Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sportol a nemzet: 36 helyszín 27 sportággal csatlakozott eddig a szabadidősportos mozgalomba

Szeptember első hetében startolt, azóta napi szinten kínál aktív kikapcsolódási lehetőségeket kedvezményesen a Sportol a nemzet. A szabadidősportos mozgalom egyelőre Dél-Alföldön indult, de a szervezők 2015-től országossá bővítenék, sőt a célok között az is szerepel, hogy a Kárpát-medence magyarlakta településeit is bevonják. A projekt vezetője, Hoffmann Pál legutóbb erről a 25 éves Juventus Rádió egyik beszélgetős műsorában számolt be.  

 

Az építész, magasépítő mérnök, aki a sportnak nem csupán rajongója, hanem több sportágban rendszeresen ki is próbálja magát, a Thuróczy Richárd vezette Juventus Lights vendége volt.

Magyarországon és így Budapesten is, siralmasak a statisztikák: A magyarok európai viszonylatban nagyon keveset sportolnak, márpedig a rendszeres mozgással remekül megelőzhető lenne számos, ma népbetegségnek hívott egészségügyi probléma.

Jelenleg összesen 36 sporthelyszín kapcsolódott be a mozgalomba, 27 sportágat lehet űzni.

A teljes interjú meghallgatható a Juventus 103.9 honlapján. (kattintson a linkre!)

 

A Sportol a nemzettel kapcsolatban bővebben a www.sportolanemzet.hu oldalon olvashat.

0 Tovább

Mozgásfesztivál a régebb óta fiataloknak

Nemcsak a húszévesekre gondol a Magyar Szabadidősport Szövetség, amely – a szeptember eleji Családi Mozgásfesztivált követően – október 1-én rendezi meg a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját. Az ingyenes eseményre Cegléden kerül sor. Az MSZSZ a korábbi tapasztalatok alapján több száz mozogni vágyó nyugdíjast vár délelőtt 10 órától a Gál József Sportcsarnokba. 

 

A szervezők elmondása szerint hazánkban alig akad olyan sportrendezvény, amely kifejezetten az idősebbeket célozná meg, országos pedig egyáltalán nincs. Ezt az űrt igyekszik betölteni a szépkorúak sportfesztiválja. A cél, hogy a régebb óta fiataloknak segítsenek fiatalságuk megőrzésében, életminőségük javításában.

 

A nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező, vállalkozó kedvű résztvevőket 5 korcsoportban 50 sportos, de biztosan nem teljesíthetetlen próba várja. A programot színesítő előadások mellett 34 féle ingyenes szűrővizsgálat áll a jelenlévők rendelkezésére, idén először pedig az aktivitások utáni, termálvizes fürdőzési lehetőséggel is kedveskednek a szervezők. 

Az eseményről részletek a Magyar Szabadidősport Szövetség internetes honlapján, a www.masport.hu oldalon találhatóak.

 

0 Tovább

Így pingpongoztak a paksi focisták - Fotók

Az MVM-Paks labdarúgói ebben a szezonban több meglepetést is okoztak. A magyar játékosokra építő csapat a labdarúgó OTP Bank Ligában ebben a kiírásban még nem kapott ki. Négy győzelem mellett két döntetlent játszott eddig a Csertői Aurél által irányított gárda.

Kovács Gábor szerint az egységesség a legnagyobb fegyverük. A paksiak védője ezt a Magyar Szabadidősport Szövetség által megrendezett Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztiválon nyilatkozta. Kovács csapattársával, Eppel Mártonnal vett részt a tömegsportos megmozduláson, ahol több sportágat is kipróbáltak. A két labdarúgó jobbára asztaliteniszezett a rendezvényen, és mindkettőjük otthonosan mozgott a pingpongasztalnál is. Eppel Márton szerint pont azért, mert nem nagyon számoltak velük a bajnokság nyitányán, a „surranópályán” akár még a dobogó közelében is zárhatják az őszt.

Az MLSZ döntésének értelmében szeptember 15-től, kötelező lesz a szurkolói kártya. Ez egyben azt is jelenti, hogy aki most pénteken a helyszínen szeretné végigszurkolni a PMFC - MVM-PAKS bajnoki mérkőzést (2014. 09. 19. 19:00), annak a bejutáshoz, a jelenlegi állapot szerint, mindenképp rendelkeznie kell szurkolói kártyával. A szurkolói kártya kiváltása november 15-ig ingyenes.

0 Tovább

Útjára indult a Kárpát-medencei mozgalom

Hódmezővásárhelyen vasárnap elstartolt a Sportol a Nemzet szabadidősportos mozgalom, amelyet a tervek szerint 2015 januárjától országossá szélesítenek majd ki. A távlati célok között szerepel az is, hogy a kezdeményezés nem szorulna az ország határai közé, és a Kárpát-medence magyar lakta települései is bekapcsolódnának.

Szeptember 7-én a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában igazi szabadidősportos pezsgésre számíthatott mindenki, aki kilátogatott a Sportol a Nemzet nyitórendezvényére. Nem is csalódtak, színvonalas programok mellett sikerült elindítani a sportmozgalmat.  

Az eseményen részt vett Czene Attila, a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidős sportokért felelős alelnöke, aki egyben a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is, Fekete Ferenc, Hódmezővásárhely önkormányzata képviseletében, valamint Hoffmann Pál, a Sportol a Nemzet projektvezetője.

Az 1996-os atlantai ötkarikás játékok úszó olimpiai bajnoka nem csupán a protokollrészét vállalta az eseménynek, hanem úszott is a résztvevőkkel.

 „A Sportol a Nemzet mozgalom legfontosabb célkitűzései egybecsengenek a Magyar Szabadidősport Szövetség küldetésével, azaz: minél több embert ösztönözni arra, hogy minél többet sportoljon és mozogjon, így örömmel vállaltam a kezdeményezés fővédnökségét” – mondta Czene Attila.

A színvonalas program Czene Attila, Fekete Ferenc és Hoffmann Pál beszédeivel kezdődött, majd a hódmezővásárhelyi ifjú vízilabdázó növendékek segítségével egy rövid bemelegítő keretein belül hangolódhattak rá a résztvevők az úszásra. Czene Attila vezetésével 200 métert kellett megtenni, Attila vegyes úszásban, a többiek szabadon választható úszásnemben teljesítették a távot. A program zárásaként, aki bátor volt, a helyi vízilabdások közé állhatott be egy meccs erejéig.

A program bevezetésként szeptembertől a három dél-alföldi megyében - Csongrádban, Békésben és Bács-Kiskunban - indul el, a tervek szerint 2015-től pedig Kárpát-medencei szintűvé bővül.

A mozgalom alapját a www.sportolanemzet.hu honlap biztosítja. A weboldalon az érdeklődők egy ingyenes regisztráció után megkapják plasztik kártyájukat, mellyel egyénileg és családi kategóriában gyűjthetnek pontokat, és versenyezhetnek a nyereményekért.

A pontokat sportolással lehet gyűjteni azokban a sportlétesítményekben, amelyek csatlakoztak a Sportol a Nemzet sportmozgalomhoz. Ezekben a komplexumokban, edzőtermekben jelentős kedvezménnyel lehet majd belépőt váltani a kártyatulajdonosoknak.

További részleteket itt olvashatnak: http://sportolanemzet.hu/mozgalom-naptar

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum