Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Totál profizmus a Hungexpón

A novemberihez hasonló remek hangulatban, de még sokkal profibb körítéssel zajlott le a Total Dance Fesztivál tavaszi kiadása. A fellépők teljesítményéről megoszlanak a vélemények, de összességében remekül szórakozott a főleg 30-asokból álló közönség.

Azt szokták mondani, jó, ha az ember tanul a saját hibáiból. Nos, az az igazság, hogy a Total Dance Fesztivál szervezői valóban kijavították a novemberi bulin tapasztalt hiányosságokat, így egy nagy tízes jár nekik a lebonyolításért. A beengedés ezúttal abszolút zökkenőmentesen zajlott, elmaradtak a tumultusok, a helyszínül szolgáló Hungexpo G-csarnokban pedig jóval nagyobb területen mozoghattak a jelenlévők, így a ruhatár kialakítása is sokkal ideálisabb volt. A fizetési rendszer módosításának is örültek a partira érkezők, a token helyett most feltöltőkártyákkal lehetett kiegyenlíteni a számlát, zökkenők nélkül. Ami talán még mindig sokakat zavart, a bor hiánya volt, az isteni nedűt az őszi fesztiválhoz hasonlóan most sem fogyaszthatták a vendégek.

Ami a zenei felhozatalt illeti, nagyjából hasonló erősségű volt, mint négy hónappal ezelőtt. Akadtak átfedések is, az UFO Update és Zoltán Erika (immár Robby D.-vel „kiegészülve”) és Náksi Attila mellett persze ott voltak a legendás retrodj-k, így Dominique, Juhász Laci és André is. A legmagasabb színvonalat talán a Brooklyn Bounce és a 2 Unlimited produkálta, Mr. President és Ice Mc is hozta a formáját, az E-Rotic viszont egyértelműen csalódást okozott, nagyjából akkorát, mint a La Bouche novemberben.

Egy tizenöt koncertet felvonultató eseményen persze az ilyen arány egyáltalán nem rossz, és a helyzet az, hogy a tíz magyar előadó talán még jobban megmozgatta a 30-as, 40-es korosztályt. Pikáns volt Kefír és Csordás Tibi párharca (mondjuk döntetlennel zárult…), a Happy Gang és a Kerozin szinte őrületbe kergette a publikumot, Zoltán Erika, bocsánat, a 90-es évek óta használt művésznevén Erica C. pedig párjával, Robbyval ma is „tiszta őrület”, amit művel…

Mára Krisztián, az esemény főszervezője már korábban pedzegette, hogy a novemberi buli sikere évekre előre meghatározza a Total Dance sorsát, de nem csak emiatt gondolhatjuk, hogy még idén jön a folytatás: a mosdóban ugyanis az ember „Total Dance – november 28.” feliratú plakátokkal találkozott, vagyis a jelek szerint már írhatjuk is be a naptárba…

0 Tovább

A világbajnoki indulás a tét Mallorcán

A riói kvótás Berecz Zsombor és a többi, a jövő évi olimpiai részvételre pályázó magyar vitorlázó is hajóba ül a Princesa Sofia elnevezésű rangos versenyen, amelyet március 28. és április 4. között rendeznek Palma de Mallorcán. A legnagyobb vetélkedés a magyarok között a Laser Standard hajóosztályban várható. Tomai Balázs, valamint a Vadnai testvérek, a még egyaránt tizenéves Benjamin és Jonatán versengésének a tétje, hogy ki indulhat majd a júliusi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport menedzsere elmondta: hazánk jelen pillanatban egyetlen versenyzőt küldhetne a kanadai Kingstonba, de ez a vb-kvótaszám a későbbiekben várhatóan még nőni fog. A világbajnoki induló(k) kilétét a mallorcai eredményeken kívül a pár nappal későbbi, a Garda-tavon sorra kerülő Európa Kupán való teljesítmény határozza meg.

Nem kell hasonlók miatt aggódnia Berecz Zsombornak, aki tavaly ősszel Finn dingiben már kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra. Az MVM SE vitorlázója új hajójával így nyugodtan készülhet a szezon fő versenyeire. Berecz ugyanakkor korábban többször jól szerepelt Mallorcán, nem elképzelhetetlen tehát az első tízbe kerülése.

A fiatal Érdi Mária szeme előtt elsősorban a 2020-as tokiói olimpia lebeg, azonban a 17 éves versenyző megkísérli kivívni a részvételt Rióra is. Erre a Laser Radial női hajóosztályban az őszi ománi vb-n lesz lehetőség, addig „Márinak” az a feladata, hogy minél jobban beérjen a nemzetközi felnőtt mezőnybe. A Princesa Sofián az 1-50. hely valamelyikének megszerzése a célja. (Turák Péter)

0 Tovább

​200 nap múlva megkezdődik a TAFISA Világkongresszus Budapesten

A szabadidősport legjelentősebb nemzetközi szervezete, a TAFISA idén Budapesten tartja Világkongresszusát (a kongresszust két évente rendezik meg). Az eseményig 200 nap van hátra, a Magyar Szabadidősport Szövetség információi szerint folyamatosan érkeznek a regisztrációk a kongresszusra Füleky András, a szervező bizottság operatív vezetője pedig a hétvégén Isztambulban a TAFISA-board tagjaival egyeztet.

Október 14. és 18. között a szabadidősport egyik legrangosabb nemzetközi eseményének ad otthont Budapest. A Pesti Vigadóban rendezik meg ugyanis a TAFISA 2015-ös Világkongresszusát, amelytől a nemzetközi szervezet és a Magyar Szabadidősport Szövetség is sokat vár.

A kongresszus a tervek szerint több kérdést is taglal majd öt témakörben, ezek többek között az egyes nagy világversenyek, sportrendezvények utáni sportlétesítmények kihasználtsága, a családok szerepe a szabadidősportban, a sportos örökség, azaz az életen át tartó rendszeres sport, a sporthagyományok, valamint a szabadidősportos rendezvények minőségbiztosítása szerepel.

Az előttünk álló hétvégén Isztambulban összeül a TAFISA-board, amelyre meghívást kapott Füleky András, a Világkongresszus Szervező Bizottságának operatív vezetője is. A sportdiplomata várhatóan a kongresszus programjáról egyeztet a board-tagokkal.

 

0 Tovább

Teltház lesz az idei Ultrabalatotnon!

Két hónappal a rajt előtt már nem tudnak több nevezést fogadni az Ultrabalaton szervezői. A május 29.-31. között megrendezendő futózarándoklaton 200 egyéni induló, 650 csapat és 400 kerékpáros vesz részt. A mezőny Balatonaligáról indul, és megkerülve a Balatont, ugyanoda érkezik vissza, a táv 220 kilométer.

Az Ultrabalaton 9 évvel ezelőtt indult hódító útjára, de ekkora érdeklődés még soha nem volt. A szervezők először a csapatok esetében jelentették be a létszámstoppot, később ugyanezt tették a bringásoknál és az egyéni indulóknál is. Az idei Ultrabalatonon a legrövidebb szakasz mindössze 3,2 kilométer, míg a leghosszabb, több mint 14 km lesz.

„Az útvonal kialakításánál fontos szempont volt, hogy legyen olyan rövid szakasz is, ahol a futással még csak ismerkedő sporttársaink is belekóstolhatnak az Ultrabalaton hangulatába. A létszámstoppokat pedig a verseny biztonságos megszervezése és lebonyolítása miatt kellett bevezetnünk.” – mondja Zelcsényi Miklós, az Ultrabalaton főszervezője. A futók és bringások a verseny során 43 frisssítőállomáson tudják majd pótolni az elvesztett folyadékot és kalóriát.

Az Ultrabalatont szervező Balatonman Triatlon Kft-nek ebben az évben lesz még egy pár nagy dobása: megrendezik a balatonfüredi és a balatonkenesei Balatonman triatlon versenyeket. Mindkét eseményen a triatlon számokon kívül lesznek futóversenyek is a Balatonon, valamint júliusban másodszor bonyolítják le a fővárosban a Night Run éjszakai futóversenyt. Bővebb infók a www.ultrabalaton.hu, a www.balatonman.hu, és a www.futas.maratonman.hu oldalakon.

0 Tovább

21. századi modern kiállítás a vitorlássportról és a Balatonról

Balatonfüreden egyedi vitorlástörténeti interaktív kiállítás nyílt virtuális Balaton-bejárással és viharszimulátorral – többek között. A létesítményt a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. üzemelteti a Vitorlás étterem hozzájárulásával.

 Mostantól a Vitorlás étterem emeletén, valamint annak tágas teraszán egyedi, 21. századi kiállítást látogathatnak meg az érdeklődők. A létesítmény a Vitorlázeum nevet kapta, ezzel a magyar tenger első vitorlásklubjának épülete teljes egészében a sportágról szól. Szöllősi Tamás, a Vitorlás étterem tulajdonosa elmondta, hogy a Vitorlázeum a maga nemében egy teljesen egyedülálló múzeumnak számít. „Egy rövid regisztráció után a látogató mentőmellényt kap, amely tartalmaz egy kódot. Ez a kód többek között arról is informálja a központi rendszert, hogy az érdeklődő milyen nyelven regisztrált, így ő végig olyan nyelvű tájékoztatást kap, amellyel becsekkolt. Ebből is kiderül, hogy a Jack Tibor belsőépítész kollégám által megtervezett tárlat több nyelven szolgálja ki a látogatókat” – mondja Szöllősi Tamás. A kiállítás egyik kuriózuma a nagytermében található 30 négyzetméteres, járható üvegfelületű Balaton térkép, amelyen a látogatók szabadon mozoghatnak és választhatják ki az őket érdeklő filmeket, a vitorlázással és a balatoni élettel kapcsolatban 40 témában. Informálódhatnak többek között a balatoni vitorlás sport kezdeteiről, a füredi hajógyártás történetéről, legendás balatoni vitorlásokról, és a Balaton ünnepéről, azaz a Kékszalagról.

 A múzeum egész területén kép és hanganyagok, érintőképernyős információs rendszer, látványos, interaktív Balaton térkép, a vitorlázás történetét és technikai fejlődését bemutató filmek, távcsövek, többnyelvű digitális tárlatvezetés várja az érdeklődőket, akik könnyed és szórakoztató formában megismerhetik a balatoni vitorlássportnak, a tó egykori legendás hajóinak és hajósainak történetét. Külön érdekességnek számít az úgynevezett viharszimulátor, melyben átélhet bárki egy-egy balatoni vihart. A Magyar Vitorlás Szövetség szakmai partnerként vett rész a projektben. „Teljes szívből örülünk annak, hogy a múzeum megnyitásával a Balaton legrégebbi vitorlásklubjának épülete teljes egészében visszanyeri vitorlás funkcióját.” – összegzett a megnyitó napján Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

0 Tovább

Bemutatta 2015-ös csapatát a HELL ENERGY

A Platz étteremben mutatta be idei verseny csapatát a HELL, ahol bejelentette, hogy ismét visszatér az F1 szponzorációba is. A szokásos év eleji sajtótájékoztatón a régi tagok mellett új sportágak és új sportolók mutatkoztak be. 2015-től Bessenyey Zoltán kétszeres Európa-bajnok és navigátora jóvoltából a HELL a FIA European Rally Trophy versenysorozatba is képviselteti magát, valamint a B3 Racing versenyautóival és pilótáival idén is megjelenik a támogatók között a SEAT LEON Eurocupban. A B3R idén a kétszeres Lotus Ladies Cup bajnok Bús Edina mellett egy ifjú tehetségnek, a 17 éves Fekete Dominiknak szavazott bizalmat, aki korábban formula autó bajnokságban szerzett tapasztalatot. A lokálpatriótizmus jegyében továbbra is a csapat tagja, a már a riói olimpiára is készülő Gercsák Szabina, a HELL Miskolci Judo Club tehetséges versenyzője és a HELL KTM Kecsemét MX csapata. A meglepetések között mutatkozott be a HELL sportolójaként Kocsis Alexandra IFBB Fitness modell, aki nem kisebb célt, mint az Európa- és világbajnok címet célozta meg 2015-ben.

 

A HELL Racing Team bemutatóján jelentette be a piacvezető energiaital gyártó, hogy több év után ismét visszatér a Forma1 szponzorációba (a HELL volt az első magyar cég, aki beszállt a F1-be!), pontosabban annak magyar közvetítéseibe. „Stratégiai együttműködést kötöttünk az MTVA-val a Formula1-es műsor szponzorálására, amely több fajta megjelenési lehetőséget is biztosít számunkra. Ezek közül az egyik a kiemelt játékszponzoráció a teljes szezon alatt, de emellett egyéb kreatív megjelenések is a rendelkezésünkre állnak majd. Ezen felületek mind a marketing, mind a HRT szempontjából igazán izgalmasak lehetnek.” – mondta el a csapat szóvivője.

A sajtótájékoztató folyamán a HELL Racing Teamhez idén csatlakozott Bessenyey Zoltán kétszeres rali Európa-bajnok pilóta és navigátora, Papp György mutatkozott be, akik a FIA European Rally Trophy sorozatban gyári Renault támogatással és egy vadonat új autóval indulnak. Az autóval kapcsolatban BZ elmondta: „Most egy újabb hatalmas mérföldkő következik a pályafutásomban, hiszen a Renault Clio R3T modellel egy abszolút aktuális 2WD autóval állhatok rajthoz. A kocsi 2014 év közepétől homolog, tehát abszolút friss. Még nagyon tapasztalata sincs senkinek róla, de azért annyit tudunk, hogy jelenleg az egyik legjobb 2WD autó a picon. Az 1,6 literes, turbófeltöltéses motorja 242 lóerőt és 480nm-es forgatónyomatékot képes leadni, és jóval könyebb is, mint a korábbi versenykocsim. Azt hiszem a Renault Sport háttere biztosíték lesz arra, hogy ezzel a kocsival eredményesen versenyezzünk.”

 A B3 Racing immáron második éve a HELL Racing Team tagja. A csapat tavaly indult először a SEAT LEON Eurocupban, idén pedig a kétszeres Lotus Ladies Cup bajnok Bús Edina mellett új versenyzőt is felsorakoztat a túraautó-mezőnyben. A 17 éves Fekete Dominik ül 2015-ben a B3R másik SEAT LEON Cupracer volánja mögé, aki a hétfői első tesztek után nagy reményekkel vág neki a szezonnak. A 2014-es tapasztalatok után Edina elszántsága is megingathatatlan, az is a profizmusára vall, hogy új edzéstervvel készült a szezonra, hogy csúcsformában versenyezhessen. Az idei év SEAT versenyautói a hétvégi a Autó-Motor Tuning Show-n debütálnak majd.

