A felnőtt mezőnyben egy arany, két ezüst és hat bronzot szereztek a magyar szumósok a brandenburgi Európa-kupán.

A Magyar Szumó Szakszövetség információi szerint Molnár Tamás a 115 kilogrammos kategóriában lett első, míg a dobogó második fokára Iváncsics Babita (55 kg) és Berta Mike (70 kg) állhatott fel. A bronzokat Baljer Kitti (60 kg), Végh Artúr (+115 kg), Buzás Patrik (85 kg), Délceg József (100 kg) szerezte, de ugyancsak harmadik lett az open kategóriában Pap Arnold és Szilágyi Erik is. Az U18-asoknál két magyar éremszerző volt: Baljer Kitti (60 kg) aranyat, Korponai Kornél (+100 kg) ezüstöt gyűjtött be.

Ancsin László, a Magyar Szumó Szakszövetség elnöke szerint eredményes volt a brandenburgi túra.

„Az érmeken túl számos pontszerző helyezésünk is volt. Azt kell tudni a szumós Európa Kupákról, hogy az itt szerzett pontokat összesítik, és a következő Világjátékok-kvótákról döntenek majd azok a kvalifikációs időszak végén. Büszke vagyok a válogatottra, ezúttal is bizonyítottak a magyar szumósok” – mondta a sportvezető, aki egyben az Európai Szumó Szövetség alelnöke is.

A kontinentális szervezet egyébként ülésezett is Németországban. Döntés született többek között arról, hogy a sportág történetében először Európa-bajnokságot rendeznek strandszumóban. Az eseménynek a lengyelországi Gdansk ad otthont augusztusban.