Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bárki elindulhat a hétvégi amatőr dartsversenyen​​​​​​​

Nagyszabású amatőr dartsverseny és dartshétvége a Lurdy Házban! A PDC Hungarian Fan Club bemutatja a IX. Amatőr Darts Kupa és Hungarian Darts Super League Döntő elnevezésű rendezvényét. A fővárosban a Lurdy Házban bárki elindulhat az amatőr versenyen április 1-én és 2-án. Az amatőr kupa mottója: Neked is lehet egy nagy dobásod!

Takács Péter a szervezők képviseletében elmondta: gyakorlatilag bárki tábla elé állhat, és mindenkinek garantált a minimum két meccs. „Ez a sportág amúgy is arról szól, hogy mindenki megtalálhatja benne a számítását. Gyakorlással hamar jönnek a sikerek. A Lurdy Házban sem lesz olyan, aki első meccsén kikap, és mehet haza, mert rendezünk egy szerencsés vesztes kört, így minimum két meccses lesz mindenki” – mondta Takács Péter, aki a III. Hungarian Darts Trophy-nak is egyik szervezője. Azt a versenyt szeptember 22. és 24. között rendezik meg a BOK Csarnokban. A Trophy-n a sportág krémje látható. Olyan klasszisoknak szurkolhat a magyar közönség, akiket rendre a világbajnokságokon láthatunk.

A hétvégi amatőr versenyen egyébként az őszi csúcskategóriás eseményre is lehet jegyet nyerni. A dobogósok egyik díja ugyanis ez lesz.

A II. Hungarian Darts Trophy-t tavaly összesen 14 ezren szurkolták végig a helyszínen, és minden bizonnyal hasonló érdeklődés övezi majd a European Tourt idén is.

Ez a verseny a European Tour állomása lesz, így a pro tour ranglista legjobb 16 játékosa várhatóan tábla elé áll. A magyar darts játékosoknak is kitűnő lehetőség a bizonyításra, négy hazai dartsos ugyanis elindulhat a világelitben, az később dől el, hogy kik kapnak lehetőséget. 

0 Tovább

Rali – Világbajnokságra és Európa-bajnokságra készül a Herczig család​​​​​​​

Éles tesztek a Herczig családban! Az előttünk álló hétvégén Herczig Norbert a horvátországi Quattro River Rally-n, fia, Patrik pedig a Székesfehérvár Rallye-n ül versenyautóba. Mindkettőjük számára ez a hétvége a felkészülés jegyében zajlik.

„Ferencz Ramónnal úgy döntöttünk, hogy Karlovacban azért indulunk, mert a horvátországi vb-futamunk  több gyorsasági szakasza is megeggyezik a hétvégi verseny néhány szakaszával. A vb-mezőnyből lesznek még pilóták, meg persze a horvát menők is versenyeznek, de nekünk is és a Patriknak is a tesztelési lehetőség a legfontosabb.  Patrik fiam is azért indul Fehérváron, hogy szokja az új gumikat amivel az Eb-n fog versenyezni, mert ő az Európa-bajnokságon lesz érdekelt idén.” – mondta Herczig Norbert.

A Herczig-Ferenc duó egy sikeres hazai teszten is túl van. Ez azonban nem versenykörülmények között zajlott. „Pécs mellett akklimatizálódtunk. Hosszú hónapok teltek el versenymentesen, ezért fontosnak tartottuk, hogy Baranyában egy kicsit hangolódjunk.” – számolt be a tesztről az elmúlt években Eb-sorozaton induló, négyszeres abszolút magyar bajnok raliversenyző.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón öt Európa-bajnoki szezon után tavaly decemberben jelentette be, hogy idén a rali-világbajnokság WRC2-es kategóriájában fog versenyezni. A rali-vb horvát állomását április 20. és 23. között rendezik meg. 

0 Tovább

Telekom Vivicittá – A futók mellett a túrázóké is lesz a főváros!

Új lendület a Telekom Vivicittán! Az ország egyik legnagyobb és legrégebbi szabadidősport eseményét április 22-én és 23-án rendezik meg a fővárosban.

A szervező Budapest Sportiroda (BSI) rendhagyó eseményre készül. Egyrészt a COVID után jó esély van arra, hogy közel 20 ezren sportoljanak a hétvége alatt, másrészt egy új kategória is debütál: a városi túra.

 

Ami biztos, hogy több mint 800 hazai településről érkeznek futók a fővárosba, és emellett – ahogy lenni szokott – sok külföldi is rajthoz áll.


„Azoknak is aktivitási lehetőséget szeretnénk kínálni, akik nem futó alkatok, és mint köztudott, a gyaloglás is egészséges, így városi túrák is lesznek” – mondta Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója.


„Sajnos az átlag magyarra jellemző a mozgásszegény életmód. Mi időről időre hangsúlyozzuk, hogy tegye félre mindenki a kifogásait, mozogjon, sportoljon, hiszen így sokkal tartalmasabb élete lesz. Egy ilyen új akciónk a városi túra meghirdetése is. Tudjuk, hogy minden kezdet nehéz, de hisszük, hogy pár év múlva ezrek gyalogolnak majd az eseményen.” – tette hozzá a versenyigazgató.


A Telekom Vivicittá Városi túrát 7,4, és 15,3 kilométeres távon indítják április 22-én szombaton. Pest, Buda és Óbuda egyesítésének, azaz Budapest létrejöttének 150. évfordulóján a túra útvonala érinti mindhárom városrészt.

 

A klasszikus futóesemény iránt hagyományosan nagy az érdeklődés. Mind a hazai, mind pedig a külföldi futók nagyon készülnek arra, hogy érem és póló kollekciójukat a Telekom Vivicittá 2023-as kiadásával gazdagítsák.

A távok skálája széles, 10 különböző táv közül választhatnak a sportolni vágyók. A klasszikus egyéni félmaratonon kívül párosban és trióban is teljesíthető a 21 kilométer, de 10, 7, 2,4 kilométeren, 3x2 km-es váltóban és a 940 m-es családi futáson is rajthoz lehet állni. Bővebb infók a futanet.hu oldalon.

 

Bár az utóbbi időben többször kiderült, hogy a futószezon gyakorlatilag télen sem ér véget, a tavasz beköszöntével azok is elkezdhetnek rendszeresen mozogni, akik nem szeretik a hideget. A Telekom Vivicittá klasszikusan a futószezon nyitányának számít, a túra kategória elindításával pedig remélhetőleg egyre többen döntenek úgy, hogy aktívan töltik április negyedik hétvégéjét, és az azt követő időszakot is.


„Áprilistól októberig szinte ideális feltételekkel, időjárással vár mindenkit legnagyobb sportstadionunk, a természet.” – zárta Kocsis Árpád versenyigazgató.

0 Tovább

Két magyar karatés is ott lehet az Európa Játékokon​​​​​​​

Tadissi Martial és Nagy Botond személyében két magyar karatés is ott lehet majd a nyári Európa Játékokon. Klasszisaink a múlt heti, spanyolországi Eb-n nyújtott teljesítményüket követően, az európai ranglistáról kvalifikálták magukat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó multisport eseményre, amelynek programján immár harmadik alkalommal szerepel a karate sportág. A két magyar versenyző részvétele biztató lehet az év fő eseménye, az októberi budapesti világbajnokság előtt is.

A Lengyelországban június 21. és július 2. között sorra kerülő Európa Játékokon karatéban férfi és női formagyakorlatban (kata), valamint küzdelemben (kumite) öt-öt súlycsoportban avatnak bajnokot. Mind a 12 kategóriában nyolc sportoló méri össze a tudását.

Ebbe a nyolcba a guadalajarai Eb-ről kategóriánként hárman kerültek be: a bajnok és az ezüstérmes mellett a két harmadik helyezett közül az, aki előkelőbb helyet foglalt el a játékokra vonatkozó európai ranglistán. Rajtuk kívül a ranglistáról három-három fő szerzett kvótát: utóbbiak közé tartozik a két magyar. Tadissi Martial a 67 kg-ban a második helyről, Nagy Botond pedig férfi katában a harmadikról került be a kiválasztottak közé. A mezőnyben a házigazda jogán mindenhol lesz hazai versenyző, további egy-egy sportoló szabadkártyával vehet majd részt az "európai olimpiának" is nevezett, négyévenkénti rangos eseményen.

Tadissi Martial a korábbi két Európa Játékokon is tatamira lépett: nyolc éve, Bakuban nem jutott az elődöntőbe, a 2019-es minszki eseményen viszont – az akkori másik magyarhoz, Hárspataki Gáborhoz hasonlóan – bronzérmet nyert hazánknak. A  hétvégén a guadalajarai Eb-n a bronzéremről csupán hajszálnyival lemaradt Nagy Botond most lehet jelen első ízben az Európa Játékokon.

Elmondásuk szerint mindkét versenyzőnk éremért utazik majd ki a Bielsko-Bialában rendezendő karate versenyre, ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy az idén a számukra a legfontosabb a hazai rendezésű októberi világbajnokság, amelynek a sportág történetében első ízben adhat otthont Magyarország.

„Nagyon örülök, hogy Baku és Minszk után immáron harmadik alkalommal is sikerült kvalifikálnom magamat az Európa Játékokra, ahol a kontinens legjobbjaival szemben képviselhetem a magyar színeket és a sportágunkat. Természetesen az idei év legfontosabb megmérettetése a hazai rendezésű vb lesz, de az Európa Játékok fontos állomását képezi a felkészülésemnek” – nyilatkozta Tadissi Martial.

„A múlt heti Eb-t a kiemelkedő teljesítményem ellenére csalódásként éltem meg, mivel egyértelmű célom volt a dobogóra felállni. Az Európa Játékokon való részvétel már nyolc éve célként lebeg a szemem előtt. Négy éve nagyon kevéssel maradtam le, idén pedig sikerült. A múlt heti események még inkább megerősítettek abban, hogy Európa szűk elitjébe tartozom, és hogy a júniusi multisport eseményre nem csupán résztvevőként utazom” – fogalmazott Nagy Botond.

0 Tovább

Papp László-díjat kapott a kick-boxos Busa Gabriella​​​​​​​

Papp László-díjat vehetett át Busa Gabriella háromszoros amatőr és egyszeres profi kick-box világbajnok. Rajta kívül Pálos Péter kétszeres paralimpiai bajnok asztaliteniszező és Szvitacs Alexandra világbajnok para-asztaliteniszező részesült a kitüntetésben.

Az elismeréseket Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes és Kerpel-Fronius Gábor okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes adta át a Városházán.

A Papp László-díj annak adományozható, aki kiemelkedő sporteredményt ért el, kiemelkedő sporteredmény eléréséhez járult hozzá vagy kiemelkedő tevékenységével segítette Budapest sportéletének fejlődését. Az elismerés évente három személynek vagy csapatnak adományozható Papp László születésének évfordulója alkalmából.

0 Tovább

Socca – Hamarosan kezdődik a kontinenstorna

Újabb kihívás előtt áll a magyar socca-válogatott. Az 5+1-es kispályás labdarúgó nemzeti csapatnál keretet hirdettek az Európa-bajnokságra. A kontinenstornának Kisinyov ad otthont március 29. és április 2. között.

„A tavalyi hazai rendezésű világbajnokság után egy vérfrissítésen átesett nemzeti csapattal megyünk Kisinyovba. Az idei év fő célja azonban az, hogy a lehető legütőképesebb csapatot sikerüljön összerakni a nyári világbajnokságra” – mondta Csuhai Tibor, a hazai szövetség elnöke.

Schrancz Balázs szövetségi kapitány a következő kerettel vág neki a moldáviai kontinenstornának:

Kapusok: Szacskó László, Isztolyka Ádám 

Mezőnyjátékosok: ifj. Nyilas Elek, Bartucz Martin, Fekete Róbert, Hollauer Balázs, Bánfalvi Balázs, Czerman Márk, Romhányi Bálint, Titkó Gergő, Érsek Róbert, Sulyok Richárd és Irhás Ignác.

A szakember hangsúlyozta: több új név is csatlakozott a vb-n részt vett csapathoz, akiktől azt várja, hogy új lendületet adjanak a válogatottnak. „Az elvárások között most a legfontosabb, hogy a debütálók beépüljenek a válogatottba. Arra számítok, hogy például a komoly NB I-es múlttal rendelkező Irhás Ignác tudása, a régiek, Hollauer, Fekete, Nyilas játéka egy sikeréhes gárdát eredményez majd.” – nyilatkozta  Schrancz Balázs.

A magyar válogatott a moldávokkal és a németekkel került egy csoportba. „Nem is álmodhattam volna ennél jobb csoportellenfeleket, hiszen a  hazaiak biztos megtöltik majd a lelátót, és jó hangulat lesz, a németekkel szemben pedig revansot vehetünk, mivel a hazai rendezésű vb-n pont ellenük estünk ki.” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

0 Tovább

Junior Visegrád Armwrestling GP – A magyarok megnyerték a csapatversenyt!​​​​​​​

Újabb sikeres nemzetközi verseny szervezésén van túl a Magyar Szkander Szövetség. Fót adott otthont a Junior Visegrád Armwrestling GP-nek, amelyen öt ország fiataljai álltak asztalhoz.

A magyarok fantasztikusan szerepeltek, hiszen megnyerték a csapatversenyt a szlovákok előtt.

„Ezt a versenyt annó azért találtuk ki, hogy a fiataljaink nemzetközi porondon is rendszeresen megmérettessenek. Ez volt a 17. ilyen verseny. Minden évben más ország rendezi meg. Igyekeztünk a magyar sportesemény-rendezések színvonalát Fóton is hozni, és úgy gondolom, hogy a szélvihar okozta nehézségek ellenére sikerült is” – összegzett Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szövetség elnöke, aki a világ- és az európai szövetség alelnöke is egyben.

A magyar szkanderosok minden korosztályban rendre jól teljesítenek. Az utóbbi évek világversenyein több érmet is szereztek.

Az elnök szerint a hagyomány kötelezi őket arra, hogy minden korosztályt a lehető legmagasabb szinten menedzseljenek.

„A sportágunk nemzetközi szinten is sokat fejlődött. Nálunk az utánpótlás, a mastersek, a paraszkanerosok is ugyanolyan figyelmet kapnak, mint a seniorok. Utóbbi kategória jelenti a szkanderban a  felnőttek táborát” – tette hozzá Csabai Atilla.

0 Tovább

Magyar aranyérem a spanyolországi karate Eb-n​​​​​​​

Megvédte bajnoki címét a para-karatés Kákosy Olívia a spanyolországi Guadalajarában vasárnap záruló karate és para-karate Európa-bajnokságon. Az épek mezőnyében férfi formagyakorlatban (kata) Nagy Botond egy hajszálnyival maradt le a dobogóról, és végzett az ötödik helyen.

Nehezen megemészthető módon maradt le Nagy Botond arról az Európa-bajnoki bronzéremről, ami a magyar karate történetének első felnőtt formagyakorlat érme lehetett volna a Karate Világszövetség (WKF) Európa- vagy világbajnokságán. A korábban az Eb-ken többször is az éremmeccset vívott magyar katás még soha nem állt ilyen közel az áhított medálhoz, mint most. A harmadik helyért megrendezett mérkőzésen az Ohan Dai formagyakorlatot mutatta be, és erős, színvonalas produkcióját a hét pontozóbíróból négy is jobbnak értékelte, mint török ellenfeléét. Összességében azonban 42.3 tized pontot kapott Duran 42.4 pontjával szemben, így, ha minimális különbséggel is, de végül török riválisa állhatott fel a dobogóra, Nagy Botond pedig ismét az ötödik helyen zárt.

Kákosy Olíviának köszönhetően ugyanakkor az idén sem maradt magyar himnusz nélkül a karate Európa-bajnokság közönsége. Az Eb részeként lebonyolított para-karate kontinensviadalon az értelmileg akadályozottak mezőnyében a korábbi kétszeres Eb-győztes, világbajnoki címvédő magyar lány ezúttal is a legjobbnak bizonyult kategóriájában. Kákosy Olívia a döntőben magabiztosan múlta felül a spanyol Sanchez Rosadót, ezzel továbbra is őrzi azt a különleges rekordját, hogy minden világversenyéről aranyéremmel tér haza.

0 Tovább

Három magyar bronzérem eddig a karate Eb-n

Csatári János, Kárpáti Petra és Szabó Alexandra is a harmadik helyen végzett a para-karatésok között pénteken a spanyolországi Guadalajarában szerdától vasárnapig tartó karate és para-karate Európa-bajnokságon. A három bronz mellett még egy további érem biztos, hiszen Kákosy Olívia döntőbe jutott az értelmileg akadályozottak között. Az épek mezőnyében is összejöhet egy érem, ugyanis Nagy Botond férfi formagyakorlatban a harmadik helyért lép tatamira.

A 48 ország több mint 600 versenyzőjét felvonultató karate Európa-bajnokságon az épek között Nagy Botond szerepelt a legjobban, aki a selejtezők során remekelt, és a nyolc között csoportjában a második legtöbb pontot kapta, amivel ugyan lemaradt a döntőről, de a dobogó harmadik fokára még felállhat, ha a helyosztón legyőzi török ellenfelét.

Közel állt az éremmérkőzéshez a női formagyakorlat csapat (Anti Zsuzsanna, Fábián Csenge, Sterck Laura, Tóth Vanda) is, amely végeredményben a hetedik helyet szerezte meg.

Küzdelemben egyéniben Tadissi Martial bejutott a legjobb nyolc közé, és hajszálnyira volt attól, hogy még tovább meneteljen, ám a negyeddöntőben azeri ellenfele az utolsó másodpercekben fordított ellene. Szintén a nyolc között zárt férfi csapatunk (Botos Botond, Csöppü Bence, Dvorák Ádám, Frankó Dániel, György Dániel, Hárspataki Gábor, Tadissi Martial), amely Szlovénia és Anglia legyőzése után a horvátoktól szenvedett vereséget.

A para-karatésok versengése nagyszerű magyar sikereket hozott. Az enyhébben értelmileg akadályozottak között (K21) a férfiaknál a korábbi többszörös vb- és Eb-érmes Csatári János újabb bronzzal gyarapította éremgyűjteményét. A nők között a világbajnoki és Európa-bajnoki címvédő Kákosy Olívia esélyeshez méltón versenyzett, és bejutott a hétvégi fináléba, Kárpáti Petra pedig a korábbi vb- és Eb-ezüst után most a harmadik helyen zárt. A súlyosabban értelmi akadályozottak (K22) mezőnyében Szabó Alexandra a tavalyi kontinensviadalhoz hasonlóan ezúttal is a dobogó harmadik fokára állhat majd fel az eredményhirdetéskor.

0 Tovább

Érmekért küzdenek szerdától az Eb-n karatésaink

Szerdától vasárnapig Európa-bajnokságon vesz részt a magyar felnőtt karate válogatott. A spanyolországi Guadalajarában sorra kerülő karate és para-karate Eb-n 48 ország több mint 600 versenyzője lép tatamira, Magyarországot 28 versenyző képviseli. A kontinensviadalon – amely a magyaroknak az év szuperversenye, az októberi budapesti világbajnokság felé vezető út egyik fő állomása – a hazai szakvezetés érmeket vár sportolóinktól.

Jól sikerült a válogatott felkészülése, egyedül a női csapat formagyakorlatban történt egy szerencsétlen sérülés. Érdekesség ugyanakkor, hogy a vállán megsérült Tóth Vanda helyére a válogatott egyik edzője, a korábbi magyar bajnok Anti Zsuzsanna ugrott be a csapatba.

“Kijelenthetem, hogy így sem gyengült a női együttes, hiszen Zsuzsi tökéletesen ismeri az eddig elvégzett munkát és a csapat működését, és vele a lányok legalább olyan jól fognak teljesíteni, mint eddig”- nyilatkozta Büchler Zsolt szövetségi kapitány, aki optimista az Eb előtt.

“Több potenciál is van a csapatunkban, kérdés, hogy az adott pillanatban ki, mire lesz képes. Eleve két olyan klasszisunk van, mint az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor és tavalyi Világjátékok-ezüst mellett sok más nagyszerű eredménnyel rendelkező Tadissi Martial. Mellettük ott van a tavalyi két Eb-döntősünk, és rajtuk kívül is vannak olyan versenyzőink, akik képesek lehetnek dobogós hely elérésére. Formagyakorlatban is benne van az éremmeccs a mieinkben, és para-karatésaink is rendre érmekkel tértek haza az elmúlt évek világversenyeiről. Összességében három éremre számítok” – jelentette ki a szakvezető, aki hozzátette: a fő cél ugyanakkor az őszi hazai rendezésű vb-n való jó szereplés.

(fotó:Szkotniczky Ákos)

Emlékeztetőül: a tavalyi Eb várakozáson felül sikerült, hiszen György Dániel személyében a sportág történetében először felnőtt magyar Európa-bajnokot ünnepelhettünk, és a végül ezüstérmes Boussebaa Aicha volt az első magyar női karatés, akinek felnőtt Eb-n sikerült a fináléba jutás. A para-karatésok révén pedig három éremnek örülhettünk egy éve, köztük Kákosy Olívia elsőségének.

(fotó:Szkotniczky Ákos)

A spanyolországi Eb-n szerdától péntekig a selejtezőket bonyolítják le, és szombat-vasárnap rendezik a bronzmérkőzéseket, illetve a döntőket.

Európa-bajnokság, Guadalajara, a magyar indulók:

Formagyakorlat (kata):
Férfiak: Nagy Botond
Csapat: Magyarország (Elekes Máté, Nguyen Thanh Tung, Simák Dániel, Szilágyi Gergő)
Nők: Sterck Laura
Csapat: Magyarország (Anti Zsuzsanna, Fábián Csenge, Sterck Laura, Tóth Vanda)
 

Küzdelem (kumite):
Férfiak:
60 kg: Csöppü Bence
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Hárspataki Gábor
84 kg: György Dániel
+84 kg: Frankó Dániel
Csapat: Magyarország (Botos Botond, Csöppü Bence, Dvorák Ádám, Frankó Dániel, György Dániel, Hárspataki Gábor, Tadissi Martial)
Nők:
50 kg: Jakubovics Dalma
55 kg: Baranyi Zsófia
61 kg: Ilankovic Aleksandra
68 kg: Pap Dorottya
+68 kg: Boussebaa Aicha
Csapat: Magyarország (Baranyi Zsófia, Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Pap Dorottya)

Para-karate:
Kerekesszékesek:
Férfiak: Molnár Csaba
Nők: Dobos Réka
Értelmileg akadályozottak:
Férfiak: Csatári János, Miklósics Péter
Nők: Kákosy Olívia, Kárpáti Petra, Szabó Alexandra

0 Tovább

Tíztánc Magyar Bajnokság – Szombathelyen léptek parkettre a legjobbak

Kilenc kategóriában avattak győztest a Tíztánc Magyar Bajnokságon. A Magyar TáncSport Szakszövetség információi szerint a felnőtteknél Rónyai Zoltán és Busa Dóra megszerezte harmadik győzelmét Szombathelyen. Másodikként Patkós Máté és Sulyán Lilla Katalin végzett, míg idén a dobogó harmadik fokára Veréb Dániel és Unger Fanni állhatott fel.

Az ifi mezőnyben Kovács Ádám és Faludi Eliza Eszter szerezte meg győzelmet. Tíztáncban az öt latin táncon kívül a standard táncokat is parkettre viszik a versenyzők.

Tíztánc Magyar Bajnokság

Szombathely

Dobogósok:

Felnőtt

1. Rónyai Zoltán, Busa Dóra

2. Patkós Máté, Sulyán Lilla Katalin

3. Veréb Dániel, Unger Fanni

Ifi

1. Kovács Ádám, Faludi Eliza Eszter

2. Molnár Ákos, Prozlik Melinda Lenke

3. Gali Gergő, Kondacs Jázmin Bíborka

Profi

1. Gombkötő Balázs, Balogh-Laskovics Petra

Senior I.

1. Szánthó Péter, Juhász-Szánthó Szilvia

Senior II.

1. Csuka László, Csuka-Bíró Hajnalka

Senior III.

1. Sámson László Dr., Kovács Beáta Gabriella Dr.

Junior II.

1. Farkas Bernát Jakab, Szekeres Lilla Sára

2. Ördögh Gergő Dominik, Avram Natália Anna

3. Bódis Botond, Balassa Bíbor

Junior I.

1. Pető Zoltán, Pintér Mónika Mária

2. Halmóczki Márk, Tran Ngoc Quynh Anh

3. Antal Bence Dominik, Békési Csenge

Gyerek Nyolctánc

1. Palotai Patrik, Illés Dorka

2. Oszlánczi Mihály Péter, László Léna

3. Hevesi Péter, Kikillai Anna Boglárka

0 Tovább

Európa Játékok – 11 magyar szumós lesz ott Krakkóban

Kiderült, hogy a magyar szumósok közül kik indulhatnak az Európa Játékokon.

Bemutatkozhat a szumó az Európa Játékokon - ezt korábban az európai szövetség elnöke, Dariusz Rozum jelentette be. A szervezet mostanra véglegesítette a tradícionális japán küzdősportban indulók listáját. Eszerint tizenegy magyar léphet küzdőtérre a rangos multisport eseményen Krakkóban.

A szumó az utóbbi 15 évben úgy lett egyre populárisabb, hogy a tradícióktól nem szakadt el, azonban számos sztereotípiát eloszlatott. A sportág népszerűsítésében a Magyar Sumo Szakszövetség is kivette a részét, most pedig egy újabb mérföldkő előtt állnak a kontinens legjobbjai: a Világjátékok (World Games) és a Küzdősportok Világjátéka (World Combat Games) után egy újabb multisport eseményen mutatkozhatnak be.

Az Európa Játékokat 2023 június 21. és július 2. között rendezik meg Krakkóban. Ez lesz a harmadik ilyen multisport esemény. Korábban Bakuban és Minszkben rendeztek játékokat.

Az Európa Játékokon induló magyarok:

Berta Mike (70 kg)

Buzás Patrik (85 kg)

Szilágyi Erik (92 kg)

Laczkó Benedek (100 kg)

Délceg József (100 kg)

Molnár Tamás (115 kg)

Pap Arnold (+115 kg)

Iváncsics Babita (55 kg)

Baljer Kitti (60 kg)

Rónáné Kalmár Piroska (60 kg)

Baljer Roxána (65 kg)

0 Tovább

Tartják szuper formájukat a tavalyi év legjobb hazai kick-boxosai

Hat magyar felnőtt versenyző is aranyéremmel térhetett haza a hétvégén Innsbruckból, ahol péntektől vasárnapig rendezték meg az Austrian Classics elnevezésű kick-box Világkupát. A 2028-as Los Angeles-i olimpiára pályázó sportág Világkupa-sorozatának ausztriai állomásán 34 ország több mint 1300 versenyzője lépett tatamira és szállt ringbe, köztük 163 magyar sportoló. A több korosztályt is felvonultató, rangos viadalon a nemzetek  között összességében Magyarország lett az első, míg a klubok közül a szintén magyar Halker-KirályTeam bizonyult a legeredményesebbnek.

Az idei esztendő eddigi legrangosabb megmérettetésén a felnőttek mezőnyében hat magyar is a dobogó legfelső fokára állhatott, köztük Fésű Lajos és Mezei Nikolett, akik bizonyították, hogy a Magyar Kick-box Szakszövetség nem érdemtelenül választotta őket 2022 Év Sportolóinak. 

A tavaly két Európa-bajnoki címet is nyert Fésű Lajos a light-contact szabályrendszer 74 kg-os súlycsoportjában mind a négy mérkőzését 3-0-ás, egyhangú pontozással nyerte, ezzel újabb aranyéremmel gazdagította éremgyűjteményét. A nőknél kick-lightban a 65 kilósok mezőnyében Mezei Nikolett is győzelemmel zárta mindhárom küzdelmét, ezzel - akárcsak tavaly az Eb-n - ő is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Rajtuk kívül Világkupa-elsőséget szerzett pointfightingban a fiatal Hammer Máté, csakúgy, mint light-contactban Kovács Laura Fanni, aki további két bronzérmet is begyűjtött. Kick-lightban aranyérmet akasztottak Száraz Gergő nyakába is, és korábbi kétszeres világbajnokunk light-contactban termelt mellé egy ezüstöt is. Szintén a kick-light szakágban Horváth Erik Ernő is megnyerte súlycsoportját.

Érdekesség, hogy pointfightingban a szakág hazai vezetője, Csikós Péter jó példával járt elöl: nemcsak, hogy ő is tatamira lépett, hanem a veteránok között két súlycsoportban is diadalmaskodott.

A Világkupa éremtáblázatán Magyarország magabiztosan előzte meg Bulgáriát és Németországot, a klubok között pedig a Halker-Király Team fölényesen utasította maga mögé a 236 egyesületből álló, méretes nemzetközi mezőnyt. Az eredmények több, mint biztatóak a közelgő magyarországi Világkupára nézve, amelyet júniusban rendez a hazai szövetség. 

 



Austrian Classics kick-box Világkupa, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 1. Hammer Máté
63 kg: 3. Bozók Szabolcs
74 kg: 2. Bálint Martin                                                              
Csapat: 3. Halker-Király Team és Debreczeni Team
Nők:
60 kg. 2. Busa Andrea

Light-contact:
Férfiak:
57 kg: 3. Pataki Barnabás                                                        
63 kg: 2. Száraz Gergő                                                              
74 kg: 1. Fésű Lajos, 3. Bálint Martin
Nők:
55 kg: 1. Kovács Laura Fanni                                  
60 kg: 3. Kovács Laura Fanni

Kick-light:
Férfiak:
57 kg: 2. Pataki Barnabás                                                        
63 kg: 1. Száraz Gergő                                                              
69 kg: 2. Molisz Zoltán                                              
89 kg: 1. Horváth Erik Ernő                                                      
94 kg: 2. Schrimpel Bence, 3. Horváth Erik Ernő
Nők:
60 kg: 3. Kovács Laura Fanni                                                  
65 kg: 1. Mezei Nikolett                                                          
+70 kg: 2. Szabó Anna

Full contact:
Férfiak:
67 kg: 2. László Barnabás                                                        
81 kg: 3. Szachán Bolivár                                          
Nők:
60 kg: 3. Tóth Anna
65 kg: 3. Szegfi Zsanett

K1:
Férfiak:
81 kg: 3. Kovács Krisztián
91 kg: 3. Kállai Botond
Nők:
52 kg: 3. Pálfi Viktória Dóra és Nagy Zsófia

0 Tovább

Teqball – Madridban oktattak a magyarok

Elképesztő magyar fölény a teqball tour madridi állomásán. Legjobb játékosaink négy aranyat, négy ezüstöt és 3 bronzot szereztek – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség.

Első lett férfi párosban a Bányik Csaba, Katz Balázs duó, vegyespárosban a Bányik Csaba, Ács Krisztina kettős, női párosban a Péchy Petra, Vicsek Nóra egység, valamint női egyéniben Izsák Anna.

Bányik Csaba rekorderré lépett elő. A Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) sajtószolgálata a madridi torna előtt adta ki, hogy a többszörös világbajnok 50 nemzetközi tornagyőzelemnél jár. Ezt most újabb kettővel megtoldotta Spanyolországban. Korábban soha senkinek nem sikerült ilyen sorozatot produkálnia ebben a sportágban.

Madridban női egyéniben ezüstérmesként végzett Ács Krisztina, ugyancsak második lett férfi egyéniben Blázsovics Ádám, Katz Balázs ugyanitt harmadikként zárt.

Női párosban a Janicsek Zsanett, Vasas Lea kettős felállhatott a dobogó harmadik fokára, vegyespárosban pedig Bakó Ádám és Vasas Lea is érmet hozott haza, miután másodikként végeztek. A férfi duók kategóriájában a magyarok taroltak, mivel Bányikék mögött a Blázsovics Ádám, Bakó Ádám egység lett a második, míg a Cséri Soma, Velkey Balázs páros nyakába bronzérmet akasztottak.

0 Tovább

Fallabda – Farkas bronzérmes lett az Odense Openen

Magyar bronzérem Dániában! Farkas Balázs harmadikként zárt az Odense Openen. A kétszeres Világjátékok-résztvevő magyar squashjátékos első kiemeltként indult Dániában, így a 2. körben kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol a walesi Emyr Evans-szel csapott össze, és végül három szettben (11-5, 11-3, 11-6) nyert. A negyeddöntőben a maláj Addeen Idrakie-t búcsúztatta egy félórás meccsen (11-6, 11-6, 11-2).

Az elődöntőben a spanyol Bernat Jaume következett, akitől négy szettben (7-11, 12-10, 11-7, 11-3) kikapott, így harmadikként végzett Dániában. Elődöntőbeli ellenfele végül ezüstérmes lett Odensében, miután a fináléban négyszettes vereséget szenvedett a skót Rory Stewarttól.

Farkas Balázs az utóbbi másfél évben hatalmas fejlődést produkált, jelenleg a 49. helyen áll a világranglistán.

0 Tovább

Grappling – Bukarest adott otthont az Eb-nek

Kelemen Áron hetedikként zárt a bukaresti grappling Európa-bajnokságon. A magyar versenyző a Gi szabályrendszerben a 100 kilósok között érte el ezt az eredményt. Ugyancsak Gi-ben Szekeres Ákos (92 kg) 10. lett. NoGi-ben Laky Levente (84 kg) 10., Szekeres 13., Kelemen pedig 9.

A Gi Grapplingben a versenyzőkön olyan edzőruha van, amely megfogható egy-egy támadás indításakor, a NoGi-ben ez nem megengedett. Utóbbiban testhezálló ruházatot viselnek.

A Magyar Grappling Szövetség delegációjának tagja volt az Európa-bajnokságon Kovács Gábor elnök és Skáfár Bence szövetségi kapitány, valamint Merkert Zoltán, Sós György és Berkes László bírók.

A grappling viszonylag fiatal sportág, a kilencvenes években jelent meg. Kezdetben elsősorban szabályrendszerként volt ismert, de annak is nagyon népszerű volt. Egyre több versenyző és klub készült fel grappling mérkőzésekre, ennek következményeként alakult ki a grappling módszertana, alakultak ki a grappling technikák. Szabályai azért lehettek sikeresek, mert olyan egyszerű és látványos rendszer, melyben teljes erővel lehet küzdeni, ugyanakkor minimalizálja a sérülésveszélyt. A Nemzetközi Birkózó Szövetség (United World Wrestling - UWW) is felfigyelt a kialakuló grappling sportágra és 2007-ben integrálta a versenyszámai közé.

0 Tovább

A Magyar Karate Szakszövetség sajtótájékoztatója, 2023. 03.16.

Különleges esztendő a 2023-as a Magyar Karate Szakszövetség életében. A japán eredetű küzdősport hazai történetének 50-dik évfordulóját ünnepli, és a jubileum zárásaként egy minden eddiginél rangosabb esemény házigazdája lesz. Idén ugyanis a sportág történetében először Budapest ad otthont a karate világbajnokságnak, amely ráadásul elképzelhető, hogy a múlt, a jelen és a jövő legnagyobb vb-je lesz. A magyar válogatott számára az egyik fő felkészülési állomás a jövő heti spanyolországi Európa-bajnokság, ahol érmet vár a szakvezetés.

50 év megkoronázása lehet az őszi budapesti karate vb

Ezekben a hónapokban ünnepli a sportág hazai történetének 50 éves jubileumát a Magyar Karate Szakszövetség. A karate nagy utat tett meg a fél évszázad alatt: kezdetben a tiltás jellemezte, majd a tűrésen keresztül jutott el a támogatásig, 2018 óta pedig a kiemelt sportágak egyike.

Magyarországon mára a karaténak több tízezres tagsága van, versenyzőink pedig számos bajnoki címet és érmet nyertek a felnőtt és korosztályos világversenyeken. Ezek közül a legjelentősebb Hárspataki Gábor olimpiai bronzérme, amelyet a sportág ötkarikás bemutatkozásán, a 2021-es tokiói játékokon szerzett.

Az MKSZ világversenyek rendezőjeként is kitett magáért: 2013-ban felnőtt, 2020-ban pedig kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságnak volt házigazdája Budapest. Mindkét esemény nagyszerű sikerekkel zárult, mind a rendezés, mind az eredmények tekintetében. Ugyanez a cél az őszi hazai rendezésű világbajnokságon, amely az MKSZ részéről egyúttal az 50 éves évforduló záróeseménye lesz.

A múlt, jelen és jövő legnagyobb vb-je lehet a budapesti

A Papp László Budapest Sportarénában október 24. és 29. között sorra kerülő világbajnokságot a Karate Világszövetséggel (WKF) és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel (NRÜ) közösen, társrendezőként bonyolítja le a Magyar Karate Szakszövetség.

A magyarországi vb-t követően a WKF megváltoztatja a világbajnokságok rendszerét: eddig minden ország kategóriánként egy versenyzőt indíthatott, ám ezentúl egyéniben csak a 32-32 legjobb vehet részt a vb-n – amely helyekre kvalifikálni kell majd –, és külön világbajnokságot rendeznek a csapat versenyszámokban.

Miután a budapesti lesz az utolsó „nagy” világbajnokság, elképzelhető, hogy részvételi rekordot dönt, méghozzá olyat, amelyet a jövőben sem lehet majd felülmúlni.

A magyar válogatott részéről pedig, érmekben bízik a szövetség vezetése.

Jövő héten Eb-n indulnak legjobbjaink

A hazai világbajnokság egyik fontos felkészülési állomása a jövő héten szerdától vasárnapig tartó spanyolországi karate és para-karate Európa-bajnokság, ahová teljes csapattal, 27 versenyzővel vág útnak a magyar válogatott.

A szakvezetés Guadalajarában is éremszerzésben bízik. A tavalyi Európa-bajnokság remekül sikerült: György Dániel személyében a sportág történetében először felnőtt magyar Európa-bajnokot ünnepelhettünk, és a végül ezüstérmes Boussebaa Aicha volt az első nő, akinek felnőtt Eb-n sikerült a döntőbe jutás. A para-karatésok révén három éremnek örülhettünk egy éve, köztük Kákosy Olívia aranyának.

Európa-bajnokság, Guadalajara, a magyar indulók:

Formagyakorlat (kata):
Férfiak: Nagy Botond
Csapat: Magyarország (Elekes Máté, Nguyen Thanh Tung, Simák Dániel, Szilágyi Gergő)
Nők: Sterck Laura
Csapat: Magyarország (Anti Zsuzsanna, Fábián Csenge, Sterck Laura, Tóth Vanda)
 

Küzdelem (kumite):
Férfiak:
60 kg: Csöppü Bence
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Hárspataki Gábor
84 kg: György Dániel
+84 kg: Frankó Dániel
Csapat: Magyarország (Botos Botond, Csöppü Bence, Dvorák Ádám, Frankó Dániel, György Dániel, Hárspataki Gábor, Tadissi Martial)
Nők:
50 kg: Jakubovics Dalma
55 kg: Baranyi Zsófia
61 kg: Ilankovic Aleksandra
68 kg: Pap Dorottya
+68 kg: Boussebaa Aicha
Csapat: Baranyi Zsófia, Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Pap Dorottya

Para-karate:
Kerekesszékesek:
Férfiak: Molnár Csaba
Nők: Dobos Réka
Értelmileg akadályozottak:
Férfiak: Csatári János, Miklósics Péter
Nők: Kákosy Olívia, Kárpáti Petra, Szabó Alexandra

(Válogatott edzéses fotók: Szkotniczky Ákos )

0 Tovább

Junior Visegrád Armwrestling GP – A magyarok megnyerték a csapatversenyt!​​​​​​​

Újabb sikeres nemzetközi verseny szervezésén van túl a Magyar Szkander Szövetség. Fót adott otthont a Junior Visegrád Armwrestling GP-nek, amelyen öt ország fiataljai álltak asztalhoz.

A magyarok fantasztikusan szerepeltek, hiszen megnyerték a csapatversenyt a szlovákok előtt.

„Ezt a versenyt annó azért találtuk ki, hogy a fiataljaink nemzetközi porondon is rendszeresen megmérettessenek. Ez volt a 17. ilyen verseny. Minden évben más ország rendezi meg. Igyekeztünk a magyar sportesemény-rendezések színvonalát Fóton is hozni, és úgy gondolom, hogy a szélvihar okozta nehézségek ellenére sikerült is” – összegzett Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szövetség elnöke, aki a világ- és az európai szövetség alelnöke is egyben.

A magyar szkanderosok minden korosztályban rendre jól teljesítenek. Az utóbbi évek világversenyein több érmet is szereztek.

Az elnök szerint a hagyomány kötelezi őket arra, hogy minden korosztályt a lehető legmagasabb szinten menedzseljenek.

„A sportágunk nemzetközi szinten is sokat fejlődött. Nálunk az utánpótlás, a mastersek, a paraszkanerosok is ugyanolyan figyelmet kapnak, mint a seniorok. Utóbbi kategória jelenti a szkanderban a  felnőttek táborát” – tette hozzá Csabai Atilla.

0 Tovább

Korábbi legendák és mostani világbajnokok a kick-box dan vizsgán

Az évi szokásos dan vizsgáját tartotta a hétvégén a Magyar Kick-box Szakszövetség. a fekete övre és annak különböző fokozataira vizsgázók között számos világbajnok volt, mellettük pedig több évtizedes munkásságukért hatan részesültek elismerésben.

Az MKBSZ az eredményeik vagy a hazai kick-boxban végzett tevékenységük jóvoltából ezúttal 18 sportolót és edzőt tartott érdemesnek a dan vizsgára (ami a mester-, más néven fekete öves fokozatot jelenti a kick-boxban).

Köztük volt a 2022-ben a sportágban az Év Sportolóinak választott Fésű Lajos és Mezei Nikolett, akárcsak a tavalyi Világjátékokra kijutott Pálfi Viktória és Boros Petra, valamint a korábbról – Fésűhöz és Mezeihez hasonlóan szintén – világbajnoki címmel büszkélkedő Bálint Zoltán és Mónus Viktor.

A vizsgát sikerrel teljesítőkön kívül a szövetség VII. dan fokozatot adományozott Zrínyi Miklós mesteredzőnek, aki ott volt már a sportág itthoni megalakulásánál is, később pedig évekig szövetségi kapitányként irányította a válogatottat. A VI. dan fokozatot kapta meg két korábbi legendás versenyző, Katona Barnabás és Szűcs Zoltán, a hazai kick-box bírókat évek óta irányító Szabó Gábor, valamint több évtizedes edzői és sportvezetői munkásságának elismeréseképpen Gregor László és Katona Attila – utóbbi egyúttal az MKBSZ egyik alelnöke, továbbá a low-kick és a K1 szakág vezetője.

Sikeres fekete öves (dan) vizsgát tett:

 

III. danra: Fésű Lajos, Rácz Krisztián, Dohányos András, Zsjak Zoltán, Bálint Zoltán
II. danra: Mezei Nikolett, Laszák Zoltán
I. danra: Pálfi Viktória Dóra, Boros Petra, Cselovszki Patrik Pál, Mónus Viktor, Gábor Zoltán, Fényes Zsolt, György Zoltán, Friedl Flórián, Rádai Roland, Pál Csaba, Höflinger Klaudia

0 Tovább

Szumó Európa Kupa – Érmes magyarok Brandenburgban

A felnőtt mezőnyben egy arany, két ezüst és hat bronzot szereztek a magyar szumósok a brandenburgi Európa-kupán.

A Magyar Szumó Szakszövetség információi szerint Molnár Tamás a 115 kilogrammos kategóriában lett első, míg a dobogó második fokára Iváncsics Babita (55 kg) és Berta Mike (70 kg) állhatott fel. A bronzokat Baljer Kitti (60 kg), Végh Artúr (+115 kg), Buzás Patrik (85 kg), Délceg József (100 kg) szerezte, de ugyancsak harmadik lett az open kategóriában Pap Arnold és Szilágyi Erik is. Az U18-asoknál két magyar éremszerző volt: Baljer Kitti (60 kg) aranyat, Korponai Kornél (+100 kg) ezüstöt gyűjtött be.

Ancsin László, a Magyar Szumó Szakszövetség elnöke szerint eredményes volt a brandenburgi túra.

„Az érmeken túl számos pontszerző helyezésünk is volt. Azt kell tudni a szumós Európa Kupákról, hogy az itt szerzett pontokat összesítik, és a következő Világjátékok-kvótákról döntenek majd azok a kvalifikációs időszak végén. Büszke vagyok a válogatottra, ezúttal is bizonyítottak a magyar szumósok” – mondta a sportvezető, aki egyben az Európai Szumó Szövetség alelnöke is.

A kontinentális szervezet egyébként ülésezett is Németországban. Döntés született többek között arról, hogy a sportág történetében először Európa-bajnokságot rendeznek strandszumóban. Az eseménynek a lengyelországi Gdansk ad otthont augusztusban.

0 Tovább

Teqball – Domináltak a magyarok Dubaiban is

Folytatták hódító világkörüli sorozatukat a magyar teqballosok. A sikeres Los Angeles-i USA Teqball Tour után pár nappal az ázsiai állomás következett, amelynek Dubai adott otthont. A Magyar Teqball Szövetség tájékoztatása szerint a magyar válogatott tagjai egy aranyat egy ezüstöt és egy bronzot szereztek.

Nem talált legyőzőre a férfi párosok mezőnyében a Bányik Csaba, Katz Balázs kettős. Az ezüstéremet a Blázsovics Ádám, Pécsi Petra párosnak köszönhetjük, míg a bronzérmet a női párosoknál Péchy Petra és Vicsek Nóra szerezte.

A férfi páros mezőnyben Odnoga Mátyás a lengyel Franczuk Bartlomiejjel versenyzett és harmadikként zárt.

Asian Teqball Tour – Dubai

Dobogósok

Női páros

1. Suphawadi Wongkhamchan - Jutatip Kuntatong (Thaiföld)

2. Jariya Seesawad - Areeya Homdee (Thaiföld)

3. Péchy Petra - Vicsek Nóra (Halmozó-Steqerz Teqball Club)

 

Vegyespáros:

1.      Suphawadi Wongkhamchan - Phakpong Dejaroen (Thaiföld)

2.      Blázsovics Ádám (Phoenix) - Péchy Petra (Halmozó-Steqerz)

3.      Györgydeák Apor - Ester Viana Mandes (Góbék Teqball Team)

 

Férfi páros:

 

1.      Bányik Csaba - Katz Balázs (Phoenix)

2.       Uthen Kukheaw - Phakpong Dejaroen (Thaiföld)

3.      Odnoga Mátyás (Halomozó-Steqerz) - Franczuk Bartlomiej (Warsaw Teq Club - Lengyelország)

0 Tovább

RAW Masters Erőemelő Európa-bajnokság – Fekete Miklós mindent megnyert

Fantasztikus győzelem a hazai rendezésű kontinensbajnokságon. Fekete Miklós aranyérmes lett a RAW Masters Erőemelő Európa-bajnokságon Budapesten.

A Magyar Erőemelő Szövetség (MERSZ) információi szerint Fekete Miklós a masters II-es korosztályban mindhárom fogásnemben aranyérmes lett, és 735.5 kilogrammos eredménnyel Európa-csúcsot döntve, összetett aranyérmet szerzett. A 93 kilogrammban induló magyar klasszis guggolásban 260 kilós új országos csúccsal végzett az első helyen, fekvenyomásban Európa-csúcsot javított, és 183 kilogrammal győzött, felhúzásban pedig országos csúccsal, 292.5 kg-ot teljesítve nyert. Fekete Miklós ezzel magabiztosan hódította el az abszolút bajnoki címet is. 

„Sokat készültem erre az Eb-re. A finis gyakorlatilag tavaly decembere óta tart. Nagyon örülök, hogy ez így összejött. A három fogásnem közül talán a guggolás volt a legnehezebb, mivel az az első. Úgy gondolom, hogy sikerült mindent úgy összerakni, hogy ilyen csúcsdöntésekkel zárjam itthon az Eb-t” – nyilatkozta az eredményhirdetés után Fekete Miklós.

A MERSZ elnöke szerint nagyon várták már a hazai himnuszt. „Minden hazai rendezésű világverseny más szintre kerül, ha van magyar siker. Persze eddig is voltak fogásnemi részsikerek, de Fekete Miklós teljesítménye a világklasszis kategóriába tartozik.” – összegzett Berke Lóránd elnök.  

Kromek András az Eb-siker sportágra gyakorolt hatását emelte ki. „Ez egy olyan győzelem volt, amely minden korosztálynak hitet adhat az erőemelésben. Itt a bizonyíték arra, hogy szisztematikus munkával ilyen szintre el lehet jutni. Az utánpótlás és a felnőtt kategória is sokat profitálhat az ilyen nagy eredményekből” – tette hozzá az Európa-bajnokság versenyigazgatója. 

Ficzere Tamás ugyancsak a masters II-eseknél a 83 kg-os súlycsoportban  2. helyezést ért el 605 kg összetett eredménnyel, ami új országos csúcs. A guggolást megnyerte 222,5 kilós országos csúccsal, felhúzásban pedig ezüstérmes lett. 

0 Tovább

RAW Masters Erőemelő Eb – Csúcsdöntések és fogásnemi érmek

A magyar válogatott tagjai eddig kilenc magyar csúcsot adtak át a múltnak a Budapesten zajló RAW Masters Erőemelő Európa-bajnokságon. A Magyar Erőemelő Szövetség (MERSZ) információi szerint rangos mezőny érkezett a fővárosba, ahol hat fogásnemi érmet is átvehettek a magyarok eddig a vasárnapig tartó kontinensbajnokságon.

Salamon Erika a masters 2-es korosztályban az 57 kilósok között első lett fekvenyomásban 97.5 kilogrammos teljesítménnyel. Ezenkívül guggolásban 87,5 kg-mal végzett, és ez új országos csúcs. Második helyeket szerzett Petróczki Magdolna (masters 2, 52 kg), miután fekvenyomásban és felhúzásban is ezüstérmes lett. Ugyancsak felállhatott a dobogó 2. fokára Harmath Mónika (masters 2, 84 kg) a fekvenyomás után, ezenkívül guggolásban harmadikként végzett. Orosz László is maradandót alkotott, miután mindhárom fogásnemben országos csúcsot javított (guggolás: 150 kg, fekvenyomás: 175.5 kg, felhúzás: 190 kg). Ráadásul fekvenyomásban 3. lett.

További országos csúcsok:

Farkas Lászlóné (masters 2,  69 kg) - guggolás: 122,5 kg, fekvenyomás: 72,5 kg, felhúzás: 130 kg

Katona Bálintné (masters 2,  57 kg) - felhúzás: 132,5 kg

0 Tovább

55 év, 55 esemény – Ünnepeltek a búvárok

A Magyar Búvár Szakszövetség meghirdette az 55 év, 55 esemény programját. A szervezet idén ünnepli megalapítása 55. évfordulóját. A bejelentés a 2022-es év legjobbjait méltató csütörtöki díjátadó gálán hangzott el.

Papp Gábor elnök köszöntőjében elmondta, minden évben kimagasló munkát végeznek a klubokban felnőtt, és utánpótlás szinten is. „A tavalyi évben a Világjátékokon minden idők legjobb eredményét értük el a nem olimpiai sportágak világversenyén. 4 aranyat, 3 ezüstöt és 4 bronzot szereztek a mieink. Ezenkívül számos nagy versenyen jól szerepeltek az uszonyosaink, tájolósaink, apneásaink, valamint víz alatti hokisaink, rögbiseink és fotósaink.” – összegzett az elnök, aki bejelentette azt is, hogy az 55 év, 55 esemény jegyében többek között Európa-bajnokságot ás világkupát is rendez Magyarország. Az események sorában a versenyeken kívül szakmai és ünnepi rendezvények is lesznek.

A díjátadót megtisztelte jelenlétével Domokos István, a Honvédelmi Minisztérium, sportért felelős államtitkárság főosztályvezetője, Vargáné Andrejkó Edina, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) főtitkára, valamint dr.Szabó Gergely Balázs a Magyar Antidopping Csoport képviseletében.

A díjazottak

Uszonyosúszás

Senánszky Petra

Mozsár Alex

Az év utánpótlás uszonyosúszói

Pernyész Dorottya

Kiss Nándor

Az év tájékozódási búvárúszói

Hatházi Katalin

Balázs Péter

Az év tájékozódási búvárúszói utánpótlásban

Rendes Lilla

Szász Tamás

Az év sportolói az apneásoknál

Korok Fatima

Sopronyi András

Az év víz alatti rögbisei

Szűrösné Kéri Katalin

Somogyi Péter

Az év víz alatti hokisai

Szomor Anita

Likó István

A Magyar Búvár Szakszövetség – a víz alatti rögbiben végzett munkájáért – elismerő oklevelet adományozott a közelmúltban fiatalon elhunyt Somogyi András részére.

Idén három életműdíjast köszöntöttek: a búvárkodásban végzett több évtizedes munkája elismeréséül Ludvigh Zoltán, Násfay Béla és Vámosi Antal lett kitüntetett. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum