Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teqball – Két magyar érem Los Angelesben

Egy arannyal és egy bronzzal zártak a magyar teqball válogatott tagjai Amerikában. Los Angelesben a férfi- és a női párosok versenyében remekeltek a mieink.

Magyar győzelemmel fejeződött be a Teqball Tour Los-Angeles-i állomása. Férfi párosban ugyanis Bányik Csaba és Katz Balázs nyert. A finálé gyakorlatilag magyar volt, ugyanis Bányikék a Györgydeák Apor, Ilyés Szabolcs székely duót győzték le. A bronzérmet a francia Julien Grondin, Hugo Rabeux kettős szerezte meg.

A nőknél is volt magyar éremszerzés: Izsák Anna és Nagy Boglárka harmadik lett. Itt taroltak az amerikaiak, hiszen Carolyn Greco és Margaret Osmundson aranyérmes lett, megelőzve Kimberly Bakert és Nancy Avesyant.

0 Tovább

Magyar érmek várhatók a hazai rendezésű jet-ski világversenyen

A hétvégén jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futamnak is otthont ad a Nyíregyháza melletti Levelek tava. A pénteken kezdődő Magyar Nagydíj az Eb záró állomása lesz, így vasárnap végeredményt is hirdetnek majd. A vb egyetlen versenyének megrendezési jogát pedig Magyarország nyerte el. A Magyar Jet-ski Szövetség elnöke, Czeller Béla a hazai rendezésű világversenyen az elmúlt évekhez hasonlóan több érmet vár a magyaroktól, a nemzetek sorrendjében pedig az első háromba kerülést.

Komoly fegyvertény, hogy hazánk egymást követő években lehet egy ilyen rangos viadal házigazdája - büszkélkedett Czeller Béla. 

„A nemzetközi szövetségnél, és maguk a versenyzők is tisztában vannak azzal, hogy ha Magyarországra jönnek, akkor nagyon jó versenyre számíthatnak, korrekt bíráskodással, jó környezettel és remek hangulattal. Ezért aztán szívesen jönnek hozzánk. Ami pedig a hazai versenyzőket illeti, számukra direkt olyan ütemben és módon rendeztük az országos bajnokság négy futamát, hogy azokat követően a legjobb formában lehessenek az Európa-, illetve világbajnokságon. Azt hiszem, hogy kijelenthetem, hogy a legjobbjaink fejben és technikában is fel vannak készülve a megmérettetésre” – nyilatkozta a Magyar Jet-ski Szövetség elnöke.

A magyar szövetség színeiben ezúttal 25 jet-skis száll vízre az álló és ülős géposztályokban. A csapat tagjai között a magyar állampolgárságú indulók mellett az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesznek külföldiek - osztrák és szlovák klasszisok -, akik magyar liszensszel szállnak vízre. Az elnök elmondta: tavaly gyakorlatilag megismételhetetlen, sporttörténelmi siker született, hiszen a megrendezett 12 Európa-bajnoki kategóriából hétben is hazai színekben versenyző állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

"Az idén is szép eredményeket várok el a magyaroktól. A felnőtteknél összességében azt várom, hogy a nemzetek közötti versenyben az első háromban végezzünk. Az utánpótlás korúaknál, a 10-12 és 13-15 év közötti korosztályban is van két-két olyan versenyzőnk, akik dobogóra esélyesek, így tőlük több érmet is remélek" - mondta Czeller Béla. 

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Megszülettek az első magyar aranyak a hazai rendezésű kontinensbajnokságon

Három arany, három bronz Gyékényesen! A hazai rendezésű tájékozódási búvárúszó Eb 2. napján a csillag gyakorlatban Balázs Péter aranyérmes lett, Cséplő Kelen pedig harmadikként zárt. A nőknél Hatházi Katalin is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára, Rendes Linda pedig bronzérmes lett. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a junioroknál Szász Tamás sem talált legyőzőre,  Katona Ádám pedig meglepetés-bronzot szerzett.

Csillag gyakorlatban a versenyzők csillag alakzatban teljesítik a pályát, és keresik meg a víz alatt megkerülendő pontokat.

Gurisatti Róbert csapatvezető szerint a második versenynap a válogatott nagy része várakozáson felül szerepelt. „Kevés hibát láttunk a mieinktől, ez az érmek számán is meglátszik. Katona Ádám sikere pedig kellemes meglepetés” – értékelt röviden a szakember.

Szerdán az ötbójás versenyszámmal folytatódik az Európa-bajnokság, amelyen a magyar csapat eddig – a felnőtteket és a juniorokat is beleszámítva – 3 aranynál és 4 bronznál tart.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Magyar bronz a nyitónapon

Egy bronzzal nyitottak a magyarok a hazai rendezésű tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon.

A Gyékényesen zajló kontinensbajnokságon hétfőn a MONK-versenyszámot bonyolították le. Itt a búvárok közvetlenül a rajt előtt kapják meg a térképet, ami alapján végig kell menniük a pályán. A férfi páros (Balázs Péter, Szász Tamás) felállhatott a dobogóra, miután harmadik lett. A női duó, azaz Hatházi Katalin és Rendes Linda szoros versenyben végül negyedik lett, akárcsak a junior mix (Májer Zsófia és Tamás Dávid).

Kedden a csillag gyakorlat következik a gyékényesi Európa-bajnokságon. 

0 Tovább

Rali Eb – Az abszolút összetett 5. helyen zárta a szombatot a Herczig-Ferencz duó

A Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős elkapta a fonalat a rali Európa-bajnokságon. A ŠKODA Rally Team MRF Tyres Hungaria versenyzői Csehországban, a Barum Rally-n ültek autóba. A mezőny túl van egy városi gyorsaságin, amelyet szombaton hat újabb gyorsasági követett. Herczigék az ötödik helyről várják a folytatást.

„A szezon egyik legnehezebb versenye. Mondom ezt annak ellenére, hogy az ötödik helyről várjuk a zárónapot” – kezdte értékelését Herczig Norbert. „Hosszú idő után ismét Ramónnal ülünk egy autóban, aki ugyanott folytatta, ahol abbahagyta tavaly, ugyanazzal a higgadtsággal és jó ritmusérzékkel diktálja az itinert. A szombati első szakaszok esős körülmények között zajlottak le, helyenként kellett kockáztatni, de úgy gondolom, hogy jól döntöttünk” – mondta Herczig.

„A csehek nagyon szeretik a sportágat. Ez egy óriási népünnepély. Rengetegen vannak a pályák szélén, és sok magyar zászlót látunk.” – tette hozzá a pilóta.

A mezőny vasárnap hat szakasszal fejezi be a száguldást Csehországban.  

0 Tovább

Rali Eb – Újra együtt száguld a Herczig-Ferencz duó

Közel tíz hónap után újra Ferencz Ramón navigátorral indult a rali Európa-bajnokságon Herczig Norbert. A ŠKODA Rally Team MRF Tyres Hungaria versenyzői Csehországban, a Barum Rally-n ültek autóba. A mezőny túl van egy városi gyorsaságin, amely után Herczigék a 12. helyről várják a szombati száguldást.

„Ramón ugyanott folytatta, ahol abbahagyta tavaly, ugyanazzal a higgadtsággal és jó ritmusérzékkel diktálta az itinert. A nyitó gyorsaságin egy picit óvatosabbak voltunk, mert vannak olyan macskaköves részek, amelyek tudnak kellemetlen pillanatokat okozni. Volt már olyan Barum Rally, melyen ezen a szakaszon sikerült defektbe is beleszaladni” – mondta Herczig, aki hozzátette: szombaton trükkös versenyre számít.

„Megkaptuk meteorológiai előrejelzést, és gyakorlatilag minden lehet. A szikrázó napsütéstől a záporig. Igyekszünk helytállni.” – tette hozzá Herczig Norbert.

Szombaton hat szakaszt teljesít a mezőny a Barum Rally-n.

0 Tovább

Muaythai – A fiatalok odatették magukat a világbajnokságon!    

Bizonyítottak a fiatalok! A Malajziában megrendezett muaythai utánpótlás világbajnokságon a magyar csapat egy ezüstöt és három bronzérmet szerzett. Mindemellett Kuala Lumpurban a vb-vel párhuzamosan Grand Slam-versenyt is rendeztek, ahol a nemzeti együttes tagjai egy arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal gazdagodtak.  

A világbajnokságon 10 fős válogatott vett részt. Hat magyar muaythai-osnak pedig ez volt az első világversenye.  Nyári László (74 kg) ezüstérmes lett, Adler Netti (51 kg), Süttő Doroti (50 kg) és Mester Miron (34 kg) pedig egyaránt harmadikként zárt.  Nagy Balázs szerint örömteli, hogy több érmet hoztak a fiatalok. „Némileg viszont bosszantó volt az, hogy nehéz ágakra kerültek többen is, így például a ki-ki meccseket rendre világbajnokok ellen vívták a mieink. Összességében azonban a fejlődés tetten érhető volt.” – mondta az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya.  A világbajnoksággal párhuzamosan a nemzetközi szövetség (IFMA) elindított egy Grand Slam amatőr tornát, melyen a nevezett versenyzők mellett a vb-n korábban kiesett fiatalok is elindulhatnak.  A magyar szakvezetés a mérkőzések utáni fizikai és mentális állapotot felmérve, három versenyzőt indított a nemzetközi eseményen.  Közülük Józsa Szilárd (60 kg) arany-, Tóth Zsombor (67 kg) ezüst-, Németh Zsombor (60 kg) bronzérmesként zárt.

0 Tovább

Fallabda – Véget ért a kontinensbajnokság

A fallabdázóknál véget ért az egyéni Európa-bajnokság. Hamburgban a nőknél Chukwu Hannah a 9., míg a férfiaknál Simon Dániel a 15. helyen végzett.

Hannah így a júliusi Világjátékok után egy újabb rangos világversenyen lépett pályára. „Összességében elégedett vagyok a játékommal, felszabadultan tudtam a pályára állni minden mérkőzésen. Ez a verseny nagyszerű lehetőség volt arra, hogy megtapasztaljam a felnőtt mezőny erőviszonyait, és megmérkőzzek élvonalbeli, egykori junior, valamint előző versenyeken már megismert játékosokkal.” -írta közösségi oldalán a többszörös magyar bajnok.

Simon Dániel a cseh Ondrej Vorlicek ellen kezdett és nyert, a második körben azonban a spanyol Borja Golan következett, aki TOP 5-ös játékos, és legyőzte a magyar fallabdázót. 

0 Tovább

Lantos Szabolcs győzött a Szlovákia Ringen

Még jogosítványa sincs, de egyre jobb a versenypályán

Magyar győzelem a Renault Clio Közép-Európa-Kupában. Lantos Szabolcs a Szlovákia Ringen szombaton és vasárnap is győzött. A Nagy Norbi Racing Team versenyzője az összetett második helyéről várhatja a zárófutamot, amelyet három hét múlva a csehországi Brnóban rendeznek meg.

A verseny után Nagy Norbert, a csapat szakmai vezetője értékelt.

„Szabi fejlődése elég markánsan tetten érhető. A csapatnál kezdett gokartozni, aztán váltott. Nagyon tudatos versenyző, és ezt jó látni, hogy amit megbeszélünk egy-egy futam előtt, azt maximálisan végrehajtja.” – mondta Nagy Norbert, aki mindamellett, hogy mentorál, a hegyi Európa-bajnokságon versenyzik.

Lantos Szabolcs 9 évesen kezdett gokartozni. „Egészen pici voltam, amikor apukám kivitt a pályára, amikor versenyzett. Nagyon megtetszett ez a sport, és minél hamarabb ki akartam próbálni. Hatodik szülinapomra a szüleim megleptek egy gokarttal. Innen már nem volt megállás…” – emlékezett vissza a kezdetekre a most 16 éves Lantos Szabolcs, akinek még jogosítványa sincs, de a versenypályán egyre otthonosabban mozog.

0 Tovább

Gokart – Elismerésben részesül a magyar bajnok

Juráncsik Balázs készül az utolsó két magyar bajnoki futamra

 A magyar bajnok Juráncsik Balázs legutóbb szlovák bajnoki futamon indult, ahol jó versenyzéssel hívta fel a figyelmet magára. Most pedig a további felkészülésében egy megtisztelő eseményen vesz majd részt.

„Kerepesen átvehetek egy díjat, amelyet az önkormányzat adományoz ifjúsági sport kategóriában. Számomra ez rendkívül megtisztelő, és örömmel veszek részt az augusztus 20-i eseményen” – mondta a gokartos.

A bajnokságban egyébként jelenleg az összetett 2. helyén áll Juráncsik, és szeptember első két hétvégéjén versenyzik majd.

„Előbb a hajdúhadházi MGSZ Club Sport viadal következik, majd ugyanott rendezik meg az országos bajnoki sorozat következő futamát” – számolt be terveiről Juráncsik Balázs. 

0 Tovább

Muaythai – Több éremszerző az utánpótlás-világbajnokságon

Három bronzérmet szerzett eddig a magyar küldöttség az IFMA Utánpótlás Muaythai Világbajnokságon. A Kuala Lumpurban zajló világversenyen Adler Netti, Sütő Doroti és Mester Miron állhatott dobogóra Malajziában.

Rebrei József szövetségi kapitány-helyettes elmondta, az 51 kilósok között Adler Netti az elődöntőben először lépett szorítóba az irániak jelenlegi világbajnokával, Fatemeh Mamanival. „Netti remekül lemozgott a támadóvonalból az első menetben, uralta a mérkőzést. A bírók Nettinek adták az első menetet. A második menetben aztán az iráni fordítani tudott, köríves rúgásaival dominált végig, így kiegyenlítette a pontozást. A harmadik menetben hatalmas csata alakult ki kettejük között a bírók végül az iráninak adták, ezzel elvesztette a döntőbe jutás lehetőségét és bronzéremmel zárta a világbajnokságot.” – mondta a kapitány-helyettes.

Sütő Doroti (50 kg) a vietnámi Trang Vu Ngockal vívta a mérkőzést. „Doroti már az első menetben meglepte ellenfelét, a bírók őt látták jobbnak. A második menetben ugyanígy próbálta felőrölni a vietnámi harcost, de sajnos keveset rúgott, így fordítani tudott ellenfele. A harmadik menetben is ment előre Doroti, és próbálta visszafordítani a mérkőzést saját javára, de sajnos ez már nem sikerült neki. Így Doroti a világbajnokságot szintén bronzéremmel zárta." – tette hozzá a szakember.

Mester Miron (34 kg) az észt Arhip Paramonov ellen lépett kötelek közé. A DVTK sportolója végül egyhangú pontozással elvesztette a mérkőzést. Miron ezzel élete első világversenyét bronzéremmel zárta.

0 Tovább

Modellezés – Több magyar érem az ifjúsági világbajnokságon

Sikeres utánpótlás vb után következik a felnőtt Eb a modellezőknél. A folytatásban az Észak-Macedóniai Prilep ad otthont a kontinensbajnokságnak, ahol magyar éremszerzésre is esély van – tudtuk meg a Magyar Modellező Szövetségtől.

A közelmúltban fejeződött be az ifjúsági vb. Ott több érmet is begyűjtöttek a magyarok.  Vitorlázó kategóriában Halász-Szabó Levente bronzérmes lett, akárcsak a nőknél Szőke Kinga. Ebben a kategóriában a magyar csapat aranyérmes lett.

A motoros kategóriában is volt magyar éremszerzés. Sarusi-Kiss Orsolya világbajnoki címet szerzett, míg a csapat bronzérmesként zárt. 

0 Tovább

Jön a hazai rendezésű 2022-es socca világbajnokság

Újabb rangos világversenyt rendez Magyarország. Szeptember 10. és 18. között Budapest ad otthont a 2022-es Socca Világbajnokságnak. A világversenyen 40 ország képviselteti magát, természetesen pályára lép a magyar válogatott is.

A szervezők tájékoztatása szerint a világranglista 13. helyét foglalja el a nemzeti csapat, és a TOP 10-ből mindössze két válogatott nem lesz ott a budapesti világbajnokságon, miután eldőlt, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Oroszország sem indít csapatot a magyarországi vb-n.

 

A vb-re való felkészülésként a magyar nemzeti csapat a horvátokkal és az angolokkal csapott össze. Horvátországban győzött a vendéglátók ellen, itthon pedig két mérkőzést játszott az angolokkal, egy győzelem és egy vereség lett a mérleg.

 

Mi a socca?

„A kispályás labdarúgás jövője, a jövő kispályás labdarúgása” – hirdeti a Socca Hungary szlogenje. A Socca-t a nagypályás labdarúgás és a futsal keverékeként emlegetik. Egyidejűleg 5 mezőnyjátékos és 1 kapus tartózkodik a 25 méter széles, 45 méter hosszú pályán csapatonként, ahol a kapu 4 méter széles és 2 méter magas. Büntetőnél, vagy döntetlen esetén szétlövésnél nem állítottból rúgják a labdát kapura, hanem rávezetéssel, amit adott idő alatt kell végrehajtani. A kapu mérete lehetővé teszi a gólgazdag mérkőzéseket, emiatt gyors, pörgős, látványos játék alakul ki. Sárga lapnál a játékos büntetése 2 perces kiállítás.

 

További infók: soccahungary.hu

0 Tovább

Birmingham után – Kairó következik Farkas Balázsnak

A birminghami Világjátékokon a fallabdázók közül Farkas Balázs érte el a legjobb eredményt. A magyar bajnok megnyerte ugyanis az alsóházi rájátszást.

A TOP 100-as játékos ezt követően Brémában indult, ahol végül a negyeddöntőig jutott. „Sajnos csalódottan zártam a németországi versenyt, hiszen jobb eredményre számítottam” – mondta Farkas, aki ezután Kairóban egy 55 ezer dollár összdíjazású tornán lép pályára.

„Visszagondolva a Világjátékokra, kettős érzésem van. Sajnos az első meccset elvesztettem, de ott is volt esélyem a győzelemre. Innentől magamra találtam és magabiztos játékot hoztam végig” – emlékezett vissza a Világjátékokra Farkas Balázs. 

0 Tovább

Teke – Kiss Norbert és Berki Zita sikere Szegeden

Véget ért a huszadik alkalommal megrendezett szegedi BB Mentor Kupa Világranglista verseny. A viadalon öt ország versenyzői vettek részt.

A Magyar Teke Szövetség információi szerint a nőknél Berki Zita, a férfiaknál pedig Kiss Norbert szerezte meg az aranyérmet.

Tóth Andrea és Szél Tibor egyaránt ezüstérmesként zárt, míg a dobogó harmadik fokára Bugáné Fenyvesi Lívia állhatott fel, a férfiaknál pedig két harmadik helyezett lett: Brancsek János és Zapletán Zsombor személyében.

A 10 napos nemzetközi versenyen a magyarokon kívül osztrák, cseh, horvát és szerb játékosok gurítottak a Tisza-parton. 

0 Tovább

Muaythai – Két magyar vereség hétfőn

A magyar delegáció két mérkőzés erejéig volt érdekelt hétfőn az IFMA Utánpótlás Világbajnokságon Kuala Lumpurban.

Melis Bálint (54 kg) és Polják János (75 kg) küzdött, sajnos mindkét esetben magyar vereséggel ért véget az összecsapás. Kedden Mester Miron (34 kg) lép ringbe.

„Melis Bálint kezdett a thai Naphat Songmueanggal a négy közé jutásért. A megbeszéltek alapján Bálint próbálta dinamikusan kimozogni a statikusan küzdő ellenfelét, de a thai ritmust tudott váltani, így egyhangú pontozással elvitte mindhárom menetet. Polják János az üzbég Davlyatov Firuzzal csapott össze. Az első világversenyén résztvevő Poljákot meglepte az üzbég az első két menetben. A magyar thaibokszos agresszív és határozott ellenfelével szemben nem érezte a távot, így nem tudott kibontakozni. A harmadik menetben sikerült nyomás alatt tartani az ellenfelét, jóval több pontot is tudott szerezni, mint az első két menetben, de sajnos ez már kevésnek bizonyult. Fizikailag nem tudta már megtörni az üzbég versenyzőt, végül egyhangú pontozással elvesztette a mérkőzést." – írta beszámolójában Rebrei József utánpótlás szövetségi kapitány helyettes.

0 Tovább

Birkózás – Magyar érmek a vb előtt

Sikeres főpróba! A magyar kötöttfogású válogatott a hagyományos szerbiai Ljubomir Ivanovics Gedzsa-emlékversennyel hangolt a szeptember 10-én, tehát nagyjából egy hónap múlva kezdődő belgrádi világbajnokságra.

A főpróba olyan jól sikerült Mladenovacban, hogy a mieink a varsói Pytlasinski-emlékversenyhez hasonlóan ezúttal is megnyerték a csapatpontversenyt a nyolc ország birkózóit felvonultató nemzetközi megméretésen. Aranyérmet szerzett Kecskeméti Krisztián (60 kg), a világbajnok szerbiai Nemes Viktort felülmúló, Eb-2. Lévai Zoltán (77 kg), öccse, az idei budapesti Eb-3. Lévai Tamás (82 kg) és a vb-5., idei U23-as világbajnok Takács István (87 kg), aki a döntőben az Eb-3. Szilvássy Eriket győzte le. Utóbbin kívül még második lett az Eb-3., Ej-2. Torba Erik (63 kg) és a tavasszal itthon, a BOK-csarnokban Eb-győztes Fritsch Róbert (72 kg), harmadik pedig szintén idei Eb-3. Vitek Dáriusz (130 kg).

Fotó: MBSZ

0 Tovább

Muaythai – Két siker az utánpótlás világbajnokság első versenynapján

Két magyar muaythai-os is győzelemmel kezdett az utánpótlás világbajnokságon. A Kuala Lumpurban zajló világversenyen 10 magyar versenyző vesz részt.

Józsa Szilárd és Melis Bálint győzött, Németh Zsombor, Erdélyi Zsombor és Tóth Zsombor pedig kikapott Malajziában. Nagy Balázs szövetségi kapitány információi szerint Józsa a 60 kilósok mezőnyében, a 14-15 éves korosztályban nyert, míg Melis a 16-17 éveseknél, 54 kilóban győzött. Előbbi maláj, utóbbi pedig vietnámi muaythaioson lépett túl.

„A vb második napján egyik magyar versenyzőnek sem lesz meccse. Úgy gondolom, hogy több indulónknak is megvan az esélye arra, hogy dobogóra álljon” – mondta a szövetségi kapitány.

A vb-n induló magyar versenyzők: Mester Miron, Sütő Doroti, Józsa Szilárd, Tóth Zsombor, Polják János, Németh Zsombor, Adler Netti, Erdélyi Zsombor, Nyári László és Melis Bálint. Edzők: Nagy Balázs szövetségi kapitány, Rebrei József szövetségi kapitány helyettes. Rajtuk kívül Vojvoda György nemzetközi főbíró is a csapattal tartott.

0 Tovább

Birmingham után – Felpörögtek az események, a Kuala Lumpurban megrendezendő utánpótlás-világbajnokság következik   

Mozgalmas időszakot élnek át a magyar muaythaiosok. A világbajnokság és a Világjátékok után a szakma már az utánpótlás vb-re koncentrál.

„Középpontba kerültünk, főleg az amerikai Birminghamben megrendezett Világjátékok után. Ott két érmet nyertek versenyzőink. Azóta Sándorfi Ajsa és Spéth Norbert élménybeszámolókon vesz részt, de nekünk már a Malajziában megrendezendő utánpótlás-világbajnokságra kell koncentrálnunk” – mondta Dudok Károly, a hazai szövetség elnöke.

Az utánpótlás-vb kedden kezdődött és 21-éig tart.

A magyar versenyzők: Mester Miron, Sütő Doroti, Józsa Szilárd, Tóth Zsombor, Polják János, Németh Zsombor, Adler Netti, Erdélyi Zsombor, Nyári László és Melis Bálint. Edzők: Nagy Balázs szövetségi kapitány, Rebrei József szövetségi kapitány helyettes. Rajtuk kívül Vojvoda György nemzetközi főbíró is a csapattal tartott.

A kapitány szerint bárkiben benne van az éremszerzés lehetősége. „Eredményes felkészülésen vagyunk túl, úgy gondolom, hogy mindenki maximálisan odatette magát. Utánpótlásról van szó, ami azt jelenti, hogy nincsenek kiforrott egyéniségek még a sportágban, így bárki felállhat majd a dobogóra” – összegzett Nagy Balázs, aki edzőként a Világjátékokon is részt vett.    

0 Tovább

Vitorlázás – Érdi Mária a párizsi olimpia vitorlásversenyeinek helyszínén hatodik lett a világ legjobbjait felvonultató mezőnyben

Futamot is nyert, végül hatodik lett Érdi Mária a Coach Regattán. Az ILCA 6 hajóosztályban Érdi a legjobbak ellen versenyzett Marseille-ben. A helyszín egyébként a következő olimpia vitorlás versenyeinek ad majd otthont.

Érdi Mária a ’24-es olimpia vitorlás versenyeinek otthont adó Marseille-ben ült hajóba. A viadal külön érdekessége volt, hogy a rangos mezőnyben mindenki ott volt Marseille-ben, aki számít ebben a hajóosztályban. „A TOP 20-ból mindenki hajóba ült Franciaországban. Jó volt látni, hogy ki hol tart éppen. Ezért is különösen örülök annak, hogy végig az élmezőnyben mentem. Végül hatodikként végeztem” – nyilatkozta az MVM SE sportolója, aki hozzátette: számára Marseille amúgy is kedvenc helyszínnek számít. „2018-ban ott volt a Világkupa-döntő, ahol ezüstérmes lettem. kifejezetten jó pályának számít” – tette hozzá a harmadik olimpiájára készülő vitorlásversenyző.

A kétszeres olimpikon, többszörös korosztályos vb- és Eb-érmes vitorlásversenyző elárulta: a következő edzőtábor Cagliari-ban lesz, ahol amerikaiakkal készül, ezt követően Hollandiában, Hágában ül hajóba, ahol a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb tesztversenyét bonyolítják le, majd októberben a texasi vb következik. 

 

0 Tovább

A Világjátékok után az olimpiára is esélyes a kick-box

A kick-box is azon kilenc sportág között van, amelyek még pályázhatnak a 2028-as, Los Angeles-i ötkarikás játékokon való részvételre. Az amerikai eredetű modern küzdősport júliusban, az egyesült államokbeli Birminghamben szerepelt először a Világjátékok műsorán, és Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke szerint az ottani sikeres bemutatkozás nagyot lendített a sportág olimpiai reményein is – adta hírül az MKBSZ.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság néhány éve fogadta el az Agenda 2020 reformcsomagot, amely lehetővé tette, hogy az aktuális olimpia házigazdái egy vagy több sportágat beemelhessenek az ötkarikás programba. A kick-box mellett a karate, a motorsport, a krikett, a baseball/softball, a lacrosse, a breaktánc, a fallabda és a flag football kap lehetőséget arra, hogy meggyőzze az amerikai szervezőket arról, hogy alkalmas a 2028-as programba kerülésre.

Az úgynevezett "shortlist"-re felkerült sportágak nemzetközi szövetségei még augusztus folyamán prezentálnak majd. Előadásaikban hatpontos kritériumlistára kell összpontosítaniuk, amely magában foglalja egyebek mellett azt, hogy az adott sportág egyaránt vonzó legyen a rendező ország és a nagyvilág számára is. Arra is felhívták az érintettek figyelmét, hogy prioritásként kezeljék a versenyzői létszám korlátosságát, a nemek közötti egyenlőséget, és biztosítsák, hogy az olimpiára kerülés esetében valóban a legjobbjak vegyenek részt.

Az, hogy a kick-box ott van a még versenyben lévő sportágak elitjében, a pár héttel ezelőtt lezajlott Világjátékokon való sikeres bemutatkozásnak is köszönhető – mondta a hazai szövetség elnöke.

"A Los Angeles-i olimpiára a K1 szabályrendszerrel kandidál a a Kick-box Világszövetség, a WAKO, vagyis ugyanazzal a szakággal, amelyik a Világjátékok programján is volt. És a visszajelzések alapján azt tudom mondani, hogy a reményeinket illetően nagyon sokat jelentett a Világjátékok, és azon a sportág szereplése. A birminghami szervezők ugyanis azt érzékelték, hogy rendkívül erős érdeklődés, és közösségi média visszhang övezte a sportág bemutatkozását. Úgyhogy a szűkített listára kerülés a Birminghamben lezajlott K1 torna közvetett hatása is" – magyarázta Galambos Péter.

A kick-box és a magyarok számára is sporttörténelmi alkalom volt a birminghami Világjátékok. A nem olimpiai sportágak legnagyobb multisport eseményének történetében első ízben szerepelt a sportág a hivatalos programban, és Boros Petra, illetve Pálfi Viktória révén két magyar versenyző is ringbe léphetett: előbbi az ötödik, utóbbi pedig a hatodik helyen végzett.  

0 Tovább

Fekvenyomó Európa-bajnokság: Harminchat egyéni érem Budapesten

Eredményes Európa-bajnokságot zárt a magyar erőemelősport. A hazai rendezésű kontinensbajnokságon 36 egyéni érmet szereztek a magyarok az összes korosztályt és kategóriát beleszámítva.

A felnőtteknél Szabó Ágnes Európa-bajnok lett klasszik kategóriában (RAW), akárcsak Rozsnyai-Kovács Aletta. Szabó Ágnes a támasztóruhás (EQ) kategóriában is dobogóra áll, miután ezüstérmes lett. Nyers Mónika két érmet gyűjtött be, miután klasszikban és EQ-ban is második lett. A felnőttek között Palágyi Zsanett és Kubatov Géza is éremszerző volt, mindketten RAW-ban nyertek ezüstöt, továbbá a Nyers Mónika, Szabó Ágnes, Rozsnyai Kovács Aletta, Palágyi Zsanett, Janics Tímea, Lovas Mónika alkotta női csapai is másodikként zárt.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke szerint színvonalas világversenyen van túl a sportág. „Sok pozitív visszacsatolást kaptunk a külföldi delegációktól és az Európai Erőemelő Szövetség képviselői is elégedettek voltak a budapesti Eb-vel. Válogatott versenyzőink pedig példát mutattak sok utánpótlás korúnak, hogy érdemes küzdeni, és célokat kitűzni” – összegzett az elnök.  

Kromek András szövetségi kapitány szerint jól felkészült válogatott érkezett Budapestre. „Sok mindent elmond az eredményeket szemezgetve az, hogy az 59 induló magyar közül csupán egy versenyző végzett érvénytelen gyakorlattal. Összességében mindenki tudta hozni a lehető legjobb formáját” – értékelt Kromek András.

A budapesti fekvenyomó Európa-bajnokságon 27 ország több, mint 670 sportolója vett részt. A világversenyt a Magyar Erőemelő Szövetség és a Prémium Média & Sport Management Zrt. közös szervezésében bonyolították le.

Magyar érmesek:

Aranyérmesek

Rozsnyai-Kovács Aletta – Open, Klasszik (69 kg)

Szabó Ágnes – Open, Klasszik (+84 kg)

Cserna János – Masters 2, Klasszik (120 kg)

Salamon Erika - M1, Klasszik (57 kg)

Dr. Lombosi Melinda - M2, Klasszik (+84 kg)

Schauer Kornél - M1, Klasszik (120 kg)

Sajben Dániel – Ifjúsági, Klasszik (59 kg)

Susa Olivér - Ifi Klasszik, (Európa-csúcs) (105 kg)

Cserna János - M2, EQ (120 kg)

Lója Krisztina - M1, EQ (69 kg)

Sajben Dániel – Ifi, EQ (59 kg)

Ezüstérmesek:

Nyers Mónika – Open, Klasszik (52 kg)

Palágyi Zsanett – Open, Klasszik (63 kg)

Kubatov Géza – Open, Klasszik (105 kg)

Nyers Mónika – Open, EQ (52 kg)

Szabó Ágnes – Open, EQ (+84 kg)

Katona Bálintné - M2, Klasszik (57 kg)

Bak Szilvia - M2, Klasszik (84 kg)

Schneider Erzsébet - M2, Klasszik (+84 kg)

Sallai Eszter – Junior, Klasszik (69 kg)

Pokornyi János - M4, EQ (120 kg)

Makai Éva - M1, EQ (69 kg)

Petróczki Magdolna - M2, EQ (52 kg)

Schneider Erzsébet - M2, EQ (+84 kg)

Sebestyén Tamás - M1, EQ (120)

Bronzérmesek:

Salamon Erika – Open, EQ (57 kg)

Petróczki Magdolna - M2, Klasszik (52 kg)

Lója Krisztina - M1, Klasszik (69 kg)

Tóth László - M1, Klasszik (74 kg)

Keller-Bortnyik Lujza – Ifi, Klasszik (52 kg)

Paul Johanna – Ifi, Klasszik (63 kg)

Mucsi Noémi – Ifi, Klasszik (+84 kg)  

Nagy Zoltán – Ifi, Klasszik (74 kg)

Budai Kristóf – Jun, Klasszik (105 kg)

Bereczky-Király Szilárd – Jun, Klasszik (120 kg)

Tatár Sándor – Jun, EQ (83 kg)

0 Tovább

Fekvenyomó Európa-bajnokság: Egy arany, egy ezüst, egy bronz szombaton

Mindegyik éremből jutott egy a magyaroknak a hazai rendezésű fekvenyomó Európa-bajnokságon szombaton.

A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a Budapest Kongresszusi Központban Sajben Dániel lett Európa-bajnok a speciális támasztóruhás kategóriában. Az ifi korosztályban versenyző Sajben egyébként a klasszik mezőnyben is aranyérmes lett korábban 59 kilogrammban. Sebestyén Tamás ezüstérmes lett a masters I-es korosztályban a 120 kilogrammosok között, míg a harmadik szombati érmet Tatár Sándor szerezte. A junior korú versenyző harmadik lett a 83 kilósok között.

A budapesti fekvenyomó Európa-bajnokság vasárnap zárul.

0 Tovább

Fekvenyomó Eb: Két arany, négy ezüst pénteken

A budapesti fekvenyomó Európa-bajnokságon pénteken a magyarok két aranyat és négy ezüstöt szereztek.

A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a kontinensbajnokságon a speciális támasztóruhás kategóriában megkezdődtek a versenyek. Itt a 120 kilósok között Cserna János aranyérmes lett, akárcsak Lója Krisztina. Utóbbi kategóriában Makai Éva második lett. Mindhárom válogatott versenyző a masters korosztályban volt érdekelt.

A férfi masters IV-eseknél Pokornyi János ezüstérmesként zárt, akárcsak Petróczki Magdolna és Schneider Erzsébet a masters II-eseknél. Pokornyi a 120 kilósok mezőnyében, Petróczki az 52 kilósoknál, Schneider pedig a 84 kilogrammosoknál állt dobogóra. 

Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt.

0 Tovább

Fekvenyomó Eb: Két magyar arany a felnőtteknél!

A masters és az utánpótlás kategóriák után a felnőtt mezőny is bemutatkozott a hazai rendezésű fekvenyomó Európa-bajnokságon. A kontinensbajnokságot a Magyar Erőemelő Szövetség és a Prémium Média & Sport Management Zrt. közös szervezésében bonyolítják le. 

Szabó Ágnes és Rozsnyai Kovács Aletta is Európa-bajnok lett Budapesten. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint Szabó Ágnes hozta a tőle elvárt eredményt, és a nők +84 kilogrammos kategóriájában győzött. Rozsnyai Kovács Aletta a 69 kilogrammos mezőnyben nyert.

Rajtuk kívül Nyers Mónika, Palágyi Zsanett és Kubatov Géza is dobogóra állt. Nyers ezüstérmesként zárt az 52 kilósoknál, Palágyi pedig a 63 kilogrammos kategóriában nyert Eb-ezüstöt. Kubatov Géza ugyancsak második lett, ő a férfiak 105 kilogrammosokat felvonultató mezőnyében zárt másodikként.

A folytatásban a speciális támasztóruhát megengedő versenyek következnek az Eb-n, eddig ugyanis a klasszikus kategóriában avattak bajnokokat.  Az Európa-bajnokság vasárnapig tart.

0 Tovább

Fekvenyomó Európa-bajnokság: Három arany, egy ezüst és hét bronz a második versenynapon

A magyar küldöttség folytatta jó szereplését a hazai rendezésű fekvenyomó Európa-bajnokságon. A magyar válogatott tagjai a Magyar Erőemelő Szövetség és a Prémium Média & Sport Management Zrt. közös szervezésében megrendezett Eb-n szerdán három aranyat, egy ezüstöt és hét bronzérmet szereztek.

fekvenyomás

Schauer Kornél a masters I-es korosztályban aranyérmes lett a 120 kilósok között. Ugyancsak Európa-bajnoki címet szerzett Sajben Dániel az ifik 59 kilogrammos súlycsoportjában, és Susa Olivér az ifik 105 kilogrammos kategóriájában. Utóbbi aranyat Susa 196 kilogrammos Európa-rekorddal szerezte meg. Az egyetlen szerdai magyar ezüstérmet Sallai Eszter gyűjtötte be, miután a junior 69 kilogrammos mezőnyben második lett.

fekvenyomás

A bronzérmesek: Tóth László (masters I, 74 kg), Keller Bortnyik Lujza (ifi, 52 kg), Paul Johanna (ifi, 63 kg), Mucsi Noémi (ifi, +84 kg), Nagy Zoltán (ifi, 74 kg), Budai Kristóf (junior, 105 kg) és Bereczky Király Szilárd (junior, 120 kg).

Érdekesség, hogy a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke, Berke Lóránd is indult az Eb-n, ő az 5. helyet szerezte meg a masters I-es korosztályban a 93 kilós mezőnyben. 

(Fotók: Prémium Média & Sport Management Zrt.)

0 Tovább

Fekvenyomó Európa-bajnokság: Több magyar érem az első napon

Alaposan bekezdtek a magyarok. A Budapest Kongresszusi Központban zajló fekvenyomó Európa-bajnokság első napján a masters versenyzőkért szoríthattunk. A Magyar Erőemelő Szövetség és a Prémium Média & Sport Management Zrt. közös szervezésében megrendezett Eb-n a magyar válogatott tagjai három arannyal, három ezüsttel és két bronzzal nyitottak.

Salamon Erika (masters I) az 57 kilósoknál aranyérmes lett, akárcsak dr. Lombosi Melinda (masters I, +84 kg), és Cserna János (masters II, 120 kg).

Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett Schneider Erzsébet (master II, +84 kg), Bak Szilvia (masters II, 84 kg), és Katona Bálintné (masters II, 57 kg). Az első nap magyar bronzérmesei: Petróczki Magdolna (masters II, 52 kg) és Lója Krisztina (masters I, 69 kg).

A hivatalos megnyitón Schmidt Gábor, sportért felelős helyettes államtitkár beszédében kiemelte, az erőemelés kitűnő példája az emberi küzdeni tudásnak. „Nagy öröm, hogy ismét színvonalas versenynek adhat otthont hazánk fővárosa. Több korosztályban szurkolhatunk magyar versenyzőknek ezen az Eb-n, amelyen 27 ország több, mint 670 sportolója indul. Ez rekordnak számít! – mondta a helyettes államtitkár.

0 Tovább

Jet-ski: Országos bajnokságon versenyeztek a legjobbak

A jet-skisek túl vannak az országos bajnokság harmadik fordulóján. A versenynek a Pest megyei Bugyi nagyközség adott otthont. Az ob harmadik fordulója Juhos Árpád emlékverseny is volt egyben.

Az időjárás helyenként próbára tette nemcsak a versenyzőket, hanem a szervezőket is, ennek ellenére színvonalas futamokat hozott a bajnokság. Érdekesség, hogy az emlékverseny névadójának fia, ifj. Juhos Árpád is indult és harmadik lett Runabout GP1-ben. Juhos Árpád a magyar motorsport meghatározó alakja volt, majd a Magyar Jet-Ski Szövetségben dolgozott több, mint 20 évig. A nyolcszoros magyar bajnok motoros legenda 2021 nyarán hunyt el.

A legjobb jet-skisek nem sokat pihenhetnek, ugyanis az előttünk álló hétvégén újabb ob-fordulón vesznek részt.

Az év hazai főversenye ezúttal is Nyíregyháza-Leveleken lesz. Szeptember 1. és 4. között ugyanis junior vb-futamot és felnőtt Eb-fordulót rendeznek.

Részletes eredmények az országos bajnokságról.

0 Tovább

Sporttörténelmet írtak az Európai Egyetemi Játékokon a magyar egyetemisták

Soha ennyi egyetemista sportoló nem képviselte még hazánkat és soha ennyi éremmel sem tértek haza még az Európai Egyetemi Játékokról. 17 magyarországi egyetem, 313 sportoló hallgatója utazott az Európai Egyetemi Játékokra, melyet július 17-30. között rendeztek a lengyelországi Łódź városában.

38 országból, több mint 400 egyetem, 4000 egyetemista sportoló vett részt a kétévente megrendezendő európai multisport eseményen, ahova az egész kontinensről érkeztek hallgatók. Összesen 14 helyszínen, 20 sportágban mérhették össze tudásukat, melyből 18-ban magyar egyetemistáinknak is szurkolhattunk. Az Európai Egyetemi Játékok (EEJ) – melyet az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) szervez – különlegessége, hogy nem nemzeti válogatottak, hanem felsőoktatási intézményi színekben induló csapatok, versenyzők vesznek részt rajta.

 

Magyarországot összesen 417 fő (versenyző, kísérő és játékvezető) képviselte a Játékokon, továbbá még számos vendég és megfigyelő is részt vett rajta, mivel a soron következő, 2024-es EEJ-nek hazánk, ezen belül is Debrecen és Miskolc ad otthont. A záró ceremónián prof. dr. Horváth Zita a Miskolci Egyetem rektora vette át az EUSA zászlaját Adam Roczektől az EUSA elnökétől, mint a következő rendező ország képviselője, amely 2024-ben ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak, mely az 1965-ös Universiade óta a legnagyobb egyetemi multisport esemény lesz hazánkban.

A magyar egyetemisták összesen 47 éremmel tértek haza. A legeredményesebb magyar egyetem a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem lett 12 éremmel (5 arany, 7 bronz) a negyedik helyen zárt az összesített ponttábla alapján, melyet az utolsó előtti napig vezetett.

A kiutazó 17 egyetemből 14 érmmel tért haza. Résztvevő egyetemek összesített ponttábla szerinti helyezésük:

4. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

19. Eötvös Loránd Tudományegyetem

32. Miskolci Egyetem

35. Budapesti Corvinus Egyetem

38. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

41. Budapesti Gazdasági Egyetem

57. Pázmány Péter Katolikus Egyetem

60. Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem

75. Széchenyi István Egyetem

86. Óbudai Egyetem

94. Pécsi Tudományegyetem

140. Károli Gáspár Református Egyetem

156. Szegedi Tudományegyetem

177. Kodolányi János Egyetem

 

további résztvevő, helyezést szerző egyetemek:

Debreceni Egyetem

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Pannon Egyetem

 

Érmes egyetemistáink:

Aranyérem (15)

·Sipőcz Richárd (SZE) – judo +100 kg

·Szmolek Emánuel László (ELTE) – kick-box KL Men -84

·Szabó Dorina (ELTE) - kick-box PF Women +65

·Laska Bence (OE) - kick-box K1 Men -75

·Zajácz Bence László (PPKE) - kick-box PF Men -74

·Rohonczi Jenő (TF) - kick-box PF Men +84

·Fésű Lajos (TF) - kick-box KL Men -74

·Terbe Julianna – Terbe Zsuzsanna (TF) – sakk női páros

·Patakfalvy Luca Márta (BCE) – taekwondo +53 kg - 57 kg

·Sztankovics Anna (ME) – úszás női 50 m gyors

·Ollé Mónika (TF) – úszás női 100 m pillangó

·Ollé Mónika (TF) – úszás női 50 m pillangó

·Budapesti Gazdasági Egyetem férfi vízilabda csapata: Cséplő Tamás, Aranyi Máté Attila, Bencz Rolf, Csillagh Bence, Seerel Botond Krisztián, Hegedűs Csanád, Garancsy András, Seres János, Korom Dániel, Dala Döme Máté, Tapasztó Szilviusz, Zerinvary Lóránt Csongor, Kovács

·Bailey Kelen (BME) – taekwondo +80 kg to 87 kg

·Füredi Rebeka (MATE) - taekwondo +67 kg to 73 kg

 

Ezüstérem (12)

·Kovács Sebestyén – Molnár Dávid – asztalitenisz férfi páros (PTE)

·Varga Tímea Brigitta (PTE) – judo +57 kg - 63 kg

·Máthé Bence Barnabás (BCE) – judo +60 kg - 66 kg

·Korpádi Tamás (BME) - kick-box PF -74

·Bálint Martin (ELTE)- kick-box PF Men -84

·Nagy Zalán (ELTE)- kick-box PF Men +84

·Károli Gáspár Református Egyetem strandkézilabda női csapata: Doszpoth Zsuzsanna, Vágó Krisztina, Hársfalvi Zsófi, Horti Liliána, Huszár Dóra, Tallér Zsófi, Vásárhely Réka, Gaál Dorina Réka, Lovász Brigitta, Szűcs Fanni, Nagy Petra, Vajda Luca

·Patakfalvy Csenge Eleonóra (BCE) - taekwondo +57 kg - 62 kg

·Gonda Daniella (PTE) – tollaslabda női egyéni

·Onofer Enikő (BGE) – úszás női 200 m gyors

·Vécsei Réka (ME) – úszás női 200 m vegyes

·Vécsei Réka (ME) – úszás női 100 m hát

 

Bronzérem (22)

·Bognár Bence, Mihalovity Dominik, Kovács Sebestyén, Molnár Dávid – asztalitenisz férfi csapat (PTE)

·Terbe Julianna – Terbe Zsuzsanna (TF) – sakk blitz női csapat

·Andrási Márton (SZTE) – judo -60 kg

·Andrási Gellért (SZTE) - judo +60 kg - 66 kg

·Beringer Fatime (PTE) - judo -48 kg

·Czerlau Jennifer Stephanie (ME) - judo +63 kg -70 kg

·Fésű Lajos (TF) – taekwondo -74 kg

·Bozók Szabolcs (TF) – taekwondo -67 kg

·Gombás Bálint (TF) - judo +60 kg - 66 kg

·Kurtán Zsombor (BME) - judo +73 kg - 81 kg

·Szegfi Zsanett (BME) - kick-box FC -56

·Grünczeisz Patrik (ELTE) - kick-box FC Men -67

·Bálint Martin (ELTE) - kick-box KL Men -84

·Anselment Adrián (MATE) - kick-box FC Men -86

·László Alexa Pálma (BGE) – taekwondo formagyakorlat

·Polgár Csillag Virág (PPKE) – taekwondo formagyakorlat

·Szűcs Krisztián (TF) - taekwondo +63 kg - 68 kg

·Kodolányi János Egyetem női tenisz csapata – Lukács Vanda, Keresztes Paloma

·Ollé Mónika (TF) – úszás női 50 m gyors

·TF női 4x100 m vegyesváltó úszás – Ollé Mónika, Molnár Laura, Fecske Laura, Berta Barbara

·Sztankovics Anna (ME) – úszás női 50 m mell

·Budapesti Corvinus Egyetem férfi vízilabda csapata: Sebestyén Mátyás, Holubecz Barnabás, Hajas Dávid László, Gergely István, Békési Bulcsú, Barna Márton Gyula, Korbács Gábor, Szepes Áron, Pápai Dávid, Csizmazia Zsolt, Manhertz Martin, Sziládi Kristóf, Szőke Benedek Péter

0 Tovább

Gokart – Szárnyalt a magyar bajnoki címvédő a szlovák futamon, kizárták, végül 5. lett

Jól kezdett a magyar bajnok a szlovák bajnoki futamon. A gokartos Juráncsik Balázs az ausztriai Bruckban megrendezett versenyen az első futamot megnyerte, majd a másodikat is.

 Később  - elmondása szerint jogtalanul kizárták az utóbbiból. A harmadik futamot a 18. helyről kezdve hatodikként zárta, így összesítésben 5. lett.

A magyar versenyző elmondta, technikai kifogással marasztalták el, de ezzel nem értett egyet. Ennek ellenére a harmadik futamban egy felszabadult gokartozással bizonyítani is akart. „A harmadik futamban a 18. helyről indultam, és csak meg akartam mutatni, hogy mire vagyok képes. Úgy gondolom, hogy sikerült is, hiszen végül a hatodik helyen zártam ebben a körben” – összegzett Juráncsik Balázs, aki nagyon sok tapasztalatot szerzett a szlovák bajnoki futamon.

A magyar bajnokság szeptemberben folytatódik Hajdúhadházán. Juráncsik az összetett 2. helyéről várja a folytatást a magyar bajnokságban. 

0 Tovább

Hegyi Eb – Magyar ezüst Lengyelországban

Nagy Norbert ezüstérmes lett a hegyi Európa-bajnokság lengyelországi állomásán.

Limanowában a Nagy Norbi Racing Team versenyzője az 5-ös kategóriában végzett másodikként a lengyel Macej Serafin mögött.

A BMW E46 330i volánja mögött Nagy slick gumikkal vágott neki a lengyelországi versenynek. „Elég nedves volt az aszfalt, de még pont kormányozható volt az autó. Az utóbbi időben sokat dolgoztunk az autón és úgy gondolom, hogy sikerült jó beállításokkal megérkezni Lengyelországba” – összegzett Nagy Norbert, aki a saját versenyzése mellett alapítványi keretek között segíti a feltörekvő, tehetséges autóversenyzők karrierjét. „Elindult a Mátra Autó- és Gokartsportért Alapítvány. Ennek célja a magyar autósportban szereplő tehetséges fiatalok támogatása mind egyénileg, mind csapatszinten” – számolt be az alapítvány terveiről Nagy Norbert.

A hegyi Európa-bajnokság következő versenye Szlovéniában lesz szeptemberben. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum