Az MVM-Paks labdarúgói ebben a szezonban több meglepetést is okoztak. A magyar játékosokra építő csapat a labdarúgó OTP Bank Ligában ebben a kiírásban még nem kapott ki. Négy győzelem mellett két döntetlent játszott eddig a Csertői Aurél által irányított gárda.

Kovács Gábor szerint az egységesség a legnagyobb fegyverük. A paksiak védője ezt a Magyar Szabadidősport Szövetség által megrendezett Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztiválon nyilatkozta. Kovács csapattársával, Eppel Mártonnal vett részt a tömegsportos megmozduláson, ahol több sportágat is kipróbáltak. A két labdarúgó jobbára asztaliteniszezett a rendezvényen, és mindkettőjük otthonosan mozgott a pingpongasztalnál is. Eppel Márton szerint pont azért, mert nem nagyon számoltak velük a bajnokság nyitányán, a „surranópályán” akár még a dobogó közelében is zárhatják az őszt.

Az MLSZ döntésének értelmében szeptember 15-től, kötelező lesz a szurkolói kártya. Ez egyben azt is jelenti, hogy aki most pénteken a helyszínen szeretné végigszurkolni a PMFC - MVM-PAKS bajnoki mérkőzést (2014. 09. 19. 19:00), annak a bejutáshoz, a jelenlegi állapot szerint, mindenképp rendelkeznie kell szurkolói kártyával. A szurkolói kártya kiváltása november 15-ig ingyenes.