Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Világbajnoki bronz élet- és vízimentésben

Fantasztikus éremszerzés az élet- és vízimentő világbajnokságon! A Riccionéban megrendezett vb-n a magyar férfi 4X50 méteres akadályváltó bronzérmet szerzett. A kvartett a Világjátékokhoz képest egy poszton változott: Szabó Szebasztián helyett Nyilas Kornél kezdett, őt követte Gyárfás Bence és Takács Krisztián, végül pedig Balog Gábor csapott célba.

Az aranyat az angolok nyerték meg, megelőzve az ausztrálokat. Az 56 országot felvonultató világversenyen 1500 sportoló vett részt, a vb-t a LEN korábbi elnöke, Paolo Barelli nyitotta meg.

Batházi Tamás, a Magyar Élet- és Vízimentő Szövetség elnöke az eredményhirdetés után elmondta, a sikeres nyári Világjátékok után örömteli, hogy a vb-n is dobogóra tudtak állni a magyarok. „Ennek a sportágnak világszerte 30 millió igazolt versenyzője van. A nemzetközi szövetség pedig 145 tagországgal büszkélkedhet. Büszke vagyok a váltóra, Szabó Szebasztián helyett egy fiatal úszót építettünk be a csapatba, a srácok pedig nagyot versenyeztek.” – értékelt az elnök.

0 Tovább

Megpályázzuk a 2026-os fekvenyomó vb megrendezését

Újabb rangos nemzetközi versenyt rendezne Magyarország fekvenyomásban. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint megpályázzuk a 2026-os fekvenyomó világbajnokságot.

„Az elnökség eltökélt célja, hogy minél több rangos világversenynek adjunk otthont, ezzel is erősítve a magyar sportdiplomáciát, és nem utolsósorban a sportág tovább népszerűsödhet itthon. Pályázási szándékunkat írásban jeleztem Gaston Parage elnök úrnak, a Nemzetközi Erőemelő Szövetség első emberének.” – mondta Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

Legutóbb augusztusban adott otthont világversenynek Magyarország ebben a sportágban. Akkor fekvenyomó Európa-bajnokság volt Budapesten, ahol az összes korosztályt beleértve harminchat egyéni érmet szereztek a magyarok.

0 Tovább

Mintegy 20 ezer indulót várnak a futófesztiválra

Mintegy 20 ezer indulót - köztük mintegy kétezer külföldi vendéget - várnak az október második hétvégéjén sorra kerülő 37. Spar Budapest Maraton Futófesztiválra.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár elmondta: egy felmérés szerint a magyar lakosság 59 százaléka soha nem mozog, további 15 százaléka is csak ritkán, és az elmúlt négy évben ezen a területen nem sikerült előre lépni. Hozzátette: a Covid is rossz hatással volt a folyamatokra és a szabadidősport-eseményeken most még mindig csak a járvány előtti létszám kétharmada vesz részt. Révész Máriusz szerint ezért is fontos, hogy rávegyék az embereket a mozgásra és ebben nagy szükség van a Budapest Sportiroda (BSI) rendezvényeire.
    

Kocsis Árpád, a szervező BSI ügyvezető-versenyigazgatója arról beszélt, hogy a két napon összesen 15 féle távot teljesíthetnek a résztvevők, az első rajt október 8-án szombaton 9 órakor lesz, a maraton vasárnap 9-kor kezdődik, a rajt és a cél ezúttal az ELTE Lágymányosi Campusánál lesz, az útvonal pedig a két rakparton halad majd.
    

A versenyigazgató közölte, hogy a járvány elmúltával a külföldiek is kezdenek visszatérni, ezúttal 83 országból érkeznek résztvevők, újra nagy számban jönnek az angol és francia futók, a legidősebb nevező egy 82 éves francia sportember. Kiemelte, hogy itthonról mintegy 800 településről érkeztek nevezések. Ezúttal is lesznek a sporttal és az egészséges életmóddal kapcsolatos sátrak, valamint szakmai futások, a Diplomata Kupa 4x2 kilométeres távjára 30 követség csapata, a Fut a színház elnevezésűre pedig több mint 10 színház nevezett.
    

Bősz Anett, Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese hangsúlyozta, hogy a maraton teljesítése önmagunk komolyan vételét jelenteni és hogy a sportesemények a társadalomban a közösségszervezésen keresztül a kultúra szerepét is betöltik, és ez teljesedik ki a Spar Budapest Maratonon.
    

Maczelka Márk, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a cég már 15. alkalommal támogatja az eseményt, az életmód standjukon pedig tanácsokat adnak a minőségi táplálkozáshoz, bemutatják azokat a termékeiket, amelyekkel az egészséges életmódot támogatják.
    

Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) elnöke kiemelte: a fogyatékkal élők számára a rendezvényen már tizedszer rendezik meg az esélyegyenlőségi futamot. Ezzel is szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a társadalom tagjai még inkább szolidárisak legyenek a fogyatékkal élők iránt.
    

Az eseményen a szervezők igyekeznek ápolni a tavaly tavasszal elhunyt Monspart Sarolta, a nemzet sportolója emlékét, aki kitartó szurkolója és szervezője volt a futóversenyeknek. Bejelentették, hogy ezért a Budapest Sportiroda egymillió forinttal támogatja a szellemi és tárgyi hagyatékát ápoló Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány tevékenységét.

0 Tovább

Szkander – A magyarok idén is megnyerték a csapatversenyt a Judgement Day-en

Jó formában van a világbajnokságra készülő szkander-válogatott. Ez derült ki a hazai rendezésű világkupán. A Judgement Day elnevezésű versenynek Répcelak adott otthont. A több, mint 400 nevezést felvonultató viadalon a stabil válogatott kerettagok győzni tudtak, így Kőváriné Ivánfi Brigitta, Barzsó Henrietta, vagy a férfiaknál Németh Róbert is a dobogó legfelső fokára állhatott fel – tudtuk meg Dóró Zsolttól, a magyar válogatott szövetségi kapitányától.

Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szövetség elnöke szerint a hazai rendezésű világkupa kiváló erőfelmérő volt a világbajnokság előtt. „Versenyzőink bizonyították, hogy nem ismernek lehetetlent: ezúttal is megnyertük a csapatversenyt, amely büszkeséggel tölt el minden hazai szkanderost, hiszen ez magabiztos címvédés volt. Tavaly ugyanis szintén magyarok győztek a csapatversenyben. Az októberi világbajnokságig nem lesz már több verseny, mindenki a klubjában készül” – mondta a sportvezető, aki a Szkander Világszövetség és az Európai Szkander Szövetség alelnöke is egyben, valamint a Nemzeti Versenysport Szövetség elnökségi tagjaként tevékenykedik.

0 Tovább

A full-contactosok is éremre számítanak a kick-box vb-n

Edzőtáborokkal és külön edzésnappal is készült a Magyar Kick-box Szakszövetség full-contact szakága az idei utánpótlás világbajnokságra, amelyet október elején rendeznek Jesolóban. Juhász Gábor szakágvezető elmondta: a többi szabályrendszerhez hasonlóan a full-contactban is az éremszerzés a cél a vb-n, hosszútávon pedig még vonzóbbá szeretnék tenni a versenyzők számára a szakágat.

Augusztus 22-26-án Vépen, majd további három napig Siófokon készültek a full-contactos válogatott versenyzők az októberi világbajnokságra, szeptember közepén pedig egy – másik négy szabályrendszer, a light-contact, a kick-light, a low-kick és a K1 utánpótlás válogatottjaival közös – edzésnap egészítette ki a felkészülést Bajnán. Ezeken az alkalmakon kívül a klubokban folyik a munka – számolt be róla Juhász Gábor.

Bajnán voltak közös és különbontott részei az edzéseknek. A full-contactosok számára a gyorsaság fejlesztésén volt a hangsúly. A két edzés közül a délelőttin főként a technikákat gyakorolták, de voltak küzdelmek is, a nap során pedig összesen 21 küzdelmet vívott mindenki, időnként más szakágak képviselőivel is gyakorolva – mesélte a szakember, aki egyben a hazai szövetség alelnöke is. Hozzátette: három klubból kilencen szállnak majd ringbe a világbajnokságon full-contactban a junior1 (15-16 évesek) és junior2 (17-18 évesek) korosztályokban.

"Csikócsapatról van szó, hiszen a kiütésre menő full-contactot csak 14 éves kortól lehet űzni. Túl sok éles megmérettetésben így tehát még nem volt részük a sportolóinknak, ugyanakkor a júniusi budapesti világkupán már többen bizonyítottak közülük. A világbajnokságon mindenképpen érmekben bízunk ebben a szakágban is. És ha jól sikerül az építkezés, akkor majd a felnőttek között is számítunk majd rájuk, ehhez fontos, hogy a korosztályos versenyeken jó tapasztalatokat tudnak szerezni. A szakág számára fontos az alulról építkezés. Azt tűztük ki célul, hogy még több hazai egyesületben legyen a full-contactra koncentráló nevelés, oktatás. Emellett pedig várjuk azokat is, akik más szabályrendszerekből jönnek át hozzánk. Szeretnénk a full-contactot még népszerűbbé tenni" – vázolta az elképzeléseket Juhász Gábor.

A szakágvezető technikás és összetett szakágnak nevezte a full-contactot, amely szerinte akár az olimpiai részvételre is pályázhat.

"Szükség van hozzá jó kéz- és lábtechnikára egyaránt, de nélkülözhetetlen az ütésálló-képesség, az ütőerő és az időzítés is, emellett pedig nagyon látványos is. A hírek szerint a kick-box jó eséllyel pályázik a 2028-as Los Angeles-i olimpiai részvételre. És én, elsősorban a social mediás tapasztalatok és a televíziós közvetítések visszajelzései alapján úgy érzem, hogy inkább a ringes szakágak lehetnek a befutók egy remélt olimpiai programba kerülésre" – vélekedett az MKBSZ alelnöke.

Az utánpótlás világbajnokságot október 3. és 8. között rendezik Olaszországban.

0 Tovább

Lezárult az Aktív települések program

Sikeres volt az Aktív települések program. Az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) szakmai kapcsolata gyakorlatilag a  SZEOSZ megalakulásáig nyúlik vissza. Az elmúlt időszakban futópálya-építési program zajlott le az ország több településé és kétszer is megrendezték a Futókörök Napját. Az újabb sikeres projekt az Aktív települések program volt, amely februártól a nyár végéig tartott.

Összesen 38 vidéki szabadidősport-esemény kapott közel másfél-másfél millió forintot. Volt teljesítmény- és bringatúra, félmaraton, és víziprogram is, amelyen az egyes települések lakói, iskolák tanulói és családok sportolhattak.

„Kijelenthető: sikeres volt az Aktív települések program. Csak vidéki rendezvények kaptak támogatást, és volt olyan esemény, ahol több mozgásformát is lehetett űzni. Ez a rendszer működik, bízom abban, hogy a program lezárultával, eredményeinek kiértékelése után az előttünk álló években is újra kiírható lesz.” – értékelt Péter Attila, a SZEOSZ elnöke.

 

Az Aktív települések program egyes állomásainak eseménybeszámolói megtalálhatók a SZEOSZ honlapján ( https://szeosz.hu/aktiv-telepulesek/ )

0 Tovább

Bundesliga-játékos is tulajdonos lett a kassai futballklubban

A klub szlovák tulajdonosai körében változás történt, miután a szlovák válogatott Ondrej Duda Jr., aki jelenleg a német 1.FC Köln játékosa, résztulajdont vásárolt a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa futballklubban. 

Dušan Trnka, a klub elnöke: „Nagyon örültünk Ondrej Duda érkezésnek az FC Košice futball klub tulajdonosai közé. Ez a döntés részéről erős lokálpatriotizmust és hűséget mutat szeretett klubunk iránt. Ondrej Duda motiváló példakép lehet Akadémiánk játékosai számára, valamint csatlakozása elősegíti a klub dinamikus fejlődését. Hiszünk abban, hogy az európai kapcsolatrendszerét a szlovákiai futball fejlesztésében is tudja kamatoztatni.”

Ondrej Duda, az 1.FC Köln játékosa, a klub új részvényese: „Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy csatlakozhatok a klub tulajdonosaihoz! Az FC Košice áll hozzám a legközelebb az összes klub közül, ahol játszottam eddigi pályafutásom alatt, ezért nagy lelkesedéssel ragadtam meg ezt a lehetőséget. Ez sokat jelent nekem, mert amellett, hogy itt nőttem fel, a legfontosabb futballéveim is ide kötnek. Az FC Košice egy nagy potenciállal rendelkező klub, ami segítette a döntésemet. Még tisztán emlékszem milyen érzés volt játékosként a klub kötelékeibe tartozni, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a jelenlegi koncepcióban is lássam a Kassai Labdarúgó Akadémia és a klub erőteljes fejlődési lehetőségeit. Ehhez szeretnék én is hozzájárulni.”

 

Sántha Gergely, az FC Košice Felügyelő Bizottságának elnöke: Mindig is fontos volt számunkra, hogy a klub kassai lokálpatrióta tulajdonosai is lehetőségeik szerint támogassák az FC Košice fejlődését. A jelen változás a szlovák partnereink körében annak köszönhető, hogy egy, a Bundesligában szereplő, szlovák válogatott játékos is kiemelkedő lehetőségnek tartja az építkezést, amit Kelet-Szlovákiában elkezdtünk és fontosnak tartja, hogy visszatérjen oda, ahonnan elindult. Remélem, az ő döntése egyéb, helyi támogatókat is a klub mellé állít, mert régiós összefogás is kell ahhoz, hogy az FC Košice ismét a régi fényében ragyoghasson. Jövőre elindul a kassai Labdarúgó Akadémia építkezése és a tervek szerint 2024-ben már egy korszerű, új futballbázison nevelkedhet a következő generáció – akiknek Ondrej Duda az egyik példaképük lehet. 

 

Az FC Kassa legnagyobb tulajdonosa a Slovak Sport Development s.r.o., amely a magyar Borsodsport Invest Kft. többségi tulajdonában áll.

0 Tovább

Két magyar felnőtt világbajnoki érem jet-skiben

A hétvégén rendezték meg a UIM jet-ski világbajnokság második, egyben záró futamát az olaszországi Olbia városában. A háromnapos futamok végén két magyar is az összetett dobogójára állhatott fel.

A Ski (álló) GP3 felnőtt kategóriában a mindössze 15 éves Jászai Csongor bronzérmet nyert Olbiában, Süli Csaba pedig negyedik helyezést ért el a versenyen. Eredményével összesítésben Jászai Csongor a kategória világbajnoki bronzérmese lett, Süli Csaba pedig pontszerző 6. helyen zárta teljesítményével a 2022-es szezont.

A királykategóriának számító Runabout (ülő) GP1 kategóriában a magyar színekben versenyző dán Marcus Jörgensen második helyezést szerzett, így összesítésben a kategória világbajnokaként zárta a sorozatot.

0 Tovább

Balogh Eszter világbajnok lett az Arnold Classicon

Balogh Eszter világbajnok lett. A magyar versenyző a Sevillában megrendezett Arnold Classicon lebonyolított profi világbajnokságon az acrobatic fitness kategóriában győzött. Emellett a magyar klasszis az amatőrök között megrendezett rangos nemzetközi megmérettetésen pedig ezüstérmesként zárt. Az Arnold Schwarzenegger nevével fémjelzett Arnold Classic a világ egyik legrangosabb versenye.

„Felfoghatatlan! Még mindig nem hiszem el, hogy sikerült. Ez versenyzői karrieremben a ’non plus ultra’. Kemény felkészülésen vagyunk túl, és nem sokat pihenhetek, mert jövő hétvégén magyar bajnokság következik, és ebben az évben ott lesz még a koreai amatőr világbajnokság” – értékelt Balogh Eszter, aki elárulta, hogy egy visszafogott pizzázás a győzelem után belefért az ünneplésbe.

Ebben a kategóriában a versenyzők testforduló után másfél perces akrobatikus elemekkel teletűzdelt gyakorlatot mutatnak be. Balogh Eszter koreográfiáját Cservenyák Gabriella állította össze.

0 Tovább

Táncsport – Európa-bajnok lett a Silvestri-Váradi kettős

Európa trónjára ült a legjobb magyar táncospár. Andrea Silvestri és Váradi Martina megnyerte a profi latintáncok Európa-bajnokságát. A kontinensbajnokságnak Szombathely adott otthont a legendás Savaria Nemzetközi Táncfesztivál keretében. A magyar páros a döntőben német, román, izlandi, szlovák és lengyel duókat előzött meg.

A Silvestri-Váradi kettősön kívül a mezőnyben volt még két magyar páros: Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes a 9., Gombkötő Balázs és Balogh-Laskovics Petra pedig 14. lett.

Az újdonsült profi Európa-bajnok kettős a nyáron másodszor képviselte a magyar színeket a nem olimpiai sportok négyévente megrendezendő világversenyén, a Világjátékokon. Birminghamben döntőbe jutott és negyedik lett a magyar duó, ezt követően Bécsben megnyerte a latin kűr világbajnokságot. (Magyar TáncSport Szakszövetség)

0 Tovább

Hegyi Európa-bajnokság – Nagy Norbert 2. lett Horvátországban

Magyar dobogós hely az autós hegyi Európa-bajnokságon. Nagy Norbert a sorozat horvátországi állomásán mindössze hét tizeddel lemaradva a győztes mögött ezüstérmet szerzett.

A horvátországi Buzetben minden összejött a Nagy Norbi Racing Team pilótájának. „Lehet, hogy elkoptatott egy picit, de ez volt a 110 százalék. Boldog vagyok, hogy ilyen versenyzés után tudtam felállni a kategória eredményhirdetésekor a dobogó második fokára. Ami még örömtelibb, hogy ebben az autóban vannak még tartalékok, és különböző fejlesztésekkel sok minden kihozható belőle” – mondta Nagy Norbert a BMW 330i típusú versenyautójáról. Az első  helyen a szlovén Ales Prek végzett Buzetben.

(Nagy Norbi Racing Team)

0 Tovább

Ilyen volt a VIII. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége!

A helyenként barátságtalan időjárás sem akadályozta meg az agráriumban dolgozókat, hogy egy tartalmas napot töltsenek el Tatán, az Olimpiai Központban. A VIII. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén ezúttal is több száz sportolni vágyó húzott sportcipőt.

Most egy sportággal többet lehetett űzni Tatán, ezúttal először az agrársportnap történetében SUP-ra is lehetett állni. Ezenkívül asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban, streetballban és teniszben mérhették össze tudásukat az indulók.

Ez a rendezvény amellett, hogy sportolási lehetőséget nyújtott, közösségépítő is volt. Michl József, Tata város polgármestere, aki egyben az egyik védnöke is volt, a sportnapnak elmondta, a város örömmel fogadta az agráriumban dolgozókat. „Jó látni ezt a sikertörténetet, immár nyolcadik alkalommal a sporton és a kikapcsolódáson volt a hangsúly, és az agrárszektor ismét a sportpályákon bizonyította: szeret mozogni. Gratulálok dr. Bándy Pál főszervezőnek, aki megvalósította az ötletét, és egy szép hagyományt teremtett” – mondta Michl József.   

A rendezvénynek idén is két fővédnöke volt. Elvállalta a felkérést dr. Nagy István agrárminiszter, valamint ugyancsak fővédnök volt dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora.

Védnökök:

Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos

Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke

Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok tornász, állatorvos

Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora

Győrffy Balázs, országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke

Michl József, Tata város polgármestere

 

Bővebb infók a rendezvényről: http://oaas.hu/

0 Tovább

Állatorvosok, szőlészek, borászok sportolnak Tatán – többek között

A hétvégén Tatára figyel az agrárszektor! Az Olimpiai Központban ugyanis megrendezik a VIII. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét!  Dr. Bándy Pál főszervező szerint idén is sok fiatal várható Tatára. „Idén egy sportággal többet lehet űzni Tatán. Ezúttal először az agrársportnap történetében, SUP-ra is lehet állni. Ezenkívül asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban, streetballban és teniszben mérhetik össze tudásukat az indulók.” – mondta dr. Bándy Pál.

Ez a rendezvény amellett, hogy sportolási lehetőséget nyújt, közösségépítő is. Valójában itt hivatásrendek találkoznak. Mérnökök, állatorvosok, egyetemisták, minisztériumi dolgozók, akik lehet, hogy távoli munkakapcsolatban vannak, de ezúttal egy pályán lesznek.

A rendezvénynek idén is két fővédnöke lesz. Elvállalta a felkérést dr. Nagy István agrárminiszter, valamint ugyancsak fővédnök lesz dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora.

Bővebb infók a szombati rendezvényről: http://oaas.hu/

0 Tovább

Edzésnapot tartottak a kick-box vb-re készülő pointfightingosok

A kick-box utánpótlás pointfighting válogatott felkészülési edzésnapot tartott szeptember 10-én, szombaton. Az eseménynek a Halker-Király Team adott otthont csepeli termében, amely – a versenynapokat tekintve – az október 3. és 8. közötti utánpótlás világbajnokságra való felkészülés egyik fontos állomása volt.

A csapatot összekovácsoló edzéseken szinte a teljes utánpótlás (gyerek, kadet1, kadet2, junior) válogatott részt tudott venni. Így közel 70 sportoló, és az őket kísérő klubedzők érkeztek az ország minden részéből.

A munkát Csikós Péter szakágvezető és két segítője, Jároszkievicz Krisztián és Debreczeni Dezső edzők irányították, akik az edzésnapot két részre bontották. A délelőtti tréning technikai jellegű, küzdelmi szituációkra épülő, míg a délutáni küzdelmi edzés volt, ahol a különböző klubok különböző korú harcosai mérkőzhettek meg egymással.

A világbajnokságra való felkészülésben a sportolók kiváló formát mutattak, ami köszönhető a nyári felkészítő tábornak, valamint a klubokban zajló magas szintű munkának is. A fiatalok fizikai és mentális állapota megfelel a felkészülési periódusnak és nagy reményekkel kecsegtet a világverseny tekintetében.

0 Tovább

Jön az év legnagyobb hazai karate versenye

A hétvégén, szombaton és vasárnap a Vasas Jégcsarnokban rendezik a Budapest Open nemzetközi karate versenyt, amely az idén immár 25-dik alkalommal kerül lebonyolításra. A versenyen 36 ország mintegy 1700 versenyzője lép tatamira formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. A hatalmas létszám mellett a minőség is garantált, hiszen a mezőnyben számos világklasszis, több, a tavalyi tokiói olimpián érmet nyert sportoló is található, köztük a magyar Hárspataki Gábor.

A versenyen szombaton rendezik a felnőtt, az U21-es korosztály és a juniorok küzdelmeit, míg vasárnap a kadet és a gyerek kategóriák következnek, összesen 10 küzdőtéren.

A felnőttek mezőnyében a sportág legjobbjai közé tartozó, korábbi világversenyeken érmes versenyzők sora jön el Budapestre. Ott lesz a férfiaknál az olaszok világbajnoka, Angelo Crescenzo és honfitársa Luca Maresca, az ukrán Eb-bronzérmes Rizvan Talibov, akárcsak a nőknél az egyaránt Európa-bajnok ukrán Anita Serogina és a svájci Elena Quirici.

Magyar klasszisokból sem lesz hiány, a nevezők között van többek között az ötkarikás bronzérmes Hárspataki Gábor, a nyári birminghami Világjátékokon második helyet elért Tadissi Martial, és az idén Európa-bajnoki címet nyert György Dániel is.

0 Tovább

Socca vb -  Vereség a bolgárok ellen

Második meccsén kikapott a magyar válogatott a hazai rendezésű 5+1-es kispályás labdarúgó-világbajnokságon (socca). A mieink Bulgáriától szenvedtek 3-1-es vereséget.

Schrancz Balázs szövetségi kapitány elmondta, jól kezdtünk, és a „pofon” lehet hogy időben érkezett. „Most lesz két napunk arra, hogy összerakjuk magunkat az egyiptomi csoportmeccsre, és ott meglehet a továbbjutás” – értékelt a szakember.

A magyarok egy 7-1-es Szerbia elleni sikerrel kezdték a vb-t, és ha összejön az Egyiptom elleni győzelem, akkor hat ponttal továbbjuthatnak a csoportjukból.

A nézőknek a Mázsa téri pályára ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött a belépés. A magyarok mérkőzéseit a Spíler Tv közvetíti.

0 Tovább

Fallabda – Farkas Balázs 10 ezer dolláros tornát nyert Madeirán!

Farkas Balázs tornagyőztes lett Madeirán! A magyar fallabdázó megnyerte a 10 ezer dollár összdíjazású versenyt, miután magabiztosan menetelt a döntőig, ahol négyszettes csatában legyőzte az első kiemelt portugál Rui Soarest.

A világranglista 65. helyezett magyarja a 3. kiemeltként lépett pályára. A 2. körben kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol a cseh Marek Panaceken lépett túl egy négyszettes meccsen, majd a walesi Emyr Evans következett, az elődöntőben pedig az egyiptomi Aly Abou Eleinent verte egy maratoni összecsapáson, végül öt szettet követően a kétszeres Világjátékok-résztvevő magyar bajnok jutott döntőbe. Ott a portugál Rui Soares sem jelentett akadályt, így Farkas felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

„Az utóbbi időben törekszem arra, hogy a rangosabb versenyeken minél jobban teljesítsek. Ez most nagyon kellett. A célom az, hogy a jövő év elején a legjobb 50-ben legyek a világranglistán, és onnantól a nagy tornákon  tovább gyűjtögethetem a világranglista pontokat” – értékelt az eredményhirdetés után Farkas Balázs.

0 Tovább

Socca vb -  Kiütéses magyar győzelem a szerbek ellen!

Szenzációs magyar kezdés a hazai rendezésű 5+1-es kispályás labdarúgó-világbajnokságon (socca). A magyar válogatott 7-1-re győzött a szerbek ellen.

Kőbányán, a Mázsa téren felépített arénában a magyar válogatott a Szacskó –Fekete, Sámson – Bognár, Nyilas – Fischer összeállításban lépett pályára.

Később csereként Lieszkovszky, Bartucz, Huszty, Petric, Hollauer, Beliczky, Bánfalvi, Gerebenics és Somogyi is lehetőséget kapott.

Schrancz Balázs szövetségi kapitány elmondta, agresszív kezdést kért a csapattól. „Az elején sikerült a megbeszélt taktikát hozni, a második 20 percre egy picit megfontoltabb játékot mutatott a nemzeti csapat. Mindenesetre jó kezdésen vagyunk túl, bízom benne, hogy ez a nyitány kellő önbizalmat ad majd a válogatottnak. Külön köszönjük a közönségnek a támogatását.” – értékelt a szövetségi kapitány.

Bognár háromszor is betalált, míg Petric, Beliczky, Fekete és Hollauer egyszer-egyszer volt eredményes.

A magyar csoportban eredetileg szereplő Elefántcsontpart nem kapott vízumot, így vasárnap a mieink egy edzőmeccset játszanak Irán ellen. 

Fotó: Zsigmond László

0 Tovább

Dér Heni: rendhagyó show-ra készülök a kispályás labdarúgó-világbajnokságon

Dér Heni adja meg az alaphangot a hazai rendezésű socca-világbajnokságon. A kispályás labdarúgó-világbajnokságot a fővárosban, a Mázsa téren felépített mobil arénában bonyolítják le.

„Rendhagyó produkcióval készülök. Nem lesz egy klasszikus koncert repertoár, ez afféfe „half time show” lesz” – mondta az énekesnő, akinek tetszik a sportos közeg.

„Korábban volt szerencsém több nagy sportrendezvényen is színpadra/pályára lépni, és az az energia, amit innen kapok, az összehasonlíthatatlan más koncertélményekkel. Szurkolok természetesen a socca-válogatottnak, és bízom benne, hogy sikeres lesz ez a világbajnokság” – tette hozzá Dér Heni.

A koncert a vb első napján, azaz szombaton lesz a Mázsa téren 18 órától. A világbajnokság szeptember 18-ig tart.

A magyarok a vb-n a szerbekkel, valamint Bulgáriával és Egyiptommal találkoznak a csoportmérkőzések során.

A nézőknek a Mázsa téren épülő pályára ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött lesz a belépés.

0 Tovább

Egyetemista kick-boxosokat díjaztak

A héten két nagymúltú egyetemen – a TF-en és az ELTE-n – is kitüntetéseket adtak át azoknak a fiatal kick-box versenyzőknek, akik jó eredményeket értek el júliusban az Európai Egyetemi Játékokon (EUSA). Mindkét átadó ünnepségen jelen volt a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, Galambos Péter is – adta hírül az MKBSZ.

A lengyelországi Lódzban megrendezett Európai Egyetemi Játékok kick-box versenyszámai során 6 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzéremmel zártak a magyarok. Az elért eredményeknek köszönhetően a sportágban a nemzetek között Magyarország, az intézmények versenyében pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzett az élen.

Utóbbi felsőoktatási intézmény, az ELTE rendkívüli ünnepségén (az ELTE Sport arca kitüntetés átadása mellett, amelyet a rövidpályás gyorskorcsolyázó Jászapáti Petra érdemelt ki) köszöntötték az EUSA-n sikereket elért, jelenlegi és az ez évben végzett kick-boxos hallgatókat. Prof. Dr. Borhy Ákos rektor kitüntetésben részesítette Bálint Martin, Bolfán Ákos, Grünczeisz Patrik, Nagy Zalán, Szabó Dorina és Szmolek Emánuel versenyzőket, valamint Dancsó „Kicsi” Zoltán és Koszogovits Mihály edzőket.

A kitüntetettek nemrég debütált, limitált, egyetemi logózott sportruházatot is kaptak ajándékba, Az ünnepségen elhangzott, hogy az ELTE vezetése büszke arra, hogy a versenysport területén ennyi kiemelkedő tehetségű hallgatójuk van, és azon vannak, hogy a sportbeli és tanulmányi sikereiket minden eszközzel támogassák.

A Testnevelési Egyetem évnyitóján is kitüntetéseket kaptak az EUSA-n kiemelkedően szerepelt magyar kick-boxosok. Eredményességükért Fésű Lajos, Rohonczi Jenő és Bozók Szabolcs vehetett át díjakat dr. habil. Sterbenz Tamástól, a TF rektorától.

0 Tovább

Socca vb – Elefántcsontpart nem kapott vízumot, kevesebb meccset játszanak a magyarok

Eggyel kevesebb meccset játszik a magyar válogatott a 5+1-es kispályás labdarúgó-világbajnokságon (socca). A vb-t szervező bizottság információi szerint a magyarokkal azonos csoportban szereplő Elefántcsontpart nem kapott vízumot, így vasárnap nem lép pályára a nemzeti csapat.

 Schranz Balázs szövetségi kapitány elmondta, a cél továbbra is az, hogy a válogatott továbbjusson a csoportjából. „Egy meccsel kevesebbet játszunk a csoportban, de továbbra is azon vagyunk, hogy a két továbbjutó közül mi legyünk az egyik” – fogalmazott a kapitány.

A magyar válogatott kerete:

 kapusok:

Szacskó László, Lieszkovszky Zalán

    mezőnyjátékosok:

Bognár Bence, Fekete Róbert, Petric Branco, Nyilas Elek, Bartucz Martin, Sámson Zoltán, Huszty Dániel, Fischer Zsigmond, Somogyi Márk, Hollauer Balázs, Bánfalvi Balázs, Beliczky Gergő

A nézőknek a Mázsa téren épülő pályára ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött lesz a belépés.

A magyarok programja:

Szeptember 10

19 óra – Magyarország-Szerbia

Szeptember 12

20 óra – Magyarország-Bulgária

Szeptember 15

20 óra – Magyarország-Egyiptom

0 Tovább

Szumó Eb – A felnőtteknél egy ezüst és két bronzérmet szereztek a magyarok

Utánpótlásban is eredményes volt a magyar delegáció

Pap Arnold ezüstöt, Buzás Patrik pedig bronzérmet szerzett a felnőttek mezőnyében a lengyelországi Krotoszynban megrendezett szumó Európa-bajnokságon.

A Magyar Sumo Szakszövetség információi szerint Pap nehézsúlyban, Buzás pedig 85 kilóban volt eredményes. A Pap, Végh Artúr, Berregi Balázs, Buzás összeállítású csapat is érmet szerzett, miután a bronzmeccsen legyőzte az azeri együttest.

A fiatalok is jól teljesítettek: Elekes Enikő az U21 után U23-ban is Európa-bajnok lett a 65 kilósoknál. Ugyancsak aranyérmes lett Végh Artúr (U21, +115 kg), Gyuricza Marcell (U23, 100 kg), Berregi Balázs (U23, 92 kg) és Buzás Patrik (U23, 85 kg). Ezüstérmet gyűjtött be Kotricz Dávid (U21, 115 kg), Zsivnovszky Péter (U21, 92 kg), Szilágyi Erik (U23, 85 kg). Ugyancsak második lett az U21-es csapat a Végh Artúr, Szilágyi Erik, Zsivnovszky Péter, Kotricz Dávid összeállításban.

Bronzérmesek:

U21 - (Mráz Zoltán 70 kg), Bereczki Dominik (77 kg), Szilágyi Erik (85 kg), Berregi Balázs (92 kg).

U23 - Berta Mike (70 kg), Mráz Zoltán (70 kg), Bereczki Dominik (77 kg), Kotricz Dávid (115 kg)

(Magyar Sumo Szakszövetség)

0 Tovább

Hungarian Darts Trophy – Rendhagyó versenyen győzött Joe Cullen

Véget ért a Hungarian Darts Trophy! A BOK-csarnokban megrendezett rangos viadal a sportág legnagyobb szervezete, a PDC európai körversenyének állomása volt. A végső győzelmet az angol Joe Cullen szerezte meg.

A tornán négy játékos képviselte a magyar színeket. Sárai Levente, Székely „Penge” Pál, Borbély András és Végső János végül nem jutott tovább a pénteki nyitókörből. Egyben kiderült: nem lesz címvédés, hiszen a világelső és a tavalyi győztes visszalépett. Ezt Gerwyn Price a Twitteren jelentette be.

A szombati nap meglepő csillaghullást hozott: többek között Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross és Raymond van Barneveld is kiesett. A meglepetés sorozatot pedig vasárnap Michael Smith és Dirk van Duijvenbode búcsúja tette teljessé.

A fináléban aztán az angol Joe Cullen 8-2-re győzött az ír William O'Connor ellen. A Hungarian Darts Trophy-t összesen 14 ezren szurkolták végig a helyszínen. Mindegyik verseny szenzációs hangulatot hozott.

A szervező Darts Event Kft. ügyvezetője szerint rendhagyó versenyt láthattunk Budapesten. „A sportág legnagyobbjai voltak itt, fantasztikus hangulat volt, és óriási meglepetéseknek voltunk szemtanúi. Ez is a sportág varázsának része. Itt semmi sincs kőbe vésve.” – mondta Takács Péter. (Darts Event)

0 Tovább

Erőemelés – Világbajnoki címet szerzett Susa Olivér

Susa Olivér világbajnok lett Isztambulban.  A magyar erőemelő az ifjúsági klasszik mezőnyben 275 kilogrammal guggolt, majd 210.5 kilós ifi világcsúcsot ért el fekvenyomásban. Ezt követően 270 kilogrammos felhúzással zárt. Összetett eredménye (755.5 kg) pedig új ifjúsági országos csúcs lett. 

Susa Olivér versenyzését Árvai István többszörös erőemelő világbajnok, mint ifjúsági és junior szövetségi kapitány, és edzője Susa Dávid segítette. A fiatal klasszis ezt megelőzően a budapesti fekvenyomó Európa-bajnokságon új Európa-rekorddal (196 kg) nyerte meg kategóriáját.

0 Tovább

Négyszer  szólt a magyar himnusz a Jet-ski Magyar Nagydíjon!

Az Európa-bajnokság hazai futamán három aranyéremmel, két ezüsttel és négy pontszerző helyezéssel zártak a magyarok.

A Magyar Jet-Ski Szövetség információi szerint a Nyíregyháza melletti Leveleki Szabadidőpart taván a Runabout GP4-es kategóriában az Eb-n Major Marcell megvédte címét. Kasza György magabiztos versenyzéssel három futamgyőzelmet könyvelhetett el a leveleki tavon Runabout GP1-ben, míg Jászai Csongor a Ski GP3-ban ( a felnőtt mezőnyben, 15 évesen) ezüstérmes lett. Runabout veterán GP1-ben Cseke Zsolt diadalmaskodott, itt az ezüstöt Kéri Attila szerezte meg.

A junior világbajnokság két kategóriájában a magyarok szenzációs eredményeket értek el. Ski GP 3.2-ben a 12 éves Puskás Zoltán világbajnoki aranyérmet szerzett, megelőzve a magyar liszensszel versenyző szlovák Marvin Bohuslavot. Ski GP 3.3-ban ifj. Komonyi Lajos begyűjtött egy ezüstöt, ugyanitt Jászai Csongor bronzérmesként zárt.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke a háromnapos versenysorozat után kiemelte, mindenki erőn felül teljesített. „Emlékezetes Eb-n és vb-n vagyunk túl. Az elmúlt 120 év legnagyobb aszályával is meg kellett küzdenünk úgy, hogy biztonságos pályát tudjunk kijelölni, és a paddock kialakítása is az elmúlt évek színvonalát tükrözte. Az eredményekről csak elismerően tudok beszélni. 20 fős válogatottal vágtunk neki ennek a hétvégének és főleg a fiatalok mentek nagyot. Hat érmet szereztek, úgy gondolom, hogy az utánpótlás továbbra is jó kezekben van, és ez biztató a jövőre nézve.” – összegzett a hazai szövetség elnöke.

A 2022. évi Jet-Ski Magyar Nagydíjról, amely felnőtt Eb-nek és junior vb-nek adott otthont, csak elismerően nyilatkoztak a nemzetközi szövetség (UIM) képviselői. A hivatalos megnyitóval csütörtökön kezdődött és az eredményhirdetésekkel vasárnap zárult versenyről a szakemberek egyöntetű véleménye az volt, hogy a szervező bizottság maradandót alkotott a vízen és a szárazföldön egyaránt. 

0 Tovább

Hegyi Eb – Esős versenyen 8. lett Nagy Norbert

Szakadó eső tréfálta meg az hegyi Európa-bajnokság mezőnyét! A szlovéniai Ilirska Bistrica adott otthont a hegyi Eb utolsó előtti állomásának, ahol Nagy Norbert jól kezdett, az első felfutáson dobogós helyen végzett, a harmadik leggyorsabb idővel fordult a záró szakaszra, mely már zajlott, amikor leszakadt az ég, így többek között a magyar versenyző is esős pályán autózott, és végül a 8. helyen zárta az Eb-futamot.

„Az első futam jó volt, a harmadik hellyel elégedett is voltam, de ez a hegyi versenyek átka, hogy néha megviccel az időjárás. Az ellenfelek még felmentek szárazon, és van, aki megkapja az égi áldást” – összegzett Nagy Norbert.

A Nagy Norbi Racing Team pilótája így már a következő futamra koncentrál, amely az Eb-sorozat záróversenye lesz Horvátországban.

0 Tovább

Hungarian Darts Trophy - Wright és van Gerwen is kikapott a BOK-csarnokban

Szenvedtek a nagyágyúk Budapesten! A skót Peter Wright a Hungarian Darts Trophyn nem jutott túl a walesi Jim Williamsen, a holland Michael van Gerwent pedig az ausztrál Simon Whitlock győzte le.

A holland Raymond van Barneveld is vesztesen hagyta el a  színpadot, miután a portugál Jose de Sousa 6-5-re felülmúlta őt.

A PDC európai körverseny budapesti állomásán azonban a zárónapon sem maradnak sztárok nélkül a nézők. A vb-döntős, és éppen van Gerwent legyőző Whitlock az angol Ryan Meikle ellen játszik a harmadik körben, míg az ugyancsak világbajnoki döntős angol Michael Smith az ellen az ír William O'Connor ellen lép színpadra, aki Székely „Penge” Pált búcsúztatta pénteken.

A szervező Darts Event Kft. információi szerint a három napra több, mint 13 ezren váltottak jegyet.

 

A vasárnapi párosítások:

Jim Williams - Joe Cullen

Madars Razma - Rusty-J. Rodriguez

Josh Rock - Dirk van Duijvenbode

Boris Krcmar - Dave Chisnall

Jeffrey de Zwaan - Jose de Sousa

Michael Smith - William O’Connor

Karel Sedlacek - Winner of Match 30

Simon Whitlock - Ryan Meikle

((Darts Event))

0 Tovább

Öt magyar az élen a hazai rendezésű jet-ski világversenyen

Az első két futamot követően kitűnően állnak a magyarok a Nyíregyháza melletti Leveleki Szabadidőpart taván péntektől vasárnapig zajló jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futamon. A 20 nemzet indulóit felvonultató viadal 13 kategóriája közül ötben is magyar jet-skis vezet. A hazai rendezésű világversenyt meglátogatta Dr. Szabó Tünde Északkelet-Magyarország fejlesztéséért felelős kormánybiztos, aki kijelentette: jövőre is szeretnék a rendezvényt Levelekre hozni.

A jet-ski Eb-n két futam után a magyar színeket képviselő 20 jet-skis közül az élen áll a felnőttek között a mindössze 15 esztendős Jászai Csongor a Ski (álló) GP3 kategóriában, akárcsak az idősebbek között Kéri Attila a Runabout (ülő) Veteran GP1-es géposztályban. Utóbbiban a második helyen is magyar, Cseke Zsolt áll, míg a Runabout GP4-ben a harmadik pozíciót foglalja el Major Marcell.


A "királykategóriában", a Runabout GP1-ben még csak egy futamot bonyolítottak le szombat estig az Eb-n, ám azt a magyar Kasza György nyerte meg, így ő várja az élről a folytatást.


Nagyszerűen szerepelnek fiataljaink a juniorok világbajnoki mezőnyében. Két futam után a 13-15 éveseknél (Ski Junior GP3.3) Komonyi Lajos vezet, Jászai Csongor pedig harmadik. A 10-12 esztendősök (Ski Junior GP3.2) között is egy hazai jet-skis, Puskás Zekő áll az élen, a magyar színekben induló, szlovák Marvin Bohuslav pedig nagy harcot vívva az egyesült arab emírségekbeli Alawadhival, a harmadik helyről várja a záró futamot.

A Magyar Nagydíjra kilátogatott Dr. Szabó Tünde, aki megtekintette a jetskisek szokásos vízi zászlós felvonulását. A kormánybiztos – akinek a verseny több éves támogatásáért Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke emlékplakettet adott át – azt mondta: "igény van arra, hogy a következő években is Leveleken kerüljön sor a versenyre".

"Büszke vagyok rá, hogy immár negyedszer is Levelek adhat otthont a versenynek. Ez azt mutatja, hogy a jet-ski népszerű, és hogy a nemzetközi szövetség meg volt elégedve az előző évek szervezésével. Emellett mindig fontos, hogy legyenek jó magyar versenyzők, és örömmel látjuk, hogy az elsők között mindig ott vannak a magyarok. Jövőre is szeretnénk ezt az Európa-bajnoki és junior világbajnoki futamot erre a gyönyörű helyszínre idehozni. Erre a nemzetközi és a magyar szövetség is nyitott, a kormány pedig támogatja" – jelentette ki a kormánybiztos, aki külön gratulált a helyiek tehetségének, a nyíregyházi Jászai Csongornak a teljesítményéhez.

A jet-ski Magyar Nagydíjon kategóriánként három futam alapján alakul ki a végeredmény, és a sorozat záró állomása lévén vasárnap hirdetnek győzteseket az Európa-bajnokságon –valamint a juniorok világbajnokságán is. 

Fotók: Kis Ákos

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Sporttörténelmi sikerrel zárt a magyar válogatott

A zárónapon egy ezüstérmet szerzett a férfi csapat a hazai rendezésű tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon. A kvartettben Balázs Péter, Várszegi Vendel, Szász Tamás és Tamás Dávid kapott helyet. A nőknél a Hatházi Katalin, Rendes Linda, Májer Zsófia, Mezei Rozi összetételű négyes negyedik lett.

Minden korosztályt beleszámítva, a magyarok összesen 21 érmet szereztek, ebből kilenc arany. Korábban soha nem volt magyar szempontból ilyen sikeres Európa-bajnokság.

Gurisatti Róbert csapatvezető szerint történelmet írtak Gyékényesen. „Minden várakozást felülmúlt a csapat. A 21 érem ellenére úgy gondolom, hogy maradt még egy-két dobogós hely a válogatottban, de ne legyünk telhetetlenek. Remek Eb-t rendezett Gyékényes. Köszönet a szervező bizottságnak, a Magyar Búvár Szakszövetségnek, a pályabíróknak és az önkénteseknek. Érdekesség, hogy az egész Eb alatt nem volt óvás. Ez sok mindent elárul a szervezésről.” – összegzett a csapatvezető.

 

A magyar érmesek

1.      Monk-versenyszám:

Bronzérem - férfi páros (Balázs Péter, Szász Tamás)

2.      Csillag gyakorlat

Arany

-        Balázs Péter

-        Hatházi Katalin

Bronz

-         Cséplő Kelen

Junior

Arany

-        Szász Tamás

Bronz

-        Katona Ádám

-        Rendes Linda

 

3.      Ötbójás versenyszám

Arany

-        Balázs Péter

-        Hatházi Katalin

Junior

Arany

-        Szász Tamás

Bronz

-        Rendes Linda

4.      M gyakorlat

Ezüst

-        Cséplő Kelen

-        Hatházi Katalin 

Junior

Arany

-        Szász Tamás

Ezüst

-        Tamás Dávid

Bronz

-        Rendes Linda

5.      Paralel

Arany

-        Balázs Péter

Junior

Arany

-        Szász Tamás

Ezüst

-        Tamás Dávid

Bronz

-        Katona Ádám

6.      Csoport

Ezüst

-        Balázs Péter, Várszegi Vendel, Szász Tamás, Tamás Dávid

0 Tovább

Szumó Európa-bajnokság – Egy zsák érmet nyertek a magyarok eddig

Fantasztikus eredményeket produkálnak a magyarok a lengyelországi Krotoszynban zajló szumó Európa-bajnokságon.

A Magyar Sumo Szakszövetség információi szerint Elekes Enikő az U21 után U23-ban is Európa-bajnok lett a 65 kilósoknál. Ugyancsak aranyérmes lett Végh Artúr (U21, +115 kg), Gyuricza Marcell (U23, 100 kg), Berregi Balázs (U23, 92 kg) és Buzás Patrik (U23, 85 kg).

Ezüstérmet gyűjtött be Kotricz Dávid (U21, 115 kg), Zsivnovszki  Péter (U21, 92 kg), Szilágyi Erik (U23, 85 kg).

Bronzérmesek:

U21 - (Mráz Zoltán 70 kg), Bereczki Dominik (77 kg), Szilágyi Erik (85 kg), Berregi Balázs (92 kg).

U23 - Berta Mike (70 kg), Mráz Zoltán (70 kg), Bereczki Dominik (77 kg), Kotricz Dávid (115 kg)

A folytatásban az open versenyeket bonyolítják le, valamint a felnőttek is küzdőtérre lépnek. Mivel a szabályok lehetőséget teremtenek rá, így egy szumós akár több korosztályban is indulhat. (Magyar Sumo Szakszövetség)

0 Tovább

Hungarian Darts Trophy – Búcsúztak a magyarok 

Nem lesz magyar a szombati programban, a címvédő és világelső visszalépett a Hungarian Darts Trophyn. A BOK-csarnokban zajló European Tour-állomáson a magyarok közül Sárai Levente, Székely „Penge” Pál, Borbély András és Végső János állhatott tábla elé.

Székely az ír William O'Connortól, Végső az ausztrál Simon Whitlocktól, Sárai a horvát Boris Krčmartól kapott ki, Borbély pedig a holland Jeffrey de Zwaan ellen maradt alul.

Közben a walesi Gerwyn Price a Twitteren bejelentette: nem indul el Budapesten. Takács Péter, a szervező Darts Event Kft. ügyvezetője elmondta, egyelőre nem tudni az okát Gerwyn Price visszalépésének. „Még a Budapesten tartózkodó PDC-munkatársai sem tudnak ennél bővebbet az üggyel kapcsolatban. Egy biztos, hogy hamarosan hivatalos közleményt adnak majd ki” – mondta az ügyvezető.

Szombaton a kiemeltek is tábla elé állnak. A budapesti közönség láthatja például Peter Wrightot, Rob Cross-t és Michael van Gerwent. A szervező Darts Event Kft. információi szerint több, mint 13 ezren váltottak jegyet eddig a hétvégére. Szombaton és vasárnap is 13 órától rendezik a délutáni, és 19 órától az esti programot.

A magyarok eredményei:

Sárai Levente - Boris Krčmar 1-6

Székely „Penge” Pál -William O'Connor 2-6

Borbély András - Jeffrey de Zwaan 2-6

Végső János - Simon Whitlock 2-6

(Darts Event)

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Húsz érem eddig…​​​​​​​

A záró nap előtt a magyar csapat 20 éremnél tart a hazai rendezésű tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon.

A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint a gyékényesi kontinensbajnokságon pénteken a paralell versenyszámot bonyolították le, ahol a felnőtteknél Balázs Péter megszerezte az újabb aranyérmet – neki ezen az Eb-n ez már a 3. A junior fiúknál taroltak a magyarok: aranyérmes lett Szász Tamás, Tamás Dávid lett a második, Katona Ádám pedig a harmadik.

Az Európa-bajnokságon a magyar csapat eddig – a felnőtteket és a juniorokat is beleszámítva – 9 aranynál, 4 ezüstnél és 7 bronznál tart.

Szombaton a csoportos versenyszámmal ér véget az Európa-bajnokság Gyékényesen. (MBSZ)

0 Tovább

Négy számban indulhatnak az élről a magyarok a leveleki jet-ski Eb-n és junior vb-n

Az időmérő edzésekkel kezdődött meg a Nyíregyháza közeli Leveleki Szabadidőpart taván a péntektől vasárnapig tartó jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futam. Az esős, jet-skizésre nem éppen ideális időjárási körülmények között a 20 nemzet versenyzőit felvonultató hazai rendezésű világverseny 13 kategóriája közül négyben is magyar induló szerezte meg az első rajthelyet.

A magyar színeket képviselő 20 jet-skis közül a fiatal Jászai Csongor emelkedik ki eredményességével, aki két versenyszámban is megszerezte a pole pozíciót. A mindössze 15 éves tehetség indulhat az első helyről a 13-15 éves juniorok álló (ski) kategóriájában, a Ski Junior GP3.3-ban, ráadásul pedig a felnőttek GP3 divíziójában is a leggyorsabbnak bizonyult az időmérőn.  

A még fiatalabbak, a 10-12 évesek között Puskás Zekő szerezte meg a pole pozíciót a Ski Junior GP3.2-ben, míg az idősebbek mezőnyében az egyik ülő (runabout) versenyszámban, a Runabout Veteran GP1-ben Cseke Zsolt érte el a legjobb időeredményt.

A rajthelyekért folytatott küzdelmek során a magyarok további három második helyet értek el Kasza György (Runabout GP1), Kacor Levente (Runabout GP2) és a magyar színekben versenyző szlovák Marvin Bohuslav (Ski Junior GP3.2) révén, míg Süli Csaba (Ski GP3) és Mészáros Sándor (Runabout Veteran GP1) a harmadik helyről rajtolhat.

A jet-ski Magyar Nagydíjon kategóriánként három futam alapján alakul majd ki a végeredmény.

0 Tovább

Magyar éremeső a sárkányhajó Eb első napján

Két arany- és három ezüstérmet nyertek a magyarok a 14. EDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Európa-bajnokság nyitónapján a spanyolországi Banyolesben – adta hírül a Magyar Sárkányhajó Szövetség.

A kontinensbajnokság első versenynapján szinte minden magyar csapat dobogóra állhatott.

Arannyal kezdte és arannyal zárta az Eb-t a válogatott, hiszen rögtön az első érdekeltségünk, a premier (felnőtt) női legénység győzelmet aratott kategóriájában, majd a nap végén a premier vegyes nagy hajós egység is elsőként ért célba 2000 méteren.

Rajtuk kívül egyaránt a második helyen végzett a magyar premier open, senior A vegyes és senior B vegyes legénység is.

0 Tovább

Jó formában vannak a kick-boxosok a világbajnokság előtt

Augusztus végén Vépen hatnapos edzőtáborral készültek az október eleji utánpótlás világbajnokságra a kick-box hét szakágából ötnek is a legtehetségesebb hazai képviselői. A résztvevők közül a legtöbben, 45-50-en az egymáshoz közel álló, light-contact és kick-light szabályrendszerekből kerültek ki, amelyek egyik szakvezetője, Dancsó Zoltán sikeresnek értékelte a tábort. A korábbi sokszoros világbajnok hozzátette: a két szakágban a nemzetek közötti versenyben a legjobbak közé várja a magyarokat a vb-n – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A Szombathely melletti településen lebonyolított edzőtáborban mintegy 80 sportoló vett részt. A közös gyakorlások mellett a light-contact és a kick-light válogatott Dancsó Zoltán és Olasz Attila szakvezetők irányításával készült, a full-contactosok edzéseit Juhász Gábor, míg a low-kick és a K1 szakágakból érkezőkét Rehák György vezette.

A szombathelyi Dancsó Zoltán korábbról már jól bevált helyszínnek nevezte az edzőtábornak otthont adó települést, ahol jó körülmények között készülhettek a 18 év alatti fiatalok.

"Hangulatos, erőteljes, jó visszhangokat kiváltó táboron vagyunk túl" – mesélte a szakember. – "A versenyzők végigdolgozták a hat napot, amelyek során odafigyeltünk a terhelés adagolására, és ami az egyik legfontosabb, nem történt sérülés. Úgy gondolom, hogy kellően megalapoztuk a felkészülést, mindenki egészségesen és jó formában térhetett vissza a klubjába, ahol a következő egy hónapban végzi majd a további munkát a világbajnokságig."

A szakember elmondta: több klubedző is megfordult a táborban, köztük volt a light-contact és kick-light válogatottakat korábban vezető Zrínyi Miklós is, aki elégedettségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy jó kezekben van a korábban rábízott két szakág – büszkélkedett Dancsó Zoltán.

"Azért is örültem az edzők részvételének, mert az elméletem szerint minél több edző jön össze, és minél többen tartanak edzést, az annál hasznosabb. Mindenkitől lehet tanulni, és mindenkinek van egy kicsi, néhány százaléknyi plusz a tarsolyában, ami hozzá tud tenni a közöshöz."
 

A szakvezető úgy véli, hogy önmagához képest mindenki maximálisan teljesített a táborban, az egész csapat jó formában van, és érmeket remél az olaszországi vb-n.

"Természetesen vannak, akik esélyesebbek a dobogóra, és vannak, akik kevésbé azok, mint ahogyan akadnak rutinosabbak és újoncok is a csapatban. Nyilván, aki előzőleg már több korosztályban is válogatott volt, az tapasztaltabb versenyző. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a fiatalokra hatványozottan igaz, hogy amit adott pillanatban ki tudnak majd magukból hozni a vb-n, abból kellene eljutni az éremszerzésig. Összességében azt szeretném, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a light-contactban és a kick-lightban is az első három legeredményesebb nemzet között legyünk. Az utóbbi időben mindig ott voltunk a legjobbak között, és bízom benne, hogy ezt a helyünket most is meg fogjuk tudni tartani" – jelentette ki Dancsó Zoltán.

Az idei utánpótlás kick-box világbajnokságot október 3. és 8. között rendezik az olaszországi Jesolóban.

0 Tovább

Érmeket remélnek a formagyakorlatosok a kick-box vb-n

Augusztus közepén ötnapos edzőtáborral készült a magyar formagyakorlat válogatott az utánpótlás kick-box világbajnokságra. Puravecz Péter szakágvezető szerint a hazai formagyakorlat szakág folyamatosan fejlődik, és ugyanez elmondható a tábor résztvevőiről is, akiktől érmeket várnak az október elején sorra kerülő vb-n – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.


A csongrádi központi válogatott edzőtáborban az elmúlt éveknél nagyobb létszám jött össze. Nyolc klub versenyzői képviseltették magukat a gyermek, kadet és junior korosztályokban. A 23 fős utánpótlás válogatott csaknem teljes létszámmal megjelent, rajtuk kívül pedig a legjobb felnőtt versenyzők közül is többen ott voltak – így az edzőkkel együtt mintegy harminc fős csapat dolgozott azon, hogy a gyakorlatok a világbajnokságra nemzetközi szintűek legyenek.

 

„A fő cél a világbajnokságra való felkészülés volt, amelyhez az MKBSZ vezetése minden segítséget megadott a körülmények biztosításával. Az öt nap során kielemeztük a gyakorlatokat, igyekeztünk az esetleges hibákat feltárni, és azon dolgoztunk, miként lehetünk minél eredményesebbek. Ennek érdekében külön akrobatika edzőt is felkértünk, és az edző kollégák is jelentős segítséget nyújtottak a technikák javításában. És úgy vélem, hogy a versenyzők nem ugyanazok a gyerekek voltak, akik megérkeztek, hanem képzettebb és harcosabb szellemű fiatalok utaztak haza. Többen nem ismerték egymás előtte, de a végére egy igazi csapat állt össze” – számolt be Puravecz Péter.


A formagyakorlat hazai felelőse hangsúlyozta: szakmai szempontból még mindig gyerekcipőben jár itthon a szakág, és nem könnyű behozni a világ élmezőnyével szemben a lemaradást, például azt, hogy az amerikaiak 25-30 év előnnyel rendelkeznek. Mindazonáltal már megindult a fejlődés, amit az is bizonyít, hogy nyolc klub is képes nemzetközi szintű versenyzőket kiállítani.

„Egyre többen foglalkoznak itthon is a formagyakorlattal, és a fiatalok között is kezd kialakulni egy trend, hogy nemcsak a küzdelmi szakágakban, hanem itt is lehet hírnevet szerezni. Láthatóan tetszik nekik a formagyakorlatoknak az úgynevezett tricking része, vagyis a szaltók és az akrobatikus elemek, amelyek, ahogyan ők fogalmaznak, menő dolgok” – mesélte a szakágvezető.

Körülbelül öt-hat éve működik komolyabb formában itthon a szakág, de nagyon szorgalmasan dolgoznak, hogy csökkentsék a szakadékot a nemzetközi elithez képest, és a vb-n is érmekben bíznak – jelentette ki Puravecz Péter.  

„Mindenképpen látunk éremesélyeseket a válogatottban. Igyekszünk az erőviszonyokat reálisan kezelni, tudjuk, hogy ezek nem feltétlenül lesznek vb-aranyak, habár az a célunk, hogy elérjük azt a szintet. De számításba kell venni, hogy amerikaiak mellett a dél-amerikaiak is nagyon ügyes versenyzők. Ugyanakkor úgy készülünk, hogy szembeszállunk velük, és szeretnénk dobogós helyezéseket elérni” – nyilatkozta a szakvezető.

Puravecz Péter roppant fontosnak tartja a további szakmai fejlődést is. Elmondta, hogy az augusztusi táborban egy felnőtt olasz világbajnok, Eduardo Boscolo is segítette a munkájukat, akitől rengeteg hasznos instrukciót kaptak. De szeretnének majd amerikai sztárokat is meghívni Magyarországra szeminárium tartására, valamint a németekkel, illetve más európai országokkal is igyekeznek közös eseményeket szervezni – ezek várhatóan jövő tavasszal, illetve nyáron valósulhatnak meg.

0 Tovább

Jól sikerült edzőtáborral készültek a kick-box vb-re a pointfightingosok

Augusztus elején központi edzőtáborral kezdték meg a felkészülést az októberi utánpótlás kick-box világbajnokságra a magyar válogatott pointfighting versenyzői. A Csongrádon lebonyolított tábort sikeresnek ítélte az év elején kinevezett Csikós Péter szakágvezető, aki szerint nagyon erős lesz az olaszországi vb-re utazó magyar csapat, és "mindenkiben benne van az érem" – adta hírül a Magyar kick-box Szakszövetség.

Az itáliai Jesolóban rendezik az idei utánpótlás kick-box világbajnokságot, amelyen a gyermek (7-9 évesek), kadet1 (10-12), kadet2 (13-15) és junior (16-18) korúak vehetnek részt. A korosztályok hazai pointfightingos vb-indulói hatnapos edzőtáborban hangolódtak rá a felkészülésre, egyúttal ízelítőt kaptak a nemzetközi mezőnyből is.

"Szándékosan a hagyományos nemzetközi pointfighting tábor időpontjára tettük a felkészülés első komoly állomását, hogy minél több külföldi, nem megszokott ellenféllel tudjanak a srácok készülni" – avatott be Csikós Péter. – "A világbajnokságon induló magyar pointfightingos versenyzők létszáma körülbelül nyolcvan fő. Nem mindenki tudott eljönni, de így is volt olyan edzés, ahol a nemzetközi tábor résztvevőivel együtt közel százan voltunk. Összességében nagyon eredményesnek ítélem a tábort, sok résztvevő volt és a fiatalok rengeteget tudtak egymással gyakorolni."

A pointfighting szakág idén kinevezett vezetője a saját szempontjából is sikeresnek nevezte az összetartást, mondván, többekkel most találkozott először, de úgy érzi, hogy elfogadták. 

"Főleg a gyermek és kadet korosztályokból nem mindenki ismert. A tábor elején bemutatkoztam a csapatnak és elmondtam, hogy ne ijedjenek meg, hogy egy számukra új arc kerül a képbe, mert ezzel nekik plusz egy segítségük lesz, de minden marad a régiben, az klubedzők végzik a dolgukat, én segítem a munkájukat, ők meg az enyémet. Aztán az egyik edzésen be is álltam bunyózni, hogy lássák a gyerekek, hogy nemcsak magyarázok, hanem meg is tudom valósítani az edzésen gyakoroltakat. Próbáltam helytállni, hogy lássák, nem érdemtelenül kaptam meg ezt a lehetőséget, és úgy érzem, jó pont volt a szemükben, hogy a válogatott edző is beállt. A tábor vége felé már sokan odajöttek hozzám és kikérték a véleményemet a küzdelmekkel kapcsolatban" – mesélte a korábbi háromszoros felnőtt Európa-bajnok.

A szakember hozzátette, hogy segítőivel, Jároszkievicz Krisztiánnal és Debreczeni Dezsővel együtt tartották az edzések nagy részét. Mint mondta, már a kinevezésekor kinyilvánította, hogy a két legnagyobb hazai pointfighting klub edzőjével képzeli el a közös munkát, amit most a csongrádi táborban meg is valósítottak. 


A világbajnokságig még több rövidebb összetartást terveznek – közölte a szakágvezető, aki szerint nagyon erős magyar pointfighting válogatott utazik majd Jesolóba. 

"Az esélyekről nem lehet konkrétumokat mondani, hiszen ezekben a fiatal korosztályokban nagyon változó, hogy éppen milyen lesz az induló mezőny egy-egy súlycsoportban. Úgy vélem, hogy minden versenyzőnkben benne van az érem. Vannak csúcsversenyzőink, akikről szinte biztosan ki lehet jelenteni, hogy érmesek lesznek, többen közülük aranyérmesek is" – fejtegette Csikós Péter. 

Az idei utánpótlás világbajnokságot október 3. és 8. között rendezik Olaszországban, míg a felnőttek Európa-bajnokságára novemberben kerül sor a törökországi Antalyában. 

0 Tovább

Kezdetét vette a magyarországi jet-ski Eb

A csütörtök esti megnyitó ünnepséggel megkezdődött a jet-ski Magyar Nagydíj Európa-bajnoki és junior világbajnoki futam a Nyíregyházához közeli Leveleki Szabadidőpart taván. A péntektől vasárnapig zajló, sorozatban immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő hazai rendezésű világversenyen 20 nemzet sportolói indulnak. A magyar színeket 20-an, köztük 11 utánpótláskorú versenyző képviselik – adta hírül a Magyar Jet-ski Szövetség.

A három versenyből álló, 2022-es jet-ski Európa-bajnokság a lengyelországi és a portugáliai futam után hazánkban zárul, és az Eb-fordulóval együtt rendezik meg a Ski (álló) junior világbajnokság idei versenyét a 10-12 és a 13-15 éves korosztályokban.

A megnyitón Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta: büszke rá, hogy Levelek immár negyedszer ad otthont a Magyar Nagydíjnak. Hozzátette: reméli, hogy az időjárás javulni fog, abban viszont biztos, hogy a verseny az idén is magas színvonalú lesz.

Luca Filiberti, a nemzetközi szövetség, a UIM Aquabike Bizottságának elnöke megköszönte a magyar szövetség szervező munkáját és vendégszeretetét. Az olasz sportvezető dicsérte a helyszínt, és reményét fejezte ki, hogy jövőre is sor kerülhet erre az eseményre.

Végül Czeller Béla, a Magyar Jet-ski Szövetség elnöke üdvözölte a versenyzőket, azok csapattagjait, és sikeres, balesetmentes versenyzést kívánt az indulóknak.

A versenyek az összesen 13 álló, ülő és freestyle kategóriában a pole pozíciós futamokkal kezdődnek. Ezeket követően kategóriánként három futamot bonyolítanak le, és azok összesítése dönti el a Magyar Nagydíj végeredményét.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Csütörtökön is voltak magyar érmek Gyékényesen

Az M gyakorlattal folytatódott a gyékényesi tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság! Csütörtökön a felnőtteknél Cséplő Kelen és Hatházi Katalin is ezüstérmes lett, míg a junioroknál Szász Tamás aranyat, Tamás Dávid ezüstöt és Rendes Linda bronzot szerzett – tudtuk meg a Magyar Búvár Szakszövetségtől. Pénteken a paralell versenyszám következik. Gurisatti Róbert csapatvezető elmondta, az időjárás ráijesztett az Eb-mezőnyre.

„Elég rossz idő fogadott minket, ami azért lényeges, mert a vizet rendesen felkavarja a szél, és a látótávolság ilyenkor alaposan lecsökken. Összességében ezúttal is voltak dobogós helyezések. Válogatott versenyzőink többsége kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a kontinensbajnokságon” – mondta a szakember.

Az Európa-bajnokságon a magyar csapat eddig – a felnőtteket és a juniorokat is beleszámítva – 7 aranynál, 3 ezüstnél és 6 bronznál tart. (MBSZ)

0 Tovább

Illés Béla: Most már a padbol-sikerünk miatt is emlékezetes lesz a Práter

Padbol-siker a Nemzetek Ligájában! A Halmai Gábor, Bócz Tamás, Illés Béla, Zombori Zalán alkotta magyar csapat megnyerte a Bécsben megrendezett nemzetközi padbol-viadalt.

A mieink az olaszokat győzték le a döntőben. Illés Bélának nem volt ismeretlen a környezet, hiszen a Prater stadionnál játszották a meccseket. „Annó az osztrákoknak kettőt rúgtam ott, de mostantól a padbol-sikerünk miatt is emlékezetes lesz számomra a Práter” – jegyezte meg a 64-szeres válogatott labdarúgó.

Halmai Gábor úgy látja, hogy a padbol nagy jövő előtt áll. Ezt a játékot be lehet építeni a labdarúgók edzésrendszerébe. Mivel páros műfaj, egyes csapategységeket, védőket, középpályásokat összekovácsolhat. És ott van még az a funkciója, amelyet nem tudok másképp megfogalmazni, mint az örömforrás. Aki egyszer kipróbálja, nem tudja majd abbahagyni” – mondta az 57-szeres válogatott labdarúgó.

Az olaszok elleni izgalmas döntőt röviden Bócz Tamás, a Padbol Hungary csapatának tagja foglalta össze. „Az olaszok jól kezdtek, elvesztettük az első szettet, a másodikban egyenlítettünk, aztán a mindent eldöntő játékot nyertük. Egyszerre két játékos van pályán, folyamatosan cseréltünk. Fantasztikus volt győzni az esélyesebb olaszok ellen” – tette hozzá Bócz Tamás.

(Padbol Hungary)

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszás – Három arany és egy bronz szerdán

A felnőttek versenyében Balázs Péter és Hatházi Katalin is aranyérmes lett ötbójás versenyszámban a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint a gyékényesi tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon a két felnőtt győzelem mellett, Szász Tamás is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára a junioroknál. Ugyanebben a korosztályban Rendes Linda bronzérmes. Katona Ádám a junioroknál nagyon közel volt a dobogóhoz, végül negyedik lett.

Gurisatti Róbert csapatvezető szerint főleg a felnőttek tudtak hibátlan teljesítménnyel győzni. „Balázs Péter és Hatházi Katalin nagyon jól teljesített, meg is lett az eredménye, de Szász Tamás is emlékezeteset alakított. Szásznak ráadásul ez volt a 10. aranyérme világversenyeken” – értékelt a szakember.

Az Európa-bajnokságon a magyar csapat eddig – a felnőtteket és a juniorokat is beleszámítva – 6 aranynál és 5 bronznál tart. (MBSZ)

0 Tovább

Hungarian Darts Trophy – Hatalmas érdeklődés övezi a hétvégi budapesti versenyt

Nagyjából 12 ezer jegy már elkelt a hétvégi Hungarian Darts Trophy-ra – hangzott el a PDC európai körversenyének szerdai sajtótájékoztatóján.

Takács Péter, a Darts Event Kft ügyvezetője elmondta, a vasárnapi végjátékra szinte már az összes belépő elkelt. A Pro Tour-ranglista alapján a legjobb 16 játékos szombaton kapcsolódik be a versenybe. Olyan világklasszisokat láthat a közönség, mint a világelső Gerwyn Price, vagy a világbajnokok, Peter Wright, Rob Cross és Michael van Gerwen.

Magyarországot négy játékos képviseli: Sárai Levente, Székely „Penge” Pál, Borbély András és Végső János. Utóbbi nagyon nehéz sorsolást kapott, hiszen egy igazi legendával, az ausztrálok kedvencével, a korábbi vb-döntős Simon Whitlockkal kell megküzdenie, sikere esetén pedig másnap a holland van Gerwen várna rá.

Székely Pál a sajtóeseményen megjegyezte, tudja, hogy milyen hangulat vár rá a BOK Csarnokban, de ezt majd igyekszik kizárni. „Egyébként ugyanúgy készülök erre az eseményre, mint minden más megmérettetésre. Nem akarom túlstresszelni” – tette hozzá Székely.
Borbély András élete első PDC-versenyére készül. A magyar ranglista vezetője elmondta: igyekszik legjobb formáját hozni. Ellenfele a holland Jeffrey de Zwaan lesz. A negyedik magyar, Sárai Levente, horvát ellenfelet kapott, neki Boris Krčmarral kell megmérkőznie pénteken.    


A szervezők részéről Vereczkey Lajos megjegyezte: nagyon szurkol azért, hogy sporttörténelmi legyen magyar szempontból ez az esemény. „Korábban ugyanis még nem volt példa arra, hogy magyar játékos továbbjusson az első fordulóból. Bírom abban, hogy ez a sorozat most megszakad.

A sajtótájékoztatón ott volt dr. Kiss Gergely is. A háromszoros olimpiai bajnok a darts nagyköveteként elmondta, májusban volt szerencséje neki is színpadra állni, és megtapasztalta, hogy milyen több ezer ember előtt dartsozni. „ A Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatójaként több, mint száz sportággal találkoztam, ilyen a darts is, de ennek fantasztikus hangulata van, és kortól, nemtől függetlenül mindenki űzheti” – mondta Kiss Gergely.

A BOK Csarnokban mindhárom nap (szeptember 2., 3., 4.)  13 órától rendezik a délutáni, és 19 órától az esti programot. 

Bővebb infók: www.dartsevent.com

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum