Farkas Balázs tornagyőztes lett Madeirán! A magyar fallabdázó megnyerte a 10 ezer dollár összdíjazású versenyt, miután magabiztosan menetelt a döntőig, ahol négyszettes csatában legyőzte az első kiemelt portugál Rui Soarest.

A világranglista 65. helyezett magyarja a 3. kiemeltként lépett pályára. A 2. körben kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol a cseh Marek Panaceken lépett túl egy négyszettes meccsen, majd a walesi Emyr Evans következett, az elődöntőben pedig az egyiptomi Aly Abou Eleinent verte egy maratoni összecsapáson, végül öt szettet követően a kétszeres Világjátékok-résztvevő magyar bajnok jutott döntőbe. Ott a portugál Rui Soares sem jelentett akadályt, így Farkas felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

„Az utóbbi időben törekszem arra, hogy a rangosabb versenyeken minél jobban teljesítsek. Ez most nagyon kellett. A célom az, hogy a jövő év elején a legjobb 50-ben legyek a világranglistán, és onnantól a nagy tornákon  tovább gyűjtögethetem a világranglista pontokat” – értékelt az eredményhirdetés után Farkas Balázs.