Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Női labdarúgás – Fantasztikus sorozatot produkál a magyar válogatott kapusa

Papp Eszter kirobbanó formában van. A Viktória FC válogatott kapusa 953 perce őrzi kapott gól nélkül a szombathelyiek hálóját.

Az előttünk álló hétvégén a vasi együttes az Újpest vendége lesz, így a hálóőr célja nem is lehetne más, mint az, hogy gól nélkül lehozza azt a meccset is, és ezzel átlépi a bűvös 1000 percet.

„Sosem a rekord lebegett a szemem előtt. A lényeg, hogy nyerjen a csapat. Én így futok ki a pályára az Újpest ellen is. Az már csak hab lenne a tortán, ha nem kapnék gólt” – mondta a bajnokságban éllovas Viktória FC kapusa.

Papp Eszter egyébként „civilben” a Semmelweis Egyetemre jár, ahol már negyedéves és orvosnak készül.

 

ElberTeam Média

0 Tovább

A dán világbajnokok kisfia már most lenyűgözi a közönséget

Peter Stokkebroe és Kristina Stokkebroe gyakorlatilag minden címet megszereztek, amit a táncsportban, latin kategóriában meg lehet szerezni. Világ- és Európa-bajnokok lettek, Blackpoolt nyertek, összetett Grand Slam-elsőséggel büszkélkedhetnek. Három évvel ezelőtt abbahagyták a versenyzést , és bejelentették, hogy Kristina gyereket vár. Nos, az utód már a parketten pörög, a versenyek szünteiben a kis William diktálja a tempót.

Peter Stokkebroe és Kristina Stokkebroe a 2005-ös szombathelyi Európa-bajnokságon...

0 Tovább

Ünnepi magyar bajnokság a karatésoknál

Mogyoródon lebonyolították a 40 éves jubileumi WKF Magyar Bajnokságot. A viadalon 60 klub több mint 600 versenyzője vett részt – tudtuk meg dr. Mészáros Jánostól, a Magyar Karate Szakszövetség elnökétől.

A szövetség meghívására az elmúlt 40 év kiemelkedő alakjai ott voltak a magyar bajnokságon, az alapítóktól egészen az idei Európa-bajnokságon helyezett versenyzőkig. A 40 éves jubileumi WKF Magyar Bajnokság díszvendége dr. Leyrer Richárd a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke volt.

 

A magyar bajnokok:

Nők

 KATA

Anti Zsuzsanna

KUMITE -50 kg

Molnár Réka

KUMITE -55 kg

Sánta Kinga

 KUMITE -61 kg

Csák Klaudia

 KUMITE -68 kg

Bartha Nikola

 KUMITE +68 kg

Metzger Sandra

Férfiak

 KATA

Nagy Botond

 FÉRFI -60 kg

Horváth Ottó

 KUMITE -67 kg

Kőhegyi Zoltán

 KUMITE -75 kg

Munkácsi Máté

 KUMITE -84 kg

Bisztrony Balázs

 KUMITE +84 kg

Peller Ádám

0 Tovább

Sikeres összefogás a sportért

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) közreműködésével eredményes összefogás alakult ki, amely a sportszervezetek pályázati esélyeit javíthatja a jövőben. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) és a Nemzeti Szabadidősport Szövetség (NSZSZ) közös levélben hívta fel figyelmet az összefogás szükségességére.


„Örömmel nyugtázhatjuk, hogy összefogásunk sikeres volt. A Nemzeti Együttműködési Alap tisztségviselőinek javasolt jelöltjeinknek nagy támogatással szavazott bizalmat a civil társadalom. Dr. Simóka Beáta bejutott a tanácsba, Nádas Pál, Magó Gábor és Horváth Zoltán pedig a sporttal foglalkozó kollégiumba. Ottlétük a jövőben remélhetően javítja a sportszervezetek pályázati esélyeit” – nyilatkozta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Magyar Szabadidősport Sajtóosztály

0 Tovább

A világbajnok győzött a diákolimpia fináléjában

Kaposvári és kazincbarcikai sikerrel ért véget a tekézőknél a diákolimpia döntője.

A Ferencváros pályáján megrendezett fináléban a lányoknál serdülő világbajnok Tóth Dorottya (Táncsics Mihály Gimnázium Kaposvár), a fiúknál pedig Csínyi Gábor (Surányi Endre Gimnázium) lett első.

A B-osztályban Kiss Viktor és Tóth Bernadett végzett az élen.

 Tóth Dorottya

Teke diákolimpia, döntő

Az érmesek:

 Fiúk

  1. Csínyi Gábor
  2. Erdész Ákos
  3. Kovács Tamás

Lányok

  1. Tóth Dorottya
  2. Hegedűs Anita
  3. Nagy Beatrix

 

Magyar Bowling és Teke Szövetség Sajtóosztály

0 Tovább

Már csak egy hónap van hátra a világbajnoki címmeccsig

Egy hónap múlva világbajnoki címmeccsen lép kötelek közé Balzsay Károly. A magyar profi ökölvívó világbajnok a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú övét védheti meg klubtársa, a német Dimitri Sartison ellen. A schwerini gálára az Universum Box Promotion magyarja egy kőkemény lengyelországi alapozással készült, és jelenleg Hamburgban edz. Németországba kiutazott a családja is, így nem csoda, hogy egyre jobb formában van.

„Ezen a héten befejeződik a felkészülés erőnléti és kondíciós szakasza” – kezdte Balzsay. Mostantól több szakmai munkát végzek, kevesebb lesz a fizikai terhelés. A következő héten kezdem a kesztyűs edzéseket, amit nagyon jó formában várok. Két tesztfutáson vagyok túl, és elég biztatóak az eredmények” – nyilatkozta az ElberTeam Médiának a világbajnok.

„Kareszt remélhetőleg továbbra sem hátráltatja semmilyen sérülés. Úgy érezzük, hogy az április 21-én esedékes összecsapásra százszázalékosan fel tud majd készülni, és a ringben nem lesz kérdés, hogy ki a jobb” – fejtette ki rövid véleményét a címmeccsel kapcsolatban dr. Elbert Gábor, Balzsay menedzsere.

A magyar világbajnok még három és fél hétig lesz Hamburgban, a meccs előtt öt nappal utazik a gála helyszínére, Schwerinbe.

ElberTeam Média

0 Tovább

Táncsport - Tóth Orsiék megszerezték első ranglista-győzelmüket

A magyar bajnoki ezüstérmes páros nyerte az év első latin ranglistaversenyét. A Hajdúböszörményben megrendezett viadalon Stefano Vidoni és Tóth Orsolya győzött, megelőzve a Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes, valamint a Kovács László, Kelemen Erika párosokat. A ranglistán nem indult a magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina.

A Vidoni-Tóth duónak ez volt az első magyar ranglista-győzelme. A Pro-Art és a Szilver vegyespárosát először tavaly láthatta a közönség a Hajdú Kupán, akkor ezüstérmet szereztek, jelenleg ott vannak a TOP 100-ban a világranglistán, és a 63. helyet foglalják el.

A döntő végeredménye

1. Stefano Vidoni, Tóth Orsolya

2. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes

3. Kovács László, Kelemen Erika

4. Süttő Roland, Tombácz Anikó

5. Bódi Ferenc, Gyurits Diána

6. Turcsány Gergely, Bendó Csilla

Fotó: Vörös Nándor

 

0 Tovább

Gurított a média: ismert képernyősök és tollforgatók indultak a tekebajnokságon - az [origo] a 2. körig jutott

A Magyar Nemzet duója nyerte meg az első alkalommal megrendezett Teke Médiabajnokságot. A Ballai Attila, Deák Zsigmond kettős 16 csapatot megelőzve végzett az élen. A második helyet a Nagy Gábor, Németh András alkotta HVG csapata szerezte meg, míg a bronzérmes pozícióban az Eurosport párosa, Sallai Mátyás és Székely Dávid végzett. Az [origo] képviseletében Deák Krisztián és Székely Tamás lépett pályára, ők a második körig jutottak.

Az [origo] duója

 

Az Fradi tekepályáján lebonyolított bajnokságot a Magyar Bowling és Teke Szövetség (MATESZ), az Utánpótlássport portál (www.utanpotlassport.hu) és az FTC Tekeszakosztálya szervezte meg, a cél pedig az volt, hogy média képviselői közelebbről megismerhessék ezt a sportágat.

„A nagy nemzetközi versenyek mellett nagy hangsúlyt fektetünk a jövő évi felnőtt csapat-világbajnokságra, amelynek Zalaegerszeg ad majd otthont. Ez a médiabajnokság lényegében kapcsolatépítés volt, amely jól sikerült, hiszen a résztvevőktől pozitív visszajelzéseket kaptunk” – mondta Dávid Veronika, a MATESZ főtitkára.

A bajnokságon negyedik lett a Magyar Távirati Iroda együttese Ambrus Gáborral és Gergelics Józseffel, megelőzve a Varga T. Róbert, Bernau Péter (Népszava), valamint a Bruckner Gábor, Nagy-Pál Tamás (Utánpótlássport I.) párosokat. Csapatot indított még a Népszabadság, a Nemzeti Sport, a Sport TV, a Komlósi Oktatási Stúdió, a SportKlub, a Telesport, a Metropol, az [origo], a NeoFM és a Népszabadság Online.

A győztesek

Matuz Krisztián akcióban

Az MTI kettőse

Egyenszerkóban a NeoFM-esek

A nagy páros: Török László és Léderer Ákos

A Sport TV-s páros


Fotók: Borbély Tibor

0 Tovább

Balzsay komoly erősítést kapott

Három fővel bővült Balzsay Károly stábja Németországban. A profi ökölvívó világbajnok az áprilisi vb-címmeccsére készül, túl van egy kőkemény lengyelországi alapozáson, jelenleg az edzéseit Hamburgban végzi, ahová megérkezett a családja is. Felesége és két lánya a világbajnoki meccsig kint lesz Németországban, így Karesz gyakorlatilag hazai környezetben készülhet.  

„Amiért Lengyelországba mentem, azt megkaptam! Ilyen kőkemény és gyilkos edzőtáborra vágytam” – kezdte az Balzsay. „Az összes edzést százszázalékosan tudtam végezni. Itt Hamburgban már az edzőm, Michael Timm irányítja a felkészülésemet, akivel újra világbajnok tudtam lenni. A sok erősítés mellett egyre több szakmai munkát végzünk”- tette hozzá az Universum bokszolója, aki itthon a Vasas-Süllős szakosztály igazgatójaként is tevékenykedik. „Angyalföldi munkáját Karesz természetesen a címmeccs után folytatja majd, és azon lesz, hogy a Vasas ökölvívó szakosztálya minél jobb eredményeket produkáljon” – mondta dr. Elbert Gábor, Balzsay menedzsere.     

Az egyetlen regnáló magyar profi ökölvívó világbajnok április 21-én a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú övét védheti meg a németországi Schwerinben. Balzsay ellenfele klubtársa, a német Dimitri Sartison lesz.

(ElberTeam Média – fotó: Császár Attila)

 

 

0 Tovább

Kammerer: szeretném, ha a fiam látná azt, ahogy nagyot alkotok Londonban

Kammerer Zoltán az ötödik olimpiájára készül, gyakorlatilag edzőtáborokban él, csütörtökön azonban előadást tartott a Pécsi Tudományegyetemen. A „Megjártam a hadak útját, avagy siker és kudarc a sportban” címmel megrendezett konferencián a háromszoros olimpiai bajnok kajakos arról a motivációról beszélt, amely a londoni felkészülés minden egyes pillanatában vezérli őt.

Elbert Gábor és Kammerer Zoltán

Szeretném, ha a fiam látná azt, ahogy valami nagyot csinálok az olimpián, és Kucsit is boldognak látnám a verseny után” – mondta Kammerer. „Elsősorban a párosra koncentrálunk Kucsera Gáborral, a válogatók májusban kezdődnek, és mindketten bízunk a sikerben, hogy kijutunk a játékokra, ott aztán nagyon meg kell mutatni, hogy mire vagyunk képesek” – tette hozzá az előadás után a kajakos, aki vasárnaptól egy újabb háromhetes portugáliai edzőtáborban folytatja a felkészülést.

A nagyszabású baranyai konferenciát Pintér Ádám, a PTE harmadéves hallgatójának ötlete alapján szervezték meg. A házigazda, dr. Elbert Gábor szerint a cél az volt, hogy őszinte, hiteles és felkészült emberek beszéljenek a sportról, a sikerről és a kudarcról. Az eseményen Pásztory Dóra paralimpiai bajnok úszó, Györfi János stratégiai tanácsadó, dr. Katics László, volt válogatott tornász, számos világbajnok nevelőedzője, Török László, a Magyar Rádió korábbi sportriportere, Harsányi Gergely válogatott kézilabdázó, Takács Rita, a Sport TV műsorvezetője, Prukner László labdarúgóedző, Török Olivér MOB-sajtófőnök, valamint dr. Járai Róbert sportpszichológus is előadást tartott.

 

ElberTeam Média

 

0 Tovább

Siker és kudarc a sportban - Kammerer, Prukner, és Harsányi is az előadók között

„Megjártam a hadak útját, avagy siker és kudarc a sportban” címmel nagyszabású konferenciát tartanak március 8-án a Pécsi Közgazdaságtudományi Karon.

Pintér Ádám, a PTE harmadéves hallgatójának ötlete alapján megszervezendő eseményen Györfi János stratégiai tanácsadó, dr. Katics László számos világbajnok nevelőedzője, Török László, a Magyar Rádió korábbi sportriportere, Harsányi Gergely válogatott kézilabdázó, Takács Rita, a Sport TV műsorvezetője, Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Prukner László labdarúgóedző, Török Olivér MOB-sajtófőnök, valamint dr. Járai Róbert sportpszichológus tart előadást.

Az ingyenesen megtekinthető konferencia házigazdája dr. Elbert Gábor, a PTE tanára, korábbi sportszakállamtitkár lesz.

(ElberTeam Média)

 

0 Tovább

Kick-box: Tizenkét érem és elsöprő magyar siker Dublinban

Meggyőző magyar fölénnyel ért véget Dublinban az Irish Open. A világ egyik legnagyobb kick-box Világkupáján a felnőtteknél 3 aranyat, 1 ezüstöt és 4 bronzot szereztek a mieink, míg a 16 év alatti mezőnyben három elsőséggel és egy második hellyel zártak magyarok.

A Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia információi szerint Veres Richárd (69 kg) és Kondár Anna (+65 kg) állhatott fel a dobogó tetejére, valamint csapatban sem adták alább az aranynál a csepeliek.

Azt már régóta lehet tudni, hogy ebben a sportágban jó kezekben van az utánpótlás (is), ennek legjobb bizonyítéka az, hogy Bozók Szabolcs két súlycsoportban is győzött (28 kg, 32 kg), és Veres Roland (42 kg) is aranyérmes lett.

 

Irish Open, Dublin – a magyar érmesek

Utánpótlás (16 év alatti): 3 arany, 1 ezüst

Bozók Szabolcs: 28 kg arany, 32 kg arany

Veres Roland: 42 kg arany

Szabó Dorina: 60 kg ezüst

 

Felnőtt (16 év feletti): 3 arany, 1 ezüst, 4 bronz

Varga László: 57 kg ezüst

Veres Richárd: 69 kg arany

Gömbös László: 74 kg bronz

Veres Mercédesz: 50 kg bronz

Szabó Dorina: 55 kg bronz

Kádas Adrienn: 60 kg bronz

Kondár Anna: +65 kg arany

Csapatverseny: arany

0 Tovább

Krajcsák megnyerte a Perzsa-öböl Kupát

Krajcsák Márk aranyérmes lett Iránban. A kétszeres Világjátékok-résztvevő fallabdázó a Perzsa-öböl Kupán diadalmaskodott, ezzel kilencedik tornagyőzelmét ünnepelhette.

A döntőben Krajcsák a francia Yann Perrint verte 3-1-re.  A 11-5-re megnyert első játszma után a második szoros küzdelmet hozott, de azt is Krajcsák húzta be 13-11-re. A francia 11-9-re hozta a harmadikat, végül a legjobb magyar fallabdázó zárt egy 11-2-es sikerrel.

Krajcsák a Kish-szigeten aratott győzelmével 175 világranglista pontot szerzett. „A torna előtt a 77. voltam a világranglistán, ezzel a sikerrel várhatóan a legjobb 60-ban leszek. A célom az, hogy minél hamarabb visszakerüljek a TOP 50-be” – mondta Krajcsák Márk.

  

0 Tovább

Monspart: Ha egy kicsit okosabban dolgozunk együtt, akkor mindenki nyerhet a szabadidősporttal

Új reményekkel vágnak neki az új korszaknak a magyar szabadidősport vezetői. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vasárnapi közgyűlésén megválasztott új vezetésben Monspart Sarolta MOB-alelnökként lobbizhat a jövőben a szabadidősport népszerűsítéséért. A Nemzeti Szabadidősport (NSZSZ) elnöke szerint egy olyan területről van szó, melynek menedzselésével komolyan kell foglalkozni, nagyon sok embert érint és a versenysport egyik alappillére.

A sportvezető hangsúlyozta: másképp kell „megszólítani” egy élsportolót, mint egy olyan iskolást, középkorút, vagy nyugdíjast, aki nem hivatásszerűen sportol, de az élmény az ugyanolyan. „Ismerek olyan embert, aki 52 évesen kezdett el rendszeresen mozogni, és 60 éves volt, amikor lefutotta a félmaratont, de legalább annyira örült ennek, mint a világbajnok élsportoló tanítványom”.

Monspart Sarolta az összefogásban látja a megoldást. „Ha egy kicsit okosabban dolgozunk együtt, és nem azon veszekszünk, hogy ez az enyém az a tied, akkor mindenki nyerhet a szabadidősporttal. A társadalomnak több jobb közérzetű, egészségesebb embere lesz, aki versenyképesebb, aki alkalmazkodó képesebb, aki többet tud dolgozni. Az élsport pedig a nagyobb szabadidősportos bázisból több tehetséges gyereket tud kiemelni” – mondta a tőle megszokott lendülettel Monspart Sarolta.

A szabadidősportosok a hétvégén nagyszabású konferenciát tartanak, amelynek Bakonybél ad otthont. Az eseményen olyan sportszakemberek tartanak előadást, mint Molnár Zoltán a MOB főtitkára, dr. Gémesi György, a MOB elnökségi tagja, dr. Fazekas Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Sportért Felelős Államtitkárság Sportigazgatási Főosztályának vezetője, vagy éppen Monspart Sarolta.

Névjegy

Monspart Sarolta, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. Élsportolóként tájfutó világbajnoki címet szerzett, tizennégyszeres magyar bajnok, sífutásban hatszoros magyar bajnok. Az első nő Európában, aki három órán belül futotta le a maratoni távot. 1973 óta dolgozik önkéntesként, a szabadidősportban egyre több munkát vállal.

 

Fotó: Hajdrák Tímea

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum