Hungarospa Kupa néven meghívásos női tenisztornát rendeznek Hajdúszoboszlón július 22-24. között, amelyen hat magyar éljátékos vesz részt: Jani Réka, Gálfi Dalma, Bondár Anna, Stollár Fanny, Drahota-Szabó Dorka és Nagy Adrienn.

Pataki Márk főszervező a torna megszületésének körülményeiről azt mondta: „Szerettünk volna segíteni a járvány miatt leállni kényszerülő versenyzőkön, ezért szerveztük meg ezt a tornát, és szerencsére lelkes partnerekre leltünk Hajdúszoboszlón a sportvezetők, a város és a fürdő vezetőinek személyében. A szponzoroknak és a különböző felajánlásoknak köszönhetően több, mint egymillió forintot sikerült összeszednünk, így a kereseti lehetőség nélkül maradt teniszezők végre javíthatnak az utóbbi hónapoknak köszönhető negatív mérlegükön.”

„A Hungarospa Kupa életre hívása igazán időszerű és indokolt volt már. Úgy érzem, nem is lehetett volna jobbkor. A koronavírus járvány a nemzetközi versenyek porondját is negatívan érintette. Az elmaradt megmérettetések okozta űrt kitöltendő valósulhat meg ez a verseny most, ami reményeim szerint hagyománnyá is válhat. Remek kezdeményezés, és büszke vagyok rá, hogy városomban kerülhet megrendezésre ez a torna, 6 magyar éljátékos részvételével.”- tette hozzá Marosi György Csongor, a HSE elnöke.

A Jani Réka (WTA 201.), Gálfi Dalma (WTA 233.), Bondár Anna (WTA 279.), Stollár Fanny (WTA 362.), Drahota-Szabó Dorka (WTA 715.) és Nagy Adrienn (WTA 881.) alkotta mezőny július 22.-én két hármas csoportban kezdi meg a szereplést, majd helyosztókon mérik össze tudásukat július 24.-én.

A verseny a járványügyi előírásokat betartva, nézők előtt zajlik majd, a világszerte ismert fürdőkomplexum mögötti négy vadonatúj többrétegű salakos pályán.