Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Aranyeső a budapesti kick-box világbajnokságon

Aranyesőt hozott a budapesti utánpótlás kick-box világbajnokság első döntős napja, amelyen 16 aranyérmet szereztek a magyar fiatalok! A hétfőtől szombatig tartó világversenyen megjelent és beszédében a sportágat méltatta a Raffaele Chiulli, a NOB által elismert nemzetközi sportszövetségek szervezetének az elnöke.

A részvételi rekordot jelentő 68 ország 2200 versenyzőjét felvonultató világversenyen a sportág hét szakágának (pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1) versenyszámaiban, több korosztályban (gyermek, kadet és junior) mérik össze tudásukat a 19 éven aluli fiatalok.

Az összesen 200 magyar induló közül a hat küzdelmi szabályrendszerben pénteken 16-an állhattak fel a dobogó tetejére. Rajtuk kívül 18 ezüst- és 23 bronzérmet nyertek a hazai közönség által buzdított magyar fiatalok.

A pointfighting szakágban voltak a legeredményesebbek a mieink: itt nyert világbajnoki címet Juhász Andor (gyermek, 18 kg), Nagy-Molecz Ádám (gyermek, 24 kg), Baranyi Gergő (gyermek, 27 kg), Szépe Emmett (gyermek, 30 kg), Varga Léna (gyermek, 21 kg), Sütő Barbara (gyermek, 30 kg), Hudoba Bence (kadet 1, 37 kg), Opperman Zsombor (kadet 2, 37 kg), Kozma Kornél (kadet 2, 52 kg), Zodoma Zétény (kadet 2, 57 kg), Debreczeni Frida (kadet 2, 42 kg) és Jancsó Lili (kadet 2, 65 kg). A kick-light szabályrendszerben Jóni Krisztofer (junior, +94 kg) diadalmaskodott. A kiütésre menő ringes szakágak közül full-contactban Dénes Dániel (junior 1, +81 kg) és Domokos Nadin (junior 1, 56 kg) lett első, a K1-ben pedig Baksán Gréta (junior 1, 48 kg) nyakába akasztottak aranyérmet.

A pénteki versenynap a BOK Sportcsarnokban Raffaele Chiulli beszédével kezdődött. Az olasz sportvezető, aki a NOB által elismert nemzetközi sportszövetségek szervezetének (ahová a kick-box is tartozik) az elnöke, a kick-box világszövetség, a WAKO  meghívására látogatott el a világbajnokságra. Chiulli sportolókhoz címzett beszédében méltatta a sportág eredményeit és szervezettségét, és sok sikert kívánt a kick-box olimpiai törekvéseihez.

A világbajnokság szombati zárónapján 10 órakor kezdődnek a küzdelmek. 

0 Tovább

Utánpótlás kick-box világbajnokság – Ez lesz magyar szempontból minden idők legsikeresebb vb-je!

Már most kijelenthető, hogy a szombatig tartó budapesti utánpótlás kick-box világbajnokságon a magyarok minden idők legeredményesebb szereplésüket produkálják.

A 68 ország több mint 2000 versenyzőjét felvonultató világversenynek a BOK-csarnok ad otthont, ahol a sportág hét szakágának (pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1) versenyszámaiban a három korosztályban (gyermek, kadet és junior) mérik össze tudásukat a fiatalok. A 200 magyar induló közül – a küzdelmi szabályrendszerekben – több tucat döntős van.

Egy szabályrendszerben, a formagyakorlatban befejeződött már a vb. Csütörtökön aranyérmes lett gyerek korosztályban a Szemenyei Máté, Nas Míra, Szépe Emmett trió a zenés mix csapatok versenyében, ugyanitt ezüstérmet szerzett Hegedűs Mátyás és Kakas Hunor kadet 2-ben, ahol Pataki Aida és  Halmágyi Nikolett felállhatott a dobogó harmadik fokára. Egyéniben három érmet szereztek a magyarok formagyakorlatban csütörtökön: zenés fegyveres kategóriában - kadet 1-ben - Kakas Nóra ezüstérmes lett, míg a junior mezőnyben Dorner Réka, a gyerek korosztályban Szemenyei Máté harmadikként zárt.

Formagyakorlatban a magyar válogatott 4 arany-, 5 ezüst-, és 9 bronzzal zárta a hazai rendezésű világbajnokságot, ehhez az éremterméshez társulnak majd a küzdelmi szabályrendszerekben elért sikerek.

Fotók: Tóth Péter / Sportfotóth

0 Tovább

Udvarhelyi Fanni világbajnok a budapesti kick-box vb-n

A BOK Sportcsarnokban hétfőtől szombatig tartó utánpótlás kick-box világbajnokságon a küzdelmi szakágakban csak később kerül sor a véghajrákra, formagyakorlatban ugyanakkor az eddigi három nap mindegyikén osztottak érmeket. Szerdán a zenés pusztakezes versenyszámok kerültek sorra. Ezekben két magyar éremnek örülhettek a hazai szurkolók: az egyik ráadásul aranyérem lett!

A junior lányoknál Udvarhelyi Fanni nyerte meg a kategóriát, míg a kadet 1-es korosztályban Kakas Nóra a harmadik helyen végzett.

"Nagyon erős a formagyakorlatos mezőny, a legjobb európai nemzetek mellett kiváló versenyzők érkeztek az amerikai kontinensről is. Bosszantó, hogy ugyanakkor sokszor csak hajszállal csúsztunk le a dobogós helyekről, hiszen több versenyzőnk is így lett negyedik. Így is sikerült már begyűjtenünk tizenkét érmet, amiből hét az egyéni és öt pedig a csapat kategóriákban született" – értékelte az első három nap szereplését a szakág hazai vezetője.

Puravecz Péter hozzátette: a csütörtöki, utolsó formagyakorlatos napon mind egyéniben, mind pedig csapatban újabb elsőségekre számít a magyar fiataloktól. 

0 Tovább

Utánpótlás kick-box világbajnokság – Magyar érmek formagyakorlatban

Újabb magyar érmek a budapesti kick-box világbajnokságon. A BOK-csarnokban zajló világversenyen a nyitónapon Kakas Nóra szerzett bronzérmet. A második versenynapon két arany-, három ezüst-, és négy bronzérmet gyűjtöttek a magyar fiatalok.

A kadet 2-es korosztályban világbajnok lett a Hegedűs Mátyás, Kakas Hunor duó kreatív formagyakorlatban, valamint a gyerek korcsoportban  a Szemenyei Máté, Nas Míra, Szépe Emett trió. A kadet 2-es mezőnyben dobogóra állhatott Pataki Aida és Halmágyi Nikolett, miután másodikként zárt, akárcsak Kakas Nóra és Kalmár Szófi kadet 1-ben.

Egyéniben a kreatív formagyakorlat fegyveres versenyben Tar Kriszta ezüstérmet szerzett.

 A junior mezőnyben az Udvarhelyi Fanni, Udvarhelyi Lia, Czirják Tamara trió világbajnoki bronzéremmel gazdagodott a kreatív csapat formagyakorlat kategóriában, míg Dorner Réka (junior, fegyveres), Czirják Tamara (kadet 1, fegyveres), és Nas Míra (gyerek, fegyveres) egyaránt vb-harmadikként végzett.

A BOK-csarnokban a sportág hét szakágának (pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1) versenyszámai a három korosztályban (gyermek, kadet és junior) zajlanak a versenyek.

Fotók: Tóth Péter / Sportfotóth

0 Tovább

Teqball – Érmes reményekkel indulnak a magyarok Portugáliába

Magyar világklasszis teqballosok is indulnak a hétvégi Challenger Teqball League állomáson Portugáliában. A rangos tornának Santarém ad otthont.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint a portugál nagymenők mellett asztalhoz állnak világ- és Európa-bajnokok és érmesek. Női párosban játszik majd a világbajnoki ezüstérmes Péchy Petra, Vicsek Nóra kettős, de a fiatal tehetség Dezsényi Zsófia is szerencsét próbál a francia Amelie Julian oldalán.

Férfi párosban Blázsovics Ádám ezúttal a lengyelek nagy ígéretével, Marek Pokwappal indul, de jelen lesz a háromszoros világbajnok szerb Nikola Mitro is, aki a francia Hugo Rabeux-szal áll össze ezúttal.

A vegyespárosoknál nagy esélyes a Blázsovics-Péchy duó, de lesznek kemény ellenfelek, a francia Rabeux-Julian páros, a Mitro-Chedid kettős,  vagy a Pokwap-Vicsek egység.

0 Tovább

Budapesti kick-box vb: magyar érem már az első napon

A megnyitóval hétfőn megkezdődött a budapesti utánpótlás kick-box világbajnokság, amelyen rekordlétszámot jelentő 68 ország 2200 sportolója indul. Az ünnepségen beszédet mondott Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, Schmitt Pál volt köztársasági elnök és Roy Baker, a kick-box világszövetség, a WAKO elnöke. Érdekesség, a 2026-os dakari ifjúsági olimpia sportigazgatója is megtisztelte jelenlétével a vb-t, amelynek első napján máris éremnek örülhettek a hazai szurkolók.

A BOK Sportcsarnokban hétfőtől szombatig zajló versenyre ellátogatott a szenegáli Balla Diéye, a 2026-ban Dakarban sorra kerülő ifjúsági olimpia sportigazgatója. Az afrikai sportdiplomata tetszését fejezte ki a megnyitó és a verseny láttán, és gratulált a szervezőknek a világbajnokság színvonalas megrendezéséhez - számolt be róla Galambos Péter. Az MKBSZ elnöke szerint jelzésértékű lehet, hogy az olimpiai részvételre hajtó sportág világversenyét meglátogatta az ifjúsági olimpia sportigazgatója.

A megnyitót követően délelőtt elkezdődtek a sportág hét szakágának (pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1) versenyszámai a három korosztályban (gyermek, kadet és junior). Az összesen 200 magyar induló jelentős része már az első selejtezős napon tatamira lépett vagy ringbe szállt.

Formagyakorlatban született meg az első magyar érem: Kakas Nóra a kadet1-es korosztályban a kreatív pusztakezes kategóriában bronzérmet nyert.

A világbajnokság kedden tíz órától folytatódik.

0 Tovább

Fallabda – Budapesten játszanak a fallabda nagyágyúi​​​​​​​

Tizenöt év után ismét rangos squash-versenyt rendez Magyarország! Szeptember 22. és 26. között az Ormai László Csarnok ad otthont a PSA Budapest Opennek.

A 25 ezer dolláros tornán a világ élvonalába tartozó játékosok ragadnak ütőt, köztük Farkas Balázs, Takács Benedek és Sáli Barnabás is játszik.

A selejtezők a City Squash Clubban lesznek, a TOP 16 küzdelmeket pedig az Ormaiban bonyolítják le üvegpályán.

A magyarok közül Farkas és Takács is az egyéni Európa-bajnoksággal hangolt a budapesti versenyre. A spanyolországi volt a kontinensbajnokság helyszíne, ahol Farkas Balázs a 9. Takács Benedek pedig a 34. helyet szerezte meg.