 

A HRT 2015-ben is képviselteti magát a drift szakágban, ahogyan azt korábban már megszokták a rajongók, a HELL dizájn idén is a magyar bajnok, György Szilveszter versenyautóján látható. Szintén maradt a csapatban a HELL KTM Kecskemét motocross gárda, mely 12 versenyzőjével a juniortól a szenior kategóriáig valamennyi korcsoportban versenyez idén is a különböző kategóriákban. A csapathoz frissen igazolt Nagy Alex, aki tavaly az MX2 Ob profi kategóriájában versenyzett és 3. helyezést ért el, illetve a fiatal reménység Zanócz Noel, aki ifjú kora ellenére komoly eredményeket ért már el a nemzetközi mezőnyben is.

A HELL Miskolci Judo Club versenyzője, Gercsák Szabina tavaly – a számos hihetetlen eredménye mellett – Magyarország első ifjúsági olimpiai bajnoki címével páratlan eredményt ért el, és a HELL színeiben továbbra is ugyanilyen kitartással, kemény munkával és lelkesedéssel folytatja, ezúttal már egy súlycsoporttal feljebb váltva, a 70 kilógrammos kategóriában: „Idén szeretnék minél több versenyen érmet szerezni a felnőttek között, és az új súlycsoportomban megismerni a saját junior korosztályomat. Szeretném megvédeni a tavalyi junior Európa-bajnok címemet és a vb-n megmutatni és elérni azt, amit tavaly elvettek tőle!” – nyilatkozta elszántan a miskolci lány. „Ha minden jól megy, elég erős leszek, talán még lesz időm elég pontot gyűjteni Rióra, de most nem ez a fő célom, hanem hogy lépésről-lépésre haladjak, persze szeretném nagyon Riót, de ezt inkább még nem mondom ki!” – tette hozzá szerényen.

Kocsis Alexandra IFBB fitness modell személyében és támogatásával egy, a HELL-hez korábban nem kapcsolódott, teljesen új sportág felé is nyitott az energiaital-gyártó vállalat, elsősorban azon célcsoport felé kommunikálva, akik a széles HELL portfolióból a ZERO termékeket részesítik előnyben. A mindig is az igazi kihívásokat kereső, a technikai sportok iránt már-már „fiús” vonzalommal rendelkező korábbi Miss Earth szépségkirálynő új szerelméről, a fitnessről és terveiről elmondta: „12 évig atletizáltam, ami kitartásra és fegyelemre tanított. Mindig is olyan kihívásokat kerestem, melyek már szinte lehetetlenek, mert ez az, ami engem motivál. Idén a világbajnokságnak Budapest ad majd otthont, így nem volt kérdés, hogy szeretnék rajta elindulni. Nagy vágyam megszerezni az Európa- és vilégbajnok címet bikini kategóriában és ezért mindent meg is fogok tenni! Nem is a kemény edzés a megerőltető, sokkal inkább a szigorú diéta!”

0 Tovább

Igazi sportszeretet, örömteli összefogás!

Ez év tavaszán már hetedig alkalommal rendezik meg az Örömautózást súlyos beteg gyerekek számára,melyet orvosaik „élményterápiaként”nagyon támogatnak. A szervezők célja továbbra is, hogy – ha csak pár órára is – mosolyt csaljanak a kis betegek arcára. A rendezvényen résztvevők már több éve tapasztalják azt a felhőtlen örömöt, amit a kis „navigátorok” éreznek, amikor beülnek az általuk csodált versenyautókba,a pilóták mellé, hogy végigszáguldjanak a versenypályán.  Mindannyian tisztában vagyunk az öröm, a boldogság gyógyító erejével s így gondolják ezt azok az autóversenyzők, autótulajdonosok, csapatok, akik – idestova már hetedik éve – segítik a szervezőket azzal, hogy ezen a napon a gyermekek rendelkezésére állnak.

 

Ebben az évben az Erdélyben kezelt gyermekek is csatlakozhatnak a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány által támogatott és Tűzoltó Utcai Gyermekklinikán kezelt kis betegekhez, így még több izgatott kisgyermek várja ezt a mindig rendkívül élmény dús napot

A kicsik még egy vágya teljesülhet azzal, hogy a rendezvény helyszíne, idén is a hazai autósport egyik fellegvára az F1-es Magyar Nagydíjnak is otthont adó HUNGARORING.
A Hungaroring Sport Zrt. jóvoltából így az idén a kis betegek ismét Raikkonen, Vettel, Schumacher és a többi nagy autóversenyző nyomdokain körözhetnek a hazai versenyzők mellett.

 

Ismét várjuk azoknak a kórházaknak, gyermekotthonoknak a jelentkezését, akik súlyos, elsősorban onkológiai betegségben szenvedő gyermekeket ápolnak, s úgy gondolják, hogy betegeik közül vannak olyanok, akik örömmel beülnének az autóversenyzők mellé. Jelentkezésüket szüleikkel egyetértésben elküldhetik maguk az érintett gyermekek is.

 

Jelentkezni lehet a következő email-címen: oromautozas@gmail.com

 

Az Örömautózás története:

Egy sajnálatos esemény hívta életre a rendezvényt. Egy 18 éves fiatalembert, Kléri Ádámot 2008 januárjában legyűrte a gyógyíthatatlan betegség. Ádám a hazai rallye versenyek egyik legnagyobb szurkolója volt. Szerencsére neki megadatott, hogy kedvenc versenyzői mellé beülhessen, s az ő szemében megcsillanó öröm adta az ötletet, hogy ezt más beteg gyerek részére is lehetővé tegyék. Az ötletgazda Kiss Ágnes mellé rövidesen „beállt” Stróbl Balázs és navigátora, Szilassy „Nigi” Arnold, majd élete párja. Ahogy elkezdték szervezni az Örömautózást, azt vették észre, hogy néhány napon belül mellettük állt szinte az egész hazai autós világ, s majdhogynem válogatniuk kellett a csapatok, a versenyzők, a felkínált autók között. Közben érkeztek felajánlások magánemberektől, cégektől, az esemény kibővült különböző programokkal, játszóházzal, némi étel-itallal. Mára már – hála az együtt érző és tenni akaró segítőknek – egy egész kis „infrastruktúra” épült ki az Örömautózás mellé.

 

Az „élményterápián” nézőkben sincs hiány, jönnek szülők, gyógyult betegek, az autósport rajongói, s olyan emberek is, akik egyszerűen csak a jelenlétükkel kívánnak a rendezvény mellé állni. A közönség, a benzingőz, a felbúgó motorok hangja segít a kis navigátoroknak abban, hogy egy csodálatos élményben legyen részük, s ha csak egy napra is, de megfeledkezhessenek a kórházról, a betegségről.

0 Tovább

Janika: A cél, hogy végigmenjünk az Eger-ralin!

Ifjabb Tóth János szerint a legfontosabb, hogy végigmenjenek Egerben. Janika három év távolmaradás után tér vissza a gyorsasági szakaszok világába, Szőke Tamással indul az Eger-ralin. A hétszeres abszolút magyar bajnok a Juventus 103.9-en hallható SportBányában elmondta, hogy bajnokság elején az a cél, hogy minél több versenykilométert gyűjtsenek…

Az elmúlt három évben a családi vállalkozásunkban dolgoztam. Bár nem voltam benne a raliban, de folyamatosan képben voltam, hogy hogy alakultak az egyes versenyek” – mondta ifjabb Tóth János, aki hozzátette, hogy már a 2014-es szezonban is szerettek volna indulni, de akkor nem tudták összerakni a bajnoki sorozat anyagi hátterét.

Janika navigátora Szőke Tamás lesz, akivel türelemjátékra készül Egerben. „Én azért tudtam tesztelni ezzel az autóval, de egy, vagy két futamra szükségem van ahhoz, hogy valamilyen formát elérjek. Egy kicsit most én óvatosabb leszek, a cél az, hogy végigmenjünk, és gyűjtsük a versenykilométereket” – vázolta a feladatokat ifjabb Tóth János a Juventus 103.9-en.

„Az autók az elmúlt években átalakultak. A WRC-k nem indulhatnak nemzeti bajnokságokban, ezért bejöttek a Super 2000-esek, és már azoknak is lecsengő szériájuk van, és most itt vannak az újabb generációs autók, az R5-ök. Ez a kategória, amivel mi is indulunk” – tette hozzá Janika.

A SportBányában elhangzott hétfői interjú meghallgatható a Juventus Rádió honlapján.

(Fotó: Peugeot Sport Hungária)

0 Tovább

A sportolók is igazi partiarcok

Az év egyik legnagyobb bulijának ígérkezik a szombati Total Dance Spring Edition, melyen várhatóan ismét tízezer ember tombol majd a 90-es évek legnagyobb slágereire. A 30-as, 40-es korosztályt képviselő sportolók, akik ma már többnyire edzőként vagy akár televíziós szakkommentátorként tevékenykednek, maguk is szívesen gondolnak vissza bulizós korszakukra.

Juhár Tamás a mai napig fiatalkora kedvenc zenéit hallgatja. A 20-szoros válogatott labdarúgó sikeres pályafutást tudhat maga mögött, igazi profi volt, de a lazítás természetesen neki és csapattársainak is járt. „Meccsek után, főleg ha győztünk is, jó párszor elruccantunk akkoriban népszerűnek számító helyekre. A korszak egyik legjobb diszkójában, a legendás Randevúban gyakran megfordultam a barátaimmal, később pedig fesztiválokon is megjelentünk” – eleveníti fel emlékeit a Vasas- és az Újpest-szurkolók korábbi kedvence, akiről köztudott, hogy soha nem iszik alkoholt, de anélkül is mindig jól tudja érezni magát.

„Tulajdonképpen mindenevő vagyok, ami a műfajokat illeti, de azért inkább a dallamosabb zenék tetszenek” – folytatja a légiós életet is kipróbáló exfutballista. „Hogy retroőrület lenne? Én úgy érzem, a retró újra és újra divatba jön, mindig megvan rá az igény, és ez valahol természetes. Jó érzés hallgatni a régi kedvenceket.”

Közismert, hogy a vízilabdázókat igazán nem kell félteni, amikor bulizásról van szó. Petrovics Mátyás már jó pár éve túl van aktív játékos-pályafutásán, de edzőként is komoly sikereket tudott elérni, sőt hétről hétre hallhatjuk a hangját a Digi Sport szakkommentátoraként. A többek között az Újpest és a BVSC férficsapatát és a női válogatottat is irányító szakember rendszeresen megfordult annak idején a Fortuna diszkóban, főleg a funky és a rap műfaj nőtt a szívéhez. Különösen kedvelte az Earth, Wind & Fire-t, a  Run–D.M.C.-t, a hazai előadók közül pedig a Hip Hop Boyzt, az Animal Cannibalst és a Rapülőket.

„A mi korosztályunk modernebb felfogású, mint az elődeink. Ma is fiatalosan öltözködünk, ha úgy tetszik, megmaradtunk fiatalnak. A 90-es években új lehetőségek adódtak előttünk, és ezekkel élni is tudtunk” – mondja Petrovics Mátyás, aki párjával, a népszerű sportriporterrel, Petrovics-Mérei Andreával összesen öt gyermeket nevel, ennek ellenére ma is eljárnak zenés rendezvényekre, bulikra, mert szeretnek élni.

Fodor Szabolcs 36 évesen is örökifjú. A közel 200-szoros válogatott jégkorongozó, aki karrierje során főleg a Ferencvárost és az Alba Volánt erősítette, jó szívvel emlékszik vissza tinédzserkorára, amikor a hétvégén a Total Dance-en is fellépő Mr. President vagy éppen a novemberben a Hungexpón járt Culture Beat slágereire tombolt egy-egy jól sikerült partin.

„Főként a külföldi együttesek tetszettek, de a lényeg az volt, sőt a mai napig az, hogy jól táncolható zenék legyenek. Félreértés ne essék, soha nem voltam a táncparkett ördöge, de ha jó zenét hallok, beindul a lábam, mit tagadjam” – mondja nevetve az immár edzőként, a MAC együttesénél dolgozó hokis. „Talán azért éli sokadik virágzását a retró, mert korábban több időt töltöttek a számok írásával, több munkát fektettek bele, ami meg is látszik az akkori minőségen. Ma már futószalagon jönnek a dalok, kötelező slágereket gyártani.”

Fehér Csaba kalandos pályafutást tudhat maga mögött,  hiszen három-három magyar és holland, illetve egy belga klubot erősített a 90-es és a 2000-es években. A 41-szeres válogatott futballista több mint egy évtizedet töltött el Hollandiában, ahol a nagyon „tüctüc” hangulatot árasztó diszkókat ugyan kerülte, de sokszor megfordult tradicionális németalföldi – ahogy fogalmaz – mulatós zenét játszó klubokban, pubokban, ahol mindig remekül érezte magát.

„Persze amikor még itthon voltam, akkor is voltak jó bulik” – kezd bele a nosztalgiázásba az egykori újpesti kedvenc. „A 90-es évek második felében sokszor roptuk a csapattársaimmal az óbudai Cocktailban, soha nem fogom például elfelejteni a 98-as bajnoki címünk utáni fiesztát. Azt is ott tartottuk…Főleg a fárasztó, komoly izgalmakat hozó bajnoki meccsek után igyekeztünk lazítani.”

 

A várva várt Total Dance Spring Editionig már csak néhányat kell aludni, hiszen arra szombaton kerül sor a Hungexpo G Arénájában öt külföldi és tucatnyi hazai fellépő közreműködésével!

0 Tovább

Csúcsformában a Total Dance magyar sztárjai

Fiatalokat megszégyenítő lendülettel ropják a színpadon, a 40 közelében vagy azon is jócskán túl „lebulizzák” akár a 20-as korosztályt is a koncertjeiken a Total Dance Spring Edition fellépői. Vajon hogy csinálják? Mennyire szükséges a sportos életmód egy zenész számára?

Zoltán Erika élete szorosan összefonódik a tánccal. Az 1986-os siófoki Interpop Fesztiválon feltűnt énekesnő ma is „túl szexi”, de ezért maga is sokat tett. Férjével, Kátai Róberttel, alias Robby D.-vel 25 évvel ezelőtt alapították máig sikeres tánciskolájukat, de ez a tevékenység már jóval hamarabb „megtalálta” a szőke előadót.

„Három éves korom óta táncolok, ez tényleg a mindennapjaim részévé vált. Ma is ugyanúgy 200 százalékon pörgök, mintha én magam is 25 éves lennék, persze azért a fellépések után már érzem azok hatását” – mondja nevetve Erica C., hiszen 1994 óta ez a művészneve. Erika 1990-ben ismerkedett meg a hiphoppal, éppen Robbynak köszönhetően, aki szerinte a mai napig a műfaj legnagyobb tudora Magyarországon.

A tánc mellett több mint három évtizede a fitnesztermeket is rendszeresen látogatja a szőke énekesnő, pontosabban egy ideje már otthon tartja karban magát az egyre népszerűbb kardiogépek segítségével.

Ami Robby D.-t illeti, nem meglepő módon tehát a tánc az ő életét is meghatározza, de van még egy nagy szerelme: a foci. Annak idején tehetséges játékosnak számított, a Pécsi MSC utánpótláscsapatának tagja is volt, de végül hivatásként mégis a táncot választotta. Ennek ellenére nem szakadt el a sportágtól, hiszen kispályás együttesével rendszeresen megfordult különböző tornákon. Ma már inkább televízión élvezi a jó focimeccseket, az ízületei ugyanis megakadályozzák, hogy úgy rohangáljon a pályán, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. A színpadon persze mindebből semmit nem fogunk látni, mert a tánc- és énektudása mit sem kopott az évek során!

Ha fociról van szó, Csordás Tibi sem tud nemet mondani. A korábban a Fiesta zenekarban, három éve pedig szólóban dolgozó örökifjú énekes régebben a médiaválogatottban is időről időre fellépett, és ha teheti, ma is elmegy rugdosni a labdát a barátaival.

„Világéletemben sportoltam, mindig jól indul a napom, amikor mozgok egy jót reggel” – kezdi a pályáját rockzenészként, a Junkies tagjaként kezdő előadó. „Az alap nálam a kondizás, ez heti öt alkalmat jelent, de tényleg mindenre vevő vagyok, akár egy jó pingpongozásra vagy mondjuk nyáron egy kis wakeboardozásra. A téli sportok viszont nem a kedvenceim, mert a hideget nagyon nem szeretem.”

Varga Zsoltot Dr. Love-ként, illetve UFO Zsoltiként ismerte meg a nagyközönség a 90-es években, és UFO Update néven újra szórakoztatja a nagyérdeműt a jól ismert dalokkal. Nem mellesleg ő a Total Dance Spring Edition művészeti vezetője is, vagyis a tánc, mint mozgásforma nála is abszolút a number one.

„Emellett persze a sport más formáit sem hanyagolom el” – árulja el a „Szerelemdoktor”.

„Ha nem is mindennap, de hetente háromszor elmegyek futni, ami arra is jó, hogy összeszedjem a gondolataimat. Gyerekként mindenféle fiús sportágba belekóstoltam, cselgáncsoztam, fociztam, görkorcsolyáztam, később pedig a jógát is kipróbáltam, ami nagyon hasznos, csak éppen ezzel a pörgős életformával nehéz szinkronba hozni.”

Ha azt mondjuk, Paréj Zoltán, nem biztos, hogy sokan felkapják a fejüket, ha viszont Cory neve kerül szóba, mindenki tudja, hogy a Happy Gang egyik frontemberéről van szó. A szentendrei énekes gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint a 90-es években, amikor arany- és platinalemezek egész sora jelezte a sikereiket. Ennek titka, hogy nála is mindig kulcsszerepet töltött be a sport. Jó barátja, az atlantai olimpikon, korábbi kiváló hármas- és távolugró, Ordina Tibor ismertette meg vele az atlétikát, rengeteg versenyen volt ott személyesen. Persze maga is több sportágat űzött. „A teniszt például nagyon szerettem, de az az igazság, hogy a családom nem volt gazdag, nem engedhettem meg magamnak, hogy a fehér sportnak hódoljak” – vallotta be Cory.

A mai napig rendszeres vendég a fitneszteremben, ha pedig az időjárás is megengedi, kerékpározással tartja karban magát.

Aki a saját szemével szeretne meggyőződni arról, hogy az X generáció legbulisabb zenészei hogyan „teljesítenek” a színpadon, megteheti, méghozzá március 28-án a Hungexpo G Arénájában, a Total Dance Fesztivál tavaszi kiadásán!

0 Tovább

Létszámlimit a Telekom Vivicittá Félmaratonon

 

Az első 8500 futó nevezését fogadják a szervezők (BSI) a közelgő, április 19.-i budapesti félmaratonra. Mivel már most csaknem 7000 indulót regisztráltak, nem árt igyekeznie annak, aki 21 kilométert szeretne futni a jubileumához érkezett, 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.A kétnaposra duzzadt eseményre több kitűnő élsportoló is nevezett:
Decker Ádám vízilabdázó, Bóta Kinga, Tóth Dávid, Szalai Tamás kajakosok, Kiss Balázs birkózó.

Újdonság az is, hogy Jegyes-Tóth Kriszta, az MTVA műsorvezetője is nevezett a félmaratonra,  jótékony futóként jelentkezett, az UNICEF jó ügyéhez csatlakozik, futásával 500 ezer Ft-ot akar összegyűjteni az UNICEF-nek.

Április 25.-én Nyíregyházán, április 26.-án Pécsett indulhatnak a futók a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.

Forrás és fotó: futanet.hu


0 Tovább

Kiváló tanárokat és edzőket díjazott a MOL

MOL Tehetséggondozásért Díjat vehetett át a mai napon kilenc példamutató munkát végző pedagógus Budapesten. A díjakat a MOL vezetői, az Új Európa Alapítvány kurátorai, Ónodi Eszter színművésznő az Alapítvány jószolgálati nagykövete, valamint Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó adták át.

A MOL Új Európa Alapítvány 2006 óta támogatja a fiatal tehetségeket, és a velük foglalkozó pedagógusokat. Eddig több mint 60 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült a MOL Tehetséggondozásért Díjban, amelyet azok a pedagógusok kapnak meg, akik jó eredményeket értek el több évtizedes munkájuk során, és akiket környezetük emberileg és szakmailag is példaként szeretne a fiataloknak felmutatni.

A 2014-ben beérkezett közel 400 jelölt közül a kuratórium választotta ki azt a három művész tanárt, három természettudományos szaktanárt és három utánpótlás edzőt, akik átvehették a MOL Tehetséggondozásért Díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés: a díjjal 500.000 Ft tiszteletdíj jár. Ezek a tanárok és edzők munkájukkal, áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal pályára lépését segítették már.

                              

„Felfedezni egy gyermekben a tehetséget, majd elindítani őt az úton, amely során tehetsége kibontakozhat, felelősségteljes feladat. A ma elismert pedagógusok, edzők nemcsak meglátják a fiatalokban rejlő kivételes képességet, de inspirálják és kitartásra is ösztönzik őket. Minden szülő azt szeretné, ha ilyen kiváló pedagógusok oktatnák gyermeküket. Örömömre szolgál, hogy a MOL Tehetséggondozásért Díjjal elismerhetjük ezen tanárok és edzők áldozatos munkáját” – mondta Ferencz I. Szabolcs, a MOL Társasági Kapcsolatok ügyvezető igazgatója, az Új Európa Alapítvány kurátora.

A 2014. évi MOL Tehetséggondozásért Díjat olyan kiváló tanárok vehették át, mint Bernhardt Andrásné hegedűtanár (Jászberény), Dr. Király Sándor informatika tanár (Eger) Kothencz Melinda, oboaművész-tanár (Pécs), Lengyel Lászlóné matematika-kémiatanár (Nádudvar), Szalay József vizuális nevelés tanár (Budapest) és Udvardi Imre fizika-csillagászat tanár (Budapest). A sportszakemberek között Kissné Oroszi Edit sportlövő mesteredző (Budapest), Martinkó Gábor kajak-kenu edző (Budapest) és Szabó Krisztián, gyorskorcsolya edző (Szeged) részesült az elismerésben.

A díjakat Baán László a Szépművészeti Múzeum és az MNG főigazgatója, az Új Európa Alapítvány kuratóriumának elnöke, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, valamint Ónodi Eszter, a Katona József színház művésze, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adták át.

A díjátadót követően rövid koncertet adtak azok a fiatal zenészek, akiket korábban a MOL Tehetségtámogató Program pályázata segített hangszervásárláshoz vagy utazáshoz és egyben tavaly a Virtuózok komoly zenei televíziós versenyben sikerrel szerepeltek, közöttük Boros Misi zongorista, aki a kicsinyek korcsoportjának győztese volt.

A díjátadó esemény keretében az Alapítvány meghirdette az idei pályázati programjait is. Elsők között a MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriájára pályázhatnak 2015. március 31-ig azok a 10-18 év közötti fiatalok, akik jó eredményt értek már el országos vagy nemzetközi versenyeken és továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük. A pályázati információk a www.ujeuropaalapitvany.hu oldalon találhatók meg.

                                                                

 Az Új Európa Alapítványról

Az Új Európa Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek, a gyermekegészségügy, civil szféra támogatására pályázati programjai keretében. A MOL Tehetségtámogató Program 10-18 év közötti tehetségeket támogat a sport, a művészet és a tudomány területén. Az Új Európa Alapítvány díjazza a fiatal tehetségekkel foglalkozó tanárok, edzők valamint újságírók munkáját is. A MOL Gyermekgyógyító Program a krónikusan beteg és a fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó civil szervezeteket segíti. A KÖSZ! Program az iskolai közösségi szolgálat megvalósításában közreműködő civil szervezeteket támogatja. A Zöldövezet Program civil szervezetek és társasházi közösségek zöldfelületet létrehozó és megújító tevékenységéhez járul hozzá. Az alapítvány közhasznú, alapítója a MOL, amelynek társadalmi felelősségvállalási programjában kiemelt szerepet játszik évi 150 millió forintos támogatási keretével. www.ujeuropaalapitvany.hu, www.facebook.com/ujeuropaalapitvany

A 2014. évi MOL Tehetséggondozásért Díj kitüntetettjeinek rövid méltatása:

 

MŰVÉSZ TANÁROK

Bernhardt Andrásné (1952) – hegedűtanár, JÁSZBERÉNY

Bernhardt Andrásné 1974 óta tanít, 1987 óta a jászberényi Palotásy János Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola hegedű tanára.  Szakmája iránt elhivatott, a kötelezettségeken túl messzemenőkig szívén viseli a növendékek értelmi és érzelmi nevelését. A tehetségeket és a támogatásra szorulókat felkarolja, önzetlenül segíti. A roma növendékekkel és szüleikkel kifejezetten jó a kapcsolata. Tanítványai megyei és országos versenyeken szerepeltek szép eredményekkel. Volt tanítványai közül sokan a tanárnő bíztatására és segítségével választották a zenei pályát, lettek hegedűművészek, népzenészek, hegedűkészítők. Volt diákjai ragaszkodnak személyéhez és visszajárnak hozzá továbbképzős osztályába.

 

Kothencz Melinda (1974) – oboaművész-tanár, PÉCS

Kothencz Melinda oboaművész, 2001 óta tanít oboát és kamarazenét a Pécsi Művészeti Gimnáziumban, ahol jelenleg igazgatóhelyettes, valamint furulyát és oboát a Kontrasztok Alapfokú Művészeti Iskolában. Gazdag és eredményes szakmai életútja alapján elmondható, hogy nemcsak meglátja a fiatal tehetségekben a lehetőséget, hanem eredményesen támogatja kibontakoztatásukat is. Kisiskolás koruktól a művészeti szakképzés befejező évfolyamáig neveli és oktatja a tehetséges oboa szakos növendékeket és zenei együtteseket, akik már maguk is számos fellépésen és versenyen bizonyítottak. Több hazai és nemzetközi versenyen kapott tanítványai által elért jó eredményekért felkészítő tanári díjat. Tanítványa Mohai Zsófia 2011 óta a MOL Tehetségtámogató Program tagja, a Virtuózok komoly zenei verseny középdöntőse volt 2014-ben.

 

Szalay József (1952) – rajz- és vizuális kultúra tanár, BUDAPEST 

Szalay József 1976 óta a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium valamint elődje rajz- és vizuális kultúra, művészettörténet és mozgókép-médiaismeret tanára, 2014-től immár nyugdíjasként. Országos szakértő a vizuális kultúra területén, az országos középiskolai tanulmányi versenyek előkészítő bizottságának tagja. Éveken át érettségi elnökként, vizsgabiztosként tevékenykedett. Középiskolai tanári pályája mellett a MOME és a PPKE mozgókép és médiaismeret vezetőtanára, az ELTE művészettörténet módszertan-tanára is volt. Diákjai rendszeresen eredményesen szerepeltek a különböző képzőművészeti és művészettörténeti versenyeken. Tankönyveket, tanterveket írt, lektorált. Empatikus készsége, türelme fémjelzi pedagógusi pályafutását. Tanítványai megkülönböztetett tisztelettel, szeretettel fordulnak felé. Sok tehetség köszönheti áldozatos munkájának rangos díjait, pályájának indulását.

 

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS SZAKTANÁROK

Lengyel Lászlóné (1958) – matematika-kémiatanár, NÁDUDVAR

Lengyel Lászlóné 1975-ben a nádudvari Kövy Sándor Általános Iskola elődjében kezdte meg több évtizedes tanári pályafutását matematika-kémia szakos tanárként. Lelkiismeretességének, kimagasló munkabírásának és töretlen lelkesedésének köszönhetően feladatait mindig maradéktalanul ellátta. Kezdettől fogva szívügye volt a tehetséggondozás, az új módszerek elsajátítása érdekében különböző továbbképzéseken vett részt. Tanítványai a megyei, az országos matematika és kémia versenyek helyezettjei voltak. Kiváló tanári munkáját több kitüntetéssel ismerték el. A tanárjelöltek kötelező külső tanítási gyakorlatukon szívesen választották vezetőtanáruknak. 2013 szeptemberétől nyugdíjas, de továbbra is figyelemmel kíséri volt tanítványait, a Curie Tehetséggondozó Alapítványban mai napig aktív.

 

Király Sándor PhD (1966) – informatika tanár, EGER

Király Sándor az egri Eszterházy Károly Főiskola, Neumann János Középiskola és Kollégium tanára több mint 20 éve. Évente több diákja jut be az országos tanulmányi versenyek döntőjébe, nevéhez számos OKTV-győzelem fűződik informatikából, programozásból, közgazdaságtanból, tanítványai ezüst és bronzérmes versenyezők lettek a nemzetközi informatikai diákolimpiákon. Többen köszönhetik neki, hogy informatikával kapcsolatos pályát választottak. Diákjai pályafutását a középiskola után is segíti. Részt vett a kétszintű érettségi kidolgozásában, társszerzője és lektora több, érettségire felkészítő tankönyvnek és feladatgyűjteménynek. A tanár úr triatlonozik, 2012-ben magyar bajnok lett korosztályában, négyszeres vasember. Köztársasági Elnöki Emlékérmes pedagógus.

 

Udvardi Imre (1958) – matematika-fizikatanár, BUDAPEST

Udvardi Imre 2004 óta tanít a budapesti Könyves Kálmán Gimnáziumban matematikát és fizikát. Tanítványai nagy arányban jutnak be az egyetemi képzésbe. Pedagógus szakvizsgát tehetséggondozó szakirányból szerzett. A gimnázium csillagászati obszervatóriummal rendelkezik, a tanár úr csillagászati szakkörei regionális szinten ismertek. 2012 óta a nemzetközi csillagászati diákolimpia magyar nemzeti csapatának egyik vezetője és felkészítője, a diákok egyéniben és csapatban is sikerrel szerepelnek a versenyeken. A tanári úr munkájáért Miniszterelnöki dicsérő oklevélben, az MTA dicséretében részesült. Emberi tulajdonságai, pedagógiai elkötelezettsége és szakmai felkészültsége egyaránt érdemessé teszik a díjra.

 

UTÁNPÓTLÁS EDZŐK

Kissné Oroszi Edit (1958) – sportlövő mesteredző, BUDAPEST

Kissné Oroszi Edit meghatározó alakja a magyar sportlövészet utánpótlás nevelésének. Keze közül sorra kerülnek ki Európa- és világbajnok sportlövők, olimpikonok. Az UTE-ben megismerteti a gyerekekkel a sportág alapjait, kíséri, segíti őket első versenyeiktől kezdve akár az olimpiáig. Sportági utánpótlás vezetőként is hatalmas odaadással és elszántsággal dolgozik. A fiatal sportolók mindig bizalommal fordulhatnak hozzá tanácsért, segítségért. Jelenleg több mint 25 utánpótlás versenyzővel foglalkozik szakedzőként naponta, köztük a siket olimpiai bajnok Biatovszki Mirával és az ifjúsági olimpiai bajnok Péni Istvánnal.

 

Martinkó Gábor (1957) – kenu edző, BUDAPEST

Martinkó Gábor eredményes sportolói pályafutást követően kezdett el edzőként dolgozni, 2006-tól az Újpest kajak-kenu edzője, ahol a nulláról építette fel a kenus utánpótlásbázist. Tanítványai hatvan hazai bajnoki cím mellett több aranyérmet nyertek a korosztályos Európa- és világbajnokságokon, nemzetközi maraton versenyeken. (Schmidt Richárd 2012, 2013; Szabó Kristóf 2014; Dóri Bence 2014) Gábor az egészen kicsi gyerekektől az U23 korosztályig foglalkozik az utánpótlás korosztállyal, a korcsoportok 12 évet ölelnek fel. Igazi közösségteremtő ember. Olyan szellemiséget, olyan értékrendet képvisel és ad át, amely a tanítványok számára nemcsak a vízen, hanem az életben is biztos igazodási pontot jelenthet.

 

Szabó Krisztián (1974) – gyorskorcsolya edző, testnevelő tanár, SZEGED

Szabó Krisztián gyorskorcsolyázó olimpikon volt. Élsportolói pályafutását befejezve edzőként is a maximális teljesítmény elérésére készíti fel versenyzőit. 2001 óta a Szegedi Korcsolyázó Egyesület vezetőedzője. Legsikeresebb versenyzői: Lajtos Szandra háromszoros olimpikon, Junior VB bronzérmes, olimpikon; Kónya Zsófia olimpikon, mindketten a Szocsiban 6. helyezett váltó tagjai, valamint a friss felnőtt magyar bajnok Jászapáti Petra. Tanítványai 2015-ben EB bronzérmesek lettek. Gyorskorcsolya edzői munkája mellett a Szegedi Tisza Volán sportegyesület jégkorongos palántáit is edzi. Edzői pályafutása alatt több ezer óvodás és kisiskolás gyermek tanult meg nála korcsolyázni. Emellett a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola testnevelő tanára.

0 Tovább

A legfontosabb az, hogy az indulók pozitív élményekkel zárják a kalandot

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) azon dolgozik, hogy a versenysport mellett az utánpótlásban és a szabadidősport területén is fejlődjön a sportág, valamint a teljesen amatőrök számára még vonzóbbá váljon a vitorlázás. Utóbbi területhez kapcsolódhat a Clipper Round the World népszerűsítése is. Megkezdődtek ugyanis az egyeztetések arról, hogy az országimázst erősítve, magyar hajó is versenyezzen hajó a földkerülő vitorlás viadalon. A Clippers Round the World fejlesztési igazgatója, David Cusworth tartott előadást Budapesten az egyre népszerűbb versenyről. Az eseményen ott volt Koczka Terézia, a Clipper önkéntes nagykövete, aki már teljesítette az embert próbáló versenyt.

„Egy nagyon népszerű amatőr földkerülő vitorlás versenyről beszélünk” – mondja David Cusworth. „Egy ilyen verseny alatt az ember átértékeli az életét, sokat tanul. Sokan ezért a tanulásért vállalkoznak a kihívásra.  Vannak multik, amelyek munkatársai részt vesznek a Clipper Round the World versenyen, és amellett, kollégáik jellemfejlődésére pozitívan hat a kihívás teljesítése, sokat profitálnak reklám és marketing terén”.

David Cusworth szerint a legfontosabb, hogy a Clipper Round the World versenyen indulók pozitív élményekkel zárják a kalandot. „Ez a legfontosabb: az indulók ne csalódjanak. Pedig egy földkerülő, közel egyéves verseny nem könnyű, de a nehézségek ellenére mindenki pozitív élményekkel zárja a Clippert” – tette hozzá David Cusworth.

Koczka Terézia 60 évesen döntött úgy, hogy nekivág a távnak. „A Clipperen lehet csak egy-egy szakasznak is teljesíteni. Nem kötelező körbehajózni a Földet. Én nagyon sokat kaptam attól a 11 hónaptól. Sokat tanultam, és jobban megismertem magam” – nyilatkozta Koczka Terézia.

A verseny történetében eddig 5 magyar részvevő volt, közülük ketten voltak Földkerülők. A Clippert a legendás vitorlázó Sir Robin Knox-Johnston alapította, aki elsőként hajózta egyedül, megállás nélkül körbe a földet 1968-69-ben. Ez az egyetlen olyan verseny, ahol amatőr részvevők versenyezhetnek a világ körül.

 

0 Tovább

Felépült a kómából, Ironman-versenyre készül

Csodák márpedig vannak! Ezt többek között Barát Péter sztorija is igazolja. A sportember két éve még kómában feküdt, az orvosok már lemondtak róla, most pedig a balatonfüredi Balatonman versenyre készül, és rajthoz áll az idei Ultrabalatonon is.

Barát Pétert két évvel ezelőtt, kerékpározás közben, elütötte egy autó. A cserbenhagyásos gázolás után többszörösen összetört gerinccel kórházba került, majd kómába esett. Az orvosok valójában lemondtak róla. Nem így Barát saját magáról! Nem ment tovább a leépülés és a megsemmisülés felé vezető lejtőn! Felébredt a kómából és amilyen hamar csak lehetett elkezdett mozogni, sétálgatott, majd kocogott. Közben már túl van egy maratonon, most pedig a június közepén megrendezendő Balatonman-re készül.

„Az iron távot néztem ki magamnak, azaz a tervek szerint a júniusi versenyen 3,8 kilométert fogok úszni, 180 kilométert kerékpározom, és a végén futok egy maratoni távot” – mondja derűsen Péter.

„A felkészülésbe természetesen jól illeszkedik az idei Ultrabalaton is, ahol szintén elindulok az egyik csapat tagjaként futok majd. A rendszeres sport kitartásra nevel, és vidámságot ad. Minden olyan embernek csak ajánlani tudom, akik nem sportolnak rendszeresen. Mindegy, hogy úsznak, futnak, kerékpároznak, vagy gyalogolnak, a lényeg, hogy csinálják!” – hangsúlyozza Barát Péter.

Az Ultrabalaton a május 29. és 31. között rendezik meg, míg a füredi Balatonman versenyt június 12. és 14. között bonyolítják le. További részletek a www.ultrabalaton.hu és a www.balatonman.hu oldalakon.

0 Tovább

TAFISA Világkongresszus 2015 - Megkezdődött a regisztráció

Már érkeznek a regisztrációk az őszi Budapesten rendezendő TAFISA Világkongresszusra. Az október 14-től 18-ig tartandó esemény nem csupán egy kongresszus lesz. A Szabadidősport Nemzetközi Világszervezete (TAFISA) és itthon a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) is sokat vár a kongresszustól, amelyet a Pesti Vigadóban rendeznek meg.

Korábban elindult a kongresszus hivatalos honlapja, amely két címről is elérhető: www.tafisaworldcongressbudapest.com és http://www.hungariansportforall.hu.

A szervező bizottság havonta állít össze hírleveleket, amelyeket a TAFISA-tagok kapnak meg szerte a világban. „Informálunk, friss hírekkel szolgálunk, és egyben bemutatjuk Budapestet a sportdiplomatáknak. Örömteli, hogy bár több hónappal vagyunk a kongresszus előtt, már érkeznek a regisztrációk” – mondja Füleky András, a szervező bizottság operatív vezetője.

A TAFISA vezetése a budapesti kongresszustól azt reméli, hogy a jelenleginél jobban rá tudják fordítani a figyelmet a szabadidősport, és a rendszeres mozgás fontosságára.

0 Tovább

Clipper Round the World - Magyar hajó indításáról tárgyalnak

 A verseny toborzásáért felelős igazgatója Budapesten tart előadást

 Megkezdődtek az egyeztetések arról, hogy magyar zászló alatt is versenyezzen hajó a Clipper Round the World vitorlás viadalon, a toborzásért felelős igazgató Budapesten tart előadást.

A verseny történetében eddig 5 magyar részvevő volt (1 fő 2011/12-ben, és 4 2013/14-ben), közülük ketten voltak Földkerülők. Egyikük, Koczka Terézia, aki fejébe vette azt, hogy a Clipper önkéntes nagyköveteként inspirálja honfitársait arra, hogy vegyenek egy nagy levegőt és menjenek…”Mert aztán 20 év múlva nem azt fogják bánni, amit megtettek, hanem azt, amit nem”.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) az ötlet mellé állt, és 2015. március 17.-én vendégül látja David Cusworth-ot (toborzásért felelős igazgató, Clipper Ventures) és Koczka Teréziát azért, hogy az esetleges érdeklődők konkrét információt szerezzenek a részvételről, és hogy megkezdjék a tárgyalásokat a magyar szponzorációs formáról.

A Clipper verseny egyedülálló a maga nemében. A legendás vitorlázó Sir Robin Knox-Johnston alapította, aki elsőként hajózta egyedül, megállás nélkül körbe a földet 1968-69-ben. Ez az egyetlen olyan verseny, ahol amatőr részvevők versenyezhetnek a világ körül, az élet legkülönbözőbb területeiről és függetlenül korábbi vitorlás tapasztalatuktól. Nem feltétele a részvételnek a vitorlás tudás, ugyanis egy átfogó tréning program biztosítja, hogy még a legtapasztalatlanabbak is elsajátítsák azokat az alapismereteket, amik versenyzéshez és a hajós léthez szükségesek – olvasható a hunsail.hu összeállításában.

0 Tovább

dm jótékonysági focitorna Telekkel és Véberrel

Hagyományteremtő céllal idén először rendezik meg az I. dm jótékonysági focitornát. A budapesti eseményen való részvétellel a csapatok a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt és a Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítványt támogatják. A tornán részt vesz Telek András (az FTC volt válogatott játékosa) és Véber György (az Újpest volt válogatott játékosa).

 

A MOM Sport, Sport és Rendezvényközpontban a drogériahálózat labdarúgói, valamint 13 üzleti partnere lép pályára. A benevezett cégek között szerepel a Cewe Magyarország, a Colgate-Palmolive Magyarország Kft., a Primőr Kozmetikai Kft., a Forest Papír, a Prestige Products Hungary Kft. Magyarország, a Johnson & Johnson, valamint az Unilever.

A nevezési díj csapatonként minimum 130.000 forint volt, felső határát nem maximalizálták. Amennyiben nagyobb adománnyal szerették volna támogatni az együttesek az alapítványok munkáját, a szervezők örömmel fogadták a felajánlásokat. A két szervezet egyenlő arányban részesült a tornán induló csapatok nevezési díjaiból, melyek teljes egészét átadták a két alapítványnak. Ennek fényében összesen 2,7 millió forint gyűlt össze, ami 1.350.000 forintot jelentet szervezetenként.

0 Tovább

Ultrabalaton 2015 – Létszámstop csapatban!

Már nem lehet csapatban nevezni az idei Ultrabalatonra. A szervezők a csapatok minőségi kiszolgálása érdekében hozták meg ezt a döntést, amelyre a korábbi Ultrabalatonokon nem volt még példa.

A Balatonaligáról induló futózarándoklaton így 650 csapat vesz majd részt május 30-án és 31-én. A táv 220 kilométer lesz.

 „Örülünk, hogy ilyen népszerű a verseny, de tényleg kellett egy vonalat húznunk annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott színvonalat tudjuk nyújtani a futóknak. Döntenünk kellett, 650 csapat fölé nem megyünk” – mondta Zelcsényi Miklós főszervező, aki hozzátette: hamarosan egy új bejelentéssel szolgálnak, amelynek azok örülnek majd, akik lecsúsztak a nevezésről.

Az Ultrabalatont szervező csapat bonyolítja le a balatonfüredi és a balatonkenesei Balatonman-versenyeket is. Előbbit júniusban, utóbbi pedig szeptemberben rendezik. Hazánkban a triatlon egyre népszerűbb, akárcsak a futás. A júniusi balatonfüredi Balatonman-re eddig már közel 500-an adták le a nevezést.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum