Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajnokokat avattak a görkorcsolya ob-n

Az országos bajnoksággal szezont zártak a görkorcsolyások. A szombathelyi ob-n a férfiaknál a sprinttávon Kiss Kornél győzött, a hosszútávú versenyt pedig Dékány Bence nyerte meg.

 A legjobb női sprinter Monostori Eszter lett, míg hosszútávon Sántha Blanka szerezte meg az aranyérmet. A váltóban a férfiaknál a Vasi DSE, míg a hölgyeknél a Tornádó Team lett első.
Kaszala Tamara, a Magyar Országos Görkorcsolyázó Szövetség főtitkára szerint színvonalas ob-t rendezett Szombathely. „Ezzel a versennyel véget ért az idei szezonunk. Az ob-t Szombathely központjában bonyolították le egy elég nehéz pályán, így szakmai szempontból is színvonalas viadalon dőltek el a magyar bajnoki címek sorsai” – mondta a sportvezető.
Eredmények:
Férfiak
Sprint: Kiss Kornél
Hosszútáv: Dékány Bence
Váltó: Kiss Kornél, Molnár Márk, Lajos Zsolt (Vasi DSE)
Nők
Sprint: Monostori Eszter
Hosszútáv: Sántha Blanka
Váltó: Monostori Eszter, Sántha Blanka, Török Réka (Tornádó Team Szeged)

0 Tovább

Oroszország világbajnok lett strandfociban

Hatalmas meglepetéssel ért véget a ravennai strandlabdarúgó-világbajnokság: a korábban még dobogón sem végző Oroszország a döntőben, ahol Mészáros István volt a második számú játékvezető, elképesztően simán verte a rekordbajnok Brazíliát - tudósít a strandfoci.hu!

Az első harmad alapján még úgy tűnt, szoros meccset vív egymással a trónkövetelő és a tizenháromszoros (FIFA-vb-n négyszeres) aranyérmes. A második tizenkét percben viszont a szbornaja begyújtotta a rakétákat és állva hagyta ellenfelét. Sisin és Sajkov ezúttal is feltartóztathatatlan volt, Mihail Lihacsev együttese pedig már 9-3-ra (!) is vezetett...Az ember már-már sajnálta a tébláboló brazil játékosokat, döbbenetes volt a különbség a két gárda között. A végén, 12-5 után a végül mesterhatosig jutó Andre még kozmetikázott az eredményen, amely kifejezetten hízelgő lett a selecaóra nézve...Oroszország tehát története során először lett világbajnok, és a portugálok 2001-es, valamint a franciák 2005-ös sikere után mindössze harmadszor fordult elő, hogy nem Brazília állhatott fel a dobogó tetejére.

A bronzérmet a portugálok kaparintották meg, akik nagy csatában, 3-2-re verték a torna meglepetéscsapatát, Salvadort. A közép-amerikaiak, akik a csoportküzdelmek során még 11-2-re kikaptak a luzitánoktól, még vezettek is a találkozón, esélyesebb riválisuk csak a záró harmad elején, Belchior büntetőjéből tudta bebiztosítani győzelmét. Az ibériai játékosok vitrinjében lassan alig férnek el a bronzmedáliák, hiszen a legutóbbi két vb-n is harmadikként zártak, sőt 2003-ban és 2004-ben, a FIFA-éra előtt is.

FIFA Strandlabdarúgó-világbajnokság, Ravenna

Döntő

Oroszország – Brazília 12-8 (3-2,6-2,3-4)

Gólszerzők: Sisin (21.,31.,32.), Sajkov (2.,6.), Leonov (8.,25.), Jeremejev (13.,19.), Makarov (15.,20.), Betinho (öngól, 21.), ill. Andre (8.,11.,30.,33.,34.,35.), Betinho (17.), Sidney (22.)

Bronzmérkőzés

Portugália – Salvador 3-2 (1-1,1-1,1-0)

Gólszerzők: Madjer (6.,25.), Belchior (15.), ill. Alvarado (2.), Velasquez (19.)

0 Tovább

Így fesztiváloztak a nők a Millenárison - Fotógaléria

Több ezren vettek részt a 13. Testébresztő Coca-Cola Női Mozgásfesztiválon. A Millenáris Parkban lebonyolított szabadidősportos rendezvényen közel nyolcvan mozgásformába kóstolhattak bele az érdeklődők.



A legnépszerűbb sportolási lehetőségek idén is a zenés sportágak voltak, így mindegyik aerobik és zumba órákon valóságos tolongás volt. A verőfényes napsütésben délutánra családi jelleget öltött a rendezvény, rengeteg gyerek is bekapcsolódott a különböző sportos játékokba.

Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke elégedetten vont mérleget a nap végén. „Tizenhárom éve megy ez a rendezvény. Minden ősszel megrendezzük, de egyszerűen nem lehet megunni. Amikor ilyen sokan jönnek ki a mozgásfesztiválra,mint ezen a vasárnapon, és láthatóan jól érzik magukat az emberek, az minden szervezésből fakadó fáradtságot feledtet. Sajnos Magyarországon a lakosság csupán 9 százaléka sportol rendszeresen. A Magyar Szabadidősport Szövetség minden rendezvényével azon van, hogy felhívja figyelmet a lakossági sportra, a mozgásra" – mondta a főszervező.
Az idei mozgásfesztivál fővédnöke Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke volt, a rendezvényt pedig többek között Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok vívó, és Bánhidi Petra, kétszeres argentintangó-világbajnok népszerűsítette.

Magyar Szabadidősport Szövetség

 

0 Tovább

Világjátékok 2017: az IWGA továbbra is kíváncsi

Folyamatosan érkeznek a kérdések a fővároshoz a Világjátékok Nemzetközi Szövetségétől (IWGA). A szervezet szemlebizottsága júliusban járt Magyarországon, hogy felmérje, Budapest és Gödöllő alkalmas-e a Világjátékok 2017-es megrendezésére, azóta az IWGA munkatársai folyamatos kapcsolatot tartanak a főpolgármesteri hivatallal.

Dr. Szeneczey Balázs

Dr. Szeneczey Balázs, főpolgármesteri kabinetvezető szerint Budapest jól állja a sarat a kérdések kereszttűzében, és igyekszik minél hamarabb eljuttatni a válaszokat az IWGA-hoz. „Tarlós István főpolgármester úrnak kiemelt szerepe van abban, hogy a magyar pályázat továbbra is versenyben van a 2017-es rendezési jogért. Az az egység, amely korábban Világjátékok-ügyben megteremtődött, az most is meg van, és úgy gondolom, hogy mi ettől vagyunk erősek. Folyamatos a kapcsolattartás a sportügyekért felelős államtitkársággal, számítunk a Gödöllői Önkormányzatra, és a Nemzeti Sportszövetségre is. Nem csak Budapest és Gödöllő áll nagy lehetőség előtt, hanem az egész ország is. Ekkora sporteseményt Magyarország még nem rendezett, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mi legyünk a házigazdák” – bizakodott Szeneczey.

Dr. Gémesi György


Dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke az NSSZ Sajtószolgálatának elmondta, nemzetközi sportdiplomáciai vonalon zajlik egy lobbitevékenység, amely remélhetőleg a magyar pályázat esélyét növeli majd. „Hamarosan Ron Froehlich az IWGA elnökségének beszámol arról, hogy milyen tapasztalatokat szerzett az egyes helyszíneken, döntés pedig januárban lesz. Magyarországot jó sportrendezvény-szerzőnek tartják, de ilyen nagy versenysorozatot még nem bonyolított le. A 2017-es olimpián kívüli sportágak Világjátéka lehet az első nagy, az ötkarikás játékokhoz hasonló seregszemle” – tette hozzá Gémesi.

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum