Folyamatosan érkeznek a kérdések a fővároshoz a Világjátékok Nemzetközi Szövetségétől (IWGA). A szervezet szemlebizottsága júliusban járt Magyarországon, hogy felmérje, Budapest és Gödöllő alkalmas-e a Világjátékok 2017-es megrendezésére, azóta az IWGA munkatársai folyamatos kapcsolatot tartanak a főpolgármesteri hivatallal.

Dr. Szeneczey Balázs

Dr. Szeneczey Balázs, főpolgármesteri kabinetvezető szerint Budapest jól állja a sarat a kérdések kereszttűzében, és igyekszik minél hamarabb eljuttatni a válaszokat az IWGA-hoz. „Tarlós István főpolgármester úrnak kiemelt szerepe van abban, hogy a magyar pályázat továbbra is versenyben van a 2017-es rendezési jogért. Az az egység, amely korábban Világjátékok-ügyben megteremtődött, az most is meg van, és úgy gondolom, hogy mi ettől vagyunk erősek. Folyamatos a kapcsolattartás a sportügyekért felelős államtitkársággal, számítunk a Gödöllői Önkormányzatra, és a Nemzeti Sportszövetségre is. Nem csak Budapest és Gödöllő áll nagy lehetőség előtt, hanem az egész ország is. Ekkora sporteseményt Magyarország még nem rendezett, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mi legyünk a házigazdák” – bizakodott Szeneczey.

Dr. Gémesi György


Dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke az NSSZ Sajtószolgálatának elmondta, nemzetközi sportdiplomáciai vonalon zajlik egy lobbitevékenység, amely remélhetőleg a magyar pályázat esélyét növeli majd. „Hamarosan Ron Froehlich az IWGA elnökségének beszámol arról, hogy milyen tapasztalatokat szerzett az egyes helyszíneken, döntés pedig januárban lesz. Magyarországot jó sportrendezvény-szerzőnek tartják, de ilyen nagy versenysorozatot még nem bonyolított le. A 2017-es olimpián kívüli sportágak Világjátéka lehet az első nagy, az ötkarikás játékokhoz hasonló seregszemle” – tette hozzá Gémesi.

Fotók: Vörös Nándor