Az év egyik legnagyobb bulijának ígérkezik a szombati Total Dance Spring Edition, melyen várhatóan ismét tízezer ember tombol majd a 90-es évek legnagyobb slágereire. A 30-as, 40-es korosztályt képviselő sportolók, akik ma már többnyire edzőként vagy akár televíziós szakkommentátorként tevékenykednek, maguk is szívesen gondolnak vissza bulizós korszakukra.

Juhár Tamás a mai napig fiatalkora kedvenc zenéit hallgatja. A 20-szoros válogatott labdarúgó sikeres pályafutást tudhat maga mögött, igazi profi volt, de a lazítás természetesen neki és csapattársainak is járt. „Meccsek után, főleg ha győztünk is, jó párszor elruccantunk akkoriban népszerűnek számító helyekre. A korszak egyik legjobb diszkójában, a legendás Randevúban gyakran megfordultam a barátaimmal, később pedig fesztiválokon is megjelentünk” – eleveníti fel emlékeit a Vasas- és az Újpest-szurkolók korábbi kedvence, akiről köztudott, hogy soha nem iszik alkoholt, de anélkül is mindig jól tudja érezni magát.

„Tulajdonképpen mindenevő vagyok, ami a műfajokat illeti, de azért inkább a dallamosabb zenék tetszenek” – folytatja a légiós életet is kipróbáló exfutballista. „Hogy retroőrület lenne? Én úgy érzem, a retró újra és újra divatba jön, mindig megvan rá az igény, és ez valahol természetes. Jó érzés hallgatni a régi kedvenceket.”

Közismert, hogy a vízilabdázókat igazán nem kell félteni, amikor bulizásról van szó. Petrovics Mátyás már jó pár éve túl van aktív játékos-pályafutásán, de edzőként is komoly sikereket tudott elérni, sőt hétről hétre hallhatjuk a hangját a Digi Sport szakkommentátoraként. A többek között az Újpest és a BVSC férficsapatát és a női válogatottat is irányító szakember rendszeresen megfordult annak idején a Fortuna diszkóban, főleg a funky és a rap műfaj nőtt a szívéhez. Különösen kedvelte az Earth, Wind & Fire-t, a  Run–D.M.C.-t, a hazai előadók közül pedig a Hip Hop Boyzt, az Animal Cannibalst és a Rapülőket.

„A mi korosztályunk modernebb felfogású, mint az elődeink. Ma is fiatalosan öltözködünk, ha úgy tetszik, megmaradtunk fiatalnak. A 90-es években új lehetőségek adódtak előttünk, és ezekkel élni is tudtunk” – mondja Petrovics Mátyás, aki párjával, a népszerű sportriporterrel, Petrovics-Mérei Andreával összesen öt gyermeket nevel, ennek ellenére ma is eljárnak zenés rendezvényekre, bulikra, mert szeretnek élni.

Fodor Szabolcs 36 évesen is örökifjú. A közel 200-szoros válogatott jégkorongozó, aki karrierje során főleg a Ferencvárost és az Alba Volánt erősítette, jó szívvel emlékszik vissza tinédzserkorára, amikor a hétvégén a Total Dance-en is fellépő Mr. President vagy éppen a novemberben a Hungexpón járt Culture Beat slágereire tombolt egy-egy jól sikerült partin.

„Főként a külföldi együttesek tetszettek, de a lényeg az volt, sőt a mai napig az, hogy jól táncolható zenék legyenek. Félreértés ne essék, soha nem voltam a táncparkett ördöge, de ha jó zenét hallok, beindul a lábam, mit tagadjam” – mondja nevetve az immár edzőként, a MAC együttesénél dolgozó hokis. „Talán azért éli sokadik virágzását a retró, mert korábban több időt töltöttek a számok írásával, több munkát fektettek bele, ami meg is látszik az akkori minőségen. Ma már futószalagon jönnek a dalok, kötelező slágereket gyártani.”

Fehér Csaba kalandos pályafutást tudhat maga mögött,  hiszen három-három magyar és holland, illetve egy belga klubot erősített a 90-es és a 2000-es években. A 41-szeres válogatott futballista több mint egy évtizedet töltött el Hollandiában, ahol a nagyon „tüctüc” hangulatot árasztó diszkókat ugyan kerülte, de sokszor megfordult tradicionális németalföldi – ahogy fogalmaz – mulatós zenét játszó klubokban, pubokban, ahol mindig remekül érezte magát.

„Persze amikor még itthon voltam, akkor is voltak jó bulik” – kezd bele a nosztalgiázásba az egykori újpesti kedvenc. „A 90-es évek második felében sokszor roptuk a csapattársaimmal az óbudai Cocktailban, soha nem fogom például elfelejteni a 98-as bajnoki címünk utáni fiesztát. Azt is ott tartottuk…Főleg a fárasztó, komoly izgalmakat hozó bajnoki meccsek után igyekeztünk lazítani.”

 

A várva várt Total Dance Spring Editionig már csak néhányat kell aludni, hiszen arra szombaton kerül sor a Hungexpo G Arénájában öt külföldi és tucatnyi hazai fellépő közreműködésével!