Azt hiszem, hogy 2002 környékén azon újságírók közé tartoztam az akkori WestelPress-es, később Mobilpress-es kollégáimmal együtt, aki a legtöbb semmitmondó beszélgetést folytatta Risztov Évával. A T-Mobile jogelődje, a Westel támogatta az úszó kiválóságot. Nekünk jutott az a hálás feladat, hogy tartsuk a kapcsolatot Évivel, rendszeresen hívogassuk, és a lehető legtöbb hírt ’legyártsuk’ vele kapcsolatban. Hamar eljutottunk arra a pontra, amikor az úszó-válogatott kitűnősége nem örült az érdeklődésünknek. Kijelenthető, hogy Risztov utálta, ha mi hívtuk. Volt úgy, hogy próbálta saját magát szórakoztatni, és úgy vette fel a telefont, hogy: Halló! Tessék, itt Britney Spears beszél, de olyan is előfordult, hogy egyszerűen a WP-s érdeklődésekről tudomást sem vett. De hát Risztov akkor még csak 17 éves volt, érthető, hogy elege lett a ’kötelező’ beszélgetésekből.

Sok év telt el, Risztov Éva visszavonult, később azzal került be a sporthírekbe, hogy vízilabdázik, és motorozik, végül maradt az úszásnál, de a hosszabb távokra gyúrt. És de jól tette… A londoni olimpián a legnagyobb meglepetést okozta a magyar csapatból: megnyerte a 10 kilométeres távot.

2002 augusztus 27-én így számolt be a kataca.hu Risztov támogatói szerződéséről.

"A Westel, a hazai sportélet egyik meghatározó támogatójának "csapata" a mai napon új taggal bővült. A 2004. december 31-ig, az olimpiai ciklus végéig szóló megállapodás alapján az alig 17 esztendős Risztov Éva a Westel Team tagjaként folytatja sportpályafutását.

Sugár András a Westel vezérigazgatója a szülők jelenlétében aláírt megállapodás kapcsán elmondta: "Vállalatunk vezetése régóta figyelemmel követte az ifjú sportoló eredményeit és az Úszó Európa-Bajnokságon elért kiemelkedő teljesítményét bíztató állomásnak tekintve igyekszünk minden segítséget megadni a további sikerekhez."

A budapesti Spartacus úszójaként Risztov Éva az idei évben 9 magyar bajnoki aranyérmet szerzett és az Úszó Európa-Bajnokságról 4 ezüstérmével a legeredményesebb magyar úszóként térhetett haza.

A legnagyobb hazai mobilszolgáltató megalakulása óta elkötelezett segítője a magyarországi sportéletnek, számos, egyéni sportolónak és csapatnak nyújtott támogatása révén a Westel Team az ország egyik legnagyobb "sport klubja". Az élsport terén vállalt szerepéhez méltóan a Westel a Magyar Olimpiai Bizottság gyémántfokozatú főtámogatója."

Az egykori Westel-vezér, Sugár András, aki most a Magyar Golf Szövetség elnöke, a legnépszerűbb közösségi portálon nem hagyta szó nélkül a londoni diadalt.

Évi! Nem akarom a szót szaporítani! Örülök, hogy nem hagytad abba a versenysportot, és olyan élménnyel ajándékoztál meg bennünket, amely még Hajdú B. István hangját is megremegtette a Kossuth Rádióban. Köszönjük a londoni meglepit, és íme, egy-két hír a hőskorból:) :

Tíz női és huszonegy férfi úszó utazik Athénba

HAZAÉRKEZETT AZ ÚSZÓ VÁLOGATOTT

Risztov snowboardozik 

bányász