A fallabda egyre népszerűbb itthon és külföldön is. A következő olimpián, 2028-ban Los Angelesben is bemutatkozik a sportág.

További hírek és jegyinformációk az esemény hivatalos Facebook-oldalán.

0 Tovább

Szkander-vb: Kilenc magyar arany, és győzelem a királykategóriában is

A magyar szkander-válogatott a sportág eddigi legsikeresebb magyar vb-szereplését produkálta Moldovában. A Kisinyovban megrendezett világversenyen a nemzeti csapat az összes kategóriát beleszámítva 19 érmet, közte 9 aranyat szerzett.

Botta-Dukát Gábor a felnőttek között a királykategóriában aranyérmes lett, azaz a nehézsúlyúaknál jobb kézzel mindenkit lenyomott. Ezenkívül U23-ban jobbal és ballal is világbajnoki címet szerzett.

Kőváriné Ivánfi Brigitta (70 kg) a felnőtt mezőnyben két bronzérmet is begyűjtött, emellett indult a master mezőnyben is, ahol jobbal és ballal is vb-aranyérmet szerzett. Az U18-as korosztályban Donkó Patrik (65 kg) jobbal mindenkit legyőzött, akárcsak Simon Tibor (80 kg) a senior grand masters-ben. A serdülőknél Krasnyánszki Nóra (70 kg) duplázott, miután mindkét kézzel világbajnok lett.  

Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke szerint sikeres vb-re számított a szakvezetés. „Jó felkészülés után sikerült kimenni a vb-re. Tudtuk, hogy vannak kiváló formában lévő versenyzőink, de az, hogy a királykategóriában elhozzuk az aranyat, és a nemzetek közötti versenyben ilyen előkelő helyen végzünk, azt nem gondoltam volna” – mondta az elnök.

A világbajnokságon 61 ország több, mint 1200 szkanderosa állt asztalhoz. A 21 fős magyar küldöttség a 9 arannyal, 2 ezüsttel és 8 bronzzal a nemzetek versenyében az előkelő 5. helyen végzett.

 

A magyar érmesek:

Felnőtt 

Botta-Dukát Gábor (nehézsúly) jobb kéz – arany

Kőváriné Ivánfi Brigitta 70 kg jobb kéz – bronz  

Kőváriné Ivánfi Brigitta 70 kg bal kéz – bronz  

 

Masters

Kőváriné Ivánfi Brigitta 70 kg jobb kéz – arany

Kőváriné Ivánfi Brigitta 70 kg bal kéz – arany

 

U23

Botta-Dukát Gábor (nehézsúly) jobb kéz – arany

Botta-Dukát Gábor (nehézsúly) bal kéz – arany

Donkó Márk (55 kg) jobb kéz – ezüst

Verbóczki Luca (60 kg) – bronz

 

U18

Donkó Patrik (65 kg) jobb kéz – arany

Molnár Dóra (+70 kg) jobb kéz – bronz

Serdülő

Krasnyánszki Nóra (70 kg) jobb kéz – arany

Krasnyánszki Nóra (70 kg) bal kéz – arany

Bogner Lilla (45 kg) bal kéz – bronz

 

Senior grand masters

Simon Tibor (80 kg) bal kéz – arany

Simon Tibor (80 kg) bal kéz – bronz

 

Grand masters

Kőrösi Tibor (70 kg) bal kéz – ezüst

 

Paraszkander

Simon Dániel (70 kg) jobb kéz – bronz

Simon Dániel (70 kg) bal kéz – bronz

0 Tovább

Az eddigi legnagyobb utánpótlás kick-box vb kezdődik hétfőn Budapesten​​​​​​​

Augusztus 26. és 31. között a budapesti BOK Sportcsarnokban rendezik meg a sportág idei utánpótlás világbajnokságát. A hazai rendezésű világversenyen rekordlétszámot jelentő 68 ország 2245 versenyzője lép tatamira és száll ringbe! A magyar színeket kereken 200-an képviselik, akiktől a hazai környezet okán a szokásosnál is jobb eredményt vár a  Magyar Kick-box Szakszövetség.

A sportág mind a hét szakágát - pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1 - felölelő világbajnokság a héten pénteken és szombaton a mérlegeléssel vette kezdetét, amelyet vasárnap a sorsolás, valamint a sportág világszövetsége, a WAKO kongresszusa követ. A hétfőn reggeli megnyitót követően elkezdődnek a hat napon át tartó küzdelmek. Ezek végén, jövő pénteken és szombaton bonyolítják le a döntőket a gyermek, kadet és junior korosztályokban.

"Házigazdaként és szervezőként sűrű napjaink vannak, hiszen ilyen sok ország még soha indult az utánpótlás kick-box világbajnokságok történetében" - számolt be róla Galambos Péter, az MKBSZ elnöke. - "Mi a magyar szövetségben mindig is fontosnak tartottuk az utánpótlás nevelést, hiszen felnőtt világklasszisok nem teremnek csak úgy minden előzmény nélkül. Ha egy kisgyerek öt-hat évesen elkezd kick-boxozni, az tíz évvel később már jelentős tapasztalatra tesz szert. És ez a mostani világbajnokság kiváló felmérője, hogy az ilyen fiatalok hol is tartanak. Mindenesetre büszkék vagyunk rá, hogy kétszáz versenyzőt el tudunk indítani a vébén, akik alkalmasak is a részvételre, és ki is vívták a jogot, hogy megméressék magukat. A jövőben pedig az lesz a feladatunk, hogy meg is tartsuk majd ezeket a fiatalokat."

Az elnök hangsúlyozta: az elmúlt évek tatamis küzdelmi szabályrendszereinek hazai dominanciája mellett jó látni, hogy felzárkózóban vannak a ringes szakágak és a formagyakorlat is.

"Az általános elvárás a srácokkal és persze az edzőikkel szemben az, hogy használják ki azt a háttértámogatást, amit a hazai közönség és az itthoni környezet jelent, mert ez lehet a forrása a kiugró sikereknek. Bízunk benne, hogy mindenki úgy fog szerepelni, hogy utólag senkire ne lehessen azt mondani, hogy nem adott ki magából mindent. És ha így lesz, akkor azt gondolom, hogy a szokásos, egyébként is jó szereplésekhez képest most még egy kicsit jobb eredményeket várhatunk a sportolóinktól" - összegzett Galambos Péter.

 

A világbajnokság hétfőn reggel kilenc órakor a megnyitóval kezdődik, majd fél 11-től megkezdődnek a küzdelmek selejtezői.

0 Tovább

Emberhátrányban kapott ki a Kassa​​​​​​​

Ján Krivák kiállítása sokat nyomott a latban. Az FC Kassa 1-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Komáromtól.

A Szlovák Labdarúgó Niké Liga 5. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő hazai együttes a 34. percben került emberhátrányba, amikor Krivák megkapta a második sárga lapját, így a kassai védelmet, és ezáltal a teljes csapatot is át kellett szervezni.

Az emberelőnyben játszó újonc a 79. percben megszerezte a vezetést, és Tamás Nándor találata egyben a mérkőzés egyetlen gólja is volt.

FC Košice - Komárno 0-1 (0-0)

Gól: Tamás (79.)

Kiállítva: Krivák (34. p.)

FC KOŠICE: Šípoš - Kružliak, Krivák, Jakubko - Fabiš, Gallovič, Faško (82. Dos Santos), Zsigmund, Bokros (86. Inonocenti) - Niarchos (46. Magda), Medved. Edző: Geri Gergely.

Komárno: Trefil - Diviš, Špiriak, Pillar, Rudzan - Šmehyl (59. Tamás), Špyrka, Ožvolda (90. Németh), Gandbold (90. S. Daniel) - Bayemi (59. Silvestre) - Voleský (81. G. Nagy). Edző: Radványi Mikuláš.

0 Tovább

A hazai környezet is segíti a magyar fiatalokat a kick-box vb-n

Öt napon át edzőtáboroztak Csongrádon a kick-box sportág pointfighting szakágának legjobb hazai fiataljai. A cél az volt, hogy a válogatottak minél eredményesebben szerepeljenek majd a jövő heti budapesti utánpótlás világbajnokságon.

A válogatott edzőtábora a Halker-Király Team nemzetközi táborával párhuzamosan zajlott le. Csikós Péter szakágvezető elmondta: a hazai rendezésű vb-re kvalifikált versenyzők az elmúlt heteken a klubjaikban készültek a nagy megmérettetésre, és a csongrádi tábor gyakorlatilag a felkészülés utolsó állomása volt.

 

A mintegy kilencven sportoló napi két edzését Csikós Péter mellett két segítője, az egyaránt sokszoros világ- és Európa-bajnok Debreczeni Dezső és Jároszkievicz Krisztián, valamint további klubedzők irányították. Rajtuk kívül tiszteletét tette a táborban Király István, a sportág európai szövetségének magyar elnöke is.

 

"Jól sikerült az edzőtábor, a fiatalok megkapták a megfelelő terhelést" – értékelte az elvégzett munkát Csikós Péter. – "A következő napok a regenerálódásról, és a technikai finomításokról fognak szólni. A súlycsoportok zömében a szabályok adta lehetőségeknek megfelelően két magyar versenyző fog indulni, és szerencsére lesz olyan kategória, ahol azt mondhatjuk, hogy két magyar világklasszis lép tatamira, Biztos vagyok benne, hogy a srácoknak plusz erőt ad majd, hogy hazai pályán, hazai környezetben versenyezhetnek. Célunk, hogy a nemzetek között az első ötben, jobb esetben pedig az első háromban végezzünk a nemzetek éremtáblázatán."

 

Az utánpótlás kick-box világbajnokságot augusztus 26. és 31. között a BOK Sportcsarnokban rendezi meg a Magyar Kick-box Szakszövetség. 

0 Tovább

Socca - Rangos tornák Budapesten

Rendhagyó socca tornákat rendeztek a fővárosban. Az eseményen női és férfi csapatok is pályára léptek.

Hatalmas sikerrel ért véget a III. Socca Dorina Női Kupa. A fővárosban a Testnevelési Egyetem adott otthont a rangos női tornának, ahol a végső győzelmet a Ziccer Sport Pub szerezte meg, megelőzve a Gyulai Amazonokat, a Csak A Csel csapatát és a Másnaposokat. A kupára érkeztek együttesek Erdélyből is. A 2025-ös női socca világbajnokságra készülő keretből többen is pályára léptek a Dorina Kupán.

Az eseménnyel párhuzamosan bonyolították le a III. Karalábé Kupát a férfi csapatoknak. Itt a Sárépszer Kft. győzött. A további sorrend: 2. Abasár SE, 3. Sajtos Croissant, 4. Nagy Barca.


A socca a kispályás labdarúgásnak az egyik legdinamikusabban fejlődő változata. Öt plusz egyes felállásban játsszák.

0 Tovább

Közel száz fiatal kick-boxos készült együtt a budapesti vb-re

A napokban Mosonmagyaróváron készültek a kick-box öt szakágának hazai tehetségei az augusztus végi budapesti utánpótlás világbajnokságra. A BOK Sportcsarnokbeli eseményre már 68 ország több mint 2000 versenyzője nevezett, de a szakvezetők a sportág eddigi legnagyobb korosztályos vb-jének ígérkező viadalon a nagy mezőnyök ellenére is szép sikereken bíznak.

A hétfőtől péntekig, öt napon át tartó felkészülési edzőtáborban 80-90 fő edzett napi kétszer. A light-contact és kick-light szakágak munkáját Dancsó Zoltán és Olasz Attila vezették, a ringes szabályrendszerek közül a full-contactosok edzéseit Juhász Gábor irányította, a low-kick és K1 szabályrendszer fiataljainak felkészüléséért pedig Laszák Zoltán felelt.

"Jó volt, hogy belátták a fiatalok, hogy csak akkor lesz esély sikerre és örömre, ha beletesszük a készülésbe a megfelelő munkát is. Ennek megfelelően a nagy meleg ellenére odatették magukat az edzéseken, és egy jó hangulatú, és szerencsére sérülésmentes táboron vagyunk túl" – számolt be róla Dancsó Zoltán, light-contact és kick-light szakágvezető.

A szakember elmondta, hogy rengeteg, fejenként mintegy negyven bunyón vannak túl a válogatottak. Véleménye szerint a célkitűzéseiket teljesítették: a 22 klubból érkező fiatalok fizikailag és technikailag is fel vannak készülve a nagy megmérettetésre. Az egykori, sokszoros világ- és Európa-bajnok kick-boxos azt is hangsúlyozta, hogy a budapesti vb-n a szokásosnál nagyobb mezőnyökre van kilátás, és komoly teljesítmény lesz, ha valaki dobogós helyen tud majd végezni.

"Arra számítok, hogy azért sokan érmeket nyernek majd, és remélhetőleg minél fényesebbeket. Nehéz esélyeket megfogalmazni, mert az olimpián is kiderült, hogy nem feltétlenül az nyer, akitől várjuk, és időnként olyanok lesznek érmesek, akikről nem gondoltuk volna. Mi a szakágainkban a korosztályokban az elmúlt években többször is voltunk a nemzetek sorában a legjobbak között. Az a célunk, hogy ezúttal is benne legyünk az első öt-hatban, de titokban abban bízom, hogy az első háromban sikerül végeznünk" – árulta el Dancsó Zoltán.

Nagy létszámban és jó felkészültséggel érkeztek már a táborba a válogatottak – nyilatkozta a három ringes szakág felkészüléséről Juhász Gábor. A full-contactosok szakvezetője szerint kiemelkedő volt a megjelentek hozzáállása, mindenki hajtott és nagyon akart, de közben vigyáztak egymásra a sportolók. A szakember szerint fejlődés tapasztalható a kiütésre menő ringes szabályrendszerekben itthon, egyre több edzőnél látja, hogy komolyan foglalkoznak ezekkel a szakágakkal is.

„A táborban a megszokott klubbeli ellenfelekhez képest sok idegen kesztyűzésben volt részük a sportolóknak, akik remekül dolgoztak. Érzésem szerint nagyon jó formában van mindenki. Hogy ez mire lesz elég, azt majd meglátjuk, mert ez a korosztály most kezdett csak a ringgel komolyabban foglalkozni, másrészt pedig az eddigi vb-k valószínűleg legnehezebb mezőnyei jönnek össze Budapesten. Én azt kívánom a fiataloknak, hogy úgy érjenek majd oda a felnőtt válogatottsághoz, hogy a lehető legtöbb mérkőzés legyen a vb-n a hátuk mögött. És úgy látom, hogy a sportolók azt is átérzik, hogy milyen nagy megtiszteltetés hazai világbajnokságon szorítóba lépni, és ezt senki nem veheti majd el tőlük” – mondta Juhász Gábor.

Az utánpótlás kick-box világbajnokságot augusztus 26. és 31. között rendezi meg a Magyar Kick-box Szakszövetség.

0 Tovább

Teke - A világ legjobb klubcsapatai gurítanak Zalaegerszegen

Újabb rangos világversenynek ad otthont Magyarország, ősszel a teke nagyágyúit láthatjuk vendégül.

A világ legjobb klubcsapatai érkeznek Magyarországra! Október 15. és 19. között Zalaegerszeg ad otthont a XXXV. Teke Csapat Világkupának. A Magyar Teke Szakági Szövetség információi szerint huszonnyolc csapat lép pályájára Zalában. A férfi és női klubcsapatok 15 országból érkeznek. Magyarországot a Szegedi TE és az Ipartechnika Győr SE képviseli a rangos világversenyen.

Az VK első három napján rendezik meg a selejtezőket, ahol kialakul a legjobb négy mezőnye a nőknél és a férfiaknál is, onnan egyenes kieséses rendszerben gurítanak tovább a csapatok. Az utolsó versenynap bonyolítják le a bronzmeccseket, valamint a finálékat.

Bátor Gábor szerint ez a világverseny komoly előrelépést  is jelent a hazai tekének. „Örömteli, hogy az elmúlt évekhez képest rekord létszámú csapat indul Zalaegerszegen. Magyarország igyekszik ezúttal is jó házigazda lenni. 2022-ben BL Final Fourt rendeztünk, de volt korábban pont zalaegerszegi helyszínnel csapat-világbajnokság is” – nyilatkozta a Magyar Teke Szakági Szövetség főtitkára. 

0 Tovább

Autósport – Nagy Norbert ezüstérmes lett Svájcban, és vezet összetettben

Újabb Eb-állomás, újabb dobogó. Nagy Norbert második helyen zárt a FIA Hegyi Európa-bajnokság svájci állomásán.

A kategória címvédője nagy lendülettel vágott neki a hétvégi száguldásnak, hiszen a legutóbbi állomáson, a portugáliai Limanowában győzni tudott. A svájci versenynek Saint-Ursanne adott otthont. Az 5-ös kategóriában ezúttal az olasz Lukas Biciatto volt a leggyorsabb, Nagy Norbert állhatott fel a dobogó 2. fokára, míg a svájci Pascal Bron lett a bronzérmes.

Összetettben továbbra is vezet a BMW E46-tal versenyző magyar pilóta, aki eddig 158 pontot szerzett a kontinensbajnoki sorozat eddigi futamain. Az olasz Lukas Biciattónak 137 pontja van, míg az összetett harmadik helyéről az osztrák Chris-André Mayer várhatja a folytatást.

Nagy Norbert az eredményhirdetés után így nyilatkozott: Az történt, amire számítottam. Ez egy olyan pálya, amely nagyon sok egyenes szakaszt tartalmaz. Egy picit csöpögött az eső, de még így is a tavalyi időmhöz képest 5 másodperccel gyorsabb voltam, ez most egy második helyre volt elég.

Az FIA Hegyi Európa-bajnokság két hét múlva a szlovén futammal folytatódik. 

0 Tovább

Közel volt a pontszerzés​​​​​​​

Az utolsó percig tartotta magát az FC Kassa, de végül 2-1-re kikapott a szlovák labdarúgó Niké Liga 4. fordulójában a Slovan Bratislavától.

A többségi magyar tulajdonban lévő vendég kassaiak trénere, Geri Gergely egyetlen változást hajtott végre az előző Podbrezova elleni kezdő 11-hez képest. Jakub Jakubeket Nicolas Gorositó váltotta. Idősebb Vladimír Weiss, a Slovan edzője viszont alaposan kicserélte a csapatot a keddi ciprusi Nicosiában rendezett Bajnokok Ligája-mérkőzéshez képest.

Az első félidő egy gólt hozott: Medved büntetőből volt eredményes. A második játékrészben a pozsonyiak fordítottak. A mindent eldöntő gól a 90. percben született meg. Az első hazai találat David Strelec, a második pedig Tigran Barseghyan nevéhez fűződik.

Slovan Bratislava - FC Košice 2:1 (0:1)

 Gólok: Strelec (52. p.), Barseghyan (90. p.), ill. Medved (16. p.., büntetőből) 

Slovan Bratislava: Trnovský - Medvegyev (80. Blackman), Bajrič, Voet, Vojtko (82. Sharani) - Savvidis (46. Tolič), Weiss Jr. (66. Kucka), Szőke - Barseghyan, Mak (46. Lövő), Marcelli. Edző: id. Vladimír Weiss 

FC Kosice: Šípoš - Kružliak, Krivák, Gorosito (25. Jakubko) - Gallovič (73. Miljanič), Zsigmund - Bokros (73. Magda), Faško (73. Takač), Fabiš - Niarchos (56. Varga), Medved. Edző: Geri Gergely.

0 Tovább

Jet-ski – A magyar bajnokság zárófutama következik​​​​​​​

Az országos bajnokság utolsó fordulója következik.  Augusztus 17-18-án ismét a nagykanizsai Csónakázó-tó ad otthont az eseménynek.

Az  ob-állomást tavaly kilenc év után bonyolították le, hatalmas sikerrel. A 2023-ban tapasztalt hangulatot szeretnék megismételni a szervezők.

Szombaton a kisebb géposztályok futamait rendezik 9.30 órától 17.45 óráig, vasárnap pedig a nagy kategóriák versenyzői mérik össze tudásukat 9-17.30 óra között.

A 2023-as sorozat után az idei év jet-ski bajnokságát is Juhos Árpád emléke előtt tisztelegve rendezik, illetve rendezték meg.

 A versenyek mellett számos szórakoztató program is várja az érdeklődőket. Szombaton este 20 órától Jepetto Modern Disco Partija szórakoztatja a versenyzőket.

A sportág egyre dinamikusabban fejlődik itthon. Legutóbb Győrzámoly adott otthont az Európa-bajnokságnak és a junior világbajnokságnak. 

0 Tovább

Fekvenyomó Eb – Tizenkét magyar érem Isztambulban​​​​​​​

A magyar fekvenyomók az összes korosztályt beleszámítva 5 arannyal, 4 ezüsttel és 3 bronzzal zártak az Isztambulban megrendezett fekvenyomó Európa-bajnokságon.

Szabó Ágnes két aranyérmet is szerzett, miután a +84 kilósok között 155 kilogrammal zárt, emellett az abszolút elsőséget is begyűjtötte. Eredménye a valaha nyomott legnagyobb súly a nőknél Magyarországon. Schauer Kornél a 120 kilósoknál ezüstérmes lett, míg Palágyi Zsanett (69 kg) bronzérmesként végzett.

Az ifiknél Sajben Dániel (59 kg) Eb-ezüstöt szerzett, Kőhalmi Boriska (69 kg) 3. lett, akárcsak Balog Vencel (66 kg).

A masters mezőnyben is szép magyar eredmények születtek: Európa-bajnok lett Petróczki Magdolna (masters 2; 75 kg), Katona Bálintné (masters 2; 57 kg) és  Salamon Erika (masters 2; 63 kg). A dobogó második fokára állhatott fel Schneider Erzsébet (masters 2; +84 kg), és egy kimagasló eredménnyel (205 kg) Cserna János (masters 2; +120 kg).

A dobogós helyezéseken túl több Eb-pontszerző is volt a 20 fős magyar fekvenyomó-válogatottban.

„Úgy gondolom, hogy helyt állt a csapat minden tagja a kontinensbajnokságon. Azon az Eb-n, amelyen 31 ország 700 sportolója vett részt. A magyar válogatott tagjai 70 százalékban sikeres gyakorlatokat mutattak be” – mondta Kromek András, aki Szabó Ágnessel együtt nemzetközi bíróként is képviselte a magyar színeket.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke:

Sportágunkban fontos fogásnem a fekvenyomás, és örömteli, hogy az összes korosztályban vannak olyan meghatározó versenyzőink, akik a nagy világversenyen rendszerint nagyot alkotnak. A válogatottunk ismét bizonyított, gratulálok mindenkinek”

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszás – Jól sikerült az Eb főpróbájának számító EK!​​​​​​​

Az összes korosztályt és versenyszámot egybevéve a magyarok 12 aranyérmet szereztek a gyékényesi tájékozódási búvárúszó Európa-kupán. A világverseny egyben országos bajnokság is volt.

A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a magyarok jól teljesítettek az ukránokat, a cseheket, az észteket, az olaszokat és a horvátokat felvonultató versenyben. Tájékozódási búvárúszásban Monk, csillag, öt bója, szlalom, paralel és csoportos számokban rendeznek versenyeket, ezekben külön-külön bajnokokat is avatnak. 

Balázs Péter, a sportág emblematikus alakja elmondta, a gyékényesi verseny egyben remek felkészülési esemény is volt a jövő hónapban esedékes tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság előtt. „Erős nemzetközi mezőny jött össze Gyékényesen. Úgy gondolom, hogy mind a juniorok mind pedig a felnőttek jól teljesítettek. Idén Grünheide ad otthont a sportág Európa-bajnokságának. Tájékozódási búvárúszásban a magyarok sikeres nemzetnek számítanak. Kifejezetten eredményes sorozatunk van, amelyet nem szeretnénk megszakítani.” – nyilatkozta Balázs Péter.

A kontinensbajnokságot szeptember 1. és 8. között rendezik meg.

A magyar győztesek:

M-gyakorlat

Junior

Hetyei Imre

A Paralel versenyszám

Junior

Takács Liliána

Csepecz Zsolt

Felnőtt

Balázs Péter

5-bója gyakorlat

junior

Virág Anna

Katona Ádám

felnőtt

Balázs Péter

Csillag gyakorlat

Virág Anna

Katona Ádám

felnőtt

Balázs Péter

Monk

Szász Tamás, Várszegi Vendel

Csapat

Várszegi Vendel, Német Roland, Virág Anna, Szász Tamás

0 Tovább

Megvan a Kassa első idei győzelme a bajnokságban!​​​​​​​

Magabiztos győzelemmel folytatta az FC Kassa. A Szlovák Labdarúgó Niké Ligában szereplő együttes a 3. fordulóban a Zólyombrézót (Podbrezova) fogadta, és 3-0-ra nyert.

Geri Gergely, a többségi magyar tulajdonban lévő hazai együttes edzője két változtatást hajtott végre a kezdőben az előző, trencséni meccshez képest: Jakubko váltotta a sérült Gorosit, és Niarchos játszott Takač helyett.

Az első gólt Žan Medved szerezte az 5. percben, és nem kellett sokat várni a következőre sem. A 29. percben ugyancsak Medved volt eredményes. A végeredmény pedig már a 38. percben kialakult, amikor Giannis Niarchos talált be.

A folytatásban az FC Kassa tartotta előnyét, és további gólszerzési lehetőség is adódott a hazai együttes előtt.

A kassaiak ezzel megszerezték idei első sikerüket a bajnokságban.

 

FC Kassa - Podbrezová 3-0 (3-0)

 

Gólszerzők: Medved (5., ill. 29. p.), Niarchos (38. p.)

 

FC Kassa: Sípos - Kruzliak, Krivák, Jakubko (89. Innocenti) - Bokros, Fabis - Gallovic (76. Varga), Zsigmund, M. Fasko (83. Jones) - Medved, Niarchos (76. Miljanić). Edző: Geri Gergely.

 

Podbrezová: Danko - Kostrna, Oravec, Mrva - Sanusi, Chyla (59. S. Fasko), Talakov, Yirajang - Galcík (74. Appiah), Smékal (59. Depetris), Saliman (34. Gresák). Edző: Vladimír Cifranic.

FOTÓ: Tomáš CICOŇ

0 Tovább

Féltucat aranyérmet remél a formagyakorlat szakágvezető a budapesti kick-box vb-n

Megtartotta felkészülési edzőtáborát a nyár végén sorra kerülő budapesti utánpótlás kick-box világbajnokságra a formagyakorlat válogatott. A fiatalok 24 fővel vettek részt a kiskunhalasi táborban. Puravecz Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség formagyakorlat szakágának vezetője elmondta: 6-8 aranyérem megszerzését reméli a hazai rendezésű világversenyen, amelyet augusztus 26. és 31. között rendeznek a BOK Sportcsarnokban.

A kick-box sportág hét szakágából a formagyakorlatosok tartották meg leghamarabb a vb-re felkészítő edzőtáborukat, amelyre a sportág akrobatikus jellege kapcsán egy kiskunhalasi tornászteremben került sor a múlt héten szerdától vasárnapig. Az edzéseket elsősorban Puravecz Péter vezette, de a munkába kollégái - főként a válogatottságot kivívott fiatalok edzői - is besegítettek. A szakágat irányító szakember elmondása szerint, bár már több éve tartanak hasonló táborokat, ilyen remek gárda korábban még nem jött össze.

A szakvezető arról is beszámolt, hogy a hazai kick-boxosok közül a formagyakorlatok iránt érdeklődők érezhetően egyre komolyabban veszik a edzéseket és a versenyzést. Az országos bajnokságon tavaly már száz fő fölött volt az indulók száma, míg ez az idén ugyan száz alá csökkent, ugyanakkor eltűntek a kezdőbbek, és jellemzően csak azok léptek tatamira, akik a klubjaikban már heti öt edzésen foglalkoznak a formagyakorlatokkal.

"Szorongatjuk a világszínvonalat" – fogalmazott Puravecz Péter. – "A világbajnokság kvalifikációs versenyeit úgy állítottuk össze, hogy több külföldi verseny szerepeljen köztük. Ezeken a bírók megismerték a magyarokat, és mi is sokat tanultunk. A versenyzők nemzetközi tapasztalatra tettek szert, és büszkén mondhatom, hogy mindenhol az éremtáblázat élén végeztünk. Ez azt is jelenti, hogy bízhatunk abban, hogy sikeresek leszünk a világbajnokságon."

Puravecz Péter hozzátette: amennyiben a hazai környezet még tud adni egy kis plusz önbizalmat, akkor nagyon szép eredmény várható a magyar fiataloktól a vb-n. 

"A BOK Sportcsarnokban induló négy korosztály közül a két alacsonyabban, a gyerekeknél és az úgynevezett younger cadetek mezőnyében van a legtöbb esélyünk a jó szereplésre. Az older cadetek és a juniorok mezőnyében jóval erősebbek a külföldiek, elsősorban az amerikaiak, a hollandok és az angolok. Összességében úgy érzem, hogy hat-nyolc világbajnoki cím is összejöhet egyéniben. Emellett több csapatot is el fogunk indítani, amelyek közül különösen a kreatív formagyakorlat együttestől remélek jó eredményt" – jelentette ki a szakágvezető. 

Kick-boxban a formagyakorlatban négy versenyszámban indulhatnak a versenyzők: kreatív pusztakezes, kreatív fegyveres, zenés pusztakezes és zenés fegyveres kategóriákban adhatják elő gyakorlatukat, amelyeket bírók pontoznak le.

0 Tovább

Vereség Szakolcán a Trencsén ellen​​​​​​​

Vereséggel folytatta az FC Kassa. A labdarúgó Niké Liga 2. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő csapat Szakolcán lépett pályára a Trencsén ellen.

Jó előjelekkel nézett az összecsapás elé a Kassa, hiszen az első fordulóban ikszelt a Dunaszerdahellyel, azt megelőzően pedig a stadionavatón szintén döntetlent játszott az olasz AS Romaval. A szombati találkozón aztán a Trencsén szerezte meg a vezetést a 30. percben Emmanuel Uchegbu volt eredményes.

A félidő hajrájában aztán ismét a pályaválasztók örülhettek, miután Chinonso Emeka talált be. A nigériai továbbra is főszereplő lett az összecsapáson, mivel az 53. percben megkapta a 2. sárgalapját, így kiállították.

Az eredmény végül nem változott, így a trencsénieké lett a 3 pont.

Trencsén  - Kassa 2-0 (2-0)

Gólok: Uchekbu (30. p.), Emeka (45.+3. p.)

Kiállítva: Emeka (53. p.)

Trencsén: Sláviček - Hájovský, Bondarenko, Stojsavljevič, Holúbek - Ibrahim (66. Zorić), Ben Sallam (66. Bariš), Gajdoš (75. Donkor) - Uchegbu (85. Pavek), Emeka, Sunday (85. Praženka). Tréner: Ilija Stolica.

FC Kassa: Šípoš - Kružliak (85. Magda), Gorosito, Krivák - Fabiš (70. Dos Santos), Bokros - Gallovič, Zsigmund (85. Varga), Takáč (46. Niarchos) - Faško (66. Miljanić) - Medved. Tréner: Geri Gergely

0 Tovább

A Trencsén elleni találkozó következik

A Trencsén elleni összecsapással folytatja a szlovák labdarúgó Niké Ligát az FC Kassa! A többségi magyar tulajdonban lévő együttes az AS Roma elleni stadionavatót követően a bajnoki nyitányon 2-2-re végzett hazai pályán a Dunaszerdahely csapatával. A Trencsénnel a kassaiak semleges pályán, Szakolcán mérkőznek meg – tudtuk meg Farkas Balázstól, az FC Kassa sportigazgatójától.

„Trencsénben még nem készült el az átalakított pálya, a bajnokságban ugyanis hoztak egy olyan rendelkezést, hogy műfüves pályán nem lehet játszani. Ez indokolta azt, hogy semleges környezetben lépünk pályára a hétvégén” – mondta a sportvezető.

Az új igazolások szépen beépültek a csapatba, a DAC ellen négyen voltak a kezdőcsapatban az újonnan érkezettek közül, és a padról is álltak be.

A Trencsén elleni találkozó szombaton 18 órakor kezdődik. 

Fotó: fckosice.sk

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum