Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem leszünk mozgáshiányosak az EFOTT-on…

Az idei EFOTT sem szenved majd hiányt zúzós zenekarokban. Az önfeledt hangulatért és a kemény bulis tombolásért június 25-30. között Zánkán többek között olyan zenekarok felelnek, mint a Junkies, a Road, a Subscribe, és az Ivan & the Parazol.

A Road 2004-ben, Nem kell más című albumával robbant be a köztudatba, azóta pedig sorra gyűjti be az elismeréseket. Idén márciusban már ötödik lemezük sikerének örülhetnek, amely rövid idő alatt aranylemez lett. A Tegyük fel… című album lemezbemutató turnéja már elindult, állomásai közül pedig természetesen az idén Zánkán, erdős-ligetes partszakaszon tartott magyar fesztivál sem hiányozhat.

A punk rock vonalat a Junkies képviseli majd. A zenekar 1994-es megalakulása óta tíz albumot tudhat maga mögött és 2008-ban az érettségi tételek sorába is bevonult. Az egyik győri iskolában ugyanis a Junkies és a Tankcsapda egy-egy dalának elemzése és összehasonlítása volt a szerencséskezű érettségizők feladata.

Az alternatív metál zenét játszó Subscribe is ellátogat a Balaton partjára. Az 1999-ben alakult zenekar itthon és külföldön egyaránt nagy népszerűségnek örvend. 2008-ban, nemcsak a rajongók, de a szakma is kifejezték véleményüket a zenekarral kapcsolatban: a banda Stuck Progress To Moon című albuma Fonogram-díjat nyert modern rock kategóriában.

Az Ivan & The Parazol három éve robbant be a köztudatba, ugyanakkor harmadik alkalommal léphet az EFOTT színpadára is. A srácok mindig nosztalgikus örömmel gondolnak a 2011-es EFOTT-fellépésükre, hiszen frissen alakult zenekarként az elsők között érkezett a több évtizedes múltú magyar kulturális fesztivál szervezőinek felkérése: „Hatalmas megtiszteltetés volt akkor Szolnokon játszani! Azóta minden évben egyre jobban érezzük magunkat, és ez egyértelműen a lelkes közönségnek köszönhető”– mondja a zenekar énekese, Vitáris Iván.

Ivánék nemrég tértek haza Amerikából és máris teljes gőzzel készülnek Balaton parti fellépésükre. A zenekar frontembere ma is nevetve emlegeti a tavalyi EFOTT-os élményüket, amikor sikerült megidézniük egy romantikusan tomboló vihart: „Láttuk, hogy közelednek a viharfelhők és csak a hecc kedvéért elkezdtük játszani a The Doors „Riders on the storm” című számát. Erre mikor vége lett a koncertnek, leszakadt az ég. Érdekes volt onnan nézni a futkározó közönséget, akiket láthatólag felszabadított a kánikula után érkező eső.”

Tombolásra fel, az EFOTT-ra érkezik majd a Tankcsapda, az Alvin és a Mókusok, a Zorall és a Depresszió is, így fergeteges bulikban az idei fesztiválozó sem szenved hiányt.

0 Tovább

Táncsport - Lászlóék dobogóra álltak Ungváron

Bronzérmet szerzett a Világjátékok-résztvevő magyar páros. László Csaba és Páli Viktória Ungváron lett harmadik a Standardtáncok World Open versenyén.

Az ukrajnai versenyen a magyar bajnoki duót csak egy ukrán és egy orosz páros tudta megelőzni a döntőben. „Remek felkészülési állomás volt ez nekünk. Most fejeztünk be egy olaszországi edzőtábort. Igyekszünk mindent tökéletesíteni az év versenyére, a kolumbiai Világjátékokra. A júliusi nem olimpiai sportágak versenyéig több nemzetközi megmérettetésen is részt vennénk, és egy újabb olaszországi edzőtábort is beterveztünk” – mondta Páli Viktória.

Táncsportban a László Csaba, Páli Viktória kettős az egyedüli magyar páros, amely kvalifikálta magát a Caliban megrendezendő Világjátékokra. A duó férfi tagja rutinos Világjátékok-résztvevőnek számít, hiszen különböző partnerekkel, 2005-ben és 2009-ben is parkettre lépett a nem olimpiai sportágak legnagyobb viadalán.

A kolumbiai játékokon jelen állás szerint egy 50 fős magyar csapat vesz részt, a versenyek július 25-én kezdődnek.

Fotó: Szilver.hu

0 Tovább

Tekesport - Áder János lesz a zalaegerszegi világbajnokság fővédnöke

A Magyar Tekeszövetség bejelentette: Áder János lesz a hazai csapat-világbajnokság fővédnöke. A sportág legnagyobb 2013-as eseményét május 15-25. között rendezik meg Zalaegerszegen.

Áder János

„Egy nemzetközi verseny megrendezése minden esetben kihívás, de nagy öröm is. Megtisztelő, hogy az egyik legeredményesebb sportágunk ezt az örömet meg kívánja osztani velem. A rendezvény lebonyolításához sok sikert, lelkes szurkolókat és kiváló szereplést kívánok” – nyilatkozta Áder János köztársasági elnök.

London 2012 - Áder János magyar szurkolók gyűrűjében

A kiváló szereplésre jó esélye van a válogatottjainknak, hiszen egyre jobb formában vannak, és nagyon várják már a világbajnokságot. Magyarország utoljára 1988-ban rendezett csapat-világbajnokságot, így érthető a várakozás.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy Áder János köztársasági elnök úr elvállalta a fővédnökséget. Igyekszünk minél jobb eredményekkel zárni majd a vb-t. Egyre több a tennivaló, de ez így van rendjén.” – mondta Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára.

 

Fotók: keh.hu

0 Tovább

Nélkülük nincs EFOTT

Ősfesztiválozó zenekarok, akik az EFOTT-tal párhuzamosan nőttek nagyra, s akik nélkül az idei, zánkai buli is elképzelhetetlen lenne. Június 25-30. között a húrok közé csap többek között a Beatrice, a Quimby, Kowalsky-ék és az Anima Sound System. A balatoni, erdős-ligetes helyszín nem csak az EFOTT közönségének, de a zenészeknek is vonzó. Erről Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere mesélt a fesztivál hivatalos honlapjának.

A Beatrice épp most ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját, de Nagy Feró és csapata fáradhatatlan. Továbbra is nagysikerű koncertekkel örvendeztetik meg a Ricse-rajongókat, és az EFOTT-ról sem hiányozhatnak. Érdemes lesz a babos kendőket újra előkészíteni!

A Tankcsapda népszerűsége is hosszú évek óta töretlen. A zenekar most kezdi meg Rockmafia elnevezésű turnéját, és június 29-én, szombaton Zánkán is dübörög majd a Rock ’n’ roll. Az EFOTT-os Tankcsapda bulik mindig hihetetlen tömeget mozgatnak meg, amelyre Lukács Laci is szívesen emlékszik vissza.

„Az EFOTT a mindenféle értelembe vett fékeveszett bulizást jelentette már azokban az években is, amikor még „csak” közönségként voltuk jelen – emlékszik vissza Laci. – Amióta fel is lépünk ezeken a bulikon, ez a dolog csak még inkább pikánssá vált. Konkrét esetet nem mondunk, mert nem csak a nyomdafesték nem tűrné, de a számítógép monitor is elszégyellné magát.”

A Tankcsapda énekese Zánkáról is kellemes emlékeket őriz: ”Több alkalommal volt már szerencsénk Zánkán játszani. Sőt még dalszövegben is „emléket állítottunk” egy nagyon erősre sikerült ottani éjszakának, még ha a Zánka szó nem is hangzik el a Voltam már bajban című, 1994-es szerzeményben.”

Az éppen Erdélyben koncertező Quimby sem maradhat ki az EFOTT-fellépők közül. A fesztiválon a közönség ízelítőt kaphat az új lemezhez készülő dalokból is. A hat fiú a szabadtéri bulik nagy kedvence, idén az EFOTT-on június 27-én lépnek fel.

És a sor ezzel még nem ér véget, visszaigazolt részvevője a bulinak az Anima Sound System, az Alvin és a Mókusok, a Belga, a Pál Utcai Fiúk és Kowalsky meg a Vega.

Elindultak már a találgatások, de a nyitó napi fellépőt, valamint a külföldi nagy meglepetés neveket még nem tették nyilvánossá a szervezők. De az igazi fesztiválozók e nélkül is tudják, a buli garantált!

0 Tovább

Fighters'Run - Pulai és Palkovics is indult

A Békéscsaba melletti Pósteleken rendezték meg a Royal Vodka Fighters' run versenyt, mely jelentős sikert könyvelt el azzal, hogy 2012-höz képest száznál is több nevezés érkezett a Vozár Attila vezette szervező csapathoz. Idén már több mint 800 'harcos' indult a 7 illetve a 14 km-es távon, melyek a helyenként katonai kiképzéssel felérő akadálysorral  kiegészítve erősen megdolgoztatták az indulókat, köztük több egykori kiválóságot.  így a versenyt teljesítők közt volt Pulai Imre olimpiai bajnos kenus, Palkovics Krisztián volt válogatott hokis és Kropkó Péter egykori Ironman.

.A  gondosan megszerkesztett pályán.a versenyzők dolgát különösen megnehezítette a 30 fokos meleg. A legidősebb versenyző: Kláben György  (62 éves) volt.  A 7 km-en győztes Mester Bálint (X2S Haibike Team) tereptriatlonos nem kis  hátrányból szerezte meg az első helyet.  'Amikor a kötélen kellett felmászni, nem tudtam, hogy a másik oldalon majd más lesz a kiképzés, ezért a meglepettségemben egy jó nagyot esten és ezzel fél perc előnyt ajándékoztam az ellenfeleimnek. Ettől kezdve már csak azt kellett elhitetnem magammal, hogy ennek ellenére is győzhetek.'  A tavalyi győztes, a békéscsabai atléta Dobra Viktor most a második helyen érkezett be. 'A várban sajnos elfutottam magam, az idén nagyon hosszúra nyújtott kúszópálya után meg éreztem, hogy beszúrt a levegő.'  A 7 km-en harmadiknak beérkezett etióp Ashenafi Erkolot érhette a legtöbb meglepetés ezen a versenyen. 'Nem igazán voltam felvilágosítva, hogy mi is vár rám. Egy kellemes 7 km-es futásra készültem az erődben. Elképzelhetik, hogy mit éreztem, amikor hirtelen szembe találtam magam az első akadállyál. Persze eszem ágában sem volt visszafordulni. Egyik kaland jött a másik után. Kétszer is elvesztettem a cipőmet a vízes akadályokban. Szerencsére a mocsár közepén azt is megtaláltam, s akkor már csak az áramütést kellett átvészelnem és így telt el ez a félete életem első Fighters Run versenyén.'


Eredmények:

Egyéni 7 km, férfi:

1. Mester Bálint 30:15
2. Dobra Viktor 30:30 
3. Ashenafi Erkolo 32:42
Egyéni 7km, női
1. Pörneczi Kata 42:09
2. Urbán Anett 44:19 
3. Soós Helga 45:21
Csapat 7 km 
1. X2S - Speedcross Team 34:29 
- Oláh Bence 
- Mester Bálint
- Sipiczki Csaba 
- Kovács Zsolt 
2. MH Ludovika 36:01 
- Gangel Marcell
- Kiss Attila 
- Szalai Dániel 
- Kelemen Csanád 
3. TEK Békéscsaba 39:09
 - Asztlos Zoltán
- Virág László 
- Legoza Zsolt 
- Tóth István 
Egyéni 14km, férfi 
1. Tóth Ádám
2. Nagy Gergely 
3. Schmidt Zoltán 

Egyéni 14 km, női 
1. Poór Brigitta 
2. Szentpéteri Diána 
3. Kaló Szilvia 

14 km csapat 
1. BBU Extreme Team
- Stépán Zsolt
- Tóth Viktor
- Nagy György 
- Soltész Tamás 
- Kuncz Gábor
- Farkas László
2. MH 54-es
- Avar András
- Vass Tibor 
- Kolonics Tamás 
- Török Krisztián 
X2S Xterra 
- Tóth Viktor
- Dezső Sándor
- Szabó Tamás 
- Andrási Ferenc 
- Bagyinszki Balázs
0 Tovább

PMFC-MATIAS - A tulajdonos is futott

Egy héttel a budapesti 28. Telekom Vivicitta után Pécsett húztak futócipőt a „városvédők”. Az eseményen a PMFC-MATIAS is képviseltette magát.

 

A baranyai labdarúgóklub menedzsmentjéből többen ott futottak a mezőnyben. A Széchenyi térről rajtoló nagyszabású futóversenyen elindult Matyi Dezső, a PMFC-MATIAS elnök-tulajdonosa és kisfia Bence.

 

A vezetőségből Feleki Attila ügyvezető, Halász Gábor klubigazgató és Győri János operatív menedzser is részt vett az eseményen. Emellett mintegy 50 fiatal futballista és edzőik is lefutották a távot, akik a PMFC-MATIAS utánpótláscsapatait képviselték.

0 Tovább

Újoncok az EFOTT színpadán

A régi nagymotorosokon kívül számos olyan ismert névvel is találkozhatunk majd Zánkán, akik az EFOTT történetében most először állnak színpadra. Az elsőt senki sem felejti el, így garantált, hogy erre a különleges alkalomra mind a fellépők, mind a közönség emlékezni fog. ByeAlex ráadásul nemhogy az EFOTT-on, de egyáltalán nem lépett még fel fesztiválon. Zánkán viszont járt már.

Június 25-én nyitja kapuit az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. Vannak, akik visszatérő vendégei a nagyszabású bulinak, és minden évben örömmel mondanak igent a szervezők felkérésére. Azonban nem maradhatnak ki a szintén nagy népszerűségnek örvendő, de még „EFOTT-szűz” előadók sem. Az Anna & the Barbies már majd’ egy évtizede szórakoztatja a nagyérdeműt, ennek ellenére ezen a fesztiválon mindeddig nem láthattuk őket. Most, hogy alkalmuk lesz Zánkán is megmutatkozni, ígérik, hogy igazi „fesztiválos zúzásra” számíthatunk tőlük.

ByeAlexneve a közelmúltban lett igazán ismert, Kedvesem című dalával lopta be magát a köztudatba, és sokak szívébe. Az extrém megjelenésű srác épp a nagy malmöi megmérettetésre, az Eurovíziós Dalfesztiválra készül, de közben már azon gondolkozik, mivel lepje meg június végén az EFOTT-on bulizóknak.

„Koncertekre szívesen járok, de inkább klubokba vagy stadionokba, fesztiválokra kevésbé. Zánkán idáig egyszer jártam, táborozni, de nem mondhatnám, hogy az jól sült el – kezdi az énekes. – Az EFOTT-ra viszont, igaz egyelőre csak gondolatban, de nagyon készülök. Szeretnék önmagam lenni a színpadon, és miután kedvelem az elektronikus zenét, annak is inkább a dark változatát, valószínűleg ilyen hangszerelésben is hallhatják majd a dalaimat az odalátogatók. Fontos, hogy jól érezzem magam, hogy aztán ez átragadhasson a közönségre is, de azt gondolom, a fesztiválozók igazi cool arcok, nem lesz probléma. Nagy, fesztelen hangulatú bulira készülök!”

És akkor íme még néhány EFOTT-elsőbálozó, az idei fellépők sorából: az alternatív stílusban játszó Odett & the go Girlz!, a punk-rockos The Grenma, de rappel a Deniz, a DSP, ugyanakkor hallgathatunk csajos rockot is a Dorothy-tól. És a nosztalgia kedvéért felcsendül majd a „Viva Las Vegas”, a szintén EFOTT-érintetlen ZZ Top cover bandtől, a ZZ Copy-tól.

0 Tovább

Jön a Balatonman!

Folytatódik a Maratonman-sorozat 2013-as szezonja. A „Fáklyás Futam” elnevezésű versenyt a Balatonman Triatlon Fesztivál részeként bonyolítják le, ahol a nevezők egy fáklyákkal kivilágított pályán futhatnak együtt az ország legjobb ironman versenyzőivel. A június 15-én megrendezendő balatonfüredi Balatonman Triatlon Fesztivál már a második lesz, és a tavalyi sikernek köszönhetően idén is minden bizonnyal gyorsan megtelik a rajtzóna. A klasszikus távon 3.8 km úszást, 180 km kerékpározást, és 42.2 km futást kell teljesíteniük az indulóknak.

A 2013-as Maratonman-sorozat első állomása ugyancsak Füreden volt, április 21-én, ahol több távon futhattak a résztvevők.

Prémium kategóriás versenysorozatot bonyolítunk le. Igyekszünk mindenből a legjobbat nyújtani a hétköznapi hősöknek” – kezdte Zelcsényi Miklós főszervező. „A Balatonman nem más, mint egy festői környezetben, profi módon megrendezett verseny. Mindezek mellett széleskörű sportszakmai expo és szabadidős, családi programok várnak mindenkire, aki június 15-én ellátogat Balatonfüredre. Szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák, hogy a triatlon nem csupán a szuperatléták sportja. A megfelelő felkészüléssel bárkiből lehet Ironman, de a rövidebb távok teljesítése vagy a váltóban való részvétel is fantasztikus élményt nyújt” – tette hozzá a sportvezető.

 

0 Tovább

Még több sport az idei EFOTT-on

Balaton, fesztiválcsárda, hangos és akusztikus duplakoncertek, világsztár fellépők, még több sportprogram – néhány kulcsszó az idei EFOTT-hoz. Sajtótájékoztatót tartottak a szervezők, ahol újabb részleteket árultak el a legnagyobb múltú magyar fesztivál idei programkínálatából. Alig két hónap múlva, június 25-én Zánkára költözik a hazai zenészvilág legjava.

Idén a Budapesti Corvinus Egyetem az EFOTT házigazdája, ennek köszönhetően egy gyönyörű helyszínen, az egyetemhez tartozó borászati tangazdaságban tartották a fesztivál sajtótájékoztatóját. A díszlet már a Balatont idézte, az érdeklődők napozóágyakból és felfújt strandfotelekből hallgathatták a Magyar Vista Social Club muzsikáját. Egy játék keretében repültek Dévényi Tibi bácsi pontos labdái, a tűzön pedig bogrács pörkölt rotyogott.

„2013-ban egy csárdát is nyitunk az EFOTT-on, ahol kiváló népi muzsikát hallgathatunk, népdalokat és -táncokat tanulhatunk, no és persze hazai ételeket és jobbnál jobb borokat kóstolhatunk. A programokat a Csík Zenekar Kossuth-díjas brácsása, Kunos Tamás állította össze” – árulta el Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

A sajtótájékoztató moderátora, D. Tóth András a téma apropóján a programfelelős mellett Csík Gabriellát, a Magyar Rádió szerkesztőjét faggatta a népzene térhódításáról:

„Az utóbbi években, köszönhetően kiváló zenészeinknek, hatalmas fordulatot vett ennek a fajta muzsikának a népszerűsége. A rádióban is azt tapasztaljuk, hogy a népzene fúziója a rock, a pop és az elektronikus zenével egy olyan utat nyitott, amely által szélesebb közönséghez eljut ebben a formában. Az akusztikus koncertek pedig az indulás óta nagy népszerűségnek örvendenek” – vezette fel Gabriella az EFOTT másik újdonságát.

A fesztiválon ugyanis idén a Punnany Massif és az Anna and the Barbies ad majd dupla koncertet, ami azt jelenti, hogy a színpados mellett egy csendesebb, intimebb akusztikus verzióban is meghallgathatják őket a fesztiválozók. Kardos-Horváth Janó például három év szünet után itt tér majd vissza a Kaukázussal a nagyközönség elé, Kafkaz nevű formációjával pedig szintén egy csendes-ülős koncertet is ad:

„Én nagyon szeretem ezeket az akusztikus koncerteket, teljesen más a hangulata, mint amikor nagyszínpadon játszunk. Sokkal közelibb a közönség, meghittebb az egész, és csókolózó párokat is gyakrabban látni” – avatott be a részletekbe Janó.

A sajtótájékoztatón kiderült továbbá, hogy a fesztivál fő pénzügyi partnere, a Budapest Bank egyedülálló tehetségkutató versenyt indít főiskolai és egyetemi zenekarok számára. A május 6-án induló Play Stage nevet viselő pályázat keretében a tíz legtöbb szavazatot begyűjtő együttes fellépési lehetőséget kap a fesztiválon, a győztes csapat pedig egyenesen a nagyszínpadról mutatkozhat be a közönségnek.

A hazai együttesek legjava mellett természetesen idén is lesznek világsztárok, a nagy durranás ezúttal a Faithless Live PA & DJ set, de Zánkára jön a N.O.H.A, Deniz Koyu és a Kosheen DJs is.

0 Tovább

Meghosszabbodott a nevezési határidő 2013-as Kihívás Napjára!

A Magyar Szabadidősport Szövetség, a települési önkormányzatok kérését figyelembe véve úgy döntött, hogy 2013. május 8-ig kitolja a nevezési határidőt.

A Kihívás Napja 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseménye. Magyarországon eddig összesen 1591 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben induló falvak és városok lakói egyetlen nap alatt 48 millió percnyi testmozgást végeztek.

A Kihívás Napjának célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

A Kihívás Napja idei újdonsága a SZEMETISZ programjával közösen meghirdetett versenye.

Ugye Te sem szeretnéd, hogy szűkebb és tágabb környezetedet ellepje a szemét? Ha nem szeretnél egy szemétdombon élni/sportolni/kirándulni, akkor csatlakozz a TIsztul az ORszág mozgalomhoz, és töltsd le az alkalmazást mobiltelefonodra.

Regisztrálj, járj nyitott szemmel és készíts minél több bejelentést 2013. május 10 – 21 között olyan szemetekről, amikre te találsz rá valahol, majd szervezz csapatot, hívd meg barátaidat, kollégáidat és vegyetek részt a Kihívás Napján 2013. május 22-én mindannyian a bejelentett szemetek eltakarításában!

Vajon melyik település fogja elnyerni a 2013. évi Kihívás Napja Zöldbarát címét elnyerni?

 

Bővebb információ: http://www.kihivasnapja.hu/index.php?WG_NODE=WebHirek&WG_OID=NSTf_25d6646&WG_FUSK0=2

 

 

Magyar Szabadidősport Szövetség

Email: info@masport.hu

Web: www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

Sportolj, bulizz, józanodj! Pazar program a 7. PAFE-n

A Nagyszínpad után most a többi helyszín programját vettük górcső alá a Balatonnál tartózkodó vízisport-szerelmesek számára a 7. Pannónia Fesztiválon, melyet május 16. és 19. között Szántódpusztán rendeznek.

 

Május 16-án, csütörtökön az alternatívabb zenét kedvelők többek között a Kutya vacsorája vagy éppen a Magashegyi Underground zenéjére mozoghatnak egy jót, a keményebb műfajokra vevők a Coolhead Clan, a Prosectura és a Hétköznapi Csalódások koncertjén tombolhatnak.

Pénteken jön a teljesség igénye nélkül Kowalsky meg a Vega, a PUF, a Kistehén, a Pokolgép és a Zorall, szombaton mi egy Mary Popkids, Ganxsta Zolee és a Kartel, Hollywoodoo, Blind Myself, Deep Inside portfóliót állítanánk össze.

Vasárnap kihagyhatatlannak tűnik a Fish!, Kalapács, a Moby Dick, az Akela, az Omen és a Compact Disco, de hát ugye ízlések és pofonok…

További részletek a www.pannoniafesztival.hu oldalon!

0 Tovább

28. TELEKOM VIVICITTÁ VÁROSVÉDŐ FUTÁS

0 Tovább

Teke a Hír TV-ben

A Hír TV-ben Szabó Dávid vendége Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára volt. A sportvezető a májusi csapat-világbajnokságról és a szegediek BL-győzelméről beszélt.

Forrás: Hír TV

Magyarország legutóbb 1988-ban rendezett csapat-vb-t, így nem csoda, hogy a sportágban nagyon várják már a zalaegerszegi világversenyt, amely május 10-én kezdődik.

0 Tovább

Bárkiből lehet Vasember!

Hétvégén rendezett egy nagyszabású maratont, de már a Balatonman előkészítésén dolgozik. A magyar szabadidősportnak sok ilyen egyéniségre lenne szüksége, aki hitelesen tud beszélni a sportolás öröméről.

 Zelcsényi Miklós – több maratonnal a háta mögött - úgy határozta el, hogy teljesíti az iron man távot (3,8 km úszás, 180 km bringa, 42,2 km futás), hogy nem tudott úszni. Megtanult, felkészült, és iron man lett. Most azon dolgozik, hogy minél több emberrel megszerettesse a sportot, a futás, az úszást és a kerékpározást. Zelcsényi Miklós a Juventus Lights vendége volt.

 

Hájas Barnabás és Thuróczy Richárd beszélgetős műsora március óta hallható a Juventus Rádióban minden szombaton és vasárnap 20 órától.

 

Az adás meghallgatható itt: http://juventus.hu/hangok/344_1.mp3

 

________________________________________

Sportime Magazin

• Ha szereti a sportokat, és nem csak a bulvárra kíváncsi!

• Ha fontosnak tartja a hiteles információkat!

• Ha támogatni szeretné a magyar sportutánpótlást!

Válassza a kéthavonta megjelenő Sportime magazint, ahol színes sportválasztékkal a sportolók szólnak Önhöz, és mindezzel a sportutánpótlást is támogathatja.

 

Legyen az előfizetésével a TÖMASU Program támogatója!

0 Tovább

Nagyágyúk a PAFE-n

A népszerű amerikai vagy ausztrál szörf- és vitorlásparadicsomokban a körítéshez régóta hozzátartozik, hogy a napközbeni sportolás után éjszaka jót partiznak a legmenőbbek, és most már a Balatonnál is adott ez a lehetőség – akár májusban is!

 

Május 16. és 19. között Szántódpusztán rendezik meg – immár hetedik alkalommal – a Pannónia Fesztivált, amely talán Magyarország leghangulatosabb ilyen jellegű rendezvénye, a legkedvezőbb ár-érték aránnyal. Nézzük most át a fesztivál Nagyszínpadának programját.

16-án, csütörtökön a rockerek igazán jól érezhetik majd magukat, hiszen az Ossian nyit, aztán a Road, a Depresszió, végül a Tankcsapda lép fel.

Pénteken a Subscribe után az Alvin és a Mókusok, a Zagar, a brit Rudimental Live és a PASO igyekszik megmozgatni a látogatókat – van egy olyan érzésünk, hogy sikerülni fog…

Szombaton Intim Torna Illegal, Punnany Massif, Vad Fruttik, Foreign Beggers (brit), Brains a sorrend.

Vasárnap is lesz buli, de semmi gond: a hétfő a Pünkösd miatt munkaszüneti nap, így mindenki nyugodtan ellazulhat a Supernem, Péterfy Bori és a Love Band, valamint a brit Dub Pistols és az Irie Maffia koncertjén.

Szóval, tengerre, vagyis hogy bulira magyar!

0 Tovább

Kendó-Eb – Tekintélyes bronzszállítmánnyal tért haza a magyar válogatott

Öt bronzérmet szerzett a magyar kendó-válogatott a berlini Európa-bajnokságon. A férfiaknál Dubi Sándor, a nőknél pedig Bővíz Marina állt dobogóra. Rajtuk kívül a férfi és a női csapat, valamint a junior-válogatott is harmadik lett Németországban.

Ahogy azt már korábban írtuk, a magyar csapat felkészülése nem volt teljesen zökkenőmentes erre az Eb-re. Sokáig úgy tűnt, hogy anyagi okok miatt meghiúsul hazánk részvétele a kontinenstornán, de a hazai kendó-támogatók példás hozzáállásának köszönhetően sikerült a hiányzó összeget összegyűjteni. Ehhez persze a válogatott és a szövetség komoly lobbitevékenységére is szükség volt.

A csapat helyzetét tovább nehezítette, hogy a férfi válogatott egyik meghatározó alakja, a győrzámolyi Babos Gábor (kendó 4. dan) az Eb előtt térdsérülést szenvedett, ezért most nem tudott a csapattal tartani. Helyét a Budapest Főnix Kendo és Iadio Klub fiatal versenyzője, Szegőfi Ákos (kendó 2. dan) vette át.

 

Eredmények:

XXV. Kendó Európa-bajnokság junior csapat kategória:
1. Franciaország
2. Románia
3. Magyarország Komjáti Krisztián (Magyar-Japán Kendo Klub), Szemán Bence (Bakony Kendo Klub), Le Hoang Anh (Magyar-Japán Kendo Klub)
3. Olaszország

XXV. Kendó Európa-bajnokság női csapat kategória:
1. Németország
2. Franciaország
3. Magyarország Bővíz Marina (Magyar-Japán Kendo Klub), Czimbalmos Mercédesz (Musin Kendo Klub), Tallós Zsófia (Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub), Molnár Eszter (Happu Fudo Kendo Klub), Kocsis Barbara (Bakony Kendo és Iaido Klub)
3. Hollandia

XXV. Kendó Európa-bajnokság férfi csapat kategória:
1. Franciaország
2. Belgium
3. Magyarország Dubi Sándor (Szigetközi Junior Kendo Klub), Váradi Ábel (Magyar-Japán Kendo Klub), Dubi Attila (Szigetközi Junior Kendo Klub), Tóth Balázs (Szegedi Kendo Egyesület), Szegőfi Ákos (Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub)
3. Spanyolország

XXV. Kendó Európa-bajnokság női egyéni kategória:
1. Fadai (Németország)
2. Van der Woude (Hollandia)
3. Bővíz Marina (Magyarország)
3. Momcilovic (Szerbia)

XXV. Kendó Európa-bajnokság férfi egyéni kategória:
1. G. Giannetto (Olaszország)
2. K. Nakabayashi (Franciaország)
3. Dubi Sándor (Magyarország)
3. A. Fisher (Anglia)

Fotók: facebook.com/ekc2013germany

0 Tovább

Balzsay Károly mosolyogva teljesítette a félmaratont

A férfiaknál Beda Szabolcs, a nőknél pedig Hornyák Zita nyerte a Maratonmant . A Balaton partján, kellemes tavaszi időben, több száz futó részvételével rendezték meg a 2013-as Maratonman-sorozat első állomását. Félmaratonon Pelsőczy Attila és Garami Kata végzett az élen. A balatonfüredi mezőnyben két profi ökölvívó világbajnok is futott, Balzsay Károly és a német Sebastian Zbik egyaránt félmaratont teljesített.

Balzsay első félmaratonján van túl. „Ugyan korábban az edzőtáborokban, vagy egy-egy profi meccsre készülve, futottam már ennyit egyszerre, de hivatalosan ez volt az első félmaratonom. Kellemes tempóban, gyakorlatilag mosolyogva futottam végig. Óriási volt végig a hangulat. Nagy szükség van az ilyen rendezvényekre, mert kedvet csinálnak a sportolásra.” – mondta a befutónál Balzsay Károly.        

A Zelcsényi Miklós által szervezett prémiumkategóriás versenyen azok is kikapcsolódhattak, akik nem sportoltak. Nick Árpi erőművész bemutatót tartott, valamint a rendezvény csúcspontjaként Tóth Gabi egy fergeteges koncerttel búcsúztatta a 2013-as Maratonman-sorozat nyitófordulóját.

 A Maratonman-sorozat június 15-én folytatódik, a helyszín ugyancsak Balatonfüred lesz. Azt a versenyt a II. Balatonman Triatlon Fesztivál részeként rendezik meg. A triatlon fesztivál egyik betétprogramjaként különleges élménynek ígérkezik az esti fáklyás futás, ahol kivilágított pályán futnak majd a versenyzők. Bővebb tájékoztatás a www.maratonman.hu internetes oldalon olvasható.

2013-as Maratonman, Balatonfüred

Győztesek

Férfi maraton:

Beda Szabolcs, 2 óra 37.03 perc

Női maraton:

Hornyák Zita, 3 óra 33.04

Férfi félmaraton:

Pelsőczy Attila, 1 óra 16.21 perc      

Női félmaraton:

Garami Kata, 1óra 27.27 perc

Férfi 6.5 km:

Nick Márton, 24.02 perc

Női 6.5 km:

Gábor Ildikó, 34.00 perc

0 Tovább

Vasárnap több száz futó veszi birtokba Füredet

Ezen a hétvégén futók veszik birtokba Balatonfüred utcáit. Megkezdődik a 2013-as Maratonman-sorozat. Zelcsényi Miklós főszervező szerint az esemény igazi tavaszi családi program lesz, koncerttel, erőművész bemutatóval, és sok-sok mozgással. „Úgy néz ki, hogy jó időnk lesz, az egyes távokon összesen 500 körüli indulónk lesz. Tavaly ugyanitt rendeztük a Balatonmant (amelyet idén is megtartunk), akkor mindenki elégedetten távozott, és egy jó kis sportélménnyel lett gazdagabb. Ezúttal is ez a célunk, hogy élményt adjunk” – mondta a főszervező.

Az élményszerzésre mindenkinek megvan az esélye, aki ellátogat vasárnap Balatonfüredre. A prémiumkategóriás versenyen a szervezők minden szükséges frissítéssel kiszolgálják az indulókat, hogy nekik valódi élmény legyen a futás. A kísérőket, családtagokat pedig különböző programok és egy fergeteges Tóth Gabi koncert várja, de Nick Árpi erőművész is bemutatót tart. A mezőnyben feltűnik többek között Balzsay Károly is. Korábbi kétszeres profi ökölvívó világbajnokunk tavaly is indult Balatonfüreden.

A Maratonman-sorozat második állomását szintén Balatonfüreden tartják majd a II. Balatonman Triatlon Fesztivál részeként, június 15-én.

Bővebb tájékoztatás a www.maratonman.hu internetes oldalon olvasható.

0 Tovább

Nordic walkingról tanácskoztak

A Magyar Szabadidősport Szövetség az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával 2013. április 11-én szakmai napot szervezett a nordic walking sportágról.

A szövetség szervezésében zajló Országos Nordic Walking Program (NOWA) részeként megtartott tanácskozáson az ország minden részéről, összesen 110 nordic walking szakember sereglett össze, hogy megvitassák és egyeztessék a sportág népszerűsítése érdekében teendő lépeseiket.

Fábián László MOB sportigazgató köszöntőjét követően minden, a témához köthető és kapcsolható tudás megosztására volt lehetőség. A vitaindítókat Monspart Sarolta MOB alelnök kezdte, majd Horváth Rita nordic walking tréner, Géczi Anikó a Program szakmai vezetője, és Salga Péter MSZSZ főtitkár folytatta. A résztvevők kiselőadásaival kibővült programban főleg programszervezésről, a mozgósításról, a nordic walking foglalkozások kockázati tényezőiről, esett szó, de foglalkoztak az edzéshatékonyság növelése eszközeivel továbbá a nordic walking és a láb kapcsolatával is.

Végül a jelenlévők szavazata alapján a legjobb, legeredetibb, leghasznosabb résztvevői ötletek előadóinak Horváth András elnök adott át a programszervezésben használható díjakat.

A megjelentek közül a 80 fő NOWA instruktor és tréner egy az oktatói munkához a napi gyakorlatban jól használható, sportágspecifikus „készséget” is kapott, amely a nordic walking oktatáskor, túravezetéskor segítségül hívható elsősegély felszerelést tartalmazó övtáskát, és emellett egy kis módszertani füzetecskét tartalmazott.

A szakmai napon a Podiart Kft. ingyenes talpvizsgálatot tartott.

A Kopint-Datorg Kft. újszerű, az informatikai fejlődést kiaknázó programjának megvalósításához kért partnerséget a nordic walking oktatóktól, mely mint Dr. Nagy József ügyvezető igazgatója elmondta, segíthet a természetben fellelhető rengeteg szemét eltűntetésében.

A NOWA programmal kapcsolatos ismeretek bárki számára hozzáférhetők a program honlapján: www.nowa.hu

0 Tovább

Top Business Cup

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a fővédnöke, Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya pedig a szakmai védnöke a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Telekom és a Heti Válasz közös szervezésében idén is megrendezésre kerülő nagyszabású kispályás „focifesztiválnak”, amelyet az ország legsikeresebb vállalatait képviselő csapatok számára hirdettek meg.

Amint arról az eseménysorozat keddi sajtótájékoztatóján beszámoltak, a Telekom – Heti Válasz Top Business Cup 2013 kispályás mérkőzéssorozatra benevező együttesek május 4-én és 5-én, valamint június 15-én és 16-án először selejtező tornákon mérhetik össze erejüket, majd a június 22-i döntőn derül ki, ki is lesz a „bajnok cégek” bajnoka. A küzdelmek jól bevált helyszíne Telki, a labdarúgás hazai fellegvára, az MLSZ Technikai Centruma, amely a nagy erőpróbák előtt nemzeti válogatottunk „rejtekhelye” is.

„Örülök annak, hogy sok száz amatőr focibarát lép pályára, amiből csak jó dolog sülhet ki. Minél többen fociznak, annál több az egészséges ember, és annál több azoknak a száma, akikre szurkolóként is számíthatunk a nagy meccseinken.” – jelentette ki a sajtótájékoztatón Egervári Sándor.

„Ha a FIFA nem szól közbe, azaz nem osztanak be egy meccsre bíróként, akkor szívesen fújom a sípomat Telkiben is ennek az érdekes tornának a döntőjében” – csatlakozott Kassai Viktor, első számú FIFA játékvezetőnk.

A bajnokság találkozási és versenyzési lehetőséget kínál a különböző profilú, a maguk területén sikeres vállalatok munkatársainak, de a szervezők nem titkolt szándéka a felépített és elismert márkák segítségével ráirányítani a figyelmet az amatőr sport és egészséges életmód fontosságára. A csapatok szereplésükkel példát mutathatnak abból is, hogy az üzleti élet kiélezett piaci versenyében ugyanúgy érvényesíteni kell a fair play etikai elveit, mint a labdarúgópályán. A rendezvény ezen felül jótékonysági célokat is szolgál, hiszen a nevezési díjak egy része az SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványához és a Bátor Tábor Alapítványhoz kerül. A tornára április 25-ig lehet nevezni, a nevezési díj 99 000 Ft + áfa.

0 Tovább

Maratonman 2013 – Tóth Gabinak különösen fontos a jó erőnlét

Komoly állóképességre és erőnlétre tett szert Tóth Gabi az utóbbi időben. Az énekesnő sokáig nagy sikerrel versenyzett a Szombat esti lázban, és a napi több órás edzések megtették a hatásukat: a próbák alatt elkezdett izmosodni, és néhány kilótól is megszabadult. Ugyan kiesett a versenyből, ám bárki találkozhat vele április 14-én Balatonfüreden, hiszen az ő ingyenes koncertjével zárul majd a Maratonman-sorozat első eseménye.

Április 14-én tartják a Maratonman-sorozat első állomását, Balatonfüreden. A prémium kategóriás futóversenyen a szervezők kiváló minőségű frissítőkről is gondoskodnak, a célban pedig egyedi érem, oklevél és Saucony technikai póló várja a beérkezőket. Azok sem fognak unatkozni, akik nem húznak futócipőt. Számtalan színes kísérőprogram lesz, ezek központi helyszíne a Vitorlás tér lesz, ott áll majd színpadra a 2005-ös év női hangja is, aki korábban rendszeresen futott, 2009-ben még egy versenyen is indult. Mostanában a tánc töltötte ki az életét, de azt mondja: aki kellően felkészült, annak csak ajánlani tudja, hogy álljon rajthoz, a többiek pedig szurkoljanak, és bulizzanak egy nagyot az esti koncerten.

A Maratonman-sorozat második állomását szintén Balatonfüreden tartják majd a II. Balatonman Triatlon Fesztivál részeként, június 15-én. A triatlon fesztivál egyik betétprogramjaként különleges élménynek ígérkezik az esti fáklyás futás, ahol kivilágított pályán futnak majd a versenyzők.

 Bővebb tájékoztatás a www.maratonman.hu internetes oldalon olvasható.

0 Tovább

Ferjáncz: valaki nagyon vigyázott rám ott fönn

Ő a magyar autósport élő legendája. A benzingőzös világ és a magyar sporttársadalom ikonja. A hazai ralisport királya: A Ferjáncz. A közelmúltban megjelent életrajzi könyve is ezt a címet kapta. Ferjáncz Attila napjainkban, 67 évesen ugyanazt csinálja, mint egész versenyzői pályafutása alatt, azaz nyomja a gázt, igaz mára egy picit óvatosabb lett, nem számítanak annyira a féktávok, de az időeredményei ismét jók, és ez a lényeg. Sportvezetőként, sportdiplomataként az a véleménye, hogy jobban kellene támogatni a nem olimpiai sportágak versenyzőit, akik ugyan olimpiai bajnokok nem, de saját sportágukban akár Európa-, vagy világbajnokok is lehetnek.

Ferjáncz Attila a róla szóló könyv bemutatóján

Zajlik az élet ön körül. Sosem tudom úgy felhívni, hogy ne menne valahová, vagy ne jönne valahonnan, vagy ne intézne, szervezne valamit. Hogy van?

Köszönöm jól. Az eddigi életemet a mozgás töltötte ki. Bele betegednék, ha otthon kellene feküdnöm, vagy egy irodában egy asztalnál kellene ülnöm. Van feladat bőven, és örömmel teszek-veszek.

Mik ezek a feladatok?

A Magyar Olimpiai Bizottságban a nem olimpiai sportágakat képviselem, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetségben örökös tiszteletbeli elnökként igyekszem azokat a tapasztalatokat átadni, amelyek birtokában vagyok. Ott van a Megszállottak Klubja, amelynek szintén tagja vagyok, az Ellenőrző Bizottságot vezetem. Megjelent az életrajzi könyvem, azzal kapcsolatban is voltak és vannak tennivalók, mi kell még?

Az ember rutinból rávágja erre, hogy egészség, de ez az ön esetében (sem) annyira rutin…Hogy van?

A körülményekhez képest azt mondhatom, hogy jól. Havonta járok az orvosomhoz, Lestár Béla professzor úrhoz kontroll vizsgálatra.  Az eredményeim egyre jobbak.

Pontosan mi az, amin túl van?

Igazából nem szeretek erről beszélni… Tavalyelőtt a szokásos rutin vizsgálaton kiderült, hogy valami nem stimmel. A CT daganatot mutatott ki a hasüregben. Azonnal megműtöttek, majd kaptam egy kétoldali tüdőgyulladást, amit a legyengült szervezetem nehezen viselt. Hosszú kórházi kezelés után végre otthon, szerető családom körében erősödhettem, és kiderült, hogy a szövettani eredmény jó. Úgy látszik, hogy valaki nagyon vigyázott rám ott fönn, még tervei vannak velem.

Ön szerint milyen a mai magyar autósport helyzete? Mennyire követi például Michelisz Norbert pályafutását?

Természetesen nagyon szurkolok neki. Fiatal, és nagyon tehetséges gyerekről van szó. Sok van még benne, de hát a mai autós világban nagyon sok kritériumnak kell megfelelni, hogy sikeres légy. Közel fél évszázadot töltöttem el a versenypályán. Régen sokkal több jó értelemben vett „csibészség” kellett a jó eredményekhez. Ma sokkal pénzorientáltabb az egész. Ahhoz, hogy kiállj a garázsból, sokkal nagyobb stáb és számítástechnikai háttér kell.  A szurkolókon is látszik az idő. A 80-as, 90-es évekhez képest sokkal kevesebben vannak. Nem is csoda, hiszen a technika, a média segítségével azonnal értesülni tudnak az eredményekről. Meg aztán biztos az is közrejátszik, hogy nem tudnak annyit áldozni benzinre, szállásra, autópálya matricára. De minden új szezon előtt reménykedünk, hogy jobb lesz, mint az előző. Az újabb reménysugár, az idei rajt az országos rali bajnokságban, amelyet a hétvégén Egerben bonyolítanak le.

Harminckétszer nyert magyar bajnokságot, huszonháromszor Európa-bajnoki futamon végzett elsőként. Kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes. Még kimondani is sok. Mi került bele ezek közül „A Ferjáncz” című életrajzi könyvébe?

Istenigazából minden. Ez a könyv a teljes versenyzői pályafutásomat leköveti, de benne van a fiatalságom, a sportvezetői tevékenységem. A szerző Lukács Ákossal törekedtünk minél részletesebben bemutatni az eddigieket. Elgondolkodtam azon, hogy nincs is olyan sorstársam, aki hasonló eredményeket ért el a raliversenyzőként, mint én, de a lehetőségek korlátlanok, bárki megelőzhet.

 

0 Tovább

Maratonman-sorozat - 10 nap van a rajtig

Tíz nap múlva kezdődik a Maratonman-sorozat. Április 14-én Balatonfüreden állhatnak rajthoz a futók. A szervezők is szépen haladnak az előkészületekkel, az a céljuk, hogy a résztvevők maradandó élményeket szerezzenek, illetve hogy azok is jól érezzék magukat, akik nem húznak futócipőt – mondja Zelcsényi Miklós főszervező.

"A finishben vagyunk, jó ütemben haladunk az előkészületekkel, mindennel idejében végzünk majd" - árulta el a főszervező, aki szerint elsősorban azokat várják a versenyre, akik imádnak futni, és szeretik a kihívásokat. A prémium kategóriába sorolt megmérettetés főszervezője szerint idehaza kevesen sportolnak rendszeresen, ám ezek a versenyek épp arra jók, hogy a résztvevők és kísérők felejthetetlen pillanatokat éljenek át. A nevezési díj fejében a futók mindent megkapnak, ami ahhoz szükséges, hogy jól érezzék magukat az embert próbáló táv teljesítése során. A vendégek pedig Tóth Gabi ingyenes koncertjén bulizhatnak egy jót.

Akit az motivál, ha a mezőnyben az élsportból jól ismert arcok is vannak, az sem fog csalódni. Ott lesz Balzsay Károly (képünkön) is, aki egy félmaratonra vállalkozott. A korábbi kétszeres profi ökölvívó a visszavonulása után sem hagyta abba a sportot, folytatta az edzéseket, hiszen jelezte, hogy indul az ironmanen, a félmaratont is a felkészülés részének tartja. Már korábban is teljesítette a 21 kilométeres távot, de versenyen még soha nem futotta le. A fő cél azonban az ironman, amelyen 3,8 kilométert kell úszni, 180 kilométert kerékpározni és 42,2 kilométert futni. Tavaly váltóban indult a Balatonman mezőnyében, és már akkor elhatározta, hogy idén is ott lesz.

Az idei Maratonman-sorozat április 14-én, Balatonfüreden startol, a második állomás a Balatonman lesz, ugyancsak az üdülővárosban június 15-én, míg a tervek szerint ősszel zárul egy budai versennyel, amelynek időpontját egyelőre még nem tűzték ki.

További tájékoztatás: www.maratonman.hu és www.balatonman.hu.

0 Tovább

Indul a Mecseki hadjárat!

A pécsiek azon dolgoznak, hogy minden szurkolónak igazi ünnep legyen a hazai bajnoki mérkőzés, és minél többen látogassanak ki a lelátókra.

A PMFC-MATIAS labdarúgócsapatára 9 nap alatt három hazai bajnoki mérkőzés vár. Most pénteken a Győri ETO elleni bajnoki, majd jövő kedden a Kaposvári Rákóczi elleni rangadó, illetve jövő szombaton a Pápa elleni bajnoki mérkőzést rendezik meg a Stadion utcában.

A klub vezetése a „Mecseki hadjáratnak” nevezte azt az akciósorozatot, amelyben ha a szurkolók részt vesznek, különféle kedvezményeket vehetnek igénybe.

 

9 nap, 3 csata, 1 cél


A mérkőzések időpontjai:

OTP Bank Liga 22. forduló, 2013. április 5., 19:00

PMFC-MATIAS - Győri ETO FC

OTP Bank Liga 20. forduló, 2013. április 9., 16:00

PMFC-MATIAS - Kaposvári Rákóczi

OTP Bank Liga 23. forduló, 2013. április 13., 16:00

PMFC-MATIAS - Lombard Pápa Termál FC

 

A jegyek elővételben megvásárolhatók:

PMFC-MATIAS székház, 7633. Pécs, Stadion utca 2. (Nyitva: H-P: 8-15:30)

További részletek: http://pmfc.hu/hir/szurkoljuk-ki-mind-a-harmat

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum