Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Halasztás és névváltás – jönnek az Egyetemi Világjátékok!

Jövő decemberre halasztották a januárra tervezett téli Universiadét, amely 2021-ben még ezen a néven lesz megrendezve, az egyetemisták és főiskolások seregszemléje jövőre ugyanakkor már a megújult névvel, azaz Egyetemi Világjátékokként vonul be a sporttörténelembe – adta hírül a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS).

„Bízva a járványhelyzet javulásában 2021. augusztus 18.-29. között – az olimpia után - a tervek szerint megrendezik az Egyetemi Világjátékokat a kínai Chengduban. Tizennyolc sportágban avatnak bajnokokat, a MEFS már október elején tájékoztatta az érintett sportszövetségeket az esemény előkészületeiről, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által szabott részvételi feltételekről.” – mondja Juhász Péter, a MEFS főtitkára.

„Összességében 13-14 sportág és 150-200 fő részvételére számítunk, január 18-án kell leadnunk az elvi nevezéseket, mely egyben a sportágankénti részvételi szándék megerősítése. Bízunk benne, hogy addigra valamennyire letisztulnak a koronavírus járvány okozta, a sportot is jelentős mértékben érintő kaotikus állapotok. A téli játékok – a halasztás miatt még Téli Universiade néven – a tervek szerint december 11-én kezdődnek Luzernben” – tette hozzá a sportvezető.

 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb: Pigniczki a mezőny első felében

Pigniczki Fanni jól teljesített a TOP Európa-bajnokságon, és az előkelő 11. helyet szerezte meg a felnőttek egyéni összetett versenyében a ritmikus gimnasztikázók Kijevben zajló kontinensviadalán.

Az Eb zárónapja Pigniczki Fanni miatt volt érdekes, aki a felnőttek mezőnyében az egyéni összetett versenyszámban indult. Az úgynevezett TOP Eb-n csak a legjobbak vehettek részt, korábbi kvalifikáció alapján. Az MTK Budapest és a válogatott kiválósága szigorú biztonsági intézkedések mellett, gépkocsival, két sofőr társaságában érkezett meg Kijevbe, a verseny helyszínére még pénteken. Szombaton pódiumedzés és Covid-tesztek elvégzése szerepelt a programban, ezt követte a vasárnapi viadal.

Pigniczki a három részre osztott egyéni összetett verseny középső etapjában lépett szőnyegre. A magyar sportoló karikával 20.950, labdával 22.450, buzogánnyal 23.100, szalaggal 21.150 pontot kapott, ez pedig azt jelentette, hogy 87.650 ponttal zárta az Eb-t, ami egyéni összetettben az előkelő tizenegyedik helyre volt elegendő a 25 fős mezőnyben.

Pignicki Fanni: Nagyon más volt ez a verseny minden tekintetben, mint a korábbiak. Fura volt egy év után megint szőnyegre lépni nemzetközi viadalon, kicsit szokatlan volt, és idegenül mozogtam. Ez látszott is, mert az első két szernél bizonytalan voltam, féltem, rontottam is. Az Eb előtt nem tűztem ki magamnak semmilyen előzetes eredményt, nyilván, ha nem rontok, ez a tizenegyedik hely lehetett volna szebb is, de összességében ilyen körülmények után úgy gondolom ez egy jó eredményt.

Koch-Tiringer Tímea, edző: Összességében úgy vélem, elégedettek lehetünk! Persze megelégedni soha nem szabad, mindig törekedni kell, hogy jobbak legyünk. De egy nehéz 2020-as év van mögöttünk, mi viszont be tudtuk bizonyítani, hogy a magyar ritmikus gimnasztikával, junior és felnőtt tornászainkkal az élmezőnyben igenis számolni kell!

(Fotó: UEG)

0 Tovább

Teqball – Közel az újabb bajnoki cím

Karnyújtásnyira került a címvédéstől a Blázsovics Ádám, Bányik Csaba kettős az országos teqball-bajnokságban. A világbajnokok ugyanis megnyerték a legutóbbi fordulót Budapesten, így magabiztosan vezetnek a záróforduló előtt.

A második helyet a Murvai Kristóf, Velkey Balázs duó szerezte meg, megelőzve a Csereklye Martin, Bene Zsombor párost.

A sportágban egyébként a következő hétvégén bajnokot avatnak, ugyanis egyéniben kiderül, hogy ki nyeri a decemberben záruló bajnokságot. A párosoknál a december 11-i hétvégén avatnak bajnokot.

„Természetesen az a célunk, hogy megvédjük a címünket a bajnokságban. Blázsovics Ádámmal sokat dolgozunk a sportágban, szervezünk és játszunk. Örülök annak, hogy ebben az évben ilyen sokat fejlődött a teqball” – mondta Bányik Csaba. 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb: Kocsis Evelin történelmet írt

Kocsis Evelin elképesztő teljesítményt nyújtva bronzérmet szerzett a buzogány döntőjében a juniorok között, ezzel sporttörténelmi tettet hajtva végre a kijevi ritmikus gimnasztika Európa- bajnokságon, ahol labdával hetedik, míg kötéllel ötödik pozícióban zárt.

A szerenkénti finálékkal folytatódott a juniorok számára szombaton a kijevi kontinensviadal. A mieink közül az MTK Budapest kiválósága, Kocsis Evelin három szer (buzogány, kötél labda) döntőjébe is kvalifikált, és már ezzel pénteken sporttörténelmet írt, hiszen erre eddig korábban még nem volt példa.
Kocsis kötéllel kezdett, ahol 1 teljes pontot javított selejtezőbeli teljesítményéhez képest, és 19.950 ponttal az előkelő 5. helyen fejezte be a versenyt.  Labdagyakorlata végébe egy kis hiba csúszott, így 19.600 ponttal hetedikként zárt. Sorrendben a harmadik szer döntője, a buzogány következett, amelynek már a selejtezőjében is magas pontszámot szerzett (23.150) Kocsis, és harmadik helyen került be a legjobbak közé. A fináléban utolsónak szólították, és egy szép gyakorlatot bemutatva 22.900 ponttal a dobogó harmadik fokára állhatott, megszerezve ezzel a magyar ritmikus gimnasztika első junior Európa-bajnoki érmét.

A kontinensviadal zárónapján is lesz magyar érdekeltség, Pigniczki Fanni ugyanis mind a négy szeren szőnyegre lép a felnőtteknél a TOP Európa-bajnokságon.

Koch-Tiringer Tímea, edző: Fantasztikus napot zártunk, minden várakozásunkat felülmúlta Evelin teljesítménye. Egy nagyon jó kötélkezdés után jött egy labdagyakorlat, aminek a vége nem úgy sikerült, ahogy terveztük. A buzogány döntőjében Evelin volt az utolsó, ezért mi edzők már számolgattuk, hogy ha jól megcsinálja a gyakorlatát, akkor meg lehet a harmadik hely. Persze ezt neki nem mondtuk, igyekeztünk róla minden nyomást levenni. Ez bejött, és megtörtént a csoda, tényleg nagyon boldogok vagyunk.

Kocsis Evelin: Elképesztő dolog az, hogy sikerült megszereznem a bronzérmet. Utolsó voltam a buzogány döntőjében, és bár tudtam, hogy a többiek milyen pontszámokkal állnak, igyekeztem csak magamra figyelni, és a saját teljesítményemmel foglalkozni. Az edzőim, a társaim bíztattak, és nyugtattak, hogy legyen ez egy örömtorna, és hihetetlen az, hogy most itt lóg a nyakamban egy bronzérem. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki ehhez hozzátett bármilyen formában. Ilyen előjelek után, ilyen felkészülési időszakkal a hátam mögött, ha valaki ezt az Eb előtt mondja nekem, biztosan nem hiszem el.

(fotó: UEG)

0 Tovább

Veszélyes megvárni a havas utakat a téli gumi cseréjével!

Veszélyes megvárni a havas utakat a téli gumi cserével – hívta fel a figyelmet Nagy Norbert autóversenyző. A WTCR-dobogós pilóta szerint sokan hoznak rossz döntéseket a gumicserével kapcsolatban.

„Alapesetben mindenkinek a 7 fok maradt meg a gumicserére, de vannak olyanok, akik tologatják az időpontot. Nem érdemes kockáztatni. Az aszfalt, vagyis az út hőmérséklete eltér attól, amit a műszerfalon látunk” – mondja Nagy Norbert.

Rossz döntésnek számít az is, amikor a járművezetők utolsó utáni pillanatig várnak a cserével, mondván: hangos, zajos a téli gumi, és többet is fogyaszt az autó.

„Ezek a tézisek már rég megdőltek. A ma kapható abroncsoknak olyan a kialakítása, amely egyáltalán nem okoz zajosabb haladást. Fontos szempont a gumiknál a megfelelő tárolás is. Vannak olyan sofőrök, akik úgy döntenek, amíg úgy látják, hogy van mintázata a felületnek, tovább használják, függetlenül attól, hogy 8-10 éve is megvan az a téli gumi. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy megfelelő tárolás mellett 5-6 évig használható egy téli gumi, de ami a legfontosabb: mindig kérjük ki a szakember véleményét gumicserénél” – tette hozzá Nagy Norbert. 

0 Tovább

Ismét csepelieké a bajnokok sorát kinevelő sportklub

Örömteli hír, hogy csepeli tulajdonban alakulhat újjá az ország egyik legeredményesebb klubja, a Csepel Sport Club, miután a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány visszavásárolta a Csepel SC Alapítványt az Indotek Group-tól.

Az adás-vételi szerződés megnyitja az utat a három csepeli sportingatlan, a teljesen leromlott állapotú Béke téri központi sporttelep, a Hollandi úti kajak-kenu vízitelep és a Gubacsi hídnál lévő evezőstelep fejlesztése, és az ott folyó sportélet újjászervezése, támogatása előtt.

15 évig küzdöttem azért, hogy a csepeliek visszakaphassák a helyi baloldali politikusok által tönkretett, szétlopott, majd eltékozolt sportklubot. Azonban ezzel már nem, csak a jövőnknek biztos alapot és követendő példát adó dicsőséges múlttal szeretnék foglalkozni. Egy új, egységes, modern Csepel SC-t építünk, amely méltó lesz ahhoz az 1912-ben alapított klubhoz, amelynek a nagyszerű sportolói 20 olimpiai, 68 világ- és 47 Európa-bajnoki címet szereztek a magyar nemzetnek.

A fejlesztéssel és működtetéssel az eredeti célt és annak kedvezményezettjeit fogjuk szolgálni. Hiszen a Csepel SC - alapvetően a kerület, tágabb értelemben a főváros és agglomerációja dolgozói és azok gyermekei egészséges életmódjának elősegítésére, sportolásának biztosítására jött létre. Kedvezményezettjei: Budapest XXI. kerületének lakossága, szabadidő-, diák-, tömeg- és versenysportja.”

A Csepel SC kerületünk méltó jelképe, ugyanúgy, mint Weiss Manfréd öröksége vagy épp’ a csepeli HÉV. Ezért az abban zajló sportélet újjáépítésével minden csepeli nyerni fog. Az ő nevükben is hálásan köszönöm - a sportot nemzeti ügynek, stratégiai ágazatnak tekintő - Magyar Kormány anyagi és erkölcsi támogatását.

Hiszem, hogy a sportolók, edzők, mesterek és szurkolók támogatásával, munkájával, kitartásával és tehetségével a Csepel SC ismét a legnagyobb magyar sportklubok közé kerülhet.

Hajrá Csepel!

Németh Szilárd

a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia alapítója

0 Tovább

Mi akkor most zöldre váltunk!

Eljött az a pillanat, amikor mi versenyszervezők, környezetünk megóvása érdekében meghatározó, markáns változtatásokat vezetünk be eseményeinken, melyben számítunk a Ti támogatásotokra is. 


VERSENYEINKEN A FRISSÍTŐPONTOKON A MAI NAPTÓL NEM HASZNÁLUNK SE MŰANYAG, SE PAPÍR EGYSZERHASZNÁLATOS POHARAKAT.

Átvesszük a terepversenyeken már jól bevált szlogent és módszert:
 

HOZD EL A SAJÁT POHARAD!

Továbbiakban a frissítést a versenyzőknél lévő poharakba, kulacsokba vagy ivótartályokba biztosítjuk! A frissítőpontokon a torlódások elkerülése érdekében - az eddigiekhez képest - hosszabb állomásokat biztosítunk és megfelelő számú ÖKO frissítőasztalt állítunk fel. Mind az izotóniás italokat, mind pedig a vizet saját magatoknak tudjátok vételezni, így ezzel KÖZÖSEN, drasztikusan tudjuk az eseményeinken keletkező SZEMETET CSÖKKENTENI! 


Hiszünk benne, hogy MEG KELL TENNÜNK az első lépéseket!

Bízunk abban is, hogy közös erővel mostantól nem csak a versenyeken, hanem a hétköznapjaink során is mindannyian egyre zöldebb életvitelt tudunk megvalósítani, mert a szlogen nem csak a "szomszédra" hanem ránk is igaz: 

A FÖLDET NEM APÁINKTÓL ÖRÖKÖLTÜK, HANEM UNOKÁINKTÓL KAPTUK KÖLCSÖN!”

A pohármentes verseny kezdeményezéshez alapítóként az alábbi versenyek szervezők már csatlakoztak, de reméljük, hogy további szervezők is felveszik velünk a kapcsolatot és száműzik versenyeikről az egyszerhasználatos poharakat.


Márkus István Öcsi - Bodri Trail, Black Hole, Borvidék Félmaraton, Fut a Birtok, Korinthosz, BB24 Bonyhád-Bátaszék

Markus Hohnstädt - Panorámafutás, Dunakanyar Félmaraton, Panoráma Trail, Moonlight Run

Keczán Pál & Keczán Máté - Austrotherm Tihanyi Félmaraton, Mapei Szigligeti Félmaraton, újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton, Kedvenc Kereskedőház Naplemente Félmaraton, Europe Run

Bedő Bea - Intersport Keszthelyi Kilométerek

Zelcsényi Miklós -  NN Ultrabalaton, Ultra Tisza-tó-130, Burgerking Ultrabalaton Trail, Parlament Run, dm Balaton Run, Generali Night Run Budapest, Polar Kenese Futam, Generali Run Balatonfüred,  Primavera Balatonman Kenese Triatlon Fesztivál

Gusztos Péter - SUHANJ! 6, Urban Trail

0 Tovább

Teke – Megvannak az országos bajnokok!

A tekéseknél még a „járványügyi lezárások” előtt országos bajnokokat avattak egyéniben. A sportágban az egyéni ob-t egy torna keretében bonyolítják le.

A nők Egerben gurítottak. Ott az egyénit Domján Tímea (Ipartechnika), a sprint ob-t Pásztor Enikő (Rákoshegyi VSE), az összetettet pedig Sass Edit (Ipartechnika Győr) nyerte.

A férfiak versenyére Répcelakon került sor. Mindhárom kategóriában Zapletán Zsombor (Zengő Alföld Szegedi TE) győzött.

Bátor Gábor főtitkár szerint örömteli dolog, hogy a járványügyi szabályokat betartva, eredményes országos bajnokságokat tudtak rendezni.

„Zárt kapuk mögött, nézők nélkül zajlottak a versenyek, de lényeg, hogy idén is tudtunk országos bajnokokat avatni. Bízunk abban, hogy a lehető leghamarabb ismét felülhetnek a lelátókra a szurkolók.” – mondta a Magyar Tekeszövetség főtitkára.   

Eredmények

Női egyéni országos bajnokság, Eger

Napi egyéni

  1. Domján Tímea (Ipartechnika Győr)
  2. Simon Petra (Rákoshegyi VSE)
  3. Sass Edit (Ipartechnika Győr)

Sprint

  1. Pásztor Enikő (Rákoshegyi VSE)
  2. Lovász Krisztina (Tatabányai SC)
  3. Sass Edit (Ipartechnika Győr) és Fuit-Sinka Cintia (FTC)

Összetett

  1. Sass Edit (Ipartechnika Győr)
  2. Domján Tímea (Ipartechnika Győr)
  3. Simon Petra (Rákoshegyi VSE)

Férfi egyéni országos bajnokság, Répcelak

Napi egyéni

  1. Zapletán Zsombor (Zengő Alföld Szegedi TE)
  2. Kiss Norbert (Zengő Alföld Szegedi TE)
  3. Pintér Károly (Répcelaki SE)

 

Sprint

  1. Zapletán Zsombor (Zengő Alföld Szegedi TE)
  2. Horváth Zoltán (Répcelaki SE)
  3. Kiss Norbert (Zengő Alföld Szegedi TE) Rácz Róbert (Szegvári TSE)

Összetett

  1. Zapletán Zsombor (Zengő Alföld Szegedi TE)
  2. Kiss Norbert (Zengő Alföld Szegedi TE)
  3. Molnár Pál (Répcelaki SE)
0 Tovább

Rali Eb – Herczigék számára befejeződött a 2020-as szezon

A Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős számára véget ért a szezon. A MOL Racing Team duója úgy döntött, hogy a minden szempontból egyre nagyobb követelményeket támasztó szigorú járványügyi előírások miatt, nem ül autóba a Kanári-szigetek Ralin, az Európa-bajnoki sorozat utolsó állomására tervezett Belga Rali pedig elmarad.

„A döntés után mi így már a 2021-es szezonra koncentrálunk. Reméljük, hogy sokkal jobban fog az majd hasonlítani egy rali Európa-bajnoki szezonra, mint az idei, amelyet a koronavírus elég rendesen átírt. Mindenesetre tanulságos volt számunkra is. Az pedig külön öröm, hogy egy pozitív versennyel, a Rally Hungary-val tudtunk zárni.” – mondta Herczig Norbert.

A Herczig-Ferencz duó a Nyíregyházán és környékén megrendezett Rally Hungary-n – legjobb magyar párosként – a hatodik helyen végzett úgy, hogy sokáig a dobogóért küzdött. 

0 Tovább

Ilyen még nem volt Magyarországon – Máris rekordot döntött a 2021-es NN Ultrabalaton!

Újabb rekord az NN Ultrabalaton történetében. Közép-Európa leghosszabb futóeseménye a járványhelyzet miatti bizonytalanságok ellenére is megtartotta vonzerejét, hiszen mindössze 3 perc kellett ahhoz, hogy megteljen a rajtzóna. Összesen a 4-14 fős kategóriában 1300 csapat nevezett, és több, mint 630 csapat van várólistán. 

A terhelés elosztása érdekében idén a 2-3 fős versenykategóriát november végén nyitják meg, de már most biztosak lehetünk benne, hogy 2021-re az indulók számában rekord születik! 

Azt már megszokhattuk, hogy Magyarország egyik prémium kategóriás szabadidősport eseményén már rögtön a nevezési időszak elején létszámstoppot hirdetnek, de az idei csapatnevezés mindenen túltett. Tavaly 6 perc alatt talált gazdára az összes nevezés, idén erre elég volt mindössze 3 (!) perc. A hazai szabadidősport események történetében ilyen nevezési roham még nem volt tapasztalható. A nagy nemzetközi maratonokra jellemző az ilyen aktivitás. A New York Maraton az egyik olyan verseny, amelyre szinte lehetetlen nevezni.

„Minket is meglepett az egész, hiszen a járvány miatt nagyon sok kérdőjel van. Öröm számunkra, hogy az NN Ultrabalaton továbbra is ilyen népszerű a futók körében. ” – mondta a nevezés lezárása után Zelcsényi Miklós, az esemény főszervezője. 

A XV. NN Ultrabalaton 2021 május 14-én rajtol. A résztvevők Balatonfüredről indulva, a Balatont megkerülve ugyanoda térnek vissza. A nevezésekből már most látszik, hogy rekordlétszámú mezőnyre lehet számítani 2021-ben, ahol a szervezők  a versenyt a tavalyi év mintájára ismét környezetbarát módon tervezik megrendezni, ezzel minimalizálva az esemény ökológiai lábnyomát!  

0 Tovább

Az NVESZ főtitkárát beválasztották az ENGSO végrehajtó bizottságába

Magyar sportdiplomáciai siker! Az Európai Nem-kormányzati Sportszervezetek Szövetsége (ENGSO) rendkívüli közgyűlésén Andrejkó Edinát beválasztották a szervezet végrehajtó bizottságába.

„A közgyűlést eredetileg november 12-én rendezték volna meg a Feröer-szigeteken, de a járványhelyzet miatt végül online tartották meg. A közgyűlés többek között ENGSO-főtitkárt választott az olasz Sara Massini személyében, és megszavazta a Szlovák Olimpiai és Sport Bizottság tagfelvételét” – mondta.

Az ENGSO Youth végrehajtó bizottsága ugyancsak egy magyar taggal bővült, miután Fodor Anettet is beválasztották a testületbe.

0 Tovább

Teljes olimpiai tagságra pályázik a kick-box

A napokban nyújtotta be a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak a teljes jogú tagságra vonatkozó pályázatát a kick-box sportág világszövetsége, a WAKO. A dokumentumot összeállító titkos munkacsoport egyik tagja Mórádi Zsolt volt, aki szerint az elmúlt években szintet lépett a sportág. A pár éve visszavonult legendás magyar versenyző emlékeztetett rá: a NOB két éve ismerte el hivatalosan a WAKO-t, a teljes jogú tagsággal pedig karnyújtásnyi közelségbe kerülhet a 2028-as olimpia – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

Jövő áprilisban derülhet ki, szerencsét hoz-e a kick-boxnak péntek 13-dika. Ugyanis a NOB a múlt pénteket, november 13-át jelölte ki határidőnek arra, hogy a sportág világszövetsége benyújtsa a teljes jogú olimpiai tagság elnyeréséhez szükséges pályázatot. A munkát három hónapon át végezte egy 12 fős titkos munkacsoport, amelynek magyar részről Mórádi Zsolt is a tagja volt.

„Elszigetelten dolgoztunk, mert a világszervezet vezetése tisztában volt azzal, hogy ez a munka mérföldkő lehet a sportág életében. Nem akarták, hogy bármilyen negatív hatás érhesse a munkacsoport tagjait, ezáltal a pályázatot is, így jobbnak látták, ha teljesen függetlenek maradunk a külső környezettől” – mesélte a sportág történetének legeredményesebb versenyzője.

Oroszlánrészt vállalt a feladatból – fogalmazott Mórádi Zsolt –, mivel a dokumentációt a NOB ötven pontos feltételrendszere alapján rakták össze, és ebből öt pont megírása rá hárult. A korábbi kiválóság a WAKO Sportolói Bizottságának elnöke, ehhez illeszkedtek az általa kidolgozott témakörök: a versenyzők érdekképviselete, a fiatalok bevonása a kick-boxba, valamint a sportág fejlesztése.

Optimista a pályázat elbírálását illetően Mórádi Zsolt. Mint mondta, a kick-box rengeteget fejlődött az utóbbi két-három évben, és hatalmasat nőtt a népszerűsége. A NOB részéről pedig pozitívak a visszajelzések. Több projektben együttműködik az ötkarikás testület és a WAKO, remek a szakmai kapcsolat a két szervezet vezetése között – már-már barátinak nevezhető –, legutóbb a koronavírus-járvány kapcsán is egyeztettek – avatott be a magyar sportdiplomata.

„Ha elutasítanák a pályázatot, akkor is kijelenthető, hogy az elmúlt években új szintre jutott a kick-box, és csak idő kérdése, hogy mikor kerülhet fel az olimpia programjára. Ám ha jövőre sikerülne belépni a NOB teljes jogú tagjai közé, elérhető közelségbe kerülne a 2028-as olimpia. Bár még a NOB-tagság sem jelenti automatikusan az ötkarikás játékokra kerülést, Los Angeles tényleg karnyújtásnyira kerülne, ami még érintené a jelen generáció fiatalabb sportolóit” – bizakodott a tízszeres világbajnok, utalva arra is, hogy 2028-ban a kick-box szülőhazájában lesz az olimpia.

Bár leadták a pályázatot, a munkának nincs vége: a NOB döntéséig a kick-boxosok világszerte lobbizni fognak. Jóllehet, az írott anyag objektív alapokon nyugszik, léteznek szubjektív elemei, amelyeket a diplomáciai kapcsolatok erősíteni tudnak, a pozitív nyomásgyakorlásból pedig a többi magyar kick-boxos sportdiplomata is kiveszi majd a részét – közölte Mórádi Zsolt.

0 Tovább

Szumó – Több korosztályban már volt országos bajnokság az idén

A szumósok bíznak abban, hogy minél hamarabb ismét versenyt tudnak majd rendezni.  A sportágban még a lezárás előtt Szigetszentmiklóson versenyeztek a legjobbak, ahol több korosztálynak is országos bajnokságot rendeztek.

Ancsin László szerint fontos volt, hogy még ősszel legyen egy verseny, mert az nagy mértékben lassíthatja az esetleges lemorzsolódást.

„Azt tapasztaltuk, hogy körülbelül 20-30 százaléka a szumósoknak maradt távol, de a többiek ott voltak, és látványos küzdelmeket produkáltak. A felnőtteknek és a junioroknak válogatóverseny volt ez, az U14, az U17 és az U23-as korosztályban pedig országos bajnokság volt.” – mondta a Magyar Szumó Szakszövetség elnöke.

„Bízom benne, hogy a versenyzőink kitartanak, a klubjaikban folytatják az edzéseket az előttünk álló hetekben, és mihamarabb versenyen üdvözölhetünk mindenkit” – tette hozzá a sportvezető. 

0 Tovább

Teqball – Janicsek Zsanett és Blázsovics Ádám sikerét hozta a legutóbbi bajnoki forduló

Folytatódott a teqball bajnokság. Az egyéni kategóriában a 2. fordulót bonyolították le, a nők pedig már az 5. körnél tartanak.

Az országos teqball bajnokság legutóbbi fordulójában egyéniben Blázsovics Ádám győzött, a nőknél pedig Janicsek Zsanett nyert.

A budapesti fordulóban a férfiaknál Blázsovics mögött a másik magyar világbajnok, Bányik Csaba szerezte meg a második helyet, megelőzve Sipos Árpádot.

A nőknél Izsák Anna végzett Janicsek Zsanett mögött, a bronzérem ezúttal Ács Krisztina nyakába került.

Folytatódtak a küzdelmek a másodosztályban is, itt egyéniben Kovácsfi Barna, Hegedűs Ábel, Horváth Marcell volt a dobogósok sorrendje, az OB II-ben a párosoknál a Katz Balázs, Szegedi Zalán duó nyert. 

0 Tovább

Németh Szilárd: Sok családnak segíthetünk abban, hogy a gyerekekből sikeres sportoló, egyben kiváló ember váljon

Minden várakozást felülmúló érdeklődés mellett, háromszáz résztvevővel zajlott a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) rendezett szülői nyílt nap – ez természetesen a világszínvonalú feltételek mellett a nemrégiben véget ért országos toborzókörút sikerességét is alátámasztja. A koronavírus elleni védekezési protokollt tökéletesen betartva zajlott a program.

Az eseményen ott volt Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is. „A 2018-as budapesti birkózó-világbajnokságon vált biztossá, hogy belevágunk a projektbe; a teltházas Papp László Sportarénát látva tudtuk, igény van arra, hogy a magyar birkózás a lehető legmagasabb szintre emelkedjen. Ez ma, a szülői nyílt napon ismét bebizonyosodott, hatalmas érdeklődéssel találtuk szemben magunkat. Jó úton haladunk, sok családnak segíthetünk abban, hogy a gyerekekből sikeres sportoló, egyben kiváló ember váljon.” – hangsúlyozta Németh Szilárd.

Az akadémia mellett azok az iskolák is bemutatkoztak, amelyek szeptembertől hasonlóan fontos szerepet töltenek be a sportolók mindennapjaiban, mint a KIMBA.

„Nem csupán kiváló birkózókat, értelmesen gondolkodó embereket egyaránt nevelni szeretnénk Csepelen. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok ne csak a szőnyegen, az életben is helytálljanak. Ebben nagy segítségünkre lesznek azok az intézmények, amelyek működéséről ma átfogó képet kaphatnak” – mondta megnyitóbeszédében a szakmai felelős, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke, Bacsa Péter.

A nyílt napon bemutatkoztak az akadémiával együttműködő oktatási intézmények is. A Baptista Sport Gimnázium, a Jedlik Ányos Gimnázium- Bese Benő Intézmény, a Komplex Szakképzési Centrum, a Vásárhelyi Pál Technikum és a Dover Nyelvi Centrum bemutatkozó előadásait láthatták az érdeklődők.

0 Tovább

Testépítés és fitnesz - Magyar érmek és sportdiplomáciai siker a spanyolországi világbajnokságon!

Az összes kategóriát beleszámítva három érmet szerzett a magyar testépítő és fitnesz-válogatott a spanyolországi világbajnokságon – adta hírül a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség.

testépítés fitnesz

A Santa Susanában megrendezett világbajnokságon a fitnesz +163 cm-es kategóriában Ilosvay Viktória ezüstérmes lett, ugyanezen a döntőn Vágó Virág az októberi junior világbajnoki címe után felnőttben is dobogóra tudott állni, miután harmadik lett.

A harmadik érmet Véninger Brigitta szerezte masters bikinifitneszben, ő bronzérmes lett.

testépítés fitnesz

Az eredményeken túl sportdiplomáciai sikernek is örülhetett a magyar küldöttség a spanyolországi vb-n. Az IFBB Világkongresszusán Becsület Érdemérmet vehetett át Vargha Viola, a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség főtitkára. A sportvezető elmondta, hatalmas megtiszteltetés ez számára, és az egész sportágnak Magyarországon. „A kitüntetést dr. Rafael Santonjától, az IFBB Világszövetség elnökétől, és Pawel Filleborntól, az IFBB alelnökétől vehettem át. Tudomásom szerint Magyarországról korábban senki sem kapta meg ezt a díjat, így nagy megtiszteltetésnek tartom” – hangsúlyozta Vargha Viola.

További világbajnoki pontszerző helyezések:

Fitnesz, -163 cm: Ilosvay Beatrix 5.

Fitnesz, +163 cm: Ágoston Dorottya 5.

Artistic Fitnesz: Ilosvay Viktória 5, Ágoston Dorottya 6.

Bikinifitnesz, -164 cm: Sebők Julietta 6., Szalai Evelin 8.

Men's Physique: Berecz Sándor 7.

(Fotók: Várszegi Gábor)

0 Tovább

40 egyesület versenyzői táncoltak Debrecenben

A megalakulásának 30. évfordulóját ünneplő debreceni Valcer Táncstúdió 2020. november 8-án rendezte meg a „Hajdú Kupa 2020” táncversenyt.

A versenyt az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban tartották meg, ahol a Felnőtt – Ifjúsági Standard, Junior Latin, Senior Standard Ranglista és a C osztályos Országos Bajnokság párosai léptek parkettre.

A versenynap folyamán 40 egyesület 130 párosa mérte össze a tudását gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korcsoportokban.

Hajdú Kupa 2020 – eredmények

Felnőtt-Ifjúsági Standard ranglista (12 induló):
1. Bencze István, Prozlik Anna
2. Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra
3. Kohon Patrik, Gál Dalma
4. Balga Kristóf János, Kállai Kamilla
5. Antal Krisztián, Prozlik Melinda Lenke
6. Szabó Noel Marcell, Mártha Mercédesz Laura

Senior Standard ranglista (4):
1. Kránicz József, Dobó Erika
2. Váczi Márk Dr., Váczi Noémi Katalin
3. Matkovics Gorán, Budnychenko Mariana
4. Molnár György, Molnárné Varga Irén

Junior Latin ranglista (10):
1. Kovács Péter Benedek, Vida Kamilla
2. Balázs Dominik, Kondacs Jázmin Bíborka
3. Molnár Ákos, Kiss Beatrix
4. Szarka Ágoston Szilárd, Bajáky Zsanna
5. Bódis Botond, Balassa Bíbor
6. Perjési Milán, Kiss Flamina Hanna

Felnőtt C Latin Országos bajnokság (15 induló):
1. Geleta Alex Dávid, Bende Cintia
2. Kovács Balázs, Szkala Györgyi
3. Kátai Richárd, Szőcs Barbara Veronika
4. Reszelő Dániel, Tömösközi Kata Berta
5. Rácz Ádám, Kovács Leila
6. Gehl Szabolcs, Robitschek Hanna

Felnőtt C Standard Országos bajnokság (7):
1. Loránt Gábor Dániel, Ceglédi Eszter Bernadett
2. Gépész Zoltán, Simon Júlia Rita
3. Varga Kristóf, Molnár Virág
4. Rácz Ádám, Kovács Leila
5. Matkovics Gorán, Budnychenko Mariana
6. Sisák Tamás, Kristó Noémi
7. Hevesi Dániel, Frittman Fanni

Senior I. C Latin Országos bajnokság (2):
1. Tóth György, Tóth-Horváth Gyöngyi
2. Gáspár István, Gáspárné Szilágyi Szilvia

Senior I. C Standard Országos bajnokság (2):
1. Matkovics Gorán, Budnychenko Mariana
2. Tóth György, Tóth-Horváth Gyöngyi

Senior II. C Standard Országos bajnokság (1):
1. Kincses Imre Dr., Kemény Krisztina

Senior III. C Latin Országos bajnokság (1):
1. Szabó Lajos, Szabó Hajnalka

Senior III. C Standard Országos bajnokság (1):
1. Szabó Lajos, Szabó Hajnalka

Senior IV. C Standard Országos bajnokság (1):
1. Macher Ákos Dr, Marjanek Katalin dr.

Ifjúsági C Latin Országos bajnokság (10):
1. Besenyi Norbert, Besenyi Adél
2. Pilka Zoltán, Rezes Dorka
3. Tihanyi Barnabás, Sümegi Anett Júlia
4. Gherman Catalin Nicolae, Dózsa Tímea
5. Mokánszki Bálint, Szőke Dalma
6. Korita István, Nagy Bernadett

Ifjúsági C Standard Országos bajnokság (4):
1. Besenyi Norbert, Besenyi Adél
2. Tarcsay Tamás, Béres Orsolya Eszter
3. Horváth Olivér, Szitás Alexandra
4. Závecz Roland Zoltán, Könye Rozália Ilka

Junior II. C Latin Országos bajnokság (9):
1. Gali Gergő, Szűcs Nikol Hanna
2. Rácz Norbert, Drevenka Annamária
3. Apró Marcell, Farkas Gréta Zsuzsanna
4. Kis Roland, Együd Luca
5. Oláh Regő, Pitonya Fruzsina Anikó
6. Orbán Gergő Botond, Dienes Rozi

Junior II. C Standard Országos bajnokság (4):
1. Molnár Ákos, Kiss Beatrix
2. Szőts Dávid, Cseke Krisztina
3. Marton László, Gál Viktória
4. Szabó Lóránt, Péntek-Takács Laura

Junior I. C Latin Országos bajnokság (3):
1. Bódis Botond, Balassa Bíbor
2. Perjési Milán, Kiss Flamina Hanna
3. Fehér Erik, Terdik Tímea

Junior I. C Standard Országos bajnokság (3):
1. Bódis Botond, Balassa Bíbor
2. Fehér Erik, Terdik Tímea
3. Perjési Milán, Kiss Flamina Hanna

Gyerek II. C Latin Országos bajnokság (1):
1. Halmóczki Márk, Tran Ngoc Quynh Anh

0 Tovább

Fallabda – Farkas Balázs megnyerte az Austrian Opent!

Magyar fallabdás siker Ausztriában! Farkas Balázs megnyerte az Austrian Opent. A magyar fallabdázó a Salzburgban megrendezett 5000 dollár összdíjazású torna fináléjában a cseh Daniel Mekbib ellen nyert 3-1-re.

Farkas Balázs a torna előtt azon gondolkodott, hogy egyáltalán elinduljon-e, mivel nem volt 100 százalékos formában.

„Egy szájsebészeti beavatkozáson voltam túl, lázzal küszködtem, nem tudtam, hogy a salzburgi tornát bevállaljam-e, de végül nem bántam meg. Fizikálisan a láz miatt nem voltam csúcsformában, de mentálisan én voltam a legerősebb. A finálé volt a legnehezebb, ráadásul Mekbib legutóbb legyőzött engem, így volt bennem egy revans vágy is.” – mondta Farkas Balázs.

Eredmény

Austrian Open, döntő

Farkas Balázs - Daniel Mekbib (cseh) 3-1 (10-12, 14-12, 11-1, 11-5)

0 Tovább

Herczig Norbert: Jó úton járunk!

A Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős a legjobb magyar párosként a hatodik helyen zárt a Rally Hungary-n. A Nyíregyházán és környékén megrendezett Európa-bajnoki futamot a norvég Andreas Mikkelsen, Ola Floene kettős nyerte meg.

Herczig Norbert szerint a magyar futamon kifejezetten jó tempót tudtak diktálni, és mindössze egy defekt miatt csúsztak le a dobogóról.

„Hosszú idő után sikerült egy olyan versenyt végigtolni, amelyre jó lesz visszaemlékezni. Leszámítva persze az utolsó előtt gyorsaságit, amikor összeszedtünk egy defektet. Hazai környezetben egy nagyon erős mezőnyben végig ott voltunk az élmezőnyben. Több, mint 30 R5-ös érkezett Nyíregyházára, és ebben a mezőnyben végig versenyben voltunk a dobogóért” – összegzett a MOL Racing Team pilótája.

A Herczig-Ramón kettős számára a következő megmérettetés egy újabb Eb-futam lehet. „Hamarosan eldől, hogy ott leszünk-e a Kanári-szigeteken. Ha a járványhelyzet engedi, jó lenne ezt a lendületet tovább vinni, egy újabb Eb-futamon, hiszen úgy érzem: jó úton járunk” – tette Hozzá Herczig Norbert.

0 Tovább

Apa és fia is helyt állt a Rally Hungary szombati napján!

Herczig Norbert az abszolút negyedik jelenleg, Herczig Patrik pedig megnyerte kategóriáját

A Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros a negyedik helyről várhatja a folytatást a Rally Hungary rali Európa-bajnoki (ERC) futam szombati versenynapja után. Kilenc gyorsasági szakasz után a norvég Andreas Mikkelsen, Ola Floene duó áll az élen. A Herczig Patrik, Bán Viktor egység is jól ment: a duó megnyerte a kategóriáját, az RC4-et – a magyar értékelés szerint.

Herczig Norbert úgy látja egyetlen gyorsaságit leszámítva kifejezetten jó tempót sikerült autózniuk. „Az első szombati szakaszon nem találtam a ritmust, de onnantól taktikusan és gyorsan tudtunk menni, mondhatni hibátlan teljesítménnyel zártuk a napot. Ez jó eredménynek számít egy olyan mezőnyben, amelyben szép számmal indultak R5-ösök. A fiam, Patrik is odatette magát. Ha a magyar értékelést nézzük, akkor megnyerte a kategóriáját, igaz kellett ehhez szerencse is, de megcsinálta, vasárnap folytatja az Eb-mezőnyben a versenyzést” – nyilatkozta a Mol Racing Team pilótája, Herczig Norbert.

A Nyíregyházán és környékén zajló Rally Hungary vasárnap hét szakasszal zárul. 

0 Tovább

Érdi Mária ismét a legjobb női vitorlásversenyző!

Érdi Mária lett az Év Legjobb Női Vitorlázója. A tokiói játékokra készülő versenyző ezzel megvédte címét, és sokadszorra érdemelte ki az elismerést. A férfiaknál Berecz Zsombor lett a legjobb.

Érdi Mária szerint furcsa és nehéz szezonon van túl. „Versenyzői pályafutásom legnehezebb éve volt az idei. Olyan nehézségekkel kellett szembe nézzek – természetesen az ellenfelekkel együtt – amelyekre nem nagyon számítottam. Igyekeztem azon a kevés versenyen jól teljesíteni, ahol el tudtam indulni. Az Év Vitorlázója Díj nagyon megtisztelő, immár sorozatban sokadszor vehetem át ezt az elismerést, de ezt nem lehet megunni. Mindenkinek köszönöm, aki segített az idei szezonban is.” – mondta Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a jövő évre halasztott tokiói olimpiára.

Érdi több kisebb verseny megnyerése mellett idén dobogóra állt az egyik legrangosabb nemzetközi viadalon, a Kieler Wochén, ahol a világbajnok és az olimpiai bajnok mögött végzett harmadikként.

Jelenleg még itthon edz, de készül Gran Canariára. Tervei szerint az év hátralévő részét ott tölti majd edzőtáborban. „Futással, kerékpáros edzésekkel és kondizással tartom formában magam, a jövő héttől pedig jöhet a nemzetközi edzőtábor” – tette hozzá a 2020-as év Legjobb Női Vitorlásversenyzőjének választott Érdi Mária.

0 Tovább

Fallabda - Kohlrusz Balázs lett az utánpótlás szövetségi kapitány

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöksége Kohlrusz Balázst nevezte ki utánpótlás szövetségi kapitánynak. A szakember a legütőképesebb magyar kerettel szeretne nekivágni a tavaszi utánpótlás kontinensbajnokságoknak.

Az utánpótlásversenyzők számára folytatódnak a válogatott összetartások. „A cél, hogy a lehető legerősebb kerettel tudjunk nekivágni a tavaszi utánpótlás Európa-bajnokságoknak” – kezdte Kohlrusz Balázs.

„Rendhagyó, és egyben nagyon nehéz szezonunk van a világjárvány miatt. A tervek szerint elsősorban vidéken lesznek összetartások, ahol rendszerint háromnapos programokkal készítjük fel a legjobbakat a kontinensbajnokságokra.” – mondta a szövetségi kapitány, aki hozzátette: folyamatosan figyeli a fiatalok teljesítményét, hiszen a válogatott keretbe be, illetve ki is lehet kerülni.

„A tervek szerint a bő keretet decemberig, a szűk keretet pedig közvetlen az Eb előtt jelölöm ki” – összegzett Kohlrusz Balázs.

0 Tovább

Óvatos a kick-box szövetség: elmaradnak a magyar bajnokságok

Bár a soron következő hétvégén lett volna a kick-box magyar bajnokságok első állomása Szombathelyen, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöksége – a koronavírus-járvány elmúlt időszakbeli felfutását látván – úgy határozott, hogy sem a vasi székhelyű versenyt, sem pedig a többi szakág magyar bajnokságát nem rendezi meg. Galambos Péter, a szövetség elnökének elmondása szerint fájó szívvel törölték az év végi versenyeket, de ezt tartja a felelős döntésnek – adta hírül az MKBSZ.

Még egy-két hete is eltökélt elhatározása volt a Magyar Kick-box Szakszövetségnek, hogy a 2020-as év se teljen el anélkül, hogy magyar bajnokokat avatnának. A szervezet vezetése azon munkálkodott, hogy a sportág mind a hét szakágában sor kerüljön a magyar bajnokságra. A light-contact és kick-light ob-val kezdődött volna a sorozat november 7-én Szombathelyen, két hétre rá Orosházán bonyolították volna le a formagyakorlat ob-t, és tervben volt az utánpótlás, a pointfighting és a három ringes szabályrendszer magyar bajnoksága is még az idén.

"Ahhoz képest, amikor a nyár végén meghoztuk a döntésünket az ob-k megrendezéséről, mára a koronavírus-helyzet nagyságrenddel romlott, és várhatóan tovább súlyosbodik. Ez volt a legfőbb oka a dolgok újragondolásának. Most jóval nagyobb kockázata van annak, hogy az egyik vagy másik versenyünk esetleg fertőzési gócponttá válik. A kérdés az volt, hogy tudjuk-e és akarjuk-e vállalni ezt a kockázatot a jelenlegi körülmények között" –magyarázta Galambos Péter.

A Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke elmondta: a szövetség elnöksége korábban kollektíven döntött az ob-k megrendezéséről, és most – egyébként online módon – együtt határoztak a hogyan továbbról is. A többség végül amellett tette le a voksát, hogy a tervezett versenyeket nehéz szívvel, de elengedik erre az évre.

"Fájdalmas döntés volt, mert nem akartuk, hogy a kick-box hazai fennállása óta először egy évben ne legyenek magyar bajnokok. A magyar bajnokságnak mindig komoly presztízse van, ráadásul most, amikor elmaradt a világbajnokság, az Európa-bajnokság és nincsenek világkupák sem, ezek léptek volna elő az év csúcsversenyévé. A klubok, az edzők és a sportolók megértését kértem a törléseket illetően, de úgy gondolom, hogy ha képesek vagyunk kicsit távolabbról nézni a jelen helyzetet, és hosszabb távon gondolkodni, akkor ez a felelősségteljes lépés. Bízom benne, hogy jövőre elhárulnak ezek a súlyos akadályok és megint versenyezhetünk."

Galambos Péter arról is beszámolt, hogy a kick-boxosok számtalan helyen az országban iskolai tornatermekben edzenek, ahonnan – azok bezárása miatt – az elmúlt hónapokban kiszorultak, így sokan nem is tudnak megfelelően készülni. Hozzátette: azok a klubok, akik vállalták a 2020-as ob-k megrendezését, megkapják a lehetőséget a jövő évi lebonyolításra.

0 Tovább

Fradi meccsel hangolódnak Herczigék a Rallye Hungary-re!

Először fordul elő, hogy Európa-bajnoki mezőnyben apa és fia egymás ellen versenyez. A november 6. és 8. között megrendezendő Rallye Hungary-n Herczig Norbert és fia, Herczig Patrik is autóba ül.

„Rendhagyó versenyünk lesz. Soha nem gondoltam volna, hogy ez egyszer bekövetkezik, de büszke vagyok arra, hogy ebben a mezőnyben a fiam Patrik is ott lesz. Természetesen szurkolok neki de közben a saját magunk dolgával kell foglalkozzunk. Ma tesztelünk egész nap a nyíregyházi futam előtt, este pedig természetesen mindannyian ott ülünk a tv előtt, és szurkolunk a Fradinak a Juventus elleni BL-meccsen” – mondta Herczig Norbert, a MOL Racing Team pilótája.

A mezőny a máriapócsi szakaszt követően november 7-én a Zemplénbe költözik át, ahol négy gyorsasági szakaszt kell kétszer teljesíteniük a versenyzőknek. November 8-án, vasárnap előbb három szakasz vár a pilótákra és navigátoraikra az Erdőbénye és Telkibánya és Újhuta közötti 32 kilométeren, majd a Nyíregyháza belvárosában tartandó gyorsasági szakaszt teljesíti a mezőny.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum