatnak dobogóra.

Pénteken rendezik meg a kvalifikációs futamokat. A világverseny hivatalos megnyitója 19.20-tól Győrben lesz a Dunakapu téren, amely után – 20 órától – látványos freestyle-bemutatót láthat a közönség a Mosoni-Dunán. A száguldás pedig vasárnapig tart a Zámoly Beach-en. Több koncertre és kulturális eseményre számíthatnak mindazok, akik kilátogatnak az Eb-re illetve a vb-re. A rendezvényen bárki díjmentesen vehet részt.

0 Tovább

Hat karatés érem az Európai Egyetemi Játékokon

Egy arany-, három ezüst- és két bronzérmet nyertek a magyar karatésok az Európai Egyetemi Játékokon, amelyet az idén Magyarország két nagyvárosában, Debrecenben és Miskolcon rendeztek meg.

A legjobban a férfiak 67 kg-os súlycsoportjában szerepeltek a hazai karatésok, hiszen ott magyar házidöntőt láthatott a játékok karate versenyszámainak keddtől csütörtökig otthont adó Miskolci Egyetemi Sportcsarnok közönsége. Fiatal versenyzőink küzdelméből végül Nichols Dávid került ki győztesen, Béres Botond pedig ezüstéremmel zárt. Szintén ezüstöt nyert a 60 kg-osoknál a felnőtt válogatott oszlopos tagjának számító Kiss András, a nőknél pedig Szodorai Bianka állhatott fel a dobogó második fokára.

Bronzéremmel zárta a játékokat a 84 kg-ban a korábbi korosztályos Eb-bronzérmes Dvorák Ádám, és szintén harmadik lett női csapat formagyakorlatban az ELTE Uhlyarik Panna, Bokor Kata és Kollár Eszter összeállítású együttese.

Közel állt az éremhez, végül azonban az ötödik helyen végzett női csapat küzdelemben a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (Egyházy Veronika, Gill Dóra Nikol, Szodorai Bianka, Kovács Kiara) együttese, illetve női egyéni formagyakorlatban a megnyitón a sportolók részéről az eskü szövegét mondó Tóth Vanda.

0 Tovább

Teltház lesz a Kassa FC – AS Roma találkozón!​​​​​​​

Stadionavató Kassán! A többségi magyar tulajdonban lévő Kassa FC hétfőn az olasz sztárcsapatot, az AS Romát fogadja. A találkozó az új kassai stadion hivatalos átadója lesz. A meccs iránt az anyaországból is sokan érdeklődnek.

Biztosan teltház lesz Kassán, hiszen már nem lehet jegyet kapni a Roma elleni összecsapásra. „Újabb fontos mérföldkő lesz a hétfői nap klubunk életében, és jó érezni azt a kiemelt figyelmet, amely övezi a csapatot a napokban. A környező országokból is sok érdeklődő e-mailt kaptunk, illetve kapunk.” – számolt be a stadionavatóval kapcsolatban Geri Ádám ügyvezető.

„Előzetes információk szerint az olaszok csaknem a legerősebb összeállításukkal érkeznek, és biztos, hogy nem veszik félvállról a hétfői meccset” – mondta Geri Ádám, aki hozzátette: a két együttes legutóbb 15 évvel ezelőtt az Európa Ligában találkozott egymással.

„2009-ben az Európa Liga rájátszásának első mérkőzésén a Kassa nagy meglepetést okozva, 3-3-ra végzett a Francesco Tottival felálló olaszokkal. A visszavágót a Roma aztán 7-1-re nyerte, de az FC Kassáról beszélt fél Európa a két meccs között.” – emlékezett az ügyvezető.

A Kassai Futball Aréna ünnepélyes megnyitója hétfőn 19.30-tól lesz. Az ünnepi találkozót 12.400 néző előtt játsszák le. 


FOTÓ: Tomáš CICOŇ

0 Tovább

Uszonyosúszó-vb: Magyarország hat arannyal, hat ezüsttel és két bronzzal végzett Belgrádban​​​​​​​

A magyar válogatott összesen 14 érmet szerzett a Belgrádban megrendezett uszonyosúszó-világbajnokságon. A Világjátékok-kvalifikációs vb-n aranyérmes lett a 4X100 méteres multi mix váltó, amely világrekorddal, 2:41:90 perccel zárt. A világcsúcsot úszó kvartettben Cséplő Kelen, Pernyész Dorottya, Bukor Ádám és Suba Sára kapott helyet. Világbajnoki címet szerzett a Cséplő Kelen, Pernyész Dorottya, Lipők Larion, Suba Sára összeállítású 4x100 méteres mix uszonyos gyorsváltó is, Pernyész Dorottya 100 méteres uszonyos gyorsúszásban, Mozsár Alex 1500 méteres felszíni úszásban, valamint Kiss Nándor a 400-as és a 800-as felszíni döntőben.

Ezüstérmesként zárt egyéni számban két alkalommal is Mozsár Alex (800 m, 400 m felszíni úszás), Cséplő Kelen a 100 és a 200 uszonyos gyorson, valamint Lengyeltóti Bence (400 uszonyos gyors), és a Mozsár, Kiss, Lengyeltóti, Bukor alkotta 4X200-as felszíni váltó.

A két magyar bronzérmes Belgrádban Turucz Zoé (50 uszonyos gyors) és Kiss Nándor (200 felszíni) lett.

Veress András csapatvezető értékelése: „Fantasztikus eredményekkel zártuk a versenyt. Az egyéni számokban szerzett érmek mellett örömteli, hogy több váltónk is dobogóra állt, ami a csapat elképesztő erejét is mutatja. Nagy létszámmal érkeztünk Belgrádba, úgy gondolom, hogy ennek megfelelően is teljesítettünk. Némileg fájó, hogy néhányan kevéssel maradtak le a dobogóról, ugyanakkor ezek gyönyörű pontszerzések voltak, nincs miért bánkódni, maximálisan elégedettek vagyunk”

A magyar válogatott a tizennégy dobogós helyezéssel az éremtáblázat harmadik helyén végzett. Ez volt a 23. CMAS Felnőtt Uszonyosúszó Világbajnokság, amely után körvonalazódik a jövő évi Világjátékokon induló uszonyosúszó-válogatott. A kvóták sorsa véglegesen októberben dől el.

A 2025-ös Világjátékoknak a kínai Csengtu ad otthont. 

0 Tovább

Keddtől csütörtökig karate az Európai Egyetemi Játékokon​​​​​​​

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) megbízásából a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Debreceni Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel, valamint Debrecen és Miskolc városával közösen 2024. július 10. és 24. között Európai Egyetemi Játékokat (EUG2024) rendez. Az európai egyetemisták legnagyobb szabású küzdelmeire mintegy negyven ország négyszáz egyeteméről közel ötezer fiatal vesz részt, hogy tizenhét sportágban mérjék össze erejüket és tudásukat.

A karate versenyszámokat Miskolcon, az Egyetemi Sportcsarnokban bonyolítják le július 16-18-án, keddtől csütörtökig. A verseny szakszerű megrendezésében – Falusi Márton, Kis Virág és Pálinkás András vezetésével – az MKSZ is segítséget nyújt.

A pénteki nagyszabású megnyitón, a DVTK Arénában a sportolók és a bírók elmondták esküjüket, majd az EUSA zászló felvonásával hivatalosan is kezdetét vette az EUG2024. Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora a megnyitón elmondta: a sport kulcsszerepet játszik az összetartozás és a közösség érzésének erősítésében. A sport értéket teremt a játékok pedig lehetőséget nyújt arra, hogy Miskolc és Debrecen a sporton keresztül is megmutathassa értékeit – tette hozzá a rektor.

Külön büszkeség a karatésok számára, hogy a sportolók eskütételét egy miskolci karatés, Tóth Vanda mondta el. 

“Fantasztikus, hogy 37 fős magyar karatés vesz részt az Európai Egyetemi Játékokon. Soha ilyen nagy létszámú csapatunk nem volt még a játékok történetében. Ez azt jelzi, hogy Magyarországon erős az egyetemi karate sport. A Magyar Karate Szakszövetség égisze alatt létezik egyetemi magyar bajnokság is, a mostani verseny lebonyolításában pedig együttműködünk a MEFS-sel. Ami pedig a várható eredményeket illeti, több érem megszerzésében bizakodunk” – nyilatkozott a rajt előtt Dr. Mészáros János, az MKSZ elnöke.

Európai Egyetemi Játékok, karate torna, a magyar indulók:

Férfiak:

Kata (formagyakorlat):
Egyéni: Beke Bálint, Barta Roland, Mérő Bálint, Szilágyi Gergő

Kumite (küzdelem):
60 kg: Kiss András, Nagy Máté
67 kg: Béres Botond, Nichols Dávid, Kerti Kelemen
75 kg: Ács Tamás, Bagdi Márk Richárd, Tálas Bendegúz
84 kg: Botos Botond, Bazsánt Csaba, György Dániel, Dvorák Ádám, Bendó Milán
+84 kg: Frankó Dániel, Hőning Ádám, Stum Dominik, Molnár István
Csapat: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (Bagdi Márk Richárd, Bazsánt Csaba, Dvorák Ádám, György Dániel, Frankó Dániel, Hőning Ádám)

Nők:

Kata:
Egyéni: Fábián Csenge, Uhlyarik Panna, Bokor Kata, Kollár Eszter, Nagy Gréta, Gáldonyi Nikolett, Tóth Vanda
Csapat: Eötvös Loránd Tudományegyetem (Uhlyarik Panna, Bokor Kata, Kollár Eszter)

Kumite:
50 kg: Kovács Kiara, Kissimon Réka
55 kg: Szodorai Bianka, Gill Dóra Nikol, Bene Bianka, Papp Réka
61 kg: Egyházy Veronika
68 kg: Módos Katalin
+68 kg: Dávid Kira
Csapat: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (Egyházy Veronika, Gill Dóra Nikol, Szodorai Bianka, Kovács Kiara)

0 Tovább

Uszonyosúszó-vb: Szenzációs magyar érmek és világrekord Belgrádban​​​​​​​

Tíz éremnél tartanak a magyarok a Belgrádban zajló uszonyosúszó-világbajnokságon. A 4 arany, 5 ezüst, és 1 bronz mellé ráadásul egy fantasztikus világrekord is társult. A 4X100 méteres multi mix váltó 2:41:90 perccel csapott célba. A világcsúcsot úszó kvartettben Cséplő Kelen, Pernyész Dorottya, Bukor Ádám és Suba Sára kapott helyet. A selejtezőben a magyarok a Mayer Dávid, Pernyész, Bukor, Blaszák Lilla összeállításban harcolták ki a fináléba jutást.

Aranyérmet szerzett  Pernyész Dorottya 100 méteres uszonyos gyorsúszásban, Mozsár Alex 1500 méteres felszíni úszásban, és Kiss Nándor a 400-as felszíni döntőben. Utóbbi számban Mozsár ezüstérmesként zárt. Szintén a dobogó második fokára állhatott fel Cséplő Kelen a 100 és a 200 uszonyos gyors eredményhirdetésekor, valamint Lengyeltóti Bence (400 uszonyos gyors), és a Mozsár, Kiss, Lengyeltóti, Bukor alkotta 4X200-as felszíni váltó.

Az eddigi egyetlen magyar bronzérem Kiss Nándor nevéhez fűződik, aki a 400 uszonyos gyors fináléjában lett harmadik. 

A magyar válogatott a tíz dobogós helyezéssel az éremtáblázat harmadik helyén áll Belgrádban.

0 Tovább

Hét kick-boxos arany az Európai Egyetemi Játékokon

Hét arany, kilenc ezüst- és tizenegy bronzérmet nyertek a hazai versenyzők az Európai Egyetemi Játékok kick-box tornáján. A kontinens egyetemistáinak és főiskolásainak legrangosabb multisport rendezvényét az idén Magyarország két nagyvárosa, Debrecen és Miskolc látja vendégül. A játékok kick-box versenyszámaiban – amelynek Miskolc adott otthont – a magyarok bizonyultak a legeredményesebbnek.

A kick-box hét szakága közül négy mutatkozhatott be Mickolcon. A pointfighting szabályrendszerben Bozók Szabolcsnak sikerült súlycsoportját megnyernie, a kick-lightosoknál pedig a fiatal kora ellenére már többszörös világbajnok Száraz Gergő diadalmaskodott. Érdekesség, hogy ezúttal a ringben több arany született, mint a tatamin. A full-contactosok küzdelmeiben Petrovics Péter, illetve a korábban a tatamin világ- és Európa-bajnoki címet is nyert Kovács Laura Fanni lett első. A K1-esek mezőnyében Rehák Márk három győzelmet követően állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a nőknél pedig Gera Zorka nyakába akasztottak aranyérmet. 

Kifejezetten jól szervezett és roppant hangulatos versenyt sikerült megrendezni, amiben a Magyar Kick-box Szakszövetségnek is jelentős része volt, hiszen ők biztosították a tatamikat, a ringeket, a bírók nagy részét és a segítők zömét. A helyszínre sem lehet panasz, hiszen egy vadonatúj teniszcsarnokban bonyolították le a versenyt, és a nagy melegben a csarnokbeli légkondicionálás rendkívül sokat számított – dicsérte a körülményeket Galambos Péter, az MKBSZ elnöke. 

 

"A küzdelmek szakmailag változó színvonalat hoztak, hiszen volt olyan súlycsoport, ahol a felnőtt világranglista első három helyezettje itt volt, ugyanakkor akadtak gyengébb kategóriák is. De tudomásul kell venni, hogy ez egy ilyen verseny. Az eredményeket tekintve örömteli, hogy a magyarok jeleskedtek, és jó érzés, Európa itt megjelent egyetemista kick-boxosainak a jelentős részét a mieink tették ki. Ez azt mutatja, hogy sportolóink fontosnak tartják, hogy egyéb területeken is képezzék magukat, és gondolnak a későbbi életükre. Meggyőződésem, hogy ez jó az egyénnek is, de jó az egész hazai kick-boxnak is. Egyúttal köszönetemet szeretném kifejezni az egyetemeknek és főiskoláknak, hogy támogatták, támogatják a náluk tanuló kick-boxos fiatalokat" – nyilatkozta Galambos Péter.

 

A viadalon az éremtáblázaton Magyarország végzett az élen, megelőzve Horvátországot és Törökországot.

Európai Egyetemi Játékok, Miskolc, kick-box, a magyar érmesek:


Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 1. Bozók Szabolcs, 2. Száraz Gergő
74 kg: 1. Maruscsák László
84 kg: 2. Szmolek Emánuel
+84 kg: 3. Bondár Dávid és Bálint Zoltán
Nők:
55 kg: 2. Karácsondi Réka
+65 kg: 3. Török Dóra

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 1. Száraz Gergő, 3. Bozók Szabolcs
74 kg: 3. Maruscsák László
84 kg: 2. Szmolek Emánuel
+84 kg: 3. Bálint Zoltán
Nők:
55 kg: 3. Karácsondi Réka
+65 kg: 3. Zsíros Annamária

Full-contact:
Férfiak:
75 kg: 2. Tóth-Szabó Vilmos
86 kg: 1. Petrovics Péter
Nők:
56 kg: 2. Szeleczki Lilla
+65 kg: 1. Kovács Laura Fanni, 2. Tímár Boglárka

K1:
Férfiak:
67 kg: 1. Rehák Márk, 2. Forgó Zalán
81 kg: 3. Gondos Gergely és Tóth Bendegúz
Nők:
56 kg: 2. Nagy Zsófia
60 kg: 3. Boldizs Nikolett
65 kg: 1. Gera Zorka

0 Tovább

Párizs 2024 - Lévai Zoltánnak sok erőt adhat a testvére Eb-aranya​​​​​​​

Lévai Zoltán nem bánja, hogy itthon, tévében nézi majd az olimpiai megnyitót. A 77 kilogrammos kötöttfogásúak mezőnyében induló birkózó a párizsi játékok kezdetekor még itthon lesz. „Még jónak is tartom, hogy az olimpiai kavalkádból főleg a verseny előtt keveset kapok. Mindenki mondja, aki megtapasztalta, hogy a játékoknak van egy speciális hangulata, amelyre külön készülni kell” – mondja Lévai, akinek a felkészülésében komoly pluszt jelent, hogy testvére, Lévai Levente ugyancsak a 77 kilósoknál, de az U20-as korosztályban a közelmúltban Európa-bajnoki címet szerzett Újvidéken.

„Követtem azt az Eb-t, és örömmel láttam, hogy a testvérem bizonyos elemeket be tudott építeni a birkózásába, amit adott esetben tőlem lesett el. Sokat edzünk együtt, és mikor hazajött, édesapámmal kiértékeltük a kontinensbajnokságot, megállapítottuk, hogy ez az erős családi műhely eredményes. Biztos vagyok abban, hogy az én versenyzésemre is nagy hatással van Levi technikai repertoárja. A világversenyen elért győzelme pedig erőt adhat nekem is az olimpiára” – fogalmazott Lévai Zoltán.

0 Tovább

Rögbi Eb – A férfiak is negyedikek lettek Budapesten

A női válogatott után a férfiak is a negyedik helyen végeztek a rögbi Európa-bajnokság budapesti állomásán! A férfi válogatott bronzmeccset játszhatott, amit a nőkhöz hasonlóan elvesztett, de így is történelmi eredményt ért el a Trophy Series olimpiai rögbi Eb-n.

Két negyedik helyezés lett a vége tehát a budapesti meccsdömpingnek. A kánikulában lejátszott mérkőzések során mind a nők, mind a férfiak bizonyították, hogy a hőn áhított előrelépésre képesek.

A nők szombati negyedik helye után a férfiak megnyerték a Monaco elleni negyeddöntőt (36-14), aztán következett a svédek elleni elődöntő, ahol végül a mieink alulmaradtak 21-14-re. A bronzmérkőzésen Lengyelország ellen léptek pályára a magyarok, és 26-5-re alulmaradtak.

A két állomásból álló kontinensbajnokság összesített eredményeit tekintve mind a két válogatott megszerezte az összetett negyedik helyet, amely szintén egyedinek számít, hiszen magyar válogatottak ilyen sikereket korábban nem értek el ebben a sportágban

Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke:

„Ez a két negyedik hely, ez csillagos ötös. Ezek a sportolók, akik munka és tanulás mellett – persze van köztük profi is – bizonyítottak. Korábban felkaptuk a fejünket amikor egy-egy feröeri csapat meglepetést okozott. Most a mieink bizonyították, hogy Európa élmezőnyének közvetlen közelében vannak. Beért az a sportágfejlesztési munka, amit 8 éve indítottunk”

0 Tovább

Autós hegyi Európa-bajnokság – A perzselő olaszországi hőségben értékes ezüstérmet szerzett Nagy Norbert​​​​​​​

Nagy Norbert Olaszországban is dobogós helyen zárt. A hegyi Európa-bajnokság 5-ös kategóriájának címvédő magyar pilótája a Trofeo Vallecamonicán a 2. helyet szerezte meg, ezzel folytatta idei remek sorozatát. A Nagy Norbi Racing Team szakmai igazgatójaként is tevékenykedő autóversenyző az idei összes állomás mindegyikén dobogóra tudott állni.

Az aranyérmet a hazai pályán versenyző olasz Lukas Bicciato szerezte meg, a bronzérem pedig a cseh Lukas Mülleré lett.

A kategóriában a BMW E46-tal versenyző Nagy Norbert az olasz futam után is magabiztosan vezet. 115 pontja van, az olasz Lukas Bicciatónak 94, az osztrák Chris-Andre Mayernek pedig 78.

Az autós hegyi Európa-bajnokság két hét múlva a lengyelországi Limanowában folytatódik.

Nagy Norbert: „Nem lepett meg az eredmény, ezt valahol éreztem, hogy az olasz vetélytársamnak jobban kijön a lépés hazai pályán. Rekkenő hőség volt, ami a teljes mezőnyt próbára tette. Az a célom, hogy a lengyel futamon visszavágjak, és tovább növeljem az előnyömet összetettben.” 

0 Tovább

Fotógaléria: Eb-pillanatok

A rekkenő hőség sem tudta lassítani a magyarokat! A hazai rendezésű rögbi Európa-bajnokságon a női, és a férfi válogatott is elszántabb, mint valaha. Mindkét csapat jelentős előrelépést mutat a korábbi évekhez képest. 

A Budapest Rugby Centerben zajló kontinenstorna támogatója a Szerencsejáték Zrt. Fotók: Tóth Csaba

0 Tovább

Ilyen még nem volt – 4. a női csapat, a férfiak pedig legyőzték a románokat

Sporttörténelmi magyar szereplés a rögbi Európa-bajnokság budapesti állomásán! A magyar női válogatott bronzmeccset játszhatott, amit ugyan elvesztett, de a negyedik helyezés történelminek nevezhető, hiszen korábban soha nem végzett ilyen előkelő helyen a Trophy Series olimpiai rögbi Eb-n.
A nemzeti csapat a kisdöntőben Georgia csapatával találkozott, és végül 28-10-re alulmaradt a Budapest Rugby Centerben zajló kontinenstorna 2. napján.

A szombati napot a mieink a finnek elleni negyeddöntővel kezdték, ahol (hosszabbítás után) 19-14-re nyertek, aztán a svédek elleni elődöntőben 19-12-re kikaptak.

A férfi válogatott is emlékezetessé tette a szombati napot. A válogatott története során először legyőzte Romániát (26-12)! Ez volt az első csoportmérkőzés. A folytatásban következett egy 19-14-es siker a lettek ellen, majd Monaco együttesét verték a magyarok 21-14-re. Mindez azt jelenti, hogy a zárónapon a férfi csapat negyeddöntőzhet. A 11 órakor kezdődő összecsapáson ismét Monaco lesz az ellenfél. 

0 Tovább

Sárkányhajó: 48 magyar érem az Eb-n!​​​​​​​

Fantasztikus magyar szereplés a 15. EDBF Nemzetek Közötti  Sárkányhajó Európa-bajnokságon! A csehországi Racicében megrendezett kontinensbajnokságon a magyarok az összes korosztályt és kategóriát beleszámítva 29 aranyat, 14 ezüstöt és 5 bronzérmet szereztek.

Az Eb-n a mieink a 18 nemzet közül a legnagyobb létszámmal, 188 fővel képviselték a magyar színeket.

„Elégedettek vagyunk a magyar válogatott teljesítményével, hiszen történelmet írtunk. A verseny négy napján keresztül vezettük az éremtáblázatot, amit csak akkor tud egy nemzet teljesíteni, ha minden korosztályban, minden távon egyaránt eredményes. A magyar sárkányhajó válogatott holtversenyben az éremtáblázat első helyén végzett, és mindez bizonyítja a magyar sárkányhajósport erejét” - nyilatkozta a szövetség elnöke Járosi Péter.

Részletes eredmények a Magyar Sárkányhajó Szövetség oldalán

0 Tovább

Jet-ski Európa-bajnokság: Huszonöt fős lesz a magyar válogatott​​​​​​​

Rekordnevezés a hazai rendezésű jet-ski Európa-bajnokságon és junior vb-n. A jövő pénteken kezdődő világversenyre a szervezők információi szerint 26 ország legjobbjai érkeznek Magyarországra. Az eseménynek Győr-Győrzámoly ad otthont, a látványos versenyek vasárnapig tartanak.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke hangsúlyozta, ebben a sportágban ilyen nagy világverseny nem volt még Magyarországon. „Az elmúlt években többször is bizonyítottunk. Színvonalas Eb- és utánpótlás korosztályban vb-futamot rendeztünk Nyíregyháza-Leveleken. Ilyen szintű nemzetközi érdeklődést azonban nem tapasztaltunk még. Az esemény méretéhez képest a magyar válogatott is szép számú jetest vonultat fel. Huszonöt fős lesz a nemzeti csapat úgy, hogy a magyarokon kívül osztrák és szlovák kiválóságok is Magyarország zászlaja alatt versenyeznek, magyar liszensszel.” – mondta Czeller Béla, aki egyben a szervező bizottság elnöke is.

A várható magyar szereplésről szólva elmondta, több dobogós helyezésben bízhatunk. „Összességében elmondható az összes kategóriára, hogy erős mezőny lesz. A magyar versenyzőktől tíz érmet remélek a felnőtt Eb-, és junior vb-futamokon” – tette hozzá Czeller Béla.

A jet-ski világverseny hivatalos megnyitója péntek este Győrben lesz a Dunakapu téren, amely után látványos freestyle-bemutatót láthat a közönség a Mosoni-Dunán. 

0 Tovább

Rögbi Eb – A finnekkel negyeddöntőzhetnek a nők

Negyeddöntős a magyar női válogatott a rögbi Európa-bajnokság budapesti állomásán. A nemzeti csapat a Budapest Rugby Centerben rekkenő hőségben kezdte meg a küzdelmeket a Trophy Series olimpiai rögbi Európa-bajnokság második körében.

A magyarok előbb kikaptak Svájctól 15-10-re, majd a második találkozón 19-5-re verték Izraelt.

A harmadik pénteki összecsapáson Georgia legjobbjai következtek és Vitéz Georgináék végül 14-12-re győztek. Ez azt jelenti, hogy a szombati negyeddöntőben a finnekkel meccselhetnek a magyarok 12 óra 21 perctől.

A férfiak is bemutatkoznak szombaton. A magyarok Romániával, Lettországgal és Monacóval csapnak össze a csoportkörben.

Az Eb zárónapján a férfiak helyosztóit rendezik meg a Budapest Rugby Centerben.

Francia és svájci bajnokokkal áll fel a magyar férfi csapat

Mindenki egészséges, és mindenre elszánt játékosok várják az Eb-rajtot. Az olimpia évében különösen nagy figyelmet kap a sportág, mivel a franciáknál a rögbi egész évben fókuszban van. Kade Zalán U18-ban a Rouen, Sacaze Márton pedig a svájci Servette együttesével lett bajnok, amely a francia bajnokságban játszik.

Fotók: Tóth Csaba

0 Tovább

Rögbi Eb – Kezdődik a hazai rendezésű kontinensviadal!​​​​​​​

Francia és svájci bajnokokkal áll fel a magyar csapat

Jön a hazai rendezésű rögbi Európa-bajnokság! A hétvégén a Budapest Rugby Center ad otthont a Trophy Series olimpiai rögbi Európa-bajnokság második fordulójának. A csapatok már érkeznek. 

A Magyar Rögbi Szövetség információi szerint a meccsek már pénteken elkezdődnek és vasárnapig tartanak.

Az első, zágrábi fordulóban a női válogatott az 5. helyen végzett, míg a férfiak hetedikek lettek. A két forduló alapján az összesített első és második helyezett feljut a Championship-be, a 11-12. helyezettek pedig kiesnek, és a „Conference” kategóriában folytatják.

Az Európa-bajnokság budapesti állomásán 12 női és 12 férfi csapat lép pályára.

A magyar női válogatott sorrendben a svájciakkal, az izraeliekkel és a georgiaiakkal találkozik. A női csoportmeccsek pénteken zajlanak.

Szombaton a férfiak Romániával, Lettországgal és Monacóval csapnak össze. Vasárnap a helyosztókat rendezik meg számukra. A női helyosztók szombaton lesznek.

Francia és svájci bajnokokkal áll fel a magyar csapat

Mindenki egészséges, és mindenre elszánt magyar válogatottak várják az Eb-rajtot. Az olimpia évében különösen nagy figyelmet kap a sportág, mivel a franciáknál a rögbi egész évben fókuszban van. Kade Zalán U18-ban a Rouen, Sacaze Márton pedig a svájci Servette együttesével lett bajnok, amely a francia bajnokságban játszik.

A program:

Meccsdömping lesz mindhárom nap. Pénteken, amikor csak a nők játszanak, az összecsapások 10-től 18.10-ig zajlanak. Szombaton az első találkozó 9-kor veszi kezdetét, és este fél 10-ig lehet szurkolni a csapatoknak. Ezen a napon bonyolítják le a női helyosztókat és a férfi csoportmeccseket is. Vasárnap 11 órától 18.30-ig lesznek meccsek.

0 Tovább

Magyarországról és Csehországból is igazolt a Kassa​​​​​​​

A holtszezon is izgalmas a Kassánál. A többségi magyar tulajdonban lévő csapat a felkészülési időszak felénél jár, és megkezdődtek az edzőmeccsek is.

Győzelemmel kezdte a felkészülési mérkőzések sorát a Kassa FC. A Nagymihály elleni összecsapáson idegenben 1-0-ra győzött Geri Gergely csapata. A találkozó után Farkas Balázs sportigazgató beszámolt az elmúlt időszak érdekesebb igazolásairól.

„A cél a csapat megerősítése, így ennek szellemében hoztunk játékosokat Kassára. Rózsahegyről érkezett például Marek Zsigmund. A védekező középpályás korábbi együttesében csapatkapitányként játszott. Kapusposzton is erősítettünk: a cseh élvonalból, Budějovicéből Dávid Sipos jött, míg Bokros Szilárd a DVTK-ból tette át székhelyét Kassára, a hátvéd kölcsönjátékosként erősíti a csapatot” – sorolta Farkas Balázs, aki elmondta, a felkészülési időszak nagyjából felénél járnak.

„Az előttünk álló héten lesz egy lengyelországi edzőtábor, szombaton a Górnik Zabrze vendége lesz a Kassa, és onnan ráfordulunk az AS Roma elleni összecsapásra.” – mondta a sportigazgató.

A Kassai Futball Aréna ünnepélyes megnyitóján ugyanis az olasz AS Romával játszik barátságos mérkőzést a Kassa FC július 22-én.

Fotó:  Tomáš CICOŇ

0 Tovább

Socca – Megvannak a BL-résztvevők, bemutatkozott a női válogatott

Szigetszentmiklósi, karcagi, jászberényi és budapesti csapatok lettek BL-résztvevők a Socca Nemzeti Bajnokság Országos Nagydöntőn. A hajdúszoboszlói tornán eldőlt, hogy kik képviselhetik a magyar színeket a krétai Bajnokok Ligájában, egyben bemutatkozott a női socca-válogatott is. Fekete Róbert együttese megnyerte a sporttörténelmi tornát.

 Az év egyik legfontosabb eseményén van túl a hazai socca-társadalom. Hajdúszoboszlón eldőlt, hogy a National Iron Team megvédte címét. A szigetszentmiklósiak mogött a DKV INDUSTRY végzett másodikként Karcagról, megelőzve a Vasutas Sörözőt (Jászberény), és a budapesti Chicagót. Ez a négy együttes lett BL-résztvevő a 32 csapatot felvonultató mezőnyben. 

Hajdúszoboszlón a női socca-válogatott magabiztos sikert aratott. A horvátokat, a görögöket és a ciprusiakat is legyőzte a nemzeti csapat, így megnyerte a sporttörténelmi tornát. Ez volt a női válogatott hivatalos bemutatkozása. 

Fekete Róbert szövetségi kapitány elmondta, ez egy jó rajt volt, és azon lesznek hogy erre a sikersorozatra építve ütőképes válogatott induljon majd a jövő évi világbajnokságon. 

„Minden képzeletemet felülmúlta a csapat, a nemzetközi mezőnyben magabiztos játékkal, kapott gól nélkül nyertük a tornát. A világbajnokságot januárban Essenben rendezik meg. Addig több felkészülési meccsen és összetartáson igyekszünk tovább csiszolni a csapatjátékot” – mondta a szövetségi kapitány.

0 Tovább

Rögbi Eb – Pályán a női és a férfi válogatott is Budapesten!​​​​​​​

Jön a hazai rendezésű rögbi Európa-bajnokság! A hétvégén a Budapest Rugby Center ad otthont a Trophy Series olimpiai rögbi Európa-bajnokság második fordulójának.

A Magyar Rögbi Szövetség információi szerint a meccsek már pénteken, azaz július 12-én elkezdődnek és vasárnapig (júl. 14.) tartanak.

Az első, zágrábi fordulóban a női válogatott az 5. helyen végzett, míg a férfiak hetedikek lettek. A két forduló alapján az összesített első és a második helyezett feljut a Championship-be, a 11-12. helyezettek pedig kiesnek, és a „Conference” kategóriában folytatják.

Az Európa-bajnokság budapesti állomásán 12 női és 12 férfi csapat lép pályára. A magyarok ellenfelei:

A magyar női válogatott sorrendben a svájciakkal, az izraeliekkel és a georgiaiakkal találkozik. A női csoportmeccsek pénteken zajlanak.

Szombaton a férfiak Romániával, Lettországgal és Monacóval csapnak össze. Vasárnap a helyosztókat rendezik meg számukra. A női helyosztók szombaton lesznek.

További információk a Magyar Rögbi Szövetség Facebook oldalán. 

0 Tovább

15 év után ismét Kassán játszik az AS Roma!​​​​​​​

Idén nyáron a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa a sztárokkal teletűzdelt olasz AS Roma csapatával játszik barátságos mérkőzést a Kassai Futball Aréna ünnepélyes megnyitóján – jelentették be egy sajtóeseményen az Aréna gyepszőnyegén.

„Szlovákia negyedik legnagyobb stadionja, a Kassai Futball Aréna most már teljesen elkészült, szeretnénk ezt egy emlékezetes mérkőzéssel, hivatalosan is megnyitni az UEFA által adható legmagasabb minősítéssel rendelkező Stadiont. Két hónap intenzív munka után bejelenthetjük, hogy július 22-én 17 órától az első osztályú Niké Ligában játszó FC Kassa ellenfele az idei Európa Liga elődöntőse, a háromszoros olasz bajnok, kilencszeres olasz kupagyőztes, a két évvel ezelőtti Európa Konferencia Liga győztes AS Roma lesz.” – mondta a Kassai Futball Aréna vezérigazgatója, Peter Schmiedl.

„Le a kalappal a Futball Aréna vezetősége és vezérigazgatója előtt, amiért sikerült leszervezni egy ilyen nagy múltú klub Kassára érkezését. Bízom benne, hogy teltház lesz! Van egy kis nosztalgikus érzésem, hiszen a legendás Francesco Totti vezetésével éppen 15 évvel ezelőtt az AS Roma Európa Liga mérkőzésen már Kassára látogatott. Akkor az MFK Kosice 2009. augusztus 20-án 8450 néző előtt 3-3-as döntetlent játszott.” - mondta Dušan Trnka, az FC Kassa elnöke.

Érdekesség, hogy az AS Roma jelenlegi vezetőedzője, Daniele De Rossi akkor kezdőjátékosként végig a pályán volt.

 

FOTÓ: Tomáš CICOŇ

0 Tovább

Búvársport – A magyarok 15 érmet szereztek a junior Eb-n!​​​​​​​

Tizenöt magyar érem a Litvániában megrendezett junior uszonyosúszó Európa-bajnokságon. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint a Klaipėdában megrendezett kontinensbajnokságon a magyar küldöttség hét arannyal, öt ezüsttel és három bronzzal zárt.

Turucz Zoé  az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban világcsúcsot ért el 21.48 másodperces idővel. A fiatal magyar tehetség az 50 mellett a 100-as távot is megnyerte. Kovács Megyer Európa-bajnoki címet szerzett 400 méteres búvárúszásban, valamint a felszíni kategóriában 400, 800 és 1500 méteres távon. A hetedik magyar aranyérmet Mayer Dávid gyűjtötte be 50 uszonyos gyorson.

Magyarország a hét arany-, öt ezüst- és három bronzzal az éremtáblázat 2. helyén végzett a görögök mögött.

Dr. Gémesi György szerint a magyarok ismét bizonyítottak ebben a sportágban. A Magyar Búvár Szakszövetség elnökének – májusi megválasztása óta – ez volt az első világversenye. „Korábbi sportvezetői munkám során többször érzékeltem azt az erőt, ami ebben a sportágban van. Most, az MBSZ elnökeként fantasztikusnak tartom, hogy a fiataljaink ismét bebizonyították, hogy a világ élvonalába tartoznak. Most, akik sikereket értek el, a jövőben értük fogunk szorítani a nagy világbajnokságokon, illetve Világjátékokon” – összegzett a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke. 

0 Tovább

Socca - Az év egyik legrangosabb eseménye következik​​​​​​​

Jön a Socca Nemzeti Bajnokság Országos Nagydöntő! A Hajdúszoboszlón megrendezendő esemény arról dönt, hogy mely csapatok képviselhetik a magyar színeket a krétai Bajnokok Ligájában.

A SOCCA Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség információi szerint harminckét csapat lép pályára.

A nagydöntővel párhuzamosan sporttörténelmi pillanatoknak is szemtanúja lehet a közönség, hiszen nemzetközi socca női tornát is rendeznek.

Ez lesz az első alkalom, ahol bemutatkozik a női válogatott. A nemzetközi tornán a magyarokon kívül Görögország, Ciprus és Horvátország nemzeti együttese játszik majd.
Az év egyik legnagyobb socca eseményének időpontja: 2024.07.06-07.
Helyszín: Hajdúszoboszló, HSE Sporttelep (4200 Hajdúszoboszló, Sport utca 5.)


Bővebb információk a SOCCA Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség Facebook oldalán.

0 Tovább

Két magyar érem az ifjúsági karate világkupán​​​​​​​

Két magyar bronzérem született a Horvátországban csütörtöktől vasárnapig megrendezett nagyszabású ifjúsági karate világkupán. A Karate1 Youth League elnevezésű sorozatban a poreci versenyen rekordlétszám, 74 ország 3646 fiatal versenyzője indult.

A junior (16-17 évesek) fiúk 68 kg-os súlycsoportjának küzdelmei során Tóth Zsombor hat győzelemmel és egy vereséggel szerezte meg a bronzérmet. A selejtezőkben holland, török, olasz, ausztrál és svájci ellenfelet múlt felül, de a döntőbe jutásért kikapott egy skót versenyzőtől. A 3. helyért aztán Tóth Zsombor legyőzte újabb olasz ellenfelét is, ezzel bronzérmet nyert a hatalmas mezőnyben.

Az U14-eseknél (12-13 évesek) a 45 kilós fiúk között Pásztor Szabolcs első mérkőzésén kikapott ukrán ellenfelétől, de aztán a vigaszágon hatalmasat ment: négy győztes mérkőzést követően – horvát, török, horvát és francia versenyző ellen nyert – szintén felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A Karate Világszövetség, a WKF az ifjúsági világkupa előtt rendezte meg hagyományos nyári edzőtáborát, ahol olimpiai és világbajnoki érmesek oktatták a fiatalokat. Az edzőtábort záró versenyen is örülhettünk magyar sikernek: a 10-11 éves lányok 40 kg-os súlycsoportjában Arnóth Lilla aranyérmet nyert. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum