Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megvannak az év legjobb magyar vitorlázói!

A férfiaknál Berecz Zsombor, a nőknél pedig Érdi Mária lett az Év Vitorlázója 2014-ben.

 Berecz Zsombor valamennyi magyar sportoló közül - a sportlövő Tobai-Sike Renáta után - másodikként szerzett kvótát a riói olimpiára. A Magyar Villamos Művek SE vitorlázója a santanderi ISAF Világbajnokságon a Finn hajóosztályban elért 15., a nemzetek sorrendjében 11. helyével vívta ki az indulási jogot a 2016-os játékokra, amely a harmadik olimpiája lehet. A korábban a Laser hajóosztályban indult Berecz Zsombor az elmúlt két évben nyújtott teljesítményével immár megkérdőjelezhetetlen tagja a nemzetközi Finn mezőny elitjének. A 28 éves vitorlázó 2014 tavaszán az Andalúz Olimpiai Héten a második helyen végzett, a Palma de Mallorca-i Világkupán pedig 13. lett. A világbajnoki szintű, 101 hajót felvonultató Európa-bajnokságon az előkelő 9. helyet szerezte meg.

 

A mindössze 16 éves Érdi Mária fiatal korát meghazudtoló eredményeket produkál. Kétszeres ifjúsági világbajnok, minden eddigi korosztályos világversenyén érmet akasztottak a nyakába. Tavaly robbant be a hazai vitorlázás élvonalába. A Yacht Club Budapest Egyesület tehetsége idéntől már főként az olimpiai Laser Radialban versenyez. Élete első felnőtt Világkupa versenyén tavasszal nemcsak bekerült az Arany csoportba, de ott futamgyőzelmet is mondhatott a magáénak. Később a korosztályos Byte világbajnokságon bronz-, az Eb-n ezüstérmet nyert. A Laser Radial U17-es kontinensviadalán a harmadik lett, az augusztusi vb-t viszont megnyerte, ráadásul a két évvel idősebbek között is felállhatott a dobogó második fokára. A Nancsingban megrendezett ifjúsági olimpián 11. lett.

Berecz Zsombor harmadszor, míg Érdi Mária másodszor érdemelte ki az Év Vitorlázója címet.

  (Turák Péter)

0 Tovább

Elismerés a Juventusnak!

Sportos elismerésben részesült a 25 éves Juventus Rádió. A SportBánya ugyanis a Telesport szerkesztősége, Index és a Heves Megyei Hírlap mellett vehetett át médiadíjat a Magyar Paralimpiai Bizottságtól.

 

A Magyar Parlimpiai Bizottság a hagyományoknak megfelelően – mint minden páros évben – médiadíjakat adományozott az évzáró közgyűlésén. Rádiós kategóriában elismerésben részesült a Juventus 103.9-en hétfő esténként hallható SportBánya című műsora. A díjat a SportBánya szerkesztő-műsorvezetője, Bányász Árpád vette át.

Televíziós kategóriában az MTVA Telesport szerkesztőségét díjazták, míg internetes az internetes szerkesztőségek közül az Index kapott médiadíjat. A nyomtatott sajtó kategóriában a Heves Megyei Hírlap vehette át 2014-ben az elismerést.

http://www.juventus.hu/sportbanya/ 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum