Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Idén is lesz Budapest SUP

Ötödik alkalommal rendezik meg hazánk leglátványosabb SUP-túráját, mely során Budapestet hosszában szelik át az evezősök.

A járványhelyzet miatt idén augusztus 8-án rendezik meg a Budapest SUP-ot, melyre a szervezők várják a teljesen kezdőket is. Az állva evezés (stand up paddle, SUP) elsajátítása igen rövid idő alatt megy – hívta fel a figyelmet a SUP túra szervezéséért felelős Kiteline „mindenese”, Duska Várkony. Azoknak, akik most szeretnének megismerkedni a sporttal, a rövid eligazítás mellett természetesen felszerelést is biztosítanak a Római parton, az indulás helyszínén.

A biztonságot a szervezők mellett rendőrségi motorcsónakok szavatolják, de a rendezvény jellegét jól illusztrálja, hogy rengeteg a család a több mint száz evezőst megmozgató túrán. 14 év alatt a gyerekeknek a szülővel egy SUP-on kell tartózkodnia, 14 és 18 év között már mehetnek külön, de még kell a „távfelügyelet” – emlékeztetett. Mint hozzátette, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a fiatalabbak, 8-9 év alatt, a kalandban a Parlament előtti közös szelfizésig szoktak részt venni, ahol a kísérőhajók segítségével lehet kikötni.

– Félnapos programunk keretében végigevezünk egészen a Kopaszi-gátig, ahol a helyi vendéglátósok várják a célba érkezőket. Útközben páratlan szemszögből csodálhatjuk meg a város mindkét oldalát. Megnézzük a hidakat alulról, integetünk a parton sétálóknak, miközben fotósok és videósok örökítik meg a résztvevők önfeledt pillanatait a vízről, a partról és a levegőből is! – húzta alá Duska Várkony.

Regisztráció és további részletek a Budapest SUP honlapján.

0 Tovább

52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj - Szokatlan szerepkörben Érdi Mária

Érdi Mária testközelből nézheti végig az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A tokiói olimpiára készülő vitorlázó Berecz Zsombor társaságában stúdió vendégként lesz ott a balatonfüredi rajtnál.

„Kicsit furcsa lesz számomra ez a szerepkör, mert ilyet még nem csináltam, kvázi szakértőként leszek ott a műsorvezetőkkel” – mondta az MVM Zrt. támogatásával készülő laser radialos versenyző.

„Balatonfüredet és környékét jól ismerem, igaz, hogy kishajóval, de sokat vitorláztam ott, és sokat tudnék mesélni az ottani széljárásokról. Persze a Balaton mindig képes váratlan helyzetekre. Izgatottan várom az 52. Kékszalagot, ahol hatszáznál is több hajó indul majd” – tette hozzá Érdi Mária, aki a napokban tért haza egy Garda-tavi edzőtáborból.

„Fantasztikus volt ismét nemzetközi csapattal edzőtáborozni, és ez folytatódik is, hiszen megyek hamarosan Dániába, ahol egy erős mezőnyben indulok egy úgynevezett edzőversenyen, majd Kiel lesz a következő állomás, ahol folytatódik az edzőtábor” – számolt be a terveiről Érdi Mária.

Fotó: Racing Django Team Facebook

0 Tovább

SZOMBATON ISMÉT FUTÓKTÓL LÜKTET MAJD BUDAPEST!

Szombaton éjjel rendezik a Generali Night Run Budapest futóversenyt, ahol az egyéni indulókat három távon, a váltóban versenyzőket félmaratonnal várják a szervezők. A prémium kategóriás versenyen indulók teljes szépségében csodálhatják meg a kivilágított fővárost, az útvonal áthalad az Alagúton és átvezet a Budai Várnegyeden is. A remek hangulatról a Maratonman csapata gondoskodik, de ez a verseny nem jöhetne létre a több mint 4000 futó nélkül.

Már gőzerővel dolgozik a stáb a Generali Night Run Budapest előkészületein; pár nap és a futóktól lesz hangos a Várkert Bazár, a pesti rakpart és a Budai Várnegyed. Az egyéni indulók 6, 9 kilométeren (idén teljesen új fejlámpás és jelmezes bulifutamon is), illetve félmaratonon indulnak, utóbbi távon a váltóban versenyzők is megmérethetik magukat. Az online nevezés múlt pénteken lezárult, a héten már csak néhány kiadó egyéni hely várja gazdáját a XIII. kerületben, a Maratonman DEPO-ban található versenyirodában. 

A versenyközpontnak a patinás Várkert Bazár ad otthont, az épületen belül találhatók majd az öltözők és a ruhatár, valamint a délután 6 órakor kezdődő ingyenes előadásokkal is itt várják az érdeklődőket. Idén elfogadta a szervezők meghívását Csécsei Zoltán ultrafutó, Csere Gáspár hosszútávfutó, valamint Túróczi Réka (IRUNmom), sportblogger, edző. Szintén már hagyományos a versenyen a délutáni, ingyenes gyermekfutam, ahol két távon (500m és 1000m) sportolhatnak a legkisebbek.

Idén a szervezők a koronavírusra való tekintettel néhány szigorítást vezettek be: a 65 éven feletti indulók díjmentesen visszaléphettek a versenytől, több ponton kézfertőtlenítő kerül kihelyezésre, a STAFF tagjai maszkban dolgoznak, a ruhatárakba korlátozott számban léphetnek be a versenyzők és a szintidőn belüli teljesítésért járó érem is a futók kezébe kerül átadásra. A STAFF tagjai a verseny délutánján COVID-19 szűrésen esnek át a Generali szűrőállomásán!

A névadó Generali idei sporteseményeinek fókuszában a THSN (The Human Safety Net) kezdeményezés áll, amellyel a koraszülött babáknak és családjaiknak nyújtanak segítséget. Ennek része a korszerűsítés, eszközadományozás, az „aranyóra népszerűsítése” a szülészeteken, a szülőtámogatás fejlesztése és a prevenció. A program keretében elfogadta a meghívást Erdei Zsolt is, aki maga is koraszülött gyermekek édesapja, az eseményen vele is találkozhatnak a futók. A THSN-ről IDE kattintva olvashatók információk. A futóverseny egyedi érme és minőségi technikai pólója is magán viseli a kezdeményezés vizuális jegyeit, illetve a pólón a „RESPECT” felirat olvasható, amellyel a COVID-19 idején az egészségügyben dolgozók előtt tisztelegnek a futók, a szervezők és a névadó.

Az eseményen 100 orvos és ápoló kapott ingyenes indulási jogot, illetve az idén 150 éves Magyar Tűzoltóság 150 tagja is ott lesz a rajtzónában. Utóbbi évforduló alkalmából, a verseny idején a Szent Flórián Tűzoltóhajó vízágyúi piros-fehér-zöld fényfestést kapnak, ezzel is emelve az este hangulatát. A pályán ismét a BioTechUSA és a Primavera gondoskodik a teljes frissítésről, hogy mindenki a futásra és a sikeres célba érkezésre koncentrálhasson!

Bár az online nevezés már véget ért, aki kedvet kapott a prémium kategóriás futóversenyhez, az még személyesen nevezhet, a XIII. kerület, Népfürdő u. 5/c. alatt található versenyirodában.

 

0 Tovább

Újabb magyar érmek internetes kick-boxban

Egy ezüst- és egy bronzérmet nyertek magyarok azon a nemzetközi internetes kick-box formagyakorlat versenyen, amely a világot sújtó koronavírus járvány miatt a sportágban jelenleg lehetőséget ad a versenyzésre. Az E-Tournament World Series – Forms elnevezésű sorozat harmadik fordulójában 19 ország 104 versenyzője indult el. Magyarországot a füzesgyarmati Hegyesi Kick-box Egyesület képviselte három versenyzővel – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A versenyen a nevezetteket korcsoportok szerint párokba sorsolták, és mindenkinek 24 órája volt feltölteni a formagyakorlatát. Amennyiben megfeleltek a követelményeknek, öt bíró elbírálta az előadásokat, és az általuk győztesnek nyilvánított kick-boxos jutott tovább. Így ment ez fordulóról fordulóra, egészen a döntőkig.

A pusztakezes kreatív formagyakorlat kategóriában a magyarok közül az U13-as Bak Ágnes jutott a legtovább. A fiatal magyar lány ráadásul az elődöntőben komoly skalpot szerzett,  hiszen azt az ír Kiernant győzte le, aki a tavalyi győri utánpótlás Európa-bajnokságon aranyérmes volt. Sikerével Bak Ágnes bejutott a döntőbe, és végül a második helyen zárt.

A 16 éven aluliak mezőnyében Horváth Fruzsina a későbbi győztes német lánnyal szemben alulmaradva végeredményben a harmadik helyen fejezte be a versenyt. A formagyakorlattal csak nemrég óta foglalkozó Szilágyi Veronika a négy közé jutásért kikapott jóval tapasztaltabb ellenfelétől, így az ötödik helyen végzett.

„Számunkra elsősorban a rutinszerzés, és a sajnálatos módon elmaradt versenyek izgalmának pótlása volt a cél. Mindent összevetve értékes tapasztalatokat szereztünk” – értékelte a szereplést Gasparik Róbert vezetőedző.

0 Tovább

Herczig: Igazi kihívás volt innen felállni!

A szombati kiesés után, vasárnap a szuper rali szabályok szerint folytatta a versenyzést a MOL Racing Team párosa Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Rally Európa Bajnokság idei nyitó futamán a Rally di Roma Capitale-n.

„Meg kellett találnunk a motivációt, ami nem volt könnyű, a vasárnapi első három gyorsasági szakaszon nem is mentünk jól. Bennem maradt a szombati baki. Igazi kihívás volt innen felállni.”-kezdte Herczig Norbert.

„A második és harmadik körben visszatért az önbizalmam és a tempónk is. Szinte végig az első tízben autóztunk, de az idő büntetésünk olyan nagy volt, hogy nem volt esélyünk a pontszerzésre és így nem is akartunk kockáztatni. Köszönet a csapatnak, hogy éjjel megjavították az autót.”-tette hozzá a Volkswagen POLO GTI R5-tel versenyző pilóta.

A MOL Racing Team csapata szombaton a 4. gyorsasági szakaszon csúszott le az útról és sajnos az autó annyira megsérült, hogy fel kellett adniuk az aznapi küzdelmeket.

0 Tovább

Szkander – A mieink ezúttal is megszorongatták az ellenfeleket

Kilenc érem az Európa Kupán!

A magyar szkanderosok erejét már világszerte ismerik. A nemzeti csapat minden világversenyről tekintélyt parancsoló éremgyűjteménnyel tér haza. Nem volt ez másképp Szlovákiában sem.

A magyar szkander-válogatott tagjai kiváló teljesítménnyel 9 érmet begyűjtve zárták a sportág hagyományos júliusi Európa-kupáját. A világversenynek a szlovákiai Dobra Voda adott otthont ezúttal is, ahol Kőváriné Ivánfi Brigitta nagyot versenyzett. A világklasszis magyar szkanderos a 75 kilogrammos mezőnyben jobbal aranyérmes lett, míg ballal ezüstérmet szerzett.

Barzsó Henrietta a 65 kilósoknál két ezüsttel zárva, csak a súlycsoport világbajnokával nem bírt.

A junior mezőnyben Berdó Zoltán (65 kg) bal kézzel bronzérmes lett, Botta-Dukát Gábor pedig mindkét kézzel aranyérmet szerzett a +85 kilós kategóriában. A masters kategóriában is volt éremszerzés: Deák Lajos a +100 kilósoknál ballal bronz, jobbal pedig aranyérmes lett.

Dóró Zsolt szövetségi kapitány szerint a mieink ezúttal is hozták azt, amit tudnak. „Külön öröm, hogy a fiatalok nemzetközi mezőnyben is dobogóra tudtak állni. Nincs pihenő, Szlovákiából gyakorlatilag Balatonedericsre jöttünk edzőtáborba, ugyanis közeleg a következő magyar bajnoki forduló.” – mondta a kapitány.

A szkanderosoknál augusztus 15én rendezik meg az ob következő fordulóját, amelynek Sárvár lesz a házigazdája.

 

0 Tovább

Rali Eb – Herczigék autója megsérült

A Herczig Norbert, Ferencz Ramón duó lesodródott az útról Rómában. A MOL Racing Team párosa jól kezdte a Rally di Roma Capitale-t, az olasz fővárosban az első három gyorsasági szakaszon tapadtak az élmezőnyhöz, ám a 4. szakaszon lesodródtak az útról.

„Sajnos nem csupán egy lesodródásról van szó, ugyanis a Volkswagen Polo GTI R5 hűtője megsérült, és elfolyt a hűtővíz is. Következik a mentés, és az később derül ki, hogy holnap tudjuk-e folytatni a versenyt Super Rallye-ban.” – nyilatkozott Kajcsa Zsolt csapatfőnök.

A koronavírus járvány miatt négyhónapos csúszással elstartolt rali Európa-bajnokság római állomása vasárnap fejeződik be.

„A szombati nap számunkra befejeződött. Bízom benne, hogy vasárnap ismét autóba tud ülni Norbi és Ramón, mert nagyon rég versenyeztek, és minden élesben teljesített kilométer számít. A legénység jól van, és nem sérültek meg a kicsúszás során. Ez nagyon fontos” – tette hozzá Kajcsa Zsolt. 

0 Tovább

Teqball - A két világbajnok megnyerte a bajnokság 1. fordulóját!

A világbajnok duó sikerével ért véget a teqball ob I nyitófordulója a párosoknál. Az Országos Teqball Szövetség információi szerint a budapesti fordulóban Bányik Csaba és Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy Se) győzött.

A 100 százalékos magyar fejlesztésű sportág első országos bajnokságának 1. fordulójában  Bakó Ádám és Fördős Soma (Újhartyáni strandlabdarúgó club) kettőse végzett a második helyen, megelőzve az Infinity Teqball duóját, Csereklye Martint és Bene Zsombort.
A döntő mérkőzéseket az érdeklődők a Facebook-on láthatták. A negyedik helyen a Kiss Péter, Horváth Márton (Infinity Teqball) páros zárt, a további pontszerzők sorrendje a következő: 5. Szabó Milán, Forgács Bence (Újhartyáni Strandlabdarúgó Club), 6. Kovácsfi Barna, Vágó Levente (Infinity Teqball).

0 Tovább

A jövő bajnokai a Nemzeti Döntőn is letették névjegyüket

Megrendezték a szkanderosoknál a Nemzeti Döntőt, amelynek Sárosd adott otthont. Az eseményen 19 hazai klub indított versenyzőket, végül összesen 121 nevezéssel startolt a döntő.

Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke úgy látja folytatódott a tendencia, amit a sportágban a Gemenc Kupán is tapasztalhattunk.

„Erős mezőny verődött össze Sárosdon. Kiderült, hogy a junior korosztályból érkező fiatalok szépen fejlődnek. A titánok folyamatosan szorongatják a válogatott tagjait, a legtöbb esetben az egyes kategóriákban egy-egy bronzérmet elcsíptek. Ez így van rendjén, hiszen ők a jövő bajnokai” – mondta az elnök.

A következő nagy hazai esemény a sárvári szkander országos bajnokság lesz, majd a válogatott számára következik a szeptemberi grúziai világbajnokság. A sportág rajongói idén sem maradnak rangos hazai rendezésű nemzetközi verseny nélkül, ugyanis októberben érkezik az egyik legrangosabb Világkupa, a Judgement Day.

0 Tovább

Olaszországban kezdik az Eb-t Herczigék

Ugyan az eredeti versenynaptárhoz képest négy hónapos csúszással, de megkezdi a harmadik évét is a Rali Eb-n a MOL Racing Team párosa, Herczig Norbert és Ferencz Ramón. A nyolcból hatfutamossá alakult bajnokság első versenye Olaszországban az aszfaltos Rally di Roma Capitale lesz ezen a héten péntektől vasárnapig.

„Túl vagyunk az első pályabejáráson és a hivatalos fotózáson. A járványügyi előírásokat nagyon komolyan veszik a szervezők és a résztvevő csapatok is, az FIA is szigorú szabályokat ír elő, például nézők és újságírók sem jöhetnek be a szervízparkba, de ismerve az olaszok autósport iránti szeretetét, a gyorsasági szakaszokon szerintem lesznek nézők.” - kezdte Herczig Norbert, aki nem izgul az idei első verseny előtt.

„Éppen arról beszéltünk Ramónnal, hogy nagyon erős nyugalom szállt ránk, ez a két év rutin miatt van és azért, mert a pályák 90%-ban ugyanazok, mint a tavalyi évben. Nagyon jó érzés volt, hogy nem kellett új itinert írnunk, csak kisebb módosításokat kellett végrehajtani a tavalyiban.” – folytatta a négyszeres abszolút magyar bajnok.

„Nagyon jó érzés volt a csehországi teszten ismét a Volkswagen Polo GTI R5-ben ülni, ráadásul új dolgokat is kipróbálhattunk, többek között új lengéscsillapítókat, melyeket az osztrák csapatunk fejlesztett és egy új hátsó differenciálművet, amely a Volkswagen Motorsport fejlesztése.” - tette hozzá Herczig, aki idén nem feltétlen helyezésben gondolkodik.

„Tavaly elég nagy nyomást raktam magamra, most csak azt mondom, szeretnék úgy menni, hogy a verseny végén széles legyen a mosoly az arcunkon, mert kiadunk magunkból mindent és élvezzük az autózást, aztán meglátjuk, hogy ez helyezésben, mire lesz elég. Egy biztos, az utóbbi évek legerősebb mezőnye gyűlt össze, több mint negyven R5-ös autó várja a startot.” - fejezte be a MOLL Racing pilótája.

 

Az olasz versenyen 18 gyorsasági szakasz várja a versenyzőket. Összesen 206 km-rel, míg a teljes versenytáv 955 km lesz.

0 Tovább

Bajorék nyertek Budapesten

A Bajor Gábor, Pál Zoltán kettős egy lépéssel közelebb került a feljutáshoz a teqballosoknál.

 

A magyar fejlesztésű sportágban az országos bajnokság 2. osztályában a budapesti 1. fordulóban a Bajor-Pál duó mögött a Velkey Balázs, Murvai Kristóf végzett a 2. helyen, megelőzve a Janicsek Zsanett, Szegedi Zalán párost.

A budapesti fordulót a helyszínen tekintette meg id. Gattyán György, az újonnan megalakult Országos Teqball Szövetség (OTESZ) elnöke.

0 Tovább

Jet-ski Eb és vb is lesz Magyarországon

Augusztus végén a Nyíregyháza melletti Leveleken nemcsak Európa-bajnoki futamot rendezhet a Magyar Jet-Ski Szövetség: az UIM nemzetközi szövetség legújabb döntése alapján ugyanis az idei junior világbajnokság is Magyar Nagydíjon zajlik majd le. A hazai szövetség elnöke, Czeller Béla óriási sikernek nevezte a rendezést, hiszen utoljára 2006-ban bonyolítottak le vb-futamot Magyarországon.

Az egész világot sújtó koronavírus járvány miatt elmaradt a júniusra tervezett magyarországi jet-ski Európa-bajnoki futam, a közelmúltban azonban kiderült, hogy a versenynek augusztus 27. és 30. között mégis otthont adhat hazánk. Az eredetileg három futamosra tervezett sorozat első állomását, a Portugál Nagydíjat törölték, a két futamosra szűkült Eb nyitó versenye így a Nyíregyháza melletti leveleki tavon lesz.

Időközben a Magyar Jet-Ski Szövetség pályázott a szintén törölt portugáliai junior világbajnoki futam megrendezésére - itt hagyományosan egyetlen viadalon dőlnek el a bajnoki címek -, a nemzetközi szervezet pedig most arról értesítette az MJSSZ-t, hogy az Eb keretein belül kerülhet sor a fiatalok világversenyére is.

Czeller Béla beszámolt arról, hogy az Európa-bajnokság tizenhárom kategóriája mellett a fiatalok két versenyszámban, a Ski GP 3.2-es (13 év alattiak) és a Ski GP 3.3-as (13-15 évesek) kategóriákban állhatnak fel vízi járművükre.

"Óriási sportdiplomáciai siker az, hogy el tudtuk érni, hogy nálunk rendezzék az utánpótlás korosztály világbajnokságát is. Két hónappal ezelőtt ajánlottuk fel, hogy a Magyar Nagydíjon a juniorok versenyét is megrendeznénk, amire most rábólintott a nemzetközi szövetség. Utoljára 2006-ban rendeztünk vb-futamot, és abban, hogy ismét lehet nálunk ilyen, komoly szerepet játszhat a tavaly nagy sikerrel lebonyolított Európa-bajnoki futam, amelynek szintén hosszú esztendők után lehettünk ismét a házigazdái" – nyilatkozta a sportvezető.

0 Tovább

Ázsiai egyetemisták vitték el a trófeát az I. FISU 2020 eSport Challenge FIFA20 versenyén

Ázsiai egyetemisták győzelemével zárult a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) által szervezett verseny. A FIFA20 játékban csapott össze 5 kontinens 25 országának 44 egyetemista játékosa, a férfiak versenyében hazánkat Borkai Ádám (Széchenyi István Egyetem) és Vári Henrik (Edutus Egyetem) képviselték.

A férfiaknál 32 fővel indultak meg a küzdelmek 8 egyenlő létszámú csoportra osztva, kilenc európai, hat amerikai, tizenegy ázsiai, három afrikai és három ausztráliai és óceániai játékos részvételével

Borkai Ádám a „G”, Vári Henrik a „D” csoportba kerültek, ahol remek teljesítménnyel kezdtek, így a verseny harmadik játéknapján már továbbjutást ünnepelhettek, ráadásul egyedül képviselték az európai kontinenst a playoffban. Az egyenes kieséses szakaszban azonban fordult a szerencséjük, így sajnos a legjobb 16 csapat között búcsúztak. Borkai a perui Suareztől kapott ki 5-2-re, míg Váritól a technikai ördöge vette el a lehetőséget, hogy bizonyítson az uruguayi Diego Guerra ellen. 

 

A végső sorrend az alábbiak szerint alakult a férfiak mezőnyében:

1. hely: AL DHUHLI, Amran - Modern College of Business and Science (Omán)

2. hely: MOHAFEZATKAR SERESHKEH, Masih- Islamic Azad University of Gazvin (Irán)

3. hely: HENRIQUES-GOMES, Dillon- Swinburne University of Technology (Ausztrália)

9. hely: Vári - Edutus Egyetem (Magyarország), Borkai - Széchenyi István Egyetem (Magyarország)

 

0 Tovább

Moon Bike – Tekerjünk együtt a Holdig!

Közösség, mozgás, egészség, környezettudatosság! Többek között ezek a jelszavai a Pécsi Tudományegyetem által elindított kezdeményezésnek. A Moon Bike lényege, hogy 80 nap alatt el kell jutni a holdra, azaz, a mozgalomhoz csatlakozóknak 384 400 kilométert kell teljesítenie – tudósít a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS).

 A MEFS rendszerint olyan akció mellett teszi le a voksát, amely az egészséges életmódra ösztönző, nemzetközi kihívást indít a társadalom minden tagja számára. Ilyen a Moon Bike is, és ilyen volt az 5vös5km futóverseny is, amely sikeres nemzetközi mozgalommá nőtte ki magát júniusban.

A Moon Bike-ot a Pécsi Tudományegyetem indította el. Az akcióban dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is részt vett, aki egyébként az 5vös5-öt is teljesítette. A Moon Bike védnöke gyerekeivel együtt kerekezett a Balatonnál. „Örömmel vállaltam a Pécsi Tudományegyetem kihívásának védnökségét, hiszen családom életét áthatja a sport, a mozgás szeretete. A virtuális közösségformáló kezdeményezés célja, hogy együtt, közösen kerékpározzunk 384 400 km-t, és ezzel is tegyünk az egészséges életmódért.” – nyilatkozta az államtitkár asszony.

További részletek: https://www.facebook.com/internationalspringbike/

0 Tovább

Versenyre kész a Herczig család

A járványügyi helyzet miatt, szinte egyszerre kezdi meg az idei évben rally-s szereplését a négyszeres abszolút magyar rally bajnok, Herczig Norbert és 17 éves fia Herczig Patrik, aki tavaly még a rallycross pályákon vitézkedett, idén azonban ő is édesapja nyomdokaiba lép.

Igaz a fiatal versenyző a magyar rally bajnokságban indul, a hétvégén a Salgó Rallyn egy R2-es Ford Fiestával a Rally4 kategóriában, édesapja viszont az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is a Rally Európa Bajnokság (ERC) egyik állandó magyar résztvevője lesz az R5-ös kategóriában, továbbra is egy VW Polo GTI-vel és ő a jövő héten kezd Olaszországban.

„Nagyon fura az élet, mert éppen 23-évvel ezelőtt kezdtem a rallys karrieremet egy Skoda Favorittal, a Salgótarján környéki pályákon, most pedig Patrik első rally versenye is ezeken az ikonikus pályákon kezdődik. A tél folyamán sok mindent átbeszéltünk, elsősorban a pályák felírásában, feldolgozásában próbáltam segíteni, de a versenyen szurkolóként leszek jelen.” -mondta Herczig Norbert, aki a saját bajnokságát is nagyon várja.

„Ki vagyunk éhezve, hatalmas öröm volt a teszten visszaülni a versenyautóba, folyamatosan figyeljük a híreket, de nagyon remélem, hogy 6 versenyt meg tudnak rendezni az ERC szervezői.” – tette hozzá a magyar pilóta, aki tavaly az 5. helyen végzett az Európa Bajnokságon, amely most a Rally Di Roma-val kezdődik július 24.-e és 26.-a között.

0 Tovább

Tenisz – Női elitmezőny Hajdúszoboszlón!

Hungarospa Kupa néven meghívásos női tenisztornát rendeznek Hajdúszoboszlón július 22-24. között, amelyen hat magyar éljátékos vesz részt: Jani Réka, Gálfi Dalma, Bondár Anna, Stollár Fanny, Drahota-Szabó Dorka és Nagy Adrienn.

Pataki Márk főszervező a torna megszületésének körülményeiről azt mondta: „Szerettünk volna segíteni a járvány miatt leállni kényszerülő versenyzőkön, ezért szerveztük meg ezt a tornát, és szerencsére lelkes partnerekre leltünk Hajdúszoboszlón a sportvezetők, a város és a fürdő vezetőinek személyében. A szponzoroknak és a különböző felajánlásoknak köszönhetően több, mint egymillió forintot sikerült összeszednünk, így a kereseti lehetőség nélkül maradt teniszezők végre javíthatnak az utóbbi hónapoknak köszönhető negatív mérlegükön.”

„A Hungarospa Kupa életre hívása igazán időszerű és indokolt volt már. Úgy érzem, nem is lehetett volna jobbkor. A koronavírus járvány a nemzetközi versenyek porondját is negatívan érintette. Az elmaradt megmérettetések okozta űrt kitöltendő valósulhat meg ez a verseny most, ami reményeim szerint hagyománnyá is válhat. Remek kezdeményezés, és büszke vagyok rá, hogy városomban kerülhet megrendezésre ez a torna, 6 magyar éljátékos részvételével.”- tette hozzá Marosi György Csongor, a HSE elnöke.

A Jani Réka (WTA 201.), Gálfi Dalma (WTA 233.), Bondár Anna (WTA 279.), Stollár Fanny (WTA 362.), Drahota-Szabó Dorka (WTA 715.) és Nagy Adrienn (WTA 881.) alkotta mezőny július 22.-én két hármas csoportban kezdi meg a szereplést, majd helyosztókon mérik össze tudásukat július 24.-én.

A verseny a járványügyi előírásokat betartva, nézők előtt zajlik majd, a világszerte ismert fürdőkomplexum mögötti négy vadonatúj többrétegű salakos pályán. 

0 Tovább

Érdi Mária a Garda-tavon készül

Hosszú idő után ismét nemzetközi edzőtáborban edz Érdi Mária! A tokiói olimpiára készülő magyar vitorlásversenyző jelenleg a Garda-tavon az olasz válogatottal edz.

„Fantasztikus érzés, hogy sikerült ismét nemzetközi mezőnyben vízre szállnom” – kezdte az MVM Zrt. támogatásával készülő világklasszis.

„Jók a körülmények, az pedig különösen feldob, hogy a teljes olasz válogatottal dolgozhatok. Kiböjtöltük ezt az időszakot. Sajnos a koronavírus teljesen áthúzta a számításainkat, az olimpiát is eltolták egy évvel, de nem adjuk fel! Tovább dolgozunk!” – mondta Érdi Mária.

A második olimpiájára készülő versenyző a közelmúltban a Lasereseknél megnyerte a BYC-kupát és az MVM Flottabajnokságot.

0 Tovább

Mégsem lesz idén kick-box világbajnokság

A koronavírus járvány kiszámíthatatlansága miatt a WAKO kick-box világszövetség törölte a versenynaptárból a 18 éven aluliak világbajnokságát. Az eseményt előzőleg az augusztusi eredeti időpontról novemberre halasztották, de a WAKO végrehajtó bizottsága online ülésén most úgy határozott, hogy a sportág legnagyobb versenyét mégsem rendezik meg az idén – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A végrehajtó bizottság – amelynek Király István és Mórádi Zsolt személyében két magyar is a tagja – szerint a koronavírus járvány második hullámának több földrészen tapasztalható megjelenése, valamint és a járvány kiszámíthatatlansága azt vetítik előre, hogy a belgrádi gyermek, kadet és junior vb-n nem lehetne garantálni a versenyzők és a szurkolók egészségét és biztonságát.

A WAKO közleményében hangsúlyozta: nem volt könnyű döntés a 4000 fős utánpótlás világbajnokság törlése, de a jelen körülmények között, és elsősorban a sportág jövőjét jelentő fiatalokra való tekintettel, nem kockáztathatják a lebonyolítást. Megértik az érintettek elkeseredettségét, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert is világszervezetként a kick-box hosszú távú fejlődése érdekében most a sportág képviselőinek az egészségét kell az elsődleges szempontnak tekinteni – tették hozzá.

Ez az első eset a kick-box közel ötvenéves történetében, hogy egy világbajnokságot nem tudnak megrendezni az adott esztendőben. Az őszről decemberre halasztott felnőtt Európa-bajnokság sorsáról várhatóan augusztus végén születik majd döntés.

0 Tovább

Teqball – Sporttörténelmi hétvége

Felpörögtek az események a teqballosoknál! A hazai szövetség megalakulása után elindult az országos bajnoki sorozat is.

A közelmúltban jelentették be, hogy megalakult az Országos Teqball Szövetség (OTESZ) és a bajnoki rendszer startja sem váratott sokáig magára. A magyar fejlesztésű sportág országos bajnokságán, az első fordulóban két világbajnok döntőzött!

Budapesten Bányik Csaba és Blázsovics Ádám jutott a fináléba, és végül Bányik győzött. Mindketten a Phoenix Teqball Akadémia játékosai. Budapesten elstartolt a másodosztály is. Itt Szegedi Zalán nyert, megelőzve Kalmár Dávidot és Janicsek Zsanettet.

A teqball egy futball-alapú sportág, amit egy speciálisan meghajlított asztalon (a teq-asztalon) játszanak. A sportág először 2012-ben jelent meg, Magyarországon. A teqball során hatványozottan érvényesül a nemek közti egyenlőség, hiszen a szabályok szerint egyéni játék esetén kettő, páros játék esetén pedig négy játékos játssza a játékot nemtől és kortól függetlenül – olvasható a teqball.hu -n.

0 Tovább

Remek versenyzéssel kezdte a szezont Vogel Adri

A legendás csehországi versenyen próbálhatta ki először új autóját a magyar női ralipáros: a Ford Fiesta Rally4 az R2-es Fiesta agresszívebb változata, de az eredmények azt mutatják, hogy hamar megtanultak együttműködni a lányok az autóval. Vogel és Notheisz a négyautós női kategóriát megnyerte, az R2-esek 16 autós mezőnyében pedig hatodik helyen végzett. Összetettben a 88 indulóból 36. helyen értek célba.

Tizennyolc gyorsaságin összesen 160, bukkanókkal teli kilométer várt a résztvevőkre, Adriéknak pedig elég kalandosan indult a hétvége, mert szombat reggelre elszállították az utcai autójukat, majd az első gyors után etapon több kilométeres dugóba kerültek. A cseh autósok viszont előzékényen félreállva adtak utat a rali résztvevőinek, így senki sem késte ki a rajtot.

“A végére annyira belejöttünk, hogy már szinte játszottunk az autóval. Az új programot eleinte még szokni kellett, de gyorsan megtanultam, nagyon sok tapasztalatot szereztünk. Az igazat megvallva nem ide gondoltuk magunkat, meglepett, hogy hatodikak lettünk az R2-esek között, és a többi versenyző reakciója is azt mutatja, hogy elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel” - foglalta össze a hétvége eseményeit a céldobogó előtt Vogel Adri.

Vogel Adrienn és Notheisz Ivett legközelebb már a rali-Eb (FIA ERC) nyitófutamán, a Róma-ralin áll rajthoz július 24-e és 26-a között. A Roger Racing Team idén a cseh Orsák Rallysporttal együttműködve indul a nemzetközi versenyeken.

(Forrás:Roger Racing Team)

0 Tovább

Lesz a nyáron jet-ski Eb Magyarországon!

Az egész világot sújtó koronavírus járvány miatt elmaradt a júniusra tervezett magyarországi jet-ski Európa-bajnoki futam. Most azonban kiderült, hogy a versenyt augusztus 27-30-án Nyíregyháza-Leveleken mégiscsak megrendezheti a Magyar Jet-Ski Szövetség.

Újraindulnak a jet-ski sportág világversenyei, a hosszú leállást követően a Magyar Nagydíjjal kezdődik a UIM Jet-Ski Európa-bajnokság – jelentette be Raimondo di San Germano, az Aquabike Promotion ügyvezető igazgatója. Az eredetileg három futamosra tervezett sorozat első állomását, a Portugál Nagydíjat törölték, az így két futamossá vált Eb nyitó versenye így a Nyíregyháza melletti leveleki tavon lesz.

A négynapos rendezvény megtartásához a nemzetközi szövetség szigorú előírásokat és szabályokat írt elő, emiatt a kiemelt sportversenyt nézők nélkül, zárt kapuk mögött bonyolítják le. Azonban a sport szerelmesei és az érdeklődők nem maradnak látványosság nélkül, az időmérő futamokat és versenyeket ugyanis élőben közvetítik majd.

A 2019-es jet-ski Magyar Nagydíj rendkívül eredményesnek bizonyult, a magyar válogatott tíz érem megszerzésével a nemzetek közötti éremtáblázatban a második helyen végzett.

„A húszfős, előzetes magyar válogatott keret tagjai jó formát mutattak az országos bajnokság múlt hétvégén megrendezett első versenyén. Így remélhető, hogy sportolóink a tavalyi évhez hasonlóan kiválóan szerepelnek majd az Eb-n is” – nyilatkozta Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

Az Európa-bajnokság második, záró futamát a lengyelországi Elk városában rendezik meg szeptember 4. és 6. között.

0 Tovább

Lantos egy pont hátránnyal a második helyen áll

Továbbra is jó formában van a Nagy Norbi Racing Team fiatal gokartosa. Lantos Szabolcs ezúttal az ausztriai Rechnitzben versenyzett, és másodikként zárt.

Az utánpótláskorú gokartos így 3 forduló után az összetett második helyen áll az országos bajnoki sorozatban.

„Jó látni, hogy Szabi versenyről versenyre fejlődik, és maximálisan betartja az utasításokat. Nem nehéz vele dolgozni, hiszen fegyelmezett gokartos. Az ausztriai folytatás előtt mindössze 1 pont a hátránya az összetettben.” – összegzett az ob 3. futama után Nagy Norbert, aki korábban megjárta a WTCR sorozatot, ahol dobogóra is tudott állni.

A gokart országos bajnokság augusztus 21-én az ausztriai Pachfurthban lesz.

0 Tovább

Új szezon, új autó

A  csehországi Rally Bohemiával megkezdődik a versenyszezon Vogel Adriennek. 

A magyar versenyző most hétvégén, július 10-e és 12-e között navigátorával, Notheisz Ivettel áll rajthoz a legendás versenyen, mely a cseh ralibajnokság egyik fordulója is egyben.

Nemcsak idei első éles nemzetközi bevetésére készül Vogel Adrienn, de ez lesz az első alkalom, hogy az Orsák Rallysport színeiben áll rajthoz, idén ugyanis a cseh csapattal működik együtt a Roger Racing Team. Főleg logisztikailag jelent számunkra egyszerűbb megoldást, hogy idén az Orsák Rallysporttól béreljük a versenyautót, de természetesen a Roger Racing Team alapítója és vezetőjeként minden versenyre elkísérem Adrit - mondta Jobbágy Ákos csapatfőnök.

A Rally Bohemián összesen kilenc különböző gyorsasági vár a mezőnyre, ezeket kétszer teljesítik majd a versenyzők. A trükkös, általában bukkanókban forduló, igazi kihívást jelentő cseh pályákon új autóval indul a Vogel-Notheisz páros. A Ford Fiesta Rally4 a Fiesta R2 agresszívabb változata, erősebb, mint amivel eddig versenyeztem. A csehországi tesztünk a csapattal és az autóval jól sikerült, most hétvégén pedig már csapattársakként versenyzem két kiváló és tapasztalt pilóta, Erik Cais, valamint Dennis Rådström mellett” - árulta el Vogel Adrienn, aki azt is elmondta, hogy főleg on board felvételek tanulmányozásával készült, szerdán pedig már pályajáráson, a helyszínen mérhetik fel a körülményeket. 

0 Tovább

Online oktatja a kick-box világot Mórádi Zsolt

A TV2 extrémsport reality-jébe tett kitérő és a koronavírus járvány okozta leállások után ismét a kick-box teszi ki Mórádi Zsolt napjainak túlnyomó részét. A tíz világbajnoki címével a sportág történetének legeredményesebb versenyzőjét még két évvel visszavonulása után is annyira becsben tartják, hogy több online szeminárium megtartására kérték fel. A hétvégén 12 országból 150-en figyelték az oktatását – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

Páratlan pályafutása befejeztével Mórádi Zsoltot előbb a WAKO kick-box világszövetség sportolói bizottságának elnökévé választották, majd a szervezet elnökségébe is bekerült. Mint elmondta: az elnökség az egész világot sújtó járvány kitörése óta nyolc hetente online üléseket tart, és arra használják ki a versenyekben beállt kényszerszünetet, hogy a hosszú távú stratégiákban előrébb lépjenek.

A projektek egyike az a nemzetközi fejlesztési terv, amely a sportágban elmaradottabb térségek felzárkóztatását célozza. Ennek részeként korábban Mórádi Zsolt Jordániában és Spanyolországban is tartott szemináriumot. A sorozatnak a palesztinok szervezték meg a legújabb állomását, de ezúttal a digitális tér volt a helyszín.

„Most az online szemináriumok korát éljük, amihez egyre inkább hozzászokik a világ. Ezt bizonyítja a mostani alkalom is, amelyen tizenkét arab országból százötvenen vettek részt. A program sportolóknak, edzőknek és bíróknak is szólt, akik elméleti és gyakorlati képzést is kaptak. A szeminárium minden várakozást felülmúlóan jól sikerült. Én tartottam a gyakorlati részt, a technikák végrehajtására helyeztem a hangsúlyt, és ami a legjobban meglepett, hogy a foglalkozás végén a kérdezz-felelek rész során majdnem egy órán át kérdezgettek a szakma legmélyebb témáiról is. Roppant aktívak voltak, annak ellenére, hogy az arab régióban a kiütésre menő ringes szakágak jóval népszerűbbek, mint az általam mutatott pointfighting technikák” – mesélte Mórádi Zsolt.

A csepeli kick-boxosnak nem ez volt az első online szemináriuma, amit tartott, hiszen korábban egy sportolói kezdeményezésnél is megtalálták.

„A német válogatott szervezésében volt egy online képzéssorozat, amelynek egyikét én vittem. Ott a technikai korlátok miatt száznál többen nem tudtak bekapcsolódni, de azt a létszámot kimaxoltuk. A WAKO sportolói bizottságának elnökeként nagy öröm, hogy a sportolók részéről is alakulnak ilyen továbbképzések. Ezek remekül szolgálják a WAKO azon törekvéseit is, hogy a járvány sújtotta időszakban is aktív maradjon a világ kick-boxos közössége, és fenntartsuk a motivációt.”

Mórádi Zsolt arról is beszámolt, hogy napi tevékenységeinek 50-60 százalékát teszi ki a kick-box. A hazai és nemzetközi sportdiplomáciai feladatokon túl lejár edzeni klubjába, az utánpótlás és a felnőtt válogatott gerincét adó Halker-Király Team csapatához, és a csepeliek augusztusi edzőtáborában is részt vesz majd.

0 Tovább

LUBICS SZILVIA és CSÉCSEI ZOLTÁN GYŐZELMÉVEL ZÁRULT AZ UTT-126

Szombaton és vasárnap rendezték az Ultra Tisza-tó 126 futóversenyt, ahol egyéniben két távon, csapatban és kerékpáron lehetett teljesíteni Magyarország második legnagyobb tava körül. Az időjárás feladta a leckét, déltől a kilométerek mellett a pokoli hőséggel és a napsütéssel is szembe kellett nézni a teljesítőknek, mégis szép eredményekkel és legendás dobogóval zárult a verseny.

Az Ultra Tisza-tó 126 szervezői kivárásra játszottak és bejött a dolog, így a hétvégi verseny lehetett a nyár első nagy futóversenye 2020-ban. Az egyéni indulók két táv, 65 és 126 kilométer közül választhattak, míg a csapatok 126 kilométeren teljesíthettek, 2-10 fős létszámban. A verseny idén 4. alkalommal került megrendezésre, mégsem volt a „szokásos”, hiszen a teljes táv 111 kilométerről 126-ra hízott, illetve az egészségügyi helyzet miatt a rajtoltatás két napon keresztül történt, a lehető legjobban széthúzva.  

A táv növelését a nemrégiben átadott Tisza-tó feletti kerékpáros hidak tették lehetővé, a tó így teljes egészében megkerülhetővé vált – biztonságban. Ez adta annak az ötletét is, hogy a 126 kilométeres táv mellett elérhetővé tegyenek a szervezők egy 65 kilométeres távot azoknak, akik már túl vannak a maratonon, de még csak úton vannak a 100 kilométer feletti teljesítések felé.       

Pénteken 15 órától nyíltak a kapuk, és bár akkor a vihar, az eső és a hűvös adta fel a leckét, alig 12 óra múlva már a forrósággal és a napsütéssel kellett farkasszemet néznie a versenyzőknek, amely egyeseknek lassította a teljesítést, míg másokat feladásra kényszerített. 

A telt házas verseny egyéni számai szombatról:
- 65 kilométeren 135 indulóból 124- versenyző ért célba
- 126 kilométeren 141 indulóból 126 versenyző ért célba

A verseny leghosszabb távján, 126 kilométeren Csécsei Zoltánnak sikerült harmadszor is felállnia a dobogó legtetejére 9 óra 37 perc 1 másodperces idejével. A fiatalember az előző két évben toronymagasan nyerte a futamot, idén már kimondottan a címvédés miatt nevezett be a versenyre. Mögötte 10 óra 12 perc 48 másodperccel a második lett a férfiak mezőnyében Beda Szabolcs, a harmadik pedig Csereklei József 11 óra, 18 perc, 30 másodperccel.

A győztes a verseny után Facebook oldalán ennyit írt:
„Háromból Háromszor! És 111-nél kijavítottam kb 7 perccel a tavalyi időmet... Írok még később! Most a szokásos verseny utáni gyros tál-„

A verseny történetében első alkalommal állt rajthoz Tiszafüreden az ultrafutólegenda, dr. Lubics Szilvia. A verseny előtt így fogalmazott:
„Bő 7 hónap folyamatos edzés után holnap végre verseny! Várom és persze izgulok. Úgy érzem nagyon elszoktam ettől a szituációtól, olyan, mintha sosem versenyeztem volna még.”

Az izgalom ezúttal aranyat ért, Lubics Szilvi 11 óra 13 perc 43 másodperc alatt ért célba; elsőként a hölgyek közt, harmadikként a teljes mezőnyben. A második Zétényi Szvetlana, 11 óra 37 perc 24 másodperccel, a harmadik pedig Horn Zsanett, 12 óra 49 perc 40 másodperccel.

Az esemény harmadik napján hajnali héttől a 8-10 fős csapatoké volt a terep, 10 órától a kerékpártúrások, 11-től pedig a Vasárnapi futóverseny résztvevői indultak útra, utóbbiban 5 és 10 kilométeren, valamint félmaratonon. 

0 Tovább

24 órás versennyel kezdődött a tájfutó idény

Egész napos megmérettetéssel vette kezdetét a hazai tájékozódási futóknál a 2020-as szezon. Az Ágasegyházán megrendezett versenyt a több klub legjobbjaiból összeállított, válogatott futókat is felvonultató, Big Br-O-thers nevű váltó nyerte. A váltóverseny mellett számos olyan futó is akadt, aki egyénileg teljesítette a pályákat 12 vagy 24 órán keresztül – adta hírül a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség.

A koronavírus-járvány miatt a tájékozódási futók tavaszi szezonját is törölni kellett, így a július 4-5-én megrendezett 24 órás váltóverseny volt az első komolyabb erőpróba az új idényben. Ennek megfelelően hatalmas mezőny állt rajthoz, összesen 83 csapatot és 17 egyéni indulót regisztráltak a szervezők. A mezőnyben szép számban képviseltették magukat a magyar válogatott legjobbjai: rajthoz állt például a tavalyi évben az Év Tájfutóinak választott Bakó Áron és Sárközy Zsófia, valamint a junior világbajnok Gárdonyi Csilla is.

Az Ágasegyháza határában fekvő terep önmagában is komoly kihívásokat tartogatott, mivel nyárra felnőtt az aljnövényzet az erdőkben, amely alaposan lassította a versenyzők futósebességét. Emiatt gyakran inkább megérte a hosszabb utat választani, csak hogy nyílt területeken vagy ösvényeken lehessen futni. A pályák hossza 2,5 és 12 km között alakult légvonalban, a versenyzők által valójában futott távok ezt mintegy 20-40 százalékkal haladták meg. Éjszaka sem állt meg a verseny, ekkor a futók fejlámpákkal futva küzdöttek a terepen. A hatfős váltók közül az a csapat győzött, amely a legtöbb pályát teljesítette sikeresen.

A papírformának megfelelően a két legerősebb névsorral rendelkező csapat küzdött a győzelemért. A Tabáni Spartacus legjobbjaiból összeálló, két felnőtt és három utánpótlás válogatott futót is felvonultató „Full mind1” csapat dominált az első órákban, ám szombat kora délután egy bokasérülés miatt elvesztették egyik legjobbjukat, így öten voltak kénytelenek folytatni a versenyzést. Ezt kihasználta a másik nagy esélyes, a „Big Br-O-thers”, ahol többek között a legutóbbi egyéni ob-t megnyerő Baumholczer Máté, valamint a felnőtt szövetségi kapitány Szerencsi Ildikó is a csapat tagja volt. Estére átvették a vezetést, az éjszakai pályák teljesítése után pedig már két kör előnnyel álltak az élen. Végül összesen 35 pályát teljesítve magabiztosan húzták be az egész napos váltóversenyt.


„Remek érzés volt kijönni ide, a hangulat tényleg nagyszerű volt. Mintha egy 10Milán vagy Jukolán, a világ legnagyobb tájfutó váltóversenyein lettünk volna, úgy néztünk elébe annak is, hogy majd éjszaka is futni fogunk. Aztán jött a sokk, a harmadik pálya után már mindenem fájt, szenvedtem, rettenetes élmény volt így végigcsinálni nekem” – nyilatkozta a győztes csapat legjobb futója, Baumholczer Máté.

Az egyéni versenyen Kovács Róbert diadalmaskodott 17 pályát teljesítve, ő a szlovén Boris Erzent és Kisházi Gábort előzte meg. A 12 órás váltók versenyét a Tabáni Spartacus „Elnökség” nevű csapata nyerte, míg ugyanitt egyéniben a hódmezővásárhelyi Kisháziné Zombori Erika teljesítette a legtöbb pályát.

Eredmények: 

 

24 órás váltóverseny:
1. Big Br-O-thers (vegyes klubokból, csapattagok: Baumholczer Máté, Szerencsi Ildikó, Fehérvári Dániel, Bogos Tamás, Tóth Adrián, Hajdu Martin), 35 teljesített pálya
2. Full mind1 (Tabáni Spartacus), 34 teljesített pálya
3. MOM Plus Ultra (MOM-Hegyvidék), 34 teljesített pálya

24 órás egyéni verseny:
1. Kovács Róbert, 17 teljesített pálya
2. Boris Erzen (szlovén), 15 teljesített pálya
3. Kisházi Gábor, 14 teljesített pálya

12 órás váltóverseny:
1. Elnökség (Tabáni Spartacus, csapattagok: Morandini Viktor, Tornai Szabolcs, Zai Bálint, Kálmán Imola, Rajmon Imola, Koren Anikó), 16 teljesített pálya
2. RÉDOSZ 1 (vegyes klubokból), 15 teljesített pálya
3. Oldtimerek (vegyes klubokból), 15 teljesített pálya

12 órás egyéni verseny:
1. Kisháziné Zombori Erika, 9 teljesített pálya
2. Juhász Gábor, 8 teljesített pálya
3. Szokol Dávid, 8 teljesített pálya

0 Tovább

Két magyar hallgató a 32-es mezőnyben

Vári Henrik és Borkai Ádám az I. FISU FIFA20 eSport Challenge-n

Július 6-16. között rendezi meg a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) az első alkalommal életre hívott FISU FIFA20 eSport Challenge-t, melyen két magyar egyetemi hallgató is képviselheti hazánkat.

A tíz akciódús nap alatt 25 ország, 37 egyeteméről, 32 férfi és 12 női játékos küzd meg a FISU FIFA20 eSport Challenge trófeájáért a FIFA20 virtuális pályáin.

Magyarországot a férfiak mezőnyében Vári Henrik az EDUTUS Egyetem (EDUTUS) hallgatója és Borkai Ádám a Széchenyi István Egyetem (SZE) hallgatója képviseli.

A FISU csütörtök kora délután online élő adásban megtartott sorsolásán a magyar hallgatókat a „C” és „D” csoportba sorsolták.

Vári Henrik (EDUTUS) a „D” csoportba került Mahmoud Mohamed (Egyiptom - October 6 University), Raj Ullash (India - SRM University) és Liang Zhanbo (Kína - Shanghai Jiao Tong University) mellé.

„Nagyon várom a versenyt. Nemzetközi versenyen még nem vettem részt ezért kicsit izgulok is, hiszen hazámat képviselem másodmagammal. Biztos, hogy vannak nagyon erős játékosok, erősebb csapatokkal, így elsődleges célom a továbbjutás a csoportból és utána minél tovább menni.” – nyilatkozta Vári Henrik.

Vári Henrik (EDUTUS) legjobb eredményei: Hungarian Pro Clubs League (HPCL) Magyar Kupa 2. hely (MTK Budapest FIFA Pro Clubs), HÖOK Egyetemi FIFA 20 Bajnokság 1. hely. Vári 2017-ben került az MTK-hoz, ahol három évig a Pro Clubs (11v11) csapatot erősítette. Ebben az átigazolási szezonban azonban búcsúzik a kék-fehérektől és egy másik csapatban folytatja tovább esportolói karrierjét, de hogy hol, az még titok.

Borkai Ádám (SZE) pedig a „G” csoportba került Mat Shairi Mohammad Firdaus (Új-Zéland - University of Canterbury), Sonday Mohammed Abbas (Dél-afrikai Köztársaság - University of Stellenbosch), Henriques-Gomes, Dillon (Ausztrália - Swinburne University of Technology) közé.

„Nagyon nagy megtiszteltetésként éltem meg, hogy a verseny előtti utolsó nap engem is beválogattak, és Henriekkel együtt képviselhetem hazámat az egyetemi FIFA20 eSport Challenge-n. Ez számomra nagyon nagy dolog, hogy bejutottam egy nemzetközi versenybe. Élőben követtem végig a sorsolást is. 17 évig fociztam, legtöbb felnőtt meccsemet Győrben NB3-ban játszottam, de bemutatkoztam NB2-es és NB1-es mérkőzésen is. A hazai versenyeken Xbox konzolon indulok, de nem fog gondot okozni a PS-re való átállás, mert sokáig azon is játszottam. Célom, hogy minél tovább menjek, mert lételemem a győzelem. Szeretnék dobogós helyezést elérni, de az egyenes kieséses szakaszban bármi megtörténhet.” – nyilatkozta a sorsolás után Borkai Ádám.

Borkai Ádám (SZE) legjobb eredménye: FIFA 20 Weekend League: 1x27 győzelem, 5x26 győzelem, Hunesz Masters Döntő (jelenleg is futó bajnokság) TOP16 résztvevő (Xbox).

 

A FISU FIFA20 eSport Challenge mérkőzéseinek időpontjai:

 

Július 6.-8.      Csoportmérkőzések

Július 9.          Legjobb 16 (1. nap)

Július 13.        Legjobb 16 (2. nap)

Július 14.        Negyeddöntők

Július 15.        Elődöntő

Július 16.        Bronzmérkőzés és Döntő

 

A csoportmérkőzések július 6-8. között zajlanak, ahol a játékosok minden csoportellenfelükkel egyszer kerülnek szembe. A győzelem 3 pontot ér, döntetlen esetén a csapatok 1-1 ponton osztoznak, a vereségért viszont nem jár pont. Minden csoportból a legjobb két játékos jut tovább a legjobb 16 közé, ahol egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek.

 

A mérkőzéseket az alábbi platformokon lehet követni:

@egyetemisport FB csatorna: https://www.facebook.com/egyetemisport/

FISU FB: https://www.facebook.com/FISU/

FISU Youtube: https://www.youtube.com/c/FISUTV

FISU TV: https://fisu.vhx.tv/browse

FISU Twitch: https://www.twitch.tv/fisutv

0 Tovább

24 órás versennyel rajtol a tájfutó szezon

Rekordszámú nevezés érkezett a minden második évben sorra kerülő 24 órás hazai tájékozódási futó váltóversenyre az idén, köszönhetően annak is, hogy a tavaszi szezon törlése után a hétvégi lesz az idei első komolyabb megmérettetés a tájfutók számára. A mezőnyben ott lesznek a legjobb magyar tájfutók, többen pedig egyedül vágnak neki az egész napos versengésnek.

Alföldi terepre látogat július 4-én, szombaton a hagyományos 24 órás váltóverseny, Ágasegyháza határában vágnak neki az indulók az embert próbáló kihívásnak. A hat főből álló csapatok első futói 10 órakor rajtolnak el, és egészen másnap délelőtt 10 óráig zajlik a verseny. A futókra 30-50 perces pályák várnak majd, a győztes pedig az a csapat lesz, amelyik a legtöbb pályát teljesíti a 24 óra alatt. A legjobbaknál már a taktikának is nagy szerepe lesz, hiszen a csapatvezetők feladata lesz eldönteni, hogy a különböző hosszúságú és nehézségi fokú pályák közül melyik futóhoz melyik illik legjobban. Egy futóra átlagosan négy óra versenyzés jut tehát, ennek egy része ráadásul éjszaka, a fejlámpák fényénél. A 24 órás futam mellett rendeznek 12 órást is azoknak, akik az egész napos versengést túl hosszúnak találják.

Összesen 100 indulója (egyéni és csapat) lesz a viadalnak. A 24 órás váltón 29 csapat fog összecsapni, a félnapos versenyben 54 váltó áll rajthoz, és lesz 17 egyéni versenyző is. A tájékozódási futásban nem gyakoriak az ilyen maratoni versenytávok, az ultrahosszútávú versenyek is ritkán hosszabbak 20-25 kilométeresnél, amit terepen mintegy 2-3 óra alatt tudnak a legjobbak teljesíteni.

A járvány miatt ki vannak éhezve a tájfutók, illetve mivel a Dél-Alföld Sportjáért Alapítvány uniós pályázatból rendezi a versenyt és így idén nincs nevezési díj, ezért hihetetlen erős a mezőny. Az utóbbi években 20-30 váltóval zajlott a verseny, idén 83 váltó és 17 egyéni futó indul, itt húztuk meg a létszámlimitet. Gyakorlatilag a teljes felnőtt-junior-ifi hazai elitmezőny részt vesz a versenyen, ami annak is köszönhető, hogy elmaradtak a világversenyek a nyáron” – nyilatkozta Szlávik Zoltán, a verseny főszervezője.

A rendezvény tájékozódási futó fesztiválként is szolgál majd. Péntek este például egy tájfutó bulival melegíthetnek a résztvevők a másnapi futásra. A 24 órás megmérettetés után hamarosan indul az egyéni versenyszezon is: július végén az Őrség Kupa nyitja a sort, augusztusban pedig minden hétvégén országos rangsoroló versenyt rendeznek. Feszített program vár tehát a legjobbakra, míg az érdeklődőknek számtalan lehetőségük lesz majd kipróbálni a sportágat.

0 Tovább

Érdi Mária megnyerte a flottabajnokságot a Balatonon!

Érdi Mária megnyerte idei második versenyét. A tokiói olimpiára készülő magyar klasszis az MVM Flottabajnokságon végzett az első helyen a Laser Hajóosztályban.

A balatonfüredi verseny zárónapján szél hiány miatt nem rendeztek futamot, így 6 futam után végeredményt hirdettek. Érdi Mária mögött Orbán Botond Máté végzett az összetett második helyén, megelőzve Kovács Attilát. Érdekesség, hogy a Laser 4.7-es kategóriában Érdi Mária testvére, Érdi János is hajóba ült, aki végül a 38. helyet szerezte meg. Ebben a hajóosztályban Verebély Mátyás győzött Nagy Bendegúz és Szokody Olivér előtt.

„Nem így terveztük ezt az idényt, de gondolom, hogy ezzel nem vagyok egyedül az élsportolók között. Mindenesetre nagyon örülök annak, hogy már a második versenyt is lezártnak tekinthetjük. A BYC-kupa után az MVM Flottabajnokságon is sikerült felállnom a dobogó legmagasabb fokára. Mostantól, ha a körülmények, valamint az egészségügyi helyzet engedi, szeretnék majd nemzetközi edzőtáborokban is hajóba ülni.” – nyilatkozta Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a jövő évi olimpiai játékokra.

0 Tovább

Testépítés - Magyar ezüstérem az első online Európa-bajnokságon!

A testépítőknél megrendezték az első IFBB e-Európa-bajnokságot. A kontinensbajnokságon Magyarországot öt induló képviselte. A 20 ország legjobbjait felvonultató Európa-bajnokságon fitmodell open kategóriában végül Szalai Evelin ezüstérmet szerzett. Bikini fitness-ben a +166 cm-es kategóriában Helstáb Lilla bejutott a fináléba, és a 6. helyet szerezte meg.

Vargha Viola, a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség főtitkára elmondta: ilyen még nem volt a sportág történetében. „A kialakult járványhelyzet miatt rendhagyó volt a sportág első online Európa-bajnoksága. A beküldött fotókat és videókat a pontozóbírók értékelték, és kialakult a végső sorrend. Ugyanúgy volt bírói értekezlet, mintha nem online megmérettetés lenne. Külön öröm, hogy ilyen sok ország vett részt a sporttörténelmi Eb-n.  Szalai Evelinen és Helstáb Lillán kívül Véninger Brigi, Berki Roxána és Marján Gyöngyi képviselte a magyar színeket, de ők végül nem jutottak be a hatos fináléba” – összegzett Vargha Viola. 

Fotó: Rostás Tibor

0 Tovább

Szkander – Rendhagyó országos bajnokság Halászteleken (fotógaléria)

Újraindult a szkanderszezon! A sportágban megrendezték a Gemenc Kupát. A halászteleki verseny egyben országos bajnokság is volt.

A Magyar Szkander Szövetség tájékoztatása szerint a rangos viadalon 348 nevezéssel indult el a szezon. Az ob vb-kvalifikációs megmérettetés volt, a világversenyt Grúziában rendezik meg ősszel.

Csabai Attila szerint erős fiatal csapat formálódik. „Az elmúlt években az utánpótlásban elvégzett munka beérni látszik, hiszen több fiatal versenyző helyenként megszorongatta a bajnokokat” – mondta a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

A Gemenc Kupa szabadtéri volt, és a rendezők igyekeztek betartani az egészségügyi előírásokat, így például a versenyzők maszkban álltak asztalhoz.

A sportág következő nagy hazai versenye Sárosdon lesz, ahol július 18-án megrendezik a Nemzeti Döntőt. 

0 Tovább

Érdi Mária továbbra is élen áll az MVM Flottabajnokságon!

Érdi Mária az első versenynapi két futamgyőzelem után kedden megnyerte mind a négy futamot, így magabiztosan vezet az MVM Flottabajnokságon. A balatonfüredi verseny második napján változatos szélben ült hajóba a mezőny.

„Hosszú volt a nap, de örülök, hogy itthon versenyezhetek. Az utóbbi években a balatonfüredi flottabajnokságon a külföldi edzőtáborok, illetve a versenyek miatt nem tudtam indulni. Lassan körvonalazódik az idei nemzetközi programom is, ha a körülmények engedik. Tervezek nemzetközi edzőtábort és versenyt is, és októberben jöhet az Európa-bajnokság. Persze, addig még sok feladat áll előttem. Többek között az MVM Flottabajnokság utolsó napja!” – összegzett Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a jövő évi olimpiai játékokra.

 A Laser Radial hajóosztályban versenyző Érdi Mária az elmúlt esztendőben zsinórban hetedszer lett az év legjobb női vitorlázója Magyarországon.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum