Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a fővédnöke, Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya pedig a szakmai védnöke a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Telekom és a Heti Válasz közös szervezésében idén is megrendezésre kerülő nagyszabású kispályás „focifesztiválnak”, amelyet az ország legsikeresebb vállalatait képviselő csapatok számára hirdettek meg.

Amint arról az eseménysorozat keddi sajtótájékoztatóján beszámoltak, a Telekom – Heti Válasz Top Business Cup 2013 kispályás mérkőzéssorozatra benevező együttesek május 4-én és 5-én, valamint június 15-én és 16-án először selejtező tornákon mérhetik össze erejüket, majd a június 22-i döntőn derül ki, ki is lesz a „bajnok cégek” bajnoka. A küzdelmek jól bevált helyszíne Telki, a labdarúgás hazai fellegvára, az MLSZ Technikai Centruma, amely a nagy erőpróbák előtt nemzeti válogatottunk „rejtekhelye” is.

„Örülök annak, hogy sok száz amatőr focibarát lép pályára, amiből csak jó dolog sülhet ki. Minél többen fociznak, annál több az egészséges ember, és annál több azoknak a száma, akikre szurkolóként is számíthatunk a nagy meccseinken.” – jelentette ki a sajtótájékoztatón Egervári Sándor.

„Ha a FIFA nem szól közbe, azaz nem osztanak be egy meccsre bíróként, akkor szívesen fújom a sípomat Telkiben is ennek az érdekes tornának a döntőjében” – csatlakozott Kassai Viktor, első számú FIFA játékvezetőnk.

A bajnokság találkozási és versenyzési lehetőséget kínál a különböző profilú, a maguk területén sikeres vállalatok munkatársainak, de a szervezők nem titkolt szándéka a felépített és elismert márkák segítségével ráirányítani a figyelmet az amatőr sport és egészséges életmód fontosságára. A csapatok szereplésükkel példát mutathatnak abból is, hogy az üzleti élet kiélezett piaci versenyében ugyanúgy érvényesíteni kell a fair play etikai elveit, mint a labdarúgópályán. A rendezvény ezen felül jótékonysági célokat is szolgál, hiszen a nevezési díjak egy része az SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványához és a Bátor Tábor Alapítványhoz kerül. A tornára április 25-ig lehet nevezni, a nevezési díj 99 000 Ft + áfa.