Egy hónap múlva világbajnoki címmeccsen lép kötelek közé Balzsay Károly. A magyar profi ökölvívó világbajnok a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú övét védheti meg klubtársa, a német Dimitri Sartison ellen. A schwerini gálára az Universum Box Promotion magyarja egy kőkemény lengyelországi alapozással készült, és jelenleg Hamburgban edz. Németországba kiutazott a családja is, így nem csoda, hogy egyre jobb formában van.

„Ezen a héten befejeződik a felkészülés erőnléti és kondíciós szakasza” – kezdte Balzsay. Mostantól több szakmai munkát végzek, kevesebb lesz a fizikai terhelés. A következő héten kezdem a kesztyűs edzéseket, amit nagyon jó formában várok. Két tesztfutáson vagyok túl, és elég biztatóak az eredmények” – nyilatkozta az ElberTeam Médiának a világbajnok.

„Kareszt remélhetőleg továbbra sem hátráltatja semmilyen sérülés. Úgy érezzük, hogy az április 21-én esedékes összecsapásra százszázalékosan fel tud majd készülni, és a ringben nem lesz kérdés, hogy ki a jobb” – fejtette ki rövid véleményét a címmeccsel kapcsolatban dr. Elbert Gábor, Balzsay menedzsere.

A magyar világbajnok még három és fél hétig lesz Hamburgban, a meccs előtt öt nappal utazik a gála helyszínére, Schwerinbe.

ElberTeam Média