Idén nyáron a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa a sztárokkal teletűzdelt olasz AS Roma csapatával játszik barátságos mérkőzést a Kassai Futball Aréna ünnepélyes megnyitóján – jelentették be egy sajtóeseményen az Aréna gyepszőnyegén.

„Szlovákia negyedik legnagyobb stadionja, a Kassai Futball Aréna most már teljesen elkészült, szeretnénk ezt egy emlékezetes mérkőzéssel, hivatalosan is megnyitni az UEFA által adható legmagasabb minősítéssel rendelkező Stadiont. Két hónap intenzív munka után bejelenthetjük, hogy július 22-én 17 órától az első osztályú Niké Ligában játszó FC Kassa ellenfele az idei Európa Liga elődöntőse, a háromszoros olasz bajnok, kilencszeres olasz kupagyőztes, a két évvel ezelőtti Európa Konferencia Liga győztes AS Roma lesz.” – mondta a Kassai Futball Aréna vezérigazgatója, Peter Schmiedl.

„Le a kalappal a Futball Aréna vezetősége és vezérigazgatója előtt, amiért sikerült leszervezni egy ilyen nagy múltú klub Kassára érkezését. Bízom benne, hogy teltház lesz! Van egy kis nosztalgikus érzésem, hiszen a legendás Francesco Totti vezetésével éppen 15 évvel ezelőtt az AS Roma Európa Liga mérkőzésen már Kassára látogatott. Akkor az MFK Kosice 2009. augusztus 20-án 8450 néző előtt 3-3-as döntetlent játszott.” - mondta Dušan Trnka, az FC Kassa elnöke.

Érdekesség, hogy az AS Roma jelenlegi vezetőedzője, Daniele De Rossi akkor kezdőjátékosként végig a pályán volt.

 

FOTÓ: Tomáš CICOŇ