Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fekvenyomó-világbajnokság: Magyar érmek Amerikában

Minden korosztályt beleszámítva összesen három érmet szereztek a magyar fekvenyomók az Austinban megrendezett fekvenyomó-világbajnokságon. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint Szabó Ágnes a felnőtt mezőnyben a +84 kilósoknál bronzérmes lett 145 kilogrammos teljesítménnyel.

fekvenyomás

Világbajnoki címet szerzett Susa Olivér a juniorok 105 kilogrammos kategóriájában, miután 212,5 kilóval zárt az amerikai vébén. A harmadik érmet Cserna János gyűjtötte be, ő a 2. helyen végzett a masters 2-eseknél a +120 kilogrammos kategóriában. Cserna 215 kilóval zárt. Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő-szövetség elnöke is indult a világbajnokságon, aki a masters 1-es mezőnyben a 93 kilósoknál vb-pontszerző lett, mivel az előkelő 5. helyen fejezte be a világversenyt.

„Eredményes és összetartó kis csapat vett részt a világbajnokságon. A sportág hazai erősségét mutatja, hogy minden korosztályban maradandót alkottak az indulóink. Volt győzelem utánpótlásban, ami nagyon fontos a jövőre való tekintettel” – összegzett Kromek András szövetségi kapitány.

Berke Lóránd szerint egyre jobban fejlődik a sportág nemzetközileg is. „Az amerikai vb-n láthattuk, hogy hol tart a világ élmezőnye fekvenyomásban. Az eredmények bizonyítják, hogy mi magyarok nagyon nem lógunk ki lefelé. A maroknyi válogatott helyt állt a világbajnokságon, és ezekre a sikerekre lehet építeni a jövőben” – mondta az elnök.

0 Tovább

Elhunyt Kalmár Árpád

Május 30-án, 57 éves korában Spanyolországban elhunyt Kalmár Árpád, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke. A Shihan karatés rangot viselő, köztiszteletnek örvendő mester évtizedekig tagja volt az MKSZ vezetőségének. Korábban dolgozott az MKSZ általános alelnökeként és főtitkáraként is, az utóbbi időben pedig a média és marketing területért felelős alelnök volt.

A kyokushin stílus képviselőjeként számtalan nagysikerű világversenyt szervezett és rendezett, a Magyar Shinkyokushin Karate Szervezetben haláláig a Branch Chief tisztséget töltötte be. Még részt vett a múlt heti, spanyolországi Shinkyokushin Karate Európa-bajnokságon, ahol már nem volt a legjobb egészségi állapotban. Útközben hazafelé szívproblémákkal kórházba szállították, ott hunyt el. Július 29-én lett volna 58 éves.

Kalmár Árpád Jászberényben született, majd a középiskola elvégzése után Budapestre került, ahol a Szolnokon elkezdett karate sportág gyakorlását folytatta. A katonai szolgálat után megalapította saját egyesületét, a Stabilitást. Tanulmányai során sportmenedzseri, sportjogi és karate szakedzői végzettségeket szerzett. Dolgozott edzőként és menedzserként, hazai és nemzetközi versenyeket, eseményeket, edzőtáborokat és szakmai utazásokat szervezett. Cégével 2002-től a Sport TV küzdősport magazinját szerkesztette és gyártotta.

A karate útján Furkó Kálmán, a hazai kyokushin egyik megalapítója indította el. Fiatalon Kalmár Árpád is versenyzett, több hazai és nemzetközi helyezést elérve, de egy sérülés miatt abba kellett hagynia versenyzői pályafutását. Edzőként tanítványai számos magyar bajnoki, Európa- és világbajnoki, illetve világkupa helyezéssel büszkélkedhetnek.

Saját bevallása szerint az életét, munkáját és ambícióit meghatározta a sporttal és a karatéval kapcsolatos tapasztalatok és értékek átadása.

A korábbi kiváló sportolót és fáradhatatlan sportvezetőt az MKSZ valamennyi tagja, a teljes hazai karatés társadalom gyászolja. Halála hatalmas veszteség a magyar karaténak.

A Magyar Karate Szakszövetség Kalmár Árpádot a saját halottjának tekinti.

Őszinte részvétünk a családjának.

Nyugodj békében, Shihan!

0 Tovább

Teke – Magyar világbajnoki ezüst!

Utánpótlás érmek Szlovákiában

Fantasztikus magyar ezüst a tekézők világbajnokságán. A szlovákiai Breznóban zajló világversenyen a férfiak sprint számában Zapletán Zsombor másodikként zárt. A Szegedi TE világklasszisa egy nagyon nehéz sorsolást követően, hosszú menetelés után eljutott a szám döntőjéig. Az aranyérmet végül a német Christian Wilke nyerte meg.

Ugyancsak Breznóban a fiatalok is jól teljesítettek: Kis Horváth Luca ugyanis U23-ban  összetett egyéni vb-aranyat szerzett. A tehetség 632 fás eredménnyel a második helyen zárt az egyéni versenyben, ezzel összetettben világbajnoki címet nyert. Az U18-asoknál bronzérmesként zárt az Ivanyik Dávid, Hegedüs Dominik, valamint a Sziklási Szabolcs, Tóth Levente páros is. Ebben a korosztályban Eb-t rendeztek. Az első magyar érmeket ezen a kontinensbajnokságon Fábián Adelin és Várvölgyi Milán, valamint Ivanyik Dávid gyűjtötte be. A Fábián-Várvölgyi egység tandem mix-ben aranyérmes lett, Ivanyik pedig sprintben szerezte meg a harmadik helyet.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – A szövetség elnöke szerint a közös sikerbe mindenki beletette a munkáját

A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke szerint feledhetetlen világverseny zárult vasárnap. Bencze György úgy látja, ezt a sikert felhasználva még népszerűbb lehet a sportág.

„Mindenkitől csak pozitív visszajelzéseket kapunk. Ebbe a közös sikerbe a szervezőbizottságtól, valamint a stafftól az önkénteseken át a sajtócsapatig mindenki sok munkát tett bele. Azon vagyunk, hogy ezt a reflektorfényt felhasználva tovább népszerűsítsük a ritmikus gimnasztikát. Ez egy olyan sportág, amelyet közelről kell látni, ha meg akarjuk érteni. Nos, azt hiszem a Papp László Budapest Sportarénában sikerült így, ebből az aspektusból megmutatni az rg-t. Könnyfakasztó volt helyenként látni, ahogy a  közönség fogadta a magyar versenyzőket, és ahogy szurkoltak a lelátón - mondta Bencze György, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke.

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságot a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

0 Tovább

Kettős téttel bírt a kick-box ringes magyar bajnokság

Debrecenben rendezték meg a kick-box sportág ringes szakágainak magyar bajnoki döntőjét a felnőtt, illetve a junior korú sportolók számára. A versenyre a korábbiaknál több, 127 nevezés érkezett be, és gyakorlatilag kétszer annyi küzdelmet bonyolítottak le, mint az elmúlt évek bajnokságain. Örömtelinek nevezte a létszám gyarapodását Galambos Péter. A Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke hozzátette: külön tét volt a fiataloknak az augusztusi budapesti utánpótlás vb-n való indulás kivívása, egyes felnőtt kategóriákban pedig egy lépéssel közelebb lehetett kerülni a 2025-ös Világjátékokon való induláshoz.

"A mecsszámmal teljesen meg voltunk elégedve... Úgy gondoljuk nagyon jó úton haladunk annak érdekében, hogy a ringes szakág egy régen várt nagy létszámú csapatot tegyen ki" – büszkélkedett Facebook oldalán a rendező Debreceni Bázis Sport Klub Egyesület.

"Jó volt látni, hogy hosszú évek óta most lépett kötelek közé a legtöbb kick-boxos a magyar bajnokságon. Ez részben annak volt köszönhető, hogy a light-contact és a kick-light szakágakban jeleskedők elkezdtek kacsintgatni a kiütésre menő ringes szabályrendszerek felé, és megpróbálták a felkészülésüket ennek megfelelően átalakítani. Az, hogy ez a váltás mennyire lesz sikeres, akkor derül ki, ha hosszútávon is bennmaradnak ezek a harcosok a ringes szabályrendszerekben. De rajtuk kívül számos új arcot is láttam, ezért is növekedett az indulók száma" – értékelt Galambos Péter.

Az MKBSZ elnöke arról is beszámolt, hogy sokaknak dupla téttel bírt a szereplés.

"A juniorok számára az volt a magyar bajnokság jelentősége, hogy a győztes megszerezte a jogot az augusztus végi budapesti utánpótlás világbajnokságon való indulásra. De mivel a vb-n országonként két versenyzőt lehet nevezni egy-egy kategóriában, a másik indulót a ranglista pontok határozzák meg, és azokat most is lehetett gyűjteni. A felnőttek közül pedig többek szeme előtt már a 2025-ös Világjátékok lebegett, ahol a tatamis pointfighting szakág mellett egyes K1-es súlycsoportokat is megrendeznek. Ezekben a debreceni győztesek kvótát szereztek az őszi athéni felnőtt Európa-bajnokságra, és ha ott bejutnak a legjobb négybe, akkor a csengdui Világjátékokra is kvalifikálnak" – magyarázta az MKBSZ elnöke.

A sportvezető szerint a debreceni magyar bajnokság összecsapásai technikailag magas színvonalt hoztak, az erőnlét tekintetében viszont itt-ott kiütköztek hiányosságok. Ugyanakkor lehetett nagyszerű meccseket is látni, ahol még a harmadik menetben is kőkemény adok-kapok folyt, ami azt bizonyítja, hogy a felek komolyan felkészültek a megméretésre – mondta Galambos Péter.

0 Tovább

Teqball – Nyolc magyar dobogós helyezés a Madrid World Series-en​​​​​​​

Nyolc magyar érem a teqballosok legrangosabb nemzetközi sorozatának madridi állomásán.

teqball

Bányik Csaba és Katz Balázs aranyérmes lett párosban a Madrid World Series-en úgy, hogy Bányik a vegyespárosban is győzött. Ebben a kategóriában a később a torna legjobbjának megválasztott Bányik Ács Krisztinával állt asztalhoz. Egyéniben a nőknél Izsák Anna ezüstérmes lett, ugyanitt Dezsényi Zsófia harmadik helyen zárt. Férfi egyéniben Csereklye Martin lett második, ezenkívül  még egy ezüstérmet gyűjtöttek be a magyarok a Kota Gabriella, Katz Balázs vegyespárosnak köszönhetően. Péchy Petra pedig Vicsek Nórával (női páros)  felállhatott a dobogó 3. fokára.

teqball

Itthon a sportágban fontos állomás következik a hazai élmezőny számára, hiszen június 15-én és 16-án Győrben lesz a MOL Országos Teqball Bajnokság záró állomása, amely többek között a vb-indulásokról is dönt majd. Előtte azonban lesz még egy World Series verseny Vietnámban.

teqball

0 Tovább

Teke – Utánpótlás vb-, és Eb-érmek

A fiatalok folytatták remek sorozatukat a breznói világbajnokságon. Kis Horváth Luca U23-ban  összetett egyéni vb-aranyat szerzett. A tehetség 632 fás eredménnyel a második helyen zárt az egyéni versenyben, ezzel összetettben világbajnoki címet nyert.

A Szlovákiában megrendezett világversenyen korábban az U18-asoknál bronzérmet szerzett az Ivanyik Dávid, Hegedüs Dominik, valamint a Sziklási Szabolcs, Tóth Levente páros is. Ebben a korosztályban Eb-t rendeztek. Az első magyar érmeket ezen a kontinensbajnokságon Fábián Adelin és Várvölgyi Milán, valamint Ivanyik Dávid gyűjtötte be. A Fábián-Várvölgyi egység tandem mix-ben aranyérmes lett, Ivanyik pedig sprintben szerezte meg a harmadik helyet.

0 Tovább

Dr. Gémesi György lett a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke​​​​​​​

Új elnöke van a Magyar Búvár Szakszövetségnek. A szervezet tisztújító közgyűlésén dr. Gémesi Györgyöt választották meg elnöknek. A posztra a gödöllői polgármesteren kívül  Mórik Kornélia Veronika is pályázott. 

Dr. Gémesi György 1990 óta Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke. Korábban volt a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, és a Magyar Vívó Szövetség elnöke is. Ugyancsak elnökként irányította a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) jogelőd szervezetét, a Nemzeti Sportszövetséget. A Magyar Búvár Szakszövetség elnöki székében ezúttal Papp Gábort váltotta, megbízatása 4 évre szól.

„Volt alkalmam többször Világjátékokon, és Európa-bajnokságon is személyesen szurkolni a magyar uszonyosúszóknak. A Magyar Búvár Szakszövetséghez olyan sportágak tartoznak, amelyekben ereményesek a magyarok. A cél az, hogy ezt az eredményességet megtartsuk, és egyben fokozzuk is. További fontos feladat, hogy a nagyközönség számára ismertebbé tegyük ezeket a sportágakat. – mondta Gémesi György.

A közgyűlésen eldőlt, hogy a jövőben az alelnöki tisztséget Bartha Anikó, Zelenák József és dr. Balogh Tamás látja el. További elnökségi tagok: Bácsi Krisztina, McMenemy Márk, Török László.

0 Tovább

​​​​​​​Dr. Magyar Zoltán: Fantasztikus Eb-n vagyunk túl

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke szerint a magyar sport sokat erősödött ezen a kontinensbajnokságon. Tegnap zárult a 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság Budapesten. A Nemzet Sportolója kiemelte, a sporttörténelmi eredmények mellett Magyarország ismét jelesre vizsgázott vendéglátóként.

„Versenyzőként is és sportvezetőként is sok nemzetközi eseményen vettem, illetve veszek részt, úgyhogy van viszonyítási alapom. A budapesti Eb prémium kategóriás eseménynek számít, hiszen a versenyek színvonala mellett az ellátás, a szállás, a csapatok mozgatása tekintetében is kitűnő munkát végzett a szervező bizottság. Ezt megerősítették a magas rangú sportvezetők és politikusok is, akik kilátogattak a Papp László Budapest Sportarénába.” – összegzett a Magyar Torna Szövetség elnöke.

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságot a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

0 Tovább

Szumó Eb – Több dobogós hely a felnőtt mezőnyben is​​​​​​​

Véget ért a szumó Európa-bajnokság. A kontinensviadal zárónapján a  felnőttek is több érmet gyűjtöttek be.

Hat érmet szereztek a felnőttek a Loutrakiban megrendezett szumó Európa-bajnokságon. A Magyar Sumo Szakszövetség információi szerint ezüstérmes lett a nők 60 kilogrammos kategóriájában Kaszás Elza, valamint a férfiaknál Pap Arnold (+115 kg).

Végh Artúr (+115 kg), Kaszás Lilla (73 kg), Szilágyi Erik (open) egyaránt harmadik lett, akárcsak a női csapat, amelyben Kaszás Lilla, Kaszás Elza, Márai Csenge és Baljer Kitti kapott helyet.

A görögországi világversenyen korábban az U21-esek 9, az U23-asok pedig 6 érmet szereztek.

Ancsin László, a Magyar Sumo Szakszövetség elnöke így értékelte az Eb-szereplést: „Az utánpótlás mindig is erős volt nálunk, ez most is meglátszott az eredményeken, de külön öröm, hogy a felnőtteknél is több dobogós helyezést értek el szumósaink. Az utóbbi világversenyek mindegyikéről sikerült érmeket haza hozni, ezekre a sikerekre lehet alapozni”. 

0 Tovább

Több mint 800-an versenyeztek a karate magyar bajnokságon

A szombaton és vasárnap az UTE Megyeri úti Jégcsarnokában rendezték meg az idei WKF Karate Magyar Bajnokságot. A versenyen, amelyen 61 klub több mint 800(!) versenyzője indult, formagyakorlat (kata) és küzdelem (kumite) versenyszámokban, egyéniben és csapatban, gyermek, ifjúsági, kadet, junior, U21, felnőtt, master és para-karate kategóriákban avattak bajnokokat. A mb-n a két hete Európa-bajnoki címet szerzett Tadissi Martial kivételével gyakorlatilag a teljes magyar versenyzői élmezőny tatamira lépett.

A verseny megnyitó ünnepségén díjazták az elmúlt időszak nagy világversenyein - a nagysikerű őszi budapesti világbajnokságon, a februári grúziai korosztályos Eb-n és a májusi horvátországi felnőtt kontinensviadalon - érmes magyar versenyzőket.

A díjazottak között volt a budapesti vb-n ezüstérmet nyert Hárspataki Gábor, az ugyanott para-karatéban világbajnoki címet szerzett Kákosy Olívia és a közelmúltbeli Eb-n aranyérmes Tadissi Martial. Utóbbi kivételével a kitüntetettek versenyeztek is a hétvégén. Emellett Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke elbúcsúztatta a versenyzői pályafutásukat befejező, korábban sok szép sikert elért Sterck Laurát és Anti Zsuzsannát. 

Helyenként kifejezetten jó színvonalú, és izgalmas mérkőzéseket hozó magyar bajnokságon a nagy nevek közül a férfiaknál Hárspataki Gábor ezúttal is magabiztosan végzett a 75 kg-os súlycsoport élén, formagyakorlatban pedig Nagy Botond immár 11-dik magyar bajnoki címét nyerte. Szintén 11-dik alkalommal állhatott fel a dobogó tetejére az 50 kg-os Molnár Réka a nőknél, és szintén hozta a papírformát Ilankovic Alexandra (68 kg) és Fleischer Dóra (+68 kg).

A para-karatésoknál az esélyesek közül Kákosy Olívia és Csatári János szép nemzetközi eredményeik mellé újabb magyar bajnoki címet gyűjtött be.

WKF Karate Magyar Bajnokság, a felnőtt érmesek:

Kata:
Férfiak: 1. Nagy Botond (UTE), 2. Bárdos Ádám (Sporting Budo), 3. Bérczes Botond (Justitia) és Nguyen Thanh Tung (UTE)
Csapat: 1. Justitia, 2. UTE, 3. Sandan
Nők: 1. Fábián Csenge (MTK), 2. Tóth Vanda (Justitia), 3. Fodor Amira (UTE) és Hógenburg Luca (UTE)
Csapat: 1. MTK, 2. Piramis, 3. Justitia és UTE

Kumite:
Férfiak:
60 kg: 1. Nagy Máté (Szarvas)
67 kg: 1. Nichols Dávid (MTK), 2. Béres Botond (Gastroyal), 3. Csöppű Bence (MTK) és Nagy Máté (Szarvas)
75 kg: 1. Hárspataki Gábor (MTK), 2. Szodorai Bence (Gastroyal), 3. Knirsch Patrik (MTK)
84 kg: 1. Botos Botond (MTK), 2. Bazsánt Csaba (Raion)
+84 kg: 1. Frankó Dániel (Tisza Volán), 2. Paksi Péter (Bátaszék), 3. Freund Péter (Senshi)
Csapat: 1. MTK, 2. MTK, 3. Gastroyal
Nők:
50 kg: 1. Molnár Réka (BHSE), 2. Kissimon Réka (BVSC-Zugló), 3. Kovács Kiara (Vasas)
55 kg: 1. Szodorai Bianka (Gastroyal), 2. Boussebaa Aicha (MTK), 3. Gill Dóra (Bátaszék)
61 kg: 1. Ilankovic Aleksandra (MTK), 2. Tamási Zsófia (Gastroyal)
68 kg: 1. Ádám Alexandra (BVSC-Zugló), 2. Erdélyi Virág (Sun Dome)
+68 kg: 1. Fleischer Dóra (MTK), 2. Módos Katalin (Pest-Budai), 3. Kun Mariann (Sandan)
Csapat: 1. MTK, 2. Gastroyal, 3. BVSC-Zugló

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Sikeres kontinensbajnokságot rendezett Budapest

Elismerő nyilatkozatok a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A kontinensbajnokság a nemzetközi delegációk megelégedésére színvonalas versenyeket hozott, Magyarország pedig ismét jelesre vizsgázott házigazdaként.

Pigniczki Fanni sporttörténelmi ezüstérmét Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter adta át. A tárcavezető elmondta, ez a siker megkoronázta az egész Eb-t.

„Azért jó hazai rendezésű világversenyt rendezni, mert akkor a sikerben benne van a magyarok szíve, lelke, tapsa. Fantasztikus volt az egész, volt szerencsém látni Pigniczki Fanni döntőjét, és bár ezüst lett a vége, nekünk mégis bearanyozta ez a siker az egész Európa-bajnokságot.” – nyilatkozta a honvédelmi miniszter.

Farid Gayibov, az Európai Torna Szövetség (EG) elnöke biztos volt a kiváló magyar rendezésben. „Nem volt kétségem afelől, hogy Budapest ismét emlékezetes Európa-bajnokságot rendez. Nem először tettek ilyet. Fontos esemény volt, hiszen az olimpia előtti utolsó rangos megmérettetés volt. Sportszakmai szempontból is kimagasló versenyeket láttunk a magyar fővárosban” – mondta Farid Gayibov.

Nicolas Buompane, a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) főtitkára a kontinensbajnokság egyedülálló hangulatát emelte ki. „Óriási volt az atmoszféra. Jó volt látni ezt az Eb-t. Remek munkakapcsolatot alakítottunk ki a magyarokkal, és ezúttal sem csalódtunk. Altorjai Sándorral, a magyar szövetség főtitkárával kiváló kapcsolatot tartunk fenn. Jó volt vendégeskedni ezúttal is Magyarországon” – tette hozzá a sportvezető.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára az Európa-bajnokság szervező bizottságának társelnökeként vett részt a világverseny előkészítésében és lebonyolításában. „Az esemény kezdetekor már éreztük, hogy minden a helyére került. Minden nehézség, amely felmerült az szervezés során, a múlté volt már akkor. A 2017-es Eb volt az alap, azon dolgoztunk, hogy azt a kontinensversenyt is túlszárnyaljuk. Örülök, hogy ebben a projektben is bizonyított Magyarország” – mondta Altorjai Sándor.

0 Tovább

Szumó Eb – Újabb hat magyar érem​​​​​​​

Továbbra is jó formában küzdenek a magyarok a szumó Európa-bajnokságon. A görögországi Loutrakiban szombaton hat érmet gyűjtött a válogatott.

Két aranyérem az U23-as korosztályban. A nőknél Márai Csenge Európa-bajnok lett az 55 kilósoknál, valamint a férfi csapat is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Az Eb-aranyérmes válogatott tagjai: Végh Artúr, Szilágyi Erik, Gyuricza Marcell és Zsivnovszky Péter. Gyuricza Marcell a 100 kilogrammos kategóriában ezüstérmes lett, míg Szilágyi Erik (100 kg), Kopasz Hanna (60 kg), és Kaszás Elza (60 kg) egyaránt bronzérmesként zárt.

A magyar szumósok az Eb nyitónapján, pénteken, nagyszerűen szerepeltek, hiszen kilenc érmet, közte három aranyat nyertek.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Sporttörténelmi hatodik hely​​​​​​​

Magyar pontszerzés a Team versenyben! A Papp László Budapest Sportarénában zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon a két egyéni versenyző, és a kéziszer csapat eredményeit összegző kategóriában a magyarok az előkelő hatodik helyen végeztek. Korábban a mieink soha nem zártak ilyen pozícióban ebben az összesítésben.

A két egyéni versenyző, Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna, valamint a Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra, Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszer csapat 321.700 pontot gyűjtött. Ebben a rangsorban a bolgárok végeztek az élen, az olaszok és az izraeliek előtt. Az olimpiai kvótát pedig az azeriek szerezték meg.

A magyar együttes kéziszer csapat 5 karikával 33.250, a 3 szalag, 2 labda gyakorlattal pedig 31.200 pontot gyűjtött, ezzel összetettben kilencedikként zárt.

A 3 szalag, 2 labdával a magyarok első számú tartalékok (9.), 5 karikával pedig a harmadik számú tartalék helyen végeztek (11.).

Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke: Az együttes kéziszer csapat eredménye hosszú idő után az egyik legjobb összetett pontszámnak számít, a teamben elért hatodik hely miatt pedig repdesek örömömben. Sokat dolgoztunk ezért a sikerért. Jobb lett volna, ha hosszabb felkészülés állt volna rendelkezésünkre. Mindenki odatette magát: a szövetség munkatársai, az edzők, és a lányok. Gratulálok mindenkinek.

Lauber Zsófia edző: Két erős gyakorlatot sikerült bemutatni ebben a fantasztikus hangulatban. Voltak ugyan pontatlanságok, de kárpótol a sporttörténelmi team-eredmény, és az összetett kilencedik helyezés, amelyekre nagyon büszkék vagyunk.

Hagymási Kira: Nagyon nagy öröm, elégedettek vagyunk mindegyik gyakorlattal.

Pesti Dalma: Azt gondolom hogy a szalag/labda nagyon jól sikerült, de a karikával volt egy kis hiba.

Mészáros Mandula Virág: Nem foglalkoztunk a pontokkal, és az olimpiai kvóta kérdésével, de hallottuk az ovációt a címvédő azeri csapat gyakorlata után, és akkor már tudtuk, hogy magas pontszámot értek el...

Urbán Szabó Mónika: Fantasztikus volt ilyen környezetben versenyezni, hatalmas ováció fogadott minket, felejthetetlen élmény lesz örökre.

Szabados Dóra: Az 5 karika gyakorlatnál nem szokványos dresszt használtunk, nem ez jellemző az rg-re, ez letisztult fazon volt, mindenképpen újítani szerettünk volna ezzel is.

Jurca Lilla: Ez az eredmény egy közös érdem, büszkék lehetünk. Köszönünk mindenkinek mindent.

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Részletes program és további információk az Európa-bajnokságról az rg2024.eu–n.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Pigniczki Fanni 8., Wiesner Hanna 12. lett egyéni összetettben​​​​​​​

Bolgár győzelem a Papp László Budapest Sportarénában

Pigniczki Fanni az előkelő 8. helyet szerezte meg az egyéni összetett döntőben a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A mezőny másik magyarja, Wiesner Hanna a 12. helyen fejezte be a kontinensbajnokságot. Mindkét ritmikus gimnasztikázónak élete legjobb egyéni összetett eredményét sikerült elérnie. A dobogó legfelső fokára a bolgár Stiliana Nikolova állhatott fel.

Fantasztikus hangulatban zajlott le az első felnőtt finálé a Papp László Budapest Sportarénában. A magyarok közül a délelőtti csoportban Pigniczki Fanni, a délutániban pedig Wiesner Hanna kapott helyet. Mindkettőjük gyakorlatait hatalmas ováció fogadta, mint ahogy a nagy sztárok produkcióját is vastapssal jutalmazta a közönség.

A bolgár Stiliana Nikolova imponáló magabiztossággal nyerte meg az Eb-aranyat, az olasz Sofia Raffaeli, és a német Darja Varfolomeev előtt.

Pigniczki Fanni: Nagy öröm számomra, hogy életem legjobb egyéni öszetett eredményét itthon sikerült elérni. Hosszú napon vagyok túl.  A buzogány után egy picit dühös voltam, szalaggal összeszedtem magam, karikával megint becsúszott egy kis hiba, de aztán labdával felszabadultan léptem szőnyegre. Életem legmagasabb pontszámát kaptam a labdagyakorlatra, és ez pozitívum. A mezőny eleje nagyon sűrű. Sok múlik azon, hogy kinek milyen az állóképessége. Holnap még lesz két szerdöntőm,  innentől már azokra készülők.

Wiesner Hanna: Elfáradtam a végére. Mindent beleadtam a mai napba is. Rengeteget tanultam ezen a versenyen. A karikára vagyok a legbüszkébb, életem legjobb pontszámát kaptam arra, de a buzogány is jól sikerült. Nagyon köszönöm a nézőknek, hogy ilyen sokan kilátogattak.

Gelle Noémi edző: Büszke vagyok a lányokra, mindketten sokat javítottak a korábbi kontinensbajnokságokon elért eredményeikhez képest. Sikerült fizikálisan és mentálisan is úgy megérkezniük a szőnyegre, hogy jó eredményekkel végezzenek. És még nincs vége, hiszen Pigniczki Fanni a zárónapon döntőzni fog labdával és szalaggal.

Eredmény:

Egyéni összetett döntő (TOP 24)

1.       Stiliana Nikolova (Bulgária) 143.750 pont

2.       Sofia Raffaeli (Olaszország) 139.750

3.       Darja Varfolomeev (Németország) 138.450

     ..8. Pigniczki Fanni (Magyarország) 132.000

     ..12. Wiesner Hanna (Magyarország) 129.050

       

A magyarok pontszámai az egyes szereken

Pigniczki Fanni

Karika: 32.850 pont

Labda: 34.700

Buzogány: 31.950

Szalag: 32.500

 

Wiesner Hanna

Karika: 33.700   

Labda: 32.150                   

Buzogány: 32.350

Szalag: 30.850

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Pigniczki Fanni egyelőre ötödik az egyéni összetett döntőben​​​​​​​

Zajlik az egyéni összetett döntő a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A mezőnyben ott van Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna is. Pigniczki már túl van a gyakorlatain a Papp László Budapest Sportarénában. A kétszeres olimpikon, vb-érmes klasszis 132.000 pontszámmal az ötödik helyen áll jelenleg.

Vezet az olasz  Sofia Raffaeli (139.750), második a német Varfolomeev Darja (138.450), a harmadik helyen a bolgár Kaleyn Boryana (135.550) áll. Végleges eredmény azután lesz, miután a mezőny másik fele – köztük Wiesner Hanna is – bemutatja gyakorlatait.

Pigniczki Fanni: A buzogány után egy picit dühös voltam, szalaggal összeszedtem magam, karikával megint becsúszott egy kis hiba, de aztán labdával felszabadultan léptem szőnyegre. Életem legmagasabb pontszámát kaptam a labdagyakorlatra, és ez pozitívum.

Pigniczki Fanni pontszámai az egyes szereken

Karika: 32.850 pont

Labda: 34.700

Buzogány: 31.950

Szalag: 32.500

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Részletes program és további információk az Európa-bajnokságról az rg2024.eu–n.

0 Tovább

Szumó Európa-bajnokság – Taroltak az U21-esek Loutrakiban​​​​​​​

A görögországi Loutrakiban megkezdődött a szumó Európa-bajnokság! Az első versenynapon már maradandót alkottak a magyarok.

Az U21-es korosztályban Gyuricza Marcell aranyérmet szerzett a 100 kg-os súlycsoportban. A vb-bronzérmes fiatal kiválóság megnyerte az opent is, valamint a fiú csapattal Zsivnovszky Péterrel, Márai Kendével és Mráz Zoltánnal szintén aranyérmes lett.

A nőknél 65 kg-ban Baljer Kitti ezüstérmesként zárt a 85 kilogrammosok mezőnyében, Zsivnovszky Péter pedig bronzérmet nyert. A pénteki éremeső itt nem ért véget, ugyanis a 60 kilogrammban Kaszás Elza 2., ugyanitt Kopasz Hanna 3. lett. Az éremszerzők listájára 77 kg-ban Mráz Zoltán egyéniben is feliratkozott, mivel harmadikként zárt. Nedvig Máthé a 65 kilósoknál állt dobogóra, miután 3. lett.

A folytatásban az U23-as, és a felnőtt kategóriában is Európa-bajnokokat avatnak.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Két szerdöntő és két egyéni összetett finálés hely a magyar mérleg a selejtezők után ​​​​​​​

Pigniczki Fanni két szerenkénti döntőben is érdekelt lesz a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. Ezenkívül az egyéni összetett fináléban is bemutathatja gyakorlatait, akárcsak Wiesner Hanna.

A párizsi olimpiára készülő klasszis pénteken szalaggyakorlatára 32.000 pontot kapott, ezzel nyolcadikként jutott a vasárnapi döntőbe. A másik pénteki selejtezőben buzogánnyal 11. lett (32.900). Wiesner Hanna buzogánnyal 23. (30.200), szalaggal a 13. helyet szerezte meg (31.100). Mindketten bejutottak az egyéni összetett fináléba, amelyet holnap rendeznek meg a Papp László Budapest Sportarénában. Pigniczki tizedikként (99.900), Wiesner pedig tizenhatodikként (95.150) jutott tovább. A vb-érmes Pigniczki Fanni a másik döntős szereplést csütörtökön vívta ki, miután labdával is bejutott a döntőbe. 

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Pigniczki Fanni: Összességében jól éreztem magam a szőnyegen, szalaggal nagyon magabiztos voltam. Buzogánnyal volt hibám, azon leszek, hogy holnap ezt kijavítsam.

Wiesner Hanna: Már nagyon készülök a 24-es döntőre, és alig várom, hogy újra szőnyegre lépjek itt az arénában. Nagyon jó a hangulat, és felemelő érzés itt versenyezni.

Gelle Noémi edző: Nehéz napokon vagyunk túl. Örülök, hogy mindkét versenyzőnk bejutott a TOP 24-be, azon leszünk, hogy előrébb lépjünk a fináléban. 

Fotók: Freschli József 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Emlékezetes megnyitó az arénában​​​​​​​

Látványos és emlékezetes megnyitót láthatott a Papp László Budapest Sportaréna közönsége. A hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság központi eseményén dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára beszédében hangsúlyozta, a hazai kvalifikációs világversenyek rendezésével kettős céljuk van. Amellett, hogy élsportolóink előtt lehetőség nyílik a kvótaszerzésre, a rendszeres sportolás fontosságára is rá szeretnék irányítani a figyelmet.

„A sportirányításban fontos célunk volt, hogy minél több sportágban rendezhessünk olyan versenyeket, amelyekkel segíteni tudjuk kitűnő sportolóink párizsi kvótaszerzését. A legendás magyar szurkolóknak most ismét itt a lehetőség, hogy buzdítsák a legjobbjainkat, és megadják azt a pluszt, amely hozzásegítheti kéziszercsapatunkat a nagy bravúrhoz, az olimpiai indulás kivívásához. A Sportoló Nemzet Programunkkal az Európa-bajnokságon is jelen vagyunk, és igyekszünk mindenkit meggyőzni arról, hogy nemcsak a szurkolók, hanem a sportolók közösségéhez is nagy élmény tartozni.” – tette hozzá az államtitkár.

Farid Gayibov, az Európai Torna Szövetség (EG) elnöke a szervezők munkáját méltatta. „Köszönöm a szervező bizottság, valamint az Európai Torna Szövetség Ritmikus Gimnasztika Technikai Bizottságának a nagyszerű szervezést! Igazán fantasztikus körülmények várják a sportolókat ezen az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon” – jegyezte meg Farid Gayibov.

Bencze György, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke a sportág szépségét emelte ki beszédében. „A ritmikus gimnasztika különleges eleganciát, művészi kifejezőerőt és rendkívüli fizikai teljesítményt ötvöz. Az Európa-bajnokságon résztvevő sportolók hosszú évek kemény munkájával érték el, hogy ma itt lehessenek, ezért kivétel nélkül mindannyiukat a legmélyebb tisztelet illeti meg.” – mondta az elnök.

A nyitóünnepségen előtérbe került a ritmikus gimnasztika és a komolyzene kapcsolata. A show koncepciója a kéziszerekre épült, egy-egy hangszerrel és táncstílussal kiegészülve. 

Az esemény a látvány, a zene és a mozgás összhangjára fókuszált, egy olyan show-t teremtve, melyben a szimfonikus zenekar klasszikus és modern hangzásvilágát ötvözték a sportág jeles képviselői, a Wonderland Show Company tánckara, a Vincze Tünde Produkció világhírű artistaművészei a Budapest Breaking Sportegyesület breakeseinek közreműködésével.

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Részletes program és további információk az Európa-bajnokságról az rg2024.eu–n.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb - Vukmir Elena 6. és 8. helye az arénában​​​​​​​

Egy előkelő hatodik és egy nyolcadik hely a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A Papp László Sportarénában zajló kontinensbajnokságon a juniorok versenyében Vukmir Elena két szerrel is döntőzött.

Először karikával lépett szőnyegre, és 27.900 ponttal nyolcadik lett, majd következett a labda finálé, ahol a dicséretes hatodik pozíciót csípte el. Erre a gyakorlatára 29.900 pontot kapott.

Az aranyérmet karikával a román Amalia Lica szerezte meg, megelőzve az izraeli Alona Tal Francót, és a lengyel Olivia Maslovot. A labda döntő dobogósai: 1. Maayan Sumkin Meital  (izraeli), 2. Anna Piergentili (olasz), 3. Magdalena Valkova (bolgár).

Vukmir Elena: Elmondhatatlanul boldog vagyok. Karikával sajnos rontottam, de aztán mégis sikerült pozitívan zárni a napot. Nagyon köszönöm a közönségnek, hogy ilyen sokan kilátogattak az arénába.

Koch-Tiringer Tímea edző: A karika gyakorlat nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Igyekeztünk elfelejteni azt a következő fináléig. Ráadásul Elenának még át is kellett öltöznie. Azt hangsúlyoztam neki, hogy csak a következő feladatára koncentráljon. A folytatásban sikerült egy hatodik hely, és ez pozitív. Ebből kell építkeznünk.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Fináléba jutott Pigniczki Fanni!​​​​​​​

Pigniczki Fanni döntős a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A kétszeres olimpikon, vb-érmes klasszis labdával nyolcadikként jutott a legjobbak közé. Karikával első számú tartalék, azaz kilencedik. Wiesner Hanna karikával 19., labdával pedig 14. lett.

Eddig két szerrel mutatkoztak be a felnőtt versenyzők a Papp László Budapest Sportarénában. A magyarok gyakorlatait hangorkán kísérte. A két szer után az egyéni összetett rangsorban Pigniczki Fanni a 7. (67.000 p.), Wiesner Hanna pedig a 14. (64.050). A folytatásban a buzogány, és szalag selejtező következik a felnőtteknél, ezt holnap rendezik meg. A szerenkénti döntőkre pedig vasárnap kerül sor.

Gelle Noémi edző: Nagyon erős a mezőny. A lányok igyekeztek, Fanninak eddig van egy döntős helye, valamint a másik szerrel első számú tartalék. Hanna is odatette magát, a közönség pedig fantasztikus. Kiemelt jelentőségű lesz az, hogy hogy sikerül a regenerálódás a holnapi selejtezők előtt. Péntek délelőtt laza átmozgató edzés következik, aztán jöhet a szalag és a buzogány selejtező.

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Részletes program és további információk az Európa-bajnokságról az rg2024.eu–n.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Fantasztikus hangulatban kezdett Pigniczki és Wiesner​​​​​​​

Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna is bemutatta gyakorlatát labdával és karikával a Budapesten zajló ritmikus gimnasztika Eb-n.

ritmikus gimnasztika

Mindkét magyar az A-csoportban lépett szőnyegre, a közönség pedig hangorkánnal fogadta őket.

A kétszeres olimpikon, és vb-érmes Pigniczki a labda gyakorlatára 33.350, a karikára pedig 33.650 pontot kapott. Wiesner Hanna 32.050 ponttal zárt labdával, karikával pedig 32.000 pontig jutott.

Az, hogy ezek az eredmények pontosan hova rangsorolják őket, az később derül ki. Két szer után Pigniczki Fanni az egyéni összetett lista 3., Wiesner Hanna pedig a 6. helyén áll.

ritmikus gimnasztika

Pigniczki Fanni: Elképesztő hangulatban sikerült bemutatni a gyakorlatokat. Karikával az elején egy kicsit szétestem, de aztán sikerült összeszedni magamat. A labdagyakorlattal elégedett vagyok. Szőnyegre lépés előtt alapvetően magamba zárkózó típus vagyok, de ezt a hangulatot nehéz kizárni. Természetesen összességében pozitívan hat rám a közönség.

Wiesner Hanna: A labdának jobban örültem, végre tudtam csinálni egy hibátlan gyakorlatot. Karikával volt egy-két pontatlanság. A hét évvel ezelőtti budapesti vb-n még szurkoló voltam, most egyéniben itt lehetek a felnőtt mezőnyben. Fantasztikus az egész. 

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Részletes program és további információk az Európa-bajnokságról az rg2024.eu–n.

0 Tovább

Szumó Eb – Loutrakiba mennek a kontinens legjobbjai

Népes magyar válogatott vesz részt az idei szumó Európa-bajnokságon. A Magyar Sumo Szakszövetség információi szerint a Loutrakiban rendezendő Eb-n több magyar is éremesélyesként lép küzdőtérre.

Ancsin László elnök kiemelte, az utóbbi időben több nagy világversenyen is bizonyítottak a magyarok. „A legutóbbi világbajnokságon és a Küzdősportok Világjátékán is volt magyar dobogós. Felkészült, és sikeréhes csapat utazik Görögországba, és jó esélyünk van több érmet is elhozni” – hangsúlyozta Ancsin László.

Loutrakiban a felnőttek mellett az U23-as és az U21-es korosztályok számára is rendeznek kontinensbajnokságot. A sportág szabályai pedig lehetővé teszik, hogy egy versenyző több kategóriában is elinduljon. 

Az Eb-t péntektől vasárnapig rendezik meg. 

A magyar keret:

 

Felnőtt férfi kategória

 

Nedvig Máthé 70 kg

Berta Mike 70 kg

Kittler Rudolf 77 kg        

Zsivnovszky Péter 85 kg

Buzás Patrik 85 kg

Márai Kende 92 kg

Délceg József 100 kg

Szilágyi Erik 100 kg

Varga Dániel 115 kg       

Kotricz Dávid 115 kg

Végh Artúr +115 kg

Pap Arnold +115 kg

Szilágyi Erik – open

Pap Arnold – open

 

Felnőtt női kategória

 

Márai Csenge 55 kg

Kopasz Hanna 60 kg

Kaszás Elza 60 kg

Baljer Kitti 65 kg

Kaszás Lilla 73 kg

 

U23-as férfi kategória

 

Nedvig Máthé 70 kg

Mráz Zoltán 77 kg

Kittler Rudolf 77 kg

Zsivnovszky Péter 85 kg

Márai Kende 92 kg

Gyuricza Marcell 100 kg

Szilágyi Erik 100 kg

Varga Dániel 115 kg       

Kotricz Dávid 115 kg

Végh Artúr +115 kg

Korponai  Kornél +115 kg

Szilágyi Erik – open

Kotricz  Dávid – open

 

U23-as női kategória

 

Márai Csenge 55 kg

Kopasz Hanna 60 kg

Kaszás Elza 60 kg

Baljer Kitti 65 kg

Kaszás Lilla 73 kg

 

U21-es férfi kategória

 

Mráz Zoltán 77 kg

Kittler Rudolf 77 kg

Zsivnovszky Péter 85 kg

Márai Kende 92 kg

Gyuricza Marcell 100 kg

Korponai Kornél +100 kg

Korponai Kornél – open

Gyuricza Marcell – open

 

U21-es női kategória

Kopasz Hanna 60 kg

Kaszás Elza 60 kg

Baljer Kitti 65 kg

Kaszás Lilla 73 kg

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Vukmir Elena karikával és labdával is finalista​​​​​​​

Vukmir Elena két szerrel is döntőbe jutott a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A junior versenyző karikával (30.200) és labdával (28.500) került a legjobbak közé. Barkóczi Boglárka szalaggal 10. (26.950), és ezzel 2. számú tartalék, buzogánnyal pedig 12. lett (27.550).

A team versenyben Vukmir Elena és Barkóczi Boglárka az előkelő hetedik helyen zárt 113.200 ponttal.  Ebben a kategóriában volt a kontinensbajnokság első eredményhirdetése. Az aranyérmet Románia szerezte meg (Lisa Garac, Amalia Lica), megelőzve Izraelt (Meital Maayan Sumkin,  Alona Tal Franco), és Azerbajdzsánt (Shams Aghahuseynova, Ilaha Bahadirova, Fidan Gurbanli, Govhar Ibrahimova).

Holnap megkezdődnek a felnőtt egyéni selejtezők. Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna is szőnyegre lép karikával és labdával, majd megrendezik a juniorok szerenkénti döntőit.  

Vukmir Elena: „Nagyon boldog vagyok, hogy mindkét szerrel döntőbe jutottam. Ilyen hangulatot még nem tapasztaltam. Nagyon jó érzés volt az arénában bemutatni a gyakorlataimat. Egyelőre még nem gondolok a döntőre...”

Barkóczi Boglárka: „Sikerülhettek volna jobban is a gyakorlataim. Nekem ez az utolsó évem juniorként, azt hiszem, hogy ezekre a pillanatokra mindig fogok emlékezni, felnőttként is. Semmivel nem lehet összehasonlítani azt, hogy hazai világversenyen szerepelhetünk”

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Részletes program és további információk az Európa-bajnokságról az rg2024.eu–n.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – A juniorok túl vannak a gyakorlataikon​​​​​​​

Bemutatkoztak a fiatalok a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A juniorok versenyével megkezdődött a vasárnapig tartó maratoni programsorozat.

Vukmir Elena karikával 30.200, míg labdával 28.500 ponttal zárt. A másik magyar, Barkóczi Boglárka buzogánnyal mutatta be gyakorlatát, erre 27.550 pontot kapott, szalaggal pedig 26.950-nel végzett.

Az később derül ki, hogy ezek a pontszámok mire lesznek elegendőek.

Vukmir Elena: Jól sikerültek a gyakorlatok. Labdával voltak ugyan kisebb pontatlanságok, de a karikának nagyon örülök. A hangulat fantasztikus, óriási érzés, hogy Magyarországot képviselhetjük az Eb-n.

Barkóczi Boglárka: A buzogány gyakorlat után volt bennem bizonyítási vágy. Nagyon motivál az, hogy ilyen atmoszférában versenyezhetünk hazai környezetben.  

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Részletes program és további információk az Európa-bajnokságról az rg2024.eu–n.

Fotók: Freschli József

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság – Kezdődhet a kontinensbajnokság

Túl van a pódiumedzésen a magyar ritmikus gimnasztika-válogatott. Az esemény után sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek az utolsó simításokról. Közben a nemzetközi mezőny tagjai csak felsőfokon beszélnek a magyar szervezésről.

A sajtórendezvényen elhangzott, hogy mindenki felkészült a kezdésre. Az Eb-n mind egyéniben, mind pedig csapatban egy-egy párizsi kvótát osztanak ki. Utóbbi kategóriában a magyarok is harcolnak az indulási jog megszerzéséért, ehhez azonban életük legjobb gyakorlataira lesz szükség.

A magyar színeket Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna képviseli felnőtt egyéniben. A junior egyéni versenyben Barkóczi Boglárka és Vukmir Elena indul. Az együttes kéziszer-csapatban pedig Hagymási Kíra, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra, Urbán-Szabó Mónika és Farkas Júlia kapott helyet.

Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke:

Sokat dolgoztunk azért, hogy most ilyen felkészültséggel várjuk az Eb nyitányát. A lányok jó hangulatban készülnek. A nemzetközi delegációk elismerően nyilatkoznak a magyar rendezésről, remélhetőleg ez a vélemény kitart majd az Európa-bajnokság végéig.

Kovács Andrea versenyigazgató:

Hamarosan megkezdődik az a maratoni versenysorozat, amely vasárnap zárul. Erős nemzetközi mezőnyt láthatunk Budapesten, nagyon jó formában lévő versenyzők érkeztek Olaszországból, Németországból, Izraelből, Bulgáriából, az ukránokról nem is beszélve. Mind egyéniben, mind csapatban egy-egy olimpiai kvóta talál gazdára majd.

Pigniczki Fanni, kétszeres olimpikon, vb-érmes ritmikus gimnasztikázó:

Nagyon jó hangulata van az arénának. Az első két szeremmel jól ment a pódiumedzés, az utolsó kettőre elfáradtam, szerencsére a versenyen nem kell ilyen feszített tempóban bemutatni a gyakorlatokat. Jó itt lenni, és minden nagyon komfortos.

Mészáros Mandula Virág, az együttes kéziszer csapat tagja:

Az utóbbi időszakban gyakorlatilag éjjel nappal együtt vagyunk. Úgy érzem jó a csapatszellem, és mindenki egyet akar: két tiszta gyakorlatot. A többi már nem rajtunk múlik. Nem foglalkozunk az ellenfelekkel, és tudjuk, hogy mi a dolgunk.

Barkóczi Boglárka junior vb 8. helyezett ritmikus gimnasztikázó:

Sikerülhetett volna jobban is a pódiumedzés, úgy érzem, hogy egy kicsit túlizgultam. Szerencsére nem ma van a verseny. Nagyon tetszik az egész, el se tudom képzelni, hogy milyen lesz, ha sok néző előtt kell majd szőnyegre lépni.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Részletes program és további információk az Európa-bajnokságról az rg2024.eu–n.

0 Tovább

Teke – U18-as Eb-arany, kerethirdetés a felnőtteknél a vb-re

Magyar utánpótlás Európa-bajnoki cím tekében. A szlovákiai Breznóban zajló U18-as Eb-n a Fábián Adelin, Várvölgyi Milán kettős aranyérmes lett tandem mix-ben. Ugyanezen a világversenyen Ivanyik Dávid sprintben bronzérmesként végzett.

Ebben a sportágban az utánpótlás versenyzők hagyományosan jól szerepelnek a különböző világversenyeken, mint ahogyan a felnőttek is, ahol már kihirdették a vb-keretet.

Ugyancsak a szlovákiai Breznóban rendezik meg a felnőtt egyéni világbajnokságot, amelyre a nők Méhész Anita (C.S.Electromures Romgaz), Sáfrány Anita (C.S.Electromures Romgaz), Hári Boglárka (Ferencvárosi TC), Tóth Katalin (Ipartechnika Győr SE), Bálintfy Cintia (Ipartechnika Győr SE), Nemes Irén (KK Mlaka Rijeka) összeállításban utaznak ki.

A férfi vb-keret: Móricz Zoltán (Répcelaki SE), Nemes Attila (Zalaegerszegi TK), Zapletán Zsombor, Kozma Károly, Karsai László. Utóbbi három játékos a Zengő Alföld Szegedi TE tekézője.

A férfi válogatottat Fehér László, míg a nőit Orosz István szövetségi kapitányok irányítják. 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb - A FIG-elnök szerint fantasztikus a hangulat Budapesten​​​​​​​

A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) elnöke fantasztikus hangulatúnak nevezte a Budapesten zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot.

Morinari Watanabe a kontinensbajnokság sajtócsapatának nyilatkozva kiemelte, fontos világverseny zajlik a magyar fővárosban. „Budapestet jól ismerem, nem először vagyok itt, és mindig jól érzem magam a magyar fővárosban. Amit eddig tapasztaltam, azt egy szóval tudom jellemezni: fantasztikus.” – mondta a FIG-elnök, aki hozzátette: ez az rg Eb, az olimpiai ciklus egyik fontos eseménye.


„Ne feledjük, hogy ötkarikás indulási jogok is gazdára találnak Budapesten. Biztos vagyok abban, hogy színvonalas versenyeket láthat a magyar közönség, és a tévé közvetítéseknek köszönhetően az egész világ Budapestről” – összegzett Morinari Watanabe.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Magas rangú sportdiplomaták Budapesten

Sportdiplomáciai szempontból is fontos napok következnek Magyarország számára. A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság alkalmával nemcsak versenyzők, edzők és pontozóbírók, hanem több rangos sportvezető is érkezik Budapestre.

A delegációk folyamatosan érkeztek és érkeznek a nap folyamán, de később – többek között – olyan magas rangú sportvezetőket is vendégül lát Magyarország, mint Morinari Watanabe, a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) elnöke, Nicolas Buompane, a FIG főtitkára, valamint Farid Gayibov, az Európai Torna Szövetség (EG) elnöke.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Teqball – Miskolcon folytatódott az ob​​​​​​​

A DVTK Arénában egyben vb-selejtezőt is rendeztek

Színvonalas és izgalmas összecsapásokkal folytatódott a MOL Országos Teqball Bajnokság. Miskolcon rendezték meg a 2. fordulót, amely egyben vb-selejtező is volt.

A férfiaknál Cséri Soma, a nőknél pedig Izsák Anna győzött egyéniben. Az Infinity Teqballos Cséri Blázsovics Ádámot (REAC Teqball) és Dombai Gergőt (Rába ETO) előzte meg a dobogón. A női mezőnyben Izsák Anna (Puskás Akadémia), Janicsek Zsanett és Dezsényi Zsófia volt az első három sorrendje. Utóbbi két játékos a Rába ETO teqballosa.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint a férfi párost Bakó Ádám és Odnoga Mátyás (STEQERZ) nyerte meg, a Levik Boldizsár, Tóth Benjámin Patrik duó (Rába ETO) és a  Bányik Csaba, Katz Balázs kettős (Rába ETO) előtt.

A női párosoknál Kota Gabriella és Ács Krisztina (Rába ETO)győzött. A további sorrend: 2. Péchy Petra, Vicsek Nóra (Reac Teqball), 3. Árvay Hanna, Horváth Luca (Phoenix Teqball Academy SE).

Kota Gabriella vegyespárosban is a dobogó legmagasabb fokára tudott állni, miután Katz Balázzsal elsők lettek, itt a Bányik, Ács egység lett ezüstérmes, a Péchy, Blázsovics páros pedig a bronzérmes.

Az ob és a vb-selejtező következő állomása Győrben lesz június 15-én és 16-án.

0 Tovább

Kick-box világkupa: hat magyar arany Isztambulban

Hatan is a dobogó legfelső fokára állhattak a felnőtt magyar versenyzők közül a kick-box sportág világkupa sorozatának törökországi állomásán. Az isztambuli versenyen 41 ország 3000 sportolója indult. A verseny az elindult 21 magyar kick-boxos számára remek felkészülési állomás volt a közelgő 29. Magyar Kick-box Világkupa előtt, amelyet június 14-16-án rendeznek a BOK Sportcsarnokban.

A pointfightingosok közül a fiatal Viczián Dániel megnyerte súlycsoportját, és az eggyel nagyobbak között is beverekedte magát a döntőbe. A nőknél a többszörös világ- és Európa-bajnok Busa Andrea Isztambulban is bizonyította, hogy az idén is jó formában van, három magabiztos győzelmet követően állhatott fel a dobogó tetejére a 60 kg-osok között.

A light-contactban Kajtár Bence a 74 kg-osok mezőnyében két nyertes meccse után a döntőben visszavágott a világranglistát vezető osztrák Kassaringnak a zágrábi Európa-kupa fináléjában elszenvedett vereségért, és 3-0-ás győzelemmel érdemelte ki az aranyérmet.

Formagyakorlatban a fegyveres specialista Tar Petra a nőknél két elsőséget is bezsebelt, míg a felnőtt férfiak mezőnyben Mónus Viktor minden színű éremből szerzett egyet-egyet.

Kick-box világkupa, Isztambul, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 1. Viczián Dániel
69 kg: 2. Viczián Dániel
Nők:
50 kg: 2. Török Szonja
60 kg: 1. Busa Andrea

Light-contact:
Férfiak:
74 kg: 1. Kajtár Bence

Formagyakorlat:
Férfiak:
Kreatív: 3. Mónus Viktor
Zenés: 2. Mónus Viktor
Zenés fegyveres: 1. Mónus Viktor
Nők:
Kreatív fegyveres: 1. Tar Petra
Zenés fegyveres: 1. Tar Petra

0 Tovább

Három magyar érem a spanyolországi ifjúsági karate világkupán

Hárman is dobogóra állhattak a magyarok közül a karate sportág legrangosabb utánpótlás versenysorozata, a Karate1 Youth League széria spanyolországi állomásán. Az A Corunában csütörtöktől vasárnapig megrendezett négynapos ifjúsági világkupán Bogdán Panna ezüst-, Fleischer Dóra és Loyal Lili pedig bronzérmes lett.

A nagysikerű tavaly októberi budapesti világbajnokságon is indult Fleischer Dóra az U21-esek (18-20 évesek) között a selejtezők során egy győzelmet követően kikapott a későbbi aranyérmes holland ellenfelétől. Ezt követően azonban az MTK sportolója remekelt, és a vigaszágon három nyertes összecsapással felküzdötte magát a dobogóra a +68 kg-os súlycsoportban.

Érdekesség, hogy a másik két magyar érem ugyanabban a kategóriában született. A junior (16-17 évesek) lányok 66 kg-os mezőnyében Bogdán Panna és a korábbi vb- és Eb-érmes Loyal Lili egyformán négy diadalt aratott, és mindketten bejutottak az elődöntőbe. A fináléba kerülésért Bogdán nyert, Loyal viszont kikapott spanyol riválisától, így előbbi döntőzhetett, utóbbi pedig a bronzéremért küzdhetett. A helyosztókon aztán Bogdán Panna alulmaradt, viszont Loyal újra győzni tudott, így mindkét UTE-s lány felállhatott a dobogóra.

Közel állt még az éremszerzéshez Tóth Zsombor, aki a junior fiúk 68 kg-os súlycsoportjában négy kört is sikerrel vett, de végül a bronzmeccset elbukva ötödikként zárt.

0 Tovább

Autósport – Portugáliában is Nagy Norbert volt a leggyorsabb!​​​​​​​

Nagy Norbert újabb győzelmet aratott. A hegyi Európa-bajnokságon az 5-ös kategória címvédője Bragában szoros versenyben ismét maga mögé utasította a mezőnyt.

A Nagy Norbi Racing Team szakmai vezetőjeként is tevékenykedő pilóta így az osztrák és a spanyol futam után Portugáliában is a dobogó legfelső fokára tudott állni.

„Elképesztő izgalmakat hozott ez az állomás. Mindössze 1 ezrednyi különbséggel húztam be az első helyet. Mindez azt jelenti, hogy az élmezőnyben nagyon kicsik a különbségek. Úgy néz ki, hogy az autók fizikai teljesítőképességét jelentősen megközelítjük, ezért fordult elő az, hogy az idei mindhárom futamon csak minimális előnnyel értem célba.” – mondta Nagy, aki így a kategóriája mellett az abszolútban is élen áll három futam után.

„Nem indult valami jól a hétvége, az edzés során szombaton folyamatosan esett az eső, sőt a versenynap első felfutásán is nedves volt még az aszfalt, de aztán szépen felszáradt, és gyorsulni tudtam” – tette hozzá.

Portugáliában a dobogón Nagy mögött, az olasz Lukas Bicciato zárt másodikként, míg a spanyol Luis Antonio Penido López végzett harmadikként.

A hegyi Európa-bajnokság két hét múlva a cseh futammal folytatódik. Annak a versenynek Sternberk ad otthont.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság – Már érkeznek a delegációk​​​​​​​

Minden készen áll a delegációk fogadására. A szervezők információi szerint várhatóan a lengyelek érkeznek elsőként, pünkösdhétfőn pedig a résztvevők többsége is elfoglalja a szállását Budapesten.

Közben még zajlik a  kontinensbajnokságnak otthont adó Papp László Budapest Sportaréna beépítése.

A világversenyre egyébként negyven ország 340 versenyzőjét nevezték. A mezőnyben a 218 felnőtt ritmikus gimnasztikázó mellett több, mint száz junior induló is szerepel.

A delegációk megérkezése után kedden lesz az első hivatalos pódiumedzés, ezt pedig sajtótájékoztató követi a programban. Szerdán kezdetét veszi a maratoni versenysorozat, amely vasárnapig tart.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Bennmaradt az FC Kassa az első osztályban!

Az újonc FC Kassa a szlovák élvonalbeli bajnokság rájátszásának utolsó fordulójában hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Mihalovcét és ezzel eldőlt, hogy a sárga kékek a következő szezont is a Niké Ligában kezdik.

A héten az FC Kassa vezetősége edzőváltás mellett döntött és a Jan Kozák-ot váltó Geri Gergely vezetésével három vereség után a szezon legfontosabb mérkőzésén Gallovič Dávid és Nassim Innocenti góljaival győzni tudott.

Statisztika

FC Košice - Michalovce 2:0 (1:0) - 6126 néző.

 

Gól: 17. Gallovič, 81. Innocenti. ŽK: Greššák, Faško, Davis, Obounet (pályán kívül), Innocenti - Arevalo, Niarchos, Volanakis. Bírók: Očenáš - Jekkel, Ferenc

 

FC KOŠICE: Figueiredo - Fabiš, Gorosito, Davis - Golikov (77. Jonec), Gallovič, Greššák (43. Mizerák), Petrák (55. Innocenti) - Faško (77. Sovič) - Medved, Obounet (55. Jones). Edző: Geri Gergely.

 

MFK ZEMPLÍN: Frelih - Dzotsenidze, Volanakis, Bahi (79. Adekunle) - Magda, Vaško, Žofčák (69. Danko), Zubairu (79. Marjanovič), Marcin - Jánošik (59. van Kessel), Arevalo (59. Niarchos) . Edző: František Straka.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Zajlik a Papp László Sportaréna beépítése​​​​​​​

Ma megkezdődött a Papp László Sportaréna beépítése. Egy világverseny előkészítésében ezek az órák kulcsfontosságúak.

Az Eb szervezőbizottságának operatív vezetője beszámolt arról, hogy az arénát átvették, és megérkezett a szőnyeg is. „Érdekesség, hogy azt a szőnyeget, amelyen a versenyzők bemutatják a gyakorlataikat két kamion hozta. Külön teherautóval érkezett a pontozóbírók technikai berendezése is” – mondta Tari András.

„Mostantól megfeszített munka zajlik egészen addig, amíg minden a helyére nem kerül. Külön hangsúlyt kap a hang és a fénytechnika.” – tette hozzá a sportvezető.

Holnap érkezik meg a legtöbb delegáció, hogy aztán a keddi pódiumedzést követően megkezdődjön az Eb.

A világversenyre negyven ország 340 versenyzőjét nevezték. A mezőnyben a 218 felnőtt rg-s mellett 122 junior induló is szerepel majd.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Hamarosan kezdődik Magyarország idei egyik legnagyobb nemzetközi versenye​​​​​​​

Lassan minden a helyére kerül, és kezdetét veszi a 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság.

A szervezőbizottság társelnöke szerint a 2017-es Eb jó alap, amelyre lehet építeni. „Legutóbb akkor adott otthont Budapest ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságnak. Akkor nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, úgyhogy arra a kontinensbajnokságra, mint követendő példára tekintünk, és a cél, hogy ha lehet, akkor túlszárnyaljuk azt.” – mondta Altorjai Sándor.

„Rendkívül összetett egy ilyen eseménynek a megszervezése. Sok feltételnek kell megfelelni. Gondolok itt a szállásoktól kezdve a szállításon át az étkeztetésig. Külön feladatot jelent a folyamatos edzés lehetőség megteremtése is” – tette hozzá a szervezőbizottság társelnöke, aki egyben a Magyar Torna Szövetség főtitkára is.

Az Eb első pódium edzése jövő kedden lesz, rá egy napra pedig kezdetét veszi a kontinensbajnokság.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Hatalmas médiaérdeklődés a hazai rendezésű kontinensbajnokságon

Csaknem harminc országból több, mint 100 újságíró érkezik Budapestre, a 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságra.

Az Eb a jövő keddi pódiumedzést követően veszi kezdetét. Az eseményre többek között Németországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Svájcból, Olaszországból és Bulgáriából is érkeznek sportújságírók.

A versenyeket az M4 Sport-on, vagy az m4sport.hu-n lehet nyomon követni. A sportágban ez lesz a hatodik budapesti világverseny. 1963-ban, 1996-ban és 2003-ban vb-t rendezett a magyar főváros, 1999-ben és 2017-ben pedig Eb-n látta vendégül a kontinens legjobbjait.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Az M4 Sportos közvetítések

2024. május 23. csütörtök  

09:00 – 11:00     A csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (karika és labda)

11:15 – 13:15     B csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (karika és labda)

14:15 – 16:15     C csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (karika és labda)

16:30 – 18:30     D csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (karika és labda)

00:00-00:52       FELVÉTELRŐL a D csoport versenyéről 52 percben

2024. május 24. péntek      

09:00 – 11:00     C csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (buzogány és szalag)

11:15 – 13:15     D csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (buzogány és szalag)

14:15 – 16:15     A csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (buzogány és szalag)

17:00 – 19:00     B csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (buzogány és szalag)

23:45-00:37       FELVÉTELRŐL a B csoport versenyéről 52 percben

2024. május 25. szombat    

10:10 – 13:10     B csoport – felnőtt egyéni összetett döntő  (karika, labda, buzogány, szalag)

14:20 – 17:20     A csoport – felnőtt egyéni összetett döntő (karika, labda, buzogány, szalag)

17:45 – 19:45     Felnőtt együttes kéziszercsapat verseny (5 karika és 3 szalag/2 labda)

20:00 – 22:00     Felnőtt együttes kéziszercsapat verseny (5 karika és 3 szalag/2 labda)

01:30-02:40       ÖSSZEFOGLALÓ/FELVÉTELRŐL a NAPRÓL 70 percben

2024. május 26. vasárnap  

10:10 – 11:10     Felnőtt egyéni szerenkénti döntő (karika és labda)

11:20 – 12:20     Felnőtt egyéni szerenkénti döntő (buzogány és szalag)

13:45 – 14:25     Felnőtt együttes kéziszercsapat szerenkénti döntő (5 karika)

14:35 – 15:15     Felnőtt együttes kéziszercsapat szerenkénti döntő (3 szalag/2 labda)

00:45-01:55       ÖSSZEFOGLALÓ/FELVÉTELRŐL a NAPRÓL 70 percben

0 Tovább

Teke – Utánpótlás világversenyek

A tekézőknél rangos nemzetközi versenyek következnek. Az U18-asoknál holnap kezdődik az Európa-bajnokság, az U23-as korosztálynak pedig vb-t rendeznek, ez a világverseny május 21-én veszi kezdetét a szlovákiai Breznóban.

Az utazó keretek

Európa-bajnokság:

Fiú csapat

Tóth Levente - Balogunyom TK

Hegedüs Dominik - Pápai Vasas TK

Sziklási Szabolcs Tibor - Köfém SC

Várvölgyi Milán - Ferencvárosi TC

Ivanyik Dávid - Szegedi TE

Edző: Farkas Imre

Lány csapat

Bodó Bettina - Ferencvárosi TC

Fábián Adelin - Ferencvárosi TC

Salakta Dominika - Ipartechnika Győr SE

Szabó Boglárka - Ipartechnika Győr SE

Müller Barbara - Pápai Vasas TK

Szövetségi kapitány: Harcos Ágnes

Világbajnokság

Férfi csapat

Balázs Ádám - Sárvári Kinizsi SE

Borsos Bence - Szentgotthárdi VSE

Cserpnyák Martin - SK FWT-Comp. Neunkirchen

Gombos Gergely - KSV Wien

Juhász Bence - Investment Közutasok Kaposvári TK

Karba Bálint - Szentgotthárdi VSE

Sziklási Tibor Levente - Investment Közutasok Kaposvári TK

Oswald Dániel - Szentgotthárdi VSE

Szövetségi kapitány: Tróbert József

Női csapat

László Kata - ZTE-ZÁÉV TK

Végh-Soltész Zsófia - ZTE-ZÁÉV TK

Jezsoviczki Anna - SKC Kleinwarasdorf

Hegedűs Tímea - Ferencvárosi TC

Istenes Hanna - Ipartechnika Győr SE

Rieger Dorka - Pápai Vasas TK

Kis Horváth Luca - Rákoshegyi VSE

Lakatos Dominika - Rákoshegyi VSE

Szövetségi kapitány: Harcos Ágnes

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb - Fan Zone is várja a szurkolókat a Papp László Sportaréna előtt​​​​​​​

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságon számos programon vehetnek részt az érdeklődők. A Papp László Sportaréna előtt sátrak fognak állni, ahol akár családi programokra is van lehetőség.

„Az aktivitások szervesen kötődnek a ritmikus gimnasztikához. A cél, hogy minél többen megismerkedjenek a sportággal” – mondta Kovács Andrea versenyigazgató.

„A sátrakba azok is beléphetnek, akiknek nincs jegyük az Eb-re. Kézműves foglalkozások lesznek, ahol dresszeket lehet díszíteni, ki lehet próbálni az rg-s szereket, szakemberek segítségével egyszerűbb ritmikus gimnasztika alapokat is lehet tanulni” – tette hozzá a sportvezető.

A Fan Zone-ban lesz továbbá sminkelési lehetőség, és az érdeklődők megtekinthetik a kétszeres olimpikon, vb-érmes Pigniczki Fanni két ruháját is, amelyek ki lesznek állítva.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Fotók a magyar indulókról​​​​​​​

Az idei ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság közeledtével egyre többet szerepelnek a médiában a magyar versenyzők.

A tévés, és rádiós interjúkon kívül jut idő a fotósok előtti pózolásra is. Az elmúlt időszakban sajtónyilvános edzés, stúdiófotózás is volt a lányok számára. A zsúfolt médiaszereplésből összefoglaló a  2024-es Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság hivatalos honlapján található fotós összeállítás.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Szkander Európa-bajnokság – Ez volt minden idők legsikeresebb magyar kontinensbajnoksága

Sporttörténelmet írtak a magyar szkanderosok. A válogatott tagjai az összes kategóriát beleszámítva 31 érmet szereztek a Pozsonyban megrendezett Európa-bajnokságon. Ebből 15 Eb-arany! Korábban soha nem szerepeltek ilyen kiválóan magyarok ebben a sportágban.

A szlovák fővárosban a világ egyik legeredményesebb versenyzője, Kőváriné Ivánfi Brigitta négy érmet is szerzett. A felnőtt kategóriában jobb kézzel aranyérmes lett a 70 kilósok között, ballal másodikként zárt. Mastersben jobb kézzel, és ballal is Európa-bajnok lett.

További Eb-aranyérmesek: Donkó Márk (felnőtt, 55 kg), Kelemen László (grand masters, bal kéz, 90 kg), Simon Tibor (masters, jobb kéz, 80 kg), Balogh István (jobbal és ballal is a 100 kilogrammosok között a grand masters korosztályban), Kónya Lajos (grand masters, jobb kéz, 80 kg), Botta-Dukát Gábor (jobbal és ballal is aranyérmes lett a junior nehézsúlyúak között), Krasnyánszki Nóra (jobbal és ballal is aranyérmes lett a serdülők 70 kilogrammos kategóriájában), Botta-Dukát Bettina (jobb kéz, 60 kg, serdülő).

Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke: „Fantasztikus eredményekkel térhettünk haza Szlovákiából. Korábban soha nem volt ilyen eredményes a válogatott. Külön öröm, hogy az összes kategóriában sikerült nagy csatákat megvívni. Az Eb előtti kongresszuson eldőlt, hogy 2026-ban mi rendezhetjük meg az Európa-bajnokságot, ami szintén nagy sikernek számít.”

0 Tovább

Geri Gergely lett az FC Kassa vezetőedzője​​​​​​​

A Niké Liga utolsó fordulója előtt edzőt váltott a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa labdarúgó csapata. A klub vezetősége úgy döntött, hogy ifj. Jan Kozak helyét Geri Gergely veszi át a szezon hátralévő részére.

„A sorozatban elszenvedett három vereség és az utolsó mérkőzés képe alapján hoztuk azt a döntést, hogy változtatni kell valamit, a csapatnak új impulzusra van szüksége. Geri Gergőt nem kell bemutatni, hiszen nyár óta a Kassai Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, de korábban több helyen is megfordult vezetőedzőként, így naprakész a Niké Liga történéseivel kapcsolatban.

Nem könnyíti meg az új vezetőedző dolgát, hogy éppen egy vírus söpör végig a csapaton: a hétfői edzést ezért nem is tudtuk megtartani.” – mondta Farkas Balázs, az FC Kassa sportigazgatója.

 

A Niké Liga utolsó fordulójában a kassaiaik a Mihalovcé-t fogadják. Győzelmük esetén osztályozó nélkül bennmaradnak az első osztályban, minden más eredmény esetén az FC Kassa a másodosztály második helyezettjével mérkőzik majd jövő kedden és pénteken az első osztályú tagságért.

Geri Gergely korábban többek között a Pohronia, a Sereda, a Podbrezova, a Nyitra, valamint egy rövid ideig az OTP Bank Ligában szereplő DVTK vezetőedzője is volt. 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Elszánt junior versenyzők várják a kontinensbajnokság kezdetét​​​​​​​

Két tettrekész magyar fiatal rg-st láthat a Papp László Sportaréna közönsége a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Barkóczi Boglárka és Vukmír Elena két-két szerrel mutatja majd be a gyakorlatait. Előbbi versenyzőt buzogánnyal és szalaggal, utóbbit pedig karikával és labdával láthatjuk. Mindketten több éve szerettek bele a ritmikus gimnasztikába, és versenyzői karrierjük fontos pillanata lesz, amikor juniorként hazai közönség előtt szőnyegre lépnek majd.

„Négy éves voltam, amikor megismerkedtem az rg-vel. Azóta vagyok ebben a szép sportágban. Minden megtetszett, ami a ritmikus gimnasztikát körülveszi. A szerek, a dresszek és a zene. Külön emlékezetes volt, amikor először egy házi megmérettetésen versenyezhettem. Nagyon készülök a budapesti Eb-re, és bízom benne, hogy jól sikerül majd minden magyarnak a hazai közönség előtt szerepelni” – mondta Barkóczi Boglárka, aki korábban junior világbajnokságon az előkelő nyolcadik helyet szerzett.

Vukmír Elena kedvenc szere a labda. „Valójában mindegyik szert szeretem, de a labda az közel áll hozzám. Mielőtt elkezdtem volna ezt a sportágat, sokat néztem a tévében az rg-t. Nagyon megtetszett, és később rájöttem, hogy a sok edzést is szeretem. Sok fejlődési lehetőség van ebben” – tette hozzá Vukmír Elena.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Autósport – Nagy Norbert Spanyolországban is aranyérmes lett​​​​​​​

Továbbra is lendületben van Nagy Norbert. A hegyi Európa-bajnokság spanyolországi állomásán is győzött a címvédő.

A sikeres ausztriai nyitány után Nagy Norbert Subida al Fitóban ült autóba, ahol ugyancsak szoros versenyben megszerezte a győzelmet. A Nagy Norbi Racing Team szakmai vezetőjeként is tevékenykedő pilóta a hegyi Európa-bajnokság 5-ös kategóriájában nagyot küzdött, végül felállhatott a dobogó legmagasabb fokára, mögötte az olasz Lucas Bicciattó lett az ezüstérmes, míg az osztrák Chris-Andre Mayer zárt harmadikként.

„Három felfutásunk volt Spanyolországban. Az elsőnél alaposan meglepett az időjárás, hiszen lent száraz volt a pálya, fent meg esett. A másik két felfutásra azonban mindenhol felszáradt az aszfalt, és nagyot meccseltünk az élen, végül 2.9 másodperccel sikerült nyerni.” – nyilatkozta a BMW E46 pilótája.

A hegyi Európa-bajnokság egy hét múlva Bragában, a portugál futammal folytatódik.

0 Tovább

Socca Masters EuroCup – Ezüstérmesek lettek a magyarok​​​​​​​

Magyar ezüst az először megrendezett Socca Masters EuroCup-on.. A Kisinyovban lebonyolított Európa-bajnoksággal párhuzamosan zajló torna döntőjében a Ziccer Sport Pub csapata a rendes játékidőben 2-2-re zárt a moldáv Geotermal ellen. A rávezetéses büntetők végül a hazaiaknak sikerültek jobban, így 3-2-re nyertek, és ezüstérmesként végzett a magyar együttes.

Schrancz Balázs, a Ziccer Sport Pub játékosa: „Pörgős döntőn vagyunk túl, úgy gondolom nincs szégyenkezni valónk. A soccának ez az első ilyen kezdeményezése, hogy Masters EuroCup-ot rendeztek. Biztos vagyok benne, hogy egyre népszerűbb lesz, és örülök, hogy Magyarországon összeállt egy ilyen ütős csapat.”

A magyar csapat kerete: Ács Gábor, Ficsór Dávid, Fekete Róbert, Fekete Viktor, Schrancz Balázs, Roni Ribeiro Da Silva, Dusan Vasiljevic, Farkas Balázs, Cseri Gergő Attila, Berkes László.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Összetartó magyar együttes kéziszer csapat indul a kontinensbajnokságon​​​​​​​

Egységes, egymásért küzdeni tudó, és akaró együttes kéziszer csapatot láthat a közönség a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A lányok két gyakorlatot mutatnak majd be, az egyik az 5 karika, a másik pedig a 3 szalag 2 labda. Mindkét gyakorlatot Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke koreografálta.

Az 5 karika gyakorlatot Tóth Gabi zenéjére adják elő, míg a 3 szalag, 2 labda Pink slágerével ér véget úgy, hogy egy reneszánsz stílusból indul. Mindkettő anyagerős, mind a testtechnikáját, mind a szernehézséget nézve. „Ebben a mezőnyben nagy verseny várható az olimpiai kvótáért, mi mindenesetre arra törekszünk, hogy két tiszta gyakorlatot mutassunk be, a többi már azon is múlik, hogy az ellenfeleink hogy teljesítenek” – mondta Urbán-Szabó Mónika, az együttes kéziszer csapat kapitánya.

„Az utolsó utáni pillanatban újra kellett gondolni mindkét gyakorlatot, hiszen a februári nemzetközi edzőtáborban Farkas Júlia megsérült. Az 5 karika gyakorlatban Pesti Dalma került a helyére, Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula, Szabados Dóra és Jurca Lilla mellé. A 3 szalag, 2 labda gyakorlatot pedig a Szabados Dóra, Pesti Dalma, Mészáros Mandula, Urbán-Szabó Mónika, Hagymási Kira  összeállításban mutatják be a lányok. Utóbbi versenyző a sérült Farkas Júlia helyére került be a válogatottba, de Farkas ugyanúgy csapattag maradt, és ott lesz a kontinensbajnokságon” – nyilatkozta Lauber Zsófia edző.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

A Kassa-Nagymihály rangadón dől el az első osztályú tagság​​​​​​​

Egygólos vereséget szenvedett a Kassa Szakolcán. A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásának 9. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő csapat 1-0-ra kikapott.

Visszafogott kezdés után a 20. perctől mindkét kapu előtt adódott helyzet, ezek közül egyet a hazaiak ki is használtak. A 44. percben Hradecky volt eredményes.

A második félidőben valamivel aktívabb volt a vendég csapat, de gólt nem sikerült szerezniük a sárga-kékeknek.

Az utolsó fordulóban a Kassa a regionális rangadón a Nagymihályt fogadja. Ez a találkozó arról dönt, hogy melyik csapat marad az élvonalban.

Szakolca - Kassa 1-0 (1-0)

Gól: Hradecky (44. p.)

Szakolca: Luksch - Gazi (83. Yao), Ranko, Podhorín, Cernek - Hradecky, Mácik (76. Nagy) - Morong, Alves (69. Vlasko), Matejov (69. Baumgartner) - Smékal (69. Sobczyk). Edző: Pavol Majerník.

Kassa: Figueiredo - Fabis, Kruzliak, Gorosito, Innocenti (77. Petrák), Davis - Gressák (69. Jones), Fasko (69. Sovic), Gallovic (77. Varga) - Moha (69. Obounet), Medved. Edző: Ján Kozák Jr.

0 Tovább

Két magyar arany a karate Eb-n ​​​​​​​

A karatésoknál Tadissi Martial, a para-karatésoknál pedig Kákosy Olívia is Európa-bajnoki címet szerzett a horvátországi Zadarban megrendezett karate Eb-n, amelyen 51 ország több mint 600 versenyzője indult. A magyar válogatott így három éremmel zárt, hiszen pénteken a szintén para-karatés Pátkai Andrea harmadik lett.

A férfiak 67 kg-os súlycsoportjának selejtezőiből négy győzelemmel jutott a döntőbe Tadissi Martial, akinek szombaton a montenegrói Dulovics volt az ellenfele. Kettejük szoros csatája 1-1-re végződött, de első szerzett ponttal a magyar versenyző diadalmaskodott.

Tadissi Martial korábban számos nagyszerű sikert ért el. Volt világbajnokságon és Világjátékokon is második, Európa Játékokon bronzérmes és négyszer is a dobogó harmadik fokára állhatott fel az elmúlt évtized felnőtt Európa-bajnokságain. Ezáltal az Eb-k tekintetében a zadari az eddigi legjobb szereplése, egyúttal György Dániel sikerét követően Tadissi Martial a második magyar, aki Európa-bajnoki címet tudott nyerni. 

A parakaratésoknál a tavaly őszi budapesti világbajnokságon győztes Kákosy Olívia a tanulásban akadályozottak között esélyeshez méltón jutott a döntőbe. Ezt követően a fináléban is kiváló teljesítményt nyújtott: formagyakorlatára 41.4 pontot kapott, míg ellenfele, a spanyol Sanchez 40.6-ot, így para-karatésunk tovább folytatta veretlenségi sorozatát.

Kákosy Olívia 2021-es bemutatkozása óta minden világversenyen aranyérmet szerzett, a zadari viadalt megelőzően háromszor volt Európa- és kétszer világbajnok. A mostani eredménnyel pedig immár zsinórban negyedszer lett a kontinens legjobbja kategóriájában. 

 

A harmadik magyar érmes, a Down-szindrómások között bronzot szerző Pátkai Andrea most először állhatott fel a dobogóra világversenyen. 

Fotók: Kis Virág

0 Tovább

Csere Gáspár: A RUNIQUE mindent tud, amit egy jó futócipőnek tudnia kell!

Száznál több cipőt használt el eddig a sportkarrierje alatt, és annyi kilométert futott, hogy azzal kétszer is megkerülhette volna a Földet. Csere Gáspár az elmúlt tíz év legeredményesebb magyar hosszútávfutója a gyakorlati tapasztalataival segítette a történelmi magyar futócipő, a RUNIQUE tervezését. A TFSE olimpikon versenyzője nagyon elégedett a magyar sportmárka belépőjével, de elárulta, hogy lesz feljebb is.

Kezdjük az alapokkal: milyen egy jó futócipő?


Egyszerre kell strapabírónak, stabilnak, erősnek, kellően rugalmasnak, dinamikusnak, gördülékenynek, kényelmesnek és könnyűnek lennie.


Akkor mindent (is) kell tudnia… Nem olyan ez, mint anno a mosóporoknál, hogy évente egy új, számunkra hangzatos kifejezéssel adták el az egyre „jobb és tudományosabb” módszerekkel kifejlesztett terméket?


Nem, mert itt hamar lebukik az a cipő, amelyről sokat állítanak, de keveset tud. A trendek is változnak, mert míg régen a minimalisztikus felépítésű cipőkre esküdtek, addig 5-6 évvel ezelőtt történt egy paradigmaváltás, most a vastag talpú cipők hódítanak.

Azt látjuk, hogy vastag, de amikor röpködnek a karbonok meg a TPU meg az EVA, laikus legyen a talpán, aki nem szédül bele.


Bár éveken keresztül részt vehettem a RUNIQUE és a DRK Running-kollekció fejlesztésében, tesztelésében, eszemben sincs azt állítani, hogy én vagyok a legnagyobb szakértő a témában.
Az viszont biztos, hogy gyakorlati tapasztalatom rengeteg van, hiszen a 25 év alatt száznál több cipő járt a lábamon, a kilométerekről nem is beszélve. Viszont nem árt tudni ezeknek a kifejezéseknek a jelentését, mert ahol feltűnnek (persze, nem csak futólag), ott kezdődik a minőség. Az EVA könnyű, rugalmas, hajlékony és ütésálló anyag, a TPU pedig biztosítja a kopásállóságot, szilárdságot, stabilitást és a csúszásmentes futást. A karbonbetétes talpszerkezet, a karbonszálas technológia a rugalmasságért és a dinamikáért felelős, így sokkal gyorsabban, gazdaságosabban tudunk futni.

Összegezve, fontos, hogy legyen a talp strukturált, többféle anyagból készüljön, a puha és a keményebb anyagok váltakozzanak. A merevítésre azért van szükség, hogy jól tartsa a lábat, és az intenzív futásnál is egyben maradjon a futómozgás. A puha és a rugalmasabb anyagok a talpszerkezeten belül azért elengedhetetlenek, hogy a cipő elnyelje a rázkódást, hiszen futás közben a talajfogás fázisa olyan becsapódással jár, amely során a súlyunk többszörösével felérő stresszhatás éri a teljes testünket – ezt kell jelentősen csillapítania.

Gondolom, fontos, hogy sok ilyen hókuszpókusz legyen a felsőrészben is.


Igen, itt is vannak „szakszavak”, mint a jól lélegző MESH-anyag, amely a megfelelő klímát biztosítja a cipőn belül, a TPU részletek pedig a tartósságot. De igazából az a lényeges, hogy testhezálló, kényelmes, erős anyagból készüljön. A talpszerkezet és a felsőrész határánál, ahol kapcsolódik, ott kellően merevített és stabilan összezáródó legyen, a cipőfűzők jól működjenek, meg a dizájn sem másodlagos.


Adja magát a kérdés: a felsoroltakhoz képest, milyen a világ első magyar futócipője?

A RUNIQUE mindent tud, amit egy nagybetűs futócipőnek tudnia kell, és ez azért fontos, mert mint mondtam, elég sok feltételnek teljesülnie kell ahhoz, hogy egy sportcipőt biztonságos és jó futócipőnek nevezzünk. Nyilván nem az volt a cél, hogy a sportmárka rögtön a legmagasabb fokozaton indítson, hanem az, hogy egy olyan termékkel lépjen a piacra, amely minőségben és kvalitásban megfelel a jó futócipő kritériumainak, ráadásul megfizethető is legyen. Ebben bárki biztonsággal edzhet és versenyezhet, és nem mellesleg eszmei értéke is van, hiszen magyar! A sportban van annyi hazafiasság, hogy felemelő érzés legyen magyar márkát viselni edzés vagy versenyzés közben.

Tudom, titkokat nem árulhatsz el, de Gém Pétert ismerve, a legmagasabb fokozatot sem hagyja ki.

Jól sejted, sőt, annyit talán megoszthatok, hogy ez már nem csak terv vagy álom, mert épp tesztelem a peformance kategóriás futócipőt.


Ha már a Dorko alapítóját felemlegettem, hogy kerültetek kapcsolatba?


Péter három éve megkeresett, hogy segítsek egy futókollekció tervezésében, amit nagy megtiszteltetésnek vettem. Megkérdezte, hogy ki a szponzorom, nincs-e összeférhetetlenség?
Akkor pont nem támogatott senki, ráadásul elég sok kudarcon voltam túl a nagy márkákkal.
Teljesen elképedt, és azt mondta, a Dorkónak az a célja, hogy segítse a magyar sportolókat, mert a nagy sportszergyártók sorra vonulnak ki az országból, s azt nem nézheti tétlenül, hogy eredményes hazai versenyzőknek nincsenek szponzoraik. Nagyon megfogott az elhivatottsága,
a filozófia és a vízió, amit felvázolt.

A márka egyik hangzatos szlogenje, hogy „jó helyekre visz”. Ha a további pályafutásodat vesszük, téged hova?


Az utóbbi években volt egy kis változás a karrieremben, mert a munka és a család felelősségei miatt a főállású sportoló státuszt félprofira kellett váltanom. Tavaly nagy kudarcként éltem meg, hogy nem tudtam kvalifikálni a budapesti atlétikai vb-re, de rá kellett jönnöm, hogy túl szigorú voltam magamhoz, mert az élethelyzetem alapján nem lehetnek maximális elvárásaim. Nyáron 33 éves leszek, és vannak konkrét céljaim, fejlődni szeretnék, visszatérni a maratonhoz, de a lényeg, hogy már nem évtizedes távlatok vannak előttem. Tavaly kaptam egy naptárt a Dorkótól, s azon volt egy idézet, ami nagyon megfogott: „Nem az a boldog, aki sikeres, hanem az a sikeres, aki boldog”. Akkor jutott eszembe, hogy a fejlődésen túl számomra az lesz a cél,hogy ha eljön az ideje, megelégedett sportolóként tudjak visszavonulni.

0 Tovább

Socca Eb – Kikapott a nyolcaddöntőben a magyar válogatott​​​​​​​

A nyolcaddöntő jelentette a végállomást  a magyar kispályás labdarúgó-válogatott számára az Európa-bajnokságon.

A Kisinyovban zajló kontinensbajnokságon Roni Ribeiro da Silva szövetségi kapitány együttese veretlenül jutott tovább csoportjából, miután a románokkal (1-1) és a németekkel (1-1) is döntetlent játszott, majd 7-3-ra verte Írországot.

A nyolcaddöntőben Bulgária következett, és végül a magyar együttes 6-2-es vereséget szenvedett.

Roni Ribeiro da Silva szövetségi kapitány: „Úgy gondolom, hogy partiban voltunk a bolgárokkal. 0-2-ről felálltunk, kiegyenlítettünk, utána azonban nekik jött ki jobban a lépés. Mindent megpróbáltunk a folytatásban, kockáztattunk, de ez benne van a játékban.”

Az Eb-vel párhuzamosan zajlik a Masters EuroCup, itt a Ziccer Sport Pub már elődöntős. A magyar együttes a negyeddöntőben a román Liriada csapatát búcsúztatta rávezetésekkel. 1-1-re végződött az összecsapás, majd a rávezetéseket 2-1-re nyerte a Ziccer.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb - Wiesner Hanna célja a lehető legtökéletesebb gyakorlatok bemutatása​​​​​​​

Wiesner Hanna a felnőttek között egyéniben indul a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. Az MTK Budapest versenyzője mind a négy szerrel, azaz labdával, karikával, szalaggal és buzogánnyal mutatja be a gyakorlatokat a Papp László Sportarénában.

„Változatosak a gyakorlataim. Labdával például elegánsabb vonalat képviselek majd, szalaggal pedig keményebb stílust láthat tőlem a közönség. Mindig van mit tökéletesíteni. Sok edzőtáborban eltöltött óra van mögöttem, és több versenyen is készülhettem a budapesti Eb-re. A célom a lehető legtökéletesebb gyakorlatok bemutatása az aréna szőnyegén” – mondta Wiesner Hanna.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Újabb magyar döntős a karate Eb-n​​​​​​​

A horvátországi Zadarban vasárnapig tartó, 51 ország több mint 600 versenyzőjét felvonultató karate és para-karate Európa-bajnokságon Kákosy Olívia is bejutott a döntőbe. A para-karatéban világ- és Európa-bajnok magyar versenyző szombaton lép tatamira az újabb kontinensbajnoki címért. Előzőleg csütörtökön a karatés Tadissi Martial (67 kg) harcolta ki a finálé jogát.

Kákosy Olívia a női K21-es kategóriában, vagyis a tanulásban akadályozottak mezőnyében esélyeshez méltón versenyzett, és az elmúlt Eb-khez és vb-khez hasonlóan Zadarban is sikerült bekerülnie a döntőbe.

A para-karatésok szereztek egy bronzérmet is. A K22-eseknél, a Down-szindrómások között a nőknél Pátkai Andrea állhat majd fel a dobogó harmadik fokára. 

0 Tovább

Socca Eb – Továbbjutott csoportjából a magyar válogatott

Tízgólos meccsen 7-3-ra kiütötte Írországot a magyar kispályás labdarúgó-válogatott.

A Kisinyovban zajló socca Európa-bajnokságon Roni Ribeiro da Silva szövetségi kapitány együttesének ez volt az első győzelme, ugyanis a halálcsoportban előbb a románokkal, majd a korábbi világbajnok németekkel játszott egyaránt 1-1-es győzelmet.

A nemzeti csapat ezzel már továbbjutott a csoportjából, a Románia – Németország találkozón dől el, hogy elsőként vagy másodikként kezdheti meg az egyenes kieséses szakaszt.

A magyar gólok közül Huszty hármat, Nyilas, Jáger, Szabó és Sóron pedig egyet-egyet szerzett.

Az egyik gólszerző, Nyilas Elek így értékelt a találkozó után: „A mi csoportunk a legkeményebb ezen a kontinensbajnokságon, és nagyon örülünk, hogy sikerült továbbjutni. Ez az Eb egyébként merőben más, mint a korábbiak. Itt nagyon sok az azonos kvalitású csapat, nincsenek nagy különbségek az egyes nemzetek között”.

0 Tovább

Élet-halál harcot vív a FC Kassa az élvonalban maradásért​​​​​​​

„Kettőzött erővel kell játszani mindenkinek a hátralévő két meccsen” – mondta Farkas Balázs, az FC Kassa sportigazgatója. A többségi magyar tulajdonban lévő csapat szombaton a Szakolca ellen lép pályára idegenben. A szlovák labdarúgó Niké Liga hajrája következik, a Kassánál pedig a cél a bentmaradás az élvonalban.

„Úgy gondolom, hogy ha a játékoskeret erősségét nézzük, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy az első osztályú tagságot megtartsuk. Persze mindehhez mindenkitől százszázalékos hozzáállás kell, és kettőzött erővel kell küzdeni...” – hangsúlyozta a sportvezető.

A Szakolca elleni idegenbeli összecsapás után az utolsó fordulóban a Nagymihály következik. Annak a meccsnek a pikantériája, hogy a bentmaradásért a Kassa mellett a nagymihályiak küzdenek.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Pigniczki Fanni izgatottan várja a kontinensbajnokságot

Pigniczki Fanni a 2017-es Európa-bajnokság után ismét szerepelhet hazai rendezésű Eb-n. A kétszeres olimpikon, vb-érmes klasszis már a finomhangolást végzi a gyakorlatain.

Kisebb változtatások voltak az egyes gyakorlatokban, ezeket tökéletesítjük. A cél, hogy nem csak a  hazai Eb-n, hanem az olimpián is jól teljesítsek. A Párizsba vezető úton egy nagyon fontos állomás lesz a budapesti Eb. Ráadásul másodszor adatik meg számomra, hogy itthon felnőtt Európa-bajnokságon induljak. Ez fantasztikus érzés” – mondta Pigniczki Fanni.

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója négy szerrel, szalaggal, karikával, buzogánnyal és labdával is bemutatja gyakorlatait a Papp László Sportarénában.

Pigniczki Fanni a kitartó és eredményes sportoló mintaképe. Karrierje során végigjárta a ranglétrát, évről évre jobb lett. Idén már a második olimpiáján versenyezhet, és több sporttörténelmi siker fűződik  a nevéhez.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Tadissi Martial döntős a zadari karate Eb-n​​​​​​​

A fináléba jutott a 67 kg-osok küzdelmében Tadissi Martial a karate és para-karate Európa-bajnokságon. A horvátországi Zadarban szerdától vasárnapig zajló kontinensviadalon – amelyen 51 ország több mint 600 versenyzője lép tatamira – a korábbi vb- és Világjátékok ezüstérmes magyar klasszis súlycsoportjának selejtezőiben négy győzelemmel lett döntős. Fináléját szombaton rendezik.

Hatalmas csatákat, eseménydús mérkőzéseket, kiélezett küzdelmeket vívott Tadissi Martial a 67 kilogrammosok mezőnyének selejtezőiben. A Honvéd versenyzője először 6-4-re verte a szlovák Homolát, majd 5-5-ös eredménynél segédpontokkal jutott tovább a ciprusi Cangarasz ellenében, úgy, hogy az ötödik pontját videózás után adták meg a bírók az utolsó másodpercben. A négy közé jutásért aztán Tadissi 3-2-re múlta felül az azeri Mammadlit, végül pedig a portugál Mendes elleni 8-4-gyel biztosította be helyét a döntőben, ami eddigi legjobb Európa-bajnoki szereplése, hiszen korábban négyszer is bronzérmet nyert, de döntőbe most először sikerült jutnia.

Ellenfele az aranyéremért a montenegrói Dulovics lesz, akivel szombaton a program szerint 18.40-kor találkozik.

0 Tovább

Socca Eb – Döntetlen Németország ellen​​​​​​​

A magyar kispályás labdarúgó-válogatott a németek elleni döntetlennel folytatta szereplését a moldáviai kontinensbajnokságon.

Második csoportmérkőzését is döntetlennel zárta a magyar csapat. A kisinyovi socca Európa-bajnokság legkeményebb csoportjában Roni Ribeiro da Silva szövetségi kapitány együttese Németország legjobbjaival végzett 1-1-re. A magyarok találatát Huszty Dániel szerezte. A nemzeti csapat következő ellenfele holnap Írország lesz.

A socca Európa-bajnokságot a válogatott ugyancsak döntetlennel kezdte, miután első csoportmeccsén 1-1-et ért el a románok ellen.

Az Eb-vel párhuzamosan zajlik a Masters EuroCup, itt a Ziccer Sport Pub együttese 2-0-ra legyőzte a román Gufirosa csapatát. Ezzel mindkét csoportmérkőzését megnyerve tovább jutott az egyenes kieséses szakaszba. Itt mindkét magyar gólt Farkas Balázs szerezte.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – A hazai szövetség elnöke szerint emlékezetes kontinensbajnokság előtt állunk​​​​​​​

Budapest 2017-ben magasra tette a lécet. Akkor rendezett a főváros legutóbb ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot. A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke szerint most is hasonló színvonalra törekednek.

„A szervezők, a szövetség ugyanúgy készül az Európa-bajnokságra, mint a versenyzők. Azt szoktam mondani, ha mi is ugyanannyi munkát végzünk az előkészületek során, mint a válogatott tagjai az edzéseken, akkor nem lehet baj. 2017-ben elégedetten távozott minden delegáció Budapestről. A hangulat fantasztikus volt, és magas színvonalú versenyt láthatott a közönség. Mi most is arra törekszünk, hogy mindenki számára emlékezetessé tegyük a 2024-es ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot” – összegzett Bencze György , a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Teqball – Miskolcon folytatódik a vb-kvalifikáció​​​​​​​

A sikeres budapesti nyitány után Miskolcon folytatódik a MOL Országos Teqball Bajnokság II. fordulója. Május 18-án és 19-én többszörös világ- és Európa-bajnokokat láthat a közönség a DVTK Multifunkciós Sportcsarnokában.

„Egy igazán impozáns sportlétesítményben izgulhatják végig a minden bizonnyal fergeteges mérkőzéseket, melyek tétje nem kevesebb, mint a 2024-es Teqball Világbajnokságra való kvalifikáció” – áll a Magyar Teqball Szövetség közleményében.

A hazai elit mellett ugyanúgy az amatőröket is várják 2 kategóriában, azaz egyéniben és párosban. A megreformált junior kategóriában minden szárnyát bontogató fiatalnak lehetősége lesz versenyhelyzetben is kipróbálni a magyar fejlesztésű sportágat.

Mindezek mellett az aktív, sportot szerető iskolák részvételére is számítanak. A leglelkesebb sulik – a tavalyihoz hasonlóan – ismét teqball asztalt nyerhetnek.

 

A program: ( A szervezők fenntartják a lebonyolítás változásának jogát.)

Május 18. (szombat): Profi kategóriák egészen addig amíg meg nem születnek a döntősök, a finálék vasárnap lesznek

Május 19. (vasárnap): Amatőr és junior verseny, plusz profi döntők.

Vasárnapi program:

- 15.25 Ünnepélyes megnyitó

- 15.35 Döntők (sorrend később...)

Bővebb információk a teqballhungary.hu oldalon és a szövetség hivatalos Facebook oldalán.

0 Tovább

Socca Eb – Iksz a románok ellen​​​​​​​

Zajlik a socca Európa-bajnokság. A kontinensbajnokság mellett a moldáv fővárosban Masters EuroCup-ot is rendeznek.

Döntetlennel kezdett a magyar kispályás labdarúgó-válogatott. A Kisinyovban zajló socca Európa-bajnokságon Roni Ribeiro da Silva szövetségi kapitány együttese Románia legjobbjai ellen lépett pályára az első csoportmeccsükön. A találkozó 1-1-re végződött, a magyar gólt Sóron Tibor szerezte.

A kontinensbajnoksággal párhuzamosan a moldávok megrendezték a Masters EuroCup-ot is, itt is indul magyar csapat. A Ziccer Sport Pub néven pályára lépő magyarok első találkozójukon 4-2-re verték a román Juventus Braila csapatát. Itt a magyar találatok közül Fekete Viktor kettőt, Fekete Róbert és Schrancz Balázs pedig egyet-egyet szerzett.

A válogatott következő ellenfele Németország lesz holnap, míg a Ziccer az ugyancsak román Gufirosa ellen folytatja.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb –Budapest felkészült a kontinensbajnokságra

Az egyik legnagyobb hazai rendezésű idei világverseny következik!

Sajtónyilvános edzéssel egybekötött sajtótájékoztatót tartott a 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság szervezőbizottsága. Az eseményen kiderült, hogy már célegyenesbe fordultak a hazai rendezésű Eb előkészületei.

A sajtórendezvényen a kétszeres olimpikon, vb-érmes Pigniczki Fanni beszámolt arról, hogy jól halad a felkészüléssel. „A taskenti világkupán versenyeztem utoljára az Eb előtt. Most már a finomhangolás zajlik. Bízom benne, hogy a kilátogató nézők számára felejthetetlen élményeket szerzünk. A legutóbbi hazai rendezésű Eb-n 2017-ben is volt szerencsém versenyezni Budapesten. Emlékezetes hangulat volt akkor. Most is hasonlóra számítok.” – tudtuk meg Pigniczki Fannitól.

A szerdai sajtótájékoztatón beszédet mondtak a szervezőbizottság társelnökei, dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára és Bencze György, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke is.

„A sportirányításban az idei év első felében az volt az egyik legfontosabb célunk, hogy minél több olyan versenyt tudjunk hazánkba hozni, amely szerepet játszik az olimpiai kvalifikációban, ezzel is segítve sportolóink párizsi kvótaszerzését. Úgy gondolom, aki kint volt Tatabányán vagy Debrecenben a férfi, illetve a női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőjén, az tapasztalhatta, hogy mekkora segítség volt a mieinknek a hazai közönség. Remélem, hogy a Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságon is sokan támogatják majd a magyar csapatot a lelátóról! Ezekkel az eseményekkel az élsport mellett a közösségi sportot is igyekszünk segíteni. Ezért leszünk jelen az Európa-bajnokságon is a Sportoló Nemzet Programunkkal, hogy a különböző, sporthoz kötődő aktivitásokkal minél többeket tudjunk ösztönözni arra, hogy váljon az életük részévé a sport, a mozgás.”- mondta el a sportért felelős államtitkár.

Altorjai Sándor szerint Magyarország az elmúlt években sokszor bizonyította, hogy jó házigazda. „Bízom benne, hogy ezúttal is sikerül egy olyan kontinensbajnokságon vendégül látni Európa legjobbjait, amely sokáig emlékezetes marad. Az előkészületek két éve zajlanak, hamarosan megkezdődnek az utolsó simítások.” – tette hozzá a Magyar Torna Szövetség főtitkára.

Bencze György, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke: „Izgatottan várjuk az Eb-t, de izgulni nem izgulunk, mert minden rendben lesz. Nagy lehetőség előtt állnak versenyzőink, hiszen olyan hangulat fogadja majd őket az arénában, amilyet kevesen tapasztaltak meg eddig. Azon vagyunk, hogy mindenki számára emlékezetessé tegyük ezt a világversenyt”.

Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke: „Az utolsó utáni pillanatban összeállt egy olyan kéziszer csapat, amely akar, és tud együtt dolgozni. Hazai környezetben az esélyesebb ellenfeleinkkel fel kell tudnunk venni a versenyt. Két tiszta gyakorlattal meg lehet az esély az olimpiai kvótára. Minden versenyzőnknek, a junioroknak, a felnőtteknek és a kéziszer csapatnak sok sikert kívánok.”

Kovács Andrea versenyigazgató: „Öt napos maratoni program lesz az Európa-bajnokság során. Szerdán a juniorok kezdenek, egy nappal később, május 23-án pedig már a felnőtt rg-sek is bemutatkoznak. A versenynapok is hosszúak lesznek, de a kontinens legjobbjainak gyakorlatait láthatjuk, úgyhogy senki nem fog unatkozni. Az Eb-vel párhuzamosan Óceánia kontinensbajnoksága is zajlik majd, ennek keretében ausztrál és új-zélandi versenyzők is szőnyegre lépnek”

Urbán-Szabó Mónika,  az együttes kéziszer csapat kapitánya: „Most már az Eb-vel kelünk és fekszünk, az egész életünk jó ideje erről a versenyről szól. Szeretnénk megmutatni, hogy mire vagyunk képesek”

Az eseményen a teljes magyar csapat megjelent: az egyéni felnőtt versenyzők: Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna, az egyéni junior versenyzők: Barkóczy Boglárka és Vukmír Elena, továbbá az együttes kéziszer csapat tagjai: Hagymási Kíra, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra, Urbán-Szabó Mónika, Farkas Júlia. A csapat számára dupla téttel bír a kontinensviadal, hiszen az olimpiai kvótáért küzdhetnek.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

A program

2024. május 22. szerda       

09:00 – 11:00     A csoport – Junior egyéni kvalifikáció és Team verseny

        (karika, labda, buzogány, szalag)

11:15 – 13:15     B csoport – Junior egyéni kvalifikáció és Team verseny

        (karika, labda, buzogány, szalag)

14:15– 16:15      C csoport – Junior egyéni kvalifikáció és Team verseny

        (karika, labda, buzogány, szalag)

16:30 – 18:30     D csoport – Junior egyéni kvalifikáció és Team verseny

        (karika, labda, buzogány, szalag)

18:30 – 18:45     Eredményhirdetés - junior Team verseny

2024. május 23. csütörtök  

08:15 – 08:52     OGU felnőtt egyéni verseny - 4 versenyző (karika és labda)

09:00 – 11:00     A csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (karika és labda)

11:15 – 13:15     B csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (karika és labda)

14:15 – 16:15     C csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (karika és labda)

16:30 – 18:30     D csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (karika és labda)

19:45 – 19:55     Döntős versenyzők bemutatása

19:55 – 20:55     Junior egyéni szerenkénti döntő (karika és labda)

20:55 – 21:05     Döntős versenyzők bemutatása

21:05 – 22:05     Junior egyéni szerenkénti döntő (buzogány és szalag)

22:05 – 22:20     Eredményhirdetés - junior szerenkénti döntők

2024. május 24. péntek      

08:15 – 08:52     OGU felnőtt egyéni verseny - 4 versenyző (buzogány és szalag)

09:00 – 11:00     C csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (buzogány és szalag)

11:15 – 13:15     D csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (buzogány és szalag)

13:15 - 13:25     OGU Eredményhirdetés - felnőtt egyéni összetett verseny

14:15 – 16:15     A csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (buzogány és szalag)

16:15 – 16:45     Megnyitó

17:00 – 19:00     B csoport – Felnőtt egyéni kvalifikáció (buzogány és szalag)

2024. május 25. szombat    

10:00 – 10:10     Döntős versenyzők bemutatása

10:10 – 13:10     B csoport – felnőtt egyéni összetett döntő

        (karika, labda, buzogány, szalag)

14:10 – 14:20     Döntős versenyzők bemutatása

14:20 – 17:20     A csoport – felnőtt egyéni összetett döntő

        (karika, labda, buzogány, szalag)

17:20 – 17:35     Eredményhirdetés - felnőtt egyéni összetett döntő

17:35 – 17:40     OGU felnőtt együttes kéziszercsapat verseny (5 karika)

17:45 – 19:45     Felnőtt együttes kéziszercsapat verseny (5 karika és 3 szalag/2 labda)

20:00 – 22:00     Felnőtt együttes kéziszercsapat verseny (5 karika és 3 szalag/2 labda)

 

 

22:00 – 22:05     OGU felnőtt együttes kéziszercsapat verseny (3 szalag/2 labda)

22:00 – 22:15     Eredményhirdetés - felnőtt együttes kéziszer összetett verseny

22:15 – 22:30     Eredményhirdetés - felnőtt TEAM (egyéni és együttes kéziszercsapat)

22:30 - 22:35     OGU Eredményhirdetés - felnőtt együttes kéziszer összetett verseny

2024. május 26. vasárnap  

10:00 – 10:10     Döntős versenyzők bemutatása

10:10 – 11:10     Felnőtt egyéni szerenkénti döntő (karika és labda)

11:10 – 11:20     Döntős versenyzők bemutatása

11:20 – 12:20     Felnőtt egyéni szerenkénti döntő (buzogány és szalag)

12:20 – 12:35     Eredményhirdetés - felnőtt egyéni szerenkénti döntők

13:35 – 13:45     Döntős versenyzők bemutatása

13:45 – 14:25     Felnőtt együttes kéziszercsapat szerenkénti döntő (5 karika)

14:25 – 14:35     Döntős versenyzők bemutatása

14:35 – 15:15     Felnőtt együttes kéziszercsapat szerenkénti döntő (3 szalag/2 labda)

15:15 – 15:25     SmartScoring Shooting Star díj átadása

15:25 – 15:40     Eredményhirdetés - felnőtt együttes kéziszercsapat szerenkénti döntők

15:40 - 15:50     LOC díj átadása

16:00 - 16:45     Gála

0 Tovább

Fitnesz és testépítés – Nyolc magyar érem az Eb-n

Három Európa-bajnok, egy ezüstérmes és négy bronzérmes a Santa Susannában megrendezett Európa-bajnokságon. A Magyar Fitness és Testépítő Szövetség információi szerint

A spanyolországi kontinensbajnokságon Bogdán Szofia (artistic fitness -163 cm), Tomsits Linda (acrobatic fitness +163 cm) és Pásztor Lilien (junior fit model) szerzett Európa-bajnoki aranyat.

Kolozsvári Veronika a masters bodyfitnessben (45-49 évesek kategóriája) felállhatott a dobogó második fokára, Fürjes Adél (acrobatic fitness +163 cm), Bárdi Rebeka (artistic fitness -163 cm), Pásztor Lilien (fit model -164 cm) és Bogdán Szofia (junior artistic fitness) pedig egyaránt bronzérmet szerzett.

Az érmeken túl további 12 döntős helyezést értek el a magyarok Spanyolországban.

0 Tovább

Socca Eb – A románok ellen kezdi a kontinensbajnokságot a magyar csapat​​​​​​​

Kezdődik a socca Európa-bajnokság! A szerdán Kisinyovban startoló kontinensbajnokságon a magyar válogatott nehéz csoportba került. A románok elleni összecsapással indulnak a mieink számára a csoportküzdelmek, majd Németország és Írország következik. A négyesből az első három helyezett jut tovább, onnan pedig kezdetét veszi az egyenes kieséses szakasz.

A magyar válogatott legutóbb nagy nemzetközi tornán a februári Copa Américán szerepelt, ahonnan hazahozta az ezüstöt.

„Az Eb-n sokkal nehezebb feladat vár a fiúkra, de bízom benne, hogy a nemzeti csapat ezúttal is helyt áll. Népes delegációval érkeztünk meg Kisinyovba, hiszen a Masters EuroCup-on is indul magyar csapat.” – mondta Csuhai Tibor, a SOCCA Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség elnöke.

 A magyar válogatott:

Kapusok: Szacskó László, Iváncsik Norbert

Mezőnyjátékosok: Petric Branko, Czerman Márk, Sós Márkó, Jáger Roland, Szabó Marcell, Sóron Tibor, Vörös-Torma Martin, Huszty Dániel, Tolnay Rokkó, Nyilas Elek és Sztojka Márk.

Szövetségi kapitány: Roni Ribeiro da Silva

0 Tovább

Érmekért küzdenek karatésaink szerdától a horvátországi Eb-n​​​​​​​

Szerdától vasárnapig a horvátországi Zadarban zajlik az idei karate Európa-bajnokság. A kontinensviadalon Magyarországot 13 ép és 12 para-karate versenyző képviseli. A válogatott tagja az olimpiai bronzérmes és a tavaly őszi budapesti vb-n ezüstérmes Hárspataki Gábor, a különböző világ- és multisport versenyeken számos érmet nyert Tadissi Martial, illetve a para-karatéban világ- és Európa-bajnok – Budapesten is aranyérmes – Kákosy Olívia.

A válogatott kumite, vagyis küzdelmi szakága Tatán készült az Európa-bajnokságra.

 „Jól sikerült a tábor, annyi és olyan intenzitású edzést vezényeltünk le, amennyi optimális volt a sportolók számára. Minden a terv szerint halad, már a helyszínen vagyunk, a versenyzők jó hangulatban várják a kezdést. Úgy érzem, hogy az érettebb klasszisaink és a feltörekvő fiatalok jó egyensúly alkotnak. Hárspataki és Tadissi zsenialitása megmutatkozott a táborban is, de mindenkinél vannak olyan kis részletek, amelyek ha összeállnak, jó eredmény jöhet ki belőle. Három éremmeccset látunk reálisnak, amelyekből jó lenne, ha két érem születne” – nyilatkozta Fischer Mihály, a kumite válogatott vezetőedzője.

Formagyakorlatban a korábbi többszörös Eb-ötödik Nagy Botond tavaly emlékezetes évet zárt. Az Eb-n csak minimális különbséggel maradt le az éremről, majd pályafutása során először kijutott az Európa Játékokra, végül pedig a budapesti vb-n nagyon közel került az éremmeccshez. Büchler Zsolt szakágvezető szerint Nagy Botond Zadarban képes lehet arra, hogy megszerezze az első magyar felnőtt Eb-érmet katában.

A para-karatésoknál minden magyar induló ott volt már a budapesti világbajnokságon is. A világ- és Európa-bajnok Kákosy Olíviától ezúttal is aranyérem várható, a korábban több világversenyen érmet nyert Csatári Jánostól pedig újabb dobogós helyezést remélnek – mondta Magyar Adrian, para-karatésok vezetőedzője.

Karate Európa-bajnokság, Zadar, a magyar indulók:

Formagyakorlat (kata):

Férfiak: Nagy Botond
Nők: Fábián Csenge

Küzdelem (kumite):
Férfiak:
60 kg: Kiss András
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Hárspataki Gábor
84 kg: Botos Botond
Csapat: Botos Botond, Csöppű Bence, Dvorák Ádám, Hárspataki Gábor, Kiss András, Nichols Dávid, Tadissi Martial
Nők:
50 kg: Molnár Réka
55 kg: Boussebaa Aicha
61 kg: Ilankovic Aleksandra
Csapat: Boussebaa Aicha, Fleischer Dóra, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka

Para-karate:
Értelmileg akadályozottak:
K21 (tanulásban akadályozottak):
Férfiak: Csatári János
Nők: Kákosy Olívia, Paulovics Dóra
K22 (Down-szindrómás):
Férfiak: Sándor Máté, Pálfi Krisztián, Miklósics Péter
Nők: Szabó Alexandra, Pátkai Andrea, Boros Beatrix
Kerekesszékesek:
Férfiak: Molnár Csaba, Németh István
Nők: Dobos Réka

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Amit a szerekről tudni kell...​​​​​​​

A ritmikus gimnasztikázók kötődnek a saját szereikhez. A hazai rendezésű Európa-bajnokság sajtócsapata a felnőttek edzésén forgatott. Versenyzőink ott meséltek a szereikről.

Pigniczki Fanni például saját magának gyártatott buzogányokat. „Minden szernél igaz, hogy a zenéhez és a ruhához is passzolnia kell. Éppen ezért én Olaszországban terveztettem meg és gyártattam le a buzogányaimat. Megvannak a paraméterek, amelyeknek meg kell felelni, de dizájnban és színben van mozgástér.” – mondta Pigniczki Fanni.

Wiesner Hanna elárulta a labdának 300 grammnak kell lennie, ezt mérni is szokták a nagyversenyeken. „Mindig ragaszkodom a saját labdához. Ez az edzések során hozzám nőtt.” – tette hozzá  Wiesner Hanna.

Gyulai Blanka beszámolt arról, hogy a karikának is megvan a meghatározott súlya, és egy speciális borítással kell körbetekerni, Lovász Luca pedig a szalag feltekerésének fortélyait mutatta be.

„Vigyázni kell arra, hogy ne gubancolódjon össze, ezért van egy kis szerkezet, amellyel könnyedén fel lehet tekerni a szalagot. Hangsúlyos a szalagbot és a szalag összekapcsolása. Több fajta kapcsolódási mód van, én szeretek egy kis karabinert közbeiktatni” – nyilatkozta Lovász Luca.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Szkander Eb – Több junior érmet szereztek eddig a magyarok​​​​​​​

Eldőlt, hogy 2026-ban Magyarország rendezheti az Eb-t

Alaposan bekezdtek a juniorok a pozsonyi szkander Európa-bajnokságon. A Magyar Szkander Szakszövetség információi szerint Botta-Dukát Gábor jobbal és ballal is Európa-bajnok lett. A lányoknál ugyanezt megcsinálta Krasnyánszki Nóra is. Jobbal Donkó Márk is Eb-aranyat szerzett, ballal pedig bronzérmes lett. Molnár Dóra ezüstérmesként végzett, míg Hancz Johanna hazahozta a bronzérmet, akárcsak Botta Dukát Bettina és Donkó Patrik.

A kontinensbajnokság még el sem kezdődött, máris sikerről számolt be a Magyar Szkander Szakszövetség.  A sportág európai szövetségének kongresszusa döntött ugyanis a 2026-os szkander Európa-bajnokság helyszínéről, miszerint Magyarország lesz a házigazda.

„Legutóbb szkanderban nagy világversenyt 2017-ben rendezett Magyarország. Akkor Budapesten világbajnokság volt. Ennek hatására a sportágunk sokat fejlődött Magyarországon. Sokan kezdtek el versenyszerűen szkanderozni, az utánpótlás nagyon megerősödött, és a masters, illetve a paraszkander vonal is kiteljesedett. Örülök, hogy két év múlva egy újabb világversenyt rendezhetünk” – értékelt Csabai Atilla, a döntés után, aki a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke, valamint a Világszövetség és a sportág európai szervezetének alelnöke is egyben.

Arról, hogy 2026-ban pontosan mikor lesz az Eb, és hol lesz a helyszíne, később születik döntés.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Különleges fotózás, egyedi plakátok

Országszerte találkozhatunk azokkal a plakátokkal, amelyeken a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon induló magyar versenyzők láthatók. Pigniczki Fanni szerint jól sikerültek a fotók, és a fotózás is emlékezetes marad számukra.

„Mindig nagy kihívás jól megcsinálni egy fotózást alanyként. Ilyenkor mi is sokat tanulunk. Izgalmas, hogy hogyan készül el a hajunk, a sminkünk. A mi sportágunkban minden versenyre való készülődés is ezekkel indul, de olyankor mi készítjük el. Legyen jó a haj és a smink, ez egy alap. Fotózáskor mindig új impulzusokat kapunk.” – mondta Pigniczki Fanni, akinek a ruhák is nagyon tetszettek. „Volt egy olyan része is a fotózásnak, amikor nem rg-s dresszben voltam, hanem olyan ruhában, amilyet a balett-táncosok viselnek, végül ez került a plakátokra is” – tette hozzá a kétszeres olimpikon, vb-érmes klasszis.

A rendhagyó fotókat itt lehet megtekinteni:

https://rg2024.eu/media/kepgaleriak/

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

XVIII. NN Ultrabalaton  -  Több, mint 25 ezren vettek részt a tókerülő futáson

Rekordösszegű, csaknem 23 millió forinttal támogatják a hazai egészségügyi célokat 

Magyar győzelmek egyéniben a XVIII. NN Ultrabalatonon, a férfiaknál  Erős Tibor, a nőknél pedig Nagy Katalin volt a leggyorsabb a 211 kilométeres távon. Erős 17:35:02, Nagy pedig 20:20:30 óra alatt teljesítette a távot.

Ez volt az ország egyik legnépesebb tömegsport rendezvénye, hiszen a hétvége során Balatonfüredről indulva, a magyar tengert megkerülve több, mint 25 ezren futottak kis- vagy nagy csapatban, de volt bringás mezőny is.

Embert próbáló rekord – Két kör a Balaton körül

Az NN UB egyik emblematikus alakja Takács Krisztián „Csipi". Az ultrafutó 2023-ban előbb letekert a Balatonra Budapestről, majd körbefutotta a magyar tengert, aztán újra nyeregbe pattant, és visszakerékpározott a fővárosba. Az idei UB-n emelte a tétet: egy kör után nem állt meg Balatonfüreden, hanem belekezdett egy újba, és végül egymás után kétszer teljesítette a távot, azaz vasárnap estére ő 422 (!) kilométerrel zárt.

Az NN UB szervezőinek továbbra is fontos a környezetbarát rendezés. A váltópontokon nem használtak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtötték a szemetet. A szemléletnek köszönhetően évről-évre sikerül jelentősen csökkenteni a szemét mennyiségét. Az esemény idén kapcsolódott a Sportoló Nemzet Programhoz, és a balatonfüredi versenyközpontban megrendezték a térség legnagyobb sportszakmai expóját.

Azok az országok, ahonnan érkeztek futók a hétvégén Balatonfüredre: Albánia, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Kanada, Horvátország, Csehország, Dánia, Franciaország, Németország, Izrael, Olaszország, Lettország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Dél-Korea, Spanyolország, Törökország, Ukrajna, Egyesült Királyság.

BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton közös jótékony kampánya keretében idén hatodik alkalommal biztosítottak lehetőséget a futók számára, hogy időmérő chipjeik letéti díját karitatív célra ajánlhassák fel, melyet a vállalat két különböző forrásból is kiegészített. Egyrészről fogyasztói a márka webshopján történő vásárlásukhoz tetszőleges összeget adhattak hozzá, másrészről a helyszíni felajánlásokat a cégcsoport társadalmi felelősségvállalási programjának égisze alatt összesen 15 millió forinttal egészít ki saját költségvetésből.

Ezúttal is egészségügyi célokat, intézményeket, civil szervezeteket és alapítványokat lehetett javasolni az NN Ultrabalaton közösségi média oldalán. A több, mint 1000 ajánlásból egy előszűrést követően 6 intézmény került kiválasztásra, melyek közül közönségszavazás útján lehetett eldönteni, hogy 2024-ben a közösség kit szeretne támogatni. Idén a döntőbe jutottakra közel 9000 szavazat érkezett.A kezdeményezés állandó arca, Kovács-Nyári Diána színésznő, a BioTechUSA jótékony márkanagykövete mellé idén Erős Tibor ultrafutó is csatlakozott. A BioTechUSA ezúttal is egyedi, összesen 15 000 darab shakerrel jutalmazta a nagyvonalú helyszíni felajánlásokat.

A 2024-es összeg: 22.994.180 forint. Idén a Konduktív Óvodáért Alapítvány, az Őrzők Alapítvány, és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet kapja a támogatást. Az intézmények a támogatást kulcsfontosságú rehabilitációs és diagnosztikai eszközök beszerzésére, valamint kórházi épületek modernizálására fordítják.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Jól vizsgázott a felnőtt együttes kéziszer csapat a kontinensbajnokság előtt​​​​​​​

Egy negyedik és egy ötödik hellyel zárt a felnőtt együttes kéziszer csapat a bakui Európa Kupán. A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra, Urbán-Szabó Mónika alkotta csapat 5 karikával végzett ötödikként (32.050), míg 3 szalag, 2 labdával a negyedik helyet szerezte meg (29.900).

Lauber Zsófia edző így értékelt Bakuban: „Jól vizsgázott a felnőtt együttes kéziszer válogatott a hazai Eb-szereplés előtt. Két egymást követő hétvégén, átutazással szerepelt a csapat nemzetközi megmérettetésen, amely számukra egy új feladat volt. Lépésről lépésre haladtunk és a bakui első Európa Kupán már mind a selejtező versenyen, mind a finálé versenynapon higgadtan tudtak szerepelni a lányok.”

A junioroknál Barkóczi Boglárka buzogánnyal ötödik lett (30.250), Vukmir Elena karikával pedig hatodikként zárt (29.900 ).

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – A kontinensbajnokságra készülő versenyzők döntőznek az EK-n​​​​​​​

Több fináléban is szoríthatunk a magyaroknak a bakui ritmikus gimnasztika Európa Kupán. A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra, Urbán-Szabó Mónika alkotta felnőtt együttes kéziszer csapat 5 karikával, valamint a 3 szalag, 2 labdával is fináléba jutott, ezenkívül az összetett versenyben 5. lett.

A junior mezőnyben Vukmir Elena karikával jutott döntőbe, míg Barkóczi Boglárka buzogánnyal mutathatja be gyakorlatát a legjobbak között.

A juniorok a team kategóriában a 11. helyet szerezték meg.

A juniorok pontszámai az egyes szereken:

Vukmir Elena

karika: 28.700

labda: 24.900

Barkóczi Boglárka 

buzogány: 29.000

szalag: 23.200

Az rg-seknek az EK egyben felkészülési verseny is a 40. Európa-bajnokságra, amelyet  május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.

0 Tovább

A gyors vezetés ellenére kikapott a Kassa

Besztercebányán szenvedett vereséget a Kassa. A Szlovák Labdarúgó Niké Liga rájátszásának 8. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő csapat villámrajtot vett. Már a 2. percben vezettek a vendégek. Ha kassai góllövés, akkor Medved. A szlovén ezúttal is betalált.

Ezt követően úgy tűnt, hogy megfogta a gól a hazaiakat, egészen a 24. percig, amikor Adam Hanes egyenlített.

Innentől kiegyenlített volt a találkozó, és hogy mindez nem maradt így, arról Róbert Polievka gondoskodott a hosszabbításban. Pedig előtte még a Kassának is voltak helyzetei. Igaz, Medvedet kisebb sérülés miatt lecserélték a szünetben, és ez meglátszott a vendégek támadójátékán.

Besztercebánya – Kassa 2-1 (1-1)

Gólok: (Hanes 24. p., Polievka 90+1. p., ill. Medved 2. p.)

Besztercebánya: Hruska - Klimpl, Hlinka, Willwéber (71. Mensah) - Pisoja, Povazanec (77. Migaľa), Richtárech (71. Lupták), Marquinho - Hanes (71. Slebodník), Rymarenko, Veselovsky Poliev (60 .) Edző: Mário Auxt.

Kassa: Figueiredo - Kruzliak, Gorosito, Innocenti - Fabis, Gallovic, Qose (69. Gressák), Davis - Fasko, Medved (46. Obounet), Moha (79. Jones). Edző: Ján Kozák Jr.

Fotó: Tomáš CICOŇ

0 Tovább

Elhunyt Berkes László​​​​​​​

Hatalmas veszteség érte a magyar és a nemzetközi fitnesz- és testépítő sportágat. 47 éves korában elhunyt Berkes László.

A Berkes Team SE alapítója ötször szerzett vb-aranyat a fegyveres erők világbajnokságán testépítésben. A Magyar Fitness és Testépítő Szövetségben több funkciót is betöltött. A Testépítő Szakág vezetője volt, és a Bírói Bizottság vezetőségének tagjaként is segítette a sportágat. Ezenkívül a az Elit Pro szekció irányítójaként dolgozott, továbbá profi bíróként is tevékenykedett.

Berkes Lászlót a spanyolországi Santa Susannában zajló fitness- és testépítő Európa-bajnokságon érte a halál. Szívelégtelenség következtében hunyt el.

A Magyar Fitness és Testépítő Szövetség saját halottjának tekinti Berkes Lászlót. 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb - Gyulai Éva Blanka 26. lett az EK-n​​​​​​​

Gyulai Éva Blanka az egyéni összetett 26. helyén végzett a ritmikus gimnasztikázók Európa Kupáján.

A Bakuban zajló versenyen a magyar rg-s a karika gyakorlatára 28.100 pontot kapott, labdával 30.150-nel zárt. Buzogánnyal 27.650 pontig jutott, míg a szalag gyakorlatát ezúttal 26.650-re értékelték. Wiesner Hanna sérülés miatt, az Eb-felkészülésre való tekintettel nem indult el  Bakuban.

Koch-Tiringer Tímea edző értékelése:

"Blanka a mai napon mind a négy gyakorlatával szőnyegre lépett, gyakorlatait kisebb rontásokkal mutatta be. Fiatal felnőtt versenyző, aki előtt még hosszú út áll. Reméljük, hogy a nemzetközi mezőnyben szerzett tapasztalatai egyre rutinosabbá teszik!"

Szombaton a felnőtt együttes kéziszercsapat is bemutatkozik az Európa Kupán. 

Az rg-seknek az EK egyben felkészülési verseny is a 40. Európa-bajnokságra, amelyet  május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.

0 Tovább

Újabb hazug támadás a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia ellen​​​​​​​

Szerződésszegés miatt 534 millió forintra beperelte a Kozma István Magyar Birkózó  Akadémiát (továbbiakban: KIMBA) a Csepeli Birkózó Club (CSBC) – adta hírül az újabb fakenewst több, kizárólag baloldali hírportál. Újabb hazug és alaptalan politikai támadás indult tehát a Soros-médiában a birkózók, a KIMBA és annak alapítója, Németh Szilárd ellen. Mindez a már több mint három éve folyó lejáratókampány szerves része és szoros összefüggésben van a csepeli önkormányzati választásokkal.

Märtz József, a CSBC elnöke négy év elteltével, az idei választási kampányban hirtelen rádöbbent, hogy eddig „elfelejtette” beperelni a KIMBA-t, majd most a mondvacsinált perindítással kürtöli tele a baloldali médiát. Egy hónapon belül immár másodszor, igaz akkor még 2.4 milliárd forintot követelt. Lám Csepelen a választás közeledtével még a követelések is összemennek, nemcsak a polgármester népszerűsége. 

Ugyanez a Märtz József Borbély Lénárd csepeli polgármester bevallott jó barátja. Ugyanez a Märtz József arról híres Csepelen, hogy pontosan a birkózóakadémia tőszomszédságában, önkormányzati területre teljesen szabálytalanul, engedély nélkül épített luxuséttermet, amit egy hatalmas önkormányzati épületet is birtokolva, pályázat nélkül üzemeltethet, nyilvánvalóan a csepeli polgármester, Borbély Lénárd támogatásával. 

Az üggyel kapcsolatban azt is érdemes tudni, hogy a szabálytalanul, engedély nélkül épített étteremrészre Budapest Főváros Kormányhivatala már több hónapja bontást rendelt el. További politikai szál, hogy a „felperes” CSBC vezetőedzője, Hajdu Imre önkormányzati képviselőjelölt Borbély Lénárd magáról elnevezett választási szervezetében. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere pedig arról híres, hogy egy nemzetközi hírű sportintézmény, államilag elismert sportakadémia, a KIMBA diákszállójának a megépítését lehetetlenítette el politikai eszközökkel, annak ellenére, hogy korábban kezet adott rá, és a birkózóakadémiát támogatásáról biztosította.  

De a csepeli polgármesternek a KIMBA-val szembeni és alapítónk, Németh Szilárd iránt érzett gyűlöletét mi sem jelezte jobban, mint hogy a KIMBA két, engedéllyel felállított, Csepelt és a birkózást népszerűsítő, az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktort és az Eb-bronzérmes remek csepeli birkózót, Szilvássy Eriket ábrázoló, évek óta az akadémia bejáratánál álló tájékoztató tábláját is lefűrészeltette a csepeli önkormányzat munkatársaival. 

Természetesen állunk a bírósági tárgyalás elé, hiszen ennyire alaptalan keresetet legfeljebb a justizmord kategóriában produkálnak. A KIMBA nem szegett szerződést, hiszen nem is állt szerződéses viszonyban a CSBC-vel. Az említett 400 milliós állami támogatással – ami egyébként pontosan 366 millió forint volt – a KIMBA a csepeli önkormányzat felé már több mint négy éve hiánytalanul elszámolt, ahogy a csepeli önkormányzat is elszámolta ezt az összeget az Emberi Erőforrások Minisztériuma felé. Kifogás az elszámolással kapcsolatban soha senkitől nem érkezett. 

A méltó elhelyezést a CSBC megkapta volna, ha a képviselője, a most négy év után pereskedő Märtz József nem elutasítja, hanem aláírta volna a KIMBA részéről 2020. május 19-én hivatalosan is kiküldött korrekt, tisztességes, hosszú távú bérleti szerződést. A birkózóakadémia igen méltányos, bruttó 4000 Ft/óra használatarányos bérleti díjat ajánlott a CSBC nek. Mindezt egy háromszőnyeges 677 nm-es birkózóteremért, öltözővel, erősítőteremmel és kizárólagos irodahasználattal, ingyenes parkolással. A 4000 Ft/óra árban ráadásképpen benne foglaltattak a takarítási és rezsiköltségek is. Most és már évek óta erről a szerződésről hazudják a kifizethetetlen 36 millió forintos bérleti díjat, a valóságban ennek a tizedét sem érte volna el a tényleges használati díj.

Az is hazugság, hogy a KIMBA ingyenes elhelyezést ígért volna a CSBC-nek, a használat feltételeiről ugyanis egyetlen hivatalos dokumentum sem rendelkezett. Ráadásul a CSBC mind a csepeli önkormányzattól – évi 17 millió forint –, mind a  Magyar Birkózók Szövetségétől jelentős összegű, nyolc év alatt – pénzügyi  dokumentumokkal igazolhatóan – 138 millió forint (!) támogatásban részesült, tehát problémamentesen ki tudta volna gazdálkodni a nagyon kedvezményes bérleti díjat. A birkózóakadémián jelenleg is hatvannál több csepeli birkózó – köztük kilenc CSBC-tag is – edz, és itt van a bázisa a CSBC-t az országos egyesületi rangsorban már évek óta megelőző Csepel Torna Club birkózószakosztályának. Érdekes módon ezt a klubot soha egyetlen, a csepeli birkózókra hivatkozó baloldali sajtótermék sem kérdezte még meg, mi a véleménye a KIMBA-ról. 

Budapest, 2024. május 2.

Süle László
kurátor
Kozma István Magyar Birkózó Akadémia

Lőrincz Tamás
szakmai igazgató, olimpiai bajnok
Kozma István Magyar Birkózó Akadémia

Bacsa Péter
ügyvezető alelnök, UWW elnökségi tag
Magyar Birkózók Szövetsége

0 Tovább

Teke – Bajnokavatás az egyéni ob-n​​​​​​​

A tekézőknél két helyszínen zajlott az egyéni országos bajnokság. Kaposváron a fiúk, míg Répcelakon a nők gurítottak. mindkét nemnél egyéniben, sprintben és összetettben avattak bajnokot.

A férfiak mezőnyében megvédte egyéni bajnoki címét Móricz Zoltán (Répcelaki SE), aki összetettben is az élen tudott zárni. A sprint versenyszámot a Somogy vármegyei versenyen Botházy Péter, a kaposvári egyesület versenyzője nyerte meg. A nőknél egyéniben  László Kata (ZTE-ZÁÉV TK), összetettben Méhész Anita (C.S Electromures Romgaz) győzedelmeskedett, míg a sprint versenyszám elsőségéért járó elismerést Bálintfy Cintia (Ipartechnika Győr SE) zsebelte be.

Dobogós helyezések:

Férfiak

EGYÉNI

1. Móricz Zoltán  (Répcelaki SE)

2. Horváth Zoltán (Zalaegerszegi TK)

3. Somodi Károly (Répcelaki SE)

SPRINT

1. Botházy Péter (Investment Közutasok Kaposvári TK)

2. Nemes Attila (Zalaegerszegi TK)

3. Karsai László (Szegedi TE) és Németh Attila (Köfém SC)

ÖSSZETETT

1. Móricz Zoltán (Répcelaki SE)

2. Horváth Zoltán (Zalaegerszegi TK)

3. Molnár Pál (Répcelaki SE)

Nők

EGYÉNI

1. László Kata (ZTE-ZÁÉV TK)

2. Hári Boglárka (Ferencvárosi TC)

3. Sáfrány Anita (C.S Electromures Romgaz)

SPRINT

1. Bálintfy Cintia (Ipartechnika Győr SE)

2. Airizer Emese (ZTE-ZÁÉV TK)

3. Tóth Katalin (Ipartechnika Győr SE) és Szabó Mónika (Ferencvárosi TC)

ÖSSZETETT

1. Méhész Anita (C.S Electromures Romgaz)

2. Hári Boglárka (Ferencvárosi TC)

3. László Kata (ZTE-ZÁÉV TK)

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Bakuban Európa Kupán indulnak a kontinensbajnokságra készülő versenyzők

Folytatódik a felkészülés a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra. Az előttünk álló hétvégén több versenyzőnk is indul a bakui Európa Kupán.

Az azerbajdzsáni megmérettetésen a felnőtt mezőnyben – egyéniben – Gyulai Éva Blanka és Wiesner Hanna mutatja be majd gyakorlatait, míg a junioroknál Barkóczi Boglárkáért és Vukmir Elenáért szoríthatunk.

Ott lesz az Európa kupán a felnőtt együttes kéziszer-válogatott is, a Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra, Urbán-Szabó Mónika összeállításban.  A bakui versenynek 58 felnőtt egyéni résztvevője lesz, 62 junior egyéni rg-s indul, és 8 felnőtt együttes kéziszercsapat mutatja be a gyakorlatait.

Az rg-seknek az EK egyben felkészülési verseny is a 40. Európa-bajnokságra, amelyet  május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.

0 Tovább

Fallabda – A dánok ellen nyertünk!​​​​​​​

A dánok legyőzésével kezdte az Európa-bajnokságot a férfi fallabda-válogatott!

Siker a nyitányon! A magyar férfi válogatott a dán együttes felett aratott 3-1-es győzelemmel rajtolt a fallabdázók Zürichben zajló csapat Európa-bajnokságának második divíziójában. Simon Dániel négy szoros játszmában alulmaradt, de utána Farkas Balázs rendkívül könnyed sikerrel egyenlített. A folytatásban Püski Lénárdnak és Takács Benedeknek is sikerült nyernie mérkőzését.

A gárda második kiemeltként vágott neki a viadalnak.  A magyar válogatottat Farkas Balázs, Takács Benedek, Püski Lénárd, Simon Dániel, Kamocsai Bendegúz és a szövetségi kapitány Krajcsák Márk alkotja.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Íme a kontinensbajnokság programja, jegyek még kaphatók​​​​​​​

Május 22. és 26. között megrendezik az egyik legnagyobb hazai nemzetközi sporteseményt – ez a 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság. A kontinensbajnokságon Európa legjobb felnőtt és junior versenyzőit láthatja a közönség.

Május 22-én, szerdán a juniorok mutatkoznak be, másnap már a felnőttek is szőnyegre lépnek a Papp László Budapest Sportarénában. Ugyanezen a napon lesznek junior szerenkénti döntők is.

Pénteken (május 24.) folytatódik a felnőtt egyéni rg-sek kvalifikációja, szombaton pedig megrendezik az egyéni összetett döntőt, valamint az együttes kéziszer csapatok is bemutatják gyakorlataikat. A kontinensviadal zárónapján lesz kéziszercsapat döntő,  és akkor bonyolítják le az egyéni szerenkénti finálékat is.   

Belépőjegyekhez az Eventim rendszerében juthatnak hozzá a nézők. Az Európa-bajnokság ideje alatt napijegyet is lehet váltani, de bérlet megvásárlására is van lehetőség. Részletes program és jegyinformáció a kontinensbajnokság hivatalos honlapján, az rg2024.eu oldalon.

A program
2024. május 22. – szerda
9:00 - 18:30 Junior egyéni kvalifikáció és Team verseny (karika, labda, buzogány, szalag)
2024. május 23. – csütörtök
9:00 - 18:30 Felnőtt egyéni kvalifikáció (karika és labda)
19:55 - 22:05 Junior egyéni szerenkénti döntő
2024. május 24. – péntek
9:00 - 19:00 Felnőtt egyéni kvalifikáció (buzogány és szalag)
2024. május 25. – szombat
10:00 - 17:20 Felnőtt egyéni összetett döntő (karika, labda, buzogány, szalag)
17:45 – 22:00 Felnőtt együttes kéziszercsapat verseny (5 karika és 3 szalag/2 labda)
2024. május 26. – vasárnap
10:10 - 12:20 Felnőtt egyéni szerenkénti döntő
13:45 - 15:15 Felnőtt együttes kéziszercsapat szerenkénti döntő
16.00-16.45 Gála

0 Tovább

Több mint 300-an kick-boxoltak Nádudvaron​​​​​​​

Immár a kilencedik alkalommal zajlott le a Nádudvari Gasztro Kupa elnevezésű kick-box verseny 2024. április 27-én. A Rácz Kickboxing Team Sportegyesület által megrendezett viadalon 26 klub több mint 300 versenyzője húzott kesztyűt a kupákért, övekért.

Az immár hagyományosnak mondható országos kick-box versenyt szokás szerint igen jó hangulat és szervezés jellemezte. Az egyenlőbb esélyek érdekében a nádudvari sportcsarnokban a négy tatamin külön küzdöttek egymással a "kezdők" és a "haladók". A "kezdő" kategóriában korosztályonként adott szint alatt lévő övfokozattal rendelkező versenyzők indulhattak, míg a "haladó" csoportban a rutinosabb sportolók néztek egymással farkasszemet.

"2016-ban volt az első országos kick-box verseny Nádudvaron, akkor még nem gondoltuk, hogy ilyen hosszú életű lesz! Ezen a néven a kilencedik, egyébként a tizennegyedik verseny volt, amit a klubunk szervezett!" – büszkélkedett a szervező Rácz Krisztián.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum