Az összes korosztályt és versenyszámot egybevéve a magyarok 12 aranyérmet szereztek a gyékényesi tájékozódási búvárúszó Európa-kupán. A világverseny egyben országos bajnokság is volt.

A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a magyarok jól teljesítettek az ukránokat, a cseheket, az észteket, az olaszokat és a horvátokat felvonultató versenyben. Tájékozódási búvárúszásban Monk, csillag, öt bója, szlalom, paralel és csoportos számokban rendeznek versenyeket, ezekben külön-külön bajnokokat is avatnak. 

Balázs Péter, a sportág emblematikus alakja elmondta, a gyékényesi verseny egyben remek felkészülési esemény is volt a jövő hónapban esedékes tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság előtt. „Erős nemzetközi mezőny jött össze Gyékényesen. Úgy gondolom, hogy mind a juniorok mind pedig a felnőttek jól teljesítettek. Idén Grünheide ad otthont a sportág Európa-bajnokságának. Tájékozódási búvárúszásban a magyarok sikeres nemzetnek számítanak. Kifejezetten eredményes sorozatunk van, amelyet nem szeretnénk megszakítani.” – nyilatkozta Balázs Péter.

A kontinensbajnokságot szeptember 1. és 8. között rendezik meg.

A magyar győztesek:

M-gyakorlat

Junior

Hetyei Imre

A Paralel versenyszám

Junior

Takács Liliána

Csepecz Zsolt

Felnőtt

Balázs Péter

5-bója gyakorlat

junior

Virág Anna

Katona Ádám

felnőtt

Balázs Péter

Csillag gyakorlat

Virág Anna

Katona Ádám

felnőtt

Balázs Péter

Monk

Szász Tamás, Várszegi Vendel

Csapat

Várszegi Vendel, Német Roland, Virág Anna, Szász Tamás