Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teke BL: Továbbjutott a Szeged és a Répcelak

Taroltak a szegediek a tekézők Bajnokok Ligájában. A Tisza-partiak férficsapata a legrangosabb európai kupasorozat első fordulójának visszavágóján 8-0-ra verte a házigazda cseh Vrchlabi együttesét, így kettős győzelemmel jutott tovább.

A Zalaegerszeg ezúttal is kikapott. A zalai gárda a horvát Zapresic csapatától kapott ki hazai pályán 5-3-ra, és búcsúzott a sorozattól. A Répcelaknak sikerült a továbbjutás, miután a visszavágót is megnyerte a lengyel Lesznó ellen 6-2-re, így a Szegedhez hasonlóan kettős sikerrel lépett a második körbe.

A folytatásban a Répcelak a német Zerbst ellen játszik, míg a Szeged az olasz Neumarkttal csap össze.

A nőknél a Rákoshegy erőnyerő volt, így csak a második körben kapcsolódik be a küzdelmekbe.

0 Tovább

Hat érmet szereztek a magyarok a Szkander Európa-Kupán

Kimagasló magyar szereplés a bolognai szkander Európa-kupán. A magyar küldöttség három arannyal és három ezüstéremmel tért haza Olaszországból.

A MOB Sajtószolgálatának hétfői tájékoztatása szerint az Európa-kupán aranyérmet szerzett Somogyi Dávid (85 kilogramm), Barzsó Henriett (65 kilogramm), és Kőváriné Ivánfi Brigitta (női abszolút kategória). A dobogó második fokára állhatott fel Berente Ádám (65 kilogramm), Barzsó Henriett (női abszolút kategória), valamint Kőváriné Ivánfi Brigitta (női abszolút kategória).

A szkandereseknél a súlycsoportokon kívül rendszeresen megrendezik az abszolút kategória küzdelmeit, itt bárki összekerülhet bárkivel.

A sportág dinamikusan fejlődik Magyarországon. A válogatott tagjai rendre jól szerepelnek a nemzetközi megmérettetéseken, és 2017-ben Budapest adhat otthont a szkander-világbajnokságnak.

0 Tovább

Ismét meghódítja Velencét az EFOTT

A legkedveltebb hazai zenekarokkal, külföldi sztárfellépőkkel, színes nappali programokkal és számos extra produkcióval készül 2017-re az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója.

efott

‒ A helyszíni közvéleménykutatásunk eredménye szerint a fesztiválozók szeretik Velencét, és aktuális házigazda szervező intézményünkkel, a Pécsi Tudományegyetem hallgatóival egyetértésben úgy gondoljuk, még nem aknáztuk ki minden lehetőségét ennek a helyszínnek. A kiváló körülmények adottak, és a város vezetés minden eddiginél jobban kiáll a rendezvény mellett, így a triplázás mellett döntöttünk, remélve, hogy az időjárás végig kegyes lesz hozzánk – avatott be a részletekbe Maszlavér Gábor, az EFOTT főszervezője. – Még soha nem tartott 6 napig a fesztivál, de az idei egyik újításunk ez, meghosszabbítjuk a bulit: kedden lesz a mínusz egyedik nap, amelyre a hetijegyes beköltözőket várjuk, szerdától indul a hivatalos EFOTT és vasárnap is egész napos-estés programokkal készülünk.

A szervezők az EFOTT himnusz alkotóival, azaz Lábas Vikivel (Margaret Island), Felcser Mátéval(Punnany Massif) és Horváth Gáspárral (JumoDaddy – Irie Maffia, Kelemen Kabátban) jótékonysági megmozdulásra készülnek. Az Adj nyarat karácsonyra kampány a Benedek Elek Gyógypedagógiai Iskola és Kollégium gyerekeit támogatja, akik a segítségnek köszönhetően életükben először mehetnek majd el nyaralni Velencére. A támogatás összege az elővételes jegyek árából áll össze, 2016. december 23-ig.

‒ Gyerekkorom óta arra neveltek, hogy segítsek ott és úgy, ahogy tudok, ez a mai napig meghatározza a tevékenységeimet. De mindannyiunkhoz nagyon közel áll a jótékonykodás, és öröm számunkra, hogy a fiatalok is egyre több módon csatlakozhatnak ilyen kezdeményezésekhez, ezért is álltunk szívesen az EFOTT mellé ebben az akcióban. Nemrégiben meglátogattunk egy gyermek tehetséggondozó intézményt, a decemberi lemezbemutató koncertünk előtt is tervezünk egy megmozdulást, és régi vágyunk, hogy egyszer a Vakok Intézetében zenélhessünk – árulta el Lábas Viki.

Az akció pillanatnyi állását az EFOTT honlapján lehet majd nyomon követni, egy virtuális karácsonyfa képében, amelyen a befolyt összeggel párhuzamosan izzanak majd fel az égők.

BEVEZETŐÁRAS HETIJEGY ELÉRHETŐ: DECEMBER 12. 12:00-TÓL AZ EFOTT.HU-N!

EFOTT – Velencén, csak szabadon…

 

0 Tovább

Erőemelés – Négy magyar arany az Európa-kupán

Szabó Ágnes, Berke Lóránd és Csüllög Béla is aranyérmet szerzett Malagában. A Spanyolországban megrendezett Európa-kupán Szabó Ágnes (Orosházi Toldi SE) a +84 kg-ban három sikeres gyakorlatot mutatott be, és végül 142,5 kilogrammal első lett fekvenyomásban.

A férfiaknál – ugyancsak fekvenyomásban – a vésztői Marvel Team SE két versenyzője is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. A 105 kg-osok között Berke Lóránd három jó gyakorlatot mutatott be. A vésztői emelő 175 kilóval kezdett, majd kinyomta a 180 és a 185 kilót is, ezzel pedig győzni tudott. A +120 kg-ban Csüllög Béla nyakába került az aranyérem: a magyar válogatott erőemelő 215 kilogrammal zárt, így megérdemelten nyert. Lovas Mónika erőemelésben indult a +84 kg-os kategóriában, ahol 475 kilogrammos eredménnyel (ebben benne van a guggolás, a felhúzás és a fekvenyomás) első lett.

0 Tovább

Standardtáncok Formációs Világbajnoksága – Negyedik lett a magyar csapat a hazai rendezésű vb-n

Vb-negyedik lett a magyar bajnok a Pécsett megrendezett WDSF Standardtáncok Formációs Világbajnokságán.

A világversenyen a szentesieken kívül a pécsi Adria-Szigó KTSE csapata képviselte Magyarországot, a baranyaiak a hetedik helyen zártak. A világbajnoki aranyat az oroszok Vera nevű formációja szerezte meg a német Braunschweiger és a holland DSV Dance Impression előtt.

A világbajnokságnak eredetileg Minszk adott volna otthont, de a fehéroroszok  visszaléptek másfél hónappal az esemény előtt, Magyarország ekkor pályázott, és egy tökéletes világversennyel iratkozott fel a hazai rendezésű sportesemények listájára.

Standardtáncok Formációs Világbajnoksága – döntő, végeredmény:

1. Vera (Oroszország)

2. Braunschweiger TSC e.V. (Németország)

3. DSV Dance Impression (Hollandia)

4. Szilver TSE (Magyarország)

5. TSC Schwarz-Gold Göttingen (Németország)

6. Olympia (Oroszország)

...

7. Adria-Szigó KTSE (Magyarország)

Fotó: MTI

0 Tovább

Két győzelem, egy vereség a teke BL-ben

Szegedi és répcelaki sikerrel kezdődött a férfitekézők Bajnokok Ligája idei kiírása. A zalaegerszegiek viszont hátrányba kerültek az első fordulóban. 

Jól kezdett a Szeged és a Répcelak is a tekézők Bajnokok Ligájában. A legrangosabb európai sorozat első fordulójában a Szeged hazai pályán a cseh Vrchlabi együttesét győzte le 8-0-ra, míg a Répcelak ugyancsak hazai környezetben a Lesznót verte 7-1-re. A harmadik magyar férficsapat hátrányba került, miután a Zalaegerszeg 6-2-re kikapott a horvát Zapresic otthonában. A nőknél a Rákoshegy erőnyerő volt, így csak a második körben kapcsolódik be a küzdelmekbe. 

A visszavágókat december 10-én, illetve 11-én rendezik meg, a párosítás győztesei a legjobb nyolc közé jutnak. 

0 Tovább

Szkander – Az országos bajnoksággal megkezdődött a vb-kvalifikáció

Megrendezték az idei országos bajnokságot a szkandereseknél. A fülöpszállási viadalon népes mezőny vett részt, és egyre többen gondolják azt, hogy harcba szállnak a vb-indulási jogokért. 2017-ben ugyanis Budapest ad otthont a sportág világbajnokságának. 

A válogatott keret tagjai hozták a formájukat. Barzsó Henrietta a 65 kilósok között jobbal és ballal is nyert, Ivánffy Brigitta a +65 kilogrammos súlycsoportban lett országos bajnok mindkét kézzel. Nagy csatát vívott Dobos Attila és Károlyi András a +95 kilósok között. Bal kézzel Károlyi, míg jobbal Dobos győzött. A 95 kilogrammos kategóriában fölényes sikert aratott mindkét kézzel Frum István, aki egyébként egész évben remekül teljesített.

„Az országos bajnokság volt az első hazai verseny, amely beleszámít a vb-kvalifikációba. Örülök, hogy ilyen népes mezőny vett részt Fülöpszálláson” – összegzett Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

0 Tovább

Sakk - Polgár Judit együtt ünnepelt a világbajnokkal

Visszafogott bulival ünnepelte vb-győzelmét és a születésnapját Magnus Carlsen. A norvég klasszis a New York-i párosmérkőzés rapidjátszmáiban 3-1-re legyőzte kihívóját, az orosz Szergej Karjakint, majd egy étteremben lazított a csapatával, ahova hivatalos volt Polgár Judit is. A magyar sakknagymester a vb-döntő helyszíni kommentátora volt.

Polgár Judit elmondta, Carlsen hatalmasat harcolt ezen a világbajnoki döntő.

„A sírból hozta vissza az egészet a norvég különítmény legnagyobb örömére. Külön szakáccsal, orvossal érkezett Amerikába, akikre nagy szüksége is volt, hiszen egy kőkemény háromhetes harc volt számára vb-döntő. A születésnapján a címét megvédő Magnus a siker utáni vacsorán külön köszönetet mondott az édesapjának, és a stábja minden tagjának. A győzelem után bejött hozzám a stúdióba, és elmondta a rájátszás nagyon hasonlított az egyik általam játszott partira, amelyre jól emlékezett” – mesélte Polgár Judit, aki hozzátette: Norvégiában a rájátszást háromszázezren követték figyelemmel online. A rájátszás sztárvendége Bennett Miller amerikai filmrendező, aki szintén nagy barátja a sportágnak.

0 Tovább

Világ Gyalogló Nap - 82 iskola és 55 nyugdíjas klub gyalogolt

Több, mint 10 ezer résztvevővel zajlott le a Világ Gyalogló nap eseménysorozata idén. A szabadidősportos mozgalomban 82 iskola vett részt, a Magyar Szabadidősport Szövetség tagszervezetei 76 túrát szerveztek, és összesen 55 nyugdíjas klub is bekapcsolódott az eseménysorozatba, amely októberben zajlott le.

A Magyar Szabadidősport Szövetség idén is csatlakozott a Nemzetközi Szabadidősport Szövetség (TAFISA) világeseményéhez a „World Walking Day”-hez, és 2016-ban ismét megrendezte a gyaloglást népszerűsítő rendezvényeit a „Világ Gyalogló Napot”.

„A szövetségnek az iskolák egy részét sikerült bevonnia az eseménysorozatba, hiszen a gyaloglás, a séta rendszeresen űzve alkalmas eszköz lehet az egészség megtartására, az iskolai közösség erősítésére, társakkal, barátokkal gyakorolva pedig egyúttal remek időtöltés – mondta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Az iskolák versenyében a következő végeredmény született:

I. helyezett: Fazekas József Ált. Iskola

II. helyezett: Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce ltp-i Tagiskola

III. helyezett: Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Az iskolák mellett a nyugdíjas egyesületek és klubok is aktívan gyalogoltak. A kategóriájukban kiírt versenyben az alábbi sorrend alakult ki:

I. helyezett: Életet az éveknek" Ajkai Nyugdíjas Klubbok Egyesülete

II. helyezett: Kőbányai Ezüstkorúak Szabadidősport Egyesülete

III. helyezett: Vörösberényi Nyugdíjas Klub

A Magyar Szabadidősport Szövetség tájékoztatása szerint 2017. októberében is újra lesz „Világ Gyalogló Nap”. 

0 Tovább

WDSF Standardtáncok Formációs Világbajnoksága – Döntőt táncolnának a szentesiek!

Világbajnoki döntőre készül a Szilver TSE! A szentesi csapat lesz az egyik magyar résztvevő a december 4-i WDSF Standardtáncok Formációs Világbajnokságán. A pécsi vb-n egy jól felkészült szentesi csapat fog parkettre lépni – tudtuk meg Szatmári-Nagy Szilviától, a Szilver TSE vezetőjétől.

„Eredményes felkészülésen vagyunk túl, bízom benne, hogy a hazai parketten sikerül majd vb-döntőt táncolnunk. Már vb-lázban égünk, sokan elkísérnek minket Szentesről, hogy ott szurkoljanak majd a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban” – mondta a Szilver TSE vezetője.

A szentesieken kívül a Szigo TSE lesz a másik csapat, amely a magyar színeket képviseli.

Ezt a világbajnokságot eredetileg Minszkben rendezték volna meg, de a fehéroroszok végül visszaléptek, így adták be az utolsó pillanatban a pályázatot a pécsiek.

A december 4-i világbajnoksággal párhuzamosan egy rangos Latin Grand Prix-t is megrendeznek majd, emellett látványos bemutatókkal készülnek a szervezők.

További érdekességek és jegyinformációk a vb-ről a wdch2016.kapronczai.hu honlapon találhatók. 

0 Tovább

WDSF Standardtáncok Formációs Világbajnoksága - Ördög Nóra szemet-lelket gyönyörködtető élményre számít

Ördög Nóra lesz a december 4-i WDSF Standardtáncok Formációs Világbajnokságának háziasszonya. 

A műsorvezetőtől egyáltalán nem áll távol ez a sportág, hiszen korábban ő is versenytáncos volt, így nem volt kérdés, hogy elvállalja-e Magyarország első felnőtt korosztályban megrendezendő WDSF-világbajnokságának levezetését.

„Akit egyszer ez a világ megérintett, az mindig versenytáncos marad a lelkében, így örömmel mondtam igent a felkérésre, ráadásul a tervek szerint családdal megyek és titkon azt remélem, hogy a lányom is beleszeret majd a táncok varázslatos világába” – mondja Ördög Nóra.

A világbajnokságot Pécsett rendezik meg, a magyar színeket két formáció képviseli: a Szigo TSE és a Szilver TSE.

„A formációs versenyek nagyon látványosak, hiszen itt több páros táncolja egyszerre ugyanazt a koreográfiát, ráadásul meseszép ruhakölteményekben. Azt gondolom, hogy annak, aki kilátogat a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokba, szemet-lelket gyönyörködtető élményben lesz része. Én is erre készülök. Ráadásul elég régen vezettem műsort táncversenyen, nagyon várom már” – tette hozzá Ördög Nóra, aki elmondta, ez az a sportág, amely ha megtetszik a lányának, biztos nem gördít akadályokat a parketten való kiteljesedése útjába. 

A világbajnoksággal kapcsolatos információk megtalálhatók a vb hivatalos honlapján, a wdch2016.kapronczai.hu -n.

0 Tovább

Továbbra is a világ élmezőnyében vannak a magyar kick-boxosok

Magyarország megnyerte a csapat aranyérmet a görögországi kick-box Európa-bajnokságon. A Veres Roland, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Veres Richárd, Szabó Dorina, Nagy Henrietta összetételű válogatott a negyeddöntőben Bulgáriát győzte le 13-4-re, az elődöntőben pedig Írországot múlta felül 18-12-re. A döntőben aztán Olaszország következett, ahol Király István szövetségi kapitány együttese hosszabbítás után 17-15-re nyert, ezzel megvédte címét Loutrakiban.

A kontinensbajnokság utolsó döntős napján a pointfighting veterán mezőnyben a 41 éves Csikós Péter a 94 kilósok között szerzett Európa-bajnoki címet. Az 50 évesek között a +94 kilogrammos kategóriában Tóth István is éremszerző lett, miután súlycsoportjában második lett, Puravecz Péter pedig bronzérmet gyűjtött be zenés formagyakorlatban.

A magyar csapat így 9 aranyéremmel, 5 ezüsttel és 2 bronzéremmel fejezte be azt az Európa-bajnokságot, amelyen 34 ország vett részt. Görögországban 17 nemzet versenyzői szereztek Európa-bajnoki aranyat. Az összesített éremtáblázaton Magyarország a második helyen zárt Oroszország mögött, megelőzve Olaszországot és Németországot.  

Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke az Eb-zárónapján elmondta, hogy ezen a világversenyen egy nagyon egységes magyar küldöttség vett részt. „Mindenki mindenkinek segített, a hullámvölgyekből a versenyzők külön kérés nélkül is kisegítették egymást, ennek a csúcspontja a pointfighting csapatverseny volt, amelyet nagyon kiélezett küzdelemben az utolsó érvényes találatig tartó küzdelemben nyertünk meg. Annak is különösen örülök, hogy mind a négy szakágban szereztünk érmet, természetesen a pointfighting szakág kiemelkedik, ahol toronymagasan vezetjük az éremtáblázatot 11 éve, és még a csapatversenyt is sikerült megnyernünk. A pointfighting csapatnál külön örültem annak, hogy számos fiatal teljes jogú tagja lett a válogatottnak, és a helytállásukkal, a most távollevő nagy neveket tudták helyettesíteni. Király István mesteredző munkája külön említést érdemel, mert az ő vezetésével ez a magyar pointfighting válogatott továbbra is őrzi első helyét ebben a szakágban. Ha az edzői munkáról beszélünk, áttérve a kick-light szakágra, ismét csak dicsérni tudom Dancsó Zoltán és Olasz Attila szövetségi edzők tevékenységét, akik összesen hat versenyzőt hoztak ki, és ebből négy döntős lett” – mondta Galambos Péter, aki kiemelte: a magyarok számára ez a kontinensbajnokság volt a jövő évi budapesti világbajnokság főpróbája. 2017-ben ugyanezeket a szabályrendszereket fogjuk látni a világbajnokság műsorán.

A kick-box sportág világszervezete, a WAKO a formagyakorlatok mellett hat küzdelmi szakágban rendez hivatalos versenyeket. A kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szabályrendszereket ringben bonyolítják le, míg a félerős ütéseket és rúgásokat engedélyező point-fighting, light-contact és kick-light kategóriák tatamin zajlanak. A világesemények kezelhetősége végett a szakágakat szétosztották, így két helyszínen és időpontban bonyolítják le a páratlan években a világbajnokságokat, illetve a páros esztendőkben az Európa-bajnokságokat. A görögországi Eb-n a hat küzdelmi szakág közül a point-fighting, a kick-light és a full-contact európai elitje mérte össze tudását. Az idei light-contact, low-kick és K1 Eb-t október végén rendezték Mariborban.

Helyszíni tudósítás Görögországból:

Loutraki, Görögország
Full-contact, kick-light, zenés formagyakorlat és pointfighting kickbox Európa-bajnokság

 

Pointfighting csapatarany, veterán arany és ezüst és formagyakorlat bronz a zárónapon!

Veres Rolandot választotta meg a nemzetközi szövetség irányító testülete, a WAKO Board az Európa-bajnokság legjobb férfi versenyzőjének!

Elérkezett a görögországi kickbox Európa-bajnokság utolsó versenynapja. Szombaton két veterán döntőben, a kemény stílusú fegyveres formagyakorlat versenyszámban és a pointfighting csapatküzdelemben voltunk érdekeltek.
Először Tóth István lépett tatamira, és kifejezetten jó első menet után ír ellenfele elhúzott tőle, és a megszerzett előny kitartott neki a mérkőzés végéig, így Tóth István nyakába egy ragyogó ezüstérem került.
Utána következett Csikós Péter, aki már az első menetben megüzente olasz ellenfelének, hogy az arany a mai nap az ő nyakába kerül. A második menet kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, de a lényegen ez sem változtatott, Csikós Péter hat évvel a 2010-ben ugyanitt megszerzett felnőtt bronzérme után első veterán Európa-bajnoki címét szerezte.
A veterán döntők után következett a pointfighting csapatküzdelmek sora, melynek a végén ismét a magyarok nyertek – mondhatni szokás szerint, mert a legutolsó öt Európa-bajnokságon ez a magyar csapat nem talált legyőzőre.
A Formagyakorlatban is örülhetett a magyar csapat, Puravecz Péter egy dinamikus, jó ritmusú, akrobatikus elemekkel megtűzdelt kata után megérdemelten vehette át a bronzérmet, így Magyarország erről az Európa-bajnokságról úgy tér haza, hogy minden szakágban lett érmes versenyzőnk!

Eredmények:

Pointfighting

94 kg veterán döntő: Csikós Péter (41 éves, Egyesület: Hunyadi SE, Edző: Szűcs Zoltán, legjobb eredményei: 3x felnőtt világbajnoki 2. helyezett, 3x felnőtt Európa-bajnok) – Petito Luigi (ITA) ellen pontozásos győzelem (11-5), így Csikós Péter 2016 veterán Európa-bajnoka pointfightingban!

1. menet: 8-2

2. menet: 11-5

Péter a mérkőzést végig vezetve nyerte meg első veterán Európa-bajnoki címét, olasz ellenfelének esélyt sem adva a mérkőzés kontrollálására.

 

+94 kg veterán döntő: Tóth István (50 éves, Egyesület: Beremendi Építők SE, Edző: önmaga edzője, legjobb eredményei: 2x felnőtt világbajnoki 3. helyezett, felnőtt Európa-bajnoki 2. helyezett) – Dave Heffernan (IRL) ellen pontozásos vereség (10-18), így Tóth István 2016 Európa-bajnoki ezüstérmese veterán pointfightingban!

1. menet: 7-8

2. menet: 10-18

Az ír úriember a veterán világbajnok, akit a sportszerető közönség ismerhet a 2005-ben megrendezett szegedi kickbox világbajnokságról, ahol bronzérmet szerzett, és éppen az egy kategóriával lejjebb döntőző Csikós Péter állította meg őt az elődöntőben. Most ez a bravúr a magyar versenyzőnek nem sikerült, hiába tett meg mindent tőle telhetőt, az ír versenyzőnek mindig volt kész válasza Pisti próbálkozásaira, így Pisti nyakába a múlt hónapban Mariborban megszerzett light-contact bronzérem után egy még szebben csillogó ezüstérem került

 

Pointfighting csapatküzdelem

 

Magyarország (Veres Roland (17 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt világbajnok, 4x felnőtt Európa-bajnok), Mórádi Zsolt (28 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 8x felnőtt világbajnok, 10x felnőtt Európa-bajnok), Jároszkievicz Krisztián (29 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: Küzdősport Világjátékok-győztes, 7x felnőtt világbajnok, 10x felnőtt  Európa-bajnok), Veres Richárd (25 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 4x felnőtt világbajnok, 8x felnőtt Európa-bajnok), Szabó Dorina (18 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt Európa-bajnok, felnőtt világbajnoki 3. helyezett), Nagy Henrietta (23 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 3x felnőtt világbajnok, 4x felnőtt Európa-bajnok), szövetségi kapitány: Király István mesteredző

 

A világ- és Európa-bajnoki címvédő magyar csapat kiemeltként kezdett az Európa-bajnokság utolsó küzdelmi versenyszámában, így a nyolcaddöntő helyett feszült figyelemmel vártuk, ki jut tovább a Bulgária - Ausztria mérkőzésen. A bolgár csapat jobban akarta a győzelmet, így ők lettek a negyeddöntőben az ellenfeleink.

 

Pointfighting csapat Európa-bajnokság, negyeddöntő, Bulgária ellen:
Magyarország – Bulgária: 13-4; (6-2, 3-1, 3-0, 1-1)
1. menet: Nagy Henrietta – Madlen Dimitrova 6-2

2. menet: Veres Roland – Mincho Hadjiev 3-1

3. menet: Mórádi Zsolt – Kirill Petrov 3-0

4. menet: Veres Richárd – Emmanuil Dimitrov 1-1

A pontszámok nem tükrözik a fiatal bolgár csapat keménységét és elszántságát, de szerencsére ez nem volt elég a címvédő magyar válogatott elleni sikerhez. Heni megadta az alaphangot, komoly előnybe hozva a magyar csapatot, és ezt az előnyt Roland és Zsolt tovább tudta növelni, így a végére az utolsó menet lényegében tét nélküli, de nagyon kemény küzdelmet hozott Ricsi és az 5x világ- és 5x Európa-bajnok bolgár fiú között, de a lényeg, hogy nyertünk, és Magyarország bejutott a legjobb négy közé az elődöntőbe!

Pointfighting csapat Európa-bajnokság, elődöntő, Írország ellen:

Magyarország – Írország: 18-12; (2-0, 4-4, 5-5, 7-3)
1. menet: Szabó Dorina – Shauna Bannon 2-0

2. menet: Veres Roland – Jordan White 4-4

3. menet: Veres Richárd – Robbie McMenamy 5-5

4. menet: Mórádi Zsolt – Gareth Ryan 7-3

Kemény, harcos mérkőzésen jutott tovább a magyar csapat a döntőbe az íreken keresztül. Most Richárd és Roland voltak azok, akik a megszerzett előnyt tartották, míg Dorina és Zsolt voltak az elsődleges csapásmérő ereje a magyar válogatottnak.
A mérkőzésen ugyan voltak kisebb izgalmak, de a vége meggyőző, hat pontos különbség lett, így kerültünk a döntőbe, ahol az ősi, legnagyobb rivális Olaszország csapata került be hozzánk.

 

Pointfighting csapat Európa-bajnokság, döntő, Olaszország ellen:
Magyarország – Olaszország: 17-15 hosszabbítás után; (1-2, 5-4, 5-5, 1-1, 6-4)

1. menet: Szabó Dorina – Roberta Cavallaro 1-2

2. menet: Veres Roland – Riccardo Albanese 5-4

3. menet: Veres Richárd – Daniele Farina 5-5

4. menet: Mórádi Zsolt – Davide Guffanti 1-1

Hosszabbítás: Szabó Dorina – Roberta Cavallaro 6-4

Szabó Dorina sérült bokával is emberfeletti teljesítményt nyújtott a hosszabbításban, így az utóbbi évek legfeszültebb, legszorosabb döntőjében a magyar pointfighting csapat megvédte Európa-bajnoki címét, és jelezte, hogy ugyan nagy nevek hiányoztak erről a mostani Európa-bajnokságról, de a magyar csapat így is a torna legegységesebb, legfelkészültebb, mentálisan legerősebb csapataként lépett minden esetben a tatamira. Az évek óta tartó megalkuvást nem tűrően kemény és szisztematikus munka ismét meghozta gyümölcsét, a fiatalok beépítése a csapatba zökkenőmentesen sikerült, és ennek eredményeként elmondható, hogy a magyar pointfighting csapat ellen már öt éve nincsen ellenszere senkinek a bolygón, és ez komoly reményekre jogosít a jövő évi, budapesti világbajnokságon is.

 


Zenés formagyakorlat:

 

Kemény stílusú fegyveres kata:

Puravecz Péter (35 éves, Egyesület: Contact KHTE Orosháza, Edző: önmaga edzője, legjobb eredményei: világkupa-győztes, 3x felnőtt magyar bajnok) katanával

 

44.9 pont, harmadik hely, így Puravecz Péter 2016 bronzérmese a zenés formagyakorlat Európa-bajnokságon!
Magyarországon a formagyakorlat versenyszám nem igazán terjedt el, ezért üdítő látni, hogy van magyar versenyző is a legjobbak között. Most Péternek sikerült a bravúr, és egy igen értékes bronzéremmel gyarapította a magyar csapat eddig is tekintélyes éremgyűjteményét.

 

KAPITÁNYI ÖSSZEFOGLALÓK

 

A szövetségi kapitányok az alábbiakban értékelték az Európa-bajnokságot:

Juhász Gábor, full-contact: A full-contact mezőny hozta azt a magas színvonalat, amelyre számítottunk. A női versenyzőink nyert meccseik után komoly ellenfelekkel szemben maradtak alul, nehézsúlyú férfi versenyzőnk is küzdelmes mérkőzésen maradt alul. Összességében egy bronzéremmel zártuk az Európa-bajnokságot. A ringes szakág hazánkban kevés versenyzővel rendelkezik, így komoly kihívás előtt állunk, hogy a jövő évi budapesti világbajnokságra megfelelően ütőképes csapatot állítsunk ki, és méltó módon képviseljük hazánkat a ringben is. Fejlődnünk kell még mind mozgásban, ütőerőben, taktikában, létszámban és mérkőzésszámban egyaránt. A Magyar Kick-box Szakszövetség célul tűzte ki, hogy jövő évben számos hazai és külföldi versenyre jussunk el, és a nemzetközi tapasztalatokat a hazai világbajnokságon hasznosítani tudjuk.

 

Dancsó Zoltán, kick-light: Büszke vagyok, hogy 6 versenyzővel 4 döntőnk volt, ezt látatlanban előre is aláírtuk volna Attilával. Egy évünk volt, és ennek a tükrében azt mondom, hogy a jövő évi világbajnokságra készülő csapat gerincét kialakítsuk, és ehhez a maghoz szeretnénk, ha a jövőben folyamatosan minél több fiatalt tudunk beépíteni, akik remélhetőleg a budapesti világbajnokságon  egy fényesebb és bővebb éremkollekciót tudnak otthon tartani. Jövőre tervben van, hogy év közben is több összetartást szervezzünk a felnőtt és a junior keret tagjainak, és egységesen, magyar zászló alatt megjelenni velük a nemzetközi porondon, üzenve így a többi nemzetnek, hogy velünk is komolyan számolni kell.
 

Olasz Attila, kick-light: Az éremtáblázat is tükrözi azt, hogy nagyon kiegyenlített a mezőny, 9 ország szerzett aranyérmet a 15 súlyban, a mi 4 döntőnk az várakozáson felüli volt, hiszen csak 6 fővel vettünk részt, mindenféleképpen a jövőre nézve ez pozitív, hiszen a tavalyi vb-hez képest hatalmas előrelépés. A jövő évi budapesti világbajnokságra célunk egy teljes válogatott összerakása, amivel megpróbálunk az éremtáblázat első három helyén végezni. Ehhez úgy érzem, megfelelőek lesznek a körülmények, és el fogjuk tudni végezni a megfelelő mennyiségű munkát. Gratulálok minden kick-light versenyzőnek, hiszen mindenki nyert mérkőzést, és ha veszített is, emelt fővel tette. Reméljük, hogy ez a szereplés erőt ad ezeknek a fiataloknak ahhoz, hogy jövőre hazai közönség előtt több és fényesebb érem maradjon otthon. Szeretnék köszönetet mondani a szövetségnek, hogy biztosította számunkra a megfelelő körülményeket, hogy ezeket az eredményeket elérhessük.

Király István, pointfighting: Az eredmények önmagukért beszélnek.

 

ELNÖKI ÖSSZEFOGLALÓ:

Galambos Péter, Magyar Kick-box Szakszövetség: Elsősorban azt emelném ki, hogy a magyar csapatban milyen erős volt a csapategység, jó volt megélni azt, hogy mennyire együtt volt mindenki, hogy mindenki mindenkinek segített, a hullámvölgyekből a versenyzők külön kérés nélkül is kisegítették egymást, ennek a csúcspontja a pointfighting csapatverseny volt, amelyet nagyon kiélezett küzdelemben az utolsó érvényes találatig tartó küzdelemben nyertünk meg. Annak is különösen örülök, hogy mind a négy szakágban szereztünk érmet, természetesen a pointfighting szakág kiemelkedik, ahol toronymagasan vezetjük az éremtáblázatot 11 éve, és még a csapatversenyt is sikerült megnyernünk. A pointfighting csapatnál külön örültem annak, hogy számos fiatal teljes jogú tagja lett a válogatottnak, és a helytállásukkal, a most távollevő nagy neveket tudták helyettesíteni. Király István mesteredző munkája külön említést érdemel, mert az ő vezetésével ez a magyar pointfighting válogatott továbbra is őrzi első helyét a pointfighting szakágban.Ha az edzői munkáról beszélünk, áttérve a kick-light szakágra, ismét csak dicsérni tudom Dancsó Zoltán és Olasz Attila szövetségi edzők tevékenységét, akik összesen hat versenyzőt hoztak ki, és ebből négy döntős lett. Most csak egy aranyérmet sikerült szerezni és három ezüstöt, de nyilvánvalóan ez az eredmény már reménykedésre ad okot, figyelembe véve azt, hogy a tavalyi világbajnokságon a kick-light szakágnak nem volt nyert mérkőzése. Nagyon reménykedem benne, hogy ez egy új sikerszéria kezdetét jelenti, amiért persze nagyon sokat kell dolgozni. A full-contact szabályrendszerben három versenyző közül egy nyert bronzérmet, ebben a szakágban egész biztosan még nagyon sok munka vár ránk. Hosszú-hosszú idő óta először indult magyar versenyző a zenés formagyakorlat szabályrendszerben, és Puravecz Péter rögtön első alkalommal bronzérmet nyert. Az EB-szereplésünket sikeresnek ítélem, és ez azért is fontos, mert gyakorlatilag ez volt számunkra a jövő évi budapesti világbajnokság főpróbája, hiszen 2017-ben ugyanezeket a szabályrendszereket fogjuk látni a Világbajnokság műsorán. Minden résztvevőnek ezúton szeretném megköszönni a részvételt.

0 Tovább

Kick-box Eb – Hét arany, négy ezüst eddig…

Fantasztikus magyar szereplés a kick-box Európa-bajnokságon! A görögországi Loutrakiban zajló kontinensbajnokságon, az első döntős napon, hét aranyérmet szereztek a magyarok, emellett négy ezüstérmet gyűjtöttek be.

 Veres Roland kétszer is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, miután a csepeli Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia kiválósága a pointfighting és a kick-light szabályrendszerben is Európa-bajnok lett. Ugyancsak kontinensbajnoki címet szerzett Mórádi Zsolt (84 kg) Jároszkievicz Krisztián (+94 kg) Murvai Lívia (50 kg), Busa Andrea (65 kg) és Kondár Anna (70 kg) pointfightingban, Szabó Dorina (60 kg) pedig ezüstérmesként zárt.

 

A kick-light szabályrendszerben Veres Rolandon kívül Bayer Péter (+94 kg), Dr. Busa Gabriella (55 kg) és Gremen Petra (60 kg) végzett dobogósként, miután mindhárman súlycsoportjukban ezüstérmesek lett.

Király István, a Magyar Kick-box Szövetség alelnöke elmondta, hogy az Eb-n 15 egyéni aranyérmet osztottak ki és a résztvevő 34 országból csak 7 ország kick-boxosai szereztek Európa-bajnoki címet.

„A magyar csapat az egyetlen, amelyik az elmúlt 10 évben folyamatosan a legjobbnak bizonyult a tatamis szabályrendszerben, míg az olyan nagy múltú nemzetek, mint a britek vagy az írek, most aranyérem nélkül tértek haza.” – mondta Király István.

Helyszíni tudósítás 

Pointfighting

57 kg: Veres Roland (17 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt világbajnok, 3x felnőtt Európa-bajnok) – Donmez Tayfun (TUR) ellen TKO győzelem (13-2)a harmadik menetben, így Veres Roland 2016 Európa-bajnoka pointfightingban!

1. menet: 4-1

2. menet: 8-1

3. menet: 13-2
A török fiú sem úszta meg a TKO vereséget Roland ellen, aki egy látványos fejrúgással alakította ki a 11 pontos különbséget, így megszerezve a magyar csapat első, és saját maga második felnőtt Európa-bajnoki címét, így csatlakozva ezzel két bátyjához, Veres Richárdhoz és Veres Alexhez, akik már hamarabb megszerezték az Európa-bajnoki aranyat.

84 kg: Mórádi Zsolt (28 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 8x felnőtt világbajnok, 9x felnőtt Európa-bajnok) – Robbie McMenamy (IRL) ellen pontozásos győzelem (7-6), így Mórádi Zsolt 2016 pointfighting Európa-bajnoka!

1. menet: 2-3

2. menet: 4-4

3. menet: 7-6
Zsolti VB és EB címvédőként érkezett meg a döntőbe, hogy azzal az ír versenyzővel csapjon össze sokadjára az aranyéremért. Ennek megfelelően óriási taktikai csata volt a mérkőzésen, de Zsolt mentális erejét és elszántságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harmadik menet végén egy tökéletes fejrúgással egyértelművé tette, hogy ma is ő volt a jobb, így megszerezte a magyar csapat mai második, önmaga kilencedik felnőtt Európa-bajnoki címét.

 

+94 kg: Jároszkievicz Krisztián (29 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: Küzdősport Világjátékok-győztes, 7x felnőtt világbajnok, 9x felnőtt  Európa-bajnok ) – Celik Erdogan (GER) ellen győzelem a második menetben, 9-5-ös magyar vezetésnél a német versenyző feladta a számára már reménytelen küzdelmet, így Jároszkievicz Krisztián 2016 pointfighting Európa-bajnoka!

1. menet: 5-4

2. menet: 9-5, a német versenyző feladta
Krisztián az első menetben óvatosan kezdett, szokása szerint felmérte ellenfelét, és kontrákból szerezte pontjait, hogy aztán a második menetben egyértelművé tegye a német fiú számára, hogy neki ez a mai nap csak ezüstnap lehet. 7-5-ös vezetésnél rúgott egy tökéletes, tankönyvekbe illő fordított köríves rúgást ellenfele fejére, ami után a német versenyző feladta a mérkőzést. Krisztián ezzel megszerezte a magyar csapat mai negyedik, önmaga kilencedik felnőtt Európa-bajnoki címét!

50 kg: Murvai Lívia (18 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt Európa-bajnok, junior világbajnok) – Anna-Sophie Kreis (GER) ellen TKO győzelem (11-1) a második menetben

1. menet: 9-1

2. menet: TKO 11-1

Livi, akit elsőre egy, a világ cudarságától félteni való ábrándos tekintetű törékeny és védtelen szőke kislánynak gondolna az ember, olyan jéghideg és könyörtelen precizitással gázolt át rutinos, többszörös VB- és EB érmes német ellenfelén, hogy az még az őt jól ismerőkből is borzongással vegyes elismerést váltott ki. Bő két és fél perc alatt megszerezte a magyar csapat mai ötödik és önmaga első felnőtt Európa-bajnoki címét, bátyja, Murvai Márton 2013-as felnőtt világbajnoki ezüstérme után gyarapítva ezzel a családi éremkollekciót.

60 kg: Szabó Dorina (18 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt világbajnoki 3. helyezett, felnőtt Európa-bajnoki 2. helyezett) – Luisa Gullotti (ITA) ellen pontozásos vereség aranyponttal (5-6), így Szabó Dorina 2016 Európa-bajnoki ezüstérmese pointfightingban!

1. menet: 1-1

2. menet: 2-3

3. menet: 4-4

Dorina sérült bokával versenyezve is végig egyenrangú ellenfele volt a többszörös világ- és Európa-bajnok, Küzdősport világjátékok-győztes olasz ellenfelének és az aranypontot vitatható bírói döntéssel ellenfele kapta, így a tavalyi VB-bronz mellé a vitrinjébe idén egy EB-ezüst került.

65 kg: Busa Andrea (23 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt Európa-bajnok, 2x felnőtt Európa-bajnoki 3. helyezett) - Elena Pantaleo (ITA) ellen pontozásos győzelem (16-13), így Busa Andrea 2016 pointfighting Európa-bajnoka!

1. menet: 2-2

2. menet: 7-8

3. menet: 16-13

Andi tökéletes harmadik menetet bemutatva megverte a VB- és EB címvédő olasz lányt, akinek nem volt orvossága Andi esze, önbizalma, higgadtsága és fegyelme ellen, így Andi a testvére, Gabriella délelőtti ezüstje mellé megszerezte a magyar csapat hatodik és önmaga első Európa-bajnoki címét!

+70 kg: Kondár Anna (25 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 7x felnőtt világbajnok, 5x felnőtt Európa-bajnok) – Deborah De Vita (ITA) ellen pontozásos győzelem (11-6), így Kondár Anna 2016 pointfighting Európa-bajnoka!
1. menet: 2-2

2. menet: 4-5

3. menet: 11-6

Panni az átaludt két menet után, ahol átvette rutinos olasz ellenfele övénél jelentősebben lassabb tempóját, a harmadik menetben a sportág minden elemére kiterjedő szemléltető oktatást tartott többszörös EB- és VB-érmes ellenfelének, aki számára az utolsó felvonásban nyilvánvalóvá vált, hogy a mai nap nem lesz aranyérmes, mert Pannit nincs esélye megverni, így a magyar lány megszerezte a magyar csapat mai hetedik, önmaga ötödik felnőtt Európa-bajnoki címét.

Kick-light

57 kg: Veres Roland (17 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt világbajnok, 3x felnőtt Európa-bajnok) – Patryk Kurylek (POL) ellen TKO győzelem ((3-0); (22-7, 17-6, 27-10)) a harmadik menetben, így Veres Roland 2016 kick-light Európa-bajnoka!

1. menet: 3-0; (4-1, 5-1, 9-1)

2. menet: 3-0; (13-5, 9-3, 16-4)

3. menet: TKO 3-0; (22-7, 17-6, 27-10)

Ahogy tegnap az orosz versenyzőt, úgy ma a lengyel versenyzőt sem volt eddig szokás ilyen fölénnyel, TKO-val verni, de ezen a napon Roland megállíthatatlannak bizonyult, és azt csinált a lengyel fiúval, amit akart. A TKO-hoz szükséges 15 pontos különbséget a harmadik menet közepére szedte össze, így szerezve meg a magyar csapat mai harmadik, és önmaga szintén harmadik felnőtt Európa-bajnoki címét.

+94 kg: Bayer Péter (36 éves, Egyesület: Zrínyi Miklós Kickbox Akadémia, Edző: Zrínyi Miklós, eredményei: felnőtt Európa-bajnok, felnőtt európa-bajnoki 2. helyezett) – Blaz Potocnik (SLO) ellen TKO vereség ((0-3); (10-25, 10-34, 43-51)) a második menetben, így Bayer Péter 2016 Európa-bajnoki ezüstérmese kick-lightban!

1. menet: 0-3; (3-14, 5-13, 14-22)

2. menet: TKO vereség 0-3; ( 10-25, 10-34, 43-51)

Peti ezen a meccsen nem hozta a tőle eddig megszokott agresszív, sok mozgásos, vívó jellegű harcmodorát, szlovén ellenfele agresszivitásával, elszántságával és erejével nem tudott mit kezdeni, így egy szépen csillogó ezüstéremmel zárta a 2016-os Európa-bajnokságot.

55 kg: Dr. Busa Gabriella (28 éves, Egyesület: Combat DSC Szeged, Edző: Tóth Gábor, legjobb eredményei: 2x felnőtt világbajnoki 2. helyezés, 2x felnőtt Európa-bajnoki 2. helyezés) – Tereza Martinkova (CZE) ellen pontozásos vereség (0-3), így Dr. Busa Gabriella 2016 ezüstérmese kick-lightban!

1. menet: 0-3; (6-7, 3-7, 3-6)

2. menet: 0-2; ( 12-12, 5-13, 8-11)

3. menet: 0-3; (21-22, 10-18, 13-18)
A cseh lány agresszívabb volt, jobban akarta a győzelmet, pontosabban talált, így megérdemelten nyert, Gabinak így egy fényesen csillogó ezüstérem került a nyakába.

60 kg: Gremen Petra 18 éves, Egyesület: Zrínyi Miklós Kickbox Akadémia, Edző: Zrínyi Miklós, legjobb eredményei: felnőtt Európa-bajnoki 2. helyezés, junior világbajnok) – Paulina Jarzmik (POL) ellen TKO vereség ((0-3); (2-13, 6-21, 4-19)) a második menetben, így Gremen Petra 2016 ezüstérmese kick-lightban!

1. menet: 0-3; (1-7, 5-13, 2-13)

2. menet: TKO 0-3; (2-13, 6-21, 4-19)
Petra ellenfele az a lengyel lány volt, aki pointfighting alapú stílusával egy hónapja Mariborban könnyedén nyerte a light-contact Európa-bajnokságot, és már a döntő előtti küzdelmek során is jelezte a mezőnynek, hogy ő bizony az aranyért jött. El is vitte, Petra első éves felnőttként még nem tudta megnehezíteni a lengyel versenyző dolgát, de bártan küzdött, így minden dicséretet megérdemelve egy szépen csillogó ezüstéremmel fejezte be első felnőtt Európa-bajnokságát.

0 Tovább

Magyar Zoltán a Magyar Színházban!

Egy kétszeres olimpiai bajnokkal folytatódik az „Amiről még nem meséltem” sorozat a Pesti Magyar Színházban. Zalán János (színművész, számos világsztár magyar hangja, a Pesti Magyar Színház igazgatója) és dr. Elbert Gábor (a Pécsi Tudományegyetem tanára, sportvezető, tréner, korábbi sport-szakállamtitkár) vendége ezúttal Dr. Magyar Zoltán lesz november 28-án 18:30 órától.

 

Magyar Zoltán a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, kétszeres olimpiai bajnok magyar tornász, sportvezető, állatorvos. A Magyar Torna Szövetség elnöke és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. 1972 és 1980 között oszlopos tagja volt a magyar válogatottnak. Elsősorban lólengésben emelkedett ki, a magyar férfi tornasport kiemelkedően eredményes képviselője. Edzőjével, Vígh Lászlóval számos új technikai elemet dolgozott ki, nevéhez fűződik az Orsó, a Szökkenő vándor és a Magyar vándor első bemutatása.

Az „Amiről még nem meséltem” sorozatban Magyar Zoltán lesz a 10. vendég. Korábban dr. Hegedűs Csaba, Kammerer Zoltán, Igaly Diána, Szuper Levente, Jakabfi Zsanett, Imre Géza, Törökgyörgy Melinda, Vajda Attila és Balzsay Károly volt a sportos beszélgetős est vendége. Fotó: neparazz.hu

0 Tovább

Már 13 érem biztos a magyaroké az Európa-bajnokságon!

A görögországi kick-box Európa-bajnokság második versenynapján már az éremért szálltak harcba a magyar sportolók. Ma beindult a nagyüzemi mennyiségű küzdelem az Európa-bajnokságon, ugyanis a mai nap minden kategóriában a harcosok a legjobb négy közé kerültek. 16 sportoló szállt harcba képviselni Magyarországot, hárman a ringben bizonyították rátermettségüket a full-contact szabályrendszerben, öten a kick-light küzdőtéren mutatták meg, hogy töretlen küzdőszellemmel rendelkeznek, nyolcan pedig a fő éremvárományos szakágunkban, a pointfightingban léptek tatamira. A továbbjutókkal már biztosan érmesek!

Eredmények:

Pointfighting

74 kg: Veres Richárd (25 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 4x felnőtt világbajnok, 7x felnőtt Európa-bajnok) – Tilen Zajc (SLO) ellen pontozásos vereség az elődöntőbe jutásért, így Veres Richárd az 5-8. helyen végzett.

1. menet: 5-4

2. menet: 10-7

3. menet: 12-12

Hosszabbítás: 13-13

Aranypont: 13-14

Fordulatos, szoros küzdelemben a ráadás után az aranypontot és így a győzelmet a szlovén versenyző szerezte meg az erősen vitathatónál is vitathatóbb bírói közreműködés mellett.

79 kg: Rohonczi Jenő (19 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: junior világbajnok, 2x junior Európa-bajnok) – Emmanuil Dimitrov ellen (BUL) TKO vereség (6-16) ellen az elődöntőbe jutásért, így Rohonczi Jenő az 5-8. helyen végzett.

1. menet: 2-2

2. menet: 5-13

3. menet: 6-16

A bolgár versenyző 5x világ- és 4x Európa-bajnok, a súlycsoport abszolút esélyese volt az ellenfél, aki tavaly azt a bravúrt vitte véghez, hogy mindhárom tatamis szabályrendszerben is megnyerte a világbajnokságot. Jenő első éves felnőttként az első menetben még egyenrangú ellenfele volt riválisának, de utána világklasszis ellenfele rákényszerítette az akaratát, és a harmadik menetben idő előtt nyert, de Jenő minden dicséretet megérdemel, mert ez ellen a bolgár sportoló ellen ő csinálta a legtöbb pontot.

84 kg: Mórádi Zsolt (28 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 8x felnőtt világbajnok, 8x felnőtt Európa-bajnok)– Guffanti Davide (ITA) ellen pontozásos (5-4) győzelem az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 2-0

2. menet: 5-1

3. menet: 5-4

Zsolt tizenegy éve a magyar válogatott egyik legmeghatározóbb embere, a szakemberek őt tartják minden idők egyik legjobb, ha nem a legjobb pointfighterének, és ezen a mérkőzésen ezt igazolva, ellenfelét mentálisan rendre felülmúlva nyert az új generációhoz tartozó fiatal olasz szupertehetség ellen.

89 kg: Veres Alex(23 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt világbajnok, felnőtt Európa-bajnok) – Foivos Souref (GRE) ellen pontozásos (6-11) vereség az elődöntőbe jutásért, így Veres Alex az 5-8. helyen végzett.

1. menet: 3-1

2. menet: 5-6

3. menet: 6-11

Alex magából mindent kiadva megnehezítette görög ellenfele dolgát, és ugyan a mérkőzést végül a házigazda fiú nyerte, mégis minden dicséretet megérdemel, mert közel egy év kihagyás után, nem a saját súlycsoportjában küzdve is remek teljesítményt mutatott.

55 kg: Sándor Cintia (21 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt Európa-bajnoki 2. helyezett, világkupagyőztes) – Topal Aysenur (TUR)ellen pontozásos (2-4) vereség az elődöntőbe jutásért, így Sándor Cintia az 5-8. helyen végzett.

1. menet: 1-2

2. menet: 2-3

3. menet: 2-4

Cintia nem volt kellőképpen fegyelmezett, így az óriási taktikai csatát elvesztette két hiba miatt a legiobb török pointfighternek tartott lánnyal szemben.

60 kg: Szabó Dorina (18 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt világbajnoki 3. helyezett, junior Európa-bajnok) – Evelyn Neyens (BEL) ellen pontozásos (13-12) győzelem az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 1-3

2. menet: 6-6

3. menet: 10-10

Hosszabbítás: 13-12

A belga lány világbajnoki címvédőhöz méltóan kezdte a mérkőzést, többször is több ponttal elhúzott, de Dorina remek munkával sorra kiegyenlített, majd a döntő pillanatban fegyelmezetten betartva az edzői utasításokat, a hosszabbításban ellentmondást nem ismerve nyert a kimagaslóan tehetséges tavalyi világbajnok belga versenyző ellen.

65 kg: Busa Andrea (23 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 2x felnőtt Európa-bajnoki 3. helyezett, 2x junior világbajnok) – Sofia Pavlopoulou (GRE) ellen pontozásos győzelem (8-6) az elődöntőbe jutásért

1. menet: 0-1

2. menet: 2-3

3. menet: 3-3

Hosszabbítás: 8-6

Andrea az első két menetben még nem találta a megoldást az agresszív lábtechnikákkal támadó görög ellenféllel szemben, de a harmadik menetben végre megjött az önbizalma, és egy okosan, taktikusan felépített hosszabbításban a tőle szokatlan rúgásokkal magabiztosan nyert a házigazda görög válogatott versenyzője ellen.

+ 94 kg Veterán: Csikós Péter (41 éves, Egyesület: Hunyadi SE, Edző: Szűcs Zoltán, legjobb eredményei: 3x felnőtt világbajnoki 2. helyezett, 3x felnőtt Európa-bajnok) – Michael Forest (IRL) ellen TKO ( 7-17) győzelem az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 8-3

2. menet: 7-7

Péter, aki immáron a magyar válogatott segédedzője is, és tavaly még a felnőtt kategóriában volt a válogatott tagja, most a veterán mezőnyben megmutatta, hogy napi két edzéssel készülve képes olyan teljesítményre, amire rutinos ír ellenfele nem talált ellenszert, így megérdemelten lett már érmes.

Kick-light

+94 kg: Bayer Péter (36 éves, Egyesület: Zrínyi Miklós Kickbox Akadémia, Edző: Zrínyi Miklós, eredményei: felnőtt Európa-bajnok, világkupa-győztes) – Trle Miralem (AUT) ellen pontozásos (3-0) győzelem az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 0-3; (3-7, 5-13, 8-12)

2. menet: 3-0; (14-11, 23-19, 22-17)

3. menet: 3-0; (20-16, 37-25, 36-23)

Bayer Péter egy folyamatosan rohamozó osztrák versenyző ellen kissé óvatosan kezdett, a bírók is vitatható ítéletekkel segítették az ellenfelét, de a második, és főleg a harmadik menetben mutatott extra teljesítményével megérdemelten került az elődöntőbe.

57 kg: Veres Roland (17 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edzők: Király István, Jároszkievicz Krisztián, legjobb eredményei: felnőtt világbajnok, felnőtt Európa-bajnok) – Andrei Knizaev (RUS) ellen TKO (3-0) győzelem az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 3 – 0; (9-4, 11-6, 13-2)

2. menet: 3 – 0; (14-6, 17-9, 20-3)

3. menet: TK0; (22-10, 29-14, 29-8)

Roland olyan fölénnyel verte meg orosz ellenfelét, ahogy küzdősportokban orosz sportolót nem nagyon szoktak. A küzdelem minden elemében magasan felülmúlta az idő előre haladtával egyre többet szabálytalankodó vetélytársát, aki nem tudta elkerülni az idő előtti befejezést.

74 kg: Zsarkó Dániel Péter (28 éves, Egyesület: Combat DSC Szeged, Edző: Stricz Richárd, legjobb eredményei: 2x Európa-bajnoki 3. helyezett, 6x felnőtt magyar bajnok) – Dimitar Gjorgjiev (MKD) ellen pontozásos (0-3) vereség az elődöntőbe jutásért, így Zsarkó Dániel Péter az 5-8. helyen végzett.

1. menet: 0 – 3; (0-4, 2-3, 0-4)

2. menet: 0 – 3; (2-5, 5-7, 1-6)

3. menet: 0 – 3; (3-6, 7-12, 0-6)

Dani a mérkőzés során nem találta meg sem a ritmust, sem a távolságot kellemetlen stílusú ellenfelével szemben, így, bár becsülettel küzdött, nem volt sélye a továbbjutásra.

79 kg: Bárdosi Sándor (19 éves, Egyesület: Perfect Change Metex 05 Controll SE, Edző: Dancsó Zoltán, legjobb eredményei: junior Európa-bajnok, 2x felnőtt magyar bajnok) – Wojciech Wisniewski (POL) ellen pontozásos (0-3) vereség az elődöntőbe jutásért, így Bárdosi Sándor az 5-8. helyen végzett.

1. menet: 2-0; (8-6, 5-2, 5-5)

2. menet: 1-2; (19-18, 9-11, 10-13)

3. menet: 0-3; (24-27, 14-17, 16-23)

Bárdosi Sándor az első két szoros menet után még a harmadikban is vezetett 2-1 arányban, de az utolsó percben a tét agyonnyomta, és nem tudta folytatni a két és fél meneten keresztül sikeres taktikát, így az amúgy erősebb és tapasztaltabb lengyel versenyző megérdemelten nyert ellene.

Full-contact

56 kg: Bordás Annamária (24 éves, Egyesület: Titán SE, Edzők: Papp Attila, Juhász Gábor, legjobb eredményei: felnőtt világbajnok, világkupa-győztes) – Galina Ivanova (BUL) ellen pontozásos (2-1) győzelem az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 2 – 0; (2-0, 0-0, 2-0)

2. menet: 3 – 0; (2-1, 2-1, 4-3)

3. menet: 2 – 1; (3-4, 2-1, 8-5)

Annamari végig vezetve, szűken, de biztosan nyert a harmadik menetben a mérkőzést megfordítani akaró, elszántan rohamozó bolgár lány ellen.

+91 kg: Droppán Attila (37 éves, Egyesület: Titán SE, Edző: Juhász Gábor, legjobb eredményei: 2x magyar bajnok, világkupa-győztes)– Michail Moragiannis (GRE) ellen pontozásos (1-2) vereség az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 0 – 2; (0-1, 1-1, 0-2)

2. menet: 0 – 3; (2-3, 1-5, 1-4)

3. menet: 1 – 2; (5-4, 3-7, 2-6)

Attila becsülettel küzdött, de ezen a délutánon görög ellenfele kevéssel, de jobbnak bizonyult.

60 kg: Rákóczi Renáta (27 éves, Egyesület: Titán SE, Edző: Juhász Gábor, legjobb eredményei: Európa-bajnok, világkupa-győztes) – Lucia Cmarova (SVK) ellen pontozásos (0-3) vereség az elődöntőbe jutásért.

1. menet: 0 – 2; (2-3, 4-4, 2-3)

2. menet: 0 – 2; (3-5, 4-7, 4-8)

3. menet: 0 – 3; ( 4-6, 7-9, 8-10)

Renáta végig szoros küzdelemben veszített jobban koncentráló szlovák ellenfelével szemben, noha az utolsó másodpercig változott a nyerésre álló személye.

0 Tovább

Díjazták Érdi Máriát!

Díjat kapott Érdi Mária! A tehetséges magyar sportoló átvehette az Év Ifjúsági Vitorlázója díjat a Magyar Vitorlás Szövetség ranglista-díjkiosztóján, Budapesten.

Érdi virtuálisan volt jelen az ünnepségen, mivel jelenleg a Malbourne-i Világkupa-döntőre készül Ausztráliában, így Skype-on jelentkezett be, és köszönte meg a díjat. A Majthényi Zsombor Vándordíjat minden évben az év legjobb ifjúsági versenyzője kapja meg. Érdi Mária idén részt vett a riói olimpián, ahol futamot is nyert, és kvalifikálta magát a Vk-döntőre. A sportoló a tervekkel ellentétben mégis itthon tölti a karácsonyt.

Elmondta, hogy a VK-döntő után még egy versenyen indult volna, de végül másként döntött. „A terv az volt, hogy az ausztrál bajnokságon is hajóba ülök, de lassan két hónapja vagyok távol a családtól, és nagyon hiányoznak az otthoni dolgok” – mondta Érdi Mária.  

0 Tovább

Parafekvenyomás - Több versenyzőnk is kvalifikálta magát a világbajnokságra

Éremdömping Lengyelországban! Legjobb parafekvenyomóink Wroclawban versenyeztek, ahol 36. alkalommal rendezték meg Silver Bar kupát. A nemzetközi versenyen több országos csúcs is megdőlt – tudatta a Magyar Erőemelő Szövetség.

A magyar csapat végül egy arannyal, három ezüsttel és egy bronzéremmel fejezte be azt a viadalt, amelyen a legjobb hazai paralimpiai résztvevő lengyelek, a paralimpiai részvételtől eltiltott nagyon erős orosz válogatott, a szintén paralimpiai résztvevőket felvonultató szlovák nemzeti csapat, valamint Olaszország kiválóságai is részt vettek. 

Mezei Katalin, Róth Erika, Sztanó György, Sedric Watchou és Szávai Csaba már most teljesítette a jövő ősszel Mexikóban megrendezendő parafekvenyomó-világbajnokság kvalifikációs szintjét!

0 Tovább

Erőemelő-világbajnokság: Szabó negyedik lett, nem szerzett Világjátékok-kvótát

Szabó Ágnes negyedik lett az orlandói erőemelő-világbajnokságon, így nem szerzett Világjátékok-kvótát. A Magyar Erőemelő Szövetség tájékoztatása szerint a +84 kilogrammos súlycsoportban versenyző magyar kiválóság guggolásban és felhúzásban is magyar rekordot ért el, de ez most kevés volt az éremhez. Szabó akkor szerzett volna indulási jogot a Világjátékokra, ha az első háromban végez. 

Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke elmondta, Szabó teljesítménye jó eredménynek számít, hiszen éppen csak lemaradt a dobogóról, és még nem lehet százszázalékosan kijelenteni, hogy nem lesz magyar erőemelő a 2017-es nem olimpiai sportágak világversenyén. 

„Szabó Ágnes jól teljesített. Guggolásban 237.5 kilogrammos magyar rekordot ért el ezen a vb-n, felhúzásban pedig beállította a magyar csúcsot 200 kilós teljesítménnyel. Innentől abban bízhatunk, hogy esetleg valaki visszalép, vagy még ott van a szabadkártyás indulás lehetősége” – összegzett az elnök. 

A Világjátékokat mindig a nyári olimpia utáni évben rendezik meg, 2017-ben a lengyelországi Wrocław lesz a házigazda.

Az erőemelők következő világversenye a decemberi Európa Kupa lesz, amelyet Málagában rendeznek meg. 

0 Tovább

Érdi Mária már feldíszítette a karácsonyfát, majd felpattant a SUP-ra

Ausztrál szokásoknak megfelelően Érdi Mária már feldíszítette a karácsonyfát. 

„Itt az a szokás, hogy november vége felé feldíszítik a karácsonyfákat és karácsonyi zene szól az otthonokban. Ajándékozás majd csak december 25-én lesz. Magyar fejjel furcsa elképzelni, de itt ez van, és rengeteg kerti partit tartanak az emberek” – nyilatkozta Érdi Mária a hajozas.hu-nak.

“Decemberben két fontos és rangos versenyen indulok, az egyik a Világkupa-döntő, a másik pedig az ifjúsági-világbajnokság. Előbbit Melbourne-ben, utóbbit pedig Aucklandben rendezik meg.”

A riói olimpiát is megjárt vitorlázó a következő évi versenyszezont január végén kezdi meg. Érdi első 2017-es megmérettetése miami Világkupa lesz.

„A héten három vízmentes napot írt elő az edzőm, ez azt jelenti, hogy hajóba nem ültem, de azért kipróbáltam a SUP-ot” – mondta Érdi.

0 Tovább

WDSF Standard Formációs Világbajnokság – Nem lesz címvédés Pécsett!

Biztos, hogy nem lesz címvédés a pécsi WDSF Formációs Standard Világbajnokságon. A vb-aranyérmes német 1 TC Ludwigsburg ugyanis nem tudta kvalifikálni magát a december 4-i világversenyre. A magyar színeket két formáció, a Szigo TSE és a Szilver TSE képviseli azon a világbajnokságon, amely hatalmas show-t ígér.

 

December 4-én Magyarországra figyel a táncos társadalom világszerte. Miután Minszk visszalépett a vb-rendezéstől, Magyarország beadta a pályázatát a világbajnokság megrendezésére, és nyert. A szervezők a döntés óta gőzerővel dolgoznak az előkészületeken. Kialakult a végleges mezőny, és nagy meglepetésre nem találjuk az indulók között a regnáló világbajnok 1 TC Ludwigsburg formációját. A német bajnokságban a vb-aranyérmes ugyanis csak harmadik lett, így a Braunschweiger TSC és a Schwarz-Gold Göttingen érkezik Pécsre Németországból. 

Magyarországot a Szigo TSE és a Szilver TSE képviseli a világbajnokságon. „A világbajnokságon nagy hangsúlyt fektetünk a fénytechnikára, olyan látványelemek lesznek, amelyek még jobban kiemelik a produkciókat a parketten. Izgalmas versenyre számíthat mindenki, aki ellátogat Pécsre december 4-én. A vb-n kívül egy latin Grand Prix-t is rendezünk” – számolt be az előkészületekről Kapronczai Balázs, a szervező bizottság vezetője. 

0 Tovább

Hollywoodi hírességek előtt kommentál Polgár Judit

„Bár többségében oroszok rendezik a New Yorkban zajló sakkvilágbajnoki döntőt, az esemény nem más, mint egy hamisíthatatlan amerikai show” – mondta Polgár Judit, a vb-döntő szakkommentátora. 

 

A nemzetközi sakknagymesternek a Magnus Carlsen-Szergej Karjakin sakkvilágbajnoki döntő az első alkalom, ahol szakkommentátorként vesz részt. 

„Voltam egy jó pár rangos világversenyen, de hangulatában ez a vb-döntő mindenen túltesz. A megnyitó az valami fantasztikus volt. Vörös szőnyegen való bevonulással, fotózkodással, autogram-osztással kezdődött az egész. Már akkor kiderült, hogy az amerikaiak nagyon komolyan gondolják az egészet” – nyilatkozta Polgár Judit a 96.4 Rádió 1-nek.  

A szervezők külön stúdiót építettek a vb helyszínén, itt kommentál Polgár Judit is, az egyes versenynapokat pedig mindig valamelyik híresség nyitja meg. 

„A hivatalos megnyitót Adrian Grenier színész vezette, akit többek között Az Ördög Pradát visel című filmben is láthattunk és aki nagyon szereti sakkot. Az első napot például az Emmy-díjas Woody Harrelson nyitotta meg” – mondta a magyar sakknagymester, aki nagyon élvezi új szerepét.

0 Tovább

Kedvezmények Pakson!

Bár a PAKSI FC - Budapest Honvéd összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti, mégis érdemesebb inkább a helyszínen, a stadionban megnézni a mérkőzést - írja a paksi csapat.

Ennek egyik oka, hogy azok, akik jegyet váltanak erre a mérkőzésre, és azt megőrzik, a következő, vagyis a Swietelsky Haladás elleni bajnokira 50 %-os kedvezménnyel vehetik meg belépőjüket! Ehhez csak annyit kell tenni, hogy nem dobják el jegyüket, és december 3-án a pénztárban felmutatják azt, és máris él is a kedvezmény.

A másik ok, hogy a szombaton megjelenő HAJRÁ! újságban, egy 20%-os kedvezményre jogosító kupont találnak, amit ha kivágnak, és eljönnek a következő hazai meccsre, akkor 1000 HUF feletti vásárlásnál válthatnak be az ajándékboltunkban. De csak a következő, a Swietelsky Haladás elleni meccsen érvényes az akció!

Szóval a jó hangulat, az izgalmas meccs mellett, ezekért is megéri kilátogatni a Fehérvári úti Stadionba, ahol szombaton (11. 19.) 15:30-kor kezdődik a PAKSI FC - Budapest Honvéd talalálkozó – áll a paksiak közleményében.

0 Tovább

Parafekvenyomás - Több versenyzőnk is kvalifikálta magát a világbajnokságra

Éremdömping Lengyelországban! Legjobb parafekvenyomóink Wroclawban versenyeztek, ahol 36. alkalommal rendezték meg Silver Bar kupát. A nemzetközi versenyen több országos csúcs is megdőlt – tudatta a Magyar Erőemelő Szövetség.

A magyar csapat végül egy arannyal, három ezüsttel és egy bronzéremmel fejezte be azt a viadalt, amelyen a legjobb hazai paralimpiai résztvevő lengyelek, a paralimpiai részvételtől eltiltott nagyon erős orosz válogatott, a szintén paralimpiai résztvevőket felvonultató szlovák nemzeti csapat, valamint Olaszország kiválóságai is részt vettek. 

Mezei Katalin, Róth Erika, Sztanó György, Sedric Watchou és Szávai Csaba már most teljesítette a jövő ősszel Mexikóban megrendezendő parafekvenyomó-világbajnokság kvalifikációs szintjét!

 

Magyar vonatkozású eredmények:

1.helyezés

+107 kg: Szávai Csaba (176 kg)

2.helyezés

55kg: Mezei Katalin (63 kg, új országos rekord)

79kg: Róth Erika (81 kg, új országos rekord)

88kg: Sedric Watchou (177 kg, új országos rekord)

3.helyezés

54kg: Sztanó György (125 kg, új országos rekord)

4.helyezés

107 kg: Gallyas Ákos (136 kg, új országos rekord)

0 Tovább

Polgár Judit: A sakk imázsának is jót tesz a fiatalítás

Polgár Judit új arcát mutatja New Yorkban. A nemzetközi sakknagymestert ugyanis a Magnus Carlsen-Szergej Karjakin sakkvilágbajnoki döntő hivatalos szakkommentátorának kérték fel, amit ő elfogadott. A november 30-ig tartó finálé az első alkalom, ahol Polgár Judit szakkomentátorként vesz részt.

"Korábban erre még nem volt példa, hogy világbajnoki döntőt kommentáltam volna, így ez teljesen új helyzet számomra” – mondja minden idők legjobb női játékosa.

Polgár Judit szerint ez a vb-döntő lesz az első, amelyet már az új generáció tagjai játszanak.

„Ezek a játékosok nem csupán szakkönyveket vettek igénybe a felkészülés során, hanem számítógépekkel tréningeztek. A sakk imázsának is jót tesz a fiatalítás, hiszen azáltal, hogy huszonévesek játsszák a vb-finálét, jobban bekerül a fiatalok látókörébe” – tette hozzá Polgár Judit.

Magnus Carlsen még 2013-ban Csennajban hódította el a világbajnoki címet. Akkor az indiai Viswanathan Anand ellen nyert 6,5-3,5-re. Az indiai azt megelőzően hat évig volt veretlen. 

A döntőn egyébként a második mérkőzés is döntetlennel zárult. A 26 éves Karjakin játszott világossal és a felek 33 lépés után adták remire a mérkőzést. A harmadik partit hétfőn rendezik. Az 1,1 millió euró összedíjazású 12 játszmás döntőn.

0 Tovább

Lesújtott a kalapács!

Kis túlzással két szempontból is sporttörténelmi rendezvényt bonyolítottak le a Maratonman Óbuda futóboltban.

Egyrészt bemutatkozott a Hammer Nutrition, az állóképességi-, az ultratávú- és a multisportok specialistája, amely forradalmasította a két órán túl tartó erőkifejtésekhez szükséges frissítések gyakorlatát.

 

Bezzegh Krisztián (Hammer Nutrition)

Másrészt pedig bemutatkozott a Maratonman Óbuda is, hiszen a bolt első rendezvénye volt a Hammer-est.

Az eseményen részt vett többek között Boronkay Péter paratriatlonista, valamint Csécsei Zoltán ultrafutó is.

„Üzemanyagaink 100%-osan természetes alapanyagokból készülnek, GMO-, glutén- és laktózmentesek, nem tartalmaznak tartósítószereket, adalék- és dúsítóanyagokat, színezékeket, ízfokozókat és mesterséges ízesítőket. Nem cukorbombákat forgalmazunk, hanem olyan termékeket, amelyek egyáltalán nem tartalmaznak egyszerű szénhidrátokat, nem dobálják a vércukorszintedet, megóvhatnak a gyomor- és frissítési problémáktól és valóban megbízható és hosszantartó energiát biztosítanak” – áll a Hammer Nutrition közleményében.

A Hammer-estet a www.streemsport.hu élőben közvetítette. Bővebb információk a http://hammer-nutrition.hu/ oldalon.

0 Tovább

Világ Gyalogló Nap – Túrázásra fel!

Javában zajlanak a Világ Gyalogló Nap eseményei. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) idén is csatlakozott a világszerte népszerű World Walking Day kezdeményezéshez, amely Magyarországon az egész októberi hónapra kiterjed.

Az MSZSZ információi szerint eddig 152 eseményt bonyolítottak le országszerte, és további gyalogos megmozdulások várhatók a hónap végéig.

A Világ Gyalogló Nap rendezvényeinek az a célja, hogy felhívja a gyaloglás fontosságára a figyelmet. A szervezők mindenkit bátorítanak a részvételre, mondván, a gyalogolás nem megerőltető az ízületeknek, edzettséget sem igényel, és bármely életkorban elkezdhető.

Salga Péter, az MSZSZ főtitkára elmondta, a hangsúly azon van, hogy ez az esemény csak pozitív érzéseket keltsen az emberekben a gyaloglással kapcsolatban, és persze azon is, hogy ne csak ebben a hónapban, hanem az év más napjain is minél többet gyalogoljanak az emberek

Tavaly a szövetség tagszervezetei mellett nyugdíjas csoportok, iskolák, nordic walking instruktorok és egyéb sportegyesületek vállalták, hogy túrát szerveznek a rendezvény keretében. Ebből 174 iskolai rendezvény volt. A lelkes túrázók több, mint 150 ezer kilométert tettek meg októberben a Világ Gyalogló Napi túrák alkalmával.

A Világ Gyalogló Nap 26 éve indult útjára, amelyen az elmúlt években a világ 60 országában több mint 10 millióan kirándultak, sétáltak. 

Bővebb információk: www.masport.hu

0 Tovább

Érdi Mária győzött, Vadnaiék Splitben készülnek, Berecz csak fizikai felkészülést végez

Sydneyben győzött Érdi Mária! A magyar vitorlázó az Austral Laser "Coast Championship" elnevezésű versenyen lett első.

 A Sydney melletti Lake Macquarie adott otthont a viadalnak, ahol a Laser Radial olimpiai hajóosztály női mezőnyében Érdi Mária ismét fantasztikusan versenyzett. Egy hónap alatt ugyanis már a harmadik versenyét sikerült megnyernie Ausztráliában, ahol a decemberben megrendezendő felnőtt Világkupa-döntőre és az Új-Zélandon lebonyolítandó ifjúsági világbajnokságra készül.

A Rióban szerepelt vitorlázók közül Berecz Zsombor a pihenését tölti, míg a Vadnai testvérek Horvátországban edzőtáboroznak – tudtuk meg Brencsán Ábeltől, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport-menedzserétől. „Vadnai Jonatán és Benjamin Splitben készül a szezonra. Berecz Zsombor családi elfoglaltságai miatt csak fizikai felkészülést végez” – mondta Brencsán.  

0 Tovább

Fekvenyomás - Könye ezüstérmes az Eb-n

Újabb világversenyről tért haza éremmel az erőemelő magyar válogatott. A luxemburgi Hamm adott otthont a masters fekvenyomó Európa-bajnokságonak, ahol Könye Szabolcs ezüstérmet szerzett.

A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint Könye 255 kilós teljesítménnyel hódította el az ezüstérmet a 93 kilogrammos súlycsoportban. Az aranyérmet a lengyel Grzegorz Nocek nyerte meg, míg harmadikként az osztrák Thomas Wetzstein zárt. A 120 kilogrammos súlycsoportban is volt egy magyar induló: Rajos István a 6. helyen végzett.

A sportág következő nagyversenye november közepén lesz Orlandóban. Ott rendezik meg az erőemelő világbajnokságot. A vb-n Szabó Ágnes is indul, és amennyiben az első háromban végez, kvótát szerez a 2017-es Világjátékokra.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpia utáni évben rendezik meg. Ez az a világverseny, amelyen a nem olimpiai sportágak kiválóságai vesznek részt. Jövőre a lengyelországi Wrocław rendezi a Világjátékokat.

0 Tovább

Itt az októberi Sportime Magazin!

Megjelent a Sportime Magazin legújabb száma. Ezúttal is olvashattok életmódtanácsokról, találhattok ebben a számban ismét tartalmas Technika rovatot, amelyben többek között Felipe Massa is megszólal.

Az újság összeállítói minden egyes lapszám megírásánál arra törekszenek, hogy a sportot, a rendszeres mozgást időről időre úgy mutassák be, hogy azok is kedvet kapjanak az aktivitáshoz, akik egyébként általában a fotelben pöffeszkedve jól megmondják a tutit.

A tartalomból: A Maratonman bemutatta: NN Family Run - Életveszélyben volt Mányoki Attila - Ki vigyáz a fogakra? - Ötkarikás napló -  Erdélyi Zsófia portré - Új dimenzióban a magyar torna - Aki Balzsay Károllyal kesztyűzik… - Küszöbteljesítmény és edzészónák - Sebesség és állóképesség - Kitartás - Nyersen enni, vagy jól megfőzni? Az itt a kérdés! - Miért délelőtt teljesítesz jól, míg ellenfeled az esti órákban van kirobbanó formában? - A Kinesiotape karrierje - A nyújtás szerepe és fontossága - Főszerepben a fehérje - Őszi hajrituálé - Mindenkinek szüksége van egy kis extrára! - Ahol a WTCC elkezdődött - Felipe Massa karrierről, családról – Exkluzív interjú - A bajnokcsapat a bajnok nélkül - Sok Kiss-dobogó, nagy fesztivál - Swift Cup Europe fesztiválhangulatban

Bővebb infók: http://sportime.hu/sportime-minta-magazinok/sportime-magazin-2016-2108

0 Tovább

Megkötötték a 2017-es vb megrendezéséről szóló megállapodást

Aláírták a jövő évi szkander-világbajnokság megrendezéséről szóló szerződést. A budapesti világbajnokságot 2017 szeptember 5. és 10. között bonyolítják le, a világverseny megrendezéséről szóló megállapodást pedig Assen Hadjitodorov, a Szkander Világszövetség elnöke és Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke írta alá.

A sajtóeseményen bejelentették, hogy Deutsch Tamás lesz a 2017-es szkander-világbajnokság fővédnöke. A sportágban rangos Világkupát rendeznek a hétvégén. A MOM Sportközpontban lesz a XIII. Judgement Day. Az eseményre várhatóan 15 ország 200 szkanderese érkezik.

A pénteki sajtótájékoztatón Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója elmondta, örömteli, hogy egyre több sportágban rendeznek Magyarországon világversenyeket. A sportvezető példaértékűnek tartja, ahogy a szkandereseknél felkarolják a parasportolókat. Buranits Ildikó, a MOM Sportközpont igazgatója hangsúlyozta, régi kapcsolatot ápolnak a Magyar Szkander Szövetséggel, és tárt karokkal várják a világ legjobb szkandereseit a jövő évi világbajnokságon is.

Nyolc éremmel zárták a magyarok a világbajnokságot

Sikeres világbajnokságot zárt a magyar szkander-válogatott Bulgáriában. A küldöttség 1 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérmet szerzett Szófiában.

„Sportágunkban nagy hangsúlyt fektetünk a parasportolók versenyeztetésére is, ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy több magyar is érmes lett ebben a kategóriában” – kezdte összegzését Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke, akit a sportág nemzetközi szövetségének szófiai kongresszusán megerősítettek a Szkander Világszövetség alelnöki pozíciójában.

„Budai Miklós a parasportolók között aranyérmes lett, majd szerzett egy ezüstérmet is, ugyanis nálunk külön eredményt hirdetnek a jobbkezes és a balkezes küzdelmekben is. Budain kívül Simon Dániel és Fenyvesi József szerzett ezüstérmet, ugyancsak a parasportolók között. Simon Dániel egy bronzérmet is szerzett, akárcsak a felnőtt női kategóriában Ivánfi Brigitta, a senior grand masters kategóriában Józsa Mihály, és a grand masters mezőnyben Simon Ferenc” – számolt be a sikerekről a sportvezető.

Az érmeken kívül számos pontszerző helyet csíptek el a szkanderesek azon a világbajnokságon, amelyen 53 ország 1200 versenyzője vett részt.

0 Tovább

Együttműködik a Magyar Vitorlás Szövetség és a Testnevelési Egyetem

Hosszú távra szóló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Vitorlás Szövetség és a Testnevelési Egyetem, amelynek fő célja a vitorlázás területén tevékenykedő szakemberek képzési színvonalának javítása. A megállapodást pénteken, ünnepélyes keretek között írta alá Mocsai Lajos, az egyetem rektora, és Dr. Kollár Lajos, a sportági szakszövetség elnöke.

 

A megállapodás szerint a két fél közös tematikát állít össze egy testnevelő tanár hallgatók számára választható tantárgyi képzéshez. Azok, akik felveszik ezt a tárgyat, nagyobb nyitottsággal tudnak majd helyet adni az iskolai oktatásban a vitorlázás-specifikus foglalkozásoknak. A két fél megegyezett abban is, hogy évtizedes szünet után újraindítják az egyetemen a vitorlás szakedzői képzést. Megállapodás született ezen kívül az együttműködésről többek közt sportszakmai felmérések, sporttudományos kutatások, továbbképzések, kiadványok és a sportmenedzser-képzés területén.

 

A megállapodást a budapesti Millenárison tartott vitorlás évzáró rendezvény kereteiben írták alá, amelyen a Magyar Vitorlás Szövetség megköszönte támogatóinak és partnereinek a 2016. évi segítséget és közös munkát. Évértékelőjében Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára aláhúzta, hogy a riói olimpián vitorlázás sportágban elért fejlődés – két magyar vitorlázónak is sikerült futamot nyernie – egyértelműen köszönhető az anyagi lehetőségek bővülésének, amelynek fő forrása az EMMI és a MOB támogatása volt. A rendezvényre az Art Market kiállításon került sor, s a vendégek az MVSz meghívására közös tárlatvezetésen is részt vettek.

0 Tovább

Olimpiai bajnokok is részt vettek a sportos agrárszakemberek rendezvényén

Harmadjára rendezték meg az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét, amin korábbi olimpikonok is tiszteletüket tették.

Állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok sportoltak együtt a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén.

A tatai eseményen részt vett többek között Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke, aki a ’76-os montreali és a ’80-as moszkvai játékokon szerzett olimpiai bajnoki címet, és Wladár Sándor, aki a ’80-as moszkvai játékokon szerzett aranyérmet.

A több száz résztvevő asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, sárkányhajóban, streetballban és teniszben mérte össze tudását.

Az eseményt 2014-ben rendezték meg először azzal a hagyományteremtő céllal, hogy a nap mint nap együtt dolgozó szakemberek, akik az agráriumban tevékenykednek egy minisztérium irányítása alatt, közösen sportoljanak. Kitűnő helyszínül szolgál erre az eseményre Tata, a vizek és virágok városa, a gyönyörű Olimpiai Edzőtáborral, Öreg-tóval, Angolparkkal.

0 Tovább

Fantasztikus szereplés az Arnold Classicon

Továbbra is bombaformában vannak a magyar erőemelők. A sportág kiválóságai ezúttal a Barcelonában zajló Arnold Classicon alkottak maradandót.

Három érmet szereztek a magyar fekvenyomók az Arnold Classicon. A Barcelonában megrendezett viadalon Nyers Mónika és Kubatov Géza ezüstérmes lett, míg Palágyi Zsanett bronzérmet szerzett.

Schauer Kornél az 5., Csüllög Béla pedig a hatodik helyen zárt – jelentette a Magyar Erőemelő Szövetség Barcelonában tartózkodó stábja.

Az Arnold Classic versenyeknek komoly rangja van a nemzetközi sportéletben, köszönhetően a versenysorozat névadójának. Természetesen elsősorban a testépítés van fókuszban az Arnold Classicon, de az erőemelés, a szkander, a fitnesz és az erősember versenyek is nagy népszerűségnek örvendenek.

0 Tovább

Szombaton sportcipőt húznak az agrárszakemberek!

Szombaton rendezik meg az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét, amely egyre népszerűbb.

Az eseményt először 2014-ben rendezték meg azzal a hagyományteremtő céllal, hogy állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok, akik nap, mint nap együtt dolgoznak az agráriumban, egy minisztérium irányítása alatt, közösen sportoljanak.

Kitűnő helyszínül szolgál erre az eseményre Tata, a vizek és virágok városa, a gyönyörű Olimpiai Edzőtáborral, Öreg-tóval, Angolparkkal. A III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége fővédnöke dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, aki szerint az agrárszakemberek és az állatorvosok mindig egymásra voltak utalva.

„Ez egy fantasztikus ötlet volt Bándy Pál kollégám részéről. Nekünk, állatorvosoknak, valamint az agrárszakembereknek is kell egy külön sportnap. Évről évre egyre nagyobb számban vesznek részt a dolgozók és az egyetemi hallgatók is ezen a tatai eseményen” – nyilatkozta a 96.4 Rádió1-nek dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, aki egyben az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége fővédnöke.

Bővebb infók: www.oaas.hu

0 Tovább

Black & White Dog Party újratöltve

Réka elárulta: idén is lesznek meglepetések és újdonságok

Szeptember 25-én,vasárnap délután kerül megrendezésre a fekete-fehér kutyák találkozója méghozzá, az elegáns Holiday Beach Hotel régi-új kibővített udvarán.

A vasárnap egykor kezdődő Black & White Dog Party idén harmadjára a feketébe-fehérbe öltözött vendégek elegáns seregszemléje, akik szó szerint hasonszőrű négylábú kedvenceikkel érkeznek az eseményre. Természetesen a nem fekete, vagy nem fehér ebeket sem zárják ki a rendezvényről, sőt, minden fajta vagy keverék ebet örömmel várnak. Esetükben egyetlen kitétel van: a gazdi öltözzön fekete, fehér, vagy fekete-fehér ruhába.

A találkozó főrendezőjét, Kis Hegedüs Rékát arról kérdeztük, mi az a különlegesség, ami megkülönbözteti ezt a partyt más kutyás találkozóktól?

Mindenek előtt a légkör, hangulat, a résztvevők összetétele. A korábbi Black  &  White Partyk tapasztalatai után bátran állíthatom, kiemelkedő társadalmi eseménnyé nőtte ki magát ez a találkozó. Ugyanis nem arról van szó, hogy mint egy kutyakiállításon, a tenyésztők felvonultatják pedigrés kutyáikat, aztán egy szigorú zsűri előtt méricskéljék a fajták jellegzetességeit. A mi rendezvényünkön az a cél, hogy vidám, felszabadult találkozó legyen, ahol nem számít a fajtatisztaság, nem számít a külcsín, bőven elegendő, ha szeretetre méltó az eb, és boldog a gazda-kutya kapcsolat.

Értem, de azért valamilyen követelmény csak létezik…

Természetesen, hiszen a rendezvény neve is sokatmondó. A kutyus legyen fekete vagy fehér, esetleg e két szín keveréke. De továbbmegyek: legyen akármilyen. Lehet barna, vörös, tarka, foltos – hiszen e rendezvény elsősorban a kutyákról szól, és a boldog gazda-kutya kapcsolatról, az együttlétről. Használjuk ki az indián nyár csodáját, élvezzük együtt azt a pár napot, amikor még önfeledten rohangálhatnak a kutyusok a szabadban, amikor a gazdik is élvezhetik a nyárutót.

A más színű kutyák esetében a gazdikat kérjük fekete, fehér vagy fekete-fehér ruházat viselésére. Mivel a Black & White Dog Party előtti napon kerül megrendezésre a hagyományos Yorki Fesztivál, az azon részt vevő ebek, gazdáik, sőt, a látogatók is ingyenesen jöhetnek el a másnapi fekete-fehér partyra, elegendő előző napi karszalagjukat megőrizniük és a dress code-ot betartaniuk.

És mit tartogat a party a gazdiknak?

Reményeim szerint sok látványosságot, vidám hangulatot, a különféle versenyek nyertesei és helyezettei számára értékes nyereményeket. A zsűriben helyet foglaló, illetve a rendezvényen előadást tartó szakemberektől hasznos tanácsokat hallgathatnak meg a gazdák, a jelen lévő kutyakozmetikus pedig még szebbé varázsolja az amúgy is szívmelengetően gyönyörű kedvenceket. Sőt, tovább megyek: kutyakozmetikusunknak hála a gazdik elleshetik, hogyan lehet színes tincsekkel, vagy éppen csillámtetoválással díszíteni kedvencük bundáját. Lesznek vicces bemutatók, ügyességi játékok, a Next Top Dog Model versenyek korábbi helyezettjei is bemutatót tartana, de biztos vagyok benne, hogy a dog dancing is látványos lesz. Míg dr. Varga József állatorvos folyamatos rendelést és egészségügyi szaktanácsadást tart a találkozó tartama alatt, a kirakodó vásár standjain valamennyi, a korszerű kutyatartáshoz nélkülözhetetlen kellék beszerezhető lesz. Az érdeklődők találkozhatnak Nyakas Gáborral, és tanácsot kaphatnak pár neves kennel tulajdonosától az őket érdeklő fajtával kapcsolatban. Igazi kuriózumként fekete és fehér, többszörös díjnyertes díszcsibéket simogathatnak és csodálhatnak a látogatók – a dress code jegyében. J J

Az általad rendezett találkozók mindig valamilyen nemes célt is szolgáltak…

Ez idén sem lesz másként. Több állatvédő szervezet is képviselteti magát, a teljesség igénye nélkül ott lesznek az Argentin Dog Fajtamentők, a Tetovált Állatvédők, a Dalmata Fajtamentők. Segítségükkel és útmutatásuk alapján örökbe is fogadhatnak a rendezvényen az e céllal érkezők.

Fontosnak tartjuk a magyar fajták népszerűsítését is. Ebben Soós Attila kvízjátéka lesz a látogatók segítségére, kedves, játékos, ám mégis informatív formában. Bízunk benne, hogy bár a Party célja a szórakozás, az együtt gondolkodó emberek számára kellemes programot szeretnénk biztosítani, de fontosnak tartjuk a szemléletformálást, az információ átadást és az állatvédelmet is.

****************

Helyszín és időpont:
 - Holiday Beach Hotel, cím: Budapest III. kerület, Római part, Piroska utca 3-5.
 - Black & White Dog Party: 2016. szeptember 25. 13.00 óra

Felhívjuk a látogatók figyelmét, hogy a korábbi rendezvényekről jól ismert helyszínnel ellentétben a hotel csodálatos, elegáns új strandján kerül megrendezésre a Black & White Dog Party. A helyszín a Piroska utca felől közelíthető meg, a parkolás ingyenes.

Belépő a helyszínen váltható, ára 1000 Ft személyenként, hat éves korig a gyermekeknek ingyenes.

0 Tovább

Széchenyi István Emlékverseny Generali Nagydíj

A hétvégén bonyolítják le a balatoni vitorlás szezon idei utolsó MVSZ-rendezésű nagyhajós versenyét. Ez a Széchenyi István Emlékverseny Generali Nagydíj.

 

Az előttünk álló balatonfüredi hétvége nagyszerű kikapcsolódást kínál a családoknak, a sportrendezvényen kívül az Anna Grand Hotel Étteremben tartják például a reformkori bált, ahol a korhű jelmezekben lehet gyönyörködni.

A szombati bál kiemelkedő társadalmi eseménynek számít, s immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Romantikus Reformkor- Múltbéli Hagyományok Kulturális Fesztiválja rendezvénysorozaton belül. 

A Széchenyi István Emlékverseny Generali Nagydíjon láthatjuk a Kékszalagról jól ismert nagyhajókat, a több- és az egytestűeket egyaránt.

0 Tovább

Egyre népszerűbb az állatorvos-agrár sportnap

Évről évre népszerűbb az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége. Az eseményt idén már harmadik alkalommal rendezik meg Tatán.

A III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége fővédnöke dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, aki szerint az agrárszakemberek és az állatorvosok mindig egymásra voltak utalva.

„Ez egy fantasztikus ötlet volt Bándy Pál kollégám részéről. Nekünk, állatorvosoknak, valamint az agrárszakembereknek is kell egy külön sportnap. Évről évre egyre nagyobb számban vesznek részt a dolgozók és az egyetemi hallgatók is ezen a tatai eseményen” – nyilatkozta a 96.4 Rádió1-nek dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, aki egyben az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége fővédnöke.

Az eseményt először 2014-ben rendezték meg azzal a hagyományteremtő céllal, hogy állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok, akik nap, mint nap együtt dolgoznak az agráriumban, egy minisztérium irányítása alatt, közösen sportoljanak. Kitűnő helyszínül szolgál erre az eseményre Tata, a vizek és virágok városa, a gyönyörű Olimpiai Edzőtáborral, Öreg-tóval, Angolparkkal.

A III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén szeptember 24-én rendezik meg.

Bővebb infók: www.oaas.hu

0 Tovább

Családi sportos dzsembori a gáton

Sok száz család, több, mint 6000 mozogni vágyó aktív részvételével bonyolították le a 18. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivált.

A szeptemberi kánikulai melegben a BudaPart-Kopaszi gáton várta a Magyar Szabadidősport Szövetség az érdeklődőket, akik szép számmal vetették bele magukat a sportos forgatagba. Az idei mozgásfesztiválon a családok hétpróbában mérhették össze tudásukat, de ez az esemény nem a versenyről, hanem az önfeledt közös sportolásról szólt.

A 18. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivál az idei Európai Sporthét budapesti központi eseménye volt, így Navracsics Tibor az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa nyitotta meg a mozgásfesztivált. A hivatalos megnyitón jelen volt Kozmann György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára, és Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is. A Kopaszin több élsportolóval találkozhattak a kilátogatók, többek között Imre Géza, többszörös olimpiai érmes, világ- és Európa-bajnok vívónk is kilátogatott a családjával a rendezvényre. Az Európai Sporthét egyébként szeptember 18-ig tart. Az europaisporthet.hu oldalon több száz hazai sportesemény közül lehet válogatni.

A 18. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztiválon ezúttal is közel 100 mozgásformát vonultattak fel a szervezők. Nagyon népszerűek voltak a fitnesz rendezvények, a táncos produkciók, a vizes sportok, de az amerikai focit is ki lehetett próbálni, akárcsak a rúdtáncot – többek között.

 Bővebb infók: www.masport.hu és www.europaisporthet.hu

Fotók: Kádár Adrián

0 Tovább

Paralimpia - Tunkel Nándor bronzérmes lett Rióban

Erőemelő szerezte a Magyar Paralimpiai Csapat első érmét a riói paralimpián! A férfiak 49 kilogrammos kategóriájában Tunkel Nándor bronzérmes lett.

A Powerstation SE versenyzője úgy vágott neki a paralimpiának, hogy a szakvezetés az első hatba várta. Azt sejteni lehetett, hogy ha eddigi legjobb eredményét, a 160 kilogrammot tudja hozni, akkor nem csupán pontszerző, hanem akár érmes is lehet. Tunkel végül 155 kilóval zárt, és ez elég volt ahhoz, hogy felálljon a dobogó harmadik fokára.

Tunkel Nándor boldogan nyilatkozott az MTI-nek a verseny után, bár egy kicsit bosszankodott is. „A 160 kiló edzésen kétszer már összejött, ezért kicsit fájó, hogy most nem, de a harmadik gyakorlatra fejben kicsit szétestem, mivel már biztos volt a harmadik hely” – mondta Tunkel.

Az aranyérmet a vietnámi Le Van Cong szerezte meg, a jordániai Omar Qarada és Tunkel Nándor előtt. Le Van Cong 181 kilogrammos világcsúccsal győzött.

Fotó: MTI

0 Tovább

Lovas Mónika négy vb-érmet hozott haza

Lovas Mónika négy éremmel fejezte be a lengyelországi ifjúsági és junior erőemelő-világbajnokságot.

A Szczyrk-ben megrendezett vb-n Lovas a +84 kg-os súlycsoportban a juniorok között versenyzett, és 527,5 kilogrammos összetett eredménnyel lett harmadik.

Három érvényes guggolást bemutatva, 207,5 kg-on befejezve (egyéni csúcs), ebben a fogásnemben a 3. helyet csípte el. Szintén hiba nélkül teljesítette a fekvenyomás gyakorlatait, ahol 150 kilogrammig jutott, ezzel a dobogó második fokára léphetett. Felhúzásban 170 kg sikerült, így ebben a fogásnemben harmadik lett. A Magyar Erőemelő Szövetség tájékoztatása szerint Lovas összesítve három bronzzal, és egy ezüsttel fejezte be a világbajnokságot.

Somodi Vince a 66 kg-os kategóriában 6. helyen végzett a juniorok között, míg Paczuk Ádám az ifjúsági 74 kilógrammosok között hetedik lett. 

0 Tovább

Táncot népszerűsít az olimpikon!

Pattantyús gőzerővel készül a hazai Európa-bajnokságra

 Pattantyús Ádám amellett, hogy asztaliteniszezik, évről évre megrendezi a Tánciskolák Éjszakáját. A Rióban a 2. körig jutó asztaliteniszező már az októberi hazai Európa-bajnokságra készül.

 „A táncot nekem egy szakítás hozta el. Felejteni akartam, szerettem volna új emberekkel megismerkedni és beiratkoztam egy tánctanfolyamra. Nagy táncos nem lett belőlem, de például egy lakodalomban több stílusban is, ismerve az alaplépéseket, bátran lépek a táncparkettre. Nem mellesleg a tanfolyamon ismertem meg a feleségemet is. Amikor tehetem, versenyekre is elmegyek, élvezem a hangulatát, és szurkolok a magyar versenytáncosoknak” – mondja Pattantyús.

 „Az olimpia után volt egy kis pihenő, de most már az új szezonon van a fókusz. Gőzerővel készülök, mert októberben Magyarország asztalitenisz Európa-bajnokságot rendez. Fantasztikus érzés lesz hazai közönség előtt asztalhoz állni” – mondta a válogatott játékos.

 Az ősz egyik legfontosabb hazai sporteseményét, az asztalitenisz Európa-bajnokságot, október 18. és 23. között rendezik meg Budapesten, míg a Tánciskolák Éjszakáját szeptember 9-én bonyolítják le. Az idei esemény központi helyszíne a Gozsdu Udvar lesz.

0 Tovább

Négy magyar erőemelő indul a riói paralimpián

Logópályázat a Magyar Erőemelő Szövetségnél

Négy magyar erőemelő vesz részt a riói paralimpián. A Magyar Erőemelő Szövetség tájékoztatása szerint Mezei Katalin, Sztanó György, Tunkel Nándor és Sas Sándor képviseli a magyar színeket ebben a sportágban.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Mezei Katalin a Powerstation SE versenyzője, az 55 kilogrammos súlycsoportban indul, legjobb eredménye pedig 60 kilogramm. A szakvezetés szerint siker lenne, ha az első hatba kerülne. A junior Európa-bajnoki ezüstérmes Sztanó György (Powerstation SE, 54 kg) legjobb eredménye 120 kg, vele szemben az elvárások ugyanazok, mint Mezei Katalin esetében.

Tunkel Nándor (Powerstation SE, 49 kg) legjobb eredménye 160 kg, feltétlenül az első hatba várják Európa-bajnoki ezüstérmes válogatott versenyzőt. Ugyancsak a pontszerzésben bíznak Sas Sándor esetében is. A Ferencvárosi TC erőemelője a 107 kilogrammos súlycsoportban indul Rióban, legjobb eredménye pedig 220 kg.

Új logóra vágynak az erőemelők!

A Magyar Erőemelő Szövetség logópályázatot hirdetett meg. Az új logó a Magyar Erőemelő Szövetség arculatában, kampányaiban, online felületein, válogatott versenyzők ruházatán és rendezvényein és minden tevékenységében jelenik majd meg. A szövetség vezetésének döntése értelmében a logó megtervezésekor a figyelembe kell venni, hogy az új logó fejezze ki a Magyar Erőemelő Szövetség karakterét, jellegét, legyen letisztult és látványos. Pályázatot nyújthat be bármely természetes vagy jogi személy. A természetes személyek esetében feltétel a 18. életév betöltése – áll a hivatalos logópályázati anyagban.

Fotó: MTI

 

0 Tovább

Családi hétpróba, síszimulátor és tchoukball is lesz a Családi Mozgásfesztiválon

Szeptember második hétvégéjén nagyszabású családi sportolásra invitál mindenkit a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ). A BudaPart-Kopaszi gát ad otthont a Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztiválnak, amely sportágakban gazdag programokat kínál. Szeptember 11-én, vasárnap a délelőtt 10 órai kapunyitástól délután 5 óráig lehet sportolni. 

Idén családi hétpróbában és egyéni kategóriában is lehet pontokat gyűjteni a fesztiválon, a legjobbak értékes ajándékokkal gazdagodnak. 

A családi hétpróbán kívül a sportolni vágyók újdonságként kipróbálhatják többek között a síszimulátort és tchoukball-t is, emellett capoeira-oktatáson is részt vehetnek. 

tchoukball egy labdajáték, amelyet 7 fős csapatok játszanak. A kézilabdához hasonló labdát egy ferdén felállított trambulin-szerű kapura dobnak, úgy, hogy a visszapattanó labdát az ellenfél játékosai ne tudják elkapni mielőtt az földet érne.

capoeira brazil harcművészeti tánc, melyet a 16. századtól a 19. századig a főként Közép-Nyugat Afrikából Brazíliába hurcolt rabszolgák alakítottak ki. Fürge, trükkös mozdulatok jellemzik. 

A Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztiválon való részvétel ingyenes. 

A Családi Mozgásfesztivál az Európai Sporthét (EWOS) hazai nyitórendezvénye is lesz egyben. Az Európai Sporthetet másodszor rendezik meg, melyet az Európai Bizottság hívott életre 2015-ben. A nemzetközi eseménysorozat szeptemberben Európa 31 országában zajlik. A cél, hogy szeptember 10-18. között minél több magyar ember tegyen az egészségéért, ezzel felkerüljünk Európa sporttérképére, és az unión belül kiemelkedő részvétellel mozduljon meg az egész ország.

További információk: www.masport.huwww.europaisporthet.hu

0 Tovább

Szkander - 50 ország 1500 versenyzője érkezik jövőre a világbajnokságra

Magyarország egy giga szkander-világbajnokság megrendezésére készül, amelyet 2017 szeptember 2-tól 10-ig bonyolítanak le Budapesten – hangzott el a Duna Televízió Balatoni Nyár című műsorában.

A Balatoni Nyár vendége Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke volt, aki a Világ Szkanderszövetség alelnöke is egyben. A sportvezető beszámolt a hazai vb előkészületeiről, valamint beszámolt a közelmúltban megrendezett belgiumi Világkupán elért magyar sikerekről is.

A sportvezető elmondta, hogy a magyar szövetség 2013-ban nyerte el a 2017-es vb rendezési jogát, és azon dolgoznak, hogy a jövő évi világverseny minden idők legjobban megszervezett világbajnoksága legyen.

„Jövő szeptemberben több, mint 50 ország legjobb szkanderese érkezik Budapestre. Több, mint 1500 versenyzőt láthatunk, köztük természetesen a magyarokat is, akik főleg az utóbbi időben egyre jobban teljesítenek a nagy nemzetközi versenyeken” – mondta a sportvezető.

A legutóbbi belgiumi Világkupáról a magyarok összesen hat aranyéremmel térhettek haza.

0 Tovább

Öt magyar erőemlő indulhat az Arnold Classic-on!

Nem telik el hónap anélkül, hogy a magyar erőemelők ne hallatnának magukról. Legutóbb a csehországi masters Európa-bajnokságon megszerzett két magyar aranyéremtől volt hangos a magyar sportsajtó. Most bejelentették, hogy öt magyar induló lesz a sportágban az idei Arnold Classic-on.

Öt magyar versenyző kvalifikálta magát az idei Arnold Classic Europe elnevezésű rangos versenyre RAW fekvenyomásban – tájékoztatott a Magyar Erőemelő Szövetség.

A kiemelt eseményt Barcelonában bonyolítják le szeptember 23-án. Az Arnold Classic-ra Nyers Mónika (Európa-bajnok), Kubatov Géza (Európa-bajnok), Csüllög Béla (világbajnoki 5. helyezett), Palágyi Zsanett (Európa-bajnoki bronzérmes), valamint Schauer Kornél (Európa-bajnoki 4. helyezett) szerzett indulási jogot.

A Magyar Erőemelő Szövetség komoly sportszakmai sikerként könyveli el a kvalifikációkat.

0 Tovább

Póta már nem izgul a hazai versenyeken

Póta Georgina nem sokat pihent az olimpia után. A magyar asztaliteniszező már a következő szezonra készül. Az ősz legfontosabb versenye számára a hazai rendezésű Európa-bajnokság lesz, amelyet október 18. és 23. között rendeznek meg Budapesten.

Örültem volna, ha a harmadik olimpiámon továbbjutok a következő körbe, mivel a korábbi játékokon is idáig jutottam, mint most, és a legjobb 32 között estem ki. Sokat nem pihentem Rió után. Egy hetet kaptam, de már megkezdődött a felkészülés a következő szezonra” – nyilatkozta a 96.4 Rádió1-nek Póta, aki elmondta, hogy sok nemzetközi versenye lesz, köztük természetesen kiemelt szerepet kap a hazai rendezésű Európa-bajnokság.

„A cseh nemzetközivel kezdek, ott ötödik kiemelt leszek, de ott lesz többek között a belga nemzetközi is, úgyhogy nem kifejezetten a hazai Eb-re készülök, hanem az egész versenysorozatra” – hangsúlyozta a magyar válogatott versenyző.

Póta Georgina elmondta, hogy már nem izgul annyira a hazai versenyeken, mint régen. Korábban képes volt túlstresszelni az itthoni megmérettetéseket, de megtanult a hazai környezetből fakadó teherrel együtt versenyezni.

Fotó: MTI

0 Tovább

Negyvenévesen is Világjátékok-éremre hajt a Delfinember

Immár negyedik Világjátékok-részvétele előtt áll a világ- és Európa-bajnok búvárúszó Kanyó Dénes. Az augusztus végén negyvenedik életévét betöltő sportoló jobban érzi magát, mint valaha, és éremben gondolkodik a nem olimpiai sportágak legnagyobb, négyévenkénti multisport-eseményén.

Az uszonyos- és búvárúszásban a június végi voloszi világbajnokságon lehetett kvótát szerezni a jövő nyári Világjátékokra. Görögországi eredményei alapján Kanyó Dénes kivívta a jogot, hogy a 400 méteres felszíni úszásban, illetve a 4x100-as férfi váltó tagjaként ott lehessen Wroclawban.



A Szegeden már egy bő évtizede edzőként is tevékenykedő Kanyó Dénes pályafutásának különlegessége, hogy az idén tavasszal megrendezett országos bajnokságon megnyerte karrierje századik(!) ob-aranyát.

„Én is meglepődtem, amikor felhívták a figyelmem az év elején arra, hogy már kilencvenötnél tartok” – mondta az első országos bajnoki címét 1989-ben szerző Kanyó Dénes. – „Ezért aztán öt számban indultam az ob-n, és sikerült is teljesítenem a százat. Egy ideig igazi aranyhalmozó voltam itthon, de aztán visszavettem egy kicsit, főleg, mert nem egyszer a saját tanítványaim elől halásztam el az aranyakat, de most ez az álomhatár újra kedvet csinált.”

A szegedi búvárúszó 1997-ben vett rész pályafutása első Világjátékok eseményén, a jövő évi pedig már a negyedik lesz számára. Eddigi legjobb eredménye egy ezüst és egy bronz, ugyanakkor sportágában kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok, emellett kétszer is volt világcsúcstartó. Elmondása szerint két világbajnoki címre a legbüszkébb: Szentpéterváron éppen 33. születésnapján tudott nyerni, míg 2011-ben a hazai rendezésű vb-n világrekorddal diadalmaskodott Hódmezővásárhelyen.

Ahogyan fogalmazott, azóta sem következett be nagyobb állagromlás, úgyhogy bízik benne, hogy a dobogón végezhet a jövő évi Világjátékokon.

„Nagyon szeretem a búvárúszást, és mint tudjuk, hogy a szerelem mindent legyőz. Komolyra fordítva, fontos, hogy egészséges vagyok, ezért tudom ilyen szinten csinálni. Ebben ugyanakkor annak is szerepe van, hogy ez egy vízben űzhető sport, kíméli a testemet, tinédzserkoromban több sérülésem volt az iskolapadban való görnyedés miatt, mint most. Mondhatnám, hogy egyre könnyebb...”

Egyedülálló pályafutásához hozzátartozik, hogy Kanyó Dénes különösen oda figyel magára: étkezésére, alvására, életmódjára.

„Vannak dolgok, amiket tanulok és kipróbálok, és ha beválik, megtartom. Például nem favorizálom a fűtést, úgyhogy télen előfordulhat öt fokos hőmérséklet a hálószobában. A testi képességek kis visszafejlődését ezek az ismeretek kompenzálják, és az eredményeket szinten lehet tartani.”

Nagy öröm van mostanában az egyesületnél – mondja a sokak által csak Delfinemberként emlegetett sportoló („roppant szimpatikus állat számomra a delfin, a vízben az egyik példaképem”), merthogy tanítványai közül a váltókban hárman szintén eljuthatnak a Világjátékokra.

0 Tovább

Szurkoljunk olimpikonjainknak egy jó kis retrobulival!

Miközben éjszakánként lélegzetvisszafojtva szorítunk a magyar sportolókért, akik az olimpián küzdenek az érmekért, érdemes egy kis speciális testmozgással leveztni a feszültséget. Sztárfellépők egész sora érkezik ugyanis most szombaton Siófokra, a Plázsra, ahol a Total Dance szervezésében kerül sor a Balatoni Retro Láz elnevezésű eseményre. A 18 órától egészen hajnalig tartó rendezvényen külföldi és hazai előadók szórakoztatják majd a közönséget. A legtöbben talán a legendás Brooklyn Bounce koncertjét várják: az 1996-ban alapított német együttes a house, a techno és a trance műfajában ismert, és várhatóan most is alaposan megmozgatja a bulizni vágyókat, akárcsak mondjuk 20 évvel ezelőtt.

A szintén német, 1999-ben alakult Groove Coverage elsősorban a trance kedvelőit szórakoztatja majd, ismert régi slágereket feldolgozva.

Természetesen nem hiányozhatnak a partiról a 90-es évek népszerű magyar előadói sem: ott lesz a siófoki Plázson az Ámokfutók, a Splash, a Happy Gang, Csordás Tibi, Náksi, Sub Bass Monster, az Animal Cannibals, az UFO és DJ André is.

Az előrejelezések szerint hétvégén kiváló idő várható a Balaton partján, így semmi nem állhat egy fergeteges retrobuli útjába!

További részletek, köztük a kedvezményes jegyárakkal kapcsolatos információk a www.tdf.hu oldalon találhatók!

Reméljük, a szpíker - mint szombat óta megannyi rendezvényen - ezen az éjszakán is bejelent majd egy (vagy akár több...) magyar sikert a riói olimpiáról!

0 Tovább

Családok a gáton - Várhatóan több ezren sportolnak majd a Kopaszin

Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztivál - Nagykorú lett az esemény

 Ismét nagy dobásra készül a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ). A szervezet ugyanis szeptember 11-én több száz családot invitál a Kopaszi-gátra egy nagy közös testmozgásra. A Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztiválon való részvétel ingyenes.

A The Lancet című orvosi hetilap a közelmúltban premiernek számító vizsgálatot végzett, és ennek alapján először számszerűsítette azt, hogy mibe kerül az emberiségnek az immár világméretű problémát jelentő elhízás, amely elsősorban a mozgáshiányra vezethető vissza. Erről a magyar sajtó is beszámolt, hiszen ez a probléma Magyarországon különösen aktuális. Az összefoglalóból kiderül, hogy 2013-ban 67,5 milliárd dollárba került a főleg mozgáshiányból származó beteges elhízás. A vizsgálatot 142 országban végezték el, vagyis lényegében globálisnak tekinthető.

Az MSZSZ itthon a rendezvényeivel igyekszik felhívni a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára, és ez nem lesz másképp a Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztiválon sem. A Kopaszi-gáton rengeteg sportágat kipróbálhatnak az érdeklődők, emellett egészségügyi tanácsadások, szűrések is lesznek.

Az esemény az Európai Sporthét (EWOS) hazai nyitórendezvénye is lesz egyben. Az Európai Sporthetet másodszor rendezik meg, melyet az Európai Bizottság hívott életre 2015-ben. A nemzetközi eseménysorozat szeptemberben Európa 31 országában zajlik. A cél az, hogy szeptember 10-18. között minél több magyar tegyen az egészségéért, ezzel felkerüljünk Európa sporttérképére, és az unión belül kiemelkedő részvétellel mozduljon meg az egész ország.

További információk: www.masport.hu

0 Tovább

75 nap múlva kezdődik a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokság

2016. október 18. és 23. között Budapest ad otthont az asztalitenisz Európa-bajnokságnak. 75 nappal az esemény megkezdése előtt a szervezés megfelelő ütemben halad.

„A zágrábi ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon találkoztunk az európai szövetség vezetőivel, akikkel egyeztettünk a szervezés jelenlegi állásáról. Mindkét fél számára megnyugtató volt a megbeszélés, a szervezéssel pontosan ott tartunk, így a nyár közepén, ahol kell. Napi szinten szervezik a kollégák a szövetségben az eseményt, az egyes részfeladatok megoldását. Minden egyes szervezési pont a felügyeletünk alatt áll. Azt gondolom, hogy egy nagyon magas színvonalú és kifejezetten élvezetes Európa-bajnokságot fogunk látni októberben a Tüskecsarnokban. Hogy pontosan hány országból mennyi versenyző érkezik, azt még nem lehet tudni, de azt például tudjuk, hogy 1200 labdát használnak majd a versenyzők.” – mondta mosolyogva Nátrán Roland a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke.

„Bízom benne, hogy a három versenyzőnk az olimpián, Póta Georgina, Lovas Petra és Pattantyús Ádám úgy szerepelnek majd, hogy a lendületük kitart az Eb-re. Egyébként rendezőként mi indíthatjuk a legtöbb versenyzőt, összesen 10 főt. Így lesz kiért szurkolni a budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.” –fejezte be az elnök.

„Az idei Európa-bajnoksággal az asztalitenisz visszatér egyik otthonába. Magyarország a sportágon belül tettrekész és nagyon aktív. Jó házigazdák lesznek a magyarok” – mondta az Európai Asztalitenisz Szövetség elnöke, Ronald Kramer, még januárban az Eb szerződés aláírásakor.

0 Tovább

Állatorvos-agrár sportnap: A MOB alelnöke már sportoló korában eldöntötte, hogy állatorvos lesz

A Magyar Olimpiai Bizottság alelnökének sportoló korában tetszett meg az állatorvos szakma. Dr. Magyar Zoltán, kétszeres olimpiai bajnok tornász, ma a Magyar Torna Szövetség elnökeként tevékenykedik, a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét pedig védnökeként segíti. A rendezvényt 2014-ben azzal a céllal hívták életre, hogy összefogja ezen a szakterületen dolgozókat.

„Természetesen örömmel vállaltam a védnökséget. Egy évben egyszer összejön ez a nagy csapat, hiszen ne feledjük, nem csak állatorvosok tartoznak ide, hanem az agráriumban dolgozók is. Sportvezetőként kötelességemnek tartom, hogy a rendszeres testmozgást a Magyar Torna Szövetségben és a Magyar Olimpiai Bizottságban betöltött tisztségemen túl népszerűsítsem” – nyilatkozta az állatorvos-agrár sportnap hivatalos honlapjának Magyar Zoltán, aki elmesélte, hogy még aktív sportolóként beleszeretett az állatorvoslásba.

„Egy nagyon kedves barátom, aki már sajnos nem él, rendszeresen elvitt magával vidékre oltani, herélni, és nekem nagyon megtetszett ez a világ. Ahogy időm engedi, örömmel veszek részt ennek a szakterületnek a rendezvényein, az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége is remek alkalom lesz arra, hogy ezek a szakemberek közösen kikapcsolódjanak, sportoljanak.” – tette hozzá Magyar Zoltán.

A Magyar Olimpiai Bizottság alelnökén kívül a MOB egy másik alelnöke is csatlakozott az eseményt támogatókhoz, hiszen a rendezvény szervezői a közelmúltban jelentették be, hogy Czene Attila is az állatorvos-agrár sportnap védnöke lett.

Az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét először 2014-ben rendezték meg hagyományteremtő szándékkal. Az eseményen állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok vesznek részt, idén szeptember 24-én rendezik meg, Tatán.

Bővebb információk: www.oaas.hu

0 Tovább

Sikeres VK-szereplés – Hat arany Belgiumban

Hat aranyat hozott haza a válogatott

 Hat aranyéremmel térhettek haza a magyar szkander-válogatott tagjai a belgiumi Világkupáról.

A Rochefortban lebonyolított nemzetközi versenyen a 65 kilogrammos kategóriában Barzsó Henrietta, a 70 kilogrammosok között Ivánfi Brigitta, míg a 95 kilós mezőnyben Bogdán Róbert lett aranyérmes. Mindhárman mindkét kézzel szereztek egy-egy aranyat. Fazekas Andrea két ezüstérmet, Echmann Krisztina pedig két bronzérmet szerzett. Mindketten a 65 kilogrammos kategóriában.

Dobos Attila a +80 kilósok között állhatott dobogóra, bal kézzel 2., jobb kézzel 3. lett, míg Tanka Róbert bal kézzel harmadikként zárt a 65 kilósok között.

További eredmények:

Junior korosztály

Verbóczki Luca (60 kg)

Jobb kézzel 1. hely, bal kézzel 2. hely

Szakállas Szilárd (80 kg)

Jobb kézzel 3. hely, bal kézzel 3. hely

Sztanek Sándor (80 kg)

Jobb kézzel 2. hely, bal kézzel 2. hely

0 Tovább

Sárkányhajó Eb – Sporttörténelmi magyar szereplés

8 arany, 9 ezüst, 11 bronz

Huszonnyolc érmet szereztek a magyar sárkányhajósok Rómában. Az olasz fővárosban megrendezett 12. EDBF Sárkányhajó Európa-bajnokságon a Magyar Sárkányhajó Szövetség közel 200 versenyzője vett részt.

Ez volt a hazai szövetség történetének legsikeresebb nemzetközi szereplése. A magyar küldöttség a nemzetek közötti pontversenyben a 3. helyen végzett.

Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, a magyar csapat vezetője, aki egyben az Európai Sárkányhajó Szövetség első alelnöke, büszkén nyilatkozta, hogy a magyarok az Eb-n összesen 8 arany, 9 ezüst és 11 bronzérmet szereztek.

„Ez történelmi jelentőségű eredmény, hiszen az érmek minden korosztályban eredményes versenyzést tükröznek, és az ifjúsági és premier osztály a legfényesebb érmekből sokat gyűjtött be, ami a jövő szempontjából nagyon fontos. Nem szabad elfelejteni, hogy 2018-ban a szövetség rendezi meg a sportág legnagyobb versenyét a 11. IDBF Klub Legénység Világbajnokságot, ekkor a világ sárkányhajósai ismét Magyarországra fognak látogatni. Jó alap lehet a mostani szereplés a jövő építéséhez, hiszen a vb-n a klubok majd a legjobb teljesítményt szeretnék hozni minden korosztályban. Úgy tűnik, hogy jó úton járunk, dolgozni fogunk tovább a sikerért, és a sportágunk további népszerűsítéséért” – mondta Járosi Péter.

0 Tovább

Rióban a magyar vitorlázók!

Megérkezett Rióba a magyar vitorlás csapat. Berecz Zsombor, Cholnoky Sára, Gádorfalvi Áron, Érdi Mária és Vadnai Benjamin, valamint a szörfösök szövetségi kapitánya, Utassy Lóránd, és az edzőként utazó Vadnai Péter.

 

Korábban már megérkezett Rio de Janeiróba a magyar csapat vezetője, Kelemen Tamás, aki egyébként Berecz Zsombor edzője, illetve Rick Gergő, aki hajóépítőként és technikai segítőként van a magyar vitorlás csapattal. Érdi Máriát Laura Baldwin ausztrál edzőnő segíti.

 

Az olimpián ott lesz még a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, Dr. Kollár Lajos is, ám ő nem a vitorlás csapat kontingensében lesz jelen, hanem az egész magyar olimpiai csapatot kísérő sportorvosok egyikeként.

0 Tovább

A Balaton retro csúcspartija Fűzfőn!

A Balaton legnagyobb retrobulijával várja az I Love Retro stábja a partizni vágyókat augusztus 5. és 7. között Balatonfűzfőn. A gyönyörű környezetben, közvetlenül a tó partján sorra kerülő esemény első napján, pénteken jól ismert sztár DJ-k szórakoztatják a közönséget, fellép DJ Quicksilver, a Three Drives, Sterbinszky, DJM és Newl.

Miután másnap mindenkinek sikerül a torkát és a lábát is újra „üzemképes” állapotba hozni, már indulhat is egy igazán fergeteges buli! Estétől egészen hajnalig ugyanis tényleg nem lesz megállás: fellép Haddaway, a Kozmix, az UFO, a nagy visszatérő, Krisz Rudi, a Groovehouse, Mr. Rick, az Animal Cannibals, a Spytheghost, a Desperado, Dj Dominique, valamint Erős & Spigiboy.

A vasárnap is pazarnak ígérkezik, ekkor Zoltán Erika, Kefir, Csordás Tibi és a Magyarországon eddig még soha koncertet nem adó „Lambada-zenekar”, a Kaoma gondoskodik a jó hangulatról.

A jegyvásárlásnál két dolgot is érdemes megfontolni: egyrészt elővételben igen kedvezően lehet belépőhöz jutni, másrészt a háromnapos bérlettel is komoly megtakarítást érhetünk el. Részletek az iloveretro.hu oldalon.

0 Tovább

Továbbra is bombaformában vannak a magyar sárkányhajósok

Folytatták jó szereplésüket a magyar egységek a római sárkányhajó Európa-bajnokságon.  A 12. nemzetek közötti kontinensbajnokság második versenynapján a magyarok négy arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal zártak.

Az Európa-bajnokság második versenynapján a 200 és az 500 méteres versenyeket bonyolították le. 200 méteren aranyérmes lett a junior vegyescsapat 20 fős legénysége, ugyanezen a távon a senior vegyescsapat lett ezüstérmes, míg premier vegyesben bronzérmet szereztek a magyarok.

Az 500 méteres távon a junior vegyescsapat, a premier vegyescsapat, a senior vegyescsapat szerzett Európa-bajnoki címet. A római Eb-n két nap után a magyar válogatott mérlege hét arany, négy ezüst és öt bronzérem.

0 Tovább

Groupama nyílt 420 és 470 junior Európa-bajnokság Balatonfüreden

Ma kezdődik és augusztus 5-ig tart az idei balatoni vitorlás szezon egyik legjelentősebb nemzetközi eseménye, amelyet a jövőre alapításának 150. évfordulóját ünneplő Balatonfüredi Yacht Club, a Magyar Vitorlás Szövetség, a 420 Nemzetközi Osztályszövetség és a 470 Nemzetközi Osztályszövetség rendez.

 

Eddig 22 országból érkeztek nevezések. A 420-as nyílt mezőnyben 85 egység, a 420 U17-ben 39, a 470 női mezőnyben 35, míg a 470-es férfiaknál 50 egység adta le a nevezését.

 

A magyar színeket tizenöt 420-as egység képviseli. A többség - nyolc csapat - a nyílt kategóriában nevezett, köztük egy lánycsapat, és heten indulhatnak az U17-es korosztályban. A 470-es hajóosztályban a fiúknál hét hajó, a lányoknál egy páros indul.

 

Magyar színekben a legjobb eredmény a 470-esben versenyző Gyapjas fivérektől várható, akik a tavalyi junior világbajnokságon ötödikek lettek.

0 Tovább

Sárkányhajó Eb – Három arany, három ezüst, négy bronz!

Fantasztikus magyar kezdés a római sárkányhajó Európa-bajnokságon. A 2000 méteres távon megrendezett döntőkben a magyarok három aranyérmet nyertek, emellett három ezüsttel és négy bronzzal zártak.

Premier open kategóriában, a senior női mezőnyben, és a junior vegyescsapatok versenyében nyertek a magyarok.  

A Magyar Sárkányhajó Szövetség közel 200 versenyzője vesz részt Rómában a 12. nemzetek közötti Európa-bajnokságán.

A magyar válogatott az ifjúsági korosztálytól a premieren át, egészen a 60+ seniorig, a lehető összes divízióban képviselteti magát. A június eleji magyar bajnokság óta a csapatok közös edzéseken készültek az Európa-bajnokságra, továbbá részt vettek két edzőtáborban is.

A gyakran embert próbáló időjárási körülmények sem riasztották vissza a magyar csapatot a felkészülésben, mindent megtettek annak érdekében, hogy a római Európa-bajnokságon sikeresen szerepeljenek.

0 Tovább

A sárkányhajósok Rómába mentek

Kezdődik az Európa-bajnokság

A Magyar Sárkányhajó Szövetség közel 200 versenyzője vesz részt Rómában a 12. nemzetek közötti Európa-bajnokságán.

A magyar válogatott az ifjúsági korosztálytól a premieren át, egészen a 60+ seniorig, a lehető összes divízióban képviselteti magát. A június eleji magyar bajnokság óta a csapatok közös edzéseken készültek az Európa-bajnokságra, továbbá részt vettek két edzőtáborban is.

A gyakran embert próbáló időjárási körülmények sem riasztották vissza a magyar csapatot a felkészülésben, mindent megtettek annak érdekében, hogy a római Európa-bajnokságon sikeresen szerepeljenek.

0 Tovább

Zászlót visznek magukkal Rióba a vitorlázók

A Magyar Vitorlás Szövetség a balatonfüredi Anna Grand Hotel báltermében búcsúztatta a riói olimpián induló vitorlázókat. Az eseményen Érdi Máriának, Berecz Zsombornak és Vadnai Benjaminnak a szövetség vezetése egy nemzeti színű csapatzászlót is átadott, amelyet a helyszínen lévők aláírtak. Az ünnepségen beszédet mondott Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

 

Az augusztus 5-én kezdődő nyári olimpián Érdi Mária Laser Radial hajóosztályban, Berecz Zsombor Finn Dingiben, Vadnai Benjamin pedig a Laser Standard hajóosztályban áll rajthoz.

 

A versenyzők, akik a közelmúltban érkeztek haza Rióból, elmondták: sikeres felkészülésen vannak túl, nagyon hasznos volt számukra az, hogy az olimpia helyszínén készülhettek.

 

Szabó Bence kiemelte, a riói Magyar Olimpiai Csapat első tagjai a hétvégén már útra kelnek Brazíliába, a legnagyobb létszámú magyar delegáció pedig július 30-án repül, őket busszal szállítják a SYMA csarnoktól a Liszt Ferenc Repülőtérre.

 

A magyar vitorlázók is 30-án indulnak Rióba. Érdi Mária és Vadnai Benjamin első, Berecz Zsombor pedig harmadik olimpiájára készül.

Fotó: MTI

 

0 Tovább

Hatalmas az érdeklődés a FINA Világbajnokság önkéntes programja iránt

Komoly mérföldkőhöz érkeztek Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye, a 2017-es FINA Világbajnokság előkészületei.

A vb megvalósításáért felelős társaság székházában csaknem egy évvel az esemény kezdete előtt közel 400 önkéntes jelent meg az ország minden részéről, akiket Gyárfás Tamás, a szervező bizottság társelnöke, a FINA alelnöke, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Dr. Sós Csaba, a Magyar Úszó Szövetség alelnöke, a Testnevelési Egyetem docense, Dr. Hargitay András, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Dr. Perényi Szilvia, az Önkéntes Program operatív vezetője köszöntött.

Ez volt az első nagy találkozó az önkéntesek részére, akik fontos láncszemei lesznek a világbajnokságnak, hiszen a legkülönfélébb területeken szolgálják majd annak sikerét. Hamarosan megkezdődik a felkészítésük a vb-re, melyben – akárcsak jelenleg is zajló toborzásukban – a Testnevelési Egyetem kiemelt szerepet tölt be.

Gyárfás Tamás hangsúlyozta, hogy a világbajnokság szervezésében érdekeltek egymásra vannak utalva, így egységesen kell dolgozniuk.

„Ahhoz, hogy az álmunk teljes mértékben megvalósuljon, mindannyiunknak helyt kell állnunk, a sikeres rendezésben pedig nagyon fontos szerepet játszanak az önkéntesek” – mondta a sportvezető.

Mocsai Lajos arra mutatott rá, hogy az önkéntesek nemcsak jelenlétükkel járulnak hozzá a vb szervezéséhez, hanem képzettségükkel, nyelvtudásukkal és kulturáltságukkal is. Aláhúzta a kollaboráció, vagyis az együttműködés minőségének fontosságát.

„A magyar kreativitás és feladatmegoldás sokat segíthet, és azt se felejtsük el, hogy ez a világbajnokság ugródeszkát jelenthet az olimpiarendezés felé is” – tette hozzá a Testnevelési Egyetem rektora.

Dr. Sós Csaba felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy ez az esemény volumenében teljesen más lesz, mint amilyeneket Magyarországon eddig rendeztek, és ez azok számára is komoly kihívást ígér, akik már részt vettek valamelyik hazai sportrendezvény lebonyolításában.

„Egészen fiatalokat és időseket egyaránt látok itt a teremben, de a lényeg az, hogy mindenkinek egy egységet kell képviselnie” – mondta a szakember.

Dr. Hargitay András szerint nagyon lényeges, hogy aki valamilyen módon részt vesz a vb szervezésében, szívvel-lélekkel tegye, hiszen „…a repülőgép sem szállhat fel csak félig.” A korábbi kiváló sportoló azt kívánja az önkénteseknek, hogy minél többször láthassák a magyar versenyzőket a dobogón állni, a magyar zászlót a magasba emelkedni, hogy így ők is a sikerek részeseinek érezhessék magukat.

Szántó Éva a világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk ismertetése után arra világított rá, hogy nemcsak pazar létesítményeink vannak, illetve lesznek, hanem csodálatos, történelmi helyszíneink is, mint például a szinkronúszásnak otthont adó Városliget, a vb egyik leglátványosabb sportágának, az óriás-toronyugrásnak helyet biztosító Batthyány tér vagy éppen Balatonfüred, ahol a nyíltvízi úszás küzdelmeit rendezik.

„Kemény munka vár mindenkire, de egyben fantasztikus élmény is egy fantasztikus eseményen” – ígérte az ügyvezető igazgató.

Dr. Perényi Szilvia röviden vázolta az önkéntesekre váró részterületeket, feladatokat, és örömét fejezte ki, hogy a program egy hónappal ezelőtti indítása óta már több mint 1500-an jelentkeztek.

Végül a sportolók nevében Kiss Julia szinkronúszó, a Bp2017 Nonprofit Kft. munkatársa állt a mikrofon elé, aki egy 10 évvel ezelőtti élményét elevenítette fel.

„A 2006-os budapesti Európa-bajnokság volt életem első felnőtt világversenye, és csak utólag tudatosult bennem, mennyire fontos és elengedhetetlen az önkéntesek lelkes és odaadó munkája. Ezúton is köszönöm azoknak, akik akkor közreműködtek az esemény szervezésében, és mindenkit arra biztatok, hogy csatlakozzon a programhoz” – mondta Kiss Julia.

A hatalmas érdeklődés alapján várhatóan mintegy 3500, nemcsak magyar, hanem a világ legkülönbözőbb tájairól érkező önkéntes működik közre jövő nyáron a FINA Világbajnokság és a FINA Masters VB zökkenőmentes lebonyolításában.

0 Tovább

Salga Péter: Fontos, hogy a régebb óta fiataloknak segítsünk egészségük megőrzésében

Nemcsak a húszévesekre gondol a Magyar Szabadidősport Szövetség, hiszen idén is megrendezte Cegléden a Szépkorúak Testébresztő Sportfesztiválját. Az ingyenes eseményen több mint ezer sportos nyugdíjast bírtak mozgásra a Gubody parkban és a Gál József Sportcsarnokban júniusban.

A szövetség évente egyszer rendez sportfesztivált célzottan a szépkorúaknak, de természetesen az összes többi rendezvényén is szívesen látja a korban előrehaladottabbakat.

 „Hazánkban alig akad olyan sportrendezvény, amely kifejezetten az idősebbeket célozná meg, országos szintű pedig egyáltalán nincs. Ezt az űrt igyekszik betölteni a szépkorúak sportfesztiválja. A cél, hogy a régebb óta fiataloknak segítsünk fiatalságuk megőrzésében, életminőségük javításában az ő korosztályunknak megfelelő sportágak kipróbálásával, megszerettetésével” – mondta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Az esemény a "Take Back Your Streets Take Back YourFuture!" nemzetközi sportmozgalom egyik fontos magyarországi állomása volt. A projekt célja, hogy felhívja a figyelmet a nyitott közösségi terekben történő mozgás lehetőségére.

A Szépkorúak Testébresztő Sportfesztiválján a nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező, vállalkozó kedvű résztvevők 5 korcsoportban 50 sportos próbán vettek részt. A mozgásformák kipróbálása mellett különböző szűrővizsgálatokon is részt vehettek a jelenlévők.

0 Tovább

Foci - Eb-jeggyel bajnokira

 Az OTP Bank Liga 2016/2017-es kiírásának második fordulójában a Paksi FC első hazai mérkőzésén a Videotont fogadja július 24-én vasárnap este 18 órától. Erre a mérkőzésre azok a szurkolók, akik bármelyik, a magyar válogatott Európa-bajnoki mérkőzéseire szóló jeggyel érkeznek, ingyenesen tekinthetik meg az összecsapást!

Ez a kedvezmény vonatkozik azokra a székesfehérvári drukkerekre is, akik a franciaországi szurkolásukkal hozzájárultak válogatottunk sikeres Eb-szerepléséhez.

"Ez technikailag a következő módon zajlik mind a hazai, mind a vendég pénztáraknál: A pénztárnál fel kell mutatni az EB-re szóló jegyet, majd a kért adatok megadását követően, egy névre szóló, ingyenes tiszteletjegyet vehet át a szurkoló, és ezzel engedik be a stadionba." - olvasható a paksifc.hu-n

0 Tovább

Dr. Hargitay András: Egy ember csak úgy élhet teljes életet, ha sportol

Dr. Hargitay András szerint egy ember csak úgy élhet teljes életet, ha odafigyel arra, hogy rendszeresen mozogjon, sportoljon. A magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya nagykövetként segíti a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét, amelyet szeptemberben rendeznek meg Tatán. Az úszók kapitánya a várható olimpiai szereplésről is beszélt az állatorvos-agrár sportnap hivatalos honlapjának adott interjújában.

A sportvezető, aki korábbi többszörös világ- és Európa-bajnok úszó, nem áll távol ettől a területtől, hiszen a versenyzői karrierje után állatorvos lett. „A sport nem csak az óvodában, iskolában, az egyetemen fontos, hanem a munkahelyeken is. Ezért tartom jó kezdeményezésnek az állatorvos-agrár sportnapot. Számos munkahelyi sportos pozitív példát lehetne mondani, gondoljunk csak azokra a csapatokra, csoportokra, amelyek munkahelyeken jönnek össze, és közös sportolással kapcsolódnak ki. Valahol ehhez hasonló funkciót tölt be az állatorvos-agrár sportnap is” – mondja a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya.

Hargitay András kiemelte, bízik abban, hogy az állatorvos-agrár sportnap egyre népszerűbb lesz, és idén, szeptember 24-én minél többen részt vesznek a tatai rendezvényen. A szövetségi kapitány tavaly is rajthoz állt az edzőközpontban fogathajtásban versenyzett.

Hargitay András a várható olimpiai szereplésről is beszélt a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége Sajtócsapatának. „Az úszósport szerencsére jó helyzetben van, néhány éremre lehet számítani Rióban. Konkrétabban, én 3-5 éremre gondolok, amit az úszóink megszerezhetnek az előttünk álló olimpián, de ne feledjük, hogy meglepetések mindig lehetnek, hiszen a játékokra mindenki kettőzött erővel készül. Egyet azt hiszem ígérhetek: mindenki tisztességesen helyt fog állni” – összegzett Hargitay András.

Az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét először 2014-ben rendezték meg hagyományteremtő szándékkal. Az eseményen állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok vesznek részt.

Az állatorvos-agrár sportnap fővédnöke:

Dr. Sótonyi Péter, rektor, Állatorvostudományi Egyetem

Védnökök:

Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos

Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke

Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, a MOB alelnöke, állatorvos

Győrffy Balázs, országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke

Michl József, Tata város polgármestere

A rendezvény nagykövete:

Dr. Hargitay András, világ- és Európa-bajnok úszó, állatorvos

Bővebb információk: www.oaas.hu

0 Tovább

Bronzérmek a kendo Hungária Kupán

Két harmadik helyezést értek el a magyar kendósok a 24. alkalommal megrendezett Hungária Kupán. A rangos kétnapos viadalon 21 ország közel 200 versenyzője indult. A nők között Bőviz Marina állhatott fel a dobogóra, a csapatversenyben pedig a Magyar-Japán Kendo Klub együttese szerzett bronzérmet.

Küzdőszelleméért külön elismerésben részesült Dubi Attila, aki a férfiak között Fighting Spirit-díjat kapott. 

A versenyt szeminárium előzte meg, amelyet három világszerte elismert - 8. dan fokozatú - japán mester, Koji Kato, Kazuo Furukawa és Yoshimi Higashi irányítottak. Utóbbi mester a versenyt követően kihangsúlyozta: elégedett a vívások színvonalával, és örömmel tapasztalta, hogy az összegyűlt kendósok megfelelő hozzáállással gyakorolnak.

A megfelelő hozzáállás azért kiemelkedően fontos, mert a kendo elsősorban nem versenysport. Megtanulásához hozzátartozik a versenyzői tapasztalat, de az csak része a harcművészet ismeretének. A kendo ugyanis a japán vívás művészete, és története egészen a szamurájok koráig nyúlik vissza. A gyakorlások és a vívások során bambuszból készült kardot használnak. Mivel a kendóban nincsen előre meghatározott mozgássor, így a támadás és védekezés képességének elsajátításán túl a legfőbb cél a lelki erő fejlesztése, a lélek edzése.

A XXIV. Hungaria Kendo Kupa eredményei. Férfi: 1. Aljosa Vuksanovic - Makoto (SRB), 2. Jouke van der Woude - Renshinjuku (NL), 3. Panagios Kapnidis - Athens (GRE), 3. Milos Jovanovic - Beograd (SRB). Fighting Spirit: Dubi Attila - SZJKK (HUN), Maciej Wierzbowski Warszaw (POL)

Nők: 1. Asteria Akila - Athens (GRE), 2. Lisa van Laecken (BEL), 3. Bővíz Marina - MJKK (HUN), 3. Manuela Hoflehner - Linz (AUT). Fighting Spirit: Alina Gdeczyk - Wroclav (POL), Paula Stepanova - Nozomi (CZE)

Senior: 1. Mihai Dutescu - Ikada (ROM), 2. Dimitris Kalkovalis - Ronin (GRE), 3. Baumruk Filip - Kacubo (CZE), 3. Szőke László - Mushin (HUN)

Fighting Spirit: Márkus Csaba - Bakony (HUN), Darko Perovic - Royal (SRB)

0 Tovább

Strandkézilabda: egy biztos és egy remélt Világjátékok kvóta

A múlt heti margitszigeti strandkézilabda világbajnokságon egyaránt a negyedik helyen végeztek válogatottaink. A helyezéssel a magyar férfi együttes kijutott a jövő évi Világjátékokra, míg a női nemzeti csapat jelenleg elsőszámú tartalék a nem olimpiai sportágak legnagyobb multisport-eseményére.

 

 

A férfi válogatott nyolc esztendő után lehet ott ismét a Világjátékokon. A 2009-es tajvani eseményen a magyarok az előkelő ezüstérmes helyen végeztek.

 

Érdekesség, hogy a női válogatott a 2013-as, Caliban megrendezett Világjátékokon úgy vehetett részt, hogy a kvalifikációkat követően csak elsőszámú tartalék volt – akárcsak most. A négy évvel ezelőtti kolumbiai tornán végül egy visszalépés miatt ott lehettek a nők, akik éltek is a lehetőséggel, és a brazilok mögött a második helyen végeztek.

 

Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség strandkézilabda albizottságának elnöke kijelentette: ezúttal is mindent elkövetnek majd, hogy a nők is ott legyenek jövő nyáron Wroclawban.

 

„Azért is pályáztunk a világbajnokság megrendezésére, hogy ezzel is a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk a válogatottainknak a Világjátékokra történő kvalifikációra. A célkitűzés is az volt, hogy kivívjuk az indulási jogot Wroclawban. A férfiak szereplésének nagyon örülünk, már csak azért is, mert igencsak kiegyensúlyozott a mezőny náluk. A lányok eredménye kicsit csalódást keltő, tőlük előzetesen döntőt várt mindenki, de tudni kell, hogy nagyon erős volt a mezőny, amiben benne van a némileg szerényebb szereplés. Nem jó, hogy nem sikerült közvetlenül kivívniuk a Világjátékok-részvételt, de meg fogjuk próbálni, lobbizni fogunk, hogy ott lehessenek ők is. Elképzelhető, hogy valakinek vissza kell majd mondania a szereplést, és akkor a helyükre tudunk lépni.”

 

A nem olimpia sportágak legnagyobb megmérettetését, a Világjátékokat az olimpiákhoz hasonlóan négy évenként rendezik meg, mindig az aktuális nyári játékokat követő esztendőben. Fotó: http://keziszovetseg.hu/

0 Tovább

Erőemelés - Újabb magyar Európa-bajnoki arany!

Fábri János után Petróczki Magdolna is Európa-bajnoki címet szerzett Csehországban. Petróczki Magdolna a plzeni Eb-n az M1-es kategóriában az 52 kilósok között szerzett aranyérmet, miután guggolásban 152, 5, fekvenyomásban 85, felhúzásban pedig 167, 5 kilogrammot teljesített - tudtuk meg a Magyar Erőemelő Szövetségtől. A huszonegyszeres magyar bajnok ezzel megszerezte a magyar küldöttség második aranyérmét a csehországi masters Eb-n 405 kilós összetett eredménnyel. Korábban Fábri János szerzett Eb-aranyat.

Petróczki Magdolna Erőemelés

„Sikeres Európa-bajnokságon vagyunk túl! Két Európa-bajnoki címet nyertek versenyzőink, a tervek szerint jövőre nagyobb létszámmal fogunk részt venni a kontinensviadalon. A következő versenyünk az észtországi masters erőemelő világbajnokság lesz októberben" - összegzett Berke Lóránd masters szövetségi kapitány.

0 Tovább

Vadnai Benjamin: a hiedelmekkel ellentétben nem annyira szennyezett a víz Rióban

A magyar vitorlázók Rióban készülnek. Érdi Mária, Berecz Zsombor és Vadnai Benjamin is a játékok helyszínén hangolódik az olimpiára.

Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport-menedzsere többségében pozitív híreket kap a válogatott vitorlázóktól. „Mindenki jól van, három külön csoportban készülnek a játékokra. Szokniuk kell a kinti körülményeket, a speciális áramlásokat, hogy augusztusban a lehető legjobbat hozzák ki magukból. Külön megemlítendő, hogy mindhárom hajóosztályban erős nemzetközi mezőny van kint” – mondta a sportvezető.

Vadnai Benjamin vitorlázás Rió olimpia

Az előzetes információkkal ellentétben nem annyira szemetes a víz, mint ahogy korábban a nemzetközi sajtó beharangozta. Vadnai Benjamin elmondta, hogy a hiedelmekkel ellentétben nem annyira szennyezett a víz. „Sokkal rosszabbra számítottam. Simán vitorlázható, és az időjárás is tökéletes. Néha lehet látni egy-két szemetet, de nem vészes. A mezőny, amelyben vitorlázom, hasonló az olimpiaihoz. A cél, hogy tartani tudjam majd a tempót, és a sebességem is elég jó” – számolt be riói élményeiről Vadnai Benjamin, aki a Laser Standard-ben indul az olimpián. Az augusztus 5-én kezdődő játékokon Berecz Zsombor Finn Dingiben, Érdi Mária pedig Laser Radialban áll rajthoz.

 Az olimpián induló magyar vitorlázókat július 22-én búcsúztatják Balatonfüreden.

0 Tovább

Egyre erősebbek a magyar szkanderesek

A Magyar Szkander Szövetség stratégiaváltása beérni látszik. Toborzásokat tartottak több iskolában, és eredményes utánpótlás korosztályt hoztak létre – hangzott el a Kossuth Rádió „180 perc” című műsorában.

szkander Magyar Szkander Szövetség Csabai Attila

Csabai Attila, a magyar Szkander Szövetség elnöke kiemelte, hogy ez a korosztály lassan beérik, közben a válogatott krémje is rendszeresen jól szerepel a nemzetközi versenyeken. A sportágban jövőre Budapest világbajnokságot rendez.

„Várhatóan 50 ország 1500 versenyzőjét láthatjuk vendégül jövő szeptemberben. Októberben Bulgáriában lesz az idei vb, tavasszal pedig Eb. A célunk az, hogy ezeken a világversenyeken rendre jól szerepeljenek a válogatottjaink” – mondta Csabai Attila, akit a legutóbbi kontinensbajnokságon újra megválasztottak a Világ- és Európai-szövetség alelnökének.

0 Tovább

A Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is népszerűsíti a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnapot

A szervezők bejelentették, hogy Czene Attila is csatlakozott a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége védnökeihez. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke illusztris társaságban segíti az állatorvos-agrár sportnap népszerűsítését. Az őszi eseménynek ugyanis Dr. Sótonyi Péter a SZIE Állatorvos-tudományi Kar dékánja a fővédnöke, míg a védnöki testületben megtalálhatjuk dr. Magyar Zoltánt, a Nemzet Sportolóját, a MOB alelnökét, dr. Bognár Lajos, országos főállatorvost, dr. Gönczi Gábort, a Magyar Állatorvosi Kamara elnökét, Győrffy Balázst, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökét, valamint Michl Józsefet, Tata város polgármesterét. Nagykövetként segíti a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnapot dr. Hargitay András, világ- és Európa-bajnok úszó, állatorvos, aki a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya.

Czene Attila Magyar Szabadidősport Szövetség

Dr. Bándy Pál, az esemény főszervezője elmondta a cél az, hogy az állatorvos-agrár sportnap minél hamarabb nemzetközi jelleget öltsön. „Már idén is jönnek résztvevők Amerikából, Erdélyből és Szerbiából is. A lényeg, hogy jól érezzék magukat az állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok, akik nap, mint nap együtt dolgoznak az agráriumban, egy minisztérium irányítása alatt. Innen is jött az ötlet, hogy legyen egy olyan rendezvény, ahol ezen szakemberek együtt sportolnak, pihennek, szórakoznak, családtagjaikkal közös élményekkel gazdagodnak.” – mondta Bándy Pál.

„A Magyar Szabadidősport Szövetségnél nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a munkahelyi sportminél népszerűbb legyen. Ez ugyan nem minősül munkahelyi sportnak, de egy szakterületnek a sportos megmozdulása, így nem volt kérdéses az, hogy amennyire csak tudom, segítem az állatorvos-agrár sportnapot” – nyilatkozta Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is.

A szeptember 24-i sportnap helyszíne Tata, a vizek és virágok városa, a gyönyörű Olimpiai Edzőtáborral, Öreg-tóval, Angolparkkal.

Bővebb infók: www.oaas.hu

Czene Attila Magyar Szabadidősport Szövetség

0 Tovább

EFOTT: Hamarosan indul az utazás...

Ismét a Velencei-tó partjára várják a bulizni vágyó fiatalokat az EFOTT szervezői! Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója immár 40 éves múltra tekint vissza, hiszen először 1976-ban, Abaligeten rendezték meg. A fesztivál azóta bejárta az egész országot, a hagyományok alapján ugyanis eddig vándorcirkusz jelleggel bonyolították le, idén azonban változik a helyzet, hiszen 2015-höz hasonlóan ebben az évben is Velencén, az Északi strandon kerül rá sor, gyönyörű környezetben. A település egyébként összességében ötödször lesz az EFOTT házigazdája: 1987, 2005, 2012 és 2015 után tér vissza ide a fesztivál, amely ezúttal is nagyon gazdag zenei és kulturális programot kínál.

 

A július 12. és 17. között megrendezésre kerülő esemény nulladik, keddi napja rögtön igazi csemegét ígér: egy retro-mulatós-techno-disco házibuli keretében a 90-es évek népszerű zenekarai, az UFO, a Groovehouse és a Kozmix mellett Kis Grófo és barátai igyekeznek szórakoztatni a közönséget, a tavalyi bombasiker után utóbbinál az eksztázis idén is garantált…

Szerdától aztán a hazai zenei élet színe-java lép fel a különböző színpadokon, így többek között a 30Y (ejtsd: harminc ipszilon), a PASO (ejtsd: paszó), a Tankcsapda, az Intim Torna Illegál, Majka & Curtis, a Wellhello, a Vad Fruttik vagy éppen a Halott Pénz.

Lesz természetesen Dumaszínház, találkozhatunk az örökifjú Dévényi Tibi bácsival, és nem hiányozhatnak majd a sportprogramok sem, a strandvízilabdától a beerpongon (ejtsd: bírpong) át a kajak-kenuig számos sportágban mérik össze erejüket az egyetemisták és a főiskolások.

Az év egyik legnagyobb bulijának ígérkező EFOTT tehát július 12-én, kedden indul a velencei Északi strandon, és egészen vasárnapig tart.

 

0 Tovább

TÓPARTI HÁZIBULIVAL NYIT AZ EFOTT FESZTIVÁL

Milyen egy retro-mulatós-techno-disco házibuli? Ezt így egyben kapjuk meg július 12-én, Velence Északi Strandján! Az EFOTT fesztivál nyitónapjára ugyanis a szervezők egy tóparti házibuli hangulatot álmodtak meg, ahol a 90-es évek UFO-Kozmix-Groovehouse együttesei mellett, a mulatós király Kis Grófo és barátai is mikrofont ragadnak. A buli zárásaként pedig indulhat a csapatás Deadcode & Friends vezényletével.

Idén olyan dalokkal nyitja meg kapuit az EFOTT, amelyeknek mindenki ismeri a szövegét, és már az első dallamból pontosan tudja, hogy melyik sláger fog felcsendülni. Július 12-én az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának beköltözőit különböző helyszíneken igazi zenei kavalkád várja majd. Egyrészről a 90-es évek hazai kedvencei veszik birtokba a nagyszínpadot, így a bulizni, vagy éppen nosztalgiázni vágyókat olyan zenekarok és zenészek szórakoztatják majd, mint Dj Dominique, Csordás Tibi, a Kozmix, a Desperado, a Groovehouse és az UFO.

Másfelől érkezik a tavaly teltházas sátorkoncertet adó Kis Grófo, aki ezúttal barátait is magával hozza, így még annál is nagyobb őrjöngés várható, mint az előző évben.

‒ Óriási buli volt tavaly is a velencei EFOTT-on, telt ház és elképesztően jó hangulat fogadott, erre számítok idén is. Az egyetemisták és főiskolások igazi bulibárók, mindig örömmel várom az ilyen estéket! Most a nulladik napon igyekszem tovább maradni, ezúttal nekem is belefér az este programjába egy kis mulatási– mondta el Kis Grófo.

Az est zárásaként pedig techno kerül a fókuszba Deadcode & Friends azaz HOT X, Coyote és SanFranciscoBeat, valamint Gomes jóvoltából.

A hangulat megalapozását követően pedig indulhat az EFOTT, negyvenegyedik alkalommal.

‒ Minden eddiginél színesebb kínálattal készültünk 2016-ra, és a nyitó napra is próbáltunk olyan zenestruktúrát kialakítani, amelyet nézve és hallgatva a fiatalok ugyanúgy szórakozhatnak, mint az Y, az X, vagy akár még az afölött lévő generáció. A kedvezményes jegyértékesítés a napokban zárul, de úgy tűnik, idén gyorsabban kelnek el a hetijegyes bérletek, mint valaha. Mi pedig igyekszünk a bizalmat egy felejthetetlen fesztivállal viszonozni – mondja Maszlavér Gábor fesztiváligazgató, aki a tavalyi látogatószám megdöntését jósolja.

EFOTT – csak szabadon…

 

0 Tovább

EFOTT: Jófogás Karma Camp

Nincs még szállásod az EFOTT-on? Jól jönne egy sátor, de nincs kedved bajlódni cipeléssel, felállítással, lebontással? A Jófogás 100 sátras, full extrás kempinget állít fel a Velencei-tó partján, ahol napközben szóda segíti a belső hidratálást, jóga a felfrissülést, masszázs pedig az igazi kikapcsolódást az esti bulik megpróbáltatásai után.

Akarod az egyiket?

Nézzük is, hogyan szerezhetsz Te is egy fullos sátrat magadnak! Majdnem olyan könnyű, mint albérletet találni a Jófogáson, igaz ide kell egy kis szerencse, viszont fizetned egy forintot sem kell érte…

Nincs más dolgod, mint feladni egy hirdetést a Jófogáson július 3-ig egy számodra kedves fesztiválos tárgyról. Meséld el a történetét, tölts fel képeket róla, és mindenképpen írd bele a hirdetésbe, hogy “Kell egy sátor!”

75 sátor még gazdát keres!

Tehát kb. 3 perc meló, és ha benne leszel a 75 legérdekesebb, legviccesebb, legkreatívabb hirdetőben, akkor július 4-én biztosan kiválaszt a Jófogás zsűrije. Ezután felveszik Veled a kapcsolatot, és megtudhatod, hogyan veheted birtokba az előre felállított hipermenő fesztiválsátradat! A felszerelések között megtalálható a polifoam matrac is, de a Jófogás túlélő csomaggal is kedveskedik a lakóknak, benne többek között olyan hasznos cumókkal, mint az esőkabát, cserepóló vagy éppen nasi. A sátrak egyenként 3 személyesek, így nyereményedet akár barátaiddal is megoszthatod!

Nem elég még? Akkor tudd meg, hogy a Karma Camp mindössze 1 percre van a Nagyszínpadtól.

 

0 Tovább

EFOTT 2016: Úszógumis zenészek gerillatámadása

Napszemcsi fel, úszógumi a kézbe, felpattanni egy tuktukra és már indulhat is a kedvjavító hadművelet vizsgaidőszakhoz – ezzel az elhatározással vette a nyakába a várost Puskás Peti, Puskás Dani és Ganxsta Zolee. Eltökélték: feldobják a még tanulni kényszerülő rajongók napját, és vízparti fesztiválhangulatot teremtenek Budapest utcáira. A vizsgázóknak pedig azt üzenik: már csak egy kicsit kell kitartani és indulhat a nyár, no meg egy óriási buli az EFOTT-on.  

‒ Cirka másfél évig jártam egyetemre, de a felkészülést sohasem vettem igazán komolyan. Jóllehet, a könyvtárat mindig is szerettem, de ne legyünk álszentek, a srácok többsége csak 20%-ban jár ide tényleg olvasni, a maradék időt csajozásra használja – emlékezett vissza Puskás Peti, a The Biebers frontembere.  – Mindenesetre a még vizsgázóknak annyit, hogy kitartást srácok, kell ez az időszak a szervezet méregtelenítéséhez, hogy utána teljes gőzzel elindulhasson a fesztiválozás.

Bár zenei stílusuk igencsak eltérő van, ami közös a két zenészben: Petihez hasonlóan Ganxsta Zolee szívéhez sem állt közel sohasem a tanulás.

‒ Két dolgot nem szerettem csinálni soha életemben: tanulni és dolgozni. Egyet viszont nagyon: szórakozni. Úgyhogy teljesen szerencsém van a mostani munkámmal: fizetett szórakozó vagyok! – fejtette ki a rapper, aki rátért arra is, mi lesz majd, ha már a lánya jár szórakozni. –  Nem lenne fair részemről, ha letiltanám a kislányomat a fesztiválozásról, hiszen a saját bőrömön tapasztalatam, milyen élményekkel gazdagodhat ott az ember. Egyelőre támogatom őt mindenben, amit csak szeretne, és ha eljön ennek is az ideje, kitalálok majd valamilyen jó stratégiát a bulizásra is.

 Zolee olykor saját fellépéseire is magával viszi gyermekét, sőt zenésztársai koncertjeiből is látott már néhányat az utánpótlás, de Puskás Daniék is szívesen látogatnak el más zenekarok bulijaira.

‒ Néhány évvel ezelőtt épp egy Pendulum koncerten voltunk, ahol elhatároztuk, hogy megkeressük a VIP szektort a backstage-ben. Valahogy sikerült feljutnunk a színpadra, és bár semmi keresnivalónk nem volt ott, végighallgattuk a koncertet a takarásból. Idén az EFOTT-on ugyanaznap, ugyanazon a színpadon játszanak a srácok mint mi, ami egyrészről WOW, másrészről reméljük kikerekedik majd egy jó kis közös móka – mondta el Puskás Dani.

Július 16-án, a fesztivál szombati napján a Pendulum, a The Biebers és Ganxsta Zolee és a Kartel mellett az EFOTT színpadára lép majd az Ivan & The Parazol, a Vad Fruttik és a Halott Pénz is.

 EFOTT – csak szabadon…

 

0 Tovább

Elkészült az EFOTT himnusza

Különleges zenei csemege és vízparti hangulat – elkészült az EFOTT himnusza, amely a Margaret Island, Felcser Máté (Punnany Massif) és JumoDaddy (Irie Maffia, Kelemen Kabátban) közreműködésével született. A zenészek fesztiválélményei ihlette dal a rendezvény sajtótájékoztatóján debütált, ahol egyéb extra produkciókról is lehullott a lepel.

Népies motívumok elektromos köntösben, akusztikus gitár és rapbetét jellemzi a vízparton csillezős, fesztivál emlékeket idéző dalt. A Feszt szerelem alapjait a Margaret Island alkotta meg, amelyhez Lábas Viki énekesnő EFOTT-os élményei is nagyban hozzájárultak. Az alkotók a szabadság érzésének megjelenítésére törekedtek – ez volt Felcser Máté célja is, amikor megalkotta a szöveget.

− Az EFOTT számomra az izmos szabadságról szól, ahol különböző karakterek találkoznak, engedik el magukat, hiszen a fesztivál egész hangulatának van egy sajátos világa, ami magába zár.  Szövegében és dallamában is ezt kívántuk visszaadni, megjelenítve egy könnyed nyári szerelemet, egy fesztiválos fellángolást – mondja a Punnany Massif frontembere, aki a „Csak szabadon” szlogenről a „vétkezzünk büntetlenül” életérzésre asszociál.

JumoDaddy felelt a dal zene alapjaiért, amiben elektronikus és akusztikus betétek egymást kiegészítve jelennek meg.

− Először még teológiát hallgató egyetemistaként az EFOTT civil szervezetei között voltam jelen, és bár a minőségem változott, a rendezvény azóta is az életem része. Nagyon emberi fesztiválnak tartom − kezdte EFOTT-emlékeit Gáspár. – A Feszt szerelem egy nagyon modern, fiatalos dallamvilágot formál, egy igazi nyári dal, ami előrevetíti 2016 zenei divatirányzatát. 

Az EFOTT-himnusz annyira friss, hogy mostantól játszák a hazai rádiók, élőben pedig július 12-17. között a Velencei-tó partján csendül majd fel. Az idei fesztiválra egyébként több zenekar is extra produkcióval készül: a Mary PopKids a Z-Drums ütősegyüttessel egészül majd ki, a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) filmzenékkel lép majd színpadra, míg a 30Y egy különleges performansszal készül, amelyben fiatal festőművészek bevonásával jelenítik meg az extázist.

EFOTT – csak szabadon…

 

0 Tovább

Nordic Walking – Új instruktorok Magyarországon

Új instruktorokkal bővült a hazai nordicosok tábora. Ezúttal tizenhárman kaptak instruktori oklevelet. 

Egyre népszerűbb a „Mindenki sportja”! A Magyar Szabadidősport Szövetség a 2009 óta működő Országos NordicWalking Program részeként idén is tartott képzéseket a NORDIC WALKING sportágban. Ez az a sportág, amelyet “Mindenki sportjának” lehet nevezni és mondhatjuk, hogy egyre népszerűbb Magyarországon.

A program indítása óta több mint 200 instruktort és trénert képzett ki a Magyar Szabadidősport Szövetség. Idén újabb 13 instruktorral bővült az oktatók száma. Az instruktori és tréneri képzések lebonyolítása mellett a szövetség fontosnak tartja, hogy folyamatos továbbképzéseket is biztosítson a sportág szakembereinek. Az ország minden részéről érkező oktatóknak április 4-én a Margitszigeten tartották meg a harmadik szakmai továbbképzést.

Szó esett a babahordozós nordic walkingról, az aqua nordic walkingról és a POLAR órák újdonságairól is hallhattak a résztvevők. A gyakorlati részben az érdeklődők ki is próbálhatták az órákat, valamint az elmaradhatatlan videós mozgás-elemzésre és javításra is nagy figyelmet fordítottak a szervezők. Zárásként lábápolással kapcsolatos kérdések kerültek megvitatásra. Hallhattak beszámolót a Velencei Nordic Walking találkozóról, és hogy hogyan tartsunk nordic walking foglalkozást gyerekeknek.

Az év második felében a NOWATHLON programokkal is folytatódik a sportág népszerűsítése. Aki esetleg még nem ismeri ezt a sportot, annak lesz lehetősége kipróbálni a nordic walkingot egy érdekes tájékozódási versenyhez kötve. Az események időpontjai a www.nowa.hu oldalra lesznek feltöltve.  

További információk:

Magyar Szabadidősport Szövetség

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

www.masport.huwww.nowa.hu

www.facebook.com/Országos Nordic Walking Program

0 Tovább

Táncsport - Nyolcszoros bajnok az Andrea Silvestri, Váradi Martina duó

Andrea Silvestri és Váradi Martina megszerezte a nyolcadik magyar bajnoki címét! A latintáncos magyar páros a Szigetszentmiklóson megrendezett magyar bajnokságon 45 duót megelőzve állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A TáncSport Magyar Bajnokságok második versenynapján a döntőbe hat páros jutott be, melyek között ott volt a tavalyi bajnokság mindhárom érmese, valamint három új duó - habár Hidi Balázs és Karcagi Laura más-más partnerrel tavaly is döntőben táncolt – számolt be a tanchirek.info.

A Silvestri-Váradi kettős ezzel a sikerrel beérte a világbajnok Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda kettőst, ők szintén nyolcszor voltak latin táncokban magyar bajnokok. A dobogó második fokára Hidi Balázs és Karcagi Laura állhatott fel megelőzve a tavalyi ezüstérmes Hegyes Bertalan, Kis Violetta párost.

A standardtáncok magyar bajnokságán Nikita Anikeev és Farkas Bettina győzött, Sorin Andrei Neagu és Elek Réka lett az ezüstérmes, míg Hegyes Bertalan János és Kis Violetta végzett bronzérmesként. A profi latin mezőnyben Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes lett magyar bajnok. A Magyar TáncSport Szakszövetség által szervezett magyar bajnokságok február 13-án folytatódnak.

 

0 Tovább

Asztalitenisz - 70 ezer dollárért játszanak a budapesti World Tour-on

Több mint 40 magyar is indul az asztaliteniszezők budapesti World Tour-versenyén. A mieinken túl ötvenhat ország több mint 400 versenyzője áll asztalhoz az eseményen.

Míg 2015-ben Challenge kategóriás volt a verseny magyarországi állomása, idén már Major besorolást kapott, így vonzóbb a külföldi indulók számára. A Major kategóriában az idei versenynaptárban csak öt nagy WT-viadal szerepel, a magyaron kívül: a lengyel, a bolgár, a cseh, az osztrák és a svéd.

A World Tour-nak a Tüskecsarnok ad majd otthont január 20. és 24. között, a verseny összdíjazása pedig 70 ezer dollár.

Nagy nevekben nem lesz hiány, igaz Kínából most csak egy játékos érkezik, a 24 éves Jü Jang.

Női egyesben két japán szerepel a kiemelési lista elején, a világranglista 4. Fukuhara Ai (a képen) és a világranglista 5. Isikava Kaszumi. A harmadik kiemelt a szingapúri Feng Tianwei lesz, a negyedik pedig a mindössze 15 éves Ito Mima, Japánból. A verseny legfiatalabb résztvevője azonban nem ő lesz, hanem a 13 esztendős Drabant Anita, igaz ő csak az U21-esek között indul. A mieink közül a legjobb szereplésre a világranglista 32. Póta Georginának van a legnagyobb esélye.

A férfiaknál az első kiemelt a tajvani Csuang Csih-jüan. De itt lesz a 46 éves Zoran Primorac is, aki még mindig vállalja a gyűrődést a legjobbak között, és a Tüskecsarnokban is tiszteletét teszi. A horvát veteránnál – aki 1988-tól kezdődően mind a hét nyári olimpián részt vett – „mindössze" 32 évvel fiatalabb Juhász Patrik, aki a legifjabb lesz az erősebbik nem indulói között. A mieink közül a világranglista 118. helyén álló Jakab János 31. kiemeltként várja a versenyt.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum