Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Más nemzetek is a magyar dinamikus lövészeket tanulmányozzák

A már 23 éves Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség az elmúlt öt évben gyorsuló növekedésnek indult: évente mintegy 20 százalékkal nő a taglétszáma. A szövetség már 163 egyesülettel és 7450 versenyengedéllyel rendelkező sportolóval büszkélkedhet, akik közül a legjobbak Európa élvonalában vannak. A szövetség évi több mint 350(!) hazai versenyt rendez, emellett világversenyeknek is rendszeres házigazdája.

A dinamikus lövészsport nem egy sportág, hanem egy nagyon színes sportági csokor, tehát sokféle lövészeti ágat egyesít” – nyilatkozta az Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) Sajtószolgálatának Dr. Fábián Lajos Károly, az MDLSZ elnöke.

Az MDLSZ a jelenleg működő szakágaiban a lövészsport sok lehetőségét megragadva, évi több mint 350 lebonyolított versenyével, a nemzetközi versenyeken való részvétellel, illetve itthoni versenyek szervezésével az ország egyik legnagyobb sportági szakszövetsége.

„Nem is igen tudni, hogy Magyarországon van-e másik olyan sportági szövetség, amely ennyi amatőr viadalt rendez. Tavaly 385 amatőr sportversenyünk volt. Ez rendkívül nagy szám. Látszik, hogy egyre népszerűbb a sportág” – mondta a sportvezető.

Ahhoz, hogy valaki sportlőfegyvert tartson, különböző minősítéseknek kell megfelelnie. Az MDLSZ minősítési szabályzata azt írja elő, hogy a sportolónak minimum három versenyen részt kell vennie, és meg kell lőnie a minősítési szintet ahhoz, hogy következő évben is megtarthassa a fegyverét.

Az itthon az NVESZ – valamint a Honvédelmi Sportszövetség és a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége – tagszervezetei közé tartozik a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség, amely több világszervezet magyarországi képviselőjeként bonyolít le versenyeket, ilyenek az IPSC, az IDPA, a Steel Challenge, az IPRF és az IMSSU.

A covid miatt két hazai rendezésű világversenyt halasztottak el, amelynek szervezési jogát korábban elnyerték. Az egyik a 2021-es sziluett Európa-bajnokság (IMSSU), amelyet 2023-ra tettek át. Az IPRF precíziós puska világbajnokság megrendezésével kapcsolatban nincs még végső döntés. Az MDLSZ tehát folyamatosan jelen van a nemzetközi porondon: jelenleg egy IPSC Európa-bajnokság Magyarországra hozatalán dolgoznak.

Az elnök beszámolt a sportágban elért további sikerekről is:

A magyar lövészek rendszerint eredményesen szerepelnek a rangos európai versenyeken. A Steel Challenge-ben és az IMSSU-ban például Európa élvonalában vagyunk. Olyannyira, hogy más nemzetek sportolói is a mi versenyzőinket videózzák és tanulmányozzák, ha az eredményeiken javítani szeretnének.”

Az MDLSZ elnöke szerint sportágaik népszerűsítése az egyik legfontosabb feladat.

Természetesen a legfőbb sportszakmai célunk, hogy versenyzőink minél több és jobb eredményt érjenek el a nemzetközi megmérettetéseken, amatőrjeink pedig élvezzék azt, amit csinálnak. Úgy látom, hogy ez utóbbi irányba is nagyon jól haladunk.” – jelentette ki Dr. Fábián Lajos Károly.

0 Tovább

Teke BL – Kezdődik a Final Four!

A magyar városok felkészültek a teke BL négyes döntőre. A legrangosabb európai kupasorozat idei végjátékát két városban bonyolítják le. A Rába-partján a nők gurítanak, míg a férfi csapatok Pápán lépnek pályára.

Radnóti Ákos alpolgármester a négyes döntő győri sajtótájékoztatóján elmondta „Győr önkormányzata kiemelkedően fontosnak tartja a sportélet támogatását, és büszke sportolóira, sikeres csapataira. „A teke sportág jelentős hagyományokkal rendelkezik Győrben, meghatározó alakjai közé tartozik pl. Mráz László, kétszeres világbajnok, aki 97-szer ölthette magára a címeres mezt, valamint Kristyán Zsuzsa ötszörös világbajnok. Tavaly, Győr királyi várossá válásának 750. évében Kristyán Zsuzsának, a magyar tekesport koronázatlan királynőjének nevét vette fel a Bajnokok Ligája döntőjének helyet adó tekecsarnok. Nagy örömünkre szolgál, hogy városunkban és ebben a létesítményben láthatjuk vendégül a sportág legkiválóbb nemzetközi képviselőit.” – nyilatkozta Radnóti Ákos.

Az esemény győri sajtótájékoztatóján elhangzott, Magyarország számára sporttörténelmi jelentőségű a négyes döntő. „A final four lebonyolítása felelősség és küldetés is egyben. Azt várom ettől az eseménytől, hogy közelebb kerül a tekesport az emberekhez, és Európa is felfigyel a magyar pályákra és lehetőségekre. Sajnos magyarországi csapat nincs a döntőkben, de számos magyar játékosért és egy magyar csapatért szurkolhatunk két napig. Nem jöhetne létre ez a kupadöntő Győr, Pápa és a nemzetközi tekeélet együttműködése nélkül.”- mondta Pintyőke Marcell, a Magyar Tekeszövetség elnöke, aki egyben a nemzetközi szövetséget is irányítja.

A nőknél a német Bamberg, a horvát Rijeka, az osztrák Neunkirchen és a romániai Marosvásárhely harcolta ki négyes döntőbe jutást.
A férfiaknál két német csapatot láthatunk Magyarországon, miután a Zerbst és a Raindorf is bejutott a legjobb négy közé, de ott lesz a szlovák Podbrezova és az olasz Neumarkt is.

Több magyar résztvevője is lesz a négyes döntőnek. Ott lesz a férfiaknál Kiss Tamás (KK Neumarkt), aki egészen elképesztő 720 fás eredménnyel szerzett pontot csapatának a negyeddöntőben. Ugyancsak a Neumarkt együttesét erősíti a szerb válogatott Zavarkó Vilmos is. A női mezőnyben a KK Mlaka Rijeka csapatának tagja Méhész Anita és Sáfrány Anita, és természetesen a Marosvásárhelyben több romániai magyar tekés is van.
Az idei Bajnokok Ligája négyes döntőjének első versenynapja április 2-án lesz. Ekkor az elődöntőket bonyolítják le mindkét városban, a helyosztókra, azaz a bronzmeccsekre és a finálékra április 3-án kerül sor.

0 Tovább

Erőemelés – Egyetemi Európa Kupa-arany és 21 országos csúcsdöntés az ob-n

Jó formában vannak az erőemelő hölgyek. Megrendezték a női országos bajnokságot, ahol összesen 21 országos csúcsdöntés volt – adta hírül a Magyar Erőemelő Szövetség. Közben magyar aranyérem született a luxemburgi egyetemi Európa Kupán, ahol Kovács Kata Ráhel győzött.

Berke Lóránd szerint sikeres és eredményes országos bajnokságon vannak túl a legjobb erőemelő hölgyek. „A 21 országos csúcsdöntés magáért beszél. A mi sportágunk is a határok feszegetéséről szól. Megállapítható, hogy a női országos bajnokságon is kiderült: az erőemelés sokak számára több, mint egy sportág” – összegzett a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke, aki hozzátette: igyekeznek a sportág minden résztvevőjét képezni és motiválni.

„Soha rosszabb országos bajnokságot! A G4 Fitness jó házigazdának bizonyult, és itt jegyezném meg, hogy az ob mellett bírói vizsgák is zajlottak, több bírójelölt sikeres megmérettetésen van túl” – tette hozzá Berke Lóránd.

Egyetemi arany

Kovács Kata Ráhel aranyérmes lett Luxemburgban. Az ELTE hallgatója ugyanis 405 kilogrammos összetett eredménnyel győzött az Egyetemi Erőemelő Európa Kupán. A hazai szövetség információi szerint Kovács Kata Ráhel felkészülését kisebb betegség hátráltatta, az EK-ra össze tudta szedni magát, és felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. Kata versenyzését Árvai István szövetségi kapitány irányította.

A debreceni erőemelő ob bajnokai:

47 kg

Csábi Dorka (Vitalitás)

52 kg

Ács Fruzsina (Powerbuild)

57 kg

Hódi Enikő (Powerbuild)

63 kg

Rozsnyai-Kovács Aletta (Vasdisznó Erőemelő SE)

69 kg

Sallai Eszter (Powerbuild)

76 kg

Petresevics Fanni (Erőtér Powerlifting Erőemelő Egyesület)

84 kg

Idem Ubong Raphael (Vasdisznó Erőemelő SE)

+84 kg

Lovas Mónika (Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület)

0 Tovább

Szumó – Kerstner Róbert Világjátékok-kvótát szerzett

Tajvan, Cali és Wroclaw után 2022-ben Birminghamben is lesz magyar szumós a Világjátékokon. A Magyar Szumó Szakszövetség információi szerint Kerstner Róbert kvótát szerzett az egyesült államokbeli nem olimpiai sportágak seregszemléjére. A Kispesti Nehézatlétikai Sportiskola sportolója gőzerővel készül a játékokra.

Ancsin László szerint az elmúlt években minden megváltozott a sport világában is. „A világjárvány alaposan átírta a kvalifikációs kiírást. Összességében örülünk, hogy a nemzetközi szövetségtől jött az értesítés a kvótáról, mint ahogy annak is, hogy Szakály László személyében magyar bíró is lesz a seregszemlén” – mondta a Magyar Szumó Szakszövetség elnöke, aki az európai szövetség alelnöke is egyben.

A nehézsúlyú Kerstner Róbert legutóbb nagy világversenyen 2019-ben állhatott dobogóra. Akkor openben a japán vb-n harmadik lett.

„A hét minden napján edzek, hol úszom, hogy erőnléti munkát végzek, és ott vannak a szumós edzéseim is. Hatalmas megtiszteltetés, hogy Magyarországot képviselhetem a Világjátékokon” – mondta Kerstner, aki egyébként munka mellett készül a játékokra. A szumós szerkezetlakatosként tevékenykedik.

A 2022-es Világjátékokat az egyesült államokbeli Birminghamben rendezik meg július 7. és 17. között. A Nemzeti Versenysport Szövetség információi szerint a multisport eseményre eddig 11 sportágban szereztek indulási jogot a magyarok, továbbá a tekések bemutató sportágként vesznek részt a seregszemlén. 

0 Tovább

Jet-ski: Idén is lesz Eb- és vb-futam Magyarországon

Újabb rangos világversenyeket rendez a Magyar Jet-Ski Szövetség. Czeller Béla ezt a sportág legjobbjait méltató díjátadó gáláján jelentette be.

A hazai szövetség elnöke szerint Magyarország a korábbi években bizonyította: jó házigazda és precíz rendező tud lenni. „Hatalmas megtiszteltetés, és egyben sportdiplomáciai siker is, hogy 2022-ben is Magyarországon ér véget a felnőtt Európa-bajnokság és a junior világbajnokság. A világversenyeknek ezúttal is Nyíregyháza-Levelek ad otthont szeptember 1. és 4. között” – mondta Czeller Béla.

A sportágban tavaly soha nem látott sikereket értek el a magyarok és a magyar licensszel versenyző jet-skisek. A 2021. évi felnőtt jet-ski világbajnokság 12 versenykategóriájában 1 aranyéremmel és 5 pontszerző helyezéssel Magyarország az 5. helyen végzett a nemzetek közötti éremtáblázatban. Az Eb 10 versenykategóriájában pedig 4 arany-, 1 ezüstéremmel, és 3 pontszerző hellyel összetett aranyérmet gyűjtöttek be a mieink. Ugyancsak megnyerték a magyarok a nemzetek közti versenyt a junior jet-ski világbajnokságon, mint ahogy a junior Eb-sorozatban is a mieink bizonyultak a legjobbnak.

A budapesti díjkiosztón az Év versenyzője elismerést Major Marcell vehette át. A legjobb junior korú jet-skis Jászai Csongor lett. Az Év felfedezettje díjat Süli Csabának adták, míg az Év meglepetésversenyzője kategóriában Stefán Saláth végzett az élen.

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Olimpiai bemutatkozásnak szurkolnak a cheerleaderek

A szurkolói csoportok előadásaiból kialakult kialakult sportág, a cheer résztvevői abban bíznak, hogy 2028-ban bemutatkozhatnak a Los Angeles-i olimpián. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly, a tokiói ötkarikás játékok alkalmával megtartott ülésén ismerte el az amerikai eredetű cheert teljes jogú olimpiai sportágnak. Itthon a népszerűsítés, a tagság bővítése és a diákolimpiai rendszerbe való bekerülés tartoznak a stratégiai célok közé – nyilatkozta az NVESZ Sajtószolgálatának Fertetics Andrea, a Magyar Cheer Szövetség elnöke.

"Általános sztereotípia a sportágunkról, hogy lányok rázzák a pálya szélén a pompont, akik nagyon csinosak és szépek, de hogy csak ennyi az egész. Ez ellen nem győzünk küzdeni, mert a cheerleading egy torna alapú, akrobatikus elemeket tartalmazó sportág, és bizony nagyon kemény teljesítmény áll egy-egy gyakorlat mögött" – magyarázta Fertetics Andrea, aki formációs tánctanárból lett a szövetség vezetője.

Érdekesség, hogy a pomponlányos sportágat annak idején férfiak indították útjára az Egyesült Államokban. Az 1880-as években a Princeton Egyetem amerikaifutball meccseinek a hangulata ösztönözte a hallgatókat, hogy létrehozzanak egy férfiakból álló klubot, amely a szurkolás vezetésére hivatott. Később számos ilyen közösség alakult a tengerentúli egyetemeken, majd miután a férfiakat a második világháborúban nagy számban sorozták be, a nők elkezdték átvenni a szerepüket.

A 20-dik század második felében a cheerleading önálló sporttá nőtte ki magát, a 2000-es évektől kezdve már világ- és Európa-bajnokságokat is rendeznek (a nagycsapatok versengése mellett léteznek 4-5 fős kiscsapatos, sőt páros kategóriák is), 2021-ben pedig a NOB – más sportágakkal együtt – teljes jogú olimpiai tagnak fogadta el a cheerleadinget.

A következő lépés az olimpiai bemutatkozás lehet, amely a sportág kedvelőinek reményei szerint akár már 2028-ban bekövetkezhet.

"Ugyebár Los Angeles lesz a szervező, és a NOB szabályai szerint a házigazdáknak lehetőségük van arra, hogy egy-egy általuk kiválasztott sportágat hozzáadjanak a programhoz. Márpedig az Egyesült Államokban ez a sport nagyon-nagyon népszerű, és tömegeket vonz. Ha azt veszem, hogy Amerikában milyen hatalmas cheer versenyek léteznek, akkor lehet esély az olimpiai bemutatkozásra. Mi drukkolunk ennek" – bizakodott Fertetics Andrea.

Az elnök arról is beszámolt, hogy a magyarok egyre szebb sikereket érnek el a sportágban.

"A versenyeken a legmagasabb kategória a Level 6, vagyis a hatos szint. Mi a Level 5-ben szereztünk már Európa-bajnoki aranyérmet a lány csapatunkkal, az egyetemi világbajnokságon pedig a koedukált együttesünk diadalmaskodott. Emellett a junioroknál az Eb-n kategória győztes lett a gyöngyösi egyesület is. Mi a legmagasabb szinten a koronavírus járvány miatt még nem szerepeltünk, de azt gondolom, hogy már ott tartunk, hogy nem kullognánk a Level 6 végén, hanem a középmezőnybe tenném a mieinket."
 
A hazai szövetség 2017-ben alakult át sportági szakszövetséggé, előtte szabadidősportos szervezetként működött. Már már 20 tagszervezetük van, és több mint 500 igazolt sportolóval rendelkeznek. A fő célok közé tartozik a sportág itthoni népszerűsítése, illetve a létszám bővítése. Szeretnék azt is, hogy a cheer bekerüljön a diákolimpiai sportágak közé – mondta az elnök, aki arra is kitért, hogy szakmai kérdésekben nagy segítséget nyújt a Nemzeti Versenysport Szövetség, amelyhez tavaly óta tartozik az MCHSZ.

0 Tovább

Rali Eb – Nyolcadik lett a Herczig Norbert, Bacigál Igor kettős az Azori-szigeteken

Remek utolsó szekciós teljesítménnyel nyolcadik lett a Herczig Norbert, Bacigál Igor kettős. A ŠKODA Rally Team MRF Tyres Hungaria duója a rali Eb idei második futamán az Azori-szigeteken ült autóba.

Herczigék a 12. helyről fordultak rá a zárónapra, innen sikerült felzárkózni a végére. „Úgy gondolom, hogy a jó beállításokat a végére sikerült produkálni. Nem volt egyszerű verseny, hiszen a szélsőségekből kaptunk bőven. Volt mélyvíz és sár, úgyhogy örülünk, hogy teljesítettük.” – értékelt Herczig Norbert, akinek fia, Patrik is versenyzett az Azori-szigeteken.

„Patrik a Clio Kupában indult, és a verseny nagy részét teljesítette. Neki ez volt az első nemzetközi versenye. Nagyon büszke vagyok rá.” – tette hozzá Herczig.

A rali Eb május közepén a Kanári-szigeteken folytatódik. 

0 Tovább

Hat fiatalunknak szurkolhatunk a budapesti felnőtt Eb-n  - A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia híre


A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) hat ösztöndíjasa küzdhet a BOK-csarnokban hétfőtől vasárnapig zajló felnőtt Európa-bajnokságon, amelyen fiatalabb növendékeink önkéntesként segítenek, s persze szurkolnak.A kontinensviadal a szabadfogásúak programjával kezdődik hétfőn, ám ebben a fogásnemben egyetlen KIMBA-s sportoló sem érdekelt. Szerdán, a női verseny kezdetén azonban rögtön három fiatalunkért izgulhatunk, az U23-as Eb-ezüstérmes Dollák Tamaráért (59 kg), a junior Eb-második Szabados Noémiért (68 kg) és a junior Európa-bajnok Nagy Bernadettért (76 kg). Csütörtökön Szabó Nikolett (62 kg) is bemutatkozik, pénteken, a kötöttfogású viadal első napján az U23-as vb- és Eb-ötödik Kecskeméti Krisztián (63 kg), szombaton pedig az U23-as Európa-bajnok Váncza István (67 kg) bizonyíthat.

Hogy a közönségsiker garantálva legyen, az Európa-bajnokság minden napján ingyenes a belépés a BOK-csarnokba, sőt a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) a 2018-as szenzációs budapesti világbajnoksághoz hasonlóan az ország legeldugottabb zugából is megszervezte a kis birkózópalánták utazását és ellátását. Igazi win-win helyzet, a birkózók erejét megsokszorozhatja a telt ház, a biztatás, az ifjú szurkolók pedig örök élménnyel gazdagodnak.

S a KIMBA teljes akadémia programjában nevelkedő fiatalok is, akik önkéntesként tesznek meg mindent annak érdekében, hogy a versenylebonyolítás minél gördülékenyebben működjön.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, BOK-CSARNOK
A KIMBA SPORTOLÓINAK PROGRAMJA

NŐK
Szerda-csütörtök. 59 kg:
 Dollák Tamara 68 kg: Szabados Noémi 76 kg: Nagy Bernadett
Csütörtök-péntek. 62 kg: Szabó Nikolett
KÖTÖTTFOGÁS
Péntek-szombat. 63 kg:
 Kecskeméti Krisztián
Szombat-vasárnap. 67 kg: Váncza István

Fotó: UWW

0 Tovább

Világjátékok 2022 – Több érem reményében utaznak Birminghambe az uszonyosok

 A Magyar Búvár Szakszövetség sportolói az elmúlt kilenc Világjátékokon képviselték a magyar színeket. Nincs még egy sportág, amely magyar versenyzői ilyen sok játékokon indultak volna. A legutóbbi seregszemlén uszonyosaink hat érmet, közte három aranyérmet szereztek. A szakvezetés ezúttal is több éremben, köztük aranyérmekben is bízik.

„Az az érdekes, hogy mi előbb voltunk sikeresek Világjátékokon, mint a világ- és Európa-bajnokságokon" – tájékoztatott Papp Gábor, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke.

„Csak 1981-ben, Santa Claraban nem voltunk ott, azóta folyamatosan részesei vagyunk a nem olimpiai sportágak olimpiájának. Nekünk ez az ötkarikás verseny. 2005-ben először egységes magyar csapattal indult Magyarország, de szövetségünk előtte is megoldotta azt, hogy legjobbjaink versenyezhessenek a játékokon. Persze most sokkal nagyobb figyelmet kapunk. A Nemzeti Versenysport Szövetség koordinálja a kiutazást, és az egész Világjátékok Magyar Csapatot, és ez megadja az egésznek a rangját" – mondta a sportvezető, aki jelezte: ezúttal is bíznak a sikerekben. „Ha csak a legutóbbi világ- és Európa-bajnokságot nézzük, a magyarok kimagaslóan szerepeltek, így talán nem tűnik kincstári optimizmusnak, hogy több dobogós helyezést remélünk Birminghamben." – zárta nyilatkozatát Papp Gábor.

A legutóbbi Világjátékokon aranyérmes lett Kanyó Dénes. A négyszeres Világjátékok-résztvevő klasszis szerint nagy hagyományokkal rendelkezik Magyarország ebben a sportágban.

„Volt szerencsém több Világjátékokon is csobbanni a medencében. Úgy gondolom, hogy a magyar uszonyosokra most már nagyon odafigyelnek világszerte. Jó azt látni, hogy a fiatalok is folyamatosan tudják azokat az eredményeket hozni, amelyeket már szinte 'kötelező' produkálni annak, aki bekerül a magyar válogatottba" – hangsúlyozta Kanyó Dénes.

A 2022-es Világjátékokat az egyesült államokbeli Birminghamben rendezik meg július 7. és 17. között. A multisport eseményre eddig 11 sportágban szereztek indulási jogot a magyarok, továbbá a tekések bemutató sportágként vesznek részt a seregszemlén. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) információi szerint a „Világjátékok Magyar Csapat" 45 fős jelenleg (+4 tekés), ebből 10 uszonyos, de több sportágban is rendeznek még kvalifikációt, így a versenyzői létszám tovább bővülhet. Az MBSZ információi szerint további uszonyosok is csatlakozhatnak a csapathoz.

Ők indulnak uszonyosúszásban a Világjátékokon:

Nők

Károlyi Csilla, Senánszky Petra, Szabó Anita Petra, Suba Sára, Varga Krisztina

Férfiak

Bukor Ádám, Cséplő Kelen, Holoda Péter, Mozsár Alex István, Sincki Ádám

0 Tovább

Negyedik helyen zárta élete első Salgó Rally-ját Vogel Adrienn

Élete első Salgó Rally-ján, új navigátorával, Maricsek Miklóssal negyedik helyen ért célba Vogel Adrienn a Peugeot-kupa első állomásán.

A 2021-ben az Év magyar női autóversenyzőjének választott pilóta idén nem eddigi navigátorával, Notheisz Ivettel, hanem Ivett férjével, a tapasztalt raliversenyző Maricsek Miklóssal kezdte meg a szezont. Vogel Adrienn beszámolója szerint könnyen megtalálták a közös hangot, habár azért hiányzott neki korábbi partnere.

“Miki ügyes és segítőkész volt, sokat tanultam tőle. Rengeteget biztatott, ennek is köszönhető, hogy feszegettem a határaimat, és stabilan átmentünk mindenhol. Nem volt nagy kalandunk, csak kisebbek, ami különösen biztató ezeken a rendkívül nehéz, technikás gyorsaságinkon. Volt két második időnk is, ezt kifejezetten előremutatónak látjuk. Elképesztő hangulat volt a helyszínen, rengetegen szurkoltak nekünk, ugráltak a gyorsaságik mentén, nagyon élveztük. Köszönjük a partnereinknek, a csapatnak, a csapatvezetőnknek, és természetesen a szurkolóknak” - számolt be élményeiről Vogel Adrienn.

Minden rutinja ellenére izgatottan ült a jobb egybe Maricsek Miklós, aki tapasztalt versenyzőként nagyon meg akart felelni új szerepében.

“Őszintén mondom, nagyon izgultam, és saját magam számára meglepően jól teljesítettem. Nagyon jól, jó tempóban mentünk, Adri egy profi autóversenyző, öröm vele dolgozni. Vannak még finomságok, amiken dolgoznunk kell, hogy egyre javuljon az eredményünk, de kezdésnek ez teljesen megfelel” - mondta Maricsek Miklós.

A páros legközelebb április elején Csehországban versenyez.

0 Tovább

Rali Eb –Herczigék a 11. helyről rajtolnak az Azori-szigeteken

Ismét versenyautóba ült a Herczig Norbert, Bacigál Igor kettős. A 2022-es rali Eb-sorozat második állomása Herczig Norbert számára biztos, hogy feledhetetlen lesz, hiszen fia, Patrik is elindul az Azori-szigetek Rallye-n.

A mezőny túl van a pályabejáráson és a kvalifikáción. Az indiai Team MRF Tyres tagjaként induló Herczig-Bacigál kettős ott a 10. helyen végzett, és a 11. rajtpozíciót választotta. „Izgatottan várjuk a szombati gyorsaságikat, reméljük a beígért vihar nem okoz túl nagy károkat. Nagyon szurkolok a fiamnak is, aki a Clio Kupában startol majd. Ez sporttörténelmi mozzanat, hiszen apa-fia indulás nemzetközi viadalon nem nagyon volt még.” – mondta a péntek esti kvalifikáció után Herczig Norbert.

A Herczig-Bacigál páros a rali Eb első állomásán Portugáliában pályatévesztés miatt nem tudta befejezni a versenyt.

0 Tovább

Gó – Magyar győzelem az U12-es Európa-bajnokságon

Sporttörténelmi győzelmet aratott Barcza Bende Prágában. A mindössze nyolc éves gó játékos megnyerte az Európa-bajnokságot az U12-eseknél, ezzel indulási jogot szerzett az ifjúsági világbajnokságra.

„Bende eredménye európai szinten egész rendkívülinek számít. Nyolc évesen lett ifjúsági Európa-bajnok U12 korosztályban, ezzel a valaha volt legfiatalabb és az első magyar aranyérmes ebben a kategóriában.” – nyilatkozta a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálatának Balogh Ákos, az újdonsült Eb-aranyérmes edzője.

„Hozzá kell tenni, hogy a kontinensbajnokságnak elég nagy múltja van, hiszen a versenyt 1996 óta rendezik meg. Úgy gondolom, hogy Bendének jó esélye van még ifiként Európa egyik legerősebb játékosává válnia, a mesteri címet akár egy éven belül megszerezheti.” – jegyezte meg a sportvezető.

Az Európa-bajnok szülei beszámoltak arról, hogy fiukról hamar kiderült a szellemi sportok iránti vonzódása. Viszonylag kiskorában kezdett érdeklődni a logika és a matematika iránt. Imádta a stratégiai játékokat, megismerkedett a sakkal, a dámával, és később elkezdett versenyezni. Balogh Ákos irányításával egyre jobban haladt a gó sportágban, mígnem – mindössze nyolc évesen – megnyerte a prágai Eb-t.

A jelen állás szerint a nyári ifjúsági világbajnokságot online rendezik meg, ahol Bende is indul majd.

A góról

A gó története Kínában kezdődött, kb. 4000 éve. A történészek és régészek ebben az egyben értenek egyet a gó eredetével kapcsolatban – olvasható a Magyar Gószövetség honlapján. A gó egyszerre nagyon egyszerű és nagyon bonyolult. A szabályokat egy négyéves gyerek is gond nélkül meg tudja érteni,  azonban a játék rendkívül összetett és mély, a variációk száma jóval több, mint az atomok száma az univerzumban. A számítógépes gó programok egészen az AlphaGo 2016-s megjelenéséig nem tudták felvenni a versenyt az erősebb játékosokkal.

0 Tovább

Dr. Dézsi Csaba András:  Örülünk, hogy vendégül láthatjuk a világ legjobb tekecsapatait!

A teke egy olyan sportág, amelyet az idősek és a fiatalok is egyaránt gyakorolhatnak, ezért nem csoda, hogy reneszánszát éli, fogalmazott Dr. Dézsi Csaba András.

Győr polgármesterét a 2022-es teke BL Final Four sajtócsapata abból az apropóból kérdezte, hogy a „folyók városa” ad otthont a rangos verseny női küzdelmeinek.

A város kiemelkedően támogatja a sportéletet és büszke a sportolóira. A teke sportág meghatározó alakjai közé tartozik pl. Mráz László, kétszeres világbajnok, aki 97-szer ölthette magára a címeres mezt.  Az elmúlt évben, Győr királyi várossá válásának 750. évében, adta át az önkormányzat az ötszörös világbajnok Kristyán Zsuzsáról, a magyar tekesport koronázatlan királynőjéről elnevezett tekepályát. Itt guríthatnak majd a legjobbak is a Bajnokok Ligája négyes döntőben. Kristyán Zsuzsa egyébként ötszörös világbajnok, háromszoros magyar bajnok és világkupa-győztes is volt. Köszönjük a Magyar Teke Szövetségnek a verseny szervezését, lebonyolítását, és azt, hogy Győr lehet az egyik házigazda” – mondta a polgármester, aki hozzátette: hobbiszinten ő is szívesen tekézik, a szabadidejében szokott gurítani a baráti társaságával együtt.

A nőknél a német Bamberg, a horvát Rijeka, az osztrák Neunkirchen és a romániai Marosvásárhely harcolta ki négyes döntőbe jutást.

A férfiaknál két német csapatot láthatunk Magyarországon, miután a Zerbst és a Raindorf is bejutott a legjobb négy közé, de ott lesz a szlovák Podbrezova és az olasz Neumarkt is. A férfi mezőny Pápán lép pályára.

Az idei Bajnokok Ligája négyes döntőjének első versenynapja április 2-án lesz. Ekkor az elődöntőket bonyolítják le mindkét városban, a helyosztókra, azaz a bronzmeccsekre és a finálékra április 3-án kerül sor.

0 Tovább

Teqball – A magyarok két aranyat és egy ezüstöt szereztek a World Series-en​​​​​​​

A párizsi teqball world series is magyar sikerekkel ért véget. A magyar fejlesztésű sportágban két kategóriában is magyar aranyérem született Franciaországban.

Két arany, egy ezüst a párizsi teqball world series versenyen. A Magyar Teqball Szövetség információi szerint a rangos versenyen Janicsek Zsanett duplázott. A Phoenix Teqball Academy világbajnoka női párosban és vegyespárosban is aranyérmes lett. A nőknél Vasas Lea (Agroméra Teqball Academy) oldalán győzött, míg vegyespárosban klubtársával, a szintén világbajnok Bányik Csabával állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A férfi párosoknál is volt egy magyar döntős, ott végül Katz Balázs és Velkey Balázs ezüstérmesként zárt.

A párizsi world series verseny 100 ezer dolláros összdíjazású volt. A magyarokon kívül többek között asztalhoz álltak Brazília, az Amerikai Egyesült Államok, Szerbia, Románia, Franciaország, Lengyelország, Csehország, Spanyolország és Portugália teqballosai is.

0 Tovább

A korosztályos karate Eb volt a tét Horvátországban

A hétvégén péntektől vasárnapig a horvátországi Samoborban rendezték a hagyományos Grand Prix Croatia nemzetközi karate versenyt. A rangos nemzetközi megmérettetésen 33 ország közel 1500 sportolója lépett tatamira. Magyarok is szép számmal, 150-en indultak a viadalon, amely fiataljaink számára a júniusi korosztályos Európa-bajnokság második kvalifikációs állomása volt.

A nagy létszámú, és sok kategóriában színvonalas küzdelmeket hozó megmérettetésen formagyakorlatban a felnőtt férfiaknál a kétszeres Eb-5. helyezett Nagy Botond diadalmaskodott. Küzdelemben – a hivatalos WKF kategóriákban – szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel a korábbi korosztályos Európa-bajnok Ilankovic Aleksandra, akárcsak a fiatal tehetség Tóth Máté a kadeteknél.

A para-karatésoknál a tavaly óta világ- és Európa-bajnoki címmel is büszkélkedő Kákosy Olívia Horvátországban is aranyérmes lett.

A gyerekek mezőnyében további három magyar elsőség született, így összességében Magyarország 7 arany-, 7 ezüst- és 13 bronzéremmel az ötödik helyen végzett a nemzetek versenyében.

Grand Prix Croatia, Samobor, a magyar érmesek a hivatalos WKF kategóriákban:

Formagyakorlat (kata):

Férfiak:
Felnőtt: 1. Nagy Botond
U21: 3. Beke Bálint
Junior: 2. Simák Dániel, 3. Bárdos Ádám
Kadet: 3. Bérczes Botond
Nők:
Kadet: 2. Fodor Amira, 3. Takács Eszter

Küzdelem (kumite):

Férfiak:
Junior:
+76 kg: 3. Benkő Zsolt
Kadet:
57 kg: 1. Tóth Máté
57 kg: 3. Szilágyi Péter
Nők:
U21:
55 kg: 3. Baranyi Zsófia
61 kg: 1. Ilankovic Aleksandra
+68 kg: 3. Pap Dorottya
Kadet:
47 kg: 2. Gáspár Laura, 3. Hecker Bojána
54 kg: 3. Bús Alíz
+54 kg: 3. Bogdán Panna

0 Tovább

Érdi Mária bronzérmes lett

Vitorlázás – Magyar éremszerzés Mallorcán! Érdi Mária ugyanis dobogóra tudott állni az Európa Kupán.

A kétszeres olimpikon Érdi Mária bronzérmet szerzett az idei Európa Kupa versenysorozat első állomásán.  A viadalnak a Mallorcán található Pollenca adott otthont. A 80 fős mezőnyben megrendezett verseny kiváló felvezetése volt az áprilisi Világkupának.

A női laser radial mezőnye ideális időjárási körülmények között kezdte meg a versenyt, a zárónapon aztán gyenge szélben is helyt kellett állnia a 80 résztvevőnek. Az aranyérmet végül a horvát Elena Vorobeva szerezte meg a belga Emma Plasschaert előtt, míg a dobogó harmadik fokára az MVM SE versenyzője, Érdi Mária állhatott fel.

A magyar vitorlázónak a második versenynap sikerült a legjobban. Ekkor két futamgyőzelmet és egy második helyet is begyűjtött.

 

0 Tovább

Világjátékok 2022 - Jakabos Zsuzsanna és Senánszky Petra is „életet ment”

Dobogós helyezésekben bízhatunk az élet és vízimentőktől az idei Világjátékokon. Az amerikai egyesült államokbeli Birminghamben megrendezendő seregszemlére ebben a sportágban júniusban jelölik ki az induló csapatot, melyben úszóklasszisok kaphatnak helyet.

Egy biztos: egyéniben egy kvóta van. A 200 méteres akadályúszásban az a Jakabos Zsuzsanna indul, aki úszóként többszörös olimpikon, és állt már többek között Európa-bajnokságon dobogón, a 2016-os kontinensbajnokságon pedig a 4X200 méteres gyorsváltó tagjaként aranyérmes lett.

„Számomra ugyan továbbra is az úszás az első, az életmentés ugyanakkor egy rendkívül sokoldalú kiegészítő edzés. Olyan ez, mint a cross-training. A sok versenyzés kifejezetten jó hatással van a teljesítményemre, a Világjátékokon pedig szeretném tudásom legjavát adni, mind az egyéni, mind pedig a váltószámban” – mondta Jakabos Zsuzsanna.

Senánszky Petrát elsősorban az uszonyosúszás világából ismerjük. Igaz, a debreceni világklasszis az utóbbi időben úszóversenyeken is jól teljesít.

„Többször volt már megkeresés ebből a sportágból, és belevágtam. A legutóbbi életmentő Eb-n meg kifejezetten jól szerepeltünk, így nagyon örülök, hogy kipróbáltam. Természetesen uszonyos gyorsúszásban is érdekelt leszek a Világjátékokon, hiszen ott címvédőként ugrom majd medencébe.” – nyilatkozta Senánszky Petra, aki a legutóbbi játékokon két aranyérmet is szerzett uszonyos gyorsúszásban.

Élet- és vízimentésben a magyarok hét kvótát szereztek. A már említett 200 méteres akadályúszás mellett hat váltóban is szoríthatunk a magyaroknak.  Lesz induló többek között 4X50 méteres akadályban, 4X25 méteres babahúzásban, és a 4X50-es mixben is.

„A kvótákat a legutóbbi Európa-bajnokságon, Spanyolországban szereztük. Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni, Verrasztó Evelyn, Balogh Gábor, Gyárfás Bence, Giczi Mátyás volt a váltószámok tagja a kontinensbajnokságon” – számolt be Takács Krisztián, a Magyar Élet és Vízimentő Szakszövetség elnökségi tagja, aki egyébként aktív versenyző, és szintén segítette úszásával a csapatokat.

„Sokat fejlődtünk az elmúlt években, ezt jelzik az eredmények is. Nem véletlen, hogy hét kvótát szereztünk a játékokra. Bízom benne, hogy több dobogós helyezést is elérünk Birminghamben, de azért mindannyian azon vagyunk, hogy azok az érmek minél fényesebbek legyek.”- tette hozzá Takács Krisztián.

A július 7. és 17. között megrendezendő multisport eseményen eddig 11 sportágban szereztek indulási jogot a magyarok, továbbá a tekések bemutató sportágként vesznek részt a seregszemlén. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) információi szerint „Világjátékok Magyar Csapat” 44 fős jelenleg, de több sportágban is rendeznek még kvalifikációt, így a versenyzői létszám tovább bővülhet.

Fotók: Jakabos Zsuzsanna (insta), Senánszky Petra (facebook)

0 Tovább

Lezajlott a kick-box utánpótlás első nagy idei versenye


A békéscsabai Városi Sportcsarnokban rendezték az idei Kick-Box Diákolimpia Országos Döntőjét. A viadalra az ország 49 településéről 158 iskola 249 tanulója 411 nevezést adott le.


A diákolimpiát négy szabályrendszerben – pointfighting, light-contact, kick-light és formagyakorlat – rendezték meg, és a 7 és 18 éves kor közötti négy – gyermek, kadet1, kadet2 és junior – korosztály fiatal kick-boxosai indultak a megmérettetésen.


Jól szervezett és színvonalasan lebonyolított verseny volt a diákolimpia a felújított békéscsabai sportcsarnokban, látszott, hogy a szervezők sokat dolgoztak rajta – dicsérte az eseményt a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, aki maga is részt vett a viadalon. Galambos Péter elmondta: az országos bajnokságok és a világkupa mellett a diákolimpia az egyik legnagyobb és legfontosabb hazai utánpótlás verseny, amely hagyományosan erőfelmérésnek is kiváló.

"Általában ez az idény eleji verseny az első alkalom arra, hogy az esetleges korosztályváltások után az ellenfelek megismerhessék egymást, és felmérjék, hogy kik lesznek majd az ellenfelek az év következő részében. Ezenkívül azért is fontos, mert a sportág már ott tart, hogy a diákolimpián való jó szereplés plusz felvételi pontokat jelenthet a továbbtanulásban" – közölte Galambos Péter.

0 Tovább

Korcsog Milán ezüstérmes Plovdivban! - A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia híre

Korcsog Milán (125 kg) ezüstérmével zárult az U23-as birkózó Európa-bajnokság Plovidvban – a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) ösztöndíjasa a grúz Szolomon Manasvilitől kapott ki a döntőben.

A záró napon két KIMBA-s szabadfogású sportoló volt érdekelt, Nemes Bálint (74 kg) nem sokáig, mert kikapott a vigaszágon. A junior Eb-bronzérmes Korcsog Milán (125 kg) viszont 97 kilóból az idén fellépve a nehézsúlyba máris a döntőben volt érdekelt. Ott ugyan mindent megpróbált, de fizikai hátrányát nem tudta ellensúlyozni, s 8–1-re kikapott a grúz Szolomon Manasvilitől, így a nagyon szépen fénylő ezüstérem lett az övé.

Szabadfogású sportolóink ezzel és még egy bronzéremmel zárták a kontinensviadalt.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, PLOVDIV
A KIMBA SPORTOLÓINAK EREDMÉNYEI

Szabadfogás, szombat–vasárnap
Selejtező
86 kg: Mher Markoszjan (örmény)–Mester Milán tus 3–1-nél
Negyeddöntő
74 kg: Bíró Krisztián (romániai)–Nemes Bálint 12–1
125 kg: Korcsog Milán–Lior Altshuler (izraeli) 11–0
Elődöntő
125 kg: Korcsog Milán–Adil Misirci (török) 9–2
Vigaszági mérkőzés
74 kg: Vasile Diacon (moldovai)–Nemes Bálint 12–1
Döntő
125 kg: Szolomon Manasvili (grúz)–Korcsog Milán 8–1

Fotó: UWW

0 Tovább

Rali Eb – Idő előtt fejezte be a versenyt a Herczig-Bacigál kettős

Kiesett a Herczig Norbert, Bacigál Igor ralipáros. Az duó idén az indiai Team MRF Tyres tagjaként indult az Európa-bajnokságon. A nyitófutamon a portugáliai Fafe Rally-n a hetedik helyen álltak Herczigék, amikor pályát tévesztettek az utolsó gyorsasági előtti etapon.

rali

„Egy trükkös itinerjel téves értelmezése miatt rossz irányba mentünk, és mire ráeszméltünk a hibánkra, már 7-8 km-t haladtunk a helytelen útvonalon”-  olvasható a duó közösségi oldalán.

A rali Eb két hét múlva folytatódik az Azori-szigeteken. 

0 Tovább

Rali Eb – A hetedik helyről kezdi meg a zárónapot a Herczig-Bacigál duó Portugáliában

Portugáliában a hetedik helyről kezdi meg a zárónapot a Herczig Norbert, Igor Bacigál ralipáros. Herczigék az idei Európa-bajnokságon az indiai Team MRF Tyres tagjaként indulnak. 

A kontinensbajnoki sorozat nyitófutamán, a portugáliai Fafe Rally kvalifikációján a hetedik helyen zártak, és később választhattak rajtpozíciót. Nyolcadikként startoltak az első gyorsaságin. Az elmúlt napokban folyamatosan szakadt az eső Portugáliában, így alaposan próbára teszi a mezőny résztvevőit a nagy sár.

„Ilyen nehéz versenyen nem vezettem még. Minden méterért meg kell küzdeni. Az a legnehezebb, hogy teljesen kiszámíthatatlanok a pályák. Nem véletlen, hogy a szervezők két gyorsaságit töröltek. Összességében – ilyen körülmények között – elégedett vagyok az eddigi eredménnyel” – értékelt a zárónap előtt Herczig Norbert.

Vasárnap 8 gyorsasági szakasz vár a 2022-es szezon első állomásán a résztvevőkre.

0 Tovább

Két magyar karatés is ott lesz a Világjátékokon!

Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is kvalifikálta magát az egyesült államokbeli Birminghamben sorra kerülő Világjátékok karate versenyére. A legutóbbi Világjátékokra kijutott Tadissi és a sportág tavalyi olimpiai bemutatkozásán bronzérmet nyert Hárspataki egyaránt világranglistás helyezésével szerzett jogot a részvételre. A Világjátékok történetében most először lesz két magyar karatés is a multisport-eseményen.

Az idén július 7. és 17. között zajló Világjátékokon öt férfi és öt női küzdelmi súlycsoportban, valamint férfi és női formagyakorlatban nyolc-nyolc versenyző méri majd össze tudását. A nagyszabású megmérettetésre kategóriánként három fő jutott ki a tavalyi világbajnokságról, és a március 1-jén lezárt világranglistáról újabb három-három versenyző nyert indulási jogot.

Az elmúlt időszak nagyszerű eredményeinek köszönhetően a 67 kg-ban Tadissi Martial, a 75 kg-ban pedig Hárspataki Gábor is tagja volt annak a szűk elitnek, akik a friss világranglista alapján utazhatnak majd Birminghambe.

Tadissi Martialnak lehet ismerősebb a Világjátékok közege, hiszen ő már 2017-ben, Wroclawban is tatamira lépett a rangos versenyen. Emellett az UTE 30 éves karatésa világbajnoki ezüstéremmel, négy Európa-bajnoki bronzéremmel és egy Európa Játékok harmadik hellyel is büszkélkedhet. Hárspataki Gábor számára sem ismeretlenek a multisport-események, hiszen az MTK klasszisa emlékezetes módon sporttörténelmi bronzérmet nyert a karate 2021-es olimpiai debütálásán Tokióban, és Tadissihez hasonlóan harmadik lett a 2019-es minszki Európa Játékokon is. A 26 esztendős sportoló Európa-bajnokságokról még egy ezüst- és egy bronzéremmel is rendelkezik.

0 Tovább

Rali Eb – A hetedik helyről indul szombaton a Herczig-Bacigál duó

A hetedik helyről kezdi meg a szombati napot a Herczig Norbert, Igor Bacigál ralipáros. A duó az idei Európa-bajnokságon az indiai Team MRF Tyres tagjaként indul.  Herczigék a kontinensbajnoki sorozat nyitófutamán, a portugáliai Fafe Rally kvalifikációján a hetedik helyen zártak, és később választhattak rajtpozíciót.

„Tartalmas napot zárunk le, úgy döntöttünk, hogy nyolcadikként indulunk, ami megítélésünk szerint jónak számít ezen a talajon” – nyilatkozta Herczig Norbert.

A mezőny túl van már az első gyorsasági szakaszon is, az úgynevezett szuperspeciált végül a hetedik helyen zárták Herczigék, így innen kezdik meg a szombati száguldást.

Szombaton és vasárnap is 8-8 gyorsasági szakasz vár a 2022-es szezon első állomásán a résztvevőkre. 

0 Tovább

Kick-box – megvannak az új szakágvezetők

A januári tisztújító közgyűlés után alakuló ülést tartott a Magyar Kick-box Szakszövetség új elnöksége. A testület megválasztotta azokat a szakágvezetőket, akik a következő ciklusban menedzselik majd a sportág hét szabályrendszerének munkáját. Hat szakágat az eddigi irányítóik visznek tovább, míg a pointfighting élére Csikós Pétert nevezték ki – adta hírül az MKBSZ.


Az elnökség döntése értelmében a full-contact szakág vezetője a szövetség egyik alelnöke, Juhász Gábor maradt, míg a low-kicket és a K1-et továbbra is Katona Attila alelnök felügyeli. A light-contact, valamint a kick-light szabályrendszereket a jövőben is Dancsó Zoltán és segítője, Olasz Attila irányítja, a formagyakorlat szakág élén pedig ismét Puravecz Péternek szavaztak bizalmat.

Egyedül a pointfighting szabályrendszert érintette változás, hiszen a tavalyi világbajnokság után lemondott Jároszkievicz Krisztián. Helyére a korábbi többszörös Európa-bajnok Csikós Pétert választották meg vezetőnek az elnökség tagjai.
,
Az új szakágvezetők egyik első feladata, hogy állítsanak össze egy olyan programot a következő négy évre, amely meghatározza, hogy milyen úton halad majd az adott szakág – közölte Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

A sportvezető arról is beszámolt, hogy a jövőben az MKBSZ égisze alá tartozó hivatalos versenyeken csak a szövetséghez tartozó klubok, illetve versenyzők vehetnek részt. Ezt többek között az indokolta, hogy ne a szövetség lássa a kárát, ha netalántán a versenyeiken induló, de hatókörükön kívül eső sportolókkal kapcsolatban bármiféle (erkölcsi, etikai, dopping, stb.) probléma merülne fel, továbbá a szervezet a jövőben csak a hozzá tartozó versenyzőket és azok klubjait akarja támogatni.

0 Tovább

Nagy Bernadett aranyérmes az U23-as Eb-n! - A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia híre

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) ösztöndíjasai közül Nagy Bernadett (76 kg) arany-, Szabados Noémi (68) pedig bronzérmet nyert a plovdivi U23-as Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján, amelyen Dollák Tamara (57) és Szabó Nikolett (62) is bemutatkozott.Junior Eb-győztesünk, Nagy Bernadett immár U23-as kontinensbajnoknak is mondhatja magát, hiszen a csütörtöki aranycsatában két levitellel 4–0-s, lényegében sima győzelmet aratott a litván Kamile Gaucaite felett.

A junior Eb-második Szabados Noémi a vigaszágon technikai tussal (10–0) verte a román Adina Irimiát, így szőnyegre léphetett a bronzmérkőzésen, amelyen 3–1-re jobbnak bizonyult a német Sophia Schaeflénél.

Csütörtökön további két KIMBA-s hölgy kezdte meg szereplését Bulgáriában. Szabó Nikolett (62, FTC) a bronzmérkőzésen bizonyíthat pénteken, miután csütörtökön egyszer kikapott. Az 57 kilogrammos U23-as Eb-második Dollák Tamara (UTE) egyszer alulmaradt, kétszer nyert, és körbeveréssel akár még Európa-bajnok is lehet.

A magyarok egyébként Szekér Szimonetta (50 kg) révén egy ezüstérmet is nyertek csütörtökön. Ezúton is gratulálunk mindenkinek!

Pénteken a szabadfogásúak megkezdik szereplésüket, az ő versenyük nyitó napján három ösztöndíjasunknak, Kiss Károlynak (65), Rizmajer Mártonnak (79) és Végh Richárdnak (97) szurkolhatunk.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, PLOVDIV
A KIMBA SPORTOLÓINAK EREDMÉNYEI

Nők, szerda–csütörtök
Körmérkőzés
59 kg. 1. forduló: Szél Anna–Ebru Dagbasi (török) tus 5–0-nál
59 kg. 2. forduló: Morena De Vita (olasz)–Szél Anna 7–6
59 kg. 3. forduló: Szél erőnyerő!
Negyeddöntő
68 kg: Irina Ringaci (moldovai)–Szabados Noémi 12–2
76 kg: Nagy Bernadett–Vanesza Kalojanova (bolgár) 11–0
Elődöntő
59 kg: Anastasia Nichita (moldovai)–Szél Anna (Szél sérülés miatt visszalépett)
76 kg: Nagy Bernadett–Mehtap Gultekin (török) 11–0
Vigaszág
68 kg: Szabados Noémi–Adina Irimia (román) 10–0
Bronzmérkőzés
59 kg: Szél Anna–Morena De Vita (olasz) (Szél sérülés miatt visszalépett)
68 kg: Szabados Noémi–Sophia Schaefle (német) 3–1
Döntő
50 kg: Emma Luttenauer (francia)–Szekér Szimonetta 3-0
76 kg: Nagy Bernadett–Kamile Gaucaite (litván) 4–0

Nők, csütörtök–péntek
Körmérkőzések
57 kg. 1. forduló: Dollák Tamara–Szezen Belverova (bolgár) 10–8
57 kg. 2. forduló: Patrycja Gil (lengyel) – Dollák Tamara 13–2
57 kg. 3. forduló: Dollák erőnyerő!
57 kg. 4. forduló: Dollák Tamara – Maria Baez Dilone (spanyol) tus 10-2-nél

Negyeddöntő
62 kg: Fábián Anna (szerbiai)–Szabó Nikolett 4–0
72 kg: Elekes Emese–Lilly Schneider (német) 5–0

A PÉNTEKI PROGRAM
Bronzmérkőzés
62 kg: Szabó Nikolett–Luisa Scheel (német)

Körmérkőzés
57 kg. 5. forduló: Dollák Tamara–Elvira Kamaloglu (török)

Szabadfogás, péntek–szombat. 65 kg: Kiss Károly, 79 kg: Rizmajer Márton, 97 kg: Végh Richárd

Írta: K. B.
Fotó: UWW

0 Tovább

Rali Eb – A nyitófutam helyszínén tesztelt a Herczig-Bacigál duó

Hasznos teszteléses napon van túl a Herczig Norbert, Igor Bacigál ralipáros. A duó az idei Európa-bajnokságon az indiai Team MRF Tyres tagjaként indul.  Herczigék a kontinensbajnoki sorozat nyitófutama előtt, a portugáliai Fafe Rallyn teszteltek.

„Rendkívül hasznos napon vagyunk túl” – kezdte Herczig Norbert a szerdai teszt után.

„Furcsa, és egyben nagyon jó volt külön mérnökkel egyeztetni a gumikról. A teszt eleje esőmentes volt, de közben leszakadt az ég, így extrém körülmények között is tudtunk tesztelni. Csütörtökön még gyakorolni fogunk egy kicsit, aztán gépátvétel, pénteken pedig jöhet az új szezon első kvalifikációja és az első gyorsaságija.” – tette hozzá Herczig Norbert.

 A rali Európa-bajnokság hétvégi, portugáliai nyitófutamán aztán szombaton és vasárnap is 8-8 gyorsaságit teljesít a mezőny.

0 Tovább

Világbajnokok részvételével tartott danvizsgát a kick-box szövetség

Megtartotta évi hagyományos danvizsgáját a Magyar Kick-box Szakszövetség. A mesterfokozatúak részére megrendezett budapesti eseményre az ország minden részéből érkeztek, és 26-an tettek sikeres vizsgát – adta hírül az MKBSZ.

A vizsgát Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, egyúttal a szervezet övvizsga bizottságának elnöke vezette.

A danvizsgán több jelenlegi világklasszis versenyző is részt vett, köztük a tavaly őszi világbajnokságon aranyérmet nyert Száraz Gergő, Zsarkó Dániel Péter és Mezei Nikolett.

A megjelentek soraiban számos edző és versenybíró is akadt, többek között a light-contact és kick-light szabályrendszerek egyik szakágvezetője, Olasz Attila, valamint a hazai formagyakorlatosokat irányító Puravecz Péter.

Sikeres MKBSZ danvizsgát tettek:

IV. danra: Zsarkó Péter Dániel, Olasz Attila, Sági Zoltán, Nagy Lajos, Puravecz Péter

III. danra: Hirsch Viktor, Takács Tibor

II. danra: Nagy Rita, Korpádi Tamás, Szabó Dorina, Szántó Sándor, Szabó Norbert, Grabovszky Levente

I. danra: Száraz Gergő, Mezei Nikolett, Vida Ádám, Vas Csaba, Bálint Martin, Zajácz Bence, Csejtey Gábor, Jó Dobronya Róbert, Csordás Zoltán, Keszthelyiné Nagy Renáta, Szirovicza Ernő, Hegedűs Zoltán, Szűcs Anita

0 Tovább

Fekvenyomó ob – Kubatov Géza 222.5 kilogrammos országos csúccsal zárt

Országos bajnokokat avattak a fekvenyomóknál. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a vésztői RAW ob-n indulási jogot lehetett szerezni a hazai rendezésű fekvenyomó Európa-bajnokságra. A „RAW” szabályrendszerben versenyzők speciális ruha nélkül teljesítenek. Az ob-n a 105 kilogrammosok mezőnyében Kubatov Géza országos rekorddal zárt. A SugóPower versenyzője 222.5 kilogrammos eredménnyel fejezte be az országos bajnokságot.

„Ez az ob egyben válogató is volt az Európa-bajnokságra. Egy színvonalas versenyen vagyunk túl. Külön köszönet a vésztői támogatóknak és a Premium Média & Sport Management Zrt.-nek.” – összegzett az ob után Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

A győri fekvenyomó-Európa-bajnokságot augusztus 2. és 7. között rendezik meg.

A magyar bajnokok

Nők

57 kg: Salamon Erika (TabiFK)

63 kg: Bakó Mónika (RKA Erőművek)

69 kg: Lója Krisztina (RKA Erőművek)

76 kg: Kárai Zsuzsa (HajdúHerk)

84 kg: Arany Nikolett (Erőtér Powerlifting Erőemelő Egyesület)

+84 kg: Szabó Ágnes (Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület)

Férfiak

59 kg: Sajben Dániel (Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület)

66 kg: Molnár Gábor (RKA Erőművek)

74 kg: Balog Nátán (Marvel Team)

83 kg: Brezina András (Sirius)

93 kg: Nemes Róbert (Marvel Team)

105 kg: Kubatov Géza (SugóPower)

120 kg: Kőmíves Dávid (RKA Erőművek)

+120 kg: Cserna János (Marvel Team)

0 Tovább

Szkander – 23 magyar érem a V4-es országok junior Grand Prix-versenyén

Hat arannyal, hét ezüsttel és tíz bronzzal zártak a magyar szkanderosok a V4-es országok junior Grand Prix-versenyén. A GP-nek ezúttal Alsókubin (Dolný Kubín) adott otthont.

A Magyar Szkander Szövetség információi szerint Verbóczki Luca és Kővári Korinna duplázott, rajtuk kívül Eőry Barna és Botta-Dukát Gábor szerzett aranyérmet.

„Ez egy nagyszerű kezdeményezés, hogy ebben a térségben a fiatal szkanderosok évről-évre összemérhetik tudásukat. Ezúttal Szlovákia volt a házigazda, ahol minden magyar fiatal kitett magáért. Összesen 23 éremmel térhettünk haza. Ebben a korosztályban nagyon fontos, hogy a hazai versenyek mellett, minél többször nemzetközi viadalon is megmérettessenek a legjobbjaink” – mondta Dóró Zsolt szövetségi kapitány.

0 Tovább

TáncSport – Profi bajnokként készülhet a Világjátékokra a Silvestri-Váradi kettős

Új bajnokokat avattak táncsportban. A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont a táncsport magyar bajnokságoknak, ahol a szervezők exkluzív báltermi hangulatot alakítottak ki. A kétnapos versenyen eldőlt, hogy a felnőtteknél az amatőröknél és a profiknál is új bajnokokat avattak latinban és standardben is.

 

Az eddigi többszörös amatőr magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina páros a profiknál szerzett aranyérmet. Náluk ez a verseny egyben felkészülési állomás volt a Világjátékokra, ugyanis latintáncokban ők képviselik a magyar színeket a nyári multisport versenyen, az egyesült államokbeli Birminghamben. Latin amatőrben a Miha Zerjav, Karcagi Laura páros lett magyar bajnok. A standardtáncok magyar bajnokságán Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra, profi standardben pedig Fodor-Kiss Norbert Csanád és Vaszi Réka Beáta győzött.

Zsámboki Marcell szerint a régi Nemzeti Sportcsarnok-beli versenyek hangulatát hozták vissza ezzel a magyar bajnoksággal. „Külön hangsúlyt kapott a fény és hangtechnika. A KIMBA nagyon jó helyszínnek bizonyult. Délután háromra már elfogytak a jegyek, és mindkét nap teltház előtt rendeztük meg a versenyeket” – összegzett a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

A 24 pontozóbíró kapott szerepet a magyar bajnokságon. Náluk sorsolással dőlt el, hogy ki milyen kategóriában pontoz, hiszen egyik nap 11, másik nap pedig 9 korosztályban avattak bajnokokat.

0 Tovább

Muaythai – Több, mint 200 versenyző lépett ringbe a 9. Városgazda Kupán

Fontos lépcsőfok a vb-felkészülésben. A muaythaiosoknál 48 klub részvételével megrendezték a 9. Városgazda Kupát a fővárosban.

Dudok Károly, a Muaythai Szakszövetség elnöke elmondta, 220 nevező vett részt a rangos hazai versenyen – közülük többen ott lesznek a sportág világbajnokságán.

„A Városgazda Kupa az utóbbi években a legnagyobb hazai eseménnyé nőtte ki magát. Idén osztrákok is indultak. Két ringben 120 mérkőzés zajlott le.” – tette hozzá a sportvezető.

Az idei világbajnokságnak Abu-Dzabi ad otthont májusban. Az már korábban eldőlt, hogy a 2023-as seregszemlét Magyarország rendezheti meg. A jövő évi világbajnokság várhatóan ősszel lesz, további részleteket később közöl a szövetség.

0 Tovább

Fallabda – Farkas Balázs dániai tornagyőzelmével kijutott a világbajnokságra

Fantasztikus magyar győzelem Dániában. Farkas Balázs Odensében megnyerte a 10 ezer dollár összdíjazású kvalifikációs versenyt, ezzel indulási jogot szerzett a májusi egyiptomi világbajnokságra. A magyar bajnok a döntőben az angol Sam Todd ellen lépett pályára, és végül 3-1-re győzött.

„Úgy érzem a tornán nyújtott teljesítményem egész jó volt, és sikerült újabb szintre lépnem. Az biztos, hogy elkényelmesedni nem fogok, ez a győzelem biztosított arról, hogy még többet kell dolgozni, és ott lehetek a legjobbak között a világon.” – nyilatkozta Farkas az odensei siker után.

Farkas Balázs lassan második éve, hogy belépett a TOP 100-ba a világranglistán. Jelenleg a 88. Érdekesség, hogy Sam Todd a 68. a rangsorban, úgyhogy a magyar versenyzőnek ez a tornagyőzelem több szempontból is értékes.

0 Tovább

Az NVESZ is segíti az ukrajnai menekülteket

A Nemzeti Versenysport Szövetség saját forrásaiból egymillió forintot felajánl az Ukrajnából menekültek megsegítésére. A nem olimpiai sportágakat tömörítő, 60 tagszervezetet képviselő NVESZ emellett a hozzá tartozó sportági szövetségeken keresztül is igyekszik minden segítséget megadni a bajba jutottaknak.

Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke elmondta: a köztestület a napokban csatlakozott a Híd Kárpátaljáért programhoz, ennek keretében összefogásra és segítségnyújtásra hívta a sportszervezeteinek tagjait, sportolókat, edzőket, egyéb szakembereket és a szurkolókat, hogy vegyenek részt a közös összefogásban, valamint csatlakozzanak az adománygyűjtéshez.

A sportvezető, aki a Magyar Karate Szakszövetség elnöke is egyben, példaként beszámolt arról, hogy a hazai karatés társadalom összefogott egy magyar származású ukrán karate edző és két tanítványa családjának megsegítése érdekében. A háború elől hazánkba menekült hozzátartozókat pénzzel és élelmiszer csomagokkal is támogatták, hogy átvészelhessék a nehéz időszakot.

A Nemzeti Versenysport Szövetség egyike annak a kilenc, a magyar sportban, sportért tevékenykedő szervezetnek, amelyek összefogtak és tízmillió forintot ajánlottak fel az ukrajnai háború Magyarországra érkező menekültjeinek támogatására. Az NVESZ mellett – a magyar sport egészét képviselve – a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség, a Sportkórház, a Magyar Edzők Társasága, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, a Magyar Sportújságírók Szövetsége és a Sportegyesületek Országos Szövetsége állt a kormányzat által meghirdetett humanitárius program mellé.

0 Tovább

TáncSport – A világ- és Európa-bajnokság kvótákért versenyeznek a KIMBA-ban!

A hétvégén megrendezik a TáncSport Magyar Bajnokságokat. A rangos sporteseménynek a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, azaz a KIMBA csarnoka ad otthont. Szombaton és vasárnap összesen 20 kategóriában avatnak magyar bajnokot.

A táncsport egyre népszerűbb Magyarországon. A 2000-es években világviszonylatban is meghatározó magyar párok versenyeztek a hazai és a nemzetközi parketteken. Közülük kiemelkedik a Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda duó, amely világbajnoki aranyérmet is nyert 2007-ben. A sportág folyamatosan ott volt a Világjátékok programján. A latin és a standard táncok egyre nagyobb népszerűségre tettek szert, köszönhetően többek között a különböző kereskedelmi televíziós vetélkedőknek.

„Az idei csepeli magyar bajnokságon a legjobb magyar táncospárokat láthatjuk több korosztályban. A felnőtt kategórián kívül a különböző utánpótláskorú és szenior korosztályok kiválóságai lépnek parkettre. A magyar bajnokságok hagyományosan az év egyik legfontosabb versenyének számítanak, hiszen itt dől el az, hogy az egyes kategóriákban kik képviselhetik a magyar színeket a világ-és Európa-bajnokságokon” – nyilatkozta Zsámboki Marcell, a magyar bajnokságokat szervező Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSZ) elnöke.

0 Tovább

Világjátékok 2022 – 11 sportágban szereztek indulási jogot a magyarok eddig

A tekések bemutató sportágként kaptak meghívót

Alakul a „Világjátékok Magyar Csapat”. Az előzetes várakozások szerint a küldöttség tagjai több érmet is begyűjthetnek Birminghamben. A nyári multisport eseményre induló delegációt a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) koordinálja.

Több számban is éremesélyes magyar sportolók utaznak a nyáron megrendezendő 11. Világjátékokra. A Nemzeti Versenysport Szövetség információi szerint jelenleg 44 versenyző indulása biztosnak mondható, de néhány sportágban még lesz kvalifikációs verseny az előttünk álló időszakban.

A magyar csapat a legutóbbi játékokon, a lengyelországi Wroclawban 14 éremmel zárt. Hasonló eredményekre az egyesült államokbeli Birminghamben is számíthatunk.

A július 7. és 17. között megrendezendő multisport eseményen eddig 11 sportágban szereztek indulási jogot a magyarok. Továbbá, legfrissebb információink szerint a teke sportág hazai versenyzői szintén részt vesznek a bemutató sportágként szereplő teke versenyszámokban.

A sportszakemberek várakozása szerint többek között aerobikos, maratoni kajak-kenus, uszonyosúszó, valamint életmentő érmekre számíthatunk idén, de ott van a karate, amely már bemutatkozott az olimpián, és Birminghamben is összejöhet hasonló magyar siker.

Dr. Mészáros János szerint soha nem látott kihívásokkal is szembe kell nézni mind a szervezőknek, mind a nemzeti csapatokat koordináló szervezeteknek. „Sajnos a pandémia még mindig életünk része, ezenkívül a szomszédságunkban kialakult háborús helyzet kihat az egész világra, és a teljes nemzetközi sportéletre is. Igyekszünk mindent szem előtt tartva meghozni a szükséges döntéseket. Egy biztos: a kijutott sportolók gőzerővel készülnek a Világjátékokra és bízom benne, hogy július első felében bizonyítani is tudnak majd az Egyesült Államokban” – mondta a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

Azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, ritmikus gimnasztika, íjászat, ju-jitsu, muaythai, maratoni kajak-kenu, élet- és vízimentés, búvárúszás, görkorcsolya, táncsport és karate. Ezenkívül a tekesport is bemutatkozási lehetőséget kap, nem hivatalos sportágként ott lehet a játékokon.

A Világjátékok története 41 éves múltra tekint vissza. Az első játékoknak 1981-ben az amerikai Santa Clara adott otthont. Az olimpiához hasonlóan négy évente rendezik meg, mindig a nyári játékokat követő évben. A 2022-es játékok a világjárvány miatt rendhagyónak számít, hiszen miután az ötkarikás játékok megrendezését egy évvel eltolták, a Világjátékok lebonyolítása is egy évvel később valósul meg.

Más szempontból is rendhagyó lesz a birminghami seregszemle: a játékok szervező bizottsága kitiltotta az orosz és a fehérorosz sportolókat az idei versenyekről. Oroszország 69, míg Fehéroroszország 11 versenyzővel képviseltette volna magát az Alabama állambeli városban. A kitiltás az orosz-ukrán háború miatt lépett életbe.

0 Tovább

Szkander VK – Hét magyar arany Csehországban

Tizenhat érmet szerzett a magyar szkander-válogatott a csehországi Világkupán. A Magyar Szkander Szövetség információi szerint a Dubňany-ban megrendezett világversenyen hét aranyérmet gyűjtött be összesen a magyar csapat.

Csabai Attila, a hazai szövetség elnöke elmondta, az eredmények bíztatóak a májusi bukaresti Európa-bajnokság előtt. „Ez a VK egy jó erőfelmérő volt. Többek között olyan versenyzőkkel küzdhettek meg a mieink, mint a bolgárok, az üzbégek, a szlovákok, vagy a csehek.” – számolt be a hazatérés után Csabai Attila, aki egyben a nemzetközi szövetség alelnöke is.

Az aranyérmeket Verbóczki Luca, Szabó David, Rojkó Zoltán, Simon Dániel, Németh Róbert szerezte. Verbóczki és Szabó duplázni is tudott Csehországban. 

0 Tovább

A Team MFR Tyres csapatban versenyez 2022-ben Herczig Norbert

A 2022-es ERC szezonban az indiai Team MRF Tyres tagjaként indul az Európa-bajnokságon Herczig Norbert és új navigátora  Igor Bacigál. A páros továbbra is SKODA Fabia Rally2 evo-val versenyez, amely a csapat jellegzetes piros-fehér színeibe öltözik, jelezve, hogy gyári versenyzőkként állnak rajthoz az ERC-ben.

„Nagyon megtisztelő ajánlatot kaptam a csapattól, és természetesen azonnal igent mondtam, így ebben az évben az MRF Tyres csapat egyik párosaként indulunk az ERC-ben. Az elmúlt évek teljesítménye alapján a cég három versenyzőt választott ki: Efrén Llarena-t, Simone Campedellit és engem. Azt gondolom, ezzel a felállással harcban lehetünk a csapatbajnoki címért, amit elsődleges célként tűztünk ki a 2022. évadban” – mondta Herczig Norbert.

Az indiai gumigyártót 1946-ban alapították, mára a világ 65 országában van jelen abroncsaival. A Rally Európa-bajnokságba 2020-ban érkeztek meg, és azóta komoly fejlesztési programot hajtottak végre. Ez a program ebben a szezonban folytatódik, és kiegészült azzal, hogy a bajnokságban is komoly célokat tűzött ki a csapat.

„Fontos feladatunk lesz, hogy visszajelzéseket adjunk az abroncsokról, és emellett természetesen a bajnoki pontokért is versenyzünk majd. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az MRF fejlesztései, a rengeteg mérnök munka elkezdett beérni: Már a tavalyi szezonban látszott, hogy a MRF abroncsok murván az elitbe tartoznak. Aszfalton van még egy pici hátrány, de ezt remélhetőleg az én tapasztalatom, tudásom kompenzálja majd. Így egy kölcsönösen kedvező helyzet alakult ki, a murvás versenyeken az MRF abroncsaival tovább tudunk gyorsulni, az aszfaltos futamokon pedig sokat tudunk segíteni a fejlesztésben. A munka természetesen a télen sem állt le, ezért számunkra az első közös teszten fog kiderülni, mit értek el a mérnökök ” – részletezte a feladatokat Herczig Norbert.

A portugáliai első versenyre egy hosszú teszttel készül majd Herczig Norbert és régi-új navigátora Igor Bacigál. A páros nagyon várja az újabb közös kilométereket.

„Háromszor nyertünk együtt magyar bajnokságot és háromszor voltunk másodikak, így eredmények szempontjából a legsikeresebb éveket együtt töltöttük. Izgatottak vagyunk a közös nemzetközi szereplés miatt, amit tovább fokoz, hogy az MRF csapat tagjaként egy új szinten kezdhetjük meg a szezont” – tette hozzá Herczig Norbert.

A tervek szerint az ERC sorozat minden futamán rajthoz áll Herczig Norbert és Igor Bacigál, ahol eddig hét verseny időpontja biztos, a nyolcadik futamot később jelentik majd be. A csapat által kitűzött célok mellett természetesen az egyéni értékelésben is a dobogót célozza meg a duó.

„Úgy gondolom, hogy az elmúlt években megszerzett nemzetközi rutinnal és az MRF Tyres hátterével csak az év végi dobogó lehet a célunk. Az elmúlt években nagyon sokat tanultam ebben a sorozatban. Igornak szintén van nemzetközi tapasztalata, ráadásul mi már nagyon sok kilométert versenyeztünk együtt. Ezeket alapul véve, nem kérdés, hogy 2022 végén az bajnokság első három helyének egyikén szeretnénk befejezni az évet” – összegzett Herczig Norbert.

A Rally Európa-bajnokság 2022. március 12-13-án kezdődik Portugáliában a Rally Serras de Fafe e Felgueiras versennyel.

A Rally Európa-bajnokság versenyei 2022-ben:

2022. 03. 12-13. Rally Serras de Fafe e Felgueiras

2022. 03. 26-27. Azores Rally

2022. 05. 13-14. Rally Islas Canarias

2022. 06. 11-12. Rally Poland

2022. 07. 02-03. Rally Liepaja

2022. 07. 23-24. Rally di Roma Capitale

2022. 08. 27-28. Barum Czech Rally Zlín

A nyolcadik verseny később kerül bejelentésre.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum