Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

MEGMENEKÜLTÜNK!

Van egy jó hírem! Mostantól minden jóra fordul! Stabilizálódik a pénzünk, az Európai Unió erősebb lesz, mint valaha, a labdarúgó-válogatott kijut a vb-re, a londoni olimpián a magyar csapat nyer egy zsák érmet, a magyar sportban pedig megoldódik minden financiális probléma, hiszen letöltötte büntetését a Viszkis!



Újra velünk van, és tegyük a kezünket a szívünkre: nagyon vártuk ezt a pillanatot. Beindult a bulvárgépezet. Hétfőről keddre virradó éjjel a sátoraljaújhelyi börtön előtt fotómasinájukhoz fagyott kollégák várták az Újpest jégkorongcsapatának egykori játékosát, aki 12 év után szabadult. Kezdődhet a hakni. A tisztítótüzet megjárt sportoló mostantól szerepelhet valóságshow-ban, főzhet főzőműsorban, írhat könyvet, forgathat filmet, egyszóval nagyon sok lehetősége van arra, hogy a „rajongók” minden igényét kielégítse. Mert még mindig túl sokan vannak, akik hősként tekintenek a Viszkisként hírhedté vált bankrablóra. De miért? Fegyvert fogott emberekre, és rabolt! Éveken át erőszakkal elvette azt, ami nem volt az övé. Sportolóként nem állta meg a helyét, és bűnöző lett. Ne szépítsük: ő a jégkorongozók, az élsportolók és a csíki székelyek szégyene…

0 Tovább

Hegyesék győztek a magyar bajnokságon

Új bajnokot avattak tíztáncban. A Mezőkövesden megrendezett magyar bajnokságon Hegyes Bertalan János és Kis Violetta győzött, megelőzve Süttő Rolandot és Tombácz Anikót, valamint Budai Attilát és Barna Lillát. Ezzel lezárult egy korszak, és egy új kezdődött, hiszen az elmúlt 10 évben László Csaba nevéhez fűződtek a magyar bajnoki címek. A Szilver kiválósága Németh Anikóval később Szögi Szilviával, majd Mikes Annával folyamatosan nyerte a tíztánc magyar bajnokságokat.


A hatos fináléban táncolt még Püspöki Dávid és Markó Ágnes, Kovács László és Kelemen Erika, valamint Bódi Ferenc és Gyurits Diána.
Az idei bajnokságok sorában ez volt az első verseny. Február 11-én rendezik a standardtáncok bajnokságát, míg 12-én a latinosok között hirdetnek győztest. Ezt a két versenyt Budapesten bonyolítják le.   
A döntő végeredménye az xek.hu szerkesztésében

1.    Hegyes Bertalan János, Kis Violetta
2.    Süttő Roland, Tombácz Anikó
3.    Budai Attila, Barna Lilla
4.    Püspöki Dávid, Markó Ágnes
5.    Kovács László, Kelemen Erika
6.    Bódi Ferenc, Gyurits Diána



0 Tovább

WTF-taekwondo - Tóthéknak sem sikerült

Nem lesz magyar taekwondós a londoni olimpián. A sportág olimpia előtti utolsó kvalifikációs versenyén egyik indulónk sem szerzett kvótát. Kazanyban szombaton Tóth Balázs (+80 kg) (képünkön) és Kotsis Edina (57 kg) lépett küzdőtérre. Mindkét magyar a második fordulóig jutott, és ott fejezte be a viadalt.

Súlycsoportonként az első három versenyző szerzett indulási jogot a londoni játékokra. Pénteken Dúcz Barbarának (48 kg) és Székely Norbertnek (58 kg) sem sikerült a kvótaszerzés.

0 Tovább

Egyelőre nincs magyar kvóta Kazanyban

Pénteken Dúcz Barbara állt közelebb az olimpiai kvótához. A WTF-taekwondósok kazanyi olimpiai kvalifikációs viadalán a 49 kilogrammos kategóriában induló magyar versenyző az első meccsén 4-2-vel lépett túl olasz ellenfelén, de a második körben 8-3-ra veszített egy némettel szemben, így kiesett, és nem léphetett küzdőtérre a londoni kvótáért a harmadik fordulóban.

Pénteken Székely Norbert is megmérettetett. A férfiak 58 kilós mezőnyében Székely egy meccset vívott: szoros küzdelemben 6-5-re kikapott egy svéd taekwondóstól - tudtuk meg Donáth Marcell csapatvezetőtől.

0 Tovább

Wroclaw rendezheti a 2017-es Világjátékokat

A lengyel pályázat győzött a magyarral szemben: a Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) döntése alapján Wroclaw lesz a házigazdája a 2017-es Világjátékoknak. A nem olimpiai sportágak közös versenyének Budapest és Gödöllő is otthont adott volna, de a döntéshozók a lengyel város mellett tették le voksukat.



A kandidálók szerdai prezentációi után csütörtökön délben a Lausanne-i Olimpiai Múzeumban Ron Froehlich, az IWGA elnöke jelentette be Wroclaw sikerét, mely így Budapest és Gödöllő közös pályázata mellett a dél-afrikai Fokvárost is megelőzte. Lengyelország első alkalommal adhat otthont a Világjátékoknak.

A magyar pályázók képviseletében Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Szeneczey Balázs főpolgármesteri kabinetfőnök, dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben Gödöllő polgármestere, és Szántó Éva, az NSSZ főtitkára volt jelen az eseményen.

A Világjátékok helyszínei:

1981 – Santa Clara (USA)
1985 – London (Nagy-Britannia)
1989 – Karlsruhe (Németország)
1993 – Hága (Hollandia)
1997 – Lahti (Finnország)
2001 – Akita (Japán)
2005 – Duisburg (Németország)
2009 – Kaohsiung (Tajvan)
2013 – Cali (Kolumbia)
2017 – Wroclaw (Lengyelország

(Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)

0 Tovább

Világjátékok 2017 - Már csak egyet kell aludni...

Szerdán bemutatták a 2017-es Világjátékok budapesti pályázatának prezentációját Lausanne-ban. A magyar delegáció beszámolóját a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) döntéshozói értékelik, és a másik két pályázó anyagával összevetetik. Az öt év múlva esedékes sportesemény helyszínét csütörtökön jelentik be a Lausanne-i Olimpiai Múzeumban.

A magyar küldöttségben Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Szeneczey Balázs főpolgármesteri kabinetfőnök és dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben Gödöllő polgármestere, és Szántó Éva, az NSSZ főtitkára kapott helyet.
Szeneczey Balázs a prezentációban kiemelte, hogy óriási jelentőségű lenne a fővárosnak, ha otthont adhatna a Világjátékoknak. „Az olimpián kívüli sportágak világversenyének megrendezése illeszkedik a főváros sportot támogató koncepciójába, és nem utolsó sorban egy hazai Világjátékok hatalmas lökést adhat az érintett sportágaknak. Optimista hangulatban várjuk a holnapi sajtótájékoztatót, és úgy gondolom, hogy egy egyedülálló sportdiplomáciai siker kapujában állunk” – mondta Szeneczey.  
Gémesi György szerint minden igényt kielégítő prezentációt tartott a magyar küldöttség. „Jó hangulatban zajlott le a magyar pályázat bemutatása, bizakodva várjuk az IWGA csütörtöki bejelentését” – tette hozzá Gémesi.
A 2017-es játékok megrendezéséért Budapest-Gödöllő pályázaton kívül a dél-afrikai Fokváros, és a lengyelországi Wroclaw van versenyben.
A Világjátékokon azon sportágak versenyzői indulnak, amelyek nem szerepelnek az olimpia programján. Legutóbb 2009-ben Tajvanon rendezték meg az olimpián kívüli sportágak világversenyét, 2013-ban pedig a kolumbiai Cali lesz a házigazda.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum