Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Három magyar kick-box arany Angliában

A Watford Open elnevezésű rangos nemzetközi versenyen szerepelt a hétvégén a magyar kick-boxosok egy maroknyi csapata. A csepeli Halker-Király Team felnőtt sportolói három alkalommal állhattak fel a dobogó legfelső fokára. 

 



A tavaly év vége óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportággá vált kick-box világszervezete, a WAKO hét szabályrendszert különböztet meg: ezek közül a magyarok a pointfightingban jeleskedtek a London melletti kisvárosban.

A 79 kg-os súlycsoportban Veres Alex bizonyult a legjobbnak, míg a 84 kilósok között Rohonczi Jenő diadalmaskodott. A két egyéni győzelem mellett a csepeliek a csapatverseny aranyérmét is bezsebelték.

Az éremkollekció lehetett volna még fényesebb is, azonban a másik két kiutazott, többszörös világbajnok Veres fivér közül Richárdot orrsérülés, a 20-dik születésnapját éppen a hétvégén ünneplő – és tavalyi sikerei révén Magyarországon az Év Sportolója címre is jelölt – Rolandot pedig influenza gátolta meg az újabb dicsőségek megszerzésében.

0 Tovább

Teke BL – Előny a Szegednél és a Zalaegerszegnél

Előny a Szeged férfi csapatánál és a Zalaegerszeg női együttesénél a teke BL negyeddöntőjében.

 

A legrangosabb kupasorozatban a férfiaknál összekerült a Szegedi TE és a Zalaegerszeg a BL-negyeddöntőben. Az első meccset a Tisza-parton bonyolították le, ahol a házigazdák 6-2-es előnyre tettek szert. A nőknél a ZTE-ZAEV TK hazai pályán a cseh KK Slovan Rosice csapatát fogadta és végül 5-3-ra nyert. A visszavágókat február 16-án rendezik meg, a párharcok győztesei bejutnak az idei BL-kiírás négyes döntőjébe.

A Final Four áprilisban lesz, a tornának Zágráb ad otthont. A tavalyi négyes döntőben egy magyar csapat szerepelt, a férfiaknál a Szegedi TE a negyedik helyen zárt.

0 Tovább

Az év legfontosabb táncsport eseménye lesz a hétvégén Budapesten

A magyar versenytánc élet legjobbjai mérik össze tudásukat a február 2-án és 3-án megrendezett Táncsport Magyar Bajnokságokon, amelynek idén a MOM Sport- és Rendezvényközpont ad otthont. A legrangosabb hazai verseny több mint tíz év után tér vissza a fővárosba, ahol a trófeák mellett a világversenyekre szóló kvóták sorsa is eldől.

 

A gyerektől a felnőttön át egészen a szenior korosztályokig parkettre lépnek táncosok, akik a standard és a latin táncok kategóriájában mutathatják meg, mit tudnak. A nagyszabású versenyhétvégén a magyar bajnoki címeken túl kiderül az is, mely párosok képviselhetik majd hazánkat az idei világ- és Európa- bajnokságokon.

A megmérettetés több szempontból is különleges. Egyrészt 2007 után most először lesz világbajnoki döntős páros a mezőnyben. Az Andrea Silvestri és Váradi Martina alkotta kettős ugyanis egészen a döntőig menetelt tavaly Ostravában, így a világ 6. legjobbjaiként léphetnek a parkettre.

Másrészt a magyar bajnokságnak hosszú évek után újra Budapest ad otthont, a szervezők szerint azzal a reménnyel, hogy még többen ellátogassanak a látványosnak ígérkező gálára, ahol meglepetés produkciókat is láthat a közönség.

„A Magyar TáncSport Szakszövetség versenytánc mellett az akrobatikus rock and roll szakágat is működteti. Vannakvilágbajnok formációink, illetve egyéni párosaink is, őket mindenképpen felléptetjük a versenyen. Rajtuk kívül teljesen más táncstílusból is hívunk neves előadóművészeket, nem titkolva azt a szándékot, hogy szeretnénk egyfajta ernyőszervezetként tovább működni, és a tavaszi közgyűlésen nyitni az úgynevezett utcai street táncok vagy páros táncok felé.  Szóval ennek a műfajnak is lesznek bemutatói a magyar bajnokságon” – újságolta Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

A MOM Sport- és Rendezvényközpontban helyet kapó hazai versennyel párhuzamosan egy nagyszabású nemzetközi megmérettetést, a Hungarian Dance Opent is megrendezik, ahova több mint 200 párt várnak a világ 25 országából.

0 Tovább

Elégedetten távoztak Budapestről az ITTF képviselői

Elégedetten távoztak Budapestről a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) képviselői, akik a múlt heti World Tour-versenyen és azt követően terepszemlét tartottak az áprilisi egyéni világbajnokság helyszínén.

(fotó: MTI)

A WT-viadalon 51 ország közel 400 sportolója vett részt, az esemény a vb főpróbája is volt, a szervezők különböző technikai megvalósításokat és lebonyolítási feladatokat tudtak modellezni.

"A budapesti World Tour méltán híres, hiszen a világ legjobbjai vesznek részt rajta évről évre, habár a japán versenyzők idén nem szerepeltek hazájuk kvalifikációs, országos bajnoksága miatt. Nagyon örültem a sok remek mérkőzésnek" - értékelte az eseményt Munir Besszah, az ITTF versenyigazgatója.

A nemzetközi szövetség vezetői bejárták a vb helyszínét, a Hungexpót is.

"Ez a második alkalom, hogy Budapesten járok a világbajnoksággal kapcsolatosan és a három-négy hónappal ezelőtti állapotokhoz képest óriási előrelépést tapasztaltam - nyilatkozott Steve Dainton, az ITTF vezérigazgatója. - Nagyon örülök a hazai partnerek felkészültségének és biztos vagyok abban, hogy nagyszerű lesz a vb."

A szervezők pénteki hírlevelükben ismét hangsúlyozták, hogy nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen a 68 felállítandó asztalt, valamint az egyéb kiszolgáló egységeket kizárólag az Albertirsai út 10. szám alatti épületegyüttes tudja biztosítani.

"Nagyon tetszik a versenyhelyszín, mert elég tágasnak tűnik, ami egy jó vb alapja. Sőt, a 2017-es, düsseldorfi vb központjához tudnám hasonlítani, amely az eddigi egyik legjobban sikerült asztalitenisz-világbajnokság volt. A Hungexpo különlegessége, hogy a közönség nem csupán egy sporteseményre érkezik, hanem egy parkba is. Ennek külön örülünk, hiszen célunk, hogy egyre több család látogassa a pingpong eseményeket" - jegyezte meg a versenyigazgató a bejárás végeztével.

Az egyéni asztalitenisz-vb-t április 21. és 28. között rendezik a Hungexpo területén.

0 Tovább

Bevette Moszkvát az Év sportolója-jelölt kick-boxos

Nagy sikert hozott élete első külföldön tartott szemináriuma az ötszörös világbajnok Veres Rolandnak. A 20-dik életévét januárban betöltő sportoló egy héten keresztül tréningezte a kick-box egyik fellegvárának tartott Oroszország válogatottját, majd az edzőtábor végén tartott Moscow Openen első idei Grand Champion győzelmét is megszerezte. A fiatal csepeli bunyósnak ugyanakkor nem ez az első sikere 2019-ben, hiszen az Év Sportolója választáson – egyedüli nem olimpiai sportolóként – bekerült a jelöltek közé.

 

Mentorként és versenyzőként is eredményesen indult az év Veres Roland számára, aki az orosz szakszövetség meghívására tartott edzéseket Moszkvában edzőjével, egyben csapattársával, Jároszkievicz Krisztiánnal. A Halker-Király Team kick-boxosai összesen 89 sportolónak – ringes és tatamis szabályrendszerben versenyzőknek egyaránt – mutatták be, miért jár a világ élvonalában a magyar edzéstechnika.

„Már az első alkalmon kiderült, hogy erőnlétben nagyon ott vannak az oroszok, ezért a technikai tudásukat csiszoltuk. Óriási élmény volt számomra, hogy sok K1, illetve low-kick világ- és Európa-bajnok is eljött kipróbálni a szemináriumunkat, és hogy élvezték azt a fajta taktikai repertoárt, ami a tatamis szabályrendszereket jellemzi. Mindenki nagyon odaadóan dolgozott az általunk tartott tizenkét edzésen” – fogalmazott Veres Roland.

A profi ökölvívó karrierrel is kacérkodó sportoló maga is jó tanulási lehetőséget kapott Moszkvában, miután az ottani kick-box szövetség közbenjárására privát edzésen vehetett részt a világszerte elismert trénerrel, Andrej Bupasz Ivicsukkal.

„Azt mondta, hogy technikailag még sokat kell fejlődnöm az ütések terén, de nagyon jól érzem a távolságot, jó a mozgáskészségem és gyorsan tanulok. Vagyis szerinte van tehetségem az ökölvíváshoz, ami pedig a hiányosságom, az teljes mértékben tanulható. Ő jellemzően csak oroszokkal foglalkozik, ennek ellenére felajánlotta, hogy ha belefér az időmbe, menjek vissza hozzá, szívesen lát egy hónapos felkészülésre. Úgyhogy lehet, hogy ennek még lesz folytatása” – nyilatkozott a különleges magánóráról Veres Roland.

A fiatal klasszis elvárásainak megfelelően nem távozott üres kézzel Oroszországból. Az egyhetes vendégszereplés végén tartott Moscow Openen a pointfighting szabályrendszer 63 kg-os súlycsoportjában aranyérmet szerzett, és megválasztották a verseny legjobb pointfighterének. Ezt követően a királykategóriának számító, súlycsoportoktól független Grand Champion versenyszám 19 fős mezőnyéből is kiemelkedett: a döntőben egy, a hazai pálya előnyét élvező orosz kick-boxos legyőzésével megnyerte idei első Grand Champion címét.

A versenyen a Halker-Király Team hét versenyzője – köztük Roland egyik bátyja, Alex – a különböző szabályrendszerekben összesen nyolcszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

0 Tovább

Fallabda – Folytatódik a csapatbajnokság

A fallabdázóknál megrendezik az országos csapatbajnokság következő fordulóját. A férfiaknál ez lesz a második, míg a nőknél az első forduló - adta hírül a Sportágválasztó Magazin.

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség tájékoztatása szerint a két helyszínen, Budapesten és Szegeden összesen 52 csapat lép pályára szombaton. A sportágban legutóbb az utánpótlás korúak kerültek reflektorfénybe, miután az Európai Körverseny legutóbbi állomásán Chukwu Hannah első lett az U17-es korosztályban, míg a fiúknál (ugyancsak U17-ben) Takács Benedek ezüstérmes lett Prágában. A csapatbajnokság után a következő hazai nagyverseny február 9-én lesz, amikor TOP 16-os pénzdíjas versenyt rendeznek a férfiak mezőnyében Budapesten, emellett a legjobb női fallabdázókat is láthatja majd a közönség.

 A TOP 16-os verseny egyébként a férfiak esetében Európa-bajnoki selejtező is lesz. A kontinensbajnokság magyar szempontból rendhagyónak ígérkezik, ugyanis tavaly a válogatott bejutott az elitkörbe, így a birminghami Eb-n már az divízió 1-ben lépnek pályára tavasszal.   

0 Tovább

Fallabda – Egy arany, egy ezüst az Európai Körverseny legutóbbi állomásán

Egy aranyat és egy ezüstöt nyertek a fiatalok Prágában. A cseh fővárosban az Európai Körverseny legutóbbi állomásán Chukwu Hannah első lett az U17-es korosztályban, míg a fiúknál (ugyancsak U17-ben) Takács Benedek ezüstérmet szerzett.

 

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség információi szerint a magyar színeket 10 versenyző képviselte. Az aranyérmes Chukwu Hannah rendszerint jól teljesít a nemzetközi utánpótlás versenyeken, fiatal kora ellenére a felnőtt mezőnyben is letette már a névjegyét itthon.

 

„Ezeken az úgynevezett Super Series versenyeken rendszerint sok utánpótláskorú vesz részt. Európa csaknem minden országából érkeztek fallabdázók Prágába, korosztályonként 40-50 fős indulói létszám volt a kétnapos viadalon” – mondta Farkas János, a juniorok csapatvezetője.

A magyarok legközelebb az Osztrák Junior Openen ragadnak ütőt nemzetközi versenyen.

Magyar eredmények

Prágai Junior Super Series

Chukwu Hannah (U17) – arany

Takács Benedek (U17) – ezüst

Kamocsai Bendegúz (U19) – 7. hely

Dévald Péter (U19) – 8. hely

Dévald Tamás (U19) – 10. hely

Laskai Vanda (U17) – 10. hely

Sáli Barnabás (U13) – 11. hely

Simon Dániel (U17) – 11. hely

Nagy Simon (U17) – 12. hely

Jeszenszky Zoltán (U17) – 33. hely

0 Tovább

Magyar csapatsikerek a kick-boxos idénynyitón

Az olaszországi Coneglianóban megrendezett Európa Kupán kezdték a nemzetközi szezont a magyar kick-boxosok. A több korosztály számára kiírt Golden Glove elnevezésű versenyen – ahová közel 1500-an neveztek – a 22 résztvevő nemzet közül Magyarország a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton. 

A felnőttek mezőnyében a mieink elsősorban csapatban jeleskedtek. A pointfighting szabályrendszerben a többszörös világbajnok Veres Richárd vezérletével a Halker-Király Team nyerte a kétfős csapatok küzdelmét a 74 kg-os kategóriában, és a csepeliek egy bronzérmet is begyűjtöttek a 74 kg felettiek között.

Egyéniben Hídvégi Nándor állt legközelebb az aranyérem megszerzéséhez: a békéscsabai kick-boxos a light-contact szabályrendszer 63 kg-os súlycsoportjában végül a második helyen végzett.

A fiatalabbak eredményeit is beleszámítva a – főképp budapestiekből és békéscsabaiakból álló – magyar küldöttség 13 arany-, 8 ezüst- és 14 bronzéremmel a házigazda olaszok és az angolok mögött a harmadik helyen zárt a nemzetek versenyében.

0 Tovább

Pongi a sikerekért!

A 2019-es LIEBHERR Asztalitenisz Világbajnokság előkészületei az utolsó szakaszba léptek. Az idei év legnagyobb pingpong eseményéig már csak 94 nap van hátra. A szervezők által január 8-án bemutatott kabala pedig már nevet is kapott a közönség által.

 

Kabalát választani nem egyszerű. A Szervező Bizottság tagjainak célja egy olyan szerethető karakter kiválasztása volt, melynél visszaköszön a magyar kultúra világa és magáénak tudhatja az asztaliteniszhez szükséges képességek sorait. Hazánk számos területén fellelhető a vörös róka és a népmesék egyik legfoglalkoztatottabb állata. Mind közül, Fekete István Vuk c. könyve a legismertebb, ahol az olvasó végigkísérheti a kis bundás felcseperedését és megismerheti a fajra jellemző ravaszságot, furfangosságot, valamint kitartást.

A róka elnevezéséhez egy több lépcsős folyamat vezetett. Elsőként a Magyar Asztalitenisz Szövetség közösségi média oldalain lehetett javaslatokat tenni. Több száz ötlet érkezett a határon innen és túl egyaránt. Egy szakmai zsűri végül a három legjobbnak véltet kiválasztotta és ismételten a közönségre bízta a döntés jogát. A döntősökre közel ezer szavazat érkezett és lett végül a vb kabalájának neve Pongi.

A kabala mellé és neve mellé megfelelő szlogen is dukál. Az angol nyelvet beszélők egyik kedvenc szójátékának átdolgozása adta az ihletet a jelmondathoz: „Hung(a)ry for succes”. Zárójel nélkül „Sikerre éhes”, zárójellel pedig „Magyarország a sikerért” mottót kapunk.

Pongi lesz tehát a 2019-es LIEBHERR Asztalitenisz Világbajnokság sikerre éhes kabalája, melyet április 21 és 28 között rendeznek a Hungexpo területén.

0 Tovább

Magyar bronzérem a rangos világranglista-versenyen

Nemzetközi világranglista-versennyel és a női válogatottat felvonultató kupával indult a 2019-es év a tekézőknél. Közben változás történt a hazai szövetség irányításában is.

 

Szegeden megrendezték a hagyományos BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-versenyt. A rangos nemzetközi viadalra több, mint 200 nevezés érkezett. A 17. alkalommal lebonyolított ranglistán a Szegedi TE játékosa, Karsai László dobogóra állt, miután harmadikként zárt. Az aranyérmet a szerb színekben versenyző Zavarkó Vilmos szerezte meg, megelőzve honfitársát, az ugyancsak szerb válogatott Ernyesi Róbertet.

A legjobb női tekések Egerben randevúztak: a Heves megyei székhely adott ugyanis otthont a II. Viktória-Vilati Női Kupának. Itt Méhész Anita szerezte meg az első helyet, megelőzve Sáfrány Anitát és Hári Boglárkát.

A tekézőkkel kapcsolatos friss hír, hogy Bátor Gábor szerepet kapott a hazai szövetség irányításában. A sportvezető Tóth Lászlót váltotta a főtitkári székben.

0 Tovább

Megrendezték a téli sportágak seregszemléjét

Idén is ezrek voltak kíváncsiak a Téli Sportágválasztó aktivitásra buzdító hétvégi programjaira, amelyekre január 19-én került sor a Vasas Jégcentrumban. A látogatók 21 téli mozgásformát próbálhattak ki bajnokok társaságában, színvonalas sportbemutatókat láthattak, végigizgulhatták a Média Kupát, és ráadásként egy profi jégkorongmeccsen is szurkolhattak.

A Jégpalotában 3600 m²-nyi területen ismerkedhettek kicsik és nagyok a téli sportokkal, amelyek között a jégkorong, a jégtánc, a műkorcsolya, a rövidpályás gyorskorcsolya, a curling, a szánkózás, a fakutyázás, az alpesi sí és a snowboardozás is megtalálható volt.

A rendezvényen sztársportolók sorával találkozhattak a sportbarátok, többek között jelen volt Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, Valkai Ágnes világbajnok vízilabdázó, Medveczky Erika ötszörös világbajnok kajakozó, Dani Gyöngyi paralimpiai ezüst- és bronzérmes vívó, Drávucz Rita világbajnok vízilabdázó, Miklós Edit olimpiai hetedik helyezett síelő, a Magyar Sí Szövetség elnöke, Knoch Viktor olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, Szuper Levente sokszoros válogatott jégkorongozó, dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

A Téli Sportágválasztó Média Kupáján öt, sportolókból és médiásokból álló csapat mérte össze az erejét: a sportolók (Medveczky Erika, dr. Kiss Gergely és Szuper Levente) mellett az OCRSport.hu, a TV2 Akadémia és az M4 Sport Szabadidősport Magazin munkatársai versengtek. A csapatok curling, szárazföldi jégkorongkapura lövés és korongtorony-építés, illetve asztali jégkorong számokban vetélkedtek egymással. A vándorkupát végül az OCRSport.hu csapata vehette át.

A Téli Sportágválasztó egy akciódús profi jégkorongmérkőzéssel zárult: a Vasas és a Gyergyószentmiklós összecsapása az előbbi csapat győzelmét hozta.

A téli sportok mellett a fitnesz világába is kirándulhattak a látogatók, akik a rendezvény alatt díjmentesen vehették igénybe a Victory Fitness Jégpalota edzőtermi szolgáltatásait.

0 Tovább

Sárkányhajós ünnep

Ünnepeltek a sárkányhajósok. A sportág itthon 21 éves múltra tekint vissza, és a Magyar Sárkányhajó Szövetség tavaly ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. A 2018-as esztendő különös jelentőségű volt, hiszen a Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói a világversenyeken összesen 45 érmet szereztek, valamint júliusban Magyarország megrendezte a sárkányhajózás történetének idáig legnagyobb létszámú IDBF Sárkányhajó Világbajnokságát. A szegedi világversenyen 5 kontinens 28 országának, 140 klub legénységének 6 200 versenyzője vett részt.

 

A budapesti ünnepségen  Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kiemelte az elmúlt 21 évben többször is bizonyított a sárkányhajósport. „Tavaly egy fantasztikus hazai rendezésű világversenynek lehettünk részesei Szegeden. Ezen a vb-n a profi szervezés óriási magyar sikerekkel párosult, így nem is lehetett más, mint egy hatalmas sportos fieszta” – emlékeztetett Sárfalvi Péter minden idők legnagyobb sárkányhajó-világbajnokságára.

Mike Thomas, a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) elnöke elmondta, hogy a 21 éves magyar szövetségnek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a sárkányhajósport nemzetközileg sokat fejlődjön. A sportvezető hangsúlyozta, hogy Magyarország három világversenynek is otthont adott már, ezzel kapcsolatban méltatta a magyar szövetség aktivitását, szervező munkáját.

Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke a rendezvényen kitüntetéseket adott át azoknak a sportembereknek és támogatóknak, akik munkájukkal hozzájárultak az elmúlt 21 év sikereihez.

„Tagszervezete vagyunk a nemzetközi és az európai szövetségnek, itthon a Magyar Sárkányhajó Szövetség tagja volt a Nemzeti Sportszövetségnek, később a Magyar Olimpiai Bizottság nem olimpiai szekciójának, majd alapítói voltunk a Nemzeti Versenysport Szövetségnek, és mindenhol megálltuk, megálljuk a helyünket” – mondta köszöntő beszédében Járosi Péter.

A 20 éve evezünk együtt elnevezésű jubileumi ünnepségen bejelentették, hogy megjelent egy kiadvány, amely a Magyar Sárkányhajó Szövetség eddigi éveit öleli fel. A könyv címe: A sárkányhajósport 1+20 éve.

0 Tovább

Érmes reményekkel mennek a fiatalok Prágába

Prágába mennek a fiatal fallabdázók. A cseh főváros ad otthont az Európai Körverseny következő állomásának. A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség információi szerint a magyar színeket 10 versenyző képviseli, többen éremesélyesként lépnek pályára.

 

A sorozatnak több európai állomása van, célja hogy a junior korosztályú fallabdázók is rangos nemzetközi megmérettetéseken tudjanak fejlődni. A 10 fős magyar csapatban helyet kapott több olyan játékos is, akik dobogóra állhatnak a cseh fővárosban – számolt be a versenyhétvége előtt Képes Gábor főtitkár.

„Többek között Chukwu Hannah (képünkön), Dévald Péter, Dévald Tamás, Kamocsai Bendegúz, Simon Dániel, Takács Benedek is odaérhet az első háromba” – összegzett a sportvezető.

A Junior Európai Körverseny cseh állomásán vasárnapig tartanak a versenyek.

0 Tovább

Újabb rekordokra készül az Év Sportolója címre jelölt kick-boxos

A 2018-as év legjobb hazai férfi sportolója cím esélyei közé választották a tavaly három Eb-aranyat nyert Veres Rolandot. A sporttörténelmi kick-box rekordokra pályázó és profi ökölvívó karrierre is készülő klasszis sorrendben másodszor szerepel a top 10-es listán, ráadásul egyetlen, nem olimpiai sportágat képviselő versenyzőként.



Ismét a magyar sportélet elitjébe került a Halker-Király Team kick-boxosa, Veres Roland. A huszadik életévét most januárban betöltő csepeli kiválóság fiatal kora ellenére már tavaly is szerepelt az Év Sportolója jelöltjei között, az idei újabb listára kerülést pedig kifejezetten nagy elismerésnek tartja.

„Igazán nívós dolog, hiszen nem mindenkinek sikerül egymás utáni években bekerülni a top 10-be. Az osztálytársaim, ismerve az eredményeimet, már régebben is kérdezgették, hogyan lehet, hogy nem hallanak rólam az emberek. Szóval nagyon jó érzés, hogy már egyre több figyelmet kapok” – mondta Veres Roland.

A sportágában 2018 legjobb férfi versenyzőjének választott kick-boxos idén minden eddiginél magasabbra tör: az őszi világbajnokságon eddigi négy egyéni aranya mellé még hármat gyűjtene, hogy megdöntse a nyáron visszavonult honfitárs, Mórádi Zsolt világcsúcsát, emellett pedig a profi ökölvívásba is belevág.

“Ha összejönne a hetedik egyéni vb győzelem, ebben a tekintetben egyeduralkodóvá válnék a sportágban, ami húszéves koromra elég szép teljesítmény lenne. Mindemellett szeretnék nekiállni a profi karriernek, és még magasabb szintre lépni azáltal, hogy az ökölvívásba is belekezdek. Idén ugyanúgy ott leszek minden szokásos kick-box versenyen, ahol minél több Grand Champion címet akarok elhódítani, és mellé még tervezek legalább három profi ökölvívó mérkőzést.”

 A roppant céltudatos csepeli sportoló az évet egy újdonsággal kezdi: életében először külföldön tart szemináriumot. Nem is akárhol: edzőjével és egyben csapattársával, a sokszoros világbajnok Jároszkievicz Krisztiánnal a kick-box egyik fellegvárának tartott Oroszországba utaznak.

„Nagy megtiszteltetés, hogy éppen Moszkvában oktathatok először, ráadásul az egész orosz válogatott előtt. Mi magyarok a felkészülés tekintetében a világ élvonalában járunk, és örülök, hogy ezt egyre többen ismerik el. Egyhetes edzőtáborban veszünk részt” – közölte Veres Roland, akinek az orosz vendégszereplés utolsó napján tartott verseny lesz az idei első megmérettetése.

0 Tovább

Dr. Kiss Gergely a forró ausztrál nyár után a Téli Sportágválasztóra készül

Dr. Kiss Gergely nyárból a téli sportágak fesztiváljára érkezik. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója a 2018-as év végét és az újév elejét az ausztráliai Perth-ben töltötte, ahol fiataloknak tartott edzőtábort, majd nyaralt a családjával. A folytatásban pedig már a január 19-i V. Téli Sportágválasztóra készül.

 

„A magyar vízilabda világszerte elismert, így nem meglepő, hogy Ausztráliában is nagyon odaadóak voltak a fiatal pólósok az edzőtáborban. Két csoportnak tartottam továbbképzést, az egyik társaság 13 év alatti, a másik pedig 16 év alatti volt” – kezdte élménybeszámolóját az olimpiai bajnok.

A Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója beszámolt arról is, hogy a családi nyaralás mellett többek között egy bemutató meccsen is játszott. „Szülőknek, gyerekeknek játszottunk egy jó hangulatú meccset, többek között az ausztrál – és jelenleg a Fradiban játszó – Aaron Youngerrel ugrottunk medencébe.” – számolt be élményeiről Kiss.

A háromszoros olimpiai bajnok a családjával részt vett ezt követően egy nyaraláson Ausztráliában, de miután hazajött, gőzerővel arra készül, hogy minél sikeresebb legyen az V. Téli Sportágválasztó.

„Az utóbbi időben egyre népszerűbbek a téli sportágak Magyarországon, ami örömteli. Sokan sportolnak télen is, eljárnak síelni, meg korcsolyázni, de az élsportolók is sokat lendítenek azon, hogy itthon minél jobban megszeressék a havas-jeges sportokat. Elég, ha csak a síző Miklós Editre, vagy a rövidpályás gyorskorcsolyázókra gondolunk. Jó hír, hogy mind Miklós Edit, mind a short trackesek kiválóságai ott lesznek a Vasas Jégcentrumban január 19-én, és akkor nem beszéltem még a jégkorongozókról. Utóbbi sportág (is) képes megtölteni egy Papp László Budapest Sportarénát. Ezenkívül közel 20 sportágat lehet ingyenesen kipróbálni.” – összegzett dr. Kiss Gergely.

Az V. Téli Sportágválasztóra itt lehet ingyenesen regisztrálni!

0 Tovább

Együttműködés a HS és a MEFS között

A Honvédelmi Sportszövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség együttműködési megállapodást kötött, amelynek egyik kiemelt célja, hogy 2024-ig a felsőoktatási hallgatók legalább negyede megismerkedjen a honvédelmi sportokkal. A közös munkát megalapozó dokumentumot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen írták alá.

 

A Honvédelmi Sportszövetség (HS) elnöke, dr. Simicskó István és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára (MEFS), dr. Székely Mózes január 15-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) prof. dr. Józsa János rektor, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, dr. Nébald György, a HS általános alelnöke és prof. dr. Borbély Attila, a HS alelnöke jelenlétében együttműködési megállapodást írt alá. Ennek értelmében a két szervezet közösen támogat minden olyan kezdeményezést a felsőoktatási szabadidősport honvédelmi neveléssel összefüggő területeivel kapcsolatban, amelyek elősegítik az egyetemi és főiskolai sport fejlődését, az egészségfejlesztést és a hallgatók fizikai aktivitásának növelését.

„A Honvédelmi Sportszövetség köztestületként végzi a munkáját, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel megtaláltuk a közös célt, amellyel segíthetjük a magyar fiatalok honvédelemhez, a hazához való erősebb kötődését, az egészséges nemzettudat kialakulását. A fiatalok jelentik a jövőt, az egyetemisták, főiskolások a közeljövőt. Rájuk kell majd bízni az ország irányítását, ha vezetőkké lesznek, a tárgyi tudásukon túl az általuk képviselt szellemiség is fontos.” -mondta dr. Simicskó István és hangsúlyozta azt is, hogy ez az együttműködés jövőnk biztonságát szellemi és fizikai értelemben is szolgálja.

Kiemelte, a megállapodás jelentős célokat fogalmaz meg, amelyek közül talán a legmarkánsabb, hogy 2024-ig a felsőoktatási hallgatók legalább 25 százaléka megismerkedjen a honvédelmi sportokkal, sőt lehetőséget biztosítson azok folyamatos gyakorlására.

Prof. dr. Józsa János rektor a rendezvényen elmondta: nagy örömmel szerzett hírt a kezdeményezésről, ami jól képviseli az egyetemek által vallott „ép testben, ép lélek” szemléletet.

Dr. Székely Mózes kiemelte, hogy a HS és a MEFS kapcsolata eddig is szoros volt, több esetben sikerült közösen megmozgatni a fiatalokat. A tudás, a tanulás és a sport sokféleképpen kapcsolódik. A Honvédelmi Sportszövetséggel kötött megállapodás által a honvédelemhez közvetve vagy közvetlenül kapcsolható sportok közelebb kerülhetnek a fiatalokhoz. Ennek pedig kiváló helyszínei lehetnek az oktatási intézmények közelében felépülő Honvédelmi Sportközpontok, valamint szövetségük egyik zászlóshajója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

„Fontos cél, hogy a fiatalok szabadon dönthessenek arról, milyen sportot űznek, és elérjük, hogy belülről jövő igényként jelentkezzen bennünk a fizikai aktivitás. Ehhez kell a feltételrendszert megteremteni, amiben a Honvédelmi Sportszövetség támogatását bírjuk” – tette hozzá Dr. Székely Mózes.

A MEFS kezdeményezi, hogy az UNESCO által szeptember 20-ra kijelölt Egyetemi Sport Nemzetközi Napja keretében, illetve az egyéb felsőoktatási sportnapokon kiemeltként kezeljék a honvédelmi sportok és a HS bemutatását.

0 Tovább

Szkander – Túl az első Eb-kvalifikációs versenyen

Kecskemét adott otthont a 2019-es nyílt országos szkander bajnokságnak. Az esemény egyben Eb-kvalifikációs verseny is volt. Az országos bajnokságra több száz nevezés érkezett, az idei kontinensbajnokságot pedig a görögországi Loutrakiban rendezik meg.

 

„Jó látni, hogy évről évre egyre több szkanderos kezd el az egyes klubokban versenyezni. Az évadnyitó is bebizonyította, hogy a sportágunk egyre népszerűbb”- fogalmazott Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

A sportvezető kifejtette: az évadnyitó után lesz még egy Eb-kvalifikációs viadal, ez a szlovákiai Senec Hand Szkander Európa Kupa lesz. „Az utóbbi években egyre sikeresebb válogatottal veszünk részt a kontinensbajnokságokon. Bízom benne, hogy 2019-ben is jól teljesítenek a magyar válogatott versenyzők” – összegzett Csabai Attila.

0 Tovább

A címvédők domináltak a dartsos szezonnyitón

Takács Gábor és Erdei Nóra személyében a tavalyi bajnokok bizonyultak a legjobbnak a Soft Egyéni Nemzeti Bajnokság első fordulójában. Az ismét virágzásnak indult soft szakágban négy fordulóban dőlnek el a bajnoki címek 2019-ben – adta hírül a Magyar Darts Szövetség.

 



A Wekerlei Bocsa Sportegyesület darts szakosztálya által rendezett első bajnoki fordulóban a férfiak között a címvédő Takács Gábor húsz mérkőzéséből mindössze egyszer kapott ki, ezzel ő lett a legjobb. Tavaly is jól kezdte az évet Silárszky István, aki kiegyensúlyozott teljesítménnyel – két vereséggel – a második helyen végzett. Igen sűrű lett a mezőny eleje: a harmadik helyen Várady György végzett, minimális különbséggel megelőzve az ifjúsági korosztályból csak nemrég kiöregedett Prés Nándort.

 

A nőknél a 2018-as bajnok – és az év legjobb hazai női dartsosának is megválasztott – Erdei Nóra folytatta tavalyi jó szereplését, veretlenül zárta az évnyitót. Nem meglepetés a szintén válogatott Csombok Krisztina és Németh Éva második, illetve harmadik helyezése. A forduló legpechesebb dartsosa Tóth Dóra volt, aki rögtön első tábla elé állásakor kézsérülést szenvedett, így fel kellett adnia további mérkőzéseit.

"Jó mérkőzések voltak a versenyen. Takács Gábor és Erdei Nóra bebizonyították, nem véletlenül lettek tavaly bajnokok, de az esélyesek közül nagyjából ott van mindenki az élbolyban. Sajnálom Tóth Dóri sérülését, ugyanakkor nagy örömmel tölt el fiatal dartsosaink jó produkciója" – értékelt a tavalyi szövetségi kapitány, Kövesdi Andrea. 

Az elmúlt időszakban a soft szakág újbóli felvirágzása tapasztalható a hazai dartséletben, és remélhetően a tendencia folytatódik – mondta a szakember.

A szakág múltjához tartozik, hogy a soft büszkélkedhet – az autóbalesetben sajnálatos módon korábban elhunyt – Meszes Norbert személyében az egyedüli magyar egyéni felnőtt világbajnokkal, és rajta kívül is sok felnőtt Európa-bajnokot adott a magyar dartsnak. Az utánpótláskorúak között tavaly Lakatos Gergely lett a kontinens legjobbja, míg előzőleg Czipó Vivien is nyert Eb-aranyat.

0 Tovább

A szurkolók adnak nevet a vb kabalaállatának

Komoly nemzetközi érdeklődés övezi az áprilisban megrendezendő asztalitenisz-világbajnokságot. A budapesti világverseny sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy két lépcsőben kezdték értékesíteni a jegyeket a vb-re.

Felegyi Gábor, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) főtitkára elárulta: a nemzetközi jegyértékesítés hétfőn kezdődött. „A bérletek 80 százaléka rövid idő alatt gazdára talált, és kedden megkezdődött a jegyértékesítés itthon is. Minden túlzás nélkül kijelenthető: hatalmas az érdeklődés” – tette hozzá a sportvezető. A különböző jegy- és bérletkonstrukciókat a jegy.hu-n online és az irodákban, illetve a vb honlapján, a wttc2019.hu-n lehet megvásárolni.

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke leszögezte: ez a világbajnokság lesz Magyarország történetének legnagyobb asztalitenisz eseménye. „A számok szintjén ez azt jelenti, hogy több, mint félmilliárd tévénézőre számítunk világszerte. A világbajnokságot előkészítő csapat jelenleg száz fős, és mindenki azért dolgozik, hogy Magyarország egy újabb jól sikerült világversenyt rendezzen.” – mondta az elnök.

Lajtai Kristóf versenyigazgató ismertette, hogy a nemzetközi szövetség egy teljesen új informatikai rendszert fejlesztett erre a világbajnokságra. „Bízom benne, hogy a rendszer és rendezőként mi is jól vizsgázunk áprilisban” – jelentette ki a versenyigazgató.

A sajtórendezvényen kiderült többek között az is, hogy megvan a világbajnokság kabalafigurája. A vörös rókát be is mutatták az újságíróknak. A kabalafigurának nincs még neve, ebben a szurkolók segítségét kérték, illetve kérik. Két lépcsőben dől el, hogy mi lesz a vb kabalájának a neve. A Facebookon leadott voksok alapján három név közül választhatnak a szurkolók, így eldőlt, hogy Ropi, Pongi vagy HUba lesz a róka neve.

Az április 21. és 28. közötti egyéni asztalitenisz-világbajnokságot a Hungexpón rendezik meg.

0 Tovább

Krajcsák és Chukwu sikere a fallabdás évnyitón

A hétvégén a Wanda Borház-Promotech Squash Open Eger összevont ranglistaversennyel kezdődött meg a hazai fallabdázók idei versenysorozata. A férfiaknál a legjobbak között a korábbi világklasszis, Krajcsák Márk diadalmaskodott, míg a nőknél a sportág egyik legnagyobb ígérete, Chukwu Hannah győzött – adta hírül a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség.

Az összevont ranglistaverseny szombati napján a férfi "A- és C-kategória, valamint a női kategória játékosai léptek pályára, míg vasárnap a férfiak B- és D-kategóriájának mérkőzéseit bonyolították le Egerben.

A férfiaknál az A-kategóriában a 14-szeres magyar bajnok, Krajcsák Márk – aki jelenleg a sportági szövetség elnöke – nyerte az évnyitót. Az egykor a világranglista 37. helyét elfoglaló játékos Hoffmann Péter, Boros Dávid és Cséffalvay Dániel előtt végzett az élen.

A nőknél a nigériai édesapától és magyar édesanyától származó Chukwu Hannah győzött. A még csupán 15(!) esztendős tehetség a tatabányai Squashberek első osztályú férfi csapatának is tagja. Tavaly a 21 ország játékosait felvonultató Hungarian Junior Openen, első nemzetközi megmérettetésén az U17-es lányok között mindjárt nyerni tudott, és Egerben is első lett. A második helyen a 2017-es wroclawi Világjátékokat is megjárt, szülés után visszatért Kiss-Máté Csenge végzett, a harmadik helyet Laskai Vanda, míg a negyediket Udvardi Leonóra szerezte meg.

Wanda Borház - Promotech Squash Open, Eger, a dobogósok:

Férfi A:
1. Krajcsák Márk (Budaörsi Labda Egylet)
2. Hoffmann Péter (Szegedi Tisza Squash SE)
3. Boros Dávid (Egri Squash SE)
4. Cséffalvay Dániel (Csé-Team SE)

Nők:
1. Chukwu Hannah (Squashberek SE)
2. Kiss-Máté Csenge (Top Challenge SE)
3. Laskai Vanda (Szegedi Tisza Squash SE)
4. Udvardi Leonóra (Top Challenge SE)

Férfi B:
1. Bíró Balázs (Sport Elit SE)
2. Krasznai Gábor (Go Ahead SC SE)
3. Takács Benedek (Marostő SE)
4. Kozma András (Csé-Team SE)

Férfi C:
1. Lóczy Attila (Top Challenge SE)
2. Kasza Péter (Top Challenge SE)
3. Tamásy András (Colosseum-Luxus SE)
4. Szász Miklós (Top Challenge SE)

Férfi D:
1. Lóczy Attila (Top Challenge SE)
2. Kulich György (Marostő SE)
3. Csüri Antal (Egri Squash SE)
4. dr. Czéh-Tóth Márk (Pécsbánya SE)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum