Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Berki ott lesz a szeren

Két hete a tatai edzőtáborban gyakorol Berki Krisztián és a magyar férfi tornászválogatott Kovács István vezetőedző irányításával. A csapat pénteken érkezik Budapestre, hogy induljon a hétvégi csapatbajnokságon és a szerbajnokságon.

A világbajnok Berki Krisztián (képünkön) január óta már három szeren gyakorol, az őszi tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a ló mellett még további 2 szeren kell bemutatkoznia.  Berki nyújtón és ugrásban készül még, ez azonban a finom koordinációt némileg széttörte.

A vezetőedző szerint ezek a szerek egyelőre a ló rovására mennek, hiszen megerősödött Berki lába, változott testsúlya és a súlypontok is gyakorlat közben. Persze a világbajnok és edzője is tudták, hogy nehéz félév vár rájuk.  Berki a vasárnapi, az FTC Kőbányai úti Kézilabdacsarnokában 10.30-tól rendezendő szerbajnokságon indul, ahol a jelenlegi álláspont szerint a ló mellett nyújtón és ugráson is a szerekhez lép, amennyiben a következő napokban a lába bírja a leugrásokat.
A válogatott tagjainak a gyakorlatok jól mennek, a cél, hogy mindenki hozza vissza a régi, hibátlan elemeit. Hídvégi Vid mind a 6 szerre koncentrál, de a ló megy eddig neki a legjobban. A korábbi sérültek közül Rácz Attila és Czingli László is lent töltött 1-1 hetet, még nem egészségesek, de bíztató a javulásuk. Marján Pétert később műtötték, így ő még nem tudott csatlakozni a csapathoz. Sajnos, újabb sérült is van Kállai Zoltán személyében, akinek kificamodott a térdkalácsa, pedig meghívást kapott a márciusi párizsi Világkupára, ahol így nem tud indulni.

(Kaszala Claudia)

Fotó: Vörös Nándor

0 Tovább

Torna: Indul a szezon

Rövidesen beindul a versenyszezon a 125 éves Magyar Torna Szövetség valamennyi szakágánál, így a jövő hét végén az Év sportolójának választott, világbajnok tornászt, Berki Krisztiánt is láthatja a közönség Budapesten.


A ritmikus gimnasztikázók már februárban megnyitották a versenyek sorát, ugyanis a II. Nemzetközi KFK Grácia Kupa keretében válogató versenyeket is rendeztek. A tornászok első idei nagy megmérettésére március első hétvégéjén kerül sor, a csapatbajnokság 1. fordulójának és a szerbajnokságnak az FTC Kőbányai úti Kézilabdacsarnoka ad otthont, ahol a nagysikerű decemberi Tornászgála is lebonyolításra került. Természetesen bemutatkozik a világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián is, aki ezekkel a megméretettésekkel is hangol az áprilisi berlini kontinensviadalra.

Az aerobikosok egy héttel később szerepelnek, méghozzá a Magyar Kupán, ugyanekkor Szolnokon lesz a gumiasztalosok vidékbajnoksága. Akrobatikában márciusban a fiataloké a főszerep, a felnőttek számára áprilisban indul el a komoly versenyszezon. (Kaszala Claudia)

0 Tovább

Harmadik Félidő, az új focishow

A Sport TV új focishow-val jelentkezik a hétvégén. A Harmadik Félidő a magyar labdarúgó-bajnokság meccseit taglalja majd és fordulónként lesz látható. Az első adás február 27-én, 19 óra 30 perctől kerül képernyőre Lipcsei Betta és Molnár Mátyás vezetésével a Sport 2-n.

 

A produkció másik két műsorvezetője Takács Rita és Petúr András, akik március 6-án debütálnak. A Sport TV állandó szakértői közül többen is feltűnnek majd a Harmadik Félidőben, így Várhidi Péter, Puhl Sándor, Nyilasi Tibor és Hajdú Attila is elemzi a remélhetőleg minél jobb meccseket.

Molnár Mátyás a SPORTbányászatnak elmondta, hogy hosszú hónapok óta dolgoznak a produkción, és izgatottan várja az első adást.

- Sok ötletelésen, értekezleten és próbán vagyunk túl. Úgy gondolom, hogy műsorvezető társammal, Lipcsei Bettával megtaláltuk a közös hangot, és eredményesen tudunk majd együtt dolgozni a Harmadik Félidőben…

0 Tovább

Manchesterben lesz a WTF-taekwondo Eb

Athénban ülésezett Európai Taekwondo Szövetség (ETU) elnöksége. Magyarországot Patakfalvy Miklós képviselte Görögországban, ahol döntöttek a 2012-es felnőtt Európa-bajnokság helyszínéről is.


 

Három pályázat versengett a kontinensviadalért, végül Manchester lett a befutó. Az angolokon kívül Kharkhov (Ukrajna) és Ankara (Törökország) kandidált – tudta meg a SPORTbányászat Patakfaly Miklóstól, a magyar szövetség elnökétől.

Tizenkét héttel az olimpiai játékok kezdete előtt jó erőfelmérő lesz az európaiaknak az Eb. Valamikor ősszel Oroszország rendezheti meg az Európa-Ázsia-bajnokságot, valószínűleg moszkvai helyszínnel” – mondta Patakfalvy.

0 Tovább

Uszonyosúszó-vb Magyarországon!

Magyarország rendezheti a 2011-es uszonyosúszó-világbajnokságot – erről a Nemzetközi Búvár Szövetség (CMAS) döntött Rómában.


A több szakág (búvárúszás, uszonyosúszás…stb.) világbajnokságát eredetileg  a kolumbiai Neivában rendezték volna meg, de a szervezők január 31-ig nem teljesítették a pályázatban vállaltakat, így a nemzetközi szövetség törölte a dél-amerikai világversenyt, és újra lehetett kandidálni a szakági világbajnokságokra.

A Magyar Búvár Szakszövetség az uszonyos-vb-re adta be a pályázatát, és nyert. A világbajnokságnak Hódmezővásárhely ad majd otthont, július 28 és augusztus 6 között. A magyar szövetség szervesében a hódmezővásárhelyi vb lesz az idei második nagy világverseny, ugyanis a junior korosztályban július 11-én kezdődik az uszonyos Európa-bajnokság Miskolcon.

0 Tovább

Így gáláztak Gödöllőn

A kajakos Janics Natasa, a tornász Berki Krisztián és a kick-boxos Jároszkievicz Krisztián holtversenyben lett az Év Sportolója a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) Gáláján. A gödöllői Grassalkovich-kastély dísztermében megrendezett eseményen a 2010-es év eredményei alapján díjazták a sportolókat, sportvezetőket, sportorvosokat és újságírókat.

Világklasszis kajakozónk, Janics Natasa, törökországi edzőtáborozása miatt nem lehetett ott a díjkiosztón, de a világbajnok tornász Berki Krisztián, és a Küzdősportok Világjátékán aranyérmes Jároszkievicz Krisztián (kick-box) személyesen vehette át a magyar sportszakma elismerését dr. Gémesi Györgytől, a Nemzeti Sportszövetség elnökétől.

Az NSSZ Gála díjazottjairól a Nemzeti Sportszövetség elnöksége dönt a sportszakmai szervezetek jelölései alapján. Janics Natasa és Berki Krisztián a 2010-es teljesítményéért korábban a sportújságírók szavazatai alapján is az év legjobbja lett.

Az utánpótláskorúaknál az úszó Kapás Boglárka, az edzőknél Berki Krisztián trénere, Kovács István, a sportvezetők között dr. Leyrer Richárd,  a Magyar Kick-box Szövetség elnöke, a Sportolók Egészségéért kategóriájában a magyar úszóválogatott vezető sportorvosa, dr. Kausz István lett első. A Év Sportújságírója díjjal Ballai Attilát, a Magyar Nemzet sportovatának vezetőjét jutalmazták.

Egy sportvezető-legenda vehette át az életműdíjat: a 85 éves Bonn Ottót köszöntötték vastapssal, aki 2000-ig szolgálta a kajak-kenu sportágat.

A gálán a Nemzeti Sportszövetség együttműködési megaállapodást kötött a Magyar Edzők Társaságával és a Sportjus sportjogász társasággal.

 

Az Év Sportolója 2010:

1. Berki Krisztián (torna)

1. Janics Natasa (kajak)

1. Jároszkievicz Krisztián

Az Év Utánpótlás sportolója 2010:

  1. Kapás Boglárka (úszás)
  2. Kovács Sarolta (öttusa)
  3. Fucsovics Márton (tenisz) – Iliasz Nikolasz (vívás)

Az Év Edzője 2010:

  1. Kovács István (torna)
  2. Rapcsák Károly (evezés)
  3. Király István (kick-boksz, Király Team) – Mocsai Lajos (kézilabda, MKB Veszprém)

 

Az Év Sportvezetője 2010

  1. dr. Leyrer Richárd (Magyar Kick-box Szövetség elnöke)
  2. dr. Szabó Tamás (NSI)
  3. dr. Székely Ferenc (Heves Megyei Sportszövetség Egyesület elnöke)

Az Év Sportújságírója 2010:

  1. Ballai Attila (Magyar Nemzet Sport Főszerkesztő)
  2. Faragó Richard
  3. Jocha Károly  - Kaszala Claudia

A Sportolók Egészségéért 2010:

  1. Dr. Kausz István
  2. Dr. Halasi Tamás
  3. Dr. Tállay András

 

Életműdíj:

 

Bonn Ottó (MKKSZ)

 

 

 

 

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Janics pénteken is az Év Sportolója lehet

A kajakos Janics Natasa és a tornász Berki Krisztián is duplázhat pénteken, a Nemzeti Sportszövetség Gáláján. Világklasszisaink ugyanis a 2010-es teljesítményükért a sportújságírók szavazatai alapján már kiérdemelték az Év sportolója címet, és a VIII. NSSZ Gálán is díjat vehetnek át.


Az NSSZ hagyományos gáláját – akárcsak tavaly – a gödöllői Grassalkovich-kastély dísztermében tartják meg, a díjakról pedig a sportszakmai szervezetek jelölése alapján a Nemzeti Sportszövetség elnöksége hozott döntést.

Janicson és Berkin kívül a Küzdősportok Világjátékán aranyérmet szerző Jároszkievicz Krisztián (kick-box) a jelölt az Év Sportolója címre.

A jelöltek listája ábécésorrendben:

Az Év Sportolója 2010:

Berki Krisztián (torna)

Janics Natasa (kajak)

Jároszkievicz Krisztián (kick-box)

Az Év Utánpótlás sportolója 2010:

Fucsovics Márton (tenisz)

Iliasz Nikolasz (vívás)

Kapás Boglárka (úszás)

Kovács Sarolta (öttusa)

Az Év Edzője 2010:

Király István (kick-boksz, Király Team)

Kovács István (torna)

Mocsai Lajos (kézilabda, MKB Veszprém)

Rapcsák Károly (evezés)

Az Év Sportvezetője 2010:

dr. Leyrer Richárd (Magyar Kick-box Szövetség elnöke)

dr. Szabó Tamás (NSI)

dr. Székely Ferenc (Heves Megyei Sportszövetség Egyesület elnöke)

Az Év Sportújságírója 2010:

Ballai Attila (Magyar Nemzet Sport Főszerkesztő)

Faragó Richard (Sport1)

Jocha Károly (szabadúszó)

Kaszala Claudia (NSSZ Sajtószolgálat)

A Sportolók Egészségéért 2010:

Dr. Halasi Tamás

Dr. Kausz István

Dr. Tállay András

Fotó: kajakkenusport.hu

0 Tovább

Magyar győzelem Böszörményben

Magyar győzelmekkel ért véget az idei Hajdú Kupa. Az év első hazai rendezésű nemzetközi táncversenyén latinban Gellai Tamás és Szalai Ágnes szerezte meg az első helyet, míg standardtáncokban Szepesi József és Farkas Bettina lett aranyérmes.

A hajdúk városában lebonyolították az első 2011-es latin ranglista-versenyt is, itt továbbra is az olasz-magyar párosok domináltak: Andrea Silvestri és Váradi Martina  (képünkön) lett első, a Stefano Vidoni, Tóth Orsolya páros előtt.

 

Eredmények


 

Az IDSF latin open döntőjének végeredménye:


1. Gellai Tamás, Szalai Ágnes (Magyarország)

2. Vas Zsolt, Szögi Szilvia (Magyarország)

3. Daniele Sargenti, Eleonora Comparini (Olaszország)

4. Alex Infusino, Czina Boglárka (Magyarország)

5. Köcse György, Stana Alexandra (Magyarország)

6. Süttő Roland, Tombácz Anikó (Magyarország)


 

Az IDSF standard open döntőjének végeredménye:


1. Szepesi József, Farkas Bettina (Magyarország)

2. Christoph Santner, Maria Jahn (Ausztria)

3. Fabio Belucio, Ivana Suhankova (Szlovákia)

4. Vsevolod Levytskyy, Yulia Gadyatska (Ukrajna)

5. Ruslan Polusytok, Olena Levytska (Ukrajna)

6. Budai Attila, Barna Lilla (Magyarország)


A 2011-es év első latintáncok ranglista döntőjének végeredménye:

1. Silvestri Andrea Váradi Martina

2. Stefano Vidoni, Tóth Orsolya

3. Köcse György, Stana Alexandra

4. Süttő Roland, Tombácz Anikó

5. Gellai Tamás, Szalai Ágnes

6. Alex Infusino, Czina Boglárka

0 Tovább

Blob - az új vízi extrémsport

Megérkezett Magyarországra az új vízi extrémsportos őrület, a blob. Különösebb előképzettség nélkül bárki kipróbálhatja, és adrenalinbomba garantált.

A blob működése rendkívül egyszerű. A toronyban lévő ugró ráugrik a blob ’érkező oldalára’, a kilövő zónában fekve várakozó társa pedig az ugró hatására gyakorlatilag katapultál. A blob használata folyamatos, mivel mindenki először ugró, majd ’kilőtt’ lesz. Ez a folyamat ismétlődhet gyakorlatilag a végtelenségig, blobszakadásig, vagy egyszerűen csak sötétedésig.

Szemléltessük mindezt egy gyakorlati ábrán is:

Asszony Viktória szerint közel állunk ahhoz, hogy blobversenyeket láthassunk Magyarországon.

- Ausztriában és Németországban már vannak versenyek. Látványos és megkoreografált ugrásokat lehet végrehajtani a levegőben. Ezeket pedig pontozzák…

A blob magyarországi kizárólagos ügynökségének kereskedelmi vezetője a SPORTbányászatnak elmondta: itthon a tavaly mutatkozott be ez az extrémsport, a dunavarsányi Rukkel-tó vízén.

Lehetséges további helyszínek:

- Balaton, Vonyarcvashegy, Lidó strand vizisí-, és wakeboard-stég

- Győr melletti Ikrényi-tó wakeboard centrum

- Szeged melletti Sun City wakeboard beach

- Kecskemét belvárosában található wakeboard pálya

Bővebb információk: http://www.blob-tour.hu/

1 Tovább

Ismét lecsaptak kick-boxosaink

Szenzációsan kezdte a 2011-es versenyszezont a KirályTeam kick-box akadémia. A csepeli versenyzők ugyanis előbb Coneglianóból tértek haza hat egyéni aranyéremmel, majd 11 elsőséget gyűjtöttek be Athénban.

Az olaszországi Golden Glove elnevezésű viadalon 21 ország 1400 versenyzője vett részt, a csepeliektől pedig Veres Mercédesz (50kg), Gömbös László (74 kg), Imre Tamás (89kg), Kondár Anna (70 kg) Veres Richárd (63 kg) és Jároszkievicz Krisztián (94 kg) lett aranyérmes, emellett a legeredményesebb csapat és a legjobb klubcsapat címet is begyűjtötték.

 

A 6 danos Király István szakedző által irányított együttes Görögországban folytatta remeklését, ahonnan szerdán érkeztek haza a legjobb magyar kick-boxosok. Az Athens Challenge-en Veres Mercédesz (junior 50 kg), Kádas Adrienn (junior 60kg), Kondár Anna (felnőtt 70 kg), Nagy Henrietta (junior 65kg), Veres Alex (junior 69 kg), Mórádi Zsolt (nyílt kategória), Veres Richárd (felnőtt 69 kg), Jároszkievicz Krisztián (felnőtt 94 kg) szerzett aranyérmet. Varga László triplázott: a junior 63 kg-os kategória után a felnőtt 57 kilósok között is győzött, majd zárásként az openen is mindenkit megvert. A görög fővárosból a magyar együttes elhozta a legjobb férfi, és női csapatverseny trófeáját is. Az Athens Challenge-en egyébként 19 ország 1800 versenyzője indult.

0 Tovább

Versenytáncos szépségek

Gondoltunk egy merészet, és az egyik legesztétikusabb művészeti sportág magyar bajnokságán rendeztünk egy szépségversenyt.

Mikes Anna

Az elmúlt hétvégén a Magyar TáncSport-szakszövetség szervezésében lebonyolították a magyar bajnokságokat. A budapesti versenyen Andrea Silvestri és Váradi Martina nyert a latintáncok kategóriájában, míg a standardtáncos mezőnyben László Csaba és Mikes Anna szerzett aranyat.

A SPORTbányászat és a versenytanc.com közös szépségversenyt hirdetett, amely csak nevében volt szépségverseny. A helyezések sorrendje ugyanis Vörös Nándor fotói alapján dőlt el. A zsűriben az [origo]-s kollégák kaptak helyet. Mucza Bogáta, Sánta Marietta, Császár Attila, Deák Krisztián és Vincze Sándor vállalta, hogy rangsorolja a fotókat.

Czina Boglárka és partnere Alex Infusino

A hölgyeknél Mikes Anna kapta a legtöbb szavazatot, Czina Boglárka és Tóth Orsolyát megelőzve, a férfiaknál pedig Balázs Zsombor, Budai Attila és Andrea Silvestri volt a sorrend.

Tóth Orsolya

A magyar bajnokságok hétvégéjéről itt olvashat bővebben.

Vörös Nándor Latin est című összeállítását a magyar bajnokságról itt tekintheti meg!


Az urak

Balázs Zsombor, akinek Németh Nikoletta a partnere

 

Budai Attila, a hölgy pedig Barna Lilla

 

A négyszeres magyar bajnok páros férfitagja, Andrea Silvestri

0 Tovább

Szombat esti lázas játék

Az elmúlt időszak egyik legnépszerűbb terméke az Xbox mozgásérzékelős kontrollere, a Kinect. Az eszközhöz néhány tucat játék érhető el, melyekkel inkább az alkalmi játékosokat célozzák meg a kiadók. Az eddig megjelent programok közül a Dance Central c. ritmusjáték használja ki leginkább a Kinect nyújtotta lehetőségeket és akár egy buliban is képes biztosítani a jó hangulatot. Mi is kíváncsiak lettünk a virtuális táncparkettre, de mivel mindannyian többé- kevésbé falábúnak éreztük magunkat, megkértünk egy igazi profit, hogy értékelje velünk a Dance Central-t. Szerencsénkre Molnár Andrea a magyar táncsport egyik jeles alakja segítségünkre sietett. A Szombat esti láz győztesét lekötötte Dance Central, pedig saját bevallása szerint ritkán szokott videojátékkal játszani.


- Alkalomszerűen, inkább csak a baráti társasággal szoktam videojátékokkal játszani. A volt táncpartneremmel nagyon sokat utaztunk különböző versenyekre. Igyekeztünk olyan helyekre menni, ahol ismerősök élnek és ilyenkor gyakran előkerültek a videojátékok.

- Van esetleg saját konzolod, vagy játékra alkalmas PC-d?

- Saját konzolom nincs, sőt a tévémet is alig használom. Viszont ha a baráti társaság összeverődik, akkor egy hatalmas muri szokott lenni, hogy előkerül egy Wii és néhány sportjáték, esetleg egy Guitar Hero. A társaság fiú tagjai focizni is szoktak, de azt inkább csak nézni szeretem, mert kicsit zavar az irányításához szükséges sok gomb. Sokkal jobban élvezem a boksz- és a tenisz-játékokat, amikben a mozgással irányítom a figurákat. Ezektől gyakran izomlázam is van, ami azért furcsa, mert rendszeresen mozgok és edzésben vagyok.

- Tudod-e, mi az a Kinect? *

- A nevét nem tudtam, de már találkoztam ezzel a szerkezettel egy áruházban, ahol egy kislány ugrált egy tv előtt, és próbálta leutánozni a képernyőn történteket. Rengeteg ember állta körbe. Meglepődve néztem, hogy már ilyen is van.

- Bizonyára hallottál már táncos játékokról, próbáltál már ilyeneket?

- Láttam, és próbáltam is táncos játékokat, abból a fajtából, ahol egy szőnyegen kellett a megfelelő helyre lépkedni az embernek, de ezeknek nem sok köze volt a tánchoz, inkább csak ritmusérzék kellett hozzájuk.

- Korábban a Dance Central programról hallottál már?

- Miután meghívtatok elgondolkoztam, hogy mi lehet az a táncos program, amit ki szeretnétek próbáltatni velem. A táncszőnyeges játékok jutottak először eszembe, de az nem egy új dolog, tehát biztos voltam benne, hogy nem ilyen lesz és beugrott az áruházas élmény, bíztam benne, hogy valami hasonlót próbálhatok ki.


szólj hozzá: Kinect

- Mi az első benyomásod a programról?

- Így elsőre kicsit csalódott vagyok, hogy nem lett olyan jó az eredmény, mint amire számítottam. J A program annyira szigorú volt a pontozásnál, mint egy balettmester, és ha nem a megfelelő szögben volt a karom, egyből büntetett. Viszont egy kicsit betegen és szomorkásan jöttem ide, de ahogy kipróbáltam a játékot és elkezdtem táncolni, egyből jobb kedvem lett.

- Mit gondolsz a játék nehézségéről? Könnyen elsajátíthatóak a mozdulatok? Jól eltalálták a készítők a nehézségi szinteket?

- Igen, ez nagyon jól sikerült. A legkönnyebb fokozat egy kezdő kedvét sem veszi el. Az oktató rész nagyon jól elmagyarázza figurákat, illetve a jó teljesítmény díjazása is növeli az önbizalmat. Nagyon jól ki van találva, hogy a nehezebb fokozaton a több és nehezebb mozdulat van, így a profik is találnak kihívást a játékban.

- Mennyire tartod elképzelhetőnek, hogy a hiphop mellett más táncok is feldolgozásra kerüljenek egy ilyen programban? Egyáltalán alkalmas lehet-e egy konzol bármilyen egyéb tánc alapszintű tanítására?

- A program jól illeszkedik a hiphop műfajhoz, hiszen ez egy egyéni tánc, amit egyedül adnak elő, pont mint a képernyőn látható táncosok. El tudom képzelni, hogy társas táncok is bekerüljenek a programba. Ez nagyon izgalmas lenne! De lehet, hogy a párosnál, a takarásban álló sok mozdulatát nem tudná követni a kamera.

- Mit gondolsz, egy ilyen jellegű játék mennyire képes meghozni a játékosok kedvét a tánctanuláshoz?

- Nagy probléma, leginkább a férfiaknál, hogy nem nagyon van önbizalmuk lemenni egy táncstúdióba, elkezdeni a tánctanulást, talán ez a program javíthat ezen. Ha otthon kipróbálják a játékot, megszeretik a táncot, megtapasztalják a mozgás örömét, szereznek egy kis önbizalmat, akkor lehet, hogy könnyebben elindulnak egy tánciskolába. Hiszen ott is ugyanaz történik, először csak le kell utánozni azokat a mozdulatokat, amit a tanár mutat.

- A zenés ritmusjátékokat bírálók általában azt szokták mondani, hogy ha a profi játékosok annyi időt fordítanának a hangszeres zene tanulására, mint amennyit a programmal töltenek, már rég zenészek lehetnének. Szerinted igaz lehet ez a táncos játékokra is?

- Nekem erről más a véleményem. Attól, hogy a kezembe veszek egy műanyag gitárt és játszok egy jót, nem biztos, hogy ezt egy rendes hangszerrel is megtenném. A sikerélmény is biztosan más lenne. A tánc esetében ez kicsit más, hiszen mindenki került már olyan helyzetbe, ahol közel került a tánchoz. Akár egy szalagavatón, akár egy lakodalomban biztosan lejtett már pár lépést, így ez könnyebb. Talán könnyebben meghozza a kedvet a tánctanuláshoz, mint a Guitar Hero a hangszeres zenéléshez.

Mikor és hol láthatunk legközelebb fellépni?

- Sajnos az előző párommal nyolc év után szétváltunk, így egy ideje nem versenyeztem, de már nagyon szeretném elárulni, hogy mikor és hol lépek fel legközelebb, illetve ki az új párom, de erről még nem tudok konkrétumokat mondani.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Lovász Sándor

Molnár Andreát legtöbben a Szombat esti láz című televíziós műsorból ismerhetik. A népszerű produkcióban Katus Attilával táncolt, méghozzá nem is akárhogy. A világbajnok aerobikossal ugyanis megnyerte a vetélkedőt. Nyolc évig versenyzett Schreiner Balázzsal, akivel magyar bajnoki döntőig jutott, és többször táncolt magyar ranglista-verseny fináléjában is.

* A Kinect az Microsoft mozgásérzékelős kontrollere, amit az Xbox 360 játékkonzolhoz fejlesztett. A kütyű lényege, hogy egy kamera, térmikrofon, néhány lézeres távmérő, illetve egyéb általunk sem ismert alkatrész segítségével képes az előtte mozgó játékos mozgását tökéletesen lekövetni, majd a programban eltárolt mintákkal összevetve eldönteni, hogy mit is csináljon az általunk irányítandó karakter. A szerkezet képes akár hang, akár arc felismerés segítségével azonosítani az előtte álló játékost. A játékok vezérlésén túl, a teljes menürendszert képes kezelni, beleértve a multimédia lejátszást is.

Deák Krisztián

0 Tovább

Jó rajt a nehézsúlyban – Tóth aranyérmet szerzett Svédországban

Tóth Balázs aranyéremmel debütált a nehézsúlyúak között a svédországi WTF-taekwondo világranglista-versenyen.

A trelleborgi viadalon a jelenlegi legjobb magyar taekwondós sorrendben német, szerb, finn és olasz ellenfeleket legyőzve szerezte meg az első helyet.

Tóth február 14-én utazik Iránba, ahol egy kéthetes edzőtáborozáson vesz részt és elindul az iráni világranglista-versenyen is.

A világbajnoki bronzérmes sportoló az olimpiai kvalifikációs versenyeken eddig a -80 kg-ban indult, de 2012-es londoni olimpiára abszolút kategóriában száll harcba a kvótáért.

Fotó: xlsport.hu

0 Tovább

Sportos EU-s konferencia

Brüsszelben megtartották a „Creating a Level Playing Field” elnevezésű EU-s projekt nyitókonferenciáját, amely a társadalmi befogadás a sportban és a sporton keresztül kérdéskörét taglalja.

Az Európai Olimpiai Bizottságok Brüsszeli Sportirodájában lezajlott kétnapos eseményen Magyarországról Dóczi Tamás (Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar) és Szántó Éva (Nemzeti Sportszövetség) vett részt.

A projekt során az európai legjobb gyakorlatok feltérképezése és ezek megosztása a cél. Számos európai országban a bevándorló kissebségek kérdéskörét vizsgálják meg a szakemberek, a felzárkóztatás és a társadalmi befogadás egyik legjobb eszköze pedig a sport. Magyarországon elsősorban az EU-s elnökség egyik prioritásaként megjelölt romaintegrációra helyeződik a hangsúly.

A kiegyenlített játéktér koordinációját az Európai Nem-kormányzati Sportszervezetek Szövetsége (ENGSO) végzi, magyarországi partnere pedig a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara.

0 Tovább

Krajcsák a második körig jutott Svédországban

Egy győztes meccs után búcsúzott a további küzdelmektől Krajcsák Márk Svédországban.

Európa egyik legnagyobb PSA fallabda-versenyén a kétszeres Világjátékok-résztvevő magyar bajnok az első fordulóban a finn Henrik Mustonennel csapott össze, és 3-2-re győzött Linköpingben.

A világranglista 45. helyezett Krajcsák a második fordulóban a skót Alan Clyne ellen lépett pályára, és bár 2-0-ra, végül 3-2-es vereséget szenvedett.

- Ez volt az idei év első rangos egyéni viadala, melyen indultam. Sajnos az Alan Clyne elleni meccsen nagyon elfáradtam a végére, ez lehetett a vereség oka – mondta Krajcsák a SPORTbányászatnak.

(fotó: krajcsakmark.hu)

0 Tovább

Profik lettek a világbajnokok

A kétszeres amatőr világbajnok latinpáros bejelentette, hogy mostantól csak a profik között versenyzik. Ez gyakori jelenség a táncsportban. Ha valamelyik páros úgy érzi, hogy eleget letett az asztalra az amatőrök között, akkor veszi a tánccipőjét és ’átmegy profiba’ – ahogy versenytáncos berkekben hívják a váltást. Gyakorlatilag úgy kell elképzelni, mint a műkorcsolyázóknál. Ha lesarkítjuk, akkor mostanig költötték a pénzt, innentől pedig keresni szeretnének. Az orosz Alekszej Szilde és Anna Firsztova az elmúlt évtized üde színfoltjai voltak.


Bejárták a világot, kétszer nyertek világbajnokságot, egyszer győztek Európa-bajnokságon, egy alkalommal pedig megnyerték a nem olimpiai sportágak seregszemléjét, a Világjátékokat.

A tajvani Világjátékokon. 42-es számmal az oroszok

 

Tíztáncosként kezdték közös pályafutásukat, később felhagytak a standardtáncokkal és csak a latinra koncentráltak. A páros igazi egyéniség már a megjelenést illetően is. Anna egy igazi orosz szépség, Alekszej pedig nem éppen versenytáncos alkat, talán egy picit túl sok izom van rajta, de pont ettől jó a produkciójuk. A kirgiz beütésű – csak első ránézésre – nyers erőt árasztó férfi és a törékeny, gyönyörűség. Biztosak lehetünk benne, hogy a profik között is maradandót alkotnak.

Sosem állt távol tőlük a hülyeség

Rumba

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum