A felnőtt és a junior korosztályt egybevéve 10 érmet szerzett eddig a magyar válogatott a tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon. A csehországi Jablonec Nad Nisou-ban zajló kontinensbajnokságon csütörtökön az öt bója versenyszámban avattak Európa-bajnokokat, itt a felnőtteknél Balázs Péter megszerezte újabb Eb-aranyát, ezen a kontinensviadalon neki ez az első. Hatházi Katalin ezüstéremmel fejezte be a versenynapot.

A junioroknál Tamás Dávid is felállhatott a dobogóra, miután ezüstérmesként zárt.

Korábban Csillag versenyszámban Hatházi Katalin győzött, Balázs Péter pedig másodikként végzett, itt jól teljesítettek a juniorok is, hiszen Tamás Dávid aranyat, Katona Ádám és Rendes Linda pedig egy-egy ezüstöt gyűjtött.

Az Európa-bajnokság első versenyszáma a Monk volt, a párosokra épülő kategóriában a Balázs Péter, Szász Tamás kettős második lett, míg a nőknél a Hatházi Katalin, Virág Anna duó harmadikként zárt.

Balázs Péter így nyilatkozott az Eb-aranya után: „Ideális körülmények vannak, jó itt versenyezni Csehországban.  Örülök, hogy a korábbi versenynapok érmei után a győzelem is összejött. A magyar válogatott hozza a formáját, és bízom benne, hogy a folytatásban is sok magyar dobogós helyezés lesz” – mondta Balázs Péter.

A csehországi tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon pénteken a szlalomverseny mellett megrendezik a paralell versenyszám döntőjét, szombaton pedig a csoportküzdelmekkel fejeződik be a viadal.