Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szilágyi Áron, Kammerer Zoltán és Marosi Ádám ott lesz a Millenárison

Több ezer hölgy, valamint több londoni olimpiai bajnok részvételével vasárnap ismét megrendezik a XIV. Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztivált.

A Magyar Szabadidősport Szövetség tájékoztatása szerint – többek között – a vívó olimpiai bajnok Szilágyi Áron, a londoni játékokon ezüstérmet szerző kajakos Kammerer Zoltán (kajak), valamint az olimpiai bronzérmes öttusázó Marosi Ádám (öttusa) is ott lesz a budapesti Millenáris Parkban. Az eseményen való részvétel díjmentes, és délelőtt 10-órától 17 óráig tart.

A hagyományos sportágakon és mozgásformákon túl a hölgyek az Xbox 360 Kinect mozgásérzékelős sportjátékait is kipróbálhatják.

Az idei mozgásfesztivál jelmondata: Sportolj párban!

Ezért szólj a barátnődnek, anyukádnak, nővérednek, leányodnak, menyednek, kolléganődnek... és gyertek el a fesztiválra, "sportoljatok párban"!   

Fotó: DigiSport

0 Tovább

Tekesport - 9000 euró talál gazdára Zalaegerszegen

Ilyen még nem volt! Szombaton megrendezik a World Tour Classic (WTC) pénzdíjas tekeverseny magyarországi viadalát.

A zalaegerszegi nemzetközi versenyen 10 ország 48 férfi tekése lép pályára. Ebben a sportágban ez az első pénzdíjas sorozat, a legjobbak között 9000 eurót osztanak szét.

A mezőnyben a világ legjobbjait találhatjuk, köztük 15 magyarnak szurkolhat a zalaegerszegi közönség. A sorozat első állomását a horvátországi Varasdon bonyolították le, ott Kiss Norbert aranyérmet, Nemes Attila pedig ezüstérmet szerzett.

A szeptember 1-i zalaegerszegi verseny után a sorozat idei utolsó viadalát decemberben, az ausztriai Ritzing ad otthont.

0 Tovább

Sikerült a világbajnok átállása

Kanyó Dénes két érmet szerzett a lignanói uszonyos és búvárúszó Európa-bajnokságon. A Világjátékok-érmes, világrekorder Olaszországban a 400 méteres uszonyos felszíni kategóriában ezüstérmes lett az olasz Stefano Figini mögött úgy, hogy másodikként jobban úszott, mint az addig érvényben lévő világcsúcs, a 200 méteren pedig harmadikként zárt új országos csúccsal.

„A tavalyi hódmezővásárhelyi világbajnokság után az edzéseimet már a 2013-as Világjátékok jegyében végeztem. Azaz, a búvárszámokról át kellett állnom a felszíni versenyszámokra, és az Eb-n elért eredményeim azt mutatják, hogy sikerült.” – mondta Kanyó.

Egyre jobban élvezem az edzéseket. Az Eb megerősített abban a hitemben, hogy jó úton járok, és egyszerűen imádom ezt a sportágat” – tette hozzá lelkesen a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub multifunkcionális alakja. Kanyó Dénes ugyanis a szegedi egyesület versenyzője, edzője és elnöke is egyben.

 

0 Tovább

Londoni sztárok a XIV. Testébresztő Női Mozgásfesztiválon!

A londoni nyári játékokon eredményesen szerepelt magyar olimpiai csapatból többen is részt vesznek a XIV. Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztiválon. A Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományos sportfesztiválját idén is a budapesti Millenáris Parkban rendezik szeptember 2-án, vasárnap. A délelőtt 10-től délután 5-ig tartó esemény díjmentes, a fővédnök pedig Monspart Sarolta MOB-alelnök lesz, de a londoni olimpikonokon kívül több korábbi ötkarikás aranyérmes – köztük Kovács Antal, Barcelona cselgáncs olimpiai bajnoka – is ott lesz.

Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára elmondta, az idei fesztivál jelszava a „Sportolj párban!”, de aki esetleg egyedül tud megjelenni, az sem gond, mert számtalan mozgásformába belekóstolhatnak az érdeklődők. „Közel 84 sportolási lehetőség lesz a Millenárison. A hagyományosnak mondható sportágaktól kezdve az xboxos játékokig mindent ingyenesen kipróbálhatnak” – mondta a sportvezető. 

Sportolj párban!

Ezért szólj a barátnődnek, anyukádnak, nővérednek, kolléganődnek... és gyertek el a fesztiválra, "sportoljatok párban"!

0 Tovább

Olimpiai bajnok a magyar szenior bridzsválogatott!

Fantasztikus magyar siker! Aranyérmet szerzett a Bárány György kapitány által irányított Magyar Péter (képünkön), Szappanos Géza, Dumbovich Miklós, Kovács Mihály összetételű magyar együttes a Lille-ben megrendezett XIV. Bridzsolimpián. A mieink a csoportgyőzelem után Szingapúr, a nagy esélyes Lengyelország, majd Svédország ellen nyertek, a döntőben pedig az Amerikai Egyesült Államok csapatát győzték le.


Bridzsben az elmúlt 70 évben nem volt ehhez hasonló magyar siker. A harmincas években kétszer Európa-bajnok volt a magyar válogatott. Az utóbbi 10 évben pedig junior csapataink szereztek érmet és világbajnoki helyezéseket. Nyolc évvel ezelőtt pedig az akkori Bridzsolimpián 5. helyezett volt a magyar együttes.

A bridzs bemutató sportágként szerepelt a 2002-es Salt Lake Cityben rendezett téli olimpia műsorán; 2008 óta a NOB és az IMSA (szellemi sportok világszövetsége) megállapodása értelmében közvetlenül a nyári olimpia után rendezik meg a Szellemi Sportok Világjátékát (World Mind Sport Games), melyen a bridzs mellett a sakk, a go és a dáma szerepel.

0 Tovább

Uszonyos és búvárúszóink megkezdték az éremgyűjtést az Európa-bajnokságon

Eddig két ezüstérmet szerzett a magyar csapat a lignanói uszonyos és búvárúszó Európa-bajnokságon.


Kanyó Dénes (képünkön), a 400 méteres uszonyos felszíni úszásban országos csúccsal lett a második, míg Stier Lilla uszonyos gyorsúszásban szerzett ezüstöt. Károlyi Csilla uszonyos felszíni úszásban javította meg az országos rekordot, ez most az ötödik helyet jelentette számára, Dimák Dávid pedig 1500 méteres uszonyos úszásban a 7. helyet csípte el.

A kontinensbajnokság első napján Székely Lilla is országos csúcsot javított, miután az 50 méteres búvárúszás selejtezőjében a 3. legjobb időt produkálta. Székely a szám döntőjében végül negyedik lett.

0 Tovább

Az egyik londoni hősnek tapsolnak a mecsekaljai stadionban

Szombaton Mecsekalján ünneplik az egyik olimpiai bronzérmest. Módos Péter a londoni játékokon a kötöttfogású birkózók 55 kilogrammosok mezőnyében a dobogóra állhatott, így ő egy bronzéremmel járult hozzá az elsöprő magyar sikerhez. Ki ne tudná? A magyar olimpiai csapat 17 éremmel (8 arany, 4 ezüst, 5 bronz) fejezte be az ötkarikás játékokat, és a 9. helyen végzett az éremtáblázaton.

Módos Péter alias Csonti, szigetvári születésű, ezért a baranyaiak első osztályú focicsapatánál úgy döntöttek, hogy a Debrecen elleni összecsapás előtt személyesen köszöntik az olimpikont. „Csonti személyében egy baranyai sportoló érmet szerzett a világ legnagyobb és legnépszerűbb sporteseményén, így neki kijár ez az ünneplés Mecsekalján” – mondta dr. Elbert Gábor, a PMFC-MATIAS ügyvezetője, aki a köszöntés miatt azzal a kéréssel fordul a szurkolókhoz, hogy amennyiben tehetik, szombaton a 18.30-kor kezdődő találkozó előtt 10 perccel korábban érkezzenek. A pécsiek a labdarúgó OTP Bank Ligában egy győzelemmel és két döntetlennel a 7. helyen állnak, míg a címvédő DVSC-Teva két győztes meccsel, és egy vereséggel a háta mögött a 3. helyről várja a baranyai összecsapást.

 

(fotó: MOB)

0 Tovább

Sportolj párban! Sport, mozgás, szórakozás, egészségmegőrzés egy helyen

Coca-Cola Testébresztő XIV. Női Mozgásfesztivál

 Szeptember 2-án, vasárnap, a Magyar Szabadidősport Szövetség újra megrendezi a Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztivált. Az eseményen délelőtt 10-től délután 5-ig ötleteket, segítséget, motivációt kaphatnak a hölgyek a megfelelő életmód kialakításához, a kinek-kinek tetsző mozgásforma megtalálásához.

A Millenárison tartandó szabadidősportos rendezvény fővédnöke Monspart Sarolta MOB-alelnök lesz.

Az idei jelszó: Sportolj párban!

Ezért szólj a barátnődnek, anyukádnak, nővérednek, kolléganődnek... és gyertek el a fesztiválra, "sportoljatok párban"!

0 Tovább

Köszönjük Évi!

Azt hiszem, hogy 2002 környékén azon újságírók közé tartoztam az akkori WestelPress-es, később Mobilpress-es kollégáimmal együtt, aki a legtöbb semmitmondó beszélgetést folytatta Risztov Évával. A T-Mobile jogelődje, a Westel támogatta az úszó kiválóságot. Nekünk jutott az a hálás feladat, hogy tartsuk a kapcsolatot Évivel, rendszeresen hívogassuk, és a lehető legtöbb hírt ’legyártsuk’ vele kapcsolatban. Hamar eljutottunk arra a pontra, amikor az úszó-válogatott kitűnősége nem örült az érdeklődésünknek. Kijelenthető, hogy Risztov utálta, ha mi hívtuk. Volt úgy, hogy próbálta saját magát szórakoztatni, és úgy vette fel a telefont, hogy: Halló! Tessék, itt Britney Spears beszél, de olyan is előfordult, hogy egyszerűen a WP-s érdeklődésekről tudomást sem vett. De hát Risztov akkor még csak 17 éves volt, érthető, hogy elege lett a ’kötelező’ beszélgetésekből.

Sok év telt el, Risztov Éva visszavonult, később azzal került be a sporthírekbe, hogy vízilabdázik, és motorozik, végül maradt az úszásnál, de a hosszabb távokra gyúrt. És de jól tette… A londoni olimpián a legnagyobb meglepetést okozta a magyar csapatból: megnyerte a 10 kilométeres távot.

2002 augusztus 27-én így számolt be a kataca.hu Risztov támogatói szerződéséről.

"A Westel, a hazai sportélet egyik meghatározó támogatójának "csapata" a mai napon új taggal bővült. A 2004. december 31-ig, az olimpiai ciklus végéig szóló megállapodás alapján az alig 17 esztendős Risztov Éva a Westel Team tagjaként folytatja sportpályafutását.

Sugár András a Westel vezérigazgatója a szülők jelenlétében aláírt megállapodás kapcsán elmondta: "Vállalatunk vezetése régóta figyelemmel követte az ifjú sportoló eredményeit és az Úszó Európa-Bajnokságon elért kiemelkedő teljesítményét bíztató állomásnak tekintve igyekszünk minden segítséget megadni a további sikerekhez."

A budapesti Spartacus úszójaként Risztov Éva az idei évben 9 magyar bajnoki aranyérmet szerzett és az Úszó Európa-Bajnokságról 4 ezüstérmével a legeredményesebb magyar úszóként térhetett haza.

A legnagyobb hazai mobilszolgáltató megalakulása óta elkötelezett segítője a magyarországi sportéletnek, számos, egyéni sportolónak és csapatnak nyújtott támogatása révén a Westel Team az ország egyik legnagyobb "sport klubja". Az élsport terén vállalt szerepéhez méltóan a Westel a Magyar Olimpiai Bizottság gyémántfokozatú főtámogatója."

Az egykori Westel-vezér, Sugár András, aki most a Magyar Golf Szövetség elnöke, a legnépszerűbb közösségi portálon nem hagyta szó nélkül a londoni diadalt.

Évi! Nem akarom a szót szaporítani! Örülök, hogy nem hagytad abba a versenysportot, és olyan élménnyel ajándékoztál meg bennünket, amely még Hajdú B. István hangját is megremegtette a Kossuth Rádióban. Köszönjük a londoni meglepit, és íme, egy-két hír a hőskorból:) :

Tíz női és huszonegy férfi úszó utazik Athénba

HAZAÉRKEZETT AZ ÚSZÓ VÁLOGATOTT

Risztov snowboardozik 

bányász

0 Tovább

A Fazekasok nagy napja

Fantasztikus napot zárt a magyar olimpiai csapat két Fazekasa. Zur Krisztina délelőtt megadta az alaphangot. A női kajak négyes tagjaként 500-on aranyérmes lett. Ezzel Storcz Botond szövetségi kapitány ezen döntése megkérdőjelezhetetlenné vált. A négyes összeállításánál ugyanis pont Fazekas személye okozott némi feszültséget. A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina magabiztos győzelemmel tehát aranyérmes lett.

Fazekas Nándor és Fazekas-Zur Krisztina

Délután Nándor következett. A férfi kézilabda-válogatott kapusa önkívületi állapotban védte végig a 80 perces találkozót. A kétszeri hosszabbítást hozó összecsapáson büntetőt hárított, közeli és távoli lövést hatástalanított, egyszóval úgy „kitöltötte” a kaput, hogy végül eggyel kevesebb rést találtak rajta az izlandiak, mint mi az övéken: 34-33-ra nyertek Nagy Laciék, és bejutottak a legjobb négy közé.

Még egy Fazekasnak lett volna lehetősége nagyot alkotni Londonban. Őt Róbertnek hívják, és nem utazhatott el a játékokra.

Fotók: www.mob.hu

0 Tovább

Gyurta: Mi nem úgy jövünk le az edzésre, mintha bányába mennénk

Nagyon hosszú utat tett meg, és még sok van előtte. Gyurta Dániel fantasztikusan felépített versenyzéssel megmutatta, hogy mire képes. Világrekorddal győzött a londoni olimpián a 200 mellúszás döntőjében. Lehetne itt elemezni, hogy milyen munka van mögötte, de ezt megtették mások. Inkább két videót ajánlanék.

Gyurta athéni döntője

 

Gyurta filozófiája a sportágról

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum